ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  25  Νοεμβρίου  2013  :

ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2013


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

*** Κλειστό και το ΙΚΑ στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         

 
Αποκλεισμένο είναι από το πρωί το κτήριο που στεγάζει τα ιατρεία του ΙΚΑ στην Πλάτωνος, αφού  οι γιατροί απεργούν μέχρι την Τετάρτη, , στο χώρο βρίσκεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας ενώ από αύριο μέχρι την Τετάρτη θα απεργούν και οι νοσηλευτές, ενώ την ίδια μέρα θα αποφασιστεί η συνέχιση ή όχι της απεργίας.
 
 
 
 
 
*** Σταυρούλα Μουρκάκου: Από την Καλαμάτα…στο Λονδίνο         

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με τους Καλαματιανούς του εξωτερικού και αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στο βροχερό Λονδίνο. Εκεί, ζει η 24χρονη Σταυρούλα Μουρκάκου, η οποία σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Πάτρα, στη συνέχεια δούλεψε στην Costa Navarino, όπου, μάλιστα, βραβεύτηκε και ως υπάλληλος της χρονιάς (Star of the Year 2010) και πλέον εργάζεται στο Λονδίνο, στην εταιρεία Inditex (Zara).
  -Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Εργάζομαι εδώ και ένα χρόνο. Η απόφασή μου να φύγω μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά εύκολη… Βέβαια, δεν είχα ζήσει ποτέ στο εξωτερικό πριν και δεν ήξερα τι ακριβώς σήμαινε αυτή μου η απόφαση… (όχι ότι το μετανιώνω, αλλά δε θα το πρότεινα σε κάποιον σαν την εύκολη λύση.)
  -Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Ήμουν αρκετά τυχερή σε αυτό το κομμάτι (στην ανεύρεση εργασίας), μιας και βρήκα δουλειά την πρώτη ή δεύτερη μέρα… (δε θυμάμαι ακριβώς)
  -Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Γενικά στο Λονδίνο δεν υπάρχει κανένα είδος ρατσισμού. Οπότε θα απαντήσω, σαν όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους.
  -Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει και πολλά σε γενικότερες γραμμές! Κουλτούρα; Μεγάλη συζήτηση θα ανοίξουμε, νομίζω, καθώς θα πρέπει πρώτα να ορίσουμε την έννοια της κουλτούρας. Αυτό που σίγουρα λείπει από τη χώρα μας είναι ο τρόπος λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και των μέσων μαζικής μεταφοράς. Κατά τα άλλα, η Αγγλία είναι μία χώρα δύο κόσμων... Η πρωινή (που όλοι οι πολίτες είναι στις δουλειές τους) και η απογευματινή (οπότε οι ίδιοι πολίτες κατακλύζουν τις παμπ της πόλης...).
  -Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει αν επισκεφτεί το Λόνδίνο…
Big Ben-London Eye, Buckingham Palace, Hyde Park… (τα πιο τουριστικά).
  -Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Αυτό που μου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα, φυσικά, και είναι η οικογένεια μου! Ο ήλιος και η θάλασσα έρχονται αμέσως μετά!
  -Η σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Φυσικά και υπάρχει στο μυαλό μου! Σαν την Ελλάδα πουθενά...
Των Κώστα Γαζούλη – Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
 ***  Με κουβέρτες θα ζεσταθούν φέτος τα περισσότερα νοικοκυριά 

         
         
Μπορεί οι μετεωρολογικές προβλέψεις να κάνουν λόγο για πτώση της θερμοκρασίας σε μονοψήφιο αριθμό από τις επόμενες ημέρες και στη Μεσσηνία, όμως ο κόσμος δεν αποφασίζει να λύσει το πρόβλημα θέρμανσης του σπιτιού του, καθώς στις τσέπες του επικρατεί «πολικό ψύχος».
Η κίνηση σε όλα τα είδη είναι πολύ μειωμένη, ενώ σε πολλές γενικές συνελεύσεις πολυκατοικιών αποφασίζεται να μη γίνει καθόλου προμήθεια πετρελαίου. Μάλιστα, ακόμα και σε περιπτώσεις αυτόνομης θέρμανσης σε πολυκατοικίες, λίγοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν να εφοδιάσουν τις δεξαμενές με καύσιμα.
Οι ακριβές λύσεις θέρμανσης, σύμφωνα και με τους επαγγελματίες του χώρου, πλέον δύσκολα προτιμώνται και η πλειοψηφία επιλέγει να ζεσταθεί με σόμπες και, ει δυνατόν, αυτές με τις οποίες μπορούν κιόλας να μαγειρέψουν ή να ψήσουν φαγητό, συνδυάζοντας το έξοδο αγοράς μέσου θέρμανσης με τη μείωση του εξόδου λειτουργίας ηλεκτρικής κουζίνας.
Σε όλες τις περιπτώσεις, πάντως, μοναδικό και απόλυτο κριτήριο είναι το κόστος.
  Σόμπες - τζάκια
Μειωμένο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, όπως τόνισε στο «Θάρρος» ο κ. Χρήστος Σαρέλλας, που εμπορεύεται προϊόντα θέρμανσης: «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να αγοράσει καλά προϊόντα και προτιμά ό,τι φθηνό υπάρχει. Αν μπορεί, ακόμα και να συνδυάσει θέρμανση και μαγείρεμα μαζί. Προτιμά ιδιαίτερα τις σόμπες και για πετρέλαιο, ούτε που το συζητά. Ακόμα και τζάκι βάζουν μόνο μέσω προγραμμάτων εξοικονόμησης κατ’ οίκον».
Ακόμα και σε καινούργιες οικοδομές, όπως μας είπε ο κ. Σαρέλλας, είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν να βάλουν σόμπα ή τζάκι και όχι κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο: «Τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει ο κόσμος με καταστήματα που δε γνωρίζουν τα προϊόντα και έχει παρατηρηθεί ότι από κακές τοποθετήσεις τζακιών και σόμπας σπίτια έχουν πάρει φωτιά. Έχουν έρθει στην ελληνική αγορά προϊόντα άγνωστης προέλευσης, κακής ποιότητας και με πολλά προβλήματα. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθύνεται σε επαγγελματίες και να αγοράζει πιστοποιημένα προϊόντα. Εμείς διαθέτουμε ποικιλία με 70-80 διαφορετικά σχέδια σόμπας και πάνω από 30 είδη τζακιού, όλα ετοιμοπαράδοτα. Πιστεύω ότι όλοι, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα, μπορούν να βρουν κάτι που θα καλύψει τις ανάγκες τους στο καλύτερο δυνατό επίπεδο».
  Λέβητες βιομάζας
Όπως τόνισε ο κ. Ηλίας Κουτίβας, από την Υδροτεχνική, καθώς η κρίση στη χώρα συνεχίζεται με την ίδια ένταση, τα εισοδήματα των πολιτών μειώνονται περαιτέρω: «Λόγω της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, έχουν προκληθεί φοβερές αναταράξεις στην κοινωνία, καθώς και αυξήσεις 30% έως 35% στον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης το 2011, το 70% των Ελλήνων χρησιμοποίησε το πετρέλαιο ως βασική πηγή θέρμανσης. Το ποσοστό αυτό κατρακύλησε στο 35% την περίοδο 2012 – 2013. Γι’ αυτό το λόγο τη φετινή χειμερινή σεζόν πολλά νοικοκυριά αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, πιο οικονομική λύση (και ταυτόχρονα πιο φιλική για το περιβάλλον και την υγεία) είναι τα συστήματα λέβητα βιομάζας, δηλαδή οι λέβητες που, αντί να καίνε πετρέλαιο, τροφοδοτούνται με πέλλετς ή ξύλα. Πέραν τούτου, καλό θα είναι ο κόσμος να αποφεύγει, με κάθε τρόπο, μη πιστοποιημένες συσκευές θέρμανσης. Με άλλα λόγια, να αποφεύγουν τους πειραματισμούς.
Όσον αφορά στις ξυλόσομπες, πέραν της καλής ποιότητας ξύλου που θα πρέπει να καταναλώνει ο χρήστης για την αποφυγή παραγωγής σωματιδίων από τη μια και για μεγαλύτερη απόδοση ενέργειας από την άλλη (άρα θερμότητας), συνιστάται και ο καλός αερισμός του χώρου. Στην περίπτωση αυτή, τα κακής ποιότητας ξύλα επιφέρουν προβλήματα ρύπανσης όχι μόνο στην ατμόσφαιρα, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους, καθώς και μέσα στο σπίτι μας μπορεί να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες σωματιδίων, αν επιλέξουμε ακατάλληλες πηγές θέρμανσης.
Από την άλλη πάλι, οι λέβητες κεντρικής θέρμανσης, είτε ξύλου είτε πέλλετς, προσφέρουν ομοιόμορφη και σωστά διανεμημένη θέρμανση στα σώματά μας. Όμως, η κακή γνώση των ειδημόνων περί βιομάζας και η ελλιπής γνώση για τη λειτουργία των μηχανημάτων αποφέρουν στον καταναλωτή δυσάρεστα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, η μη συμμόρφωση στους βασικούς κανόνες λειτουργίας των μηχανημάτων και με κριτήριο το φθηνό μηχάνημα, μας οδηγούν πολλές φορές σε λάθος επιλογές.
Αναφορικά με τους θερμοπομπούς, κάποιο κομμάτι του πληθυσμού πιστεύει και (αναλόγως της ποιότητας) θεωρητικά και πρακτικά ότι δεν είναι συμφέρουσα η επιλογή τους. Από τη μια, δεν υπάρχει σταθερή χρέωση της κιλοβατώρας (λόγω διαφόρων παγίων και χρεώσεων) και, από την άλλη, λόγω των συνεχών αυξανόμενων τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.
Από την άλλη τώρα, όσοι τα προηγούμενα χρόνια προτίμησαν την τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού, έναντι ενός φθηνότερου συμβατικού, είναι σίγουρο πως σήμερα τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση. Οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι πολλές, με πρώτη αυτή της μεγάλης απόδοσης, σε σχέση με την κατανάλωση, του πρώτου (ενεργειακού), καθώς στα απλά τζάκια, είτε είναι σε λειτουργία είτε όχι, η καμινάδα ρουφάει τεράστιες ποσότητες αέρα για να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να κρυώνει το σπίτι, σπαταλώντας όλη την ενέργεια στην ατμόσφαιρα».
  Ο κόσμος δεν έχει χρήματα
Αν και η καλύτερη λύση είναι ο κόσμος να έχει λεφτά, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Τζαμουράνης με επιχείρηση ειδών θέρμανσης, πρόσθεσε πως, έστω και με τα λίγα χρήματα που διαθέτει, προσπαθεί να δει τι μπορεί να κάνει: «Ο κόσμος έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί για το καλύτερο. Από τις αξιόπιστες λύσεις είναι τα τζάκια - λέβητες που λειτουργούν, κυρίως, με ξύλο, αλλά και πέλλετς. Είναι μια λύση που συμφέρει κιόλας, καθώς σε τρία χρόνια κάνεις απόσβεση. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, το προτιμούν. Αμέσως μετά επιλέγουν το αερόθερμο τζάκι που παράγει θερμό αέρα και ο υπόλοιπος κόσμος ταλαιπωρείται με σόμπες και ξύλα. Υπάρχουν και οι σόμπες με πέλλετς, που είναι πιο καθαρή λύση, αλλά πιο ακριβή. Όλοι κοιτούν πώς θα τα βολέψουν για φέτος και, δυστυχώς, κάποιοι είναι αναγκασμένοι για θέρμανση να επιλέξουν μόνο την κουβέρτα τους. Τα πράγματα φέτος είναι χειρότερα από πέρυσι, καθώς το οικονομικό πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Ο κόσμος έρχεται με συγκεκριμένα χρήματα στα χέρια και σου λέει “τι μπορώ να κάνω με αυτά, δεν υπάρχουν άλλα”».
  Μοναδικό κριτήριο το κόστος
Ο κ. Σταύρος, υπεύθυνος από την επιχείρηση ειδών θέρμανσης Δ. και Κ. Πανταζής, μιλώντας στο «Θάρρος», τόνισε ότι ο κόσμος προσπαθεί να μειώσει το κόστος θέρμανσης όσο γίνεται και απευθύνεται περισσότερο στο ξύλο, μιας και η περιοχή μας διαθέτει ελαιώνες και υπάρχει προϊόν.
Πιο σίγουρη θέρμανση, όμως, είναι το τζάκι – καλοριφέρ που συνδέεται με τα σώματα του σπιτιού. Όπως είπε ο κ. Σταύρος, είναι λύση διαχρονική και σε απαλλάσσει από το πετρέλαιο.
Και συνέχισε: «Η άλλη λύση είναι οι ξυλόσομπες που έχουν μεγαλύτερη κίνηση λόγω μικρότερου κόστους. Στα καινούργια σπίτια γίνεται εγκατάσταση σταθερή, αλλά στα παλιά σπίτια όλοι ψάχνουν για μικρό κόστος. Το κόστος είναι το μεγαλύτερο κριτήριο για όλους. Εμείς έχουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων, όλων των ειδών».
  Λάθος η πώληση καυσόξυλων με το κυβικό
Ο κόσμος έχει στραφεί προς τη θέρμανση με καυσόξυλα και έτσι η ζήτηση είναι σχετικά καλή.
Ο κ. Γεώργιος Δούσης, που διατηρεί επιχείρηση και με καυσόξυλα στην περιοχή της μαρίνας, παρατήρησε ότι ήδη υπάρχει κίνηση και ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον. Ωστόσο, προβλήματα φαίνεται να δημιουργεί η εφαρμογή του νέου νόμου, που απαγορεύει την πώληση πλέον με το κιλό και επιβάλλει την πώληση με το κυβικό. Μάλιστα, ο κ. Δούσης πιστεύει ότι είναι λανθασμένη αυτή η αλλαγή και πολύς κόσμος πληρώνει πλέον το ξύλο ακριβότερα.
Όπως μας εξήγησε, το κυβικό, όταν το ζυγίσεις, αντιστοιχεί το πολύ σε 350 κιλά ξερά ξύλα και περίπου 400 κιλά, αν είναι χλωρά. Στην Αθήνα πωλούν 110 ευρώ το κυβικό, στο Άργος 120 ευρώ και στην Πάτρα ακόμα και 160 ευρώ το κυβικό. Πρόσφατα δε, πολυκατάστημα πωλούσε καυσόξυλα σε κυβικό σακί. Η τιμή ερχόταν στα 0,65 ευρώ το κιλό. Δηλαδή, 650 ευρώ ο τόνος!
«Πιστεύω ότι είναι λάθος το μέτρο αυτό. Όμως, εμείς είμαστε πλέον αναγκασμένοι να πουλάμε με το κυβικό. Όλοι οι παλιοί πελάτες ζητούν να τους δώσουμε με μονάδα μέτρησης τα κιλά και εμείς είμαστε σε δύσκολη θέση. Η κίνηση, πάντως, ήδη άρχισε και σε εμάς έρχονται πολλοί καινούργιοι πελάτες, γιατί, όπως μας λένε, πέρυσι άλλα αγόραζαν και άλλα τους πήγαιναν. Πάντως, όλοι προτιμούν το ξύλο πλέον για θέρμανση. Πετρέλαιο κανένας».
  70% κάτω η κατανάλωση πετρελαίου
Πέρυσι, οι πωλήσεις πετρελαίου στη Μεσσηνία, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, παρουσίασαν μείωση κατά 70%, όπως τόνισε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μεσσηνίας, Γιώργος Καπερώνης, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του και για περαιτέρω μείωση: «Μέχρι τώρα ο καιρός δε βοήθησε. Δεν υπάρχει έντονη ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης. Με τα πρώτα κρύα θα φανούν οι προθέσεις του κόσμου. Ακόμα ο κόσμος προμηθεύεται μικρές ποσότητες, αν και η τιμή είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και λίγο παρακάτω. Είναι καλό αυτό που έγινε με την αύξηση στην επιστροφή φόρου, καθώς το πετρέλαιο έρχεται πιο οικονομικά στον κόσμο, αλλά το όριο των 600 λίτρων είναι πολύ μικρό για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός νοικοκυριού. Βέβαια, αρκετός κόσμος έχει καταθέσει αίτηση προς το υπουργείο για να εγκριθεί η επιστροφή φόρου. Πάντως, παρά το γεγονός πλέον ως ούτε το ξύλο είναι ιδιαίτερα φθηνό, ο κόσμος συνεχίζει να βγάζει έξω τους καυστήρες και να βάζει σόμπες και άλλα είδη θέρμανσης. Ούτε καν οι πολυκατοικίες βάζουν πετρέλαιο, διότι δε συμφωνούν οι ένοικοι. Άλλες χρονιές, τέλος Νοεμβρίου όλοι είχαν προμηθευτεί πετρέλαιο, τώρα ούτε καν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Πάντως, αν μειωθεί κι άλλο η κίνηση πετρελαίου, θα είναι καταστροφικό για εμάς τους επαγγελματίες».
  Στεγνοί οι λέβητες
Ο κ. Ηλίας Πετρόπουλος, από το γραφείο καθαρισμών και έκδοσης κοινοχρήστων «Ίριδα», σημείωσε ότι οι ένοικοι πολυκατοικιών δεν έχουν ενδιαφερθεί ακόμα για πετρέλαιο: «Όταν πιάσουν τα κρύα θα δούμε τι θα γίνει. Πάντως, σε πολλές πολυκατοικίες ούτε και πέρυσι είχαν βάλει πετρέλαιο και, δυστυχώς, φέτος είναι χειρότερα τα πράγματα. Το ζήτημα, φυσικά, είναι καθαρά οικονομικό. Ολόκληρες πολυκατοικίες δεν έχουν καν αγγίξει το θέμα πετρέλαιο. Στις περισσότερες πολυκατοικίες που έχουν κάνει γενικές συνελεύσεις αποφάσισαν ότι δε θα βάλουν καθόλου πετρέλαιο. Το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει φαίνεται και από τις ανεξόφλητες οφειλές κοινοχρήστων, είτε μεμονωμένα είτε από  ολόκληρες πολυκατοικίες». Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Στην Καλαμάτα θα βρεθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης         
          
Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νίκος Ανδρουλάκης, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει συναντήσεις με φορείς των αγροτών ,των επαγγελματιών με νεολαίους, με αυτοδιοικητικά στελέχη και θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  Στις  7.00 μ .μ. θα μιλήσει στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΄΄REX’’ και  θα ανταλλάξει απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία  του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  καθώς επίσης για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση και  τις Ευρωεκλογές με πολίτες της Μεσσηνίας.
 
***  25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών Τελευταία        
 
  Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του αναφέρει πως τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι ή θα υπάρξει θύμα βίας λόγω του φύλου της. Σχετικά ο Δήμος Καλαμάτας διεκδίκησε τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, κάτι που δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό προγραμματισμό, ο οποίος προέβλεπε μόνο τη δημιουργία ξενώνων στις έδρες των Περιφερειών. Κατόπιν πιέσεων που άσκησαν πολλοί Δήμοι της χώρας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με την ιδιότητα του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης, προσκάλεσε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013» μια σειρά από Δήμους της χώρας να υποβάλουν πρόταση με σκοπό την «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο». Ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε θετικά και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το Φεβρουάριο του 2012 τη συμμετοχή του στην ανωτέρω πρόσκληση. Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας παρεχώρησε το κτήριο, τον ισόγειο χώρο ενός νεοκλασικού διατηρητέου, ενώ εξοπλίστηκε κατάλληλα και διακοσμήθηκε με καλλιτεχνικές δημιουργίες από το Εικαστικό Εργαστήρι της Κ.Ε. «Φάρις». Το μέγιστο κόστος δημιουργίας και τριετούς λειτουργίας μέχρι 31/12/2015 που θα χρηματοδοτηθεί, ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας θα στηρίξει τη λειτουργία της Δομής αυτής εξ ιδίων και μετά το 2015. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, που εγκαινιάσθηκε στις 18 Οκτωβρίου, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περρωτού και Μαντίκλου στην Καλαμάτα. Τηλ: 27213 60897, 27213 60898, 27213 60776, Fax: 27213 60797, Email: ksg@kalamata.gr. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08.00-16.00.
 
*** Στα "αζήτητα" του νοσοκομείου του Ρίου οι σοροί 7 θυμάτων του ναυαγίου στην Πάλαιρο  
Τη νύχτα, καθώς οι ψαράδες του Ακτίου και της Βόνιτσας πλέουν με τα καΐκια τους στο Ιόνιο Πέλαγος, ακούν σκάφη να περνούν δίπλα τους αλλά σκάφη δεν βλέπουν. Τα τελευταία δύο χρόνια οι διακινητές προτιμούν τα μέρη τους. Ξεκινούν από έρημους κολπίσκους στις δαντελωτές πλαγιές της Αιτωλοακαρνανίας με φώτα σβηστά και σκαριά υπερφορτωμένα. Κουβαλούν μετανάστες, άντρες, γυναίκες και παιδιά, για να τους αποβιβάσουν στην Ιταλία. Συχνά δεν τα καταφέρνουν. Τα κύματα, η απειρία και τα ακατάλληλα σκάφη βυθίζονται πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Οπως την περασμένη εβδομάδα στην Πάλαιρο, όπου πνίγηκαν δώδεκα άνθρωποι. Ηταν ξημερώματα Παρασκευής, 15 Νοεμβρίου, όταν το ταχύπλοο «Αλκυόνη» αναποδογύρισε στα νερά του Ιονίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την ανάκρισή του ο φερόμενος ως οδηγός του σκάφους, το ταχύπλοο πήρε επικίνδυνη κλίση όταν οι τρεις διακινητές τοποθέτησαν στο πίσω μέρος 24 μπιτόνια βενζίνη. Επειτα φώναξαν στους 27 μετανάστες να ανέβουν και να κάτσουν στην πλώρη για να ισορροπήσει το σκαρί. Από το βάρος τους όμως τουμπάρισε και βρέθηκαν στη θάλασσα. Ανάμεσά σε όσους πνίγηκαν ήταν και τέσσερα παιδιά με τον πατέρα τους. Η ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας έχει περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που προσπαθούν να τρυπώσουν σε νταλίκες για να συνεχίσουν το επικίνδυνο ταξίδι διαφυγής προς τη Δύση. Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», οι μεταναστευτικοί δρόμοι έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και ένα κομμάτι τους εντοπίζεται πλέον στις απόμερες ακτές της Δυτικής Ελλάδας. Στη Λευκάδα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν περιθάλψει οκτώ φορές πολυμελείς ομάδες μεταναστών που διασώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού ή αλιευτικά. Τον περασμένο Φεβρουάριο αστυνομικοί εντόπισαν 64 μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα διαμονής σε κλειστά τουριστικά καταλύματα στην Πογωνιά Αιτωλοακαρνανίας. Οι διακινητές τούς είχαν παρατήσει εκεί με την υπόσχεση ότι κάποιο σκάφος θα τους παραλάμβανε. Τον Ιανουάριο του 2012 φορτηγάκι που μετέφερε δεκάδες μετανάστες ντεραπάρισε στο δρόμο Μύτικα - Αστακού. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Τουλάχιστον τέσσερις βάρκες έχουν κλαπεί το τελευταίο διάστημα από την ευρύτερη περιοχή για τα παράνομα δρομολόγια προς Ιταλία. Κάποτε, οι ψαράδες ανησυχούσαν μόνο για τα κλεμμένα δίχτυα. Το πρωί της 15ης Νοεμβρίου ο συνταξιούχος ναυτικός Φώντας Ζέλλος κατέβηκε στο λιμανάκι της Παλαίρου για να φροντίσει το ψαράδικο της γυναίκας του. Δίπλα του, κανονικά, θα ήταν αραγμένο το ταχύπλοο «Αλκυόνη». «Το φυλάγαμε εγώ και ένας ακόμη ντόπιος. Το αφεντικό του ζει στο Αγρίνιο και το άφηνε εδώ το χειμώνα. Αρχικά νόμιζα ότι είχε έρθει να το πάρει. Μετά είδα το σχοινί κομμένο», λέει. Οπως και άλλοι ντόπιοι και αυτός έχει ακουστά τους βασικούς κατηγορούμενους. Δύο Ελληνες, αδέρφια, από γειτονικό ορεινό χωριό που δεν είχαν σχέση με τη θάλασσα. «Το πιο επικίνδυνο φορτίο είναι οι άνθρωποι και τα ζώα. Είναι απρόβλεπτοι. Αν με πιάσει καιρός, εγώ ξέρω πού να σταθώ και να φυλαχτώ στο σκάφος», λέει ο κ. Ζέλλος. Οι ντόπιοι λένε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να κλέψουν άλλο σκάφος. «Μας είχαν προειδοποιήσει οι λιμενικοί να προσέχουμε γιατί διακινητές κλέβουν βάρκες για να φύγουν στην Ιταλία», λέει ο ψαράς Βύρων Αρίδας. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ψαράς στη Βόνιτσα εδώ και 30 χρόνια, δεν μπορούσε να φανταστεί πως κάποτε θα έφταναν μέρες σαν κι αυτές στην περιοχή των 300 αλιέων και των 200 σκαφών. «Παλιά άφηνα τα κλειδιά πάνω στη βάρκα μου. Τώρα δεν το κάνω. Εβαλα και ειδικό διακόπτη στο σωλήνα του πετρελαίου και κλείνω την παροχή στη μηχανή. Αν το πάρει κάποιος δεν θα καταφέρει να φύγει μακριά», λέει.ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Οι διακινητές της Παλαίρου παρουσιάζονταν ως γνώστες των θαλάσσιων μεταναστευτικών δρομολογίων. Φέρονται να διαβεβαίωσαν τον οδηγό του κλεμμένου ταχυπλόου ότι είχαν μεταφέρει πριν από είκοσι μέρες με ιστιοφόρο στην Ιταλία 35 ανθρώπους. Ο οδηγός, Παλαιστίνιος και πατέρας έξι παιδιών, περιέγραψε κατά την ανάκρισή του πώς τον προσέγγισαν. Οπως είπε, τον πλησίασαν μετανάστες από Τυνησία και Μαρόκο στην Αθήνα, στο καφενείο όπου σύχναζε. Γνώριζαν ότι ξέρει να οδηγεί σκάφος και του έταξαν 5.000 ευρώ για να μεταφέρει κόσμο στην Ιταλία. Λίγες ημέρες αργότερα τον έβαλαν σε ταξί, τον έστειλαν στα ΚΤΕΛ Κηφισού για την Αμφιλοχία. Εκεί, δύο Ελληνες και ένας Αιγύπτιος τού έδειξαν, όπως είπε, σε φορητό υπολογιστή το σημείο στην Πάλαιρο όπου θα φόρτωνε τον κόσμο και το σημείο όπου θα τους αποβίβαζε στην Ιταλία. Το λιμανάκι της Παλαίρου όπου βρισκόταν το ταχύπλοο απέχει δέκα λεπτά από τον κόλπο που επέλεξαν οι διακινητές. Το ταξίδι όμως τελείωσε προτού βγουν στ' ανοιχτά.Η αναγνώριση Μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί πέντε από τα δώδεκα θύματα της Παλαίρου. Οι σοροί όσων δεν έχουν αναζητηθεί παραμένουν στο νοσοκομείο του Ρίου. «Για τον πατέρα και τα παιδιά δεν με έχει ενοχλήσει κανείς συγγενής τους. Αν δεν γίνει κάτι μέσα στον επόμενο μήνα θα πρέπει η πολιτεία να αναλάβει τον ενταφιασμό τους», λέει στα «ΝΕΑ» ο Κώστας Γραμμένος, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών που ανέλαβε τη διαδικασία αποστολής των σορών στις πατρίδες τους. - 
 
*** Οικονομική ενίσχυση 500.000 ευρώ ζητά ο Δήμος Μεσσήνης για αποκατάσταση          
           Να ενισχυθεί με 500.000 ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Δήμο Μεσσήνης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 11ης και 12ης Νοεμβρίου, με την πτώση βροχής 136 λίτρων /τ.μ., ζητά με υπόμνημά του από τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επιστολή που συνοδεύει το υπόμνημα, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων την 11η και 12η  Νοεμβρίου 2013 στην περιφέρεια του Δήμου Μεσσήνης, καταγράφηκαν πολλές καταστροφές σε βασικές υποδομές, επιχειρήσεις και καλλιέργειες – αγροτική παραγωγή.
Όσον αφορά στις βασικές υποδομές του Δήμου, έχουν καταγραφεί καταστροφές σε τοίχους αντιστήριξης λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων του οδοστρώματος, φθορές ασφαλτοτάπητα και τσιμεντόστρωσης στο δίκτυο της δημοτικής οδοποιίας, ζημιές στο δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας και ζημιές στο κεντρικό αντλιοστάσιο και υδραγωγείο, σε δημοτικά καταστήματα, σχολεία, γήπεδα και κοινόχρηστους χώρους.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση αποκατάστασης, το κόστος των ζημιών θα ανέλθει σε 500.000 κι όπως εξηγεί ο κ. Αναστασόπουλος, «έχουμε ήδη προβεί σε κάποιες εκ των απαιτητών επεμβάσεων με τα μηχανήματα και τα μέσα του Δήμου, αλλά δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, αδυνατούμε να αποκαταστήσουμε το σύνολο των ζημιών».
  Περιγραφή ζημιών
Στην οδοποιία καταγράφονται οι εξής ζημιές: υποχωρήσεις πρανών στη δημοτική οδό Βελίκα – Νιοχώρι Δ.Ε. Μεσσήνης, καθίζηση τσιμεντοστρωμένης οδού στην ΤΚ Αβραμιού Δ.Ε. Μεσσήνης, καθίζηση οδοποιίας στους Χράνους Δ.Ε. Αίπειας, καθίζηση στο δρόμο Καστάνια- Αγίας Σωτήρας Δ.Ε. Πεταλιδίου, υποχωρήσεις πρανών στο δρόμο  Ριζόμυλος – Καλαμάτα, καθίζηση στο δρόμο Μεσσήνη- Μπούκα Δ.Ε. Μεσσήνης, υποχωρήσεις πρανών στη δημοτική οδό Κακόρευμα – Αγνάντι Δ.Ε. Αίπειας, υποχωρήσεις πρανών στη δημοτική οδό Ριζόμυλος – Δάρα Δ.Ε. Πεταλιδίου, υποχωρήσεις πρανών στο δρόμο Αμφιθέα – Μάνεση Δ.Ε. Αριστομένους, υποχωρήσεις πρανών Αβραμιού προς Στρέφι, καθίζηση δρόμου Μπούκα – Ανάληψη Δ.Ε. Μεσσήνης, υποχωρήσεις πρανών στις οδούς Ανδρούσα-Εύα και Ανδρούσα-Αμφιθέα Δ.Ε. Ανδρούσας, υποχωρήσεις πρανών στη δημοτική οδοποιία Καρτερόλι – Πιλαλίστρα, υποχωρήσεις πρανών σε οδούς στην ΤΚ Μαυροματίου Παμίσου Δ.Ε. Μεσσήνης, κατολίσθηση στο δρόμο Αρσινόη- Αρχαίας Μεσσήνης, καθίζηση στη Λευκοχώρα, ζημιές εσωτερικής δημοτικής οδοποιίας στην πόλη της Μεσσήνης, ζημιές στο δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Όσον αφορά στα υφιστάμενα τεχνικά έργα, καταγράφηκαν οι εξής ζημιές: καταστροφή τοίχου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Μηλιώτη στη ΔΕ Βουφράδων, καταστροφή τοίχου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Λογγά στη ΔΕ Αίπειας, καταστροφή τοίχου αντιστήριξης στον οικισμό Δρακονερίου της Τ.Κ. Αβραμιού στη ΔΕ Μεσσήνης και καταστροφή τοίχου αντιστήριξης στον οικισμό Φόροι της Τ.Κ. Πεταλιδίου στη ΔΕ Πεταλιδίου.
Στις λοιπές υποδομές, καταγράφονται ζημιές στο κεντρικό αντλιοστάσιο Μεσσήνης και το  υδραγωγείο Μεσσήνης, πλημμύρες σε δημοτικά καταστήματα και κτήρια (δημαρχείο, σχολεία, γήπεδα, δημοτικά καταστήματα), πτώσεις δένδρων σε Πεταλίδι και Μεσσήνη με πρόκληση ζημιών και επίχωση με φερτά υλικά ρεμάτων (Λευκοχώρας, Καρποφόρας), τάφρων και χανδάκων (Τ10, 3Δ, Βαρυμπόμπη, Αργιάκας, Βαλύρας, Μαργελίου, Πιπερίτσας, Φόροι κ.λπ.)
Όσον αφορά στους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που θα πρέπει να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ και το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις καταγραφές που έχουν γίνει, έχουν καταστραφεί θερμοκηπιακές μονάδες στη Δ.Ε. Μεσσήνης, υπέστη ζημιές ο πάγιος εξοπλισμός της υδροπονικής επιχείρησης ΑΓΑΝ Μ. ΕΠΕ στη Δ.Ε. Μεσσήνης, όπως ζημιές υπέστησαν ένα ποιμνιοστάσιο στην περιοχή της Μπούκας, αποθήκες στην Τ.Κ. Διοδίων της Δ.Ε. Αριστομένους, οικίες σε Βελίκα, Μαυρομάτι Παμίσου και Μεσσήνη, τουριστικές επιχειρήσεις στον Άγιο Ανδρέα στην παραλιακή ζώνη της Δ.Ε. Αιπείας, ενώ καταστράφηκε κι ένα ιδιωτικό εκκλησάκι στους Φόρους της Δ.Ε. Πεταλιδίου.
  Αγροτικό κεφάλαιο
Από τις έντονες και μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα με άμεση συνέπεια τις ζημιές σε αγροτική παραγωγή και αγροτικές εγκαταστάσεις σε όλο το Δήμο Μεσσήνης.
Το πρόβλημα, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, εστιάζεται στη Δ.Ε. Μεσσήνης και συγκεκριμένα στην περιοχή δυτικά του Παμίσου και στην περιοχή της Μπούκας. Μεγάλη καταστροφή σημειώθηκε σε καλλιέργειες κηπευτικών και κυρίως πατάτας, ενώ ζημιές παρουσιάζονται και στην παραγωγή τριφυλλιού.
Επίσης, παρουσιάζονται καταστροφές σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, περιφράξεις κ.α.
Γίνεται, δε, γνωστό ότι παρακολουθούνται και καταγράφονται οι καταστροφές, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν, προκειμένου να εκτιμηθεί με ακρίβεια το μέγεθος της ζημιάς στην αγροτική παραγωγή.
  Αποτίμηση κόστους
Με τη λήξη των έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων, κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Καθημερινότητας του Δήμου, με επικεφαλής τους αντιδημάρχους Αν. Βλαχοδημητρόπουλο (Καθημερινότητας) και  Γ. Παπαδόπουλο (Πολιτικής Προστασίας), μετέβησαν στις Τοπικές Κοινότητες και κατέγραψαν τις ζημιές. Από αυτή την καταγραφή προέκυψε η πρώτη εκτίμηση για το κόστος αποκατάστασης.
Έτσι, για τις αποκαταστάσεις βλαβών στο δίκτυο δημοτικής οδοποιίας εντός οικισμών (επισκευές φθορών ασφαλτοτάπητα – τσιμεντοστρώσεις), σε Αβραμιού, Λευκοχώρα, Βελίκα, Μεσσήνη, Τζάνε, Πανιπέρι, Μαυρομάτι Παμίσου και αλλού, θα πρέπει να διατεθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 100.000 ευρώ.
Για την αποκατάσταση κατεστραμμένων τοιχίων αντιστήριξης από λιθοδομή και σκυρόδεμα (σε Δρακονέρι, Βελίκα, Μηλιώτη, Λογγά), 60.000 ευρώ.
Για την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για αποκατάσταση κατολισθήσεων - καθιζήσεων (στο Ριζόμυλο), 60.000 ευρώ
Για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων με αποκατάσταση της βατότητας, που περιλαμβάνει απομάκρυνση φερτών υλικών, διάστρωση με αμμοχάλικο κλπ., 280.000 ευρώ.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
***  Στη Νέδουσα για τη γιορτή της Αγίας Αικατερίνης ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας (φωτογραφίες)         
  
 
 
Το ορεινό γραφικό χωριό της Νέδουσας στον Ταΰγετο, επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της εορτής του εορτάζοντος ενοριακού Ναού της Αγίας Αικατερίνης. Ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού με τη συμμετοχή ιερέων της Αρχιερατικής περιφέρειας Αλαγονίας. Με το πέρας της ακολουθίας, ευχήθηκε στους κατοίκους και επισκέπτες της Νέδουσας, η προστάτιδά τους Αγία Αικατερίνη, να τους σκέπει πάντοτε, να τους χαρίζει υγεία και κάθε καλό στη ζωή τους. Στο Ναό επίσης, είχε τεθεί σε προσκύνηση η ιστορική και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Μαρδακιώτισσας. Τέλος, η ενορία παρέθεσε δείπνο στους παρευρισκομένους, στο οποίο παρακάθισε και ο Μητροπολίτης. φωτογραφίες Γιώργος Τσερεφός 
 
***  Φωτιά ξέσπασε σε σχολικό συγκρότημα Λυκείων της Μεσσήνης (φωτογραφίες)         
 
Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 η ώρα το πρωί σε Σχολικό συγκρότημα στη Μεσσήνη όπου στεγάζονται το 1ο Λύκειο Μεσσήνης και το 1ο και 2ο ΤΕΕ . Σύμφωνα με πληρογορίες η φωτιά προκλήθηκε σε καρέκλες που βρίσκονταν στο υπόγειο του 1ου ΤΕΕ. Αμέσως στο σημείο βρέθηκαν δυο οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος Καλαμάτας.
Το Σχολείο εκκενώθηκε γρήγορα και κανείς μαθητής δεν κινδύνεψε.
Αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες έχουν σβήσει τη φωτιά. 



*** Νεαρή Ρουμάνα διευκόλυνε Σύριο να πετάξει από την Καλαμάτα με πλαστά χαρτιά          
           Συνελήφθη 21χρονη αλλοδαπή, η οποία διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
   Συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός, που επιχείρησε να ταξιδέψει για Βιέννη με πλαστά έγγραφα
 Συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία  21χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας και ένας  34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης και της παράβασης της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
  Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 34χρονου, τον οποίο συνόδευε η 21χρονη, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ήταν προφανώς πλαστά.
  Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών.
  Όπως προέκυψε, η 21χρονη είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, μαζί με τον 34χρονο, διευκολύνοντας έτσι την έξοδο του από τη χώρα.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***Οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας για τη Μεσσήνη (όλες οι φωτογραφίες)
 
 
Η κρυφή γοητεία της Μεσσήνης αναδείχθηκε με αφορμή το διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο “Messini tour”, τον οποίο διοργάνωσε η Σχολή Πληροφορικής «Αλγόριθμος» στο facebook, μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που έστειλαν οι συμμετέχοντες. Νικητές αναδείχθηκαν οι: Τάσος Γεωργακόπουλος, Βαγγέλης Μπούρας, Μαρία Παναγιωτοπούλου και Νίκος Ζέππος. Οι δε φωτογραφίες των νικητών του “Messini tour” και άλλες που ξεχώρισαν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.messinitour.blogspot.gr. Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η ηρεμία και η γραφικότητα της πόλης, ο κάμπος, αλλά και η θάλασσα της Μπούκας, που συνθέτουν τη φυσική ιδιαιτερότητα της Μεσσήνης. Στόχος των διοργανωτών είναι η ιστοσελίδα να συμβάλλει στην προβολή της Μεσσήνης. -

***  Πλημμυρίσαμε από τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα
         Την προηγούμενη εβδομάδα, κυρίως η Καλαμάτα και σχεδόν όλες οι περιοχές της Μεσσηνίας, αντιμετώπισαν έντονα καιρικά φαινόμενα, με δρόμους και γειτονιές να αγγίζουν τα όρια της «πλημμυρικής αντοχής τους». Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σοβαρά, τόσο σε υποδομές όσο και σε περιουσίες. Ευτυχώς, όμως, χωρίς ανθρώπινα θύματα. Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η τραγική ιστορία με απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Ρόδο εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Και στις δύο περιπτώσεις, με πολύ σοβαρότερη αυτή της Ρόδου, τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα, όχι όμως ακραία. Και βλέποντας όλα αυτά, τι να πούμε; Ευτυχώς που δεν έχουμε στην Ελλάδα τα φαινόμενα της Ινδονησίας και της Αμερικής και τόσων άλλων περιοχών στον πλανήτη! Κι αυτά είναι ακραία καιρικά φαινόμενα: τυφώνες, ανεμοστρόβιλοι και πλημμύρες που σαρώνουν ολόκληρες πολιτείες. Μόνο ευτυχώς μπορούμε να πούμε. Και στη σκέψη ενός τέτοιου φαινομένου, μόνο να τρομοκρατηθείς μπορείς για το πόσο απροστάτευτοι και ανοχύρωτοι είμαστε. Στην αρχή, όμως, κάθε χειμερινής περιόδου περισσεύουν οι δηλώσεις των «αρχόντων» μας ότι «είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έκτακτα φαινόμενα». Για να έρθει απλώς μια έντονη καταιγίδα να μας αποδείξει «τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα». Στο σπίτι, πρώτα βάζεις κεραμίδια, πόρτες και παράθυρα για να το ασφαλίσεις, όπως και μάντρα για να το προστατεύσεις από τους εξωτερικούς κινδύνους, και μετά φυτεύεις τις ζαρντινιέρες. Ακόμα κι αν μια πόλη στερηθεί μία ασφαλτόστρωση ή έναν καλλωπισμό πλατείας, είναι πολύ πιο σημαντικό να έχει εξασφαλίσει ότι δεν κινδυνεύει από τους χειμάρρους και τα ποτάμια που την περιβάλλουν. Τι τυχεροί που είμαστε και δεν έχουμε τυφώνες και ανεμοστρόβιλους! Με ένα και μόνο χτύπημα θα είχε… αφανισθεί η χώρα. Τόσο προστατευμένοι είμαστε… Τελικά, ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα… Το έχει αποδείξει! - 

*** (Δε) «θέλω να σε ξαναδώ»         
του Δημήτρη Γιατράκου
    «Σ’ ένα υπόγειο της Βάθης κλαριτζίδικο, μισοτοιχία να βρωμάει το σουβλατζίδικο και η πελατεία ξαπλωμένη απ’ τη μαστούρα»… Έχω ακούσει, δια ζώσης που λένε, τη Βιτάλη να το ερμηνεύει γνήσια, βγαλμένο απ’ τη ζωή και την ψυχή της.
Από την άλλη, τον Νότη Σφακιανάκη, ευτυχώς όχι live, να προσπαθεί να το παίξει κουλτούρα μιμούμενος τον Σαββόπουλο. Το απόλυτο δήθεν. Δεν έχει κακή φωνή, μάλιστα ο Ντέμης Ρούσσος έχει μιλήσει με θερμά λόγια για το μέταλλό της. Αλλά το παλικάρι διακατέχεται από ιδεοληψίες, το «παίζει» και αν ανοίξει το στόμα του, μιλάει με έπαρση και ύφος εκατό καρδιναλίων, συμφωνείς ή όχι με τις απόψεις του.
Το βράδυ, λοιπόν, της Πέμπτης στην απονομή του πολυπλατινένιου του δίσκου, είπε και ελάλησε: «Είμαι πολιτικό ον και έχω δημόσιο λόγο και σκέφτομαι μονίμως πολιτικά, διότι είμαι πολίτης, δεν είμαι πελάτης». Καλά μέχρι εδώ. Μαζί του. «Κατάλαβες;» τσίριξε στη συνέχεια... «Και όλα αυτά τα κοπρόσκυλα που σας κυβερνάνε και σας τυραννάνε, εγώ δεν τα έχω αξιολογήσει όπως εσείς. Και, βεβαίως, δεν είναι φασίστες στη Χρυσή Αυγή και επιβάλλεται να τη στηρίξετε, διότι αυτή, αν μη τι άλλο, έχει μέσα και την αυγή, οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος. Αν κάποιο κόμμα θα μπορούσε να κυβερνήσει σωστά την Ελλάδα, αυτό θα ήταν η Χρυσή Αυγή».
Θα μου πείτε τώρα, κι εσύ ασχολείσαι με τον Νότη; Ναι, γιατί είναι ημιμαθής και, ως εκ τούτου, επικίνδυνος, γιατί έχοντας δημόσιο λόγο παρασύρει κόσμο σε αδιέξοδες ιδεολογικές ατραπούς. Ρε άντρα πολλά βαρύ και ζόρικε, μήπως γνωρίζεις ότι η νεοναζιστική ιδεολογία αιματοκύλησε και έκανε στάχτη και μπούρμπερη την Ευρώπη στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έστειλε στον άλλο κόσμο και χιλιάδες Έλληνες; Πώς βγαίνεις, λοιπόν, και λες ό,τι σου κατέβει, για να δείξεις, κυρίως, πως πας κόντρα στο ρεύμα;
Μετά από τούτα, (δε) «θέλω να σε ξαναδώ», ανόητε, που λέει το τραγούδι σου...
***  Ακαματέψαμε οι άνθρωποι, τη βολή μας γυρεύουμε και τίποτ’ άλλο…            
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Όποιος έχει ταρακουνήσει έναν καταθλιπτικό φίλο από τους ώμους, ξέρει πόσο μάταιο είναι μερικές φορές να επιτίθεσαι στον παραιτημένο, γιατί είναι παραιτημένος. Όμως, αυτή η σκέψη είναι η πιο επείγουσα σκέψη της περιόδου.
Για πρώτη, ίσως, φορά ζούμε σε μια κοινωνία η οποία δείχνει να έχει πάθει εγκεφαλικό! Δεν αντιδρά με τίποτα! Να συμβαίνουν τόσο τρομακτικά πράγματα και μέσα σ’ αυτήν και στον κόσμο και γύρω της, και να μην παίρνει χαμπάρι! Να μην αντιδρά με τίποτα!
Υπάρχουν άνθρωποι που αναγκάζονται να μένουν πολλές ώρες στο σπίτι, αλλά και εργαζόμενοι, που επιστρέφοντας από τη δουλειά τους ή τη δουλεία τους, ανοίγουν το «κουτί» για να ενημερωθούν και να χαλαρώσουν.
Αν τους ρωτήσεις γιατί περνούν τόσες ώρες μπροστά στη συσκευή, «δεν έχουμε άλλη διασκέδαση» θα σου πουν. Και όντως διασκεδάζουν. Ο μπαχτσές έχει απ’ όλα.
Κι έτσι η ζωή κυλάει αργά και αβασάνιστα. Σπρώχνουμε τη ζωή μας με τη σκούπα κάτω από το χαλί και νιώθουμε κρυφά ανακούφιση, γιατί υπάρχουν άλλα προβλήματα, χειρότερα από τα δικά μας.
Όταν, όμως, συμβεί κάτι τραγικό, όπως η εμφάνιση μιας οργάνωσης που σκορπίζει το θάνατο, ο βιασμός ενός παιδιού, η αυτοκτονία ενός γείτονα που δεν άντεξε τα χρέη, τότε πέφτουμε… από τα σύννεφα. Γιατί εκεί βρισκόμασταν. Δε βγήκαμε να περπατήσουμε στους δρόμους της πόλης μας, δεν αφουγκραστήκαμε τον κόσμο που αλλάζει, δεν κοιτάξαμε στα μάτια το διπλανό και τα παιδιά μας, δεν είδαμε τον έμπορο ναρκωτικών να λουφάζει στο σχολικό προαύλιο.
Χαθήκαμε σε μίζερες σκέψεις και μικρότητες, χωρίς να λύσουμε το μέγα μυστήριο του κόσμου, για να μένει το ερώτημα άλυτο και αδυσώπητο: Πώς έζησες, γιατί έζησες έτσι όπως έζησες, τι θα μπορούσες να κάνεις και δεν έκανες, για άλλον δρόμο έψαχνες, για άλλο νόημα, λάθος κουδούνια, λάθος πόρτες χτύπησες, λάθος δρόμους πήρες, λάθος ανθρώπους αγάπησες, σε λάθος κρεβάτια κοιμήθηκες, σε λάθος σπίτια έζησες. Γιατί τέτοια περιφρόνηση σ’ αυτό που ονειρεύτηκες, σ’ αυτό που σχεδίασες;
Ας δοκιμάσουμε να ζήσουμε διαφορετικά. Ίσως κάτι να αλλάξει. Σε αυτούς, λοιπόν, που μας έμαθαν να περπατάμε βιαστικά, να κοιτάμε χαμηλά, να αγνοούμε τις ρωγμές, τα χαμόγελα, τα χρώματα της πόλης. Σε αυτούς που έκαναν το δρόμο μας απλά διαδικασία και πότισαν με γκρι τις βόλτες μας. Σε αυτούς που μας θέλουν να κοιτάμε μονάχα το ρολόι μας, τα φανάρια και τις γραμμές του πεζοδρομίου. Σε όλους αυτούς μη δίνουμε σημασία!
Κοιτάμε ψηλά, κοιτάμε ανάποδα, κοιτάμε όπως και όπου  θέλουμε εμείς. Σταματάμε το βήμα μας και κοιτάζουμε την πόλη μας και τον ανταγωνισμό της με τον ουρανό. Έναν ανταγωνισμό που γεννά σχήματα, σκιές, μορφές και όνειρα.
Κάνουμε μια παύση και κοιτάμε ψηλά! Μια παύση, ας μη τη φοβόμαστε! Έτσι κι αλλιώς, τα φανάρια θα ξανανάψουν πράσινο και το ρολόι θα δείξει άπειρες φορές την ίδια ώρα…
 
***  Επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία Οδό. Δημόσιο έργο το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα         
           Την επικείμενη επανεκκίνηση των εργασιών στην Ολυμπία Οδό ανακοίνωσε την Δευτέρα στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Πελοποννήσου ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Ωστόσο, το τμήμα Πάτρα-Πύργος και Καλό Νερό-Τσακώνα, που προβλεπόταν να πραγματοποιήσει ο παραχωρησιούχος, θα εξαιρεθεί από την σύμβαση παραχώρησης και θα εκτελεστεί ως δημόσιο έργο, με ορίζοντα δημοπράτησης τον Απρίλιο του 2014 και παράδοσης με το αρχικό τμήμα Κόρινθος – Πάτρα της Ολυμπίας Οδού.
«Η Ελλάδα μπαίνει σιγά - σιγά αλλά σοβαρά, ξεκάθαρα και αποφασιστικά σε μια φάση ανασύνταξης και θετικής πορείας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.
«Το πρώτο έμπρακτο σημείο σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι επενδύσεις και οι υποδομές στις μεταφορές. Ξεκινούν τώρα οι οδικοί άξονες. Χρειάστηκαν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις πολύχρονες και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Μερικά έργα συντμήθηκαν» είπε.
«Για παράδειγμα, στην Ολυμπία Οδό δεν περιλαμβάνεται το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης όλα τα έργα που εξαιρέθηκαν λόγω σύντμησης να πραγματοποιηθούν» πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών.
«Όχι γιατί κάνουμε χάρη σε κανέναν, αλλά γιατί οι υποδομές στις μεταφορές είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ξεκινήσει ξανά η χώρα. Ανακοινώνω την άμεση πραγματοποίηση της κατασκευής Πάτρα- Πύργος – Τσακώνα, ενός μέρους αυτοκινητόδρομου της Ηλείας, που είναι αγροτικός  και τουριστικός νομός» τόνισε και συμπλήρωσε ότι το επίμαχο τμήμα «θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος Κόρινθος – Πάτρα».
Newsroom ΔΟΛ
Δήλωση Γιάννη Λαμπρόπουλου
Σήμερα 25-11-2013 συμμετείχα στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοϊδη , η Συντονιστική Επιτροπή Ν.Ηλείας  , για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα .
Κατά τη συζήτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης μας γνωστοποίησε την οριστική απόφαση του Υπουργείου , η νέα σύμβαση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ , που θα έρθει στη Βουλή  να περιλαμβάνει μόνον το τμήμα από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα.
Δεσμεύτηκε ότι στην σύμβαση θα υπάρχει και διάταξη που θα προβλέπει τη χρηματοδότηση από το νέο Προγραμματικό Πλαίσιο των τμημάτων από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο και από το Καλό Νερό μέχρι την Τσακώνα.
Για το τμήμα από τον Πύργο μέχρι το Καλό Νερό , θα εξετασθεί ο τρόπος για να υπάρξουν παρεμβάσεις για πιο ασφαλή δρόμο.
Επίσης υποσχέθηκε να νομοθετήσει τρόπο για την επίσπευση των διαδικασιών δημοπράτησης , ανάθεσης και υπογραφής της σύμβασης.
Θα περιμένουμε να δούμε τη διάταξη πόσο ισχυρή και αξιόπιστη θα είναι , αλλά και το χρονοδιάγραμμα.
Δηλώση Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Θανάση Πετράκου
Μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με αντικείμενο την υλοποίηση όλου του έργου της Ολυμπίας Οδού στον άξονα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Θανάσης Πετράκος δήλωσαν τα εξής:
Ο κ. Υπουργός μπροστά στον κίνδυνο να μη ψηφιστεί στη Βουλή ακόμα και από τους φιλοκυβερνητικούς βουλευτές η Σύμβαση της Ολυμπίας Οδού διότι παρέπεμπε στις ελληνικές καλένδες το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού έργου, δηλαδή το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα παρουσίασε στο τέλος της συνάντησης νέα πρόταση.
Συγκεκριμένα υποσχέθηκε ότι μέχρι την Παρασκευή 29-11-2013 θα παρουσιάσει πρόταση για το πώς θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση από τους Κοινοτικούς Πόρους της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι στην πρόταση του θα περιλαμβάνεται και σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο ζητήσαμε ώστε η ολοκλήρωση αυτού του τμήματος να γίνει συγχρόνως με το τμήμα Κόρινθος – Πάτρα.
Θα περιμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης για να τοποθετηθούμε εκ νέου για το ζήτημα συγκεκριμένα.
Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι ο κ. Υπουργός δεν απάντησε στα εξής:
·       Γιατί ενώ από τη μια χρηματοδότησε πλουσιοπάροχα την κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού από την άλλη της χάρισε και το 60% του έργου Πάτρα –Πύργος – Τσακώνα συνολικού μήκους 168 χιλιομέτρων; Σημειώνεται ότι το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν η απόφαση του ΣτΕ για την περιοχή του Καϊάφα
·        Επίσης δεν απάντησε για το τι θα γίνει με τα τμήματα του έργου Πύργος – Καλό Νερό για τα οποία δεν υπάρχει η ως άνω απαγόρευση του ΣτΕ.
  Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η υλοποίηση ολόκληρου του έργου όμως με όρους που θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον είναι αδιαπραγμάτευτη.
 
***   Αυτοκίνητο με 136 κιλά κάνναβης τράκαρε στην Εθνική Οδό         
            Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο  ατόμων που μετέφεραν με όχημα, πάνω από -136- κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες  το απόγευμα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος οδηγός και στο οποίο επέβαινε ακόμα ένα άτομο, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, στο 134 χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, ωστόσο οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το όχημα στο σημείο και είχαν διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.
Κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο όχημα, βρήκαν στο πορτμπαγκάζ αυτού, εκατόν είκοσι εννέα ανισοβαρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -136,223- κιλών, οι οποίες κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
  Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ανακάλυψη της ταυτότητα των δραστών, καθώς και για τη σύλληψή τους. 
 
***   Σε πλήρη κατάρρευση οικοδομή-αγορά ακινήτων          
           Ύφεση, αβεβαιότητα, δραματική αύξηση της φορολογίας και κάθετη μείωση στα εισοδήματα των Ελλήνων οδηγούν το «κακό» ράλι της οικοδομής σε απόλυτη καταστροφή.
Λίγο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, ήδη η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, που εδώ και δεκαετίες σχεδόν μονοπωλούσε -περισσότερο ή λιγότερο- την επενδυτική δραστηριότητα όλων, συντελώντας κάθετα στην αναπτυξιακή πορεία της εγχώριας Οικονομίας, οδηγεί ιδιοκτήτες και μη σε απόγνωση: Οι μεν βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να καταντούν «γάγγραινα» στα ισχνά ετήσια εισοδήματά τους, οι δε διαισθάνονται ότι το όνειρο του «κεραμιδιού» θα παραμείνει όνειρο εσαεί...
Το υπουργείο Οικονομικών επί ματαίω προσπαθεί να φρενάρει αυτή την ολέθρια πτωτική πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας με μειώσεις στην φορολογία των μεταβιβάσεων -που άλλωστε έχουν και αυτές καταρρεύσει, όπως και οι τιμές των ίδιων των ακινήτων, αφού η ζήτηση πλέον τείνει να... μηδενιστεί! Και το χειρότερο: Περισσότερες από 200.000 θέσεις απασχόλησης έχουν χαθεί κατά την τελευταία πενταετία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η επενδυτική δαπάνη στην κατασκευή ακινήτων στο β΄ τρίμηνο του 2013 υποχώρησε στο ποσό των 969 εκατ. ευρώ -ποσό που είναι χαμηλότερο μεταξύ όλων των τριμήνων από το έτος 2000! Μάλιστα, το έτος 2000 η μέση δαπάνη στα τέσσερα τρίμηνα του έτους ήταν 3,4 δισ. ευρώ και δεκατρία χρόνια αργότερα υποχώρησε κάτω από το 1/3. Επίσης, οι επενδύσεις στα ακίνητα του β' τριμήνου του 2013 αποτελούν μόλις το 14% της αντίστοιχης δαπάνης του μέσου όρου του έτους 2007, όταν και καταγράφηκαν οι υψηλότερες τιμές.
Η επενδυτική δαπάνη στα ακίνητα παρουσίασε σταδιακή αύξηση από το 2000 μέχρι και το 2007, οπότε καταγράφηκε η υψηλότερη τιμή της (7 δισ. ευρώ), λόγω της αναπτυξιακής τροχιάς της οικονομίας, των μειωμένων επιτοκίων δανεισμού και των υψηλών και αυξανόμενων εισοδημάτων. Καμπή αποτέλεσε η επιβολή του ΦΠΑ στα νεόδμητα από το 2006, που οδήγησε στη μαζική έκδοση αδειών το συγκεκριμένο έτος και αφορούσαν σε κατασκευές που υλοποιήθηκαν και στα επόμενα χρόνια.
Από τότε καταγράφεται πτωτική πορεία των επενδύσεων στα ακίνητα, λόγω της κρίσης που ενέσκηψε το 2008, αλλά και κυρίως με το μνημόνιο από το 2010 και μετά. Καταλυτική επίπτωση στα ακίνητα είχε η τεράστια αύξηση της φορολογίας τους, με αύξηση υφισταμένων φόρων (ΦΑΠ) και την επιβολή νέων όπως το ΕΕΤΗΔΕ που μετονομάστηκε σε ΕΕΤΑ, ενώ με νέα ονομασία θα επιβληθεί το 2014.
Στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει επισήμως το σχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, θα περιλαμβάνει και τα αγροτεμάχια και, σύμφωνα με τα ελάχιστα όρια που θέτει το μνημόνιο, θα αποδίδει ετησίως έσοδα 2,7 δισ. ευρώ ή 2,9 δισ. ευρώ, εάν το υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας των μεταβιβάσεων ακινήτων.
Δηλαδή, η φορολογία των ακινήτων και δη και της κατοχής (αδιακρίτως εάν παράγουν ή όχι εισόδημα) θα παραμείνει όχι μόνο για το 2014, αλλά και στα επόμενα χρόνια, αφού το ειδικό τέλος δεν έχει ημερομηνία λήξης, αποτρέποντας επενδύσεις σε ακίνητα, που αποτελούν τον εύκολο φορολογικό στόχο.
  Χρονικό ολέθρου
Πτωτική πορεία ανάλογη με εκείνη που ακολούθησε η κατασκευαστική δραστηριότητα ακολούθησαν οι τιμές των ακινήτων. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι στο β' τρίμηνο του 2013 οι μέσες τιμές των διαμερισμάτων στο σύνολο της χώρας μειώθηκαν κατά 29,5% σε σύγκριση με το επίπεδο τιμών του έτους 2007. Ταχύτερη ήταν η μείωση των τιμών των παλαιών διαμερισμάτων σε σύγκριση με τα νεόδμητα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση στις τιμές των διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου οι τιμές μειώθηκαν κατά 34,3%, και στην Αττική, όπου η μείωση έφτασε στο 31,7%, σε σύγκριση με το 2007.
Σημαντική μείωση παρουσίασαν και οι συναλλαγές επί οικιστικών ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση των τραπεζών, ο αριθμός των οποίων υποχώρησε στο β' τρίμηνο του 2013 σε 4.484, έναντι 5.563 το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το β' τρίμηνο του 2012, οι εκτιμήσεις το β' τρίμηνο του 2013 ήταν σημαντικά μειωμένες κατά 35,3%.
Ο όγκος των οικιστικών ακινήτων που αφορούσαν οι εκτιμήσεις - συναλλαγές (με βάση το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων) ήταν το β' τρίμηνο του 2013 μειωμένος κατά 36,3% σε σύγκριση με το β' τρίμηνο του 2012, ενώ ολόκληρο το 2012 ο όγκος που αφορούσαν οι εκτιμήσεις - συναλλαγές με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία μειώθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 28,1%.
Η αξία των οικιστικών ακινήτων, τα οποία αφορούσαν οι εκτιμήσεις -συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, ήταν το β' τρίμηνο του 2013 μειωμένη κατά 42,7% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2012. Η μέση ετήσια μείωση το 2012 ήταν 37,1%.
Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επισημάνει πως η σημαντική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας κατά τα τελευταία τρία έτη (στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των δημόσιων εσόδων) εκτιμάται ότι έχει επιτείνει την ύφεση στην Αγορά ακινήτων, σημειώνοντας ότι μεταξύ των σημαντικότερων πρόσφατων φορολογικών επιβαρύνσεων είναι η επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που επιβάλλεται επί των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, η σημαντική μείωση του αφορολογήτου για την επιβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας, καθώς και η αύξηση του ΦΠΑ στην αγορά νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή.  ΠΗΓΗ: dealnews.gr
 
***  Φτωχοί και φτωχοί…          
  
Το καλό με τα αθλήματα είναι ότι οι όμορφες στιγμές που προσφέρουν σε κάνουν να ξεχνάς τις δύσκολες στιγμές που περνάς. Το κακό είναι αυτό ακριβώς.
Οι φτωχοί Έλληνες πανηγυρίζουν για το Μουντιάλ. Οι φτωχοί Βραζιλιάνοι πάλι, όσο παθιασμένοι κι αν είναι με την μπάλα, διαδηλώνουν ζητώντας από το βραζιλιάνικο κράτος, αντί να ξοδέψει εκατομμύρια σε στάδια, να διαθέσει λεφτά για την εκπαίδευση και την υγεία. Μάλιστα, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το καλοκαίρι, με ένα   από τα αιτήματα να είναι καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.   Α.Π.
 
***
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
 
*** Π.Σ η "ΚΑΛΑΜΑΤΑ " - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ /ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^ !!!!!!!!!!!
Ακολουθούν σχετικά βίντεο :
~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΜΑΛΙΑΔΑ, ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3- 0 φάσεις γκόλ  24- 11- 2013 : http://youtu.be/jG5Q5YKJmn0 .
   
~** KALAMATA -  AMALIADA  3- 0  24/ 11/ 2013 Δηλώσεις  : http://youtu.be/SP3ddAIXdwM ,
 
*** Με Καλαντζή και πάλι η «Μαύρη Θύελλα» καθάρισε εύκολα 3-0 την Αμαλιάδα (φωτογραφίες)         
     
 
 
 
 
 
 
Ακόμα μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να πιάσει την κορυφή πέτυχε σήμερα το απόγευμα η Καλαμάτα , στον «ακατάλληλο» για ποδόσφαιρο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Παραλίας , ο οποίος είχε μετατραπεί σε λίμνη από την συνεχή βροχή στην πόλη της Καλαμάτας.
Η Μαύρη Θύελλα κατάφερε να καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο τον αγώνα ,με τον μεγάλο της Πρωταγωνιστή Χρήστο Καλαντζή να σκοράρει δυο φορές στο 26ο και 30ο λεπτό της συνάντηση αντίστοιχα.
  Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Οντσβοντγκ πέτυχε το τελικό 3-0 με πλασέ αφού «εκμεταλεύτηκε» τον κακό αγωνιστικό χώρο και την μπάλα που κόλλησε στο τερέν.
  Το παιχνίδι διεξήχθη στο μεγαλύτερο του μέρος κάτω από καταρρακτώδη βροχή και σε πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο , ενώ το παρακολούθησαν περίπου 300 πιστοί οπαδοί της «Μαύρης Θύελλας»
 Η Καλαμάτα αγωνίστηκε με τους : Ριγανά, Τσόπελα, Καλογερόπουλο, Καντούτση, Σκαρλάτο, Κωνσταντόπουλο, Καραχάλιο, Ζαχαρόπουλο, Ονσόνγκ, Πόυτσι Καλαντζή.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
*** ΚΟΡΙΝΘΟΣ  - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-  ^ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχετικά  βίντεο  ακολουθούν :
~ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ -  ΚΟΡΙΝΘΟΣ  2 - 1 γκόλ φάσεις 24 /11 /2013 : http://youtu.be/GG2zvhGtENw  .,
   
** ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1- 2   24/ 11/ 2013 Δηλώσεις : http://youtu.be/shTco_iADhI ,
 
                ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΤΩΝ  ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ  ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ  ΠΙΝΑΚΕΣ
                                OI ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΤΗΣ 9ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ :

* ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :

22-09-2013  1η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΣΙΛΟΓΚΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^

29-09-2013  2η αγων.: ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^

06-10-2013  3η αγων. : Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^

20-10-2013  4η αγων. :   ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^

27-10-2013  5η αγων. : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^

03-11-2013  6η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^

10-11-2013  7η αγων. : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^

24-11-2013  8η αγων. : ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^
*** ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  12ης  αγωνιστικής στην ΣΑΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  στο ποδόσφαιρο :
12η Αγωνιστική
23/11/2013 Απόλλων Σμύρνης ΟΦΗ 0 - 1
23/11/2013 Ατρόμητος Βέροια 1 - 0
23/11/2013 Πανθρακικός Ολυμπιακός 1 - 4
24/11/2013 Παναθηναϊκός ΠΑΣ Γιάννινα 3 - 1
24/11/2013 Ξάνθη Παναιτωλικός 3 - 1
24/11/2013 Καλλονή Πλατανιάς Χανίων 1 - 0
24/11/2013 Εργοτέλης Αστέρας Τρίπολης 0 - 1
24/11/2013 ΠΑΟΚ Αρης 3 - 1
25/11/2013 Λεβαδειακός Πανιώνιος -

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013
ΑΠΟΛΛΩΝ - Ο.Φ.Η. 0-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΒΕΡΟΙΑ 1-0
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-4
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-1
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ 3-1

Πέφτει η αυλαία στη Λιβαδειά
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ     2-0  , (1-0) .-  
Τα γκόλ : 14΄  Ροτζέριο Μάρτινς ,  64΄ Μάντζιος ,
Κάρτες : Κούρντι , Κολοβός , Καλτσας ,κόκκινη  Γεωργίου ,
 Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Καμπαξής, με βοηθούς τους Σωτηρόπουλο και Καμπούρη.
Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Γεωργίου, Μάγκας, Λαμπρόπουλος, Πετράτσι, Ορτέγκα(Ιωανίδης), Μάρτινς, Μάντζιος(Βασιλείου) , Κάντζι (Γιάντσης).
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Σκέμπης, Ιωαννίδης, Γιάντσης, Μπούστο, Βασιλείου.
Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός, Μητρόπουλος, Καλτσάς(Μαρουκάκης), Λαμπρόπουλος(Ντούνης), Γιάννου, Κουλουχέρης.
Αναπληρωματικοί για τους «κυανέρυθρους» είναι οι: Ανέστης, Καμπάνταης, Ντούνης, Παντίδος, Παναγιωτούδης, Λάζνικ, Μαρουκάκης.
 Βίντεο  από αγώνα :
** ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 25/ 11/ 2013  1ο  γκόλ Μάρτιν Λεβαδειακού  : http://youtu.be/oLedOwVbprc  ,  

~  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  2 - 0  25/ 11/ 2 013  2ο γκόλ Μάντζιος : http://youtu.be/WbIKK6F7Aw0 ,
 
 ~ Λεβαδειακός - Πανιώνιος  2 -0  25-11-2013  δηλώσεις  γκόλ :  http://youtu.be/c9IpM8d4fXg ,
*** ΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ  στην  ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  μέσα  από  ερασιτεχνικά  ΒΙΝΤΕΟ :
~* Απόλλων Α  - ΟΦΗ  0 - 1   δηλώσεις γκόλ  23 -11 -2013 : http://youtu.be/VIzghEWI794 ,
  ~* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -  ΒΕΡΟΙΑ  1- 0  ημίχρονο γκόλ 23/ 11/ 2013 : http://youtu.be/KUAKkzKtdKM ,
 
Τα έκανε όλα ο Σάμαρης (video)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς   1-4 .- ^
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Τριανταφύλλου (84' Χασομέρης), Ίγκορ (90'+3' Ζδράβος), Χρήστου, Μπαϊκαρά, Κάσες (67' Ζεκίνια), Τζάνης, Ντιόγκο, Παπαγεωργίου, Ζος, Σαρακατασάνος
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Εντινγκά, Σαβιόλα, Σάμαρης, Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (75' Τόρες), Ντομίνγκες (46' Κάμπελ), Βάις (62' Μασάντο), Μπονγκ

~* ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ  1 - 1   ημίχρονο  γκόλ  23- 11- 2013 : http://youtu.be/kPZMMEXDOxk ,
~* Πανθρακικός - 0ΣΦΠ  1- 1  ισοφάριση  23 /11/ 2013 : http://youtu.be/bsfB-jReshw ,
~* ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ 1- 2   γκόλ 23/ 11/ 2013: http://youtu.be/NU38xdYsJeI ,
~* ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ 1- 3 γκόλ   23 -11 -2013: http://youtu.be/QegwoDbu664 ,
~* Πανθρακικός -  Ολυμπιακός  1 - 4  4ο  γκόλ 23- 11- 2013 : http://youtu.be/COV3iPZf2KE ,
~* ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ   1- 4  δηλώσεις γκόλ  23/ 11/ 2013 : http://youtu.be/3o7Ttb6Cv7o ,

Ο Καρέλης μπήκε και έκανε τον Παναθηναϊκό... ΠΑΣά
ΠΑΝΑΘΗΝΑ/ΊΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   3-1 .-
Διαιτητής: Λιαούδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Μέντες, Ζέκα - Ντε Βινσέντι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Λαγός (70΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Νάνο, Σίλντενφελντ (61΄ Κουτρουμπής), Πράνιτς, Φιγκερόα (62΄ Καρέλης)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος (86΄ Κρητικός), Λίλα, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Τσάβες (24΄ Ρουμπουλάκου, 60΄ Κεϊτά), Βίλα, Ντε Βινσέντι, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

~* ΠΑΟ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ  3 - 1 δηλώσεις  γκόλ  24/ 11/  2013   : http://youtu.be/MQwU7mZZTdc  ,
~** ΠΑΟ -  ΠΑΣ  1- 1  ΓΚΌΛ ΙΣΟΦΆΡΙΣΗς  24/ 11/ 2013   : http://youtu.be/vvvhhUoUgIE ,
~** ΠΑΟ - ΠΑΣ  2 - 1 γκόλ  24- 11- 2013   : http://youtu.be/0mzf93K7wqc ,
~** ΠΑΟ -ΠΑΣ  3 - 1 το  3ο  γκόλ  24 -11- 2013  : http://youtu.be/tqxHRGtsOUY ,
~*** ΞΑΝΘΗ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1- 1  στο  ημίχρονο  τα  γκόλ   24 -11- 2013  : http://youtu.be/7TJcU9n0muc ,
~** ΞΑΝΘΗ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3 - 1  το  2ο  γκόλ  24 /11 / 2013 : http://youtu.be/5qgmEyWg7Sg ,

 
Home alone ΙΙΙ (video)
ΚΑΛΟΝΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  1-0  .- ^
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης / 4-2-3-1): Χογκ - Ποντάνι, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος - Φαρία, Άλβες - Γκαρσία, Λεοζίνιο (76΄ Σιλιγαρδάκης), Μανούσος (85΄ Γάλας) - Καζάκης (80΄ Περόνε
Αναπληρωματικοί: Σιδεράκης, Κριπιντίρης, Γάλας, Περόνε, Σιλιγαρδάκης, Γκόμεζ, Βλαστέλλης.
Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος / 4-2-3-1): Γιωργαλλίδης - Ντα Σίλβα, Ιντζίδης, Φαΐσκα, Φερνάντες - Αγκιλέρα, Τετέ (63΄ Σιώπης) - Κατάι (68΄ Μοράλ), Γουνδουλάκης (77΄ Μπέριαν), Μπέλιτς - Τόρες.
Αναπληρωματικοί: Περιστερίδης, Στόλερ, Μοράλ, Σιώπης, Μπέριαν, Δημήτρης, Καστέλς.
Γήπεδο: «ΟΑΚΑ»
ΓΚΟΛ: (1-0) 65΄ Καζάκης
Κίτρινες κάρτες: 17΄ Καζάκης, 45΄+1΄ Μανούσος - 40΄ Τετέ
Κόκκινες κάρτες: -
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Τέταρτος διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Παρατηρητής: Γεώργιος Αμυγδαλής (Σερρών)
  
 ~** ΑΕΛ ΚΑΛΟΝΗ -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  1- 0  το  γκόλ  24/ 11/ 2013 : http://youtu.be/PPgshvq7pzE ,
~** ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΤΡΙΠΟΛΗ 0 - 1 το γκόλ 24 -11-2013: http://youtu.be/5SucvEXzqq8 ,
~** ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3 -1   δηλώσεις γκόλ  24-11-2013   : http://youtu.be/ckhvGeuCIb4 ,
~** ΞΑΝΘΗ -  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  3 - 1  το  3ο  γκόλ  24/ 11/ 2013 : http://youtu.be/Q9viReBDv_0   ,
~   ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ  3 - 1  24 -11- 2013 δηλώσεις  γκόλ  : http://youtu.be/YJLYLoG0EMY  ,

  Τρίτη και... φαρμακερή (video)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ   Τρίπολης   0-1  .- ^
Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας (63' Μπαντιμπανγκά), Γιοβάνοβιτς, Κοιλιάρας (8' Τζανακάκης), Μεχία, Καρδόσο (71' Αναστασάκος), Βερπακόφσκις, Ρομάνο, Πελέ, Χαντί, Διαμαντάκος
Αστέρας: Ερνάντες, Κοντοές, Λούι (76' Ζαραδούκας), Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Ντε Μπλάσις, Μουνάφο, Ουσέρο, Σέτι, Ναβάρο (58' Γκρατσίνι), Μπαράλες (72' Τσαμπούρης)
~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  - ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠ  0 - 1   δηλώσεις  γκόλ 24-11-2013  : http://youtu.be/uIqsRG71Yaw  ,
~ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 3 -1  24 -11- 2013  γκόλ Άρη : http://youtu.be/n-iMgci0liI ,
~ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 3 - 1   24 /11/ 2013  ισοφάριση  ΠΑΟK  : http://youtu.be/YRBexToOBrY  ,
~ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 3 - 1  24 - 11 - 2013  2ο  γκόλ  ΠΑΟΚ  : http://youtu.be/DP7t7D0WduI,
~ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ  3 -1  24 /11 /2013   3ο  γκόλ ΠΑΟΚ  : http://youtu.be/MJ69UeviFAI ,

*** ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  Β΄ εθνικής  στο  ποδόσφαιρο :
9η Αγωνιστική
24/11/2013 Αναγέννηση Καρδίτσας Αναγέννηση Γιαννιτσών 1 - 1
24/11/2013 Αιγινιακός Απόλλων Καλαμαριάς 2 - 0
24/11/2013 Νίκη Βόλου Εθνικός Γαζώρου 0 - 0
24/11/2013 Ζάκυνθος Τύρναβος 3 - 0
24/11/2013 Καβάλα Δόξα Δράμας 0 - 0
25/11/2013 Βατανιακός Πιερικός -
25/11/2013 Ηρακλής ΑΟ Κασσιόπη -


*** ΑΠΟΛΕΣΜΑΤΑ  Α1  στο Ελληνικό  Μπάσκετ :

7η Αγωνιστική
23/11/2013 ΚΑΟ Δράμας Κολοσσός 76 - 79
23/11/2013 Τρίκαλα ΠΑΟΚ 87 - 76
23/11/2013 Πανιώνιος Ηλυσιακός 69 - 64
24/11/2013 Πανελευσινιακός ΑΓΟΡ 72 - 87
24/11/2013 Νέα Κηφισιά Ικαρος Χαλκίδας 75 - 66
24/11/2013 Αρης Παναθηναϊκός59 - 75
25/11/2013 Ολυμπιακός Απόλλων Πατρών -

ΠΑΟ... μόνος στην κορυφή με εύκολη νίκη επί του Άρη
*** ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  59-75 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Βαρδάλος
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 34-41, 52-59, 59-75
ΑΡΗΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μποχωρίδης 5 (1), Πελεκάνος 9 (1), Γκίκας 7 (1), Ασημακόπουλος 2, Πουλιανίτης, Χαρίσης, Λαρεντζάκης 3 (1), Βεζένκοφ 13 (1), Σαρικόπουλος 11, Μούρτος 2, Αθηναίου 7.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι, Μπατίστ 8, Φώτσης 11 (2), Ούκιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ 10 (1), Παππάς 10, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 6.

Επιστροφή στις νίκες για την Κηφισιά, 75-66 τον Ίκαρο
***  Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ - ΙΚΑΡΟΣ Χαλκίδας   75-66 .- ^
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πηλοΐδης, Φούφης, Δεσλής
Τα δεκάλεπτα: 28-14, 26-49, 51-69, 75-66
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Λιακόπουλος 14, Διαμαντόπουλος, Κρόκερ 18 (1), Κομποδιέτας 8 (1), Μενουδάκος, Σιούτης 3 (1), Γκάρετ 3, Πετροδημόπουλος 4, Γουντς 8, Τσαλδάρης 2, Αντεγκμπόγιε 5 (1), Μπάρλος 10.
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Στρναντ 7 (1), Γκόβενς 5, Παπανικολόπουλος 2, Άσκα 20, Μανωλόπουλος 3 (1), Σάτον 10, Γκαγκαλούδης 11 (2), Μπορόβνιακ, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μπεκ 8 (2), Μπέμπης.

Ο ΑΓΟ Ρεθύμνου πέρασε εύκολα από την Ελευσίνα
*** ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  - ΑΓΟΡ Ρεθύμνου  72-87 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς, Σταματόπουλος, Τσούνας
Τα δεκάλεπτα: 15-26, 26-49, 51-69, 72-87
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Νίκου 1, Παπαμακάριος 14 (2), Αράπης, Ρέιλι Ρος 10, Τζόουνς 5, Φαγιέ 26 (1), Τέρνερ 3, Μάντζαρης 13 (3), Αβραμίδης.
ΑΓΟΡ (Θανάσης Γιαπλές): Χαρτ 24 (3), Καλλινικίδης 2, Κουμπούρας 12 (2), Αγγελόπουλος 15 (3), Ράιτ 6, Καλαμπόκης 11 (1), Λάτοβιτς 2, Αρμπετ 6 (2), Γκάμπριελ 9 (1).

***

***  Επένδυση 120 εκατ. ευρώ σε 2-3 χρόνια για  τον  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ :
~ Συμπαίκτες από... την Κίνα στο πλευρό του Δ.Γιαννακόπουλου
Συμπαίκτες από... την Κίνα στο πλευρό του Δ.Γιαννακόπουλου
Αθήνα
Ραντεβού εντός της εβδομάδας θα έχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου να του αναλύσει το πλάνο του για την ΠΑΕ, ενώ θα ζητηθεί από τον νυν πρόεδρο της ομάδας ο πλήρης έλεγχος των οικονομικών.
Αυτό δείχνει ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είναι έτοιμος να κάνει την κίνησή του να αποκτήσει και την ΠΑΕ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει... στα σκαριά επένδυση 120 εκτα. ευρώ στα επόμενα 2-3 χρόνια. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, θα έχει ως «συμπαίκτες» στην προσπάθειά του, δύο μεγάλες εταιρίες από την Κίνα!
Αυτό δείχνει ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το άνοιγμα της ΚΑΕ προς την αγορά της Κίνας, από όπου οι Πράσινοι απέκτησαν το περασμένο καλοκαίρι τον 29χρονος σέντερ Πινγκ Σανγκ, ενώ πήγαν και στην Κίνα για κάποια φιλικά ως μέρος της προετοιμασίας.
Σύμφωνα με την «Sportday» οι δύο εταιρίες φέρεται να έχουν συμφωνήσει ήδη για την επένδυση, με το ποσό που πρόκειται να δαπανηθεί να φτάνει στα 120 εκατ. ευρώ σε βάθος 2-3 ετών!
Μάλιστα όπως σημειώνεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πρόκειται να καλύψει ένα ποσοστό που θα φτάνει στο 30%-40% των συνολικών χρημάτων, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από τις εταιρείες.
Αρχικά, ακούστηκε ότι η μία εταιρία είναι η Cosco, κάτι που δεν ισχύει, με την συγκεκριμένη κινέζικη εταιρία να ετοιμάζει νέα επένδυση 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά. Newsroom ΔΟΛ

***  Προπονήθηκε τη Δευτέρα
Με Σιόβα η αποστολή του Ολυμπιακό για το Παρίσι
Με Σιόβα η αποστολή του Ολυμπιακό για το Παρίσι
Χωρίς προβλήματα θα ταξιδέψει την Τρίτη για τη Γαλλία ο Ολυμπιακός, εν όψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με την Παρί Σεν Ζερμέν, για την 5η αγωνιστική του Champions League.
Το ερωτηματικό που αφορούσε τον Δημήτρη Σιόβα απαντήθηκε θετικά για τον Μίτσελ, ο οποίος είδε τον διεθνή αμυντικό να συμμετέχει κανονικά στη προπόνηση της Δευτέρας, χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις από τον τραυματισμό του στο ματς της εθνικής με τη Ρουμανία.
Κατόπιν αυτού, ο Σιόβας συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή των «ερυθρολεύκων», μαζί με τους Ρομπέρτο, Μέγερι, Χουτεσιώτη, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Χολέμπας, Μασάντο, Μανιάτη, Μανωλά, Μήτρογλου, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλο, Σαλίνο, Σάμαρη, Σαβιόλα, Βάις και Γιαταμπαρέ.
Οι παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής (Κάρολ, Γιαννιώτης, Μετζανί, Τόρες, Παπάζογλου, Σέποβιτς και Ιμπαγάσα) θα συνεχίσουν τις επόμενες δύο ημέρες τις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.
 
***  Σε μεγάλο κίνδυνο ο σύλλογος
Απορρίφθηκε η αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο «άρθρο 99»
Απορρίφθηκε η αίτηση υπαγωγής της ΠΑΕ Άρης στο «άρθρο 99»
Θεσσαλονίκη
Σοκ στην ΠΑΕ Άρης αφού τη Δευτέρα απορρίφθηκε από δικαστήριο η αίτηση υπαγωγής του συλλόγου στο «άρθρο 99».
Οι Θεσσαλονικείς είχαν στηρίξει τη βιωσιμότητα της ομάδας στην υπαγωγή του άρθρου, κάτι το οποίο θα περιόριζε τα χρέη και θα επέτρεπε την αποπληρωμή των υπολοίπων σε βάθος χρόνου.
Πλέον στην ΠΑΕ περιμένουν να βγει το σκεπτικό της απόφασης για να πράξουν αναλόγως, αφού η απόφαση αυτή φέρνει την ΠΑΕ μπροστά σε γκρεμό...
Η διοίκηση του Άρη είχε προχωρήσει σε επαφές και συμφωνίες με διάφορους πιστωτές για να αποκτήσει συμμάχους στην προσπάθεια υπαγωγής στο «άρθρο 99», ωστόσο αυτό δεν έφτανε...
Οι άνθρωποι του Άρη σε πρώτη φάση θα προχωρήσουν σε κατάθεση αίτησης αναστολής της απόφασης με στόχο τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής μη πληρωμής.
Αν δεν βρεθεί λύση, ο Άρης κινδυνεύει ακόμη και με αφαίρεση βαθμών λόγω των οφειλών, ενώ η ΠΑΕ οδεύει προς διάλυση και υποβιβασμό στη Γ' Εθνική, με τους πιστωτές να χάνουν τα χρήματά τους.
«Δεν χρειάζεται πανικός. Θα δούμε την απόφαση και με τους νομικούς θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις. Δεν χρειάζεται πανικός, να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα βρούμε λύσεις, έχουμε τον χρόνο γι΄ αυτό και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» είπε για το θέμα ο προέδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης   Newsroom ΔΟΛ

***  ΑΓΩΝΕΣ  ομίλων στο  ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ στο  Ευρωποδόσφαιρο Τρίτη και  Τετάρτη :

5η Αγωνιστική
26/11/2013 Ζενίτ Ατλέτικο Μαδρίτης -
26/11/2013 Πόρτο Αούστρια Βιέννης -
26/11/2013 Σέλτικ Μίλαν -
26/11/2013 Αγιαξ Μπαρτσελόνα -
26/11/2013 Στεάουα Βουκουρεστίου Σάλκε -
26/11/2013 Βασιλεία Τσέλσι -
26/11/2013 Αρσεναλ Μαρσέιγ -
26/11/2013 Μπορούσια Ντόρτμουντ Νάπολι -
27/11/2013 ΤΣΣΚΑ Μόσχας Μπάγερν Μονάχου -
27/11/2013 Μάντσεστερ Σ. Βικτόρια Πλτσεν -
27/11/2013 Αντερλεχτ Μπενφίκα -
27/11/2013 Παρί Σεν Ζερμέν Ολυμπιακός -
27/11/2013 Μπάγερ Λεβερκούζεν Μάντσεστερ Γ. -
27/11/2013 Σαχτάρ Ντόνετσκ Ρεάλ Σοσιεδάδ -
27/11/2013 Ρεάλ Μαδρίτης Γαλατασαράι -
27/11/2013 Γιουβέντους Κοπεγχάγη      -

***

***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-  
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2904  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1348   video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =   1347 video.-
                                             **Σύνολον   :  5599  βίντεο ανηρτημένα .-   
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013 .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/20-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Νοεμβρίου  2013  .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/22-2013.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  22  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/23-2013.html , Ενημέρωση Σαββάτου 23 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/11/23-24-2013.html  , Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 23  και  24  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/24-2013.html , Ενημέρωση  της  Κυριακής     24  Νοεμβρίου  2013.-

http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: