ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :
~
Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Ένας αδελφός ρώτησε τον αββά Ευπρέπιο: «Πώς έρχεται στην ψυχή ο φόβος του Θεού;» Και ο Γέροντας είπε: «Εάν ο άνθρωπος έχει την ταπείνωση και την ακτημοσύνη, έρχεται μέσα του ο φόβος του Θεού».
Γεροντικόν
 ~  12 Ιουλίου
Μαρτύρων Πρόκλου και Ιλαρίου (1) (†β΄αι.). Ανδρέου του στρατηλάτου, Ηρακλείου, Φαύστου, Μηνά και των μετ` αυτών. Μάμαντος και Σεραπίωνος. Αγίας Βερονίκης (2), της αιμορροούσης. Οσίου Μιχαήλ, του Μαλεΐνου.
(1) Οι άγιοι μάρτυρες Πρόκλος και Ιλάριος, έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα των Ρωμαίων Τραϊνού. Πρώτος συνελήφθη ο άγιος Πρόκλος και αφού διακήρυξε την πίστη του στον Θεό ενώπιον του αυτοκράτορα, οδηγήθηκε στον έπαρχο για να υποβληθεί σε βασανιστήρια. Πρώτα λοιπόν του έκαψαν την κοιλιά με αναμμένους δαυλούς, στην συνέχεια του ξέσκισαν όλο το σώμα με σιδερένια νύχια, έπειτα τον κρέμασαν και τέλος πάρθηκε η απόφαση να θανατωθεί με τόξα. Καθ` οδόν λοιπόν προς τον τόπο του μαρτυρίου, ο άγιος συνάντησε τον ανιψιό του Ιλάριο, ο οποίος χαιρέτησε τον θείο του. Γι` αυτό τον Λόγο συνελήφθη. Έτσι αφού θανατώθηκε ο άγιος Πρόκλος με τα τόξα στη συνέχεια θανατώθηκε και ο Ιλάριος, αφού πρώτα ρωτήθηκε αν είναι και αυτός χριστιανός. Έτσι έλαβαν τον στέφανο του μαρτυρίου.
(2)Η αγία Βερονίκη, έζησε και έδρασε για την χριστιανική πίστη στην πόλη Πανεάδα. Αξιώθηκε μάλιστα να συναντήσει τον ίδιο τον Χριστό, ο οποίος την θεράπευσε από την βασανιστική αιμορραγία που είχε. Για να τιμήσει και να ευχαριστήσει λοιπόν τον Κύριο, έκανε έναν ανδριάντα του Χριστού για να τον τιμούν και να προσκυνούν οι πιστοί. Μετά έγινε μέλος της πρώτης Εκκλησίας και απεβίωσε σε βαθιά γεράματα.   ~
Σήμερα 12/07/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Πρόκλος και Ιλάριος, Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα, Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Ἦχος ἀ’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Σταυροῦ τὴν πανοπλίαν ἱερῶς ἐνδυσάμενοι, Ἰλάριε καὶ Πρόκλε, ὑπὲρ φύσιν ἠθλήσατε, καὶ δόξης οὐρανίου κοινωνοί, ἐδείχθητε ὡς μέτοχοι Χριστοῦ, διὰ τοῦτο χαρισμάτων ταὶς δωρεαίς, πυρσεύετε τοὺς κράζοντας, δόξα τῷ ἐνισχύσαντι ὑμᾶς, δόξα τῷ στεφανώοαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι δι' ὑμῶν πάσιν ἰάματα
~*  Απολυτίκιο Αγ. Πρόκλου και Ιλαρίου - 12 ΙΟΥΛΙΟΥ: https://youtu.be/4rjSR_p6O9E .-


~
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν
 
Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
 
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 
Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος

Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος
 
Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοί

Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοί


 
 
Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης -γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας και «έφυγε» τον Ιούλιο του 1994- ήταν Έλληνας μοναχός που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος, ήταν πρόεδρος των Φαράσων, και η μητέρα του Ευλαμπία. Είχε ακόμη 8 αδέλφια. Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα, βαφτίστηκε από τον ιερέα της ενορίας Αρσένιο, τον οποίο η Ο...ρθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε ως άγιο. Ο Αρσένιος επέμεινε και του έδωσε το δικό του όνομα «για να αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως είχε πει.
Πέντε εβδομάδες μετά τη βάπτιση του μικρού τότε Αρσένιου, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1924 η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο στον Πειραιά και ακολούθως πήγε στην Κέρκυρα. Εκεί, τα μέλη της οικογένειας έμειναν για ενάμιση χρόνο. Κατόπιν μετέβησαν στην Ηγουμενίτσα και κατέληξαν στην Κόνιτσα, όπου ο Αρσένιος τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το απολυτήριο του με «εξαίρετο διαγωγή». Από μικρός, δε, σημείωνε τα θαύματα του Αγίου Αρσενίου. Είχε ιδιαίτερη κλίση προς τον μοναχισμό και επιθυμούσε να μονάσει.
Φωτογραφία του Eleytherios Morias.Ο Αρσένιος μπήκε για να μονάσει στο Άγιο Όρος το 1949, αμέσως μετά την απόλυσή του από τον στρατό, αλλά επέστρεψε στα κοσμικά για ένα χρόνο ακόμα, προκειμένου να αποκαταστήσει τις αδελφές του, και επέστρεψε στο ιερό άβατο. Έμεινε για ένα βράδυ στη Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Καρυές και ακολούθως κατέλυσε στη σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου γνώρισε τον πατέρα Κύριλλο, ηγούμενο της μονής, και τον ακολούθησε πιστά. Ύστερα από αρκετές «περιπλανήσεις» σε διάφορα ησυχαστήρια του Αγίου Όρους και στο Σινά, μετακινήθηκε στη Μονή Κουτλουμουσίου.
Ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο της κοίμησής του, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.
Συνέγραψε 4 βιβλία, τα οποία έχουν εκδοθεί από το Ιερόν Ησυχαστήριον «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» (Σουρωτή Θεσσαλονίκης)
~**  Φωτογραφίες από προσκύνημα στον τάφο του Αγίου- Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου μοναχού


Βιογραφία 
Παΐσιε τοῦ ὄρους Ἄθωνος δένδρον,
πολύκαρπον ὁσιώτατε ἐδείχθης.
Δεκάτῃ τε καὶ δευτέρᾳ Παΐσιος θάνε.
Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομος και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα. Στη βάπτισή του, ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (βλέπε 10 Νοεμβρίου), ο πλήρης ημερών και αγιότητος βίου κοσμούμενος ιερέας των Φαράσων, τον ονόμασε Αρσένιο, «για να τον αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στην Ελλάδα, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου εγκαταστάθηκε στην Κόνιτσα της Ηπείρου, όπου ο ίδιος πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια. Γαλουχούμενος με τις διηγήσεις για το θαυμαστό βίο του Αγίου Αρσενίου, έλεγε ότι θα γίνει μοναχός από την ηλικία των 5 ετών! Και αφού έμαθε να διαβάζει, αγαπημένη του ασχολία υπήρξε η ανἀγνωση των βίων των Αγίων, των οποίων εμιμείτο τους ασκητικούς αγώνες με θερμό ζήλο.
Μετά από τις εγκύκλιες σπουδές του δε θέλησε να συνεχίσει στα γράμματα, αλλά προτίμησε να μιμηθεί το Χριστό και μαθήτευσε στην τέχνη του ξυλουργού, την οποία άσκησε με επιμέλεια και δεξιοσύνη. Στην ηλικία των 15 ετών αξιώθηκε της θέας του Κυρίου, για ένα μόνο φιλότιμο λογισμό, μέσω του οποίου απέκρουσε μία δαιμονική προσβολή του πειρασμού της απιστίας. Από τότε φούντωσε μέσα του ακόμη περισσότερο η φλόγα της αγάπης του Θεού και ο πόθος για τη μοναχική ζωή.
Ακολούθησαν καιροί ταραχής και αναστάτωσης για την Ελλάδα, λόγω της ξένης Κατοχής και του εμφυλίου πολέμου. Ο Όσιος όμως, τόσο ως πολίτης όσο και ως στρατιώτης κατά τη θητεία του (1945 - 1949 μ.Χ.), επέδειξε απαράμιλλο θάρρος και αυτοθυσία. Ήταν πρόθυμος να δώσει κάθε στιγμή και τη ζωή του ακόμα για τη σωτηρία των άλλων. Ευρισκόμενος μάλιστα συχνά μέσα στον καταιγισμό των φονικών πυρών, συνέβη να σώσει με τις θερμές προσευχές του πολλούς στρατιώτες, αλλά να σωθεί και ο ίδιος με τρόπο θαυμαστό.
Επειδή το μεγαλύτερο διάστημα της στρατιωτικής του θητείας το υπηρέτησε με την ειδικότητα του ασυρματιστή, πολλές εκδόσεις αφιερωμένες στη ζωή του Γέροντα τον αναφέρουν ως «Ασυρματιστή του Θεού». Μάλιστα, ο Γέροντας φέροντας ως παράδειγμα την ειδικότητα του στον στρατό, απάντησε σε κάποιον που αμφισβητούσε τη χρησιμότητα της μοναχικής ζωής ότι οι μοναχοί είναι «ασυρματιστές του Θεού», εννοώντας την θερμή τους προσευχή και την έγνοια τους για την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
Ύστερα και από αυτές τις περιπέτειες, θέλησε να καταταγεί στο αγγελικό τάγμα των μοναχών, με τα φτερά που δίνει ο θείος έρωτας. Έτσι, μετέβη στο Άγιο Όρος, αναζητώντας έναν οδηγό για τη ζωή της κατά Θεόν ησυχίας. Δεν κατάφερε όμως να εκπληρώσει αμέσως τον πόθο του. Παράλληλα, οι δικοί του βρέθηκαν την ίδια περίοδο σε μεγάλη οικονομική δυσκολία, οπότε τον κάλεσαν να τους βοηθήσει. Έτσι, επέστρεψε στην Κόνιτσα και εργάστηκε ως μαραγκός. Μετά από 3 χρόνια όμως (1953 μ.Χ.), σε ηλικία 29 ετών πλέον, εγκατέλειψε τα πράγματα του κόσμου και επέστρεψε στην Αθωνική Πολιτεία.
Αφού περιήλθε σκήτες και καλύβες, ακολούθησε τελικά τη συμβουλή ενός σεβάσμιου γέροντα και εντάχθηκε στην αδελφότητα της Ιερά Μονή Εσφιγμένου, γνωστής τότε για την αυστηρή της τάξη. Εκεί έζησε μέσα στην ολοτελή υπακοή και επιδόθηκε σε υπέρμετρη άσκηση, υπερβάλλοντας σε κόπους για χάρη του Χριστού και των αδελφών του. Έτσι, στις 27 Μαρτίου 1954 μ.Χ. εκάρη μοναχός. Έλαβε ρασοευχή και το όνομα Αβέρκιος. Έχοντας όμως άσβεστο μέσα του τον πόθο για τον ησύχιο και απράγμονα βίο, πήρε την ευλογία του Ηγουμένου και πήγε να μονάσει στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, που ήταν τότε σε κατάσταση ιδιόρρυθμη. Εκεί προετοιμάστηκε για τη ζωή του ερημίτη, κάτω από την καθοδήγηση ενός διακριτικού και σοφού γέροντα, του γέροντα Συμεών. Στις 12 Μαρτίου 1956 μ.Χ., εκάρη μικρόσχημος μοναχός και έλαβε το όνομα «Παΐσιος», χάρη στο Μητροπολίτη Καισαρείας Παΐσιο τον β΄, ο οποίος ήταν και συμπατριώτης του.
Τον Αύγουστο του 1958 μ.Χ., υπακούοντας σε θεία βουλή, δεν εγκαταστάθηκε στην έρημο, για την οποία προετοιμαζόταν, αλλά στην κατεστραμμένη Ιερά Μονή της Παναγίας του Στομίου, που βρίσκεται κοντά στην Κόνιτσα. Σε αυτήν έζησε 4 χρόνια, ζώντας ισάγγελο βίο, παλεύοντας με τους πειρασμούς, ευεργετώντας τους ανθρώπους της περιοχής, σώζοντας πολλούς από τις διδασκαλίες των προτεσταντικών ομάδων που δρούσαν εκεί, και ανακαινίζοντας με πολύ μόχθο το Μοναστήρι.
Τo 1962 μ.Χ., όταν και ολοκληρώθηκε το έργο της ανακαίνισης και ο κίνδυνος από τις ετερόδοξες ομάδες εξέλιπε, ο Όσιος παρακαλούσε μέσα στους πειρασμούς, που καθημερινά τον πολιορκούσαν, θερμά το Θεό να του δείξει το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει. Έτσι, δέχθηκε ως θεόσταλτη την πρόσκληση κάποιου ιεροδιακόνου να τον συνοδεύσει στο θεοβάδιστο Όρος του Σινά. Πάνω σε κείνον τον άνυδρο και ξερό τόπο, στο κελί των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης, έζησε επιτέλους αυτό που χρόνια ποθούσε, την προς Θεόν μόνωση.
Αγωνιζόμενος με πολλή ταπείνωση, διαρκή νηστεία, ακατάπαυστη αγρυπνία και αδιάλειπτη προσευχή, κατάφερε να υπερνικήσει τις παγίδες του μισόκαλου εχθρού, και να απολαύσει την ένωση με το Θεό. Γεμάτος από τη χάρη της θείας παρακλήσεως, απολάμβανε την κατά Θεόν ευφρόσυνη μέσα στο καμίνι της απαράκλητης ερήμου. Έγινε μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός στους Βεδουίνους, δίνοντάς τους τρόφιμα με χρήματα από την πώληση στους προσκυνητές ξύλινων σταυρών που έφτιαχνε ο ίδιος.
Δεν θα υπήρχε, έτσι, κανένας λόγος να εγκαταλείψει το στάδιο εκείνο της αρετής, εάν – φεύ! – δεν ενέσκηπτε η σωματική ασθένεια από το τραχύ κλίμα, η οποία τον ανάγκασε να επιστρέψει στην κατά σάρκα πατρίδα του. Επανερχόμενος στο Άγιο Όρος το 1964 μ.Χ., δεν ελάττωσε το πλήθος των ασκητικών αγώνων του, παρά την καταβολή του σώματος, καθώς στο πνεύμα διατηρούσε την πρότερη ζέση του. Ζώντας λοιπόν ως ξένος και παρεπίδημος στη γη, έφτασε να γίνει πολίτης του ουρανού.
Έχοντας, συνεπώς, την πράξη ως την «επίβασιν» της θεωρίας, έφτασε σε υψηλά μέτρα και έγινε κοινωνός θείων μυστηρίων. Εντρύφησε έτσι και στην ωραιότητα του Κυρίου, ενώ επιπλέον έτυχε και της Θεομητορικής ευλογίας. Συνομίλησε με αγίους που εμφανίστηκαν μπροστά του, βίωσε την όραση του Άγγελου Φύλακά του, άκουσε αγγελικούς ύμνους και καταυγάσθηκε από το ουράνιο φως.
Το 1966 μ.Χ. ασθένησε σοβαρά και εισήχθη στο Κέντρο Νοσημάτων Θώρακος Βορείου Ελλάδας (Νοσοκομείο Παπανικολάου). Υποβλήθηκε σε εγχείρηση, με αποτέλεσμα μερική αφαίρεση των πνευμόνων. Στο διάστημα μέχρι να αναρρώσει και να επιστρέψει στο Άγιο Όρος φιλοξενήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στη Σουρωτή. Επέστρεψε στο Άγιο Όρος μετά την ανάρρωσή του και το 1967 μ.Χ. μετακινήθηκε στα Κατουνάκια, και συγκεκριμένα στο Λαυρεώτικο κελί του Υπατίου (Βλάχικα).
Στις 12 Αυγούστου 1968 μ.Χ. ο Όσιος Παΐσιος, εισήλθε στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα και μόνασε στο κελί του Τιμίου Σταυρού.
Το 1979 μ.Χ. αφήνει τον Τίμιο Σταυρό και αναζητώντας κελί πηγαίνει στην εγκαταλελειμμένη «Παναγούδα». Εκεί ο Όσιος εργάστηκε σκληρά για να δημιουργήσει ένα κελί με «ομόλογο», όπου και έμεινε μέχρι και το τέλος τη ζωής του. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στην Παναγούδα πλήθος λαού τον επισκεπτόταν. Ήταν μάλιστα τόσο το πλήθος ώστε να υπάρχουν και ειδικές σημάνσεις που επεσήμαναν τον δρόμο προς το κελί του, ώστε να μην ενοχλούν οι επισκέπτες τους υπολοίπους μοναχούς. Επίσης δεχόταν πάρα πολλές επιστολές. Όπως έλεγε ο γέροντας στενοχωρείτο πολύ, γιατί από τις επιστολές μάθαινε μόνο για διαζύγια και ασθένειες ψυχικές ή σωματικές. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, συνέχιζε την έντονη ασκητική ζωή, σε σημείο να ξεκουράζεται ελάχιστα, 2 με 3 ώρες την ημέρα. Εξακολούθησε όμως να δέχεται και να προσπαθεί να βοηθήσει τους επισκέπτες. Συνήθιζε επίσης να φτιάχνει «σταμπωτά» εικονάκια τα οποία χάριζε στους επισκέπτες σαν ευλογία.
Σε όλη αυτήν την καθημερινή κούραση του γέροντος Παϊσίου έρχονται να προστεθούν και τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του οι πόνοι από τις διάφορες αρρώστιες όπως κολίτιδα, η οποία του άφησε μόνιμα δυσπεπτικά, βουβωνοκήλη και κυρίως από τον καρκίνο που του είχε διαγνωσθεί, γίνονταν όλο και περισσότεροι. Παρ' όλ' αυτα όμως αυτός ήταν ήρεμος και υπέμενε χωρίς να διαμαρτύρεται καθόλου. Αντιθέτως συνέχιζε να προσεύχεται για όλους.
Μετά το 1993 μ.Χ. παρουσίαζε αιμορραγίες για τις οποίες αρνούνταν να νοσηλευτεί λέγοντας ότι «όλα θα βολευτούν με το χώμα». Το Νοέμβριο του ίδιου έτους βγήκε για τελευταία φορά από το Άγιον Όρος και πήγε στη Σουρωτή, στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για τη γιορτή του Αγίου Αρσενίου (10 Νοεμβρίου). Εκεί έμεινε για λίγες μέρες και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει ασθένησε και μεταφέρθηκε στο Θεαγένειο, όπου έγινε διάγνωση για όγκο στο παχύ έντερο. Θεώρησε τον καρκίνο εκπλήρωση αιτήματός του προς το Θεό και ωφέλιμο για την πνευματική του υγεία. Στις 4 Φεβρουαρίου του 1994 μ.Χ. χειρουργήθηκε. Παρότι η ασθένεια δεν έπαυσε, αλλά παρουσίασε μεταστάσεις στους πνεύμονες και στο ήπαρ, ο γέροντας ανακοίνωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στο Άγιο Όρος στις 13 Ιουνίου. Ο υψηλός πυρετός όμως και η δύσπνοια τον ανάγκασαν να παραμείνει.
Στο τέλος του Ιουνίου οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι τα περιθώρια ζωής του ήταν δύο με τρεις εβδομάδες το πολύ. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (γιορτή της Αγίας Ευφημίας) κοινώνησε για τελευταία φορά γονατιστός μπροστά στο κρεβάτι του. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του αποφάσισε να μην παίρνει φάρμακα ή παυσίπονα, παρά τους φρικτούς πόνους της ασθένειάς του. Κοιμήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. και ώρα 11:00 και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Στις 13 Ιανουαρίου 2015 συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπόλεως και αποφάσισε την κατάταξη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:
«Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην καί β) προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, διά ψήφων κανονικῶν ἐξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Εἰρηναῖον Ἀβραμίδην, διακονοῦντα ἐν Παρισίοις, Βοηθόν Ἐπίσκοπον παρά τῷ Σεβασμιωτάτῳ Μητροπολίτῃ Γαλλίας κυρίῳ Ἐμμανουήλ, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ρηγίου.
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου»
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α ́. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τῶν Φαράσων τὸν γόνον, καὶ τοῦ Ἄθωνος κλέϊσμα, καὶ τῶν ἀπ᾿ αἰῶνος ὁσίων, μιμητὴν καὶ ἰσότιμον, Παΐσιον τιμήσωμεν πιστοί, τὸ σκεῦος χαρισμάτων τὸ μεστόν, ὡς φυλάσσοντα ἐκ πάντων τῶν λυπηρῶν, τοὺς πίστει ἀνακράζοντας, δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν
 
~*** ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ! ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΗΤΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΝΑΣΧΟΛΙΣΗ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ //////..........
*** ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html     .- 

*** Κι άλλο ατύχημα με ποδηλάτη στην παραλία της Καλαμάτας
Κάτι πρέπει να γίνει με τους ποδηλάτες που δε συμμορφώνονται. Το βράδυ της Παρασκευής συνέβη άλλο ένα ατύχημα στην παραλιακή. Κορίτσι που οδηγούσε ποδήλατο και έτρεχε, παρέσυρε πάνω στον ποδηλατόδρομο μια σερβιτόρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, να διακομισθεί στο νοσοκομείο και ακόμα και χθες να νοσηλεύεται.
Σαφώς και πρέπει και οι πεζοί να προσέχουν, αλλά δεν είναι δυνατόν οι ποδηλάτες να τρέχουν ανεξέλεγκτα, επειδή κινούνται πάνω στον ποδηλατόδρομο. Δεν παύει να κινούνται με ένα όχημα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τηρούν τον ΚΟΚ και να σέβονται τους πεζούς.
Σε άλλη περίπτωση, περνώντας με ταχύτητα ποδηλάτισσα από το πεζοδρόμιο κοντά στη διασταύρωση με την οδό Αύρας (δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος σε εκείνο το σημείο), χτύπησε λουόμενη που περνούσε εκείνη τη στιγμή. Χωρίς καν να κοιτάξει πίσω της, αφού κατάφερε να  κρατήσει ισορροπία και να μην πέσει, ανέπτυξε ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και έφυγε. Ευτυχώς, η λουόμενη δε χτύπησε ιδιαίτερα, αλλά απέκτησε μια τεράστια μελανιά στο χέρι.
Β.Β. 
 ~ Η ειρήνη είναι η μητέρα όλων των αγαθών και η προϋπόθεση κάθε χαράς .- Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
~ Πολλούς δρόμους μας έδωσε ο Θεός για να πετύχουμε την σωτηρία μας , αρκεί μόνον να μη γινόμαστε αδιάφοροι .- Αγ. Ιωάν. ο Χρυσόστομος .-
~ προσκυνούμεν Πατέρα , Υιόν και Άγιον Πνεύμα ,. φρονούντες ότι οι μεν ιδιότητες είναι χωριστές , η δε Θεότης μία
.- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος .-
~ Η ομορφιά και η τάξη της φύσης μας διδάσκουν , ότι υπάρχει Θεός και ότι αυτός δημιούργησε και κυβερνά τα σύμπαντα
.- Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος .-
~*"Περὶ θλίψεων «Πρέπει νὰ γνωρίζεις ὅτι μέσα στὶς θλίψεις καὶ τὰ παθήματα, στὴν ὑπομονὴ καὶ στὴ πίστη, εἶναι κρυμμένες οἱ ὑποσχέσεις τοῦ Θεοῦ, ὅπως ἐπίσης καὶ δόξα καὶ ἀπόκτηση τῶν οὐρανίων ἀγαθῶν. Γιατί καὶ τὸ σιτάρι, ποὺ σπέρνεται στὴ γῆ, εἶναι ἀνάγκη πρῶτα νὰ δοθεῖ στὴ σήψη καὶ στὴν ἀτιμία, φαινομενικά, καὶ ἔτσι νὰ ἀπολαύσομε τὴν ὀμορφιὰ καὶ τὸν πολλαπλάσιο καρπό του. Ἂν ὅμως δὲν περνοῦσε ἀπὸ τὴ σήψη ἐκείνη καὶ τὴ φαινομενικὴ ἀτιμία, δὲν θὰ ἔβγαζε καρπό. Αὐτὸ λέει καὶ ὁ Ἀπόστολος: «Πρέπει νὰ περάσουμε πολλὲς θλίψεις γιὰ νὰ μποῦμε στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ». Καὶ ὁ Κύριος λέει: «Μὲ τὴν ὑπομονή σας, θὰ σώσετε τὶς ψυχές σας», καί: «στὸν κόσμο θὰ ἔχετε θλίψεις». ΑΓΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ"
~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."
~ ΄Όπως τα σύννεφα κρύβουν τον ήλιο , έτσι και οι πονηρές σκέψεις σκοτίζουν και καταστρέφουν τον νού .- Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης .
~ Προσοχή ! Η παραμικρή εκτροπή από την αλήθεια ξεκλειδώνει την πόρτα του σπιτιού της ασέβειας
.- Άγιος Γρηγόριος Νύσσης .-

*** Αδικαιολόγητα οι Αρχές στέλνουν νεκροψίες – νεκροτομές στην Κόρινθο 
Το Μάρτιο, όταν υπογράφτηκε για το Νοσοκομείο Καλαμάτας διετής σύμβαση με ιατροδικαστή, θεωρήσαμε δεδομένο ότι μπαίνει τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία οικογενειών που χάνουν προσφιλή τους πρόσωπα και αναγκάζονται να φθείρονται ψυχικά και οικονομικά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Κόρινθο.
Το ίδιο συνέβη και στη Λακωνία, με το διορισμό ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο Σπάρτης.
Δυστυχώς όμως,  η ταλαιπωρία δεν έχει τελειωμό, καθώς παρά το διορισμό των δύο ιατροδικαστών σε Μεσσηνία και Λακωνία καθώς οι νεκροψίες και νεκροτομές συνεχίζουν να διενεργούνται στην Κόρινθο!
Μάλιστα, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, έχουν αναγκάσει τους δύο Διοικητές των Νοσοκομείων, Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο και Σπάρτης Εύη Παπαγεωργίου, να προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας να σταματήσει να γίνεται αυτό.
  Γιατί στην Κόρινθο;
Για λόγους που δεν είναι απόλυτα κατανοητοί, οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές που επιλαμβάνονται, δίνουν εντολές για διενέργεια των νεκροψιών και νεκροτομών στην Κόρινθο, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν διορισθεί ιατροδικαστές και στους δύο νομούς.
Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε η κα Παπαγεωργίου, στη Σπάρτη τον τελευταίο μήνα αντιμετώπισαν 3 περιστατικά που έπρεπε να γίνει νεκροψία – νεκροτομή και από αυτά τα 2 πήγαν στην Κόρινθο και μόνο το ένα για το οποίο υπήρξε εισαγγελική παραγγελία διενεργήθηκε η ιατροδικαστική πράξη στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.
Αντίδραση, απ’ ότι φαίνεται στη Λακωνία για το θέμα αυτό, υπάρχει και από ιδιοκτήτες τελετών γραφείων, όπου επαγγελματικά τους συμφέρει περισσότερο να κάνουν μεταφορές μέχρι την Κόρινθο, παρά εντός νομού.
  Ταλαιπωρούν τον κόσμο
Αναφορά για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει κάνει και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας στις αρμόδιες εισαγγελικές, αστυνομικές και λιμενικές αρχές.
Η διενέργεια των ιατροδικαστικών πράξεων στην Κόρινθο έχει σαν αποτέλεσμα τη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των συγγενών του νεκρού, την πολυήμερη αναμονή για την διενέργεια της νεκροτομής – νεκροψίας από τον ιατροδικαστή Ναυπλίου με αδικαιολόγητη παράταση του πένθους των συγγενών, την οικονομική επιβάρυνση των συγγενών με έξοδα μεταφοράς του πτώματος και ενεργειών και καταστάσεων που τείνουν να χαρακτηρισθούν ως περιύβριση νεκρού. Ακόμα και πρόσφατα για αιφνίδιο θάνατο άνδρα, η νεκροψία διατάχθηκε και έγινε στην Κόρινθο!
Κι όλα αυτά τη στιγμή που το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας διαθέτει και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και την κατάλληλη ειδικότητα για τη διενέργεια ιατροδικαστικών πράξεων, ώστε και οι οικογένειες να ηρεμούν από τις ψυχοφθόρες διαδικασίες πιο σύντομα και να μην καταβάλουν μεγάλα ποσά για μεταφορά.
Πρέπει να υπολογιστεί ότι στις αρμοδιότητες ενός ιατροδικαστή δεν είναι μόνο η διενέργεια αυτοψιών, νεκροψιών- νεκροτομών για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου, σε περιπτώσεις βίαιων περιστατικών (ανθρωποκτονίες, ατυχήματα, αυτοκτονίες κ.λπ.) και αιφνίδιων θανάτων, οι οποίες διενεργούνται  μετά από παραγγελία της αρμόδιας αρχής (Δικαστηρίου, Εισαγγελέως, Ανακριτού, ανακριτικών υπαλλήλων κ.λπ.).
Έχει κι άλλες αρμοδιότητες οι οποίες είναι οι κλινικές εξετάσεις, εκτίμηση σωματικών βλαβών (απλές, επικίνδυνες, βαριές), η διερεύνηση εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας (βιασμοί, ασέλγειες) καθώς και η λήψη ιστοτεμαχίων και ποσότητας αίματος και ούρων για τη διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ειδικότητα που δεν εξυπηρετεί κατ’ αποκλειστικότητα τις ανάγκες ενός Νοσοκομείου, αλλά πρώτα και κύρια απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Τι αναμένεται να αλλάξει στα Capital Controls
Το πράσινο φως  για σταδιακή χαλάρωση των capital controls απαντώντας θετικά στην πρόταση που απέστειλε χθες η Τράπεζα της Ελλάδας, περιμένει η η ελληνική πλευρά από τους θεσμούς.
Η ελληνική πλευρά προτείνει επτά βήματα για την χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες, με στόχο να βοηθηθούν κυρίως οι επιχειρηματίες. Αν η ΤτΕ πάρει το «οκ», τότε θα υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης 840 ευρώ ανά 15 μέρες. Αν δηλαδή κάποιος δεν πάρει τη μια εβδομάδα το ποσό των 420 ευρώ (που ισχύει σήμερα) να μπορεί να πάρει την επόμενη 840 ευρώ.
Το όριο ανάληψης δηλαδή δεν αλλάζει, από τα 60 ευρώ την ημέρα, όριο που θεσπίστηκε από την πρώτη μέρα επιβολής των capital controls, ωστόσο αλλάζει ο τρόπος ανάληψης.
Ακόμη προτείνεται: 
  • Άρση της απαγόρευσης της ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (το λεγόμενο "νέο χρήμα")
  • Πλήρης άρση της απαγόρευσης πρόωρης αποπληρωμής δανείων
  • Αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό
  • Μείωση του χρόνου εκτέλεσης των εμβασμάτων στο εξωτερικό
  • Αύξηση των συναλλαγών μέσω πιστωτικής κάρτας στο εξωτερικό
  • Άνοιγμα σχεδόν όλων των sites αγορών από το εξωτερικό.
Τα μέτρα στοχεύουν τόσο στη διευκόλυνση της λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων, όσο και στην περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης ρευστότητας των τραπεζών, η οποία θα επηρεάσει θετικά την ψυχολογία των καταθετών, των επενδυτών και των επιχειρήσεων.
Η σημαντικότερη αλλαγή που επέρχεται είναι η απαλλαγή από περιορισμούς κίνησης του «νέου χρήματος». Για νέες καταθέσεις η ελληνική πρόταση προβλέπει την άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών. Δηλαδή, το νέο χρήμα (σ.σ ελεύθερα κεφάλαια) δεν θα υπόκειται σε κανένα περιορισμό στην ανάληψη μετρητών.
Ταυτόχρονα, προβλέπεται η πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων για παλαιό χρήμα. Όσοι δηλαδή διατηρούν καταθέσεις θα μπορούν να ζητούν την αποδέσμευση χρημάτων για αποπληρωμή ως και του συνόλου των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ στόχος της πρότασης είναι η μείωση του χρόνου εκτέλεσης των εμβασμάτων στο εξωτερικό καθώς και ο περιορισμός του σχετικού κόστους που προκάλεσε η επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
Στην επίτευξη αυτού του στόχου συμβάλλει σημαντικά η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία τροποποίησης των αποφάσεών της που θα προβλέπουν:
  • Αύξηση στα όρια των Υποεπιτροπών των τραπεζών (έως €250χιλ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα) καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας (έως €20χιλ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα). Στόχος είναι οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται το αργότερο σε χρόνο Τ+1 ώστε να μην επηρεάζεται η συναλλακτική τους εικόνα με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.
  • Αύξηση των ορίων στη χρήση των καρτών στο εξωτερικό με παράλληλο άνοιγμα, μέσω internet, πολλών international sites του συνόλου σχεδόν των διαδικτυακών αγορών, γεγονός που θα διευκολύνει τις συναλλαγές τόσο των νομικών όσο και των φυσικών προσώπων με αντισυμβαλλόμενους του εξωτερικού.
  • Αύξηση των μηνιαίων ορίων τόσο των τραπεζών όσο και των Ιδρυμάτων Πληρωμών για την αποστολή εμβασμάτων έως 1.000 ευρώ.

***  Στουρνάρας: Το πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ κόστισε 86 δισ. στην Ελλάδα
Στις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι οποίες όπως ανέφερε κόστισαν με βάση "ήπιες προσεγγίσεις", 86 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και στους Έλληνες φορολογούμενους, στάθηκε εκτός από τις προτάσεις για τη χαλάρωση των capital controls, ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
"Όταν μίλησα για τα 86 δισ. ευρώ κόστος έκανα ήπια προσέγγιση", σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πραγματικός λογαριασμός είναι ακόμα μεγαλύτερος.
"Το 2014 είχαμε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρωτογενές πλεόνασμα και έξοδο στις αγορές".
"Υπήρξε το πρώτο εξάμηνο του 2015, που δοκιμάστηκε διαφορετική μορφή διαπραγμάτευσης, που δεν απέδωσε και είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι θετικό ότι η κυβέρνηση έκανε αυτή την στροφή", συμπλήρωσε.
Παράλληλα, επικαλέστηκε έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, στην οποία, όπως είπε, οι καμπύλες μείωσης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα απείχαν κατά 30% μεταξύ 2015 και 2016.
Συμπλήρωσε επίσης ότι "το κόστος δεν είναι μόνιμο και θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται τώρα είναι θετική. Χαίρομαι ότι η κυβέρνηση σταμάτησε αυτή τη διαπραγμάτευση που έκανε το 2015. Τα 86 δισ. ευρώ του 3ου Μνημονίου προσεγγίζουν το πραγματικό κόστος... Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι πως στην πάροδο των ετών θα μειώσουμε αυτό το κόστος. Πρέπει να ακολουθήσουμε προοπτικές για αύξηση της ανάπτυξης".
Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ενεργοποίηση του κόφτη εντός του 2017, εκτιμώντας μάλιστα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ίσως είναι και διπλάσιο του στόχου.
"Η ΤτΕ εκτιμά πως όχι μόνο θα φτάσουμε το στόχο πλεονάσματος του 0,5%, αλλά ίσως το διπλασιάσουμε, αρκεί να μην καθυστερήσουμε το κλείσιμο αξιολόγησης", είπε χαρακτηριστικά.

 ***  Μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια κατά της "μαφίας" των ναρκωτικών
Μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια κατά της
Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατά της «μαφίας» των ναρκωτικών στα Εξάρχεια πραγματοποίησε το πρωί η Ελληνική Αστυνομία, με έρευνες σε σπίτια, καφενεία και άλλους χώρους.
Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 12 άτομα και συγκεκριμένα 10 Αλβανοί υπήκοοι και ένα ζευγάρι Ελλήνων, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 3.600 μικροσυσκευασίες με ακατέργαστη κάναβη, συνολικού βάρους πάνω από 16 κιλά, κοκαΐνη και άλλες ουσίες.
Την επιχείρηση σχεδίασε και συντόνισε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, αλλά συμμετείχαν και ομάδες της ΕΚΑΜ και άλλες υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ανάληψη ευθύνης για την δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου με ψευδώνυμο Χαμπίμπι, (ο οποίος φέρεται ότι ήταν άνθρωπος των εμπόρων ναρκωτικών), από τις «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», που εμφανίζονται ως «φρουροί και τιμωροί».
Ωστόσο, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδιος αξιωματικός, η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί από καιρό από την Δίωξη Ναρκωτικών, είχαν γίνει παρακολουθήσεις μέσα στα Εξάρχεια και είχαν εντοπιστεί χώροι και κρυψώνες της μαφίας.
Ο ίδιος αξιωματικός κάνει λόγο για σημαντική επιτυχία, καθώς εξαρθρώθηκε μια εγκληματική οργάνωση που δρα στην περιοχή των Εξαρχείων τα τελευταία περίπου 10 χρόνια και είχε γίνει φόβητρο της περιοχής, ενώ έχουν υπάρξει και άλλες συγκρούσεις με ομάδες αναρχικών.
Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοια επιχείρηση που γίνεται στα Εξάρχεια μετά από δεκαετίες, ενώ όλα εξελίχτηκαν χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
Αύριο αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και η προανάκριση.

***  Τι συζητήθηκε στο Eurogroup: Light Brexit με... "μικρή Βρετανία"   Πιέσεις στο Λονδίνο να αναλάβει δράση το συντομότερο για να διευθετηθεί η κατάσταση ασκούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης
Τι συζητήθηκε στο Eurogroup: Light Brexit με...
Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης αποτίμησαν σήμερα τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και προειδοποίησαν το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον του κινδύνου να μετατραπεί σε «μικρή Βρετανία».
Στο πρώτο του συμβούλιο μετά το δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη στη Βρετανία την 23η Ιουνίου, οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών που μοιράζονται το ευρώ πίεσαν το Λονδίνο να αναλάβει δράση το ταχύτερο για να διευθετηθεί μια κατάσταση η οποία προκαλεί προβλήματα στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ χαιρέτισε το γεγονός ότι η Τερίσα Μέι κατέστησε σαφές πως θα γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, αλλά απαίτησε να υπάρξει μια «ταχεία απόφαση» σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή νέων εκλογών ή όχι, ώστε οι αγορές να εξέλθουν από το κλίμα της «αβεβαιότητας».
«Θεωρώ ότι θα υπάρξει ένα "light Brexit", ότι η Σκωτία δεν θα εγκαταλείψει (την ΕΕ), ότι πιθανόν η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει στην ΕΕ και ότι η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε αναμφίβολα να γίνει "Μικρή Βρετανία"», υποστήριξε ο Σέλινγκ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, τάχθηκε επίσης υπέρ μιας ταχείας διευθέτησης: «όσο νωρίτερα μπορεί να επιλυθεί αυτή η προβληματική κατάσταση, τόσο καλύτερα θα είναι», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ακόμη πως «πρέπει να βρεθούν λύσεις για το Brexit, το οποίο προκαλεί πολυάριθμα προβλήματα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην Ευρώπη».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι οι συνέπειες του Brexit βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων στις Βρυξέλλες. «Είναι το πρώτο μας συμβούλιο μετά την ψηφοφορία. Ανταλλάσσουμε απόψεις και κάνουμε τις πρώτες μας αναλύσεις για τις συνέπειες του Brexit», ανέφερε. «Οι επιπτώσεις ενδέχεται να είναι σημαντικές. Πρέπει να εργαστούμε για να τις περιστείλουμε».
Ο Μοσκοβισί παρουσίασε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης μια «προκαταρκτική εκτίμηση» της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit θα στοιχίσει σε ανάπτυξη 1 - 2,5% του ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρωζώνη 0,2 - 0,5% του ΑΕΠ.
«Είδαμε την αντίδραση των αγορών μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και σίγουρα υπάρχουν επιπτώσεις για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας οι επιπτώσεις θα είναι οικονομικές, αλλά και πολιτικές», υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της συνεδρίασης. Ωστόσο, υπογράμμισε, πως η ευρωζώνη πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης και την ενίσχυση των φιλικών προς την ανάπτυξη πολιτικών.
Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κάλεσε την Τερέζα Μέι, που θα αναλάβει πρωθυπουργός της Βρετανίας την Τετάρτη, να «ξεκαθαρίσει» την κατάσταση το συντομότερο δυνατό, μέσα από την επίσημη κοινοποίηση της πρόθεσης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, κάτι που αποτελεί «προϋπόθεση για να ξεκινήσει η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση».
Ο Πιέρ Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι κατά τη «σημερινή συνεδρίαση δεν ελήφθησαν αποφάσεις για κυρώσεις» και επανέλαβε πως οι κανόνες θα εφαρμοστούν με «έξυπνο» τρόπο, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στις δύο χώρες αυτές, οι οποίες μάλιστα βγαίνουν από μια «τρομερή» κρίση.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι ο ESM δεν επηρεάζεται άμεσα σε ότι αφορά τις χρηματοδοτικές του επιχειρήσεις από το Brexit, καθώς η Βρετανία δεν είναι μέλος ούτε της ευρωζώνης ούτε του ESM.
Εξάλλου, σε ότι αφορά το ζήτημα των κυρώσεων στην Πορτογαλία και την Ισπανία, λόγω των υπερβολικών ελλειμμάτων τους, οι 19 είχαν μια σύντομη συζήτηση επί της διαδικασίας που ενεργοποιείται για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, υπήρξε ευρεία συμφωνία πως η Επιτροπή σωστά απεφάνθη ότι οι δύο χώρες δεν έλαβαν «ικανοποιητική δράση» για τη μείωση των ελλειμμάτων τους και πως στο αυριανό Ecofin αναμένεται να εγκριθεί η σύσταση της Επιτροπής «ομόφωνα».

***   Δικάζονται δύο άτομα για την πυρκαγιά στη Σάμο  Η φωτιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος δασικής έκτασης στο νησί
Δικάζονται δύο άτομα για την πυρκαγιά στη Σάμο
Την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι θα δικαστούν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου οι δύο άνδρες 46 και 23 ετών που φέρονται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά της περασμένης Παρασκευής (8 Ιουλίου) που έκαψε μεγάλο μέρος δασικής έκτασης στο νησί. Οι δυο άνδρες κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια.

***  Απίστευτη ΔΙΑΡΡΟΗ του Βερολίνου για τις τηλεοπτικές άδειες...

~ Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είναι αρνητική στην ιδέα για παραχώρηση των τηλεοπτικών αδειών σε Έλληνες ολιγάρχες και για αυτόν τον λόγο ετοιμάζεται να ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, η κ. Μέρκελ γνώριζε πολύ καλά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών στη χώρα μας αλλά και τους διεκδικητές.
Η ίδια ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν έχει σκεφθεί σε ποιους θα δώσει τελικά τις άδειες, καθώς εκείνοι θα μπορούν σε ένα βαθμό να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Πρόσθεσε πως παίζει σημαντικό λόγο ποιοι θα επιλεγούν και με τι είδους ρήτρες εκείνοι θα δεσμεύονται.
Οι συστάσεις της Μέρκελ ήταν σε αυστηρό ύφος και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να κοιτάξει ξανά την λίστα με τους 4 διεκδικητές των τηλεοπτικών αδειών. Επιπλέον το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να πάει ο διαγωνισμός όσο πιο πίσω γίνεται, προκειμένου να κατευνάσουν τις αντιδράσεις. Στόχος είναι να τραβήξει η διαδικασία σε βάθος διετίας, μέχρι δηλαδή και τις εκλογές του 2019. Αναζητείται λοιπόν άλλοθι προκειμένου να μη δοθούν οι άδειες.

***  ΒΟΜΒΑ! Θέλουν να συλλάβουν ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ...

~ Μια νέα προεκλογική "καμπάνια" ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, αφού όλα δείχνουν ότι δεν γλυτώνουμε τις εκλογές το φθινόπωρο.
Επίσης, όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραδώσει την πρωθυπουργική καρέκλα και θα εκτελεί χρέη αντιπολίτευσης. Ως μια κίνηση εκτάκτου ανάγκης για να δει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνουν ξανά, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει στα σκαριά σχέδιο που περιλαμβάνει συλλήψεις μιντιάρχων που ήδη, έχουν ανοιχτούς φακέλους στη Δικαιοσύνη.
Σίγουρα, με συλλήψεις επιχειρηματιών που έχουν "σκοτεινό" παρελθόν και παρόν, ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί να ανέβει στην υπόληψη του Έλληνα, αφού θα φανεί ότι καταπολεμά τη διαφθορά και την φέρνει ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ, εν όψει του "πολέμου" που έχει δημιουργηθεί με τις τηλεοπτικές άδειες, θα φανεί και σαν "σωτήρας" των ΜΜΕ.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Έλληνες πήραν τα όπλα...

~ Έξω φρενών είναι οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, καθώς οι ληστρικές επιθέσεις έχουν γιγαντωθεί. Μάλιστα οι κάτοικοι ενός χωριού, της Ανθήλης, συγκάλεσαν έκτακτη λαϊκή συνέλευση και αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο τις ληστείες και τις επιθέσεις, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν στο στόχαστρο οργανωμένων ληστρικών επιδρομών. Οι κλοπές στην περιοχή οργανώνονται από ρομά, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα, την ώρα που οι Αρχές αδυνατούν να προστατεύσουν τους πολίτες.
«Μας έχουν κατακλέψει. Γεωτρήσεις, καρούλια, σωλήνες, μπεκ, από τα χωράφια μας. Μπαταρίες, πετρέλαια και ανταλλακτικά από τα τρακτέρ, αυτοκίνητα και ό,τι άλλο βρουν σε αποθήκες και σπίτια. Αναγκαζόμαστε να φυλάμε σκοπιά τις νύχτες και φοβόμαστε μη γίνει κανένα κακό. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεν πάει άλλο...», αναφέρει ένας εκνευρισμένος κάτοικος.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανθήλης, Παντελής Λαγός, επιβεβαίωσε τα όσα συμβαίνουν στο χωριό και μίλησε για τα σοβαρότατα προβλήματα των κατοίκων, οι οποίοι νιώθουν πως η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει.
Παρακολουθείστε όσα είπε στο παρακάτω βίντεο!
 Lamia Report.gr: Λαϊκή Συνέλευση στην Ανθήλη για τους Ρομά : https://youtu.be/e-9habjQuFE .-

***  Απίθανη είδηση για την Αλβανία που την κρύβουν...

~ Στα ψιλά γράμματα των περισσότερων ΜΜΕ έχει περάσει η είδηση ότι η Αλβανία μετατρέπεται σε μια απέραντη... χασισοφυτεία, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ αναφορικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, τα υπέρογκα έσοδα που εξασφαλίζει η διακίνηση είναι δέλεαρ για τις εγκληματικές οργανώσεις και φαίνεται, με βάση  τα στοιχεία που βγήκαν στο φως, ότι η Αλβανία συμβάλλει με τον δικό της τρόπο, αφού τα ναρκωτικά αποτελούν το 2,6% του ΑΕΠ της χώρας.
Μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο αν το συγκρίνουμε με χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία που είναι οι κύριοι αγοραστές ουσιών στην Ευρώπη.
Μόνο το 2014, τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι η Αλβανία παρήγαγε 540 τόνους χασίς και οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν 551.414 χασισόδεντρα.
Για το θέμα έχει ξεσπάσει "πόλεμος" ανάμεσα στον νυν και πρώην πρωθυπουργό Έντι Ραμά και Σαλί Μπερίσα, αντίστοιχα, με τον δεύτερο να κατηγορεί τον Ραμά για απάθεια και συνεργεία (διαβάστε όλο το ρεπορτάζ ΕΔΩ).Πολιτικοί εμπλεκόμενοι σε ναρκω-πόλεμο... (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) :


Ναρκω-πόλεμος έχει ξεσπάσει  ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον προκάτοζο του, Σαλί Μπερίσα, αφού ο δεύτερος κατηγορεί τον Ράμα ότι στη χώρα η καλλιέργεια κάνναβης έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με μηδαμινές ενέργειες αντιμετώπισης του φαινόμενου.

Μάλιστα, ο Μπερίσα χαρακτηρίζει την Αλβανία "Κολομβία της Ευρώπης" και καλεί να μετονομαστεί σε... Κανναβιστάν.
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η κυβέρνηση Ράμα ευνοεί την έξαρση του φαινομένου μαζί με την αστυνομία, ενώ παρουσιάσει και φωτογραφίες που απεικονίζουν χασισοφυτείες και θερμοκήπια σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας.
Παράλληλα, αναφέρει ότι έχει να δώσει και "στοιχεία και διευθύνσεις".

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο για το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν ξεπερνάει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Μπερίσα, επιπλέον, "κατασκέυασε" και κάποιες φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ο Ράμα να τραβάει σέλφι μπροστά σε δενδρύλλια κάνναβης, ενώ, καλεί τις ΗΠΑ να "σκανάρουν" όλη την Αλβανία με δορυφόρους και να κάνει τον δικό της αγώνα κατά των ναρκωτικών, κάτι που έχει ζητήσει και η ΕΕ και η Εuropol.


*** Αεροδιακομιδή ασθενούς από την Κυπαρισσία (φωτογραφίες)
 
Με ελικόπτερο έφυγε από την Κυπαρισσία το μεσημέρι της Δευτέρας ασθενής ο οποίος πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο ήχος του ελικοπτέρου ανησύχησε τους κατοίκους και, μάλιστα, βλέποντάς το να προσγειώνεται στο γήπεδο, το μυαλό όλων πήγε στο «κακό». Ωστόσο, δε συνέβη κάτι τραγικό. Επρόκειτο για τακτικό χειρουργικό περιστατικό που εξετάστηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με τον άνθρωπο που πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση να επιλέγει να φύγει… πετώντας.  Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Κωνσταντοπούλου


***  Παράδοση τον Οκτώβριο αντί για Σεπτέμβριο του περιμετρικού της Καλαμάτας
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 "Ελαφριά" μετακίνηση από
το Σεπτέμβριο στον Οκτώβριο
 Με μία "ελαφριά" μετακίνηση από τον Σεπτέμβριο στον Οκτώβριο θα δούμε να ολοκληρώνεται ο περίφημος Περιφερειακός Καλαμάτας. Τα έργα είναι εντατικά και οι εργασίες γίνονται όλες τις μέρες της εβδομάδας λόγω του στενού χρονοδιαγράμματος.
Η καλοκαιρινή θετική έκπληξη για τους οδηγούς θα είναι η παράδοση του πρώτου από τους 5 κόμβους στον Περιφερειακό, που σημαίνει αρκετά λιγότερα φανάρια για τους οδηγούς και λιγότερη κίνηση για το κέντρο της πόλης.
Ο χρόνος παράδοσης δεν έχει κλειδώσει ακόμα, είναι όμως θέμα χρόνου να γίνει γνωστό.
Ο αυτοκινητόδρομος Μορέας θα είναι ο πρώτος από τους 5 οδικούς άξονες που ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 2007 που θα δούμε να λειτουργεί στο σύνολό του, προσφέροντας μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο, αλλάζοντας τις μετακινήσεις.
ΜΟΡΕΑΣ
 Μεθαύριο παραδίδεται
ο Ανισόπεδος Κόμβος Μεγαλόπολης
 Παραδίδεται στην κυκλοφορία τις επόμενες μέρες ο Ανισόπεδος Κόμβος Μεγαλόπολης, κλείνοντας ένα ακόμα κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία κατασκευής του έργου του Αυτοκινητόδρομου Μορέα.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατου στελέχους του υπουργείου Υποδομών στο ypodomes.com, η Πέμπτη 14 Ιουλίου θα είναι η ημερομηνία παράδοσης, με τις καθιερωμένες «κορδέλες», παρουσία του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε και, φυσικά, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμαρχος Μεγαλόπολης, βουλευτές περιοχής κ.ά.)
Ο Ανισόπεδος Κόμβος Μεγαλόπολης με τη λειτουργία του θα προσφέρει στους κατοίκους της πόλης και της γύρω περιοχής απευθείας σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Μορέα, γλυτώνοντας τη σημερινή περιπορεία των 8 χλμ. που αναγκαστικά γίνεται για να βγεις νότια της Μεγαλόπολης.
Αυτό σημαίνει ακόμα καλύτεροι χρόνοι και ακόμα καλύτερες συνθήκες πρόσβασης στην περιοχή.
  ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

*** Φτάνεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αλλά μετά; 
 
 
 
Με το αεροπλάνο φτάνεις στο KLX… και μετά;
  Πρέπει να βρεθεί οργανωμένος τρόπος σύνδεσης της πόλης με το αεροδρόμιο 
 Η διεθνής ονομασία του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» είναι KLX, ενώ με βάση τα στατιστικά στοιχεία κάθε μήνα αυξάνονται κατά πολύ οι ταξιδιώτες του. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι διεθνείς πτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 370% σε σχέση με το 2009, ενώ κατά 264% οι διεθνείς αφίξεις, επίσης από το ίδιο έτος!
Τι γίνεται, όμως, όταν φτάνει σε αυτό ένας τουρίστας που δεν έρχεται οργανωμένα; Πώς μπορεί να φύγει, αν δεν είναι ενταγμένος σε κάποιο γκρουπ ή δε θέλει να νοικιάσει αυτοκίνητο ή να πληρώσει ταξί;
Απλά τα παραπάνω ερωτήματα, που στα περισσότερα αεροδρόμια έχουν λυθεί, αφού υπάρχει σύνδεση του αεροδρομίου με λεωφορεία που μεταφέρουν τον τουρίστα στις κοντινές πόλεις.
Στην Καλαμάτα, όμως, ο τουρίστας δεν έχει αυτή την επιλογή ή, έστω, δεν μπορεί να τη δει, καθώς, πέρα από την τεράστια welcome ταμπέλα της Περιφέρειας, πρέπει να βγει στο δρόμο και να περιμένει. Το τι και πού θα περιμένει, είναι μια πονεμένη ιστορία…
Δεν είναι λίγοι αυτοί που μας έχουν πει ότι έχουν δει ταξιδιώτες να κάθονται στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας κάτι που ούτε οι ίδιοι ξέρουν. Δεν υπάρχει σε κανένα σημείο στάση, πέρα από μία που είναι μέσα στα καλάμια και εξυπηρετούσε τις ανάγκες του τρένου, όταν αυτό λειτουργούσε, και δεν έχει ορατότητα στο δρόμο.
Όσο για το δρομολόγια των λεωφορείων που περνούν από εκεί, ουσιαστικά αν καταφέρουν να πετύχουν ένα θα είναι τυχεροί, αφού δεν υπάρχει κάπου αναρτημένο πρόγραμμα για αυτά.
Το ίδιο πρόβλημα, φυσικά, αντιμετωπίζει ο επισκέπτης και για να φτάσει στο αεροδρόμιο, αλλά όλο και κάποιος θα τον βοηθήσει γι’ αυτό.
Για να μην αναγκάζουμε, λοιπόν, τους τουρίστες να κάνουν ωτοστόπ, εμείς που θέλουμε να υπερηφανευόμαστε για το νέο τοπ τουριστικό προορισμό στον οποίο εξελισσόμαστε, καλό θα είναι να βρεθεί οργανωμένος τρόπος σύνδεσης της πόλης με το αεροδρόμιο.
Π.Μπ.  

***  Εντυπωσίασε ο Σταμάτης Κραουνάκης το κοινό της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)
 
 
 
Έβαλε τις φωνές σε κόσμο που τραβούσε με το κινητό και τους είπε να ζήσουν τη στιγμή
Κατάμεστο από κόσμο ήταν χθες το αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, που βρέθηκε εκεί για να απολαύσει τον αγαπημένο Σταμάτη Κραουνάκη.
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε ένα μεγάλο πρόγραμμα, που είχε διάρκεια σχεδόν 3 ώρες, ενώ όταν ολοκλήρωσε τα τραγούδια του, ο κόσμος ζητούσε επίμονα να συνεχίσει.
Η αντίδραση του συνθέτη
Όπως σε κάθε συναυλία, έτσι και στη χθεσινή, αρκετοί ήταν όσοι έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο κατά τη διάρκειά της. Αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε τον Σταμάτη Κραουνάκη. Μάλιστα, σταμάτησε τη συναυλία και ζήτησε από τον κόσμο να σταματήσει αυτό που έκανε και να ζήσει τη στιγμή.
Δείτε πιο κάτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα.
Ακολουθούν  σχετικά , ...Video :
Σταμάτης Κραουνάκης Καλαμάτα 2016 - Φωνές , : https://youtu.be/uieO0f_4Igk .-
Σταμάτης Κραουνάκης 2016 : https://youtu.be/YURMD9M6Q0k   .-
Σταμάτης Κραουνάκης- Kalamata 2016 : https://youtu.be/qK1uzVju5fI  .-

*** Ελεύθεροι οι τρεις Αλβανοί που κατηγορούνται για κλοπές στη Μάνη
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους παρουσίασης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους είναι ο 31χρονος και ο 36χρονος, ενώ ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ αφέθηκε ο τρίτος Αλβανός (42χρονος), οι οποίοι συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Σταυροπήγιο και κατηγορούνται για κλοπές σε τουριστικά καταλύματα της Μάνης.
Χθες και οι τρεις απολογήθηκαν στον ανακριτή, και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίσθηκε να αφεθούν ελεύθεροι με τους παραπάνω όρους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψαν ισχυρά στοιχεία για να κρατηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης σχημάτισε δικογραφία εναντίον τους για τη διάπραξη 33 κλοπών σε καταλύματα που διέμεναν τουρίστες.
Συνελήφθησαν, δε, έπειτα από μπλόκο που έκαναν οι αστυνομικοί στο Σταυροπήγιο, όπου οι Αλβανοί προκειμένου να διαφύγουν εμβόλισαν το συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας. Μάλιστα, οι ίδιοι στην απολογία τους αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση με τις κλοπές, ενώ κλοπιμαία δε βρέθηκαν ούτε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ούτε στα σπίτια τους.
Για το μπλόκο στο Σταυροπήγιο, υποστήριξαν ότι το αυτοκίνητο ήταν συμβατικό, δεν αναγνώρισαν πως πρόκειται για Αστυνομία και φοβήθηκαν.
Β.Β.

***  Εικόνα ντροπής…
Δεν είναι ψώνια από σούπερ μάρκετ… Είναι σακούλες όλων των μεγεθών που… στολίζουν τα πλαϊνά των κάδων απορριμμάτων…
Στο Ασπρόχωμα, πριν από τον κόμβο Ζαφείρη, αυτή η εικόνα δέσποζε χθες, Δευτέρα πρωί.
Αποτελεί και την είσοδο της πόλης! Ω.

***  Πολύνεκρη τραγωδία με σύγκρουση τρένων στη νότια Ιταλία       Στους 30+  οι νεκροί
 


 
Στους 30+  ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ιταλία. Πάνω από 30 οι τραυματίες, πολλοί εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση. Πολλοί από τους επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα βαγόνια.
~ Τα περισσό  -
Δεδομένα χάρτη
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Δεδομένα χάρτη©2016 Δεδομένα χάρτη Google
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος

- τερα θύματα ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται πιθανόν σε ανθρώπινο λάθος, στη μη τήρηση της προβλεπόμενης προτεραιότητας από έναν εκ των δυο μηχανοδηγών.
Εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς τα συγκεκριμένα τρένα μεταφέρουν καθημερινά πολλούς επιβάτες. Οι 18 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η μετωπική σύγκρουση των τρένων έγινε στην ύπαιθρο βόρεια του Μπάρι, μεταξύ των περιοχών Ρούβο και Κοράτο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα βαγόνια των δύο τρένων έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδερικών 

***  Περισσότεροι από 30 τραυματίες - Σοκάρει η αγωνία μίας μητέρας: «Πού είναι η κόρη μου;» - Ανασύρθηκε ζωντανό ένα 7χρονο παιδί
Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ιταλία μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Μπάρι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30.
Ήταν περίπου 11.00 το πρωί (τοπική ώρα) όταν υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στην ύπαιθρο, βόρεια του Μπάρι, μεταξύ των περιοχών Ρούβο και Κοράτο, σκορπώντας το θάνατο ανάμεσα στους δεκάδες επιβατών.
Στο σημεία έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες, ασθενοφόρα, την ώρα που ακόμα αναζητούνται εγκλωβισμένοι ανάμεσα στα συντρίμμια.
Αρχικά τα ιταλικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για δέκα νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε δραματικά με την πάροδο του χρόνου, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμα πιο τραγικός.
Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε ζωντανό ένα επτάχρονο παιδί, το οποίο αεροδιακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής του Μπάρι.
Ο αντιπρόεδρος της επαρχίας Μπατ (Μπαρλέττα-Άντρια-Τράνι), Τζουζέπε Κοράντο, είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν 20 θύματα. Τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Χρειαζόμαστε αίμα ομάδας 0 στα νοσοκομεία της Άντρια και του Μπαρλέττα. Η ζωή ενός παιδιού επτά ετών δεν κινδυνεύει».
«Σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση, κάποια από τα βαγόνια έχουν διαλυθεί εντελώς και οι διασώστες ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια, πολλοί από αυτούς είναι τραυματισμένοι», δήλωσε εκπρόσωπος της ιταλικής αστυνομίας.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ενημερώθηκε άμεσα για το δυστύχημα και διέκοψε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Μουσείο των Επιστημών και Τεχνολογίας στο Μιλάνο, επιστρέφοντας στη Ρώμη για να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σχετικά με το τραγικό περιστατικό.
«Χρειάζεται να καταλάβουμε τους υπευθύνους και δεν θα σταματήσουμε αν δεν ξεκαθαρίσουμε απόλυτα αυτό που συνέβη», είπε ο Ρέντσι.
«Πρόκειται για καταστροφή, σαν να συνετρίβη αεροπλάνο», ήταν το σχόλιο του δημάρχου του Κοράτο στην Απουλία, Μάσιμο Ματζίλι, αναρτώντας φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας.
Ήταν τρομακτική σκηνή, απίστευτη», είπε ένας αστυνομικός ο οποίος επιχειρούσε μαζί με διασώστες στο σημείο του δυστυχήματος.
Ο άνδρας που έφτασε ανάμεσα στους πρώτους, πρόσθεσε: «Είδα νεκρούς, άλλους που ζητούσαν βοήθεια, και ανθρώπους να κλαίνε. Ήταν η πιο άσχημη σκηνή της ζωής μου».
Με τις τοπικές αρχές συνεργάζονται άνδρες της πυροσβεστικής από το Μπάρι, το Μπαρλέτα, το Κοράτο, ενώ έχουν σπεύσει στο σημείο πολλά ασθενοφόρα, καραμπινιέρι, η δημοτική αστυνομία της Άντρια και η αστυνομία σιδηροδρόμων της Απουλίας και Μπαζιλικάτα, καθώς και εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταφορών.
Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποίησαν έκκληση για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ καλούνται οι πολίτες σε εθελοντική αιμοδοσία.
«Ήταν το τρένο των οικογενειών μας», λέει ο δήμαρχος του Κοράτο
 Συντετριμμένος είναι ο δήμαρχος του Κοράτο, Μάσιμο Ματζίλι, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο εξήγησε πως «ήταν το τρένο των οικογενειών μας».
Όπως εξήγησε, σε όλους τους τραυματίες έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ εξέφρασε φόβους για περισσότερους νεκρούς.
Ένας άνδρας με αγωνία περιμένει νεότερα για την κατάσταση του εγγονού του, ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα δύο τρένα της ιδιωτικής εταιρίας Ferrovie Nord Barese.
«Ο εγγονός μου επέστρεψε προ ημερών στην Ιταλία από την Ιαπωνία όπου βρισκόταν ένα χρόνο για σπουδές. Ελπίζω να μου πουν ότι έχει σωθεί», είπε
 Την ίδια στιγμή, ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για τις μεταφορές, Τζοβάνι Τζανίνι τόνισε πως οι διασώστες παραμένουν στο σημείο με την ελπίδα ενώ ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια να ακούσουν φωνές εγκλωβισμένων για να τους ανασύρουν.
Όλα αυτά, ενώ καθίσματα και τμήματα βαγονιών έχουν εκτοξευθεί στον ελαιώνα της περιοχής.
«Πού είναι η κόρη μου; Σας παρακαλώ δείξτε την μου», ήταν τα γεμάτα γωνία λόγια μίας γυναίκας όταν έφτασε στο νοσοκομείο του Μπαρλέτα, αναζητώντας την κόρη της.
«Πήγα στο νοσοκομείο του Κοράτο, μετά σε εκείνο της Άντρια. Πείτε μου πού είναι και αν είναι καλά», φώναζε η μητέρα, η οποία τελικά ενημερώθηκε πως η κόρη της είναι τραυματισμένη.
«Ο πατέρας μου είναι σε αυτό το τρένο. Στο νοσοκομείο δεν ξέρουν τίποτα. Θα δούμε τι θα συμβεί. Θέλω να παραμείνω ψύχραιμη. Δεν έχω νεότερα. Το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό», δήλωσε με «σπασμένη» φωνή μία γυναίκα στις τηλεοπτικές κάμερες των συνεργείων που έχουν κατακλύσει την περιοχή καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις.

***  Βίντεο  , CORATO | Scontro tra due treni della Bari Nord nel territorio di Corato : https://youtu.be/byTBvnmwpFc  .- 


*** Φυλετικές συγκρούσεις: H γυναίκα που στάθηκε απέναντι στους αστυνομικούς   '
Φωτογραφία-σύμβολο μιας ταραχώδους εποχής
Μια κομψή, νεαρή γυναίκα στέκεται ακίνητη και εντελώς ατάραχη στο δρόμο μπροστά στους πάνοπλους αστυνομικούς. Είναι εκεί για να διαμαρτυρηθεί για την υπερβολική βία της αστυνομίας και να συμμετάσχει στην πορεία για το «Black Lives Matter». Εικόνα-σύμβολο της ταραχώδους περιόδου που βιώνουν οι ΗΠΑ.
Για μια «μυθική φωτογραφία που θα αφήσει εποχή και θα απασχολήσει βιβλία» έκανε λόγο χρήστης του Facebook βλέποντας την 35χρονη Ιέσια Έβανς να στέκεται χωρίς φόβο μπροστά στους πάνοπλους αστυνομικούς στο Μπατόν Ρουζ της Λουζιάνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη βία. Το σχόλιο απέκτησε αμέσως μεγάλη δημοσιότητα, αφού συγκέντρωσε πάνω από 3.000 like. Οι λογαριασμοί πολλών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φιλοξένησαν τη φωτογραφία της θαρραλέας γυναίκας που τις τελευταίες ώρες πρωταγωνιστεί στο Διαδίκτυο.
Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται, όμως, ποια είναι η Ιέσια Έβανς την οποία παρομοιάζουν με τον διαδηλωτή στην πλατεία Τιενανμέν που το 1989 στάθηκε μπροστά από τα τανκς.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η 35χρονη Ιέσια Έβανς νοσοκόμα στο επάγγελμα και μητέρα ενός πεντάχρονου αγοριού, διαμένει στη Νέα Υόρκη. Κυριευμένη από συναισθήματα οργής και παρακολουθώντας από την τηλεόραση τις διαδηλώσεις ενάντια στη βία των αστυνομικών, αισθάνθηκε, σύμφωνα με μαρτυρία φίλης της, ότι έπρεπε να αναλάβει δράση.
Ο φόβος για το μέλλον του παιδιού της την οδήγησε στην πρωτοβουλία συμμετοχής στην πορεία για το «Black Lives Matter». Έτσι αποφάσισε να πορευτεί προς την Λουιζιάνα και για λόγους ασφαλείας να αφήσει τον γιο της με τον πατέρα του.
«Είδα μια γυναίκα να στέκεται αγέρωχη μπροστά στους αστυνομικούς. Δεν μιλούσε, ούτε κουνιόταν», δήλωσε στο περιοδικό The Atlantic ο φωτογράφος Τζόναθαν Μπάτσμαν, που απαθανάτισε την Ιέσια με τον φακό του. Άκουσε τη γυναίκα να λέει σε όσους βρίσκονταν δίπλα της ότι σκόπευε να σταθεί μπροστά στους αστυνομικούς και να συλληφθεί.
«Έμοιαζε σαν να ήθελε να τη συλλάβουν. Τότε σκέφτηκα ότι η ακινησία αυτή μου έδινε τη δυνατότητα να την τραβήξω φωτογραφία. Η σκηνή δεν ήταν τόσο βίαιη. Η γυναίκα δεν επέδειξε εχθρική συμπεριφορά οπότε και δεν σημειώθηκε σύγκρουση με την αστυνομία », ανέφερε ο κ. Μπάτσμαν, ο οποίος μιλώντας για τη στάση που κράτησε η 35χρονη έκανε λόγο για φιλειρηνική διάθεση.
Έχοντας περάσει αρκετές ώρες στη φυλακή μαζί με άλλους διαδηλωτές, η Ιέσια διαβεβαίωσε την οικογένειά της ότι είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της.
Σε ανάρτησή της στο Facebook, τη Δευτέρα, έγραφε: «Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας, αλλά το ότι είμαι ασφαλής το οφείλω στον Θεό. Αισθάνομαι τυχερή που είμαι ασφαλής και ζωντανή και που δεν ήρθα από κοντά αντιμέτωπη με σκληρές εικόνες θυμάτων».
Για μια γυναίκα ισορροπημένη και ψύχραιμη που χρησιμοποίησε ως ασπίδα προστασίας την δύναμη της προσωπικότητάς της μίλησαν αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ελισάβετ Σταμοπούλου    .,,    Newsroom ΔΟΛ
~  To Ιράν μετά την άρση του διεθνούς εμπάργκο, εις βάρος του, αναζητεί τρόπους μεταφοράς του φυσικού του αερίου παρακάμπτοντας την μη φιλική Τουρκία. Το γεγονός αυτό αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα, που μπορεί να αποτελέσει κόμβο ενέργειας σε περίπτωση μεταφοράς υδρογονανθράκων στο νότιο τομέα.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Βούλγαρου π/θ στο Ιράν ζητήθηκε, εκ μέρους του  Ιράν, η συμμετοχή της Βουλγαρίας σε ένα νέο διάδρομο μεταφοράς φυσικού αερίου με αφετηρία τον Περσικό Κόλπο, που θα διατρέχει την Μαύρη Θάλασσα, παρακάμπτοντας την Τουρκία.  Ο διάδρομος αυτός θα ενώνει το Ιράν, την Αρμενία, την Γεωργία, την Βουλγαρία και θα διασυνδέεται με την Ελλάδα με τον ενεργειακό κόμβο στην Βουλγαρία, που έχει ανακοινωθεί φέτος για εφοδιασμό τόσο της Ελλάδας όσο και μεταφορά του με προορισμό την Αλβανία – Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη. Η Τεχεράνη δείχνει επίσης ενδιαφέρον για συμμετοχή  στο κοινό πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για ένα τερματικό σταθμό αερίου στην Αλεξανδρούπολη.
Είναι σαφές πως ανοίγονται νέοι δρόμοι για το ενεργειακό πεδίο της χώρας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να αγνοήσει την ευκαιρία αυτή.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ για ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ! Ανατρέπονται ΟΛΑ...

~  Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλη μία, πολύ σημαντική αλλαγή εξετάζει η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο και δεν είναι άλλη από τη μείωση του ορίου 3% για την είσοδο στη Βουλή, κάτι που αλλάζει τα πάντα σε ό,τι αφορά τα κόμματα που διεκδικούν μια θέση στο Κοινοβούλιο.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει να ασχοληθεί μα κάτι άλλο, πιο αναγκαίο, και "σπαζοκεφαλιάζεται" με τον εκλογικό νόμο, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιου μπόνους αλλά, και να βρεθούν οι ψήφοι που απομένουν για να φτάσουν τις διακόσιες, αφού η κυβέρνηση έχει κολλήσει στο νούμερο 197.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ!Ψηφίστηκε επί της αρχής ο νέος νόμος...

~ Ψηφίστηκε επί της αρχής ο εκλογικός νόμος από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων, κατά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ενώ η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε και το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε τη "μυστική" λίμνη της Αθήνας...

~ Μια πανέμορφη τεχνητή λίμνη, για πολλούς όχι και τόσο γνωστή, βρίσκεται λίγο έξω απ’ το κέντρο της Αθήνας.

 Η λίμνη Μπελέτσι, βρίσκεται στα 600 μέτρα υψόμετρο με μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα και βάθος 9 μέτρα και δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και τελικά χρησίμευσε αφενός ως αποθήκη νερού για τα έργα της περιοχής και αργότερα ως υδροβιότοπος. 
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει κανείς, για να φτάσει στην όμορφη λίμνη, είναι από το Τατόι προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και αποτελεί ιδανικό κοντινό προορισμό, για μια ευχάριστη βόλτα, ειδικά εάν το επιτρέπει και ο καιρός. Επίσης, περιμετρικά της λίμνης υπάρχουν μονοπάτια, τα οποία μπορεί να ακολουθήσει κανείς για έναν όμορφο περίπατο.

*** 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ο Αρμαγεδδών έρχεται...

~ Ο τρόμος που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές έχει συγκεκριμένη φράση. «Monte dei Paschi di Siena».
Στις 29 Ιουλίου θα γίνουν τα stress Test των ιταλικών τραπεζών και η αρχαιότερη τράπεζα του κόσμου η Monte dei Paschi di Siena δεν πρόκειται να τα περάσει, εμ αποτέλεσμα να απαιτηθούν κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της.
Οι αγορές μάλιστα αποκαλούν την  Monte dei Paschi di Siena «πυροκροτητή» που θα προκαλέσει σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων.
Oι Ιταλοί προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πράγματα λέγοντας ότι δεν θα προκύψουν ποτέ τέτοια νούμερα από τα strees test και ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με οικονομολόγο, ο οποίος με τίποτα δεν θα ήθελε να επιβεβαιωθεί στις προβλέψεις του, καθώς η τράπεζά του, η Deutschebank, ακολουθεί αμέσως μετά.
Γιατί αυτό; Η γερμανική τράπεζα τονίζει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι έτοιμες να καταρρεύσουν, μαζί με την ΕΕ, και η μόνη λύση είναι ένα σχέδιο διάσωσης 150 δισεκατομμυρίων ευρώ  για να ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης, όπως έγραψε σε άλλο άρθρο του το voicenews. Εάν καταρρεύσουν οι ιταλικές τράπεζες, ή έστω μία και ακκολουθήσει με τη μέθοδο ντόμινο όλο το ιταλικό σύστημα, τότε η γερμανική τράπεζα δε θα αντέξει τους κλυδωνισμούς.
Η Deutsche bank αναφέρεται σε δύο πράγματα όταν κάνει εκτιμήσεις ως προς τις ιταλικές τράπεζες.
Στα 150 δισεκ με bail out και στο πάγωμα του bail in, το περιβόητο BRRD.
Η Deutsche bank έχει κεφαλαιακό πρόβλημα και ζητάει bail out δηλαδή οι ανακεφαλαιοποιήσεις να πραγματοποιούνται με κρατικά κεφάλαια και όχι μέσω της οδηγίας BRRD και Bail in
Η Γερμανική κυβέρνηση αντίθετα υποστηρίζει ένθερμα το bail in την εμπλοκή των ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (μέτοχοι, ομολογιούχοι και στο τέλος καταθέτες) και η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα η Deutsche bank υποστηρίζει το bail out δηλαδή την κρατική βοήθεια.
Για πρώτη φορά λοιπόν η γερμανική τράπεζα είναι έκθετη καθώς δεν έχει πλέον το ελληνικό «πρόβλημα» να την κρύβει αλλά και η γερμανική κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να την καλύψει.
Αυτό σημαίνει πως η γερμανική τράπεζα θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της, κάτι που θα απαιτήσει τεράστια κεφάλαια. Το γερμανικό κράτος δε θα τα δώσει. Θα κληθούν οι μέτοχοι, ομολογιούχοι ακόμα και καταθέτες της τράπεζας.
Μπορείτε όμως να φανταστείτε τι έχει να γίνει. Όλα αυτά από μία μικρότερη, ιταλική τράπεζα στις 29 Ιουλίου….

***  ΧΑΜΟΣ στο διαδίκτυο! «Πρώτη φορά αριστερά»...

~ Το ελληνικό δημψήφισμα έδωσε έμπνευση σε δύο εξαιρετικά ταλαντούχες αδελφές για να γράψουν τραγούδι που σαρώνει τις τελευταίες ώρες τα κοινωνικά δίκτυα.
Η Τζωρτζίνα και η Άννα Βασιλείου έγραψαν ένα τραγούδι που σαρώνει και έχει ως τίτλο «Πρώτη φορά αριστερά», με θέμα τη χαμένη γενιά των Ελλήνων.
Η Άννα και η Τζωρτζίνα Βασιλείου, ηθοποιός η μία και μουσικός η άλλη, είναι κόρες του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή, Γιάννη Βασιλείου.

***  Είδηση ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!Κανένα ΜΜΕ δεν το έδειξε...

~  Επιτέλους με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής του Βοτανικού, του πολιτιστικού συλλόγου "Αθηνά", του συλλόγου εφέδρων "Πολίτες Οπλίτες" και της «Αναγέννηση Ελλήνων", θα δημιουργηθεί το πρώτο hot spot για αναξιοπαθούντες Έλληνες, την περιοχή του Βοτανικού και μάλιστα, στη θέση που προοριζόταν να γίνε το τζαμί που νομιμοποίησε η κυβέρνηση.

Βασιζόμενοι σε νόμο του 2002, ο οποίος λέει ότι δημόσια κτίρια που δεν έχουν αξιοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένου σκοπούς, οι παραπάνω ομάδες κατάφεραν και μετά από συνεννόηση με τους φορείς θα κατασκευαστεί το κέντρο φιλοξενίας για Έλληνες άστεγους, στην Ιερά Οδό 114.

Eίναι δεδομένο πως υπάρχουν άπειροι συμπολίτες μας οι οποίοι χρειάζονται την αρωγή μας και τη βοήθειά μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν πως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά στη χώρα μας. Διαβάστε αποσπάσματα από το δελτίο τύπου: "Η χώρα μας έχει κατακλυσθεί από εποίκους χωρών των οποίων τα οικονομικά αδιέξοδα σε συνδυασμό με τις εσωτερικές θρησκευτικές και φυλετικές προστριβές καθώς και την ιμπεριαλιστική ληστρική παρέμβαση – επέμβαση της Δύσης, μετέτρεψε την Ελλάδα σε τεράστιο πεδίο κατασκήνωσης λαθρομεταναστών και προσφύγων. Οι στρατιές των μεταναστών που μεθοδευμένα διοχετεύονται στην Ευρώπη, συμπιέζουν τους μισθούς και υπονομεύουν τα εργατικά δικαιώματα μαζί με τα άλλα δικαιώματα των ιθαγενών πολιτών, δηλαδή κοινωνικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά, τα οποία οι πολίτες της Ευρώπης κατέκτησαν με πολύχρονους αγώνες…Εμείς λοιπόν δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές αυτής της καταστροφής της πατρίδας και του λαού της. Έτσι αποφασίσαμε την δημιουργία του πρώτου χοτσποτ για τους Έλληνες αναξιοπαθούντες στον χώρο του Βοτανικού, μιας περιοχής όπου τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης είναι πέρα για πέρα εμφανή, έντονα και πληγώνουν βαθύτατα την ψυχή του ελληνισμού. Ένα χοτσποτ για Έλληνες αστέγους, έτσι ώστε να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, ένα πιάτο φαγητό και ένα χέρι για να στηριχθούν επειδή είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί, όπως τους θέλουν οι οικονομικοί δολοφόνοι που συνδιαλέγονται με τις εκάστοτε ενδοτικές κυβερνήσεις που υπόσχονται τα μύρια όσα και εν τέλει ψευδόμενες πράττουν τα αντίθετα".

*** ΣΟΚ! Πανικός στο υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ...

~  Ατύχημα συνέβη σήμερα το πρωί στο υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, που βρίσκεται στα  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει, υπαξιωματικός ο οποίος δούλευε εντός τορπιλοσωλήνα, να τραυματίστηκε στα πόδια, όταν κάποιος χωρίς να γνωρίζει την παρουσία του εκεί έκλεισε το “καπάκι” του τορπιλοσωλήνα.

Ο υπαξιωματικός, φέρεται να  έχει τραυματιστεί στα πόδια, χωρίς να είναι ακόμη γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασής του.

*** ΣΟΚ! Τούρκοι και Ισλαμιστές Τρομοκράτες πολεμούν δίπλα-δίπλα...ΒΙΝΤΕΟ

~ Όλοι γνωρίζουμε ότι Τούρκοι και Τζιχαντιστές συνεργάζονται κατά των Κούρδων, και από ότι φημολογείται, με τις ευλογίες της Κλίντον.
Τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης φέρνουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας μία εξαιρετικά σημαντική πληροφορία. Σύμφωνα με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΛΚ) και το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (ΔΚΛ), το τουρκικό Προεδρικό έχει προχωρήσει στην δημιουργία μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης, η οποία λαμβάνει μέρος στον πόλεμο της Συρίας και καταπολεμά το κουρδικό κίνημα.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δίνουν βάρος στην Εταιρεία Σαντάτ, η οποία ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια, την στιγμή που κορυφωνόταν ο εμφύλιος στην Συρία. Ο εν αποστρατεία στρατηγός Αντνάν Τανρίβερντι μαζί με ομάδα συμβούλων προχώρησε στην ίδρυση της εν λόγω εταιρίας, η οποία σύμφωνα με την επίσημη εγγραφή και το καταστατικό της ιδρύθηκε για να παρέχει υπηρεσίες και συμβουλές «ασφάλειας» στην Τουρκία και στο διεθνές πεδίο.
Από την αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν ότι έχουν στη διάθεση τους στοιχεία που δείχνουν ότι η οργάνωση εκπαιδεύει μαχητές για τον πόλεμο της Συρίας. Από την πλευρά του, το κουρδικό κίνημα και το ΔΚΛ ,αφήνει να εννοηθεί, ότι πριν από λίγες ημέρες, στο νοτιοανατολικό κομμάτι της Τουρκίας, παράγοντες που διατηρούν συνεργασία και σχέσεις με την εν λόγω οργάνωση επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα κτίριο, στο οποίο κρατούνταν 34 Κούρδοι ακτιβιστές. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση ενός αξιωματικού του τουρκικού στρατού. Αυτό ισχυρίζεται  και η Σαμπαχάντ Τουντζέλ, που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΚΛ και του κουρδικού κινήματος.
Το θέμα επίσης είναι ο κ. Τανρίβερντι που ξεχωρίζει με την συντηρητική κοσμοθεωρία του. Είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος στρατηγός που έχει ανακοινώσει δημοσίως την προσκόλληση του στην ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ. Στην «εταιρία» του εργάζονται καθηγητές, επιστήμονες και σύμβουλοι που συμμερίζονται την εν λόγω πολιτική γραμμή και εκφράζουν θαυμασμό για το πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου και το έργο του. Για το λόγο αυτό, η τουρκική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια παραστρατιωτική οργάνωση που λαμβάνει εντολές απευθείας από το νέο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.
Video  : Turkish Gendarmerie Soldiers shout Allahou Akbar #ParisAttacks #RussianPlane #AnkaraBombing ,  https://youtu.be/44-8ax-JQ4k  .-

*** ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ!Άγριο ΚΡΑΞΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!Έψαχνε να κρυφτεί...ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ

~  Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στη Λάρισα, όταν παρουσιάστηκε για να μιλήσει στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Την ώρα που ο κ. Αποστόλου μιλούσε σε εκδήλωση-διαλόγου με τους αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ήρθαν σε έντονο διαπληκτισμό με την αστυνομία γιατί δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης και μπήκαν από τη δεύτερη πόρτα της αίθουσας και διέκοψαν την ομιλία του.
Παρά την ένταση, ο ίδιος ο κ. Αποστόλου καλούσε διαρκώς τους αγρότες να πάρουν το λόγο στο βήμα, κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό.  ΒΙΝΤΕΟ  :
ONLARISSA.GR - Διαμαρτυρία αγροτών στον Αποστόλου 2 , https://youtu.be/pFl13XlkmgE  .-

***  Από σήμερα  έως τις 15 Ιουλίου το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας για τον Αριστοτέλη…

~  Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου με θέμα τη «Φιλοσοφία του Αριστοτέλη» και εναρκτήριες ομιλίες των Dermont Moran από την Ιρλανδία και Βασιλικής Καραβάκου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Το συνέδριο διεξάγεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου.
Αφορμή του Συνεδρίου είναι τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλους και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (International Federation of Philosophical Societies (FISP).
Στόχος του, είναι κυρίως να διερευνήσει και να τονίσει τη σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού του Αριστοτέλη για τα δημόσια πράγματα, αλλά και εν γένει για τα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα.
Το Συνέδριο διεξάγεται στην Αθήνα, όπου ο Αριστοτέλης έζησε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του, μαθήτευσε επί μακρόν και δίδαξε στην Ακαδημία του Πλάτωνα, ίδρυσε το Λύκειο, δίδαξε και μεγαλούργησε. Οι αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές που έφεραν πρόσφατα στο φως το Λύκειον του Αριστοτέλους,θα είναι στο επίκεντρο του Συνεδρίου. Επίσης, για την υφή και την ποιότητα της δημοκρατικής πολιτείας θα υπάρξουν ειδικές συνεδρίες με επιλεγμένους ομιλητές στον ιερό και ιστορικό χώρο του Λυκείου, της Ακαδημίας Πλάτωνος, της Πνύκας και του Ολυμπίου Διός.
Στη Φιλοσοφική Σχολή, σε όλη την διάρκεια του συνεδρίου, λειτουργεί έκθεση βιβλίου φιλοσοφικού επιστημονικού περιεχομένου, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο υφυπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης, θα παρουσιάσει στις 13 Ιουλίου τη θεατρική παράσταση «Αριστοτέλης» σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***Κυριακή  10  Ιουλίου  2016 :
 ΓΑΛΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ     0-1 , (0-0) .- ^
 
Τα  γκόλ  : Με γκολ του Έντερ στην παράταση στο  109ο  λεπτό .-
Διαιτητής του τελικού, ορίσθηκε ο Αγγλος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Βοηθοί του οι Σίμον Μπεκ (Αγγλία), Τζέικ Κόλιν (Αγγλία), επιπρόσθετοι οι Άντονι Τέιλορ (Αγγλία), Αντρέ Μαρινιέρ (Αγγλία) και τέταρτος ο Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία).
Κάρτες : Σέντρικ.
ΚΑΡΤΕΣ: Σέντρικ, Ζοάο Μάριο, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Ζοάο Φόντε, Ρούι Πατρίσιο - Ουμτιτί, Ματουιντί, Κοσιελνί, Πογκμπά
 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (66΄ Μουτίνιο), Σάντσες (79΄ Έντερ), Ζοάο Μάριο, Νάνι, Ρονάλντο (25΄ Κουαρέσμα).
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό (110΄ Μαρσιάλ), Παγέτ (58΄ Κομάν), Γκριεζμάν, Ζιρού (78΄ Ζινιάκ).

Η Πορτογαλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού ούτε ο τραυματισμός και η αποχώρηση του φυσικού ηγέτη της μόλις στο 25ο λεπτό στάθηκε ικανός να λυγίσει το αδάμαστο πνεύμα που έχει εμφυσήσει στο ιβηρικό συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος.

Το γκολ του Έντερ στο 109ο λεπτό «πάγωσε» το «Σταντ ντε Φρανς» κι έδωσε τη νίκη με 1-0 στους Πορτογάλους, που «ξόρκισαν» την κατάρα του 2004, νίκησαν τους «τρικολόρ» ύστερα από 40 χρόνια και κατάκτησαν το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους παίζοντας στον τελικό, όπως και η Ελλάδα, στην έδρα του αντιπάλου της. Παράλληλα, δεν επέτρεψε στους Γάλλους να γίνουν η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που θα κατακτούσε δεύτερο τίτλο ως διοργανώτρια.


Και μία σύμπτωση: μετά τον Κλάουντιο Ρανιέρι που δημιούργησε το μεγαλύτερο θαύμα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Premier League με τη Λέστερ, απόψε ένας άλλος πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, ο «δικός» μας Φερνάντο Σάντος, έφτασε επίσης στην κορυφή της Ευρώπης με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του!

Γαλλία: Γιορίς, Εβρά, Γκριζμάν, Παγέ, Ζιρού, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί
Πορτογαλία: Ρουί Πατρίτσιο, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Ρονάλντο, Ζοάο Μάριο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Σεντρίκ, Άντριεν Σίλβα , 25' Αλλαγή για την Πορτογαλία. Κουαρέσμα αντί Κριστιάνο Ρονάλντο.
~Το 2004 όταν η Ελλάδα έκανε το θαύμα της και κέρδισε με 1-0 την Πορτογαλία. Η Γαλλία το 1984 είχε κερδίσει την Ισπανία (2-0), η Ιταλία το 1968 είχε επιβληθεί στον επαναληπτικό της Γιουγκοσλαβίας (2-0) και το 1964 η Ισπανία είχε κερδίσει την Σοβιετική Ένωση (2-1).
~ Είναι η 5η φορά στην Ιστορία των Euro που η διοργανώτρια χώρα φτάνει στον τελικό και μέχρι στιγμής, μόνο μία φορά οι οικοδεσπότες δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.
~ Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πέρασε τον όμιλο με… τρεις ισοπαλίες ως καλύτερη τρίτη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με Ισλανδία (1-1), Αυστρία (0-0) και Ουγγαρία (3-3). Στους «16» η Πορτογαλία χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Κροατίας με 1-0. Στα προημιτελικά η παρέα του Ρονάλντο επικράτησε στα πέναλτι της Πολωνίας με 5-3 (1-1 έληξε ο αγώνας), ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν με 2-0 την Ουαλία.
~ Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον όμιλο, κέρδισε 2-1 τη Ρουμανία, και 2-0 την Αλβανία, ενώ ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ελβετία. Στους «16» οι «τρικολόρ» κέρδισαν 2-1 την Ιρλανδία. Στα προημιτελικά έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ισλανδία και επιβλήθηκαν με 5-2. Στον ημιτελικό «πέταξαν» έξω τους Παγκόσμιους πρωταθλητές Γερμανούς, καθώς τους κέρδισαν με 2-0.
~ Στα μεταξύ τους παιχνίδια οι Πορτογάλοι έχουν να κερδίσουν από το μακρινό… 1975. Πάντως, αμφότεροι ετοιμάζονται να γράψουν Ιστορία. Αν η Πορτογαλία κατακτήσει το τρόπαιο θα το πετύχει για πρώτη φορά, ενώ στην άτυπη κόντρα Ρονάλντο – Μέσι, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει να υπερηφανεύεται ότι έχει κατακτήσει και τρόπαιο με την Εθνική του ομάδα, κάτι που δεν έχει καταφέρει ο Αργεντινός.
~ Από την άλλη, η Γαλλία σε περίπτωση που κερδίσει θα μπει στο κλαμπ με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους (Γερμανία – Ισπανία έχουν από τρία τρόπαια). H Γαλλία το έχει κατακτήσει το EURO και το 1984 και το 2000.

***  Ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπουρούση ο Παναθηναϊκός   Με διετές συμβόλαιο 
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Γιάννης Μπουρούσης, καθώς ο διεθνής σέντερ συμφώνησε με το «τριφύλλι», προκειμένου να φορέσει την πράσινη φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο 33χρονος άσος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Ισπανία με τη Λαμποράλ Κούτσα, την οποία βοήθησε σημαντικά να φτάσει στο φάιναλ φορ της Euroleague, αποκλείοντας μάλιστα στα πλέι οφ τον Παναθηναϊκό.
Η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση για τα δύο επόμενα χρόνια.
Ο Γιάννης Μπουρούσης γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1983, στην Καρδίτσα έχει ύψος 2,15μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Γ.Σ. Καρδίτσας (Γ' Κατηγορία), ενώ στη συνέχεια, μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε από το 2002 ως το 2006. Με την Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2002. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2005-06 τον βρήκε να αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα Μπαρτσελόνα.
Το καλοκαίρι του 2006 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό όπου και παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 2011 κατακτώντας δύο κύπελλα.
Τη διετία 2011-2013 αγωνίστηκε στην ιταλική Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, πριν μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου και παρέμεινε από το  2013 ως το 2015. Με την ισπανική ομάδα αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 και Πρωταθλητής Ισπανίας την ίδια χρονιά. Το 2014 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ στο παλμαρέ του έχει και δύο Σούπερ Καπ.
Το καλοκαίρι του 2015 «μετακόμισε» στη Λαμποράλ Κούτσα με την οποία πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του φτάνοντας μέχρι το Final Four του Βερολίνου, ενώ βγήκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκα.
Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων, με την οποία κατέκτησε το 2002 το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ρωσίας. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 της Σερβίας και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 της Πολωνία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Μπουρούσης: «Είπα... τέλος πάω στον Παναθηναϊκό»    Πρώτες δηλώσεις...

Πρώτη του επιλογή από τη στιγμή που θα έμενε Ευρώπη και δεν θα έκανε το βήμα στο ΝΒΑ ήταν ο Παναθηναϊκός, όπως εξήγησε ο Γιάννης Μπουρούσης στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης των «πρασίνων».
«Όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά με τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μου έδειξε ότι με θέλει στην ομάδα και του υποσχέθηκα πως αν αποφασίσω να μείνω στην Ευρώπη αυτό θα γίνει μόνο για τον Παναθηναϊκό και για εκείνον προσωπικά. Και αυτό έγινε, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα», τόνισε ο διεθνής σέντερ.
Εν συνεχεία, ο Μπουρούσης αποκάλυψε τη συνάντησή του με τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο και το ρόλο που έπαιξε ο ιστορικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ώστε να πάρει την οριστική απόφαση, ώστε να φορέσει τα «πράσινα»: «Στο τελευταίο μας ραντεβού ήταν “παρών” και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος. Όταν μου μίλησε και εκείνος είπα: “τέλος, πάω στον Παναθηναϊκό”. Είναι ο πιο ιστορικός παράγοντας στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος τον οποίο όλοι σέβονται και αποτέλεσαν μεγάλη τιμή για εμένα τα λόγια του. Νιώθω τόσο μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση γι’ αυτόν τον άνθρωπο που δεν μπορούσα να μην τον ακούσω».
Όσο για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Παναθηναϊκό προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του, σημείωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και η πιο επιτυχημένη της τελευταίας εικοσαετίας. Ήθελα πάρα πολύ να γίνω μέρος αυτής της σπουδαίας ιστορίας και είναι μεγάλη τιμή για μένα να φορέσω αυτή τη φανέλα. Παλαιότερα έφτασα κοντά, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να πραγματοποιηθεί».
Κλείνοντας, απέφυγε τις μεγάλες υποσχέσεις, λέγοντας πως: «Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Έχω μεγάλο κίνητρο να πετύχω στον Παναθηναϊκό και θα κάνω τα πάντα για να τον βοηθήσω να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του νέου προπονητή μου, Αργύρη Πεδουλάκη. Υγεία να έχουμε και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Αργεντινός άσος ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πολύ κοντά      ,   Μένει στο λιμάνι ο Καμπιάσο!


    Τα ερυθρόλευκα θα φορά και τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο Αργεντινός άσος ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πολύ κοντά.
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Εστεμπάν Καμπιάσο", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Εστεμπάν Καμπιάσο μίλησε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:
«Είμαι ευτυχισμένος που παραμένω στην οικογένεια του Ολυμπιακού και θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη και ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι μπροστά στους μοναδικούς, θρυλικούς φιλάθλους μας», τόνισε ο Αργεντινός.
Στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού δεν διευκρινίζεται το χρονικό διάστημα της συνεργασίας. Ωστόσο, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν υπεγράφη συμβόλαιο ενός έτους μέχρι το τέλος της νέας σεζόν.
 
*** Παίκτης του ΠΑΟΚ (και) ο Κάνιας 
Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Χοσέ Κάνιας, με την ΠΑΕ του Δικεφάλου να ανακοινώνει την απόκτησή του.
Όπως είχε μεταδώσει στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου, ο παίκτης είχε εξασφαλίσει την ελευθερία του από την Εσπανιόλ και το μόνο που απέμενε, ήταν η υπογραφή των συμβολαίων, εξέλιξη που σημειώθηκε πριν από λίγο, με τη συμφωνία να παίρνει επίσημη μορφή.
Ο Ισπανός χαφ υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: 
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας από την Εσπανιόλ. Ο Ισπανός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο για τα επόμενα τρία χρόνια.
11.07.2016 Γεννήθηκε στην Ανδαλουσία στις 27 Μαΐου του 1987, στην πόλη Χερέθ Ντε Λα Φροντέρα στο Κάντιθ και έμαθε το σπορ στα Τμήματα Υποδομής της Ρεαλ Μπέτις. Αφού πέρασε από όλα τα κλιμάκια της Ακαδημίας, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 3 Μαΐου του 2009 σε μία εντός έδρας ήττα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά μπήκε σαν κανονικό μέλος στην πρώτη ομάδα των Βερδιμπλάνκος το 2010, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Segunda Division.
Ο Κάνιας είχε 16 συμμετοχές και συνέβαλε στην επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της Μπέτις, πραγματοποιώντας γεμάτες χρονιές. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις τον καθιέρωσαν ως ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της Primera Division, με τις σειρήνες από την Αγγλία να μην αργούν να εμφανιστούν.
Τον Απρίλιο του 2013 αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Ανδαλουσιάνους και συμφώνησε με την Σουόνσι με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην Premier League.
Προσαρμόστηκε άμεσα στα δεδομένα του Νησιού και φόρεσε την φανέλα των Ουαλών 35 φορές μέσα στην σεζόν, μετά το φινάλε της σεζόν όμως έλυσε το συμβόλαιο του για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Επόμενος και τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν τον ΠΑΟΚ, η Εσπανιόλ.
Έμεινε δύο χρονιές στην Βαρκελώνη συμπληρώνοντας 48 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

***  Στην τελική ευθεία η μεταγραφή του     
Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Γουακάσο
 Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Γουακάσο
Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Μουμπάρακ Γουακάσο για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, όπως μετέδωσε ο Διονύσης Δεσύλλας στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6.
Ο Γκανέζος μέσος που έμεινε ελεύθερος τη Ρουμπίν Καζάν είχε ενημερώσει τον Αντρέα Στραματσόνι πως τακτοποίησε το θέμα με το διαβατήριό του, και σήμερα το πρωί έκανε πράξη την υπόσχεσή του.
Ο Αφρικανός χαφ ήρθε στη χώρα μας με πτήση από την Κωνσταντινούποληυ και μετέβη απευθείας στο metropolitan για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αν όλα πάνε καλά, ο παίκτης θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι».
Το μεσημέρι αναμένεται στην Ελλάδα και ο μάνατζέρ του, ώστε να τελειώσουν οι συζητήσεις των δύο πλευρών και να πέσουν οι υπογραφές.

***  Φιλικό ,  ΑΕΚ -ΒΙΓΚΡΙ  1-0  /- ^ Στην Πολωνία...
Φιλική νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί της Βίγκρι
Φιλική νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί της Βίγκρι
~  Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Βίγκρι σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Πολωνία, όπου η Ένωση πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν στην δημιουργία φάσεων.
Η ΑΕΚ, που στο 72΄ είχε δοκάρι σε σουτ του Γιόχανσον, κατάφερε να πάρει την νίκη με κεφαλιά του Βασιλαντωνόπουλου στο 88΄ μετά από κόρνερ του Μπαρμπόσα.
Στο 90΄ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους αλλά ο Τσοχ απέκρουσε το πέναλτι του Πέκχαρτ.
Βίγκρι: Τσοχ, Μπαρτόφσκι, Βιχτόφσκι, Γιαρζεμπόφσκι, Κουάμε, Αουγκουστίνιακ, Γκάσκα, Ραντέτσκι, Κάζντιορ, Κόζακ, Ανταμεκ.
ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια): Βούρας (46΄ Ντούνης), Μπακάκης (61΄ Γκάλο), Ζόριτς, Σβάρνα (Τσιγκρίνσκι), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (46’ Γιόχανσον), Σιμόες (52΄ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (61΄ Ανάκογλου), Αραβίδης (46΄ Πέκχαρτ), Μπακασέτας (73΄ Βασιλαντωνόπουλος), Βάργκας (46΄ Μπαρμπόσα).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Λευκή ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ματς στην Ουαλία
Στα προκριματικά του Champions League
Λευκή ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ματς στην Ουαλία
~ Ισόπαλος χωρίς τέρματα ήρθε ο ΑΠΟΕΛ με την Νιου Σεντς στο πρώτο παιχνίδι του Β' προκριματικού γύρου του Champions League.
Οι Κύπριοι δεν παρουσιάστηκαν έτοιμοι και φαίνεται ότι δυσκολεύτηκαν στον πλαστικό χλοοτάπητα που υπήρχε στο γήπεδο τον Ουαλών, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ελάχιστες φάσεις.
Στην μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία το σουτ του Εφραίμ στο 50’ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την άλλη βδομάδα, όπου ο ΑΠΟΕΛ θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να περάσει στην επόμενη φάση.
Νιου Σεντς: Χάρισον, Μάριοτ, Μπέικερ, Ράουτλετζ, Μπρόμπελ(72' Γουίλιαμς), Μούγιαν, Ρολινσον, Κίσλεβιτς, Κίγκλι, Έντουαρτς (36΄ Σέρτζεντ), Πράις
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Αλεξάνδρου, Μιλάνοφ, Βινίσιους(71' Ορλάντι), Μοράις, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ(82' Αλωνεύτης), Βάντερ, Σωτηρίου
~*   Συνοπτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων:
Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
 ΤΡΙΤΗ

 Ζρινίτσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 1-1
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-Άλασκερτ (Αρμενία) 2-0
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Ντούντελανζ (Λουξεμβούργο) 2-0
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)-Σέριφ (Μολδαβία) 3-2
Βαλέτα (Μάλτα)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 1-2
Νιού Σεντς (Ουαλία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 0-0
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-SJK Σεϊναγιόκι (Φινλανδία) 2-0
Λίνκολν (Γιβραλτάρ)-Σέλτικ (Σκωτία) 1-0
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Λιέπαγια (Λιθουανία) 1-0
Βαρντάρ (ΠΓΔΜ)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-2
ΤΕΤΑΡΤΗ

 Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Τρέντσιν (Σλοβακία)
Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία)-Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο)
Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία)-Αστάνα (Καζακστάν)
 * Σκεντέρμπεου (Αλβανία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Νόρκεπινγκ (Σουηδία)
Ντάνταλκ (Ιρλανδία)-Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)
Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία)-Κοπεγχάγη (Δανία)
 * Η Σκεντέρμπεου τελεί εν αναμονή της απόφασης του CAS, καθώς τελεί υπό αποκλεισμό ενός έτους από την UEFA, για συμμετοχή σε χειραγωγημένους αγώνες.
 *Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 19/20 Ιουλίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 *** Περίπατος της εθνικής νέων γυναικών επί της Ολλανδίας με 100-80   Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...
Περίπατος της εθνικής νέων γυναικών επί της Ολλανδίας με 100-80
~ H Εθνική Νέων Γυναικών σημείωσε την πρώτη της νίκη, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Mατοσίνιος της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέτριψε την Ολλανδία με 100-80.
Με αυτή την νίκη η Εθνική προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης (ως 2η του Γ' ομίλου), όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (13/7, 16:00) τον 3ο του Δ' ομίλου.
Φανταστική εμφάνιση από την Χριστινάκη που σημείωσε 35 πόντους με άξια συμπαραστάτρια την Παυλοπούλου που άγγιξε το νταμπλ νταμπλ με 9 πόντους και 10 ασίστ.
Τα δεκάλεπτα: 28-22, 44-45, 61-69, 80-100
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κουιγτ 12 (1), Κορνέλιους 9(3), Καντεμπέν 3(1), Ντεν Χεεντεν 5, Βος 4, Φοκε 17(5), Νοϊμπα 12(1), Βαν Κλέεφ 9(3), Ντε Ρααλ, Βαν Βλιμεν 3(1), Χοφ 6, Στέγκινκ.
ΕΛΛΑΔΑ: Γεροστεργίου 12 (2), Σταμάτη 7(1), Παυλοπούλου 21(1 τρ, 10 ασιστ, 9 ριμπ.), Χριστινάκη 35(3), Θεοδώρου, Ντάνου, Νίξινα 5, Φασούλα 14 (9 ριμπ.), Καραμπάτσα 6, Λούκα.
Newsroom ΔΟΛ

*** Χωρίς Λέτο και Τελάντερ στο φιλικό με τη «Φενέρ»    Την Τετάρτη το βράδυ
Χωρίς Λέτο και Τελάντερ στο φιλικό με τη «Φενέρ»
~ Οι Σεμπάστιαν Λέτο και Ράσμους Τελάντερ δεν θα μπουν το πρωί (08:20) της Τετάρτης στο αεροπλάνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη Φενέρμπαχτσε.
Οι δύο ποδοσφαιριστές συνέχισαν και σήμερα το απόγευμα με ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι συμπαίκτες τους έκαναν τακτική και παιχνίδι στο μισό γήπεδο.
Μετά την προπόνηση ο Αντρέα Στραματσόνι ανακοίνωσε τα ονόματα των 21 ποδοσφαιριστών που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία και είναι οι: Στιλ, Βλαχοδήμος Ο., Μέστο, Μαρινάκης, Ρέις, Μολέδο, Ιβανόφ, Ευαγγέλου, Χουλτ, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Στάικος, Κουτρουμπής, Λεντέσμα, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος Π., Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

 ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . -
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-

 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-
~

 ~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: