ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015  :
~
 *  Kalamata παραλία 03/06/2015: http://youtu.be/I9XAyohD3G8  ,

Stamatakos στην Μαρίνα Καλαμάτας 01/06/2015 : http://youtu.be/K9Eq9xcvoVU  ,

* ~ ΔΕΤΕ  πως ένα χταπόδι απέδρασε από ένα γυάλινο βάζο με βιδωτό καπάκι  : https://youtu.be/IvvjcQIJnLg  ,.-


~* 38α γεννέθλια Βλάση S.S. 05/06/2015: http://youtu.be/fw0dKBEFZI0 ,


~

~ 5 Ιουνίου
Ιερομαρτύρων Δωροθέου († 362) και Θεοδώρου, επισκόπων Τύρου. Δέκα Μαρτύρων, των εν Αιγύπτω: Απόλλωνος, Αρείου, Γοργίου, Λεωνίδου (πατρός Ώριγένους), Μαρκιανού, Νικάνδρου, Πάμφωνος, Υπερεχίου, Ειρήνης και Σελήνης (†δ΄αι.). Μαρτύρων Πλουτάρχου και Σερίνου. Κόνωνος και Χριστόφορου, των από Ρώμης. Νόννου. Νεομάρτυρος Μάρκου, του νέου, του εν Χίω (1) (1801). Οσίου Θεοδώρου δουκός, του Ρώσου.
(1) Ο άγιος νεομάρτυρας Μάρκος, γεννήθηκε στη Σμύρνη. Σε νεαρή ηλικία το 1788, νυμφεύθηκε, αλλά συσχετίσθηκε στην Έφεσο με μίαν άλλη χριστιανή γυναίκα και κάποια ημέρα συνελήφθησαν επ` αυτοφώρω. Ο άγιος και η ερωμένη του αρνήθηκαν την πίστη τους ενώπιον του κριτή. Γρήγορα όμως αισθάνθηκε τύψεις για την ανόσια πράξη του, γι` αυτό με δάκρυα εξομολογήθηκε το γεγονός σε κάποιο φημισμένο πνευματικό ο οποίος τούς διευκόλυνε να φύγουν στη Σμύρνη και μετά από αρκετές περιπλανήσεις να φθάσουν στη Βενετία όπου χρίστηκαν με Άγιο Μύρο και νυμφεύθηκαν. Μέσα του όμως σιγόκαιγε η φλόγα του μαρτυρίου. Την πρώτη φορά ο πνευματικός του τον απέτρεψε. Τότε ο Μάρκος αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Χίο. Εκεί μετά από θερμή προσευχή, και αφού μετάλαβε των αχράντων μυστηρίων, παρουσιάσθηκε στο κριτήριο όπου με θάρρος ομολόγησε την πίστη του στο Σωτήρα και Λυτρωτή Χριστό. Συνελήφθη και ρίχθηκε στη φυλακή όπου υπέστη σκληρά βασανιστήρια. Το ίδιο συνέβη και τη δεύτερη φορά που παρουσιάσθηκε στο κριτήριο, ακλόνητος και ακτινοβόλος, διακήρυξε την ορθόδοξο πίστη του. Οι Τούρκοι τον έριξαν από τις σκάλες, τον φυλάκισαν εκ νέου και τον υπέβαλαν σε φρικτότερα βασανιστήρια. Οι χριστιανοί της Χίου όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός, άρχισαν να νηστεύουν και να προσεύχονται θερμά για να τον ενισχύσει ο Κύριος. Αφού κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων, οδηγήθηκε στις 5 Ιουνίου 1801 στον τόπο της εκτέλεσης, όπου τον αποκεφάλισαν χαρίζοντας στην Εκκλησία ένα ακόμη καλλίνικο μάρτυρα.
05/06  Απολυτίκιο του Αγ. Δωροθέου επισκόπου Τύρου - 5 ΙΟΥΝΙΟΥ: https://youtu.be/IcH13zSTa7o?list=PLB23495D1F3331491

~
***  Ενοχή για την απάτη ...Λαγκάρντ          
     
Ενοχή για όλους τους κατηγορουμένους πρότεινε η εισαγγελέας
Την Τετάρτη 17 Ιουνίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, αφού για τότε διακόπηκε εκ νέου η χθεσινή του συνεδρίαση, για την υπόθεση επιχειρηματία ο οποίος είχε δραστηριότητες σε χώρες της Αφρικής, έπρεπε να πληρωθεί για έργο που είχε εκτελέσει με 83 εκατ. δολάρια, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν εξαιτίας προβλημάτων με τις τράπεζες, που του είχαν μπλοκάρει τους λογαριασμούς και για να καταφέρει να τους ξεμπλέξει, δε δίσταζε να δανείζεται δεκάδες χιλιάδες ευρώ από άτομα που εξαπατούσε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.
Τα όσα ακούστηκαν χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου ξεπερνούν ακόμη και τα πιο ευφάνταστα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ενώ η υπόθεση συνδέθηκε, έστω και προσωρινά, μετά την κατάθεση μάρτυρα, με τη δολοφονία του δικηγόρου Σπ. Ιωάννου στην Κυπαρισσία. Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο φόνος έγινε για χάρη του συγκεκριμένου επιχειρηματία.
Μαζί του στο εδώλιο ήταν η επί πολλά χρόνια σύντροφος του ηλικιωμένου επιχειρηματία και ένας ακόμη άντρας, συνταξιούχος, ανώτερος υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας, ενώ την ενοχή των τριών πρότεινε η εισαγγελέας της Έδρας.
Μαρτυρίες
Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση μάρτυρα από την Τριφυλία, κουμπάρου του πρώτου μάρτυρα, ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων. Όπως είπε, ο κουμπάρος του τον πληροφόρησε για τα πολλά χρήματα του επιχειρηματία. Ο κουμπάρος του, συνέχισε, τον πληροφόρησε για τον κατηγορούμενο, πως θα έκανε επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά θα έπρεπε πρώτα να ξεμπερδέψει με τους λογαριασμούς του, προκειμένου να τις ξεκινήσει και θα έπρεπε να δοθούν προς τούτο κάποια χρήματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν έβαζε 1.000 ευρώ, θα έπαιρνε 100.000 σε κέρδος.
Επίσης, είπε πως ο επιχειρηματίας θα ξεκινούσε τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή, θα γίνονταν οι προμήθειες του εξοπλισμού από τον κουμπάρο του και θα είχε και ποσοστό συμμετοχής στην επιχείρηση.
«Πείστηκα πως ήταν αλήθεια. Ο κατηγορούμενος ήταν πάντα πολύ πειστικός», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο δεύτερος άνδρας κατηγορούμενος τον χαρακτήριζε ως σπουδαίο.
Πρόσθεσε δε ότι του ζητήθηκε να δώσει χρήματα, προκειμένου να αγοραστούν ειδικά κιβώτια από την Κύπρο και να τοποθετηθεί εκεί το μαύρο χρήμα (χαρτονομίσματα βαμμένα με μαύρο χρώμα, που θα αποχρωματίζονταν με την προμήθεια ειδικού φαρμάκου από την Ελβετία), ενώ του παρουσίασε και χαρτί με τη φωτογραφία της Κριστίν Λαγκάρντ και σφραγίδα του ΔΝΤ.
Όπως εξήγησε, κατέθετε ο ίδιος χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς να γνωρίζει το δικαιούχο του, ενώ χρήματα διακινούνταν και μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, καθώς και ότι η κατηγορούμενη είχε υπογράψει ως εγγυήτρια τρεις συναλλαγματικές, ότι θα παραλάβει τα χρήματα. «Άκουσα πολλές δικαιολογίες. Κάποια στιγμή τελείωσαν. Ο κατηγορούμενος λέει ότι έχει χρήματα και θα μας τα δώσει για να αποσύρουμε τη μήνυση», είπε και σε άλλο σημείο ανέφερε πως «μαζεύαμε χρήματα και δίναμε, πιστεύοντας ότι θα τελειώσει. Μέσα από τη φυλακή μάς κατηγορούσε ως τοκογλύφους, αλλά μας απάλλαξε δικαστήριο στην Κυπαρισσία, ενώ κάθε φορά μάς έλεγε ότι τα χρήματά μας είναι εξασφαλισμένα. Σε όλη την Ελλάδα, στις Σέρρες, την Κρήτη, τη Λάρισα, παντού είχε απλώσει τα δίχτυα του».
Είπε ακόμη πως δέχθηκε τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη, προκειμένου να τον διαβεβαιώσει για την ασφάλεια των χρημάτων του, ισχυρισμό που επιχείρησε να αντικρούσει με ερώτησή της η κατηγορούμενη. Πρόσθεσε πως του ζήτησαν και άλλα χρήματα, αλλά δεν έδωσε. Παρά ταύτα, πήρε στα χέρια του τις συναλλαγματικές, συνολικού ύψους 4.500 ευρώ, που έδωσε σε εμπόρους με τους οποίους είχε συναλλαγές.
Ακολούθως κατέθεσε μια γυναίκα, στην οποία σύστησε τον κατηγορούμενο ένας συνεργάτης της από το 1982. Είπε πως είχε επιχείρηση που τύπωνε χαρτί και ο συνεργάτης της την πληροφόρησε για τη δυσχέρεια του κατηγορούμενου να εισπράξει τα χρήματα, ενώ, προκειμένου να του δανείσει 10 εκατ. δραχμές, έβαλε προσημείωση στο σπίτι του γιου της. Έδωσε τα χρήματα επειδή ο συνεργάτης της την έπεισε πως με την επιστροφή του ο κατηγορούμενος θα συνεργαζόταν με αυτόν στην επέκταση ενός εργοστασίου αλατιού και θα έκαναν επιχείρηση στη Νέα Σάντα, όπου θα εργαζόταν κι ο γιος της. Ο κατηγορούμενος της έλεγε πως σε 15 ημέρες θα έπαιρνε τα χρήματά της. Ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι τον πήγε στο αεροδρόμιο, προκειμένου να πετάξει για Μάλαγα, ενώ ξεκίνησε να συντάσσει μόνη της τη μήνυση, επειδή δεν είχε χρήματα, έπειτα από τη συμβουλή γνωστού δημοσιογράφου της τηλεόρασης. Η μάρτυρας είναι η μοναδική που, όπως είπε, κατάφερε να δικάσει τον κατηγορούμενο, αλλά παρά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, το σπίτι δεν έχει αποδεσμευτεί ακόμη.
Μια άλλη μάρτυρας είπε πως το παιδί της πήγαινε στο νηπιαγωγείο με το παιδί της κατηγορούμενης. Μετά το θάνατο του άντρα της, αυτή είχε συστήσει τον ηλικιωμένο ως επιχειρηματία στην Αφρική και πως θα εργαζόταν η ίδια, η κόρη της και το παιδί της κατηγορούμενης σε μονάδα αφαλάτωσης, που θα κατασκευαζόταν στο Λαύριο. Ανέφερε πως έβαλε προσημείωση τρεις κατοικίες, μεταξύ των οποίων και το σπίτι της, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη φίλη της. Ωστόσο, η τελευταία προσημείωση δεν πληρώθηκε (είναι και η μοναδική που υπάρχει στο κατηγορητήριο), βγήκε το σπίτι στον πλειστηριασμό και αυτή έτρεχε να συγκεντρώσει χρήματα για να τον αποφύγει. «Μέχρι και από τη δούλα πήρα 6.500 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, σοκάροντας στην αρχή την Έδρα, για να διευκρινίσει στη συνέχεια πως εννοούσε το υπηρετικό της προσωπικό.
Ανέφερε, επίσης, ότι πήγε με την κατηγορούμενη και ένα δικηγόρο στην τράπεζα και πως είδε από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου της το δικηγόρο να δίνει χρήματα στην κατηγορούμενη.
Πρόσθεσε ότι, εκτός από τις προσημειώσεις, έδωσε χρήματα και από την πιστωτική της κάρτα για να πάει το ζεύγος στην Αφρική, ώστε να διεκπεραιώσει ο κατηγορούμενος τα προβλήματα που είχε, ενώ η εξόφληση θα γινόταν από τα μαύρα χρήματα. Χαρακτήρισε δε ως θύμα τον τρίτο κατηγορούμενο.
Τέλος, σημείωσε ότι το σπίτι της κατηγορούμενης είχε προσημειωθεί «εικονικά» από το 1995.
Θύμα δήλωσε και Έλληνας ομογενής, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Στοκχόλμη. Για τον επιχειρηματία τού μίλησε άτομο που είχε γνωρίσει στην Ελλάδα και τον παρουσίασε ως άτομο με δουλειές στην Αφρική και τον Καναδά, ζητώντας του αν μπορεί να στείλει χρήματα για να βγάλει τα χρήματα από την τράπεζα, όπου είχαν μπλοκαριστεί και να πληρώσουν φόρους.
Μεταξύ άλλων, είπε πως έχει αποδείξεις για τη χρηματοδότηση με 71.000 ευρώ και πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για άλλα 60.000 ευρώ, καθώς και ότι ο κατηγορούμενος εξαπάτησε και κάποιους Άγγλους, καθώς διέμενε στο Λονδίνο την περίοδο 2001-2002.
Μετακινήθηκε από τη Στοκχόλμη στο Λονδίνο, τον φιλοξένησε, όπως είπε, ο κατηγορούμενος σπίτι του, στο οποίο κοιμόταν μία άλλη γυναίκα, η οποία επίσης έχασε το σπίτι της. Πρόσθεσε πως άκουσε για την κατηγορούμενη από την άλλη γυναίκα και έμαθε ότι είναι το έτερο ήμισυ του κατηγορουμένου.
Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «όλα ήταν βασισμένα στην ψυχολογία. Σε έβαζαν στο λούκι και μετά αναρωτιόσουν τι κάνεις».
Μίλησε για τα επενδυτικά σχέδια του κατηγορουμένου, καθώς και για το ότι έπειτα από 2-3 μήνες στην Αγγλία, ο κατηγορούμενος είπε πως θα πρέπει να μεταβούν στη Μάλαγα, όπου διατηρούσε λογαριασμό σε εκεί τράπεζα.
Παρέλαβε με το αυτοκίνητό του τον άνθρωπο που του γνώρισε τον κατηγορούμενο, τον κατηγορούμενο και μια γυναίκα, που είχε σχέση με έναν Άγγλο και πήγαν στη Μάλαγα. Έμειναν εκεί ένα μήνα, με τον κατηγορούμενο να φεύγει το πρωί και να γυρίζει το βράδυ, ισχυριζόμενος ότι δεν κατάφερε να κάνει κάτι με την τράπεζα και ζητούσε να του δίνονται χρήματα. Η παραμονή στη Μάλαγα κόστισε στον ομογενή περισσότερο από 20.000 ευρώ. Η ίδια παρέα μετακινήθηκε και στη Μαδρίτη, χωρίς να υπάρξει και πάλι αποτέλεσμα. Πρόσθεσε, όμως, πως μια ημέρα ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε με μια μαύρη λιμουζίνα και έναν έγχρωμο, ο οποίος ήταν, όπως τους είπε, γιος υπουργού στη Νιγηρία, που θα έλυνε το πρόβλημα. Στη λιμουζίνα επιβιβάστηκε η γυναίκα και οι υπόλοιποι με εξαίρεση τον ομογενή. Όπως του είπε αυτή με την επιστροφή της, πήγαν σε ένα γραφείο, όπου ένας άλλος μαύρος έδειξε ένα μπαούλο γεμάτο χρήματα. Η γυναίκα έτρεξε να πάρει όσα περισσότερα μπορούσε, αλλά την παρεμπόδισε ο μαύρος, ο οποίος της έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων. Αυτή επέστρεψε ενθουσιασμένη στο ξενοδοχείο, πως υπάρχουν τα χρήματα.
Πέρασαν δυο ημέρες χωρίς αποτέλεσμα, όταν ο ομογενής πήρε τη γυναίκα, η οποία θυμόταν καλά τη διαδρομή, και επιχείρησαν να επισκεφθούν και εκείνοι το γραφείο όπου της είχαν δείξει τα χρήματα. «Δεν υπήρχε τίποτε, όλα είχαν αλλάξει σε αυτό το διάστημα, ούτε γραφείο υπήρχε ούτε τίποτε. Τα έκαναν όλα για να εξαπατήσουν τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ακόμη κι ο ίδιος έκανε προσημείωση σε σπίτι του στη Βούλα, αντί 71.000 ευρώ, το οποίο και τελικά έχασε, καθώς δεν πληρώθηκε στον ορισμένο χρόνο.
Ωστόσο, ο μάρτυρας έκανε μια αναφορά που σόκαρε, καθώς είπε ότι στα θύματα του κατηγορούμενου είναι και δύο Αλβανοί, ο ένας εκ των οποίων έφτασε στο σημείο να τελέσει έγκλημα για χάρη του ηλικιωμένου κατηγορουμένου, σκοτώνοντας ένα δικηγόρο.
Παρεμβαίνοντας ο συνήγορος πολιτικής αγωγής έκανε λόγο για τη δολοφονία του Σπ. Ιωάννου στην Κυπαρισσία.
Ακολούθησε άλλος μάρτυρας από την περιοχή της Τριφυλίας. Κι αυτός είπε τα ίδια με τους υπόλοιπους μάρτυρες. Τον προσέγγισε ο ξυλουργός, του γνωστοποίησε την κατάσταση και του είπε να δώσει 5.000 ευρώ, ενώ εμφανίστηκε στο ξυλουργείο ο κατηγορούμενος μαζί με τον άλλο συγκατηγορούμενό του, λέγοντας πως θέλει να κάνει επιχειρήσεις. Είπε πως μετέβη και στο σπίτι της κατηγορούμενης στην Αθήνα, όπου γίνονταν οι συναλλαγές. Εκεί, του παρουσιάστηκε μια βαλίτσα με τα μαύρα χρήματα, που θα καθάριζαν με το ειδικό φάρμακο και πρόσθεσε ότι καθάρισαν 100 δολάρια. Πήγαν και στο Σύνταγμα, όπου ο κατηγορούμενος ζήτησε ξανά χρήματα, προκειμένου να τα δώσει σε ένα μαύρο για να φέρει τα «καθαρά» χρήματα, αλλά ο μαύρος εξαφανίστηκε.
Σε επόμενο ταξίδι του στην Αθήνα, μαζί με ένα από τα θύματα προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα που είχαν δώσει, δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον ηλικιωμένο κατηγορούμενο, καθώς βρίσκονταν στα διόδια του Ισθμού, πως συνελήφθη ο μεταφορέας των χρημάτων.
«Ντρέπομαι την οικογένειά μου, δεν έχω να ταΐσω γάλα το εγγόνι μου», επισήμανε και πρόσθεσε πως και οι τρεις κατηγορούμενοι είναι συμμέτοχοι σε ό,τι έγινε. Πρόσθεσε δε πως «είχαν πειθώ και έπειθαν. Όταν κατάλαβα τι είχε γίνει, ήταν αργά, καθώς είχα δώσει τα χρήματα. Με είχαν καταστρέψει. Έκλεισα το μαγαζί μου, τα έκλεισα όλα. Πούλησα και μέρος από την πατρική μου περιουσία», τόνισε και ανέφερε πως είχε διαθέσει συνολικά περί τα 170.000 ευρώ.
Τελευταίο κατέθεσε ένα ακόμη από τα θύματα, που συνεργαζόταν με τον ξυλουργό, ο οποίος είχε συνεργείο που έβαφε κατοικίες. Κι αυτός ανέφερε πως μετά από πολλά, διέθεσε συνολικά ποσό που ξεπερνούσε τα 25.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να αφήσει απλήρωτο το συνεργείο, να αφήσει το παιδί του χωρίς γάλα και να τσακώνεται με τη γυναίκα του.
Πρόσθεσε, δε, κι αυτός ότι ήταν και οι τρεις κατηγορούμενοι συνεργάτες και πως για δύο χρόνια του έλεγαν ότι από εβδομάδα σε εβδομάδα έρχονται τα χρήματα.
Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου, Μαρίας Κουτέρη, σχετικά με τη δολοφονία του δικηγόρου, είπε πως «ο Ορέστης έκανε μόνος του επαφές με τον κατηγορούμενο».
Ακολούθησε η κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης για την κατηγορούμενη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη ζωή της και το ποιόν της, αποκλείοντας κάθε ανάμειξή της με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι έχει παραπλανηθεί επίσης.
Απολογίες
Στην απολογία του, ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ δεν αναγνώρισε και το σύνολο των χρημάτων που χρωστά σε όλους (ανέρχεται σε 4-5 εκατ. ευρώ). Υποστήριξε ότι ειπώθηκαν πολλά ψέματα και χαρακτήρισε το κατηγορητήριο κατασκευασμένο, εμπαθές και πολύ ψευδές.
Αναφέρθηκε στο έργο που εκτέλεσε στην Αφρική και αφορούσε στην τοποθέτηση δικτύου οπτικών ινών, το οποίο ανέλαβε ως υπεργολάβος άλλης εταιρείας και ισχυρίστηκε πως τα χρήματα παρακρατούνταν από την Τράπεζα, επειδή του έκαναν ασφαλιστικά μέτρα … περιβαλλοντικές οργανώσεις για ζημιές που προκάλεσε στο περιβάλλον κατά την εκτέλεση. Είπε πως οι αξιωματούχοι σε Νιγηρία και Γκάνα ζητούσαν υπέρογκα ποσά για μίζες και λαδώματα και πρόσθεσε πως ανακάλυψε ότι τα χαρτιά με τα οποία ζητούσε να γίνει η πληρωμή του έργου, ήταν πλαστά. Ξεκίνησε, συνέχισε, αγώνας δικαστικός έως το 2005 που τον εξάντλησε, αν και πίστευε πως θα μπορούσε να εισπράξει. Όμως, έγιναν αλλαγές στην ηγεσία της χώρας, είχε φουντώσει και η τρομοκρατία με την Αλ Κάιντα, με αποτέλεσμα να αλλάξει η διεθνής νομοθεσία των τραπεζών, που ζητούσαν επιπρόσθετα δικαιολογητικά.
Χαρακτήρισε ως ψέματα την κατάθεση της γυναίκας με τις τρεις προσημειώσεις ακινήτων της, λέγοντας πως δε γνωρίζει κάτι, απάντηση που ενόχλησε τη μάρτυρα, η οποία αντέδρασε.
Ανάμεσα σε άλλα, είπε πως το έγγραφο από τη Λαγκάρντ με τα διακριτικά του ΔΝΤ έφτασε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, καθώς το ΔΝΤ διεκδικούσε ποσοστό και πρόσθεσε πως του πρότειναν πώς να στείλουν τα χρήματα, αλλά απάντησε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσα χρήματα σε μετρητά.
Ανέφερε πως πήγε με τον τρίτο κατηγορούμενο στην Αφρική για να διαπιστώσει πως υπάρχουν τα χρήματα.
Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στην οικογενειακή της ζωή. Είπε πως εργάστηκε από το 1981 έως το 1989 στην εταιρεία του πρώην συντρόφου της, πως αποχώρησε το 1989 με το διαζύγιό της για να μπορεί να εισπράττει περισσότερα χρήματα, πρόσθεσε πως απασχολήθηκε σε ασφαλιστική εταιρεία έως το 2005, ενώ από το 1994, οπότε συναντήθηκε τυχαία με τον κατηγορούμενο, σύναψαν ερωτική σχέση, που διήρκεσε έως το 2008. Το 1995 ο κατηγορούμενος την έπεισε να προσημειώσει το πατρικό της σπίτι για 5 εκατ. δρχ., με την προσημείωση να ανέρχεται σε 50 εκατ. δρχ., πως φρόντιζε τη μητέρα και την κόρη της και πως το ’95 πήγε μαζί του στις ΗΠΑ για την είσπραξη των χρημάτων και εκείνη για αναψυχή. Ο κατηγορούμενος παρέμεινε στο σπίτι του γιου του στις ΗΠΑ έως το ’97, οπότε και επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι, ενώ το 2003 πέθανε ο πατέρας της. Το 2004 εγκαταστάθηκε στο σπίτι της και ζούσαν, όπως είπε, λιτό βίο. Σημείωσε πως στο σπίτι της δεν μπήκε ούτε ευρώ από τις όποιες συναλλαγές του κατηγορουμένου, και αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα της καταμαρτύρησαν οι μάρτυρες κατηγορίας, με αποτέλεσμα να έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με τη γυναίκα που έκανε τις τρεις προσημειώσεις, η οποία έφτασε στο σημείο να τη φτύσει για τα ψέματα που είπε. Υποστήριξε, ανάμεσα σε άλλα, πως μέρος των προσημειώσεων δόθηκε στον κατηγορούμενο και τα υπόλοιπα ήταν για να εξυπηρετήσουν «ανοίγματα» της μάρτυρος.
Πρόσθεσε πως από το Δεκέμβριο του 2006 έως τον Αύγουστο του 2007 δεχόταν καταθέσεις σε τραπεζικό της λογαριασμό, προκειμένου να διευκολύνει τις συναλλαγές των άλλων με τον κατηγορούμενο, ενώ τα χρήματα που έμπαιναν, τα εισέπραττε και τα κατέθετε σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων στα ονόματα αλλοδαπών από την Αφρική.
Τελευταίος απολογήθηκε ο δεύτερος άντρας κατηγορούμενος, υψηλόβαθμος μέχρι πρότινος υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος ανέφερε πως έχει δώσει στον πρώτο χρήματα και πως αυτός του έδωσε δύο επιταγές συνολικά 70.000 δολαρίων, που δεν μπόρεσε να εισπράξει, καθώς ο λογαριασμός ήταν κλειστός. Πρόσθεσε πως το 2006 πήγε μαζί του στην Γκάνα για να διαπιστώσει αν υπάρχουν τα χρήματα, καθώς και το ότι από το 2006-2008 έδωσε μέσω της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων ποσό 130.000 ευρώ δικά του και τρίτων.
Σημείωσε πως όλοι πείστηκαν από την εμφάνιση επιταγής κάποια στιγμή από τον κατηγορούμενο και άρχισαν να του δίνουν χρήματα, ενώ εξέφρασε και την έκπληξή του που, αντί να είναι κατήγορος, είναι κατηγορούμενος.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
~
***  Δ. Στρατούλης: Εάν δεν κάνουν πίσω οι δανειστές πάμε σε εκλογές

Απόλυτα κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών μας για να κλείσει η διαπραγμάτευση. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως τα συγκεκριμένα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1». Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση μεταξύ άλλων, την μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δις ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα. Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως στην ουσία μας ζητούν να έχουμε συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ, γυρίζοντας μας σε ένα Μεσαίωνα εργασιακό και κοινωνικό, συμπεριφερόμενοι απέναντι στη χώρα μας σα να ήταν αποικία. Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως αυτά τα μέτρα που προτείνονται δεν θα περάσουν όχι μόνο από τη κυβέρνηση, αλλά και από το σύνολο του ελληνικού λαού. Μάλιστα τόνισε επανειλημμένως πως αν οι πιστωτές μας δεν κάνουν πίσω, τότε η λύση θα είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου ο ελληνικός λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την θέληση του. www.iefimerida.gr . - 
~
***  Προσχηματική η διαβούλευση για τα απορρίμματα λέει ο Τατούλης         
     
Σε προσπάθεια επιβολής κομματικού κράτους αναφέρεται ο περιφερειάρχης
-   Όπως είναι φυσικό, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, από την Καλαμάτα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ο κ. Τατούλης θα έπρεπε να προβάλει τη δική του άποψη για το μείζον αυτό θέμα.
Έτσι, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη διαβούλευση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων ο κ. Τατούλης δήλωσε: «Η προσπάθεια επιβολής του κομματικού κράτους εκ μέρους του κ. Τσιρώνη τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Με την ανάρτηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων σε προσχηματική διαβούλευση “10 ημερών” ξεπέρασε κάθε όριο Δημοκρατίας και σεβασμού των νόμων του κράτους. Η πλήρης απαξίωση των υπηρεσιών του υπουργείου του οποίου ο ίδιος προΐσταται εγείρει κρίσιμα ερωτήματα για την πολιτική ηθική που επιχειρεί να επιβάλλει.
Ποιος είναι ο εμπνευστής αυτού του σχεδιασμού και ποιος τον ενέκρινε, εκτός, προφανώς, του κόμματός του; Η προκλητική αυτή έλλειψη σεβασμού στη Δημοκρατία αφήνει υπόνοιες για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Ας μας πει ο κ. Τσιρώνης ποια είναι αυτά τα συμφέροντα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της και θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια λογική».
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το σχέδιο διαβούλευσης που δόθηκε από προχθές στη δημοσιότητα, προς ακύρωση οδεύουν όλοι οι διαγωνισμοί για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΠ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).
Όπως προβλέπεται στο νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων που τίθεται σήμερα σε διαβούλευση, όλα τα έργα και οι υποδομές για τα οποία δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις θα ανασταλούν και αντ’ αυτών η διαχείριση των απορριμμάτων θα ανασχεδιαστεί με βάση τη διαχείριση του νέου σχεδίου.
Αυτό σημαίνει ότι δε θα τελεσφορήσει πλήθος διαγωνισμών που βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια σε εξέλιξη, για παράδειγμα Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία, Ηλεία, Σέρρες, Ήπειρος, Αλεξανδρούπολη κ.ά.
Η νέα πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα προτάσσει την ανακύκλωση και τη μείωση της παραγωγής έναντι της δημιουργίας μεγάλων μονάδων.
~
***  Και νέο Μεταπτυχιακό στο ΤΕΙ Πελοποννήσου         
      
Δεύτερο Μεταπτυχιακό ανακοίνωσε το ΤΕΙ Πελοποννήσου με τίτλο “Ιστορική Δημογραφία”. Πιο συγκεκριμένα μετά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ. – MSc) με τίτλο : «Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος − Υδροπονία / Controlled Environment Agriculture (δείτε εδώ), το ΤΕΙ Πελοποννήσου συμμετέχει στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδων "Ιστορική Δημογραφία".
Το νέο Μεταπτυχιακό διοργανώνουν τα Τμήματα: Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.
Η Ιστορική Δημογραφία, επιστημονικό αντικείμενο που αναπτύχθηκε στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, προσανατολίζεται στη μακροχρόνια μελέτη δημογραφικών μεταβλητών. Εξετάζει τις κυκλικές διακυμάνσεις, τις μακροχρόνιες κινήσεις και τις κρίσεις των κοινωνικών και οικονομικών δομών του πληθυσμιακού δυναμικού. Μέσα από παραδοσιακές καταγραφές ουσιωδών δημογραφικών παραμέτρων και τεχνικών, μέσα από τη διάκριση της ιστορικής δημογραφίας έναντι της «παλαιοδημογραφίας» αλλά και έναντι της δημογραφίας, αναζητούνται συντελεστές μακροχρόνιων «δημογραφικών συμπεριφορών» στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας και της Ευρώπης, με σκοπό να αναδειχθούν «δημογραφικές ιδιαιτερότητες», μεταβολές και μηχανισμοί δημογραφικής μετάβασης.
Η κατεύθυνση στρέφεται :
α) στην κριτική των διαχρονικά διαθέσιμων πηγών και μεθόδων μελέτης των πληθυσμών,
β) στις μορφές και δομές ενός οικιστικού πλέγματος ικανού να αναδείξει ερωτήματα για τους δεσμούς μεταξύ δημογραφικού γεγονότος και περιβάλλοντος,
γ) στην εμβάθυνση σε ερωτήματα ανθρωπολογικού χαρακτήρα ως προς τη σχέση φυσικής και κοινωνικής δημογραφίας και
δ) στην αποτύπωση του δημογραφικού ισοζυγίου και των προοπτικών στον πολιτισμικό συντελεστή των «γονιμικών» συμπεριφορών.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 21η Σεπτεμβρίου 2015
Η αναλυτική προκήρυξη βρίσκεται στον ιστότοπο
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου τηλ. +30 26610 87336, 87318, agianna@ionio.gr
  ~
*** Πυρκαγιά σε ψησταριά, με 2 τραυματίες, αναστάτωσε τον Μελιγαλά 

 Ήταν 11.30 χθες το πρωί, όταν το πυροσβεστικό κλιμάκιο Μελιγαλά ενημερώθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ψησταριά στο Μελιγαλά. Η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα με 2 οχήματα και 6 άνδρες και με τη χρήση αναπνευστικών συσκευών η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στο χώρο της κουζίνας του καταστήματος από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, κατασβέστηκε. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο χώρος της κουζίνας, ενώ τραυματίστηκαν και 2 άτομα, ο ιδιοκτήτης και η μητέρα του. Η τελευταία διακομίστηκε αρχικά στο Κ.Υ. Μελιγαλά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Ο γιος της, ο οποίος βοηθούσε στην κατάσβεση, φέρει ελαφριά εγκαύματα. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και αποτελεσματική, μιας και αποφεύχθηκε η εξάπλωση της πυρκαγιάς στον επάνω όροφο και σε παρακείμενα κτήρια. 
~
***  Έκλεισε η Ναυαρίνου, πανικός για οδηγούς (φωτογραφίες)


 
 Άρχισε χθες η προσωρινή ταλαιπωρία των οδηγών, αφού «έκλεισε» η οδός Ναυαρίνου, στον Ιερό Ναό Ανάστασης, για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)». Η οδός θα παραμείνει κλειστή στο συγκεκριμένο σημείο για μερικές ημέρες και η κυκλοφορία θα διεξάγεται με παράκαμψη, μέσω των οδών Ηρώων, Κρήτης και Αύρας. Ο δήμαρχος ζήτησε υπομονή για μικρό χρονικό διάστημα, τονίζοντας πως «θα δουλεύουμε μέρα και νύχτα. Κάποιες μέρες, μέχρι να στρωθούν οι κυβόλιθοι, θα έχουμε μία ταλαιπωρία». Σημειώνεται πως, με υπόδειξη του Δήμου, ώστε οι εργασίες στη Ναυαρίνου να προηγηθούν της τουριστικής περιόδου, ο εργολάβος ξεκινά με παρέμβαση στην οδό μπροστά στο ναό και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας και νοτίως του δρόμου. Ο κ. Νίκας πρόσθεσε επίσης: «Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα δείτε εκεί μία πλατεία, η οποία θα αναδεικνύει τον Ιερό Ναό και θα είναι μία “ανάσα” για την περιοχή. Θα ομορφύνει ο τόπος». Εξήγησε, δε, ότι «ταλαιπωρούμε τον κόσμο κατακαλόκαιρο, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να τελειώσουμε το έργο μέσα στα πλαίσια τα οποία ορίζονται από τη διαχείριση του ΕΣΠΑ (σ.σ. κλείνει στο τέλος του έτους), διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τα χρήματα ή να τα πληρώσει ο Δήμος. Δυστυχώς, εντάχθηκε αργά το έργο και ξέρετε πόσο βασανιστήκαμε για να το εντάξουμε». Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου, προϋπολογισμού 428.766,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α), που εντάχθηκε εκ νέου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ, θα διαμορφωθεί η πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης στην Παραλία Καλαμάτας, γύρω από την εκκλησία, ενώ παρέμβαση θα διενεργηθεί και στην οδό Ναυαρίνου. Πέραν αυτών, νοτίως της Ναυαρίνου θα εγκατασταθεί ηλεκτρική ράμπα, ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια τρίτων. - 
 ~
***  Ορκίστηκαν στο 9ο Σύνταγμα πεζικού στην Καλαμάτα Μποχωρίδης και Βεργίνης (φωτογραφίες & βίντεο) 

  Το πρώτο σημαντικό βήμα στη στρατιωτική τους εκπαίδευση έκαναν σήμερα το πρωί, με το να ορκιστούν πίστη στην πατρίδα και υπακοή στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους, οι περίπου 300 στρατιώτες οι οποίοι εκπαιδεύονται στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά». Ανάμεσα σε αυτούς, ξεχώρισαν και λόγω ύψους, οι μπασκετμπολίστες, Λευτέρης Μποχωρίδης του Παναθηναϊκού και Δημήτρης Βεργίνης του Πανιωνίου. Μετά τη σημερινή ορκωμοσία πλέον το μυαλο του Λευτέρη Μποχωρίδη στρέφεται στους τελικούς της Α΄1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που ξεκινούν την προσεχή Κυριακή 7 Ιουνίου. -
~
***  Καλοκαίρι 2015, συναυλίες και περιοδείες θεατρικών παραστάσεων σε Καλαμάτα- Μεσσηνία         
      
Για ακόμα μια χρονιά στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία θα βρεθούν αρκετοί καλλιτέχνες είτε για να τραγουδήσουν είτε για να παρουσιάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση.
Η ατζέντα θα είναι μεγάλη και θα υπάρχει ενημέρωση για όποια νέα εκδήλωση.
Μέχρι τώρα έχουμε τα εξής:
Αύγουστος
5/8 Β. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Θηβαίος Χανδρινού
9/8 «Ο Μικρός Πρίγκιπας » σκηνοθεσία : Δημήτρης  Αδάμης
12/8 Γιάννης Κότσιρας & Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. ... Έτσι κι αλλιώς-  Κυπαρισσία - Τρενοτεχνείο
19-20/8  "Αχαρνής" του Αριστοφάνη
Σεπτέμβριος
11/9 20 Χρόνια "Μίλτος Πασχαλίδης"
 ~
***   Καλοκαίρι στη Μεσσηνία: Η Ανδριάνα Μπάμπαλη μιλά για την πανέμορφη πατρίδα της         
     
Μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, η Ανδριάνα Μπάμπαλη μας έχει ταξιδέψει πολλές φορές τραγουδώντας μας «Δες καθαρά», «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου», «Μοίρα μου έγινες» και άλλες μεγάλες της επιτυχίες. Αυτή τη φορά η όμορφη τραγουδίστρια με την μελωδική φωνή μας ταξιδεύει σε πολύ συγκεκριμένους της προορισμούς, εκεί όπου κατάγεται και που πέρασε τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής της, στη Μεσσηνία.
«Πηγαίνω στη Μεσσηνία απ’ όταν γεννήθηκα και συγκεκριμένα στην Φοινικούντα, τόπο καταγωγής της μητέρας μου. Θυμάμαι πως ανυπομονούσα να φτάσει το καλοκαίρι για να πάω στο χωριό. Όταν πλησιάζαμε και έβλεπα από ψηλά τη θάλασσα και την παραλία της Φοινικούντας κι ένιωθα την απόλυτη ευτυχία, και βέβαια εκεί οφείλεται η χαρά της παιδικής μου ηλικίας» δίνει εξαρχής το σήμα του πόσο πολύτιμες είναι οι διακοπές της στη Μεσσηνία και ποιο κομμάτι της ζωής της κατέχουν.
«Τα καλοκαίρια στο χωριό. Οι παρέες , οι εξερευνήσεις μας, οι εκδρομές μας και βέβαια ο ίδιος ο τόπος, πριν την επέλαση του τουρισμού. Καθαρά νερά, ξάστερος ουρανός χωρίς τα φώτα και ηχορύπανση της “εξέλιξης” του τουρισμού, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες» είναι η «καθαρή» ανάμνηση από τα παιδικά της χρόνια, που κουβαλά πάντα μαζί της.
Για την Ανδριάνα Μπάμπαλη άλλωστε, οι παραλίες της Μεσσηνίας, ειδικά «από τις ακτές της Πύλου ως την Κορώνη, τεράστιες, αμμουδερές και πεντακάθαρες» είναι αυτό που δεν μπορεί κανείς να χάσει, επισκεπτόμενος την περιοχή. Αυτό και το κάστρο της Μεθώνης: «Είναι πανέμορφο, ένα από της μεγαλύτερα της Ευρώπης» μας περιγράφει και συνεχίζει, διακρίνοντας και τα καλά και τα κακά του τόπου της:  «αν και δεν είναι ιδιαίτερα φροντισμένο, είναι εντυπωσιακό», μας λέει με περισσή ειλικρίνεια.
Τι άλλο δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης της Μεσσηνίας για την Ανδριάνα Μπάμπαλη; «Την παραλία Καντούνι, όνειρο. Ευτυχώς ακόμα η πρόσβαση είναι δύσκολη γι’ αυτό παραμένει παρθένα και πανέμορφη. Επίσης αξίζει και μια επίσκεψη με καραβάκι στη Σαπιέντζα, νησάκι με φυσικές ομορφιές που δεν κατοικείται, αλλά προσφέρεται για εκδρομή».
Η αγαπημένη παραλία της τραγουδίστριας είναι πάντως εκείνη του Ανεμόμυλου ή Χαρουπιά: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη και ποτέ δεν γεμίζει ενοχλητικά ακόμα και τις περιόδους  της υψηλής σεζόν, του Αυγούστου». Εκεί άλλωστε μπορεί και απολαμβάνει την αγαπημένη της συνήθεια των διακοπών: «Να κάθομαι με τις ώρες στη θάλασσα»…
Όσον αφορά στα πλεονεκτήματα των διακοπών στη Μεσσηνία, εκτός από τα πανέμορφα μέρη που έχει κανείς να δει εκεί, με πλήθος αξιοθέατων του πολιτισμού και της φύσης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη μας κατατοπίζει: «Είναι κοντά στην Αθήνα, αλλά τώρα πια υπάρχει και πτήση από Θεσσαλονίκη. Είναι οικονομικός προορισμός, με πολλά και διαφορετικά μέρη για να δει κανείς, αν έχει όρεξη για βόλτες. Επίσης προσφέρεται και γι’ αυτούς που απλά θέλουν να μείνουν σταθερά κάπου και θέλουν μια ωραία παραλία και οικονομικό φαγητό και έξοδο γενικότερα. Την συστήνω χωρίς καμιά επιφύλαξη»!    http://blog.terrabook.com  .-   
~
***   Φιλανθρωπικό Bazaar από τα παιδιά του Καλού Νερού για τα παιδιά της Unisef         
      
 
 
 Περίσσεψε η ευαισθησία, η αλληλεγγύη και η αγάπη στο φιλανθρωπικό παζάρι για τα παιδιά της UNICEF που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής το Νηπιαγωγείο Σταθμού Καλού Νερού, στην παραλία του Καλού Νερού, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», καθώς συμμετείχε στο παγκόσμιο κίνημα εορτασμού των Δικαιωμάτων του Παιδιού!
Σημειώνεται πως το 2014 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά, διότι συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τότε που όλη η ανθρωπότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού (1989).
Το πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με κεντρικό σύνθημα «Τα Δικαιώματα των Παιδιών στην τάξη και την πράξη», στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα των συνομηλίκων τους στον κόσμο, την προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και την ενίσχυση του έργου της UNICEF.
Τα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου Σταθμού Καλού Νερού, με τη βοήθεια της νηπιαγωγού τους, Μαρίας Χονδρογιάννη, τη σχολική χρονιά 2014 - 2015 είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα και μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες έμαθαν για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού. Παράλληλα, διασκέδασαν, έπαιξαν, προβληματίστηκαν, χάρηκαν, ενημερώθηκαν για το έργο της UNICEF και το πώς ζουν κάποια άλλα παιδιά στον κόσμο, αλλά το κυριότερο, με το παζάρι και τη δική τους ενεργό συμμετοχή στη διοργάνωση - προετοιμασία του βοήθησαν τα παιδιά της UNICEF.
Συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο φιλανθρωπικό παζάρι, με αγορές διαφόρων ειδών και προϊόντων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τις 10.00 το πρωί που ξεκίνησε να λειτουργεί ήταν τόσο έντονη και διαρκώς αυξανόμενη η προσέλευση πολιτών, που διήρκεσε μέχρι τις 5.00 το απόγευμα, παρά το ξενύχτι πολλών στη 2η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας!
Επίσης εντυπωσιακή και ουσιαστική ήταν η συνδρομή επιχειρήσεων και καταστημάτων του Καλού Νερού και της Κυπαρισσίας με είδη και προϊόντα τους.
Μιλώντας στο «Θ» για το φιλανθρωπικό παζάρι, η νηπιαγωγός Μαρία Χονδρογιάννη σημείωσε: «Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι μας στήριξαν κατά τη διοργάνωση της προσπάθειάς μας και όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και δήλωσαν ουσιαστικό “παρών” στην παραλία Καλού Νερού την Κυριακή 31 Μαΐου το πρωί! Παρά το ξενύχτι των περισσοτέρων την προηγούμενη βραδιά, η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε θερμότατη. Πολύς κόσμος από το Καλό Νερό, την Κυπαρισσία και τις γύρω περιοχές ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, αποδεικνύοντας πως ακόμη και αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχει ζωντανό το συναίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης!
Οι μικροί μαθητές ήταν τις περισσότερες ώρες του παζαριού παρόντες! Κι αυτό, γιατί όλοι ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά, ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για τα παιδιά της UNICEF, εκείνα τα παιδιά τα λιγότερο τυχερά από τα ίδια, τα οποία όμως έχουν τα ίδια δικαιώματα και αξίζουν τις ίδιες ευκαιρίες».
Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 ~
***  Αδιέξοδο με τη διάνοιξη του δρόμου στη Βέργα 

Σε δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με το Δασαρχείο, έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες Τελευταία στιγμή μπλοκάρει το θέμα της ολοκλήρωσης του δρόμου Πάνω-Κάτω Βέργας. Ένα μεγάλο τμήμα του έχει διανοιχθεί από το παρελθόν και μένει ένα κομμάτι στα όρια του οικισμού της Βέργας, κοντά στο Arosa και προς τα πάνω. Χθες, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας επρόκειτο να εγκρίνει τη μελέτη για την ολοκλήρωση της διάνοιξης και της κατασκευής του δρόμου. Εμφανίστηκαν, όμως, οι μηχανικοί με τις οικοδομικές άδειες, οπότε ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, ζήτησε την αναβολή του θέματος προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα. Πάντως, ο Ανδρέας Καραγιάννης ανέφερε ότι υπάρχουν έγγραφα από το Δασαρχείο ότι πρόκειται για δασικές εκτάσεις, από την άλλη, όμως, εφόσον υπάρχουν εγκεκριμένες οικοδομικές άδειες για τις ίδιες εκτάσεις, η εμπλοκή είναι σοβαρή και θα πάρει χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.300.000 ευρώ, τα οποία ο Δήμος δεν έχει στη διάθεσή του από κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. - 
~
***  Γιώργος Σταθάκης: Λεόντειες οι συμβάσεις υπέρ των εργολάβων 

Ξεκαθάρισε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν αλλά προς όφελος του Δημοσίου Με αρκετά αιχμηρό τρόπο αντιμετώπισε ο υπουργός ΟΙΚΥΝΑΤ, Γιώργος Σταθάκης, την ερώτηση για τα μεγάλα έργα της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς δε θα σχεδιάζαμε ποτέ τους μεγάλους οδικούς άξονες με τον τρόπο που σχεδιάστηκαν επί κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτες συμβάσεις είχαν ανέφικτες προθεσμίες, καθώς τα αρχαιολογικά και οι απαλλοτριώσεις ήταν λάθος υπολογισμένα». Επέρριψε, επίσης, ευθύνες στην υπουργία Σουφλιά για λανθασμένες επιλογές στα χρηματοδοτικά μοντέλα των πρώτων συμβάσεων, ενώ για τις νέες συμβάσεις τόνισε ότι έχουν 3 αρνητικά σημεία: Α. Πλήρης απορρόφηση του κινδύνου από το Δημόσιο. Αν οτιδήποτε δεν πάει καλά, το Δημόσιο αποζημιώνει τους παραχωρησιούχους Β. Υποκατάσταση της χρηματοδότησης από τις Τράπεζες στο ΕΣΠΑ και από το νέο ΕΣΠΑ. Γ. Στο θέμα των διοδίων έχει επιλεχθεί, εν μέσω κρίσης, αύξηση διοδίων κατά 40% με οικονομικές παρενέργειες, μείωσε την κίνηση στους αυτοκινητόδρομους και αύξησε το φόρτο στο εναλλακτικό δίκτυο. Ο κ. Σταθάκης τορπίλισε την επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με τις νέες συμβάσεις, καθώς υποστήριξε πως τα έργα σταμάτησαν χωρίς ευθύνη του Δημοσίου, καθώς σταμάτησαν οι τράπεζες να χρηματοδοτούν και πως επί 2 χρόνια τα έργα απλά δε συνεχίζονταν. Στη συνέχεια, έκανε σαφές πως τα έργα θα ολοκληρωθούν καθώς η κυβέρνηση και το υπουργείο του σέβεται αυτές τις συμβάσεις, όμως για μία ακόμα φορά τόνισε πως πρέπει να γίνουν βελτιώσεις "κοινή συναινέσει", μέσα από ένα διάλογο με τους παραχωρησιούχους, τις τράπεζες και την ΕΤΕπ. Όπως είπε, ήδη έχει μεταφέρει τη θέληση του υπουργείου για αλλαγές στην ΕΤΕπ. Τέλος, αναφερόμενος γενικά στα έργα, μίλησε για καταστροφολογία, καθώς "ο κίνδυνος καταστροφής των έργων αποτελεί εξωπραγματική διατύπωση που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, θέλουμε λύσεις με γνώμονα τη διασφάλιση του Δημόσιου αλλά και των χρηστών». Πηγή: Νίκος Καραγιάννης-    www.ypodomes.com . - 
~
*** Τσίπρας στη τηλεδιάσκεψη: Έχουμε τις προτάσεις για κοινό έδαφος- Τι δήλωσαν Μέρκελ και αξιωματούχοι
tilediaskepsi
-   Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός είχε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Το Μέγαρο Μαξίμου μετά το πέρας της συνομιλίας, ανέφερε ότι η τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα σε καλό κλίμα με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για μια συμφωνία διότι, δεν έλαβε υπόψιν τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, η Ελληνική πρόταση είναι ρεαλιστική και αντανακλά τη διάθεση για κοινό έδαφος.
Τόσο η κα Μέρκελ όσο και ο κ. Ολάντ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως σύντομα θα υπάρξει επωφελής συμφωνία για τις δυο πλευρές.
Την Παρασκεύη, στη Βουλή θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.
Λίγο νωρίτερα, η Ανκελα Μέρκελ, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL και δήλωσε "Έχουμε αρχές στην Ευρωζώνη και αυτή η αρχή σημαίνει ότι λαμβάνει αλληλεγγύη αυτός, ο οποίος κάνει και ο ίδιος προσπάθεια. Και ακριβώς για αυτό διαπραγματευόμαστε αυτή την στιγμή με την Ελλάδα. Από την δική μας πλευρά έχουμε την καλή θέληση, αλλά η καλή θέληση μόνο δεν αρκεί. Στο τέλος πρέπει να βγαίνει και ο λογαριασμός" και πρόσθεσε "Η Ελλάδα θέλει να μείνει μέλος του ευρώ. Το επιθυμεί και η Γερμανία, το επιθυμούν όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο χρόνος λιγοστεύει, είναι αλήθεια, εγώ εργάζομαι για να λήξουν όλα αίσια"
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, φέρονται να δήλωσαν σύμφωνα με το Ρόιτερς, πως η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί μια τρίτη επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος, το οποίο λήγει στα τέλη Ιουνίου.
~
***  'Εκτακτο: Δυστυχώς χρεοκοπήσαμε!
bankrupt
-   Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η δόση της Παρασκευής θα πληρωθεί κανονικά, η Ελληνική κυβέρνηση άλλαξε το πλάνο αιφνιδιαστικά.
Το πρόγραμμα των πληρωμών ήταν:
την Παρασκευή θα έπρεπε να πληρωθεί δόση 300 εκατομμυρίων ευρώ, στις 12 Ιουνίου δόση 350 εκατ. ευρώ, στις 16 Ιουνίου 560 εκατ. ευρώ και στις 19 Ιουνίου δόση 350 εκατομμύρια ευρώ
 -  Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ανακοίνωσε "Οι ελληνικές αρχές πληροφόρησαν το Ταμείο σήμερα ότι σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν τις τέσσερις πληρωμές του Ιουνίου σε μία, η προθεσμία της οποίας είναι πλέον η 30ή Ιουνίου"
Συνολικά, οι τέσσερις δόσεις ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ
 -  Κατά τον Ράις, όταν χώρες-μέλη του ΔΝΤ ζητούν να ομαδοποιούνται οι αποπληρωμές ανείσπρακτων οφειλών τους προς το Ταμείο σε μία, σημαίνει πως γίνεται για την αντιμετώπιση διοικητικών δυσχέρειών που ανακύπτουν από την ανάγκη απ΄τις πολλαπλές αποπληρωμές μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα
Αξιωματούχος της ΕΕ εξεφρασε δυσαρέσκεια για την Ελληνική απόφαση, λέγοντας πως είναι κακό σημάδι και πρόσθεσε ότι τα πράγματα «θα είναι δύσκολα από δω και στο εξής», την ίδια ώρα και το ΔΝΤ, παρόλο που έδωσε την άδεια για τη δόση στο τέλος του μήνα, εμφανίστηκε ενοχλημένο.
Πριν λίγες μέρες, αξιωματούχοι με δηλώσεις τους στο Reuters είχαν επεσημάνει πως για να ξεπεραστεί το θέμα της 5ης Ιουνίου με τη πληρωμή των 300 εκατ, η Ελλάδα, "θα μπορούσε να συγκεντρώσει όλο το οφειλόμενο ποσό και να το καταβάλει στο τέλος του Ιουνίου" έχοντας στο νού τη καλύτερη διαπραγμάτευση αρκεί βέβαια να υπάρχουν ρεαλιστικές προτάσεις.
~
***  ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Αυτό είναι το νησί στις Μπαχάμες με βίλες Ελλήνων πολιτικών
bahames12
-   Το νησάκι που βλέπετε στον παραπάνω χάρτη, μεγέθους της νήσου ΚΩ στις Μπαχάμες, πήρε το όνομα του από την Ελληνική λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, σύμφωνα με το wikipedia.
Μάλλον σε αυτή την περιοχή στο οποίο αναφέρεται ο κύριος Δεσλής.
 nisi1Σύμφωνα πάντα με τον κ. Δεσλή, έχουν αγοραστεί από Ελληνικές Offshore και έχουν κτίσει πολυτελέστατες οικίες Αξίας άνω των δυο εκατομμυρίων δολαρίων έκαστη και οι Ιδιοκτήτες είναι Έλληνες πολιτικοί και Επιχειρηματίες. Ισχυρισμός που ενισχύεται σύμφωνα με τον κύριο Δεσλή και από τηλεοπτικό κανάλι της Καλιφόρνια.
Για να γνωρίσετε καλύτερα τον κ. Δεσλή επισκεφθείτε το facebook.com/athanasios.deslis .
Η φωτογραφία που ακολουθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της CIA μας λέει ότι Μπαχάμες είναι η 10 Χώρα στο κόσμο με 1.160 Μαρίνες εκ των οποίων οι 1063 είναι αλλοδαπών συμφερόντων.
nisi3

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση, με 225 μαρίνες με τη δεύτερη Νορβηγία να έχει 186 μαρίνες και την τρίτη Αμερική μόλις με 109 μαρίνες. Ακολουθεί ο Καναδάς με 96 μαρίνες και πέμπτη είναι η Ιαπωνία με 88 μαρίνες.
Τέλος, το Υπουργείο Εξωτερικών επαληθεύει το γεγονός πως το νησί επισκέπτονται Έλληνες ιδιοκτήτες εξοχικών. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν μεταξύ αυτών των ιδιοκτητών συγκαταλέγονται και Έλληνες Πολιτικοί.
~
***  Αποκάλυψη: Αυτά είπαν Τσίπρας - Πούτιν
thlefwnikh
-  Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ, και την συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS.   Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
~
***  Ο κύβος ερρίφθη πάμε για εκλογές
bild11
-  Οι Έλληνες προχώρησαν στο τελευταίο τους αίτημα για ενοποίηση των δόσεων, αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική Bild.  Η αναμέτρηση στην ελληνική κρίση χρέους φουντώνει. Σε μια δραματική κούρσα ενάντια στο χρόνο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί ακόμα να αποτρέψει την επικείμενη πτώχευση της χώρας του.
Επίσης, κάνει λόγο ότι την Παρασκευή η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα €300.000.000 στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ωστόσο στο τελευταίο λεπτό η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλλει επίσημα αίτηση για αναβολή.
~
***  ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Η Ελλάδα θα ζητήσει 280-340 δις για τις επανορθώσεις των Γερμανών
zwh
-  Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Επιτροπή για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, τόνισε για ακόμα μια φορά το πόσο σημαντικές είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο και πόσο μεγάλη σημασία έχει η διεκδίκηση αυτών, ενώ παράλληλα μίλησε και για την μέγγενη των δανειστών κάτω από την οποία ζει η χώρα.
 "Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του», επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής".
Από την πλευρά του ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Παναγιώτης Καρακούσης ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι "δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει ή αποσύρει καμία απαίτηση της ούτε από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο".
~
*** ΒΟΜΒΑ: Η Γερμανία επιτίθεται στη Ρωσία
merkel
-  Σε άρθρο της στην εφημερίδα Yomiuri Shimbun, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατονόμασε τους τρεις μεγαλύτερους κινδύνους για την ανθρωπότητα σύμφωνα με την ίδια.
"Ποιος θα το πίστευε πως θα ήταν δυνατόν, 25 χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, να διαταραχθεί η ευρωπαϊκή ειρήνη από την Ρωσία που προχώρησε μονομερώς στην προσάρτηση της Κριμαίας;
Ή πως η εξάπλωση του ιού Έμπολα θα ήταν ανεξέλεγκτη και θα απειλούσε τόσα αφρικανικά κράτη, φρενάροντας την αναπτυξιακή τους πορεία; Η πως στη Μέση Ανατολή θα βλέπαμε μια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση να προσπαθεί να δημιουργήσει το ισλαμικό χαλιφάτο, απειλώντας και την Ευρώπη;", γράφει στο άρθρο της που δημοσιεύεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής του G7 που ξεκινά την Κυριακή.
~
***  AN.ΕΛ: Έκτακτη συνεδρίαση της κ.ο το απόγευμα
anel
-  Με απόφαση του Προέδρου των ΑΝΕΛ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται, στις 17:30 στη Βουλή,  η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με θέμα την ενημέρωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
~
***  Σε λίγο ξεκινάει το κρίσιμο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
pasok1
-  Την ιδεολογική και πολιτική της ταυτότητα αναζητά η ελληνική κεντροαριστερά και συνάμα την εναλλακτική της πρόταση απέναντι στο νέο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάζει από σήμερα μέχρι την Κυριακή όπου καλείται να ενώσει τα κομμάτια της, καθώς τα μέχρι τώρα εγχειρήματα της ΕΛΙΑΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ έπεσαν στο κενό εξαιτίας ηγεμονισμών και προσωπικών συμπεριφορών και φιλοδοξιών.
Το 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί στον «Πανελλήνιο» με τη συμμετοχή 2500 συνέδρων περίπου με σκοπό την ιδεολογικοπολιτική ανασυγκρότηση της παράταξης και την εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος στις 14 Ιουνίου μέσα από πανελλαδική καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων.
Τον απίστευτο αριθμό των 710 έφτασαν τα αριστίνδην μέλη στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δηλαδή όσοι δεν πέρασαν από τις εσωκομματικές εκλογές αλλά χρίστηκαν σύνεδροι με απόφαση της ηγεσίας. Το ένα τέταρτο του σώματος είναι οι διορισμένοι σύνεδροι, καθώς από τις εσωκομματικές εκλογές είχαν αναδειχθεί 2000.
Όμως αρχικά η συμφωνία ήταν οι αριστίνδην να μην ξεπεράσουν τους 350 ώστε να μην νοθευτούν οι συσχετισμοί που θα αναδείκνυε η οργανωμένη βάση του κόμματος. Ωστόσο στην πορεία και με τη φόρα που πήραν στη Χαριλάου Τρικούπη οι αριστίνδην διπλασιάστηκαν.
Μια διαδικασία όμως η οποία αμφισβητείται από στελέχη όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και γενικότερα από «εκσυγχρονιστές» που λένε ότι το Συνέδριο καλείται να αποφασίσει.
Στην απόφαση να διογκωθεί ο αριθμός αυτός αντέδρασαν στελέχη των συλλογικών οργάνων όπως οι Χρήστος Δρούζιας και Γιώργος Αλεβιζάκης, χωρίς όμως να εισακουστούν.
Σε περίπτωση που το συνέδριο εγκρίνει κάτι τέτοιο η Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να αποσυρθεί από το συνέδριο μαζί με τους συνέδρους που επηρεάζει γιατί έτσι παραβιάζεται το Καταστατικό, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος κινείται κι αυτός στη γραμμή του Καταστατικού είναι πιο ευέλικτος στο ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από το συνέδριο αν το συνέδριο αποφασίσει κάτι τέτοιο τελικά.
Στις κρίσιμες ψηφοφορίες του Συνεδρίου αναμένεται να τεθεί το αν θα εκλεγεί Κεντρική Επιτροπή και Γραμματέας, γεγονός για το οποίο η κ. Γεννηματά είναι υπέρ, εν αντιθέσει με την άποψη άλλων κορυφαίων στελεχών που θεωρούν ότι και σε αυτό το θέμα πρέπει να αποφασίσει το σώμα του Συνεδρίου.
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι 3 πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Νάσος Αλευράς και ο Κώστας Καρτάλης, με κοινή τους δήλωση, υπό τον τίτλο: «Να τολμήσουμε», παρεμβαίνοντας ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ προτείνοντας την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και τη σύγκλιση ιδρυτικού συνεδρίου για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα της προοδευτικής παράταξης.
Τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη δήλωσή τους επισημαίνουν óτι το ζητούμενο δεν είναι απλώς η συμφωνία με τους εταίρους, αλλά η διατύπωση ενός ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Εκφράζουν παράλληλα τις αντιρρήσεις τους για το χαρακτήρα και τους στόχους του Συνεδρίου λέγοντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε υπαρξιακό μεταίχμιο» καθώς «Η απόφαση να διεξαχθεί το Συνέδριο σε αυτήν την εποχή της εθνικής αβεβαιότητας αποδεικνύει πως προσωπικοί σχεδιασμοί απειλούν να εκτρέψουν την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία από αφετηρία μιας αναγκαίας ανασύστασης της παράταξης σε ένα ακόμη αδιέξοδο».
Εκείνοι επισημαίνουν ότι: «Το Συνέδριο θα πρέπει να αποφασίσει τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να αναλάβει με τόλμη πρωτοβουλία για τη σύγκλιση ιδρυτικού συνεδρίου του νέου και ενιαίου φορέα της παράταξης, μαζί με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του ευρύτερου χώρου. Ισότιμα και από μηδενική βάση. Το ΠΑΣΟΚ έχει καθήκον να πρωτοστατήσει σε αυτό το εγχείρημα με πολιτική και κομματική ανιδιοτέλεια».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάνει λόγο για την ανάληψη της ευθύνης για τον ιστορικό θάνατο του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη συγκρότησης νέου φορέα στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη, διαψεύδοντας φήμες περί συνεργασίας με τη ΝΔ.
 -   Παράλληλα 26 στελέχη μεταξύ των οποίων ο Π. Καψής, ο Ν. Μπίστης κ.α. που εκπροσωπούν ουσιαστικά το εκσυγχρονιστικό ρεύμα προτείνουν ότι:
 • Το συνέδριο να υπερψηφίσει την πρόταση της εισήγησης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.
• Το συνέδριο να δρομολογήσει τις διαδικασίες για ιδρυτικό συνέδριο εντός του 2015 στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν οι υπόλοιπες δυνάμεις και στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού-μεταρρυθμιστικού χώρου για τη διαμόρφωση ενός πολύχρωμου ρεύματος.
• Με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων δυνάμεων να συγκροτηθεί Εθνική Επιτροπή που θα έχει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση του ιδρυτικού συνεδρίου.
• Στο ιδρυτικό συνέδριο να αποφασιστούν η ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική φυσιογνωμία του φορέα, η ονομασία του, τα σύμβολά του και να εκλεγεί η ηγεσία του.
 -   Καθοριστική φυσικά για την έκβαση του συνεδρίου θα είναι η εναρκτήρια ομιλία του απερχόμενου προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου σήμερα το απόγευμα, ο οποίος αναμένεται να υπεραμυνθεί των επιλογών του τα τελευταία 3 χρόνια και καλώντας ουσιαστικά τους συνέδρους να κλείσουν οριστικά την πόρτα στο παρελθόν και να προχωρήσουν μπροστά στηρίζοντας τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κόμμα.
 -   Ο κ. Βενιζέλος δεν αναμένεται να δώσει το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την εκλογή της Φώφης Γεννηματά γιατί εκτιμά ότι θα ανοίξει την πόρτα στον Γιώργο Παπανδρέου.
 -   Πάντως φαβορί για τη προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι Φώφη Γεννηματά, έχοντας τη στήριξη στελεχών όπως οι Κ. Λαλιώτης, Θ, Τσούρας, Π. Κουκουλόπουλος, Τ. Αντωνίου, Χρ. Πρωτόπαππας κ.α . ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Κώστας Σκανδαλίδης καθώς αναμένει τις αποφάσεις του Συνεδρίου προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Είπε χαρακτηριστικά: «Ας αποφασίσουμε προς τα πού θα πάμε, τι κόμμα θέλουμε» και μετά θα δούμε ποια πρόσωπα μπορούν να ικανοποιήσουν αυτήν την εντολή».
Το παρασκήνιο λίγες ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου έχει φουντώσει για τα καλά και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμαχίες του Κ. Σκανδαλίδη με τον γραμματέα Ν. Ανδρουλάκη, ή του κ. Ανδρουλάκη με τους «εκσυγχρονιστές» και με τις υποψηφιότητες των Α. Λοβέρδου, Ο. Κωνσταντινόπουλου και Θ. Χειμωνά να εξαρτώνται αφενός από το Καταστατικό αφού κάθε υποψήφιος για την προεδρία πρέπει να συγκεντρώσει 240 υπογραφές συνέδρων και αφετέρου από τις αποφάσεις και τις «συμμαχίες» της τελευταίας στιγμής του συνεδρίου.
~
***  ΒΟΜΒΑ! Αξιωματούχος ΗΠΑ: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δολοφονηθεί
maxresdefault
Δηλώσεις φωτιά έκανε πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ  όσο αναφορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ρόλο της Αμερικής στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα ο Δρ Paul Craig Roberts άφησε να εννοηθεί πως αν η κυβέρνηση δεν κάνει ότι της πούνε, τότε μπορεί να υπάρξει ακόμα και δολοφονία! Αναλυτικά είπε πως «Υπάρχουν πολύ περισσότερα εδώ. Το ελληνικό ζήτημα δεν αφορά μόνο τα συμφέροντα των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίοι αθόρυβα θέλουν να πληρωθούν πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνται να λαμβάνουν. Υπάρχει και άλλο έντονο ενδιαφέρον και αφορά το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την τελική κατάληψη όλων των χωρών. Το σύστημα χρησιμοποιεί την ελληνική κρίση για τη δημιουργία δομής εξουσιών ανάλογα με τα συμφέροντα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτό το γεγονός καθιστά δύσκολο να υπάρξει μια συμφωνία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση των όρων που επιβάλλονται στην Ελλάδα. Γι ‘αυτό την καθιστά άκαμπτη. Αυτή η ακαμψία δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να στέλνει το δικό της μήνυμα στην Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Δεν είμαστε το παιχνίδι σου – θα πάμε να παίξουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.
Θα δούμε αν η ελληνική κυβέρνηση το κάνει αυτό. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος να «μπορεί να δολοφονηθεί». Είναι απολύτως εφικτό. Δεν έχω σκεφτεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν στη νέα κυβέρνηση και σε οποιαδήποτε υποτελή της να ανέβει και να γίνει ανεξάρτητη από τον έλεγχο της Ουάσιγκτον. Έτσι, οι νέοι υπάλληλοι της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να έχουν ένα «ατύχημα».
Είχαμε αρκετές περιπτώσεις ηγετών μέχρι τώρα σε Λατινική και Νότια Αμερική, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τη γραμμή της Ουάσιγκτον και στη συνέχεια πέθαναν μυστηριωδώς. Υπήρξε και μια σειρά από αυτούς που ανατράπηκαν από την CIA μέσω της οργάνωσης πραξικοπημάτων.
Εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορέσει να μην καμφθεί και να εμποδίσει τη φοβερή λεηλασία του ελληνικού λαού, δεν είναι απίθανη και η δολοφονία των ηγετικών μελών της. Η Ουάσιγκτων δεν θα επιτρέψει ανεξάρτητες κυβερνήσεις να εγερθούν στην Ευρώπη. Εάν μια ελληνική κυβέρνηση επιτύχει να σταθεί προστάτης του ελληνικού λαού και να τον αντιπροσωπεύσει πραγματικά, η ιδέα μπορεί να απλωθεί στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία και στη συνέχεια στην Ανατολική Ευρώπη. Ο έλεγχος πάνω στην Ευρώπη θα ξηλωθεί».
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανάφλεξη στα Βαλκάνια
vernes sirija vehabije
-  Η «πτέρυγα» των μέσων ενημέρωσης του ISIS μετέδωσε ντοκιμαντέρ, που εμπεριέχει απειλές για το Κόσοβο, την Αλβανία και την Σερβία. Δύο Αλβανοί που μάχονται με τους τζιχαντιστές, με τα ονόματα  Αμπού Μπίλκις αλ Αλμπάνι και Αμπού Μουκάτιλ αλ Κόσοβο αποκάλεσαν τους Αλβανούς άθεους και είπαν χαρακτηριστικά «Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που λατρεύουν άλλους θεούς, και όχι τον Αλλάχ στην Αλβανία, το Κόσοβο, τη Μακεδονία και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μην νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει το κακό που κάνετε στους μουσουλμάνους. Πιστεύετε ότι έχουμε ξεχάσει την εχθρότητά σας απέναντι στον Αλλάχ ...μαύρες μέρες θα έρθουν για σας. Θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβάστε να δουλέψετε. Θα φοβάστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας... Θα σας νικήσουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ. Θα έρθουμε με βόμβες».
~
*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτές είναι οι χώρες που δεν πλήρωσαν το ΔΝΤ (ΛΙΣΤΑ)
dnt1234
-  Τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ υπήρχαν υποστηρίζει η Αθήνα, αλλά δεν το έπραξε για άλλους λόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπήκε στη μακρά λίστα των χωρών που απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το ΔΝΤ.
Φυσικά το γεγονός ότι η Ελλάδα αποφάσισε να μην πληρώσει τη δόση δεν σημαίνει αυτομάτως ότι αθέτησε την υποχρέωσή της. Ως γνωστόν, η χώρα μας ακολούθησε το παράδειγμα της Ζάμπια από το μακρινό 1980.
Ο βρετανικός Guardian συγκέντρωσε σε ένα πίνακα όλες τις χώρες που από το 1959 έως και σήμερα χρωστούν ή χρωστούσαν στο ΔΝΤ.
 Αυτές είναι:
1. Κούβα (1959-1964)
2. Αίγυπτος (1966-1968)
3. Καμπότζη (1975-1992)
4. Νικαράγουα (1983-1985), 14.4 εκ.
5. Γουιάνα (1983-1990), 107.7 εκ.
6. Τσαντ (1984-1994), 4,1 εκ.
7. Βιετνάμ (1984-1993), 100.2 εκ.
8. Σιέρα Λεόνε (1984-1986), 25.1 εκ.
9. Σουδάν (1984-σήμερα), 979.8 εκ.
10. Λιβερία (1984-2008), 543 εκ.
11. Τανζανία (1985-1986), 22,9 εκ.
12. Ζάμπια (1985-1986), 115.1 εκ.
13. Η Γκάμπια (1985-1986), 10,6 εκ.
14. Περού (1985-1993), 621 εκ.
15. Τζαμάικα (1986-1987), 50 εκ.
16. Ζάμπια (1986-1995), 830.2 εκ.
17. Σιέρα Λεόνε (1987-1994), 85.5 εκ.
18. Σομαλία (1987-σήμερα), 234.6 εκ.
19. Ονδούρα (1987-1988), 3,3 εκ.
20. Παναμάς (1987-1992), 180.9 εκ.
21. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (1988-1989), 115.4 εκ.
22. Αϊτή (1988-1989), 9,2 εκ.
23. Ονδούρα (1988-1990), 27,5 εκ.
24. Ιράκ (1990-2004), 55.3 εκ.
25. Δομινικανή Δημοκρατία (1990-1991), 24,3 εκ.
26. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (1990-2002), 403.6 εκ.
27. Αϊτή (1991-1994), 24.8 εκ.
28. Βοσνία και Ερζεγοβίνη (1992-1995), 25.1 εκ.
29. Γιουγκοσλαβία (1992-2000), 101.1 εκ.
30. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (1994-1994), 1.6 εκ.
31. Αφγανιστάν (1995-2003), 8.1 εκ.
32. Ζιμπάμπουε (2001- έως σήμερα), 81.1 εκ.
Όπως εξηγεί το εν λόγω άρθρο του Guardian, μια απλή περιήγηση στην παραπάνω λίστα, μας πείθει για τι είδους χώρες έφτασαν να μην μπορούν να πληρώσουν το ΔΝΤ. Πρόκειται κυρίως για χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο (εμφύλιο ή μη) ή βρίσκονταν κάτω από τυραννικά καθεστώτα, που γνώρισαν επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις ή αυτοκρατορίες που βρίσκονταν λίγο πριν ή λίγο μετά το φάσμα της κατάρρευσης.
~
***  LIVE: Σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής- Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία διαμηνύει ο πρωθυπουργός- Εμείς στη ΝΔ δεν φοβόμαστε τις εκλογές η χώρα δεν τις αντέχει τονίζει ο Σαμαράς
voulh12
-  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει για τις προτάσεις των εταίρων και την πορεία της διαπραγμάτευσης απόψε στις 18: 00 στη Βουλή.
Η συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση διεξάγεται κατόπιν της παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν τα ανόητα σενάρια περί διεξαγωγής εκλογών και κάλεσε τον πρωθυπουργό για διάλογο εθνικής συνεννόησης.
Παράλληλα, στόχος της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού, είναι να "πνίξει" τις αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συζήτηση αναμένεται να αναλυθεί η  47σέλιδη ελληνική πρόταση για την τελική συμφωνία, αναμένεται να αναλυθεί σήμερα, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και η πρόταση των δανειστών, οι οποίοι ζητούν, μεταξύ άλλων, αύξηση 1% του ΑΕΠ στα έσοδα από ΦΠΑ και μείωση 1% του ΑΕΠ στις δαπάνες για συντάξεις.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να στείλει και μηνύματα προς το εξωτερικό και τις Βρυξέλλες διευκρινίζοντας πως ακραίες προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές και η μόνη ρεαλιστική βάση συζήτησης είναι η ελληνική πρόταση.
- Η σημερινή συζήτηση θα διεξαχθεί με βάση τις προβλέψεις του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, δηλαδή δικαίωμα λόγου έχουν μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί.
 -   Τα βασικά στοιχεία της ομιλίας του πρωθυπουργού- Συνεχής ενημέρωση: 
"Σήμερα θέλουμε να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για το που βρισκόμαστε αλλά κυρίως για το που θέλουμε να πάμε" τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και συνέχισε λέγοντας "δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από αυτόν, αλλά για τον ίδιο τον λαό αγωνιζόμαστε".
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της διαπραγματευτικής ομάδας τονίζοντας: "Επιδιώκουμε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα δώσει ένα τέλος στη λιτότητα, και μία ουσιαστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Αναζητούμε μία ευρωπαϊκή λύση την οποία χρειάζεται τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη για να κλείσει ο φαύλος κύκλος που ξεκίνησε το 2008.
 - Σχετικά με την πρόταση των 47 σελίδων που κατέθεσε η ελληνική πλευρά σχολίασε χαρακτηριστικά: "Η εν λόγω πρόταση δεν αποτύπωσε αυτές καθ αυτές τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, αλλά τον κοινό τόπο της τρίμηνης διαδικασίας των διαπραγματεύσεων. Η πρόταση αυτή δείχνει τη διάθεσή μας για συμβιβασμό. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων".
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μη ρεαλιστικές προτάσεις από τους θεσμούς.
Στη συνέχεια ζητά από την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει εάν αποδέχεται ή εάν απορρίπτει τη συμφωνία, την ίδια ώρα που ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: "Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ, σε συμφωνία.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν ανέφερε ο κ. Τσίπρας είπε πως η εισήγηση που του παρέδωσε ο πρόεδρος Γιούνκερ τον εξέπληξε δυσάρεστα.
"Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μας παρέδιδαν μια πρόταση που δεν αντανακλούσε όσα έχουν συζητηθεί τρεις μήνες τώρα στο Brussels Group. Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι υπάρχει βουλευτής σε αυτήν την αίθουσα που θα ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους ή την αύξηση κατά δέκα μονάδες του ΦΠΑ στο ρεύμα", είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας «οπισθοχώρηση» τις προτάσεις των δανειστών σε σχέση με όσα έχει συζητήσει η ελληνική πλευρά με τους εταίρους της μέχρι τώρα.
 ~  Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για διαρκή ψέματα από την κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
"Γράφατε και ξανά γράφετε το δικό σας κείμενο τόσους μήνες και μιλούσατε για πολιτική διαπραγμάτευση" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς ενώ προέτρεψε στη διαπραγματευτική ομάδα να συνεχίσει την διαπραγμάτευση με βάση το email Χαρδούβελη.
 "Και ό,τι κερδίζετε από τα χαμηλά πλεονάσματα έχει ήδη χαθεί από την κατάσταση της οικονομίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες" είπε  στη συνέχεια και συνέχισε: "Εμείς είχαμε επιβάλει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Αν την είχαμε αποδεχθεί την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά πέρυσι, θα είχε κλείσει η 5η αξιολόγηση, δεν το κάναμε. Μόνοι σας προτείνετε ΦΠΑ στο 23% στα συσκευασμένα τρόφιμα, δεν το ζητούν οι δανειστές. Η δική σας πρόταση για την έκτακτη εισφορά χτυπά κατευθείαν τη μεσαία τάξη. Είχαμε αρχίσει να ανακουφίζουμε τη χώρα, είναι αλήθεια ότι λάβαμε σκληρά μέτρα. Διασύρατε τη χώρα στο εξωτερικό, 18-1 εις βάρος μας όλα τα αποτελέσματα στο Eurogroup. Παραδεχτείτε την αλήθεια και βάλτε ένα τέρμα στις συκοφαντίες".
"Χαϊδεύετε το δημόσιο, θυσιάζοντας τον ιδιωτικό τομέα" τόνισε και διερωτάται εάν "μπορεί η χώρα να σωθεί χωρίς δύσκολες αποφάσεις".
Αναφορικά με τις πιθανότητες προσφυγής της Ελλάδας σε εκλογές σχολίασε: "Εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν φοβόμαστε τις εκλογές, η χώρα δεν τις αντέχει γιατί θα την φέρουν πιο κοντά στο ατύχημα".
 ~ Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής,  Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έκανε λόγο για το αίσθημα του φόβου που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα των διαπραγματεύσεων. Διερωτάται "ότι μας έρχεται από την Ευρώπη τα τελευταία είναι δυσάρεστα, τώρα θα έρθουν ευχάριστα";
Ωστόσο στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως αναφορικά με την πρόταση του κ. Γιούνκερ, η άποψή του συγκλίνει με αυτή του πρωθυπουργού.
Τέλος, η θέση της Χρυσής Αυγής είναι η εξής: "Όχι άλλο μνημόνιο και εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας".
 ~ Στο βήμα της βουλής ανέβηκε ο  επικεφαλής της ΚΟ του Ποταμιού. " Αναρωτηθήκατε αν είναι τρικ η πρόταση του κ. Γιούνκερ ; Εσείς είστε που θα πρέπει να μας το απαντήσετε αυτό, εσείς μιλάτε καθημερινά μαζί του. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος θέλει μια έντιμη συμφωνία, έστω και αν υποχωρήσετε από ορισμένα από τα -κατ' εμάς- προεκλογικά σας ψέματα. Το κυβερνητικό σας μπλοκ, όμως, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φαίνεστε να είστε αντίθετοι με αυτήν την έντιμη συμφωνία. Η κυβέρνησή σας αρέσκεται σε καταστροφικούς αυτοσχεδιασμούς. : Ποια είναι η αναπτυξιακή σας πολιτική, ποια είναι η αναπτυξιακή σας πρόταση;  Στην έκθεση ιδεών εσείς και το επιτελείο σας παίρνετε άριστα".
Η επόμενη διαπραγμάτευση μας πρέπει να είναι μία εθνική διαπραγμάτευση." "Θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πρόταση που θα έχει τις υπογραφές της κυβέρνησης και των εταίρων μας" κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.
 ~   Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί στη βουλή με κριτήριο την ολοσχερή κατάργηση των Μνημονίων. Ζητά αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαγραφή χρέους. Ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: Δεν έχετε και δεν είχατε τα κότσια να αρνηθείτε το χρέος. " Οι εταίροι σας στην ΕΕ ήδη σας προσέφεραν γερό χέρι βοήθειας - Εσείς κάνατε μια λίστα προτάσεων που θα οδηγήσει σε ακόμα πιο σκληρό Μνημόνιο".
~ Αμέσως μετά έχουμε παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το ζήτημα που έθεσε ο γγ του ΚΚΕ, με την πρόταση νόμου του κόμματός του για κατάργηση των Μνημονίων : " Οι σχετικές διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί".
~  Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του πως η " χώρα απέκτησε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται όρθια. Σε αυτή τη Βουλή, χωρίς συνδιαλλαγή, στηρίξαμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Τέλος η εξαθλίωση του ελληνικού λαού".
" Στα τέσσερα εσείς, παρακαλώ τους βιβλιοπώλες", είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, απαντώντας σε παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη, και συνέχισε "τελείωσαν τα μνημόνια γι' αυτήν εδώ τη χώρα . Το λέει στη σελίδα 46 της συμφωνίας που προτείνει η Ελλάδα στους δανειστές. Στο mail Χαρδούβελη, στη σελίδα 3 για τα νησιά, προβλεπόταν ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία . Στηρίζετε την πρόταση για αύξηση ΦΠΑ στο ρεύμα 10%, που σημαίνει μαγκάλια κι άλλους νεκρούς;
Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα φύγει από τη Σούδα η αεροπορική δραστηριότητα και θα πάει στην Κάρπαθο, απαντώντας σε επίθεση για τα περί ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. " Ποια η σύγκριση της μνημονιακής πολιτικής Σαμαρά - Βενιζέλου με την πρόταση των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης" είπε χαρακτηριστικά.
 ~  Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος: " Ο κ. Τσίπρας ήρθε και επανέλαβε με μεταφυσική βεβαιότητα αυτά που έλεγε προεκλογικά ότι οπωσδήποτε θα επιτευχθεί συμφωνία. Μας παρουσίασε σχέδιο του Χότζα ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε μόνο δύο από τα σκληρά μέτρα του πακέτου Γιούνκερ".
- "Μας παρουσίασε μια νέα αφήγηση η κυβέρνηση. Η μαντάμ Μέρκελ τώρα είναι καλή, έγινε φίλη μας, στον ώμο της οποίας γέρνουμε και λέμε τον πόνο μας .Είναι οι καλοί Ρώσοι και οι καλοί Κινέζοι, που θα μας δώσουν χρήματα. Το έχετε διαβάσει το έγγραφο των 47 σελίδων; Δεν έχει τίποτα. Είναι μία πρόταση για να εξασφαλιστεί η τρέχουσα χρηματοδότηση".-
~ Δευτερολόγησαν Αλέξης Τσίπρας   και  Αντώνης Σαμαράς  .....
~
***  ΙΚΑ: Νέος υποδιοικητής ο Ιωάννης Δούκας
stratoulis
-  Την παραίτηση του υπέβαλλε σήμερα ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Διονύσης Πατσούρης στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.
 -  Ο αναπληρωτής υπουργός, αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του στο ΙΚΑ, ανακοίνωσε ότι ο νέος υποδιοικητής του ΙΚΑ είναι πρώην μέλος του ΔΣ του ΙΚΑ, της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ και βαθύς γνώστης της κοινωνικής ασφάλισης από την πολυετή θητεία του ως συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ.
~
***  Ξαφνιάζει ο Λαφαζάνης: Χαρακτηρίζει ως "θετική" την πρόταση της ελληνικής πλευράς για συμφωνία
lafa12
-  Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως πρόταση «συμβιβασμού» για την επίτευξη επωφελούς συμφωνίας με τους πιστωτές χαρακτήρισε το κείμενο των 47 σελίδων που κατέθεσε η ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με τον υπουργό η ελληνική πρόταση είναι «ένα κείμενο απόρροια συμβιβασμού, κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς. Είναι μία πρόταση της κυβέρνησης κατ’ ελάχιστον προκειμένου να βρεθεί μία συμφωνία, επ’ ωφελεία της ελληνικής πλευράς, να βρεθεί μία λύση, οι αναγκαίες συναινετικές λύσεις σε μία συμφωνία. Αυτό το πλαίσιο θα τα συζητήσουμε και στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Δεν είναι όμως της ώρας, πρέπει να περιμένουμε την τελική συμφωνία».
"Την πολιτική μας δεν θα την υπαγορεύει η τρόικα και οι διάφοροι "κηδεμόνες". Την πολιτική μας δεν θα την καθορίζουν ούτε οι ΗΠΑ, ούτε οι Γερμανοί. Θα την καθορίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας του λαού" επισήμανε λίγο νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης.
~
***  Αποκαλύψεις που συγκονίζουν για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ - Από τη χλιδή στη χρεοκοπία
salagiannis
-  Το 2009 και το 2010 ήταν δύο σημαντικές χρονιές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς κορυφώθηκαν τα προβλήματά τους που οδήγησαν στη «χρεοκοπία» του κόμματος. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των ισολογισμών του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε στο συνέδριο ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης.
«Οι κρίσιμες χρονιές ήταν το 2009 και το 2010. Όχι γιατί τότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα, αλλά γιατί τότε κορυφώθηκε», είπε ο κ. Σαλαγιάννης και ανέφερε ενδεικτικά ότι το 2009, το ΠΑΣΟΚ πήρε από κρατική επιχορήγηση 24 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα έλαβε 47 εκ. ευρώ δάνειο - ενώ το 2010 πήρε 20 εκ. ευρώ κρατική επιχορήγηση και ταυτόχρονα έλαβε και 40 εκ. ευρώ δάνειο.
-   Το 2010, οπότε κορυφώθηκε ο ήδη υψηλότατος δανεισμός των προηγούμενων χρόνων, υπογράφηκε προς διασφάλιση των τραπεζών, σύμβαση εκχώρησης των μελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων.
   -   Στη συνέχεια, πρόσθεσε «κάθε χρόνο παίρναμε απ' την κρατική επιχορήγηση 20 - 22 εκ. ευρώ, όμως τα λειτουργικά μας έξοδα, (δηλαδή τα έξοδα εκτός των εκλογικών δαπανών και των δαπανών για την εξυπηρέτηση του χρέους), ήταν πολύ μεγαλύτερα. Δανειζόμασταν, δηλαδή, για να καλύψουμε τις υπέρογκες λειτουργικές δαπάνες και για να εξυπηρετήσουμε τα προηγούμενα δάνεια.
   -   Αναφερόμενος στα λειτουργικά έξοδα του 2010, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως η συγκεκριμένη χρονιά ήταν έτος λιτότητας και χωρίς εκλογές. Το σύνολο των λειτουργικών δαπανών ανήλθε στα 26 εκ. ευρώ, οι αμοιβές του προσωπικού στα 4,1 εκ. ευρώ, τα έξοδα για την επιμόρφωση των στελεχών του στα 2 εκ. ευρώ και οι δαπάνες για τις μετακινήσεις στελεχών τα 5,5 εκ. ευρώ. Για τηλέφωνα δαπανήθηκε 1,4 εκ. ευρώ, για ενοίκια 1 εκ. ευρώ και για προβολή 1,8 εκ. ευρώ.
   -    Τέλος, όσον αφορά τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως είναι σήμερα δύο μήνες απλήρωτοι, επειδή το κόμμα δεν έχει εισπράξει ακόμα ούτε ευρώ από την κρατική επιχορήγηση του 2015. Μόλις εισπράξει θα καταβάλει αμέσως τα οφειλόμενα. Παράλληλα ζήτησε «συγγνώμη» από τους εργαζόμενους στο κόμμα, και άφησε επίσης αιχμές, για όσους οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη χρεοκοπία, λέγοντας πως «είναι απίστευτο, το γεγονός ότι αυτοί που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην χρεοκοπία, δεν είχαν το πολιτικό, αλλά ούτε και το ανθρώπινο φιλότιμο, να κάνουν μια, ελάχιστη έστω, αυτοκριτική.
~
***  Yποχρεωτικά στα Ιδρύματα η πρόσληψη τρανσέξουαλ και γκέι!
global gay agenda
-  Το Αμερικανικό κέντρο για την Οικογένεια και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, δημοσίευσε έκθεση κατα την οποία αποκαλύπτεται πως η κυβέρνηση Ομπάμα προτίθεται να επιχορηγήσει μέσω κρατικών ταμείων, θρησκευτικά ιδρύματα και θρησκευτικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για να προσλαμβάνουν ομοφυλόφιλους και διεμφυλικούς στις τάξεις τους.
Ο Μatt Staver, ιδρυτής και Πρόεδρος της Liberty Counsel, αντέδρασε έντονα λέγοντας "Οι Χριστιανικές οργανώσεις δεν μπορούν να προσφέρουν βιβλικές συμβουλές και, ταυτόχρονα, να προσλάβουν άτομα που δεν ακολουθούν την Αγία Γραφή και δογματικές θέσεις σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα" και διερωτήθηκε "Θρησκευτικές οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια στην Αμερική, και που έχουν να κάνουν με υιοθεσία, κέντρα νεότητας, τη φροντίδα των παιδιών , την παροχή συμβουλών για τη νεολαία, και άλλα, θα προσλαμβάνουν άτομα με υποκειμενική ταυτότητα με ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις ;" Aυτό "είναι γελοίο" είπε.
~
***  Αποκλειστικό: To Iράν έστειλε 15 χιλιάδες μαχητές στη Συρία εναντίον των Τζιχαντιστών
iran
-    Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Λιβάνου, το Ιράν σε επιχείρηση αστραπή έστειλε 15 χιλιάδες μαχητές για την υποστήριξη του Συριακού στρατού και σύμφωνα με τις πηγές το στρατηγικό σχέδιο αναμένει αποτελέσματα σε ένα μήνα.
Οι μαχητές αποτελούνται τόσο απο Ιρανούς όσο και απο Άραβες του Ιράκ, έφθασαν ήδη στη περιοχή της Δαμασκού και ο στόχος είναι να καταλάβουν περιοχές της Ιντλίμπ, όπου ο Συριακό στρατός έχει υποστεί μια σειρά απο πλήγματα.
Ο διοικητή των μαχητών Qasem Soleimani, ανακοίνωσε πως βρίσκονται και άλλα σχέδια υπο πραγματοποίηση και βρίσκεται σε συνεννόηση με τη κυβέρνηση Άσαντ .
Η ειδική δύναμη των 15χιλιάδων αναμένεται να ανυψώσει το ηθικό των Σύριων στρατιωτών
μετά την αποτυχία της συμμαχίας με τις αμερικανικές δυνάμεις τη πτώση της Παλμύρας και του Χαλεπιού και να βοηθήσει στην ανασύνταξη των δυνάμεων που βρίσκονται σε υψηλη πίεση τόσο απο το Ισλαμικό κράτος όσο και την Αλ Νούσρα.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι περισσότεροι από 10.000 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία, ωστόσο το Πεντάγωνο, "άδειασε" την ανακοίνωση και χαρακτήρισε τον αριθμό ως "αδύναμο" εάν λάβουμε υπόψιν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στη περιοχή.
 ~
***  Γιατί η Γερμανία έβαλε προθεσμία τις 14 Ιουνίου για συμφωνία αναρωτιούνται οι Financial Times
merkel2
-  Τo ερώτημα «Πότε όμως λήγει η προθεσμία για να επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της;» θέτουν οι Financal Times που αναλύουν το λόγο για τον οποίο έχει τεθεί όριο, από μεριάς της Γερμανίας έως τις 14 Ιουνίου.
 - Να σημειωθεί ότι το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου και θεωρούν ότι εάν υπάρξει συμφωνία έως τις 18 Ιουνίου, υπάρχει η πιθανότητα να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα ώστε να περάσει τους ααραίτητους νόμους για να εκταμιευθούν χρήματα προτού λήξει η προθεσμία, σημειώνουν οι Financial Times.
 - Ωστόσο, ανταποκριτής της εφημερίδας στο Βερολίνο τονίζει ότι υπάρχει ακόμη μία προθεσμία που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και συνδέεται με την επερχόμενη διακοπή της Bundestag, η οποία είναι αρμόδια για την οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση.
 - Η πραγματική διορία που έχει δοθεί για τη Ελλάδα τονίζεται ότι θα μπορούσε να είναι πολύ νωρίτερα από τις 14 Ιουνίου. Αυτή βέβαια ειναι η ημερομηνία κατά την οποία λένε Γερμανοί αξιωματούχοι ότι η Ελλάδα και οι Θεσμοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει μια νέα συμφωνία.
 - Η επόμενη συνεδρίαση της Bundestag προβλέπεται για τις 17-19 Ιουνίου. Ομως, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει πρώτα να ετοιμάσει ένα προσχέδιο για την ελληνική συμφωνία και να δώσει χρόνο στους βουλευτές για να γίνουν παρατηρήσεις. Με δεδομένο ότι μπορεί να αποτελείται από 300 σελίδες, ο έλεγχος δεν μπορεί να γίνει βιαστικά. Οπότε οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η 14η Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα ώστε να αρχίσει το υπουργείο Οικονομικών να εργάζεται εγκαίρως για την ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας.
 - Μετά από αυτό, το γερμανικό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει στις 1-2 Ιουλίου, πολύ αργά για να βοηθήσει την Ελλάδα να πληρώσει τη δόση του 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, που τώρα πρέπει να καταβληθεί στις 30 Ιουνίου.
 - Τέλος, επισημένεται ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένους τους βουλευτές της. Στην τελευταία ψηφοφορία για την Ελλάδα, το Φεβρουάριο, για την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι τον Ιούνιο, 29 από τις 32 ψήφους ενάντια στην επέκταση ήρθαν από το δικό της συνασπισμό. Από τότε, 135 από τους 311 βουλευτές έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους.
~
*** Μεγάλη πτώση καταγράφηκε σήμερα στο Χρηματηστήριο Αθηνών
xrimatistirio
-  Τα νέα δεδομένα από την πλευρά των διαπραγματεύσεων και, η απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώσει τη σημερινή δόση στο ΔΝΤ κατακρημνίζουν τον Γενικό Δείκτη, που αυτή την ώρα υποχωρεί σε ποσοστό -4,59% (νωρίτερα βρέθηκε και στο -5,58%), ευρισκόμενος πλέον κάτω από τις 800 μονάδες, και συγκεκριμένα στις 789,16 μονάδες.
 - Σύμφωνα με αναλυτές, η μη πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι αυτή που επέφερε προβλήματα στη χρηματιστηριακή αγορά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται έντονες ρευστοποιήσεις, ιδιαίτερα στις τράπεζες, με τον κλαδικό τους δείκτη να σημειώνει μεγάλες απώλειες.
-  Επιπλέον, βαρυσήμαντο ρόλο στην αρνητική αυτή εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης έχει και το γεγονός ότι επικρατεί αβεβαιότητα ως προς την κατάληξη των συζητήσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, με τα αρνητικά δημοσιεύματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.
 -  Όσον αφορά τα ομόλογα, η απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώσει το ΔΝΤ και να ενοποιήσει τις 4 δόσεις του 1,5 δισ. ευρώ εκτόξευσε τις αποδόσεις τους.
 -  Τα 10ετή ομόλογα κινούνται μεταξύ 54 και 55,5 μονάδων βάσης, με απόδοση αγοράς 11,55% και απόδοση πώλησης 11,18%. Επίσης, το spread μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 1.047 μονάδες βάσης, από 968 μονάδες βάσης χθες. Το 5ετές ομόλογο έχει μέση απόδοση 17,11%, ενώ το 2ετές έχει απόδοση αγοράς 25,05%, από 3,5% όταν εκδόθηκε.
~
*** Αποκλειστικό: Η Ρωσική απάντηση στην επικείμενη ανάπτυξη Αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη!
1095674
- Το Associated Press ανέφερε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων στην Ευρώπη "που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα ρωσικά όπλα" και ανέφερε ένα τμήμα στρατιωτικής έκθεσης του προέδρου του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Martin Dempsey που εξετάζει τρόπους απελευθέρωσης της Συνθήκης INF, για να αξιοποιηθούν τα όπλα των ΗΠΑ.
Άμεσα ήρθε η απάντηση του Ρώσου Συνταγματάρχη V. Zavarzin "Εάν οι Αμερικανοί πράγματι αναπτύξουν πυρηνικούς πυραύλους στην Ευρώπη, τότε θα απαντήσουμε καταλλήλως. Και έχουμε αυτή τη δυνατότητα" δήλωσε στο Ρωσικό πρακτορείο Τass ο συνταγματάρχης και επιβεβαίωσε ότι είναι τέτοια η ετοιμότητα των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα σε οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή που θα εμφανιστεί έξω απο τα σύνορα της χώρας.
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να ζυγίσει προσεκτικά τα πάντα πριν κάνει απερίσκεπτα βήματα» προειδοποίησε ο Zavarzin
~
*** Συνάντηση Κωνσταντοπούλου - Τσακνή για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
ert
-   Σήμερα, συναντήθηκε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονλυσης Τσακνής, ώστε να το ενημερώσει για τις μέχρι ΄τωρα εξελίξεις στη διαδικασία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την αναβίωση των συμβάσεων των εργαζομένων. Από τη συνάντησή τους απουσίαζε ο διεθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, κάτι που προκάλεσε ερωτήματα βασιζόμενα στις αντιρρήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου στην επιλογή του για να κατέχει αυτή τη θέση.
-  Στο τραπέχι των συζητήσεων ήταν η ομαλή λειτουργία διαδικασία υποδοχής των εργαζομένων της ΕΡΤ, μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επανόδου συνολικά 1.665 άτομα και ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση όλων των δομών της. Ο κ. Τσακνής τόνισε στην Πρόεδρο της Βουλής ότι η κατάσταση στη Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να γίνει πιο εύρυθμη.
 -  Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην πρόθεση να επισκεφθεί τη Δευτέρα 8 Ιουνίου τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για τα θέματα επαναλειτουργίας του σταθμού και την τοποθέτηση Διοικούσας Επιτροπής.
~
***  Ποια είναι η νέα εκδοχή του Facebook;
facebook lite
-    Την εμφάνισή της έκανε την Παρασκευή μία νέα εκδοχή του Facebook ικανοποιώντας τους χρηστές που δεν διέθεταν γρήγορο Ιντερνετ στα κινητά τους.
Το όνομα αυτής της εφαρμογής: «Facebook Lite». Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών της κοινωνικής πλατφόρμας στα κινητά, σε μια πολύ πιο «ελαφριά» έκδοση, η οποία χρησιμοποιεί λιγότερα δεδομένα και μικρότερο αποθηκευτικό χώρο.
Η εφαρμογή προορίζεται κυρίως σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G ή το mobile Internet δεν είναι οικονομικό .
Η εφαρμογή έχει μέγεθος μόλις 1MB, με το «κατέβασμα» και την εγκατάστασή του να είναι μια πανεύκολη υπόθεση.
Ο χρήστης μπορεί να βλέπει την αρχική του σελίδα, να «ανεβάζει» φωτογραφίες, να λαμβάνει ειδοποιήσεις και να επεξεργάζεται το προφίλ του.
Η εφαρμογή κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015, σε Βιετνάμ, Νεπάλ, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Σουδάν, Σρι Λάνκα, Μπαγκλαντές και Ζιμπάμπουε, με την εταιρεία να ανακοινώνει την παγκόσμια διάθεσή της.
 Δείτε μια φωτογραφία της εφαρμογής: Facebook Lite1
~
***  Κείμενο- έκκληση επιφανών οικονομολόγων υπέρ της Ελλάδας
ellada12
-  Ομάδα επιφανών οικονομολόγων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι υπογράφουν επιστολή που δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times, εγκαλούν τους δανειστές της Ελλάδας "να δώσουν ελπίδα και όχι απόγνωση".
οικονομολόγος Τομά Πικετί αλλά και ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ' Αλέμα, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους υπογράφοντες.
Το εν λόγω άρθρο, το οποίο τιτλοφορείται: «Την ύστατη ώρα, έκκληση για οικονομική λογική και ανθρωπιά» αναφέρει:
«Κύριοι, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε κίνδυνο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτικών θεσμών, καθώς αυτές πλησιάζουν στην κορύφωσή τους. Για να αποφευχθεί μια αποτυχία, θα χρειαστούν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Από την πλευρά της ΕΕ, ανεκτικότητα και πόροι για να προωθηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης. Από την πλευρά της Ελλάδας, αξιόπιστη δέσμευση προκειμένου να γίνει εμφανές ότι, ενώ τάσσεται κατά της λιτότητας, ενστερνίζεται τις μεταρρυθμίσεις και επιθυμεί να διαδραματίσει ένα θετικό ρόλο στην ΕΕ.
Σε επιστολή προς τους FT τον Ιανουάριο, αρκετοί από εμάς είπαμε: "Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να διαχωριστεί η λιτότητα από τις μεταρρυθμίσεις. Το να καταδικάζεις τη λιτότητα δεν σημαίνει ότι είσαι κατά των μεταρρυθμίσεων. Έξι μήνες αργότερα, φοβούμαστε ότι η λιτότητα υπονομεύει τις βασικές μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στις οποίες οι ηγέτες της ΕΕ θα έπρεπε ασφαλώς να είχαν συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση: κυρίως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Η λιτότητα μειώνει δραστικά τα έσοδα από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και περιορίζει το πεδίο για αλλαγές που θα έκαναν τη δημόσια διοίκηση πιο υπεύθυνη και κοινωνικά αποτελεσματική. Και οι συνεχείς υποχωρήσεις που απαιτούνται από την κυβέρνηση σημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει την πολιτική στήριξη και κατά συνέπεια και τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Είναι λάθος να ζητείται από την Ελλάδα να δεσμευθεί σε ένα παλαιό πρόγραμμα που έχει καταφανώς αποτύχει, έχει απορριφθεί από τους Έλληνες ψηφοφόρους και το οποίο ένας μεγάλος αριθμός οικονομολόγων (συμπεριλαμβανομένων ημών) πιστεύει ότι είχε εξαρχής λανθασμένες κατευθύνσεις.
Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αναγκαία μια αναθεωρημένη, μακροπρόθεσμη συμφωνία με τους πιστωτικούς θεσμούς. Διαφορετικά είναι αναπόφευκτη μια χρεοκοπία, η οποία θα προκαλούσε σοβαρούς κινδύνους για τις οικονομίες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου, ακόμα και για το ευρωπαϊκό σχέδιο, το οποίο η Ευρωζώνη υποτίθεται ότι θα ενδυνάμωνε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική ελπίδα για νομιμότητα στην Ελλάδα. Η αποτυχία στην επίτευξη συμφωνίας θα υπονόμευε τη δημοκρατία και θα κατέληγε σε πολύ πιο ριζοσπαστικές και δυσλειτουργικές προκλήσεις, θεμελιωδώς εχθρικές προς την ΕΕ.
Από την άλλη πλευρά, σκεφτείτε μια ταχεία μετάβαση σε ένα θετικό πρόγραμμα για την ανάκαμψη στην Ελλάδα (και στην ΕΕ συνολικά), με τη χρήση της μαζικής οικονομικής ισχύος της Ευρωζώνης για την προώθηση των επενδύσεων και τη διάσωση της ευρωπαϊκής νεολαίας από τη μαζική ανεργία με μέτρα που θα ενίσχυαν την απασχόληση σήμερα και την ανάπτυξη στο μέλλον. Αυτό θα μπορούσε να μεταμορφώσει τις οικονομικές επιδόσεις της ΕΕ και να την καταστήσει και πάλι πηγή υπερηφάνειας για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Οι χειρισμοί έναντι της Ελλάδας θα στείλουν ένα μήνυμα προς όλους τους εταίρους στην Ευρωζώνη. Όπως το Σχέδιο Μάρσαλ, ας είναι ένα μήνυμα ελπίδας και όχι απόγνωσης».
~
***  Σόιμπλε - Βαρουφάκης θα συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα
varoufakis
-    Ο Βόλφκγανγκ Σόιμπλε αναμένεται να συναντηθεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
 -  Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα του έλληνα υπουργού Οικονομικού το οποίο έκανε αποδεκτό ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
 -  Ο κ. Γιέγκερ τόνισε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα βρίσκεται στο Βερολίνο την Δευτέρα, ωστόσο είπε ότι αναζητείται χρόνος ώστε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Τρίτη. Τέλος, όσον αφορά στην μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ από την Ελλάδα ο κ. Γέγκερ ανέφερε ότι είναι «δυνατό, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΝΤ, αν και κάπως ασυνήθιστο, αλλά νομικά απολύτως αδιαφιλονίκητο».
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτές τις συντάξεις παίρνουν οι Ευρωπαίοι
images 6
-  Αυτή την ώρα η κυβέρνηση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για να περικοπούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Έτσι σύμφωνα με υπολογισμούς κάποιος που παίρνει μισθό 1.900 ευρώ, η σύνταξη θα φτάσει στα 1.007. Την ίδια ώρα οι συντάξεις στην Ευρώπη είναι σε άλλα επίπεδα.
-Στην Γερμανία οι συντάξεις είναι 1.263- 2.526 ευρώ το μήνα.
-Στην Αγγλία φτάνουν και στα 2.780 ευρώ.
-Στη Νορβηγία η κύρια σύνταξη ξεκινά από τα 1.664 ευρώ το μήνα.
- Ισπανία με 906 ευρώ το μήνα, η Γαλλία με 3.000 ευρώ.
-Στην Ιταλία από 1η Ιουνίου, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν και ετήσιο μπόνους 750 ευρώ στην κύρια σύνταξη των 1700 ευρώ το μήνα.
~
***   Άγρια κόντρα Άδωνι- Λαφαζάνη στη Βουλή με παρέμβαση και της Ζωής
adwnis12
-  Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μ
Με αφορμή τις δηλώσεις του Λαφαζάνη για την ελληνική πρόταση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σημείωσε χαρακτηριστικά "Επιτέλους είστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Έρχεστε με τη δική μας πλευρά. Μη σας ξανακούσω να μιλάτε για ξεπούλημα. Θα πουλήσετε κι άλλα και θα υπάρχει φαρδιά πλατιά η υπογραφή Λαφαζάνη".
Από την πλευρά του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντας "Αυτά που λέτε είναι καραγκιοζιλίκια" με τον Άδωνι να του λέει "Μην ξανατολμήσετε να πάτε στο Κερατσίνι θα υπογράψετε κι άλλα".
Τότε παρενέβη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ακολούθησε ο εξής διάλογος
Ζωή: Έχετε παρεκτραπεί
Άδωνις: Κυρία μου δεν κατάλαβα γιατί με διακόπτετε, σας έδωσα το λόγο;
Ζωή: Σας επαναφέρω στην τάξη
Άδωνις: Δε σας έδωσε κανένα δικαίωμα, σας έδωσα το λόγο; Τι είστε εσείς; Τύραννος είστε;
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στην περίπτωση πρόωρων εκλογών απειλεί με αποχή ο...
erwthmatiko13
-  Τάραξε το πολιτικό σκηνικό η είδηση πως ο Απόστολος Γκλέτσος δεν πρόκειται να κατεβάσει το κόμμα του στις εκλογές σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες.
Μέσω μίας ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της «Τελείας», ο Απόστολος Γκλέτσος ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να κατέβει σε ενδεχόμενες εκλογές επειδή θεωρεί αντιδημοκρατική τη διαδικασία της λίστας ενώ δεν έχει ούτε τα χρήματα να ανταπεξέλθει σε δεύτερη εκλογική μάχη τόσο σύντομα.
«Αν, παρ’ ελπίδα, ο κ. Τσίπρας οδηγήσει σε θάνατο την ελληνική οικονομία, κάνοντας εκλογές, η «ΤΕΛΕΙΑ» ανακοινώνει ότι δεν θα συμμετέχει σ’ αυτές τις εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και για δύο αντικειμενικούς λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι πρέπει ο αρχηγός να διαλέξει με λίστα το ψηφοδέλτιο , κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι είναι αντιδεοντολογικό, αντιδημοκρατικό έως και ρατσιστικό!
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε εθνικές εκλογές μέσα σε έξι μήνες σε ότι αφορά τα οικονομικά.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρήξη Μέρκελ - Σόιμπλε βλέπει η Bild
merkelschauble
-    Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το επιτελείο του Σόιμπλε νιώθει παραγκωνισμένο από την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Αναφορικά με την πενταμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως "ήταν μια σόλο παράσταση της κυρίας. Η Μέρκελ έχει αφήσει να την εξαπατήσουν".
Πολλοί φοβούνται μετά τις νέες εξελίξεις ενδεχόμενη παραίτηση Σόιμπλε. "Δε θα συμφωνήσει σε ψεύτικους συμβιβασμούς, ούτε θα διακινδυνέψει την αξιοπιστία του", αναφέρει στην εφημερίδα το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών, Χανς Μίττελμπαχ. "Χωρίς το Σόιμπλε το κόμμα δε θα συμφωνήσει", προσθέτει ο πρώην υπουργός Πέτερ Ραμσάουερ.
Η γερμανική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει το ρεπορτάζ λέγοντας πως "το ρεπορτάζ της Bild είναι ανόητο". Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ τόνισε πως "η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών συνεργάζονται εξαιρετικά, τόσο με εμπιστευτικότητα όσο και με εμπιστοσύνη".
~
***  Τουρκία: Δυναμώνει πολύ το κουρδικό κόμμα - Η εξέλιξη αυτή φοβίζει τον Ερντογάν
hdp
-   Αυξάνεται μέρα με τη μέρα η υποστήριξη προς το κουρδικό κόμμα της Τουρκίας (HDP), το οποίο μέχρι τώρα οι ψηφοφόροι το έβλεπαν με καχυποψία. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές μάλιστα το κόμμα ενδέχεται να αποσπάσει αρκετές έδρες, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια τα όνειρα του Ταγίπ Ερντογάν για περαιτέρω αύξηση των εξουσιών του.
Επικεφαλής του κόμματος είναι ο χαρισματικός ηγέτης Σελαχατίν Ντερμιτάς, ο οποίος έχει χτίσει προοδευτική εκλογική πλατφόρμα που προβλέπει ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες, προστασία του περιβάλλοντος και σεβασμό στους ομοφυλόφιλους.
"Οι ψήφοι δεν θα είναι μόνο από τους Κούρδους, αλλά από όλα τα τμήματα της τουρκικής κοινωνίας", δηλώνει ο Ντερμιτάς προσθέτοντας: "Είμαστε το μόνο κόμμα που τα δέχεται όλα, το γεγονός αυτό αντανακλά την πολυφωνία στην Τουρκία".
Αυτές οι δηλώσεις έρχονται σε μεγάλη αντίθεση από αυτά που γνωρίζαμε για τους Κούρδους, σηματοδοτώντας και την απότομη αλλαγή αντιλήψεων της κουρδικής κοινότητας. Περαιτέρω απόδειξη για το γεγονός είναι ότι κατά τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος, οι τούρκικες σημαίες αναμιγνύονται, με τις κόκκινο-κιτρινο-πράσινες της κουρδικής σημαίας, μια εμφάνιση που πριν από λίγα χρόνια ήταν αδιανόητη.
~
***  «ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΠΕΦΤΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ» (Ζαν Πωλ Σαρτρ)
ell shmaia
Του Δρ. ΝΙΚΟΥ Κ. ΔΕΝΙΟΖΟΥ
*    Είναι παγγίνως γνωστό ότι η Ελλάδα, διέρχεται ιστορικές όσο και δραματικές στιγμές. Το φάσμα της χρεωκοπίας πλανιέται απειλητικά πάνω από την πατρίδα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη του Αισχύλου, του Μ. Αλέξανδρου, του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη, του Βενιζέλου, του Σεφέρη, του Ελύτη και άλλων ων ουκ έστιν ο αριθμός σημαντικών Ελλήνων.
Οι προαναφερθέντες «έτρεχαν» και «έπεφταν», κάνοντας την Ελλάδα υπερήφανη, δημιουργώντας πολιτισμό, διδάσκοντας στον κόσμο πως κατακτιέται η ελευθερία, διδάσκοντας την οικουμένη πως το πνεύμα, η αξιοπρέπεια, οι επιστήμες, η λογική, ο ηρωισμός η δημοκρατία υπερτερούν της βίας, του φασισμού και του ναζισμού. Ωστόσο οι Έλληνες ξέχασαν να «τρέχουν» και βολεύτηκαν στην καλοζωία και την επίπλαστη ευημερία που εντέχνως αλλά και απροκάλυπτα το σαθρό και ανεπαρκές πολιτικό σύστημα ιδίως μετά την μεταπολίτευση- δημιούργησε, ώστε το πελατειακό δυναμικό των ψηφοφόρων να το εξυπηρετεί και να εξυπηρετείται. Αυτό το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης προτίμησε να «σέρνεται» για να μην πέσει από τους θώκους της εξουσίας. Έτσι έμαθε και ο Έλληνας να «σέρνεται», αφού έγινε οπαδός της ήσσονος προσπάθειας, αφού θεώρησε ότι μια θεσούλα στο δημόσιο χωρίς προσόντα αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα, πίστεψε ότι η απόκτηση ενός πτυχίου με το δημοκρατικό πέντε χωρίς απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων, ότι η εγκατάλειψη της πρωτογενούς παραγωγής, ότι η συγκάλυψη της διαφθοράς τόσο στο δημόσιο τομέα, όσο και στις πολιτικές δραστηριότητες καθώς και σ' όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας, ότι η αχαλίνωτη κατανάλωση και η έλλειψη μέτρου αποτελούσαν τις συνιστώσες του κατ' επίφαση εκσυγχρονισμού του ελληνικού κράτους. Ωστόσο οι γυμνοσάλιαγκες του πολιτικού κατεστημένου και ιδίως αυτού που είχαν και έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης εξακολουθούν να σέρνονται βρισκόμενοι σε κατάσταση πολιτικής και ηθικής σήψης. Ακόμη και τώρα που η χώρα διέρχεται μια πολύ βαθιά και σοβαρή κρίση αγωνίζονται με νύχια και δόντια να περισώσουν την πελατειακή τους ολιγαρχία τριτοκοσμικού τύπου που έχουν τόσα χρόνια εγκαθιδρύσει με κύρια χαρακτηριστικά την οικογενειοκρατία, την αναξιοκρατία, την ημετεροκρατία, τη συναλλαγή και την ιδιοτέλεια. Αποδείχθηκε πλέον περίτρανα αλλά δυστυχώς αργά, ότι όχι μόνον στάθηκαν αδύναμοι να επιλύσουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του ελληνικού λαού, αλλά δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν τη στοιχειώδη διαχείριση των κοινών. Αλλά αυτές οι αθυρματικές φιγούρες οι ολετήρες της πατρίδας που θέλουν να λέγονται πολιτικοί ταγοί προτίμησαν να σέρνονται γιατί ήταν και είναι πιο ασφαλές για αυτούς. Το αίσθημα της επιβίωσης γαρ Και τώρα τι προσπαθούν να κάνουν; Αφού «λεφτά υπήρχαν» και μας έσυραν στο μνημόνιο βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου- όπως καθημερινά αποδεικνύεται- εκτελώντας εντολές, αφού όπως πάλι αποδεικνύεται δεν ήξεραν τι υπέγραφαν, αφού οδήγησαν στον εξευτελισμό μια ολόκληρη χώρα, αφού στάθηκαν ανίκανοι ακόμη και να εφαρμόσουν αυτό το επαίσχυντο μνημόνιο, προσπαθούν να μας πείσουν κάθε βδομάδα που λαμβάνουν όλο και καινούρια στραγγαλιστικά μέτρα, ότι συμπάσχουν στο δράμα του ελληνικού λαού. !!!! Οποία υποκρισία. Επιπλέον δε, με ένα ιταμό ύφος προσπαθούν να απαξιώσουν και να φιμώσουν κάθε φωνή και άποψη που επισημαίνει τα τραγικά λάθη τους. Η εθνικά επικίνδυνη οσφυοκαμψία τους στους λογιστές της τρόικα επιβεβαιώνει καθημερινά ότι σέρνονται. Η ανικανότητα των κυβερνώντων είναι πλέον παροιμιώδης. Το σύρσιμο αυτών μπροστά στους απόγονους των Ούνων, στους απόγονους των κατασκευαστών των φούρνων του Αουσβιτς, στους σφαγείς των Καλαβρύτων και του Διστόμου καλά κρατεί. Και ούτε κουβέντα για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Αυτός ο πολιτικός δωσιλογισμός δεν έχει πια όρια. Αρέσκονται συνεχώς να εφαρμόζουν το δόγμα του σοκ στην ελληνική κοινωνία με σκοπό να διαλύσουν κάθε ιστό της. Παράδειγμα τα τελευταία μέτρα σοκ που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 21/09/11
Αλλά τι κάνουμε τώρα; Ο Έλληνας πρέπει να μάθει πάλι να «τρέχει», να προσπεράσει το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα που σέρνεται που εξακολουθεί να επιβιώνει μόνον λόγω της δύναμης της αδρανείας. Αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων των Ελλήνων η απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να μην τρομοκρατηθεί ο Έλληνας, να αντισταθεί εναντίον αυτής της ιδιότυπης οικονομικής χούντας και του Δ' Ράϊχ.
Ο Έλληνας πρέπει να μάθει πάλι να «τρέχει», αναζητώντας και κατακτώντας τη δυναμική του στη μελέτη της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, στην επιστροφή στην ελληνική γη, στην αξιοποίηση του μυαλού του και στην υλοποίηση ιδεών και ανάληψη πρωτοβουλιών. Ακόμη ο Έλληνας κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξης πρέπει να αποβάλλει πια τη νοοτροπία της κακώς εννοούμενης καλοζωίας που οδηγεί σε μια πλήρως ευθύγραμμη κατάρρευση της οξυδέρκειας και του προβληματισμού. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο όραμα και συνειδητούς πολίτες αρωγούς σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, ώστε οι θυσίες που θα έχουν δρομολογηθεί, να έχουν τουλάχιστον αντίκρισμα για τις επόμενες γενεές.. Η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία δεν έχουν αξιολογηθεί. Μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, ναυτιλία, ορυκτό πλούτο, πετρέλαιο στο Αιγαίο, τουριστικές υποδομές, ενώ ταυτόχρονα η στρατηγική της θέση της, θα μπορούσε να την καταστήσει ως την κύρια πύλη της Ευρώπης για τα Ασιατικά προϊόντα.
Εν κατακλείδι παρατίθενται ξανά αποσπάσματα από τον Επιτάφιο του Περικλή, που αποδεικνύουν πως η ιστορική συνέχεια δεν αφορά απλά μία συνέχεια στον χρόνο, αλλά μία κατάκτηση που πραγματώνεται στο παρόν κάθε στιγμή:
«Γιατί δεν υπήρξαν ούτε μια στιγμή, κατά την οποία να έπαυσαν να κατοικούν την χώρα αυτή, και χάρις στην ανδρεία τους διαφύλατταν την ελευθερία της από γενεά σε γενεά μέχρι των ημερών μας και μας την παράδωσαν ελεύθερη. Και εκείνοι λοιπόν είναι άξιοι επαίνου αλλά ακόμη περισσότερο οι πατέρες μας. Γιατί επί πλέον εκείνων, τα οποία κληρονόμησαν, απέκτησαν με πολλούς κόπους και κληροδότησαν σε μας τους σημερινούς όλη αυτή την επικράτεια που κατέχουμε σήμερα. Το δε έργο της περαιτέρω βελτίωσης, το επιτελέσαμε εμείς οι ίδιοι που είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ, οι οποίοι βρισκόμαστε ακόμη σε αυτήν ακριβώς την ηλικία μας, και εμείς εφοδιάσαμε την πόλη μας με όλα τα πράγματα, ώστε να είναι αυταρκέστατη και για πόλεμο και για ειρήνη..
..(..) ....Και ονομάζεται μεν δημοκρατία, γιατί η διοίκηση είναι στα χέρια των πολλών και όχι των ολίγων, έναντι δε των νόμων είναι όλοι ίσοι στις ιδιωτικές τους διαφορές, ενώ ως προς την θέση τους στον δημόσιο βίο κάθε ένας προτιμάται για ένα από τα δημόσια αξιώματα ανάλογα με την επίδοση την οποία σημειώνει σε αυτά, δηλαδή η δημόσιά του σταδιοδρομία εξαρτάται μάλλον από την ατομική του αξία και όχι από την κοινωνική τάξη, από την οποία προέρχεται, ούτε πάλι ένας, ο οποίος είναι μεν φτωχός έχει όμως την ικανότητα να παράσχει κάποια υπηρεσία στην πατρίδα του, εμποδίζεται σε αυτό από το γεγονός ότι είναι άγνωστος. ..
.(..) ....Ενώ δε στην ιδιωτική μας ζωή συναναστρεφόμαστε μεταξύ μας χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλον, στην δημόσιά μας ζωή, σαν πολίτες, από σεβασμό προ πάντων δεν παραβαίνουμε τους νόμους, υπακούμε δε στους εκάστοτε κατέχοντες τα δημόσια αξιώματα και στους νόμους, προ περισσότερο σε εκείνους από τους νόμους, που έχουν θεσπιστεί για υποστήριξη των αδικούμενων, και σε άλλους, οι οποίοι αν και άγραφοι, η παράβασή τους φέρνει πανθομολογούμενη ντροπή στους παραβάτες.
Γιατί είμαστε λάτρες του ωραίου, όμως χωρίς σπατάλη χρήματος, και καλλιεργούμε το πνεύμα χωρίς να χάνουμε την ανδρεία μας. Και μεταχειριζόμαστε τον πλούτο περισσότερο σαν μια ευκαιρία δράσης παρά σαν αφορμή κομπορρημοσύνης, το να ομολογεί δε κανείς την φτώχεια του δεν είναι ντροπή, είναι όμως αισχρότερο το να μην προσπαθεί να την αποφύγει με την εργασία. Επί πλέον, οι ίδιοι εμείς όλοι είμαστε σε θέση να φροντίζουμε ταυτόχρονα για τις ιδιωτικές μας υποθέσεις και για τις υποθέσεις της πόλης μας, και όσοι από εμάς είναι απασχολημένοι με ιδιωτικές επιχειρήσεις και αυτοί ακόμα κατέχουν τα πολιτικά ζητήματα στην εντέλεια. Γιατί είμαστε ο μόνος λαός που τον μη αναμειγνυόμενο καθόλου στα κοινά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο, και οι μόνοι που όποτε δεν τα επινοούμε και δεν τα προτείνουμε οι ίδιοι πάντως έχουμε τη δύναμη να κρίνουμε σωστά τα λαμβανόμενα μέτρα, τους δε λόγους δεν τους θεωρούμε καθόλου εμπόδιο των έργων, αλλά μάλλον θεωρούμε σαν εμπόδιο το να μην έχουμε κατατοπισθεί προφορικά σε όσα έχουμε να κάνουμε, πριν καταπιαστούμε με αυτά. Γιατί υπερέχουμε από τους άλλους και ως προς αυτό ακόμη, ότι δηλαδή εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε για όσα πρόκειται να επιχειρήσουμε και εμείς οι ίδιοι τα επιχειρούμε. Ενώ ως προς αυτό οι άλλοι... σε αυτούς η μεν αμάθεια τους κάνει να αποφασίζουν η δε σκέψη τους κάνει να διστάζουν...!!!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ..
~
***  Ξαφνικά όλοι μας σύγχρονοι πρωταγωνιστές του Όργουελ...
big brother1
-  Της Σπυριδούλας Δημητρίου
 -        Οι νέας γενιάς τηλεοράσεις συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες. Διαθέτουν σκληρούς δίσκους, κάμερες και μικρόφωνα, σύνδεση με το ίντερνετ κτλ. Φοβερό δεν είναι; Για να δούμε όμως εάν θα σας φανεί το ίδιο συναρπαστικό και αυτό που ακολουθεί: μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλεια ηλεκτρονικών συστημάτων ισχυρίζεται ότι αυτές οι τηλεοράσεις είναι «ευάλωτες» και μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή από μακριά και να παρακολουθεί τους κατόχους της μέσα από την κάμερα και τα μικρόφωνα της.
Λίγο καιρό πριν, η εταιρεία ReVuln που εδρεύει στη Μάλτα ανακοίνωσε ότι οι τεχνικοί της, λειτουργώντας ως χάκερ, κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο μιας τηλεόρασης που κυκλοφορεί στην αγορά και διαθέτει σκληρό δίσκο, μικρόφωνα και κάμερα. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το μοντέλο θα μπορεί να παρακολουθεί - εν αγνοία τους φυσικά - τους κατόχους της, 24 ώρες το 24ωρο! Και δεν είναι μόνο αυτό...
 -  Οι εταιρίες παραγωγής νέας μορφής τηλεοράσεων πιέζουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να περάσει νόμο για να μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή χωρίς την άδεια των χρηστών. Θέλουν να βάλουν κάμερες, μικρόφωνα ακόμα και ανιχνευτές θερμότητας στα κουτιά όλων των Αμερικανών για... διαφημιστικούς λόγους!
Είναι εντυπωσιακή η εξέλιξη της τεχνολογίας έτσι; Στέκεται ισχυρός σύμμαχος της παγκοσμιοποίησης, του καπιταλισμού, του πλήρη ελέγχου και της αποχαύνωσης. Έχουμε μετατραπεί σε σύγχρονους δούλους της, ενώ αυτή μας έχει στερήσει- πολλές φορές με την ίδια τη θέλησή μας- κάθε δικαίωμα ιδιωτικής ζωής.
Σας θυμίζει κάτι από Όργουελ και το καθεστώς του Μεγάλου Αδερφού, ή μήπως κάτι από Φουκώ και το Πανοπτικόν σύστημα εξουσίας;
Το «1984» του Τζωρτζ Όργουελ θαυμάστηκε σαν προφητεία. Και αυτό προκύπτει από όλα τα παραπάνω. Το βιβλίο εξακολουθεί να λειτουργεί σαν προειδοποίηση για τον κόσμο που ζούμε. Αλλά κυρίως για εκείνον που έρχεται. Μιλά για την χαμένη ελευθερία μας και την παρακολούθησή μας. Μιλά από τότε για τη δυνατότητα της ταυτόχρονης επιτήρησης, παρατήρησης και ελέγχου- τα οποία τώρα είναι γεγονός. Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο ελεύθεροι είμαστε;
Ελεύθερη βούληση... Σκεφτήκατε αν εξακολουθούμε να έχουμε ή μας την έχουν στερήσει;
Το σκεπτόμενα όντα λειτουργούν σαν τροχοπέδη για τα σχέδια των μεγάλων. Είναι αυτοί που αντιστέκονται και αντιδρούν στις υποδείξεις του Μεγάλου Αδερφού. Δεν θέλουν τέτοια άτομα, που μπορούν να αποβούν καταστροφικά στις επιδιώξεις τους- πολιτικές ή οικονομικές. Όλα ελέγχονται και προκύπτουν από τον Μεγάλο Αδερφό. Η ελεύθερη βούληση και η ελευθερία της σκέψης ποινικοποιείται. Ξαφνικά γινόμαστε όλοι πρωταγωνιστές έργων του Όργουελ: άβουλα όντα, μη σκεπτόμενα που ζούμε και δρούμε ως μάζα κάτω από το καθεστώς της παγκόσμιας τάξης.
 -  Και πάλι σας καλώ να σκεφτείτε... Είμαστε κρατούμενοι του κτιρίου- φυλακής που σχεδιάστηκε από τον Άγγλο φιλόσοφο και κοινωνιολόγο Τζέρεμι Μπένθαμ: Ένα οικοδόμημα στο κέντρο του οποίου υπάρχει ένας πύργος και γύρω από αυτόν περιφερειακά ένα οικοδόμημα με παράθυρα που βλέπουν προς τα μέσα (πύργο) και προς τα έξω. Τέλος, φτάνει μόνο να τοποθετηθεί ένας επιτηρητής- φύλακας στον κεντρικό πύργο για άμεση παρακολούθηση και επιτήρηση.
Αντικείμενο της πληροφόρησης είμαστε όλοι μας. Γινόμαστε αντικείμενο πληροφόρησης μέσα από το διαδίκτυο ακόμη και από το Facebook.
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να πάω το συλλογισμό ένα βήμα παραπέρα: το Πανοπτικόν είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αλλά μήπως έφτασε ο καιρός να εξετάζουμε ένα συνοπτικό σύστημα; Δεν μπορούν μόνο οι λίγοι πλέον να ελέγχουν τους πολλούς. Τώρα ακόμα και οι λίγοι γίνονται αντικείμενο παρακολούθησης από τους πολλούς με σύμμαχο την τεχνολογία.
Η ελευθερία εκχωρείται πλέον "ελεύθερα".
 Δείτε το βίντεο: Camera In Your Cable Box?! Advertizers Want To See Reactions  ,  https://youtu.be/Yv7mN6K_o6w  ,
 
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Νομιμοποιούνται όλοι οι λαθρομετανάστες
lathro
-  Κατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο τροποποιεί τον κώδικα ελληνικής ιθαγένειας.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, επανακαθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την κτήση ελληνικής ιθαγένειας, με δήλωση και αίτηση, λόγω γέννησης και φοίτησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι, την ελληνική ιθαγένεια αποκτούν:
– Τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση εγγραφής και φοίτησης σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νόμιμης συνεχούς παραμονής ενός εκ των γονέων τους, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
-Ανήλικοι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση είτε εννέα τάξεων είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-Αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτοι ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ, εφόσον διαθέτουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
-Επανακαθορίζονται θέματα σχετικά με τη διαδικασία απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας από τέκνο αλλοδαπού που την απέκτησε με δήλωση ή πολιτογράφηση.
Επίσης, στον νέο κώδικα, ρυθμίζονται θέματα για τη χορήγηση άδειας διαμονής με δικαίωμα εργασίας στους πολίτες τρίτων χωρών.
Ακόμα, προβλέπεται ότι:
-Μειώνεται και ορίζεται στο ποσό των 50 ευρώ από 150 που ισχύει σήμερα, το απαιτούμενο τέλος που καταβάλλει ο εργοδότης για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που απασχολεί με εποχική εργασία
-Ο εργοδότης οφείλει για κάθε απασχολούμενο στην αγροτική οικονομία ή σε εποχική εκμετάλλευση, να προκαταβάλλει στον ΟΓΑ ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν σε διάστημα ενός μηνός.
-Επιτρέπεται κατ εξαίρεση, η χορήγηση θεώρησης εισόδου με δικαίωμα εργασίας σε εποχικά εργαζόμενους που εισέρχονται για περίοδο που δεν υπερβαίνει τις 90 μέρες.
-Επιτρέπεται η χορήγηση θεώρησης εισόδου για εποχική εργασία πολλαπλών εισόδου μέγιστης διάρκειας διαμονής έξι μηνών ανά δωδεκάμηνο, με την οποία μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές εισόδους στην ελληνική επικράτεια.
-Ενήλικες υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν αποφοιτήσει από το σχολείο δεν απαιτείται να πάρουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (όπως μεταξύ άλλων, θύματα και μάρτυρες εγκλημάτων ρατσιστικής βίας).
-Στα μέλη της οικογένειας που συνοδεύουν πολίτη τρίτης χώρας, ιδιοκτήτη ακινήτων και στα οποία χορηγείται ατομική άδεια διαμονής, περιλαμβάνονται και οι απευθείας ανιόντες των συζύγων.
-Παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης διαμονής μακράς διάρκειας και στους κατόχους Εθνικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς.
– Σε περίπτωση γέννησης τέκνου στην Ελλάδα, ως την έναρξη ισχύος του νόμου, από γονέα που διαμένει σε χώρα με άδεια διαμονής, μπορεί να χορηγηθεί στον έτερο γονέα άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση.
-Μειώνεται και ορίζεται στα 150 ευρώ, από 1.500-3.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε πρόσωπα που υποβάλλουν ανακριβείς δηλώσεις ή βεβαιώσεις στο πλαίσιο του Κώδικα.
-Επιτρέπεται η διατήρηση του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς των αλλοδαπών συζύγων ομογενών από την Αλβανία που έχουν πολιτογραφηθεί, εκτός των οριζόμενων περιπτώσεων.
Τέλος, συνίσταται Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε Α.Ε.).
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~«Μάχη» για τη δεύτερη θέση στη Τούμπα και πάρτυ στη Λεωφόρο
 ***  Κωμικοτραγικές καταστάσεις «δημιουργεί» η ΕΠΟ με το θέμα ορισμού γηπέδου για το μπαράζ ανόδου          
     
Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με το ταλαιπωρημένο και βασανισμένο θέμα ορισμού του γηπέδου διεξαγωγής του μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική ανάμεσα στην Κυπαρισσία και τη Σπάρτη, προφανώς αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φροντίζει να μας κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον, αλλά και να μετατρέπει τις σκέψεις και τις επιθυμίες από τη μια στιγμή στην άλλη. Τουλάχιστον βρέθηκε η λύση της ημερομηνίας, αφού ορίστηκε, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, για τις 14 Ιουνίου, όμως ακόμη περιμένουμε τον ορισμό του γηπέδου. Ξεκινήσαμε από γήπεδο σε Τρίπολη, πήγαμε σε Κόρινθο, μετά σε Άργος, λίγο πιο δίπλα σε Ναύπλιο και τώρα βαδίζουμε προς πρωτεύουσα μεριά.
  Απορρίφθηκε η λύση Άργους και Κορίνθου
Χθες πάντως κύκλοι της Ένωσης διέρρεαν ότι ο αγώνας θα γίνει είτε στο Άργος, είτε στην Κόρινθο, κάτι που τελικά απορρίφθηκε λίγες ώρες αργότερα. Το γήπεδο Άργους έχει μία είσοδο και κρύβει κινδύνους, ενώ της Κορίνθου έχει άσχημο αγωνιστικό χώρο.
Η επόμενη σκέψη, από τη στιγμή που στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης θα γίνονται εργασίες συντήρησης, ενώ αυτό του Παναρκαδικού είναι μικρό να υποδεχθεί την ποσότητα του κόσμου που θα  θελήσει να παρακολουθήσει το ματς, πήγε στην Αθήνα και κυρίως στο γήπεδο του Ταύρου. Τουλάχιστον αργά το βράδυ αυτή ήταν η πληροφορία που προέκυπτε και κυκλοφορούσε στα ποδοσφαιρικά στέκια της πρωτεύουσας.
Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι δεν βολεύει κανέναν, τόσο τα δύο σωματεία, όσο και τον κόσμο που θα θελήσει να παρακολουθήσει το ματς, αλλά κυρίως εκθέτει την ΕΠΟ που δείχνει και σ’ αυτό το κομμάτι λίγη. Δεν στεκόμαστε σε περίεργες φήμες που θέλουν τους Λάκωνες να επιζητούν τη διεξαγωγή στην πρωτεύουσα, ούτε σε άλλες πονηρές σκέψεις από την αντίθετη, περιμένουμε να τελειώνει το όλο θέμα και να μπορέσουν τα δύο σωματεία να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
  2.000 εισιτήρια ζήτησε η Κυπαρισσία
Κλείνοντας ν’ αναφέρουμε ότι η διοίκηση της Κυπαρισσίας έκανε γνωστό χθες στους υπεύθυνους της ΕΠΟ ότι θα χρειαστεί περίπου 2.000 εισιτήρια για να καλύψει τις ανάγκες των Μεσσήνιων φιλάθλων. Αυτά θα κοστολογούνται 5 και 10 ευρώ.
Του Νίκου Μπαλόπουλου
~
***  Τερμάτισαν χθες το ταξίδι τους από το Άμστερνταμ οι 4 Μεσσήνιοι ποδηλάτες (φωτογραφίες και βίντεο)            
      
  Στα γραφεία του ΕΟΣ Καλαμάτας τερμάτισαν χθες αργά το απόγευμα τη μήκους 1.700 χλμ. ποδηλατοπορεία τους, που ξεκίνησε από το Άμστερνταμ, οι Μ. Αλοίμονος, Μιχ. Αράπης, Κ. Κοκορόγιαννης και Λ. Παπαδόπουλος.
Οι τέσσερις ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου να ταξιδεύουν από το Άμστερνταμ, χρειάστηκαν 6 ημέρες για να διασχίσουν τη Γερμανία, μία ημέρα για την Αυστρία και 2 1/2 ημέρες για την Ιταλία. Επιβιβάστηκαν στο φέρι μπώτ, αποβιβάστηκαν χθες το πρωί στην Πάτρα και ξεκίνησαν το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής τους προς την Καλαμάτα.
Στη διαδρομή, συγγενείς και φίλοι τούς αιφνιδίασαν, καθώς τους περίμεναν, προκειμένου να τους συνοδεύσουν έως τα γραφεία του ΕΟΣ.
Χ.Χ.  Video:  Άμστερνταμ- Καλαμάτα  , https://youtu.be/ltN5UXDFRto ,
 
~
***  ΑΡΗΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  62-79  , (39-43) .-
Ο Αρης... χάλασε τη «σκούπα» του Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-43, 51-65, 62-79.- ^
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Μητσόπουλος, Διαμαντής
 ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης):
Πάσαλιτς 3 (1), Τσιάρας 15 (1), Δήμας 3 (1), Ριντ 10, Τόμας 8 (2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 5, Βεζένκοφ 5 (1), Μούρτος 9 (1), Σίμτσακ 2, Φλιώνης 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
Χάντερ 5, Ντάνστον 2, Σπανούλης 14 (4), Ντάρντεν 3, Σλούκας 6, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 13 (1), Πρίντεζης 8, Αγραβάνης 8 (2), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3.
~
***  F.I.F.A.
fifa
Του πολίτη Π. Παπαγαρυφάλλου
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών και Δήμου Αθηναίων
-    Όταν δισεκατομμύρια φίλαθλοι επικροτούν, χειροκροτούν και εγκρίνουν τα όσα χυδαία γίνονται επί δεκαετίες στο χώρο του «αθλητισμού», σημαίνει ότι πήραν οριστικό διαζύγιο μ' αυτό το οποίο από τα πανάρχαια χρόνια ονομάζεται ηθική. Όταν κράτη και αρχηγοί κρατών παραβιάζουν κυνικά τους ηθικούς κανόνες για λόγους πολιτικούς και προσωπικής προβολής, αυτό σημαίνει ότι ο παγκόσμιος «αθλητισμός» είναι σάπιος.
Συνεπώς: Μια σάπια ανθρωπότητα δεν χρειάζεται κανένα πολιτικό σύστημα, αφού όλα τα συστήματα στηρίζονται από δισεκατομμύρια σάπιους ανθρώπους και μάλιστα με φανατισμό. Ο άνθρωπος, λέει η επιστήμη, ξεχωρίζει από τα ζώα με την ηθική. Αν αυτό δεν το δείχνει στην πράξη, τι νόημα έχει ν' αγωνίζεται στο αθλητικό, κοινωνικό και πολιτικό πεδίο, ν' αναδεικνύει κυβερνήσεις και εκπροσώπους σε διάφορους δεσμούς; Ό,τι και να κάνει ζώον παραμένει. Το να αξιώνεις να μη σε κλέβουν οι κυβερνώντες το ν' αξιώνεις να μην δωροδοκούνται οι απανταχού αθλητοπατέρες το ν' αξιώνεις να μη σε εξαπατούν δεν είναι ηθικολογία: Δείχνει άνθρωπο που θέλει να ξεχωρίσει από τα ζώα.
Όταν το αγαθό, το δίκαιο και η αρετή καταπατούνται βάναυσα με την έγκριση των σάπιων λαϊκών μαζών, τι νόημα έχει η δημοκρατία, ο σοσιαλισμός, ο κομμουνισμός, ο φασισμός, ο ναζισμός και πάει λέγοντας.
Ό,τι και να προκύψει η ανθρωπότητα θα παραμείνει σε ζωώδη κατάσταση.
Είναι προφανές ότι από τότε που ο «Θεμελιωτής της ηθικής φιλοσοφίας», ο Σωκράτης, προσπάθησε να μπολιάσει την ηθική με τον άνθρωπο, τίποτα δεν άλλαξε. (Για την ιστορική πορεία του καλού και του κακού, της ηθικής και των κανόνων της βλ. την έξοχη πραγμάτεια του καθηγητού Κώστα Μπέη: «Το πρόβλημα του δικαίου και των ηθικών αξιών», εκδ. «EUNOMIA», Αθήνα 1997).
Στην εισαγωγή του έργου αυτού διαβάζουμε, ως θεμελιώδες πρόσταγμα: «Το συναίσθημα της δυσαρέσκειας προϋποθέτει την ικανότητα της αντίληψης και συνειδητοποίησης των αρνητικών καταστάσεων, κάτι που, σε αντίθεση προς τα ζώα, φαίνεται να διαθέτει μόνον ο άνθρωπος» (σελ. 27). Δυστυχώς, είναι πρόδηλο, ότι έκτοτε το γένος των ανθρώπων δεν μπόρεσε να διαβεί το κατώφλι του ανθρωπίνου βασιλείου. Παρέμεινε στο βασίλειο των πιθήκων.
Όσο κυλά ο χρόνος, τόσο περισσότερο το ανθρώπινο είδος κατρακυλά στο βούρκο, όπως το επιβεβαιώνει και τούτος ο πανάρχαιος μύθος, από την εποχή του σιδήρου: «περνώντας οι γενιές τραβάνε το χειρότερο. Θα φτάσει τότε ένας καιρός, που οι άνθρωποι, σε φοβερή κατάντια, θα λατρεύουν τη δύναμη, θα λένε πως μονάχα η δύναμη είναι δίκιο, και το αγαθό κανένας δεν θα σέβεται. Στο τέλος, όταν δε θα υπάρχει αγανάκτηση για το άδικο και ούτε ντροπή μπροστά στην αθλιότητα, ο Δίας θα τους αφανίσει όλους». Και να τι προτείνει ο σοφός μύθος: «Κι όμως, μπορεί να γίνει κάτι μπορεί, αν οι απλοί άνθρωποι σηκωθούν και ρίξουν τους κυβερνήτες που τους ποδοπάτησαν» (Αναφέρεται από τον κοινωνικό φιλόσοφο Εριχ Φρομ (1900-1980) στο έργο του: «Η ανατομία της ανθρώπινης καταστροφικότητας», εκδ. «Μπουκουμένη», Αθήνα 1977, σελ. 21).
Αλίμονον όμως: «Χάσαμε και την αρετή της εξέγερσης», όμως έγραφε στον «Επαναστατημένο άνθρωπο» ο νομπελίστας συγγραφέας Άλμπερ Καμύ (1913-1960), ενώ ο γράφων στην «Κομμουνιστική Ουτοπία», πιο εξωπραγματικός έγραφε ότι μπορούμε ν' αλλάξουμε την τραγική μας μοίρα αν αποφασίζαμε να πνίξουμε στο σάλιο μια χούφτα βασανιστές της ανθρωπότητας που κατέχουν τα κλειδιά των εκδοτικών τραπεζών.
Σκέφτηκα ότι με οκτώ δισεκατομμύρια ροχάλες θα μπορούσαμε να τους πνίξουμε.
Άντε ραντεβού στο ζωολογικό κήπο ώσπου να έρθει ο Δίας!
~
*** Το ΣτΕ έδωσε την έγκρισή για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια
aek gipedo1
-  Το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε της αιτήσεις του Δήμου και των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας και έδωσε την έγκρισή του στην κατασκευή  του γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή. Οι αρνητικές αιτήσεις για την κατασκευή ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής που εγκρίνει την κατασκευή. Οι αποφάσεις 2153-2154/2015 όμως απορρίπτουν αυτές τις αντιρρήσεις και έτσι το πρόγραμμά «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας» φαίνεται να συνεχίζει κανονικά.
~
***  Ποιός ειναι τελικά ο διάδοχος του Μαρινάκη




marinakis
-  Πολλά γράφονται και ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τον διάδοχο του Βαγγέλη Μαρινάκη στo τιμόνι της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Τα δύο ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα είναι του επιστήθιου φίλου του Μαρινάκη, του Σωκράτη Κομινάκη, και του προέδρου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη.
Για τον Κομινάκη συγκεκριμένα σημειώθηκε ότι δεν ήταν τυχαία η παρουσία του στο βάθρο κατά την απονομή του κυπέλλου.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που δεχθεί ανάλογη πρόταση από τον Μαρινάκη, η απάντηση του επιχειρηματία θα είναι αρνητική και η ίδια όταν αποφάσισε να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.
Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις και τα συνεχόμενα ταξίδια του στο εξωτερικό δεν του επιτρέπουν να ασκήσει διοίκηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι κοντά στον Μαρινάκη και την ομάδα σε ό,τι του ζητηθεί.
~
***
~



















***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.-

ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
 ~
BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,

http://www.youtube.com/stamos01 ,   4199 video. - 4141.-    
Σταματης Σκουλικας ,                     

2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  

http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.  2479. 
 σταμος σκουλικας ,  

3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.

http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2510   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,

Σύνολον                                        9224  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-

  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4399 /  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 452 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.149  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   450 .- 

***


Δεν υπάρχουν σχόλια: