ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Η εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου 2016

Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016  :
~
   ΕΚΔΗΛΩΣΗ   : Την Κυριακή  6  Μαρτίου 2016 και ώρα  11.00π.μ  στο Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι στο Αρφαρά Καλαμάτας
 
 
~ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ !! Όμορφες και χαρούμενες Απόκριες για όλους  μας  !
Η Τσικνοπέμπτη θεωρείται και ως η …επίσημη έναρξη της αποκριάτικης περιόδου.
Η προέλευση του εθίμου μάλλον ανάγεται στις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και των Ρωμαίων, που επιβίωσαν με παραλλαγές μέχρι και τα χριστιανικά χρόνια. Η πολυφαγία και πολυπιοτία, χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ημέρας, θυμίζουν πρακτικές που σχετίζονται με την ευφορία της γης και που, όταν συνδυάζονται με την χριστιανική παράδοση, σημαίνουν την προετοιμασία για την Μεγάλη Σαρασκοστή.
Π...αλαιότερα, πέρα από το τσίκνισμα, το «εθιμοτυπικό» απαιτούσε μεταμφίεση και πειράγματα. Στα χωριά, οι άνθρωποι γυρνούσαν κατά παρέες από σπίτι σε σπίτι, χτυπώντας τις πόρτες γνωστών και αγνώστων, ζητώντας κέρασμα και κρασί, το οποίο καταναλωνόταν άφθονο και στη διαδρομή, με την απαίτηση οι νοικοκυραίοι να αφήσουν τα σπίτια τους και να ακολουθήσουν την κεφάτη παρέα....
ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...!!!
 Παστό στο Αρφαρά

 Βράσιμο του παστού στο Αρφαρά

 Το  βράδυ διασκέδαση στις φωτιές στο Αρφαρά

 Ετοιμάζοντας το παστό στου Σταματινού Αρφαρών
***   3ος Ποδηλατικός Γύρος Αρφαρά-Πήδημα 28/2/16
Φωτογραφίες από τον 3ο ποδηλατικό γύρο Αρφαρών Καλαμάτας

 
3ος Ποδηλατικός Γύρος Αρφαρά-Πήδημα
© Petros Gkotsis Photography // www.petrosgkotsis.gr/photos  .-
 Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ο ΣΠΟΚ «Ευκλής» Καλαμάτας συνδιοργάνωσε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρφαρών «Η Αναγέννηση» και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, τον ποδηλατικό αγώνα αντοχής δρόμου με την επωνυμία «3ος Γύρος Αρφαρά-Πήδημα».

~ 3 Μαρτίου
Προφήτου Ιωήλ. Μαρτύρων Θεοδωρήτου πρεσβυτέρου Αντιοχείας (1), Βασιλίσκου, Ευτροπίου και Κλεονίκου. Οσίων Πιαμούν της παρθένου (2), Ζήνωνος και Ζωΐλου.
(1) O άγιος Θεοδώρητος, ήταν πρεσβύτερος της εκκλησίας της Αντιόχειας στα δύσκολα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει την θρησκεία των ειδώλων. Οι διωγμοί των Χριστιανών επί Ιουλιανού έφθασαν ως την Αντιόχεια. Μεταξύ των κληρικών που παρέμειναν ακλόνητοι στην πίστη τους ήταν και ο Θεοδώρητος, γι` αυτό και συνελήφθη από τον έπαρχο της πόλης, ο οποίος στην αρχή τον κολάκευσε επαινώντας την παιδεία του και τις αρετές του. Όταν όμως απέτυχε να τον πείσει να θυσιάσει και να προσκυνήσει τα είδωλα, διέταξε τον αποκεφαλισμό του, κατατάσσοντάς τον έτσι στην ιερώνυμη φάλαγγα των Μαρτύρων της Εκκλησίας.
(2) Η οσία Πιαμούν, καταγόταν από την Αίγυπτο όπου έζησε τον 4ο αιώνα. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανή από τον πατέρα της, αλλά η χριστιανή μητέρα της την ανέθρεψε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Όταν δε μεγάλωσε, επιδόθηκε μαζί με τη μητέρα της σε έργα ελεημοσύνης και ευσπλαχνίας. Δεν ήταν βέβαια πλούσιες, αλλά από το φτωχικό τους εισόδημα, συνέδραμαν τους πτωχούς και τους αδύνατους αδελφούς τους. Όταν η μητέρα της εκοιμήθη, η οσία μόνη της πλέον, επιδόθηκε στη διακονία των πασχόντων αδελφών της. Επισκεπτόταν τα σπίτια τους, τους παρηγορούσε και τους στήριζε στην πίστη. Τόση φήμη απέκτησε η Πιαμούν, ώστε όταν οι εχθροί πολιορκούσαν την γενέτειρά της, ακούγοντας το όνομα της έλυσαν την πολιορκία και έφυγαν. Εκοιμήθη οσιακά και κηδεύτηκε μέσα σε γενικό πένθος.  ~
Σήμερα 03/03/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος, Άγιος Θεοδώρητος ο Ιερομάρτυρας, πρεσβύτερος Αντιοχείας
 ~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Τὸ τρίστοιχον ἄθροισμα, τῶν Ἀθλητῶν τοῦ Χριστοῦ, Εὐτρόπιον μέλψωμεν, σὺν Βασιλίσκω ὁμού, τὸν θεῖον Κλεόνικον οὗτοι γὰρ τῆς Τριάδος, τὸ ὑπέρθεον κράτος, ἄθλοις ὑπερφυέσιν, ὠμολόγησαν πάσιν ἡ πάντοτε πρεσβεύουσι, σώζεσθαι ἅπαντας
~ Απολυτίκιο Αγ. Ευτροπίου, Κλεονίκου και Βασιλίσκου - 3 ΜΑΡΤΙΟΥ   : https://youtu.be/kuTpCDWJ79A .-

~ Όσον και αν το θελήση ο Διάβολος, δεν ημπορεί, μόνος να μας κολάση, εάν ημείς δεν συνεργήσωμεν στην κακίαν του. αλλ' ούτε πάλιν ο Θεός θέλει μόνος Του να μας σώση, εάν και ημείς δεν γίνωμεν συνεργεί της Αυτού χάριτος εις την σωτηρίαν μας. Πάντα βοηθεί ο Θεός, πάντα προφθάνει, αλλά θέλει και ημείς να εργασθούμεν, να κάμωμεν εκείνο όπου ημπορούμεν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός

Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός
 
Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς

Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς
 
Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος

Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Κυριακή του Ασώτου

Κυριακή του Ασώτου
 
Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης

Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης
 
Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίου Προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννη

Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίο....
 
Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης

Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης
 
Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μα....
 
Άγιος Λέων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Κατάνης

Άγιος Λέων ο Θαυματουργός Επίσκοπος
~ Βιογραφία
Άγιος Κλεόνικος Άγιος Ευτρόπιος Οι Άγιοι Μάρτυρες Βασιλίσκος, Ευτρόπιος και Κλεόνικος κατάγονταν από την Αμάσεια του Πόντου και έζησαν κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Μαξιμιανού (286-305 μ.Χ.).
Ήταν στρατιώτες και συγγενείς του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος. Ως Χριστιανοί διαβλήθηκαν στον ηγεμόνα Ασκληπιόδοτο, ο οποίος τους συνέλαβε και τους βασάνισε σκληρά. Όμως οι Μάρτυρες, αφού παρουσιάσθηκε σε αυτούς ο Κύριος και ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Θεόδωρος, έγιναν υγιείς.
Μέσα στη φυλακή οι τρεις νέοι δεν έχασαν ούτε το θάρρος ούτε την πίστη τους. Αντιθέτως εξακολούθησαν να λατρεύουν τον Ένα και Αληθινό Θεό. Με το κήρυγμά τους και το παράδειγμα που προσέφερε το ήθος, η αντοχή και το θάρρος τους, οδήγησαν πολλούς συγκρατούμενους τους στην αληθινή πίστη. Ο Ασκληπιόδοτος πληροφορήθηκε την Χριστιανική δράση των τριών κρατουμένων και την επίδραση που ασκούσαν στους φυλακισμένους ειδωλολάτρες και διέταξε να τους οδηγήσουν και πάλι ενώπιόν του.
Ο ηγεμόνας τότε άρχισε να κολακεύει τον Άγιο Κλεόνικο, για να αρνηθεί την πίστη του Χριστού, υποσχόμενος δώρα και τιμές. Ο Άγιος όμως αφού γέλασε, χλεύασε την αρρώστια των ειδώλων. Και ενώ ετελείτο θυσία, με προσευχή κατέρριψε το είδωλο της Αρτέμιδος. Αμέσως ο ηγεμόνας έδωσε εντολή να βασανισθούν. Τότε ο Κύριος εμφανίσθηκε στους τρεις νέους και στο πλήθος των ειδωλολατρών, οι οποίοι παρακολουθούσαν το μαστίγωμα των Χριστιανών, έχοντας στο πλευρό Του τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο. Οι τρεις Χριστιανοί αξιώθηκαν της θαυματουργικής ιάσεως των τραυμάτων τους, ενώ πολλοί ειδωλολάτρες που είδαν το θαύμα, βαπτίσθηκαν Χριστιανοί. Ο Ασκληπιόδοτος όμως όχι μόνο δεν άλλαξε στάση, αλλά διέταξε να αποκεφαλισθούν όλοι οι νεοφώτιστοι Χριστιανοί. Ο Ασκληπιόδοτος και οι ειδωλολάτρες, τυφλοί από οργή, διέταξαν τους δημίους να περιχύσουν τους τρεις Μάρτυρες με καυτή πίσσα. Όμως, νέα θαυματουργική ενέργεια από τη Θεία Χάρη δεν επέτρεψε οι πιστοί νέοι να πάθουν το παραμικρό, ενώ η καυτή πίσσα έπεσε και κατέκαψε τους δημίους.
Όμως, ο σκληρόκαρδος ηγεμόνας δεν μπορούσε να δει την αλήθεια, η οποία παρουσιαζόταν μπροστά στα μάτια του. Έτσι, πρόσταξε την σταυρική καταδίκη του Ευτροπίου και του Κλεονίκου και τη φυλάκιση του Βασιλίσκου. Οι δύο νέοι πέρασαν την τελευταία νύχτα της ζωής τους προσευχόμενοι. Και πάλι ο Κύριος εμφανίσθηκε μπροστά τους, για να τους ενθαρρύνει.
Στις 3 Μαρτίου του 308 μ.Χ., ο Ευτρόπιος και ο Κλεόνικος κοσμήθηκαν με τους στέφανους της αγιότητας και του μαρτυρίου διά του σταυρικού τους θανάτου. Ο Βασιλίσκος παρέμεινε έγκλειστος στη φυλακή, όπου και πέθανε μετά από μερικά χρόνια, κερδίζοντας την αιώνια ζωή. Περισσότερα για τον Άγιο Βασιλίσκος μπορείτε να διαβάσετε στις 22 Μαΐου όπου επαναλαμβάνεται η μνήμη του.
***  Αποκριάτικη προβολή της Μεσσηνίας στο Σύνταγμα         
      
Τα αποκριάτικα έθιμα της
Πελοποννήσου στην πλατεία Συντάγματος
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης “μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα”
Στην εκδήλωση παρουσίασης εθίμων, παραδόσεων και αποκριάτικης γαστρονομίας «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», η οποία ξεκινά σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος και θα διαρκέσει έως τις 6 Μαρτίου, συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, το κέντρο της Αθήνας θα μεταμορφωθεί σε μία μικρή Ελλάδα, σε ένα μικρό ελληνικό χωριό, το οποίο θα στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, όπου έθιμα και παραδόσεις από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα θα αναβιώσουν στα μάτια των Αθηναίων, αλλά και των επισκεπτών της πρωτεύουσας.
Ήθη και έθιμα
Οι 13 Περιφέρειες της χώρας θα προβάλουν τα πιο αντιπροσωπευτικά ήθη και αποκριάτικα έθιμά τους, μέσω των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων τους, αναβιώνοντάς τα μπροστά στα μάτια του αθηναϊκού κοινού.
Οι άξονες στους οποίους βασίζεται η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι:
-Έθιμα και παραδόσεις: η παρουσίαση των εθίμων θα γίνει είτε μέσω ομιλιών ή εργαστηρίων, είτε με ζωντανή αναπαράσταση, στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει το κοινό.
-Παραδοσιακή μουσική και χορός: στην κεντρική σκηνή κάθε απόγευμα θα παρουσιάζεται πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών από μία διαφορετική περιοχή με έμφαση στα αποκριάτικα, ενώ θα συνοδεύονται από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων ανά την Ελλάδα.
-Αποκριάτικη γαστρονομία: κάθε μέρα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει νοστιμιές και γαστρονομικά έθιμα από τις περιοχές, ενώ θα ενημερώνεται παράλληλα για τα τοπικά προϊόντα τους.
Στο περίπτερο που θα φιλοξενεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υπάρχουν οθόνες για την προβολή θεματικών βίντεο, ενώ θα προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα.
Αποκριάτικα εδέσματα
Η Περιφέρεια για τη συγκεκριμένη έκθεση προχώρησε στη δημιουργία και εκτύπωση 8σέλιδου εντύπου με θεματολογία τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα της Πελοποννήσου σε 8.000 αντίτυπα, ενώ θα κάνει και ηλεκτρονική παρουσίαση με τα έθιμα από την Πελοπόννησο.
Όλες τις ημέρες θα προσφέρονται εδέσματα στους επισκέπτες με συνταγές της Πελοποννήσου από αναγνωρισμένο σεφ, ενώ θα γίνεται και επίδειξη δημιουργίας αποκριάτικων εδεσμάτων (χαλβάς, κουταλίδες κ.τ.λ.).
Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και 30 μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέδουσας, που θα αναπαραστήσουν το Δρώμενο Ευετηρίας, το οποίο γίνεται την Καθαρά Δευτέρα, ενώ θα δοθεί και μουσική παράσταση με την επιμέλεια παραδοσιακής ορχήστρας, με λαούτο, βιολί, κλαρίνο και τραγούδι για την παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών της Αποκριάς, με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συλλόγου Αργολίδας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Δημιουργία μάσκας στο αγρόκτημα Φοίφα

Επηρεασμένοι από τα παραδοσιακά αγροτικά καρναβάλια της περιοχής, με κορυφαίο το «Δρώμενο της Ευετηρίας» που τελείται στο χωριό Νέδουσα στο βόρειο Ταΰγετο, στο Αγρόκτημα Φοίφα θα ανατρέξουν σε εικόνες, έθιμα και τελετουργίες της συγκεκριμένης περιοχής, θα εμπνευστούν και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους μοναδική αποκριάτικη μάσκα με φυσικά και άλλα υλικά. Όπως αναφέρεται σχετικά: «Το καρναβάλι και η μεταμόρφωση που υπάρχει σε αυτό, έχουν μια “φυσικότητα” και ταυτόχρονα μια “ιερότητα”, που πολλές φορές αλλοτριώνονται στη σύγχρονη ζωή. Καλούμε μικρά και μεγάλα παιδιά να εμπνευστούν από το παραδοσιακό καρναβάλι και να δημιουργήσουν τη μάσκα που τους ταιριάζει πιο πολύ! Πού αλλού; Παρά στο αγρόκτημά μας! Ευχαριστούμε τον Αντώνη Καζάκο για την παραχώρηση λαογραφικού υλικού. Χρήσιμο θα ήταν να φέρετε μαζί σας μια παλιά δική σας μάσκα που θα θέλατε να μεταμορφώσετε! Για πληροφορίες και εγγραφές στείλτε μην. στο inbox ή καλέστε στο 2721022505». - 

*** Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας 

Εντολή για σύνταξη προκήρυξης, με σκοπό την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, έδωσε ο δήμαρχος Π. Νίκας. Εντός των ημερών, δε, θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη. - 

***  “Έμφραγμα” στα δικαστήρια της Καλαμάτας από τη συσσώρευση υποθέσεων         
     
Η πολύημερη αποχή των δικηγόρων φέρνει… δίκες 5΄
 Από «έμφραγμα» κινδυνεύει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο τομέας της Δικαιοσύνης, στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Καλαμάτας, λόγω της πολυήμερης συνεχιζόμενης απεργίας των δικηγόρων.
Χθες η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε συνέχιση και την επόμενη εβδομάδα της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Αυτή έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και με το αυστηρό πλαίσιο που έχει τεθεί για τη χορήγηση αδειών από το Δικηγορικό Σύλλογο, ελάχιστες δίκες πραγματοποιούνται.
Κάθε 5 λεπτά!
Εδώ και ενάμιση μήνα σε όλα τα δικαστήρια της Καλαμάτας αναβάλλονται δεκάδες δίκες, με αποτέλεσμα να έχουν φορτωθεί σε απίστευτο βαθμό τα μελλοντικά εκθέματα. Οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι είναι και ελάχιστοι, επιφορτισμένοι με το έργο του προσδιορισμού, «αγκομαχούν» καθημερινά για να βρουν ημερομηνίες εκδίκασης των υποθέσεων.
Αυτή τη στιγμή, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, το έκθεμα περιλαμβάνει 70 υποθέσεις και σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων, για να ανταποκριθεί η Έδρα και να ολοκληρώσει όλες τις δίκες, πρέπει να εκδικάζει μία υπόθεση κάθε 5 (!) λεπτά. Δηλαδή, ούτε να ανοίξει το φάκελο της δικογραφίας και να ξεφυλλίσει τα έγγραφα προλαβαίνει ένας δικαστής, όχι να εξετάσει μάρτυρες.
Για το 2018!
Ενδεικτικό της ασφυκτικής κατάστασης που δημιουργείται είναι ότι οι δίκες που αναβάλλονται τώρα λόγω της αποχής των δικηγόρων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, παίρνουν ημερομηνία εκδίκασης για το Μάιο του 2017, ενώ οι υποθέσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας προσδιορίζονται πλέον για το 2018!
Σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν και με υποθέσεις που έχουν περιορισμό παραγραφής, οι οποίες θα πρέπει υποχρεωτικά να εκδικασθούν, καθώς δε θα υπάρχουν ημερομηνίες εκδίκασής τους σε διακοπή (καθώς ήδη με δυσκολία βρίσκονται κενές ημερομηνίες), ενώ εκτός ωραρίου δύσκολα θα πείθονται οι γραμματείς να συνεχίσουν την εργασία τους.
Η εκρηκτική κατάσταση θα αρχίσει να φαίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας των δικηγόρων, ενώ θα κορυφωθεί από το Σεπτέμβριο και μετά, οπότε θα ξεκινήσει το νέο δικαστικό έτος.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Συνάντηση Νίκα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο δήμαρχος Καλαμάτας συναντήθηκε με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς οι δύο άνδρες, ως γνωστόν, συνδέονται με μακροχρόνια φιλία. Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έστειλε χαιρετισμούς σε όλους τους Καλαματιανούς. - 

***    Ιδιαίτερο και ξεχωριστό ρεσιτάλ σαξόφωνου - βιολοντσέλου στα Φιλιατρά         
      
 
Ιδιαίτερο και ξεχωριστό από το «Helton – Thomas Duo» το Ρεσιτάλ Σαξόφωνου - Βιολοντσέλου την Κυριακή το βράδυ στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Οι υψηλοτάτου επιπέδου καλλιτέχνες, καθηγητές και οι δύο στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ, με διεθνή παρουσία στις σημαντικότερες αίθουσες του εξωτερικού, δρ. Jonathan Helton στο σαξόφωνο και δρ. Steven Thomas στο βιολοντσέλο, ερμήνευσαν έργα σύγχρονης κλασσικής μουσικής των Gordon Jacob, Jonathan Elliot, Paul Richards, Rebecca Clarke, Libby Larsen, καθώς και την Elegy for Antigone του Φιλιατρινού Αθανάσιου Ζέρβα, ένα έργο με ιδιαίτερο λυρισμό.
Το κοινό που είχε γεμίσει το Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, ενθουσιασμένο τούς αποθέωσε στο τέλος του προγράμματος. Όσοι παραβρέθηκαν, ευχαριστήθηκαν πραγματικά μια υπέροχη βραδιά.
Το ρεσιτάλ με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα παρουσιάστηκε στην Ελλάδα στο Ωδείο Αθηνών και παίχτηκε στην Ευρώπη και την Αμερική.
Την ίδια μέρα από τις 12.00 ως τις 2.00 μ.μ. προηγήθηκε σεμινάριο από τους καθηγητές, που το παρακολούθησαν τα μέλη των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν τεχνικές παραγωγής και ανάπτυξης καλαίσθητου ήχου, τεχνικές αναπνοής, τεχνικές βελτίωσης δεξιοτεχνίας, σύγχρονες τεχνικές, καθώς και ζητήματα ρεπερτορίου, απόδοσης ύφους και τεχνικές prima vista.
Η εκδήλωση εντασσόταν στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών το 2016 για τα ενενήντα χρόνια της πολιτιστικής του δράσης. Γι’ αυτό και η πρόεδρός του, Βιβή Παντελάκη, αναφέρθηκε καλωσορίζοντας το κοινό στην αδιάκοπη πολιτιστική δράση του συλλόγου από το 1926, «γιατί το όραμα των ιδρυτών του παραμένει ζωντανό και είναι χρέος για μας η προσφορά πολιτισμού στην περιοχή και ιδιαίτερα στους νέους.
Στο Σύλλογο Φιλοπρόοδων αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτή την εκδήλωση, γιατί πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Θανάση Ζέρβα, που προέρχεται από το Σύλλογο Φιλοπροόδων. Τώρα ως καθηγητής και ως συνθέτης παράγει πολιτισμό που τον ταξιδεύει και τον παρουσιάζει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Έτσι μέσα από αυτούς τους ανθρώπους καταξιώνεται και η διαδρομή και η προσφορά του Συλλόγου».
Το ρεσιτάλ χαιρέτισε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ το παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κόλλιας. 

***    Νέος ξεσηκωμός κατά του λιγνιτωρυχείου στην Τριφυλία          
   
Νέος γενικός ξεσηκωμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Τριφυλία και δη στην Κυπαρισσία, κατά της λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στην περιοχή της έδρας του Δήμου Τριφυλίας.
Κάτοικοι και συλλογικοί φορείς συντονίζουν τις αντιδράσεις τους, καθώς, παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου, το «θέμα» προχωρά στα υπουργεία και ήδη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, για την αδειοδότησή του, εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.
Μάλιστα, συλλέγονται υπογραφές κατοίκων και εκδίδονται ψηφίσματα συλλογικών φορέων της περιοχής, όπου διατρανώνεται η σφοδρή αντίθεσή τους στη λειτουργία λιγνιτωρυχείου.
Στην καταγγελία – διαμαρτυρία των κατοίκων τονίζεται «Όχι λιγνιτωρυχείο στην Κυπαρισσία» και αναφέρεται: «Όλοι εμείς οι υπογραφόμενοι, κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη σχεδιαζόμενη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στις περιοχές “Καρτελάς, Αγ. Κωνσταντίνος, Μαύρη Λίμνα, Αγ. Γεώργιος”. Περιμέναμε ότι οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα έθεταν φραγμό σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Απεναντίας, έναν και πλέον χρόνο μετά την έκδοση των άνω αποφάσεων διαπιστώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι προωθούν τα σχέδιά τους, τα οποία λαμβάνουν τις σχετικές εγκρίσεις αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων (βλ. έγκριση ΥΠΠΟ).
Η προοπτική λειτουργίας λιγνιτωρυχείου είναι εγκληματική και αντιστρατεύεται τους δύο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής, που είναι ο αγροτικός και ο τουριστικός τομέας. Είναι ανύπαρκτη η όποια συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη από μια τέτοια δραστηριότητα, αφού οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας είναι μόνο οκτώ, η ετήσια παραγωγή 40.000 τόνοι, όσους δηλαδή καταναλώνει η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη σε μία και μόνη ημέρα. Απεναντίας η επιφανειακή εκμετάλλευση με διαδοχικές βαθμίδες, η δια μηχανικών μέσων απομάκρυνση των άγονων υλικών, η εξόρυξη λιγνίτη, η θραύση και κοσκίνιση αυτού σε μια έκταση 268.000 τ.μ., με προβλεπόμενη διάρκεια λειτουργίας δεκατριών ετών, θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο ανάγλυφο της περιοχής, θα υποβαθμίσει το περιβάλλον και θα εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Επιπροσθέτως, θα ανοίξει μια πληγή στην περιοχή με υπαρκτό ενδεχόμενο τη χωρική και χρονική επέκταση της λειτουργίας, αφού όλη η περιοχή, σε έκταση 5.000.000 τ.μ., από τις Ράχες μέχρι το Κάστρο Κυπαρισσίας, θεωρείται λιγνιτοφόρα. Επιπροσθέτως, θα καταστρέψει ολοσχερώς πολυετείς καλλιέργειες ελαιοδένδρων, που καλύπτουν τη συγκεκριμένη έκταση, με αβέβαιο το νομικό καθεστώς παραχωρήσεως των ιδιοκτησιών, το οποίο σκοπίμως αφήνεται ασαφές στην ΜΠΕ.
Η προβλεπόμενη θέση για τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου είναι όμορη με οριοθετημένη περιοχή NATURA 2000 και γειτνιάζει με τις τοπικές κοινότητες Ραχών, Βρυσών, με τους οικισμούς Μύλων, Μύρου, Μεμί, Μπλεμενιάνων και με πληθώρα κατοικιών, κυρίων και εξοχικών, εκτός σχεδίου.
Δηλώνουμε, επομένως, την κατηγορηματική αντίθεσή μας στα σχέδια λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στην περιοχή. Ζητούμε από το Δήμο Τριφυλίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην αρκεστούν στις αποφάσεις που εξέδωσαν, αλλά να δράσουν, ομού με την τοπική κοινωνία, για την αποτροπή εξόρυξης λιγνίτη. Ζητούμε από κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, και κυρίως το ΥΠΕΚΑ, να σταματήσει το προωθούμενο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα.
Διατρανώνουμε, τέλος, τη βούλησή μας να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο στη λειτουργία λιγνιτωρυχείου».
Θυμίζουμε πως, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2015, όταν είχε έρθει στη δημοσιότητα το ζήτημα της δημόσιας διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη ΜΠΕ, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, είχε ξεσπάσει στην Τριφυλία γενικός ξεσηκωμός εναντίον της λειτουργίας λιγνιτωρυχείου.
Κάτοικοι, επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες γης, φίλοι και επισκέπτες των οικισμών Μύλων, Μαύρης Λίμνας (Πλετσέικα), Καρτελά, Μεμί, Κάτω Μπλεμενιάνων της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας και της Τοπικής Κοινότητας Βρυσών Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, εγγράφως κατέθεσαν υπόμνημα με αντιρρήσεις, ερωτήματα και παρατηρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Μεσσηνίας), ενώ υπέβαλαν αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και κείμενο με αντιρρήσεις, ερωτήσεις και παρατηρήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο Τριφυλίας.
Το μεν Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου 2015, ομόφωνα αποφάσισε ότι: «Αρνείται πλήρως την ίδρυση και λειτουργία της επένδυσης “Εκμετάλλευση από την Μαγδαληνή Καραπάτη λιγνιτοφόρου κοιτάσματος στο παλαιό Λιγνιτωρυχείο Κυπαρισσίας και των συνοδών αυτής έργων, σε συνολική έκταση 268.500 τ.μ.”, στη θέση “Μεταλλείο Καρτελάς –Αγ. Κωνσταντίνος – Μαύρη Λίμνα- Αγ. Γεώργιος”, της ∆Ε Κυπαρισσίας του ∆ήμου Τριφυλίας, της Π.Ε Μεσσηνίας, η περιβαλλοντική αδειοδότηση της οποίας ευρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, καθώς και οποιαδήποτε μελλοντική επένδυση αυτού του αντικειμένου στο ∆ήμο Τριφυλίας…».
Το δε Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε συνεδρίασή του στις 16 Φεβρουαρίου 2015, ύστερα από εισήγηση που κατέθεσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ομόφωνα αποφάσισε και γνωμοδότησε αρνητικά επί της ΜΠΕ του έργου.
Οι κάτοικοι της περιοχής, στις έγγραφες αντιδράσεις, την αίτηση και τα υπομνήματά τους τόνιζαν και επαναλαμβάνουν και σήμερα προς κάθε κατεύθυνση: «Όχι άλλο κάρβουνο - Όχι στο θάψιμο της περιοχής Κυπαρισσίας - Μην καταστρέφετε τη ζωή μας - Μη βάλετε ταφόπλακα στο μέλλον των παιδιών μας».

***  Η κρίση αρρωσταίνει σοβαρά την υγεία         
     
Αλλάζει τρόπο λειτουργίας το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας- Ανοχύρωτος ο παιδικός πληθυσμός
 Για πρώτη φορά, έπειτα από δεκαετίες, φέτος δε θα γίνει αντιφυματικός εμβολιασμός στα παιδιά, καθώς από το υπουργείο δεν εστάλησαν στις Διευθύνσεις Υγείας των νομών εμβόλια.
Στο μεταξύ, όπως ειπώθηκε σε συνέντευξη Τύπου του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, επειδή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπήρχαν ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες γιατρών, το Κοινωνικό Ιατρείο έδειχνε καλή θέληση και εξυπηρετούσε αρκετό κόσμο, «όμως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση ξέφυγε και αυτό πρέπει να αλλάξει».
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
Ανοχύρωτος από αντιφυματικά εμβόλια φέτος ο παιδικός πληθυσμός

Για πρώτη φορά, έπειτα από όσες δεκαετίες μπορούν να θυμηθούν οι παλιοί, φέτος δε θα γίνει αντιφυματικός εμβολιασμός στα παιδιά, καθώς από το υπουργείο δεν εστάλησαν στις Διευθύνσεις Υγείας των νομών εμβόλια.
Από το Νοέμβριο, που κάθε χρόνο ξεκινά ο εμβολιασμός, οι Διευθύνσεις Υγείας ενημερώνονταν πως από μέρα σε μέρα θα σταλούν εμβόλια για να καλυφθεί το πρόγραμμα και ίσως κάποιες ελλείψεις προηγούμενων ετών.
Δυστυχώς, όμως, δεν έφτασαν ποτέ και η τελευταία ενημέρωση είναι ότι φέτος δε θα σταλούν.
Το αντιφυματικό εμβόλιο περιλαμβάνεται στο εθνικό πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού και είναι το μοναδικό που παραμένει αποκλειστικά «στα χέρια» του κράτους και δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο. Κατά συνέπεια, ακόμα κι αν θέλει κάποιος γονέας, δεν μπορεί να το προμηθευτεί.
Πάντως, ακόμα κι αν ισχύουν τα σενάρια ότι θα αλλάξει η πολιτική εμβολιασμού για τη φυματίωση, μέχρι στιγμής ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Από τη Δανία
Η Ελλάδα προμηθεύεται το αντιφυματικό εμβόλιο από τη Δανία και συγκεκριμένα το Δανικό Ινστιτούτο SSI. Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε παρατηρηθεί στην αποστολή των εμβολίων, σε ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είχε απαντήσει ότι εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων θα γίνει η άμεση προμήθεια 150.000 δόσεων φυματίνης και 40.000 δόσεων του εμβολίου BCG, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα ο εμβολιασμός  που απαιτείται για την υγειονομική θωράκιση της χώρας σε ό,τι αφορά τη φυματίωση.
Μάλιστα, είχε παραδεχθεί ότι το πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην περιορισμένη διάθεση εμβολίων από το Δανικό Ινστιτούτο SSI, από το οποίο προμηθεύεται τα εμβόλια και το Ινστιτούτο Παστέρ.
Και μπορεί η Ελλάδα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μη θεωρείται χώρα ενδημική σε ό,τι αφορά τη φυματίωση, αλλά τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων ετησίως. Τα κρούσματα αφορούν ειδικούς πληθυσμούς, όπως οι Ρομά, οι μετανάστες κ.ά.
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία τώρα, κάθε χρόνο υπάρχει λίστα αναμονής παιδιών που πρέπει να εμβολιασθούν για τη φυματίωση και τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν εξαντλήθηκε. Η αποστολή εμβολίων ήταν περιορισμένη, ενώ ο εμβολιασμός γίνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο.
Στη Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας, όπως και στις άλλες Διευθύνσεις της χώρας, αν και Μάρτιος, δεν έφτασε φέτος κανένα αντιφυματικό εμβόλιο και η πληροφόρηση είναι ότι δεν πρόκειται να σταλούν.
Άλλωστε, σύμφωνα και με τους ειδικούς, ακόμα κι αν σταλούν  τώρα δεν μπορούν να γίνουν, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να γίνει προγραμματισμός του εμβολιασμού, ενώ υπάρχουν πολλές ιώσεις που ταλαιπωρούν τα παιδιά στα σχολεία.
Το μόνο που έφτασε στη Μεσσηνία και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, είναι ένα απόθεμα παιδικών εμβολίων που είχε το υπουργείο. Ήδη έχει ξεκινήσει προγραμματισμός για τον εμβολιασμό μαθητών σε σχολεία που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως ανεμβολίαστοι τσιγγάνοι και μετανάστες.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Οι αλλαγές στη δημόσια υγεία φέρνουν αλλαγές και στο Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας ο Μιχάλης Μπορνόβας και η Φεβρωνία Εξακουστίδου ενημέρωσαν για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του, αλλά και για τις αλλαγές που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.
Αυτές προκύπτουν από το νόμο που είναι ήδη σε ισχύ και επιτρέπει σε ανασφάλιστους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τρίτων χωρών, να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε νοσοκομεία, μονάδες ΠΕΔΥ, αλλά και συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ, αρκεί να διαθέτουν ΑΜΚΑ.
Επισήμαναν δε τα παραπάνω, ώστε να γίνει γνωστό στον κόσμο και να μη δέχεται αρνήσεις των εν λόγω φορέων υγείας, αλλά και να σταματήσουν μέλη των παραπάνω κατηγοριών να απευθύνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο, μιας και πλέον έχουν δωρεάν πρόσβαση σε δομές υγείας.
Άλλο φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί, όπως εξήγησαν, είναι το εξής: από τη στιγμή που σταμάτησε να λειτουργεί το Δημοτικό Ιατρείο αρκετοί σπεύδουν στο Κοινωνικό για να λάβουν φάρμακα.
Όμως, όπως δήλωσαν, δεν είναι εκεί για να δίνουν φάρμακα σε άτομα που έχουν την επιλογή να τα βρουν με την ορθή διαδικασία, ούτε είναι εκεί για να δέχονται ασθενείς απλά και μόνο επειδή το θεωρούν εύκολη λύση, μιας και είναι δωρεάν.
Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, το Κοινωνικό Ιατρείο από τη Δευτέρα θα εξυπηρετεί άτομα που δεν έχουν νομιμοποιητικά στοιχεία και ζουν στην Ελλάδα, όπως και μακροχρόνια άνεργους. Μάλιστα, για τους δεύτερους θα ζητούνται αποδεικτικά στοιχεία, ενώ τους πρώτους δεν τους περιλαμβάνει ο νόμος για τη δωρεάν υγεία.
Τέλος, ο Μιχάλης Μπορνόβας είπε ότι τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου θα ασχοληθούν και με το θέμα του Προσφυγικού, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και «μπορεί να φτάσει και στην Καλαμάτα. Έτσι πρέπει όλοι να είναι σε ετοιμότητα».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Φεβρωνία Εξακουστίδου, που ανέφερε ότι επειδή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπήρχαν ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες γιατρών, το Κοινωνικό Ιατρείο έδειχνε καλή θέληση και εξυπηρετούσε αρκετό κόσμο, «όμως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση ξέφυγε και αυτό πρέπει να αλλάξει».
Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι οι εθελοντές του Ιατρείου δεν είναι δεκανίκια καμίας κυβέρνησης και υπάρχουν μόνο και μόνο για να βοηθούν κόσμο που έχει πραγματικά ανάγκη. Μάλιστα, επισήμανε ότι, αντί το Κοινωνικό Ιατρείο να στέλνει ασθενείς στο νοσοκομείο, συμβαίνει το ανάποδο.
  Ο πόλεμος και οι τρικλοποδιές
Για ακόμα μια φορά τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου κατήγγειλαν ότι κάποιοι δημιουργούν προβλήματα σε αυτό που κάνουν, με πιο πρόσφατα το κόψιμο καλωδίων, με συνέπεια το Ιατρείο να μείνει χωρίς ρεύμα και να χαλάσουν φάρμακα που υπήρχαν στα ψυγεία.
Νέο Δημαρχείο
Ύστερα από ερώτηση σχετικά με τη μετακίνηση του Ιατρείου όταν στο χώρο λειτουργήσει το νέο Δημαρχείο, τα μέλη του δήλωσαν ότι δεν τους έχει δοθεί εντολή να αποχωρήσουν, ενώ έχουν δέσμευση από το δήμαρχο ότι όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της παλαιάς καρδιολογικής κλινικής, θα μεταφερθούν εκεί.  Π.Μπ.

*** Η Καλαμάτα τσικνίζει (φωτογραφίες)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Από  νωρίς άναψαν τα κάρβουνα σε διάφορες γειτονιές της Καλαμάτας, οι περισσότερες είναι σε καταστήματα, με τα σουβλάκια αλλά και άλλα κρέατα να έχουν την τιμητική τους, όπως άλλωστε επιβάλει η ημέρα. Το ψήσιμο θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ σε διάφορα σημεία. Χρόνια πολλά από εμάς και να περάσετε όμορφα. Σε λίγο θα ακολουθήσουν και νέες φωτογραφίες - 

***  Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας          
     
Στην Αθήνα μετέβη χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, όπου και συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά και στελέχη του υπουργείου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και η υποστήριξη προς αυτό, ενώ θα υπάρξει χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τουλάχιστον όσο η περυσινή.  Συζητήθηκαν ακόμη θέματα σχετικά με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, όπως και άλλα ζητήματα. 

***  Ημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη          
     
Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Αγροτική ανάπτυξη και επένδυση στους Νέους Αγρότες» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
Οι ευρύτερες εξελίξεις στην ανάπτυξη της υπαίθρου και στην αγροτική ανάπτυξη από τη θεωρία στην πράξη και την παραγωγή θα παρουσιαστούν από ειδικούς επιστήμονες και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές, αγρότες και επιχειρηματίες.
  ΚΑΠ 201-2020
Σκοπός της είναι η ενημέρωση νεοεισερχομένων στον πρωτογενή τομέα, αλλά και η ενεργοποίηση όσων μπορούν να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση και βιώσιμη ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό θα αναδειχθούν οι  βέλτιστες πρακτικές καινοτομίας, τόσο στην πρωτογενή παραγωγή όσο και στη διάθεση, προβολή και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, αλλά και συνοδευτικών δραστηριοτήτων.
Επίσης, θα παρουσιαστεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική μεταρρύθμισης 2014-2020 και το νέο στρατηγικό πλαίσιο αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη νέα εποχή της start-up επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής τεχνολογίας.
  Θεματολογία
Επί μέρους εισηγήσεις θα αφορούν στα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης στον αγροτικό τομέα και ζητήματα όπως η ποιότητα τροφίμων, η προστασία του περιβάλλοντος και οι υπηρεσίες στον καταναλωτή.
Όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα, θα πληροφορηθούν για τις ομάδες-οργανώσεις παραγωγών, αλλά και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας γεωργικών προϊόντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων σε θέματα ανάπτυξης και υιοθέτησης καινοτομιών και τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και για τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 3.00 μετά το μεσημέρι και χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Κωνσταντίνος Μάσσελος και ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, καθηγητής  Δημήτρης Θωμάκος.

***  Μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων         
      
Μία πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν το περασμένο Σάββατο οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Το σχολείο πραγματοποίησε εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδρομή στην Αθήνα, όπου ο προορισμός ήταν διπλός. Αρχικά επισκέφτηκαν τη διαδραστική επιστημονική έκθεση του Planet Physics στα Βριλήσσια, όπου οι μαθητές με τη βοήθεια και την καθοδήγηση εξειδικευμένων επιστημόνων είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τα εκθέματα, να γνωρίσουν τον ηλεκτρομαγνητισμό, να κάνουν μετατροπές της ενέργειας στις μορφές της, να δημιουργήσουν «μαγικά νέφη» με το υγρό άζωτο, να προκαλέσουν «τσουνάμι» και να «βυθίσουν μία πόλη κάτω από τη θάλασσα», να γνωρίσουν τη φυγόκεντρο δύναμη, να μετρήσουν τη φωνή τους με ντεσιμπελόμετρο, να παίξουν με την «μπάλα πλάσματος», να ακούσουν μουσική από ένα «θέρεμιν» (το μοναδικό μουσικό όργανο στον κόσμο που μπορείς να παράγεις μουσική χωρίς να το ακουμπάς), να δουν με τα μάτια τους τι σημαίνει «χάος», «ροπή» και «ελεύθερη πτώση»... και άλλα πολλά.
Οι μικροί ερευνητές το απόλαυσαν πραγματικά και μέσα από τα ευχάριστα παιχνίδια είδαν τις φυσικές επιστήμες με άλλο μάτι, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα γύρω μας είναι Φυσική…
Δεύτερος σταθμός ήταν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν τη νέα παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας στη Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου» με θέμα «Αγία Σοφία: 1500 χρόνια ιστορίας». Κατά τη διάρκεια της προβολής έγιναν μάρτυρες της δημιουργίας, από το στάδιο του σχεδιασμού έως την ολοκλήρωση του έργου της Αγίας Σοφίας, ενός από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα της ανθρώπινης ιστορίας. Γνώρισαν «από κοντά» την αρχιτεκτονική, τον εσωτερικό και εξωτερικό διάκοσμο του μνημείου, είδαν την Εκκλησιαστική Σύνοδο του 880 μ.Χ. που έλαβε χώρα εκεί, παρακολούθησαν τη στέψη του Μιχαήλ Η΄ του Παλαιολόγου, έζησαν το δραματικό γεγονός της καταστροφής του τρούλου της Αγίας Σοφίας από σεισμό και την αναδόμησή του έως την τελική και τελειότερη μορφή που έλαβε μετά. 

***  Ένα ταξίδι στον κόσμο της Πίνα Μπάους αύριο από τη Δημοτική Σχολή Χορού

 Ένα «Ταξίδι στον κόσμο της Πίνα Μπάους» διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και η Δημοτική Σχολή Χορού αύριο Παρασκευή, 4 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Ζουμπούλειο Μέγαρο. Η Πίνα Μπάους, μια από τις μεγαλύτερες μορφές της εποχής μας, υπήρξε χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα και διευθύντρια μπαλέτου. Με το μοναδικό τρόπο που προσέγγιζε την κίνηση και τους χορευτές - συνεργάτες της, ουσιαστικά καθιέρωσε αυτό που ονομάζουμε σήμερα χοροθέατρο. Η δρ. Στεργιανή Τζιτζιλώνη θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο της Πίνα Μπάους και οι μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού θα παρουσιάσουν μικρές κινησιολογικές σπουδές, εμπνευσμένες από το έργο της. -

***   Απάντηση σε εκτίμηση περί άκαιρης συζήτησης στο Περιφ. Συμβούλιο για τις άγονες γραμμές         
     
Σε συνέχεια δημοσιεύματος στην έγκριτη εφημερίδα σας για τις άγονες γραμμές, θα ήθελα να προσθέσω κάποια στοιχεία που υπάρχουν και διαφοροποιούν την εκτίμηση «αδιάβαστη» σε διαβασμένη μεν, μάντισσα όμως όχι.
Συγκεκριμένα, η ανησυχία μας ως Περιφέρεια Πελοποννήσου για το μέλλον των δρομολογίων ήταν αυτονόητη και βάσιμη και επ’ ουδενί άκαιρη, διότι εκτός των άστοχων δηλώσεων του υπουργού Υποδομών κ.Σπίρτζη, που διορθώθηκαν κακήν κακώς, υπήρχε και η μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού, που έπρεπε πολύ καιρό πριν να έχουν εκδηλωθεί.
Αντί αυτού, ΣΗΜΕΡΑ, 2-3-2016, έγινε βεβιασμένα η προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού, που καλούσε τις εταιρείες, ώστε να κατοχυρωθεί, μόνο για το επόμενο 6μηνο, η συνέχιση των δρομολογίων και ΑΥΡΙΟ θα προχωρήσουν στο διαγωνισμό.
Θεωρώ ότι η ολιγωρία και ο αδιάφορος τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα που άπτονται των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας, πρέπει να ανησυχεί, όχι μόνο την αυτοδιοίκηση, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Το ότι λόγω καθυστέρησης στις διαδικασίες δεν προχώρησε, ως είθισται, ο διαγωνισμός, αλλά βεβιασμένα και με χρονικό ορίζοντα ΜΟΝΟ 6 μηνών, πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση, διότι αν δεν οφείλεται σε ανικανότητα, τότε οφείλεται σε άλλον σχεδιασμό, που ακόμη δεν ξέρουμε.
Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου, εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού 

***  «Αέρας» η Τσικνοπέμπτη στην Τριφυλία! (φωτογραφίες) 

 
 
 
 
 
 
«Δε μπα να βαράνε και να σκούζουνε», τα μύρια όσα προβλήματα της καθημερινότητας, στην Τριφυλία η παράδοση καλά κρατεί! Μέρες χαράς, κεφιού, γλεντιού οι μέρες της Αποκριάς και για μια ακόμη χρονιά, στην Τριφυλία, σύλλογοι, επαγγελματίες και ιδιώτες τήρησαν το έθιμο του τσικνίσματος σε πόλεις, κοινότητες, οικισμούς, γειτονιές! Οι Έλληνες περήφανοι τίμησαν δεόντως τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα, και με κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία, απέδειξαν και διατράνωσαν πως δε σκύβουν το κεφάλι, δεν πτοούνται από σκοτούρες και προβλήματα και δεν χάνουν, μικρή ή μεγάλη ευκαιρία, να ξεφύγουν απ’ την καθημερινότητα, να παραμερίσουν δυσκολίες, να χαμογελάσουν, να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν, να γλεντήσουν με έναν μεζέ και να πιουν ένα ποτήρι εις υγείαν, ρεφενέ! Τσικνοπέμπτη, και η Τριφυλία το γιόρτασε, από άκρη σε άκρη, με την τσίκνα να απλώνεται και να «ευωδιάζει» την ατμόσφαιρα! Στην έδρα του δήμου, Κυπαρισσία, επαγγελματίες, μάγκες και άρχοντες, απέναντι σε μιζέρια και μοιρολατρία, για τα φορομπηχτικά μέτρα, έκαναν το τσιμπούσι τους, με μεζέδες, ποτά και μουσικές! Στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, το ίδιο. Ο Έλληνας, δε χαμπαριάζει! Στη Μαραθόπολη, επαγγελματίες και σχολεία «τίναξαν» τον τόπο στον αέρα με χορούς και πανηγύρια! Στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας, ο Σύλλογος έκανε τρελό γλέντι. Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, κ και γλέντησαν! Η Τσικνοπέμπτη στην Τριφυλία ήταν – και φέτος – μαγική! - 

***  Ξέφυγε…          
      
Προ ημερών, κατά την έναρξη του Καρναβαλιού, γύρω από την εξέδρα στην πλατεία Όθωνος είχαν τοποθετηθεί μπάρες.
Όλες συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο, πλην της εικονιζόμενης που είναι πεταμένη μέτρα μακριά…  Ω. 

***   Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ- Ισχυρές βροχές και χιόνια          
     
Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέποντας κακοκαιρία σε όλη σχεδόν τη χώρα από σήμερα το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Αναλυτικά:
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα εκδηλωθούν:
1. Από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.
2. Από τη νύχτα της Πέμπτης και κατά περιόδους στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Από την Παρασκευή σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς την Παρασκευή πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
Β. Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου καθώς και στα ημιορεινά των ως άνω περιοχών (από τα 700μ.). 

***  Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 4/3/2016 προβλέπεται άστατος. Καθ` όλη τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ. Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν ισχυροί ΝΔ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΔ άνεμο. Στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από το ύψος του Τουριστικού περίπου και άνω. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Mαθητές του 21ου Δημοτικού στο «Θ»

Ήταν περίπου 40 παιδιά που χθες το πρωί, με τη ζωντάνια και τα χαμόγελά τους, έδωσαν άλλη νότα στο «Θάρρος». Ήταν μαθητές και μαθήτριες της Β1 και Β2 τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, που μαζί με τις δασκάλες τους μας επισκέφθηκαν, προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο έκδοσης μιας εφημερίδας. Ω. - 





***  Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη

Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ταξίδευσε το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για μια συναυλία σύγχρονης μουσικής, σε συνεργασία με το εκεί Δημοτικό Ωδείο, χθες βράδυ. Στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών που διοργανώνει το ΔΩΘ με τίτλο «Μουσικές Τετάρτες», τέσσερις ταλαντούχοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η Λυδία Άιζενμπαχ και ο Λουκάς Λυμπερόπουλος (αριστούχοι απόφοιτοι από την τάξη φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη), η Χριστίνα Ματσατσίνη - Υφαντή στη μαρίμπα κι ο Γιάννης Σύμκο στο πιάνο, επρόκειτο να παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα με έργα του 20ού και 21ου αιώνα για φλάουτο σόλο, για φλάουτο και πιάνο, φλάουτο και μαρίμπα και δύο φλάουτα. - 

***  Μουζάλας: H Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει, η προσφυγική κρίση θα κρατήσει 2-3 χρόνια         
     
Η κατάσταση αυτή με τους μετανάστες στη χώρα μας θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει.
Απευθυνόμενος στους δημάρχους στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι η χώρα μας, από χώρα transit, μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης. «Μην πανικοβάλλεστε» φέρεται να είπε ωστόσο, «το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο».
Ο υπουργός εκτίμησε ότι θα μείνουν μόνιμα οι πρόσφυγες στη χώρα μας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Έτσι, σημείωσε ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους.
Ο κ. Μουζάλας παρομοίασε την κατάσταση με ένα σεισμό, ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες ημέρες του και εκτίμησε ότι θα υπάρχουν «μετασεισμοί». Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε, μιλώντας στους δημάρχους, ότι η Ειδομένη -ελληνοσκοπιανά σύνορα- θα παραμείνει κλειστή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
eradio.gr
 
***  Συναγερμός γονείς απαγάγουν παιδιά! Με αυτόν τον τρόπο...
bism
~ Όλο και περσσότερα είναι τα περιστατικά απαγωγής παιδιών, τα οποία προσελκύουν κυρίως άγνωστοι (συχνά και γνωστοί της οικογενείας) στο αυτοκίνητο τους, χρησιμοποιώντας κάποια δικαιολογία.
Τα παιδιά λόγω άγνοιας πλησιάζουν τα εν λόγω αυτοκίνητα των απαγωγέων και η συνέχεια είναι μοιραία.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τους βασικούς κανόνες που πρέπει να μάθουν όλοι οι γονείς στα παιδιά, ώστε να έχουν την δυνατότητα και την ενημέρωση για να αντιδράσουν αναλόγως σε πιθανή προσπάθεια απαγωγής.
Κάποιοι από τους βασικούς κανόνες είναι ότι ποτέ δεν κρίνουμε κάποιον από την εμφάνιση και το αν μοιάζει καλός, όπως και ότι ποτέ δεν μπαίνουμε σε αυτοκίνητα αγνώστων.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

*** ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! Κλείνει ξαφνικά ΜΕΓΑΛΟ κανάλι!
 tilstathm
~ Καταρρέει το MEGA! Η Τηλέτυπος ΑΕ δεν έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε στήριξη του καναλιού! Δυστυχώς στο 0,001% έπεσε η κάλυψης της ΑΜΚ! Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την 1η Μαρτίου έληξε η προθεσμία ασκήσεως του δικαιώματος προτιμήσεως των μετόχων της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15.118.950 ευρώ με την έκδοση 50.396.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας και τιμής διαθέσεως 0,30 ευρώ ανά μετοχή, σε αναλογία μίας νέας μετοχής ανά δύο υφιστάμενες, όπως αποφασίσθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 26.5.2015.
Όπως σημειώνεται, δεν αναλήφθηκαν 50.395.928 μετοχές, ονομαστικής αξίας 15.118.778,40 ευρώ (ποσοστό καλύψεως 0,001%). Πληροφορίες λένε οτι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση! Το voicenews.gr δεν επιβεβαιώνει την είδηση απλά την παραθέτει όπως έφθασε στα ειδησεογραφικά της γραφεία!

***  Αυτή είναι η τρομακτική εξέλιξη για την Ελλάδα...
aaaele
~ Τα σχέδια τους για το μέλλον συζήτησαν ο Τούρκος στρατηγός Hulusi Akar, με τον Γερμανό στρατηγό Volker Wieker, στο Βερολίνο.
Ο αρχιστράτηγος του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Akar, ταξίδεψε στην Γερμανία ύστερα από προσωπική πρόσκληση του Wieker, με σκοπό να αναλύσουν τις εξελίξεις στο Αιγαίο και τον συριακό πόλεμο.
Υπάρχουν από κοινού φοβίες, όπως έγινε γνωστό, για επίθεση από την Ρωσία, οπότε οι δυο συνάδελφοι συναντήθηκαν για να συζητήσουν πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης μια τέτοιας περίπτωσης.
Δηλαδή Γερμανία και Τουρκία λαμβάνει μέτρα για την διαφύλαξη του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο την συμμετοχή της Ελλάδας στο τραπέζι των συζητήσεων, γεγονός που αποδεικνύει πως υπολογίζουν ιδιαίτερα τις ελληνικές θέσεις.
Μάλιστα σύμφωνα με πηγές του voicenews.gr, ο Τούρκος αξιωματικός, ζήτησε την πλήρη στήριξη της Γερμανίας στα επόμενα σχέδια της Άγκυρας, τα οποία ωστόσο δεν έγιναν γνωστά, αλλά προμηνύονται «εχθρικά» για την Ελλάδα...

*** Αυτή είναι η τρομακτική εξέλιξη για την Ελλάδα!
ellassssssssssssssssssssssssssssssssssss
~ Τα Εθνικά μας συμφέροντα δυστυχώς προσπερνιόνται μπροστά στην αγενέστατη, προκλητική και αδαή Τουρκία! Συγκεκριμένα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Hulusi Akar, βρέθηκε την Τέταρτη 2 Μαρτίου στο Βερολίνο σε σημαντική όπως αναφέρθηκε επίσκεψη.
 Ο Τούρκος αρχιστράτηγος συναντήθηκε με τον Γερμανό συνάδελφο του, στρατηγό Volker Wieker, ο οποίος τον είχε προσκαλέσει επίσημα στην Γερμανία.
 Ο Hulusi Akar μεταβεί στο Βερολίνο πριν από τη διάσκεψη των αρχηγών των επιτελείων των χώρων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες και η επίσκεψη αυτή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σχετίζονταν με τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα που βρίσκεται σε όλον αυτό τον χαμό;  Έχουμε έλλειψη ηγετικών μορφών!

***  Έκτακτο! Ένωση ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι...
papo
~  Απάντησε θετικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην πρόταση του Ποταμιού, για Κοινοβούλιο του Κέντρου, καθώς αποφασίστηκε η άτυπη συνδιάσκεψη τον Μάιο, για την δημιουργία από κοινού επιτροπής.
Όπως έγινε γνωστό στην επιτροπή, το κάθε κόμμα θα εκπροσωπείται από δυο άτομα.
Η επιτροπή θα δημιουργηθεί με σκοπό την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δύο κομμάτων. Ως αποτέλεσμα στης ένωσης, θα αναδειχθούν αυτομάτως σε Τρίτη δύναμη, ανώτερη της Χρυσής Αυγής.
Στην συνέχεια θα δημιουργηθεί εκλογική συμπαράταξη.
Τα δυο κόμματα όπως φαίνεται είχαν δυο επιλογές, ή την διάλυση ή την ενοποίηση...
Για τις επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Σχετικά με το θέμα μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εξληγησε ότι:  «για την πρόταση που κάναμε στο συνέδριο μας για το Κοινοβούλιο του Κέντρου έρχονται από παντού θετικά μηνύματα. Οι μεταρρυθμιστικές - εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας είναι πολλές. Όλοι αυτοί πρέπει να συναντηθούμε, να συνεννοηθούμε και να δούμε τις δυνατότητες μιας έκφρασης πολύ δυναμικής. Πώς θα γίνει αυτό σε ποια θέματα; Αυτό εξαρτάται από το πόσοι θα μαζευτούμε. Από μια συμμαχία στη Βουλή, από συμμαχία στην κοινωνία μέχρι ένας εκλογικός συνδυασμός. Όλα αυτά όμως ας μη τα προεξοφλεί ένας αρχηγός. Ας τα συζητήσει η κοινωνία. Αυτή τη λογική έχει το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Εμείς τα παραδίδουμε στην κοινωνία. Εμείς θα παρακολουθούμε και θα ενισχύουμε αυτές τις προσπάθειες».

***  ΣΟΚ! 50 ιερείς βίασαν…
rwmaio
~  Τα τελευταία 40 χρόνια έχουν κακοποιηθεί εκατοντάδες παιδιά από 50 Ρωμαιοκαθολικούς ιερείς!
Πρόσφατα ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών σε 16 χρόνια κάθειρξη. Επίσης ο νεότερος ιερέας, ηλικίας 70 ετών Τζόζεφ Μαουρίτσιο σύμφωνα με μια έκθεση κατηγορείται για πολλαπλά σεξουαλικά χτυπήματα εις βάρος μικρών παιδιών.
Παρότι στην έκθεση αναφέρονται αυτά τα εγκλήματα, φαίνεται πως υπήρχε οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης από την εκκλησία καθώς δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι επειδή τα αδικήματα μετά από τόσα χρόνια έχουν παραγραφεί και ότι οι ιερείς θεωρούνται μεγάλης ηλικίας για να δικαστούν!
Έπειτα από μια οκταήμερη δίκη, το σώμα των ενόρκων έκρινε τον Μαουρίτσιο τον Σεπτέμβριο ένοχο για παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά στο εξωτερικό, κατοχή παιδικής πορνογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ντέιβιντ Χίκτον σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Μαουρίτσιο είχε δημιουργήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση που έγινε ο μεγαλύτερος δωρητής της Pro Niño, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προσφέρει άσυλο σε άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην περιοχή της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας.   video :  Busted! Grand Jury Finds 50 Roman Catholic Priests Raped Hundreds of Kids , https://youtu.be/nK66ZDtHjY4  .-

***

***  Αθλητική ενημέρωση  :

*** Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική στη φάση των «16» της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Livescore: Μάλαγα - ΠΑΟ (21:45) για βήμα «δυάδας» στον όμιλο
5ος Όμιλος
 Πέμπτη, 3 Μαρτίου

Μάλαγα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45   58-76  , ( 27-42 ) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 7-26 , (27-42) , 46-64, 58-76 .-
ΔΙΑΙΑΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Παστουσιάκ (Πολωνία), Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία)
 ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Ζοάν Πλάθα): Τζάκσον 13 (3), Ντίαθ, Χέντριξ 3, Τόμας 2, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 4, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 15 (3), Νέλσον 7 (1), Κούλεϊ 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 10, Καλάθης 10, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 16. -
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 77-83 .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)  61-76  , (28-38) .-
Τα  δεκάλεπτα : 16-17 ,(28-38) ,44-53 ,61-76 .-
Παρασκευή, 4 Μαρτίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Περίπατος του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα και 5η συνεχόμενη νίκη
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ 7-1 15
Λοκομοτίβ Κούμπαν 7-2 16
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6-3 15
Ερυθρός Αστέρας 5-3 13
Αναντολού Εφές 3-6 11
-----------------------------------
Νταρουσάφακα 3-6 12
Μάλαγα 2-7 11
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-7 11

6ος Όμιλος
 Τετάρτη, 2 Μαρτίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 87-96
Παρασκευή, 4 Μαρτίου
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 21:45
Κίμκι (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  75-61 .- Πέμπτη 03/03/2016
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2 16
Λαμποράλ Κούτσα 6-2 14
Ρεάλ Μαδρίτης 5-4 14
Κίμκι 5-4 14
-------------------------------
Μπαρτσελόνα 4-5 13
Μπάμπεργκ 3-5 11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-5 11
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-7 9

Με Κλάους η αποστολή του ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς Ροντρίγκες
*** Ο αγώνας του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου σήμερα (2/3/2016, ώρα 19:30)
ΠΑΟΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   1-2 , (1-1) . Διακοπή πάλι από ανεκδιήγητο διαιτητή Παππά στο 89΄για φάση πέναλτι του Καρνέζη στον Μακ .- Αρχική διακοπή λίγων λεπτών για μπουκάλι πλαστικό με νερό στην πλάτη προπονητή ΟΣΦΠ , στη συνέχεια με τη φάση του καθαρού πεναλτι στο 87΄ , στη συνέχεια δεκάλεπτη διακοπή και τέλος οριστική . ΝΤΡΟΠΗ σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν για να διευθύνουν αγώνες .
Τα γκόλ  :
~ Μόλις στο 9' ο Τσίμιροτ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Μακ και ο Σλοβάκος πλάσαρε τον Καπίνο άνοιξε το σκορ στην Τούμπα σε μια φάση που έδειξε πως θα γίνονταν ένα καλό παιχνίδι.
~ Στο 27΄ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, βρήκε τον Καμπιάσο στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Αργεντινός με κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
~ Στο 57΄ όμως ήταν οι φιλοξενούμενοι που παραβίασαν για δεύτερη φορά την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Σεμπά βγάζει παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Φουστέρ με σουτ σε πρώτο χρόνο νικά τον Βελλίδη για να γράψει το 1-2.-
~*  Στο 86΄ έγινε η φάση που άναψε "φωτιές" στην Τούμπα κι έγινε η αφορμή για τη διακοπή της αναμέτρησης. Πέναλτι που έγινε στον Μακ σε ανατροπή από τον Καπίνο δεν καταλογίστηκε από τον ρέφερι και αυτό ήταν η "φλόγα στο φιτίλι" για τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στη συνέχεια και οδήγησαν στη διπλή διακοπή του ημιτελικού.
~** Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οργισμένοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο φωνάζοντας στους παίκτες της ομάδας τους να αποχωρήσουν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έπιαναν... δουλειά στο πέταλο της Θύρας 4. Συνέπεια αυτού ήταν η αποχώρηση διαιτητών και ποδοσφαιριστών και όταν μετά από μικρή διακοπή επέστρεψαν στο γήπεδο, η εικόνα επαναλήφθηκε με συνέπεια την οριστική διακοπή του ημιτελικού.
Βίντεο :
~ ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ  Διακοπή αγώνα  κυπέλλου 1-2  τα γκόλ 2/3/2016 1ος ημιτελικός   : https://youtu.be/9Rqi9nNpyUE .-
~  ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-2 διακοπή κύπελλο 02/03/2016 :  https://youtu.be/5mIdVA8yVQE .-
~     ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-2 Διακοπή αγώνα κύπελλο 02/03/2016 : https://youtu.be/R9SdbcVUDfM .- ~ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2  ΔΙΑΚΟΠΗ  ΚΥΠΕΛΛΟ  2-3-2016 : https://youtu.be/yktZRrOOQk8 .-
~  ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-2 Διακοπή δηλώσεις προπονητή ΟΣΦΠ  2-3-2016: https://youtu.be/n1lm_FyLDpA .-
~ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 κύπελο διακοπή Παππάς 2/3/2016: https://youtu.be/HiUnq9P9vvA .- 
~ ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-2  Κύπελο Διακοπή από Παππά 2-3-2016 : https://youtu.be/KfWEp46VzSI .-
Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση της Τετάρτης είναι οι : Βελλίδης, Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Χατζηισαϊας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Λέοβατς, Κοροβέσης, Χαρίσης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Σάμπο, Aντoνις, Μυστακίδης, Πέλκας, Κάκκο, Μακ και Αθανασιάδης.-
paokosfp
 Με σημαντικές απουσίες ο ΟΣΦΠ στην Τούμπα!      Οι Μαζουακού και Ζντιέλαρ δεν συμπεριλήφθηκαν στα πλάνα του Σίλβα για τον παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Οι δύο ποδοσφαιριστές συνέχισαν να αισθάνονται ενοχλήσεις και κόπηκαν από την αποστολή.
Επίσης εκτός από τους παραπάνω παίκτες ο Ολυμπιακός θα στερηθεί και τους Πάρντο, Ντουρμάζ που είχαν μείνει εκτός και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Βέροια.
Κανονικά στην αποστολή βρίσκονται οι Ομαρ και Σιόβας που προπονήθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς.
«Βόμβα» Σαββίδη: Ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στο Καραϊσκάκη  ,
 Βολές κατά ΕΠΟ, Μαρινάκη
«Βόμβα» Σαββίδη: Ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στο Καραϊσκάκη
Την αποχώρηση του ΠΑΟΚ από τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας ανακοίνωσε ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, λίγη ώρα μετά την οριστική διακοπή του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, λόγω επεισοδίων στην Τούμπα.
Θεωρώντας πως ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς, αδίκησε κατάφορα την ομάδα του, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» απαίτησε την άμεση παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη από το πόστο του προέδρου της ΕΠΟ και «χαιρέτησε» τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη στο Λονδίνο λέγοντας πως:
«Είτε θα πρέπει να σταματήσει αυτά που κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε να αποχωρήσει». Επίσης, τόνισε πως κανονικά θα πρέπει να επαναληφθεί ο αγώνας με ξένο διαιτητή.
Αναλυτικά:
«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη μπροστά σε όλους, δυστυχώς δεν βλέπουμε καμιά θετική κίνηση προς τα μπρος και όλα αυτά προκαλούν όσα απαράδεκτα βλέπουμε σήμερα. Εγώ στη Νέα Υόρκη είπα τη φράση την οποία δεν την κατάλαβαν όλοι καλώς. Σήμερα είναι παρόν το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Εγώ θεωρώ πως σε αυτό πρέπει να έρθει ένα τέλος. Δεν μπορούν τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.
Δηλώνω τώρα ότι δεν είμαι αυτός που νομίζουν πολλοί. Εγώ θέλω να παραιτηθεί ο Γκριτζίκης. Εγώ απαιτώ να απομακρύνουν από το ποδόσφαιρο όλους τους διαιτητές έχουν παραβεί νόμους. Μεταφέρω τα χαιρετίσματα του στο Λονδίνο, εκεί είναι ο κ. Μαρινάκης. Θεωρώ πως πρέπει να σταματήσει τα απαράδεκτα πράγματα ή να φύγει από το ποδόσφαιρο. Να γίνει επανάληψη με διεθνή διαιτητή από το εξωτερικό. Εμείς δεν θα πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα.
Ανεξαρτήτως της τιμωρίας, εγώ τη θέση μου δεν θα την αλλάξω. Εγώ προειδοποιώ όλους τους διαιτητές, μην παίζουν με τη φωτιά. Αν έχετε προβλήματα με το νόμο να κάνετε στην άκρη. Οι ενέργειές σας οδηγούν σε ποινικά αδικήματα. Οδηγούν σε καταστροφικές απώλειες και οικονομικές. Δεν ξέρω τι ύψους ζημιά έχουν προκαλέσει οι φίλαθλοι που προκλήθηκαν από τον διαιτητή. Ποιος θα τα πληρώσει; Για ποιο λόγο η πολιτεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη; Πόσο θα υπομένουμε; Πως γίνεται σε ένα γεμάτο γήπεδο και ο διαιτητής θεωρεί πως ότι γουστάρει κάνει;
Αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε το Θεό ούτε το διάβολο. Εγώ για πρώτη φορά παρακολούθησα όλα αυτά και άρχισα να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ θέλω η Αθήνα να ακούσει όλα αυτά. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει ποδόσφαιρο μόνο στην Αθήνα, δεν είναι όλη η Ελλάδα. Ιστορικά είναι έτσι, τα αποφάγια τα πετάνε στους υπόλοιπους. Αν μπορούν να αντιπαρατεθούν αγωνιστικά, πάρτε απόφαση στα ντέρμπι να παίζουν διεθνείς διαιτητές. Και αν η ομοσπονδία πει πως δεν έχει λεφτά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να αναλάβει τα έξοδα.
Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, να κοροϊδεύουν τους φιλάθλους μας. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τους φιλάθλους αλλά είμαστε άντρες. Γι” αυτό θεωρώ πως η πολιτεία θα έπρεπε να κάνει ανάλυση από την άποψη της πρόκλησης της βίας και να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των διαιτητών που την προκαλούν. Οι επιτροπές που ασχολούνται για την καταπολέμηση της βίας έχουν υποχρέωση να ασχοληθούν. Στέλνω τα χαιρετίσματά μου σε όλους όσους θεωρούν πως παρόμοια πράγματα είναι νόμιμα στη ζωή στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ και να μείνει μόνος θα συνεχίσει να κάνει ενέργειες μέχρι την πλήρη διάλυση των φαινομένων.
Δεν περιμένουμε τον Οκτώβρη. Ο νέος άνθρωπος της ΕΠΟ να είναι από την Θεσσαλονίκη, να είστε δίκαιοι και σωστοί άνθρωποι. Ζητώ συγγνώμη για τη διάθεση των φιλάθλων αλλά και από όσους επιθυμούν την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Αλλά δυστυχώς οι λεγόμενοι διαιτητές σπάνια κοιτάνε στον καθρέφτη. Η θέση του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει ακόμα και να μας βγάλουν από το πρωτάθλημα. Σας ευχαριστώ».  Newsroom ΔΟΛ
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς {ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ  ! ΝΤΡΟΠΗ  !!! } Ένα μεγάλο μέρος στην κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου!!!!! οφείλεται στον Παππά ! ...... κ.λ.π. Αυτή αν και δεν είναι κατευθυνόμενη και προσχεδιασμένη διαιτησία  ! Που το πας  κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ;  ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ !  Μην το ξεχνάς   
Κίτρινες κάρτες: Βίτορ, Αντόνις, Λέοβατς, Μακ - Σαλίνο, Μιλιβόγιεβιτς, Ιντέγε
Κόκκινες: 87΄ Μακ
 ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Χατζηισαΐας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Μυστακίδης (81' Αθανασιάδης), Χαρίσης (62' Κάτσε) , Αντόνις (77' Κίτσιου), Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ.
Ολυμπιακός: Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Βούρος, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (89' Ντομίνγκεζ) Φουστέρ (75' Πουλίδο), Σεμπά, Ιντέγε.

***   Διακοπή και του πρωταθλήματος ζητάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Σκέψεις αποχώρησης
Διακοπή και του πρωταθλήματος ζητάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ
~ Θετικά υποδέχτηκαν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή για διακοπή του Κυπέλλου, όχι όμως και το γεγονός πως το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά. Ο Ιβάν Σαββίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελς, του τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αιτηθεί και την άμεση διακοπή της Σούπερ Λιγκ.
Ο μεγαλομέτοχος κάλεσε τον Σλοβάκο παράγοντα να τρέξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κατατεθεί το αίτημα του ΠΑΟΚ τους αρμόδιους φορείς και κυρίως τον υφυπουργό Αθλητισμού, θεωρώντας πως δεν υπάρχει νόημα να συνεχίζεται μια διοργάνωση κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μάλιστα, η πλευρά του «Δικεφάλου» είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα την υπόθεση με φόντο την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την αποχώρηση της ομάδας από τη Λίγκα και άρα τη μη διεξαγωγή των αγώνων του.
Newsroom ΔΟΛ

***  Με τη διαδικασία αυτόφωρου θα δικαστούν οι συλληφθέντες της Τούμπας
Οι 13 από τους 15
Με τη διαδικασία αυτόφωρου θα δικαστούν οι συλληφθέντες της Τούμπας
~ Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο, Παρασκευή, οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων που κατηγορούνται για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο της Τούμπας.
Πιο συγκεκριμένα, με τη διαδικασία του αυτόφωρου θα δικαστούν 13 από τους 15 συλληφθέντες, ενώ οι άλλοι δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Σε αντίθεση με τους ανήλικους που αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η δίκη τους ορίστηκε για τον προσεχή Μάιο (12/5), όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν υπό κράτηση.
Νωρίτερα, οι συλληφθέντες μετήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου πέρασαν το κατώφλι της εισαγγελέως δίωξης Αμαλία Μπακαλώνη. Η τελευταία άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για πράξεις συνδεόμενος με το νόμο περί αθλητικής βίας, με τις επιβαρυντικές του διατάξεις.
Από το σύνολο των συλληφθέντων (ηλικίας 16 έως 39 ετών), οι 12 κατηγορούνται για τα επεισόδια που ξέσπασαν πριν και μετά την οριστική διακοπή του αγώνα, ενώ άλλοι τρεις για ενέργειες που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη της επεισοδιακής -όπως εξελίχθηκε- αναμέτρησης, στα πέριξ του γηπέδου.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

* * *  Στο Στάδιο με Ερμιονίδα την Κυριακή η Καλαμάτα

Κάτι που είχε συζητηθεί και παλιότερα θα γίνει τελικά πράξη την Κυριακή, με την Καλαμάτα να αφήνει το γήπεδο του Μεσσηνιακού για να υποδεχθεί την Ερμιονίδα στο Στάδιο της Παραλίας. Είναι μια επιλογή του προπονητή Κώστα Καλογιαννίδη και έχει να κάνει κυρίως με την ποιοτική διαφορά του χλοοτάπητα, τον οποίο θα δοκιμάσουν οι «μελανόλευκοι» και στη σημερινή προπόνηση. Η προσεχής αναμέτρηση είναι για την 20ή αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και κομβική στη «μάχη» παραμονής της τοπικής μας ομάδα, η οποία έκανε ένα τεράστιο ψυχολογικό κυρίως άλμα και διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της, με το εντυπωσιακό 0-4 από την έδρα του πρωτοπόρου Παναργειακού. Τον αγώνα της Καλαμάτας με την Ερμιονίδα που θα αρχίσει στις 3 μ.μ. ορίστηκε να «σφυρίξει» ο Κωνσταντίνος Κατοίκος με βοηθούς τους Παναγιώτη Γεωργακόπουλο και Μαρία Δέτση (όλοι της ΕΠΣ Αθηνών), ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι η Ελένη Κυρίου (Αρκαδίας). Το υπόλοιπο πρόγραμμα και οι διαιτητές: Ώρα 1.00 μ.μ. Δόξα Νέας Μανωλάδας – Αιολικός: Γ. Ρούσσος – Μπεκερτζής, Τσίγκας, Γκαρτζονίκας (Πρέβεζας). Ώρα 3.00 μ.μ. Λουτράκι – Παναργειακός: Αγγ. Μπακογιάννης, Τζάκος, Μητρόπουλος (Αθήνας) Λεβάντε-Σπάρτη: Γ. Παπαδόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Κακαφώνης (Αχαΐας). Παναρκαδικός-Βάρδα: Ευστρ. Μαχαίρας, Φωτόπουλος, Κολλιάκος (Αθήνας) Κανάρης Νενήτων Χίου – Βύζας Μεγάρων: Αθ. Ζαχαρόπουλος, Γουρνιάς, Χοϊκάς (Αν. Αττικής). - 

***  Street Relays, η σκυτάλη στην Καλαμάτα          
     
«Μόνος σου πηγαίνεις γρήγορα, αλλά όλοι μαζί φθάνουμε πιο μακριά». Με αυτό το σύνθημα οι διοργανωτές των Street Relays προσκαλούν μικρούς και μεγάλους, αθλητές και μη, να συμμετάσχουν την Κυριακή 20 Μαρτίου στις σκυταλοδρομίες δρόμου που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Καλαμάτα και τον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου Ελίτ. Εκτός από τα 4x50 και 4x100 μ. για παιδιά και τα 4x2.500 και 2x5.000 μ. προστέθηκε φέτος και η διαδρομή 4x500 που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής και σε άτομα κάθε ηλικίας χωρίς ιδιαίτερη αγωνιστική προετοιμασία. Στις 3 μακρινές αποστάσεις προβλέπεται συνολικό παράβολο συμμετοχής 12, 10 και 8 ευρώ αντίστοιχα, με τα έσοδα να προορίζονται για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, καθώς τα Street Relays έχουν και κοινωνική διάσταση, με την πραγματοποίηση επιπλέον και φέτος ενός παράλληλου event, μέσα από το οποίο θα εξασφαλιστούν χρήματα που θα διατεθούν για τους σκοπούς της Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Για την προβολή του σημαντικού αυτού πολυδιάστατου γεγονότος διοργανωτές και εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο «Ελίτ» συνέντευξη Τύπου, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει, υπερτονίζοντας το ρόλο της σκυτάλης ως συμβόλου ενότητας και συνεργασίας, επισημαίνοντας τον ψυχαγωγικό-συμμετοχικό και όχι αγωνιστικό χαρακτήρα των Street Relays και φυσικά την κοινωνική προσφορά.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αντωνία Μπούζα, μετέφερε τη στήριξη της Περιφέρειας σε μια διοργάνωση που προάγει τον πολιτισμό, τα ιδεώδη του αθλητισμού, προβάλλει την περιοχή μας και έχει κοινωνικό πρόσημο.
Ο έφορος στίβου του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος, ο οποίος καθιέρωσε ουσιαστικά τα Street Relays στην Καλαμάτα, εν μέσω …πολεμικής μάλιστα πέρυσι, «υποσχέθηκε» την καλύτερη ελληνική διοργάνωση της σειράς και ευχαρίστησε όσους τη στηρίζουν.
Ο πρόεδρος του Ακρίτα, Χαράλαμπος Καρακύκλας, επεσήμανε ότι ο σύλλογός του πρωτοστατεί σε τέτοιες εκδηλώσεις, με κύριο στόχο την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό.
Η Ιωάννα Καραμήτρη, διοικητική υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ, ευχαρίστησε για τη στήριξη στο κέντρο που εκπροσωπεί, μεταφέροντας τα όμορφα συναισθήματα της περυσινής συμμετοχής που έδωσε την ευκαιρία σε άτομα με ειδικές ανάγκες να συμμετέχουν ισότιμα στη διοργάνωση.
Ο διευθυντής των Street Relays, Λευτέρης Πλακίδας χαρακτήρισε ως έκπληξη την επιτυχία των Street Relays της Καλαμάτας το 2015, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για αθλητικές, αλλά για κοινωνικές εκδηλώσεις με αφορμή τον αθλητισμό, με πολλά κέρδη και μηνύματα συνεργασίας και προσφοράς.
Ο Νίκος Μαλαπέτσας, διευθυντής του ξενοδοχείου Ελίτ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου στην περυσινή διοργάνωση και κάλεσε και φέτος τον κόσμο να αγωνιστεί και να διασκεδάσει με την παρέα του, αλλά και να γνωρίσει το νεότευκτο κλειστό γυμναστήριο που λειτουργεί εκεί.
Ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Φίλιππος, εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη, τόνισε τη σημασία του αθλητισμού για τον άνθρωπο και την κοινωνία και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους αγώνες σκυταλοδρομίας, λέγοντας ότι είναι «ωραίο να υπάρχεις, αλλά ομορφότερο να συνυπάρχεις»…
Ο Ανδρέας Ζαγάκος με τη διπλή ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και ως εκπρόσωπος του Σχολείου Τουρισμού μετέφερε την αμέριστη στήριξη των φορέων που εκπροσωπεί στη διοργάνωση, καθώς συμβάλει στην ανάπτυξη και προβολή της πόλης, αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή εικόνα των περυσινών αγώνων και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει.
Το 3ο Δημοτικό Καλαμάτας (εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του, Αναστάσιο Αργυρόπουλο), το κέντρο προσχολικής ηλικίας «Λιλιπούπολη» (παραβρέθηκε ο Δημήτρης Κουρεντζής) και το γυμναστήριο Reaction (μίλησε ο γυμναστής Αντώνης Παυλής) έχοντας χαρεί ιδιαίτερα την περυσινή τους παρουσία, δηλώνουν και φέτος «παρών», καλώντας ο καθένας από τον τομέα του για περισσότερες συμμετοχές. Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Απόφαση Κοντονή: Αναβάλλεται ο αποψινός ημιτελικός ΑΕΚ-Ατρόμητος          
     
Ο Υπουργός θα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό είτε διακοπή, είτε διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων χωρίς θεατές.
Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και των συναρμοδίων φορέων, αναβλήθηκε ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδας, που επρόκειτο να γίνει απόψε (19:30) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο.   Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο κος Κοντονής εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον χθεσινό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας.   Το gazzetta.gr μεταδίδει πως ο κος Κοντονής αναμένεται να εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό είτε διακοπή, είτε διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων χωρίς θεατές, όπως σας αποκάλυψε το gazzetta.gr   Η ανακοίνωση του υφυπουργείου: «Μετά τα χθεσινά επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ενεργώντας σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ν. 4326/15, απέστειλε σήμερα το πρωί προς την Ε.Π.Ο. και τη Δ.Ε.Α.Β. έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο:   «Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ - ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού - προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης»».
lifo.gr
 
***  ΑΕΚ: Αποδεχόμαστε την απόφαση, αλλά δεν έχουμε την ευθύνη
«Οι αναβολές δεν αρκούν»
ΑΕΚ: Αποδεχόμαστε την απόφαση, αλλά δεν έχουμε την ευθύνη
~ Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως αποδέχεται την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.
Στην ανακοίνωση της η Ένωση γνωστοποιεί πως δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για αυτή την απόφαση, ενώ καθιστά σαφές θίγεται άμεσα «με τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου, που τόσο πολύ ήθελαν οι οπαδοί».
Επίσης η ανακοίνωση καταλήγει πως «οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν», καθώς  «το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ...»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, αν και δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή της εφετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου και φυσικά θιγόμαστε άμεσα με τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου, που τόσο πολύ ήθελαν οι οπαδοί μας.
Για μία ακόμα φορά η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλει τη θυσία του συμφέροντος της ομάδας μας υπέρ της μεγάλης προσπάθειας για την εξυγίανσή του και την απαλλαγή του από τους ανθρώπους που σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες του και το οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και στον αφανισμό.
Στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για… κανονικό ελληνικό ποδόσφαιρο και απολογούμαστε εμείς στους οπαδούς μας για τη δικαιολογημένη πικρία τους, αφού σε τρία εντός έδρας ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα για να υφίστανται σήμερα αυτή την «τιμωρία». 
Οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν! Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι μία και μόνη και την είχαμε εκφράσει, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ στην οποία κυριαρχούν υπόδικοι παράγοντες, που ολοένα και περισσότερο ενισχύουν την αναξιοπιστία και είναι με την ποινικά κολάσιμη δραστηριότητά τους οι ηθικοί αυτουργοί των φαινομένων βίας στα ελληνικά γήπεδα.
Ως ΠΑΕ ΑΕΚ θέλουμε ένα και μόνο πράγμα: να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που μας έχουν στερήσει, να φτιάξουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε και πάλι τους φιλάθλους να επιστρέφουν στις εξέδρες των γηπέδων. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για αυτό. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο κόστος, αλλά θα τα καταφέρουμε!
Το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να παραμένει στα χέρια των καταστροφέων του!»
Newsroom ΔΟΛ

***  Η ΕΠΟ θα προφύγει στα δικαστήρια κατά της απόφασης Κοντονή
Για διακοπή του ΚυπέλλουΗ ΕΠΟ θα προφύγει στα δικαστήρια κατά της απόφασης Κοντονή
~ Την προσφυγή στα δικαστήρια ανακοίνωσε η ΕΠΟ κατά της απόφασης Κοντονή για διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή, προσβάλει ενώπιον των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαστηρίων, αλλά και ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών. Η Ομοσπονδία χαρκτηρίζει ως απαράδεκτη την παρέμβαση στη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί η Ελλάδα.
Η ανακοίνωση:
«Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να καταργήσει με προσχηματικές δικαιολογίες και την επίκληση φανταστικών μελλοντικών κινδύνων τη διοργάνωση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, είναι πρωτοφανής στις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες. Αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση στη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί η Ελλάδα.
Η απόφαση αυτή:
• καταργεί χωρίς κανένα λόγο μια ολόκληρη ιστορική ποδοσφαιρική διοργάνωση
• δικαιώνει τους ενόχους των επεισοδίων κάθε χρώματος και στρέφεται εναντίον των υγιών φιλάθλων, των ομάδων και τελικά του ιδίου αθλήματος
• επιχειρεί να επιβάλει τον κρατικό έλεγχο στο άθλημα έτσι όπως ο κ. Κοντονής και οι κάθε είδους σύμβουλοί του τον αντιλαμβάνονται
 Είναι μια απόφαση που στερείται νομικής και ουσιαστικής βάσης, υπηρετεί συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά συμφέροντα και καθοδηγείται επικοινωνιακά από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ που κόπτονται, δήθεν, για την εξυγίανση.
Με την απόφαση αυτή ο κ. Κοντονής:
• προσπαθεί να δικαιολογήσει την πλήρη ανυπαρξία του ως υφυπουργός Αθλητισμού στα θέματα του ποδοσφαίρου
• παραπλανεί την Κυβέρνηση για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, ενοχοποιώντας την ΕΠΟ ως δήθεν αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτά
• αθωώνει τους φυσικούς αυτουργούς και καταδικάζει το ποδόσφαιρο
 Την απόφαση αυτή η ΕΠΟ θα την προσβάλει ενώπιον των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαστηρίων, αλλά και ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.
Ο κύριος Κοντονής ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος.
Ουδέποτε επέλεξε τη συνεργασία ως μέθοδο εξυγίανσης και ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.
Έδειξε καθαρά από την αρχή, ότι ο μοναδικός του στόχος είναι η άλωση της ΕΠΟ, προκειμένου να διασφαλίσει τον πολιτικό έλεγχο του ποδοσφαίρου, για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και επιδιώξεων, τους οποίους η ελληνική κοινωνία και ποδοσφαιρική οικογένεια αντιλαμβάνεται».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Ολυμπιακός: «Η διακοπή του Κυπέλλου εξισώνει τους θύτες με τα θύματα»
«Δεν αντιμετωπίζει τη βία»Ολυμπιακός: «Η διακοπή του Κυπέλλου εξισώνει τους θύτες με τα θύματα»
~ Την αντίδραση του για την απόφαση διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδος γνωστοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Σε αυτή τονίζει πως η απόφαση αυτή «σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «εξισώνει απλώς τους θύτες με τα θύματα».
Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται λόγος πως η «ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να αποκομίζει σημαντικά οφέλη δεδομένου ότι με την οριστική διακοπή του Κυπέλλου εξασφαλίζει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι μια απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σοβαρά φαινόμενα βίας.
Τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας έχουν συγκεκριμένους δράστες και υπαίτια ΠΑΕ, που πρέπει να υποστούν τις αυστηρές συνέπειες, όπως προβλέπεται από το Πειθαρχικό Δίκαιο και τον Αθλητικό Νόμο.
Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστιες αγωνιστικές και οικονομικές ζημιές στο σύνολο των ομάδων που συμμετείχαν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα επεισόδια.
Είναι μια απόφαση που δεν εξισώνει απλώς τους θύτες με τα θύματα, αλλά δημιουργεί το πρωτοφανές οξύμωρο, η υπαίτια για τα επεισόδια, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να αποκομίζει σημαντικά οφέλη δεδομένου ότι με την οριστική διακοπή του Κυπέλλου εξασφαλίζει την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εις βάρος ανταγωνιστριών ομάδων που συμμετέχουν ακόμα στο θεσμό και ταυτόχρονα αποφεύγει να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της να μην αγωνιστεί στον επικείμενο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με νηφαλιότητα να λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και όχι αποσπασματικές αποφάσεις που τραυματίζουν περαιτέρω το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα τιμωρούν μόνο τους πραγματικούς φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές. Επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η ομαλή ολοκλήρωση του θεσμού του Κυπέλλου και η διεξαγωγή του Τελικού σε συνθήκες ποδοσφαιρικού πολιτισμού».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Ας κλείσουν την ομπρέλα...», η απάντηση του ΠΑΟΚ σε Ολυμπιακό
Στην ανακοίνωση του ΟΣΦΠ«Ας κλείσουν την ομπρέλα...», η απάντηση του ΠΑΟΚ σε Ολυμπιακό
~ Μέσα στον «χαρτοπόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΠΑΕ, της ΕΠΟ και του υφυπουργείο Αθλητισμού, δεν θα ήταν δυνατόν ο ΠΑΟΚ να αφήσει αναπάντητη την ανακοίνωση του Ολυμπιακού σχετικά με την εύνοια του «Δικεφάλου» από τη διακοπή του Κυπέλλου. Οι Θεσσαλοινικείς έστω και ανεπίσημα, απάντησαν σε έντονο ύφος λέγοντας μεταξύ άλλων πως «...δεν μπορούμε να τους εξηγήσουμε ότι δεν βρέχει, να κλείσουν την ομπρέλα».
Την αντίδραση του ΠΑΟΚ -έστω και με ανεπίσημο τρόπο- προκάλεσε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στον «δικέφαλο του Βορρά» υποδέχθηκαν με σκωπτική διάθεση τους ισχυρισμούς ότι είναι υπαίτιοι για τα επεισόδια και ότι ευνοούνται από την απόφαση Κοντονή να μη συνεχιστεί η διοργάνωση.
Σε εμφανώς ειρωνικό τόνο λοιπόν, η απάντησή τους μέσω κύκλων ήταν η εξής: «Συγκινητική η προσπάθεια υπεράσπισης του… ανταγωνισμού από τον υπαίτιο της εξάλειψης κάθε ίχνους. Συμφωνούμε όμως.
Θέλουμε την ίδια σκληρή τιμωρία που τους επιβλήθηκε πέρυσι όταν τραυματιζόταν ο Γλύκος και αλλάζαμε πλευρά προθέρμανσης.
Για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά να συγκρίνουμε και τι γράφτηκε στα φύλλα αγώνα Αρετόπουλου τότε και Παππά χθες. Σοβαρότερα δεν μπορούμε να τους εξηγήσουμε ότι δεν βρέχει, να κλείσουν την ομπρέλα».  Newsroom ΔΟΛ

ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :  ~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-25-2016.html  .-  
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  26 Φεβρουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-26- 2016.html .-  
Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 27 Φεβρουαρίου  2016   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-27-2016.html .-  
~   ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27  και 28  Φεβρουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/27-28-2016.html .-   

~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28  Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-28-2016.html .- 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29 Φεβρουαρίου 2016    : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016.html .-
  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Arfara News Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016_29.html .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  : 
    ~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .- 
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                        ~
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-  

~          
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,

~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~    ,   
 
 
 
 

 **  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από εκδηλώσεις τελευταίων ημερών στο Αρφαρά Καλαμάτας Μεσσηνίας :











 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: