ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015



Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  :
~
 
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ Σ΄ ΟΛΑ ΤΑ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΕΛΛΗΝΕΣ ! Ακόμη στα πλέον απαραίτητα και αναντικατάστατα !
~ ΠΟΤΕ μας  ΔΕΝ  ΞΕΧΝΑΜΕ ! Η  ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ πάντα πληρώνεται ας μην το ξεχνά κανείς  ! Για  μας που αγαπάμε τον Γερμανικό λαό θεωρούμε άσπονδο εχθρό μας ΣΟΪΜΠΛΕ  και  ΜΕΡΚΕΛ !
Φωτογραφία του χρήστη Μαυροι Πανθηρες.
-
  


~ ΠΑΝΤΑ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ  ΤΟΥΣ  ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ !
Όλα  πληρώνουντε  και ξεπληρώνουντε  στο δρόμο  τούτης  της ζωής !  Ο  ΘΕΟΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ είναι πάντα δίπλα  μας !   

ΠΕΡΑΣΑΜΕ  400  ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ! Μπορούμε να περάσουμε 5 χρόνια δύσκολα με στερήσεις , οικονομίες , εργατικότητα , συμμετοχικότητα , και δημιουργικότητα  !
 Ας  γίνουμε όλοι μας Κολοκοτρώνηδες με υπομονή  και επιμονή αλλά και πολύ καρτερικότητα και τότε η Ελλάδα θα  βρεθεί εκεί που  πρέπει να βρίσκεται  !


~
***  Γερμανική εισβολή

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
-   Άνευ όρων παράδοση. Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης η ελληνική κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ στους πιστωτές, με αντάλλαγμα νέα δανεικά (ύψους 82-86 δισ. ευρώ) για την αποπληρωμή παλαιών χρεών και την υπόσχεση για ανάπτυξη.
-  Ο λευκός καπνός και τα... συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους οι χειραψίες του Έλληνα πρωθυπουργού με τους ηγέτες της Ευρώπης επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ του zougla.gr για το πώς το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ και τις επακόλουθες συνέπειες για τον ελληνικό λαό, ο οποίος καλείται πλέον να σηκώσει το βάρος σκληρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και οι προεκλογικές εξαγγελίες μπήκαν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα, καλούμενη να πράξει με τη «λογική των αριθμών».
-  Το κλίμα παραμένει βαρύ, καθώς από σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να δώσει αγώνα δρόμου για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τους εταίρους μέσω της ψήφισης των προαπαιτούμενων. Ουσιαστικά, το κυβερνητικό επιτελείο εισχωρεί σε αχαρτογράφητα νερά, με το τσουνάμι των έντονων αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να βρίσκεται προ των πυλών. Με τη δεδηλωμένη να έχει χαθεί στην πρόσφατη επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής, παραμένει ερώτημα η στάση της αντιπολίτευσης, η οποία μπορεί υπό προύποθέσεις να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή. Το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να πιάσει «κόκκινο» την τρέχουσα εβδομάδα, με το κοινοβούλιο να μετατρέπεται σε πεδίο αντιπαραθέσεων για τις υποσχέσεις που έμειναν... υποσχέσεις. Ήδη, ο Νίκος Φίλης έδωσε το στίγμα των επόμενων ωρών, λέγοντας «να παραιτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαφώνησαν».
~ ΤΑΙΠΕΔ... εξωτερικού με έδρα την ΑθήναΟ ρόλος του ΔΝΤ και το ειδικό Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό ήταν τα δύο «αγκάθια» των πολύωρων διαπραγματεύσεων. Ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις οι εταίροι έκαναν πίσω και δέχτηκαν το συγκεκριμένο ταμείο να εδρεύει στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά να λειτουργεί σε πλήρη συνεννόηση με τους θεσμούς.- 
~ Ο Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στα «θέλω» των δανειστών, αποδεχόμενος μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου ΤΑΙΠΕΔ που θα εδρεύει στην Αθήνα, αλλά θα αποφασίζει κατόπιν συνεννόησης με τους πιστωτές
-  Ο Αλέξης Τσίπρας υπέκυψε στα «θέλω» των δανειστών, αποδεχόμενος μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου... ΤΑΙΠΕΔ με έδρα την Αθήνα, το οποίο θα αποφασίζει κατόπιν συνεννόησης με τους πιστωτές. Σε αυτό η ελληνική κυβέρνηση καλείται να μεταφέρει «ασημικά», ύψους 50 δισ. ευρώ. Τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους θα τίθενται προς πώληση, με τα χρήματα που θα προκύπτουν να διατίθενται κατά 50% για την αποπληρωμή του χρέους και κατά 50% για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
-  Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ξεκαθάρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται μέσα στην εβδομάδα να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ήτοι την ψήφιση των πρώτων νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα. Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έθιξε το ζήτημα εμπιστοσύνης και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Βάσει των όσων δήλωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, η συμφωνία πρέπει πρώτα να περάσει από την ελληνική Βουλή και στη συνέχεια από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
-  Όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης.
~ «Γλυτώσαμε το Grexit»
Ο πρωθυπουργός ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις πως «αποφύγαμε το Grexit και τη χρηματοπιστωτική ασφυξία», επισημαίνοντας ότι «τα οικονομικά βάρη θα είναι μοιρασμένα αυτήν τη φορά».
- «Δώσαμε σκληρή μάχη επί έξι μήνες, παλέψαμε μέχρι τέλους για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να αγωνίζεται. Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σε σκληρά διλήμματα. Πήραμε την ευθύνη της απόφασης, προκειμένου να αποτρέψουμε τις επιδιώξεις ακραίων συντηρητικών κύκλων. Η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά αποτρέψαμε τη μεταφορά ταμείου στο εξωτερικό, τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος» τόνισε.
- «Καταφέραμε σε αυτήν τη μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και χρηματοδότηση το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Έχουμε αφήσει σημαντική παρακαταθήκη, την αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Κερδίσαμε τη λαϊκή μας κυριαρχία, στείλαμε μήνυμα αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη. Παρά τα δύσκολα μέτρα, το Grexit αποτελεί παρελθόν» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
* Βίντεο , Δηλώσεις Τσίπρα για την συμφωνία  , https://youtu.be/fz4SpCiURQM  ,
 - Μέρκελ: Πρώτα η ψήφιση των προαπαιτούμενων
«Νομίζω πως τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα» είπε η καγκελάριος της Γερμανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
- «Τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως τις 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα κοινοβούλια.  Η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα μέχρι την Τετάρτη. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπομονετικοί. Η εμπιστοσύνη τον τελευταίο καιρό κλονίστηκε. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα με την Ελλάδα. Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη και οι Έλληνες φέρουν την ευθύνη για να γίνουν αυτά που αποφασίστηκαν. Έχω μεγάλη πίστη στην έναρξη των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα» πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ.
~ Μέρκελ: Πρώτα η ψήφιση των προαπαιτούμενων
-
«Νομίζω πως τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα» είπε η καγκελάριος της Γερμανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
-  «Τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως τις 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα κοινοβούλια.  Η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα μέχρι την Τετάρτη. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπομονετικοί. Η εμπιστοσύνη τον τελευταίο καιρό κλονίστηκε. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα με την Ελλάδα. Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη και οι Έλληνες φέρουν την ευθύνη για να γίνουν αυτά που αποφασίστηκαν. Έχω μεγάλη πίστη στην έναρξη των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα» πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ.
~ Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα θα εδρεύει το νέο... ΤΑΙΠΕΔ
-
«Συμφωνήσαμε ότι απαιτείται έξτρα προσπάθεια. Θα δείτε ότι κάποια από τα σημεία έχουν έρθει σε πρωθύστερο επίπεδο για να νομοθετήσει η Βουλή των Ελλήνων» τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ 
«Υπάρχουν στο κείμενο μεταρρυθμίσεις στην αγορά. Θα υπάρχει ένα fund όπου θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία και θα υπάρχει ρευστοποίηση. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί το χρέος. Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 25 δις ευρώ» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
- «Ήταν επίπονη η συμφωνία, χρειάστηκε χρόνος, όμως τελικά επετεύχθη. Δεν υπήρχε περίπτωση να είχαμε Grexit υπό οποιαδήποτε μορφή. Είμαι ευτυχής που η πρόταση της Κομισιόν τελικά έγινε δεκτή και θα μπορέσει να ενισχύσει την ελληνική ανάπτυξη» επεσήμανε επίσης.
- Στο ζήτημα της εμπιστοσύνης αναφέρθηκε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Έγινε έξτρα προσπάθεια από πολλές πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το ταμείο που θα στηρίξει την ελληνική προσπάθεια. Στο ταμείο αυτό, θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων, ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων από ιδιωτικοποιήσεις ή διαχείριση κεφαλαίων και τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά 50% για την αποπληρωμή του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
- «Είχαμε μόνο έναν στόχο σήμερα. Επιτέλους καταλήξαμε! Συμφωνήσαμε σε συνεχιζόμενη υποστήριξη για την Ελλάδα. Υπάρχουν αυστηροί όροι που πρέπει να περάσουν από διάφορα κοινοβούλια. Η Ελλάδα μπορεί εκ νέου να μπει στο σωστό μονοπάτι, με τη βοήθεια των εταίρων της, ενώ αποφεύγονται οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έφερνε η μη συμφωνία» τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
~ Λαγκάρντ: Υπάρχει πλέον μια βάση για ανάπτυξη
-
«Οικοδομήσαμε τη βάση για την ανάπτυξη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε από τη μεριά της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής.
~ Ολάντ: Το χειρότερο θα ήταν να ταπεινώσουμε την Ελλάδα Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες χαιρέτισε ο Φρανσουά Ολάντ, κάνοντας λόγο για «μια ιστορική απόφαση» που «επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ, «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε μια γενναία επιλογή, γιατί ήξερε ότι θα χρειαστούν κι άλλες μεταρρυθμίσεις, και ήταν η στιγμή που μπορούσαν να δοθούν στη χώρα 80 δισ. ευρώ».
«Η αξιοπιστία της Ευρώπης θα δεχόταν πλήγμα αν δεν υπήρχε συμφωνία σήμερα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλαμε να ταπεινώσουμε την Ελλάδα».
Όπως ανέφερε επίσης, ήταν σημαντικό να επιδειχθεί αλληλεγγύη, καθώς ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σήμαινε ότι «η Ευρώπη θα στερείτο ένα κομμάτι του πολιτισμού της».
~  Τα 12 προαπαιτούμενα Η δυσπιστία των Ευρωπαίων για το αν μπορεί η Ελλάδα να υλοποιήσει τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις παραμένει έντονη, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.
- Αρκετές χώρες ζήτησαν τον καθορισμό συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και την ψήφιση νομοσχεδίων μέσα στην εβδομάδα ως ένδειξη... καλής θέλησης.
Στη λίστα αυτών των... προαπαιτούμενων βρίσκονται:
1. Εξορθολογισμός του ΦΠΑ
2. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης
3. Βιώσιμη αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
4. Υιοθέτηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας
5. Διαφύλαξη της ανεξάρτητης λειτουργίας της Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
6. Πλήρης εφαρμογή του περιορισμού των δαπανών
7. Ανάκαμψη και εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών με βάση την οδηγία του BRRD
 8. Ιδιωτικοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης (ΑΔΜΗΕ)
9. Ανάληψη δράσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
10. Διασφάλιση της ανεξαρτησίας του ΤΑΙΠΕΔ
11. Αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης
12. Επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα
Λευκός καπνός στις Βρυξέλλες
 Η Σύνοδος Κορυφής εξελίχτηκε σε… διελκυστίνδα υπομονής, με καλά πληροφορημένες πηγές να κάνουν λόγο για οριακές καταστάσεις. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις, εντάσεις, πολύωρες διακοπές και τέσσερα τετ α τετ Μέρκελ, Τσίπρα, Ολάντ και Τουσκ αποτυπώνουν το κλίμα που διαμορφώθηκε στις Βρυξέλλες.
- «Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης κατέληξε ομόφωνα σε συμφωνία. Όλα έτοιμα για να προχωρήσουμε σε ελληνικό πρόγραμμα από τον ESM με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική υποστήριξη» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.
-
- Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ήταν ο πρώτος που γνωστοποίησε μέσω Twitter τη «συμφωνία» στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

~ Διαβάστε επίσης:
-

-

     

~
***  Άνθιμος για Σόιμπλε: "Αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός μας"
anthimos
 -  Ευθεία επίθεση προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. "Αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός μας", είπε ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά.
Είπε συγκεκριμένα: "Παρακολουθώ όλη μέρα τις εξελίξεις. Χθες περιμέναμε να τελειώσει το θέμα αλλά έγινε και πάλι μεταστροφή από τον Γερμανό εκπρόσωπο. Αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός μας. Πως και γιατί, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αλλά μέσα στην ψυχή μας έχουμε πάντοτε ένα βάρος με τους Γερμανούς. Δεν είναι ανάγκη να το ανανεώσουμε, έχουμε υποφέρει πολλά. Χθες, εν ψυχρώ, στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε πολύ ωραία με τη συνεργασία των περισσοτέρων κομμάτων και με υποχωρήσεις, φοβούμαστε ότι δε θα γίνει τίποτα γιατί δεν το θέλει ο κύριος Σόιμπλε".
~
***  Ολάντ: Αφιέρωσα πολλές ώρες συνομιλώντας με την Μέρκελ και τον Τσίπρα με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας
olant 2
-  «Μας πήρε αρκετές ώρες, αλλά νομίζω ότι ήταν μία καλή νύχτα και μία καλή μέρα για την Ευρώπη», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σχολιάζοντας την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της.
«Αφιέρωσα πολλές ώρες συνομιλώντας με την Μέρκελ και τον Τσίπρα με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας», επισήμανε ο Ολάντ, προσθέτοντας ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία χωρίς γαλλογερμανική συνεργασία.
Αναφορικά με την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο Τσίπρας έκανε μία γενναία επιλογή. «Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη πρέπει να παρέχει σταθερότητα και ανάπτυξη. Δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς ανάπτυξη ούτε και ανάπτυξη χωρίς σταθερότητα», είπε χαρακτηριστικά.
«Η συμφωνία επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» τόνισε ο Ολάντ, διευκρινίζοντας ότι εξασφαλίζεται χρηματοδότηση περίπου 80 δισ. ευρώ για τη μεσογειακή χώρα.
«Η Ευρώπη πρέπει πάνω απ' όλα να είναι 'ευρωπαϊκή' και να μην υποχωρεί μπροστά στην κοινή γνώμη ή ένα εθνικό κοινοβούλιο», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις του, εξηγώντας ότι «το συμφέρον της Γαλλίας ήταν να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ αλλά και να κάνει την Ευρώπη πιο προοδευτική, φτάνοντας σε έναν συμβιβασμό με τη Γερμανία»
«Η Ελλάδα δεν ζητούσε ελεημοσύνη, ζητούσε αλληλεγγύη», κατέληξε ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι με την παρούσα απόφαση «η Ελλάδα διατηρεί την εθνική της κυριαρχία».
~
***   ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Συμφωνήσαμε για ΟΛΑ με τους δανειστές

-  Δεν είναι απλά μια συμφωνία, είναι συμφωνία και για το τριετές πρόγραμμα του ESM, για το νέο Μνημόνιο δηλαδή! Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στη Σύνοδο Κορυφής δεν συμφωνήθηκε απλά να κάνει η Ελλάδα μεταρρυθμίσεις και μετά να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο. Η συμφωνία για το τριετές πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον ESM έκλεισε στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής

~
***   Οι δηλώσεις Τσίπρα για την συμφωνία, που κανένας δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς λέει (βίντεο)
Κοντά δυο ώρες από τη λήξη της συνόδου κορυφής ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Δανειστών
- "Η συμφωνία είναι δύσκολη, όμως αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε τη χρηματοπιστωτική ασφυξία", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής.
- "Πήραμε την ευθύνη της απόφασης προκειμένου να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων. Η συμφωνία είναι δύσκολη, όμως αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αποτρέψαμε τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, σχέδιο το οποίο είχε σχεδιάστεί στην εντέλεια το τελευταίο διάστημα.
-  Τέλος, καταφέραμε σε αυτή τη σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και μία βέβαιη χρηματοδότηση. γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά αφήσαμε μια σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
- "Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Το μήνυμα της αξιοπρέπειας το στείλαμε σε όλο τον κόσμο και αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη. Η απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης ταυτόχρονα όμως, ξέραμε από πριν, ότι η υλοποίησή της θα είναι δύσκολη. Έχω την ελπίδα, ότι τόσο το αναπτυξιακό πακέτο, η αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα δημιουργήσουν την αίσθηση στους πιστωτές και στις αγορές ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν".
-  "Δώσαμε μια δίκαιη μάχη μέχρι τέλους. Αυτή τη φορά, θα πληρώσουν τα βάρη και αυτοί οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν καταφέρει να ξεφύγουν ή είχαν βρεί τη δυνατότητα να ξεφύγουν. Τέλος, όσο σκληρά παλέψαμε για το καλύτερο δυνατό έξω, τώρα το ίδιο σκληρά πρέπει να παλέψουμε για να τελειώσουμε με τα κατεστημένα εντός. Η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις και αυτή είναι η υπόσχεση για τη νέα αρχή που ξεκινά από αύριο", πρόσθεσε.
Βίντεο , Δηλώσεις Τσίπρα για την συμφωνία  , https://youtu.be/fz4SpCiURQM  ,
~
*** Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Παυλόπουλου


-  Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγα λεπτά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο… για όλες τις λεπτομέρειες της διαφαινόμενης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους.
Η είδηση έρχεται λίγα μόλις λεπτά μετά τις δηλώσεις για «λευκό καπνό» στη Σύνοδο Κορυφής μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση 17ωρών, τόσο από τον Βέλγο πρωθυπουργό, Τσαρλς Μισέλ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.
~
*** Η Σ. Βάγκενκνεχτ (Die Linke) καταγγέλλει την πολιτική ταπείνωσης

-  Η αντιπρόεδρος του κόμματος Die Linke και βουλευτής της γερμανικής βουλής Σάρα Βάγκενκνεχτ καταγγέλλει την πολιτική ταπείνωσης που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα σε συνέντευξή της στην… εφημερίδα L» Humanite.
Αυτό που προωθούν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι συν αυτώ είναι ανεύθυνο, λέει η Γερμανίδα βουλευτής αναφερόμενη στην συνέχιση της πολιτικής λιτότητας των τελευταίων ετών που δεν συνέβαλε στην ανάκαμψη της Ελλάδας και στην πίεση που ασκείται επί της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δέχθηκε να κάνει υποχωρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνσή, με τη συνεχή προώθηση νέων απαιτήσεων.
Σε ερώτηση σχετικά με την ιδέα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η Σάρα Βάγκενκνεχτ απαντά ότι "με τον Σόιμπλε έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί για να πετάξει σκοπίμως την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη. Αν και αυτό θα σήμαινε ότι τα δάνειά που έχουν χορηγηθεί από τη Γερμανία στην Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρηθούν οριστικά χαμένα".
Η Γερμανίδα βουλευτής δηλώνει ότι το ευρώ έχει καταστεί όλο και περισσότερο το εργαλείο της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
- "Χάρη στην πολιτική του μισθολογικού ντάμπινγκ, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις διώχνουν από τις αγορές τους ανταγωνιστές τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αυτό που θα ήθελα να δω, και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι η άνοδος στην εξουσία κομμάτων που επιτέλους θα θέσουν σε αμφισβήτηση αυτήν τη γερμανική Ευρώπη στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
~
***   Θέμα δεδηλωμένης θέτει ο Σκουρλέτης


-  Ζήτημα δεδηλωμένης θέτει ο Πάνος Σκουρλέτης, δυο εικοσιτετράωρα μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή. Ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι πλέον τίθεται ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας.
«Δεν προσπαθούμε να κάνουμε…τη συμφωνία να φαίνεται καλύτερη, το λέμε καθαρά: δεν μας αντιπροσωπεύει αυτή τη συμφωνία» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει όσους βουλευτές δεν συμφωνήσουν με τις νέες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή.
«Υπάρχει καθαρά ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή… Δεν μπορώ να κατηγορήσω εύκολα κανέναν που δεν μπορεί να πει ναι σε αυτή τη συμφωνία» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.
~
***  Αποκάλυψη: Αυτό είναι το βρώμικο σχέδιο Σόιμπλε
soible
 -  H γαλλική εφημερίδα La Tribune στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 αποκάλυψε το κρυφό σχέδιο της Γερμανίας για την διαχείριση του ελληνικού χρέους. Ήταν το "Σχέδιο Εύρηκα", "μυστικό πλάνο της Γερμανίας για τη διάσωση της Ελλάδας", όπως έγραφε τότε η εφημερίδα.
Την ιδέα για το σχέδιο την είχε η εταιρία συμβούλων Roland Berger, η οποία συνεργάζεται σταθερά με την γερμανική κυβέρνηση και σύμφωνα με την εφημερίδα ήταν ένα πλάνο "που μάλλον δεν είχε σχεδιαστεί έξω από τους κύκλους της Ανγκελα Μέρκελ και της τρόικα".
Σύμφωνα με το σχέδιο λοιπόν, η Ελλάδα θα τοποθετούσε σ΄αυτή την υπηρεσία όλα της τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία (τράπεζες, ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια), η συνολική αξία των οποίων υπολογιζόταν στα 125 εκατομμύρια ευρώ. Η εν λόγω υπηρεσία θα αγοραζόταν στη συνέχεια από ένα ευρωπαϊκό ίδρυμα με έδρα το Λουξεμβούργο που θα αναλάμβανε και την ιδιωτικοποίηση όλων των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων έως το 2025.
Τα έσοδα θα χρησιμοποιούντο για την αποπληρωμή των δανείων στην EKT και τον EFSF και το χρέος θα μειωνόταν στα 88% του ΑΕΠ από το 145% του ΑΕΠ όπου βρισκόταν όταν εκπονήθηκε το σχέδιο. Με βάση τον σχεδιασμό της Roland Berger, με το κλείσιμο του φορέα το 2025 εάν προέκυπταν κεφαλαιακά κέρδη θα επιστρέφονταν στην Ελλάδα. Αν τα έσοδα είναι χαμηλότερα των 125 δις ευρώ, η Ελλάδα θα αναλάμβανε το κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό δεν θα υπερέβαινε το 30% του ΑΕΠ ή τα 150 δις ευρώ ως το 2025.
Το σχέδιο "Εύρηκα" δεν προωθήθηκε ποτέ λόγω προβληματισμών ως προς την ενδεχόμενη αντίδραση των τραπεζών και των αγορών μπροστά σε μια τέτοια πρακτική ιδιωτικοποιήσεων.
Δυστυχώς όμως το σχέδιο επανήλθε, έστω και ελαφρώς διαφοροποιημένο, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Eurogroup και συγκεκριμένα μέσα από τις προτάσεις Σόιμπλε για "διάσωση" της Ελλάδας και της ευρωζώνης. Η "νέα" ιδέα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ η οποία έφερε θύελλα αντιδράσεων στο Eurogroup, προβλέπει τη συγκέντρωση "πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας αξίας 50 δις ευρώ", σε fund του Λουξεμβούργου το οποίο και θα αναλάμβανε την εκποίησή τους για να αποπληρωθούν τα χρέη στους πιστωτές, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία.
Το εν λόγω fund είναι το Institution of Growth. Εκείνο που κάνει εντύπωση και δεν καταγράφηκε πουθενά, είναι πως το "Institution for Growth" αποτελεί θυγατρική και υποκατάστημα της KfW, της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, είναι το πρώτο από τα τρία υποκαταστήματα της KfW, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2014 στο Λουξεμβούργο.
Και αυτό το οποίο πραγματικά αποτελεί σοκ, και φυσικά δεν καταγράφηκε πουθενά -έστω και ανεπίσημα- είναι ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εποπτών Διευθυντών της KfW είναι o... Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!
 ΥΣΤΕΡΌΓΡΑΦΟΝ :
~ Πρόταση σ΄ 'ολους  τους Έλληνες σ΄όλο τον κόσμο  εμπάργκο και σαμποτάζ σ΄όλα τα Γερμανικά  προϊόντα και  ας υπάρχουν εξαρτήσεις σ΄ αυτά !
~ Όλοι  οι Έλληνες  επιστήμονες που βρίσκονται στην Γερμανία επιστροφή στην πατρίδα  ή  επιλογή  άλλων  χωρών !
~ Τέλος συμμετοχή  άμεσα στο σκληρό πρόγραμμα επιβολής της  Γερμανο-ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα  μας (με την αξέχαστη για μας σημερινή ταπείνωση )  με εργατικότητα , συμμετοχικότητα  , και δημιουργικότητα , περνώντας 4-5  ακόμα δύσκολα χρόνια  !
~ ΟΧΙ  στους εκβιασμούς των κυβερνώντων σήμερα την Γερμανία ! Αγώνας σ΄όλα τα επίπεδα για την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα μας βοηθώντας  τον άνισο  και σκληρό αγώνα που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας !
~
***  BOMBA: Αυτό είναι η καταστροφή της Ελλάδας
katareysh
-  Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 10.847.855 κατοίκους.
Από αυτούς, 2.723.460 απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, 847.089 στον δημόσιο τομέα, ενώ οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 2.654.198 εκ των οποίων 651.238 είναι κάτω των 65 ετών. Οι άνεργοι καταγράφονται σε 1.272.541.
Το indeepanalysis, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε ο Καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πετράκης που δείχνει ποια είναι η σχέση του Ελληνικού πληθυσμού με την αγορά εργασίας.
Δουλεύουν 3,5 εκ. για να ζήσουν 11 εκατομμύρια Έλληνες – 2,7 εκ. οι συνταξιούχοι, 1,3 εκ. οι άνεργοι
Και σημειώνει ο καθηγητής: «Εάν οι άνεργοι ήταν 350.000 (όπως περίπου πριν την κρίση) και οι συνταξιούχοι μέχρι 65 ετών ακόμα εργάζονταν, τότε θα είχαμε μία άλλη (πάρα πολλή καλή) Ελληνική οικονομία».

ANALISI
Είναι φανερό, ότι πλέον το πρόβλημα δεν είναι ο υπερδιογκωμένος δημόσιος τομέας (που έχει συρρικνωθεί), αλλά το γεγονός ότι υπάρχει υψηλή ανεργία και υψηλό ποσοστό πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Κατ” ουσίαν δουλεύει το 33% του πληθυσμού για να ζήσει το 100%.
Με τέτοια αναλογία εργαζομένων και μη εργαζομένων, η χώρα δεν μπορεί να πάει πουθενά, όσο κι αν μάς «κουρέψουν» τα δάνεια.
Φυσικά μια ελάφρυνση του χρέους θα απελευθερώσει και δημόσιους πόρους για επενδύσεις, γι αυτό είναι σημαντικό το «κούρεμα», αλλά από μόνο του δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα της χώρας.
Και είναι προφανές ότι το βάρος της ανάπτυξης πρέπει να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για να συμβεί αυτό απαιτούνται και οι ανάλογες πολιτικές.
Με ΦΠΑ 23%, φορολογικούς συντελεστές στο 30% και έκτακτες εισφορές, ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα δεν έρχεται. Όταν μάλιστα, δίπλα σου υπάρχουν χώρες με φορολογικούς συντελεστές 10% ή και μικρότερους (π.χ. Βουλγαρία, Κύπρος κ.λπ.).
~
***  Τουσκ: Ομόφωνη συμφωνία για την Ελλάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
donald tusk3
-  Ανακοίνωση για συμφωνία έκαναν πριν από λίγο ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός, και ο Βέλγος πρωθυπουργός και ο Κύπριος εκπρόσωπος μέσω Twitter.
Ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι υπάρχει ομόφωνη συμφωνία για την Ελλάδα. Όπως έγραψε στο Twitter: «Η Ευρωσύνοδος ομόφωνα έφτασε σε συμφωνία. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική υποστήριξη».
1
2
3
~
*** Έκτακτο: Η Αριστερή Πλατφόρμα στο αντάρτικο…
neo
H ιστοσελίδα iskra.gr χαρακτηρίζει ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες.
«Έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο», αναφέρει το άρθρο και καλεί τον ελληνικό λαό να μην απογοητευτεί από αυτή την εξέλιξη αλλά να πεισμώσει «όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους! Ένα «ΟΧΙ» σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα!»
«Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά - αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», καταλήγει το κείμενο. antartiko
~
***  ΣΟΚ: Έρχεται διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ...
diaspash
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ότι όσοι διαφωνούν με τη γραμμή του κόμματος θα πρέπει να παραιτηθούν.
Μιλώντας συγκεκριμένα για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναγνώρισε η πρόεδρος της Βουλής ότι έχει κάθε δικαίωμα να εκφέρει την άποψη της, αλλά τον έχει ενοχλήσει η "συμπόρευση" της σε θέματα κοινοβουλευτικής διαδικασίας με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενος στην εμμονή της προέδρου της Βουλής να καθυστερήσει την διαδικασία της περασμένης εβδομάδας με την διαδικασία για την εξουσιοδότηση προς τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του να διαπραγματευθούν με τους εταίρους μας.
"Το πρόβλημα με την κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είναι ότι έχει μία άποψη. Το πρόβλημα είναι ότι προσπάθησε την Παρασκευή να αξιοποιήσει τον θεσμικό της ρόλο για να μην λάβει εγκαίρως απόφαση η Βουλή επί του ζητήματος που είχε συγκληθεί" σχολίασε και πρόσθεσε: "Eίναι ενοχλητικό για πολλοστή φορά η κυρία Κωνσταντοπούλου συμπλέει σε θέμα κοινοβουλευτικής λειτουργίας με την Χρυσή Αυγή".
 Δείτε το βίντεο: Φίλης για Κωνσταντοπούλου , https://youtu.be/m1FYvnJCUao  ,





~
***   ΈΚΤΑΚΤΟ: ESM η μεγάλη απάτη της Ευρώπης...
esmapath
Δείτε την μεγάλη απάτη που λέγεται ESM, ελληνιστί "Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας" που τον μόνο σκοπό που έχει είναι να κλέβει και να υποδουλώνει τους αδύναμους λαούς της ευρωζώνης. Ένα βίντεο το οποίο πρέπει να δούνε όλοι ώστε να καταλάβουν τι βρώμικα παιχνίδια παίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δείτε το βίντεο: EMS / ΕΜΣ : η νέα δικτατορία (υπότιτλοι) / MES : la nuova dittatura (sottotitoli) , https://youtu.be/Q1p1gosnoyc  ,



~
***  ΒΟΜΒΑ: Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες...
euro
 -  Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του BBC, Ρόμπερτ Πέστον, πληροφορίες από την Φρανκφούρτη αναφέρουν ότι αν η ΕΚΤ ανεβάσει τον ELA κατά 2 δισεκατ. ευρώ, τότε οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη, αλλά φυσικά η λειτουργία τους δεν θα είναι η κανονική.
Οι πληροφορίες λένε ότι το όριο αναλήψεως θα παραμείνει στα 60 ευρώ, ωστόσο οι τράπεζες θα μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους άλλες υπηρεσίες.
~
***  Αυτή είναι η πραγματική συμφωνία…
tsipras giounker
-  O επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μετά την επίτευξη της συμφωνίας ότι: «υπήρξε έξτρα προσπάθεια για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα. Θα δείτε ότι στο κείμενο της συμφωνίας έχουν έρθει μπροστά πολλά νομοθετήματα ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη».
 -  Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία για το πού θα πρέπει να βελτιωθούν οι ελληνικές προτάσεις, όπως η αγορά εργασίας.
Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, θα πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο μέτρα, αύριο και μεθαύριο. Όταν γίνει αυτό, θα υπάρξει νέο Eurogroup Τρίτη, Τετάρτη ή Πέμπτη ανάλογα με την πορεία της νομοθέτησης.
 -  Αμέσως μετά θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, ενώ πρέπει να συνεδριάσουν και τα κοινοβούλια.
Όπως εξήγησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα δημιουργηθεί ένα fund με έδρα στην Ελλάδα στο οποίο θα περάσουν περιουσιακά στοιχεία και τα έσοδα από αυτό (από πωλήσεις ή αξιοποίηση) θα χρησιμοποιηθούν για μείωση του χρέους αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Όπως εξήγησε θα χρειαστούν περίπου 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα επιπλέον έσοδα θα πάνε κατά 50% στο χρέος και κατά 50% για επενδύσεις που θα αποφασίσει η Ελλάδα.
Το μέγεθος του Ταμείου στοχεύει στα 50 δισ. ευρώ, διευκρίνησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Θα συσταθεί ομάδα ειδικών που θα εξετάσει ποια περιουσιακά στοιχεία μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.
Και το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η διαφωνία για τη λειτουργία του ταμείου που θα στηρίξει το τριετές πρόγραμμα επιλύθηκε με την αποδοχή εκ μέρους των εταίρων, ότι θα εδρεύει στην Αθήνα, θα ελέγχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση και τα χρήματα θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Δηλώσεις για το fund έκανε και η Αγκελα Μέρκελ υπογραμμίζοντας ότι το ταμείο "θα βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση" και πως θα περάσει σε αυτό και περιουσία των τραπεζών.
 -  Από την πλευρά του ο Τουσκ δήλωσε:
«Καταλήξαμε σε συμφωνία, ήταν επίπονη, χρειάστηκε χρόνος, αλλά τα καταφέραμε», ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ύστερα από τη μαραθώνια διαβούλευση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στις Βρυξέλλες, για το θέμα της Ελλάδας. Κατά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ένα από τα κομβικά ζητήματα ήταν η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αλλά και η εργασία που έπρεπε να γίνει σε πολλά επιμέρους θέματα. «Έγινε έξτρα προσπάθεια από πολλές πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Γιούνκερ. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το ταμείο που θα στηρίξει την ελληνική προσπάθεια. Στο ταμείο αυτό, όπως είπε ο Γιούνκερ, θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων, ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων από ιδιωτικοποιήσεις ή διαχείριση κεφαλαίων και τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά 50% για την αποπληρωμή του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
~
*** Η εισήγηση βόμβα (ΝΤΡΟΠΗ) του Eurogroup (EIKONEΣ)
esis pano
 -  Η εισήγηση του Eurogroup βρέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
Το τετρασέλιδο κείμενο τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ονομαστικό κούρεμα χρέους και οι οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας πρέπει να τηρήθουν αυστηρά.
"Σε περίπτωση μη συμφωνίας, στην Ελλάδα μπορεί να γίνει προσφορά για συνομιλίες - εξπρές για μια προσωρινή έξοδο από την Ευρωζώνη, με πιθανή μια αναδιάρθρωση του χρέους της" αναφέρει η εισηγήση .
Τι απαιτεί η εισήγηση:
-Η Ελλάδα χρειάζεται 82-86 δισ
-Σε περίπτωση μη συμφωνίας θα μπορούσαν να προσφερθεί έξοδος "ταιμ άουτ" από την Ευρωζώνη και πιθανή αναδιάρθρωση χρέους.
-Δεν υπάρχει πιθανότητα ονομαστικού κουρέματος του χρέους
-Νέο πρόγραμμα για να ανοίξουν και πάλι οι ελληνικές τράπεζες
- Αναλυτική αξιολόγηση μετά το καλοκαίρι».
Αναλυτικά:
1. Eξορθολογισμός ΦΠΑ
2. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης
3. Βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος
4. Υιοθέτηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
5. Προστασία της νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
6. Πλήρης εφαρμογή αυτόματης περικοπής δαπανών
7. Τράπεζα ανάκαμψης και οδηγία ψηφίσματος
8. Ιδιωτικοποίηση στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)
9. Ανάληψη αποφασιστικής δράσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
10. Διασφάλιση της ανεξαρτησίας του ΤΑΙΠΕΔ
11. Αποπολιτικοποίηση της ελληνικής δημοσίας διοίκησης
12. Επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα (το έγγραφο την αποκαλεί θεσμούς)
sel
-

sell
 -
selll
 -
sellll
 ~
***  ΒΟΜΒΑ: Ποιος έκαψε την Ελλάδα το 2007...
fwties
-  Κάποιοι προσπάθησαν να αποδώσουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με τις πυρκαγιές το 2007, αλλά κάτι τέτοιο είναι εντελώς λάθος. Άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραδεχθεί ότι εάν δεν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Προκόπη; Παυλόπουλος, τότε η Αθήνα θα είχε αρκετούς νεκρούς. Φαίνεται ότι ο μετριοπαθής Παυλόπουλος λειτούργησε με ενδεδειγμένο τρόπο, καθώς τα γεγονότα που αποκαλύπτουμε σήμερα , δείχνουν:
-Ένα στρατηγικό αποσταθεροποιητικό πλάνο που ξεκινά απ τις φωτιές στην Ηλεία και μετέπειτα σε ολόκληρη τη χώρα.
-Μια πειθαρχημένη στρατιωτική μηχανή που απλώνει την ένταση στο κέντρο της πρωτεύουσας με όλα τα προβλεπόμενα σενάρια δυνατά.
Ο φάκελος του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Γράψα αποκαλύπτει ότι καθημερινά ανακαλύπτονταν 6-7 εκρηκτικοί μηχανισμοί μεταξύ του όρους Υμηττού και της περιοχής του Παπάγου οι οποίοι πυροδοτούνταν από απόσταση. Η εύρεσή τους από όργανα της στρατονομίας ακύρωνε την επιχειρησιακή τους ικανότητα οπότε οι δράστες τούς άφηναν ανενεργούς.
Ο στρατηγός Γράψας με απόλυτη μυστικότητα έστελνε στην περιοχή του όρους Υμηττού επίλεκτους στρατονόμους να μπλοκάρουν και να φέρουν τούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που άγνωστοι είχαν τοποθετήσει κρυφά στις παρυφές του βουνού αλλά και σε απόκρημνες πλαγιές.
Μια κρίσιμη πληροφορία είχε μεταφέρει στο Ελληνικό Πεντάγωνο και η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών από πηγές της Μ. Ανατολής ότι το επιχειρησιακό σκέλος αυτών που επιθυμούσαν αποσταθεροποίηση αποτελείτο από φανατικούς Κοσσοβάρους. Οι τελευταίοι είχαν δημιουργήσει θύλακες σε περιοχές της Αθήνας και ήταν πανέτοιμοι να δράσουν μόλις έπαιρναν το "πράσινο φως".
~
*** Σύσταση ταμείου ιδιωτικοποιήσεων
tameio
-  Το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων θα ελέγχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση και τα χρήματα συνολικά 50 δισ. ευρώ θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης. Επίσης προβλέπονται ανάγκες κεφαλαιοποίησης των τραπεζών ύψους 25 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
~
*** To Eurogroup εκλέγει σήμερα τον νέο του πρόεδρο -Ντάισελμπλουμ ή Ντε Γκίντος;
proedros
-  Την ώρα που το μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και Λουίς ντε Γκίντος πρόκειται να αναμετρηθούν για την θέση του προέδρου του Eurogroup.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ, που είναι ΥΠΟΙΚ της Ολλανδίας και ανήκει στο κεντροαριστερό Εργατικό κόμμα, επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του για ακόμη 2,5 χρόνια.
Η σκληρή του στάση απέναντι τόσο στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα σε προγράμματα πακέτων διάσωσης, τον έκανε να χάσει ισχυρούς συμμάχους όπως η Γερμανία και Ιταλία.
Αντίπαλός του στην κούρσα αυτή ο ΥΠΟΙΚ της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος επιδιώκει να αναλάβει το αξίωμα, ώστε η Μαδρίτη να συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση της πολιτικής της ευρωζώνης.
-  Την στήριξή της στον υπουργό της Ισπανίας έχει εκδηλώσει η Ανγκελα Μέρκελ, ωστόσο βασικό μειονέκτημα του κ. Ντε Γκίντος είναι πως πιθανόν να μην είναι υπουργός για πολύ ακόμα. Οι ισπανικές εκλογές θα διεξαχθούν πριν το τέλος του χρόνου, με το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα να δείχνει σημάδια κατάρρευσης στις δημοσκοπήσεις.
~
*** Έκτακτο: Δήλωση Μέρκελ για Ελλάδα
merkel
 -  Ολοκληρώθηκε όπως έγινε γνωστό με συμφωνία η Σύνοδος Κορυφής. Συνέντευξη Τύπου έδωσε πριν από λίγο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε στην πρόθεση των εταίρων να συζητήσουν παράταση αποπληρωμής του χρέους, αλλά πρόσθεσε ότι είναι «εκτός συζήτησης» το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους. Χαρακτήρισε «εποικοδομητική» την πολύωρη συζήτηση που έγινε σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και πρόσθεσε ότι σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί το Eurogroup για την περαιτέρω επεξεργασία της συμφωνίας.
«Οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Όλες οι διαδικασίες, όπως και το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, συνέβαλαν στο να καταστεί αυτό σαφές», πρόσθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας.
«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπομονετικοί, η εμπιστοσύνη τον τελευταίο καιρό κλονίστηκε. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα με την Ελλάδα και να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Και οι Έλληνες φέρουν την ευθύνη για να γίνουν αυτά που αποφασίστηκα. Έχω μεγάλη πίστη στην έναρξη των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα. Νομίζω πως τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μεινονεκτήματα» σημείωσε.
Όπως είπε η καγκελάριος της Γερμανίας το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί για άμεσες επενδύσεις. Είπε δε ότι «κατά την εκπόνηση του προγράμματος θα πρέπει να επιστρέψουμε στο κανονικό σχήμα του ελέγχου των τριών θεσμών όπως και στα άλλα κράτη».
Σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα αιτηθεί νέου προγράμματος διάσωσης από το ΔΝΤ όταν λήξει το πρόγραμμα του ΔΝΤ τον Μάρτιο. Το πρόγραμμα είναι 82-86 δισ. για 3 χρόνια. Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα ταμείο ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ.».
«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος και θα είναι επώδυνη η προσπάθεια -όπως έγινε απόψε το βράδυ- όμως ελπίζω ότι οι προσπάθειες θα τελεσφορήσουν» δήλωσε.
~
***  ΒΟΜΒΑ: Η Γερμανία καταστρέφει την Ευρώπη...
merkel
 -  Σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ, έκανε ο Γάλλος ευρωβουλευτής, Ζαν-Λυκ Μελανσόν μέσω twitter, τονίζοντας ότι "η φράση για τον κίνδυνο τρίτης καταστροφής της Ευρώπης από την Γερμανία ανήκει στον Γιόσκα Φίσερ, Γερμανό, οικολόγο, πρώην υπουργό του Σρέντερ".
Η Άνγκελα Μέρκελ στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα δήλωσε ότι θα υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό σημαίνει ότι οι νόμοι που πέρασαν στις αρχές Φεβρουαρίου από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ανακληθούν
~
***  Ιβαν Σαββίδης: Θέλω την Ελλάδα ψηλά!
savvidis
 -  Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβαν Σαββίδης σε συνέντευξη-ποταμό στη Ρωσική "Κοσμος και Ομόνοια" δίνει απαντήσεις για την πατρίδα που αγαπάει και τον προβληματίζει.
Όταν ρωτήθηκε πως του φάνηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος , ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απάντησε "Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιφέρει θετικές και αρνητικές συνέπειες. Πρέπει να εξετάσουμε κυρίως γιατί οι Έλληνες είπαν όχι και για ποιο λόγο οι Ευρωπαίοι δεν το είχαν εξετάσει αυτό. Νομίζω ότι δεν είχαν καταλάβει την ελληνική ψυχοσύνθεση και δεν θωρούσαν ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν ταπεινωτική. Οι Έλληνες προφανώς καθοδηγούνταν από την ορθόδοξη πολιτική της υπομονής, αλλά όταν κατάλαβαν ότι η ανοχή δεν είναι πια η λύση κατέληξαν σε μία ταπεινωτική αντίδραση, αλλά αυτή τη φορά προς την Ευρώπη." και πρόσθεσε "Οι Έλληνες προφανώς με την απάντηση τους στο δημοψήφισμα αποφάσισαν να στηρίξουν τον νεαρό εκκολαπτόμενο πρωθυπουργό. Γιατί να μην πάρει μία ευκαιρία ένα νέο πρόσωπο, με νέες ιδέες, σε μία χώρα όπου τα παλιά πρόσωπα οδήγησαν στην καταστροφή;"
"Ο Τσίπρας κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την αξιοπιστία του ελληνικού λαού, ο οποίος μπορεί να βασίζεται σε αυτό το δάνειο εμπιστοσύνης που του έδωσε, να καθοδηγείται από αυτό και -ελπίζουμε- να επωφεληθεί από αυτό το αποτέλεσμα" σχολίασε ο Ιβαν Σαββίδης αλλα και έδειξε να τηρεί στάση αναμονής "Δυστυχώς σε αυτό το στάδιο κάθε σενάριο για την Ελλάδα θα είναι άσχημο. Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντέξει το χειρότερο. Αλλά σε αυτή την κατάσταση είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πως θα βγούμε από αυτό, πως να δημιουργήσουμε μία καλύτερη βάση για το χειρότερο. Η ανατολική σοφία λέει: μη φοβάσαι να πέσεις. Να φοβάσαι μήπως χάσεις χρόνο κατά την διάρκεια της πτώσης."
"Έχω πει επανειλημμένως και όχι μόνο σε έναν Έλληνα Πρωθυπουργό την άμεση ανάγκη να ψηφιστεί ένας νόμος, ο οποίος θα αποτελεί βάση της οικονομίας. Πρέπει να είναι ένα σύνολο νόμων, που θα διαμορφώνουν την επιθυμία των επενδυτών να επενδύσουν με την σιγουριά ότι τα συμφέροντα τους και τα κεφάλαια τους θα προστατεύονται. Και στην Ελλάδα δεν υπάρχει σήμερα ούτε η στοιχειώδης νομοθεσία που να προστατεύει τους ξένους επενδυτές. Πείτε μου ειλικρινά γιατί ένας επενδυτής θα θέλει να φέρει τα χρήματα του και να τα επενδύσει στην Ελλάδα όταν λείπει η οικονομία; Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι η προοπτική μίας επιστροφής; Οι Υπουργοί δεν χρειάζεται να είναι μέλη του Κοινοβουλίου, επειδή τότε δεν ενεργούν μόνο ως Υπουργοί που σχεδιάζουν το οικονομικό όφελος της χώρας, αλλά ως κάποιοι που με την λειτουργία τους χαϊδεύουν το ακουστικό νεύρο των ψηφοφόρων τους, ώστε να μην χάσουν την θέση τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να σχηματίζεται με βάση την στρατηγική χάραξη του κράτους. Με λίγα λόγια είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μία πραγματική οικονομία με εθνική στόχευση. Ένα νόμισμα, το ευρώ, η δραχμή ή οτιδήποτε άλλο - δεν είναι τόσο σημαντικό".
Ο Ιβαν Σαββίδης παραδέχτηκε "Δεν είμαι ένας νορμάλ επενδυτής στην ελληνική οικονομία. Επειδή όμως είμαι επενδυτής και Έλληνας πατριώτης -και αυτό το τελευταίο ευτυχώς είναι πιο σημαντικό για μένα- αυτό σημαίνει ότι σήμερα δεν έχω σκοπό να κερδίσω λεφτά σε μία κατακερματισμένη και διαλυμένη Ελλάδα. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθώ, ότι οποιοσδήποτε επενδυτής στην θέση μου θα είχε φύγει ή θα είχε βρει δικαιολογίες για να αποχωρήσει. Σε ότι αφορά τον φόβο των επιχειρήσεων όταν ήμουν με την ομάδα μου και συζητούσα την αγορά του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ τότε έζησα πράγματα που στην επιχειρηματική λογική ήταν παράλογα. Πάντως έχω την συνείδηση μου καθαρή."
~
***  Θεοδωράκης: Νέες θυσίες, αλλά με σχέδιο και αποφασιστικότητα
Για συμφωνία που άργησε πολύ και περιλαμβάνει επώδυνες ρυθμίσεις, μιλά ο Σ. Θοεδωράκης, αναφέροντας ότι φορά θα εφαρμοστούν με σχέδιο και αποφασιστικότητα.theodwrakis-nees-thusies-alla-me-sxedio-kai-apofasistikotita
-  Για επώδυνες ρυθμίσεις που θα απαιτήσουν νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό, αλλά αυτή τη φορά «με σχέδιο», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους, που όπως αναφέρει «άργησε πολύ». «Ο στόχος επετεύχθη. Η χώρα κρατήθηκε στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την τελευταία του υπόσχεση σε πείσμα όλων αυτών που ήθελαν να επιστρέψουμε στη δραχμή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του και συμπληρώνει:
«Ελπίζουμε κυβέρνηση – Κοινοβούλιο και κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις να πάρουν τις αποφάσεις που τους αναλογούν έτσι ώστε να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε μια νέα εποχή. Η συμφωνία άργησε πολύ, περιλαμβάνει επώδυνες ρυθμίσεις και θα απαιτήσει δυστυχώς νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Aυτή τη φορά όμως ας το κάνουμε με σχέδιο, αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη.  Για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».
~ Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη
«Αποφύγαμε το Grexit, υπάρχει συμφωνία. Την αξιολογούμε. Η Κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη», ήταν το πρώτο σχόλιο της Φώφης Γεννηματά, μέσω του λογαριασμού της στο Τwitter, αμέσως μετά με την ανακοίνωση της συμφωνίας.
~*  Fofi Gennimata @FofiGennimata
Αποφύγαμε το , υπάρχει συμφωνία. Την αξιολογούμε. Η Κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη.
-  «Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της συμφωνίας, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές σημειώσαμε σήμερα νίκη έναντι των ακραίων συντηρητικών κύκλων» συμπλήρωσε.
~ * Fofi Gennimata @FofiGennimata
Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της συμφωνίας, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές σημειώσαμε σήμερα νίκη έναντι των ακραίων συντηρητικών κύκλων @PES_PSE
 ~
***   Ολάντ: Σήμερα άνοιξε η διαπραγμάτευση
«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία επιλογή... Τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες θα αρχίσει η διαπραγμάτευση» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Ολάντ.
olant-simera-anoikse-i-diapragmateusi
-  Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με το πέρας της Συνόδου Κορυφής, δήλωσε ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα υποβληθεί για έγκριση στο γαλλικό κοινοβούλιο την Τετάρτη.
- Είπε επίσης ότι θα γίνει μία «αναδιάταξη» των πληρωμών του ελληνικού χρέους που θα αφορά τις προθεσμίες και τα επιτόκια.
Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε για τη Σύνοδο Κορυφής «όλα έπρεπε να εξεταστούν, όλα να συζητηθούν, όλα να ειπωθούν».
«Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε μία επιλογή για να έχει πρόσβαση αυτή τη χρονική στιγμή σε 80 δισ. και στα 35 δισ. από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ».
~ Η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και το καθήκον μας ήταν να παραμείνει... Αν είχε βγει η Ελλάδα; Τί θα είχαμε πει τότε; Έπρεπε να πετύχουμε. Και σε ό,τι με αφορά ήθελα να υπάρξει μια συμφωνία... Για την Ευρώπη ξημερώνει μια καλή μέρα...
-  Επισήμανε ότι «σήμερα άνοιξε η διαπραγμάτευση, άρα τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις».
Αναφέρθηκε στο τί δόθηκε και στο τί ζητήθηκε από την Ελλάδα και στάθηκε στις «μεταρρυθμίσεις» που πρέπει να προχωρήσουν «για να έχει η Ελλάδα ανάπτυξη».
~ Κάποια στιγμή φοβηθήκαμε ότι θα στερηθούμε την Ελλάδα...
«Κάποια στιγμή φοβηθήκαμε ότι η ζώνη του ευρώ θα στερηθεί την Ελλάδα» είπε ο γάλλος πρόεδρος.

-  Ο Ολάντ αναφέρθηκε στην ιστορία και στον πολιτισμό της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μία φίλη χώρα... Η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και το καθήκον μας ήταν να παραμείνει... Αν είχε βγει η Ελλάδα; Τί θα είχαμε πει τότε; Έπρεπε να πετύχουμε. Και σε ό,τι με αφορά ήθελα να υπάρξει μια συμφωνία... Για την Ευρώπη ξημερώνει μια καλή μέρα...»
 \

Ανταλλάγματα, εγγυήσεις

Απαντώντας σε ερώτηση γάλλου δημοσιογράφου για τα ανταλλάγματα (η ερώτηση ήταν: «Το spiegel μιλά για μία λίστα φρικαλεοτήτων.... υπήρξε κάποια στιγμή που σκεφτήκατε ότι ο στόχος ήταν η ταπείνωση της Ελλάδας, η ταπείνωση του κ. Τσίπρα;) ο κ. Ολάντ απάντησε:
«Πρώτον, τί ήταν αυτό το οποίο εδόθη στην Ελλάδα; Εάν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί έτσι όπως το ελπίζουμε, η Ελλάδα θα λάβει 80 δισ. ευρώ κάτι που δεν έχει ποτέ δοθεί σε μία χώρα στο πλαίσιο της Ευρώπης. Επίσης, προσφέρθηκε στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα επενδύσεων 35 δις ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ. Τί άλλο εδόθη στην Ελλάδα; Αλληλεγγύη -βεβαίως και νομισματική, σε επίπεδο ρευστότητας, το οποίο θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες.
Τί εζητήθη από την Ελλάδα; Βεβαίως, ήδη πολλά της είχαν ζητηθεί και στο πλαίσιο μίας λιτότητας πρωτόγνωρης για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.
Ζητήθηκε λοιπόν, πρώτα να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, κάτι το οποίο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε αποδεχθεί, εφόσον την περασμένη Παρασκευή ζήτησε από το Κοινοβούλιο του να γίνει αυτή η ψηφοφορία ενόψει κάποιων αρχών επί μεταρρυθμίσεων και τα οποία βεβαίως, θα συγκεκριμενοποιηθούν σε επίπεδο νομοσχεδίων τις επόμενες μέρες.
Ζητήθηκε από την Ελλάδα να γίνουν μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά την αγορά των προϊόντων, την αγορά εργασίας, τον ενεργειακό τομέα -μα όλες οι χώρες στην Ευρώπη έχουν ήδη ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις.
 
Επίσης, ζητήθηκε από την Ελλάδα -και αυτό είναι μία μακρά συζήτηση, όπως είπα- να ιδρύσει ένα Ταμείο που θα υπάρχουν τα περιουσιακά στοιχεία και οι τράπεζες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως εχέγγυα έναντι των δανείων που θα λάβει η Ελλάδα.
Η Ελλάδα έδωσε μάχη -και ο Αλέξης Τσίπρας το έκανε αυτό- προκειμένου να μην χαθεί η κυριαρχία της και για αυτόν τον λόγο η έδρα του Ταμείου αυτού θα είναι στην Ελλάδα και η διαχείριση του θα γίνεται από Έλληνες, με τη συνδρομή βεβαίως, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή των Θεσμών.
Το Ταμείο αυτό θα είναι υπέρ της ανάπτυξης της Ελλάδας και θα συνδράμει στις επενδύσεις. Τέλος, καθόλη τη διάρκεια αυτής της νύχτας, πραγματικά δεν τέθηκε θέμα ταπείνωσης της Ελλάδας. Ζητούσε ένα πρόγραμμα, ούτε συνδρομή, ούτε φιλανθρωπία. Αυτό είναι στην αρχή της αλληλεγγύης. Έπρεπε λοιπόν, να μπορέσουμε να βρούμε λύση, διότι υπήρξαν χώρες, όχι μόνο η Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες που ζητούσαν να δοθούν εγγυήσεις. Κι αυτό ήταν αναγκαίο για να μπορέσουν κι αυτές να περάσουν τη συμφωνία από τα Κοινοβούλια τους.
Αυτό σε τί θα χρησίμευε, εάν είχαμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα το οποίο δεν θα είχε περάσει από τα κοινοβούλια της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας -και δεν αναφέρομαι καν στο δικό μου- ; Άρα ζητήθηκε να υπάρχουν εγγυήσεις και όροι, οι οποίοι θα έπρεπε να γίνονται σεβαστοί. Για παράδειγμα, στη Γαλλία, η πλειονότητα των συμπατριωτών μου είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ταυτόχρονα δεν το θέλουν αυτό χωρίς όρους....» 
Η Ελλάδα έχει χάσει την κυριαρχία της;
«Ζητήθηκε από τους ΥΠ.ΟΙΚ. και τους ηγέτες να πάρουν κάποιες αποφάσεις, ενώ θα χρειαστεί να αποφανθούν και άλλα κοινοβούλια. Δεν πρόκειται για Επιτροπεία, αλλά για απόδειξη καλής πίστης... Αρχικά υπήρχε η ιδέα του Λουξεμβούργου, τελικά θα είναι στην Αθήνα» 
Υπάρχει μία γερμανική Ευρώπη;
Σε άλλη ερώτηση εάν τελικά υπάρχει μία γερμανική Ευρώπη, ο γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι, έχουν υπάρξει δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Ε.Ε. ακόμη και πρόσφατα, όπως συνέβη με το θέμα των μεταναστών. Αλλά υπήρχε κοινή πρόθεση.
«Ξέρετε τις δημοσκοπήσεις, στη Γερμανία ασκήθηκαν έντονες πιέσεις για ένα Grexit. Υπήρχε επίσης, η εναλλακτική στο κείμενο για προσωρινή έξοδο που είχε τα χαρακτηριστικά μίας οριστικής εξόδου. Η Ευρώπη πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και όχι να υπηρετεί το ένα κοινοβούλιο ή το άλλο, τη μία κοινή γνώμη ή την άλλη».
~
*** Δημοσιογράφοι κοιμούνται στο πάτωμα περιμένοντας να ολοκληρωθεί η Σύνοδος «Το πρώτο θύμα του Eurosummit: Να τον ξυπνήσουμε όταν τελειώσει;» γράφει δημοσιογράφος στο twitter για τον συνάδελφό του που πήρε έναν υπνάκο στο πάτωμα!dimosiografos-koimithike-sto-patwma-perimenontas-na-oloklirwthei-i-sunodos
-  Οι δημοσιογράφοι κοιμούνται στο πάτωμα, στην αίθουσα των δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι περιμένουν να ολοκληρωθεί η δραματική Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.
Δεiτε τη φωτογραφία με το πρώτο «θύμα» την οποία ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο δημοσιογράφος του EUobserver,  Eric Maurice.
Embedded image permalink      Aλλά δεν είναι ο μόνος
Οσο περνάει η ώρα και η βραδιά δεν λέει να τελειώσει, όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι αναζητούν λίγη ξεκούραση σε όποιο σημείο μπορούν: στο πάτωμα, στις καρέκλες... Όπως αυτοί στη φωτογραφία που μόλις ανέβασε στο twitter ο δημοσιογράφος του CNN Ρίτσαρντ Κουέστ.
 
~
***  Μπέπε Γκρίλο: Προειδοποίηση για όλες τις χώρες, η ταπείνωση της Ελλάδας
H Δημοκρατία παύτηκε. Η ταπείνωση της Ελλάδας είναι μια προειδοποίηση για όλες τις χώρες που θέλουν να αναγνωρισθεί η κυριαρχία τους». Αυτή την εκτίμηση εξέφρασε μέσω διαδικτύου ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.
«Μια εβδομάδα για να τσακισθούν τα πλευρά της Ελλάδας. Ο Βαρουφάκης παραιτείται...
(απομακρύνεται;) από την ηγεσία του υπουργείου του. Η ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρόταση Τσίπρα κατά 95% ίδια με εκείνη που απορρίφθηκε από τους Έλληνες. Η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος ποδοπατάτε. Η Ελλάδα ταπεινώνεται από την Γερμανία. Ο Τσίπρας βγάζει το σακάκι μπροστά στην Μέρκελ και τον Ολάντ "πάρτε και αυτό". O Tσίπρας που ωθείται σε παραίτηση υπέρ μιας νέας κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" που να αρέσει στην Τρόικα» τονίζει, μέσω ίντερνετ, ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός .
~
***  Ραχήλ Μακρή: «Βάρκιζα νο2 – Ραντεβού στα γουναράδικα»
raxil  -  Με τη συμφωνία της Βάρκιζας παρομοιάζει τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.
Σε ανάρτησή της στο facebook έγραψε: «Βάρκιζα Νο. 2. Ιούλιος 2015
Ραντεβού στα γουναράδικα», συνοδεύοντας την ανάρτηση με μία φωτογραφία από την παράδοση των όπλων του ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Βάρκιζας.
rachel
Υπενθυμίζεται ότι η Ραχήλ Μακρή απουσίαζε από τη ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση προς την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τοποθετήθηκε κατά της συμφωνίας.
~
*** Κώστας Λαπαβίτσας: Η αναγκαιότητα της εξόδου από την ΟΝΕ
Αναγκαία θεωρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας την έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ. Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο αναφέρει ότι η συμφωνία φαίνεται πως περιλαμβάνει επαχθέστατους όρους.

Κώστας Λαπαβίτσας: Η αναγκαιότητα της εξόδου από την ΟΝΕ -  Αναγκαία θεωρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας την έξοδο της Ελλάδας από την ΟΝΕ.  Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο αναφέρει ότι η συμφωνία φαίνεται πως περιλαμβάνει επαχθέστατους όρους.
Αναλυτικά: - Συμφωνία, λοιπόν, υπό την απειλή του πιο ωμού εκβιασμού και, από ότι φαίνεται, με επαχθέστατους όρους. Πανηγυρίζει το εγχώριο μνημονιακό στρατόπεδο και νιώθουν δικαιωμένοι οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί που κατέστρεψαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Θα κάνω μια αποτίμηση της συμφωνίας τις επόμενες μέρες, μόλις έχουμε το πλήρες κείμενο. Τώρα επείγει να αναδιατυπωθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αναγκαιότητα της εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ.
~ Η Ελλάδα στο δόκανο της ΟΝΕ
-  Το δίλημμα που πλανάται από το 2010 πάνω από τη χώρα είναι: ευρώ με μνημόνια και τεράστιο χρέος, ή εθνικό νόμισμα με πολιτική ανάπτυξης και στάση πληρωμών στο χρέος.
- Ο πρώτος δρόμος δοκιμάστηκε ολόκληρη την προηγούμενη πενταετία και τα αποτελέσματά του είναι γνωστά. Η συμφωνία επαναφέρει το αδιέξοδο με τον χειρότερο τρόπο.
- Ο δεύτερος δρόμος λοιδορήθηκε, δαιμονοποιήθηκε, ποτέ δεν συζητήθηκε σοβαρά. Ακόμη χειρότερα, άνθρωποι που θα έπρεπε να έχουν συναίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει, αρνήθηκαν την ίδια την ύπαρξη του διλήμματος, δηλώνοντας μάλιστα ότι το νόμισμα δεν έχει σημασία.
- Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ χωρίς επαρκή δημόσια συζήτηση, χωρίς τα λαϊκά στρώματα να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τι πραγματικά συνέβαινε. Μια δράκα 'εκσυγχρονιστών', με τη στήριξη των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, έβαλαν την χώρα σε ένα σκληρό θεσμικό πλαίσιο, με πολύ υψηλή ισοτιμία και παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία, προσβλέποντας στον αναγκαστικό 'εξευρωπαϊσμό' της. Είναι δύσκολο να βρει κανείς πράξη μεγαλύτερης ανευθυνότητας στην ελληνική ιστορία, αν εξαιρέσουμε τις πολεμικές περιόδους. Έπιασαν την Ελλάδα στο δόκανο.
~ Η αποτυχία της ΟΝΕ και η ελληνική τραγωδία
-  Η ΟΝΕ αποτελεί ένα θεσμικό πλαίσιο με ανελαστική λογική που βασίζεται στη λιτότητα και με νεοφιλελεύθερη ιδεολογία. Ως νομισματική ένωση είναι ιστορικά αποτυχημένη και ο λόγος είναι η πολιτική της Γερμανίας να κρατάει τους δικούς της ονομαστικούς μισθούς χαμηλά, δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αποσπώντας τεράστια εμπορικά πλεονάσματα. Χρησιμοποιώντας την ΟΝΕ η Γερμανία έχει γίνει ο μεγαλύτερος δανειστής και κυριαρχεί πολιτικά στην Ευρώπη.
- Η αποτυχία της ΟΝΕ έχει οδηγήσει στην καταρράκωση της περιφέρειας και είναι θέμα χρόνου να φανεί και η οικονομική και πολιτική ήττα των μεγάλων χωρών του κέντρου, όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Υπάρχει βέβαια ο ψεύτικος μανδύας του ‘ευρωπαϊσμού’ που στη χώρα μας αξιοποιήθηκε κατά κόρον από μνημονιακούς και άλλους. Δεν θα μπορέσει όμως η ιδεολογία της ‘Ευρώπης’ να καλύψει για πολύ την ανελέητη πραγματικότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών και κοινωνιών. Η ΟΝΕ έχει αποτύχει και οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Η Ελλάδα, με τη στρεβλή ανάπτυξη δεκαετιών που υπερτόνιζε τις υπηρεσίες, με το πελατειακό κράτος, τη φορολογική ασυδοσία και την κυριαρχία μιας κάστας ολιγαρχών, έχει κυριολεκτικά συντριβεί εντός του ανελαστικού πλαισίου της ΟΝΕ. Η επιμονή του πολιτικού συστήματος και των μηχανισμών εξουσίας να κρατήσουν τη χώρα με νύχια και με δόντια σε μια αποτυχημένη νομισματική ένωση, ότι κι αν αυτό σημαίνει για τον ελληνικό λαό, πλησιάζει πια τα όρια της τραγωδίας.
- Η σκληρή και αδήριτη πραγματικότητα της ΟΝΕ φάνηκε πέραν πάσης αμφιβολίας τις τελευταίες μέρες κι έλαχε στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς να πιεί το πικρό ποτήρι. Εξέλιπαν πλέον οι ψευδαισθήσεις του ευρωπαϊσμού, ακόμη και οι πιο δογματικοί υποστηρικτές του κατάλαβαν ότι 'καλό ευρώ' δεν πρόκειται και δε μπορεί να υπάρξει. Η πραγματικότητα της ΟΝΕ είναι ο Σόιμπλε και οι εκβιασμοί του, η ενεχυρίαση της δημόσιας περιουσίας και η νεοαποικιακή επιτήρηση της χώρας και της κοινωνίας. Δεν υπάρχουν 'ελιγμοί' στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει 'κερδισμένος χρόνος' για να γίνουν ριζοσπαστικές τομές στο εσωτερικό της χώρας. Το αδιέξοδο είναι απόλυτο και συνοδεύεται από πλήρη εξευτελισμό.
~ Και τώρα τι;
- Καλά όλα αυτά θα πουν πολλοί, αλλά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει προετοιμασία για την έξοδο, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει συνειδητοποίηση από πλευράς του ελληνικού λαού.
- Είναι αλήθεια ότι δεν έχει γίνει προετοιμασία του λαού για τις δυσκολίες, τις προοπτικές και τη διαδικασία της εξόδου. Απεναντίας, η κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού από τα ΜΜΕ και το μνημονιακό στρατόπεδο δεν έχει προηγούμενο. Πλήρης είναι και η ηθική χρεοκοπία του πνευματικού κόσμου της χώρας. Αλλά ο θυμός από τον εκβιασμό και την εθνική προσβολή που εμπεριέχεται στη συμφωνία, καθώς και η απελευθέρωση της κοινωνικής δυναμικής που έφερε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μπορούν να έχουν γρήγορα αποτελέσματα στη λαϊκή συνείδηση.
- Είναι επίσης αλήθεια ότι δεν έχει γίνει τεχνική προετοιμασία, πράγμα που καθιστά τη βεβιασμένη έξοδο εξαιρετικά επικίνδυνη. Αυτή ακριβώς ήταν και η βάση του εκβιασμού που άσκησαν με τόση επιτυχία οι δανειστές. Η Ελλάδα φρόντισε να κάνει ότι περνάει από το χέρι της τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσει τους δανειστές και να εξασθενίσει τον εαυτό της.
- Σχέδιο εξόδου όμως υπάρχει, έστω και με τη μορφή πλοηγού, δουλεμένο από καιρό και επιμελημένο από σειρά οικονομολόγων. Χρειάζεται επικαιροποίηση, καθώς και πληρέστερη επεξεργασία των επιμέρους πλευρών του, αλλά το περίγραμμα και η βασική δομή της διαδικασίας εξόδου με ασφάλεια και ελαχιστοποίηση του κόστους είναι γνωστά.
- Το εθνικό νόμισμα δεν είναι φυσικά το μαγικό ραβδί που θα λύσει όλα τα προβλήματα της Ελλάδας. Θα απελευθερώσει όμως τη χώρα από το δόκανο, έστω και με το τίμημα μιας δύσκολης αρχικής περιόδου. Θα της επιτρέψει επίσης να προχωρήσει στις βαθιές τομές στο κράτος, την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και την ανατροπή της κοινωνικής ισορροπίας υπέρ των πολλών, πράγματα που δεν γίνονται μέσα στην ΟΝΕ. Ο ελληνικός λαός θα φανεί έτοιμος να πληρώσει το τίμημα, αν του ειπωθεί η απλή αλήθεια.
-  Ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση με μια πολύ επιτυχημένη εκλογική στρατηγική, η οποία όμως κατέρρευσε παταγωδώς στη διακυβέρνηση. Η συμφωνία δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της χώρας και είναι πιθανόν να αποδεχθεί παντελώς ανεφάρμοστη. Η προοπτική της εξόδου από την ΟΝΕ θα τεθεί ξανά με εξαιρετικά επιτακτικό τρόπο εκ των πραγμάτων και μάλιστα πολύ σύντομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει στα μέλη και στους ψηφοφόρους του να προχωρήσει σε ταχύτατη επανεκτίμηση της πορείας της χώρας και να διαμορφώσει πρόταση εξόδου από την ΟΝΕ με πειστικό τρόπο. Αν δεν το κάνει, οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα γεννήσουν πολιτικά τέρατα.
-   Πηγή: costaslapavitsas.blogspot.gr
~
*** Για χρηματοοικονομικό πραξικόπημα μιλά στέλεχος των Podemos
Για χρηματοοικονομικό πραξικόπημα μιλά στέλεχος των Podemos
-    Ετσενίκε: Στόχος να μεταμορφωθεί η Ελλάδα σε προτεκτοράτο
Τη συμφωνία ανάμεσα στην ευρωζώνη και την Ελλάδα κατήγγειλε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του ισπανικού κόμματος Podemos, διαβεβαιώνοντας πως η Ευρώπη επιχείρησε μ” αυτήν «ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα» με στόχο να μεταμορφώσει την Ελλάδα σ” ένα «προτεκτοράτο».
«Αυτό που επιδιώκουν στην Ελλάδα, είναι να κάνουν ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα, να μεταμορφώσουν τη χώρα σε προτεκτοράτο», δήλωσε ο Πάμπλο Ετσενίκε, πρώην ευρωβουλευτής και νυν βουλευτής περιφερειακού κοινοβουλίου, ο οποίος θεωρείται δεύτερος στην ιεραρχία του Podemos.
«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει», κατήγγειλε ο βουλευτής αυτός, ο οποίος είναι το πρώτο στέλεχος του Podemos που αντιδρά στη συμφωνία που συνήφθη στις Βρυξέλλες.
Ο Ετσενίκε έχει τη φήμη του «σκληρού» στους κόλπους του Podemos, του οποίου ηγείται ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο γενικός γραμματέας του κόμματος.
«Περίμενε Αλέξη (Τσίπρα), ερχόμαστε και θα είμαστε πιο δυνατοί», είχε δηλώσει χθες, Κυριακή, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.
Η Ισπανία, όπου οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς, παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ το Podemos έχει γίνει μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, μετά το δεξιό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE).
~
*** Βερολίνο: Σε συνεννόηση ήταν ο Σόιμπλε με τη Μέρκελ για προσωρινό Grexit
Βερολίνο: Σε συνεννόηση ήταν ο Σόιμπλε με τη Μέρκελ για προσωρινό Grexit  Σε συνεννόηση με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, βρισκόταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ό,τι αφορά το έγγραφο με την πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε η εκπρόσωπός του, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, ενώ ο Αντικαγκελάριος Ζίγκαρ Γκάμπριελ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του, Τάνια Αλεμάνι, γνώριζε για το έγγραφο, αλλά η πρωτοβουλία να τεθεί στο Eurogroup δεν ήταν σε συνεννόηση με το υπουργείο του.
Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε ότι το έγγραφο αφορούσε μόνο το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνούσε η Αθήνα.
«Η Καγκελάριος και η κυβέρνηση από το 2010 εργάζονταν πάντα με στόχο να καταστεί δυνατή η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να γίνει εφικτός ο δρόμος προς την βιώσιμη ανάπτυξη» , δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ η κυρία Φον Τισενχάουζεν έκανε λόγο για ένα «έγγραφο εργασίας» , από αυτά που συνηθίζεται να ανταλλάσσονται στην διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι κατατέθηκε χθες και στο γερμανικό Κοινοβούλιο. «Δεν επρόκειτο για έγγραφο διαπραγμάτευσης, για αυτόν τον λόγο δεν υπήρχε η υποχρέωση για ενημέρωση της Βουλής εκ των προτέρων» , επισήμανε και τόνισε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε στενό και συνεχή συντονισμό με την Καγκελάριο και τον Αντικαγκελάριο και ενήργησε στις Βρυξέλλες στη βάση της κοινής θέσης της κυβέρνησης".
Από την πλευρά πάντως του κ. Γκάμπριελ, η εκπρόσωπός του διευκρίνισε ότι ο Αντικαγκελάριος βρισκόταν σε στενή συνεργασία με την κυρία Μέρκελ, τον κ. Σόιμπλε, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και άλλους σοσιαλδημοκράτες, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και διαφορετικές απόψεις σε κάποια ζητήματα» . Αυτή την πρωτοβουλία να τεθεί το θέμα για προσωρινό grexit ο υπουργός δεν την συμμερίζεται, δήλωσε η εκπρόσωπος του κ. Γκάμπριελ.


~
***  Ραχόι: Η συμφωνία ενδυναμώνει το ευρώ
Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γυρίσει «στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», με την προϋπόθεση πως «όλοι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους».  
Ραχόι: Η συμφωνία ενδυναμώνει το ευρώ
-  Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι χαιρέτισε σήμερα στη Μαδρίτη την «ισορροπημένη συμφωνία» που συνήφθη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, επιμένοντας στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις απ' όλες τις πλευρές.«Πιστεύω πως είναι μια ισορροπημένη συμφωνία», δήλωσε ο Ραχόι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Ιοάνις. «Ενισχύει το κοινό νόμισμα» και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γυρίσει «στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», με την προϋπόθεση πως «όλοι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ακόμη ο Ισπανός πρωθυπουργός.  Πηγή: protothema.gr
 ~
***  ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΙΚ: ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM...
- Πολύ απαιτητική και περίπλοκη, χαρακτήρισε την διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου η Ελλάδα να υπαχθεί ...
σε πρόγραμμα του ESM η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν και τόνισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, καθώς πρόκειται για τεχνική διαδικασία, η οποία «δεν γίνεται γρήγορα», μεταδίδει το ΑΠΕ.
-  «Εφόσον θα υπάρχει η βασική απόφαση του Συμβουλίου των Κυβερνητών του ESM, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και κατά το δυνατόν με το ΔΝΤ, θα συμφωνήσουν στους όρους που πρέπει να ακολουθηθούν, δηλαδή στο Μνημόνιο και μετά θα πρέπει και να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες της δανειακής σύμβασης», δήλωσε η κυρία Φον Τισενχάουζεν και σημείωσε ότι πρόκειται για εκτεταμένες λεπτομέρειες που αφορούν το χρονοδιάγραμμα, τα ορόσημα. Πηγή  :   http://livester.gr/a/blogs  .-
~
***  ΟΙ 32 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ''ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ''...
- Συνάντηση είχαν στη Βουλή περισσότεροι από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στην ψηφοφορία της Παρασκευής ψήφισαν «Όχι», «παρών» ή απείχαν...
και έχουν προαναγγείλει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες. Η συνάντηση των βουλευτών έγινε στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου. Η αντιπρόεδρος, αν και ψήφισε θετικά στην πρόταση για εξουσιοδότηση την Παρασκευή, βρίσκεται στην ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και συνυπέγραψε αμέσως μετά κείμενο με το οποίο ξεκαθαριζόταν ότι δεν την δεσμεύει το «Ναι» για τη συνέχεια και τις επόμενες ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους.
-  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποστασιοποιηθεί από την κεντρική γραμμή υπολογίζονται σε τουλάχιστον 32. 
-  Στη συνάντηση των βουλευτών σήμερα ήταν κυρίως βουλευτές και στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ωστόσο συμμετείχαν και στελέχη από την ΔΕΑ και την ΚΟΕ.
-  Πάντως το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μέσα στο κόμμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ και θα πρέπει να αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο οι βουλευτές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πήραν αποστάσεις την Παρασκευή από την ηγετική ομάδα, να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Ο Αντώνης Νταβανέλλος συνομιλεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Σόφη Παπαδόγιαννη
~   Νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ ή αποχώρηση και δημιουργία νέου κόμματος θέλει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ
-   Αποτυπώνοντας το διχαστικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, η Κομμουνιστική Τάση του κόμματος κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για προδοσία.
-  Αφού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «μνημονιακή» και κάνει λόγο για «κοινοβουλευτική χούντα» η συνιστώσα ΚΟΤΑ (Κομμουνιστική Τάση) καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα καταψηφίσουν τα μέτρα και ζητά από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος «αν χαθεί η μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες».
Στάθης Λεουτσάκος, Σόφη Παπαδόγιαννη και Παναγιώτης Λαφαζάνης
Πηγή  : http://fimotro.blogspot.gr/  .-
~
*** ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμες αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

-   Συνεδριάζει αύριο στις 8 το πρωί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με δύο κρίσιμα θέματα προς συζήτηση.
Το πρώτο είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στις Βρυξέλλες και, το δεύτερο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της μετά την διαφοροποίηση 32 βουλευτών της.
Η συνεδρίαση θα είναι κλειστή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέραν της συζήτησης για τη συμφωνία, αναμένεται να διευκρινιστεί η στάση των βουλευτών, κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, αν, δηλαδή, προτίθενται να επαναλάβουν το «παρών» ή να επιλέξουν το «όχι» ή και να απουσιάσουν ή αν θα επιλέξουν να αλλάξουν την ψήφο τους.
Είναι πιθανό, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, να συνεδριάσει απόψε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
~
*** Για προδοσία κατηγορεί τον Τσίπρα η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ


-   «Επίορκος ηγέτης», «κοινοβουλευτική χούντα» και συνέδριο για να εκλεγεί νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ ζητά η συνιστώσα - Χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους όσους ψηφίσουν τα μέτρα, καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τα καταψηφίσουν και ζητά από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος «αν χαθεί η μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες»
-  Κάλεσμα ανατροπής της “κοινοβουλευτικής χούντας της 'εθνικής ενότητας'” απευθύνει, με σκληρή ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας παράλληλα την “προδοσία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ”.
-  Η Κομμουνιστική Τάση του κυβερνώντος κόμματος ζητά την άμεση πραγματοποίηση καθημερινών μαζικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε όλες τις πόλεις - γενική απεργία διαρκείας με κεντρικό αίτημα να μην περάσει η συμφωνία κηρύσσοντας τον πόλεμο στους “επίορκους ηγέτες”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
- Έναν πόλεμο, η τελευταία μάχη του οποίου αν χαθεί, “η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα στηρίζεται στις πολιτικές και προγραμματικές αρχές του γνήσιου επιστημονικού σοσιαλισμού και στη ρητή πολιτική καταδίκη του ρεφορμισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, που όπως για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε, ευθύνονται για μεγάλες ήττες και προδοσίες”.
~  *  Η σημερινή ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
“Συμφωνία – ξεπούλημα και τιμωρία για το λαϊκό «Όχι»
- Μαζική αντίσταση στη Χούντα τρόικας – ολιγαρχίας – εθελόδουλης κυβέρνησης για να μην περάσει η συμφωνία από τη Βουλή
– Τι πρέπει να κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερή Πλατφόρμα
*  Η μνημονιακή συμφωνία που υπέγραψε τα ξημερώματα στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει άγρια λιτότητα, νέα υπερφορολόγηση του λαού, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και περικοπή μισθών - συντάξεων, αποτελεί ξεπούλημα και υποταγή στις επιταγές της τρόικας, αλλά και πράξη τιμωρίας του λαού για το περήφανο, ταξικό του «Όχι» στο δημοψήφισμα (για τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα από τις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες δείτε εδώ τη χθεσινή μας ανακοίνωση).
-  Η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκαν. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να κάνουν το ίδιο. Το πιο αποφασιστικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να επανέλθει στο προσκήνιο το μαζικό, ταξικό κίνημα του επαναστατικού «Όχι» για να ματαιώσει την ψήφιση των μνημονιακών νόμων από τη Βουλή και να ανατρέψει την κοινοβουλευτική χούντα της «εθνικής ενότητας».
~ Άμεσα πρέπει να γίνουν:
-  Καθημερινές μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις - γενική απεργία διαρκείας με κεντρικό αίτημα να μην περάσει η συμφωνία.
-  Συνελεύσεις που θα εκλέξουν επιτροπές αγώνα σε κάθε εργατικό χώρο και σε κάθε γειτονιά.
Η Κομμουνιστική Τάση καλεί όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν αποφασιστικά μέσα στις επόμενες ώρες. Η οργή της αριστερής βάσης πρέπει να γίνει πολιτική πράξη και όχι κίνητρο για αποχωρήσεις με «σκυμμένο κεφάλι». Δεν πρέπει να διευκολύνουμε τους επίορκους της ηγετικής ομάδας στο έργο της προδοσίας τους. Έχουν όχι απλά παραβιάσει, αλλά βιάσει, όλες τις ιδεολογικές, πολιτικές, προγραμματικές και καταστατικές αρχές του κόμματος. Όλη η ντροπή της προδοσίας είναι δική τους. Είναι ζήτημα πολιτικής τιμής, αλλά πάνω από όλα, μέσο διάσωσης των καλύτερων αριστερών αγωνιστών, το να δοθεί τώρα μια τελική μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες μέσα στο κόμμα.
-  Η Κομμουνιστική Τάση καλεί όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτήσουν έκτακτες συνελεύσεις των τοπικών Οργανώσεων Μελών που θα πρέπει να εγκρίνουν το παρακάτω ψήφισμα :
«Η μνημονιακή συμφωνία και τα σχέδια νόμου που τη συνοδεύουν πρέπει να καταψηφιστούν από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
-  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τα υπερψηφίσουν και τα κυβερνητικά στελέχη που θα δεχτούν να τα εφαρμόσουν θέτουν αυτόματα τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Θα είναι στο εξής ανεπιθύμητοι σε κάθε συλλογική κομματική διαδικασία και δεν θα νομιμοποιούνται να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.
-  Έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταγγείλει πολιτικά την κυβέρνηση, θα υιοθετήσει νέο πρόγραμμα, νέα πολιτική και θα εκλέξει νέα ηγεσία».
-  Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής για να συζητηθεί και να υιοθετηθεί το παραπάνω ψήφισμα. Καλούμε την Αριστερή Πλατφόρμα να το υποστηρίξει μαζί μας, να απαιτήσει από τους βουλευτές της να καταψηφίσουν τη συμφωνία και από τους υπουργούς της να παραιτηθούν τώρα από την μνημονιακή κυβέρνηση «εθνικής ενότητας».
-  Αν η αναγκαία τελική μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες δοθεί με τον τρόπο που αναφέραμε και χαθεί, τότε η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα στηρίζεται στις πολιτικές και προγραμματικές αρχές του γνήσιου επιστημονικού σοσιαλισμού και στη ρητή πολιτική καταδίκη του ρεφορμισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, που όπως για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε, ευθύνονται για μεγάλες ήττες και προδοσίες.
-  Η διεξαγωγή και επιτυχής έκβαση της παραπάνω τελική μάχης ενάντια στους επίορκους ηγέτες μέσα στο κόμμα, εξαρτάται απόλυτα από τη στάση και τις επιλογές της μεγαλύτερης τάσης της αριστεράς του κόμματος, της Αριστερής Πλατφόρμας. Αν η Αριστερή Πλατφόρμα δεν υιοθετήσει άμεσα την επιβεβλημένη στάση που προαναφέραμε, τότε χιλιάδες αγωνιστές θα αποστρατευτούν απογοητευμένοι και κάθε νόημα παραμονής των αριστερών και κομμουνιστών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει χαθεί.
-  Η Κομμουνιστική Τάση, παρότι είναι μια νέα τάση, με μικρές ακόμα δυνάμεις, αποτέλεσε και αποτελεί το μόνο αληθινά συνεπές αντίπαλο δέος  ενάντια στην προδοτική ρεφορμιστική πολιτική της ηγετικής ομάδας μέσα στο κόμμα.
-  Ήταν η μόνη Τάση που στο ιδρυτικό συνέδριο και σε όλα τα άλλα συλλογικά όργανα του κόμματος υπεράσπισε ένα συνολικό, εναλλακτικό πολιτικό και προγραμματικό σχέδιο ενάντια στις σοσιαλδημοκρατικές απόψεις της ηγεσίας.
-  Ήταν η μόνη Τάση που δια των εκπροσώπων της στην ΚΕ του κόμματος καταψήφισε ΟΛΕΣ τις πολιτικές προτάσεις της ηγετικής ομάδας, όχι από «ιδεολογική εμμονή», αλλά γιατί έκρυβαν μέσα τους ξεκάθαρα το μελλοντικό σπόρο της προδοσίας. Γι’ αυτό ήταν και η μόνη Τάση του κόμματος που αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια και στερήθηκε της δυνατότητας να εκπροσωπείται στην κοινοβουλευτική ομάδα.
-  Αυτή η συνεπής πολιτικά στάση της Κομμουνιστικής Τάσης, κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα των χειροκροτητών, απολογητών ή άτολμων «αντιπολιτευόμενων» του «λευκού» και των «τροπολογιών», της δίνει το δικαίωμα σήμερα να απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και οργάνωσης στους καλύτερους αγωνιστές του κόμματος.
-  Σύντροφοι και συντρόφισσες, μέλη, υποστηρικτές και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που μαζί παλέψαμε στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, στις γειτονιές, στους εργατικούς χώρους και τις σχολές ενάντια στα Μνημόνια υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μείνετε μακριά από το δηλητήριο της μοιρολατρίας και του κυνισμού!
-  Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ της ηγετικής ομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ της σοσιαλδημοκρατίας και του καριερισμού τέλειωσε. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ της αριστερής βάσης και των ταξικών αγώνων είναι ζωντανός. Ο πιο αυθεντικός του εκπρόσωπος είναι η μικρή, αλλά διαρκώς ανερχόμενη και αναπτυσσόμενη Τάση, οι ιδέες και οι απόψεις της οποίας επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα. Σας καλούμε να δυναμώσετε σήμερα αυτή την Τάση.
-  Οργανωθείτε στην Κομμουνιστική Τάση, παλέψτε για τη μόνη πραγματική πολιτική λύση προς όφελος του εργαζόμενου λαού, για την αντικαπιταλιστική, σοσιαλιστική ρήξη! Αυτή είναι καλύτερη απάντηση στους επίορκους ρεφορμιστές ηγέτες, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μετατρέψουμε τα πολύτιμα μαθήματα από τις ρεφορμιστικές προδοσίες σε απόφαση για δράση που θα προετοιμάσει τη νικηφόρα εκδίκηση του γνήσιου σοσιαλισμού.”  -
~
*** Συναντήσεις κυβερνητικών παραγόντων με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Συναντήσεις κυβερνητικών παραγόντων με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΣυναντήσεις έχουν στη Βουλή κυβερνητικοί παράγοντες με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή προσήλθαν, μεταξύ άλλων, οι Π. Λαφαζάνης, Ν. Χουντής, Κ. Ήσυχος, Δ. Στρατούλης, Θ. Πετράκος, Ι. Σταθάς, Σ. Παπαδόγιαννη, Στ. Λεουτσάκος.
~
***  Φωτιά σε αυτοκίνητο στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)        
       
 
 
 
Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Αριστοδήμου και Β. Γεωργίου.
Η φωτιά ξεκίνησε από τη μηχανή του οχήματος, ενώ η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα.
Video: Φωτιά σε αυτοκίνητο στο κέντρο της Καλαμάτας   , https://youtu.be/njlE57FEBGc .-
  ~
***  Νέο χτύπημα Πετράκου μέσα από το Facebook που γράφει για καταστροφή της χώρας 

-  Μετά τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα σχολιάζει τη συμφωνία ως εξής: "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία. Πρόκειται για νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ! Πρώτοι έσπευσαν να ανακοινώσουν στο Twitter την τραγική κατάληξη των «διαπραγματεύσεων» οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, αλλά και ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος! Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέσω twitter. Ως «μεγάλα αγκάθια» παρουσιάζονταν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο ρόλος του ΔΝΤ και η εξωφρενική νεοπαοικιακή απαίτηση της Τρόικα για δημιουργία στο Λουξεμβούργο Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας προς αποπληρωμή του χρέους. Κι όλα αυτά την ώρα που κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» χιλιάδες χρήστες του twitter ανά την υφήλιο τόνιζαν ότι οι τροϊκανές απαιτήσεις συνιστούν πραξικόπημα της ΕΕ (#‪#‎thisisacoup‬ *) και καλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την εξευτελιστική διαδικασία της δήθεν διαπραγμάτευσης! Τούτες τις ώρες έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να απογοητευθεί από αυτήν την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να πεισμώσει , όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους! Ένα «ΟΧΙ» σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα! Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι , η νεολαία , η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά - αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων" - 
~
*** Ολοκλήρωση σηματοδότησης μεσσηνιακής διαδρομής ανάβασης στην κορυφή του Ταϋγέτου         
      
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας στο τέλος του προηγούμενου καλοκαιριού (2014) ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες (8-9/7/2015). Πρόκειται για τη σηματοδότηση του μονοπατιού που οδηγεί στην κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.407 μ.) από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο δάσος της Βασιλικής.
Όπως εξηγούν από τον Ορειβατικό: «Αν επιχειρούσαμε να ιεραρχήσουμε τα μονοπάτια της Μεσσηνίας, σίγουρα στην πρώτη θέση θα βρισκόταν η συγκεκριμένη διαδρομή. Ο βασικός λόγος είναι ότι πρόκειται για τη μεσσηνιακή διαδρομή ανάβασης στην κορυφή του Ταϋγέτου και ταυτόχρονα στην ψηλότερη κορυφή της Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί πόλο έλξης για πεζοπόρους και ορειβάτες. Επίσης, πρόκειται για μια από τις ωραιότερες διαδρομές που μπορούν να γίνουν στον εμβληματικό Ταΰγετο, καθώς περιλαμβάνει πολλές εναλλαγές μέσα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Το πρώτο της τμήμα διέρχεται μέσα στο όμορφο δάσος της Βασιλικής για να φτάσει την αλπική ζώνη στην πηγή των Μουσγιών σε μια θέση με μοναδική θέα. Η συνέχεια του μονοπατιού οδηγεί στο διάσελο Πατιστό (Μουσγιά), στο ωραιότερο μπαλκόνι του Ταϋγέτου. Εδώ ο Ταΰγετος ξεδιπλώνεται μπροστά σου σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Η συνέχεια της διαδρομής γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή, καθώς πλέον κινείται πάνω στην κεντρική κορυφογραμμή του Ταϋγέτου, που αποτελεί το όριο των νομών της Μεσσηνίας και της Λακωνίας. Το τελευταίο τμήμα ανεβαίνει την κορυφή του Προφήτη Ηλία, για να καταλήξει στο εκκλησάκι της κορυφής.
Το μονοπάτι μέχρι πέρυσι παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα στη σηματοδότησή του. Σε πολλά σημεία υπήρχαν διακλαδώσεις και παράλληλες διαδρομές, με αποτέλεσμα όποιος επισκεπτόταν για πρώτη φορά την πλευρά αυτή, να μπερδεύεται και σε σημεία να χάνεται. Η σηματοδότηση έγινε με κριτήριο την επιλογή της βέλτιστης και της ασφαλέστερης, κατά το δυνατόν, διαδρομής, έτσι ώστε να είναι δυνατή η διάσχισή της και από λιγότερο έμπειρους ορειβάτες.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής, γιατί, επιτέλους, έπειτα από πολύ καιρό ο Ταΰγετος, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα βουνά της Ελλάδας, απέκτησε επαρκή σηματοδότηση και από την πλευρά της Μεσσηνίας και της Μάνης. Και η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η ολοκλήρωση της σήμανσης του μονοπατιού συνέπεσε με την αποκατάσταση της εκκλησίας και του γύρω χώρου στην κορυφή του Προφήτη Ηλία». 
 ~
*** Να προχωρήσει η πρόταση για το κτήριο Αλιφέρη 

Το κτήριο πρώην Αλιφέρη, στη συμβολή Αριστομένους και Κολοκοτρώνη, με το απαράδεκτο προστατευτικό του, βρίσκεται εντός ΤΑΙΠΕΔ προς παραχώρηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος για να το αγοράσει. «Ζητήσαμε να μπει προστατευτικό από μουσαμά, όπως αυτό που τοποθετήσαμε εμείς στο Αχίλλειον», είπε ο δήμαρχος προχθές και προσέθεσε ότι «μου προτάθηκε αν ενδιαφέρεται ο Δήμος να το αποκτήσει». Ο δήμαρχος πρότεινε ανταλλαγή με ακίνητα του Δήμου που βρίσκονται στην Αθήνα και του ειπώθηκε πως η πρότασή του θα μελετηθεί. Από την πλευρά μας, ευχόμαστε η πρόταση να έχει αίσια κατάληξη, διότι είναι κρίμα ένα τέτοιο κτήριο στην καρδιά της πόλης να το «τρώει» ο χρόνος... Α.Π. - 
~
***  Ανάκληση επαναπροσλήψεων 9000 δημοσίων υπαλλήλων  

Οι επαναπροσλήψεις «διαθέσιμων» και απολυμένων (βάσει Μνημονίου) δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και μέρος αυτών στην ΕΡΤ είναι από τις μονομερείς ενέργειες που, σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει. Παρά τις μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα ουδέποτε αποτέλεσαν «αγκάθι» στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, στην πρόταση που παραδόθηκε χθες προς συζήτηση από το Eurogroup στη Σύνοδο Κορυφής αναφέρεται ρητώς ότι θα πρέπει να αρθούν όλες οι μονομερείς ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση. Στο πεδίο του Δημοσίου, η θέση αυτή συνεπάγεται την ανάκληση περίπου 9.000 επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και αυτών από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ), οι οποίες συγκαταλέγονταν στις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω επαναπροσλήψεις (σ.σ. εκτός αυτών που αφορούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ) κοστολογούνται περί τα 23 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ηδη από τις αρχές Ιουνίου και ενώ η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε εξέλιξη, η κυβέρνηση διά των αρμοδίων υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκου Βούτση και Γιώργου Κατρούγκαλου εκκίνησε τις διαδικασίες, σε υλοποίηση νομοσχεδίου που είχε προηγηθεί, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη απολυμένων και «διαθέσιμων» δημοσίων υπαλλήλων. Τυπικά, για τις περισσότερες κατηγορίες η διαδικασία αυτή έχει πλέον ολοκληρωθεί και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους. Το «μπαράζ» της επαναφοράς τους ξεκίνησε με την επαναπρόσληψη 600 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ακολούθησε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και οι διαδικασίες επαναπρόσληψης περίπου 1.500 απολυμένων, ενώ μαζική είναι και η επιστροφή στον χώρο της Παιδείας. Περίπου 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ επανατοποθετούνται στις θέσεις τους, ενώ ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς επανασύστησε 1.174 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις προκειμένου να επαναπροσληφθούν «διαθέσιμοι» και απολυθέντες διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων. Η λίστα των επαναπροσλήψεων συμπληρώνεται από την «επάνοδο» περίπου 1.500 σχολικών φυλακών και 1.500 δημοτικών αστυνομικών στις υπηρεσίες τους. Περαιτέρω, τον περασμένο Ιούνιο, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την επανασύσταση 251 θέσεων στον ΟΑΕΔ και 180 θέσεων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ακολούθως, 19 θέσεις επανασυστάθηκαν στον ΟΓΑ, ενώ με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά επαναπροσλαμβάνονται 61 υπάλληλοι του ΕΟΤ οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε την επαναφορά 59 δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης επανασύστησε 29 θέσεις. Ως προς την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, περίπου στα μέσα Ιουνίου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανήγγειλε ότι 1.559 πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα επαναπρόσληψης και ως εκ τούτου, εφόσον το επιθυμούν, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ απόφαση του κ. Παππά με την οποία επανέρχονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην ΕΡΤ, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 12 υπάλληλοι. Η επαναφορά τους, σύμφωνα με την απόφαση, αποτιμάται σε 113.000 ευρώ για το τρέχον έτος και 271.000 ευρώ για το 2016.Επιτυχόντες ΑΣΕΠ Πέραν της επαναφοράς απολυμένων και «διαθεσίμων», η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει παράλληλες διαδικασίες για την πρόσληψη περίπου 6.000 επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2009 μέχρι και το 2014. Μαλιστα, όπως συνέβη και στην περίπτωση των επαναπροσλαμβανομένων, για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ήδη δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ τα κριτήρια για τον διορισμό τους. kathimerini.gr - 
~
*** Ακόμη ένα καλοκαίρι χωρίς πρόσβαση στις παραλίες για τα ΑμεΑ… στην Τριφυλία 

Η ανθρώπινη ευαισθησία, η αλληλεγγύη, ο αναλογισμός και η συναίσθηση της ευθύνης, η θεσμική υποχρέωση, όπως φαίνεται, εδώ και χρόνια, τελούν εν υπνώσει στο Δήμο Τριφυλίας. Για ένα ακόμη καλοκαίρι, ο Δήμος στερεί το δικαίωμα των ΑμεΑ για πρόσβαση στις παραλίες. Το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα το έχουμε θέσει και αναδείξει πολλές φορές μέσα από το «Θ», όμως, δυστυχώς, οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν έχουν κάνει, εδώ και χρόνια, τίποτα. Σχεδόν όλος ο κόσμος, λοιπόν, μικροί και μεγάλοι, καθημερινά επισκέπτονται τις παραλίες της περιοχής. Σχεδόν όλος… επειδή δυστυχώς κι αυτό το καλοκαίρι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να προσεγγίσουν, να φτάσουν στις περισσότερες παραλίες, παρόλο που είναι ιδιαίτερα έντονη η ανάγκη ισότιμης συμμετοχής τους στη χαρά και την ψυχαγωγία που παρέχουν οι ακτές και οι παραλίες… Όπως προαναφέραμε, το τεράστιο αυτό πρόβλημα δεν είναι η πρώτη φορά που το αναδεικνύουμε στο «Θ»! Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε γι’ αυτό. Αρκετά σχόλια και δημοσιεύματα έχουν γίνει κατά το παρελθόν, χωρίς ωστόσο να σταθούν αρκετά, όχι τόσο για να «ευαισθητοποιηθούν» οι παράγοντες της Δημοτικής Αρχής, όσο κυρίως και πρωτίστως για να πράξουν το αυτονόητο στο πλαίσιο των ευθυνών και των θεσμικών τους αρμοδιοτήτων. Για να εξασφαλιστεί μία λειτουργική, άνετη και φιλική παραλία για το σύνολο των επισκεπτών της, αλλά και το περιβάλλον, υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις περί «Ειδικών ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους» και το άρθρο 2 του νόμου «Περί αιγιαλού και παραλίας», όπου «αιγιαλός, παραλία, όχθη ή παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται». Όπως έχουμε τονίσει, οι τοπικές Αρχές έχουν υποχρέωση - και εκ του νόμου αλλά κυρίως ηθική - να εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ! Παράλληλα, οφείλουν να μεριμνούν ώστε να υπάρχουν χώροι στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ, με ειδική επιδαπέδια και επιστήλια σήμανση, WC και αποδυτήρια, όπου τουλάχιστον ένα (1) να διαθέτει διαστάσεις που να εξασφαλίζεται η κίνηση αμαξιδίου εντός αυτού, τηλέφωνα σε κατάλληλη θέση και ύψος, διάδρομοι πρόσβασης που θα επιτρέπουν την είσοδο στο νερό των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων κ.ά. Όμως, τίποτα δεν έχει γίνει. Καμία μέριμνα, σε καμία παραλία. Καμία παρέμβαση με εκτέλεση έργων υποδομής για προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις παραλίες της Τριφυλίας δεν έχει γίνει. Ακόμη και σε παραλίες όπου προηγούμενοι δήμαρχοι και προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν κατασκευάσει, έστω υποτυπώδεις, ράμπες πρόσβασης, και υπέστησαν ζημιές από τον κυματισμό, ο Δήμος (από τα προηγούμενα χρόνια, όπως και τώρα) δεν τις αποκατέστησε. Θυμίζεται, δε, ότι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου 2014, σε μήνυμα του Δήμου Τριφυλίας αναφερόταν χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, πως «η Διεθνής Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις όλων προς τα άτομα αυτά, τη δημιουργία δηλαδή κατάλληλων συνθηκών κι υποδομών, την παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και την απασχόληση. Στις σημερινές συνθήκες που ζούμε, τα άτομα με αναπηρία δίνουν το δικό τους αγώνα και, μάλιστα, κάτω από τεράστιες δυσκολίες. Οφείλουμε ως κοινωνία να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το αύριο. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα των ΑμεΑ πρέπει να θεωρείται δεδομένη, γιατί το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα που δεν έχει κι ούτε επιδέχεται εξαιρέσεις. Όταν αυτός ο σεβασμός συνδυαστεί με τη διεκδίκηση, θα γεννηθεί η ελπίδα και η δύναμη που θα δώσουν την ώθηση στις κοινωνίες να προχωρήσουν μπροστά». Το μήνυμα «εστάλη» από το Δήμο στα ΜΜΕ, δυστυχώς, όμως, όπως αποδεικνύεται, δε βρήκε παραλήπτες στην ίδια τη Δημοτική Αρχή! Την ίδια στιγμή που σε άλλους Δήμους και άλλες παραλίες τοποθετούνται μέχρι και ειδικές ηλεκτρονικές μπάρες για να μπορούν τα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση στην παραλία και τη θάλασσα… Τα ΑμεΑ δεν είναι πολίτες β' κατηγορίας, ας το αντιληφθούν στο Δήμο Τριφυλίας και, έστω και τώρα, δεν είναι αργά, ας δημιουργήσουν υποδομές προσβασιμότητας. Το καλοκαίρι είναι εδώ, δεν πέρασε. Υπάρχει χρόνος να γίνουν παρεμβάσεις. - 
~
***  Πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

 Έκδηλη είναι η ανησυχία σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση για την στάση που θα κρατήσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν έως την Τετάρτη, προκειμένου να εκπληρωθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις που ζητούν οι πιστωτές. Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα αρμόδια υπουργεία, αλλά και στα στρατηγεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκφράζονται έντονες ανησυχίες για το αν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα μπλοκάρει τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα τινάξει την προοπτική συμφωνίας με τους εταίρους στον αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες γίνονται αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά και έμπειρων κοινοβουλευτικών παραγόντων, προκειμένου να σχεδιαστούν τρόποι αντιμετώπισης ενδεχόμενου «αντάρτικου» από την πρόεδρο της Βουλής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κατατεθεί σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόταση μομφής κατά της προέδρου -ενδεχομένως από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η συζήτηση και η ψήφιση επί της πρότασης μομφής θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή. Όμως, ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει αν ο πρόεδρος εις βάρος του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση μομφής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, έως ότου το Σώμα λάβει τις τελικές του αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, πιθανότατα, η Ολομέλεια θα κληθεί σήμερα να αποφασίσει εάν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα διατηρήσει ή θα αναστείλει τα καθήκοντά της έως την Παρασκευή. protothema.gr -
~
***   Τα μέτρα του νέου μνημονίου και οι καθοριστικές ημερομηνίες (όλη η συμφωνία)          
       
-  Πολύ περιγραφικό και άκρα αναλυτικό για τα επόμενα βήματα στα οποία πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει το πρόγραμμα στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) είναι το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ζώνης του ευρώ που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι προαπαιτούμενες δράσεις, το τι μέλλει γενέσθαι  με το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων , για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ, αλλά και το τι θα ισχύσει για τις τράπεζες.
~  Στο κείμενο συμπερασμάτων αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:
«Η Σύνοδος Κορυφής τονίζει την κρίσιμη ανάγκη να οικοδομηθεί εκ νέου (rebuild ) η εμπιστοσύνη με τις ελληνικές αρχές ως προ-απαιτούμενο για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα ESM. Σε αυτό το πλαίσιο η ιδιοκτησία από τις ελληνικές αρχές είναι κλειδί και την επιτυχημένη εφαρμογή θα ακολουθήσουν πολιτικές δεσμεύσεις.
»Ένα κράτος μέλος που ζητά οικονομική βοήθεια από τον ESM αναμένεται να απευθύνει, όπου είναι δυνατό, αντίστοιχο αίτημα και στο ΔΝΤ. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση ώστε το Eurogroup να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα του ESM. Γι΄ αυτό η Ελλάδα θα ζητήσει να συνεχιστεί η υποστήριξη του ΔΝΤ (παρακολούθηση και χρηματοδότηση) από το Μάρτιο του 2016.
»Δεδομένης της ανάγκης να επανακτιστεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής καλωσορίζει τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να νομοθετήσει χωρίς καθυστέρηση ένα πρώτο σετ μέτρων. Αυτά τα μέτρα, που είναι prior agreement με τους θεσμούς περιλαμβάνουν:
Μέχρι τις 15 Ιουλίου
  • Ο εξορθολογισμός (streamlining )του ΦΠΑ και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να αυξηθούν τα έσοδα.
  • Εμπροσθοβαρή (upfront ) μέτρα για να βελτιωθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ως μέρους ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μεταρρύθμισης.
  • Διαφύλαξη της πλήρους νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
  • Την πλήρη εφαρμογή των σχετικών προβλέψεων της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, Συνεργασία και Διακυβέρνηση της Νομισματικής Ένωσης με ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου πριν την οριστικοποίηση του Μνημονίου Κατανόησης, περιλαμβανομένων ημιαυτόματων περικοπών σε περιπτώσεις αποκλίσεων από φιλόδοξους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος αφού αναζητηθεί συμβουλή από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης των θεσμών.
~  Μέχρι τις 22 Ιουλίου
  • Την υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αποτελεί σημαντική αναμόρφωση των διαδικασιών και το σύστημα Δικαιοσύνης και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και να μειώσει τα κόστη.
  • Την υιοθέτηση της κοινοτικής οδηγίας BRRD με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
~ »Άμεσα και μόνον υπό την προϋπόθεση της νομοθέτησης των παραπάνω πρώτων τεσσάρων μέτρων, καθώς και της υιοθέτησης όλων των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στο παρόν έγγραφο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, επιβεβαιωμένων από τους θεσμούς και το Eurogroup, μπορεί να παρθεί η απόφαση να δοθεί εντολή στους θεσμούς να διαπραγματευτούν το Μνημόνιο Κατανόησης. Αυτή η απόφαση μπορεί να παρθεί αν έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση εθνικών διαδικασιών και αν οι προϋποθέσεις του Άρθρου 13 της συνθήκης του ESM καλύπτονται στην φάση της αξιολόγησης που αναφέρεται στο Άρθρο 13.1
~  » Για να σχηματοποιηθεί η βάση μιας επιτυχημένης ολοκλήρωσης του Μνημονίου Κατανόησης, οι ελληνικές μεταρρυθμιστικές προτάσεις πρέπει να ενισχυθούν σημαντικά ώστε να λαμβάνουν υπόψη την έντονη επιδείνωση της οικονομικής και δημοσιονομικής θέσης της χώρας τον τελευταίο χρόνο. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί επίσημα ότι θα ενισχύσει τις προτάσεις σε μια σειρά τομέων που έχουν σημειώσει οι θεσμοί, με ένα ικανοποιητικό και ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για νομοθέτηση και υλοποίηση, όσον αφορά σε δομικές μεταρρυθμίσεις, ορόσημα και ποσοτικούς στόχους, για να υπάρξει σαφήνεια για την κατεύθυνση των πολιτικών μεσοπρόθεσμα.
»Η Ελλάδα θα πρέπει, σε συνεργασία με τους θεσμούς:
-  Να προχωρήσει σε φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να εξειδικεύσει πολιτικές που θα καλύπτουν πλήρως τη δημοσιονομική επίπτωση από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου (σ.σ. ΣτΕ) για τη μεταρρύθμιση του 2012. Να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή κοινά συμφωνημένα εναλλακτικά μέτρα έως τον Οκτώβριο του 2015.-  Να υιοθετήσει πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων με ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των συστάσεων στην εργαλειοθήκη (Toolkit I) του ΟΟΣΑ, μεταξύ των οποίων τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, τις περιόδους εκπτώσεων, την ιδιοκτησία των φαρμακείων, το γάλα και το ψωμί, την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καθώς και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που είναι κρίσιμα από μακροοικονομικής άποψης, όπως οι ακτοπλοϊκές μεταφορές. Σε ότι αφορά το Toolkit II του ΟΟΣΑ, η μεταποίηση θα πρέπει να συμπεριληφθεί στα προαπαιτούμενα.-  Στις αγορές ενέργειας, θα πρέπει να προχωρήσει με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εκτός εάν μπορέσουν να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα με αντίστοιχη επίπτωση στον ανταγωνισμό, όπως συμφωνήθηκε από τους θεσμούς.-  Στις αγορές εργασίας, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια τολμηρή αναθεώρηση και εκσυγχρονισμός του πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων και –λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες και τις καλύτερες τακτικές- των ομαδικών απολύσεων, σε ευθυγράμμιση με το χρονοδιάγραμμα και την προσέγγιση που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς. Στο πλαίσιο αυτής της αναθεώρησης, οι πολιτικές στην αγορά εργασίας θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές καλύτερες πρακτικές και δεν θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή σε παλαιότερες πολιτικές που δεν είναι συμβατές με το στόχο της προώθησης διατηρήσιμης ανάπτυξης.-  Να υιοθετήσει τα απαραίτητα βήματα για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων αποφασιστικών ενεργειών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μέτρων για την ενίσχυση της διακυβέρνησης του ΤΧΣ και των τραπεζών, ιδιαίτερα εξαλείφοντας την όποια πιθανότητα πολιτικής παρέμβασης ιδιαίτερα στις διαδικασίες διορισμού.-   »Επιπλέον, οι Ελληνικές αρχές θα αναλάβουν τις ακόλουθες ενέργειες:
  • Να αναπτύξουν ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διακυβέρνηση. Πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία (valuable Greek assets) θα μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο Ταμείο που θα μετατρέψει σε χρήμα (monetize) τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η νομισματοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα είναι μια πηγή ώστε να καταβληθούν οι προγραμματισμένες αποπληρωμές του νέου δανείου του ESM και για να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου συνολικά 50 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και το 50% από κάθε ευρώ που απομένει (δηλαδή 50% από τα 25 δισ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ και το υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις. Το Ταμείο αυτό θα ιδρυθεί στην Ελλάδα και θα το διαχειρίζονται Ελληνικές Αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Σε συμφωνία με τους Θεσμούς και με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, θα πρέπει να υιοθετηθεί νομικό πλαίσιο για να διασφαλιστούν οι διαφανείς διαδικασίες και η επαρκής τιμολόγηση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές και τα πρότυπα του ΟΟΣΑ για τη διαχείριση των Κρατικών Επιχειρήσεων.
  • Σε ευθυγράμμιση με τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης, να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αύξηση των δυνατοτήτων και την από-πολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης. Μια πρώτη πρόταση θα πρέπει να παρασχεθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου κατόπιν συζήτησης με τους Θεσμούς. Η Ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει περαιτέρω τα κόστη της ελληνικής διοίκησης, εναρμονιζόμενη με το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς.
  • Να ομαλοποιήσει πλήρως τις μεθόδους εργασίας (working methods) με τους Θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εργασιών επί τόπου στην Αθήνα, για να βελτιωθεί η εφαρμογή και η παρακολούθηση του προγράμματος. Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς για όλα τα νομοσχέδια σε σχετικούς τομείς, με επαρκή χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή. Η Σύνοδος Κορυφής τονίζει και πάλι πως η εφαρμογή είναι το κλειδί και σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζει την πρόθεση των Ελληνικών αρχών να ζητήσουν μέχρι τις 20 Ιουλίου στήριξη από τους Θεσμούς και τα Κράτη Μέλη για τεχνική βοήθεια, και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντονίσει αυτή τη στήριξη από την Ευρώπη.
  • Εξαιρουμένου του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό την τροποποίηση, τις νομοθεσίες που εισήχθησαν σε αντίθεση με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, αντιστρέφοντας προηγούμενες δεσμεύσεις ή αναγνωρίζοντας ξεκάθαρα ισοδύναμα για τα κεκτημένα δικαιώματα που δημιουργήθηκαν μετέπειτα.
-  »Οι δεσμεύσεις που αναφέρονται παραπάνω είναι ελάχιστες απαιτήσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις Ελληνικές αρχές. Ωστόσο, η Σύνοδος Κορυφής ξεκαθαρίζει πως η έναρξη των διαπραγματεύσεων δεν αποκλείει την όποια τελική πιθανή συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα ESM, που θα πρέπει να βασίζεται σε απόφαση επί ολόκληρου του πακέτου (συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτικών αναγκών, της βιωσιμότητας του χρέους και της πιθανής χρηματοδοτικής γέφυρας).
-  »Η Σύνοδος Κορυφής σημειώνει τις πιθανές χρηματοδοτικές ανάγκες του προγράμματος, ύψους μεταξύ 82 και 86 δισ. ευρώ, όπως έχουν υπολογιστεί από τους Θεσμούς. Καλεί τους Θεσμούς να διερευνήσουν τις πιθανότητες για μείωση της χρηματοδοτικής κάλυψης, μέσω ενός εναλλακτικού δημοσιονομικού δρόμου ή υψηλότερων εσόδων από αποκρατικοποιήσεις. Η αποκατάσταση της πρόσβασης στην αγορά, που είναι στόχος οποιουδήποτε προγράμματος χρηματοοοικονομικής βοήθειας, μειώνει την ανάγκη χρήσης του συνόλου της χρηματοδοτικής κάλυψης. Η Σύνοδος Κορυφής σημειώνει τις επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας που τονίζουν την ανάγκη για πολύ γρήγορη πρόοδο στην επίτευξη απόφασης για το νέο Μνημόνιο Κατανόησης: αυτές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ μέχρι τις 20 Ιουλίου και επιπλέον 5 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
»Η Σύνοδος Κορυφής αναγνωρίζει τη σημασία του να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να αποπληρώσει τις καθυστερούμενες οφειλές προς το ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας και να τηρήσει τις δανειακές υποχρεώσεις τις επόμενες εβδομάδες για να δημιουργήσει συνθήκες που επιτρέπουν μια ομαλή κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Τα ρίσκα της μη γρήγορης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων ανήκουν πλήρως στην Ελλάδα. Η Σύνοδος Κορυφής καλεί το Eurogroup να συζητήσει τα θέματα αυτά επειγόντως.
»Δεδομένων των άμεσων προκλήσεων του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα, η συνολική καμπύλη χρηματοδότησης του προγράμματος του ESM θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ένα απόθεμα ύψους από 10 δισ.  ευρώ έως 25 δισ. ευρώ για τον τραπεζικό τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανές ανάγκες κεφαλαιοποίησης και κόστη εκκαθάρισης, από τα οποία τα 10 δισ. ευρώ θα διατεθούν άμεσα σε έναν χωριστό λογαριασμό του ESM.
-  »Είναι σε γνώση της Συνόδου Κορυφής ότι μια γρήγορη απόφαση για ένα νέο πρόγραμμα είναι προϋπόθεση ώστε να ανοίξουν και πάλι οι ελληνικές τράπεζες, ώστε έτσι να αποφευχθεί μια αύξηση ποσών στο συνολικό σχεδιασμό χρηματοδότησης. Η ΕΚΤ και ο SSM θα κάνουν αναλυτική αξιολόγηση μετά το καλοκαίρι. Το συνολικό αποθεματικό ασφαλείας θα εξυπηρετήσει πιθανές ελλείψεις κεφαλαίων μετά την πλήρη αξιολόγηση και αφού εφαρμοσθεί το νομικό καθεστώς (σ.σ. BRRD).
»Δεδομένης της προαναφερθείσας κατάστασης, στο πλαίσιο ενός πιθανού μελλοντικού προγράμματος του ESM και σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup δηλώνει έτοιμο να εξετάσει, εάν είναι απαραίτητο, πιθανά νέα μέτρα (ενδεχόμενη μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και αποπληρωμής ) για να εξομαλύνει ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση του χρέους, και να εξασφαλίσει ότι η μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες παραμένουν σε βιώσιμα επίπεδα. Αυτά τα μέτρα θα υπόκεινται στον όρο της πλήρους εφαρμογής των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε ένα νέο πιθανό πρόγραμμα μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών και θα εξεταστούν μετά την θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
»Η Σύνοδος Κορυφής τονίζει ότι ονομαστικό κούρεμα χρέους δεν μπορεί να γίνει.
»Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα.
»Αν όλοι οι απαραίτητοι όροι που περιλαμβάνονται στο παρόν έγγραφο εκπληρωθούν, το Eurogroup και το συμβούλιο του ESM μπορεί, σύμφωνα με το Άρθρο 13.2 της συνθήκης του ESM να ζητήσει από τους θεσμούς να διαπραγματευτούν ένα νέο πρόγραμμα του ESM, εφόσον τα προαπαιτούμενα του Άρθρου 13 της συνθήκης του ESM καλυφθούν στη βάση της αξιολόγησης που αναφέρεται στο άρθρο 13.1.
»Για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα (τα επόμενα 3-5 χρόνια) η Κομισιόν θα συνεργαστεί στενά με τις ελληνικές αρχές για να κινητοποιήσει μέχρι και 35 δισ. ευρώ μέσα από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, για να χρηματοδοτήσει την οικονομική δραστηριότητα και επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων και ποσών που θα δοθούν σε SMEs. Ως ένα έκτακτο μέτρο και δεδομένης της ιδιάζουσας κατάστασης στην Ελλάδα, η Κομισιόν θα προτείνει την αύξηση της προ-χρηματοδότησης κατά 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να δώσει μία ώθηση στις επενδύσεις, κάτι για το οποίο θα συνεργαστούν τα νομοθετικά όργανα της Ε.Ε. Το επενδυτικό πλάνο για την Ε.Ε. θα παράσχει επίσης χρηματοδοτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα».  Θ.Κ.     Newsroom ΔΟΛ
 ~
*** Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής
Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής - Media
AddThis Sharing
- Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επί σειρά ετών ευρωβουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του, παραδίδοντας παράλληλα και τη βουλευτική του έδρα.
Τη θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στην εκλογική του περιφέρεια, Γιώργος Κυρίτσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Χουντής είχε υπερψηφίσει την εξουσιοδότηση από τη Βουλή στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές, ωστόσο στη συνέχεια είχε συνυπογράψει κείμενο κατά των νέων μέτρων. 

***
~


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-


~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-
~  

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr ,                                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: