ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  07  Νοεμβρίου  2013 :
Όλα  έτοιμα  για  τον  Σαββατιατικό  γάμο του
..Νικόλα  και  της Γιώτας στον  Ι.Ν. Αναστάσεως  Καλαμάτας
Ολόθερμες , εγκάρδιες  Ευχές σε διάρκεια με  Ευλογία  ωτων Αγίων
για  μια  Χριστιανική   Άνθρώπινη και  αληθινή  Ζωή 
γεμάτη  Υγεία , Αγάπη και Πρόοδο  με  δημιουργικότηα ..Σ-Δ.
~** "Η αγάπη προς τον Θεό παρακινεί όποιον την έχει να καταφρονει κάθε πρόσκαιρη ηδονή και κάθε κόπο και λύπη. Ας σε πείσουν γι αυτό όλοι οι άγιοι, οι οποίοι τόσα έπαθαν για το Χριστό...."  
~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."
~** "Ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφὸ σὲ προετοιμάζει νὰ ἀγαπήσεις περισσότερο τὸν Θεό. Τὸ μυστικό, λοιπόν, τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεὸ εἶναι ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφό. Γιατί, ἂν δὲν ἀγαπᾷς τὸν ἀδελφό σου ποῦ τὸν βλέπεις, πῶς εἶναι δυνατόν ν᾿ ἀγαπᾷς τὸν Θεὸ ποὺ δὲν Τὸν βλέπεις; «Ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸ αὐτοῦ, ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν, ὃν οὐχ ἑώρακε, πῶς δύναται ἀγαπᾶν;» Γράφει: Συμεὼν ὁ Νέος Θεολόγος - Τὸ μυστικὸ τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεόν(μεταφρασμένο καὶ ἐμπλουτισμένο ἀπὸ τὸν Γέροντα Πορφύριο)"
Ανοιχτεί  πρόσκληση ..!!
*** VIDEO : ~    ΑΓΙΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  7/ 11/ 2013: http://youtu.be/TVq-gZZykac ,
 

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


*** Καταδίκη για αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης
Καταδίκη για αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης

Αθήνα
O αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης συνιστά παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, του άρθρου 14 (απαγόρευση διακρίσεων) και του άρθρου 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής).

Οι προσφυγές είχαν κατατεθεί στις 6 Μαΐου 2009 από τους Γρηγόρη Βαλιανάτο και Νικόλαο Μυλωνά και στις 25 Μαΐου 2009 από άλλα άτομα και τη ΜΚΟ «Σύνθεση», αλλά ύστερα από απόφαση του Δικαστηρίου, στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, η εκδίκαση τους παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου.
Όπως διευκρινιζόταν, οι δύο πρώτοι ενάγοντες ζουν ως ζευγάρι στην Αθήνα. Οι υπόλοιποι ενάγοντες ζουν, επίσης, είτε πολύ καιρό ως ζευγάρι στην Αθήνα, είτε διατηρούν σχέση χωρίς να συζούν.
Ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΔΑΔ υποστηρίχθηκε ότι ο νόμος 3719/2008, που τέθηκε σε ισχύ το Νοέμβριο του 2008 στην Ελλάδα και αφορά τη δυνατότητα σύναψης «συμφώνου συμβίωσης» μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου, αποκλείει τη δυνατότητα σύναψης συμφώνου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και η εφαρμογή του συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή και της απαγόρευσης των διακρίσεων.
Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ακόμη ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα η δυνατότητα αποτελεσματικής προσφυγής στα εθνικά δικαστήρια, προκειμένου να διερευνηθεί το βάσιμο των καταγγελιών τους, ότι η υπάρχουσα νομοθεσία προκαλεί διακρίσεις και παραβίαση στο δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής.
Newsroom ΔΟΛ
***   Έκλεισαν ξανά την κυκλοφορία οι κάτοικοι της Καλλιρρόης         

        Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν με κανέναν τρόπο την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση, είναι οι κάτοικοι της περιοχής.
Αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα, για δύο ώρες, στο σημείο του κόμβου της Καλλιρρόης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους και την πλήρη διαφωνία τους για όσα έχουν σχεδιαστεί να γίνουν στην περιοχή.
Αφού διατράνωσαν την αντίθεσή τους, προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας.
«Είμαστε αγανακτισμένοι», σημείωσε μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντ. Διαγούπης και εξήγησε πως «δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι που να ακούσουμε ότι η Καλλιρρόη εξαιρείται από το σχεδιασμό. Αν αυτό δε γίνει και φέρουν σκουπίδια στην Καλλιρρόη, όπως το σχεδιάζουν, θα είμαστε απέναντί τους. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, ή εμείς ή αυτοί».
Ο κ. Διαγούπης επισήμανε πως όσο περνούν οι ημέρες και δε δημοσιοποιείται η ΜΠΕ και όσο οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να έχουν αυτή τη στάση, οι κάτοικοι θα αγανακτούν περισσότερο. «Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι πιο δυναμικές», υπογράμμισε.

*** Δεν υπάρχει λάδι, δεν υπάρχουν όμως και τιμές         

        Αδικαιολόγητα συγκρατημένη εμφανίζεται η ελληνική αγορά του ελαιολάδου με την έναρξη της νέας εμπορικής περιόδου, αφού, παρά το γεγονός πως η μείωση στην ελληνική παραγωγή σε ορισμένες περιοχές ξεπερνά το 50%, οι τιμές που προσφέρει το ιδιωτικό εμπόριο δεν είναι αυτές που δικαιούνται να απολαύσουν οι παραγωγοί.
Ο Βασίλης Ζαμπούνης γράφει στην ιστοσελίδα olivenews.gr: «Τα μηνύματα που έρχονται από τις περισσότερες περιοχές της χώρας επιβεβαιώνουν ότι η 2013/14 θα είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών, τόσο από άποψη ποσότητας όσο και από άποψη ποιότητας. Όπως έχουμε ξαναγράψει, θα είναι το αντίστροφο της περυσινής, η οποία ήταν μια χρυσή ευκαιρία, μόνο που τη χαραμίσαμε πουλώντας τις άφθονες ποσότητες και καλές ποιότητες που είχαμε, σε Ισπανούς και Ιταλούς, αντί πινακίου φακής. Και ορισμένοι καμαρώνουν κιόλας, γιατί (λέει) είχαν αυξηθεί οι εξαγωγές μας (χύμα)…
 Οι πρώτες κινήσεις για τα φρέσκα λάδια
Η ποικιλία μαυρολίσιο στην περιοχή των Γαργαλιάνων, έχοντας ξεκινήσει από το 2,60, τώρα κινείται με τιμές 2,40-2,45, ενώ οι αντίστοιχες περυσινές ήταν κατά 0,15-0,20 ευρώ/κιλό υψηλότερες. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό το “παράδοξο” σε μια χρονιά που η παραγωγή είναι τόσο πολύ μειωμένη.
Στην Κρήτη, η Σητεία προσφέρει περυσινά λάδια στα 2,85 ευρώ, αλλά αγοραστές δεν υπάρχουν. Σε Ηράκλειο και Χανιά, παρά το ότι οι τιμές κινούνται χαμηλότερα στα 2,50 περίπου ευρώ (βυτίο, περυσινά), ωστόσο οι συναλλαγές είναι ελάχιστες. Τα λαμπάντε, παρά τη μεγάλη έλλειψη, προσφέρονται (Κέρκυρα, Λέσβο) σε τιμές 1,90-2,0 ευρώ. Όμως και το βιολογικό έχει υποχωρήσει στα 3 ευρώ/κιλό.
  Τι τρέχει;
Έχουμε, λοιπόν, το παράδοξο φαινόμενο “δεν υπάρχει λάδι, δεν υπάρχουν όμως και τιμές”. Κανείς δεν μπορεί να γίνει μάντης και να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν οι επόμενοι μήνες. Να πει, παραδείγματος χάριν, αν ο Α.Σ. Αγίων Αποστόλων έκανε καλά που δεν αποδέχθηκε την προχθεσινή δημοπρασία στα 2,65, προσδοκώντας καλύτερες τιμές αργότερα το χειμώνα. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να δούμε τη συνολική εικόνα της παραγωγικής Μεσογείου, να συνθέσουμε όλα τα δεδομένα και να θυμηθούμε τα όσα γράφουμε εδώ και αρκετούς μήνες.
Από τον Ιούλιο γνωρίζουμε ότι η Ισπανία θα φθάσει το 1,2 εκ. τόνους εξισορροπώντας τις μειωμένες παραγωγές των υπόλοιπων χωρών. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι στην Ελλάδα επέρχεται μια καταστροφική χρονιά σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με τη φετινή, ίσως και στο ήμισυ.
Κάπου εκεί, τέλη Ιουλίου, έρχονται το διεθνούς φήμης και αξιοπιστίας γερμανικό περιοδικό Oil World και το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg να ταράξουν τα νερά. Προβλέπουν ότι μέσα στο καλοκαίρι οι τιμές θα ανέβουν (It is possible that olive oil prices will recover during the remainder of the season).
To κακό είναι ότι αυτές οι αισιόδοξες προβλέψεις των Oilworld και Bloomberg παπαγαλίζονται και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
  Ανοδικό ξέσπασμα;
Ο πιο ουσιαστικός και πρακτικός λόγος αυτής της σημερινής μου παρέμβασης είναι γιατί το Bloomberg μπήκε και στα χωρικά ύδατα των τιμών με την πρόβλεψη “Είναι πιθανό ότι οι τιμές του ελαιολάδου θα ανακάμψουν κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου της εμπορικής περιόδου, εξ αιτίας ενός στριμώγματος της προσφοράς πριν έρθει η ανακούφιση από τη συγκομιδή της νέας εσοδείας”. Έστω. Αυτό το όχι πολύ πιθανό αλλά και αδύνατο να αποκλειστεί σενάριο, στην Ελλάδα εμφανίστηκε (επικαλούμενο μάλιστα το Oil World) σαν μίνι ανοδικό ξέσπασμα που είναι πολύ πιθανό να κάνουν οι τιμές. Κάτω από τον τίτλο έρχονται καλύτερες ημέρες για τις τιμές, για μια ακόμη φορά καλλιεργούνται οι ίδιες επικίνδυνες και μάλλον αβάσιμες ελπίδες.
  Γιατί αβάσιμες;
Επειδή τα ισοζύγια προσφοράς-ζήτησης, τόσο για τους επόμενους μήνες μέχρι να μπουν στην αγορά τα φρέσκα λάδια, όσο και για την 2013/14 στη Μεσόγειο συνολικά, θα είναι ισορροπημένα, δεν προκύπτει να είναι ελλειμματικά, συνεπώς άνοδος των τιμών δε δικαιολογείται. Στην Ισπανία υπήρχαν την 30ή Ιουνίου αποθέματα 600 χιλ. τόνων και οι πωλήσεις (εσωτερική αγορά συν εξαγωγές) κυμαίνονται μηνιαίως στους 85-100 χιλ. τόνους. Άρα τα αποθέματα επαρκούν άνετα έως να αρχίσουν να παράγουν τα ελαιοτριβεία την επόμενη εσοδεία.
Αυτή η καλλιέργεια ευχάριστων ειδήσεων για άνοδο των τιμών επαναλαμβάνεται συχνά. Πηγές είναι συνήθως κάποια μέσα ενημέρωσης ή αγροτοσυνδικαλιστές που θέλουν να καλοπιάνουν το ακροατήριό τους. Αν οι προβλέψεις τους δεν επαληθευτούν, τότε ελάχιστοι θα το θυμούνται και τότε μπορούν να επιστρατευθούν και άλλες ερμηνείες, όπως, παραδείγματος χάριν, ότι οι (δήθεν) αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις έριξαν τις τιμές. Αυτού του είδους οι (υπέρ) αισιόδοξες προβλέψεις ωφελούν: α) τους μεγάλους εμπορικούς οίκους Ιταλίας και Ισπανίας που έχουν στοκάρει προϊόν και περιμένουν μια άνοδο τιμών για εύκολα κέρδη και β) εταιρείες τυποποίησης με κυρίαρχη θέση στα ράφια των σούπερ μάρκετ (και πολλούς κωδικούς). Για τους ελαιοπαραγωγούς κανονικά θα έπρεπε να ισχύει ο ίσιος δρόμος, χωρίς σπέκουλες και απότομα σκαμπανεβάσματα.
Μάλιστα, την ίδια εποχή η εικόνα θολώνει ακόμα περισσότερο από κάποιους “επιστημονικούς συμβούλους” που έρχονται να αμφισβητήσουν τη μείωση τους καταναλωτές λόγω της οικονομικής κρίσης, αμφισβητούν δηλαδή τα προφανή και τα αυτονόητα.
  Αύριο, για πού πάμε;
Όπως γράψαμε και παραπάνω, κανείς δεν είναι μάντης. Από εδώ και η παροιμία “κάντε με μάντη να σε κάνω πλούσιο”. Για αυτό, άλλωστε, και η γνώση και η σωστή πληροφόρηση, κανονικά πρέπει να κοστίζουν. Αλλιώς, τη μία μέρα θα μπορούσαμε να παπαγαλίζουμε για εκτόξευση τιμών και την άλλη μέρα να φωτογραφίζουμε – σαν να μη συμβαίνει τίποτα – ότι οι τιμές έχουν πέσει κατά 20-30 σέντς, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Για εμάς, γιατί αν τυχόν και κάποιος πήρε μετρητοίς και ακολούθησε τις προβλέψεις μας θα βρίσκεται σήμερα φορτωμένος με λάδια, ίσως ποιοτικά υποβαθμισμένα λόγω καλοκαιριού, και σίγουρα αρκετά πιο κάτω από τις καλοκαιρινές τιμές.
Πάμε, λοιπόν, για ένα χειμώνα όπου συνδυάζονται: η χαμηλότερη παραγωγή των τελευταίων δεκαετιών με πολλά ποιοτικά προβλήματα, η δυσκολία να βρει ένας παραγωγός εργάτες για τη συγκομιδή λόγω του εργόσημου, η ακαλλιεργησία λόγω απογοητευτικών τιμών, που θα επηρεάσει όμως την παραγωγή της επόμενης χρονιάς 2014/15, οι τιμές που κρατά χαμηλά η υψηλή ισπανική παραγωγή, το περιορισμένο ιταλικό ενδιαφέρον (έλλειψη ρευστότητας, εξαγορά ιταλικών βιομηχανιών από SOS Cuetara/Deoleo, μεγάλη προσφορά από Ισπανία), η μειωμένη καταναλωτική ζήτηση λόγω οικονομικής κρίσης στον Ευρωπαϊκό Νότο και πολιτικής αστάθειας σε Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή), η ασφυξία ρευστότητας των επιχειρήσεων τυποποίησης και εξαγωγών, η αυξημένη φορολόγηση κάθε κινητού και ακίνητου, η απραξία της πλειοψηφίας των συνεταιρισμών, με ανοιχτές τις εκκρεμότητες της “κακής” ΑΤΕ και του Ν. 4015. Ίσως βρεθούμε μπροστά και σε άλλες παρενέργειες των παραπάνω, για τις οποίες θα επανέλθουμε σύντομα.
Πάντως, σαν τελευταίο προσωπικό σχόλιο, θα έκλεινα λέγοντας ότι αυτή η ρεαλιστική εικόνα απαισιοδοξίας θα πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια αισιόδοξη βούληση, σε μια γενική αφύπνιση αντιμετώπισης των βαθύτερων προβλημάτων. Διαφορετικά, κινδυνεύουμε σε λίγα χρόνια να καλλιεργούμε στην Ελλάδα γκότζι μπέρι και ιπποφαές, αλλά να εισάγουμε ελιές και λάδι».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης 

***  Αύριο η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας          
          
Αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, εορτή της Συνάξεως των Αρχαγγέλων, πανηγυρίζει ο παμμεγέθης κεντρικός Ενοριακός Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πόλεώς μας.
Κατόπιν ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου μας, θα τελεσθούν οι ιερές Ακολουθίες, ως κάτωθι:
Πέμπτη το απόγευμα και ώρα 6η, θα τελεσθή ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Ἀρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, υπό του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Γεωργίου Μπίζα.
Παρασκευή, κυρία ημέρα της εορτής, θα τελεσθούν ο Όρθρος καί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, υπό του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Βουλκάνου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκοπίου Σμυρνή.
Τη νύκτα της Παρασκευής, θα τελεσθή εις τον ως ανω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ κατά το Μοναστηριακό τυπικό, επί τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του Θαυματουργού, όπου θα ψαλούν τα Εγκώμια προς τον Αγ. Νεκτάριο και θα τεθούν προς προσκύνησιν τα ιερά Αυτού Λείψανα, καθώς και το τεμάχιον του Τιμίου Ξύλου.
Ώρα ενάρξεως 8.00 μ.μ. και ώρα λήξεως περί τις 12.30 τα μεσάνυχτα.
Σάββατο, εορτή του Αγίου Νεκταρίου, θα τελεσθή η εορταστική Θεία Λειτουργία, στο υπό του μεγάλου Ναού ευρισκόμενο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του θαυματουργού Αγίου.
ΕΚ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

***  Ας επέμβει κάποιος στην παραλία της Καλαμάτας!          

  
Κάθε χειμώνα το ίδιο φαινόμενο: καταστήματα στην παραλία κλείνουν, αλλά παρατούν ό,τι θέλουν στην ακτή.
Ας επέμβει, επιτέλους, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο ή όποιος, τελικά, είναι υπεύθυνος, για να καθαριστεί η ακτή, αφού οι επαγγελματίες προφανώς δεν ενδιαφέρονται…   Π.Μπ. 
 
***   Νεαρός άρπαξε λεφτά από ταμείο καταστήματος και έφυγε τρέχοντας στο κέντρο της Καλαμάτας         
           
Γύρω στις 11 το πρωί ένας νεαρός άνδρας εκμεταλλεύτηκε την απασχόληση ιδιοκτήτριας με πελάτη σε κατάστημα επί της Οδού Αναγνωσταρά , άρπαξε ότι λεφτά βρήκε στο ταμείο και έφυγε τρέχοντας. Ακολούθησε ανρθωποκυνηγητό από γείτονες αλλά ο νεαρός κατάφερε να ξεφύγει.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είναι γνωστός τόσο στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος όσο και στην Αστυνομία .
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ για τον εντοπισμό του στο κέντρο της Καλαμάτας.  

*** Τροχαίο με τραυματισμό Μαυρομιχάλη & Φαρών! (φωτογραφίες)         

     
  Έχουν  χάσει το μέτρημα των τροχαίων ατυχημάτων το τελευταίο μήνα , οι περίοικοι της διασταύρωσης της οδού Φαρών με τη Μαυρομιχάλη
 Λίγο μετά τις 12 σήμερα το πρωί συγκρούστηκε μηχανάκι με αυτοκίνητο. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο νεαρός οδηγός της μηχανής , ο οποιός και διακομίζεται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
***  Φάρδυνε ο δρόμος και δεν το καταλάβαμε;          
    
Παραδόθηκε η Βασιλίσσης Όλγας και ενώ το μέρος που γίνονταν τα έργα έχει μείνει με χώμα και κώνους, κάποιοι  αποφάσισαν να τους πατήσουν και να παρκάρουν στη δεξιά πλευρά.
Από πότε στη Βασ. Όλγας πάρκαραν και στις δύο μεριές και δεν το θυμόμαστε; Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο δρόμος δε φάρδυνε!   Π.Μπ. 
 
*** Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει η Καλαμάτα          
          
Ξεκινά από αύριο η έναρξη των προετοιμασιών για το φετινό καρναβάλι, πιο συγκεκριμένα αύριο θα δοθεί  η πρώτη συνέντευξη τύπου για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Καρναβαλικής επιτροπής ( Ημιώροφος Πνευματικού Κέντρου) την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 μμ.
            Η συνέντευξη τύπου περιλαμβάνει :
  • Χαιρετισμό έναρξης εργασιών καρναβαλιού από τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα Παναγιώτη
  • Ενημέρωση ωραρίου λειτουργίας γραφείων Καρναβαλικής Επιτροπής
  • Ενημέρωση εγγραφής μελών στην Καρναβαλική επιτροπή
  • Ενημέρωση δημιουργίας και εγγραφής Καρναβαλικών Πληρωμάτων
 *** Η Ναυαρίνου «πάλευε» με τα κύματα (φωτογραφίες)
 
 
 
 
 
 
 
 
    Ογκόλιθοι έπεσαν στο δρόμο της Αλαγονίας, χωρίς ευτυχώς περαιτέρω προβλήματα Η περιοχή της οδού Ναυαρίνου ήταν αυτή που... πλήρωσε περισσότερο την κακοκαιρία του προηγούμενου 48ώρου στην Καλαμάτα, αφού τα κύματα έφτασαν μέχρι το δρόμο, παρασύροντας ό,τι υλικό είχε απομείνει στην παραλία από το καλοκαίρι. Η θάλασσα ήταν κυματώδης έως τρικυμιώδης, ιδίως κατά τη διάρκεια της προχθεσινής και χθεσινής νύχτας, ενώ το πρώτο «μεγάλο κύμα» της χειμερινής περιόδου έβγαλε στην οδό Ναυαρίνου άμμο και πολλά άχρηστα υλικά. Τα δε συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας εργάζονταν από χθες το πρωί για τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Επίσης, μια ψόφια θαλάσσια χελώνα ξέβρασε η θαλασσοταραχή στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, μαζί με ξύλα και άλλα υλικά. Από την κακοκαιρία δεν έλειψαν και οι εκριζώσεις δέντρων. Δύο από αυτά, μάλιστα, ήταν στο χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ασπροχώματος. Προβλήματα υπήρξαν και στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, όπου μικρής έντασης καταστροφές συνέβησαν στο κατάστημα «Τουριστικό». Επίσης, συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας με μηχάνημα JCB απομάκρυνε βράχους και πέτρες που είχαν πέσει στο οδόστρωμα, από το δρόμο που ενώνει (στη θέση Διπόταμα) την εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης με το Λαδά και το Καρβέλι. Εκεί έχουν παραμείνει δύο μεγάλοι βράχοι που ήταν αδύνατον να απομακρυνθούν και τους οποίους θα σπάσει το συνεργείο σήμερα το πρωί με σφύρα. Παρά τα προβλήματα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Του Αντώνη Πετρόγιαννη Φωτό: Στασινός Μουτσούλας - 

***

 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κλείσει εισιτήριο για τους «32» από τη Χάιφα
*** ΜΑΚΑΜΠΙ Χάϊφα - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης     0-0  .- ^
Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Εζρά, Αμπρουκάτ, Γκοζλάν - Κατσικάς, Λίνο
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Αριέλ Μπενάντο): Σαράνοφ, Φαλάς, Ταβάτα, Κεϊνάν, Μεσουμάρ, Αμπρουκάτ, Μπόκολι, Εζρά, Βερέντ (58’ Ράγιος), Εντλόβου (79’ Ράιγαν), Γκοζλάν (46’ Αμπουχατζίρα).
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (62’ Σαλπιγγίδης), Στοχ (68’ Ολίσε), Λούκας (89’ Λίνο), Αθανασιάδης.
Ο ΠΑΟΚ πάει Χ-αλαρά στους «32» παρά το 0-0 στη Χάιφα

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Σταντάρ Λιέγης-Σάλτσμπουργκ (3ος όμιλος), ΑΠΟΕΛ- Μπορντό (6ος όμιλος), Τουν-Ντιναμό Κιέβου (7ος όμιλος) και Σεβίλλη-Σλόβαν Λίμπερετς (8ος όμιλος).

Αναλυτικά:
1ος όμιλος
Κούμπαν-Σουόνσι (19:00)
Σεντ Γκάλεν-Βαλένθια (20:00)
Βαθμολογία: Σουόνσι 7 (5-1), Βαλένθια 6 (7-4), Σεντ Γκάλεν 3 (3-6), Κούμπαν 1 (1-5)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Κούμπαν-Σεντ Γκάλεν (19:00), Σουόνσι-Βαλένθια (22:05)

2ος όμιλος
Λουντογκόρετς-Τσερνομόρετς (20:00)
Αϊντχόφεν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (20:00)
Βαθμολογία: Λουντογκόρετς 9 (6-0), Αϊντχόφεν 4 (2-2), Τσερνομόρετς 3 (2-4), Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 (1-5)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Λουντογκόρετς-Αϊντχόφεν (22:05), Τσερνομόρετς-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:05)

3ος όμιλος
Έσμπιεργκ-Έλφσμποργκ (20:00)
Σταντάρ Λιέγης-Σάλτσμπουργκ (20:00)
Βαθμολογία: Σάλτσμπουργκ 9 (8-2), Έσμπιεργκ 6 (5-4), Έλφσμποργκ 1 (2-7), Σταντάρ Λιέγης 1 (3-5)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Έσμπιεργκ-Σταντάρ Λιέγης (22:05), Έλφσμποργκ-Σάλτσμπουργκ (22:05)

4ος όμιλος
Ρούμπιν Καζάν-Γουίγκαν (19:00)
Μάριμπορ-Ζούλτε Βάρεγκεμ (20:00)
Βαθμολογία: Ρούμπιν Καζάν 7 (10-3), Γουίγκαν 5 (4-2), Μάριμπορ 3 (6-9), Ζούλτε Βάρεγκεμ 1 (1-7)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Γουίγκαν-Ζούλτε Βάρεγκεμ (22:05), Ρούμπιν Καζάν-Μάριμπορ (19:00)

5ος όμιλος
Ντνίπρο-Πάσος Φερέιρα (20:00)
Παντούρι-Φιορεντίνα (20:00)
Βαθμολογία: Φιορεντίνα 9 (8-1), Ντνίπρο 6 (4-2), Παντούρι 1 (1-5), Πάσος Φερέιρα 1 (1-6)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Ντνίπρο-Παντούρι (22:05), Πάσος Φερέιρα-Φιορεντίνα (22:05)

6ος όμιλος
ΑΠΟΕΛ-Μπορντό (20:00)
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άιντραχτ (20:00)
Βαθμολογία: Άιντραχτ 9 (8-0), Μακάμπι Τελ Αβίβ 4 (2-3), Μπορντό 3 (3-6), ΑΠΟΕΛ 1 (1-5)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Μπορντό-Άιντραχτ (22:05), ΑΠΟΕΛ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (22:05)

7ος όμιλος
Ραπίντ Βιέννης-Γκενκ (22:05)
Τουν-Ντιναμό Κιέβου (22:05)
Βαθμολογία: Γκενκ 7 (4-2), Ντιναμό Κιέβου 4 (5-3), Τουν 3 (2-5), Ραπίντ Βιέννης 2 (3-4)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Γκενκ - Ντιναμό Κιέβου (20:00), Ραπίντ Βιέννης- Τουν (20:00)

8ος όμιλος
Σεβίλλη- Σλόβαν Λίμπερετς (22:05)
Εστορίλ- Φράιμπουργκ (22:05)
Βαθμολογία: Σεβίλλη 7 (5-2), Σλόβαν Λίμπερετς 5 (5-4), Φράιμπουργκ 2 (3-5), Εστορίλ 1 (3-5)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Λίμπερετς- Φράιμπουργκ (20:00), Σεβίλλη- Εστορίλ (20:00)

9ος όμιλος
Ριέκα – Λιόν (22:05)
Γκιμαράες- Μπέτις (22:05)
Βαθμολογία: Λιόν 5 (2-1), Μπέτις 5 (2-1), Γκιμαράες 4 (5-2), Ριέκα 1 (1-6)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Λιόν-Μπέτις (20:00), Ριέκα- Γκιμαράες (20:00)

10ος όμιλος
Λέγκια-Τραμπζονσπόρ (22:05)
Λάτσιο-Απόλλων (22:05)
Βαθμολογία: Λέγκια 7 (7-4), Λάτσιο 5 (4-3), Απόλλων Λεμεσού 4 (2-2), Λέγκια Βαρσοβίας 0 (0-4)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Λέγκια-Λάτσιο (20:00), Τραμπζονσπόρ-Απόλλων (20:00)

11ος όμιλος
Τρόμσο-Ανζί (22:05)
Τότεναμ-Σέριφ (22:05)
Βαθμολογία: Τότεναμ 9 (7-0), Ανζί 4 (1-2), Σέριφ 2 (1-3), Τρόμσο 1 (1-5)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Ανζί-Σέριφ (19:00), Τρόμσο-Τότεναμ

12ος όμιλος
Μακάμπι-ΠΑΟΚ (22:05)
Άλκμααρ-Σαχτέρ (22:05)
Βαθμολογία: ΠΑΟΚ 7 (6-4), Άλκμααρ 5 (3-2), Σαχτέρ 2 (4-5), Μακάμπι 1 (4-6)
Η επόμενη αγωνιστική (28/11): Σαχτέρ-ΠΑΟΚ (17:00), Άλκμααρ-Μακάμπι (20:00)

4η Αγωνιστική
07/11/2013 Κούμπαν Κράσνονταρ Σουόνσι Σίτι 1 - 1
07/11/2013 Ρούμπιν Καζάν Γουίγκαν 1 - 0
07/11/2013 Μάριμπορ Ζούλτε Βάρεγκεμ 0 - 1
07/11/2013 Εσμπιεργκ Ελφσμποργκ 1 - 0
07/11/2013 Σταντάρ Λιέγης Σάλτσμπουργκ 1 - 3
07/11/2013 Σεντ Γκάλεν Βαλένθια 2 - 3
07/11/2013 Λουντογκόρετς Ράζγκραντ Τσορνομόρετς Οντέσα 1 - 1
07/11/2013 Αϊντχόβεν Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2 - 0
07/11/2013 ΑΠΟΕΛ Μπορντό 2 - 1
07/11/2013 Μακάμπι Τελ Αβίβ Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 4 - 2
07/11/2013 Ντνίπρο Πάκος Φερέιρα 2 - 0
07/11/2013 Παντούρι Τάργκου Ζίου Φιορεντίνα 1 - 2
07/11/2013 Σεβίλη Σλόβαν Λίμπερετς 1 - 1
07/11/2013 Εστορίλ Πράια Φράιμπουργκ 0 - 0
07/11/2013 Ραπίντ Βιέννης Γκενκ 2 - 2
07/11/2013 Τουν Ντιναμό Κιέβου 0 - 2
07/11/2013 Λέγκια Βαρσοβίας Τραμπζονσπόρ 0 - 2
07/11/2013 Λάτσιο Απόλλων Λεμεσού 2 - 1
07/11/2013 Ριέκα Λιόν 1 - 1
07/11/2013 Βιτόρια Γκιμαράες Μπέτις 0 - 1
07/11/2013 ΑΖ Αλκμααρ Σαχτέρ Καραγκάντι 1 - 0
07/11/2013 Μακάμπι Χάιφα ΠΑΟΚ 0 - 0
07/11/2013 Τρόμσο Ανζί 0 - 1
07/11/2013 Τότεναμ Σερίφ Τίρασπολ 2 - 1

*** Για  την  Σούπερ Λίγκα  στο  Ευρωμπάσκετ  :
4η Αγωνιστική
07/11/2013 Λιέτουβος Ρίτας Μακάμπι 74 - 76
07/11/2013 Μπάμπεργκ Αρμάνι Μιλάνο 62 - 76
07/11/2013 Αναντολού Εφές Ζαλγκίρις 72 - 61
07/11/2013 Παναθηναϊκός Λοκομοτίβ Κουμπάν 69 - 72
07/11/2013 Λαμποράλ Κούτσα Ερυθρός Αστέρας 63 - 73
07/11/2013 Στρασμπούρ Ρεάλ Μαδρίτης 66 - 85
08/11/2013 Ζιέλονα Γκόρα Γαλατασαράι -
08/11/2013 Μπάγερν Μονάχου Ουνικάχα Μάλαγα -
08/11/2013 Σιένα Ολυμπιακός -
08/11/2013 Μπαρτσελόνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας -
08/11/2013 Ναντέρ Μπουντιβέλνικ -
08/11/2013 Παρτιζάν Φενέρμπαχτσε Ούλκερ -

~*** Αύριο  στο  Ευρωμπάσκετ :
Live Σιένα - Ολυμπιακός (21:30) για το 4Χ4 στην Ευρωλίγκα
ΣΙΕΝΑ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   -

***Ερωτηματικά η ευκολία… «διαρροής» στο θέμα Αλιού           
           Το ερώτημα μου το έθεσε φίλος της Καλαμάτας και θέλησα να το μεταφέρω σ’ όλους εσάς που διαβάζετε τη στήλη. Συνήθως όταν υπάρχει κάποιο εσωτερικό πρόβλημα και διαφωνίες αγωνιστικής υφής μεταξύ προπονητή και παίκτη, όλοι επιθυμούν να το κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα, φέρνοντας σταδιακά την ηρεμία. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε στην περίπτωση του Ντία Αλιού, καθώς ο Μίλτος Γκόφας τα είπε και με το παραπάνω έξω από τα δόντια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ποιος ο λόγος λοιπόν να επιλεχθεί η διαφορετική διαδικασία και ο αντίθετος δρόμος σε σχέση με τον σύνηθη σε τέτοιες περιπτώσεις; Μήπως υπάρχει κάτι άλλο και δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτό που βγήκε στη δημοσιότητα;

***   Από τον επόμενο μήνα η επιστροφή Τριανταφυλλάκη – Όλα καλά με Αλιού          
           ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΚΟΦΑ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
Θα καθυστερήσει σημαντικά η επιστροφή του Νίκου Τριανταφυλλάκη στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς η θλάση που απεκόμισε στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Παναρκαδικό, θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για πολλές εβδομάδες. Υπολογίζεται ότι ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας θα χρειαστεί τουλάχιστον 4 εβδομάδες για να επανέλθει και αυτό σημαίνει πρακτικά πως ο κ. Γκόφας θα τον έχει στη διάθεσή του λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, εξέλιξη που όπως είναι λογικό προβληματίζει τον πολύπειρο τεχνικό, μιας και θα στερηθεί μια υπερπολύτιμη μονάδα.
Από την άλλη πλευρά, θετικά ήταν τα μαντάτα αναφορικά με την υπόθεση του Ντία Αλιού, που απολογήθηκε χθες το πρωί στους ανθρώπους της διοίκησης, και τέθηκε στη διάθεση του Μίλτου Γκόφα. Είχαμε γράψει πως προτεραιότητα όλων των πλευρών αποτελούσε η διατήρηση της ηρεμίας και η δυνατότητα ενσωμάτωσης του έγχρωμου αμυντικού, με τα όσα προηγήθηκαν να περνούν για τα καλά στο παρελθόν του. Ο Αλιού συμμετείχε κανονικά στην απογευματινή προπόνηση που έγινε στο γήπεδο του Ασπροχώματος και αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, διεκδικώντας θέση στο αρχικό σχήμα για το ματς της Κυριακής στην Πάτρα.
Η εξέλιξη της προετοιμασίας για την αναμέτρηση με τον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Ατρόμητο, που κατά την άποψή μας διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες του Ομίλου, περιελάμβανε τη χθεσινή προπόνηση στο Ασπρόχωμα, η οποία είχε κυρίως ασκήσεις φυσικής κατάστασης υπό τις κατευθύνσεις του γυμναστή της ομάδας Ευτύχη Τασιόπουλου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ασκήσεις κατοχής μπάλας, ενώ από σήμερα αυτό επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του αγώνα που ακολουθεί.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι πλην του τραυματία Τριανταφυλλάκη, δεν υπολογίζονται ακόμη οι Μπελεβέτης, Οδεμισιώτης και Παύλοβιτς, ενώ αντιθέτως δεν εμπνέει ανησυχία το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Παναγιώτη Τσιμικλή. Ο 25χρονος αμυντικός μέσος είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα με χαλαρό τρέξιμο και μασάζ, όμως από σήμερα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς.
Το σημερινό ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2.30 μ.μ. στο γήπεδο του Κορδία – στο Ασπρόχωμα θα προπονηθεί ο Μεσσηνιακός, ενώ από την άλλη το στάδιο θα προφυλαχθεί μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις – και η συνέχεια περιλαμβάνει την αυριανή προπόνηση στο δημοτικό στάδιο αλλά και τη χαλαρή του Σαββάτου, πριν δηλαδή η ομάδα αναχωρήσει για την Αχαΐα.

***  Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον Γιώργο Λαζαρίδη         
           
 Η προετοιμασία του Γιώργου Λαζαρίδη για τη νέα αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε και οι ρυθμοί ανεβαίνουν κατακόρυφα μέρα με τη μέρα που περνά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Καλαματιανός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο επικεντρώνεται στη φυσική κατάσταση, τομέα τον οποίο έχει αναλάβει η γυμνάστριά του, Χριστίνα Πανταζοπούλου.
 
***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

 
 


~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2824  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1317   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1322  video.-

                                             ***   Σύνολο  :  5463  βίντεο ανηρτημένα .-
***  ΑΠΟ    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013 :
    ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Ιουλίου 2013
 

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/to-29-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης 29 Οκτωβρίου 2013 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/30-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημνέρωσης  Τετάρτη  30  Οκτωβρίου  2013 .-


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :

~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013 .-
~   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .- 
Video  Βλέπω  Μεσσηνία  :
ΟΙΧΑΛΙΑ  ΜΕΡΟΠΗ   διαδρομή 2013  Μεσσηνίας : http://youtu.be/RmaOIZ9YbPI  ,
ΑΡΦΑΡΑ   ΚΑΠΟΓΛΗ  7 11 2013 : http://youtu.be/uLxroku17UE  ,
ΑΡΦΑΡΑ  7/ 11/ 2013  Συμεών κ α  : http://youtu.be/KRAKclTVTuA ,
 ΑΡΦΑΡΑ Κ  Καπόγλη  7- 11- 2013 : http://youtu.be/v9dRtsqWfJY  ,
 Αρφαρά  7/ 11/ 2013  Σίμος κ λ π : http://youtu.be/hhpGUFowVbQ  ,
Σκευάσματα  από  φυτά :  http://youtu.be/M1-aON2t4Kc  ,
~ Φάρμακα  από Φύση : http://youtu.be/XNCCw9_VQVs ,
~ ΦΥΣΗ   ΒΟΤΑΝΑ : http://youtu.be/LrRY8OhqZoo ,
~ Φυτικά  φάρμακα : http://youtu.be/smstELyL-2M   ,
ΑΓΙΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  7/ 11/ 2013: http://youtu.be/TVq-gZZykac ,
** Στο  μεζεδοπωλείο "Κώστας" Βσιλειάδης τηλ. 27210-83957 στην  συνοικία   "Μπουρνιάς" στην  Καλαμάτα  φαγητό  και  διασκέδαση  φίλοι  κουμπάροι  και  λειποί     Παρασκευή   08-11-2013   .-

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: