ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Απριλίου 2014,

Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  10  Απριλίου  2014   :
Καλημέρα, με Αγάπη!!! Μαύρη κούπα (χαρτιά)
Θα' θελα να το θυμίσω σε όλους μας.....
η ζωή μας είναι πολύ πιο απλή, εύκολη και όμορφη όταν έχουμε το κέντρο της Καρδιάς μας ανοιχτό και επιζητούμε να δρούμε με Αγάπη, σε όλα όσα καταπιανόμαστε.....!!!
Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, αν στείλουμε Αγάπη με πρόθεση στην κατάσταση, που μας απασχολεί και εμπιστευτούμε την Δύναμή της, το οποιοδήποτε πρόβλημά μας, λύνεται αλχημικά με τον καλύτερο τρόπο, για μας και για όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, χωρίς να χρειαστεί, να κάνουμε οτιδήποτε άλλο.....!!!
Γιατί η Αγάπη ξέρει πάντα καλύτερα!!!

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

***  Ο Λάκωνας Ηλίας Στρατηγάκος νέος πρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου         
    
Ο περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας, Ηλίας Στρατηγάκος, είναι από χθες το απόγευμα ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στη θέση του παραιτηθέντος Γ. Πουλοκέφαλου.
Ο κ. Στρατηγάκος, ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας της Ν.Ε. Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ και είναι εκ των υπευθύνων του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές στη Μεσσηνία, εκλέχθηκε με ευρεία πλειοψηφία.
Ο νέος πρόεδρος έλαβε 28 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια σε σύνολο 38 ψηφισάντων.
Στην πρώτη ψηφοφορία, όπου δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο τα μέλη της πλειοψηφίας, ο κ. Στρατηγάκος έλαβε το σύνολο των ψήφων (23 ψήφοι από τους 23 ψηφίσαντες).
Σε δήλωσή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο νέος πρόεδρος χαρακτήρισε τιμή τη θέση ευθύνης που ανέλαβε και έθεσε ως πρώτιστο καθήκον τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία «θα είναι και η καταξίωσή του», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. 
 
***  Συνεχίζονται οι ενέργειες επέκτασης του ελαιολάδου “ΠΟΠ Καλαμάτας” στο Νομό
 Συνεχίζεται η συλλογή δειγμάτων ελαιολάδου, που αναλύονται εργαστηριακά για να συμπεριληφθούν στο φάκελο που έχει κατατεθεί στην Ε.Ε. για την επέκταση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλο το Νομό Μεσσηνίας. Οι Βρυξέλλες θεώρησαν ότι ο αρχικός φάκελος – που κατατέθηκε από την Ένωση Μεσσηνίας και περιλάμβανε 96 δείγματα εργαστηριακών δοκιμών – δεν αρκούσε για να βγουν τα τελικά συμπεράσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, τα νέα στοιχεία θα είναι «ενισχυτικά» των μέχρι σήμερα εργαστηριακών αναλύσεων που είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό φάκελο. Ένας μεγάλος αριθμός αναλύσεων (περίπου 231 δείγματα) προέρχεται από τον Α.Σ. Ελαιώνας Πιστοποιημένα Αγροτικά Προϊόντα Γαργαλιάνων, την Ομάδα Παραγωγών Νηλέας και το ΤΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, πολλά στοιχεία και συγκρίσεις μεταξύ των δύο περιοχών (παλαιάς και νέας ζώνης) που δείχνουν ότι το ελαιόλαδο έχει τα ίδια ποιοτικά στοιχεία, στηρίχθηκαν στο διδακτορικό του δήμαρχου Μεσσήνης Ευστάθιου Αναστασόπουλου. Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της αξιολόγησης των ενστάσεων και προκειμένου να ολοκληρώσει την εισήγησή της (θετική ή αρνητική), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε κάποιες πρόσθετες διευκρινίσεις, οι οποίες και απεστάλησαν στις 25/10/2013. Η Επιτροπή, αν και αποδέχτηκε αυτές τις διευκρινίσεις, απέστειλε νέο αίτημα, στις 20/12/2013, ζητώντας να επιβεβαιωθεί ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών που έχουν πραγματοποιηθεί είναι στατιστικά αντιπροσωπευτικά και ότι η γεωγραφική κατανομή τους είναι η ενδεδειγμένη. -
 
***  Σύλληψη δύο Ελλήνων ΡΟΜΑ για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Μελιγαλά          
           
Δύο Έλληνες Ρομά, ηλικίας 35 και 36 ετών αντίστοιχα, συνέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Μελιγαλά αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Η σύλληψή τους κατέστη δυνατή μετά την εξιχνίαση, κατόπιν μεθοδικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, τεσσάρων υποθέσεων απάτης και απόπειρας, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και την Αρκαδία.
Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες το πρωί της Τρίτης, στο Φίλια Μεσσηνίας, προσέγγισαν ηλικιωμένη Ελληνίδα και προσπάθησαν να την εξαπατήσουν με το πρόσχημα δήθεν οφειλής συγγενικού της προσώπου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς αντιλήφθηκε τη σε βάρος της απόπειρα εξαπάτησης.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι οι δύο Ρομά είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις απάτης: το πρωί της Τρίτης (8 Απριλίου), στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα. Επίσης, το πρωί της Τρίτης 18 Μαρτίου στη Μεσσήνη εξαπάτησαν άλλη μία ηλικιωμένη Ελληνίδα με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στα Περιβόλια Αρκαδίας εξαπάτησαν άλλη μία ηλικιωμένη με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρηματικό όφελος που αγγίζει τα 7.000 ευρώ.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν χρήματα, που αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. επιβατηγό όχημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, ενώ ερευνάται τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Χρήσιμες συμβουλές
Σύμφωνα με μερικές χρήσιμες συμβουλές που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης θα πρέπει:
-Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα που σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
-Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση, να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μη χάνετε την οπτική επαφή μαζί του. Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Επίσης, να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μη δέχεστε να μιλάτε με άτομο το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, αν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
-Να μη δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε τράπεζα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
-Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
-Να μην πείθεστε από αγνώστους οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
-Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δε χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
-Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας. 
 
***  Παρουσίαση θέσεων και υποψηφίων του Γ. Τσώνη στη Μεσσήνη
 Τις θέσεις του συνδυασμού του «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης», καθώς και το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους συμβούλους, θα παρουσιάσει ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, σε ανοιχτή εκδήλωση, στις 7.30 αύριο το απόγευμα. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Κουζή», στη Μεσσήνη. - 
 
***  Έξι νεκροί στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Μάρτιο έναντι ενός πέρσι          
           
Αύξηση κατά 400% στα θανατηφόρα τροχαία σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Μάρτιο καταγράφει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σημειώθηκαν 42 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες) έναντι 33 το 2013 (αύξηση 27%).Ειδικότερα σημειώθηκαν: 5 θανατηφόρα τροχαία έναντι 1 το Μάρτιο του 2013 (αύξηση 400%), 5 τροχαία με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 8 το Μάρτιο του 2013 (μείωση 38%) και 32 τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 24 το Μάρτιο του 2013 (αύξηση 33%).
Από τα τροχαία που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, καταγράφηκαν συνολικά 54 παθόντες (έναντι 53 το 2013). Ειδικότερα, καταγράφηκαν: 6 νεκροί έναντι 1 το Μάρτιο του 2013, 7 σοβαρά τραυματίες έναντι 9 το Μάρτιο του 2013 και 41 ελαφρά τραυματίες έναντι 43 το Μάρτιο του 2013.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, παραβάσεις σήμανσης και αντικανονικό προσπέρασμα.
Επικίνδυνες παραβάσεις
Όπως, επίσης, αναφέρεται, οι υπηρεσίες Τροχαίας και οι υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.
Επιπλέον, πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Μάρτιο του 2014, συγκροτήθηκαν 544 συνεργεία ελέγχων μέθης. Έγιναν 15.651 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 167 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.077 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: 1.389 για υπερβολική ταχύτητα, 44 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 170 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 1 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 152 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 49 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 18 για παραβίαση σηματοδότη, 203 για ΚΤΕΟ, 25 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 2 για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, 11 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, 11 για αντικανονικούς ελιγμούς και 2 για παραβίαση προτεραιότητας. 
 
***  Η απεργιακή συγκέντρωση δεν είχε συμμετοχή στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)      
      
    
Χθες στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Χωρίς την αναμενόμενη προσέλευση, όπως άλλωστε επισημάνθηκε και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Θαν. Αθανασόπουλο, πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.
Μιλώντας στους παριστάμενους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σ. Τσώνης, ανέφερε πως «το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκε από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, αλλά από αυτούς που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και φοροκλέπτουν ή φοροδιαφεύγουν και εκεί η κυβέρνηση θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της».
Προειδοποίησε για δυσμενέστερες αλλαγές στα εργασιακά και την κοινωνική ασφάλιση και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι ζητούν κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης, αποκατάσταση της διαδικασίας του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος των όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της εμπλοκής του κράτους στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και του ημερομισθίου, δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων, πολιτικές αναβάθμισης της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και των κοινωνικών παροχών, παράταση της αναβολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση, οι μνημονιακές δεσμεύσεις, πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων.
Ο οργανωτικός γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Δ. Πράττης, ανέφερε πως «από τη δεκαετία του ’50 πάμε στη δεκαετία του ’40», μίλησε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για την παραχώρηση της υγείας, της πρόνοιας και της Παιδείας στα χέρια των ιδιωτών με πρόσβαση μόνο σε όσους έχουν χρήματα και υπερασπίστηκε την ανάγκη αναβάθμισης του δημοσίου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Ε. Μεσσηνίας, Θ. Αθανασόπουλος, μίλησε για την κατασκευασμένη απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθεσε πως «δε δεχόμαστε να είναι ο λαός στον τοίχο, να χάνει τα δικαιώματά του και να μην υπάρχει συμμετοχή στην απεργία» και τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων ως μοναδικό τρόπο αντίδρασης.
Τέλος, ο αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Π. Μουλάς, προέβλεψε πως θα μειωθούν περισσότερο οι μισθοί, θα διευκολυνθούν οι απολύσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις και θα διευρυνθεί η ενοικίαση εργαζομένων. Τα μέτρα που θα ληφθούν, συνέχισε, θα βυθίσουν όλο και πιο βαθιά το λαό στη φτώχεια.
Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων, αλλά και της Ανοιχτής Συνέλευσης στο κέντρο της Καλαμάτας, ενώ αντιφασιστικά μηνύματα εκφωνήθηκαν στο χώρο κάτω από τα γραφεία της «Ελληνικής Δράσης» στην οδό Αριστομένους.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να σταματήσουν τα μνημόνια διαρκείας 
Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μάρτη διοργάνωσε χθες το πρωί το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, ενώ ακολούθησε πορεία μέχρι το ΙΚΑ, όπου έγιναν και ομιλίες.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Κώστας Πετρόπουλος, από τη ΠΑΣΕΒΕ, ενώ ακολούθως μίλησε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος από το ΠΑΜΕ (αναφέρθηκε και στα 15 χρόνια από την ίδρυσή του), πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης.
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «συγκυβέρνηση, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση, τσακίζουν το λαό για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Επιτίθενται ενιαία, με σφοδρότητα, σε όλο το λαό, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους. Φέτος κλείνουμε 15 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ. Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια προσπαθήσαμε καθημερινά και με ανιδιοτέλεια για την οργάνωση της εργατικής τάξης. Αποκαλύψαμε και αποκαλύπτουμε καθημερινά τη στάση των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων. Δώσαμε μάχες μέσα και έξω από τα μονοπώλια και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αποδείξαμε ότι το ΠΑΜΕ παρά τις όποιες αδυναμίες του είναι το αποκούμπι των εργαζομένων.
Κυρίως προσπαθήσαμε να βάλουμε στη συνείδηση της εργατικής τάξης ότι το εμπόδιο σήμερα, που δεν μπορεί να καρπωθεί η τάξη μας τον πλούτο που παράγει, είναι τα μονοπώλια και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Το μεγάλο κέρδος είναι ότι όλο αυτό το διάστημα των 15 χρόνων συνδικαλιστές απεγκλωβίστηκαν από τον επηρεασμό των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων και συμπορεύτηκαν μαζί μας».
 
*** Συνελήφθη εκπαιδευτικός για ανάρτηση στο facebook!          
   
Mε τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στον Πύργο ο εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Χρήστος Αθανάσουλας, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Ηλείας, Τάκης Δημητρουλόπουλος για συκοφαντική δυσφήμηση.
Αιτία και αφορμή για τη μήνυση φέρεται να ήταν ανάρτηση του Χρήστου Αθανάσουλα στην προσωπική του σελίδα στο facebook ενός link που παρέπεμπε σε είδηση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr με τίτλο «Άλλον ψηφίζεις και άλλος βγαίνει στον Πύργο»  που αναφερόταν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Πύργου
 Η ανάρτηση του Χρήστου Αθανάσουλα συνοδευόταν και με προσωπικά του σχόλια, τα οποία ανέφεραν:
«Όταν ξεκινάω και τολμώ να τα πω 1ος εγώ, σας φαίνεται ...απίστευτο!
Τώρα που τα λένε κι άλλοι;;;;.....
 *Συγχαρητήρια κ. Καράμπελα που έσπευσες να συμπεριλάβεις στους υποψηφίους σου τον ανεκδιήγητο που έβριζε τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου!
**Μα ΔΙΠΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για αυτά
 Έτσι, το πρωί της Τρίτης, δύο αστυνομικοί προσήγαγαν τον υπεύθυνο και εμπνευστή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, Χ.Αθανάσουλα από το γραφείο του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, όπου και κρατήθηκε για περίπου τρεις ώρες.
Ακολούθως οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την Παρασκευή στις 12:30 το μεσημέρι. Στα δικαστήρια βρέθηκαν πολίτες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπαρασταθούν, ενώ την υπεράσπισή του ανέλαβε η δικηγόρος και υποψήφια δήμαρχος Πύργου, Δώρα Καλάκου.
Το περιστατικό προκάλεσε αίσθηση στην ηλειακή –και όχι μόνο– κοινωνία, καθώς και στον δημοσιογραφικό χώρο, μια και έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη σύλληψη της δημοσιογράφου Δέσποινα Κονταράκη ύστερα από μήνυση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.  πηγή: Διαβάστε περισσότερα στο Patrisnews.gr 
 Πηγή  : Ειδησεογραφική  ενημέρωσης  σελίδων  μας εφημερίδας "Θάρρος Καλαμάτας  Μεσσηνίας"
 
***  Ανταρσία στο Μωριά: Το κίνημα κατά των διοδίων δεν ξεχνά, κε Βουδούρη
 Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στη διαμαρτυρία-άνοιγμα των διοδίων που έγινε στον Ισθμό από συνδικάτα και μαζικούς φορείς της Κορινθίας, την Κυριακή 30/3, παρέστη και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου (και προσφάτως αντιμνημονιακός), κ. Βουδούρης. Κύριε Βουδούρη, εμείς δεν ξεχνάμε ότι υπερψηφίσατε την τροπολογία Ρέππα στο νομοσχέδιο του 2011 για τις αστικές συγκοινωνίες, σύμφωνα με την οποία η μη πληρωμή των διοδίων έγινε παράβαση του ΚΟΚ (!) και επισύρει πρόστιμο 200 ευρώ. Δεν ξεχνάμε ότι υπερψηφίσατε το νόμο Βορίδη, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και η διακοπή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας των σταθμών των διοδίων, δηλαδή συγκεκριμένα διαμαρτυρίες ακριβώς σαν αυτή στην οποία συμμετείχατε. Με τον ίδιο νόμο διεγράφη πρόστιμο 21 εκατ. ευρώ στη Νέα Οδό, νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα κτίσματα/σταθμοί και επετράπη η χρήση των καμερών για την ταυτοποίηση των παραβατών, γεγονός που επέφερε μεγάλο πλήγμα στο κίνημα κατά των διοδίων. Η Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή παλεύει για ελεύθερους δρόμους, για να διώξουμε τους μεγαλοεργολάβους, για να πάρουμε τη δημόσια περιουσία στα χέρια μας. Χωρίς μισόλογα, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να γίνουμε «πλυντήριο» για το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό! -
 
***  Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής στο Δημαρχείο Καλαμάτας και στο «Ρεξ»    
Αναστάτωση στο κέντρο της Καλαμάτας προκλήθηκε στις 12.00 χθες το μεσημέρι, όταν από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο χώρο των αρχείων του Δημαρχείου, που επεκτάθηκε και στην ξύλινη σκάλα του κτηρίου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον όροφο εργαζόμενοι, αλλά και στο παρακείμενο ξενοδοχείο «Ρεξ», όπου στο δεύτερο όροφο τραυματίστηκε ένα άτομο και η διακομιδή του έγινε με τη χρήση φορείου και ειδικού εξοπλισμού από το μπαλκόνι του ορόφου.
Ευτυχώς, όλα αυτά δε συνέβησαν στην πραγματικότητα, αλλά αποτελούσαν το σενάριο της θεαματικής άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκε χθες και αποσκοπούσε σε όσο το δυνατόν πραγματικές συνθήκες επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς και διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων από νεοκλασικά κτήρια.
Η άσκηση στόχευε στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του εμπλεκομένου προσωπικού, στη βελτίωση του συντονισμού και της επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων, στην εξοικείωση και απόκτηση εμπειρίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε συμβάντα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς τη φύση τους, στη διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού, στην αξιοποίηση με το βέλτιστο δυνατό τρόπο του ανθρώπινου παράγοντα και του υπάρχοντος εξοπλισμού και διασωστικών υλικών, στον εντοπισμό αδυναμιών και ελλείψεων και στη λήψη κατάλληλων μέτρων για την εξάλειψή τους, καθώς και στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας και της προστασίας των κατοίκων της πόλης της Καλαμάτας, σε περίπτωση συμβάντων σε κτήρια που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες λόγω της κατασκευής τους.   
Δηλώσεις
Η άσκηση διεξήχθη υπό το βλέμμα του διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Κων. Γιόβα, ο οποίος με το πέρας της συνεχάρη τους συμμετέχοντες. Όπως επισήμανε, σκοπός ήταν να εξεταστεί το επίπεδο ετοιμότητας των πυροσβεστικών υπαλλήλων και να διαπιστωθούν τυχόν δυσχέρειες στη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και να λυθούν αυτά τα προβλήματα, προκειμένου η Πυροσβεστική να είναι πιο αποτελεσματική προς όφελος της κοινωνίας.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την επιτυχημένη άσκηση και πρόσθεσε πως ο Δήμος Καλαμάτας διέθεσε για την υλοποίησή της τους χώρους του Δημαρχείου. Μίλησε για την άριστη συνεργασία των δύο πλευρών και ανακοίνωσε πως θα υπάρξει καλή συνεργασία εν όψει και της αντιπυρικής περιόδου και καταλήγοντας σημείωσε πως «η Πυροσβεστική είναι το αγαπημένο Σώμα του λαού».
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ι. Αργυράκης, ανέφερε ότι οι Μεσσήνιοι πρέπει, μετά και την άσκηση που έγινε, να αισθάνονται ήσυχοι πως σε περίπτωση επέμβασης οι πυροσβέστες μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι δίκαια το ΠΣ χαίρει και απολαμβάνει της εκτίμησης και της αναγνώρισης του λαού. Συνεχάρη τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε να μη χρειαστεί επέμβασή τους σε πραγματικές συνθήκες.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου     Φωτό: Στασινός Μουτσούλας .-
 
***   Μεγάλη έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας - Περισσότερα από 75 κιλά εκρηκτικής ύλης (βίντεο)         
   
Μεγάλης έντασης έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμευμένο όχημα που βρισκόταν έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αμερικής.
Οι αστυνομικοί, είχαν φροντίσει από νωρίς να κλείσουν όλους τους δρόμους (Αμερικής, Πανεπιστημίου, Σταδίου), καθώς υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα ήταν κλεμμένο, ενώ δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, στο παγιδευμένο αυτοκίνητο, υπήρχαν περισσότερα από 75 κιλά εκρηκτικής ύλης.,
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αλλά και του Mega, αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι ένας άνδρας πάρκαρε το αυτοκίνητο στο σημείο και έφυγε τρέχοντας.
enikos.gr    Video:  http://youtu.be/m7ui4iQleRk , .-
 
*** ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ!!!!ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!!!ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ!!!!

Έκκληση στα επιμελητήρια, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στους ιδιώτες να ελέγξουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, απευθύνει, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο ομότιμος καθηγητής σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος.
Ο κ. Παπαζάχος υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα γίνονται μεγάλοι σεισμοί, εδώ και δέκα περίπου εκατομμύρια χρόνια, δεν θα σταματήσουν να γίνονται και προειδοποιεί ότι, αν δεν ελεγχθούν τα κτίρια και δεν αποκατασταθούν τυχόν βλάβες, υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.
Εξάλλου, με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενο νέο - ισχυρότερο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και γενικότερα κατά μήκος του λεγόμενου "Ελληνικού Τόξου", υπογραμμίζει ότι σήμερα δεν είναι δυνατόν να γίνει βραχυπρόθεσμη πρόγνωση ενός σεισμού.
Για το θέμα του προσεισμικού ελέγχου των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, αλλά και των άλλων κτιριακών υποδομών, τονίζει ότι με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν κονδύλια για το σκοπό αυτό και προτρέπει τις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
"Πολλά κτίρια κατασκευάστηκαν πριν εφαρμοστεί ο νέος αντισεισμικός κανονισμός και είναι άγνωστο αν θα αντέξουν σε ένα σεισμό μεγαλύτερο από 6 Ρίχτερ. Όμως, με τον έλεγχο αυτά τα κτίρια θα εντοπιστούν και η πολιτεία θα γνωρίζει τι συμβαίνει ακριβώς για κάθε δημόσιο κτίριο. Να έχει η πολιτεία την ευθύνη. Να γνωρίζει ότι σε περίπτωση ισχυρού σεισμού το τάδε σχολείο, ή το τάδε νοσοκομείο θα καταρρεύσουν και θα σκοτωθούν άνθρωποι" λέει.
Ο κ. Παπαζάχος χαρακτηρίζει πρωταρχικής σημασίας τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων και υπενθυμίζει ότι στις ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες, με έντονη σεισμική δραστηριότητα (κυρίως ΗΠΑ και Ιαπωνία) τα ανθρώπινα θύματα είναι ελάχιστα, σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, λόγω της ανθεκτικότητας των κτιρίων.
Λέει, μάλιστα, χαριτολογώντας, ότι στο Λος Άντζελες τα κτίρια είναι τόσο ανθεκτικά στους σεισμούς σε σημείο που οι τοπικές αρχές προτρέπουν τους επισκέπτες να επισκεφθούν την πόλη για να "απολαύσουν", μεταξύ άλλων, "και τους σεισμούς"! (Enjoy The Eathquake).

***  ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!ΞΑΦΝΙΚΑ Η ''ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ'' ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΤΡΕΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ!!!!
 Μαζική εκδοση ομολόγων υψηλής απόδοσης χρεοκοπημένων χωρών επιχειρεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα: Εκτός από την Eλλάδα που δήθεν "βγήκε στις αγορές" το ίδιο έκανε και το Πακιστάν, που πραγματοποίησε την πρώτη του διεθνή ομολογιακή έκδοση μετά από επτά χρόνια με επιτυχία.

Συγκεκριμένα, το Πακιστάν πούλησε ομόλογα ύψους 2 δισ. δολαρίων, με τα δύο τρίτα της έκδοσης να αγοράζονται από Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων. Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, η Παπούα Νέα Γουινέα, το Μπαγκλαντές και το Μπουτάν αναμένεται να βγουν επίσης στις αγορές φέτος, ελπίζοντας να εκμεταλλευτούν τα χαμηλά επιτόκια.

 

Η Wall Street Journal αποδίδει τη μεγάλη ζήτηση στη βελτίωση των οικονομιών των χωρών αυτών, αλλά και στην αναζήτηση αποδόσεων από τους επενδυτές.


Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης κυμαίνονται στα χαμηλά αρκετών ετών, την ώρα που τα 30ετή αμερικανικά κρατικά ομόλογα προσφέρουν απόδοση χαμηλότερη του 3,6%, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αναζητούν τοποθετήσεις με υψηλότερες αποδόσεις και να στρέφονται ακόμα και σε πιστωτές που το Reuters χαρακτηρίζει ως “παρίες”.
Όπως το Πακιστάν, για παράδειγμα, που έχει αξιολόγηση Caa1 από τη Moody's και ένα default στο ενεργητικό του, το 1999. Η χώρα ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη της, ομολογιακή έκδοση από το 2007, σήμερα, προσφέροντας επιτόκιο 8,25% στη 10ετία, δηλαδή τρεις φορές υψηλότερο από την απόδοση των αντίστοιχων αμερικανικών ομολόγων.
Για τον Ισημερινό, που έχει πτωχεύσει επτά φορές στα 180 χρόνια της ιστορίας του, η πώληση ομολόγων ύψους 700 εκατ. δολαρίων θα είναι δυσκολότερη υπόθεση, σημειώνει το Reuters, καθώς ακολουθεί αντιαμερικανική πολιτική.
Όμως, τονίζει πως και μόνο το γεγονός ότι η χώρα έχει πρόσβαση στις αγορές είναι κάτι εκπληκτικό, με δεδομένο ότι μόλις το 2008, η κυβέρνηση εξόργισε τους επενδυτές, αφήνοντας απλήρωτα ομόλογα 3,2 δισ. δολαρίων.
Η Σρι Λάνκα και η Ζάμπια, που βαθμολογούνται με junk, επίσης πούλησαν ομόλογα αυτή την εβδομάδα.
Και αυτό καθώς τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες, που καλούνται τώρα να καλύψουν τις συντάξεις των baby boomers, αναζητούν εναγωνίως ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Και βρίσκουν ομόλογα από τους χρεοκοπημένους με τεράστιες αποδόσεις. Γιατί εμάς μας μυρίζει πάλι σαν ένα colpo grosso των γνωστών απατεώνων;
defencenet

 
 *** Oι σωματοφύλακες του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!
Ο Μέγας Αλέξανδρος απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα του, την Μακεδονία. Βρίσκεται στην χώρα των Μαλλών, στις απαρχές της Ινδίας, ανάμεσα σε μύριους εχθρούς. Καταδιώκει αμείλικτα τους Ινδούς που αντιστέκονται στο πέρασμά του.Ολόκληρο το έθνος των Μαλλών βρίσκεται σε μια οχυρή πόλη.
 Ο Αλέξανδρος με όλη την γενναιοψυχία που τον διακρίνει, επιτίθεται σαν άγριο θηρίο στα τείχη, κυριεύοντας χωρίς ιδιαίτερο κόπο το εξωτερικό τείχος της πόλης. Οι Ινδοί τα έχουν χαμένα με την ορμητικότητα του Αλεξάνδρου και τρέχουν αλαφιασμένοι να βρουν καταφύγιο στα ασφαλέστερα τείχη της ακροπόλεως. Τους καταδιώκει ανηλεώς κραδαίνοντας την κοπίδα του και τους χτυπάει αλύπητα.
 Βλέποντας τους στρατιώτες του να προχωρούν απρόθυμα στις σκάλες, αρπάζει μια σκάλα και τρέχει σαν μανιασμένος ταύρος ίσια στα τείχη της ακρόπολης. Την βάζει στο τείχος και αρχίζει να ανεβαίνει με γρηγοράδα κρατώντας πάνω από το κεφάλι του την ασπίδα για να προστατευτεί από τα τοξεύματα, τα ακόντια, τις πέτρες και ό,τι άλλο πετούν επάνω του οι αμυνόμενοι. Ανεβαίνει πάνω στα τείχη της ακρόπολης και με την ασπίδα σπρώχνει τους δεκάδες Ινδούς που στριμώχνονται για το ποιος θα τον σκοτώσει. Καταπόδας ακολουθεί ο Πευκέστας που κρατάει στα στιβαρά του μπράτσα την ιερή ασπίδα από το Ίλιο, την Τροία του Ομήρου. Είναι η ασπίδα του ανίκητου Αχιλλέα, που την είχε πάρει μαζί του ξεκινώντας την πανελλήνια εκστρατεία του στην Ασία.
 Αμέσως μετά τον Πευκέστα έρχεται ο βασιλικός σωματοφύλακας, ο Λεοννάτος, σπρώχνοντας και αυτός με δύναμη τους Ινδούς. Από άλλη σκάλα ανεβαίνει ο διμοιρίτης Αβρέας για να προστατεύσει και αυτός τον βασιλιά του. Απωθεί με το ξίφος του το πλήθος των Μαλλών. Οι στρατιώτες που βρίσκονται έξω από την ακρόπολη βλέποντας τον βασιλιά τους μόνο με τρεις στρατιώτες να τον προστατεύουν, ορμάνε πάνω στις σκάλες. Από το βάρος τόσων ανδρών, οι σκάλες, σπάνε σαν ξυλαράκια και οι στρατιώτες πέφτουν με πάταγο στο έδαφος. Κόκαλα σπάνε, ξίφη λυγίζουν, ασπίδες τσακίζονται.
 Πάνω στα τείχη έχει ανάψει για τα καλά η μάχη. Ο Αλέξανδρος, ο Πευκέστας, ο Λεοννάτος και ο Αβρέας δέχονται καταιγιστική βροχή από βέλη και ακόντια. Οι εχθροί είναι πολυάριθμοι, στο βαθμό που οι σωματοφύλακες δεν ξέρουν από πού να φυλαχθούν.
 Ο Αλέξανδρος χωρίς να το πολυσκεφτεί, πηδάει μέσα στο εσωτερικό και χτυπάει τους Ινδούς. Καλύπτει τα νώτα του στηριζόμενος στο τείχος. Σκοτώνει μάλιστα με την κοπίδα του τον ηγεμόνα των Ινδών. Οι αμυνόμενοι αναγνωρίζουν τον Αλέξανδρο από την στολή και τα όπλα που φέρει. Του επιτίθενται λυσσαλέα. Δεν τους νοιάζει που είναι ένας. Το μόνο που θέλουν είναι να τον σκοτώσουν οπωσδήποτε. Από την πλευρά του, άλλοτε πετάει πέτρες κι άλλοτε ξιφομαχεί.
 Οι Ινδοί βλέποντας το λιοντάρι της Μακεδονίας να μάχεται σαν τον πρόγονο του τον Αχιλλέα, πισωπατούν. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να τοξεύουν και να πετροβολούν ασταμάτητα. Ο Λεοννάτος, ο Πευκέστας και ο Αβρέας βλέποντας τον βασιλιά τους να ριψοκινδυνεύει έτσι και να μάχεται μόνος του, πηδάνε μέσα από τα τείχη και βάζουν τα σώματά τους μπροστά, προστατεύοντάς τον.  
 Η μάχη είναι Ομηρική. Το αμέτρητο πλήθος των Ινδών είναι σαν κινούμενη μάζα που τείνει να καταπιεί τους επιτιθέμενους. Ο Αβρέας μάχεται με πυγμή και πείσμα υπερασπιζόμενος τον βασιλιά του, όμως ξαφνικά ένα βέλος τον βρίσκει στο πρόσωπο. Ο θάνατος του Αβρέα ήταν ακαριαίος σκορπίζοντας το αίμα του στα πόδια του βασιλιά και των υπολοίπων υπερασπιστών του.  
 Τον Αλέξανδρο τον βρίσκει ένα βέλος κατάστηθα, διαπερνώντας τον χρυσοποίκιλτο θώρακά του. Αντιστέκεται με όσες δυνάμεις του απομένουν, αλλά σταδιακά ο ίλιγγος τον κυριεύει από την ακατάσχετη αιμορραγία. Η πανοπλία πλέον τον βαραίνει και η κοπίδα που τον συντρόφευσε σε τόσες μάχες, μοιάζει ασήκωτη. Πέφτει λιπόθυμος από την αιμορραγία.
 Ο Πευκέστας που είναι δίπλα του, τον σκεπάζει με την ασπίδα του Αχιλλέα. Από την άλλη μεριά τον καλύπτει με την δικιά του ασπίδα ο Λεοννάτος. Η κατάσταση μέσα στα τείχη είναι τραγική. Οι Μακεδόνες που είναι απ' έξω έχουν λυσσάξει σκεπτόμενοι τον αβοήθητο βασιλιά. Μπήγουν πασσάλους στα τείχη, κάνουν τα κορμιά τους σκάλες και ο ένας πατάει πάνω στον άλλον για να ανεβαίνουν γρήγορα πάνω στα τείχη.
 Αντικρίζοντας τον βασιλιά τους λιπόθυμο στο έδαφος, τον Λεοννάτο και τον Πευκέστα να αγωνίζονται παλληκαρήσια μην αφήνοντας τους Ινδούς να πλησιάσουν, ορμάνε στους Ινδούς με λύσσα, σκοτώνοντας όποιον βρίσκεται μπροστά τους. Οι υπόλοιποι Μακεδόνες που βρίσκονται ακόμα έξω από την ακρόπολη σπάζουν τον σύρτη της πύλης. Εξαγριωμένοι αρχίζουν την μαζική σφαγή των κατοίκων της πόλης. Ενόσω η μάχη συνεχίζεται, ο λιπόθυμος Αλέξανδρος μεταφέρεται εκτός, πάνω σε ασπίδα. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν είναι ζωντανός ή νεκρός.
 Αίας ο Τελαμώνιος    strangehellas 
 
***  Η ελληνική καταγωγή των αρχαίων Ρωμαίων!!!
Είχαν οι Ρωμαίοι ελληνική καταγωγή; Δείτε το παρακάτω άρθρο.
 1) Οι Αρχαίοι Έλληνες Ρωμαίοι.
 Αυτή καθ' αυτή η ύπαρξη των αρχαίων Ελλήνων Ρωμαίων αγνοείται εντελώς από τους ιστορικούς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν το Ψέμα του Καρλομάγνου το 794 στο οποίο οφείλεται το ιστορικό δόγμα ότι η ρωμαϊκή γλώσσα ήταν και είναι τα Λατινικά.
 Παρόλο που οι πηγές μαρτυρούν ότι η πρώτη γλώσσα των Ρωμαίων ήταν τα Ελληνικά. Αυτή η πλαστογράφηση της ιστορίας από τον Καρλομάγνο το 794 έγινε στα πλαίσια της ανάγκης να αποκοπούν οι δυτικοί υπόδουλοι στους Φραγκο-λατίνους Ρωμαίοι από τους ελεύθερους Ρωμαίους της Ανατολής. 
 Ο Φράγκος αυτοκράτορας Λουδοβίκος II (855-875) υποστηρίζει καθαρά το Ψέμα του Καρλομάγνου το 794 με τα ακόλουθα λόγια. 
 Το 871 έγραφε στον αυτοκράτορα των Ρωμαίων Βασίλειο τον 1ο (867-885) τα εξής: "…μας έχει δοθεί η διακυβέρνηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας λόγω της ορθοδοξίας μας. 
 Οι Γραικοί έπαψαν να είναι αυτοκράτορες των Ρωμαίων λόγω της κακοδοξίας τους. 
 Όχι μόνο εγκατέλειψαν την πόλη (Ρώμη) και πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας, αλλά παράτησαν και τη Ρωμαϊκή εθνικότητα ακόμη και την Λατινική γλώσσα. Μετανάστευσαν σε άλλη πρωτεύουσα και απέκτησαν εντελώς διαφορετική εθνικότητα και γλώσσα."
 Ας συγκρίνουμε αυτή τη φράγκικη ανοησία με την ιστορική πραγματικότητα και την πορεία μέσα από την οποία η Ρώμη έγινε Αυτοκρατορία ολόκληρου του Ελληνόφωνου κόσμου. Οι αρχαίοι Έλληνες Ρωμαίοι ήταν το αποτέλεσμα της ένωσης των ελληνόφωνων φυλών της Ιταλίας. 
 Αυτές οι ελληνόφωνες φυλές ήταν οι εξής: Οι Αβοριγίτες που ήρθαν στην περιοχή της Ρώμης από την Αχαία της Ελλάδας, αρκετές γενιές πριν τον Τρωικό πόλεμο. 
 Αυτοί οι Αβοριγίτες αφομοίωσαν στη φυλή τους ό,τι είχε απομείνει από τους Έλληνες Πελασγούς της Ιταλίας που είχαν αποδεκατιστεί από μια μυστηριώδη ασθένεια. 
 Ο Porcius Cato είναι ο μοναδικός που αναφέρεται στην ιστορία των Πελασγών της Ιταλίας και στην ένωσή τους με τους Αβοριγίτες στο De Origines, και επαναλαμβάνεται κατά λέξη από τον Διονύσιο. 
 Οι Αβοριγίτες και οι Πελασγοί ενώθηκαν με μερικούς αποίκους από την Τροία και έτσι προήλθαν οι αρχαίοι ελληνόφωνοι Λατίνοι της Alba Longa. 
 Ένα τμήμα αυτών των ελληνόφωνων Λατίνων της Alba Longa, οδηγούμενο από τα αδέλφια Ρωμύλο και Ρώμο ίδρυσαν τη Ρώμη στους Λόφους του Παλατίνου και του Καπιτωλίου. 
 Συνεργάστηκαν επίσης με μερικούς από τους Έλληνες Σαβίνες της Ιταλίας που είχαν εγκατασταθεί στον γειτονικό Λόφο Quirinal. Οι Σαβίνες είχαν μεταναστεύσει στην Ιταλία από τη Λακωνία της νότιας Ελλάδας. 
 Οι Ρωμαίοι συνέχισαν τη διαδικασία καθυποταγής και αφομοίωσης των υπόλοιπων Ελλήνων Λατίνων και Σαβίνων στο πολιτικό τους σύστημα.
 Μερικοί Κέλτες από τον Δούναβη εισέβαλαν στη Βόρεια Ιταλία και πίεζαν τους Ετρούσκους που στράφηκαν προς τη Ρώμη για βοήθεια. 
 Αλλά οι Κέλτες νίκησαν τον ρωμαϊκό στρατό που προσπάθησε να τους σταματήσει, προχώρησαν εναντίον της Ρώμης και σύντριψαν τον ρωμαϊκό στρατό εισβάλλοντας στη Ρώμη το 390 π.Χ.
 Κατέλαβαν ολόκληρη τη Ρώμη εκτός από τον απόκρημνο λόφο του Καπιτωλίου. Εκεί οι Ρωμαίοι είχαν συγκεντρώσει τη νεολαία τους και όλους τους θησαυρούς και τα έγγραφά τους. Οι γεροντότεροι παρέμειναν στα σπίτια τους. 
 Οι Κέλτες αφού πήραν ικανοποιητική ποσότητα λύτρων αποσύρθηκαν. Για να εξασφαλιστούν οι Ρωμαίοι κατέκτησαν τη Βόρεια Ιταλία. 
 Επίσης οι Ρωμαίοι ενσωμάτωσαν στην επικράτειά τους, τους Έλληνες Ιταλούς της Μεγάλης Ελλάδας, τη Σικελία, Σαρδηνία και Κορσική. Αυτή ήταν η έκταση της ρωμαϊκής επικράτειας το 218 π.Χ.
 Οι Καρχηδονιακοί πόλεμοι υπό την αρχηγία του Αμίλκα και ιδιαίτερα του Αννίβα, έγιναν η μεγαλύτερη απειλή για τη Ρώμη μετά την Κελτική κατοχή. Ο Αννίβας εισέβαλε στην Ιταλία με τους περίφημους ελέφαντές του και με σύμμαχο τη Μακεδονία. 
 Η Μακεδονία κυρίευσε τους έλληνες συμμάχους της Ρώμης. Η Ρώμη έφτασε μέχρι την Ισπανία στην προσπάθειά της να εκριζώσει τα φρούρια των Καρχηδονίων και τελικά πυρπόλησαν την ίδια την Καρχηδόνα. 
 Οι Ρωμαίοι πέρασαν στην Ελλάδα για να ελευθερώσουν τους Έλληνες συμμάχους τους από τη Μακεδονία και τελικά κατέλαβαν τη Μακεδονική Αυτοκρατορία και την ενσωμάτωσαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. 
 Επίσης η Ρώμη έσπευσε σε βοήθεια των συμμάχων της Γαλατών και Καππαδοκών και τους ελευθέρωσε από τον Βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη τον 6ο (121/120-63 π.Χ.) με αποτέλεσμα την ενσωμάτωση της Αρμενίας, Ασσυρίας και Μεσοποταμίας στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία η οποία εκτεινόταν πλέον σχεδόν μέχρι την Κασπία Θάλασσα. 
 Κατ' αυτόν τον τρόπο η Μεσόγειος Θάλασσα έγινε λίμνη στο κέντρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
 Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι Έλληνες Ρωμαίοι της Ιταλίας ήταν αυτοί που τελικά ένωσαν τις ελληνόφωνες φυλές σε ένα έθνος που χρησιμοποιούσε επίσης και τη Λατινική γλώσσα.
 2) Οι πρώτοι Ρωμαίοι Ιστορικοί έγραψαν στα Ελληνικά και όχι στα Λατινικά. Γιατί;
 Οι πρώτοι τέσσερις Ρωμαίοι χρονογράφοι που έγραψαν στα Ελληνικά ήταν οι Quintus Fabius Pictor, Lucius Cincius Alimentus, Gaius Acilius and Aulus Postumius Albinus.
 Το πρώτο κείμενο στα αρχαϊκά Λατινικά ήταν ο κώδικας των Δώδεκα Δέλτων που δημοσιεύθηκε το 450 π.Χ. αποκλειστικά για τους Πληβείους. Τα γένη των Ελλήνων συνέχιζαν να διατηρούν τους δικούς τους κρυφούς νόμους που αποστήθιζαν από την παιδική ηλικία. 
 Αυτό συνέβη επειδή η παράδοση των ρωμαϊκών Λαϊκών νόμων στα Λατινικά ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της συνέλευσης των ευγενών και των αντιπροσώπων των πληβείων. Με τον καιρό τόσο πολλοί πληβείοι έμαθαν Ελληνικά που έγιναν τμήμα της διοίκησης των ελληνόφωνων επαρχιών.
 3) Οι πρώτοι Ρωμαίοι Ιστορικοί που έγραψαν στα Λατινικά.
 Σύμφωνα με τον Κικέρωνα ένας από τους πρώτους Ρωμαίους που έγραψαν πεζά κείμενα στα Λατινικά ήταν ο Sabine Claudius, Appius Caecus ο οποίος ήταν Ύπατος το 307 και το 296 π.Χ. Αυτός εκφώνησε λόγο στα Λατινικά στη Σύγκλητο εναντίον της σύναψης ειρήνης με τον Βασιλιά της Ηπείρου Πύρρο.
 Ο πρώτος Ρωμαίος ιστορικός που έγραψε στα Λατινικά ήταν ο Porcius Cato (234-140 π.Χ.) και ο Lucius Cassius Hemina (γύρω στο 146 π.Χ.).
 Λοιπόν ποια γλώσσα μιλούσαν και έγραφαν οι Ρωμαίοι αν όχι Ελληνικά;
 Όλα τα προηγούμενα συμφωνούν μεταξύ τους στη γενική σκιαγράφηση των αρχών των Ρωμαίων. Η αιτία γι' αυτό είναι ότι βασίζονταν στις επίσημες ρωμαϊκές "Ιερές Δέλτους" τις οποίες οι ιστορικοί απλώς επαναλάμβαναν. 
 Με άλλα λόγια ήταν αυτοί οι ίδιοι χρονογράφοι. Ωστόσο τίποτε δεν έχει σωθεί από αυτές τις Δέλτους/χρονικά εκτός των επαναλήψεων στους Ρωμαίους ιστορικούς. Αλλά λίγα από αυτά τα έργα έχουν διασωθεί, εκτός και αν παραμένουν κρυμμένα για να διευκολύνουν το Ψέμα του Καρλομάγνου.    © Ιωάννης Σ. Ρωμανίδης  , Μετέφρασε από τα Αγγλικά ο Δ. Ν. Λόγγου.

***  Γιγαντιαίο πόστερ με το πρόσωπο ενός παιδιού
απλώθηκε σε περιοχή του Πακιστάν,

που δέχτηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
In Pakistan, giant poster of a child looks up at drone operators
 Πρόκειται για την πρωτοβουλία μίας ομάδας καλλιτεχνών με τον τίτλο Not a Bug Splat, που αναφέρεται σε περιγραφές των ίδιων των πιλότων για το πώς φαίνεται από ψηλά η επιχείρηση κατά των τρομοκρατών.
Οι χειριστές βλέπουν την περιοχή μέσα από μία κάμερα σε χρώματα πράσινα και μαύρα και όταν βομβαρδίζουν τον στόχο (συνήθως ένα σπίτι ύποπτου για τρομοκρατία) σκοτώνουν μαζί και τα μέλη της οικογένειας του ή όποιον άλλον βρίσκεται μέσα.
Έχουν περιγράψει την εικόνα των σκοτωμένων μέσα από την οθόνη τους ως «bug splat» δηλαδή, ως μία κηλίδα ή αλλιώς αυτό που μένει όταν σκοτώνουμε ένα έντομο.
Στόχος της καμπάνιας είναι οι κουκκίδες στο έδαφος να πάρουν ανθρώπινη μορφή για τους χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν.
Το παιδί που εικονίζεται στο πόστερ έχασε και τους δύο γονείς του σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους.     pamepreveza

***  Σπίτι με φωνές είναι σπίτι με προβλήματα
Το να υψώνει κανείς τον τόνο της φωνής του είναι πολλές φορές απαραίτητο.
Το να το κάνει συνέχεια όμως στο περιβάλλον ενός σπιτιού και μάλιστα απευθυνόμενος ή έχοντας μάρτυρες τα παιδιά είναι επαρκής λόγος για να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.
Αυτά τα προβλήματα δεν είναι μόνο οικογενειακά και ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά προβλήματα που μπορεί να σημαδέψουν τη ψυχή του παιδιού και να του δημιουργήσουν διαταραχές στην προσωπικότητά του.
Ένα παιδί που μεγαλώνει μέσα σε ένα σπίτι όπου η μαμά του φωνάζει συνεχώς, ο μπαμπάς του απαντάει με αντίστοιχο τρόπο και εκείνο δέχεται παρατηρήσεις που θυμίζουν υστερικές αντιδράσεις τότε ξεκινάει να καλλιεργεί εντυπώσεις και συμπεριφορές που δε θα του κάνουν καθόλου καλό.

Αρχικά, πλήττεται η ψυχοσύνθεσή του και του δημιουργείται νευρικότητα που έπειτα από κάποιο καιρό δε θα μπορεί να ελέγξει. Νιώθει άγχος και στενοχώρια, η οποία εύκολα εναλλάσσεται με υπερκινητικότητα και θυμό, συναισθήματα που δε θα έπρεπε να είναι κομμάτια της ζωής του σε αυτή την ηλικία. Επίσης, εξοικειώνεται με τους υψηλούς τόνους και αρχίζει και αναπτύσσει μια προσωπικότητα της οποία η φυσική αντίδραση στα πάντα είναι η φωνή.
Μαθαίνει να απαντάει και να συνεννοείται με φωνές, ενώ οι τσακωμοί μπαίνουν βαθιά στο DNA του για να γίνουν η νούμερο ένα απάντησή του σε κάθε πρόβλημα. Οι διαπληκτισμοί γίνονται εικόνα της καθημερινότητας και κάθε μέρα που περνάει γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να διδαχθεί μέσα στο σπίτι η έννοια της πολιτισμένης και ανθρώπινης συζήτησης. Οι φωνές και οι καβγάδες είναι με λίγα λόγια κάτι που διαταράσσει τη ψυχική υγεία του παιδιού και επηρεάζει το χαρακτήρα του, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε γονιός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται απέναντι στο παιδί ή μπροστά σε αυτό.
Η λύση για να υπάρχει πολύτιμη γαλήνη μέσα στο σπίτι, είναι να μπορούμε εμείς οι ίδιοι να τη συντηρούμε. Ακόμα και αν έχουμε διαφωνίες και προβλήματα που μας βασανίζουν, δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να ξεφεύγει, ειδικά αν είναι μπροστά τα παιδιά.

Οι εκρήξεις είναι σαφώς μέσα στη ζωή μας, όμως το να επικρατεί πολιτισμένη ατμόσφαιρα και ηρεμία είναι κάτι ανεκτίμητο και για την οικογένεια και για τη σχέση, αλλά και κυρίως για το παιδί μας που πρέπει να μεγαλώσει μαθαίνοντας πως όταν λέμε κάτι ήρεμα, όμορφα και πολιτισμένα τότε είμαστε καλύτεροι και πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.  dearmom

***  Το υπουργείο Υγείας δίνει στον μικρό Πάνο
τη χαριστική βολή για την ζωή του.

Άσχημα είναι τα νέα για τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία του μικρού Πάνου Γεωργοτά από την Κέρκυρα, ο οποίος εδώ και 20 μήνες δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
 Ο μικρός Πάνος, ο οποίος είναι μόλις 4,5 ετών παλεύει με ξεχωριστό θάρρος με το νευροβλάστωμα, μια σπάνια και άκρως επιθετική μορφή καρκίνου.
Με την βοήθεια των απλών ανθρώπων, οι γονείς του κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να μεταφερθεί το παιδί στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, όμως εκεί οι γιατροί δεν ήταν και τόσο αισιόδοξοι.
Όπως έγραψε ο πατέρας του μικρούλη στην σελίδα του στο Facebook, η κατάσταση του παιδιού του ήταν χειρότερη από ότι πίστευαν στην Αθήνα και σαν να μην έφτανε αυτό το υπουργείο τους ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να καλύψει την θεραπεία του μικρού γιατί είναι πειραματική.
Σε ένα πολύ φορτισμένο κείμενο ο πατέρας του μικρού λέει ότι με την απόφαση αυτή το υπουργείο δίνει τη χαριστική βολή στο παιδί του και ευχαριστεί όλους όσοι έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν.
Στο κείμενό του ο κ. Γεωργοτάς γράφει:
«Με λύπη θέλουμε να σας ανακοινώσουμε ότι το υπουργείο Υγείας μετά από δυο μήνες υποσχέσεων και κοροϊδίας, ότι θα καλύψει μέρος τον χρημάτων της νοσηλείας του Παναγιώτη στη Νέα Υόρκη, λάβαμε αρνητική απάντηση διότι η θεραπεία αυτή είναι πειραματική.Δίνοντας εμείς στοιχεία ότι η θεραπεία αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να έχει κάποια αποτελέσματα έστω και αν είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο για τη ζωή του Παναγιώτη (0% πιθανότητες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά 70% στην Αμερική) η απάντηση ήταν πάλι αρνητική.
Δυστυχώς τα πράγματα για τον Παναγιώτη δεν είναι όπως τα θέλαμε (στην Αθήνα δεν μπόρεσαν ούτε να καταστείλουν τη νόσο αλλά το αντίθετο) όταν ήρθαμε στη Νέα Υόρκη διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγαλύτερο και ότι ο Παναγιώτης πρέπει να κάνει θεραπείες ξεχωριστά από αυτές για τις οποίες ήρθαμε ανεβάζοντας κατά πολύ το κόστος (125.000 δολάρια μέχρι τώρα επιπλέον από τα 265.000 δολάρια που ήταν στην αρχή).
Θέλω με αυτό να πω ότι το υπουργείο Υγείας δίνει στον Παναγιώτη τη χαριστική βολή για την ζωή του.
Ο Παναγιώτης όμως δίνει τη μεγαλύτερη μάχη με συμπαραστάτες όλους εσάς και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν βγαίνει από τα χείλη αλλά μέσα από την ΚΑΡΔΙΑ μας.
Όσο για τους παραπάνω του υπουργείου, τους αφήνω στην κρίση σας.
Τελικά ποια πατρίδα και ποια Ελλάδα θέλουμε για τα παιδιά μας...
Ευχαριστώ»   
madata

***   Ρωσία: «Το ΝΑΤΟ επιλέγει την οδό των όπλων – Δική τους η ευθύνη για ότι συμβεί»
«Οι σκληροπυρηνικοί στο ΝΑΤΟ έχουν το πάνω χέρι αλλά  δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στις στρατιωτικές προκλήσεις του ΝΑΤΟ να εξελιχθούν σε απειλή  για την στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας»Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Anatoly Antonov  και δεύτερο πιο ισχυρό πρόσωπο στο υπουργείο  Άμυνας της Ρωσίας αναλύοντας τη στάση του ΝΑΤΟ στην ουκρανική κρίση λέγοντας πως η βορειοατλαντική συμμαχία ολισθαίνει σε ένα επικίνδυνο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία «επιλέγοντας την οδό της όπλων»
«Ήρθαμε σε μια αντιπαράθεση  γύρω από το θέμα της Ουκρανίας. Κυρώσεις επιβλήθηκαν εναντίον μας και έχουμε απειληθεί με περισσότερες  και αυστηρότερες κυρώσεις. Η στρατιωτική συνεργασία με το ΝΑΤΟ αλλά και χώρες μέλη του έχει περικοπεί. Ακόμη και η πρόσβαση ορισμένων διπλωματών μας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ έχει απαγορευθεί», είπε χαρακτηριστικά  ο Anatoly Antonov και επόμενος υπουργός Άμυνας της Ρωσίας κατά πολλούς αναλυτές περιγράφοντας το βαρύ κλίμα που υπάρχει σήμερα στις σχέσεις Ρωσίας και ΝΑΤΟ μιλώντας σε συνέδριο στη Μόσχα με θέμα «Σύγχρονες πτυχές της διεθνούς ασφάλειας».
«Μερικοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δεν κρύβουν το γεγονός και παρά το ότι δεν αντιτίθενται σε μια συνεργασία με τη Ρωσία, εντούτοις επιδιώκουν τον ένα και μοναδικό σκοπό που δεν είναι άλλος από τα να κάνουν τη χώρα μας να ενεργεί όπως θέλουν αυτοί. Ακούμε μάλιστα τις Βρυξέλες να καλούν να αναθεώρηση ορισμένων συμφωνιών στρατιωτικής συνεργίας μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας», είπε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας
Και ο Anatoly Antonov συνέχισε:
«Έχουμε αναφέρει τα σχέδια κάποιων χωρών του ΝΑΤΟ να αναπτύξουν μεγάλες δυνάμεις στα εδάφη τους κοντά όμως με τα ρωσικά σύνορα, κάτι που αν γίνει έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με το ΝΑΤΟ. Νέα μαχητικά και άλλα αεροσκάφη εμφανίζονται, και οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ γίνονται όλο και πιο συχνότερες.
Ότι έγινε στην Ουκρανία απλά είναι μια υπενθύμιση της αυξανόμενης «προσοχής» του ΝΑΤΟ στη συγκεκριμένη  μετα-σοβιετική περιοχή.
Μάλιστα το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει τις επαφές του όχι μόνο με την Ουκρανία αλλά και με τη Μολδαβία και τη Γεωργία», είπε με νόημα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας για να προσθέσει: «Αυτά δεν είναι κάτι το νέο. Βλέπουμε τι κάνει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία προκειμένου να αποτρέψει την ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Ρωσία»
Για την στρατιωτική και γενικότερη συνεργασία  μεταξύ της Μόσχας και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών μελών του ΝΑΤΟ ο Antonov είπε:
«Σε ότι αφορά το πάγωμα της στρατιωτικής συνεργασίας χωρών του ΝΑΤΟ με εμάς θέλω να πω ότι παίρνουμε την υπόθεση αυτή ψύχραιμα. Θέλουμε τη συνεργασία όσο την θέλουν και αυτοί.
Σε κάθε περίπτωση αναλύουμε την κατάσταση παρακολουθώντας ταυτόχρονα κάθε εξέλιξη στην πολιτική του ΝΑΤΟ αναφορικά με τα πυρηνικά αλλά και την αντι-βαλλιστική του ασπίδα».
Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας συνεχίζοντας την ομιλία του εστίασε την προσοχή του στις προσπάθειες διοργάνωσης «πολύχρωμων επαναστάσεων» σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και οι οποίες σαν στόχο είχαν ουσιαστικά μόνο τη Ρωσία.
«Σοβαρές αλλαγές πραγματοποιούνται στο διεθνές πολιτικό σκηνικό. Μπορούμε να παρατηρήσουμε μια νέα ισορροπία δυνάμεων αλλά και αλλαγές που σημειώνονται αναφορικά με τις απειλές έτσι όπως διαμορφώνονται στο θέμα της ασφάλειας.  Οι τρόποι και οι μέθοδοι αντιμετώπισής τους αλλάζουν και αυτές επίσης. Ένα νέο φαινόμενο είναι οι «πολύχρωμες επαναστάσεις» οι οποίες δημιούργησαν αρνητικά δεδομένα τόσο στο στρατιωτικό όσο και στον πολιτικό τομέα σε πολλά μέρη του κόσμου.
Η Δύση θεωρεί ότι οι επαναστάσεις αυτές είναι ένα μέσο διεύρυνσης και διασποράς της Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια μέθοδο να απομακρύνει κανείς ανεπιθύμητες κυβερνήσεις δια βίας» είπε τέλος ο Ρώσος υφυπουργός προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε και σε όλους τους υπουργούς Άμυνας και στη συνάντηση των χωρών μελών του συμφώνου της Σαγκάης.
«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να δώσουμε προσοχή στο συγκεκριμένο φαινόμενο καθώς δεν πρόκειται να φέρει θετικές εξελίξεις στις γειτονικές χώρες της Ρωσίας», κατέληξε.
Τμήμα ειδήσεων defenbcenet.gr

***  "Καλώς τα δεχθήκαμε": Το πρώτο "τουρκικό" εξτρεμιστικό κόμμα (DEB) ανακοίνωσε την κάθοδό του στις ευρωεκλογές!!!
Στις ελληνικές ευρωεκλογές κατέρχεται το εξτρεμιστικό κόμμα των μουσουλμάνων της Θράκης DEB/KIEΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας ) σε ανακοίνωσε που εξέδωσε πριν λίγο και στην οποία ανακοίνωση ήδη παραβιάζουν τον ελληνικό νόμο αφού αναφέρονται σε "τουρκική ειονότητα της Θράκης" κάτι το οποίον δεν υπάρχει και φυσικά συντείνει στον διχασμό μεταξύ Ελλήνων πολιτών.
 Εισαγγελέας για τους εξτρεμιστές δεν υπάρχει, φυσικά (δεν δηλώνουν "Ελληνες εθνικιστές" για να συλληφθούν και να πάνε στον Κορυδαλλό, δηλώνουν "Τούρκοι" άρα απολαμβάνουν της προστασίας της Άγκυρας) άρα μπορούν ελεύθερα να δηλώνουν ότι θέλουν.
 Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται στα "άλυτα προβλήματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας", οπότε καταλαβαίνετε με τι σκοπό θα κατέβουν στις ευρωεκλογές, με στοχο να ανθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, και να αναγνωριστεί η εθνικότητά τους ως τουρκική, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει αποδεχθεί στην Συνθήκη της ΛΟζάνης ότι δεν υπάρχει τέτοια μειονότητα ακριβώς γιατί οι μουσουλμάνοι της Θράκης προέρχονται από διαφορετικές εθνικότητες.
 Στην ανακοίνωσή τους μας λένε ότι βαρέθηκαν τους "μεσάζοντες" ( δηλαδή τα "ελληνικά" - τρόπος του λέγειν - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΝΔ) και "αποφάσισαν να κατέβουν οι ίδιοι αυτοπροσώπως" και να κατευθύνουν τις μειονοτικές ψήφους εξόλοκλήρου στα πρόσωπα που έχουν υποδειχτεί από το Προξενείο.
 Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να συγκετνρώσουν το απαραίτητο 4,5% για να εκλέξουν ευρωβουλευτή αλλά ουδείς γνωρίζει πόσο θα είναι το τελικό ποσοστό αποχής των Ελλήνων ψηφοφόρων της Θράκης από τις ευρωεκλογές.
 Η κάθοδος των εξστρεμιστών στις ευρωεκλογές είναι η πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές, όπου πιστεύουν ότι μπορούν να εκλέξουν τουλάχιστον δύο βουλευτές στο εθνικό Κοινοβούλιο. Και οι πάντες αντιλαμβάνονται τις θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση...
 Ήταν ένα προσεκτικά σχεδιασμένο εγχείρημα από την ΜΙΤ η οποία έχει ρίξει "τρελό χρήμα" στην Θράκη, υποβοηθώντας την τουρκική τράπεζα Ziraat στην διείσδυσή της.
 Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του DEB/ ΚΙΕΦ
 "Είμαστε εν όψει μιας νέας εκλογικής περιόδου. Τον Μάιο μαζί με τις δημοτικές εκλογές και τις περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 Ανακοινώνουμε ότι ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) κατεβαίνουμε στις Ευρωεκλογές του 2014.
 Στις Ευρωεκλογές οι ψήφοι μας μέχρι σήμερα πήγαν σε εκείνους που μας θυμούνται πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε εκείνους που δίνουν υποσχέσεις που μένουν μόνο στα λόγια.
 Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ζήσαμε μια απογοήτευση. Πλέον, προκειμένου να μη ξαναζήσουμε μια τέτοια απογοήτευση ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014.
 Τις ευρωεκλογές τις βλέπουμε ως μια ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά μας που δεν λύνονται επί χρόνια και να αντιδράσουμε στη νοοτροπία που κάθε μέρα προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.
  Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία.
 Για να δώσουμε το «ΠΑΡΩΝ» και το μήνυμα ότι «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα μας την Ελλάδα τις οποίας είμαστε πολίτες, και για να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά και στα δίκαια αιτήματα μας, ως ΚΙΕΦ θα λάβουμε μέρος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014.
 Πιστεύουμε πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν μια ώθηση στο δημοκρατικό και δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και θα συμβάλουν στον αγώνα για να ακουστεί η φωνή και τα προβλήματα μας τα οποία εδώ και δεκαετίες παραμένουν άλυτα.
 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
• ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΠΑΡΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ
• ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
• ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ
• ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΥΛΕΓΓΥΗ
• ΓΙΑ ΝΑ ΑKOYΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
• ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
• ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΗΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ
• ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
• ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ, ΠΙΟ ΑΝΕΚΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
• ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΣ ΨΥΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
• ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ 2014!!!
• ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ με το ΚΙΕΦ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014…
 Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε όλοι μαζί μια καρδιά!"
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

***   ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ VPRC : ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 34% Ο ΣΥΡΙΖΑ - "ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ" ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ...
Αποκαλυπτικό ήταν χθες σε συνέντευξη του στα ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, γνωστός ερευνητής μετρήσεων κοινής γνώμης, με συνεργασία με την VPRC, σε ότι αφορά για το τι περιμένουμε να δούμε στην κάλπη το βράδυ της 25ης Μαΐου, για τις ευρωεκλογές!
Σημειώνει, ότι το κλίμα είναι ρευστό, και ότι πολλοί παράμετροι δεν μπορούν να αποτυπωθούν στις δημοσκοπήσεις. Τάσεις αρνητικές από ...
την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για την Ευρώπη και για τις πολιτικές που ακολουθεί, σημειώνει χαρακτηριστικά!
Για τα κόμματα, που βάλθηκαν τον Ιούνιο του 2012 να μας "σώσουν", ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης επισημαίνει ότι τα ποσοστά τους, στις επερχόμενες ευρωεκλογές αναμένονται πάρα πολύ χαμηλά. Σε ερώτηση, του δημοσιογράφου, αν και τα τρία κόμματα αθροιστικά θα είναι "πρώτο κόμμα", ο γνωστός δημοσκόπος απάντησε κατηγορηματικά ΟΧΙ...."Όχι δεν θα είναι, δεν νομίζω αθροιστικά δεν θα είναι"
Μίλησε για μεγάλες εκπλήξεις που περιμένουμε στην κάλπη των ευρωεκλογών, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές που είναι πιο προβλέψιμες. Για τις ευρωεκλογές, και τον ΣΥΡΙΖΑ,  είπε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία, του δίνουν ένα μεγάλο εύρος που μπορεί να κυμανθεί, από το 27-34%,επισημαίνοντας πάντα ότι μιλάει για αυτό που βλέπουν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων. Ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δεν το "βλέπουν" οι δημοσκοπήσεις. Παλιά οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, είχαν επαφή με ένα 30% της ελληνικής κοινωνίας και έβγαζαν ασφαλή δεδομένα, τώρα βλέπει ένα 10-12%, και δεν μπορεί να είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα.
Σε σχέση με την προπαγάνδα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κολλήσει δημοσκοπικά, ότι έχει πρόβλημα, είναι κατηγορηματικός. Για το κοινό που "πιάνουν" οι δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιο. Πλέον, ο κόσμος που απλά ψήφισε τον Ιούνιο του 2012 ΣΥΡΙΖΑ, μη προερχόμενος από αυτόν, με σιγουριά, δηλώνει ότι αυτός είναι ο πολιτικός του χώρος, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αντίθετα, σε αυτό το κοινό δημοσκοπήσεων, που είναι πιο φιλικό προς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, τα χαμηλά ποσοστά και των τριών κομμάτων, μπορεί ναι είναι προάγγελος για ακόμα πιο χαμηλά, στην κάλπη, δίνοντας ως παράδειγμα την ΔΗΜΑΡ, που είπε ότι μπορεί αν φτάσει στο 1,5% ως παράδειγμα!
Για το "Ποτάμι", η εικόνα είναι ότι κινείται σε μια ιδεολογική γεωγραφία που προσπαθεί να συνδέσει έναν οικονομικό νεοφιλελευθερισμό με κάποιες ιδέες κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού, και απευθύνεται σε μεσοαστικά στρώματα που δεν έχουν πολιτικη΄εκπροσώπηση από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ. Σε ότι αφορά τα ποσοστά του, είπε ότι δεν μπορούν με τίποτα να κινηθούν πάνω από 7-8%, χτυπώντας πολύ την ΕΛΙΑ(ΠΑΣΟΚ), ΔΗΜΑΡ, και την Δράση.
Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί από κάποιους ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται πλέον συστημικό κόμμα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλάει για ένα κομμάτι, μεγάλο του πληθυσμού, που κινείται στα όρια του "πολιτικού" αναλφαβητισμού, που θεωρεί ότι όποιος ασχολείται με την πολιτική είναι "σύστημα"!

*** ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΜΠΟΜΠΑ !!! ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ !!!
athina
Ηλίας Κασιδιάρης (3.283 ψήφοι)
Νικήτας Κακλαμάνης (1.628 ψήφοι)
Γαβριήλ Σακελλαρίδης (1.130 ψήφοι)
Γιώργος Καμίνης (836 ψήφοι)
Βασίλης Καπερνάρος (579 ψήφοι)
Δ/Ξ, Δ/Α (341 ψήφοι)
Νίκος Σοφιανός (314 ψήφοι)
Άρης Σπηλιωτόπουλος (314 ψήφοι)
Άλλος (264 ψήφοι)
http://arouraios.gr/2014/03/poion-tha-psifisete-gia-dimarxo-athinaion/  , .-
 
*** ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ !!!
ταξί Πάτρα
Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας νεαρός οδηγός ταξί στην Πάτρα ο οποίος μεταφέροντας μια επίσης νεαρή πελάτισσα, όταν έφτασε στον προορισμό της του πρότεινε να τον πληρώσει σε είδος…!
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται η νεαρή φτάνοντας στον προορισμό της όταν άκουσε ότι η διαδρομή κόστισε 4,5 ευρώ απευθύνθηκε στον οδηγό με νόημα, λέγοντάς του: «Έλα πάνω να τα βρούμε»! Ωστόσο ο οδηγός σοκαρισμένος, αρνήθηκε τη δελεαστική πρότασή της και βλέποντας ότι ...
δεν επρόκειτο να εισπράξει την κούρσα, επέτρεψε στην νεαρή πελάτισσα να κατέβει και να απομακρυνθεί.
Μετά το περιστατικό ο νεαρός περιέγραψε αυτό που του συνέβη στους συναδέλφους του, και αυτό που διαπίστωσε ήταν εξίσου σοκαριστικό… καθώς και εκείνοι με την σειρά τους τον πληροφόρησαν πως έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις και μάλιστα πολλές φορές.

***  Υποκριτή...Σοκάρεσαι (επιλεκτικά) από κάποια «βρώμικα πράγματα»....ενώ από άλλα, ΟΧΙ...πως το καταφέρνεις αλήθεια;
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
In girum imus nocte et consumimur igniμτφρ: τριγυρνάμε [κρλκτ: κάνουμε κύκλο] τη νύχτα και μας κατακαίει η φωτιά
 Μεσαιωνικό λατινικό παλίνδρομο επίγραμμα (καρκινική επιγραφή)
Γνωστό και ως «Διαβολικός στίχος». Ήταν και τίτλος ταινίας του Γκυ Ντεμπόρ (1960)
Βρώμικα πράγματα... βρώμικες τακτικές, πολιτικές, στρατηγικές...βρώμικες αποφάσεις, πρωτοβουλίες, αφανείς πράξεις και απραξίες... βρώμικες συμφωνίες και αθετήσεις συμφωνιών... βρώμικος πόλεμος και βρώμικη ειρήνη... βρώμικη συμπεριφορά, στάση και ήθος... βρώμικο χρήμα και βρώμικη δικαιοσύνη...
...βρώμικοι άνθρωποι...βρώμικες μέρες...βρώμικα παρασκήνια...
Πιστεύεις τάχα υποκριτή ότι η Ιστορία, όπως και η Πολιτική κι ο Πόλεμος θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο πέραν από «βρώμικα»;
Ξεκίνα από σένα...πόσο «καθαρός είναι ο νους σου από βρώμικες σκέψεις και σχέδια – παντός είδους»;
... τι θά’ θελες άραγε να κάνεις σ’ αυτόν που σου πήρε το σπίτι, την υγεία, τη ζωή του παιδιού σου; Αυτουνού που σε πέταξε στα 50 σου στο δρόμο σαν στιμμένη λεμονόκουπα και δεν υπάρχει καμία Πολιτεία, καμία Κοινωνική Πολιτική, καμία Δικαιοσύνη να «επιληφθεί» για σένα τον φτωχοπρόδρομο...
Αν είχες την «δυνατότητα» δεν θα ήθελες «με κάποιον (οποιονδήποτε) τρόπο» να τους «κάνεις να δουν το δίκηο σου» και να σου το «αποδώσουν»;
Πόσο «καθαρές κι ανθρωπιστικές σκέψεις έκανες μόλις τώρα»; Αν το καλοσκεφτείς, οι σκέψεις που μόλις έκανες περιέχουν μπόλικη «αυτοδικία» και μπόλικο «αίμα»...τουτέστιν, «βρωμιά»...
Μόλις ενδύθηκες μια Σκοτεινή Συμπεριφορική Πορφυρίδα – απαγορευμένη, τουτέστιν «Απόκρυφη κι Απωθημένη» σύμφωνα με την «επίσημη Lectio Divina» ΤΟΥΣ/ΣΑΣ (διάλεξε και πάρε)...
Είπαμε φιλαράκο υποκριτή...η ιστορία είναι γεμάτη από «τέτοια»...ή θα τα βλέπουν όλα τα ματάκια σου ή τίποτα...αλλιώς, πάει γυρεύοντας για χοντρές κοντρίτσες η ζωούλα σου...
Πόλεμος και ειρήνη, Ιστορία και καθημερινότητα είναι γέννημα άραγε Ήθους και Τιμής ή βρωμιάς και ανηθικότητας;
Κάποιος που με μια του πολιτική, αδίστακτη, απάνθρωπη απόφαση (φορολογική ή κοινωνική πολιτική) σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς συμπολίτες του, ξαφνικά παριστάνει ότι νοιώθει αποτροπιασμό μπροστά στην αγανακτισμένη αυτοδικία κάποιων εγκατελειμμένων (απ’ αυτόν τον ίδιο) στον κίνδυνο πολιτών...
Συνεπικουρούμενος βεβαίως από την «υποστηρικτική του χορωδία»...
Εσένα...
Το σοκ σου είναι επιλεκτικό...
Σοκάρεσαι πχ όταν σου λέει ο «κάθε Δήμου» για την σφαγή που έκαναν οι Έλληνες στην Τριπολιτσά...αλλά όχι για το 1,000,000 φριχτά σφαγιασθέντες Έλληνες από τους Τούρκους που στοίχισαν τα δέκα σχεδόν χρόνια της επανάστασης του 1821...(και οι πολύ περισσότεροι βεβαίως επί 400 χρόνια)...ή για τα «ατελείωτα τουρκικά παλουκώματα» που είχαν «φρενιάσει» τα τελευταία χρόνια ΠΡΙΝ την Επανάσταση του ’21 (http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8.html ) ...
 Σοκάρεσαι όταν σου λένε για βασανιστήρια των «καπιταλιστικών κρατών» αλλά όχι για τα αντίστοιχα βασανιστήρια και τα δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς των κομμουνιστικών δεκαετιών...
Σοκάρεσαι από την σφοδρότητα του Πατριωτικού λόγου κατά της ξενόφερτης ακραίας εγκληματικότητας μέσω της ξεκάθαρης "Ισλαμικής εισβολής" στην Ελλάδα και δεν σοκάρεσαι ούτε από τα βάρβαρα εγκλήματά τους ούτε από την ετοιμότητά σου να κατασφάξεις όλον μα όλον τον Πατριωτικό χώρο (αν είχες τη δυνατότητα) με μόνο κριτήριο μια στρατιωτική φόρμα, ένα στρατιωτικό κούρεμα και την αγάπη για τη Σημαία, προκειμένου να «εξαγνίσεις και να αποκαθάρεις» την Ελληνική κοινωνία από (δήθεν) «φασιστικά μιάσματα»...
Στην κυριολεξία, πείθεις πως αν ήσουν επί τουρκοκρατίας θα κατηγορούσες ως φασίστες και τρομοκράτες τους επαναστάτες του ’21 επειδή ξεσηκώθηκαν κατά της «πολυπολιτισμικής οθωμανικής κοινωνίας».
Λες ότι νοιάζεσαι για την Εθνική ανεξαρτησία της κοινωνίας σου. Δηλαδή, λες πως σε περίπτωση απελευθερωτικού πολέμου θα ήσουν χρήσιμος σ’ αυτή την κοινωνία που σε γέννησε;
 Θες να μετρήσεις στη «ζυγαριά» το δείκτη θυμικού/πολιτιστικής/πολεμικής σου ετοιμότητας/ικανότητας;
Αν σου δώσουν  - ρητορικό το ερώτημα – τη δυνατότητα να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να αποσοβήσεις κάποιες σημαντικές (βρώμικες Τούρκικες) σφαγές όπως πχ της Χίου και του Μεσολλογγίου, τι θα έκανες;
Στη Χίο μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες σφαγμένα γυναικόπαιδα.
Παρομοίως και στο Μεσολλόγγι.
Οι συγκεκριμένες σφαγές όμως ήταν η «επικοινωνιακή θρυαλλίδα» που πυροδότησε την φιλελληνική μεταστροφή της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης γεγονός που πριμοδότησε σε «κρίσιμο (και αποφασιστικό) μέγεθος» την θετική εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης...
Αν λοιπόν «αποσοβήσεις τις σφαγές των Ελλήνων» θα σώσεις μεν δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων αλλά θα γύρεις την πλάστιγγα κατά της Ελληνικής επανάστασης...με αποτέλεσμα να χαθεί (κατά 99%) η μελλοντική ανεξαρτησία της χώρας...
Πως νοιώθεις μ’ αυτό το «οιονεί βάρος» στη συνείδησή σου;
Θα «θυσίαζες 100,000 ζωές Ελλήνων προκειμένου να επιτύχει η Επανάσταση»;
Θα την έπαιρνες την Στρατηγική απόφαση;
«Βρώμικη απόφαση», ε;
Παρόμοιο μπορεί να τεθεί και το ανάλογο ερώτημα για την Τριπολιτσά.
Ο τρόμος που επικράτησε τότε στην τουρκική κοινωνία έδωσε ώθηση στην «εθελοντική Τουρκική έξοδο» (Τούρκων/μουσουλμάνων πολιτών) από τα Ελληνικά εδάφη...και διευκόλυνε σημαντικά την επανάσταση...
«Βρώμικη λεπτομέρεια» κι αυτή, ε;
Αν εσύ λοιπόν σταματούσες αυτή τη σφαγή, πιθανότατα θα σφράγιζες με μια ταφόπλακα την επανάσταση...διότι, «τα ίδια έκαναν» από την πρώτη στιγμή οι Τούρκοι στους Έλληνες και τους λοιπούς Χριστιανούς  των Οθωμανικών εδαφών...τέτοιες «οικτρές πολεμικές καταστάσεις» απαιτούν «ισοδύναμα αντίμετρα», όσο «βρώμικα κι αν είναι»...μην κοιτάς που μετά το πέρας του πολέμου όλοι κοιτάνε να τα «μπουρδουκλώσουν επικοινωνιακά»...όλοι τις ίδιες «τακτικές» εφάρμοζαν ιστορικά σε κάθε σημείο της Υφηλίου...Αυτό σημαίνει Πόλεμος... «μια ατέλειωτη ετεροτροφοδοτούμενη ακολουθία βρώμικων στιγμών»...θά’ θελες μήπως να θυμηθείς τις «ανάλογες εκκαθαρίσεις» που έκαναν κάτι άλλα «φυντάνια» στο κομμουνιστικό μπλοκ;
Ή μήπως προτιμάς να θυμηθείς το ότι οι Αναρχικοί του Ισπανικού Εμφυλίου συνειδητά έβαλαν φωτιά σχεδόν σε όλα τα Πυρηναία, έτσι για λόγους Πολεμικής τακτικής σε κάποιες επιθέσεις τους στις Δυνάμεις του Φράνκο;
Πόσο «καθαρή» ή «βρώμικη» ενέργεια ήταν αυτό;
Ανάλογες ιστορικές συνέπειες έχουν – ή θα είχαν – και πολλές «ανάλογες πολεμικές στιγμές» της Ελληνικής (και όχι μόνον) ιστορίας...
 Τα ίδια έκαναν και οι Τούρκοι άλλωστε το 1922 κατά την Ελληνική υποχώρηση από τη Μικρασία...βρήκαν την ιδανική ιστορική ευκαιρία να τελειώσουν αυτό που δεν κατάφεραν τους προηγούμενους αιώνες...το οριστικό διώξιμο Ελλήνων και Χριστιανών από τα μικρασιατικά εδάφη...
Δεν σοκάρεσαι όταν ακούς πως το Κόσοβο είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία Αλβανικό...αδιαφορείς για το πως οι Ισλαμιστές-τουρκαλβανοί το κατόρθωσαν αυτό ιστορικά τη στιγμή που εκεί ήταν ιστορική κοιτίδα των Σέρβων πριν...
Πόσο αίμα Σέρβων χρειάστηκε να χύσουν οι Μωαμεθανοί για να το επιτύχουν αυτό γεμίζοντας με μουσουλμάνους τουρκαλβανούς τα σερβικά εδάφη που «άδειαζαν» από Χριστιανούς;...
Όχι...δε σε νοιάζει αυτό...Σοκάρεσαι όμως όταν σου λένε για Βοσνία και Σρεμπρένιτσα...αφρίζεις από μένος, για την ακρίβεια...
Και κυνηγάς τους ηγέτες τους την ίδια στιγμή που αδιαφορείς επιδεικτικά για τους Αλβανοκοσοβάρους και πάσης φύσεως ισλαμιστές σφαγείς των Βαλκανίων...
Σοκάρεσαι μόλις σου λένε για «σφαγές του Άσαντ» αλλά αδιαφορείς μόλις σου λένε για σφαγές των (δήθεν) ανταρτών της Συρίας...
Στην μια περίπτωση «υπερ-ευαίσθητος» και στην άλλη «υπερ-αναίσθητος»...πως το πετυχαίνεις άραγε αυτό το «διπολικό εκκρεμές»;
Να το πω «Διαταραχή», μάλλον δεν θα το δεχτείς, ε;
Δυστυχώς φιλαράκο, αφού «δέχεσαι» έστω και επιλεκτικά τα «μισά βρώμικα», είσαι υποχρεωμένος και να παραδεχτείς ότι οι «βρώμικες στιγμές» καθορίζουν την πορεία ενός λαού (και γενικά των κοινωνιών)...για να «ξεχαστούν» κατόπιν...
Αυτή η ιστορία – η «βρώμικη» - είναι αυτή που κανείς δεν θέλει να ακούει...όλοι αναγνωρίζουν την «σκοτεινή ισχύ κι επιρροή» της στην τροπή της ιστορίας αλλά κανείς δεν την θέλει στην πλάτη του...
Ή μάλλον, σε κάποια τμήματά της μετέχουν οι μεν, σε κάποια άλλα οι δε...ουδείς αμέτοχος...
Ακόμη κι εσύ...σε κάποιες από τις «βρώμικες στιγμές» του Πολέμου της καθημερινότητας της Ειρήνης είσαι «μετέχων» και σε κάποιες «απέχων κι ενάντιος»...
Σήμερα ως κοινωνία βρισκόμαστε σε αμυντική φάση...
Κάποιοι άλλοι παίζουν βρώμικα παιγνίδια με την Ελληνική κοινωνία...
Λέγεται «συγκεκαλυμμένη εισβολή»...με κάθε μέσο...εξόντωση του Ελληνικού λαού...με κάθε πονηρό μέσο...
Και κάποιοι άλλοι, «εγχώριοι συμπαραστάτες και βοηθοί τους επικουρούν αυτή την κατάσταση»...
Άλλοτε εσκεμμένα και με επίγνωση κι άλλοτε όχι...
Το αποτέλεσμα όμως δυστυχώς είναι το ίδιο...
Όταν Έλληνες επιχειρούν να «αντιδράσουν» στις «βρώμικες επιθέσεις» ξένων, τότε κάποιος εγχώριος Προστάτης τους θα υψωθεί να εξοντώσει την «Ελληνική αντίδραση»...
Σοκαρίστηκες πχ από το θανάσιμο ξύλο που έφαγε ο αλβανός αδίστακτος φονιάς του φύλακα των Φυλακών...
Δεν σοκαρίστηκες όμως όταν αυτό το κάθαρμα έσφαξε τον αστυνομικό (για την ακρίβεια το «γλέντησες»)...ή όταν κάποια άλλα όμοιά του καθάρματα σφάζουν καθημερινά μέσα στα σπίτια τους τον «άμαχο Ελληνικό πληθυσμό»... http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1149.html
Το να κάνουν στην πλάτη του Πολίτη βρώμικα παιγνίδια δεν ενοχλεί τους πολιτικά ορθούς κατοίκους (και ιδίως τους «μεγαλόσχημους») αυτής της χώρας...
Το να αντιμετωπίσεις όμως εσύ, ο «απλός Πολιτάκος», με εξίσου βρώμικα παιγνίδια και μεθόδους αυτά, δεν γίνεται αποδεκτό...
Πέφτει όλο το σύστημα πάνω σου να σε συνθλίψει...
Ακόμη κι όταν επιχειρείς να «αντιδράσεις λεκτικά»...
Το υποκριτικό σύστημα που δήθεν αποτροπιάζει με το ένα αλλά όχι με το άλλο...
Κι επειδή έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη – κοινωνική, πολιτική, ΜΜΕ (ως και «εξαγορασμένο διαδίκτυο» εσχάτως), δικαιοσύνη, ασφάλεια – σε «κλείνει» από παντού μην και ξεμυτίσει ο λόγος σου...(προσέξτε κύριοι του διαδικτύου...τα «κυκλώματα ελέγχου» γίνονται όλο και πιο γνωστά πλέον...κυκλοφορούν στο παρασκήνιο όλο και πιο πολλές «λεπτομέρειες» γι’ αυτές τις «υπόγειες βρώμικες σχέσεις ελέγχου»...)
Η μοίρα του καιρού είναι ν’ αλλάζει όμως υποκριτή...κάθε «πολιτικού χρώματος»...
Το ότι η λιακάδα σήμερα είναι στη μεριά σου δε σημαίνει πως θα είναι και αύριο...
Τουναντίον...
Προετοιμάσου να υποδεχθείς την καταιγίδα που παραδέρνει την «άλλη μεριά»...
Και τότε, η πολιτικά ορθή κοψιά σου και ο υποκριτικός λόγος σου δεν θα σε σώσουν...
Αν θες να το δούμε σε όρους Βιβλικούς (όλο αναρχοαριστερές αναφορές θα κάνουμε;πάμε και στους "άλλους" τώρα), παρ’ το κάπως έτσι:
Καινοδιαθηκικά, εκμεταλλεύεσαι το Πνεύμα Ηπιότητας και γενικευμένης Συγχώρησης που εντέλλεται ο Πολίτης να τον διακατέχει...ακόμη και απέναντί σου «Υποκριτή Μεγαλόσχημε»...βρήκες «απρόσμενους συμμάχους» τυχερέ...πήγε η «ανίερη συμμαχία» σύννεφο...
Παλαιοδιαθηκικά ιδωμένο, καραδοκεί ένας ολόκληρος «Κόκκινος Ωκεανός» να πλημμυρίσει τον Κόσμο σου και να σε ξηλώσει με τον πιο βάρβαρο τρόπο από την κοσμάρα σου...
Υπό το φίλτρο της Ιστορίας, επικρατούσε πάντα το δεύτερο σενάριο σε κάθε εποχή και υπό οποιαδήποτε φιλοσοφία....
Κατά τη γνώμη σου ποιός από τους δύο «Κόσμους» θα επικρατήσει σήμερα μετά τα αίσχη που έχεις διαπράξει;
Φυσικά και το Ύβρις – Νέμεσις μια χαρά μας ταιριάζει εδώ πέρα...διάλεξε και πάρε...ανάλογα προς τα που κλίνει η χάρη σου...μιας και αυτό το «υποκριτής» χωράει πολύ κόσμο...
Άλλο ένα ιστορικό «καρκινικόν Λόγιον Μέλος»...
Ένα ακόμη ενδιαφέρον Παλίνδρομο Επίγραμμα για σένα χαρτογιακά Μαυροκορδομένε μου...
Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν...
Δεν χρειάζεται μετάφραση, υποθέτω...το ξέρεις από τότε που "πιτσιρικά" ακόμη σε εκπαίδευαν για "μεγαλεία"...πως να χρησιμοποιείς τη "βρώμα" χωρίς να σε πιάνουν,ε;
Ναι, περί υποκρισίας μιλάει...υποκρύπτοντας και μια «Πύρινη Απειλή»...Υπερκόσμια; Κοσμική; Ποιός ξέρει;
Κατέχεις εσύ...πως δεν κατέχεις;
Γι’ αυτό έφτασες εκεί που είσαι...καταβροχθίζοντας ότι «βρώμικο βρέθηκε» μπροστά σου... ε Gatonious Orneous; Γιώργος Ανεστόπουλος
 
***  Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.  Βαρθολομαίος :
 

Ήταν τον Οκτώβριο του 1991, όταν η ψηφοφορία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο ιστορικό Φανάρι ανέδειξε από τη κάλπη την ομόφωνη εκλογή του μέχρι τότε Μητροπολίτη Φιλαδελφείας, κ. Βαρθολομαίου, στο ύψιστο αξίωμα του Προκαθημέ...νου της Ορθοδοξίας.
Η 20χρονη σχεδόν Πατριαρχία του μακαριστού Πατριάρχη Δημητρίου υπήρξε ταπεινή και αποτελεσματική για την εποχή εκείνη. Το καθεστώς μέσα στο οποίο είχε εγκλωβιστεί το Φανάρι ήταν πολύ δύσκολο να βγει από την απομόνωση.
Τα αγαθά αποτελέσματά του όμως δεν ήταν λίγα . Το Φανάρι είχε ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστό και πέραν των συνόρων της τουρκικής επικράτειας,παρόλες τις δυσκολίες που το Κεμαλικό καθεστώς δημιουργούσε κατά καιρούς. Οι ελάχιστοι Επίσκοποι και Κληρικοί που σταδιακά υπηρετούσαν στο Φανάρι δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες στο πρώτο τη τάξει ανά την Ορθοδοξία Πατριαρχείο.
Ο ήπιος και μειλίχιος χαρακτήρας του μακαριστού Πατριάρχη κ. Δημητρίου προκάλεσε το ενδιαφέρον ισχυρών επιχειρηματιών της εποχής με αποτέλεσμα τα πατριαρχικά κτίρια που κατέστρεψε η πυρκαγιά το 1947, χάρη στη δωρεά του μεγάλου Ευεργέτη, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, ανακατασκεύαστηκαν πλήρως. 

Ο Αντριου Μπένετ στη συνέντευξή του, που αναφέρεται στις θρησκευτικές ελευθερίες, εξηγεί τον ρόλο και τα καθήκοντα της θέσης του, καθώς είναι ο πρώτος επικεφαλής του νεοϊδρυθέντος Γραφείου Θρησκευτικών Ελευθεριών που ιδρύθηκε το 2013, αλλά ...και στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Καναδάς για την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας ανά τον κόσμο τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι ένας αφοσιωμένος καθολικός (στην πραγαματικότητα είναι Ουνίτης).
~ Ο πρέσβης, αναφέρεται με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στις μέχρι τώρα εμπειρίες και συναντήσεις του επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση που είχε με τον κ.κ. Βαρθολομαίο όταν επικέφθηκε την Τουρκία.
Ειδικότερα αναφέρεται στον οικουμενικό πατριάρχη, ως "πρώτο μεταξύ πρώτων", ως τον 207ο διάδοχο του Αποστόλου Ανδρέα, τονίζοντας ότι η παρουσία της χριστιανικής θρησκείας στην Τουρκία χρονολογείται από τον 1ο μ.χ. αιώνα.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι η συνάντηση μαζί του αποτελεί το αντίστοιχο της συνάντησης με τον Πάπα της Ρώμης ενώ τονίζει ότι ο ίδιος ως ανατολικός Καθολικός, μέλος της Ουκρανικής Καθολικής Εκκλησίας, θεωρεί ως Μητέρα Εκκλησία αυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.
Επίσης, χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική τη συνάντηση μαζί του θεωρώντας τον πατριάρχη Βαρθολομαίο άνδρα ιδιαίτερης σοφίας και αγιότητας, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό «να υπάρχει ελεύθερη θρησκευτική έκφραση και λιγότεροι περιορισμοί στην άσκηση της λατρείας στην Τουρκία», μεταφέροντας τα λόγια του Πατριάρχη.

 

***  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το μέλλον του Κορδία
  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΑΑντίθετος στα σχέδια ιδιωτικοποίησης ο Μαν. ΜάκαρηςΤου Αντώνη Πετρόγιαννη Εντείνονται οι αντιδράσεις δημοτών της πόλης για το τι μέλλει γενέσθαι με τους δημόσιους χώρους και την ένταξή τους προς ιδιωτικοποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Έτσι, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συναντήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη των 48 στρεμμάτων στην παραλία Γουλιμίδων «Κορδίας». Ο κ. Νίκας παρέδωσε στην επιτροπή ένα φάκελο των ενεργειών που έχει κάνει ο Δήμος Καλαμάτας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τα ανάλογα απαντητικά έγγραφα από τις υπηρεσίες που έχει απευθυνθεί και ειδικά από ΕΤ.ΑΔ Α.Ε. και ΤΑΙΠΕΔ. Στο διάλογο που ακολούθησε, αν και υπήρξε συμφωνία ότι η οριστική λύση στο πρόβλημα 48 στρεμμάτων «Κορδία» είναι νομοθετική, εντούτοις δε φάνηκε διαθέσιμος να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να το επικαιροποιήσει και να ζητά τη λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης. Κατόπιν των παραπάνω, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους πολίτες την ερχόμενη Κυριακή 13 Απριλίου και 7.30 μ.μ. στον ελεύθερο χώρο των γηπέδων τένις στον «Κορδία», σε μουσική συγκέντρωση η οποία θα έχει χαρακτήρα ανοικτής συνέλευσης. Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος δήμαρχος, Μανώλης Μάκαρης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αιτιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων της Καλαμάτας ως προς την παραχώρηση σε ιδιώτες, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, των 48 στρεμμάτων στον Κορδία. Παράλληλα, τόνισε ότι η έκταση αυτή, στο παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης, προορίζεται για την κατασκευή σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής. Αναρωτήθηκε δε κατά πόσο είναι συνταγματικό ο συγκεκριμένος χώρος να παραχωρείται σε ιδιώτες, τη στιγμή που ο σχεδιασμός για αυτόν προέβλεπε την απόδοσή του στους δημότες, μέσα από έργα που εξυπηρετούν κοινωφελείς δράσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ερώτηση για να μην παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα 48 στρέμματα στην περιοχή Γουλιμίδες κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος. - 
 
***  «Τρέχουν τα έργα σε πλατεία Μαυρομιχάλη και Διοικητήριο» ελέω εκλογών
  Το έργο ήταν προγραμματισμένο για το 2014, αλλά ελέω εκλογών ολοκληρώθηκε τις ημέρες αυτές, για να μείνουν και οι εντυπώσεις. Ο λόγος για τα όργανα που τοποθετήθηκαν στην παιδική χαρά η οποία δημιουργείται στην πλατεία Μαυρομιχάλη, ενώ έγιναν παρεμβάσεις αναδιοργάνωσης και ευπρεπισμού του χώρου και κοπής επικίνδυνων δέντρων. Οι εργασίες εκτελούνται από το Δήμο Καλαμάτας με αυτεπιστασία, μέσω των Διευθύνσεων Γεωτεχνικών και Τεχνικών Υπηρεσιών. Τα απαραίτητα όργανα εγκαταστάθηκαν, έπειτα από δημόσιο ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό που αφορούσε στην προμήθεια παιχνιδιών για όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση ειδικών αντικραδασμικών ελαστικών δαπέδων, τα οποία υπάρχουν ήδη στις αποθήκες του ∆ήμου, και θα τοποθετηθούν πάνω στις υφιστάμενες πλάκες. Σημειώνεται πως αφαιρέθηκαν δύο πεύκα, τα οποία θα αποτελούσαν κίνδυνο για τα παιδιά εάν παρέμεναν στο χώρο. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και χρωματισμοί, ενώ διαμορφώθηκε και συντηρήθηκε το πράσινο. Τέλος, η προτομή του ακαδημαϊκού Σωκράτη Κουγέα μετακινήθηκε σε προσφορότερη θέση. Από την άλλη πλευρά, η κατασκευή πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ, στην Καλαμάτα, έφθασε μέχρι την οδό Μακεδονίας, καθώς προχθές το αρμόδιο συνεργείο προχώρησε σε σκυροδέτηση στο τμήμα βορείως της οδού αυτής. Ακολούθως, οι εργασίες θα συνεχισθούν μπροστά στα Δικαστήρια, όπου έγινε καθαρισμός της βλάστησης και διαμόρφωση του εδάφους. Επίσης, θα κατασκευασθεί ξύλινη διάταξη (μικρογέφυρα), ώστε να εξασφαλίζεται ευχερής και ευπρεπής πρόσβαση στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου απευθείας από το δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους. Η παρέμβαση για πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ θα γίνει καταρχήν στην περιοχή από την οδό Μακεδονίας μέχρι την οδό Δημοσθένους και θα συνεχισθεί σε άλλα σημεία αργότερα. Α.Π. -
 
***  Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ο Αντώνης Κατσάς
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη Μεσσηνιακό άρωμα θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές του προσεχούς μήνα, αφού μεταξύ των 42 υποψηφίων περιλαμβάνεται το όνομα του δικηγόρου Αντώνη Κατσά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του στις εκλογές του ερχόμενου μήνα είναι η δεύτερη, ενώ έχει συμμετάσχει ως υποψήφιος σε αρκετές εθνικές εκλογές. Με σύνθημα «Ψηφίζουμε - Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα είναι του λαού», έγινε χθες το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια» η παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Την κεντρική ομιλία και παρουσίαση έκανε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν υποψήφιοι. Ο Αντώνης Κατσάς γεννήθηκε στη Γλυφάδα Πυλίας Μεσσηνίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1985 μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό μέλος του λαϊκού κινήματος από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Διετέλεσε επί 6 χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και εκπρόσωπος των επιστημονικών φορέων στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) για την ανασυγκρότηση της Καλαμάτας (μετά τους σεισμούς). Επικεφαλής του Ενωμένου Μεσσηνιακού Αγωνιστικού Συνδυασμού (ΕΜΑΣ) και νομαρχιακός σύμβουλος την περίοδο 1998-2002. Διετέλεσε πρόεδρος επί 12 χρόνια του ερασιτεχνικού σχήματος «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και σήμερα είναι επίτιμος πρόεδρος. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας. Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ στις εκλογές από το 2000 έως το 2012. Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ το 2009. - 
 
***  Μέχρι το τέλος Απριλίου η νέα σύμβαση με τον «Μορέα»
 Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ«Πουλάει» αισιοδοξία για επανέναρξη των έργωνΤου Αντώνη Πετρόγιαννη Το αμέσως επόμενο διάστημα περιμένουμε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη νέα σύμβαση για τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, όπου κατασκευάζονται ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη και ο περιμετρικός Καλαμάτας. Αυτά δήλωσε προχθές στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τη διακοπή των εργασιών τόσο στον περιμετρικό όσο και στον κλάδο Λεύκτρο- Σπάρτη. Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση για τον αυτοκινητόδρομο που ξεκινά από την Κόρινθο και μέσω Τρίπολης πάει Σπάρτη και Καλαμάτα, έχει σταματήσει εδώ και καιρό λόγω μειωμένων διελεύσεων. Σε αυτή τη χρονική στιγμή τελεί σε αναμονή η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την αποδέσμευση της χρηματοδότησης, ώστε να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας που ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το τέλος του 2007. Αν δεν προκύψουν… παρατράγουδα της τελευταίας στιγμής, η νέα σύμβαση θα υπογραφεί μέχρι το τέλος Απριλίου, αν και είναι άγνωστο με ποιους όρους. Το θετικό είναι πως τα εναπομείναντα έργα είναι ελάχιστα. Το «θρίλερ» που παίζεται, πάντως, και σε αυτόν τον οδικό άξονα δείχνει πόσο έχει επηρεάσει η πτώση της ημερήσιας κίνησης στους αυτοκινητόδρομους, μια και η πανάκριβη βενζίνη, οι πολλοί και ακριβοί σταθμοί διοδίων, αλλά και η οικονομική κρίση έφεραν τα πάνω-κάτω στους υπολογισμούς που είχαν γίνει προ δεκαετίας για τις καθημερινές διελεύσεις στους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Ο Μορέας ξεκίνησε να κατασκευάζεται πρώτος από όλους τους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους στα τέλη του 2007. Αντικείμενο της σύμβασης παραχώρησης ήταν η κατασκευή σε αυτοκινητόδρομο του τμήματος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη και του Περιμετρικού Καλαμάτας. Το πρώτο σκέλος έχει ολοκληρωθεί τμηματικά από το 2010 μέχρι το 2012, ενώ σε κατασκευή παραμένουν τα τμήματα Λεύκτρο-Σπάρτη και ο Περιμετρικός Καλαμάτας. Αναφορικά με το Λεύκτρο-Σπάρτη, έχει κολλήσει και στις αρχαιολογικές ανασκαφές, αλλά και στη μειωμένη χρηματοδότηση. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2015 θα λειτουργήσουν και τα τελευταία υπό κατασκευή τμήματα. Ωστόσο, με τη νέα σύμβαση να εκκρεμεί η αγωνία όλων των εμπλεκόμενων (εταιρεία παραχώρησης, υπουργείο Υποδομών, Περιφέρεια, τοπικοί Δήμοι) είναι στο ζενίθ. Τέλος, μία από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα έργα κατασκευής των αυτοκινητόδρομων αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός. Όπως τόνισε, όσον αφορά στα έργα στην Ολυμπία Οδό, εκτελούνται σε πολύ υψηλούς ρυθμούς, οι οποίοι θα ενταθούν το επόμενο δίμηνο και ο δρόμος θα παραδίδεται τμηματικά. - 
 
***  Ένας υπέροχος τοίχος…
 Τυχεροί οι μικροί μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Ένα από τα μέρη του κτηρίου έχει καλυφθεί με ένα υπέροχο έργο του Κώστα Λούζη (Skitsofrenis). Μάλιστα, το μήνυμα του έργου είναι επίκαιρο όσο ποτέ... Α.Π. - 
 
***  Ο Βασίλης Δικαιουλάκος έκανε ...δεξιά στροφή
 Νέοι υποψήφιοι από την «Πρωτοβουλία» Νέο κατάλογο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων έδωσε χθες στη δημοσιότητα η παράταξη της «Πρωτοβουλίας» του υποψήφιου δημάρχου Παν. Νίκα. Για το κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε τους: Βασίλη Δικαιουλάκο, φροντιστή και Σταυρούλα Μάλαμα- Τάτση, ιδιωτική υπάλληλο. Για τη Δημοτική Κοινότητα Βέργας υποψήφιοι είναι οι Ηλίας Κότσης, Ιωάννης Μένζας, Παναγιώτης Χειλάς και Βαγγέλης Χόχολης. Στην Τοπική Κοινότητα του Άμμου υποψήφιοι είναι οι Ιωάννης Μανωλόπουλος, Παναγιώτης Καλύβας, ενώ στον Άρι οι Δημήτρης Χρυσοβέργης, Ηλίας Φράγκος, Αγγελική Μητροπούλου. Επίσης, Βρωμόβρυση: Βασίλης Καμαρινόπουλος, πρόεδρος κοινότητας Στάθης Θλιμμένος, Πλατύ: Γιώργος, Μιχάλης Ταχταμπάς, Νίκος Νίκας, Θουρία: Βασίλης Τζάννες, Κώστας Μιχαλόπουλος, Νίκος Πουλόπουλος, Άννα Ταταρούνη. Μικρή Μαντίνεια: Στέλιος Λιακέας, Νίκος Κουμουνδούρος και Σαράντος Αγγελέας, Λέικα: Φιλοθέη Πράστου, Θανάσης Τσαούσης, Γιάννης Δημητρακόπουλος, Μαρία Γεωργανά, Ασπρόχωμα: Ηλίας Ζαγαρέλος, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Βασίλης Πολίτης, Αγνή Γκούμα, Σπερχογεία: Παναγιώτης Περρωτής, Κώστας Κωστόπουλος, Σπύρος Καλαθάς Μαγδαληνή Γιακουμή - Μαλαπάνη, Μικρομάνη: Γιώργος Περιβολάρης, Σάββας Πραστέλας, Φρύνη Χούλιαρη. Α.Π. -  
 
***  Γιατί όχι και στην Καρδαμύλη…
 Η βιογραφία ενός δικού μας ανθρώπου, του Βρετανού περιηγητή, ταξιδιωτικού συγγραφέα και ήρωα της Αντίστασης, Πάτρικ Λι Φέρμορ (1915-2011), παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη. Για το βιβλίο με τίτλο «Πάτρικ Λι Φέρμορ, μια περιπέτεια» (Μεταίχμιο, 2013) μίλησαν η συγγραφέας του και βιογράφος του Φέρμορ, Άρτεμις Κούπερ και ο Στέφανος Πεσμαζόγλου, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεκδότης της επιθεώρησης Σύγχρονα Θέματα. Θα ήταν πολύ ωραίο αν μια ανάλογη εκδήλωση γινόταν και στον τόπο που έζησε ο Λι Φέρμορ, πολλά από τα χρόνια της ζωής του, στην Καρδαμύλη. Α.Π. - 
 
***  «Ήσυχες ημέρες στην Καλαμάτα» έκθεση γελοιογραφίας του Αργύρη Μαυρέα
 Η έκθεση γελοιογραφίας του Αργύρη Μαυρέα, με τίτλο «Ήσυχες ημέρες στην Καλαμάτα», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Απριλίου, εγκαινιάζεται αύριο στις 8.00 το βράδυ στο Καλλιτεχνικό Στέκι (Μπενάκη 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας). Ένας αυτόχειρας ετοιμάζει ένα κέικ και το αφήνει στους δικούς του ως τελευταίο αποχαιρετισμό. Τους αφήνει, επίσης, το πλύσιμο… «Το παρελθόν και το μέλλον, αυτό που μπορεί να είχε συμβεί και αυτό που συνέβη, τείνουν προς ένα τέρμα και το τέρμα αυτό είναι τώρα», μονολογεί ο καπετάνιος του μικρού αλιευτικού που παλεύει με τα κύματα… Ένας σκύλος με το απελπισμένο αφεντικό του στέκονται σε μια γέφυρα. Είναι νύχτα. «Εγώ είμαι με εκείνους που είναι κάτω από τη γέφυρα», λέει ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Εν τω μεταξύ, ο Παναγιώτης… Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 7.00 μ.μ. – 11.00 μ.μ. - 
 
*** Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεκμετάλλευτος θησαυρός
 Βάρος θα πρέπει να δοθεί και στη διάδοση της επιτραπέζιας ελιάς Οι πρυτανικές αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Αμερικανικής Πρεσβείας, διοργάνωσαν την Παρασκευή 4 Απριλίου ημερίδα με θέμα το Κέντρο Ελιάς "UC Davis Olive Center". Κύριος εισηγητής ήταν ο κ. Dan Flynn, διευθυντής του Κέντρου Ελιάς, του οποίου οι δραστηριότητες εστιάζονται στην έρευνα στον ελαιοκομικό τομέα και στην προώθηση των προϊόντων της ελαιοκαλλιέργειας. Μετά το χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρύτανης του Γ.Π.Α., Κωνσταντίνος Φεγγερός, ο αναπληρωτής καθηγητής, διευθυντής Εργαστηρίου Δενδροκομίας, Σταύρος Βέμμος, στην εισήγησή του με θέμα «Η σημασία και τα βασικά προβλήματα του ελαιολάδου στην Ελλάδα», αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στις ρίζες της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα από την τρίτη χιλιετία προ Χριστού, αναφέρθηκε στα σύγχρονα βασικά προβλήματα του τομέα. Το μικρό και πολυτεμαχισμένο αγροτικό κλήρο, τις δυσκολίες που δημιουργεί η μορφολογία του εδάφους και τη μεγάλη ηλικία των ελαιόδεντρων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το υψηλό κόστος παραγωγής και ο περιορισμός της αποδοτικότητας, που καθιστούν τελικά το ελληνικό ελαιόλαδο μη ανταγωνιστικό. Σύμφωνα με τον καθηγητή Σ. Βέμμο, η δημιουργία ενός Κέντρου Ελιάς όπως του UC Davis Olive Oil θα ωφελούσε πολύ την Ελλάδα. Ο βασικός εισηγητής της ημερίδας και προσκεκλημένος του Γ.Π.Α., Dan Flynn, μίλησε για το έργο του Κέντρου Ελιάς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις, από την ίδρυσή του το 2008 μέχρι σήμερα και πώς κατάφερε να αναδείξει την παραγωγή ελαιολάδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ερευνώντας και βελτιώνοντας τις μεθόδους καλλιέργειας, μεταποίησης, τις μεθόδους ποιοτικής αξιολόγησης και τα ποιοτικά πρότυπα. Δύο από τους τομείς που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα ήταν η συνεργασία των διαφόρων επαγγελματιών της αγροδιατροφικής αλυσίδας (παραγωγοί, εμφιαλωτές), καθώς και η ενημέρωση και εκπαίδευση των παραγωγών. Σύμφωνα με τον κ. Dan Flynn, το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δεν έχει καταφέρει να φτάσει την πολύ καλή φήμη που απολαμβάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι επιτραπέζιες ελιές Καλαμάτα και το ελληνικό γιαούρτι. Τόνισε ότι το 65% των ελαιολάδων που εισάγονται στις ΗΠΑ σαν έξτρα παρθένα δεν πληρούν τα ποιοτικά πρότυπα και από αυτά δεν εξαιρούνται τα ελληνικά ελαιόλαδα. Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες όσων συμμετείχαν στο στρογγυλό τραπέζι. Ο καθηγητής του Γ.Π.Α. και πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Διατροφής του Ανθρώπου, Αντώνιος Ζαμπέλας, μίλησε για τη διατροφική αξία της κατανάλωσης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Οι μέχρι σήμερα έρευνες συστήνουν τα τρία κουτάλια της σούπας ημερησίως. Ο γεωργοοικονομολόγος, κ. Βασίλης Ζαμπούνης, κατ’ αρχήν ευχήθηκε να μπορούσε κάποιος να αναστήσει ξανά τον αρχαίο ελαιώνα που βρισκόταν δίπλα στο Γ.Π.Α. Χαρακτήρισε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «ανεκμετάλλευτο εθνικό θησαυρό» και τόνισε πως τα 2 σημαντικότερα ζητήματα είναι η απόλυτη σαφήνεια στα εμπορικά πρότυπα ποιότητας και η συνεργασία όλων, ώστε να αναγνωριστεί στη διεθνή αγορά επώνυμο το ποιοτικό ελληνικό ελαιόλαδο. Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Διατροφής του Ανθρώπου, Ευστάθιος Πανάγου, μίλησε για τον εξαγωγικό προσανατολισμό της ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τη διατροφική της αξία ως ένα προβιοτικό τρόφιμο. Για τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν στον ελαιοκομικό τομέα τα τελευταία 30 χρόνια, χωρίς ωστόσο να επενδυθούν σωστά και αποτελεσματικά, έκανε λόγο ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), τονίζοντας ότι εκείνο που χαρακτηρίζει την ελληνική βιομηχανία ελαιολάδου είναι η έλλειψη οράματος και ομαδικής εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, η παρούσα οικονομική κρίση μπορεί να χρησιμεύσει σαν ο καταλύτης που θα επισπεύσει τις αλλαγές που είναι απαραίτητες, ώστε το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να γίνει ανταγωνιστικό. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής του ΥπΑΑ&Τα, Κωνσταντίνος Στουρνάρας, ευχαρίστησε αρχικά το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις για την εξαιρετική του δουλειά για τη διασφάλιση των προτύπων ποιότητας, μίλησε για τη σημασία της οργανοληπτικής εξέτασης της ποιότητας του ελαιολάδου και τόνισε ότι η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) με την ιδιότητα του μέλους θα βοηθούσε πολύ τη λειτουργία του διεθνούς οργανισμού. Τέλος, ο δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, διευθυντής του Κέντρου Ελιάς, του Κολλεγίου Περρωτής ( Perrotis College), της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, μίλησε για τη δυνατότητα αξιοποίησης και εκμετάλλευσης, με σημαντικά οικονομικά οφέλη, όχι μόνο των προϊόντων, αλλά και των υποπροϊόντων της ελαιοκαλλιέργειας και της παραγωγής ελαιολάδου. Ανάλογες εκδηλώσεις είχαν προηγηθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου στην Καλαμάτα, ενώ την Πέμπτη 3 Απριλίου ο Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, είχε διοργανώσει διάλεξη με θέμα «Η Ελιά στο επίκεντρο» με ομιλητές τον κ. Dan Flynn και τον δρα Γκέρτση, στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών. ΠΗΓΗ: olivenews.gr - 
 
***
 
***   ΑΘΛΗΤΙΚΑ  ΒΙΝΤΕΟ παρουσιάσεις  :
~**  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0  το  1ο  γκολ  6/4/2014 : http://youtu.be/Rb01pECu5kk ,
~* ΑΠΟΛΛΩΝ--ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0  σχόλια  γκολ 6/4/2014: http://youtu.be/4FDCponxXAY ,
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ 3-2  δηλώσεις  6/4/2014 : http://youtu.be/C-yXZF7Mbd4  ,
~** ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ  3-2  τα  γκολ  6/4/2014 : http://youtu.be/RmwTaqZBxXo ,
~** ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-0   Τα γκολ  6/4/2014: http://youtu.be/cQHdly09RCY ,
~** ΒΕΡΟΙΑ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  2-1  τα  γκολ  6/4/2014 : http://youtu.be/s83hmDqiB_0  ,
~** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0 σχόλια  φάσεις 6/4/2014 : http://youtu.be/w_Zfol51nno ,
~** ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΡΗΣ  Αιτωλικού  3-1  6/4/2014: http://youtu.be/RMp7hUqT2JM  ,
~ Τσέλσι-ΠΣΖερμέν 2 0 , Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μ   2-0  2014: http://youtu.be/n2uydROdBlI  ,
~** ΜΠΑΓΕΡΝ-ΜΑΤΖΕΣΤΕΡ Γ  3-1  ΑΤΛΕΤΙΚΟ-ΡΕΑΛ Μ  1-0  9/4/2014 : http://youtu.be/fwK5SiwDu80 ,

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του Top 16 ,
* Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν φέτος για 5η φορά με διαφορετικό όμως... φόντο. Οι «αιώνιοι» έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα κοντράρονται στις 21:45 (Novasports 2, ΔΤ) στο ΣΕΦ με το νικητή να κερδίζει την 3η θέση στον όμιλο και τον ηττημένο να μένει τέταρτος.-
* Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν επτά ήττες στα τελευταία οκτώ ντέρμπι, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία, Γιώργο Πρίντεζη, ενώ ερωτηματικό είναι η αγωνιστική κατάσταση του Στράτου Περπέρογλου που επιστρέφει από τη θλάση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.
* Από την άλλη ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ως προπονητής, ενώ θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Στέφαν Λάσμε, που ένιωσε αδιαθεσία χθες και δεν προπονήθηκε.
~* Διαιτητές  : Ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ ορίστηκαν να διευθύνουν τον «εμφύλιο» του Top 16 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός για το γόητρο και όχι μόνο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    68-65  , (29-37) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 12-16 , 29-37 , 46-42 , 68-65 .-
Οι 12 του Ολυμπιακού:  Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Λοτζέσκι ,
Οι 12 του Παναθηναϊκού:  Μπράμος, Κάρι, Μπατίστ, Φώτσης, Ούκιτς, Λασμέ, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Γκιστ, Παππάς, Ματσιούλις, Ράιτ  .
Video  από  αγώνα :
~** ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 29-37 ημίχρ 10/4/2014 : http://youtu.be/3eiRByNCkek  ,
~** ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 68-65   10/4/2014 : http://youtu.be/LV3IpsTNp-U ,
~** ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  68-65  10/4/2014  δηλώσεις , : ttp://youtu.be/kn1VVXPsWbQ ,
~** ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 68-65  δηλώσεις   10/04/2014:    http://youtu.be/1uKVM2Dmv2M ,
~* ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 68-65  δηλώσεις σχόλια  10/4/2014: http://youtu.be/GDF8o0zfg1Q  ,
~**  ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 68-65 Γκίστ δηλώσεις  10/4/2014 : http://youtu.be/IYxkW9hdhvk  ,
~** ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 68-65  δηλώσεις κόουτς  10/4/2014: http://youtu.be/gZqxFNn9ato ,
~** ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 68-65 Αλβέρτης  δηλώσεις  10/4/2014: http://youtu.be/mHwO_fQkF30  ,
~** ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  68-65 δηλώσεις Μπαρτζώκα 10/4/2014 http://youtu.be/2-Xkn80rClg ,
 
Ε’ όμιλος
 Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ-Εφές Ανανατολού 10/04, 20:00
Μπαρτσελόνα-Λαμποράλ Κούτσα 10/04, 21:45
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 10/04, 21:45, Novasports 2-ΔΤ
Ουνικάχα Μάλαγα-Αρμάνι Μιλάνο 11/04, 21:45
Βαθμολογία
(σε 13 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 12-1
Αρμάνι Μιλάνο 10-3
Ολυμπιακός 7-6
Παναθηναϊκός 7-6
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ουνικάχα Μάλαγα 5-8
Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ 5-8
Λαμποράλ Κούτσα 4-9
Εφές Ανανατολού 2-11

ΣΤ΄όμιλος
 Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπάγερν Μονάχου 10/04, 19:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας    76-81 .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης 11/04, 19:45
Γαλατασαράι-Παρτίζαν 11/04, 20:00
Βαθμολογία
(σε 13 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 11-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-5
Γαλατασαράι 6-7
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-7
Μπάγερν Μονάχου 5-8
Παρτίζαν 4-9
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-12

***
 
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-    551   . 
 ***
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,       3240   video.-       
 http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1720   video .-  
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1705  video.-                                                                                                                       
 Σύνολον                                                    6665   βίντεο   .-


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :  

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014   , Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-


~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,
~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-

~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,

~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-

~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο   Ανθολογώντας  και   γράφοντας  Κυριακή  06   Απριλίου  2014 .-

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-

  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-

~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/09-2014.html , Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  09  Απριλίου  2014 .-

~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-  

 ~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/04/10-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 , .-
~


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: