ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου  2016  :
~


Μη ραθυμής και αφήνης τον καιρόν να περνά, διότι τον χρόνον όπου ξοδεύεις ασκόπως και μάταια κάθε ημέραν δεν θα τον ξαναβρής. Και θα έχης να δώσης λόγον δι' όλες τις ημέρες και ώρες και στιγμές της ζωής σου.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~** ΕΔΩ .....=    http://www.dinfo.gr  .- = Μια όμορφη ιστοσελίδα γνώσεων και μάθησης !!!

5 ΝοεμβρίουΜαρτύρων Γαλακτίωνος καί Επιστήμης († γ΄αι.). Αγίων Γαΐου επισκόπου Εφέσου, Ερμά επισκόπου Φιλίππων, Λίνου πρώτου επισκόπου παλαιάς Ρώμης. Πάτροβα επισκόπου Ποτιόλων και Φιλολόγου επισκόπου Σινώπης. Μάρτυρος Παμφίλου, του πρεσβυτέρου. Αγαθαγγέλου, Δομετίου, Δομνίνου, Δωροθέου πρεσβυτέρου, Ευψυχίου, Θεοτίμου, Θεοφίλου, Καρτερίου, Κάστορος επισκόπου, Σιλβανού, Τιμοθέου και Φιλοθέου. Οσίου Γρηγορίου του ομολογητού (1). Ιωνά επισκόπου Νοβογοροδίας και Παύλου επισκόπου.(1)Ο όσιος Γρηγόριος έζησε τον 9ο αιώνα, την εποχή του αυτοκράτορα Λεόντου του Ε`. Ο Γρηγόριος αγάπησε τούς λόγους του Κυρίου από νεαρή ηλικία και πρόκοψε σε όλες τις εν Χριστώ αρετές. Γι` αυτό το λόγο μετά το θάνατο του πατριάρχη Αλεξανδρείας χειροτονήθηκε, από τούς συγκεντρωθέντες εκεί επισκόπους, Πατριάρχης. Η εκλογή του και χειροτονία του ήταν αποδεκτή όχι μόνο από τούς ιεράρχες αλλά και από το ποίμνιο. Ο όσιος Γρηγόριος αποδείχθηκε άξιος δάσκαλος της Ορθοδοξίας. Υπήρξε ταπεινός και γαλήνιος και έφερε σε πέρας ένα αξιοθαύμαστο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο. Όταν ο αυτοκράτορας, Λέοντας ο Ε`, αναζωπύρωσε την εικονομαχία ο Γρηγόριος αντέδρασε. Έτσι ο άρχοντας διέταξε να πάνε τον όσιο δέσμιο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γρηγόριος μεταφέρθηκε μπροστά στον αυτοκράτορα κι εκεί χωρίς να δειλιάσει τον κατηγόρησε ως αιρετικό, άθεο και ασεβή. Ο Λέοντας εξοργισμένος από τις κατηγορίες του οσίου διέταξε να τον μαστιγώσουν και στη συνέχεια να τον κλείσουν στη φυλακή. Παρ’όλ’ αυτά ο Γρηγόριος εξακολουθούσε να υμνεί τον Κύριο. Μαθαίνοντας το ο αυτοκράτορας πρόσταξε να τον εξορίσουν. Έτσι ο όσιος Γρηγόριος οδηγήθηκε στην εξορία όπου και μετά από τρία χρόνια παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο.~
Σήμερα 05/11/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη, Άγιοι Ερμάς, Πατρόβας, Λίνος, Γάιος και Φιλόλογος, Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα
 ~  Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
~ Tὴν λαμπρὰν ξυνωρίδα τῶν μαρτύρων τιμήσωμεν ὥσπερ συζυγίαν ἀρίστην καὶ κλειτὴν καὶ θεόφρονα· τὸν θεῖον Γαλακτίωνα πιστοί, ὁμοῦ σὺν Ἐπιστήμῃ τῇ σεμνῇ. Δι' ἀσκήσεως γὰρ πόνων ἀθλητικὴν ἐξήνθησαν φαιδρότητα. Δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι δι' ὑμῶν πᾶσιν ἰάματα.
 ~* Απολυτίκιον Αγ. Γαλακτίωνος και Επιστήμης - 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/vUORCfHb7Y8  .-


~
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 
O   Καιρός: Συννεφιά και βροχές σήμερα
Καιρός: Συννεφιά και βροχές σήμερα
Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες και τοπικές βροχές, ιδίως στο ανατολικό Αιγαίο σήμερα.
Στην Αττική, νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το βράδυ νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Αυξημένες νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, έως 4 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

*** Δυστοκία στις αποζημιώσεις προς τους πλημμυροπαθείς βλέπει ο Δήμος Καλαμάτας 
Με ρυθμούς χελώνας, απ’ ό,τι φαίνεται, προχωρά η καταβολή των αποζημιώσεων των πληγέντων από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου στο Δήμο Καλαμάτας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοτική Αρχή:
i. Για το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών, ύψους 586 ευρώ, υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν 588 αιτήσεις, από τις οποίες 400 εγκρίθηκαν. Διατέθηκαν για αποζημίωση των πληγέντων 195.000 ευρώ (αυτό είναι το ποσόν που έχει δοθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Απομένει να διατεθεί ποσόν 93.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να σταλεί από το υπουργείο και υπάρχει διαβεβαίωση ότι θα αποσταλεί εντός των ημερών.
ii. Αποζημίωση οικοσκευής: Έχουν υποβληθεί 588 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί 321 και οι δικαιούχοι θα λάβουν από 880 ευρώ μέχρι 5.300 ευρώ, αναλόγως των ζημιών που υπέστησαν. Για τις αποζημιώσεις αυτής της περίπτωσης δεν έχουν έλθει καθόλου χρήματα από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, παρεμβαίνει σχεδόν καθημερινά για την αποστολή των χρημάτων και την ικανοποίηση των πληγέντων.


***  Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ με συντριπτική διαφορά στην παράσταση νίκης  ....,  Τρίτο κόμμα η Χρυσή ΑυγήΔημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ με συντριπτική διαφορά στην παράσταση νίκης
Προβάδισμα 7,5 % στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά (η διαφορά προκύπτει επί των έγκυρων ψηφοδελτίων με την ΝΔ να συγκεντρώνει 26% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ). Επί του συνόλου της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ να συγκεντρώνει 22,2% έναντι 15,8% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,1% και το Ποτάμι με 1,8%.
Άλλο κόμμα προτιμά το 4,7%, λευκό το 3,3%, αποχή το 11,2% και αναποφάσιστοι είναι το 14,7%.
Συντριπτική όμως είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης όπου η ΝΔ παίρνει 60% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 9%.
Τη μεγαλύτερη συσπείρωση παρουσιάζει το κόμμα της ΧΑ, με 90% συσπείρωση, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 87%. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 45%.
Ωστόσο, το 63% των πολιτών, φέρεται επικροτεί έμμεσα ή άμεσα τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και το 30% όχι. Το 77% πιστεύει ότι έγιναν λάθος χειρισμοί στην υπόθεση αυτή.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος, τόσο στο θέμα της διαπραγμάτευσης όσο και στο πολυπόθητο ζήτημα της ανάπτυξης.
Απαισιόδοξος είναι ο κόσμος για το μέλλον καθώς το 82% δεν βλέπει έξοδο από την κρίση.
Ενώ 1 στους 2 πολίτες (ποσοστό 56%) θεωρεί ότι δεν είναι καλό για τη χώρα να γίνουν τώρα εκλογές.
Ακόμη και αυτοδύναμη η ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
~ Υν   : Το  μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων φαίνεται να προσφεύγει ,στο νέο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου  "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ " .-
~  Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο του Οκτωβρίου της Public Issue. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει 42% - παρουσιάζoντας δυναμική αυτοδυναμίας - ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 18%, ποσοστό τρεις φορές χαμηλότερο από αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%, το Ποτάμι με 2,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν το 2%.
~
kartes10
Καταλληλότερος πρωθυπουργός, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει ποσοστό 21%. Κανένας από τους δύο απαντά το 35%.
kartes6
Η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-27 Οκτωβρίου 2016.
kartes1

kartes3
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει χάσει τη δημοτικότητα του, αφού έρχεται 6ος κατά σειρά, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.
kartes5

Οι πολίτες πάντως δεν πιστεύουν σε καμμία κυβέρνηση - ούτε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε Νέα Δημοκρατία - ότι είναι ικανοί να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο γιαυτό και οριακά θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 50%, έναντι 48% που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται.

kartes9

kartes8

***   Ο Τσίπρας μαζεύει τους νέους υπουργούς: Αύριο υπουργικό συμβούλιο  Τη Δευτέρα οι τελετές παράδοσης - παραλαβής
Ο Τσίπρας μαζεύει τους νέους υπουργούς: Αύριο υπουργικό συμβούλιο
Πιθανότατα αύριο θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η ώρα συνεδρίασης θα γίνει γνωστή αργότερα μέσα στη μέρα.
Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα Υπουργεία.
Το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί θα συνεργασθούν για τρέχοντα θέματα.
Ο Τσίπρας... θυσίασε τον Φίλη για να εξευμενίσει τον Ιερώνυμο     , Το παρασκήνιο πίσω από την απομάκρυνση του απερχόμενου υπουργού Παιδείας από το κυβερνητικό σχήμα .
Ο Τσίπρας... θυσίασε τον Φίλη για να εξευμενίσει τον Ιερώνυμο
“Κλάδο ελαίας” φαίνεται να τείνει προς την Εκκλησία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την απόφασή του να απομακρύνει τον Νίκο Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο έντασης με επίκεντρο τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας και το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία.
Το παρασκήνιο πίσω από την απουσία του Νίκου Φίλη από το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι έντονο, καθώς η επιθυμία του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να αξιοποιηθεί ο Νίκος Φίλης σε κάποιο άλλο υπουργείο, ώστε να υπηρετήσει το κυβερνητικό έργο από κάποιο άλλο πόστο. Ωστόσο, ο ίδιος ο Νίκος Φίλης φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό: “Αν δεν παραμείνω στο υπουργείο Παιδείας, προτιμώ να πάω σπίτι μου”.
Όπερ και εγένετο, με τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον Νίκο Φίλη από το κυβερνητικό σχήμα, “θυσιάζοντας” ένα σημαντικό και δημοφιλές στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στέλεχος για χάρη μίας “ανακωχής” με την Εκκλησία.
Η “θυσία” αυτή δείχνει άλλωστε πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει σε αυτήν τη φάση να κλείσει τα “περιφερειακά” μέτωπα της κυβέρνησης, όπως είναι αυτό με την Εκκλησία, ώστε να επικεντρώσει την προσοχή του στα πιο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, αυτό που επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές είναι ότι πρόκειται για έναν ανασχηματισμό ανανέωσης, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση, αλλά και ηλικιακά, καθώς αρκετά από αυτά τα νέα πρόσωπα είναι νεαρά σε ηλικία (με αποκορύφωμα τη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, που είναι μόλις 31 ετών).
~ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ  ...:
Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Αναλυτικά το νέο κυβερνητικό σχήμα:
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης
Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Υπουργός: Νικόλαος Παππάς
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Βίτσας
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για την Έρευνα: Κωνσταντίνος Φωτάκης
Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις
Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου
Αναπληρωτρια Υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας: Ουρανία Αντωνοπούλου
Αναπληρωτρια Υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη: Θεανώ Φωτίου
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Αναστάσιος Πετρόπουλος
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νικόλαος Κοτζιάς
Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις: Γεώργιος Κατρούγκαλος
Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Σταύρος Κοντονής
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Παπαγγελόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου
Υπουργείο Υγείας
Υπουργός Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης
Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης
Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης
Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Έλενα Κουντουρά
Υπουργός Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης
Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Δημήτριος Λιάκος
Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δημήτριος Τζανακόπουλος
Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα γίνει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αύριο Σάββατο στη 1 το μεσημέρι.
Τσίπρας: Ανασχηματισμός ανανέωσης και ελπίδας
«Ανασχηματισμό ανανέωσης και προοπτικής με στόχο την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη», χαρακτηρίζει το νέο κυβερνητικό ανασχηματισμό με σχόλιο του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τονίζει :
«Εύχομαι σε όλες και όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα».
~ Ανασχηματισμός: Αυτό είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα - Όλοι οι υπουργοί
Δε λείπουν οι εκπλήξεις από το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο ανακοινώθηκε στις 10 το βράδυ από την Όλγα Γεροβασίλη.
Αξιοσημείωτη είναι η απουσία του Νίκου Φίλη από το νέο υπουργικό συμβούλιο, με πληροφορίες να θέλουν τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας να αρνείται να μετακινηθεί από το συγκεκριμένο υπουργείο, το οποίο αναλαμβάνει πλέον ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.
Αλλαγές χαρτοφυλακίων για τους Πάνο Σκουρλέτη (από το Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Εσωτερικών), Σταύρο Κοντονή (από υφυπουργός Αθλητισμού, υπουργός Δικαιοσύνης), Όλγα Γεροβασίλη (από κυβερνητική εκπρόσωπος, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης), Γιώργο Σταθάκη (από το υπουργείο Οικονομίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Γιώργο Κατρούγκαλο (από υπουργός Εργασίας, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών) και Παναγιώτη Κουρουμπλή (από το Εσωτερικών στο Ναυτιλίας).
Αντίθετα, αμετακίνητοι μένουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής Ευάγγελος Αποστόλου, καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέξης Φλαμπουράρης.
Εκτός του Νίκου Φίλη, από το κυβερνητικό σχήμα αποχωρούν και άλλοι υπουργοί, όπως οι Νίκος Παρασκευόπουλος, Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφων Αλεξιάδης, Αριστείδης Μπαλτάς, Δημήτρης Βίτσας, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Μάρδας.
Ο Νίκος Παππάς διατηρεί ουσιαστικά τις αρμοδιότητές του ως προς τα ΜΜΕ, αναλαμβάνοντας το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Αρκετά είναι τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν πόστα στο υπουργικό συμβούλιο - 15, για την ακρίβεια. Μεταξύ αυτών, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (υπουργός Οικονομίας), η Έφη Αχτσιόγλου (υπουργός Εργασίας), ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου (υπουργός Παιδείας), ο Στέργιος Πιτσιόρλας (υφυπουργός Οικονομίας), αλλά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις (υφυπουργός Παιδείας). Αξιοσημείωτη είναι εξάλλου και η τοποθέτηση στο υπουργείο Πολιτισμού της γνωστής ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου.

***  CodeGirls 3.0: Επιστρέφει το διαδραστικό πρόγραμμα προγραμματισμού για κορίτσια 
Με το CodeGirls 3.0, την τρίτη έκδοση του προγράμματος CodeGirls, επιστρέφει το Mataroa, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, 5-6 Νοεμβρίου, μεταξύ 10.00 και 17.00, στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα και στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη στην Κοζάνη.
Το CodeGirls 3.0 απευθύνεται σε όσα κορίτσια συμμετείχαν στα πρώτα δύο προγράμματα και έχουν ηλικία 13-17 ετών!  Επίσης, απευθύνεται σε όσα κορίτσια αυτής της ηλικίας γνωρίζουν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS3.
Στο πρόγραμμα αυτό, οι συμμετέχουσες θα μάθουν να χρησιμοποιούν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Πέρα από τις HTML, CSS, basic Javascript, με τις οποίες ήδη έχουν μία οικειότητα, θα ασχοληθούν με την basic Bootstrap (framework) και θα δημιουργήσουν πραγματικά πρότυπα (templates) για ιστοσελίδες! Βασικό εργαλείο στο CodeGirls 3.0 θα είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα του Mataroa.
Καθηγήτριες του CodeGirls 3.0 είναι για την Καλαμάτα η Βασιλική Δαλακιάρη, Full Stack Web Developer από τον Όμιλο Public και για την Κοζάνη η Χάιδω Σαμαρά, διευθύντρια Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης & καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κολλέγιο Ανατόλια.
Φυσικά, η συμμετοχή είναι δωρεάν!
Υποστηρικτές και συνεργάτες του προγράμματος είναι Information Networks Institute του πολύ φημισμένου αμερικάνικου πανεπιστημίου Carnegie Mellon, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και το Tuvunu Greek Mountain Tea.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.mataroa.org/codegirls3.

*** Αρνητική "πρωταθλήτρια" σε παράνομες χωματερές η Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Υψηλά πρόστιμα έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράβαση της νομοθεσίας όσον αφορά στους ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους που λειτουργούσαν στη χώρα μας. Όμως, στα μέσα του 2017 αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν και οι τελευταίες παράνομες χωματερές, οι οποίες όχι μόνο επιβαρύνουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αλλά προκαλούν και οικονομική αιμορραγία στη χώρα μας.
Από το 2014 έως σήμερα, η Ελλάδα έχει πληρώσει τμηματικά χρηματική ποινή συνολικού ύψους 51,8 εκατ. ευρώ για παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Χάρη στην πρόοδο που έχει επιτελεστεί, έως τώρα, με το κλείσιμο των περισσότερων χωματερών και την περιβαλλοντική αποκατάστασή τους, απομένουν δύο δόσεις του προστίμου, εκτιμά ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ευάγγελος Καπετάνιος, μιλώντας στο Πρακτορείο – ΟΤΑ.
Αναλυτικότερα, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υποχρεωθήκαμε να καταβάλουμε εφάπαξ ποσό 10 εκατ. ευρώ, αλλά και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ για κάθε ΧΑΔΑ που βρίσκεται σε λειτουργία και 40.000 για κάθε χώρο που έχει κλείσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.
Η ποινή καταβάλλεται σε εξαμηνιαίες δόσεις (κάθε 2 Ιουνίου και 2 Δεκεμβρίου), αρχής γενομένης το Δεκέμβριο του 2014. Τότε, κληθήκαμε να πληρώσουμε 14,520 εκατ. ευρώ για 70 ενεργές χωματερές και 223 ανενεργές αλλά μη αποκαταστημένες. Έκτοτε, το ποσό μειώνεται ανάλογα με την πρόοδο που επιτελείται. Στις 2/6/2015 η επιβληθείσα χρηματική ποινή έπεσε στα 10,4 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι οι ενεργές ΧΑΔΑ μειώθηκαν στις 49 και οι ανενεργές στις 161.
Τους επόμενους μήνες η πρόοδος δεν ήταν η αναμενόμενη, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην προεκλογική περίοδο. Έκλεισαν μόλις μία ενεργή χωματερή και 11 ανενεργές, με αποτέλεσμα η επόμενη δόση (2/12/2015) να είναι στα 9,880 εκατ. ευρώ.
Στις αρχές Ιουνίου απέμειναν 37 ενεργές και 101 ανενεργές ΧΑΔΑ και έτσι η επιβληθείσα ποινή καθορίστηκε στα 7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Καπετάνιο, τον επόμενο μήνα η δόση θα πέσει κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι η επόμενη δόση, του Ιουνίου του 2017, θα είναι η τελευταία.
Αρνητική πρωτιά στην υπόθεση κατέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία ευθύνεται για το μισό ή, στην καλύτερη περίπτωση, το 1/3 του προστίμου, καθώς καθυστέρησε το σχετικό διαγωνισμό για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων (τέλη του 2015). Σήμερα, στα διοικητικά όριά της βρίσκονται οι 13 από τις 37 πανελλαδικά εναπομείνασες εν λειτουργία χωματερές και οι 35 από τις συνολικά 101 ανενεργές.
Ακολουθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με 9 ενεργές και 15 ανενεργές χωματερές, εξαιτίας κι εδώ καθυστερήσεων στην εκτέλεση των σχετικών έργων, αλλά και λόγω της εδαφικής ιδιαιτερότητας με τα πολλά και ως επί το πλείστον μικρά νησιά. Σε ανάλογη θέση βρίσκεται και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου δεν έχουν αποκατασταθεί 23 κλειστοί ΧΑΔΑ.
Στον αντίποδα, βρίσκονται οι Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κρήτης με μηδενικές έως ασήμαντες εκκρεμότητες, ενώ στην Αττική τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι σκουπιδότοποι παραμένουν τρεις ενεργοί και 10 ανενεργοί.

*** Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος
Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος 
 
Απεβίωσε τα ξημερώματα ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος.
"Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή" αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Υγεία.
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου εξέδωσε Marfin Investment Group.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με βαθιά  οδύνη το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG) ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου, από καρδιακή ανακοπή.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και Συνεργάτες». Από το 1998 δραστηριοποιήθηκε στον επενδυτικό και τραπεζικό χώρο, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν διακεκριμένος αθλητής ξιφασκίας, πρωταθλητής Ελλάδος με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου το 1972.
Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας η κηδεία θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο".

~Ήταν εκτελεστικός πρόεδρος στον όμιλο Marfin Investment Group και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του "Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία ΑΕ", αλλά και της Marfin Popular Bank.

 Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας τα έτη 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ. Συμμετείχε επιπρόσθετα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.
 
~ Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στον σύλλογο με το Χρυσό Τριφύλλι.
~ Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας "Βγενόπουλος και συνεργάτες", ενώ παράλληλα στη σταδιοδρομία του διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην "Thenamaris Shipping".  enikos.gr
Ανδρέας Βγενόπουλος - Ρίτα Σουβατζόγλου: Ο μεγάλος έρωτας του ισχυρού άνδρα που έφυγε ξαφνικά από την ζωή
Ανδρέας Βγενόπουλος - Ρίτα Σουβατζόγλου: Ο μεγάλος έρωτας του ισχυρού άνδρα που έφυγε ξαφνικά από την ζωή
~ H ιστορία αγάπης που βίωσαν θα μπορούσε να είναι βγαλμένη μέσα από ένα ρομαντικό παραμύθι. Διαβάστε το love story τους
Η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία σήμερα το πρωί του Σαββάτου στα δημοσιογραφικά γραφεία. Πέθανε στις 3.30 το πρωί από ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε ήδη νεκρός στο νοσοκομείο Υγεία. O ισχυρός άνδρας δεν θα μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια, να μην έχει στο πλευρό του μια εξίσου δυναμική γυναίκα, την δεύτερη σύζυγό του, Ρίτα Σουβατζόγλου. Της είχε μεγάλη αδυναμία κι όλοι μιλούσαν για έναν έρωτα βγαλμένο από παραμύθι.
To love storyΤο ζευγαρι γνωρίστηκε στα γραφεία της άλλοτε νεοσύστατης Marfin και σε μια δύσκολη περίοδο για εκείνον, αφού είχε χωρίσει από την πρώτη του σύζυγο και ήταν αφοσιωμένος στα δυο του παιδιά και στην δουλειά. Περνώντας πολλές ώρες στην εταιρία, μια μελαχρινή και δυναμική δικηγόρος, του κεντρίζει το ενδιαφέρον και καταφέρνει να μπει για τα καλά στην ζωή του. Ήταν η δεύτερη σύζυγός του Ρίτα Σουβατζόγλου.

~ Η Ειρήνη Σουβατζόγλου - Ρίτα για τους φίλους- κατάφερε να γίνει και το δεξί χέρι του επιχειρηματία και μέσα από τις άπειρες ώρες συνεργασίας τους γεννήθηκε και ένας μεγάλος έρωτας, ο οποίος επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, έναν αθόρυβο γάμο. Παντρεύτηκαν το 2005 σε ιδιωτικό παρεκκλήσι με παρόντες μόνο τους κουμπάρους και τα παιδιά που είχαν αποκτήσει από τους προηγούμενους γάμους τους. Απέφευγαν τις κοσμικές εκδηλώσεις και μάλιστα κατέπληξαν φίλους και συγγενείς όταν τους κάλεσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος για να τους ανακοινώσουν πως είχαν ήδη παντρευτεί. Ήταν το πάρτι του γάμου τους με πραγματικούς φίλους και άφθονη... σαμπάνια.

~ Από εκείνο το σημείο και στη συνέχεια, η καθημερινότητά τους κυλούσε με πολλή... δουλειά. Πήγαιναν μαζί στον όμιλο των εταιρειών του Ανδρέα Βγενόπουλου από το πρωί κι έφευγαν σχεδόν νύχτα. Η Ρίτα υπήρξε υπεύθυνη προσωπικού και η θέση της ήταν πολύ απαιτητική. Τον Ιούλιο μάλιστα παραιτήθηκε κι από πρόεδρος του Ομίλου Υγεία με μια επιστολή της λέγοντας πως ήθελε να προχωρήσει σε νέες επαγγελματικές δραστηριότητες, αλλά πολλοί απέδωσαν την παραίτηση στις δικαστικές πεεριπέτειες του συζύγου της.
~
~ Τα βράδια επέστρεφαν στο καταφύγιό τους, στην Εκάλη και περνούσαν όμορφες στιγμές με τα παιδιά τους. Στην κοινωνική τους ζωή απέφευγαν τα πολυσύχναστα μέρη αλλά συνηθιζόταν να τους βλέπουμε στις vip κερκίδες του Παναθηναϊκού. Τελευταία απέφευγαν κι αυτές τις εμφανίσεις. Προτιμούσαν τα ταξίδια και τις εξορμήσεις σε όμορφα μέρη. Ένα από τ' αγαπημένα τους ήταν η Μονεμβασιά.


~ To 2012 απαθανατίστηκαν με την θαλαμηγό τους "Famare" στη Σκιάθο και ήταν από τις τελευταίες φορές που είδαμε φωτογραφίες τους.



***  «Εμφύλιος πόλεμος» για την ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας 

Το θέμα της επέκτασης ή μη της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτας μπαίνει και πάλι επιτακτικά στο τραπέζι των συζητήσεων, υποσημειώνοντας, παράλληλα, την παντελή απουσία του κράτους στη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για την ελιά και το ελαιόλαδο.
Εδώ και δεκαετίες η Μεσσηνία έχει στη διάθεσή της ένα πανίσχυρο προϊόν, αλλά η ολιγωρία των τοπικών υπευθύνων και η ανερμάτιστη πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπουργών Γεωργίας μάς έφτασαν στο σημείο το δώρο της φύσης να αποδειχτεί, επί της ουσίας, άδωρο. Ο λόγος για την ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτα», το διαβατήριο της περιοχής μας στην ξένη αγορά, αλλά κι αυτό που μας έκανε γνωστούς σε όλο τον κόσμο.
Η διαχείρισή του μέχρι σήμερα αποτελεί σύμβολο ανυπαρξίας τοπικής και εθνικής αγροτικής πολιτικής. Πλέον, η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) «Ελιά Καλαμάτα», η πιο γνωστή παγκοσμίως ΠΟΠ ελληνικού ελαιοκομικού προϊόντος και όχι μόνο, έχει γίνει αρνητικό παράδειγμα αξιοποίησης των προϊόντων μας μέσω του ευρωπαϊκού θεσμού των προστατευομένων ονομασιών προέλευσης. Με μόνο αποτέλεσμα της εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανονισμών τη διανομή των ευρωπαϊκών συμβόλων ΠΟΠ-ΠΓΕ και το ανεξέλεγκτο της χρήσης τους. Καμία προστασία του προϊόντος στην παραγωγή και στην εμπορία, αφήνοντας έτσι χωρίς εγγύηση τους καταναλωτές και όφελος τους παραγωγούς, αγρότες ή μη, της γεωγραφικής ζώνης προέλευσης. Καμία προσπάθεια οργάνωσης της αγροτοβιομηχανικής αλυσίδας της ζώνης προέλευσης και βελτίωσης του προϊόντος.
Είναι, λοιπόν, οφθαλμοφανές ότι το πρώτο πρόβλημα για την ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτα» δεν είναι η επέκταση, οποιαδήποτε επέκταση, της γεωγραφικής ζώνης παραγωγής, η οποία υπό το σημερινό καθεστώς θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη μεσσηνιακή παραγωγή, αλλά η αποκατάσταση του δικαίου με την εφαρμογή του νόμου και μέσω ενός σοβαρού συστήματος ελέγχου.
Από την άλλη πλευρά, όσοι υποστηρίζουν την επέκταση σημειώνουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στερεί από την πολύπαθη εθνική οικονομία πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Όταν προ μηνών είχε έρθει και πάλι στη δημοσιότητα το θέμα της επέκτασης του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετη σε προτάσεις κατάργησης του ΠΟΠ και μετατροπής του σε ΠΓΕ, που θα συμπεριλάβει ολόκληρη την Ελλάδα. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση τόνιζε ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις όποιες προτεινόμενες λύσεις.
Αντίθετα, η Περιφέρεια "έβλεπε" το εθνικό συμφέρον των παραγωγών προς την κατεύθυνση επέκτασης της ζώνης ΠΟΠ "Ελιά Καλαμάτας" στους όμορους νομούς, δηλαδή Λακωνία, Αρκαδία, Ηλεία.
Κι αυτό, διότι είναι ο μόνος εφικτός τρόπος το προϊόν να αποκτήσει μια δυναμική και την αναγκαία κρίσιμη ποσοτική μάζα, ώστε να υπάρξει διαφύλαξη της ονομασίας και να καταφέρουν οι παραγωγοί να κερδίσουν την προστιθέμενη αξία του προϊόντος. Δεν μπορεί, δηλαδή, ξεκαθάριζε η Περιφέρεια, να γίνει επέκταση σε Αιτωλοακαρνανία και Φθιώτιδα. Κι αυτό, γιατί, εκτός όλων των άλλων, δεν πρόκειται ποτέ να εγκριθεί από την Ε.Ε.
Ειδικότερα, σημείωνε ότι η επέκταση ζώνης θα πρέπει να στηριχθεί σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία να μπορούν να γίνουν αποδεκτά και από το ΥπΑΑΤ και από την Ε.Ε.
Το προϊόν, καταγόμενο από συγκεκριμένη οριοθετημένη περιοχή, με συγκεκριμένη άριστη ποιότητα, φήμη, ιστορικά, πολιτιστικά και λοιπά ιδιαίτερα κοινά χαρακτηριστικά, τεκμηριώνει τους δεσμούς του ανάμεσα στη ζώνη ΠΟΠ Καλαμάτας και στην υπό-επέκταση περιοχή. Βέβαια, θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και καλλιεργητικές φροντίδες. Μόνο έτσι θα μπορούσε να επεκταθεί η συγκεκριμένη ζώνη.
  ΣΥΜΕΠΟΠ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΏΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ)
Από την πλευρά μας, χθες το πρωί, συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΜΕΠΟΠ, Θανάση Μαυρούλη. Αυτό που μας ξεκαθάρισε είναι ότι αποτελεί εθνικό και όχι τοπικό συμφέρον η διατήρηση του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και "καλό θα ήταν οι όποιες συζητήσεις να γίνονται πάνω σε εφικτές λύσεις και όχι με αερολογίες".
Κι αυτό, διότι, όπως εξήγησε, για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως ΠΟΠ πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Άλλωστε, η κοινοτική νομοθεσία αποκλείει κατηγορηματικά τη χρήση κάθε ονομασίας που περιέχει το τοπωνύμιο «Καλαμάτα» και όποιο άλλο θα μπορούσε επίσης να παραπλανήσει τον καταναλωτή.
Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι η ανοχή της κατάστασης αυτής εκ μέρους της Πολιτείας έχει πείσει όλους αυτούς που θέλουν την επέκταση ότι είναι κάτοχοι κεκτημένων δικαιωμάτων. Και εξ αυτού κινούνται ως λόμπι στον πολιτικό χώρο για τη νόμιμη αναγνώριση αυτών των υποτιθεμένων δικαιωμάτων.
Έτσι κατευθύνουν τις προσπάθειές τους στην αναζήτηση μιας λύσης στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας, ζητώντας την επέκταση της οριοθετημένης περιοχής της ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας, περιλαμβάνοντας όλο σχεδόν τον ελλαδικό χώρο, ξεχνώντας ότι βασικό στοιχείο μιας ΠΟΠ είναι ο δεσμός της φήμης του τελικού, επεξεργασμένου, προϊόντος με τη γεωγραφική ζώνη προέλευσης (στην οποία ανήκουν και τα πνευματικά δικαιώματα) και όχι η ποικιλία.  Του Αντώνη Πετρογιάννη


*** Την προσεχή εβδομάδα κρίνεται η υποψηφιότητα της Καλαμάτας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 

Τα ψέματα τελείωσαν, οι σχεδιασμοί καθαρογράφονται και την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως υποψήφιας ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021.
Οι δε κόποι δύο χρόνων των μελών του Γραφείου Υποψηφιότητας κρίνονται σε μεγάλο βαθμό την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα που θα επισκεφθούν την Καλαμάτα μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.
Τα μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής θα ξεναγηθούν σε σχεδόν δέκα διαφορετικά σημεία της πόλης, στα οποία θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις και δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας που έχει κατατεθεί από το Γραφείο Υποψηφιότητας.
Είναι επίσκεψη κρίσιμης σημασίας, γιατί το αποτέλεσμά της βαθμολογείται και έχει το ίδιο βάρος όσο η βαθμολογία για την ποιότητα και πληρότητα του φακέλου υποψηφιότητας, καθώς και η βαθμολογία από την παρουσίαση της υποψηφιότητας.
Εν αναμονή όλων των παραπάνω χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη για την προετοιμασία της επίσκεψης, υπό την προεδρία του δημάρχου και με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, προέδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου, στελεχών του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata 21, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και εκπροσώπων κρατικών Υπηρεσιών.
Τη δε Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μεταξύ των ωρών 13.45 και 15.30, η Καλαμάτα θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά της, παρουσιάζοντας το σχετικό φάκελο.
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 12.15, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, σε μια συνάντηση ανοιχτή στο κοινό.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι που αφορούν στην επίσκεψη της Επιτροπής Επιλογής στην πόλη, καθώς και στην υποστήριξη της πρότασης της Καλαμάτας, δόθηκαν δε σχετικές κατευθύνσεις και οδηγίες.
Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος τόνισε ότι αποτελεί πεποίθησή του πως η νέα γενιά θα είναι τυχερή εάν η Καλαμάτα πετύχει να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.
Επισήμανε ακόμη ότι ο Δήμος Καλαμάτας αγωνίζεται από το 2011 για το σκοπό αυτό, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η πόλη διαθέτει πολιτιστικές υποδομές υψηλού επιπέδου.
Οπωσδήποτε, ελλείψεις υπάρχουν, αλλά είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η Καλαμάτα έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις στην παραθαλάσσια έκταση από το Filoxenia έως τον Κορδία και στο Ιστορικό Κέντρο. Πρόκειται για αναπλάσεις που θα είναι χρήσιμες όχι μόνο στην περίπτωση που η Καλαμάτα αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα, καθώς θα ενισχύσουν ευρύτερα την οικονομική ζωή της.
Ο Π. Νίκας ανέφερε πως «η προσπάθεια που καταβάλλει η Καλαμάτα αφορά στην εκπλήρωση ενός οράματος για την ιστορία μας και τις επόμενες γενιές».


***  Καλαματιανός ο συγκεντρωσιάρχης του Τραμπ! 

Ο επικεφαλής των προεκλογικών συγκεντρώσεων του υποψήφιου του κόμματος των ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, είναι από την Καλαμάτα
Ο λόγος για τον Γιώργο Τζιτζίκο, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Τραμπ θα είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών, στις 8 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Γ. Τζιτζίκου «Telion Corp» φέρει μακρά ιστορία στις προεκλογικές εκστρατείες των ρεπουμπλικανών με ειδίκευση στον σχεδιασμό και τη διοργάνωση  πολιτικών και θρησκευτικών events, τις δημόσιες σχέσεις και τις σχέσεις με τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Παλιότερα, ηγούνταν στην οκταετή προεδρία του George W. Bush στον Λευκό Οίκο (2001-2009), είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία ΜακΚέιν-Πέιλιν το 2008, την εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ (2012).
Επιπλέον, είχε οργανώσει το ταξιδιού του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Ποντίφικα στα Ιεροσόλυμα το 2014.
Πηγή: topontiki.gr

~   Σοκ στην Πάτρα: “Eπιασαν” επ' αυτοφώρω παπά με ανήλικη κοπέλα!
Σοκ στην Πάτρα: “Eπιασαν” επ' αυτοφώρω παπά με ανήλικη κοπέλα!
~ Δεν πίστευε στα μάτια της μια παρέα γυναικών από την περιοχή των Βραχναιίκων η οποία τις απογευματινές ώρες της περασμένης Δευτέρας ώρες είχε βγει για να μαζέψει χόρτα σε αγροτική έκταση η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε Βραχναίικα και Τσουκαλαίϊκα.        

Οι γυναίκες αμέριμνες πραγματοποιούσαν το μάζεμα των χόρτων όταν ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωπες με ένα απίστευτο θέαμα.
Ένας παπάς ο οποίος υπηρετεί σε ενορία που βρίσκεται κοντά στη Βιομηχανική περιοχή, εντοπίσθηκε ανάμεσα σε συστάδα από χόρτα να θωπεύει μια νεαρή τσιγγάνα.
Οι γυναίκες του επιτέθηκαν φραστικά και και τον ρωτούσαν με τι ψυχή θα κάνει θα τελέσει τη θεία λειτουργία και θα κοινωνήσει κόσμο στην εκκλησία.
Μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ρασοφόρος εμπλέκεται σε τέτοιο περιστατικό καθώς παλαιότερα στην περιοχή όπου υπηρετεί υπήρχε η φήμη πώς είχε πιαστεί να θωπεύει μια 15χρονη τσιγγάνα, στην οποία προηγουμένως είχε καταβάλει χρηματικό ποσό.
Η συμπεριφορά του ιερέα πάντως για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την εκκλησία της Πάτρας, ωστόσο παραμένει μέχρι τώρα στη θέση του... Αλήθεια ή ψέματα  ;;;;;

***

***  Αθλητική ενημέρωση  :

 *** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Euroleague:

Τετάρτη, 2/11

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 69-79
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 73-81

Πέμπτη, 3/11
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 106-102 -παρ. (91-91κ.α.)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 75-81
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 90-81

Παρασκευή, 4/11

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 91-83 .-

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)


Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπασκόνια (Ισπανία)


***Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 0-3 (61΄ Σισέ, 75΄, 90+3΄ Μπελφοντίλ)
Διαιτητής: Σέρχι Μπόικο (Ουκρανία)
Κίτρινες: Εμποκού, Ιβανόφ, Μολέδο - Σα
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρ.Μούτσι): Στιλ, Μέστο (77΄ Χατζηγιοβάνης), Μολέδο, Ιβάνοφ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λουντ, Κουλιμπαλί, Εμποκού, Ιμπάρμπο (86΄ Ρινάλντι), Μπεργκ (30΄ Λέτο).
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Α.Γιάνκοβιτς): Ουμπέρ, Έλντερσον (46΄ Φιόρε), Ραχμάν, Σολτζ, Εντμίλσον (88΄ Ενμπενζά), Τρεμπέλ, Φάι, Λαϊφής, Σισέ, Σα, Μπελφοντίλ

*** ΠΑΟΚ - Καραμπάχ 0-1
(69΄ Μίτσελ)
Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)
Κίτρινες κάρτες: Αθανασιάδης, Tζαβέλλας, Περέϊρα, Μεντβέντεφ.
 * Η κίτρινη κάρτα του Αθανασιάδη είναι η δεύτερη και του αφαιρεί το δικαίωμα να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι με την Φιορεντίνα στις 24 του μήνα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81' Σάκχοφ) Κάνιας, Μπίσεσβαρ (73' Τιάμ), Ροντρίγκες, Μυστακίδης (61' Περέϊρα) και Αθανασιάδης.
Καραμπάγκ: Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Χουσείνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Αμιργκουλίεφ (64' Μίτσελ), Γκαράγιεφ, Αλμέιδα, Κιντάνα, Μουάρεμ (88' Ισμαήλοφ)και Εντλόβου (76' Ρεϊνάλντο).

***  Αστάνα - Ολυμπιακός 1-1 (8΄ Ντεσπότοβιτς - 30΄ Σέμπα)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ορέλ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τουμάσι, Λογκβινένκο - Μπουχαλάκης
ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Ντεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουομάσι (93' Ναγιαριάν), Μαλίι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα, Σόμκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο (81' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μάρτινς (91' Ανδρούτσος), Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.



*** Οι αγώνες ποδοσφαίρου για τα τοπικά πρωταθλήματα της Μεσσηνίας  
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Eνδιαφέροντα ματς σε Κορδία, «Γ. Λουκαρέας», «Β. Μαλαφέκας»
Με τρία ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, η Αναγέννηση Παραλίας «κοντράρεται» με τον ΑΟ Φαραί στο τοπικό ντέρμπι, ο Ολυμπιακός  Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμάτας σ’ ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι, ενώ ο ΑΣ Ανδρούσας φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Πανθουριακό.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. – ΑΟ ΦΑΡΑΙ  2-0
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, παραμένοντας έτσι κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και οι συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος, στα πλάνα που ετοιμάζουν δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ο ΑΟ Φαραί (προέρχεται από ένα  αρνητικό σερί), ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Κλάιντι Λικάι (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Καινούριο πρόσωπο στο «ρόστερ» του ΑΟ Φαραί είναι ο νεαρός κεντρικός αμυντικός Ευστάθιος Μαθιόπουλος (προέρχεται από τον Αχαρναϊκό). Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας, με την Αναγέννηση Παραλίας να παίρνει  τη νίκη – πρόκριση με 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.  0-1
Με στόχο την Τρίτη νίκη (προηγήθηκαν εκείνες κόντρα σε Αστέρα Αρφαρών και Εράνη Φιλιατρών), αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Καλαμάτας ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, βελτιώνοντας έτσι τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Λάκης Σπάλλας δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τους Μάριο Μαρούδα (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό), Γιώργο Λάζαρη, Μάνθο Στυλιανόπουλο (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), Δημήτρη Σκιά (στρατεύεται).
«Σεφτέ» στις νίκες θα επιδιώξει ο Απόλλων Καλαμάτας  για ν’ απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Ο προπονητής Παναγιώτης Μπιζίμης προβληματίζεται για τη συμμετοχή του νεοαποκτηθέντος μπακ – χαφ Παναγιώτη Μάραντου (ταλαιπωρήθηκε από ίωση).

ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ – ΘΟΥΡΙΑ  0-3
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο  σημερινό  εντός έδρας αγώνα με τον Πανθουριακό ο ΑΣ Ανδρούσας, για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Την ομάδα της Ανδρούσας θα «κοουτσάρει» ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Καλογερόπουλος (ο προπονητής Γιώργος Καλογερόπουλος παραιτήθηκε στις αρχές της εβδομάδας και η διοίκηση είναι σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του). Υπολογίζεται κανονικά ο έμπειρος πορτιέρο Νίκος Κατσίποδας (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί).
Με στόχο το διπλό  θ’ αγωνιστεί ο Πανθουριακός,  συνεχίζοντας έτσι την ανοδική του πορεία. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και οι συνεργάτης του Φραγκίσκος Κεράνης, θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Παναγιώτη Καραγιάννη (έχει υποστεί ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο  χρονικό διάστημα.
Οι διαιτητές των συναντήσεων της 7ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Α΄ Τοπικής, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:

Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Φαραί: Γ. Μπλάνας, Σ. Αθανασοπούλου, Ι. Κουτσαναστάσης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Απόλλων Καλαμάτας: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Μ. Καρβούνης, Χρ. Γεωργαντάς
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – Πανθουριακός: Ηλ. Αλεξέας, Χ. Τσοπανάκης, Β. Βρυώνης

Κυριακή 6 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος»
Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πάμισος Μεσσήνης: Γ. Μπλάνας, Σ. Αθανασοπούλου, Β. Βρυώνης
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – ΑΟ Διαβολιτσίου: Μ. Καρβούνης, Ι. Γιαννέτσος, Ν. Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΕ Αβίας: Ηλ. Αλεξέας, Χ. Τσοπανάκης, Ε. Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Κυπαρισσίας: Δ. Νίκας, Αν. Τσουκάλη, Χρ. Γεωργαντάς
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Δ. Πλακογιάννης, Φ. Κασκάνης, Κ. Αντωνόπουλος
 
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Σάββατο 
Αναγέννηση Παραλίας - Α.Ο. Φαραί  2-0
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Κουτσαναστάσης
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Απόλλωνας Καλαμάτας  0-1
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Καρβούνης, Γεωργαντάς
Ανδρούσα - Πανθουριακός  0-3
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Τσοπανάκης, Βρυώνης
Κυριακή 
Καλαμάτα - Πάμισος
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Βρυώνης 
Μιλτιάδης - Διαβολίτσι
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Αστέρας Αρφαρών - Αβία
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Τσοπανάκης, Μπασιλάρης
Εράνη - Κυπαρισσία
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Νίκας, Τσουκάλη, Γεωργαντάς
Εθνικός Μελιγαλά- Τέλλος Άγρας
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Κασκάνης, Αντωνόπουλος
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Μιλτιάδης 13-3      18
2. Καλαμάτα       15-4      16
3. ΑΟ Κυπαρισσίας   9-4  14
4. Πάμισος Μεσ. 16-9      13
-.  Αναγέννηση Παρ.  10-4      13
6. Θουρία     13-5      12
7. ΑΟ Διαβολιτσίου   7-6  9
8. Ολυμπιακός Καλ.  8-12      6
9. ΑΕ Αβίας 7-7  5
-. Εράνη Φιλ.      6-11      5
-. Ανδρούσα 6-9  5
-. Εθνικός Μελ.   3-9  5
13. ΑΟ Φαραί     8-10      4
-. Τ. Άγρας   8-15      4
15.  Απόλλων Καλ.    5-13      2
-. Αρφαρά    4-12      2

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η τοπική ομάδα κόντρα στην Ομόνοια
ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ…
Το ντέρμπι ΑΟ Ασπροχώματος – Ομόνοιας, ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας.
Ακόμη, ο Παπαφλέσσας Χώρας περιμένει τον Χανδριναϊκό, ο Νέος Άρις φιλοξενεί το νεοφώτιστο Ολυμπιακό Ανάληψης, ο Μεσσηνιακός «συγκρούεται» με τον επίσης νεοφώτιστο Αστέρα Μικρομάνης, ενώ ο Αίαντας Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι.

ΧΩΡΑ  - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Παπαφλέσσα Χώρας στη σημερινή εντός έδρας συνάντηση με τον Χανδριναϊκό, για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο τεχνικός της τριφυλιακής ομάδας Δημήτρης Λίτσας αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον νεοαποκτηθέντα επιθετικό Χρήστο Εμμανουήλ (προέρχεται από τον Απόλλωνα Καλαμάτας).
Στον Χανδριναϊκό τώρα, ο τεχνικός Δημήτρης Μάλαμας μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία και των Βασίλη Γιάνναρη (απουσίασε από το προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό Ανάληψης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), Θανάση Φωτόπουλου (εξέτισε την ποινή του). Ο Χανδριναϊκός θέλει αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει.

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΑΝΑΛΗΨΗ
Mε στόχο την παρθενική του νίκη φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Ανάληψης ο Νέος Άρις, για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Ο προπονητής Γιάννης Ζαπρόπουλος αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον έμπειρο Στάθη Σπηλιώτη (επέστρεψε πρόσφατα στην ομάδα του χωριού του).
Ένα καλό αποτέλεσμα θα κυνηγήσουν οι ερυθρόλευκοι  της Ανάληψης, των οποίων ο τεχνικός Δημήτρης Αναστασόπουλος προβληματίζεται για τη συμμετοχή του επιθετικού Μάριο Χόλμπαν (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό) και του μέσου Σωτήρη Κουτσοπέτρου (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.
Μονόδρομος είναι η νίκη για το Μεσσηνιακό σήμερα κόντρα στον Αστέρα Μικρομάνης, για να μην απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τις πρώτες θέσεις. Ο τεχνικός Νίκος Μουλατσιώτης και ο συνεργάτης του Δημήτρης Ξυγκώρος, έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θέλει το συγκρότημα της Μικρομάνης. Ο προπονητής  Μιχάλης Σκαρπαλέζος, προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Ανέστη Μπαράι (στρατευμένος), Γιώργου Σκαρπαλέζου (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Νίκη με καλή εμφάνιση  θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στην Ομόνοια ο φορμαρισμένος ΑΟ Ασπροχώματος, ανεβαίνοντας έτσι στο «ρετιρέ». Ο προπονητής Βαγγέλης Σκουρλέτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Ένα θετικό αποτέλεσμα θέλει η Ομόνοια, για να σταθεροποιηθεί στην κορυφή. Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του, Μιχάλης Παυλάκης, έχουν όλους τους ποδοσφαιριστές τους «ετοιμοπόλεμους».

ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.
Να «ζευγαρώσει» τις νίκες του (προηγήθηκε εκείνη κόντρα στον Χανδριναϊκό), θα επιδιώξει στο σημερινό τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή Καλαμάτας, ο Αίαντας Καλαμάτας, βελτιώνοντας έτσι τη θέση του στην κατάταξη.
Ο τεχνικός Γιάννης Σακελλαρόπουλος αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο. Στους «κυανόλευκους» τώρα ο προπονητής Πέτρος Χιώτης θα έχει στη διάθεσή του και τον Γιώργο Παπαδέα  (εξέτισε την ποινή του).
Ο Ηρακλής Καλαμάτας θέλει επιστροφή στις νίκες (μετά την εντός έδρας ισοπαλία με το Νέο Άρι), διατηρώντας έτσι την επαφή του με την κορυφή.
Οι διαιτητές των ματς της 6ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Α1 κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα -  3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Χανδριναϊκός: Ηλ. Νικολόπουλος, Απ. Καυκάς, Κ. Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Ολυμπιακός Ανάληψης: Δ. Γιαννόπουλος, ε. Μπασιλάρης, Γ. Νιάρχος
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός – Αστέρας Μικρομάνης: Δ. Πλακογιάννης, Ν. Τσίρμπας, Δ. Γιαννακλής
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΟ Ασπροχώματος – Ομόνοια: Δ. Νίκας, Φ. Κασκάνης, Αν. Τσουκάλη
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας: Ι. Κουτσαναστάσης, Γ. Μιχαλόπουλος, Δ. Τσακόπουλος

Κυριακή 6 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
Ακρίτας Κορώνης – Απόλλων Πεταλιδίου: Ηλ. Νικολόπουλος, Στ. Παλλαδινός, Στ. Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – Δωριέας Δωρίου: Δ. Γιαννόπουλος, Ε. Παναγιωτόπουλος, Δ. Σταυρόπουλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. Ομόνοια      12-4         12
2. Ασπρόχωμα 11-3        10
-. ΑΟ Σπερχογείας  10-6 10
4.  Κορώνη      8-6   10
-. Πεταλίδι       8-11 9
6. Ηρακλής Καλ. 8-5      8
7. Δώριο  5-5   7
8. Αστέρας Μ.        8-7   6
-. Χανδριναϊκός      5-8   6
10.  Αίαντας Καλ.   5-8   5
-. Μεσσηνιακός      5-8   5
12. Ανάληψη  4-5   4
13. Νέος Άρις 4-10 2
-.   Χώρα 2-11 2
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Έξι ματς για τους 2 ομίλους
Έξι ματς διεξάγονται σήμερα για το πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Τα τρία είναι για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου, όπου ο Αστέρας Βαλύρας υποδέχεται την ΑΕΚ Καλαμάτας, η Θύελλα Μερόπης αντιμετωπίζει το Διαγόρα Κοπανακίου, ενώ ο Ατρόμητος Πλατέος «κοντράρεται» με τη Δόξα Καλαμάτας.
Τα υπόλοιπα τρία είναι για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου, όπου ο ΠΑΟ Καλλιθέας αντιμετωπίζει τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου, η Θύελλα Χαρακοπιού «συγκρούεται» με τον Πανιώνιο, ενώ ο ΑΟ Πατίστα κοντράρεται με τον ΑΣ Φυτειάς.
Οι διαιτητές των αγώνων 5ης, 4ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας  κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:

Σήμερα -  3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – ΑΕΚ Καλαμάτας: Στ. Λάμιας, Ε. Παναγιωτόπουλος, Γ. Γαλακούτης
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Διαγόρας Κοπανακίου: Στ. Τσαούση, Μ. Ζέρβα, Β. – Ε. Ρηγοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Ατρόμητος Πλατέος – Δόξα Καλαμάτας: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Δ. Σταυρόπουλος, Δ. Τάγαρης
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Ν. Γκούμας, Στ. Παλλαδινός, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Θύελλα Χαρακοπιού – Πανιώνιος: Ηλ. Σκόρδος, Ερ. Τζεμάλι, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΣ Φυτειάς: Π. Σερεμέτης, Γ. Ρουμελιώτης, Ηλ. Ρηγόπουλος

Κυριακή 6 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΕ Γαργαλιάνων: Ηλ. Σκόρδος, Γ. Γαλακούτης, Γ. Ρουμελιώτης
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Ν. Γκούμας, Δ. Τσακόπουλος, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φυτειάς – Πράσινα Πουλιά: Ηλ. Ρέκκας, Μ. Ζέρβα, Αρ. Κυριόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
ΑΟ Στενωσιάς – ΑΟ Μεθώνης: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ηλ. Ρηγόπουλος, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης: Δ. Ταβουλαρέας, Ευστ. Αναγνωστόπουλος, Δ. Τάγαρης
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας  - Παπαφλέσσας Άμφειας: Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Βοσνάκης, Δ. Γιαννακλής
Ρεπό: Πανευαϊκός

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Οι διαιτητές των ματς της 4ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τα ματς της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας που διεξάγονται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου  είναι οι εξής:
Ώρα 09.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – ΑΟ Λεΐκων: Β. Σακκάς, Δ. Τάγαρης, Στ. Μπότη
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – Ερμής Καλαμάτας: Δ. Σταυρόπουλος, Αρ. Κυριόπουλος, Αντ. Μιχαλόπουλος
Ώρα 12.00 μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Νέδουσα Αλαγονίας: Δ. Γιαννακλής, Χρ. Λίγγρη, Θ. Τζαμουράνης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας: Β. Βρυώνης, Αθ. Παπαϊωάννου, Κ. Τσάκαλη
3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Καλλιθέας
Νέστορας Πύλου – Θύελλα Παραλίας: Απ. Καυκάς, Αντ. Μιχαλόπουλος, Έρβις Τζεμάλι
Ρεπό: ΑΟ Βέργας.

*** Στις 8.30 μ.μ. στο Κλειστό Μηχανικοί- Δικηγόροι παίζουν για τους πλημμυροπαθείς 
Ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ θα διεξαχθεί απόψε στις 8.30 στο κλειστό της Παραλίας.
Οι ομάδες των Μηχανικών Μεσσηνίας (ΤΕΕ) και του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας θα βρεθούν αντιμέτωπες στις ρακέτες με σκοπό να βάλουν πολλά καλάθια για καλό σκοπό.
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθεί για τους πλημμυροπαθείς της πόλης μας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ευαισθησίες του για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που είδαν τα υπάρχοντα και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται στη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.  

***  Σήμερα και αύριο ο 5ος Γύρος Ταϋγέτου με ανάβαση και MTB στη Νέδουσα 
Ένα σημαντικό ποδηλατικό διήμερο θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο με επίκεντρο τον Ταΰγετο και διοργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεδουσαίων, την εκεί τοπική κοινότητα και την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Η αρχή θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι με την εκκίνηση της Ανάβασης από το λιμάνι της Καλαμάτας (έναντι του Λιμεναρχείου), απόστασης 40 χλμ. έως το Τουριστικό. Η αυλαία της πρώτης ημέρας θα πέσει στις 3.30 μ.μ. με τις απονομές
Θ’ ακολουθήσει την Κυριακή αγώνας ορεινής ποδηλασίας 37 χιλιομέτρων, με εκκίνηση στις 11 το πρωί από την πλατεία της Νέδουσας, όπου θα γίνει και ο τερματισμός, ενώ στις 3 μ.μ. έχουν προγραμματιστεί οι απονομές.
Οι προβλεπόμενες κατηγορίες είναι οι εξής και για τους δύο αγώνες: 15-19 ετών, 20-29, 30-39, 40-49, άνω των 50, γυναικών και ηλεκτρικά ποδήλατα.
Οι συμμετοχές αναμένεται να αγγίξουν τις 100 –μέχρι χθες το βράδυ είχαν συνολικά εγγραφεί 92 αθλητές και αθλήτριες- από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και από το εξωτερικό. Το «παρών» θα δώσουν φυσικά οι καλαματιανοί σύλλογοι Μεσσηνιακός και Ευκλής, καθώς και οι …ξενιτεμένοι ποδηλάτες όπως είναι ο εκ των βασικών διοργανωτών Δημήτρης Δημητρακόπουλος (ΠΟ Πύργου) και οι Σταύρος Κανελλόπουλος, Γιώργος Χριστοδουλάκης (Θράκας Ιππέας Κομοτηνής), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τις «μικρές» κατηγορίες της ορεινής ποδηλασίας, με πολλά ντόπια παιδιά.

*** Για την Σούπερ Λίγκα  σήμερα Σάββατο 05/11/2016 ,στο ποδόσφαιρο 10η  αγωνιστική:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης   1-2 , (0-0) .- 
Τα γκολ : 63' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ Γιάννινα!Ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζάιρο πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΣ!,
72' ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Τρίπολης! Ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά, ο Φαρίνια έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Περιστερίδη που δεν μπορούσε να αντιδράσει. , 77' ΓΚΟΛ για τον Αστέρα!Ο Νίκο Φερνάντες έκανε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο Μάσα πήρε την κεφαλιά από τον Μπουκουβάλα που τον μάρκαρε από πίσω και έκανε την ανατροπή για τον Αστέρα. , .-
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Λίλα, Κοζορώνης, Κούτρης, Ζάιρο, Μαμπουλού, Κόντε.
Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Δώνης, Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Βιδάλ.
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Νίκο Φερνάντες, Τσιλιανίδης, Φαρίνια.
Στον πάγκο: Κοσίτσκι, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Ιωαννίδης, Μάσα, Σέφι, Ντουντού. -
~ 21' Κίτρινη κάρτα στον Δημούτσο.  , 45'+1' Κίτρινη κάρτα στον Ευαγγέλου. , 82' Κίτρινη κάρτα στον Λίλα. , 91' Κίτρινη κάρτα στον Καλτσά.-
55' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Γιάκος αντί του Κόντε.  , 64' Αλλαγή για τον Αστέρα. Κυριακόπουλος αντί Ευαγγέλου. , 76' Αλλαγή για τον Αστέρα. Μάσα αντί Τσιλιανίδη. , 76' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Βιδάλ αντί Κοζορώνη. , 86' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ιωαννίδης αντί Φαρίνια. , .-
Video από αγώνα~Γιάννενα- Αστέρας Τρ  1-2  δηλώσεις γκολ 10η αγωνιστική Σάββατο  05/11/2016: https://youtu.be/kW_BNJj_DVU .-

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ   1-1 , (0-1) .-
Τα  γκολ :Οι Ακρίτες προηγήθηκαν με τον Γιουνές (22'), ενώ οι Βοιωτοί απάντησαν στο φινάλε με τον Γουόν (80').,  22' ΓΚΟΛ 0-1 Η ΞΑΝΘΗ! Ο Γιουνές με κοντινή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Λάζιτς νικάει τον Ναμάτσκο και ανοίγει το σκορ.   80' ΓΚΟΛ 1-1 ο Λεβαδειακός!Ο Γουόν ισοφαρίζει με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Μιλιάζες. -  
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης.
Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπάλι, Μαχαίραμ, Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα, Γιακουμάκης, Μάντζιος
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Βασιλακάκης, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Λουσέρο, Λάζιτς, Γιουνές .
27' Κίτρινη κάρτα στον Κουλιμπαλί για μαρκάρισμα στον Ντε Λούκας , 32' Κίτρινη κάρτα στον Χατζητερζόγλου για μαρκάρισμα στον Σίλβα , 40' Κίτρινη κάρτα στον Καμαρά για φάουλ στον Γιακουμάκη , 85' Κίτρινη κάρτα στον Φλίσκα.,  90+3' Κίτρινη στον Νιέτο για θέατρο.
~ 55' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Καραμπουέ στη θέση του Μεντί., 60' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μπαξεβανίδης αντί του Χατζητερζόγλου.  ,72' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Φλίσκας αντί του Καμαρά ,  84' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Νιέτο αντί του Βασιλακάκη , 90' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Καλτσάς αντί του Μαχαίρα. -
Video από αγώνα :
~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ  1-1  δηλώσεις γκολ 10η αγωνιστική Σάββατο  05/11/2016: https://youtu.be/wKyRg9xBjVw .-


ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-2     , (0-0) .-
Τα γκολ :3' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! , Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, δημιουργείται σύγχυση στην περιοχή του Ατρόμητου, με την μπάλα να φτάνει στον Μάνταλο κι εκείνον με ένα δυνατό σουτ  
(που κόντραρε κι άλλαξε ελάχιστα πορεία) να ανοίγει το σκορ!60' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!,Ο Πατίτο πήρε την μπάλα από αριστερά, την έφερε στο δεξί του πόδι και με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, την κάρφωσε στην απέναντι γωνία του Γκορμπούνοφ! ,71' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ!, Έπειτα από πάσα του Μπρίτο, ο Λε Ταλέκ έκανε δύσκολο σουτ από πλάγια θέση αριστερά και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Ανέστη! , 75' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ! ,Ο Ούμπιντες έκανε μια κακή σέντρα από δεξιά, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία και ο Ανέστης -κάνοντας τραγική εκτίμηση της φάσης- βάζει λάθος τα χέρια και τη στέλνει στο βάθος της εστίας του!,
~ 89': Γκολ που δεν μετράει για την ΑΕΚ!Μετά από σέντρα του Γκάλο από δεξιά, ο Αλμέιδα έπιασε φοβερή κεφαλιά που πήγε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα! Ωστόσο, νωρίτερα είχε υποδειχθεί σωστά σε θέση οφσάιντ. -
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ροντρίγκες, Χριστοδουλόπουλος, Αραβίδης, Αλμέιδα .
Στον πάγκο για την "Ένωση" έμειναν οι: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Πέκχαρτ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ούμπιντες, Μπάγκα, Βασιλείου, Λε Ταλέκ .
 Αναπληρωματικοί για τους Περιστεριώτες οι: Παπαδόπουλος, Κοντοές, Μπρίτο, Παπαδόπουλος, Ζησόπουλος, Λημνιός, Κατράνης.
~  46' - Αλλαγή για τον Ατρόμητο , Στη θέση του Κεϊτά θα μπει ο Ζησόπουλος. , 56' - Αλλαγή για τον Ατρόμητο , Ο Λημνιός στη θέση του Στόιτσεφ., 63' - Αλλαγή για την ΑΕΚ , Στη θέση του Πατίτο -που αποθεώνεται- μπαίνει ο Βάργκας. , 68' - Αλλαγή για τον Ατρόμητο , Ο Μπρίτο αντικαθιστά τον Βασιλείου. ,.
~ Video από αγώνα :
~ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-2  δηλώσεις γκολ  10η αγων  5 /11/2016:


ΚΥΡΙΑΚΗ  06/11/2016 :

15:00 Παναιτωλικός-ΑΕΛ Γηπ. Παναιτωλικού
17:15 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ Γηπ. Πανιωνίου
17:15 Κέρκυρα-Βέροια ΕΑΚ Κέρκυρας
19:30 Ολυμπιακός-Παμαθηναϊκός Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης"
ΔΕΥΤΕΡΑ 
19:30 Ηρακλής-Πλατανιάς Καυτανζόγλειο Στάδιο
~** Σήμερα Σάββατο για την  Basket League  5η  αγωνιστική  :
Απόλλων Πατρών - Προμηθέας Πατρών  53-67 .-^
Κολοσσός - Κόροιβος  90-88 .-^
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 41-43, 64-57, 90-88.
Λαύριο - ΠΑΟΚ  63-73 .-^
 ΑΕΚ - Ρέθυμνο  80-62 .-^
Τα δεκάλεπτα: 25-13, 45-34, 57-51, 80-62
~
~ Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών:

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές

Λαύριο-ΠΑΟΚ 63-73
Απόλλων Π.-Προμηθέας Π. 53-67
Κολοσσός Ρ.-Κόροιβος 90-88
ΑΕΚ-Ρέθυμνο 80-62

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές

ΚΓ Χαλκίδας 19.00 Κύμη-Τρίκαλα Αναστόπουλος Π.-Τσαρούχα-Συμεωνίδης

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές

ΚΓ Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Παναθηναϊκός Τζαφλέρης-Διαμαντής-Χαλαμπαλάκης
Αλεξάνδρειο 19.00 Άρης-Ολυμπιακός Πηλοΐδης-Σχινάς-Παναγιώτου

Πέμπτη σερί νίκη για τον ΠΑΟΚ που... πέρασε και από το Λαύριο
~ Λαύριο - ΠΑΟΚ  63-73 .-^
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 38-37, 46-49, 63-73
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης-Καλδίρης-Μπίκας
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Χάμιλτον 14 (1), Γιανγκ 14 (1), Αθανασούλας 5 (1), Κοκ 9, Μπολντς 3 (1), Τζόνσον 5, Πάντερ 9 (1), Κακλαμανάκης 4, Στεφανίδης, Περράκης, Γιαννακόπουλος.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Σίμπερτ 8 (2), Πέινερς 8, Κλάντον 17, Χρυσικόπουλος 19 (1), Τσόχλας 2, Μιλιένοβιτς 7, Μπράιαντ 12 (1), Κόνιαρης, Τέιλορ, Γλυνιαδάκης.

Η ΑΕΚ... πάτησε γκάζι στο τέλος κόντρα στο Ρέθυμνο
~  ΑΕΚ - Ρέθυμνο  80-62 .-^
Τα δεκάλεπτα: 25-13, 45-34, 57-51, 80-62

Ο Προμηθέας αφεντικό στην Πάτρα, 67-53 τον Απόλλωνα
~ΑΠΟΛΛΩΝ Π.-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π.  53-67
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 28-27, 40-44, 53-67
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ.-Μπήτης-Παγώνης
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Μέξας): Κόμπινς 11, Χίκι 4, Βεργίνης 7, Διαμαντάκος 3, Σλαφτσάκης 8, Ράσελ 4, Μπάβτσιτς 1, Τσιάρας 2, Βίτκοβατς 6, Καλινόσκι 7 (1).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. (Βετούλας): Κλαρκ 10 (2), Άντερσον 2, Γιαννικόπουλος, Γκίκας 6 (2), Πέττας 4, Γερομιχαλός, Φαγέ 14, Τσάμης, Τζόνσον 19 (2), Σαρικόπουλος, Μουρ 12 (1).

Ο Κολοσσός έκανε την... ανατροπή κερδίζοντας τον Κόροιβο
Κολοσσός - Κόροιβος  90-88 .-^
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 41-43, 64-57, 90-88.

~

Στους αγώνες για την 4η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα
Ρέθυμνο-Λαύριο 88-79
ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. 84-83
Προμηθέας Π.-Άρης 79-89
Κόροιβος-Δόξα Λευκάδας 74-71
Τρίκαλα-ΑΕΚ 59-78
Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου 75-67  
Παναθηναϊκός-Κύμη  95-55 .-

*** Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική της Α1 γυναικών στην υδατοσφαίριση σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:Εύκολες νίκες για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη
Ρέθυμνο-Ολυμπιακός 6-19
Εθνικός-Βουλιαγμένη 7-18

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
ΤΕΡΜ. Β.

Ολυμπιακός 49-20 9
Βουλιαγμένη 51-21 6
Εθνικός 21-44 3
Ρέθυμνο 16-52 0

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Τρίτων Αμαρ.-ΝΕ Πατρών 7-11
Γλυφάδα-Ηλυσιακός 15-7

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
ΤΕΡΜ. Β.

Γλυφάδα 41-15 9
ΝΕ Πατρών 28-28 6
Τρίτων Αμαρουσίου 25-37 3
Ηλυσιακός 28-42 0

Στην Α1 βόλεϊ γυναικών
Επίδειξη δύναμης από Ολυμπιακό και ΠΑΟ στα φιλέ...
Τα αποτελέσματα:
Άρης - Παναθηναϊκός 0-3 (15-25, 23-25, 13-25)
Αίας Ευόσμου - Πανναξιακός 0-3 (26-28, 19-25, 14-25)
Ολυμπιακός - Μαρκόπουλο 3-0 (25-17, 25-20, 25-13)
ΑΕΚ - Μακεδόνες 0-3 (12-25, 19-25, 21-25)
ΑΟ Θήρας - Ελπίς 3-2 (25-18, 25-21, 24-26, 19-25, 15-10)

Κυριακή 06 Νοεμβρίου

17:30 Ηλιούπολη - Θέτιδα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
Παναθηναϊκός 9-0 9
Πανναξιακός 9-2 9
Ολυμπιακός 8-3 7
ΑΟ Θήρας 9-5 7
Μακεδόνες 6-3 6
Άρης 4-6 3
Αίας Ευόσμου 3-6 3
Μαρκόπουλο 4-6 3
Ελπίς 5-8 4
ΓΣ Ηλιούπολης 1-6 0 -2αγ.
Θέτις Βούλας 0-6 0 -2αγ.
ΑΕΚ 0-9 0

***   Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής Στην Α1 πόλο ανδρών :
Σούπερ Υδραϊκός, «βόμβα» από Π. Φάληρο στη Χίο, δύσκολα ο Ολυμπιακός
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 4-10
ΠΑΟΚ - ΝΟ Πατρών 15-3
Βουλιαγμένη - Υδραϊκός 6-6
Χίος - Παλ. Φάληρο 9-11
Καλαμάκι - Γλυφάδα 3-14
Εθνικός - Ολυμπιακός 5-11

*** Πρόγραμμα και αποτελέσματα  Στην Α1 βόλεϊ ανδρών
Ανετος Ολυμπιακός στην Αλεξανδρούπολη, «φωτιά» ο Φοίνικας
Εθνικός Αλεξ. - Ολυμπιακός 0-3 (19-25, 12-25, 15-25)
Φοίνικας Σύρου - Ορεστιάδα 3-0 (25-18, 25-17, 25-07)
Κύζικος - Ηρακλής 1-3 (25-18, 18-25, 22-25, 19-25)

Κυριακή (06/11/2016)
18:00 Παναχαϊκή - Κηφισιά

Δευτέρα (07/11/2016)
18:00 Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός

Τετάρτη 09/11/2016

19:00 ΠΑΟΚ - Ηρακλής Χαλκίδας

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
ΟΜΑΔΑ ΣΕΤ ΒΑΘΜΟΙ
1. Ολυμπιακός 9-0 9 -3αγ.
. Ηρακλής 9-3 9 -3αγ.
3. Παναθηναϊκός 6-1 6
. ΠΑΟΚ 6-1 6
5. Φοίνικας Σύρου 7-5 5 -3αγ.
6. ΑΟΠ Κηφισιάς 5-4 4
7. Παμβοχαϊκός 3-4 3
. Εθνικός Αλεξ/λης 4-7 3 -3αγ.
9. Κύζικος 3-9 0 -3αγ.
. Ηρακλής Χαλκίδας 2-6 0
. Ορεστιάδα 1-9 0 -3αγ.
. Παναχαϊκή 0-6 0


*** Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής  για την  Football League :
Σπάρτη-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Παναιγιάλειος
Πανθρακικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Χανιά-Αγροτικός Αστέρας
Άρης-Αιγινιακός
Τρίκαλα-Πανσερραϊκός
Λαμία-Κισσαμικός
Πανελευσινιακός-Αχαρναϊκός
ΟΦΗ-Καλλονή

~*  Τα  αποτελέσματα της 1ης  αγωνιστικής στην β΄ εθνική στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
1η αγωνιστική Κυριακή 30-10 , 31-10Δευτέρα  και 01-11Τρίτη
FOOTBALL LEAGUE: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016-17
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης - ΚΑΛΛΙΘΕΑ  3-2 .- ^
ΣΠΑΡΤΗ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-1 .- ^
ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ -ΧΑΝΙΑ   0-0 .- ^
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ -ΚΑΛΛΟΝΗ 3-0 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Καρδίτσας-ΑΡΗΣ    -
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΤΡΙΚΑΛΑ    -
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ    0-0 .-^
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ    2-1 .- ^
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΟΦΗ    1-1 .- ^

*** Στην  3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών
Κορυφή για Παναθηναϊκό και Πανναξιακό στην Α1 γυναικών
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11
Μίκρα 16:00 Άρης - Παναθηναϊκός
ΔΑΚ Ευόσμου 18:00 Αίας Ευόσμου - Πανναξιακός
Ρέντης 18:00 Ολυμπιακός - Μαρκόπουλο
Σχολ. Γυμν. Νέας Φιλ/ειας 18:30 ΑΕΚ - Μακεδόνες
ΔΑΠΠΟΣ 19:00 ΑΟ Θήρας - Ελπίς
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11
Ηλιούπολη 17:30 Γ.Σ. Ηλιούπολης - Θέτις Βούλας
Αποτελέσματα 2ης  αγωνιστικής στις γυναίκες :
Τα αποτελέσματα
Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Παναθηναϊκός ΑΟ - ΓΣ Ηλιούπολης 3-0 (25-16, 25-19, 25-23)
Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΣ Άρης 3-1 (25-14, 22-25, 25-20, 25-17)
ΑΣ Ελπίς - ΑΕΚ 3-0 (25-16, 25-19, 25-19)
ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΟ Θήρας 1-3 (25-18, 30-32, 19-25, 21-25)
ΑΣΠ Θέτις - Ολυμπιακός 0-3 (16-25, 08-25, 19-25)
Κυριακή 30 Οκτωβρίου
19.00: ΑΣ Μακεδόνες - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

***  Με την 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα στην Α1 Ανδρών :
Ο... άχαστος Ολυμπιακός στην Αλεξανδρούπολη
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία:
Σάββατο 5/11/2016
«Μιχ.Παρασκευόπουλος» 17:30 Εθνικός Αλεξ. - Ολυμπιακός
«Δημ. Βικέλας» 18:00 Φοίνικας Σύρου - Ορεστιάδα
Λουτράκι 19:00 Κύζικος - Ηρακλής

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016
Πάτρα 19:00 Παναχαϊκή - ΑΟΠ Κηφισιάς

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016
«Γ. Τριαντάφυλλος» 18:00 Παμβοχαϊκός - Παναθηναϊκός

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016
Πυλαία 19:00 ΠΑΟΚ - Ηρακλής Χαλκίδας


***

~  ~  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 

~ Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ 19.- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html.- 
 

 ** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3166 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3193  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.402   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

***~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: