ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  16 Μαρτίου  2016 :
~

Για να βρεις τον εαυτό σου , πρέπει πρώτα να χάσεις τον εαυτό σου .- Δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να μένουμε ικανοποιημένοι , γι αυτό το οποίο κάνουμε , μολονότι είναι το καλύτερο που έχουμε να  κάνουμε .- Δεν πρέπει να δεχόμαστε καμία πίεση , ούτε καταπίεση , παρά μόνον την ατμοσφαιρική πίεση .- Στην ζωή μας να ασχολούμεθα με σημαντικά και όχι με ασήμαντα .- Στη ζωή μας να βάζουμε στόχους και να μη στοχεύουμε στο πουθενά .- Για να φτάσουμε στην πόλη μας , πρέπει να χαράξουμε την πορεία μας .- Με τα ίδια μας τα δόντια ανοίγουμε το λάκκο μας .- Αν σε βρει ο θάνατος με τον λογισμό ότι δεν είσαι τίποτα , θα μιλήσει ο θεός .- Ο κακός ο λογισμός , εμποδίζει τη θεία χάρη .- Καθαρή καρδιά , καθαροί και καλοί λογισμοί , αυτά δημιουργούν ψυχική υγεία .- Το έργο του δασκάλου είναι ιερό .- Τίποτε δεν πάει χαμένο . Κάποια στιγμή θα πιάσει .- Η ταπείνωση αποκτάται μετά από αγώνα .- Ο άνθρωπος πρέπει να βάζει κάτω τη λογική .- Όταν η ψυχή έχει απλότητα και αγάπη ο θεός τη βλέπει .- Τα παιδιά είναι άγραφες κασσέτες, ή θα γεμίσουν βρώμικα τραγούδια , ή βυζαντινή μουσική .- Μην κρίνεται κατ όψιν , αλλά την δικαία κρίσιν κρίνατε .- Πρέπει να ανταποκρινόμαστε σε όσα μας έδωσε και μάς δίνει ο θεός , με λογική , κατανόηση και ταπείνωση .- (Παίσιος ο Μοναχός ο Αγιορείτης ).-


 
~ Για να αγαπήσεις πρώτα τον άλλο , πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτόν σου .- Αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε , τουλάχιστον ας μην πληγώνουμε .- Ο καθένας σκέφτεται μόνος του στον απέραντο κόσμο , λουσμένος για μια στιγμή σε μια αχτίδα του ήλιου . Και ξαφνικά πέφτει η νύχτα .- ( Παίσιος και Κουασιμόντο ).-
~ 16 Μαρτίου
Σαβίνου του Αιγυπτίου (1) (†287), Ιουλιανού του Κίλικος († γ΄αι.), Πάπα του εκ Λυκαονίας, Ρωμανού του εν Παρίω εν Φοινίκη. Οσίων Ανίνα του εν τω Ευφράτη και Χριστοδούλου του εν Πάτμω (2), των θαυματουργών. Αλεξανδρίωνος (Αλεξάνδρου ) πάπα παλαιάς Ρώμης και Ιωάννου του εν Ρουφινιαναίς.
Άγιος Σαβίνος ο Αιγύπτιος(1) O άγιος Σαββίνος, γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Αιγύπτου από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια. Διακρίθηκε για τον ανεπίληπτο βίο του και τη βαθιά του πίστη. Όταν ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός (284-305) διέταξε απηνή διωγμό κατά των χριστιανών, ο εκεί έπαρχος Αρριανός, εκ των πρώτων που αναζήτησε ήταν ο Σαβίνος. Όμως οι χριστιανοί της περιοχής, οι οποίοι τον θεωρούσαν στήριγμα τους, τον έπεισαν να προφυλάξει τη ζωή του για το καλό της Εκκλησίας. O άγιος πείστηκε και κρύφθηκε μαζί με άλλους χριστιανούς σε κάποιο σπίτι έξω από την Ερμούπολη. Όμως οι στρατιώτες του αυτοκράτορα τον ανακάλυψαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον ηγεμόνα της πόλης, ο οποίος γρήγορα κατάλαβε ότι ούτε με κολακείες, ούτε με τις απειλές, θα κατόρθωνε τίποτε. Για το λόγο αυτό διέταξε να δέσουν μία πέτρα στο λαιμό του αγίου και να τον ρίξουν στο νερά του Νείλου. Έτσι παρέδωσε το πνεύμα του, ο Σαβίνος, και έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου.
(2) O όσιος Χριστόδουλος, γεννήθηκε το 1020 στη Νίκαια της Βιθυνίας από ευσεβείς γονείς, τον Θεόδωρο και την Άννα. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ιωάννης. Διακρίθηκε ανάμεσα στους συμμαθητές του για τον ζήλο του, την ευφυΐα του, το χρηστό του χαρακτήρα και τις άλλες αρετές του. Αργότερα, και με την ευγενική συνδρομή του αυτοκράτορα Αλέξιου του Κομνηνού, έκτισε το μοναστήρι της Πάτμου όπου και μόνασε. Όμως οι επιδρομές των αράβων, τον ανάγκασαν να καταφύγει στη Εύβοια, όπου και εκοιμήθη το 1101. το Ιερό λείψανό του μετακομίσθηκε στη Πάτμο, όπου και σώζεται μέχρι σήμερα.  ~
Σήμερα 16/03/2016 εορτάζουν:
Άγιος Σαβίνος ο Αιγύπτιος, Όσιος Χριστόδουλος ο θαυματουργός, «ὁ ἐν Πάτμῳ»
~ ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  : 37 μ.Χ. Πεθαίνει ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Τιβέριος, επί των ημερών του οποίου σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΝα μην θυμάσαι τα κρύα του χειμώνα, γιατί θα κρυώνεις και τον Αύγουστο.
~
Άγιος Αγάπιος και των συν αυτώ μάρτυρες: Πλήσιος, Ρωμύλος, Τιμόλαος, Αλέξανδρος, Αλέξανδρος (έτερος), Διονύσιος καί Διονύσιος (έτερος)

Άγιος Αγάπιος και των συν αυτώ μάρτυρες:....
 
Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα
 
Κυριακή της Τυρινής

Κυριακή της Τυρινής
 
Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής

Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής
 
Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
 
Άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσιος, Κυπριανός και Κρήσκης

Άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσι....
 
Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια

Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στ....
 
Όσιος Θεοφύλακτος Επίσκοπος Νικομήδειας

Όσιος Θεοφύλακτος Επίσκοπος Νικομήδειας
 
Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος, Καπίτων και Αιθέριος

Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδ....
 
Άγιοι Τεσσαράκοντα δύο Μάρτυρες από το Αμόριο
~  Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
 Tῆς Νικαίας τὸν γόνον καὶ τῆς Πάτμου τὸ καύχημα καὶ τῶν μοναζόντων τὸ κλέος θεοφόρον Χριστόδουλον τιμήσωμεν ἐν ὕμνοις ἀδελφοί, τὸ σκῆνος προσπτυσσόμενοι αὐτοῦ, ἵνα λάβωμεν τὴν ἴασιν τῶν ψυχῶν καὶ τῶν σωμάτων κράζοντες. Δόξα τῷ δεδοκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.
~ Απολυτίκιο Αγ. Χριστοδούλου εν Πάτμω - 16 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/6n1iFZLg7VM .-


***  «Κ. Μουζάλα ντροπιάσατε όλους τους Έλληνες»
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα κομματικά επιτελεία η δήλωση του κ. Μουζάλα σε χθεσινή του συνέντευξη, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων, όπως και άλλα κόμματα, στην οποία τονίζει:
Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια «Μακεδονία». Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα. Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες. Καλούμε αμέσως τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες».
Την ανακοίνωση υπογράφει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος.
www.zougla.gr .-

***  Ανυποχώρητος στο θέμα της παραίτησης Μουζάλα ο Π.Καμμένος
Τελεσίγραφο στο ΜαξίμουΑνυποχώρητος στο θέμα της παραίτησης Μουζάλα ο Π.Καμμένος
~ Μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα έχει προκαλέσει η αναφορά του Γ.Μουζάλα στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έστειλε εμμέσως τελεσίγραφο στο Μαξίμου, λέγοντας πως «στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας».
Φωτιές προκαλεί στην κυβέρνηση αναφορά Μουζάλα σε «Μακεδονία»
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Καμμένος είπε ότι εκείνος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής το βράδυ της Τρίτης. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πάρει θέση και απάντησε ότι θα έχουν νέα επικοινωνία αφού πρώτα δει το απόσπασμα από την επίμαχη συνέντευξη του κ. Μουζάλα.
«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για το θέμα και ότι ζητάω την παραίτηση του κ. Μουζάλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ανακοινώνοντας πως συγκάλεσε συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ το πρωί της Πέμπτης.
«Δεν είναι προσωπικό το θέμα με τον κ. Μουζάλα, αλλά πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση, όπως έφυγαν οι κ. Καμμένος και Σγουρίδης για τις δηλώσεις τους» είπε στον Βήμα 99,5 η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
 
*** Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Σήμερα στην Καλαμάτα ομιλία του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά         
      
Ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας, συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς, στο πλαίσιο των Ανοιχτών Πανεπιστημιακών Σεμιναρίων που διοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, με θέμα τον «Πολιτικό Λόγο», θα μιλήσει σήμερα στις 7.00 το απόγευμα. Θέμα του «Ο πολιτικός λόγος ασυμβίβαστος με την καταναλωτική λογική».
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των πανεπιστημιακών σεμιναρίων, που θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής, έχει ως εξής:
  Τετάρτη 23 Μαρτίου
Γιάννης Ηλιόπουλος, διευθυντής Ερευνών Εργαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής της Εcole Normale Superieure στο Παρίσι, θεωρητικός φυσικός Σωματιδιακών Στοιχείων: «Η έννοια του χώρου στη σύγχρονη φυσική»
 Τετάρτη 30 Μαρτίου
Σταύρος Μπένος, τοπογράφος - μηχανικός, πρόεδρος του Δ.Σ. του «Διαζώματος»: «Η αισθητική στην πολιτική»
 Τετάρτη 6 Απριλίου
Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθηγητής Θεολογικής Σχολής, ΕΚΠΑ: «Λόγος πολιτικός και Λόγος Εκκλησιαστικός»
 Τετάρτη 13 Απριλίου
Τάκης Θεοδωρόπουλος, συγγραφέας: «Ο πολιτικός λόγος της ψυχής στους Πλατωνικούς διαλόγους»
 Δευτέρα 18 Απριλίου
Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, δημοσιογράφος - συγγραφέας: «Περί του λόγου των πολιτικών σήμερα»
 Τετάρτη 11 Μaΐου
Γιώργος Ανδρειωμένος, καθηγητής Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «Πολιτική και Λογοτεχνία»
 Τετάρτη 18 Μαΐου
Γιώργος Πολίτης, επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήματος ΦΠΨ, ΕΚΠΑ: «Η έλλειψη επιχειρημάτων στον πολιτικό λόγο»
 Τετάρτη 25 Μαΐου
«Ποιητής και Κόσμος». Συμμετέχουν οι ποιητές / τριες και φιλόλογοι: Γιώτα Αργυροπούλου, Τάσος Γαλάτης, Λουκάς Κούσουλας, Μαρία Μαρκαντωνάτου.
 
***  Το γενετικό υλικό έδειξε τον ένα δράστη του ριφιφί στην Υπηρεσία Αλλοδαπών         
     
Η ανάλυση γενετικού υλικού έδειξε, έστω και έπειτα από 3,5 χρόνια, τον έναν πιθανότατα από τους δράστες του ριφιφί τον Αύγουστο του 2012 στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μεσσηνίας, απ’ όπου είχαν κλαπεί χιλιάδες κάρτες αλλοδαπών και αρκετά χρήματα.
Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας αποκάλυψε την εμπλοκή στην υπόθεση ενός 33χρονου Αλβανού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και ο οποίος καταζητείται.
  Κανονικό ριφιφί
Όταν τον Αύγουστο του 2012, ύστερα από Σαββατοκύριακο που οι υπηρεσίες είναι κλειστές, οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου πήγαν να ανοίξουν τα γραφεία στην οδό Αθηνών τη Δευτέρα, τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη.
Ο συναγερμός είχε απενεργοποιηθεί, οι τοίχοι είχαν τρύπες, πόρτες είχαν βγει από τις ριζέλες και το χρηματοκιβώτιο στο Τμήμα Αλλοδαπών είχε ανοιχθεί με οξυγονοκόλληση.
Οι δράστες είχαν μπει από την πίσω πλευρά του κτηρίου, αφαιρώντας ένα πλαστικό πλαίσιο, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός που υπήρχε στο κτήριο.
Όταν πλέον μπήκαν, αχρήστευσαν το συναγερμό και άρχισαν να σπάζουν τοίχους και να βγάζουν πόρτες από τις ριζέλες. Έψαξαν όλους τους χώρους, τα ερμάρια και τα συρτάρια, ακόμα κι αν αυτά ήταν κλειδωμένα.
  Χιλιάδες κάρτες αλλοδαπών
Κεντρικός τους στόχος, όμως, ήταν η Υπηρεσία Αλλοδαπών και το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται σε αυτό το γραφείο, το οποίο επίσης διέθετε ξεχωριστό συναγερμό. Κατάφεραν να αχρηστεύσουν και αυτόν το συναγερμό και να διαρρήξουν την πόρτα. Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με οξυγονοκόλληση και πήραν 1.220 βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για άδεια διαμονής τύπου Α΄, 1.170 κάρτες Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών, 63 Δελτία Διαμονής, 79 Δελτία Μόνιμης Διαμονής και 32 Φύλλα Ειδικού Τύπου, επί του οποίου τίθεται Άδεια Διαμονής υπηκόων FYROM.
Παράλληλα, βρήκαν και πήραν 11.250 ευρώ.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αρχές Απριλίου τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» για τα πυρηνελαιουργεία και τα ελαιοτριβεία 

Τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου, αναμένεται να παραδοθούν από το «Δημόκριτο», το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών, τα επόμενα στάδια της μελέτης που συντάσσει για τα πυρηνελαιουργεία. Σε αυτά τα τμήματα του σχεδίου που θα παραδοθούν αναμένεται η εξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων, καθώς θα περιλαμβάνονται οι πρώτες μετρήσεις και τα αποτελέσματα.Σύμβαση Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το «Δημόκριτο», προκειμένου να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της όχλησης-ρύπανσης που δημιουργείται από τον κύκλο εργασιών ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας. Η σύμβαση που είχε υπογραφεί περιλαμβάνει την κατάθεση εκ μέρους του Κέντρου του ολοκληρωμένου σχεδίου σε 6 φάσεις. Ήδη τέλος Φεβρουαρίου, παραδόθηκε το πρώτο μέρος που στην ουσία περιλαμβάνεται η υφιστάμενη κατάσταση, ενώ κλιμάκιο του Κέντρου, έχει παραλάβει τις πρώτες μετρήσεις από τα μηχανήματα που έχει εγκαταστήσει σε διάφορες περιοχές.Μετρήσεις Η δεύτερη αυτή φάση που αναμένεται να παραδοθεί τέλος Μαρτίου – αρχές Απριλίου, αφορά στην ποιότητα των υδάτων των παρακείμενων των πυρηνελαιουργείων περιοχών. Σε αυτή γίνεται καταγραφή με επιτόπιους ελέγχους των υδάτινων φορέων στις παρακείμενες των εγκαταστάσεων περιοχές και αποτύπωση της ποιότητας των υδάτων με επιτόπιες αυτοψίες. Παράλληλα, γίνονται μετρήσεις των αέριων ρύπων από τα πυρηνελαιουργεία και θα μετρηθεί η ποιότητα ατμόσφαιρας των παρακείμενων περιοχών. Ειδικότερα, βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί θα γίνουν οι εξής δράσεις: - μέτρηση για το προσδιορισμό των εκπομπών αέριων ρύπων από τα απαέρια μιας εγκατάστασης και συγκεκριμένα: Ισοκινητική Δειγματοληψία και προσδιορισμός συγκέντρωσης ολικών αιωρούμενων σωματιδίων (TSP). Μετρήσεις Ολικού Οργανικού Άνθρακα (TOC). Μετρήσεις Ανόργανων ρύπων (ΝΟx, SO2, CO, %CO2, %O2). Μέτρηση πίεσης, θερμοκρασίας καυσαερίων και περιεκτικότητα. Επίσης, θα γίνουν μετρήσεις ποιότητας αέρα εκτός των εγκαταστάσεων των πυρηνελαιουργείων. Το Κέντρο υπολογίζει να συλλέξει συνολικά 200 δείγματα, στα οποία θα γίνει και χημική ανάλυση για τον προσδιορισμό της χημικής τους σύστασης. Οι μετρήσεις δεν θα σταματήσουν και μετά την ολοκλήρωση λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων.Της Βίκυς Βετουλάκη -

***   Μετά μας φταίει η «κακιά στιγμή»          
      
Οι περισσότεροι επέλεξαν την παραλία ή κάποιο χωράφι μακριά από την πόλη. Δυστυχώς, όμως, υπήρξαν και εκείνοι που προτιμούν να κινδυνέψουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, παρά να κάνουν μερικά χιλιόμετρα για να βγουν από κατοικημένη περιοχή και να πετάξουν το χαρταετό με ασφάλεια.
Είδαμε γονείς με παιδιά να επιχειρούν να πετάξουν χαρταετό σε πάρκινγκ πολυκαταστημάτων και με τα καλώδια της ΔΕΗ σε απόσταση αναπνοής.
Κάπως έτσι γίνονται τραγικά ατυχήματα, με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα, και μετά βλαστημάμε την «κακιά στιγμή».   Β.Β. 

***   Έκλεβε πανάκριβα κινητά και τα πωλούσε για λίγα ευρώ         
      
Πανάκριβα κινητά αρκετών εκατοντάδων ευρώ έβαζε στο «μάτι» 31χρονος Μαροκινός, ο οποίος τα έκλεβε και μετά τα πωλούσε για ελάχιστα ευρώ.
Το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας πήγε σε κεντρική καφετέρια στην οδό Ιατροπούλου και αφαίρεσε από δύο θαμώνες ισάριθμα κινητά τηλέφωνα.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Ασφάλεια Καλαμάτας και ξεκίνησαν οι αναζητήσεις του Μαροκινού, η περιγραφή του οποίου υπήρχε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ενώ πάνω του βρήκαν και το ένα κλεμμένο κινητό, το οποίο αναγνωρίσθηκε από τον ιδιοκτήτη.
Όσο για το δεύτερο κινητό, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι το πούλησε σε 33χρονο ομοεθνή του, αντί 70 ευρώ.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν για αποδοχή κλοπιμαίων και το δεύτερο Μαροκινό, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και το κινητό, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 
***  Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων          
     
Παράταση έως 28 Μαρτίου πήρε η αποχή των δικηγόρων με χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.
Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους τουλάχιστον έως τις 28 Μαρτίου, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση τους για άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση με συγκεκριμένα ποσοτικοποιημένα στοιχεία και αναλογιστικές μελέτες. 

*** Εισακτέοι 2016 : Πόσοι εισάγονται φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ- Οι θέσεις στα Τμήματα της Καλαμάτας          
     
Συνολικά 1.655 περισσότερες θα είναι οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ, πάντως, θα είναι 345 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εισακτέοι στα ΤΕΙ περισσότεροι κατά 2.000. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 43.855 θέσεις στα ΑΕΙ και 26.130 στα ΤΕΙ.
Η συνολική αύξηση είναι της τάξης του 2,42% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο αριθμός των θέσεων προέκυψε αφού ελήφθησαν υπόψη ο αριθμός των εισακτέων κατά το σχολικό έτος 2015 - 2016, τα αιτήματα των τμημάτων κάθε ιδρύματος για τον βέλτιστο αριθμό θέσεων ανά τμήμα, τα καταγεγραμμένα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου προβλήματα ανά τμήμα, καθώς και στοιχεία σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των ιδρυμάτων.
Δείτε πόσοι μπαίνουν στα ΤΕΙ
 Δείτε πόσοι μπαίνουν στα ΑΕΙ
 Οι θέσεις για τα Τμήματα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Κική Δημουλά: Αθεόφοβη η νοσταλγία         
     
ΒΟΛΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ",  ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Αθεόφοβη η νοσταλγία: Ο χώρος όπου ζουν όσα έχουμε ξεχάσει είναι μεγάλος και ασφυκτικά γεμάτος, αλλά φτιαγμένος με τη μυστηριώδη πρόβλεψη, να χωράνε άνετα εκεί μέσα και όσα κάθε μέρα καινούργια ξεχαστέα προσέρχονται. Εκείνα που, ευτυχώς ακόμα θυμόμαστε, ζουν στο διπλανό δωμάτιο με πόρτα ενδιάμεση για να επικοινωνεί και να ανταλλάσσεται εύκολα η κοινή τους μοίρα.
Στα ξεχασμένα ανήκει, ποια εξήγηση μου έδωσε αργότερα η μάνα μου, για το πώς βρέθηκα στην Καλαμάτα, πολύ μικρή, παιδί ακόμα, χωρίς τους γονείς μου, φιλοξενούμενη από αδέλφια της που ζούσαν εκεί, έχοντας γεννηθεί παραδίπλα στη Μεσσήνη –το Νησί, όπως και η μάνα μου.
Έχω επίσης ξεχάσει ή και δεν ήξερα να το μετρήσω τότε, πόσες μέρες έμεινα στην Καλαμάτα κι έτσι, είναι σα να έζησα εκεί, μόνο τη μέρα που ψήνομαι στον πυρετό. Έχει κληθεί επειγόντως ο πατέρας μου, είναι σκυμμένα ανήσυχα ένα σωρό συγγενικά πρόσωπα από πάνω μου, εκεί και ο γιατρός που είχε διαγνώσει τύφο ή παράτυφο;
Κι έμεινε το πιο ζωηρά αλησμόνητο απ' όλη εκείνη τη σκηνή, ένα κατακόκκινο κοκοράκι-γλειφιτζούρι, ανέγγιχτο, διάφανο σα γυαλί. Κάποιος το κρατούσε υπερυψωμένο, ως το υπαίτιο της αρρώστιας μου. Αυτό το γλειφιτζούρι, πάντως το αθωώνει η μνήμη μου, καθώς το παίζει στην οθόνη της ατόφιο, σαν να μην το είχαν αγγίξει τα χείλη μου, να μην το είχε διόλου γευτεί η επιθυμία μου, άθικτη, φουντωτή η ουρά του, και αναμμένο το λειρί του, έτοιμο να πυροδοτήσει το χάραμα.
Εν ολίγοις ένα κοκοράκι ακμαίο, απλώς ανάπηρο, χωρίς πόδια, μ' ένα ξένο μεσαίο πόδι, εκείνο το ξυλάκι που διαπερνούσε τα σωθικά του σα σούβλα –και σιγοψηνόταν η επιθυμία μου να το γευτώ.
Αλλά γιατί μου φαίνεται περίεργη όλη αυτή η σκηνοθεσία; και μένα η μνήμη μου έτσι με παίζει στην οθόνη της: παιδί τελείως ανέγγιχτο, το χάραμά μου δαντελωτό σα λειρί, ένα γλειφιτζούρι το οποίο φέρει μέσα του το μικρόβιο της φθοράς, κι εκεί σταματάει η ταινία.
Τόσα είπα, και δε λέει να λιώσει, αυτό το ηδύ σύμβολο της παιδικότητάς μου, σαν μέσα από μια μικρότητα να προέκυψε η πρώτη αδιαμόρφωτη ανησυχία του επιθυμητού και σιγά -σιγά να εξελίχθηκε σε συνείδηση και εμμονή. Και γιατί όχι;
Ξαναβλέπω την Καλαμάτα τη μέρα που κηρύχθηκε ο πόλεμος του '40. Μόλις ακούστηκαν οι πρώτες σειρήνες στην Αθήνα, με την προτροπή του πανικού κυρίως, βρεθήκαμε όλη η οικογένειά μου μέσα σ΄ ένα ταξί με προορισμό την Καλαμάτα για λόγους ασφαλείας. Φτάσαμε εκεί τη στιγμή που βομβαρδιζόταν η Ηλεκτρική Εταιρεία.
Κατευθείαν στο καταφύγιο που υπήρχε στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Στον ελάχιστο φωτισμό του, είδα τα αδιαφανή πρόσωπα των συγγενών μου και για δεύτερη και τελευταία θαμπή φορά, είδα και συγκράτησα τη γιαγιά μου, τη Δήμητρα Καλαμαριώτη, μητέρα της μάνας μου, μόλις προφταίνοντας να αποστηθίσω το χέρι της, καθώς ανίχνευε θωπευτικά τα μαλλιά μου.
Παππού δεν γνώρισα παρά μόνο από κάτι ασαφώς μεγαλομανείς αναφορές της μάνας μου γι' αυτόν και τους προπαπούδες μου. Απέδιδε μάλιστα στο επίθετο Καλαμαριώτης, ερμηνεία καλαμαράδων-γραφιάδων. Αυτό θέλησα να το πιστεύω, για να αποδίδω σε ακαταπολέμητη κληρονομικότητα το ότι μου άρεσε να κρατώ κι εγώ χαρτί και καλαμάρι...
Το επίθετο Καλαμαριώτης εμφανίζεται τόσο συχνά και τόσο ένδοξα που δύσκολα μπορώ να το συσχετίσω με το γένος της μάνας μου γιατί μου είναι αδύνατον να φανταστώ πως μια τέτοια ένδοξη και μακρά εξουσία μπορεί από γενιά σε γενιά να υποβαθμίζεται σε παρακμή της, όσο κι αν ακμάζουν τα ίχνη της, στη μορφή και το ήθος των απογόνων. Αλλά επειδή με συμφέρει, επιμένω να διεκδικώ μια κληρονομικότητα, με το σκεπτικό ότι «οι προύχοντες», αυτοί που έφεραν το επίθετο Καλαμαριώτης, μοιραία θα ήταν και καλαμαράδες...
Όμως, επικινδύνως απομακρύνθηκα από το καταφύγιο κι ας επιστρέψω. Με το που έληξε ο συναγερμός, αμέσως έντρομοι πάλι μέσα στο ίδιο ταξί. Αποφεύγω να αφηγηθώ πού βρεθήκαμε στη συνέχεια, γιατί δίκαια θα θεωρηθεί σαν τερατώδες δημιούργημα της μολυσμένης φαντασίας μου από εξοντωτικό μικρόβιο που ενδημεί μόνο στους εφιάλτες ή σε μια σχιζοφρενή πραγματικότητα...
Επισκέπτομαι και γνωρίζω πια την Καλαμάτα ειρηνικά, κάπου στα δεκαοχτώ μου. Και τότε πάλι αρρωσταίνω. Αλλά αυτήν τη φορά προσβάλλομαι από την εξαίσια ασθένεια της μαγείας. Η μαγεία του πρώτου συνειδητού ταξιδιού, ασυνόδευτη, υπό τους πρωτόγνωρους μελωδικούς ήχους της ελευθερίας που ανέπεμπε η απομάκρυνσή μου από τον κλοιό του πατρικού σπιτιού και η ταχύτητα που ανέπτυσσε η συγκίνησή μου για να φτάσω γρήγορα στην εξ αίματος έννοια: καταγωγή.
Οι μέρες μου εκείνες στην Καλαμάτα έχασαν την ύλη τους. Τους την αφαιρούσε η αραχνοΰφαντη ατμόσφαιρα που περιέβαλλε τον τόπο ραντίζοντας τον λες με σκόρπια μεταξωτά σταγονίδια φευγαλέου αισθήματος, και η μαγική κωδωνοκρουσία του αρώματος που ερχόταν κατά κύματα από τα περιβόλια με τις ανθισμένες πορτοκαλιές.
Άρωμα ανακατεμένο με την πνιγμένη ανάσα παρακάτω της θάλασσας. Συνέβαλε σ' αυτή τη διάχυτη μαλακωσιά, το πόσο γελαστή με φιλοξενούσε η θεία μου η Όλγα, νονά μου και πολύ αγαπητή αδελφή της μάνας μου.
Η πλατεία της Καλαμάτας μεγάλη, πλατιά και με ένα μήκος που δεν θυμάμαι αν τελείωνε πουθενά, διάχυτη σαν τον πρώτο μας μεγάλο ή σαν τον κάθε μας έρωτα για την κάθε ζωή. Οι απογευματινές βόλτες στην πλατεία αυτή, με τις πρώτες ξαδέλφες μου, την Τούλα και τη Νίτσα Νικολούδη και Τούλα Καλαμαριώτη. Κοιτάζω τη σχετική φωτογραφία και, Θεέ μου, τι ηρωίδα νεότητα είναι αυτή, πώς αντέχει να υποκρύπτει το πόσο γέρασε, πώς μπορεί να γελάει...
Αργότερα, ταξίδι του μέλιτος ας το πω, στην Πελοπόννησο, πέρασμα στιγμιαίο, συγκινημένο κι από την Καλαμάτα, μικρό ξεστράτισμα στο χωριό Κατσαρού, τη μάνα γη του πατέρα μου, περιοχή Μελιγαλά. Οι καλαμιές, η πράσινη μυρωδιά των αμπελιών, οι φραγκοσυκιές, ζωγραφίζουν τον πατέρα μου.
Μανιώδης κυνηγός. Θυμάμαι, σα μέλλων ήρωας έφευγε την ορισμένη εποχή για το χωριό του, να κατατροπώσει τη ζωή των πουλιών. Επέστρεφε με ηττημένη, αξιoθρήνητη την καραμπίνα του από την αστοχία. Αντί για πουλιά έφερνε φραγκόσυκα. Έχοντας όμως σκοτώσει τον αέρα των πουλιών. Τον δίκαζα μέσα μου και τον καταδίκαζα σε ισόβια οργή μου.
Ένα-δυο ταξίδια ακόμα στην Καλαμάτα αλλά για θλιβερούς πια λόγους. Έτσι τα οστά αυτής της ανάμνησης θέλησα να ταφούν κι αυτά κοντά στα άλλα τα ιερά, τα οικογενειακώς ξεχασμένα.
Το 2008 έκανα ένα αλλιώτικο, αρκετά ηλικιωμένο πια, εν τούτοις ευδιάθετο, ταξίδι στην Καλαμάτα για διαφημιστικούς λόγους της ποίησης. Καλεσμένη από τον Γιώργο Τσαγκάρη. Παρόν και το σόι μου, όσο απέμεινε, με τις ξαδέλφες μου τις Νικολουδίτσες σημαιοφόρους του.
Κι όσο πιο κοντινά μου τα ένοιωθα όλα αυτά, τόσο πιο φοβισμένη γινόταν η αγωνία μου μήπως απογοητεύσω τις προσδοκίες. Δεν θυμάμαι αν ήταν τελικά απογοητευμένο το χειροκρότημα. Συνηθίζω, από άποψη, να ξεχνάω τα κέρδη μου...
Το πρωί, ένας περίπατος στη θάλασσα, ένας ταρσανάς με ταξιδιωτική διάθεση που επιβιβάστηκε σε κάτι μισοσαπισμένες βάρκες, με βαρκάρισσα μια γεροδεμένη θεόρατη λιακάδα, και οι φίλοι ο Σωτήρης, ο Αντώνης, και ο Θανάσης, ανοιγμένα ούρια πανιά ετούτης της φωτογραφίας που αλίευσα από τη μαύρη θάλασσα... του χρόνου.
Μια βόλτα μετά στο Νησί, εξαφανισμένο το πατρικό της μάνας μου, κι ένα προσκύνημα στον Πάμισο, αντί για κερί στη φλογερά απραγματοποίητη επιθυμία της μητέρας μου να τον επισκεφτεί, μετά από τόσα χρόνια; Από εβδομήντα αθεόφοβα ή και παραπάνω;

*** Ο Μουζάλας είπε «Μακεδονία» τα Σκόπια-Καμμένος: Δεν αρκεί η συγγνώμη, ζητώ την παραίτησή του         
      
Ξαφνική κρίση στην κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης με αφορμή το γεγονός ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».
Μπορεί ο Γιάννης Μουζάλας να ζήτησε συγγνώμη για την «γκάφα», όταν κατάλαβε τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα, ωστόσο, οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτησή του.
Κι όμως, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν αρκεί η συγγνώμη του κ. Μουζάλα, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία» για να αναφερθεί στα Σκόπια, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».
«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.
Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ προκάλεσε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά αίσθηση και αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά», αφού πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν μέσω Twitter την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Μέσω Twitter σχολίασε την αναφορά Μουζάλα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε, έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;».
ΝΔ: Θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του
Έντονη ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, κάλεσε τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί.
Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι το γεγονός πως ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία", «ενίσχυσε την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».
«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», τονίζει, σημειώνοντας: «Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία" Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».
Σύμφωνα με την ΝΔ, «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες» και καταλήγει: «Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».
Μαξίμου: Τουλάχιστον υπερβολή η παραίτηση Μουζάλα
Πάντως, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, το Μαξίμου, υποστήριξε πως είναι τουλάχιστον υπερβολή η αξίωση για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής επειδή αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία».
Ωστόσο, η αντίδραση του Μαξίμου δεν είχε λάβει υπόψιν τη δήλωση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος επίσης ζήτησε την παραίτηση του κ. Μουζάλα, με ανάρτησή του στο Twitter.
«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά το Μαξίμου.  www.protothema.gr
 
***  Συναγερμός μεταξύ των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου         
     
Η ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Καλαμάτας, με τη δράση των εθελοντών του, αποτελεί μια ανθρώπινη όαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανασφάλιστοι συμπολίτες. Η λειτουργία του ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις συνεργασίας τόσο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, που παραχώρησε το χώρο για τη στέγασή του, όσο και από την πλευρά των συνεργαζόμενων ιατρών και προσωπικού.
Οι σχέσεις των δύο πλευρών πέρασαν από… σαράντα κύματα, αφού η Δημοτική Αρχή, είτε έμμεσα είτε άμεσα, ασκούσε κριτική στο έργο του Κοινωνικού Ιατρείου, ενώ σε παρεμβάσεις του ο δήμαρχος είχε… φορέσει και το καπέλο μιας κίνησης που χρησιμοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά πριν ο τελευταίος αναλάβει τα ηνία της χώρας. Από τότε δεν υπάρχει καμία αιχμηρή αναφορά, τουλάχιστον δημόσια.
Η αυριανή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την παραχώρηση του κτηρίου του στη ΔΕΥΑΚ έχει σημάνει συναγερμό ανάμεσα στις τάξεις των εθελοντών.
Στην ανακοίνωσή τους για την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας σημειώνουν: «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλαμάτας επί της οδού Αριστομένους 28, θα γίνει συζήτηση, μεταξύ άλλων, για την παραχώρηση του κτηρίου της Νοσηλευτικής Σχολής - προσοχή χώρος που στεγάζεται και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας - στη ΔΕΥΑΚ για τη στέγασή της. Παρακαλείστε, οι εθελοντές, οι φίλοι και ασθενείς του Ιατρείου, να παραβρεθούμε στη συνεδρίαση αυτή. Όσοι περισσότεροι μπορούμε τόσο το καλύτερο. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια του δημάρχου».
Πάντως, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής υπάρχει η διαβεβαίωση ότι η μεταφορά του Κοινωνικού Ιατρείου θα γίνει στο κτήριο της παλαιάς Καρδιολογικής Κλινικής, σε παρακείμενο χώρο δηλαδή, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εξήγγειλε τη δημοπράτηση του έργου μέσα στο Μάρτιο, από το δάνειο που εγκρίθηκε για μια σειρά έργων στην Καλαμάτα. Μέχρι, δε, να ολοκληρωθούν οι εργασίες, το Κοινωνικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα παραμείνει στο χώρο που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. 

***  Τσακώθηκαν στο δρόμο και τον πυροβόλησε         
     
Ένας 67χρονος από τη Μεσσήνη καταζητείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας πυροβόλησε στα πόδια έναν 62χρονο από το Σπιτάλι.
Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία οι δύο άντρες φαίνεται να διαπληκτίσθηκαν και σταμάτησαν με τα αυτοκίνητά τους κοντά στην Τρίοδο και συγκεκριμένα στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μεσσήνης-Μελιγαλά.
Ο 67χρονος, κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον 62χρονο δύο φορές. Μία σφαίρα τον έπληξε στο αριστερό μηρό, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή.
Ο 62χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται, ενώ σε βάρος του 67χρονου, ο οποίος καταζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.  Β.Β.

***  Παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και φέτος η επέτειος της 23ης Μαρτίου 

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό στις 23 Μαρτίου 1821 και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου. - 

***  Πρωτότυπη και διασκεδαστική τυροεκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου

 
Πρωτότυπη, ευρηματική, διασκεδαστική και χορταστική ήταν η τυροεκδήλωση στην οποία παρουσίασε το φρεσκοπηγμένο της βιβλίο «Τυρολόγιον» η Μεσσήνια συγγραφέας, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, χθες στο "ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ" Κυπαρισσίας! Σάββατο της Τυρινής και μικροί και μεγάλοι, παίζοντας και διασκεδάζοντας με τη συγγραφέα, έμαθαν δεκάδες απολαυστικά μυστικά για το τυρί, αλλά και μοναδικές αλήθειες για τη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθούν μικροί και μεγάλοι. Μαζί της η διαιτολόγος - διατροφολόγος, Ασημίνα Λιακοπούλου, που απάντησε σε απορίες γονιών και παιδιών! Μαζί της και η εικαστικός, Isabelle Bachmann η οποία έδωσε μια χρωματιστή, αποκριάτικη πινελιά στα πρόσωπά μικρών και μεγάλων (ποντικιών), αλλά και στην ίδια την ημέρα! Το «Τυρολόγιον», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίτανος, με εικονογράφηση Μελίτας Αντωνιάδου, δεν είναι απλώς ένα παραμύθι. Είναι ιστορία, ολόκληρη! Η ιστορία μια φέτας τυριού που δεν έτρωγε σωστά και οδηγήθηκε στην Ανορεξία. Η ιστορία μιας άλλης φέτας τυριού που κι εκείνη δεν έτρωγε σωστά και οδηγήθηκε στην Παχυσαρκία. Η ιστορία του ίδιου του τυριού, μέσα από μια συνοπτική Τυροεγκυκλοπαίδεια, δοσμένη με τρόπο νόστιμο, για να μπορεί να φαγωθεί από κάθε παιδί και να χωνευτεί από κάθε μεγάλο (παιδί). Η έκδοση είναι τετράγωνη και διπλή. Ακριβώς σαν τις βασικές ηρωίδες, τις δυο κίτρινες φέτες τυριού που έμπλεξαν στις τόσο ακραίες διατροφικές περιπέτειες! Α μέρος: τυροπαραμύθι. Β μέρος: τυροκουίζ, τυρογρίφοι, τυροπαιχνίδια, τυροερωτήματα και αντίστοιχες τυροαπαντήσεις, μέσα από τις οποίες οι αναγνώστες λαμβάνουν τις βασικότερες πληροφορίες για μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής τουλάχιστον διατροφής. Εσύ για παράδειγμα, που ίσως τρως λίγο τυρί κάθε μέρα, γνωρίζεις ακριβώς πότε φτιάχτηκε το πρώτο τυρί; Ποιο τέρας της μυθολογίας ήταν τυροκόμος; Όχι, ε; Να διαβάσεις, λοιπόν, το «Τυρολόγιον»! Πληροφορίες: tassopoulou@gmail.com

***  Συναγερμός στο Βερολίνο: Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο

Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στο Βερολίνο. Πληροφορίες για έναν νεκρό. Διερευνάται τρομοκρατικό χτύπημα, δόθηκε εντολή να μείνουν στα σπίτια τους οι πολίτες στην περιοχή του Σαρλότενμπουργκ Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters νεκρός είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου. Η έκρηξη έγινε στην περιοχή του Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό Βερολίνο. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ διερευνάται η πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος. Οδηγίες έχουν δοθεί στους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν και τα γερμανικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για βόμβα στο όχημα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις αρχές. Η ταυτότητα του θύματος δεν έχει ανακοινωθεί για την ώρα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει και κατευθυνόταν στο κέντρο της πόλης. news247.gr - 

***  Αποκάλυψη! Η Ρωσία ζητάει εξηγήσεις για τους μετανάστες!
mstn
~  Για το οργανωμένο σχέδιο της εισροής μεταναστών στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας μίλησε πριν από λίγο καιρό, ο Ρώσος αναλυτής και συγγραφέας Nikolai Starikov.
Ο αναλυτής κάνει ερωτήσεις, τις οποίες απαντά αυτομάτως με επιχειρήματα, τα οποία είναι αδιάψευστα, βάσει στοιχείων.
Συμφώνα με τον αναλυτή, πρόκειται για σχέδιο των ΗΠΑ, οι οποίες αναζητούν έναν σύμμαχο, εν όψει της ισχυροποίησης της Κίνας και της Ιαπωνίας.
Αναλυτικά, ο Starikov, στο βίντεο που ακολουθεί αναφέρει:
"Πάντοτε υπήρχε μια διαδικασία για να αποδείξει κάποιος ότι είναι πρόσφυγας και ότι ζητάει άσυλο σε μια χώρα. Ξαφνικά όλα αυτά, χαρτιά, συνοριοφύλακες, σύνορα... όλα εξαφανίστηκαν. Μπορείς να μπεις σε μια βάρκα, μια σχεδία από την Αφρική και την Ασία, κανείς δεν θα σου ζητήσει έγγραφα, ούτε αν αναζητάς πολιτικό άσυλο ή όχι, δε σου κάνουν τίποτα και μόλις μπεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις.
Μπορείς να απαιτήσεις, να κάνεις διαμαρτυρίες και να σπάσεις δημόσια περιουσία. Περπατάνε από την Λαμπεντούζα μέχρι την Βουδαπέστη όπου καταλαμβάνουν σταθμούς τρένων και σπάνε τα βαγόνια των αμαξοστοιχιών απαιτώντας να πάνε εκεί που θέλουν.
Σήμερα μάλιστα οι πρόσφυγες απαιτούν, που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν. Αν και η Ευρώπη κατέστρεψε την Συρία με αυτόν τον πόλεμο δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη να προσφέρει στους πρόσφυγες ότι της ζητάνε λόγω τύψεων.
Τώρα αντίθετα γίνονται αποδεκτά όλα τα αιτήματα των προσφύγων που σημαίνει ότι κάποιος από ψηλά πιέζει τις αρχές της ΕΕ" ανέφερε ο συγγραφέας.
"Παραβλέπουμε το ISIS και την Αλ Κάιντα καθώς αυτές υπάρχουν μόνο στον κόσμο των ΜΜΕ και με την μορφή ένοπλων ομάδων που πέρνουν όπλα και χρήματα και εκπαιδεύονται κάποιοι Βεδουϊνοι από την ΜΙ6 για αν κόβουν κεφάλια.
Τι μένει; Κάποια μεγάλη δύναμη που αναγκάζει την ΕΕ να παραβλέπει τους  κανονισμούς της. Είναι οι ΗΠΑ! Δείτε ποιοι δεν συμμετέχουν στην ανακατανομή των προσφύγων; Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Για να πας Αμερική χρειάζεσαι ένα υπερωκεάνιο ενώ στην Βρετανία είναι πολύ απλό.
Δείτε που πάνε όλοι. Δεν πάνε στην πλούσια Σ.Αραβία ή στο Κατάρ ή στο Μπαχρέιν όπου και έχουν την ίδια πίστη. Μέσα στους πρόσφυγες είναι πολλοί Άραβες αλλά και μη Άραβες. Οι Άραβες είναι ουσιαστικά μια εθνότητα αλλά δεν πάνε σε αυτές τις χώρες αλλά στην Ευρώπη. Που σημαίνει ότι είναι ένα οργανωμένο σχέδιο".
 Στην συνέχεια ο συγγραφέας αναφέρει: "υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανδρών ανάμεσά τους σε ηλικία στρατιωτικής θητείας με ακριβά τηλέφωνα που σηκώνει λεφτά με κάρτες από ΑΤΜ".
"Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν ανάμεσά τους 4.000 ισλαμιστές μαχητές. Μόλις μαθεύτηκε όλα τα ΜΜΕ το έπαιξαν, πως γνωρίζουν το ακριβές νούμερο; Είσαι το ISIS και πολεμάς ταυτόχρονα τον ιρακινό Στρατο, τον συριακό Στρατό, την  Χεζμπολάχ και υποτίθεται ότι έχεις μόνο 20.000 μαχητές και έστειλες 4.000 στην Ευρώπη. Γιατί; Για να κάνεις τρομοκρατικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Σημαίνει ότι ολόκληρες ταξιαρχίες μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη γιατί;" συνεχίζει.
"Όλα λοιπόν είναι οργανωμένα. Τους δόθηκαν χρήματα, και στην Γερμανία έφτασαν 200.000 πρόσφυγες μέσα σε μια εβδομάδα και οι Γερμανοί απλά εκταμίευσαν για αυτούς 6 δισ. ευρώ. Άλλο παράδοξο: Τα ΜΜΕ εμφανίζονται όταν πνίγονται πρόσφυγες, ποτέ κατά την διάρκεια της πορείας τους. Ξαφνικά εμφανίστηκε το ISIS και ο κόσμος έτρεξε να ξεφύγει από αυτό όχι από τις δυνάμεις του Μ.Ασαντ
Και όμως όταν πεθαίνουν πρόσφυγες στην διαδρομή όλη η Δύση φωνάζει να βομβαρδίσουμε τον κακό Μ. Άσαντ που πολεμάει το ΙSIS.
Εκμεταλλεύονται ότι μπορούν και έχουν δημιουργήσει μια εναλλακτική πραγματικότητα.
Έτσι λοιπόν οι ΗΠΑ προκαλούν ένα δυνατό χτύπημα στην ΕΕ τόσο όσο να την κρατάει υποχείριο όχι για να την καταστρέψει γιατί την θέλει σύμμαχο εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας.
Στην Ουκρανία ο κόσμος στο Κίεβο ήθελε να ενταχθεί στην Ευρώπη. Δεν ακυρώθηκε όμως η βίζα για τους Ουκρανούς πολίτες. Αν το κάνουν για τους Άραβες γιατί όχι για τους Ουκρανούς; Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συγκεντρωθούν 100,000 και με πορεία φωνάζοντας να περάσουν τα πολωνικά σύνορα" εξηγεί ο συγγραφέας.
"Στην Πολωνία το σύστημα δουλεύει ενώ στην υπόλοιπη ΕΕ δεν δουλεύει, γιατί; Γιατί τώρα υπάρχει ανάγκη να μεταφερθεί κόσμος από ένα μέρος σε ένα άλλο, τόσο απλά", συμπληρώνει.
"Ο λόγος που θέλουν την ΕΕ πιο αδύναμη είναι γιατί οι Αγγλοσάξωνες Αμερικάνοι θέλουν πάντα οι σύμμαχοί τους να είναι πιο αδύναμοι από τους ίδιους. Μόλις η Γερμανία έγινε ισχυρή τότε οι ΗΠΑ οργάνωσαν μια τέτοια επίθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα κύματα των προσφύγων κατευθύνονται μόνο σε μία χώρα, μόνο εκεί θέλουν να καταλήξουν" καταλήγει.
Δείτε το βίντεο: Top Russian Writer Nikolai Starikov Explains Who Is Behind Europe's Refugee Crisis   , https://youtu.be/VTDlY4o23XA  .-

***   Βόμβα Άδωνι για Μακεδονικό! Προκαλεί πολιτικό σεισμό...
adnvn
~ Πολιτικός και κοινωνικός σάλος έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα από την δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια, "Μακεδονία".
Ο κ. Μουζάλας βρέθηκε σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, με αφορμή το  προσφυγικό ζήτημα, ωστόσο η αναφορά στα Σκόπια, άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου".
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν από τους πρώτους που είδε τη δήλωση και την σχολίασε, μέσω Twitter.
Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε: "είναι δυνατόν Υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;"
Είναι γεγονός, πως κανένας πολιτικός από το 1992, μέχρι και σήμερα, δεν αποκάλεσε τα Σκόπια, "Μακεδονία".
Ως αποτέλεσμα, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτηση του κ. Γιάννη Μουζάλα.

*** 20 Μαρτίου η Τουρκία θα χτυπηθεί...
erntogamnnnnnnnnn
~  Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό. Μετά από δύο επιθέσεις στο κέντρο της Άγκυρας οι πολίτες φαίνονται φοβισμένοι. Το κλίμα στην Τουρκία είναι έκρυθμο! Το πολιτικό σύστημα είναι σαθρό και οι στρατιωτικοί θα επιβληθούν όπως φαίνεται στο πολιτειακό σύστημα! Ο Ερντογάν φανερά κουρασμένος και κλονισμένος από τα τελευταία γεγονότα έχει χάσει τον μπούσουλα και δεν ξέρει προς τα πού να κινηθεί. Να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο πρωτεργάτης αυτών που ζούμε σήμερα! Αναμένεται νέο χτύπημα στην Τουρκία τις επόμενες μέρες. Κυβερνητικές πηγές προειδοποιούν τον κόσμο να μην συνωστίζονται όλοι μαζί Αναφέρουν συγκεκριμένα σύμφωνα με έγκυρες πηγές του voicenews.gr : «Απομακρυνθείτε από κάθε σημείο όπου συγκεντρώνεται πλήθος κυβερνητικές εγκαταστάσεις, πρεσβείες, διπλωματικές αποστολές, δημόσια κτίρια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, πλατείες, χώρους προσευχής, και τουριστικά μέρη και που μπορεί να αποτελέσουν στόχο. Για την εβδομάδα αυτή ρυθμίστε/αλλάξτε τη διαδρομή σας ανάλογα με τις προειδοποιήσεις. Ενημερώστε για την κατάσταση αυτή τις οικογένειες και τους οικείους σας» Η Τουρκία φαίνεται να έπεσε στην ίδια της την παγίδα!

***  Προδοσία ή ανοησία; Υπουργός είπε τα Σκόπια "Μακεδονία"...
trromosss
~ Ο υπουργός Μετανάστευσης, κ. Γιάννης Μουζάλας, κατά την εμφάνιση του σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας, αποκάλεσε την περιοχή των Σκοπίων, "Μακεδονία" και ως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων...
Πολλοί κάνουν λόγο για ανοησία του υπουργού, ενώ άλλοι για εσκεμμένη δήλωση, που παρουσιάζει πως για τον υπουργό, έχει λυθεί το Μακεδονικό ζήτημα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτηση του κ. Μουζάλα.
"Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα ζητώ την παραίτηση του", έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο twιtter, ο Πάνος Καμμένος.
moyzkam
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γιάννη Μουζάλα:
"Υπάρχουν δυο χαρακτηριστικά σε όλη αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη πολύ δύσκολα μεταφέρονται διότι προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Δεν φεύγουν από εκεί. Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς, εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη που την έχετε κι εσείς βγάλει.
 "Ναι το χαρτί που τους μοιράσανε, τους δώσανε κανονικά ραντεβού, πνιγήκανε τρεις όπως ξέρετε, οι άλλοι συνελήφθησαν, η αστυνομία το διερευνά και νομίζω ότι γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό το πράγμα".
Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και η Νέα Δημοκρατία, η οποία αναφέρει:
 «Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.
Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.
Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.
Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

***  Στην Καλαμάτα την Κυριακή η Αλέκα Παπαρήγα

Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί την προσεχή Κυριακή, 20 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, η Αλέκα Παπαρήγα και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με θέμα: «Με το ΚΚΕ στον αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες». Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο «Γρηγόρης». - 

***  Επιχείρησε να ταξιδέψει για Σουηδία και βρέθηκε με χειροπέδες

Να ταξιδέψει για τη Στοκχόλμη της Σουηδίας με πλαστό διαβατήριο επιχείρησε μια 42χρονη, υπήκοος Ερυθραίας, από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το Σάββατο το πρωί. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου της γυναίκας διαπίστωσαν ότι είναι πλαστό. Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο βρέθηκε πάνω της και κατασχέθηκε ένα διαβατήριο Αρχών Ερυθραίας. Η 42χρονη συνελήφθη με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. - 

***  Δήμος Τριφυλίας: "Τα ψέματα του κ. Τσιρώνη για τον Κυπαρισσιακό"         
       
Τα ψέματα του Αν. ΥΠΕΚΑ κ. Τσιρώνη
 Σε δελτίο ειδήσεων του σταθμού BEST TV παρενέβη ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:
~ Υπάρχει απειλή καταδίκης από την ΕΕ και για αυτό πρέπει να περάσει το σχέδιο Π. Δ/τος που προτείνει.Πρόκειται για ψέμα, διότι η γνωμοδότηση του ΣτΕ, με την οποία όπως δηλώνει ο κ. Τσιρώνης πρέπει να συμμορφωθεί, εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2015, η δίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έγινε τον Ιανουάριο του 2016 και το νέο σχέδιο Π. Δ/τος το έθεσε σε διαβούλευση την 26-2-2016, δηλαδή, 8 μήνες μετά την γνωμοδότηση του ΣτΕ, δίχως στο χρόνο που μεσολάβησε να έχει εκπονήσει νέα ΕΠΜ, ή να πράξει οοτιδήποτε άλλο. Το να εμφανίζεται λοιπόν ο κ. Τσιρώνης και να επικαλείται τον μπαμπούλα των προστίμων της Ε.Ε. μοιάζει σαν τον πατροκτόνο που ζητά επιείκεια επειδή έχει μείνει ορφανός.
Την απόφαση σχετικά με τον χαρακτηρισμό της περιοχής την λαμβάνει το ΣτΕ και όχι το Υπουργείο, το οποίο δεσμεύεται από όποια απόφαση πάρει το ΣτΕ και ότι δεν τίθεται θέμα αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα, διότι το ζήτημα «δεν περνά από τον Τσιρώνη αλλά από το ΣτΕ».Πρόκειται για ψέμα, άμεσα αντιληπτό όχι μόνον, σε πρωτοετή φοιτητή της Νομικής αλλά σε οποιονδήποτε μέσης εμπειρίας απόφοιτο Λυκείου, ο οποίος στις εγκύκλιες σπουδές του έχει διδαχθεί στο μάθημα της Αγωγής του Πολίτη ότι με βάση την θεμελιώδη αρχή του Πολιτεύματος, η δικαστική εξουσία άρα και το ΣτΕ, ούτε νομοθετεί ούτε μπορεί να νομοθετήσει, ούτε έχει αρμοδιότητα έκδοσης κανονιστικών διαταγμάτων. Η γνωμοδότηση του ΣτΕ, σε οποιοδήποτε σχέδιο προεδρικού διατάγματος έχει συμβουλευτικό και μόνο χαρακτήρα, όπως ρητά ορίζει το άρθρο 15 §3 του πδ. 18/1989 (κώδικας νόμων περί ΣτΕ) και δεν δεσμεύει την διοίκηση.
Το Υπουργείο, επειδή δεσμεύεται από την γνωμοδότηση του ΣτΕ, που ήθελε ολόκληρη την περιοχή Εθνικό Πάρκο, προσπάθησε να εξασφαλίσει για τις αγροτικές περιοχές το δικαίωμα δόμησης και ότι πρέπει να παρακαλάμε αυτό να γίνει δεκτό από το ΣτΕ. Πρόκειται για κολοσσιαία αντίφαση, που αποδεικνύει τα ψέματα με τα οποία ασκεί πολιτική ο κ. Τσιρώνης. Διότι δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν, είτε δεσμεύεται το Υπουργείο από την προηγούμενη γνωμοδότηση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία ολόκληρη η περιοχή να κηρυχθεί αδόμητη χωρίς εξαιρέσεις, είτε δεν δεσμεύεται και μπορεί να χαρακτηρίσει δομήσιμες τις εκτάσεις που χαρακτηρίζονται. Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο.
~ Το νέο σχέδιο Π. Δ/τος υπακούει δήθεν στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη. Πρόκειται επίσης για ψέμα, διότι ενώ σύμφωνα με τις εγκεκριμένες Ε.Π.Μ. (από το 2012 για την περιοχή Ηλείας και από το 2014 για την περιοχή Τριφυλίας) αγροτικές εκτάσεις στις οποίες δεν εντοπίζονται οικότοποι προτεραιότητας προτείνονται ως Περιοχές Οικανάπτυξης, άρα δομήσιμες, στο σχέδιο του κ. Τσιρώνη, α) άλλες χαρακτηρίζονται ως Ζώνη Αγροτικού Τοπίου (ΖΑΤ) και άλλες ως Περιοχές Προστασίας της Φύσης (ΠΠΦ) β) οι όροι δόμησης των ΖΑΤ είναι διαφορετικοί για εκείνες που ανήκουν στην Μεσσηνία από εκείνες που ανήκουν στην Ηλεία γ) καθορίζει όριο αρτιότητας τα 20 στρέμματα που δεν προβλέπεται ούτε στους εθνικούς δρυμούς.
~ Το Υπουργείο μελετά το θέμα των αποζημιώσεων των ιδιοκτησιών, αλλά το ζήτημα αυτό είναι ανεξάρτητο από την προώθηση του Π.Δ/τος στο ΣτΕ, η οποία δεν επηρεάζεται. Πρόκειται για σκόπιμη σύγχυση, που αποδεικνύει αφενός ότι οι ιδιωτικές εκτάσεις απαξιώνονται και οι ιδιοκτήτες τους θα προβάλουν αξιώσεις αποζημίωσης και αφετέρου αποκρύπτει ότι η Ελλάδα, έχει καταδικασθεί σε τεράστιες αποζημιώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή δέσμευσε και απαξίωσε ιδιοκτησίες στη Ζάκυνθο (τι σύμπτωσή πάλι για τη χελώνα) και αλλού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ αλλά και των Εθνικών Δικαστηρίων.
Ενόψει των ανωτέρω, γεννάται εύλογα το δίλημμα. Είτε ο κ. Τσιρώνης αγνοεί το συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο, που καθορίζει την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων, οπότε μάλλον κάποιος θα πρέπει να του συστήσει να είναι περισσότερος επιμελής κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, είτε ενώ γνωρίζει ότι δεν δεσμεύεται από το ΣτΕ, προσπαθεί με αναληθείς ισχυρισμούς να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, οπότε οφείλει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Τι από τα δύο συμβαίνει ας το επιλέξει ο κ. Τσιρώνης, διότι και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο έκθετος και πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά του γραφείου του, αφού ο ίδιος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του. Πολύ περισσότερο μάλιστα που το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Τσιρώνης σε (δημοσιευμένες στις 29-6-2015 στον ημερήσιο τύπο) δηλώσεις του στην περιοχή της Κυπαρισσίας υποστήριζε ότι «….στο Εθνικό Πάρκο του Κυπαρισσιακού κόλπου ΔΕΝ θα απαγορεύεται η δόμηση και θα υπάρχουν οικιστικές ζώνες, ενώ με φανερή την έντονη ενόχλησή του για όσα λέγονται και διασπείρονται, περί απαγόρευσης της δόμησης, είπε ότι είναι κινδυνολογίες όσα λέγονται ότι δεν θα επιτρέπεται η δόμηση.» για να αυτοδιαψευστεί στη συνέχεια με τις (δημοσιευμένες στις 26-2-2016 στον ημερήσιο τύπο) δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες « … Ο υπουργός Γιάννης Τσιρώνης παρατήρησε ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε το προηγούμενο Π.Δ. που χαρακτήριζε την περιοχή ως "Περιφερειακό Πάρκο". Αν χαρακτηρίζαμε την περιοχή σαν "Εθνικό Πάρκο", δεν θα είχε καμιά προοπτική ανάπτυξης. Τα Εθνικά Πάρκα θεωρούνται μεγάλες περιοχές με παρθένα βλάστηση και χωρίς ανθρώπινη δραστηριότητα….».
Αν ο κ. Τσιρώνης χρειάσθηκε 8 μήνες να μάθει και να αντιληφθεί τι σημαίνει Εθνικό Πάρκο εξακολουθεί να παριστάνει ότι αγνοεί ότι οι Περιοχές Προστασίας της Φύσης είναι ακόμη αυστηρότερη κατηγορία από αυτήν των φυσικών Πάρκων (εθνικών ή περιφερειακών), ΑΛΛΑ οι κάτοικοι της περιοχής δεν χρωστάνε σε κανένα ούτε το κόστος της άγνοιας (πραγματικής ή όχι) του κ. Τσιρώνη ούτε τις αποζημιώσεις, στις οποίες θα υποχρεωθεί το Δημόσιο επειδή η ιδιοκτησία τους θα μετατραπεί σε νεκρή ζώνη για να ικανοποιηθούν τα σκοτεινά συμφέροντα Μ.Κ.Ο. ή ανιστόρητων οικολόγων που κυνηγούν ανεμόμυλους, με έξοδα του ελληνικού λαού. 

*** Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος ιατροδικαστής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε από χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο νέος ιατροδικαστής Ευάγγελος Ναστούλης. Η θέση του ιατροδικαστή στην Καλαμάτα είχε μείνει κενή τους τελευταίους μήνες, καθώς δεν είχε ανανεωθεί η σχετική σύμβαση. Αυτό είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, καθώς όλα τα περιστατικά της Μεσσηνίας που έπρεπε να εξετασθούν από ιατροδικαστή, μεταφέρονταν στην Κόρινθο, με μεγάλη ταλαιπωρία για οικογένειες και υψηλό κόστος για αυτές. Παράλληλα, υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση και σε αυτοψίες, καθώς και για αυτές έπρεπε να ενημερωθεί και να έρθει στη Μεσσηνία ιατροδικαστής από την Κόρινθο. Η σύμβαση του νέου ιατροδικαστή με το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι διετής.Β.Β. - 

***  Ολοκληρώθηκε χθες η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για τον Κυπαρισσιακό με 130 σχόλια 

Με 130 σχόλια ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού κόλπου. Στο Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων (http://www.opengov.gr/minenv/?p=7296) χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας, Γιάννης Τσιρώνης, κήρυξε το τέλος της διαβούλευσης για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των “GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος”, “GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο – Κυπαρισσία” και “GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι – Κυπαρισσία)” και της ευρύτερης περιοχής τους, ως “Περιοχή Προστασίας της Φύσης”, καθορισμός ζωνών προστασίας, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης και σύσταση αρμόδιου οργάνου διαχείρισης και διοίκησής του», και ευχαριστεί θερμώς όλους εκείνους που συμμετείχαν. Το υπουργείο έχει συγκεντρώσει και επεξεργάζεται όλες τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που καταγράφηκαν, προκειμένου να διαμορφώσει το τελικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Μεταξύ των σχολίων, υπάρχουν παρατηρήσεις και προτάσεις του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας, του Οικολογικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλονεριτών, του Συλλόγου Ελλήνων Ωκεανογράφων, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, των ΑΡΧΕΛΩΝ, MEDASSET, WWF Ελλάς, της «ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΚΟΛΦ ΚΛΑΜΠΣ Α.Ε.», της Τοπικής Κοινότητας Γιαννιτσοχωρίου, της «Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας», του Συλλόγου Κατελειού για τη μελέτη και την προστασία της θαλάσσιας και χερσαίας ζωής Κεφαλλονιάς, των Φίλων της Φύσης, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και των Κυνηγετικών Συλλόγων Ζαχάρως, Κρεστένων και Πύργου, ειδικών επιστημόνων, κατοίκων της περιοχής και λοιπών ατόμων. Ωστόσο, δεν υπάρχουν παρατηρήσεις και προτάσεις, παρεμβάσεις των Δήμων του Κυπαρισσιακού κόλπου, καθώς και των δύο Περιφερειών, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. - 

***  Σεμινάρια για το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας         
     
Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου ανακοινώνει την έναρξη σεμιναρίων με αντικείμενο «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας Ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας».
Αφορά αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα διαλέξεων-σεμιναρίων που απευθύνεται σε ελαιοτριβείς και τυποποιητές της Ζώνης ΠΟΠ του Νομού Μεσσηνίας. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ιδρύματος.
Σκοπός
Απώτερος σκοπός και στόχος είναι η επίτευξη ολικής ποιότητας ενός ΠΟΠ προϊόντος όπως είναι το ελαιόλαδο Καλαμάτας και προκειμένου να διασφαλισθούν: η πιστοποίηση των εμπλεκομένων, οι αγοραστές, οι καταναλωτές για την ασφάλεια (υγιεινή) του παραγόμενου παρθένου ελαιολάδου και η φήμη του μέσα από την τήρηση του κανονιστικού πλαισίου και τη διασφάλιση της ποιότητάς του ως ΠΟΠ και ιδιαίτερα μετά την επέκτασή του.
Θεματικές ενότητες
Οι θεματικές ενότητες θα περιλαμβάνουν αντικείμενα και δεξιότητες που πρέπει να ακολουθούνται από τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια σε ό,τι αφορά την υγιεινή, την επαγγελματική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ταυτοποίηση των κινδύνων, την αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης και της ποιότητας.
Διάρκεια
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται σε κύκλους (τμήματα) απογεύματα και θα είναι συνολικής διάρκειας 25 ωρών (πεντάωρο/πέντε εργάσιμες ημέρες). Τα τμήματα θα αποτελούνται από 8-10 άτομα. Έναρξη: 1η Απριλίου.
Κόστος
Το κόστος για κάθε συμμετέχοντα θα είναι 250 ευρώ. 

***  Ποτάμι αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από την Καλαμάτα και χωριά της Μεσσηνίας

Οι στιγμές που γεννούν πολιτική είναι οι στιγμές που εμπλέκουν αυτούς που μέχρι χθες αδιαφορούσαν. Μια τέτοια είναι και η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από συλλόγους και φορείς της Μεσσηνίας. Πλήθος κόσμου ευαισθητοποιήθηκε και μάζεψε ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα, τα συσκεύασε, τα στοίβαξε, τα κουβάλησε, για να δοθούν σε ανθρώπους που δε γνωρίζει. Αύριο θα γίνει άλλη μια αποστολή στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, με τα είδη ανάγκης που συλλέχθηκαν με τη βοήθεια απλών πολιτών, αλλά και φορέων για τους πρόσφυγες. Οι ανάγκες σε είδη παραμένουν και η δράση της Πρωτοβουλίας Πολιτών θα συνεχιστεί. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και συνεισφέρει στην προσπάθειά μας, με όχημα του Δήμου, ώστε να πραγματοποιηθεί η αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης. Επίσης, το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, την Κοινωνική Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο για τη συνεισφορά τους σε φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής. Ακόμη, τη ΡΑΚΙ (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση) Τριφυλίας για την προσφορά σε τρόφιμα και αναλώσιμα. Πάνω από όλα, ευχαριστούμε ξεχωριστά κάθε πολίτη που προσήλθε και πρόσφερε απλόχερα ό,τι είχε δυνατότητα, παραδίδοντας έτσι μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης». Η κινητοποίηση είναι μια εξαιρετικά εκτεταμένη επίδειξη αλληλεγγύης από μεγάλες μάζες ανθρώπων. Το τελευταίο το τονίζω, διότι πιστεύω ότι, όπως και στην περίοδο των Αγανακτισμένων, ενδιαφέρον αποκτά η κατάσταση την ώρα που κινητοποιεί και ανθρώπους που δεν ανήκουν στους συνήθεις ύποπτους. Που ξύπνησαν, δηλαδή, μέσα στη φωτιά της συγκυρίας. Αυτές είναι οι στιγμές που κάτι αλλάζει. Και φυσικά, ορισμένες άθλιες ενέργειες άθλιων ψυχών, άθλιες και αισχρές απόψεις, δεν είναι δυνατόν να αμαυρώσουν τη γενική εικόνα. Μια εικόνα που προφανώς ούτε θέλει ούτε ενδιαφέρεται να κατανοήσει και αναλόγως να συνδράμει η πολιτισμένη -λεγόμενη- Ευρώπη, αδιαφορώντας ότι έτσι ούτε σώζεται ούτε προφυλάσσεται, αλλά διαπράττει έγκλημα και εις βάρος των προσφύγων (που εν πολλοίς η ίδια δημιούργησε με την αιματοβαμμένη πολεμική πολιτική διάλυσης του κοσμικού Ισλάμ). Ταυτοχρόνως, διαπράττει έγκλημα εις βάρος των λαών της. Τα αποτελέσματα της φρίκης είναι ήδη ορατά. Όσο τα σύνορα παραμένουν κλειστά, όσο η Ειδομένη μετατρέπεται σε τόπο μαρτυρίου, ενός παράλογου και αχρείαστου μαρτυρίου που έρχεται να προστεθεί στο αβάσταχτο μαρτύριο της προσφυγιάς, τόσο θα επωάζεται, θα γεννιέται και θα μεγαλώνει το τέρας του ναζισμού μέσα στη θαλπωρή του φόβου για τον Άλλο. Τα σκυλιά που αμολάνε εναντίον των απελπισμένων δε διώχνουν αυτούς, αλλά φέρνουν τους ναζί όλο και πιο κοντά. Το πρόσωπο της αλληλεγγύης δείχνουν, παράλληλα, σύλλογοι και πρωτοβουλίες από το Χανδρινού, την Κουκουνάρα, το Κόκκινου, το Μεσοπόταμο, το Σουληνάρι, τη Στενωσιά και τα Κρεμμύδια. Συλλέγουν είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Όπως υπογραμμίζουν, τα είδη που χρειάζονται είναι: Γάλα μακράς διαρκείας, παιδικές τροφές σε βαζάκια, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες (χωρίς χοιρινό), φάρμακα: παυσίπονα-αντιβιοτικά κ.α., παιδικές πάνες, σερβιέτες, αντισηπτικά μαντηλάκια–μωρομάντηλα-σαπούνια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, πλαστικά πιάτα-πλαστικά πιρούνια–πλαστικά ποτήρια, αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), κάλτσες. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στα παρακάτω σημεία: ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ -Γραφεία Συλλόγων (πρώην κτΉριο συνεταιρισμού) 5.00–7.00 μ.μ. -Ταχυδρομείο Χανδρινού ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ -Καφενείο Παναγιωτακόπουλου Βασ. -Καφενείο Παπαδόπουλου Απ. ΣΤΕΝΩΣΙΑ -Γραφεία ποδοσφαιρικής ομάδας ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ -Καφενεία του χωριού -Ταβέρνα Ο ΝΑΚΟΣΚΟΚΚΙΝΟΥ -Καφενείο Χριστόπουλου Βασίλη ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ -Φαρμακείο Τσέκα Ιωάννα ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ Πρόκειται για πρωτοβουλία του Χανδριναϊκού Π.Σ., του Συλλόγου Γυναικών Χιλιοχωρίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Χανδρινού «Ο Μαντάς», του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού, του Α.Ο. Στενωσιάς, της Ομάδας Νεότητας Χανδρινού, του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουκουνάρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κοκκιναίων και Παναίων «Οι Άγιοι Πάντες». Τα είδη, που θα συγκεντρωθούν μέχρι την Τρίτη 22 Μαρτίου, θα μεταφερθούν στις περιοχές με πρωτοβουλία των αναφερθέντων συλλόγων. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνήσουν στα: α) 6988 033 478, β) 6932 203 060, γ) 6947 430 451. - 

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Φεύγει ο Καμμένος από την κυβέρνηση…
kammenosaas
~  Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, τις οποίες σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, φαίνεται πως ακύρωσε την αναχώρηση του για τις ΗΠΑ, όπου είχε προγραμματίσει συνάντηση για αύριο, ενώ παράλληλα φαίνεται πως έδωσε εντολή σε συνεργάτες να μαζέψουν όλα του τα προσωπικά αντικείμενα από το γραφείο του στο Υπουργείο.
Αν οι πληροφορίες αυτές ισχύουν, τότε αναμένεται διάλυση της κυβέρνησης, επομένως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Η εντολή Καμμένου έρχεται καθώς φαίνεται ότι αλλάζει το κλίμα στο Μαξίμου για τον Ιωάννη Μουζάλα, αφού πλέον δε θεωρείται δεδομένη η παραίτηση του. Έτσι, ο Πάνος Καμμένος επιθυμεί να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις, καθώς έχει δηλώσει πως αν δεν παραιτηθεί ο κύριος Μουζάλας, εκείνος θα είναι ο πρώτος που θα φύγει από την κυβέρνηση.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρίχνουν τον Ερντογάν…
erdog
~  Όλα δείχνουν πως τελειώνουν οι μέρες του Ερντογάν…
Οι συνεχείς κόντρες με πολλά κράτη, οι αντιπαραθέσεις με πρώην συμμάχους και η ισλαμιστική εξωτερική πολιτική ρίχνουν την κυβέρνηση Ερντογάν.
Η πρόσφατη αντιπαλότητα με την Ρωσία ειδικά μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους έχει επιδεινώσει το κλίμα και την εμπιστοσύνη ακόμα και εντός της χώρας. Επίσης και με την Αμερική έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις τους αφού εκείνοι βρίσκονται στο πλευρό των Κούρδων με τους οποίους τα προβλήματα και οι εντάσεις είναι αξεπέραστες.
Συν τοις άλλοις, αυξάνονται οι διαφορές μεταξύ του αρχηγού του κράτους και του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος έχει τις δικές του φιλοδοξίες για  καριέρα  στο κόμμα.
Ο Ερντογάν δύσκολα θα είναι σε θέση να αντέξει την πίεση των τελευταίων γεγονότων και κρίνεται πως είναι θέμα χρόνου να εγκαταλέιψει .

***  ΤΩΡΑ! Εδώ θα χτυπήσει ο Πούτιν…
putin
~  Η Ρωσία ανοίγει ξανά μέτωπο με την Ουκρανία μετά τις συνεχείς επαφές των ουκρανικών αρχών με την Τουρκία.
Τουρκικά μέσα αναφέρουν πως περίπου 6 χιλιάδες Ρώσοι κομάντος βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να εισβάλουν στην Ντομπάς της ανατολικής Ουκρανίας που είναι υπό την κυριαρχία των αυτονομιστών Ρώσων καθώς λέγεται πως οι Ουκρανοί σκέφτονται να προβούν σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της.
Όλα αυτά την στιγμή που το Κίεβο βρίσκεται σε επικοινωνία με την τουρκική πλευρά και επαναφέρει το θέμα της ανάκτησης της ανατολικής Ουκρανίας και της Κριμαίας.
Η Ρωσία όμως έχει ήδη πάρει τα μέτρα της μόλις της έγινε γνωστό το σχέδιο των Ουκρανών.

***  Νέος ΤΡΟΜΟΣ για τον Ερντογάν…
erdi
~  Η οικογένεια του Ερντογάν αποσκοπούσε να λάβει έξτρα οικονομικά πακέτα δήθεν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όμως η ενδεχόμενη φανέρωση του μυστικού σχεδίου θα προκαλέσει αναταραχή στις τάξεις της κυβέρνησης του.
Το σχέδιο της Τουρκίας με την μεταφορά χιλιάδων μεταναστών στην χώρα μας φαίνεται πως κάνει χρυσές δουλειές… Σύμφωνα με δημοσίευμα η Τουρκία έχει κερδίσει από το μεταναστευτικό περίπου 6 δισ. ευρώ!
«Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να αγωνιστούν μαζί για την αποτροπή της  παράνομης μεταφοράς  προσφύγων», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά από συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου
«Συμφωνήσαμε με τον υπουργό ότι χρειαζόμαστε μια συστηματική καταπολέμηση των δικτύων των παράνομων διακινητών  της μαφίας, των οποίων ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο Κοτζιάς σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες.
«Συμφωνήσαμε ότι δεν αρκεί μόνο να υπογραφεί η συμφωνία, αλλά πρέπει και να εκτελεστεί»,  είπε από την πλευρά του ο Τσαβούσογλου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία εκπληρώνει στο ακέραιο την συμφωνία επανεισδοχής που έχει υπογραφεί με την Ελλάδα, την Βουλγαρία και άλλες χώρες της ΕΕ
«Έχουμε δεχθεί  ένα σημαντικό μέρος αυτών των μεταναστών που επέστρεψαν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει υποβάλει περίπου 860 αιτήματα επανεισδοχής, και υλοποιήσαμε το 99% αυτών των αιτημάτων. Όσον αφορά τις τρίτες χώρες, αρχίζουμε να προετοιμάζουμε μια συμφωνία με το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μαρόκο ..» είπε ο  Τσαβούσογλου .
Η μεγάλη ποσότητα υλικού που διανέμεται στο παράνομο δίκτυο των διακινητών φανερώνει την εμπλοκή της οικογένειας Ερντογάν στο σύστημα της μεταφοράς μεταναστών.
Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την μεταναστευτική κρίση για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων της χώρας του, με το πακέτο των 6 δισ. ευρώ να είναι μόνο η αρχή της εκμετάλλευσης και ο βασικός λόγος που θέλει να παραμείνει στην εξουσία…
Εφόσον όμως βγουν στην συνέχεια περισσότερα στοιχεία που θα δείχνουν την ενοχοποίηση του προέδρου της Τουρκίας στο κύκλωμα των διακινητών τότε ο Ταγίπ Ερτνογάν θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλους μπελάδες...

*** Φωτογραφίες από τη συνάντηση Τσίπρα – Τζολί!
maksa
~  Έφθασε πριν από λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, η οποία συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Τέρενς Κουίκ.        Δείτε τις φωτογραφίες!
maksb
maksc
maksd
makse

***  Δείτε γιατί διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία
yugos
~  Έντονη φημολογία έχει προκαλέσει τις  τελευταίες ημέρα ένα δημοσίευμα από σερβική ενημερωτική ιστοσελίδα, η οποία υποστηρίζει πως το 1980 υπήρχε στη Γιουγκοσλαβία ένα άκρως απόρρητο σχέδιο, το οποίο άνοιγε το δρόμο για κατασκευή πυρηνικής βόμβας.
Όπως είναι φυσικό, ένα τέτοιο όπλο θα άλλαζε υπερβολικά τις ισορροπίες στα Βαλκάνια, δίνοντας στην Γιουγκοσλαβία την Ευρωπαϊκή κυριαρχία, αφού ήδη ήταν μία από τις σημαντικότερες οικονομικές στρατιωτικές δυνάμεις της εποχής.
Η Δύση επενέβη άμεσα, προκειμένου να διαλυθούν τα σχέδια της και να δρομολογηθεί άμεσα το σχέδιο διάλυσης της χώρας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Μπόζινταρ Μάτιτς, ο οποίος ήταν Υπουργός Επιστημών στην κυβέρνηση του Μπράνκο Μίκουλιτς της Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Αυτός ήταν που έφερε την είδηση στο φως της δημοσιότητας άλλωστε.
Ο Μάτιτς ισχυρίζεται πως το πρόγραμμα είχε τεθεί σε εφαρμογή λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η χώρα όμως άρχισε να εργάζεται δυναμικά πάνω στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.
Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως εκείνη την δεκαετία, η Γιουγκοσλαβία ανέπτυσσε δύο προγράμματα: το πρώτο αφορούσε την κατασκευή πυρηνικών όπλων και το δεύτερο τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, αλλά όχι για στρατιωτική χρήση.
Ύστερα λοιπόν από αυτές τις αποκαλύψεις, αντιλαμβανόμαστε γιατί η Δύση επιθυμούσε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η οποία ταχύτατα εξελισσόταν και ετοιμαζόταν για κυριαρχία στην Ευρώπη.

***  Έξαλλος ο Άνθιμος! Δηλώσεις ΦΩΤΙΑ!
anth
~  Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος έκανε λόγο για «εθνική προδοσία» και για «καρφί στην καρδιά των Ελλήνων».
«Όταν ένας υπουργός αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία", αυτό αποτελεί καρφί στην καρδιά των Ελλήνων»
«Η αντίδραση μέσα στον ψυχισμό του ελληνικού λαού είναι τόσο σκληρή και τόσο απαιτητική για εκδίκηση, δηλαδή την ώρα που χανόμαστε, την ώρα που έχουμε τόσο τραγικά θέματα ένας υπουργός να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία θεωρείται ότι είναι μια εθνική προδοσία», πρόσθεσε ο Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος εξέφρασε την αντίθεση του στην φιλοξενία μεταναστών στην Θεσσαλονίκη!
«Είμαι αντίθετος στη φιλοξενία των διαφόρων μεταναστών κλπ, δεν ήθελα στη Θεσσαλονίκη», τόνισε και προσέθεσε: «Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για πλείστους όσους λόγους, εγώ προσωπικά σαν επίσκοπος και εκπρόσωπος τη τοπικής εκκλησίας που έχει ιστορία 2.000 χρόνων, δεν θα ήθελα να εγκατασταθούν, διότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς στη συνέχεια θα επακολουθήσει».

***  ΤΩΡΑ! Εισέβαλλαν αντεξουσιαστές στο Χίλτον κατά της διαπραγμάτευσης...
xiltl
~  Λίγο πριν την συνάντηση των δανειστών, με την ελληνική κυβέρνηση, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας Ρουβίκωνας, εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου διαμένει το κουαρτέτο.
Τα μέλη αποτράπηκαν από την είσοδο τους στο ξενοδοχείο, από τις δυνάμεις ασφαλείας του ξενοδοχείου.
Ωστόσο, τα 12 μέλη που έφτασαν στο ξενοδοχείο πριν από λίγα λεπτά, έφτασαν μέχρι το λόμπι του Χίλτον, όπου και πέταξαν φέι βολάν, ενώ ύψωσαν και πανό.
roynb
Σκοπός της ομάδας, ήταν η διαμαρτυρία κατά της διαπραγμάτευσης.
Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι πλέον έντονη στην περιοχή, ενώ οι δράστες μεταφέρονται αυτή την ώρα, στην ΓΑΔΑ.
Δείτε το βίντεο:  VIDEO Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ , https://youtu.be/vQkQZyiAlEg .-

***   ΕΚΤΑΚΤΟ! Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακινητών!
police
~  Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν δύο Έλληνες διακινητές που μετέφεραν μετανάστες από την Ιταλία στο Μεσολόγγι με αεροσκάφος!
Κλιμάκια της ΓΑΔΑ και άλλης αστυνομικής υπηρεσίας έπιασαν επ’ αυτοφόρω τον πρώην Δήμαρχο  να βάζει πρόσφυγες στο αεροσκάφος. Ο ίδιος έχει συλληφθεί και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Κι άλλοι Υπουργοί λένε τα Σκόπια Μακεδονία! Δείτε ποιοι...
ypoyrgoi
~  Όπως σας αναφέραμε με προηγούμενο άρθρο του voicenews.gr, ο πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, Μπρούνο Μακάες, τόνισε στο twitter πως Έλληνες Υπουργοί χρησιμοποιούν κατά κόρον τον όρο Μακεδονία κατά τη διάρκεια συμβουλίων. Ψάξαμε λοιπόν να βρούμε ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί και σας τους παρουσιάζουμε.
Ο Μακάες υπήρξε Υπουργός από τις 26 Ιουλίου του 2013 μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου του 2015. Επισήμως, είχε συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκά θέματα ήταν ο Δημήτριος Κούρκουλας. Από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο κ. Χουντή (Ιανουάριος  2015 – Σεπτέμβριος 2015), ενώ ύστερα από αυτόν εκπρόσωπος ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Ξυδάκης.

***  ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ των Ρώσων! Αυτός είναι ο νέος άσσος στο μανίκι τους!
freeggattaa
~  Αλλάζει δραστικά το «παιχνίδι» το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, καθώς τέθηκε για πρώτη φορά σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα φρεγάτα, η οποία ανήκει στη νέα κατηγορία, «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς». Μάλιστα, οι διαδικασίες έτρεξαν ταχύτατα και η φρεγάτα είναι πλέον διαθέσιμη 2 χρόνια πριν από την επίσημη ημερομηνία που είχαν δώσει οι Ρώσοι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, η φρεγάτα έχει καταχωρηθεί στα πρωτόκολλα με την ονομασία «Project 11356M» και στις 11 Μαρτίου έλαβε χώρα η επίσημη έγερση της ρωσικής σημαίας, στο ναυπηγείο Καλίνγκραντστις.
Η φρεγάτα σύντομα αναμένεται να ενταχθεί στο στόλο που επιχειρεί στη Μαύρη Θάλασσα και θα έχει ως βάση τη Σεβαστούπολη. Η Ρωσία παρήγγειλε 6 φρεγάτες που ανήκουν στον νέο τύπο και θα διαθέτουν κορυφαίο και υπερσύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Στοιχεία ΣΟΚ για του μετανάστες!
prosfigessa
~  Δεν μας εκπλήσσουν τα στοιχεία από το πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει από το 2015 η Κομισιόν, σχετικά με την μετεγκατάσταση των προσφύγων. Τα δεδομένα απογοητεύουν, αφού μέσα στο 2015 έπρεπε να μετεγκατασταθούν από Ελλάδα και Ιταλία περίπου 160.000 πρόσφυγες, οι οποίες θα τοποθετούνταν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Έτσι λοιπόν, τα στοιχεία φανερώνουν πως τους περισσότερους πρόσφυγες τους έχει δεχθεί η Γαλλία από την Ελλάδα. Πρόκειται για 242 ανθρώπους. Η Φιλανδία δέχθηκε 77 πρόσφυγες από την χώρα μας, η Πορτογαλία 84 και η Γερμανία μόνο 37 από την Ελλάδα. Οι υπόλοιπες χώρες έχουν δεχθεί λιγότερους από 50, ενώ οι χώρες του Βίζενγκραντ κανέναν.
Τα επίσημα στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τόνισε πως έχουν μετεγκατασταθεί μόνο 569 πρόσφυγες από την Ελλάδα και 368 από την Ιταλία.
Συγχαρητήρια για την επιτυχία!
prosfigessb

***  Δραματική εξέλιξη για Τουρκία – Κούρδους…
jklnbgv
~   Άσχημα νέα φέρνει για τους Κούρδους στη Συρία ο πρώην αξιωματούχος του State Department, Τζέιμς Κάρντεν, ο οποίος ανέφερε με άρθρο του πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να τους προδώσουν.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζει πως οι Κούρδοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία προδοσία. Τα δεδομένα φανερώνουν πως οι Κούρδοι γίνονται ολοένα και πιο αποτελεσματικοί στη μάχη τους ενάντια στο ISIS, γεγονός που τρομοκρατεί τις ΗΠΑ, οι οποίες σκέφτονται ήδη να τους εγκαταλείψουν ή και να τους απομονώσουν.
Η πιθανή αυτή προδοσία θα μπορούσε να δικαιολογηθεί και από το γεγονός ότι δεν προσκάλεσαν τους Κούρδους στις συνομιλία για την ειρήνη, οι οποίες θα λάβουν χώρα στη Γενεύη. Οι Κούρδοι σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να απουσιάζουν από τις συνομιλίες αυτές, καθώς είναι εκείνοι που έχουν πληγεί περισσότερο από την Τουρκία και το ISIS.
Έτσι λοιπόν, οι ΗΠΑ φαίνεται πως θα ακολουθήσουν τη γραμμή της Τουρκίας, η οποία χαρακτηρίζει του Κούρδους τρομοκράτες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, άλλωστε, επισήμανε πως η Άγκυρα θα έχει την υποστήριξη του. Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν λίγο μετά τις δηλώσεις Νταβούτογλου για συνεχισμό των βομβαρδισμών στα εδάφη της βόρειας Συρίας.

***  Η αλήθεια που τα ΜΜΕ θάβουν προκαλεί ΔΕΟΣ! Δείτε…
alitheia
~  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το κόστος για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη; Κάθε χρόνο καλούμαστε να πληρώνουμε στους δανειστές 18 με 20 δις ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο 10-12% του ΑΕΠ.
Το «χαράτσι» αυτό αποτελεί επίσημος όρος συμφωνίας για παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., αλλά όλα τα ΜΜΕ κρύβουν όποια πληροφορία έχουν για αυτό. Στην ουσία η χώρα μας πρέπει να καταβάλει υπέρογκα ποσά,στα πλαίσια της συμφωνία, η οποία πρέπει να τηρηθεί. Αν λοιπόν οι δανειστές δουν ότι πράγματι τηρούνται τα συμφωνηθέντα, τότε θα υπάρξουν συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους.
Τι σημαίνει όμως αυτό; Τεράστιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κάθετο κούρεμα των εισοδημάτων και νέα φοροεπιδρομή δίχως έλεος.
Μία χώρα με σχεδόν μηδενική παραγωγή και τεράστιες υποχρεώσεις πληρωμών προς τους δανειστές, είναι σχεδόν αδύνατον να επιβιώσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι διαπραγματεύσεις του 2015, το μόνο που έφεραν για τη χώρα μας είναι 80 επιπλέον δισεκατομμύρια χρέους.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Για το UEFA Champions League :
  ΧΘΕΣ  Τρίτη 15/03/2016
:
 - Μάντσεστερ Σίτι - Ντιναμό Κίεβου  0-0  .- ^ ( α΄ αγώνας  3-1 )
 - Ατλέτικο Μαδρίτης - Αϊντχόφεν PSV  0-0  στα πέναλτι  8-7 .- ^ (α΄ αγώνα;  0-0 . )
~* Έχουν ήδη προκριθεί : Παρί Σεν Ζερμέν, Βόλφσμπουργκ, Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι  .-
Σήμερα Τετάρτη  16 /03 /2016 : :
ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - Γιουβέντους  2-2 κ.α., (0-2) .-παράταση : 4-2 .- ^ {α΄ αγώνας  2-2 }  .-
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΡΣΕΝΑΛ     3-1 ,(1-0) .-  {α΄ αγώνας  2-0 } .-
~*Προκρίθηκαν επίσης : Μπάγερν και Μπαρτσελόνα .-
*** Την ερχόμενη Κυριακή στη Β΄ εθνική :
ΑΕΛ – Κισσαμικός
Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανσερραϊκός
Εργοτέλης – Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα – Αχαρναϊκός
Κέρκυρα- Ζάκυνθος
Λαμία – Αγροτικός Αστέρας
Παναιγιάλειος – Ολυμπιακός Βόλου
Παναχαϊκή – Χανιά
Τρίκαλα – Πανελευσινιακός
 
*** Το Σάββατο ο πρώτος “τελικός” με τον Κανάρη για την Καλαμάτα 

Επιστρέφουν Τορεζάνι, Ραχιμ – Κάρτες Λιόλιος, Γκίνο Ο πρώτος από τους επτά εναπομείναντες «τελικούς» της Καλαμάτας ορίστηκε να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στις 3 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας και είναι απέναντι στον Κανάρη Νενήτων Χίου. Έναν αντίπαλο θεωρητικά αδύναμο, καθώς είναι προτελευταίος στην κατάταξη και από καιρό συμβιβασμένος με τον υποβιβασμό, που ωστόσο έχει αφήσει βαθιά σημάδια από τα …δόντια του στους «μελανόλευκους», οι οποίοι είχαν ηττηθεί στο νησί της μαστίχας. Ωστόσο, με μεγάλη προσπάθεια και προσοχή η Μαύρη Θύελλα μπορεί να προϋπολογίζει ένα 3ποντο στο φτωχικό της βαθμολογικό σακούλι, που δεν οδηγεί φυσικά στη σωτηρία, αλλά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για αυτήν. Σε αυτή την προσπάθεια ο προπονητής Κώστας Καλογιαννίδης δεν υπολογίζει και πάλι τον Γκίνο (θα εκτίσει τη 2η αγωνιστική, καθώς είχε συμπληρώσει 7 κάρτες), η κίτρινη που δέχθηκε ο Λιόλιος στη Μυτιλήνη ήταν η 4η και προστίθεται κι αυτός στη λίστα των τιμωρημένων. Αντίθετα, επανέρχεται ο Ραχίμ που εξέτισε, ο Τορεζάνι που έχασε το ματς στη Λέσβο λόγω τραυματισμού αναμένεται να μπει σήμερα στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Όττα ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στον αγώνα με τον Αιολικό για προληπτικούς λόγους, λόγω μυϊκής σύσπασης. Χ.Ε.
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής
ΠΑΟ Βάρδας-Λεβάντε 2-0
Ηρακλής Ψαχνών-Παναργειακός 0-3 χ.α.
Σπάρτη-ΑΟ Χαλκίς 1-0
Ερμιονίδας ΑΕ -Λουτράκι ΠΑΟ 1-1
Βύζας Μεγάρων-Παναρκαδικός 1-1
Κανάρης Χίου-Δόξα Ν. Μανωλάδας0-0
Αιολικός-Καλαμάτα 1-0
-----------------------------------------------------------------------------------
Η βαθμολογία
 1 Παναργειακός 31 18 37
 2 Σπάρτη 23 14 37
3 Αιολικός 32 15 34
4 Παναρκαδικός 27 12 33
5 Δόξα Ν. Μανωλάδας 22 19 31
 6 Παμβουπρασιακός 26 20 30
7 Λουτράκι ΠΑΟ 26 16 29
 8 ΑΟ Χαλκίς 22 11 29
9 Ερμιονίδας ΑΕ 24 21 26
 ---------------------------------------------------------------------------------
10 Καλαμάτα 18 16 22
11 Βύζας Μεγάρων 17 34 21
12 Κανάρης Χίου 12 31 13

13 Λεβάντε ΑΟ 15 40 11 -
Ηρακλής Ψαχνών - - - -
Ο Ηρακλής Ψαχνών έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα -
Εκκρεμούν οι συναντήσεις: Κανάρης-Σπάρτη, Αιολικός-Βάρδα
Η επόμενη αγωνιστική 19/03/2016, 3 μ.μ.
Καλαμάτα -Κανάρης Χίου
20/03/2016, 2 μ.μ.
Λεβάντε ΑΟ-Βύζας Μεγάρων 2
0/03/2016, 3 μ.μ.
Παναργειακός-Ερμιονίδας
ΑΕ ΑΟ Χαλκίς-Παμβουπρασιακός
 Λουτράκι ΠΑΟ-Αιολικός
 Παναρκαδικός-Δόξα Ν. Μανωλάδας -
Σπάρτη-Ηρακλής Ψαχνών 3-0 χ.α. -
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :                                              
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                   
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016 ~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-      
~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-  
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-   
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-
 ~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 , Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12  και 13 Μαρτίου  2016  : 'Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις της  εβδομάδας σε μιά σελίδα !!!  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/12-13-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 13  Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-       
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14  Μαρτίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-14-2016.html  .- 
~       
 ~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Μαρτίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  16 Μαρτίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-16-2016.html .- 
~
                         
*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4545 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2865 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2859   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.269  βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                    
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  

~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-
                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27  και 28  Φεβρουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/27-28- 2016.html .-  
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28  Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-28-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29 Φεβρουαρίου 2016    : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016.html .-
 ~Το αγιάζι στην ενημέρωση  Arfara News Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016_29.html .-
*
~

Δεν υπάρχουν σχόλια: