ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Το αγιάζι Της ενημέρωσης 01 Μαρτίου 2014

Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014  :



**** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα :





***  Καλό μήνα, έτοιμος ο Μάρτης σας;         
   
"Μάρτης" ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στην αρχαιότητα.
Κάποιοι πιστεύουν ότι προέρχεται από τα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι μύστες έδεναν μια κλωστή, που ονόμαζαν «Κρόκη» στο δεξί τους χέρι και στο αριστερό τους πόδι
Σήμερα η παράδοση θέλει τα παιδιά να φορούν στον καρπό τους, από την 1η Μαρτίου, ένα βραχιόλι φτιαγμένο από κόκκινη και λευκή κλωστή, που είναι γνωστό ως «Μάρτης».
Δεν λείπουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου ο «Μάρτης» είναι δαχτυλίδι και όχι βραχιόλι. Μάλιστα, όπως αναφέρει η παράδοση
«Μάρτης» προστάτευε τα πρόσωπα των παιδιών από το κάψιμο του πρώτου ήλιου της άνοιξης
«Μάρτης» φτιαχνόταν την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, και τα παιδιά τον φορούσαν το πρωί της 1ης Μαρτίου, πριν βγουν από το σπίτι.
«Μάρτης» έβγαινε σε τρεις μέρες και στη συνέχεια τοποθετούνταν κάτω από μια πέτρα, όπου παρέμενε για κάποιες ημέρες.
Εκεί ανάλογα με το τι ζωύφια υπήρχαν κάτω από την πέτρα, όταν τη σήκωναν, έτσι θα κυλούσε η χρονιά για το σπίτι, όσον αφορά πάντα την παραγωγή.
Στη συνέχεια, ο «Μάρτης» τοποθετούνταν πάνω σε ένα θάμνο προκειμένου να τον πάρουν τα πουλιά για να τον χρησιμοποιήσουν στο χτίσιμο της φωλιάς τους.
Πηγή: iridasart.blogspot.com
Βίντεο  : http://youtu.be/ol9u_oHtn9w  ,
 

***  44χρονος έχασε τη ζωή του στην Εθνική Οδό Τσακώνα- Καλό Νερό          
           
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανάσιμο τραυματισμό του 44χρονου Παναγιώτη Γκόγκα
 Χθες (28.2.2014) το βράδυ, στο 50ο χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Πύργου, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 44χρονου και ο τραυματισμός συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων, ενός (1) 27χρονου ημεδαπού,  ενός (1) 7χρονου ημεδαπού, καθώς και δύο (2) ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35 και 23 ετών, που επέβαιναν στα δύο οχήματα.  Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.
Σοκαρισμένος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Μεσσηνίας
Θανατηφόρο τροχαίο έγινε κάτω από άγνωστες συνθήκες στην Εθνική Οδό Τσακώνα – Καλό Νερό στο ύψος του Κοπανακίου πριν την διασταύρωση με το χωριό Αρτίκι λίγα λεπτά με τα τις 11 το βράδυ.
Νεκρός είναι ο νεαρός πρόεδρος του ΠΑΟ Καλού Νερού Παναγιώτης Γκόγκας ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας αλλά ήταν αργά.

***   Μέχρι αργά χθες βράδυ ανακρίνονταν οι πρώτοι έξι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών         
           
Απολογούνται σήμερα οι υπόλοιποι
Μέχρι αργά χθες βράδυ ανακρίνονταν οι έξι από τους δώδεκα που κατηγορούνται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».
Οι απολογίες στον ανακριτή ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και συνεχίσθηκαν μέχρι αργά το απόγευμα. Συγκεκριμένα, στον ανακριτή απολογήθηκαν χθες τα δίδυμα αδέλφια και ο συνταξιούχος αστυνομικός που κατηγορούνται ως αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 22χρονος και ένας 48χρονος από τη Μεσσήνη, όπως και ένας 35χρονος από την Καλαμάτα.
Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες, ενώ ο δωδέκατος, ένας 33χρονος Αλβανός, είναι έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου για άλλη υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία που έχει σχηματισθεί περιλαμβάνει 80 άτομα που είχαν διασυνδέσεις με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα, είχαν συλληφθεί άλλα έξι άτομα, στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για παραβάσεις που αφορούν ναρκωτικά και όπλα και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση προμηθευόταν χασίς και κοκαΐνη και τα προωθούσε σε χρήστες στη Μεσσηνία, την Τρίπολη και τον Πύργο.   Β.Β.

***    Δεν κατεβάζει συνδυασμούς στη Μεσσηνία η Χρυσή Αυγή         
         
Ανακοίνωση εξέδωσε η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής Καλαμάτας με την οποία κάνει γνωστό ότι στις εκλογές του Μαΐου δεν θα κατεβάσει κανένα συνδυασμό στη Μεσσηνία, αλλά και ούτε θα στηρίξει κάποια από τις ήδη υποψηφιότητες.
 Ακολουθεί η ανακοίνωση
Όπως πολύ σωστά και ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης σε πρόσφατη ανακοίνωση του εξέφρασε την επίσημη θέση του κινήματος μας σχετικά με το ότι η Χρυσή Αυγή δεν υποστηρίζει κανένα συνδυασμό παρά μόνο αυτούς που φέρουν την ονομασία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ, έτσι και εμείς ως Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα κάτωθι.
  1ον -  Η Χρυσή Αυγή δεν κατεβάζει κανένα συνδυασμό στην Μεσσηνία για τις δημοτικές εκλογές.
  2ον - Η Χρυσή Αυγή θα κατεβάσει πλήρη συνδυασμό μόνο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την ονομασία Ελληνική Αυγή Για Την Πελοπόννησο.
  3ον -  Όσον αφορά την επιλογή ψήφου για τον δήμο Καλαμάτας αλλά και τους υπόλοιπους δήμους του νομού μας, καμία ψήφος σε συνδυασμούς οι οποίοι υποστηρίζονται από πολιτικούς φορείς, υπευθύνους για την σημερινή κατάσταση που βιώνει η Πατρίδα μας, πόσο μάλιστα σε αυτούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις άδικες, παράνομες και αντισυνταγματικές προφυλακίσεις του Αρχηγού μας και των συναγωνιστών μας.
  4ον - Καμιά ψήφος σε συνδυασμούς οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην τέλεση της εκδήλωσης μας της 4/8/2013 και η οποία εν τέλει απαγορεύτηκε. Επίσης καμιά ψήφος σε συνδυασμούς οι οποίοι κράτησαν ένοχη ουδετερότητα απέναντι σε αυτή την απαγόρευση. Εμείς στην συγκεκριμένη  ''ουδετερότητα'' δίνουμε 2 ερμηνείες. 1ον Πολιτική δειλία και 2ον συμφέρον. Δεν ψηφίζουμε λοιπόν ούτε δειλούς ούτε συμφεροντολόγους.
  5ον -  Σχετικά με φημολογίες που ακούγονται στις κατά τόπους κοινωνίες του νομού μας, ότι η Χρυσή Αυγή θα υποστηρίξει συνδυασμούς της ΝΔ ή δήθεν ανεξάρτητους υποψήφιους αυτής όπως του Δ. Σαμπαζιώτη (Δήμος Μεσσήνης) και του Π. Νίκα (Δήμο Καλαμάτας), ενημερώνουμε τους πολίτες ότι είναι εντελώς ανυπόστατες, κακοήθεις και υποβολιμαίες.
  6ον -  Η Χρυσή Αυγή θα στηρίξει ΜΟΝΟ τους συνδυασμούς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ που έχουν ανακοινωθεί από τα επίσημα όργανα του κόμματος. Να γνωρίζουν οι ψευτο-παλαιο-πολιτικάντηδες, ότι όσοι σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις, χρησιμοποιώντας το όνομα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ή των στελεχών της, προσπαθώντας να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών μας, θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμη οδό που μας παρέχει η πολιτεία.
Καλούμε τους Έλληνες να στηρίξουν τους υποψήφιους μας σε ΌΛΕΣ τις Περιφέρειες της Πατρίδος μας.
Σε όσους δήμους δεν υπάρχει συνδυασμός μας, να ψηφίσουν κατά συνείδηση!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

***   Καλαματιανό Καρναβάλι, η αλλαγή στην Ιζαμπιάδα και η σειρά που θα παρελάσουν τα γκρουπ         
           
Ο καιρός συνεχίζει να μην επιτρέπει την πραγματοποίηση της Ιζαμπιάδας στην παραλία της Καλαμάτας και όπως όλα δείχνουν θα γίνει στο κάτω μέρος της βόρειας κερκίδας του γηπέδου της παραλίας.
  Ακόμα από την Καρναβαλική Επιτροπή ανακοινώθηκε η σειρά που θα παρελάσουν τα γρούπ την Κυριακή.
Ακολουθεί η λίστα.
  1.ΠΛΗΡΩΜΑ Νο 11
2. >> Νο 32
3 >> Νο 33
4. >> Νο 2
5. >> Νο 43
6. >> Νο 31
7. >> Νο 25
8. >> Νο 47
9. >> Νο 45
10. >> Νο 44
11. >> Νο 9
12 >> Νο 16
13 >> Νο 36
Tα ανωτέρω πληρώματα έχουν αφετηρία την πλατεία Φραγκόλιμνας ώρα 13.00
 14 ΠΛΗΡΩΜΑ Νο 48
15. >> Νο 49
16. >> Νο 12
17. >> Νο 29
18. >> Νο 3
19. >> Νο 6
20. >> Νο 26
21. >> Νο 34
22. >> Νο 41
23. >> Νο 46
24. >> Νο 30
25. >> Νο 23
26. >> Νο 39
27. >> Νο 35
28. >> Νο 37
29. >> Νο 28
30. >> Νο 27
31. >> Νο 24
32. >> Νο 14
33. >> Νο 15
34. >> Νο 19
35. >> Νο 8
36. >> Νο 4
37. >> Νο 7
38. >> Νο 10
39. >> Νο 5
40. >> Νο 13
41. >> Νο 17
42. >> Νο 22
43. >> Νο 20
44. >> Νο 42
45. >> Νο 1
Τα ανωτέρω πληρώματα έχουν αφετηρία την πλατεία Υπαπαντής ώρα 13.00
Υγ: Τα πληρώματα που έχουν άρματα θα πρέπει να τα φέρουν στην πλατεία Υπαπαντής μέχρι τις 11.30

***  Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο βάζει η εφορία

 Να αποκτήσουν email υποχρεώνονται όλοι οι φορολογούμενοι για να προχωρήσει το υπουργείο οικονομικών στην ηλεκτρονική κοινοποίηση επιβολής προστίμων, πρόσθετων φόρων και εισφορών αλλά και ατομικών ειδοποιήσεων για οφειλές που, αν δεν εξοφληθούν κάποιων ημερών, η Εφορία θα μπορεί αμέσως μετά να προβεί στη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και σε κατασχέσεις. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δηλωμένο e-mail ή δεν είναι ενεργό, απειλούνται και με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ και άνω, με βάση το νέο «ποινολόγιο» της εφορίας, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα». Το σύστημα αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αργότερο έως τον Μάιο κι έτσι η επίδοση όλων των πράξεων της διοίκησης στους πολίτες θα γίνεται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δήλωση e-mail θα είναι υποχρεωτική ακόμα κι αν κάποιοι δεν έχουν σύνδεση στο ίντερνετ ή δική τους ηλεκτρονική διεύθυνση. Όσοι δεν σπεύσουν μέσα σε 60 ημέρες να μπουν με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να δηλώσουν ένα e-mail, θα αντιμετωπίσουν τα νέα πρόστιμα που ισχύουν από το 2014 και ξεκινούν από 100 ευρώ κατ' ελάχιστον. Ο νόμος πάντως δεν καθορίζει ότι πρέπει ο λογαριασμός αυτός να είναι προσωπικά του υπόχρεου, σημειώνει το «Πρώτο Θέμα», και άρα θα μπορούσε θεωρητικά να δηλώσει κάποιος το ίδιο e-mail με άλλον, πχ τον λογιστή του, τον/την σύζυγό του ή τα παιδιά του, για να μπορεί να ελέγχει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με την Εφορία. news,gr - 

*** Φορολογικό Σεμινάριο 2014 για Λογιστές στην Καλαμάτα

 Σεμινάριο με θέμα «Φορολογικό Σεμινάριο 2014 για Λογιστές» διοργανώνει η ETAΠ Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Λογιστών Νομού Μεσσηνίας, με σκοπό οι συμμετέχοντες (ελεύθεροι επαγγελματίες, λογιστές – φοροτεχνικοί, υπεύθυνοι οικονομικών διευθύνσεων, λογιστηρίων και επιχειρήσεων) να ενημερωθούν για τις αλλαγές στο νέο ΚΩΔΙΚΑ ΦΑΣ, τη φορολογία εισοδήματος και διάφορα άλλα φορολογικά και εργατικά θέματα στην πράξη. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου, από τις 9.30 έως τις 15.30, στο ξενοδοχείο Elite (τέρμα Ναυαρίνου), με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Καραγιάννη, καθηγητή Λογιστικής – Κοστολόγησης. Το κόστος συμμετοχής ανά συμμετέχοντα ανέρχεται σε 50 ευρώ, εκ των οποίων το 50% επιδοτείται από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Τελικό ποσό συμμετοχής: 25 ευρώ ανά άτομο. Πληροφορίες και εγγραφές: κα Βαμβακά, κ. Παπουτσής, τηλ. 27210-24174, φαξ 27210-98196. - 

***  Μεταστέγαση του ΚΕΠ Καλαμάτας

 Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ενέκριναν στην προχθεσινή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά – μεταστέγαση του ΚΕΠ 260 από το Διοικητήριο στο ισόγειο του νυν Δημαρχείου, στην οδό Αριστομένους 28. Τούτο θα συμβεί, όταν οι υπηρεσίες του Δήμου μετεγκατασταθούν στο νέο Δημαρχείο (παλιό νοσοκομείο). Για τη μεταστέγαση του ΚΕΠ πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε μέριμνα, ώστε να επιτυγχάνεται η ορθότερη γεωγραφική θέση και να εκπληρώνεται ο σκοπός για τον οποίον ιδρύθηκε, δηλαδή η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, όπως και να τηρούνται οι προδιαγραφές στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών και οι χώροι να είναι προσβάσιμοι στα ΑμεΑ. Η μεταστέγαση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ενημέρωσης και έγκρισης της υπηρεσίας ΔΟΛ ΚΕΠ. - 

***  Χωρίς Λόγια ...
 No Words... :(
Από το .
 
***  Αυτό είναι το παιδί μας μπροστά στην τηλεόραση
Godfrey Reggio - "Evidence"
Τα δικά του «Αποδεικτικά Στοιχεία» πως η τηλεόραση μετατρέπει το παιδί σε φυτό, παραθέτει στο βίντεο του με τίτλο Evidence ο σκηνοθέτης Godfrey Reggio.΄
Ο Reggio είναι εφευρέτης ενός στυλ κινηματογραφίας που εμπεριέχει εικόνες με ποιητικότητα και ταυτόχρονα με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο.
Στο βίντεο τα πιτσιρίκια στέκονται αποχαυνωμένα μπροστά στην οθόνη με τα καρτούν και μοιάζουν «ναρκωμένα, σαν ασθενείς σε ψυχιατρείο», όπως γράφει στο blog του.
Βίντεο :  http://youtu.be/vuI_nCADnW0  ,

Το βίντεο έχει ως σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα να εξερευνηθεί περαιτέρω η συμπεριφορά των παιδιών μπροστά στην τηλεόραση και τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει -μιας δραστηριότητα της οποίας πολλές πτυχές έχουν αγνοηθεί στην τρέχουσα διαμάχη γύρω από την τηλεόραση.

«Οι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση χωρίς την παραμικρή επίγνωση της επίδρασης που έχει αυτό το μέσο τόσο στα άτομα όσο και στις κοινωνίες.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για περίπου 40 ώρες την εβδομάδα και στη συνέχεια παρακολουθούν τηλεόραση για περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα» λέει ο σκηνοθέτης και χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για αυτό το «όπλο ραδιενέργειας που σημαδεύει τον θεατή».    daddycool2403

***  Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε λαγάνα!!
Lagana - Clean Monday Bread
Lagana
Clean Monday Bread
Η προπύρα Η σπιτική λαγάνα Μια συνταγή για λαγάνα πολύ νόστιμη, που έχει γεύση σαν τα κουλούρια που πουλάνε στο δρόμο!!
 Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, πως αν φέτος βρισκόμαστε σπίτι, θα την φτιάξω επιτέλους...
Κάθε χρόνο αγανακτώ με τις έτοιμες λαγάνες που αγοράζουμε...με πλαστική γεύση (σαν άχυρο), χειρότερες κι από το καθημερνό ψωμί του φούρνου, και επιπλέον πανάκριβες...

cookthebook.blogspot
Συστατικά
20 γρ. μαγιά νωπή ή 2 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
1/2 φλ. ζεστό νερό (40°)
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο ή μαλακό
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. λάδι ή βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο σουσάμι
Οδηγίες
Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό, ρίξτε λίγο από το αλεύρι, να γίνει πηχτός χυλός, σκεπάστε τον με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τον σε ζεστό μέρος 12 ώρες.
Κοσκινίστε σε λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο.
Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τη μαγιά και 2 κούπες χλιαρό νερό.
Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μιά ζύμη μάλλον μαλακιά, ελαστική και εύπλαστη.
Χωρίστε τη σε 3 μπάλες (ή όσες θέλετε, ανάλογα με το μέγεθος της λαγάνας που θέλετε να φτιάξετε).
Σκεπάστε κι αφήστε τις να διπλασιασθούν σε όγκο.
Πατήστε κάθε μπάλα με τον πλάστη, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε 3 πίτες.
Βάλτε τις στα ταψιά που θα βάλετε στο φούρνο (όσες χωράνε στο κάθε ταψί).
Σκεπάστε τις κι αφήστε τις να φουσκώσουν, ώσπου να διπλασιασθούν σε όγκο.
Πατήστε τις με τα δύο δάκτυλα σε διάφορα σημεία, κάνοντας βαθιές δακτυλιές σε όλη την επιφάνεια.
Αλείψτε τις με λίγο νερό και πασπαλίστε τις με σουσάμι.
Ψήστε τις λαγάνες στους 200° Κελσίου για 15'-20'.
Οι λαγάνες στεγνώνουν γρήγορα. Είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια μέρα. Αλλιώς, φυλάξτε τις στην κατάψυξη, κλεισμένες ερμητικά σε πλαστική σακούλα. Διατηρούνται 3 μήνες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο site της
Βέφας
Εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λάδι και βγήκε τέλεια. Αφράτη και νόστιμη. Επίσης έχω χρησιμοποιήσει μείγμα αλευριών και πάντα μου γίνεται ωραία.
Εμένα οι λαγάνες μου αρέσει να είναι λεπτές, οπότε όταν τις φτιάχνω, τις κάνω να είναι γύρω στο μισό δάχτυλο σε πάχος. Όταν φουσκώσουν γίνονται γύρω στο 1 δάχτυλο.
Επίσης φτιάχνω μια δόση την Κυριακή.
Η μια φαγώνεται επί τόπου και μένουν και 2 για το πρωί της Δευτέρας (οπότε φτιάχνω και δεύτερη δόση).
sintagespareas  .-
 
***   Δίολκος για 1500 χρόνια
 

137315250280
Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation, αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός.
Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία.
Σχετικό  Βίντεο  ακολουθεί΅:
Πρόκειται για ένα έργο-συμβολή στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας, μια παραγωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Δημιουργοί της ταινίας είναι οι Θ.Π. Τάσιος, Ν. Μήκας, Γ. Πολύζος, οι οποίοι έχουν λάβει ως τώρα δύο βραβεία: Καλύτερης ταινίας αναφερόμενης στην αρχαιότητα στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κύπρο (Νοέμβριος 2009) και Καλύτερης εκπαιδευτικής ταινίας στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου στην Αθήνα (Μάιος 2010)

***  Ο Γύγης και η γυναίκα του Κανδαύλη

        

d5033836r
7 Η ηγεμονία των Ηρακλειδών πέρασε στα χέρια της γενιάς του Κροίσου, στους Μερμνάδες, ως εξής. Ήταν ο Κανδαύλης, που οι Έλληνες τον λένε Μυρσίλο, τύραννος των Σαρδίων και απόγονος του Αλκαίου, γιου του Ηρακλή. Γιατί ο Άγρων, γιος του Νίνου γιου του Βήλου γιου του Αλκαίου, έγινε πρώτος Ηρακλείδης βασιλιάς των Σαρδίων· ο Κανδαύλης, ο γιος του Μύρσου, τελευταίος. Όσοι βασίλευσαν στη χωρά αυτή πριν από τον Άγρωνα ήταν απόγονοι του Λυδού, γιου του Άτη, από όπου πήρε ο λύδιος λαός ολόκληρος το όνομα του, αυτός που πρώτα ονομαζόταν Μηίων. Από αυτούς και με τη συγκατάθεση τους πήραν την αρχή, στηριγμένοι σε χρησμό, οι Ηρακλείδες, που η γενιά τους κρατούσε από μία δούλη του Ιαρδάνου και από τον Ηρακλή, και που βασίλευσαν είκοσι δύο γενιές, πεντακόσια πέντε χρόνια — κάθε γιος κληρονομώντας την αρχή από τον πατέρα του, ως τον Κανδαύλη, το γιο του Μύρσου.

8 Αυτός λοιπόν ο Κανδαύλης ερωτεύθηκε τη γυναίκα του, και ερωτευμένος μαζί της πίστευε πως η γυναίκα του είναι πολύ πιο όμορφη από όλες τις άλλες. Από μια τέτοια πίστη — γιατί ένας από τους δορυφόρους του ήταν ο Γύγης, ο γιος του Δασκύλου, που είχε κερδίσει την εύνοια του — σ’ αυτόν λοιπόν τον Γύγη εμπιστευόταν ο Κανδαύλης τις πιο σπουδαίες υποθέσεις του, παινώντας ξεχωριστά και την ομορφιά της γυναίκας του. Δεν πέρασε πολύς καιρός —γιατί ήταν γραμμένο του Κανδαύλη να κακοπάθει — κι έλεγε μια μέρα του Γύγη: «Γύγη, επειδή δε νομίζω πως πείθεσαι σε όσα σου λέω για την ομορφιά της γυναίκας μου (στα αυτιά συμβαίνει οι άνθρωποι να πιστεύουν λιγότερο απ’ ότι στα μάτια τους), δέξου να την δεις εκείνη γυμνή». Αυτός όμως αναφώνησε κι είπε: «Κύριε μου, τί λόγο αρρωστημένο μου λες, παρακινώντας με, την κυρά μου να την δω γυμνή; Μα από τη στιγμή που μια γυναίκα βγάζει το ρούχο της, αφήνει ακάλυπτη και την ντροπή της. Από τα παλιά χρόνια βρήκαν οι άνθρωποι γνώμες σοφές, που πρέπει να μας διδάσκουν. Μια από αυτές είναι και τούτη: να κοιτάζει καθένας τη δουλειά του. Εγώ δέχομαι πως εκείνη είναι από όλες τις γυναίκες η πιο όμορφη, και σου ζητώ να μη ζητάς πράγματα άνομα».
9 Έτσι μιλώντας δοκίμαζε να το αποφύγει, από φόβο μήπως τον βρει κάποιο κακό. Εκείνος όμως πήρε ξανά το λόγο κι είπε: «Θάρρος, Γύγη, και μη φοβάσαι ούτε εμένα, πως ίσως θέλοντας να σε δοκιμάσω κάνω μια τέτοια πρόταση, ούτε και τη γυναίκα μου, μήπως από κείνη σε βρει κάποιο κακό. Γιατί εγώ έτσι καλά θα στήσω τη μηχανή από την αρχή, ώστε εκείνη να μην πάρει είδηση ότι εσύ την είδες. Μόνος μου θα σε στήσω μέσα στο δωμάτιο που κοιμόμαστε, πίσω από το ανοιχτό θυρόφυλλο· αμέσως μετά από μένα θα έλθει και η γυναίκα μου για ύπνο. Κοντά στην είσοδο βρίσκεται ένα θρονί. Πάνω σ’ αυτό βγάζοντας ένα προς ένα τα ρούχα της θα τα αποθέσει και θα μπορέσεις έτσι με όλη σου την ησυχία να τη θαυμάσεις. Όταν προχωρήσει από το θρονί προς το κρεβάτι, και βρεθείς πίσω από την πλάτη της, μόνος σου κοίτα από κει και πέρα να μη σε δει που θα γλιστράς από την πόρτα».
10 Λοιπόν ο Γύγης, μια και δε γινόταν να ξεφύγει, δέχτηκε. Και ο Κανδαύλης, όταν είδε πως είναι ώρα για ύπνο, έμπασε τον Γύγη στο δωμάτιο, και αμέσως ύστερα παρουσιάστηκε και η γυναίκα του. Την ώρα που μπήκε κι απόθετε τα ρούχα της, τη θαύμαζε ο Γύγης. Μόλις ωστόσο βρέθηκε πίσω από την πλάτη της, καθώς η γυναίκα προχωρούσε στο κρεβάτι, γλίστρησε να βγει έξω. Όμως το μάτι της γυναίκας τον έπιασε την ώρα που εκείνος ξεγλιστρούσε. Ένιωσε τί της είχε κάνει ο άντρας της, εντούτοις ούτε φώναξε, παρ’ όλη την ντροπή της, ούτε και έδειξε πως το κατάλαβε, έχοντας στο νου της να εκδικηθεί τον Κανδαύλη. Γιατί στους Λυδούς, όπως επίσης και στους άλλους βαρβάρους, είναι ντροπή μεγάλη ακόμη και έναν άντρα να τον δουν γυμνό.
king-of-lydia
11 Τότε λοιπόν η βασίλισσα δίχως να δείξει το παραμικρό κράτησε την ψυχραιμία της. Αλλά μόλις ξημέρωσε, εξασφάλισε τη συμπαράσταση εκείνων των υπηρετών που τους ήξερε να της είναι απόλυτα έμπιστοι, και έστειλε να φωνάξουν τον Γύγη. Και αυτός, δίχως να του περάσει από το μυαλό ότι η βασίλισσα ξέρει το πράγμα, ήλθε στην πρόσκληση της. Γιατί συνήθιζε και πριν, κάθε φορά που εκείνη τον καλούσε, να έρχεται κοντά της. Μόλις έφτασε ο Γύγης, του μίλησε η γυναίκα και είπε: «Τώρα δύο δρόμοι σου ανοίγονται, Γύγη, και σου δίνω το δικαίωμα να πάρεις όποιον από τους δυο θέλεις: ή σκότωσε τον Κανδαύλη και πάρε εμένα και τη βασιλεία των Λυδών, ή ο ίδιος αμέσως τώρα πρέπει να πεθάνεις, για να μη βλέπεις στο εξής, με την τυφλή σου υπακοή στον Κανδαύλη, όσα δε σου επιτρέπεται. Αλλά ή εκείνος που τα μηχανεύτηκε αυτά πρέπει να αφανιστεί, ή εσύ που εμένα με είδες γυμνή, κάνοντας μία πράξη άπρεπη». Ο Γύγης στην αρχή τα έχασε με τα λόγια της, ύστερα την παρακαλούσε να μην τον φέρει στην ανάγκη να κάνει μια τέτοια εκλογή. Παρ’ όλα αυτά δεν την έπειθε κι έβλεπε ότι η ανάγκη πραγματικά τον πίεζε να διαλέξει : ή να σκοτώσει τον κύριο του ή να αφήσει να τον σκοτώσουν αυτόν οι άλλοι — διαλέγει να ζήσει ο ίδιος. Τότε λοιπόν πρόσθεσε την ακόλουθη ερώτηση: «Αφού με αναγκάζεις να σκοτώσω τον αφέντη μου, κι ας μην το θέλω, πες μου να ακούσω με ποιο τρόπο θα του επιτεθούμε». Και εκείνη πήρε το λόγο και είπε: «Από το ίδιο μέρος θά ‘ρθει το χτύπημα, από όπου και κείνος με έδειξε γυμνή· πάνω στον ύπνο θα τον βρει».
Jacob Jordaens (1593-1678) Kung Kandaules av Lydien visar sitt gemål för Gyges
Jacob Jordaens (1593-1678) Kung Kandaules av Lydien visar sitt gemål för Gyges
12 Όταν κατέστρωσαν το σχέδιο, και είχε για καλά νυχτώσει (γιατί δεν είχε τρόπο πια ο Γύγης να ξεφύγει ούτε και υπήρχε λύση να απαλλαγεί, αλλά έπρεπε ή τον εαυτό του να αφανίσει ή τον Κανδαύλη), ακολουθούσε στον κοιτώνα τη γυναίκα που του έδωσε ένα μαχαίρι και τον έκρυψε πίσω από το ίδιο εκείνο θυρόφυλλο. Μετά, την ώρα που ο Κανδαύλης κοιμόταν, πετάχτηκε πίσω από την πόρτα και τον σκότωσε — έτσι πήρε και τη γυναίκα του και τη βασιλεία του ο Γύγης. Τον θυμήθηκε τον Γύγη και ο Αρχίλοχος ο Πάριος, που έζησε στα ίδια χρόνια, σε ένα του στίχο.
King Candaules of Lydia - Jean-Leon Gerome, 1858
King Candaules of Lydia - Jean-Leon Gerome, 1858
13 Κέρδισε έτσι ο Γύγης τη βασιλεία και έγινε κρατερός με δελφικό χρησμό. Γιατί καθώς οι Λυδοί πήραν βαριά το πάθος του Κανδαύλη και σήκωσαν τα όπλα, ήρθαν τελικά σε συμβιβασμό οι στασιαστές του Γύγη και οι υπόλοιποι Λυδοί με τον όρο, αν το μαντείο δεχτεί να γίνει αυτός βασιλιάς των Λυδών, τότε να βασιλεύσει, αλλιώτικα να δώσει πίσω στους Ηρακλείδες την αρχή. Το μαντείο δέχτηκε κι έτσι βασίλευσε ο Γύγης. Τόσο μονάχα πρόσθεσε η Πυθία· ότι θα πέσει η εκδίκηση των Ηρακλειδών στον πέμπτο απόγονο του Γύγη. Όμως στο λόγο αυτόν ούτε οι Λυδοί ούτε οι βασιλιάδες τους δεν έδωσαν σημασία, παρά μόνον όταν εκπληρώθηκε.
(Σημ. : ο πέμπτος απόγονος του Γύγη ήταν, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Κροίσος)
Ηρόδοτος, Ἱστορίαι 1.7 – 13

[Μτφρ. Δ. Ν. Μαρωνίτη : Ηρόδοτος, Επτά Νουβέλες και Τρία Ανέκδοτα, Άγρα, Αθήνα 1981]
Πηγήhttp://archaeographus.wordpress.com/   , Posted by  Διδακτικές ιστορίες και μύθοι  Add comments


***   Φρύνη - Η ωραιότερη εταίρα της αρχαιότητας

 

Phryne
Η Φρύνη ήταν μια διάσημη εταίρα της αρχαιότητας, ξακουστή για το φυσικό της κάλλος. Έζησε κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. στην αρχαία Αθήνα, ωστόσο καταγόταν από τις Θεσπιέςτης Βοιωτίας στις οποίες και φέρεται να γεννήθηκε το 371 ή το 365 π.Χ.. Ο πατέρας της λεγόταν Επικλής και το πραγματικό της όνομα ήταν Μνησαρέτη, αλλά εξαιτίας του χλωμού (ωχρού) δέρματός της έμεινε γνωστή ως Φρύνη (το όνομα προκύπτει από το αμφίβιο φρύνος). Σχετικά με τη ζωή της διασώζονται πολλά διάσημα ιστορικά ανέκδοτα, ενώ θεωρείται πως αποτέλεσε το μοντέλο για το διάσημο άγαλμα, γνωστό ως «Αφροδίτη της Κνίδου», έργο του Πραξιτέλη. Η Φρύνη πέθανε στην Αθήνα το 310 π.Χ..
Οι αφηγήσεις τη θέλουν εξαιρετικά όμορφη και πρέπει να είχε μεγάλη επιτυχία στους κύκλους των πλουσίων πολιτών. Ερχόμενη στην αρχαία Αθήνα ξεκίνησε να εργάζεται ως αυλήτρια όπου πολύ σύντομα απέκτησε δόξα και πολλά χρήματα καλούμενη στα σπουδαιότερα συμπόσια της εποχής της με συνέπεια να συνδεθεί με πολλούς σημαντικούς άνδρες της πόλης. Είναι δε διάσημη γιατί ζητούσε πολύ υψηλή αμοιβή. Ο κωμικός ποιητής Μάχων αφηγείται πως ζητούσε μια μνα για μια νύχτα. Αναφέρεται μάλιστα πως όριζε η ίδια τα χρήματα που θα έπαιρνε, ανάλογα με το πώς αισθανόταν για τον εκάστοτε πελάτη. Αν τον έβρισκε αντιπαθητικό το ποσό που θα ζητούσε ήταν υπέρογκο. Από την άλλη προσέφερε τον εαυτό της δωρεάν στο φιλόσοφο Διογένη τον Σινωπέα, επειδή θαύμαζε το μυαλό του. Ο Διογένης ο Λαέρτιος παραθέτει ένα περιστατικό στο οποίο η Φρύνη προσπάθησε μάταια να αποπλανήσει το φιλόσοφο Ξενοκράτη.
Φρύνη του José Frappa. Η Φρύνη απεικονίζεται με προτεταμένα τα στήθη της ενώπιον των ενόρκων.
Φρύνη του José Frappa. Η Φρύνη απεικονίζεται με προτεταμένα τα στήθη της ενώπιον των ενόρκων.
Τα πλούτη που συγκέντρωνε χάρις στην ομορφιά της ήταν τόσα πολλά ώστε, σύμφωνα με την αφήγηση του Καλλίστρατου, προσφέρθηκε να ανοικοδομήσει τα τείχη της Θήβας, τα οποία είχαν καταστραφεί από τον Αλέξανδρο το Μέγα το 336 π.Χ. Έθεσε, ωστόσο, έναν όρο: να τοποθετηθεί η επιγραφή: «Καταστράφηκαν από τον Αλέξανδρο, επισκευάστηκαν από τη Φρύνη την εταίρα». Οι αρχές της πόλης αρνήθηκαν αυτή τη συναλλαγή.
Σε κάποιους εορτασμούς προς τιμήν του Ποσειδώνα στην Ελευσίνα, αφαίρεσε τα ρούχα της, έλυσε τα μαλλιά της και προχώρησε γυμνή προς τη θάλασσα, μπροστά στα μάτια του κόσμου. Ο ζωγράφος Απελλής, λέγεται, πως εμπνεύστηκε από το γεγονός αυτό για να φιλότεχνήσει το περίφημο έργο «Αφροδίτη Αναδυόμενη», για το οποίο η ίδια η Φρύνη πόζαρε ως μοντέλο. Ο Αθήναιος  και ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος αναφέρουν πως αποτελεί επίσης το μοντέλο για το διάσημο άγαλμα, γνωστό ως «Αφροδίτη της Κνίδου», έργο του Πραξιτέλη.
Φρύνη - Henryk Siemiradzki , 1889.
Φρύνη - Henryk Siemiradzki , 1889.
Η δίκη της Φρύνης
Την εποχή που όλη η Ελλάδα θαύμαζε τα αριστουργήματα του Πραξιτέλη και του Απελλή και δόξαζε το κάλλος της Φρύνης, κάποιος ρήτορας, ο Ευθίας, προσπάθησε να γίνει εραστής της διάσημης εταίρας. Η Φρύνη τον απέρριψε και εκείνος για να την εκδικηθεί την κατηγόρησε για ασέβεια προς τα θεία και την μήνυσε στην Ηλιαία. Η Φρύνη ζήτησε από τον Υπερείδη να αναλάβει την υπεράσπισή της. Ο Υπερείδης ήταν για κάποιο διάστημα εραστής της, ο οποίος πλήρωνε 100 φορές παραπάνω από το κανονικό ποσό προκειμένου να απολαύσει τα κάλλη της Φρύνης. Ήταν μαθητής του Ισοκράτη και του Πλάτωνα καθώς και επιφανής ηγέτης της αντιμακεδονικής πολιτικής παράταξης. Ο Ευθίας για να αντιμετωπίσει την ευγλωττία του Υπερείδη κατέφυγε στον ρήτορα Αναξιμένη από την Λάμψακο, δάσκαλο του Αλεξάνδρου και συνέταξε μαζί του το κατηγορητήριο. Ο Ευθίας με τα λαμπρά επιχειρήματά του πρόβαλε, στοχεύοντας το θρησκευτικό αίσθημα, έπεισε πολλούς από τους Ηλιαστές πως η Φρύνη πράγματι πρόσβαλε τα θεία. Ο Υπερείδης υπερασπιζόμενος τη Φρύνη ομολόγησε δημόσια πως υπήρξε και αυτός εραστής της. Δήλωσε πως γνωρίζοντας καλά τον χαρακτήρα της κατηγορουμένης δεν θα ασεβούσε ποτέ προς τα θεία και ότι η πραγματική αιτία της αγωγής της ήταν η απόρριψη του έρωτα του ενάγοντα προς την εναγομένη. Ωστόσο, η ρητορική έξαρση του Υπερείδη υπήρξε ανίσχυρη να μεταπείσει όλους τους Ηλιαστές. Τότε θυμούμενος μία αλληγορία του Λυσάνδρου, άρπαξε τη Φρύνη από το χέρι φέρνοντάς τη μπροστά για να μπορούν να τη βλέπουν όλοι και τραβώντας τον πέπλο της ρώτησε «Ποιος από εσάς θα καταδικάσει τη δύναμη και το κάλλος της Θεάς;» και εμφάνισε μπροστά στα βλέμματα των Ηλιαστών τα θεία κάλλη της Φρύνης, την οποία κατ’ αυτόν ευχαρίστως θα καλούσε αδελφή στην ωραιότητα η Θεά Αφροδίτη.
"Η Φρύνη μπροστά στον Άρειο Πάγο", έργο του Jean-Léon Gérôme, 1861, Hamburg Kunsthalle.
"Η Φρύνη μπροστά στον Άρειο Πάγο", έργο του Jean-Léon Gérôme, 1861, Hamburg Kunsthalle.
Οι Ηλιαστές θαμπωμένοι από το κάλλος της Φρύνης και νομίζοντας πως πράγματι έβλεπαν μπροστά τους την ίδια τη Θεά Αφροδίτη, την αθώωσαν. Από τότε θεσπίστηκε νόμος πως δεν θα έβγαζαν καταδικαστική απόφαση για κανέναν εάν πρώτα δεν τον έβλεπαν μπροστά τους.
Σχετικά με αυτή τη δίκη ο Αλκίφρων διέσωσε δύο επιστολές της εταίρας Βακχίδας.
Η πρώτη απευθύνεται στον Υπερείδη και η δεύτερη στην ίδια τη Φρύνη.
Υπερείδης
Υπερείδης
Η επιστολή της προς Υπερείδη αναφέρει: «Όλες μαζί οι εταίρες της πόλης και κάθε μία χωριστά, σου οφείλουμε ευγνωμοσύνη καθώς και η Φρύνη. Διότι μπορεί το κατηγορητήριο του παμπόνηρου Ευθία να στράφηκε μόνον κατά της Φρύνης αλλά ο κίνδυνος μας αφορούσε όλες. Εμείς είτε ζητάμε χρήματα από τους εραστές μας είτε όχι, πάντοτε κάποιοι θα βρεθούν να μας κατηγορήσουνε ως ασεβείς. Θα ήταν κατά τη γνώμη τους προτιμότερο να σταματήσουμε τον βίο αυτό και να μην έχουμε ούτε φίλους. Τώρα όμως κανείς δεν πρέπει να κατηγορεί το επάγγελμά μας επειδή βρέθηκε ο δόλιος Ευθίας και τα προκάλεσε όλα αυτά αλλά να επαινούμε οι πάντες τον δίκαιο Υπερείδη. Πολλά αγαθά ας αποκτήσεις αφού έσωσες χρηστή εταίρα, κι εμείς θα σ’ ανταμείψουμε για λογαριασμό της. Εάν μάλιστα καθίσεις και γράψεις τον λόγο που εκφώνησες υπέρ της Φρύνης, τότε θα πρέπει να σου στήσουμε όλες οι εταίρες χρυσό ανδριάντα σε όποιο μέρος της Ελλάδας εσύ μας υποδείξεις.»
Και η δεύτερη επιστολή της προς τη Φρύνη αναφέρει: «Δεν στεναχωρήθηκα τόσο για τον κίνδυνο που διέτρεξες όσο χάρηκα διότι απαλλάχθηκες από πονηρό εραστή και βρήκες να ερωτευθείς τον χρηστό Υπερείδη. Διότι η δίκη έγινε και για την ευτυχία σου, εφόσον από αυτήν έγινες διάσημη, όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ο Ευθίας θα τιμωρηθεί όπως του πρέπει αφού θα σε στερηθεί. Τον οδήγησε η έμφυτη αμάθεια να υπερβεί το μέτρο της ερωτικής ζηλοτυπίας. Σίγουρα τώρα σε ποθεί περισσότερο από τον Υπερείδη και δεν σε έχει. Ο Υπερείδης δίκαια υπερηφανεύεται για τη συνηγορία του, ενώ ο Ευθίας πρόθυμα θα σου προσφέρει παρακλήσεις και χρυσό. Πρόσεχε φίλη μου, για χάρη της αξιοπρέπειάς μας, μην παραλείψεις τίποτα απ’ όσα οφείλεις. Ούτε τον Υπερείδη να παραγκωνίσεις, που σου χάρισε την ελευθερία και τη ζωή, ούτε στις ικεσίες του Ευθία να υποκύψεις, ούτε και να πιστέψεις όσους λένε, ότι εάν δεν γύμνωσες το στήθος σου δεν θα πετύχαινε ποτέ την αθώωση σου ο ρήτορας. Και αυτό διότι μόνον η συνηγορία εκείνου βρήκε την κατάλληλη στιγμή για την υπέροχη χειρονομία και την αξιέπαινη πράξη.»
η αποπλάνηση του Ξενοκράτη
η αποπλάνηση του Ξενοκράτη
Η Φρύνη μέχρι τα βαθιά γεράματα δεν έπαψε στιγμή να ασκεί το λειτούργημα της εταίρας, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την ομορφιά της και δεν έριξε την τιμή της αμοιβής της. Ωστόσο, κανείς ιστορικός δεν αναφέρει την ημερομηνία και τον τρόπο θανάτου της.
Η Φρύνη "ζει και βασιλεύει και φαντασιώσεις κυριεύει..."
Ο Κλαύδιος Αιλιανός  στο έργο του αναφέρει πως οι Αθηναίοι αφιέρωσαν στους Δελφούς ένα άγαλμα της Φρύνης από χρυσάφι. Ο Αθήναιος συμπληρώνει  πως ήταν έργο του Πραξιτέλη και έφερε την υπογραφή «Φρύνη, κόρη του Επικλή από τις Θεσπιές».


***   Η Αφροδίτη του 21ου αιώνα !

  

Anna-Utopia-Giordano-00
Πως θα ήταν γνωστοί πίνακες ζωγραφικής με τα πρότυπα ομορφιάς του 21ου αιώνα ? H Ιταλίδα Άννα Ουτόπια Τζιορντάνο,  προσπάθησε ν απαντήσει στο ερώτημα , "ανακατασκευάζοντας"  μέσω του υπολογιστή κάποια από τα πιο διάσημα γυμνά στην ιστορία της τέχνης .
Botticelli – η γέννηση της Αφροδίτης
Botticelli – η γέννηση της Αφροδίτης
Botticelli reimagined
BRONZINO - η αλληγορία του έρωτα - Αφροδίτη,  Παραπλάνηση, η Ζήλια, η Αλήθεια, κι ο Χρόνος...
BRONZINO - η αλληγορία του έρωτα - Αφροδίτη, Παραπλάνηση, η Ζήλια, η Αλήθεια, κι ο Χρόνος...
Anna-Utopia-Giordano-04
Alexandre Cabanel – η γέννηση της Αφροδίτης
Alexandre Cabanel – η γέννηση της Αφροδίτης
Cabanel reimagined
Artemisia Gentileschi – Αφροδίτη κοιμωμένη
Artemisia Gentileschi – Αφροδίτη κοιμωμένη
Gentileschi reimagined
Ingres – Αφροδίτη αναδυόμενη
Ingres – Αφροδίτη αναδυόμενη
Anna-Utopia-Giordano-10
Diego Velazquez: Η Αφροδίτη μπροστά στον καθρέφτη
Diego Velazquez: Η Αφροδίτη μπροστά στον καθρέφτη
Velazques reimagined
Tiziano –η Αφροδίτη του Ουρμπίνο
Tiziano –η Αφροδίτη του Ουρμπίνο
Titian reimagined
Bougereau – η γέννηση της Αφροδίτης
Bougereau – η γέννηση της Αφροδίτης
Anna-Utopia-Giordano-16
Hayez – Αφροδίτη
Hayez – Αφροδίτη
Anna-Utopia-Giordano-18
Richard – η δύναμη της Αφροδίτης
Richard – η δύναμη της Αφροδίτης
Anna-Utopia-Giordano-20
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com


***  Μάθετε σ ελάχιστο χρόνο πως να ξεχωρίζετε τους ζωγράφους από τα έργα τους !

 
dfsdfdsf (WinCE)
Η ιστορία της τέχνης ποτέ  δεν ήταν τόσο εύκολη! Ένας χρήστης του  Reddit , ο DontTacoBoutIt  (δεν είναι πλέον ενεργός), δημοσίευσε μια σειρά από διάσημα έργα ζωγραφικής δίνοντας μας κάποιες σύντομες αλλά ξεκαρδιστικά ακριβείς εξηγήσεις για το πώς ν αναγνωρίζουμε τους δημιουργούς τους .
Αν ο πίνακας έχει σκούρο φόντο και όλοι οι χαρακτήρες έχουν βασανισμένη έκφραση, τότε ζωγράφος είναι ο  Titian.
Αν ο πίνακας έχει σκούρο φόντο κι όλοι φαίνονται βασανισμένοι , τότε ζωγράφος είναι ο Τιτσιάνο.
 -----------------------------------------------
thumb
Αν όλα τα πρόσωπα στον πίνακα έχουν τεράστια... οπίσθια, τότε ζωγράφος είναι ο Rubens.
Αν όλα τα πρόσωπα στον πίνακα έχουν τεράστια... περιφέρεια, τότε ζωγράφος είναι ο Rubens.
 -----------------------------------------------
how-to-recognize-painters-by-their-work-2-2
Αν όλοι οι άντρες έχουν αγελαδινά μάτια και σγουρά γυναικεία μαλλιά τότε ο πίνακας είναι του Caravaggio.
Αν όλοι οι άντρες έχουν αγελαδινά μάτια και σγουρά γυναικεία μαλλιά τότε ο πίνακας είναι του Caravaggio.
 -----------------------------------------------
Αν ο πίνακας έχει πολλές μικρές φιγούρες αλλά κατά τα άλλα όλα φαίνονται φυσιολογικά, τότε ο πίνακας είναι του Bruegel.
Αν ο πίνακας έχει πολλές μικρές φιγούρες αλλά κατά τα άλλα όλα φαίνονται φυσιολογικά, τότε ο πίνακας είναι του Bruegel.
 -----------------------------------------------
Αν ο πίνακας έχει πολλές μικρές φιγούρες αλλά ταυτόχρονα έχει και εκατομμύρια τρελές εικόνες, τότε βλέπετε πίνακα του Bosch.
Αν ο πίνακας έχει πολλές μικρές φιγούρες αλλά με μια δόση τρέλας , τότε βλέπετε έναν πίνακα του Bosch.
 -----------------------------------------------
Αν όλοι μοιάζουν με χίππηδες που φωτίζονται αμυδρά στο πρόσωπο, τότε ζωγράφος είναι ο Rembrandt.
Αν τα πρόσωπα μοιάζουν με χίπη που φωτίζεται από ένα αμυδρό φως , τότε ο πίνακας είναι του Rembrandt.
 -----------------------------------------------
Αν στον πίνακα θα ταίριαζε να προσθέσετε μερικούς στρουμπουλούς φτερωτούς θεους τους έρωτα ή μερικά πρόβατα (αν δεν έχει ήδη), τότε ζωγράφος είναι ο Boucher.
Αν στον πίνακα θα ταίριαζε να προσθέσετε μερικούς στρουμπουλούς φτερωτούς θεούς τους έρωτα ή μερικά προβατάκια (αν δεν τα έχει ήδη), τότε ζωγράφος είναι ο Boucher.
  -----------------------------------------------
Αν όλοι στον πίνακα είναι όμορφοι και γυμνοί, τότε βλέπε πίνακα του Michelangelo.
Αν όλοι στον πίνακα είναι όμορφοι ,γυμνοί και στριμωγμένοι , τότε βλέπετε έναν πίνακα του Michelangelo.
 -----------------------------------------------
dfsfd.
ffdfdf
.
Αν δείτε μπαλαρίνα, τότε βλέπετε πίνακα του Degas.
Αν δείτε μπαλαρίνα, τότε είναι Degas.
 -----------------------------------------------
.
how-to-recognize-painters-by-their-work-5
.
Αν δείτε ισχνά, σχεδόν αιχμηρά πρόσωπα με γένια, τότε βλέπετε πίνακα του El Greco.
Αν όλα είναι σ εξαιρετική αντίθεση και αιχμηρά, μ ένα τόνο του μπλε, κι όλα τα πρόσωπα είναι ισχνά με γένια τότε είναι El Greco.
 -----------------------------------------------
Αν όλοι, άνδρες και γυναίκες, μοιάζουν με τον Πούτιν, τότε ζωγράφος είναι ο van Eyck.
Αν όλοι, άνδρες και γυναίκες, μοιάζουν με τον Πούτιν, τότε ζωγράφος είναι ο van Eyck.
 -----------------------------------------------
how-to-recognize-painters-by-their-work-19
Αν κάθε πίνακας είναι το πρόσωπο μιας γυναίκας με ενωμένα φρύδια, τότε ζωγράφος είναι η Frida Kahlo.
Αν κάθε πίνακας είναι το πρόσωπο μιας γυναίκας με ενωμένα φρύδια, τότε ζωγράφος είναι η Frida Kahlo.
 -----------------------------------------------
Πίνακας με πιτσιλωτά χρώματα σαν σ ένα χαρούμενο πάρτι, είναι Renoir.
Πίνακας με πιτσιλωτά χρώματα σαν σε χαρούμενο πάρτι, είναι Μονέ.
 -----------------------------------------------
Πιτσιλωτοί πίνακες με χαρούμενες φιγούρες σε γιορτή, είναι δημιουργίες του Renoir.
Πιτσιλωτοί πίνακες με χαρούμενες φιγούρες σε γιορτή, είναι δημιουργίες του Renoir.
. -----------------------------------------------
Πιτσιλωτοί πίνακες με δυστυχισμένες φιγούρες, είναι δημιουργίες του Manet.
Πιτσιλωτοί πίνακες με δυστυχισμένες φιγούρες, είναι Manet.
. -----------------------------------------------
 Τοπία από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» , μια περίεργη μπλε ομίχλη, πρόσωπα με κυματιστά μαλλιά και με την αριστοκρατική μύτη της Madonna, είναι Ντα Βίντσι.
Τοπία από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» , μια περίεργη μπλε ομίχλη, πρόσωπα με κυματιστά μαλλιά και με την αριστοκρατική μύτη της Madonna, είναι Da Vinci
. -----------------------------------------------
how-to-recognize-painters-by-their-work-23
.
Πίνακας που μοιάζει με φύλλο του Excel με χρωματιστά τετράγωνα, είναι Mondrian.
Πίνακας σαν φύλλο του Excel με χρωματιστά κελιά, είναι Mondrian.
 -----------------------------------------------
Αν ο πίνακας μοιάζει με εικόνα σαν αυτές που είδατε όταν μεθύσατε χτες βράδυ, είναι Νταλί.
Αν ο πίνακας μοιάζει με εικόνα σαν αυτές που είδατε όταν μεθύσατε χτες βράδυ, είναι Νταλί.
.
 -----------------------------------------------


Αν όλα τα πρόσωπα έχουν κάποιο είδος δυσλειτουργίας στο σώμα τους, τότε είναι Πικάσο.
Αν όλα τα πρόσωπα έχουν κάποιο είδος δυσλειτουργίας στο σώμα τους, τότε είναι Πικάσο.
 -----------------------------------------------

***  Προσθέτοντας λίγη τεχνολογία του 21ου αιώνα σε διάσημα αριστουργήματα

    
art-x-smart
Η ομάδα Art x Smart  "πείραξε" διάσημα έργα ζωγραφικής προσθέτοντας εικόνες του 21ου αιώνα.
Συνδύασαν γνωστούς πίνακες κλασσικής ζωγραφικής όπως Σεζάν, Van Gogh,  Vermeer κι άλλους, προσθέτοντάς τους smartphones και tablets
Έξυπνο χιούμορ που περνάει μηνύματα μέσω της τέχνης
Οι χαρτοπαίκτες - Πολ Σεζάν, 1894 - 1895
Οι χαρτοπαίκτες - Πολ Σεζάν, 1894 - 1895
Στο ωδείο   Edouard Manet, 1878-9
Στο ωδείο Edouard Manet, 1878-9
«Το κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι και ένα iPhone» ... Johannes Vermeer, 1665
«Το κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι και ένα iPhone» ... Johannes Vermeer, 1665
Ο Οδοιπόρος επάνω από την θάλασσα της ομίχλης, Caspar David Friedrich, 1818
Ο Οδοιπόρος επάνω από την θάλασσα της ομίχλης, Caspar David Friedrich, 1818
Κυριακή απόγευμα στο νησί, Jattegeorges-Pierre Seurat, 1884-86
Κυριακή απόγευμα στο νησί, Jattegeorges-Pierre Seurat, 1884-86
Η Αφροδίτη στο καθρέπτη, Diego Velázquez, 1647-51
Η Αφροδίτη στο καθρέπτη, Diego Velázquez, 1647-51
Το υπνοδωμάτιο, Vincent van Gogh, 1888
Το υπνοδωμάτιο, Vincent van Gogh, 1888
η είδηση ​​της απαγωγής στο Facebook -  Μ. Σαγκάλ "Πάνω από την πόλη" έργο του 1917
η είδηση ​​της απαγωγής στο Facebook -
Μ. Σαγκάλ "Πάνω από την πόλη" έργο του 1917

ο άντρας στο μπαλκόνι  του gustave caillebotte, 1880
ο άντρας στο μπαλκόνι του gustave caillebotte, 1880
Πρόγευμα στη χλόη , Edouard Manet, 1862-63
Πρόγευμα στη χλόη , Edouard Manet, 1862-63
Το όνειρο, Pablo Picasso, 1932 | Η κραυγή, Edvard Munch, 1893
Το όνειρο, Pablo Picasso, 1932 | Η κραυγή, Edvard Munch, 1893
art-x-smart-designboom02
Το μπαλκόνι, Edouard Manet, 1868 | Το αψέντι, Edgar Degas, 1876
Το μπαλκόνι, Edouard Manet, 1868 | Το αψέντι, Edgar Degas, 1876
«Καυτό θέμα»:  «Η Γέννηση της Αφροδίτης» από τον Alexandre Cabanel, 1863
«Καυτό θέμα»:
«Η Γέννηση της Αφροδίτης» από τον Alexandre Cabanel, 1863

*** 

 *** Αθλητική  ενημέρωση  :
http://www.sportstonoto.gr/  =.ΣΠΟΡ του ΝΟΤΟΥ.-    



*** Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3
Ξάνθη - Λεβαδειακός 15:00 NS2
Βέροια - Απόλλων Σμύρνης 17:15 NS1
Άρης - ΟΦΗ 19:30 NS2

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/3
Παναιτωλικός - Ατρόμητος 15:00 NS2
Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός 17:15 NS3
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 17:15 NS2
Πανιώνιος - ΑΕΛ Καλλονής 17:15 NS4
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 19:30 NS1

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/3
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 19:30 NS1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Ολυμπιακός 26 24-2-0 13-0-0 11-2-0 78-9 74
2. ΠΑΟΚ 26 17-3-6 12-1-0 5-2-6 52-25 54
3. Ατρόμητος 26 15-7-4 10-4-0 5-3-4 40-18 52
4. Παναθηναϊκός 26 14-5-7 8-2-3 6-3-4 39-22 47
5. Αστέρας Τρίπολης 26 12-9-5 8-5-0 4-4-5 37-25 45
6. Παναιτωλικός 26 9-7-10 8-4-0 1-3-10 27-25 34
. Πανθρακικός 26 9-7-10 8-2-3 1-5-7 31-38 34
8. ΟΦΗ 26 8-9-9 5-6-2 3-3-7 21-32 33
9. Καλλονή 26 10-2-14 6-2-6 4-0-8 26-43 32
. ΠΑΣ Γιάννινα 26 10-2-14 9-0-5 1-2-9 27-36 32
11. Εργοτέλης 26 7-10-9 4-4-5 3-6-4 26-29 31
12. Λεβαδειακός 26 9-3-14 9-2-2 0-1-12 29-44 30
. Πανιώνιος 26 8-6-12 6-3-3 2-3-9 23-30 30
14. Ξάνθη 26 8-5-13 7-1-4 1-4-9 29-41 29
15. Πλατανιάς Χανίων 26 6-7-13 5-5-3 1-2-10 24-38 25
. Απόλλων Σμύρνης 26 6-7-13 5-3-6 1-4-7 31-41 25
17. Βέροια 26 5-8-13 3-3-6 2-5-7 20-44 23
18. Άρης 26 3-9-14 1-7-5 2-2-9 21-41 18

*** Υποδέχεται σήμερα τον Παμβουπρασιακό ο Μεσσηνιακός          
          
Τον ΠΑΟ Βάρδας υποδέχεται σήμερα στις 3 μ.μ. ο Μεσσηνιακός για τη 19η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Δυστυχώς οι τελευταίες μέρες των προπονήσεων έκρυβαν άσχημα νέα για τον προπονητή Δημήτρη Τσάκωνα που δεν μπορεί να υπολογίζει τελικά τόσο τον Τσουκάλη, όσο και τους Πετρόγιαννη, Πουλάκο, λόγω τραυματισμών. Επιπλέον, ενοχλήσεις στον προσαγωγό έχει ο τερματοφύλακας Γιώργος Κυριακόπουλος, με τη συμμετοχή του να κρίνεται αμφίβολη.
Τα συγκεκριμένα προβλήματα ωστόσο δεν είναι αρκετά για να αλλάξουν το στόχο των «πρασίνων» που είναι μόνο η νίκη, αφού τα περιθώρια για εντός έδρας …δώρα έχουν εξαντληθεί. Η καλαματιανή ομάδα είχε καταφέρει μια σημαντική νίκη στα Σαγέικα πριν δύο εβδομάδες και οι παίκτες του Μεσσηνιακού δεν είναι διατεθειμένοι να την πετάξουν στα …σκουπίδια, αλλά αποφασισμένοι να κάνουν ένα ακόμη βήμα παραμονής, αφήνοντας όσο γίνεται πιο μακριά το φόβο του υποβιβασμού στο τοπικό πρωτάθλημα.
-Διαιτητής της συνάντησης έχει οριστεί ο Αντωνίου, με βοηθούς τους Χαρίτο και Δοση (ΕΠΣ Αθηνών).

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-4ος ΟΜΙΛΟΣ
Το σημερινό πρόγραμμα (19η αγωνιστική)
Κόρινθος-Ερμιονίδας ΑΕ
Αχαϊκή-Παναργειακός
Καραϊσκάκης ΑΕ-Καλαμάτα
Δόξα Ν. Μανωλάδας-Άρης Αιτωλικού
Μεσσηνιακός-Παμβουπρασιακός
Μεσολογγίου ΑΕ-ΠΦΟ Πανοπούλου
Παναρκαδικός-Εθνικός Σαγέικων
Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας-Ατρόμητος Αχαΐας

Η βαθμολογία
1  Ερμιονίδας ΑΕ                       33-16     43
2  Καραϊσκάκης ΑΕ                     24-16     40
3  Παναργειακός                       32-16     38
Καλαμάτα                            30-13     37
Μεσσηνιακός                        25-17     30
6  Δόξα Ν. Μανωλάδας               25-18     30
7  Αχαϊκή                               22-16     29
8  Παμβουπρασιακός                   15-13     28
9  Κόρινθος                             19-15     27
10 Παναρκαδικός                       16-18     23
11 Ατρόμητος Αχαΐας                  23-21     22
12 Μεσολογγίου ΑΕ                    20-26     19
13 Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας 17-29     14
14 Εθνικός Σαγέικων                   10-35     10
15 Άρης Αιτωλικού                     12-28     8
16 ΠΦΟ Πανοπούλου                   11-37     6
H επόμενη αγωνιστική  ,   09/03/2014, 15:00
Αχαϊκή-Κόρινθος
Ερμιονίδας ΑΕ -Καραϊσκάκης ΑΕ
Παναργειακός-Δόξα Ν. Μανωλάδας
Καλαμάτα -Μεσσηνιακός
Άρης Αιτωλικού-Μεσολογγίου ΑΕ
Παμβουπρασιακός- Παναρκαδικός
ΠΦΟ Πανοπούλου-Πανναυπλιακός 2011/Έν. Μιδέας
Ατρόμητος Αχαΐας-Εθνικός Σαγέικων
 
  Σέντρα σε Ξάνθη, Βέροια, Χαριλάου με φόντο το «αιώνιο» ντέρμπι
*** * ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :
22-09-2013  1η αγων. :   ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΣΙΛΟΓΚΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
29-09-2013  2η αγων.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^
06-10-2013  3η αγων. : Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^
20-10-2013  4η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
27-10-2013  5η αγων. : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^
03-11-2013  6η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
10-11-2013  7η αγων. : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^
24-11-2013  8η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^
1-12-2013 : 9η  αγωνιστική : ΑΡΗΣ Αιτωλικού – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-1  .- ^
 8-12-2013  : 10η  αγωνιστική : ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-4 .- ^  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ  3-2 .-
22-12-2013:  11η  αγωνιστική  , :ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΧΑΪΚΗ  1-0 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
 05-01-2014 , 12η  αγωνιστική  : ΔΟΞΑ  Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1 .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ  ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ  2-0 .- ^
12-01-2014  , 13Η  αγωνιστική : ΚΑΛΑΜΑΤΑ –Α.Ε. ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  3-0 .- ^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ  - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
19-01-2014 , 14η  αγωνιστική : Πανναυπλιακός 2011-Καλαμάτα  0-1 .- ^
ΑΕ Μεσσηνιακός-Αχαϊκή  3-2 .-

15η αγωνιστική 26-01-2014 :ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  2-0.-^
ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-0 .-^
16η αγωνιστική 2-2-2014 : ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .-
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ε.ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ  0-0 .- ^
17η αγωνιστική 9-2-2014 : ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ   0-1 .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ   2-3 .- ^
18η αγωνιστική  16-02-2014 : ΚΑΛΑΜΑΤΑ –ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ  2-3 .-
ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 0-2 .- ^
19Η  αγωνιστική , 1/03/2014 : Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ –ΠΑΟ  ΒΑΡΔΑΣ
***  Για 3ποντο ελπίδας στην Άρτα με Καραϊσκάκη η Καλαμάτα         
           
Να μετατρέψουν τη θέληση για νίκη σε δύναμη και όχι αυτή να «βγει» σε άγχος είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν σήμερα οι παίκτες της Καλαμάτας, στον εξαιρετικά κρίσιμο αγώνα στην Άρτα (3 μ.μ.) με αντίπαλο των εκ των πρωτοπόρων ΑΕ Καραϊσκάκη. Η συνάντηση εντάσσεται στην 19η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και η τοπική μας ομάδα χρειάζεται μόνο νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου, αφού η απροσδόκητη όσο και οδυνηρή ήττα στο Στάδιο της Παραλίας από την Ερμιονίδα την έφερε σε δύσκολη θέση, και έξι ολόκληρους βαθμούς μακριά από το στόχο της.
Η φανέλα της Μαύρης Θύελλας και η ψυχή των ποδοσφαιριστών που τη φορούν, σε συνδυασμό με το «καθαρό μυαλό» είναι τα μόνα «όπλα» που μπορούν να διατηρήσουν «ζωντανή» την τοπική μας ομάδα στο κυνήγι της κορυφής και κυρίαρχη είναι η αισιοδοξία-βεβαιότητα που υπάρχει στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο ότι θα τα καταφέρουν.
Παράλληλα, οι υπεύθυνοι και οι φίλοι της Καλαμάτας θα παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη του αγώνα στην Κόρινθο, με την ελπίδα η τοπική ομάδα να ανακόψει την πορεία της πρωτοπόρου Ερμιονίδας.
  Από χθες στην Άρτα
Η καλαματιανή αποστολή διανυκτέρευσε χθες στην Άρτα, με τον προπονητή Μίλτο Γκόφα να μην έχει ξεκαθαρίσει στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής τα πλάνα του. Δίλημμα φαίνεται να υπάρχει και μεταξύ Ριγανά-Κολοβούρη κάτω από τα δοκάρια, ενώ ένα πιθανό σχήμα θα συμπληρώνεται από τους Σοφό-Λιόλιο και Καντούτση-Κωνσταντόπουλο στην άμυνα, Καραχάλιο, Καλαντζή και Ζαχαρόπουλο-Μαρτίνο στα άκρα και τα στόπερ και Σκόνδρα, Οντβόνγκ σε ρόλο επιτελικού χαφ και φορ αντίστοιχα.
Στη αποστολή συμμετέχουν: οι Γιάννης Ριγανάς, Ανδρέας Κολοβούρης, Βασίλης Αθανασόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Κώστας Ηλιόπουλος, Χρήστος Καλαντζής, Τάσος Καντούτσης, Αλέξανδρος Καραχάλιος, Αντώνης Κωνσταντόπουλος, Νίκος Λιόλιος, Δημήτρης Μαρτίνος, Βαγγέλης Μπελεβέτης, Θεόδωρος Πούτσης, Βασίλης Σκαρλάτος, Νίκος Σκόνδρας, Παναγιώτης Σοφός, Μπόρις Οντβόνγκ, Ηλίας Κουντάνης, Νίκος Βασιλόπουλος, Ανδρέας Γεωργακόπουλος.
Εκτός αποστολής έμειναν οι Παναγιώτης Τσιμικλής, Τάσος Κωνσταντακόπουλος, Δημήτρης Κουρούπης, Βασίλης Κακαλής, Σπύρος Οδεμισιώτης, Σιμόνε Τσιρίλο και Γιάννης Τσόπελας.
-Την αναμέτρηση της Καλαμάτας με την Α.Ε. Καραϊσκάκης θα διευθύνουν οι Θανάσης Τζήλος, Χρήστος Παπαδημητρίου και Θεόδωρος Καραμπούλας από την ΕΠΣ Λάρισας. Παρατηρητής διαιτησίας έχει οριστεί ο Νίκος Αθανασίου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

*** ΤΟΠΙΚΑ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΕΠΣΜεσσηνίας :

*** Α΄ ΤΟΠΙΚΟ
1.Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  Σάββατο08/03/1415:30
2.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  Σάββατο08/03/1415:30
3.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  Σάββατο08/03/1415:30
 
~** ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΗ  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο  του
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ περιόδου 2013-2014  :
1η  αγωνιστική  5/10/2013 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλ.  -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1.-
2η  αγωνιστική  12/10/2013 :ΑΡΦΑΡΑ  -ΠΑΜΙΣΟΣ  0-1 .-
3η  αγωνιστική 20/10/2013 : ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ 
0-2 .-
4η  αγωνιστική 27/10/2013 : ΑΡΦΑΡΑ- Τ. ΑΓΡΑΣ 
1-1 .-
5η  αγωνιστική  2/11/2013: ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ
1-1 .- 
6η αγωνιστική 9/11/2013 : ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
7η  αγωνιστική 13/11/2013 ΑΡΦΑΡΑ /ΑΠΟΛΛΩΝ Καλ.
1-1.-
8η αγωνιστική 16/11/2013 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 
2-2 .-
9η  αγωνιστική 4/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΦΑΡΑΙ  
1-0 .- (24/11).-
10Η  αγωνιστική 1/12/2013 ΑΝΔΡΟΥΣΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-0 .-
11η  αγωνιστική 8/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΜΕΘΩΝΗ 
4-0 .-
12η αγωνιστική 15/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ-ΔΩΡΙΟ   
0-0 .-
13η  αγωνιστική 22/12/2013 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ –ΑΡΦΑΡΑ  1-0 .-
14η αγωνιστική 5/1/2014 ΑΡΦΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
1-0 .-
15η  αγωνιστική 11/1/2014 ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΡΦΑΡΑ 1-0 .-
16η  αγωνιστική 19-01-2014 
Β΄ Γύρος , 25/02/2014 : ΑΡΦΑΡΑ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας 
0-0 .-
17η αγωνιστική 2/2/2014 :ΑΡΦΑΡΑ –ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ  1-2 .- ^
18η αγωνιστική  8,9/02/2014 :Τ.ΑΓΡΑΣ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-1.-^
19η αγωνιστική 16-02-2014 : ΑΡΦΑΡΑ- ΟΜΟΝΟΙΑ  1-2 .-^
20Η αγωνιστική   23-02-2014 ΑΡΦΑΡΑ- ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  1-0 .- ^ με  22  βαθμούς.
21η αγωνιστική 09-03/2014 ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας –ΑΡΦΑΡΑ

*** Β΄ ΤΟΠΙΚΟ
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣΣάββατο08/03/1415:30
5.ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ Σάββατο08/03/1415:30
6.ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.Σάββατο08/03/1415:30
7.Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣΣάββατο08/03/1415:30
8.Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΣάββατο08/03/1415:30
9.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΣάββατο08/03/1418:30

*** Γ΄ΤΟΠΙΚΟ
10.Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.Σάββατο08/03/1415:30
11.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ Σάββατο08/03/1415:30
12.ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣΣάββατο08/03/1415:30
13.Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΣάββατο08/03/1411:30
14.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ Σάββατο08/03/1412:30
15.ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Σάββατο08/03/1413:30
16.Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ Σάββατο08/03/1409:30
17.ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ Σάββατο08/03/1411:30
18.Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ Σάββατο08/03/1413:00

***

***  ~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.htmlΕνημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/09-2014.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2014 .-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/10-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Ενημέρωση Τρίτη  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/12-2014.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Ιανουαρίου  2014  .-
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/13-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  13  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/14-2014.html   , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 .-
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/14-2014.html ,  Ανθολόγιο Επιλογές  Καταγραφές  Παρασκευή  13 Φεβρουαρίου  2014 .-
~
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/17-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17 Φεβρουαρίου  2014 , .-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/18-2014.html  , Ενημέρωση  της Τρίτης 18  Φεβρουαρίου  2014 .-
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/19-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/20-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) 20  Φεβρουαρίου  2014 .-
~http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/21-2014.htmlΆρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/21-2014.html  , Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html  , Υγεία  πάνω απ ΄ όλα  ,  Σάββατο  22  Φεβρουαρίου  2014  .- ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html , Άρωμα της ενημέρωσης Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 .- 
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/23-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου  2014   .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/24-2014.html , Άρωμα  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Φεβρουαρίου  2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25  Φεβρουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Αθλητική ενημέρωση Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/26-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Φεβρουαρίου  2014
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html , Το   αγιάζι   της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Φεβρουαρίου  2014 
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/28-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Φεβρουαρίου  2014  .-
~
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ   2014  :
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -   456  φίλοι.-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3134   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , =1597 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1589 video.-
                                             ** Σύνολον   :   6320    βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2484   φίλοι   . …265? https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 600     φίλοι .- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas?ref=tn_tnmn ,

***  ΑΠΟΨΕΙΣ  .... ΘΕΣΕΙΣ ....ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ  ....  ΑΛΛΩΝ  :
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΡΓΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ.
ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ 5 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΡΑΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ.
ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙΟΧΑΡΤΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΜΕ 0 ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΣΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ,ΣΕ ΔΟΝΤΙΑ ΒΕΡΕΣ ΚΛΠ...ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.ΕΧΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΡΚΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΧΡΥΣΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΥΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΣΕ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ(ΔΟΓΜΑ ΜΟΝΡΟΕ).
ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΖΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.
ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΧΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΄΄ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ'' ΕΡΝΤΟΓΑΝ (ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ.....) ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΑΓΩΓΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΛΠ...
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΕΑΣ ΓΙΑΛΤΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΣΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΙ ΑΣΕ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ....ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Τ Α ΝΕΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΣΗ ΜΙΣΗ ΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ...........ΕΙΔΩΜΕΝ...ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΜΟΣ..........  Ι.Λ.

Μετά την επιτυχημένη μας συγκέντρωση στην Πνύκα, αποφασίστηκε να καθιερώσουμε αυτήν μας την συνάντηση.
Κάθε εβδομάδα λοιπόν, ημέρα Κυριακή στις 12:00, όλοι όσοι αισθανόμαστε αλλά και είμαστε Ελεύθεροι Έλληνες ,με ενδιαφέρον για τα κοινά και αγωνία για ένα καλύτερο αύριο και το μέλλον της Πατρίδας μας, προτείνουμε, διαβουλευόμαστε και συναποφασίζουμε.
Προσέλευση από τις 11:00 το πρωί. Μην ξεχνάτε το καφεδάκι σας, το τσιπουράκι σας και το μεζεδάκι σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: