ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Δευτέρα  31  Μαρτίου  2014   :
 



*** Άρωμα  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης  και ... :

***   Φόβοι και ερωτήματα για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ         
           
Φόβους για «λουκέτα» και σοβαρά ερωτήματα για τα Αστυνομικά Τμήματα, τις αστυνομικές δυνάμεις και την αστυνόμευση στην Τριφυλία έχει προκαλέσει στους πολίτες η ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ, στις 24 Μαρτίου, του Ν. 4249/2014 «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις».
Ο νόμος, που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων παρά τις έντονες αντιθέσεις και σφοδρές αντιδράσεις των θεσμικών συλλογικών Οργάνων των αστυνομικών υπαλλήλων της χώρας, περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές για τη ριζική αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και ανάλογες αλλαγές για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και της οργανικές δομές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Συγκεκριμένα για την ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται μείωση των δομών κατά 43%  (κυρίως με συγχωνεύσεις τμημάτων), κατά 30% στην Πυροσβεστική και κατά 36% στη Γ.Γ.Π.Π. από τις οποίες θα προκύψει και μεγάλη εξοικονόμηση πόρων. Ειδικότερα για την ΕΛ.ΑΣ., στόχος της αναδιάρθρωσης είναι η μείωση κατά 25% του χρόνου ανταπόκρισης της ΕΛ.ΑΣ. στα αιτήματα των πολιτών και η προσέγγιση του δείκτη αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας στα ευρωπαϊκά στάνταρ (από το ελληνικό 9,7% στο ευρωπαϊκό 17% – 19%). Με το νέο οργανόγραμμα καταργούνται 6.700 κενές οργανικές θέσεις και μειώνονται οι διοικητικές δομές, από 120 σε 68.
Αντιδράσεις προκάλεσε η κατάργηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που πλέον αντικαθίσταται από Επιτελείο, όπως και το ότι εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης καταργούνται και οι υπόλοιπες 52 Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας με τις αρμοδιότητές τους να μεταφέρονται στις 12 ήδη υφιστάμενες Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Τρεις Αστυνομίες
 Ουσιαστικά, η μία Αστυνομία όπως την ξέραμε, μέχρι πρότινος, γίνεται τρεις Αστυνομίες, αφού δημιουργούνται τρεις αυτόνομοι Κλάδοι: ο Κλάδος Τάξης (στον οποίον θα υπάγονται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις), ο Κλάδος Ασφάλειας και ο Κλάδος Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων.
Ο Κλάδος Τάξης χειρίζεται τα θέματα γενικής αστυνόμευσης και τροχαίας και προγραμματίζει, κατευθύνει και ελέγχει το έργο των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα θέματα αυτά.
Ο Κλάδος Αστυνομίας Ασφάλειας χειρίζεται τα θέματα δημόσιας και κρατικής ασφάλειας και προγραμματίζει, κατευθύνει και ελέγχει το έργο των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα θέματα αυτά.
Ο Κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων χειρίζεται τα θέματα της αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και ιδίως τα θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου, εξόδου και παραμονής αλλοδαπών  στη χώρα, ασφαλούς και υπό συνθήκες σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κράτησης και επιστροφής τους και προγραμματίζει, κατευθύνει και ελέγχει το έργο των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα θέματα αυτά. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα (πριν την ψήφιση του σχετικού νόμου) είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, πολλές προερχόμενες μάλιστα από «διαρροές» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για μια σειρά από «λουκέτα» που θα μπουν σε Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικούς Σταθμούς και στη Μεσσηνία.
Οι κάτοικοι της Τριφυλίας αλλά και οι παράγοντες του δήμου φοβούνται πώς με την εφαρμογή και υλοποίηση των διατάξεων του νόμου για την Αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. – και μάλιστα με Προεδρικό Διάταγμα και υπουργικές αποφάσεις που θα ακολουθήσουν – θα μπουν «λουκέτα» σε Αστυνομικά Τμήματα, που έχουν μικρή δύναμη έως για παράδειγμα 25 αστυνομικούς και να δημιουργηθούν νέα μεγάλα (πολυδύναμα) Τμήματα με μικρές και ευέλικτες μηχανοκίνητες μονάδες, οι οποίες θα τεθούν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας!
Στην Τρφυλία
Στην Τριφυλία, σύμφωνα με στοιχεία που κατ’ επανάληψη από τα προηγούμενα χρόνια ανέφεραν τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών υπαλλήλων και έχουν δημοσιευθεί, στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας υπηρετούσε ο Διευθυντής, που από το Μάρτιο του 2012, αποχώρησε χωρίς μέχρι σήμερα να έχει τοποθετηθεί άλλος στη θέση του, και μία υπάλληλος που αποχώρησε το 2013, το Α.Τ. Κυπαρισσίας είχε οργανικές θέσεις 26 υπαλλήλων, το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας 19, το Α.Τ. Φιλιατρών 16, το Α.Τ. Γαργαλιάνων 20 και το Α.Τ. Κοπανακίου 17. Σχεδόν οι μισές από αυτές τις θέσεις ήταν κενές, αφού δεν υπηρετούσαν τόσοι υπάλληλοι όσοι προβλέπονταν και, με την κατάργηση πλέον των κενών οργανικών θέσεων, οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, όχι μόνο δεν ενισχύονται αλλά, αντίθετα, εκτιμάται πως ίσως συρρικνωθούν περαιτέρω. Σε μια περίοδο που λόγω και της οικονομικής κρίσης, παρατηρείται αύξηση των παραβατικών συμπεριφορών και έξαρση της μικροεγκληματικότητας και εγκληματικότητας και στην Τριφυλία, αντί να ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως όφειλε και οφείλει να κάνει η Πολιτεία, υπάρχουν φόβοι πως με τον νέο νόμο και την Αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικές δυνάμεις που υπάρχουν, εάν δεν ενισχυθούν σημαντικά,  σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, δε θα μπορούν εκ των πραγμάτων να επιτελέσουν τα καθήκοντα του ρόλου και της αποστολής τους.
Όπως, μάλιστα, λένε ευθέως πολίτες σε συζητήσεις τους, τα «λουκέτα» σε Α.Τ. όπως των Φιλιατρών και του Κοπανακίου και ίσως και των Γαργαλιάνων, μόνον προβλήματα θα προκαλέσουν και σε τίποτα δε θα συμβάλουν στην καλύτερη αστυνόμευση. Επίσης, με τη δημιουργία των τριών Κλάδων, Τάξης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών, πολλοί πολίτες αναρωτιούνται εάν στην Τριφυλία είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να δημιουργηθούν και τρία αντίστοιχα Τμήματα! Ένα για την Τάξη, ένα για την Ασφάλεια και ένα για τους Αλλοδαπούς, που ως γνωστόν στην περιοχή είναι χιλιάδες με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι λαθρομετανάστες! Θα δημιουργηθούν Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών στην Τριφυλία; Στην Κυπαρισσία λειτουργεί Πρωτοδικείο με δύο Ειρηνοδικεία. Θα δημιουργηθεί Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων; Είναι γεγονός πως, οι αστυνομικοί υπάλληλοι της περιοχής, με αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, νυχθημερόν πασχίζουν για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, την αποτροπή κρουσμάτων και την εξιχνίαση υποθέσεων έχοντας πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους!
Είναι, επίσης, γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με αποφάσεις του Αστυνομικού Διευθυντή, έχει ενισχύσει την Β’ ΟΠΚΕ, από τέσσερα άτομα σε πέντε, ενώ από το καλοκαίρι του 2013 συστάθηκε Ομάδα Ασφαλείας με δύο άτομα και προσεχώς επίκειται ενίσχυσή της με ένα επιπλέον άτομο. Ωστόσο, όπως έχουμε επισημάνει, ο κόσμος της Τριφυλίας φοβάται πως η λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα στο δημόσιο τομέα, θα συμπαρασύρει και την ασφάλεια και αστυνόμευση της περιοχής, σε μία περίοδο που, λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας, θα έπρεπε όχι μόνο να καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις και να κλείνουν Α.Τ., αλλά να καλύπτονταν με αστυνομικούς υπαλλήλους και να ενισχύονταν οι δομές με πόρους και μέσα, και μόνο ως χρύσωμα στο χάπι εκλαμβάνουν την ενίσχυση με οχήματα και δίκυκλες μηχανές.
Η Αναδιοργάνωση θα έχει πραγματικό και ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο μόνον εάν συνοδευτεί με αποφάσεις του υπουργείου για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, πόρους και μέσα ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί υπάλληλοι να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, και βεβαίως να υπάρχει περισσότερη, μεγαλύτερη, πιο έντονη και συστηματικότερη αστυνόμευση της περιοχής, για πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας και εμπέδωση – ξανά – του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες! Του Ηλία Γιαννόπουλου

 *** Κλώτσαγαν τις ζαρντινιέρες          
           
Τι τους έφταιγαν οι ζαρντινιέρες; Κάποιοι, τις προηγούμενες ημέρες, ξέσπασαν το μεθύσι τους στις ζαρντινιέρες στο Ιστορικό Κέντρο, σπάζοντας τμήμα τους και γεμίζοντας την περιοχή με χώματα.
Τώρα ποιος διασκέδασε με αυτό τον τρόπο, είναι ένα ζητούμενο.   Β.Β. 
 
***    Μπερδεύτηκε          
            
Έχει «μπερδέψει» τις δουλειές του το φρεάτιο της φωτογραφίας και αντί να απομακρύνει τα βρόχινα νερά από την πόλη, «προετοιμάζεται» να φτιάξει ενυδρείο. Ευτυχώς που η βροχή τις προηγούμενες ημέρες ήταν μικρής διάρκειας, γιατί μετά θα απορούσαμε πάλι πως πλημμυρίζει εκείνη η «ρημάδα»  η Φαρών!   Β.Β.   
 
***  Δεν λειτουργεί καμία           
           
Τελείως διακοσμητικές, είναι πλέον οι βρύσες στο Πάρκο του ΟΣΕ. Ούτε λειτουργούν ως μηχανισμός, ούτε έχουν νερό.
Σε αχρησία είναι και αυτές στα γήπεδα και αυτές στις παιδικές χαρές.  Β.Β.   
 
***   Η «Ώρα της γης» και το Διοικητήριο Μεσσηνίας           
            
Απαρατήρητη πέρασε για τη Μεσσηνία η «Ώρα της Γης». Ενώ μέχρι πρότινος γινόταν «χαμός» από τους Δήμους και τους φορείς για το ποιος θα συμμετέχει, φέτος δεν είδαμε κάποια συμμετοχή, πιθανόν λόγω εκλογών ή λόγω του ότι ο θεσμός ατόνησε.
Πάντως, το κτήριο που θα πρέπει να διεκδικήσει «Χρυσό βατόμουρο» (το αρνητικό βραβείο των όσκαρ κινηματογράφου), είναι το Διοικητήριο. Κι αυτό γιατί σε 10 γραφεία του, είδαμε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αναμμένα φώτα. Για την ιστορία, εντοπίσαμε δύο γραφεία στον 5ο όροφο στην ανατολική πλευρά του κτηρίου, έξι στον 3ο όροφο από το δυτική πλευρά και δύο στον 5ο , επίσης στην ανατολική πλευρά. Το να ήταν μέσα εκείνη την ώρα υπάλληλοι και να εργάζονταν, είναι απίθανο, οπότε είχαν μάλλον ξεχάσει τα φώτα ανοιχτά…   Χ.Χ. 
 
***   Κ. Κατσούλης: Η ΕΑΣ Μεσσηνίας δίπλα στον παραγωγό          
         
Πρώτο μας μέλημα να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των παραγωγών   
  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Έχουν περάσει σχεδόν δεκατέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας και μέσα σε αυτό το διάστημα έχει καταβληθεί προσπάθεια να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη των παραγωγών στο συνεταιρισμό, σύμφωνα με τα όσα είπε στο «Θ» ο πρόεδρός του Κων. Κατσούλης.
Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Κατσούλης σημείωσε ότι κυρίαρχος στόχος είναι η προάσπιση του συμφέροντος του παραγωγού και κατ’ επέκταση  η επιβίωση του συνεταιρισμού, που αντιμετωπίζει πάμπολλα προβλήματα, οικονομικής κυρίως φύσης, αφού υπάρχουν οφειλές προς αυτόν, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, που πρέπει να εισπραχθούν, αλλά και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι, όπως ανέφερε, για 12 μήνες.      
Με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού μιλήσαμε επίσης και για την εσωστρέφεια  που παρατηρήθηκε, καθώς και για την ποινή της αργίας που επιβλήθηκε σε εργαζόμενους, για να λάβουμε ως απάντηση το ότι η νέα διοίκηση έκανε διαχειριστικό έλεγχο και παρέδωσε το πόρισμά του στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποδώσει ευθύνες. «δεν είμαστε δικαστές εμείς για να κρίνουμε, δεν κινηθήκαμε με αντιπαλότητα», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε αναφέροντας πως αναζητείται λύση που όταν βρεθεί, θα είναι προς όφελος όλων, παραγωγών και εργαζόμενων.
  Αναλάβατε τα ηνία του συνεταιρισμού στις αρχές του 2013. Ποιες ήταν οι ενέργειές σας μέχρι σήμερα;
Μέσα σε αυτό το διάστημα προσπαθούμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των παραγωγών. Θέλουμε να τους  δώσουμε να καταλάβουν πως ο συνεταιρισμός κινείται σε μια άλλη κατεύθυνση. Βασικό μας θέμα είναι τα τοπικά προϊόντα και εκείνα που διακινεί ο συνεταιρισμός. Τα τρία προϊόντα μας είναι το ελαιόλαδο, η ελιά Καλαμών (βρώσιμη) και η σταφίδα.
Για το λάδι έχουμε σταματήσει τη χύμα προώθηση και προωθούμε μόνο τυποποιημένο λάδι στην αγορά και σταματήσαμε, από όταν αναλάβαμε, την εισαγωγή της επιτραπέζιας ελιάς, καθώς οι προηγούμενοι έφερναν ελιές κυρίως από το Αγρίνιο. Εμείς δουλεύουμε μόνο ΠΟΠ Καλαμάτα, ενώ, όσον αφορά στη σταφίδα τη συγκεντρώνουμε για τη ΣΚΟΣ, στην οποία είμαστε μέτοχοι. Κάνουμε μια προετοιμασία του προϊόντος, που μεταφέρεται μετά στη ΣΚΟΣ και από εκεί στην Παναιγειάλειο  ή όπου αλλού θέλει η ΣΚΟΣ να τη διαθέσει.
Στα δύο χρόνια που κάνουμε την επεξεργασία της σταφίδας έχει έλθει εισόδημα στο συνεταιρισμό, και φέτος θα κάνουμε εκκαθάριση και σε αυτό το προϊόν.
Όσον αφορά στην επιδότηση των παραγωγών, έχω επανειλημμένως αναφέρει ότι επειδή πρόκειται για δικά τους χρήματα, θα πρέπει να γίνουν δράσεις που θα βοηθήσουν το προϊόν και τους ίδιους.
Για εμάς, πρώτος στόχος  είναι το συμφέρον του παραγωγού και σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε. Πιστεύουμε και με τις ενδείξεις που έχουμε, πως ο κόσμος αρχίζει να μας εμπιστεύεται.
Ταυτόχρονα έχουμε ήδη ξεκινήσει μια συζήτηση με τους συνεταιρισμούς. Καλέσαμε όλους τους συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας κι έχουμε συναντηθεί μαζί τους δύο φορές, προκειμένου να συζητήσουμε. Μία ακόμη συνάντηση θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας (αύριο) και έχουμε δεσμευτεί πως θα βρούμε τρόπο συμμετοχής τους στο ΟΣΔΕ, επειδή και αυτοί δικαιούνται να συμμετέχουν.
Πρωτεύον θέμα, όπως προανέφερα, είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης. Θέλει πολύ δουλειά κι εμείς προχωρούμε με βάση την πολιτική που έχουμε χαράξει.  Φάνηκε άλλωστε και με το θέμα του ΟΣΔΕ, παρά τη σπέκουλα που υπήρχε πως ο συνεταιρισμός θα κλείσει. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτά τα έλεγαν στελέχη που είχαν υπηρετήσει το συνεταιρισμό ως εργαζόμενοι, αλλά και αιρετοί, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Κληρονομήσαμε μια μεγάλη κληρονομιά με τη μετατροπή της Ένωσης σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, αλλά και προβλήματα που πρέπει να τα λύσουμε. Για τη φετινή χρονιά με μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά, η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν. Είναι υποχρέωσή μας και αυτή είναι η δέσμευση που αναλάβαμε από την αρχή ως Δ.Σ., πως βλέπουμε όλα τα μέλη ισότιμα.
Πέρσι, παρά τα προβλήματα που είχαμε, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την παγιδεσία για τη δακοκτονία. Τελευταία στιγμή και επειδή δεν υπήρχε κάποιος άλλος να αναλάβει, υποχρεωθήκαμε να μπούμε μπροστά και με κόστος, αφού ούτε προετοιμασμένοι ήμασταν, αλλά ούτε και γνωρίζαμε πως θα γίνει.  Παρά ταύτα το αποτέλεσμα ήταν σωστό, όπως φάνηκε και από την ποιότητα του λαδιού. Σκεφθείτε όμως ποια θα ήταν η κατάληξη αν η Μεσσηνία έμενε χωρίς δακοκτονία. Καταθέσαμε και φέτος αίτηση συμμετοχής στην προκήρυξη της Διεύθυνσης Γεωργίας και εκτιμώ ότι δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Αφού δε, έχουμε και την περσινή εμπειρία, θα είμαστε καλύτεροι από πέρσι.  Από την δράση μας αυτή δεν κερδίσαμε, αλλά θεωρήσαμε πως ήταν υποχρέωσή μας να την επαναλάβουμε τόσο για το προϊόν, όσο και για τους παραγωγούς.
Είμαστε σε συζητήσεις με το συμβούλιο και για άλλα θέματα και αφού μεταστραφεί το κλίμα και αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των παραγωγών, θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Θέλουμε να χτίσουμε γερά θεμέλια, ώστε αυτοί που θα ακολουθήσουν, να συνεχίσουν την προσπάθειά μας και να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη στο συνεταιρισμό. Είδαμε όλοι το πώς κατέρρευσε το συνεταιριστικό οικοδόμημα και εμείς θέλουμε να το ξαναστήσουμε στα πόδια του, επειδή κρίνουμε πως έχει μέλλον.
Βέβαια, δεχθήκαμε έντονη κριτική από τη στιγμή της μετατροπής (από ΕΑΣ Μεσσηνίας σε συνεταιρισμό Μεσσηνίας), αλλά δεν κάναμε κάτι περισσότερο από το να εφαρμόσουμε το νόμο και δεν θέλουμε κάτι άλλο από το να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.
  Αναλάβατε όμως, όπως διαβάσαμε, και τη διαχείριση του ΟΣΔΕ… 
Όσον αφορά στην ανάληψη του ΟΣΔΕ, δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Καταθέσαμε φάκελο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστοποιηθήκαμε και χθες (προχθές) ήλθε η επίσημη ανακοίνωση, μολονότι στην αρχή μας έλεγαν ότι θα κλείσουμε. Όμως , ο κόσμος, πιστεύω και μέσα από το έργο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, ανταποκρίθηκε και οι παραγωγοί μας εμπιστεύθηκαν για να κάνουμε τη διαχείριση των δικαιωμάτων. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα βγούμε με συνεργεία σε όλο το νομό, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι παραγωγοί.
Θέλω να δεσμευτώ για μία ακόμη φορά πως τα χρήματα αυτά είναι των παραγωγών και θέλω να τους στείλω μήνυμα πως θα βρούμε δράσεις να τους βοηθήσουμε. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, ο σκοπός μας και η αποστολή που καλούμαστε να εκπληρώσουμε.
  Υπήρξε και μια περίοδος έντονης εσωστρέφειας. Με πιο ψύχραιμο βλέμμα σήμερα, είναι  δικαιολογημένα αυτά που έγιναν;
Όταν αναλάβαμε, βρήκαμε εργαζόμενους απλήρωτους για 12 μήνες. Στην ουσία, βρήκαμε το συνεταιρισμό κλειστό και τον ανοίξαμε. Πέραν των υποχρεώσεων, χωρίς να χρεωθούμε ή να δανειστούμε, αφού, ούτως ή άλλως δεν θα μας δάνειζαν, διαχειριστήκαμε τα τρία προϊόντα και δεσμευτήκαμε πως η διακίνησή τους θα γίνει όπως την καθορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο. Αν δε υποθέσουμε ότι απαλλασσόμαστε από τις υποχρεώσεις, για πρώτη φορά φέτος θα κλείσει ο συνεταιρισμός με πλεόνασμα.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους, δεν έχουμε αντιπαλότητα με κανέναν. Θέλουμε μόνο να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και πιστεύω ότι για αυτούς το 2014 θα είναι καλύτερο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δεν θέλουμε να εργάζονται απλήρωτοι και στο διάστημα που είμαστε εμείς στη διοίκηση, θέλω να πιστεύω πως δεν έχουν παράπονο. Σε 14 μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι, υπάρχει μια καθυστέρηση όμως, αλλά είναι πολλά τα προβλήματα που παραλάβαμε. Πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, πρέπει να πηγαίνουμε στα δικαστήρια, χρειάζονται χρήματα για αγωγές. Αν δεν το κάνουμε, θα κατηγορηθούμε για παράβαση καθήκοντος, πως δεν διεκδικήσαμε τις οφειλές, αφού υπάρχουν εκκρεμότητες  από τρίτους προς το συνεταιρισμό, συνολικού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.
Όταν δε ολοκληρωθεί και η διαδικασία με τις επιδοτήσεις, θα προγραμματίσουμε ξανά τις ενέργειές μας σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν είχε κλείσει ο συνεταιρισμός και έμεναν όλοι ανασφάλιστοι, απλήρωτοι και άνεργοι. Αυτά τα προβλήματα δε λύνονται με μαγικό ραβδί και πιστεύω πως οι εργαζόμενοι βλέπουν την προσπάθειά μας και την αναγνωρίζουν. Δεν μπορούν να πουν ότι υπάρχουν χρήματα και δεν τους πληρώνουμε.
Σχετικά με αυτούς που τέθηκαν σε αργία, διατάξαμε διαχειριστικό έλεγχο όταν αναλάβαμε. Προέκυψε ένα πόρισμα, το καταθέσαμε στον Εισαγγελέα. Δεν είμαστε δικαστές για να δικάσουμε. Όμως, δεν μπορεί να ρίξει κανείς μομφή στο Συμβούλιο πως ενήργησε με αντιπαλότητες εναντίον των εργαζομένων . Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει. Είμαστε ήσυχοι στη συνείδησή μας. Ποτέ δεν ήταν έτσι τα πράγματα.  Αντιμετωπίσαμε προβλήματα πολλών ετών, που δεν είχαν λυθεί και δεν είχαν συζητηθεί στο συμβούλιο. Είμαστε σε όλους ίσοι, δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, αλλά και οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ευθύνες υπάρχουν πολλές και θα τις αποδώσει η δικαιοσύνη. Εμείς, ό,τι προβλήματα και ό,τι παρανομίες είχαν γίνει, τα διαβιβάσαμε στον Εισαγγελέα και για αυτό θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Όμως, ο συνεταιρισμός πρέπει να διοικείται σωστά, χωρίς παρεμβολές. Αν για παράδειγμα κάνουμε χάρες σε μερικούς, θα έχουμε προβλήματα με τους άλλους και πιστεύω ότι όσοι εργάζονται συνειδητά το βλέπουν και για αυτό συνεχίζουν. Θέλω δε να δεσμευτώ δημόσια πως δεν θα τους αφήσουμε στην τύχη τους και θα τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Δεν έχουμε μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Θα βρούμε λύση και αυτό θα είναι προς όφελος όλων, παραγωγών και εργαζόμενων.  
 
***  Από τους μύθους...στα σύκα της Μεσσηνίας         
           
Παρουσίαση του βιβλίου της Ζαχαρούλας Σιγάλα- Σταθοπούλου
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
  Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου "Άγιος Δημήτριος" διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Απριλιου εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου της Ζαχαρούλας Σιγάλα- Σταθοπούλου με τίτλο "Από τους μύθους...στα σύκα της Μεσσηνίας". Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του Δημαρχείου Μεσσήνης και σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τον πρόλογο του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου, για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, επίκουρος καθηγητής λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Ευθυμία Σταθοπούλου- Ψαρρέα, φιλόλογος, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, πρόεδρος της Συκικής.
Στη συνέχεια το λόγο θα λάβουν η συγγραφέας του βιβλίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Αναστασόπουλος. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά, ενώ, θα ακολουθήσει και μουσική επένδυση της εκδήλωσης από το Βαγγέλη Δούβαλη. Την έκδοση του βιβλίου χρηματοδότησε ο αείμνηστος Παναγιώτης Σταθόπουλος, όπου έζησε στον Πολύλοφο, ενώ, στη συνέχεια μετανάστευσε για τη Μελβούρνη.
Στο προλογικό του σημείωμα ο Μιχάλης Γ. Μερακλής, τονίζει ότι η συγγραφέας δίνει με ιδιαίτερη ευαισθησία και συγκίνηση την εικόνα των ανθρώπων που, όταν "μιλούσαν για τις συκιές, δεν αναφέρονταν σ' αυτές ως περιουσία και πηγή εσόδων, αλλά σαν έμψυχα πλάσματα. Τις αγαπούσαν και τις φρόντιζαν υπεύθυνα και σχολαστικά, όπως τα παιδιά τους".
Επίσης, στο βιβλίο προτάσσει τα μυθολογικά στοιχεία της συκιάς και των σύκων και την αναφορά τους στην αρχαία, βυζαντινή, νεότερη και σύγχρονη ζωή και φιλολογία. Βέβαια στο βιβλίο υπάρχουν και πολλά λαογραφικά στοιχεία, για τους συμβολισμούς του προϊόντος, για την ανάλογη χρήση του στα γαμήλια αλλά και στα νεκρικά έθιμα, για τη διατροφική σημασία του, ακόμα και για την αξιοποίησή του ως φαρμάκου (κατεξοχήν στη λαϊκή ιατρική), αλλά και από εταιρείες καλλυντικών, ακόμα και για άλλες χρήσεις. Επιπρόσθετα, σημειώνεται η άφθονη παρουσία του σύκου στις παροιμίες, καθώς και σε άλλα είδη της λαϊκής λογοτεχνίας.
Ο μορφωτικός σύλλογος Πολυλόφου "Άγιος Δημήτριος", αποτελούμενος από νέους ανθρώπους, έχει τάξει ως μία, ίσως κύρια, αποστολή του να κάνει ευρύτερα γνωστή τη συκοπαραγωγή της περιοχής. Βασική σχετική εκδήλωσή του είναι η γιορτή, που οργανώνει από το 2002 και εξής, κάθε χρόνο στις 18 Αυγούστου. Η συγγαρφέας που αναφέρεται εκτενώς σ' αυτήν, μιλάει για μια "νέα λαϊκή ψυχαγωγία", για ένα νέο λαογραφικό φαινόμενο, με μεγάλη διάδοση στη Μεσσηνία.
 
***  Μια μοναδική συλλογή με τη ναυμαχία στο Ναβαρίνο         
            
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΑΝΤΟΥΛΟ
 Το απροσχεδίαστο γεγονός που έκρινε τον Αγώνα
    Ο Κόδριγκτον, ο Δεριγνί, ο Χέιδεν, ο Ντε λα Γκραβιέρ, ο Φέλοους, ο Ιμπραήμ, ο Ταχίρ πασάς, ο Μουχαρέμ μπέης. Ναυαρχίδες, φρεγάτες, κορβέτες, δίκροτα, μπρίκια, πυρπολικά: το «Ασία», το «Σειρήνα», το «Αζόφ», το «Γένοβα», το «Αλβιών», το «Ντάρτμουθ», το «Ρόουζ», το «Σκιπίων», το «Αρμίδα», το «Αλέξανδρος Νιέφσκι», το «Εσμίνα».
Οι πρωταγωνιστές εκείνου του Οκτώβρη του 1827 στο Ναβαρίνο, όταν τη γλώσσα της διπλωματίας διαδέχτηκε η γλώσσα του πολέμου. Ήταν μια νίκη που έσωσε την υπόθεση του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, η οποία συγκινεί έως σήμερα όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα το γιατρό Αντώνη Τάντουλο, γεννημένο στη Σύρο, με καταγωγή από τη Μήλο και τη Σέριφο. Από μικρός είχε ιδιαίτερη αγάπη στις συλλογές. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Νεάπολη, στη νότια Λακωνία. Με καλή μουσική, ρεμβάζοντας την ανεπανάληπτη θέα της Ελαφονήσου και των Κυθήρων, ταξιδεύει με τη βοήθεια του υπολογιστή του στα πέρατα της οικουμένης και συμπληρώνει τις συλλογές του. Αδυναμία του... η Ναυμαχία στο Ναβαρίνο.
  - Πώς ξεκίνησε;
  «Η πρώτη επαφή με τη ναυμαχία στο Ναβαρίνο ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια εντελώς τυχαία. Ψάχνοντας για παλαιούς χάρτες στην Αγγλία, ανακάλυψα ένα μοναδικό χάρτη της ναυμαχίας χαραγμένο πάνω σε κέρατο βοδιού. Όταν αργότερα αποφάσισα να ασχοληθώ με τη συγκέντρωση υλικού για μια μικρή ναυτική συλλογή, ήταν επόμενο πως τα γεγονότα στο Ναβαρίνο θα αποτελούσαν μια από τις ενότητες αυτής της προσπάθειας. Εκείνο που δεν μπορούσα να φανταστώ τότε, ήταν το μέγεθος που θα έπαιρνε τελικά αυτή η "μικρή ναυτική συλλογή"».
  - Απρόβλεπτο γεγονός;
  «Η περίπτωση της άνανδρης δολοφονίας του Έλληνα πιλότου από τη Μήλο Πέτρου Μικέλη, που εστάλη από τον Άγγλο ναύαρχο Κόδρινγκτον ως διερμηνέας σε διαπραγματευτική αποστολή στην αιγυπτιακή ναυαρχίδα, έδωσε την αφορμή για να ξεκινήσει η ναυμαχία που κατέληξε στην καταστροφή του τουρκοαιγυπτικού στόλου και τελικά στη διάσωση της Ελληνικής Επανάστασης, που την περίοδο εκείνη κατέρρεε».
  - Τι περιλαμβάνει η συλλογή;
  «Είναι αφάνταστος ο αριθμός και η ποικιλία των αντικειμένων που περιλαμβάνονται στη συλλογή: χαρακτικά και ζωγραφικά έργα, χάρτες, βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες της εποχής, έγγραφα, μετάλλια, γραμματόσημα, φωτογραφίες, παράσημα, καλλιτεχνήματα από μετάξι, μέταλλο, ξύλο, πηλό, κόκαλο, γυαλί και πορσελάνη, επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ, σπιρτόκουτα, νομίσματα και χαρτονομίσματα, όπλα, μακέτες σκαφών, καρτ ποστάλ, ναυτικά όργανα και εργαλεία, παρτιτούρες, προγράμματα θεάτρου, κατάλογοι εκθέσεων, αφίσες, γελοιογραφίες, διαφημίσεις. Ενας ανεξάντλητος πλούτος. Ο παράδεισος του συλλέκτη».
  - Το σπανιότερο έκθεμα;
  «Ο χαραγμένος σε κέρατο χάρτης της ναυμαχίας αποτελεί ένα από τα σπανιότερα κομμάτια της συλλογής, χωρίς να είναι και το μοναδικό Έχει όμως για μένα ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, μιας και ήταν το πρώτο απόκτημα αυτής της συλλεκτικής προσπάθειας».
  - Χρειάζεται γνώση;
  «Μια καλή θεματική συλλογή είναι αποτέλεσμα επίμονης αναζήτησης πολλών χρόνων. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται αγάπη, αφοσίωση, υπομονή και προ πάντων γνώση. Η πλατιά διαδεδομένη άποψη πως απαιτείται και πακτωλός χρημάτων είναι απόλυτα λανθασμένη. Η οικονομική άνεση δεν δημιουργεί συλλέκτες, απλά εάν υπάρχει, τους διευκολύνει».
  - Ετοιμάσατε το Ναυτικό Μουσείο στη Λακωνία;
  «Λίγοι γνωρίζουν πως στην Πελοπόννησο υπάρχουν περιοχές με μεγάλη ναυτική παράδοση. Πως στις θάλασσές της συνέβησαν συνταρακτικά ναυτικά γεγονότα, όπως η ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571 και του Ματαπά το 1941. Πως οι Σπαρτιάτες είχαν σημαντική ναυτική δύναμη. Πως Πελοποννήσιοι ήσαν δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές, ο Σταύρος Νιάρχος και ο Γιάννης Λάτσης. Δυστυχώς η Πελοπόννησος δεν διαθέτει ένα αξιόλογο ναυτικό μουσείο. Αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ελάχιστα είναι τα ναυτικά μουσεία που πληρούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης μουσειολογίας. Φιλοδοξία μου είναι να συγκεντρώσω το υλικό που χρειάζεται για να στηθεί ένα τέτοιο μουσείο. Επιθυμία της οικογένειάς μου είναι αυτό το μουσείο να δημιουργηθεί στη Λακωνία. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, γιατί απαιτεί να εξασφαλιστεί και η συνέχιση της προσπάθειας και στις επόμενες γενιές. Μελετώ σε βάθος το θέμα και εκτιμώ πως σύντομα θα μπορέσω να διατυπώσω μια τεκμηριωμένη και σοβαρή πρόταση».
Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ g.kiousis@eleftherotypia.net , .-
 
***  Έχασε η μάνα το ΠΕΔΥ....στην Καλαμάτα         
           
Όργιο προχειρότητας στο πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των νέων πολυϊατρείων
 Του Αντώνη Πετρογιάννη
 Όταν ο βασιλιάς Άδωνις είναι...γυμνός, αντίστοιχα γυμνό -από προσωπικό και οργάνωση- είναι και το ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) του! Σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο μετατράπηκε το πολυδιαφημισμένο από τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη άνοιγμα των πολυϊατρείων του πρώην ΙΚΑ, καθώς στις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας τους, έχανε η μάνα το... ΠΕΔΥ και το ΠΕΔΥ τη μάνα...
Όπως έλεγαν στο "Θ" τις προηγούμενες ημέρες στη Μονάδα της Καλαμάτας οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι μεγάλες και το προσωπικό δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει η αυριανή ημέρα. Παράλληλα και οι γιατροί που είναι στις θέσεις τους δεν μπορούν  ούτε να εξετάσουν αλλά ούτε και να συνταγογραφήσουν.
Επίσης, το προσωπικό είναι απλήρωτο, αφού οι διαδικασίες σχετικά με την πληρωμή τους δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα στις οικογένειές τους. Η μόνη υπόσχεση που υπάρχει από τη διεύθυνση της 6ης ΔΥΠΕ είναι ότι θα πληρωθούν μέχρι τα μέσα Απριλίου. Όμως οι δυσλειτοργίες δεν σταματούν εδώ, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες λειτουργίας της μονάδας.
Τα κενά σε γιατρούς ο κ. Γεωργιάδης σκοπεύει να τα καλύψει με την πρόσληψη επικουρικών το επόμενο διάστημα. Παρ' ότι, δε,  οι γιατροί και οι εργαζόμενοι είχαν κληθεί με τον πιο πρόχειρο τρόπο (μια αόριστη ανακοίνωση) να εμφανιστούν στις θέσεις τους, όχι απλώς δεν είχαν αντικείμενο αλλά υποχρεώθηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις να περιφέρονται σε βρόμικο και σκονισμένο κτήριο αφού κανείς δεν είχε προβλέψει να τα ανοίξει λίγο νωρίτερα για να τα φροντίσει.
Και επειδή επί υπουργίας Αδώνιδος Γεωργιάδη τα πάντα είναι για το θεαθήναι, οι εντολές των υπευθύνων ήταν ακόμη και οι νοσηλεύτριες να φορέσουν τις στολές τους μην τυχόν και εμφανιστούν τα τηλεοπτικά συνεργεία. Βέβαια, ασθενής να εξυπηρετηθεί ούτε για δείγμα, καθώς δεν έχουν εκδοθεί καν τα ΦΕΚ για τη μεταφορά του προσωπικού στο νέο σύστημα.
 «Ιατρικές πράξεις δεν γίνονται σε καμία μονάδα», εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), Αθανάσιος Αποστολόπουλος μιλώντας στην «Εφ.Συν.», και προσθέτει: «Ούτε συνταγογράφηση, ούτε παραπεμπτικά για εξετάσεις κ.ο.κ.».
«Αντί να ξεσηκώνει τους αρρώστους ο υπουργός, που μερικοί πλανήθηκαν από τις δηλώσεις του για άνοιγμα της πρωτοβάθμιας για δεύτερη φορά για να βρουν ιατρεία που δεν λειτουργούσαν, ας πει την αλήθεια», πρόσθεσε. 
 
*** ΚΑΛΟΣ - ΚΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
 Με  τον  Βασίλη  Τσιγγαρίδη
Ένας Γεράκος, καθόταν στο σταθμό ενός τρένου και περνούσε την ώρα του καπνίζοντας και χαζεύοντας τους περαστικούς. Κάποια μέρα επειδή είχε ευγενικό και προσιτό βλέμμα τον πλησιάζει ένας ταξιδιώτης και τον ρωτά...
"Πως είναι οι άνθρωποι στην πόλη σας γιατί είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα να ξέρω την νοοτροπία του τόπου αυτού". Ο Γεράκος τον κοίταξε και τον ρώτησε... "Πως ήταν οι άνθρωποι από εκεί που έφυγες;" Ο Ταξιδιώτης του απαντά... "Αφήστε τα. Ήταν α...νταγωνιστικοί -σκληροί, άκαρδοι, υλιστές, δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν". "Και εδώ έτσι είναι" του απαντά ο Γεράκος.
Ο Ταξιδιώτης έφυγε απογοητευμένος.
Ένας άλλος ταξιδιώτης είδε την σκηνή παρόλο που δεν άκουγε την συζήτηση και αισθάνθηκε και αυτός ότι μπορούσε να ρωτήσει τον Ηλικιωμένο αυτό κύριο. Και αυτόν τον βασάνιζε το ίδιο ερώτημα... "Πως είναι οι άνθρωποι στην πόλη σας;" και αυτός πήρε την ίδια απάντηση... "Πως ήταν οι άνθρωποι από εκεί που έφυγες;" Αυτός απάντησε "Αχ μην μου τα θυμίζετε... τι καλούς φίλους άφησα εκεί, πόσο με αγαπούσαν, όλοι έκλαιγαν όταν αποχαιρετιζόμασταν αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Έπρεπε να φύγω για ένα διάστημα." "Μην ανησυχείς παιδί μου" του απαντάει ο Γεράκος... "και εδώ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ 0Ι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και εδώ θα σε αγαπήσουν θα σε στηρίξουν και θα κλάψουν με σένα"!
Το ηθικό δίδαγμα; Στη ζωή βρίσκουμε αυτό στο οποίο επικεντρώνουμε το βλέμμα μας και ψάχνουμε να βρούμε. Αν ψάχνουμε για ελαττώματα, για κακία, για αντιπάλους, θα τους βρούμε… Αν ψάχνουμε για αγάπη, για το καλό στους γύρω μας όχι απλά θα το βρούμε αλλά και θα το γευτούμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μας βρουν συμφορές αλλά και στις συμφορές θα έχουμε ζεστά πρόσωπα γύρω μας!

***
 
 *** Αθλητικό  άρωμα  στην ενημέρωση  :

***  Οι γυναίκες του Ολυμπιακού κατέκτησαν το 4ο συνεχόμενο κύπελλο στην Πύλο         
  
Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού με τον πιο εμφατικό τρόπο απέδειξαν ότι ήταν το μεγάλο φαβορί για το final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών που διεξήχθει αυτό το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο της Πύλου. Έτσι μετέτραψαν τον σημερινό τελικό απέναντι στον Πανναξιακό , σε περίπατο και κατέκτησαν το Κύπελλο επικρατώντας με 3-0 σετ σε λιγότερο από 1,5 ώρα. Οι παίκτριες του Γιάννη ΝΙκολάκη δεν βρήκαν καμία αντίσταση και έτσι έγραψαν ιστορία κατακτώντας το 4ο συνεχόμενο Κύπελλο στην ιστορία της ομάδας του Ολυμπιακού.
Η ομάδα της Νάξου κέρδισε το χειροκρότημα στο κλειστό της Πύλου , καθως στην πρώτη της χρονιά παρουσία της στην Α΄1 κατάφερε να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και ταυτόχρονα να τερματίσει στην 5η θέση του πρωταθλήματος της Α'1.
Η πόλη της Πύλου κέρδισε το στοίχημα και με τη μεγάλη συνδρομή της Αστυνομίας κατάφερε να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία την δύσκολη αποστολή της !
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κλειστό γυμναστήριο της Πύλου .
Οι ερυθρόλευκες κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-14 απέναντι στις "πρωτάρες"  σε μεγάλες διοργανώσεις ,κοπέλες του Πανναξιακού.
Οι κοπέλες του Ολυμπιακούς κατέκτησαν με μεγάλη ευκολία και το δεύτερο σετ με 25- 15,
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 3ο σετ με 25-21 και πήρε το κύπελλο Ελλάδος αρκετά εύκολα !
Το γυμναστήριο της Πύλου είναι και σήμερα κατάμεστο με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. 

***Δευτέρα 31 Μαρτίου  2014  :

Ξάνθη - Πλατανιάς  2-3 , (0-2) .- ^
Τα  γκολ :  4΄ Τόρες, 35΄ Βλαχοδήμος , 48΄ , 79΄ Σολτάνι , 77΄ Κατάϊ ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Τριτσώνης με βοηθούς τους Ευθυμιάδη και Τουμπακάρη , .
Κάρτες : Δημήτρης ,στο 37΄ διαμαρτυρία για  πέναλτι υπέρ  Ξάνθης , Κατάϊ , Μενδρινός , Χοσέμι , Ντε  Γκουσμάν ,Αγκιλέρα (2)  κόκκινη  , Τετέ , Γεωργαλίδης ,
Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο(Ράνος), Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι, Χοσέμι, Μπέρτος, Κάλβο, Μάνταλος, Σολτάνι (Σακκάς), Μπαξεβανίδης(Τριάδης) .-
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Αγκιλέρα (Γουνδουλάκης) , Ινκούμ, Γιαχία, Ζαραδούκας(Θέρα), Δημήτρης, Κατάι (Σαλμάς), Βλαχοδήμος, Μενδρινός, Τετέ, Τόρες
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Τσέμα, Σουάρες, Ράνος, Νάκας, Τριάδης, Μαρίν, Τσαμούρης.,.
 Αναπληρωματικοί για τους Κρητικούς είναι οι: Περιστερίδης, Γουνδουλάκης, Θέρα, Σιαλμάς, Σιώπης, Ντεντάκης, Σουκιάς.
Βίντεο  από  αγώνα  :
Ξάνθη-Πλατανιάς   2ο  γκολ  0-2  31/3/2014 : http://youtu.be/w2giQUM5BDk ,
ΞΑΝΘΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ημίχρονο  0-2  τα  γκολ 31/3/2014: http://youtu.be/hW7-yNNft6k ,
Ξάνθη-Πλατανιάς   μείωση  1-2  31-3-2014 : http://youtu.be/MkICc0jF9zE ,
Ξάνθη-Πλατανιάς το  2ο  γκολ  31/3/2014 : http://youtu.be/zW8FyDIcSws ,
Ξάνθη-Πλατανιάς 2-3 τα δύο 2ο  τελευταία  γκολ  31/3/2014: http://youtu.be/_iRidFKZ8z4 ,
ΞΑΝΘΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-3   γκολ  δηλώσεις γκολ  3-1-3-2014 : http://youtu.be/i-j4tkVQQjY ,

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

 http://www.youtube.com/stamos01 ,       3215   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1683   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1692  video.-                       Σύνολον                                                    6590   βίντεο    

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    531. 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :

 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                           ~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         

~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                   

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-

~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-

~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-

~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-

~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-

~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-

~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-

~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-

~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-16-2014.html , Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014 .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/16-2014.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014 .-

 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  17 Μαρτίου  2014 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/18-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 18  Μαρτίου  2014.-

~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html ,ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ    γράφοντας  και  αντιγράφοντας , Δευτέρα 17/03/2014 .- 

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/19-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 19 Μαρτίου 2014 .-

~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/20-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 .-

~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/21-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/22-2014.html , Ενημέρωση  Σαββάτου   22  Μαρτίου  2014 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/23-2014.html  , Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης ενημέρωση 23 Μαρτίου 2014  

~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/24-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 .-

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/25-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 25 Μαρτίου 2014  .-

~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/26-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-

~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  :
Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-

~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-

~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  31 Μαρτίου 2014  ,

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  , .-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: