ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013  :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

***  «Φιάσκο» με τη συναυλία Μάλαμα στην Καλαμάτα, ο καλλιτέχνης ποτέ δε συμφώνησε να έρθει         
            Δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη όσοι αγόρασαν εισιτήριο
Από  την αρχή φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Κάστρο της Καλαμάτας, αλλά ήταν δύσκολο να προνοήσει κάποιος το «φιάσκο» που θα ακολουθούσε. Μάλιστα, όταν ρωτήσαμε χθες τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις», Νίκο Μπασακίδη, υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώθηκε η εκδήλωση, η πρώτη του αντίδραση ήταν ότι «πέσαμε θύματα πλάνης».
Το περίεργο είναι, κι αυτό εξόργισε περισσότερο τους πολίτες που περίμεναν προχθές βράδυ να μπουν στο αμφιθέατρο, ότι κόβονταν εισιτήρια ακόμα και λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συναυλίας, κι ας γνώριζαν οι διοργανωτές ότι η μουσική παράσταση δε θα δινόταν ποτέ.
Η διοργανώτρια εταιρεία, δια της εκπροσώπου της Αθηνάς Μπαλτά, ανακοίνωσε ότι η συναυλία ματαιώθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος, που είχε να κάνει με το φωτισμό, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, τους παρευρισκόμενους ότι θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους είχαν αγοράσει εισιτήριο
Σημειώνεται ότι η συναυλία είχε προγραμματιστεί να γίνει την Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε για προχθές, πάλι με μη πειστικό λόγο, ο οποίος είχε να κάνει με το ταξίδι των μουσικών.
Τα χρήματα για τα εισιτήρια που αγοράστηκαν στο ταμείο του Κάστρου επιστράφηκαν μετά την ανακοίνωση για τη ματαίωση της συναυλίας, ενώ ανακοινώθηκε ότι χθες θα επιστραφούν τα χρήματα και για τα εισιτήρια που αγοράστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο και σε τοπικό κατάστημα. Αυτό, σε ό,τι αφορά το δημοτικό κτήριο, έγινε μέχρι κάποια ώρα.
Στη συνέχεια οι υπάλληλοι που βρίσκονταν εκεί ενημέρωναν τον κόσμο ότι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα. Η δε εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας, Αθηνά Μπαλτά, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, γιατί παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στην υγεία της.
Από την πλευρά της «Φάρις» εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση για το θέμα που δημιουργήθηκε: «Για την προγραμματισμένη αρχικά την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 συναυλία με το Σωκράτη Μάλαμα, οργάνωση και παραγωγή αποκλειστικά της εταιρείας BackStage με εκπρόσωπο την κ. Αθηνά Μπαλτά, παραχωρήθηκε από τη “Φάρις”, με βάση συμφωνητικό, η χρήση του αμφιθεάτρου του Κάστρου. Η έκδοση και διάθεση των εισιτηρίων, όπως γίνεται συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, έγινε αποκλειστικά με ευθύνη της εταιρείας.
Ο Δήμος Καλαμάτας και η “Φάρις” παρείχαν στήριξη στην προβολή της συναυλίας, αφού πρόκειται για έναν καλλιτέχνη εγνωσμένης αξίας όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, στη λογική ότι τέτοια καλλιτεχνικά γεγονότα ενισχύουν την πολιτιστική ζωή της πόλης.
Η συναυλία ακυρώθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανώτριας εταιρείας για λόγους ανωτέρας βίας. Λόγοι αόριστοι και κατά κοινή αίσθηση μη αποδεκτοί. Λόγοι που δημιούργησαν μια δικαιολογημένη αναστάτωση και που εκθέτουν, πάνω απ’ όλα, τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
Παρά τη διαβεβαίωση της οργανώτριας εταιρείας, ότι η επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους των εισιτηρίων θα γίνει άμεσα, η “Φάρις” θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο τόσο για να προστατεύσει την αξιοπιστία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην πόλη, όσο και για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».
Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία Αρτύς εκ μέρους του Σωκράτη Μάλαμα δηλώνει ότι ποτέ ο τραγουδιστής δεν είχε υπογράφει να έρθει στην Καλαμάτα!!! Ακόμα ενημερώνει ότι θα κινηθεί νομικά.
Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση της εταιρείας Αρτύς– ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
Η εταιρεία μουσικών παραγωγών Αρτύς, δηλώνει εκ μέρους του Σωκράτη Μάλαμα, ότι δεν είχε προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνητικού με την οργανώτρια εταιρεία για την συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 2 ή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013. Η εταιρεία Αρτύς θα κινηθεί με κάθε νόμιμο τρόπο για να προστατέψει την αξιοπιστία του καλλιτέχνη.
Λυπούμαστε ειλικρινά για  την ταλαιπωρία του κόσμου και για όσα  συνέβησαν το βράδυ της συναυλίας, καθώς για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, καθώς ουδεμία ευθύνη έχει για την διοργάνωση της συναυλίας.
Η πολύχρονη άλλωστε παρουσία μας στο χώρο των εκδηλώσεων διδάσκει ότι, τόσο εμείς και πολύ περισσότερο ο Σωκράτης Μάλαμας ουδέποτε έχουμε υπαναχωρήσει από τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Ορκωμοσία χθες στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού (φωτογραφίες και βίντεο)         
   Το πρώτο σημαντικό βήμα στη στρατιωτική τους εκπαίδευση έκαναν χθες, με το να ορκιστούν πίστη στην πατρίδα και υπακοή στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους, οι 414 στρατιώτες οι οποίοι εκπαιδεύονται στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά».
Η ορκωμοσία έγινε στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα, παρουσία πλήθους κόσμου, που παρά την ασθενή βροχή κατά την έναρξη της τελετής έσπευσε να καμαρώσει τους νεοσύλλεκτους.
Ο διοικητής της μονάδας, αντισυνταγματάρχης Ευάγγ. Ντίλιος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή του Συντάγματος και χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ως σταθμό στη στρατιωτική ζωή των ορκισθέντων, αφού, όπως σημείωσε, τους επιτρέπει να διαφυλάττουν το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία της πατρίδας, και τους προέτρεψε να ακολουθήσουν με θάρρος το δρόμο της στρατιωτικής αρετής. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η πειθαρχία είναι βασική στρατιωτική αρετή, που αποτελεί τόσο το θεμέλιο του στρατού όσο και της κοινωνίας.
Στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ, ταξίαρχος Παν. Ηλιόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο όρκος που έδωσαν οι στρατιώτες αποτελεί αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του Ελληνισμού κατά την τρισχιλιετή παρουσία του.
Θα πρέπει, τέλος, να αναφερθεί ότι οι νεοσύλλεκτοι που ορκίστηκαν χθες ήταν αυξημένοι σε σχέση με την προηγούμενη ΕΣΣΟ, ενώ αναμένεται πως ο αριθμός των στρατιωτών που θα προσέλθουν προς κατάταξη στην επόμενη ΕΣΣΟ θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, αν όχι και διπλάσιος.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας    
 
   
 
 
 
 
Video: 

 

 

***  Στα δυο η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά         
           Οι μεσσηνιακοί σύλλογοι των μεσοδυτικών πολιτειών Αμερικής, μέλη της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά (Midwest and West Districts), σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Κυριακή 22/09 στην αίθουσα της ελληνικής κοινότητας Σικάγου, με θέμα την πορεία της τα τελευταία 8 χρόνια, συμφώνησαν ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της με τη μέχρι σήμερα οργανωτική δομή της, δηλαδή ως Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά, και με μεγάλη τους λύπη αποφάσισαν να χωριστεί σε: PAN-MESSINIAN FEDERATION of USA, INC και PAN-MESSINIAN FEDERATION of  CANADA.
Η ευθύνη για την απόφαση αυτή βαρύνει εξ ολοκλήρου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Καναδά και ειδικότερα τους κ.κ. Θεόδωρο Τζαλαλή και Τάσο Δημόπουλο. Τα εν λόγω μέλη, συνειδητά και συστηματικά από το 2005 με τις ενέργειές τους, με αλαζονεία και απαξίωση μελών με ιστορική προσφορά, ακολουθώντας τη διασπαστική πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», οδήγησαν την κραταιά Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία σε εσωτερικές διαμάχες και, τελικά, σε ανυποληψία. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει από τις εσωτερικές διαμάχες για προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις, είναι η απομάκρυνση των νεώτερων γενεών από τους κόλπους της Ομοσπονδίας.
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
η απόφαση που έλαβαν τα μέλη των Συλλόγων Αμερικής δεν ήταν εύκολη και σε καμία περίπτωση δεν αφορά στο σύνολο των Μεσσηνίων στον Καναδά, με τους οποίους συνεργαστήκαμε αγαστά και με ομοψυχία από το 1984, όταν οι Μεσσηνιακοί Σύλλογοι του Καναδά εγγράφηκαν στην Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία. Μέχρι το 2003 με τη συνεργασία μας καταξιώσαμε τη Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία, όχι μόνο στην ομογένεια των ΗΠΑ και Καναδά, αλλά και στον Ελληνισμό γενικότερα.
Χάρη στο πνεύμα ενότητας που επικρατούσε μεταξύ των Μεσσηνίων Καναδά και ΗΠΑ συμβάλαμε στη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το επίτευγμα αυτό οφείλεται στην αποφασιστικότητα και καταλυτική παρουσία του τότε α’ αντιπροέδρου της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας, αείμνηστου Θανάση Δημητρακόπουλου, από το Μόντρεαλ, και του γενικού γραμματέα, αείμνηστου Δημήτρη Τζώρζη, από το Τορόντο, αλλά και την ενεργό συμμετοχή των Ηλία Αντωνόπουλου, από το Μόντρεαλ, Κώστα Κρεμύδα και Δήμητρας Γιοβάνοβιτς από το Τορόντο, αλλά και όλων των μελών των τότε Διοικητικών Συμβουλίων της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας (1986-1989)
Οι κ.κ. Τζαλαλής και Δημόπουλος δεν είχαν τα δημιουργικά αυτά χρόνια της Παμμεσσηνιακής καμία επαφή με το μεσσηνιακό στοιχείο στον Καναδά και την Αμερική. Έμελλε δυστυχώς η εμπλοκή τους από το 2005 να υποσκάψει τα θεμέλια της οργανωτικής δομής που είχε τότε η Ομοσπονδία και μέσα σε επτά χρόνια να τη διαλύσουν. Μάλιστα, εξαφάνισαν όλο το αρχείο που ήταν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και μαζί με όλο αρχείο έσβησαν και την Ιστορία της Παμμεσσηνιακής, γιατί ίσως τους ενοχλούσε το εθνικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που είχαν πετύχει τα μέλη τους. Όμως, δεν μπορούν να σβήσουν τη μνήμη ούτε και να ακυρώσουν το έργο των μελών της Παμμεσηνιακής για να προβληθούν οι ίδιοι.
Τη χαριστική βολή για να πληγεί η Ομοσπονδία μας
την έδωσαν τον περασμένο Ιούλιο, όταν «βάπτισαν» μια τρίωρη συνέλευση «ημετέρων» σε σχολική αίθουσα στην Καλαμάτα «Συνέδριο». Με πρωτόγνωρες αυθαιρεσίες, κατάφωρες παραβιάσεις του καταστατικού, συκοφαντίες συμπατριωτών μας που επί δεκαετίες προσφέρουν στα κοινά, αυτοαναδείχθηκαν ως η νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας μας.
Οι ενέργειές τους και τα δελτία Τύπου που εξέδιδαν εξέθεσαν βαθιά στη συνείδηση των φορέων της Μεσσηνίας και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε μια εποχή που η ενότητα για τον Ελληνισμό είναι επιτακτική ανάγκη.
Επιχειρήσαμε κατ’ επανάληψη να αποτρέψουμε την εξέλιξη της διάσπασης, κρατώντας χαμηλούς τόνους και προβαίνοντας σε εκκλήσεις για ενότητα. Οι προσπάθειές μας παρέμειναν άκαρπες.
Συνεπώς, οι κάτωθι Σύλλογοι Μεσσηνίας Αμερικής είναι αποφασισμένοι να ενεργοποιήσουν τη Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία των ΗΠΑ όπως ήταν η αρχική της μορφή:
-Νέο Κύμα Μεσσηνίας, Σικάγο
- Σύλλογος Γυναικών «Υπαπαντή», Σικάγο
- Μεσσηνιακός Σύλλογος «Ναυαρίνο», Σαν Φραγκίσκο
-Μεσσηνιακός Σύλλογος Ατλάντας
- Μεσσηνιακός Σύλλογος Μεσσηνίων Φλώριδας.
Είμαστε σίγουροι ότι στο επικείμενο συνέδριο θα λάβουν μέρος και οι υπόλοιποι Μεσσηνιακοί Σύλλογοι των ΗΠΑ.
Την απόφασή μας επικροτούν η συντριπτική πλειοψηφία των μελών (περίπου 1.200) των τοπικών Συλλόγων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Σικάγου και Καλιφόρνιας, πολλοί πρώην και νυν αξιωματούχοι και παράγοντες της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας στο χώρο Αμερικής, αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας στη Μεσσηνία.
Υπενθυμίζουμε ότι το 35ο Συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2013. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα και τις κρατήσεις ξενοδοχείου. Στόχος μας είναι η επάνοδος της τάξης και ηρεμίας στην οργάνωσή μας και προτεραιότητά μας η προσέλκυση εκπροσώπων των νεώτερων γενεών. Ήρθε η ώρα να παραδώσουμε τη σκυτάλη στους νέους μας, που είναι απηλλαγμένοι από νοοτροπίες που διχάζουν τις δυνάμεις μας «σε εμείς κι εσείς».
Στην κρίσιμη αυτή εποχή για τον Ελληνισμό, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, ζητούμενό μας είναι η κοινωνική προσφορά μέσα από τη συνέργεια σε κοινά οράματα και στόχους.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Βασίλης Μπεμπόνης    Πρόεδρος
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
***  Πρεμιέρα στην Α’ τοπική: Νίκες για τους γηπεδούχους και 2πλό Μελιγαλά (φωτογραφίες)         

 
   Με εξαίρεση την οριακή (και με παράπονα από πλευράς γηπεδούχων) επικράτηση του Εθνικού Μελιγαλά με 0-1 (8’ Μουρούσιας) μέσα στο Δώριο, η πρεμιέρα της Α’ Τοπικής επεφύλασσε εύκολες νίκες για τους υπόλοιπους γηπεδούχους. Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός Καλαμάτας κέρδισε με 2-1 τον Αστέρα Αρφαρών στο «Γ. Λουκαρέας» (Αλεξανδρόπουλος, Καραγιάννης-Γιαννακούντζος τα γκολ) και ο ΑΟ Διαβολιτσίου πήρε το πρώτο του 3ποντου, πετυχαίνοντας το σκορ της ημέρας, 4-1 τον ΑΣ Ανδρούσας. Σκόραραν ο Φ. Χαρίτος στο 13’, ο Π. Δημητρίου στο 41’ και ο Θ. Δημητρίου στο 55’ και στο 85’, ενώ είχε μειώσει σε 3-1 ο Κολυβάρης για τους φιλοξενούμενους.
Στο βραδινό ματς στο «Π. Μπαχράμης» με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της 1ης αγωνιστικής ο ΑΟ Φαραί κέρδισε ανέλπιστα εύκολα με 3-0 τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, χάρις στα τέρματα που σημείωσαν οι Αριστομενόπουλος, Δουρούμης και Κορρέτα.
  Το αυριανό πρόγραμμα
Η 1η αγωνιστική της Α’ Τοπικής θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα εξής παιχνίδια:
Ώρα 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Μεθώνης: Νίκας, Αθανασοπούλου, Καλογερόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Ομόνοια: Η. Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Ζαρακοβίτης
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Τσικλητήρας Πύλου: Αλεξέας, Γιαννέτσος, Γιαννέας
7.30 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Σπερχογείας: Γιαννόπουλος, Καραπιπέρης, Τσαούση
 
*** Ο Γιώργος Παναγιωτάκης μας «συστήνει» την ελεύθερη κατάδυση         
              
Η Καλαμάτα γνώρισε την αγωνιστική ελεύθερη κατάδυση το Φθινόπωρο το 2011, ενώ πριν λίγες εβδομάδες οι κορυφαίοι του εντυπωσιακού αυτού αγωνίσματος έκαναν για δεύτερη φορά τα …μαγικά τους στα φιλόξενα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Παναγιωτάκης, ο οποίος με μόλις 4 χρόνια εμπειρίας κατόρθωσε να γίνει κορυφαίος στην Ελλάδα και να συναγωνίζεται με επιτυχία τους ξένους πρωταθλητές, εξασφαλίζοντας μια θέση στα παγκόσμια βάθρα των νικητών. Οι επιδόσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές, καθώς ξεπερνά τα 100 μ. με μια ανάσα, η οποία μπορεί να διαρκέσει και περισσότερο από 8 λεπτά!
Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο «Θ» ο Μεσσηνιακός Κόλπος και πιο συγκεκριμένα η θάλασσα στη Μ. Μαντίνεια τον ώθησαν στο άθλημα και του χρόνου το Σεπτέμβριο θα επιστρέψει στην Καλαμάτα για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της AIDA (το οποίο αναμένεται να διοργανωθεί και πάλι εδώ) με στόχο να κατακτήσει μεγαλύτερα βάθη και να ξεπεράσει για μια ακόμη φορά τα ανθρώπινα όρια, «σπάζοντας» τα χρονόμετρα. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή προετοιμασία και το μετάλλιό του το 2014 στο Παγκόσμιο της Καλαμάτας να είναι φτιαγμένο από χρυσάφι…
 -Τι «γεύση» σου αφήνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2013 της Καλαμάτας;
Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από κάθε άλλη διοργάνωση που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης.  Οι συνθήκες που επικρατούν στον Μεσσηνιακό κόλπο ιδίως τον Σεπτέμβριο είναι εντυπωσιακές. Καλύτερες από κάθε άλλο μέρος στον κόσμο για εμένα. Εξίσου σημαντική ήταν και η φιλοξενία και οι υπηρεσίες που μας παρείχαν καθ’ όλη την διάρκεια της διαμονής μας στο ξενοδοχείο ‘’Elite’’, απλά εντυπωσιακές. Πέρα όμως από τα παραπάνω, νιώθω ιδιαίτερα χαρά και τιμή που έλαβα μέρος,  σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο συμμετείχαν 140 αθλητές από 35 χώρες του κόσμου. Οι εμπειρίες που αποκομίζεις από τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι άκρως συναρπαστικές και μένουν χαραγμένες στις αναμνήσεις σου για πολλά χρόνια.
-Τι πήγε «στραβά» και δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις τις δύο προσπάθειες στα σταθερά με πέδιλα και FIM;
Φέτος ήταν μία χρονιά αρκετά δύσκολη για εμένα. Κατά την διάρκεια των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων το 2012, έχασα πολύτιμο χρόνο από προπονήσεις, τον οποίο και έπρεπε να καλύψω μέσα στο διάστημα μερικών μηνών εντός τους 2013. Ο μεγάλος όγκος προπόνησης ήταν μονόδρομος για μένα γνωρίζοντας ότι έπαιρνα το ρίσκο για υπερκόπωση. Έχοντας επιτύχει 2 εθνικά ρεκόρ στις συγκεκριμένες κατηγορίες λίγες μέρες πριν σε ένα μικρό event για εθνικά και παγκόσμια ρεκόρ, είχα ελάχιστο χρόνο ώστε να μπορέσω να ανακτήσω τις δυνάμεις μου πλήρως και να επαναλάβω αλλά 2 ρεκόρ που είχα ως στόχο. Σκεπτόμενος πιο λογικά, θεωρώ ότι αν είχα μερικές μέρες ακόμη διαθέσιμες για ξεκούραση ενδεχόμενος να κατάφερνα ακόμη 2 ρεκόρ. Αυτά όμως είναι λόγια ‘’κατόπιν εορτής’’ όπως λέμε. Ως αθλητής θα πρέπει να αντιμετωπίζεις με ωριμότητα τόσο της επιτυχία όσο και την αποτυχία.
  -Ποια ήταν τα αρνητικά της διοργάνωσης.
Το μόνο ουσιαστικά ‘’αρνητικό’’ της όλης ιστορίας ήταν ότι δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τόσο στην τελετή λήξης όσο και στην τελετή έναρξης. Παρ’ όλο που μία τέτοια διοργάνωση διεξαγόταν για δεύτερη φορά στην πόλη της Καλαμάτας , θα περίμενε κανείς  μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, από εκείνη του 2011. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ..
Μιας και το 2014 θα διεξαχθεί ξανά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Καλαμάτα θα ήθελα να δω περισσότερο ενδιαφέρον της Πολιτείας και του κόσμου γενικότερα.
  -Εσείς οι αθλητές έχετε την ευκαιρία να κάνετε το άθλημά σας και το χόμπι σας. Η πόλη τι κερδίζει τελικά; Υπάρχει χρόνος για τουρισμό ή είναι το πρόγραμμά σας τόσο καθορισμένο που σημαίνει μόνο ξενοδοχείο, προπόνηση, αγώνας;
Το πρόγραμμά μας δεν είναι τόσο απαιτητικό όσο φαίνεται ή μπορεί να ακούγεται. Χρόνος για έξοδο και διασκέδαση υπάρχει. Συνεπώς η διοργανώτρια πόλη θα έχει το αναμενόμενο όφελος. Αυτός και είναι και ένας σοβαρός λόγος ο  δήμαρχος και συνάμα ο οργανωτής να φροντίσουν το θέμα την σωστότερης ενημέρωσης του κόσμου ώστε με αυτό τον τρόπο να υπάρχει μια πιο ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα προς τους αθλητές, οι οποίοι θα προτιμήσουν την πόλη της Καλαμάτας και για τις μελλοντικές τους διακοπές!
  -Πώς επιτυγχάνεται η αύξηση του χρόνου που μένει κάποιος κάτω από το νερό γιατί 5 και τα 8 λεπτά φαίνονται εξωπραγματικά στο μέσο άνθρωπο...
Η ικανότητα του να μπορεί να κρατήσει κάποιος την ανάσα του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτεί καθημερινή εξάσκηση και χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης. Η εκπαίδευση κάποιες φορές είναι αρκετά επίπονη. Βέβαια κανείς σε κανένα άθλημα στον κόσμο δεν ξύπνησε μία μέρα και ‘’βάπτισε’’ τον εαυτό του πρωταθλητή. Το να φτάσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο απαιτεί θυσίες, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία και σκέψη  για να κατανοηθεί. Πέρα όμως από αυτό, ο  μέσος άνθρωπος μετά από εκπαίδευση 10 ημερών και μαθαίνοντας σωστές τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης μπορεί να πετύχει κράτημα της αναπνοής από 2 έως και 3:30’’ λεπτά, όσο απίστευτό και αν φαίνεται από ορισμένους. Το ανθρώπινο σώμα είναι μία τέλεια ‘’μηχανή’’ που μαθαίνει να προσαρμόζεται σε όλες τις αντίξοες συνθήκες.
  -Είναι ακριβό σπορ;
 
Εξαρτάται το επίπεδο του καθενός και πόσο συστηματικά ασχολείται με την συγκεκριμένη δραστηριότητα. Για να ολοκληρώσεις ένα σχολείο ελεύθερης κατάδυσης χρειάζεται να δαπανήσεις πολύ λιγότερα χρήματα μιας και δεν έχεις ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις όντας αρχάριος. Όμως για εμάς που χρειαζόμαστε το μέγιστο δυνατό όφελος από αυτό που θα φορέσουμε, τότε το κόστος μπορεί πραγματικά να ξεφύγει. Μία στολή και ένα ζευγάρι πέδιλα τελευταίας τεχνολογίας κοστίζουν περίπου γύρο στα 600-700 ευρώ. Στην συνέχεια έρχεται η μάσκα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 60 ευρώ ανάλογα τον όγκο και το οπτικό της πεδίο. Σε κάθε περίπτωση όμως η ελεύθερη κατάδυση ( κατάδυση με το κράτημα της αναπνοής) απαιτεί πολύ λιγότερα χρήματα από την αυτόνομη κατάδυση (κατάδυση με μπουκάλες). Πάντως συστήνω ανεπιφύλακτα κάποιον έστω και μία φορά στην ζωή του να ζήσει αυτή την μοναδική εμπειρία είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο.
   -Έχεις κινδυνεύσει ποτέ πραγματικά; Πόσο ασφαλές είναι τελικά;
Η ελεύθερη κατάδυση (κατάδυση με το κράτημα της αναπνοής) είναι ένα άθλημα το οποίο δεν γνωρίζει όριο ηλικίας. Με την κατάλληλη καθοδήγηση και εκπαίδευση γίνεται ιδιαίτερα συναρπαστικό και διασκεδαστικό, χαρίζοντάς σου εμπειρίες μοναδικές κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Φυσικά αν δεν υπάρχει η σωστή καθοδήγηση και εκμάθηση από έμπειρους εκπαιδευτές μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ επικίνδυνο σπορ. Δοκιμάζοντας τις δυνατότητές σου χωρίς το κατάλληλο ζευγάρι, μπορείς εύκολα να βρεθείς σε κίνδυνο χάνοντας τις αισθήσεις του μετά από παρατεταμένο κράτημα της αναπνοής.
Παρόμοιο περιστατικό μου έχει συμβεί στο ξεκίνημα της αθλητικής μου πορείας, κατά την διάρκεια μιας πολύωρης εκπαίδευσης. Το έμπειρο ζευγάρι μου, όμως, αντιμετώπισε το περιστατικό που μου είχε συμβεί με απόλυτη ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Γνωρίζαμε και οι δύο τους κινδύνους και τις ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Η κατάλληλη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και συντροφικότητα θα μας κάνει να απολαύσουμε το άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης με ασφάλεια.
  -Ποιος είναι ο κορυφαίος αθλητής στον κόσμο; Εσένα ποιος σε εντυπωσιάζει και γιατί;
Με εντυπωσιάζουν αρκετοί ελεύθεροι δύτες. Κατά καιρούς σημειώνονται εκπληκτικά παγκόσμια ρεκόρ σε διάφορες κατηγορίες από κάποιους που σου προκαλούν δέος και μόνο που θα το ακούσεις. Ένα από τα εντυπωσιακότερα για μένα είναι το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει ο Σέρβος Branko Petrovic ο οποίος κράτησε την ανάσα του για 12 λεπτά και 10’’(!)
Το να μπορείς όμως να κάνεις όλα τα αγωνίσματα με μεγάλη επιτυχία είναι κάτι που απαιτεί τρομακτικές ικανότητες και ταλέντο.  Έτσι λοιπόν μπορώ να αναγνωρίσω τον αθλητή Alexey Molchanov από την Ρωσία ο οποίος διακρίνεται και στις 6 επίσημες (αγωνιστικές) κατηγορίες των παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Αυτή την στιγμή είναι για μένα ο καλύτερος.
  -Τι σε παρακίνησε να ασχοληθείς αρχικά με την ελεύθερη κατάδυση και στη συνέχεια ως άθλημα;
Η πρώτη μου επαφή με την ελεύθερη κατάδυση ξεκίνησε περίπου το 2001 στην Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα στη Μ. Μαντίνεια. Ήταν τότε που εξερευνούσα το βυθό με φίλους, έχοντας μαζί μου μία μάσκα και ένα ζευγάρι λαστιχένια πέδιλα. Αυτό συνεχιζόταν κάθε καλοκαίρι, ενώ παράλληλα τους χειμερινούς μήνες ακολουθούσα εντατικά μαθήματα κολύμβησης. Το πάθος μου για το νερό δεν σταματούσε ποτέ…
Έτσι το 2007 αποφασίζω να μάθω περισσότερα πράγματα γι’ αυτήν  την δραστηριότητα η οποία πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Τότε Ανακάλυψα μέσα από το διαδίκτυο τον πανελλήνιο σύλλογο ελεύθερης κατάδυσης ‘’AIDAHellas’’ ο οποίος διοργάνωνε και διοργανώνει πρωταθλήματα ελεύθερης κατάδυσης. Έκτοτε ξεκίνησα να ασχολούμαι πιο σοβαρά βλέποντας την ελεύθερη κατάδυση ως άθλημα παρά ως δραστηριότητα που την έκανα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.
  -Πότε κατάλαβες ότι μπορείς να φτάσεις τόσο ψηλά και πώς το κατάφερες;
 Το 2008 σε ηλικία 20 ετών, έλαβα μέρος στον πρώτο αγώνα άπνοιας όπου κατάφερα να καταρρίψω το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία της στατικής άπνοιας με χρόνο 7,29’’. Εκείνο το ρεκόρ (7:18’’) κρατούσε 4 ολόκληρα χρόνια. Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι είχα δυνατότητες ώστε να καταφέρω πολλά περισσότερα.. Από τότε και μέχρι σήμερα προπονούμαι σχεδόν σε καθημερινή βάση, έχοντας θέσει υψηλούς στόχους για την μετέπειτα πορεία μου.
Επιστέγασμα τον προσπαθειών μου ήταν  η κατάκτηση των 2 μεταλλίων στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2011 στη Καλαμάτα (χάλκινο μετάλλιο στα σταθερά βάρη) και το 2013 στο Βελιγράδι της Σερβίας (ασημένιο μετάλλιο στην στατική άπνοια).
  -Και στην ελεύθερη κατάδυση η Ελλάδα και οι Έλληνες αθλητές είναι πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό; Τι θα πρέπει να γίνει για ν’ αλλάξει αυτό;
Τα τελευταία χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο ως Έλληνες σε παγκόσμιες διοργανώσεις. Το 2008 παρά λίγο να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αίγυπτο, ενώ φέτος στο ατομικό της Σερβίας είχαμε εκτός από το ασημένιο μετάλλιο και 2 θέσεις μέσα στους 10 καλύτερους στον κόσμο από τους Άρη Ιωαννίδη και Χρήστο Παπαδόπουλο. Δυστυχώς τα πράγματα στην Ελλάδα όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε είναι πολύ δύσκολα σε όλους τομείς. Διευκολύνσεις για τους αθλητές δεν υπάρχουν, πόσο μάλλον για ένα άθλημα που δεν είναι ούτε καν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεχώς έχουμε προβλήματα με τους Δήμους και τα κολυμβητήρια τα οποία ως συνήθως δεν επιτρέπουν προπόνηση ‘’Άπνοιας’’. Ορισμένα από αυτά, δεν επιτρέπουν ούτε την κολύμβηση με βατραχοπέδιλα!!
Οπότε προσπαθούμε με ό,τι μέσα και χρόνο διαθέτει ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά να προπονείται όσο το δυνατό καλύτερα και να μπορεί να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα στους αγώνες, είτε αυτό είναι εθνικό πρωτάθλημα είτε μία μεγάλη διοργάνωση όπως ένα παγκόσμιο.
  -Μπορεί να ζήσει κάποιος από την ελεύθερη κατάδυση ως επάγγελμα; Εσύ πώς καταφέρνεις να τη συνδυάζεις με την υπόλοιπη ζωή σου;
Είναι ελάχιστοι οι  αθλητές που έχουν χρηματικές απολαβές από το άθλημα και ακόμη πιο λίγοι αυτοί που μπορούν να ζήσουν αποκλειστικά κάνοντας ελεύθερη κατάδυση. Ο μέσος όρος των αθλητών, μέσα σε αυτούς και έχουν μία οικονομική κάλυψη καλύπτουν από χορηγούς τον εξοπλισμό τους και ένα μέρος των εξόδων τους που αφορά την διαμονή και τα παράβολα των αγώνων. Το άθλημα δεν είναι ευρέως διαδεδομένο ώστε να τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων εταιρειών. Βέβαια γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τον διεθνή οργανισμό (AIDA International) τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η ελεύθερη κατάδυση να σημειώνει μεγάλη άνθιση παγκοσμίως.
Προσωπικά εκτός από ελεύθερη κατάδυση ασκώ το επάγγελμα του διαιτολόγου και του προσωπικού γυμναστή (ειδικότητα στην μυϊκή ενδυνάμωση) βγάζοντας με αυτό τον τρόπο τα ‘’προς το ζην’’.
 -Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;
Για την νέα σεζόν έχω θέσει αρκετά υψηλούς στόχους. Σίγουρα θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση στα αγωνίσματα θάλασσας και θα προσπαθήσω να βελτιώσω τα 2 εθνικά ρεκόρ στο επόμενο Μεσογειακό παγκόσμιο κύπελλο ( MED World Cup) που θα γίνει αρχές Ιουνίου 2014 από τον διοργανωτή Σταύρο Καστρινάκη. Πιο μπροστά στοχεύω σε ένα ακόμη ρεκόρ στο αγώνισμα της στατικής άπνοιας όπου θα προσπαθήσω να περάσω το φράγμα των 9 λεπτών (Πανελλήνιο ρεκόρ 8:46’’).
Τέλος, αν όλα πάνε καλά προγραμματίζουμε με την εθνική ομάδα να λάβουμε μέρος και στο ομαδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί και πάλι στην Καλαμάτα! Αυτή θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουμε τις δυνάμεις μας ως ομάδα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.
 Who is who
Ο Γιώργος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 05/04/1988 ενώ σε ηλικία 6 ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της κολύμβησης, με αρκετές διακρίσεις σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο την περίοδο 1999-2004.
Το 2008 πήρε μέρος στον πρώτο του αγώνα άπνοιας, καταρρίπτοντας  το εθνικό  ρεκόρ σε στατική άπνοια με χρόνο 7 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας παράλληλα και το τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου αθλητή της χρονιάς, όπως επίσης και μία θέση στην εθνική ομάδα.         
Μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια συστηματικής ενασχόλησης του με το άθλημα και συγκεκριμένα τον  Σεπτέμβρη του 2011, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Καλαμάτα, κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο (ανάμεσα σε 140 αθλητές). Ήταν το πρώτο στην ιστορία για την Ελλάδα με βουτιά στα -101 μέτρα στην πιο δημοφιλή κατηγορία, τα σταθερά βάρη με πέδιλα, ενώ το συγκεκριμένο επίτευγμα τον κατατάσσει  αυτομάτως στους κορυφαίους του αθλήματος μιας και μόλις 11 αθλητές στην ιστορία της ελεύθερης κατάδυσης έχουν καταφέρει να σημειώσουν επίσημη βουτιά κάτω από τα 100 μέτρα με μία ανάσα!
Ακολούθησαν φέτος τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ, τον περασμένο μήνα στα 102 μ. στα σταθερά βάρη με πέδιλα και στα 92 μ. στο αγώνισμα Free Immersing. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι όμως και το νέο πανελλήνιο ρεκόρ στη στατική άπνοια (σε πισίνα) που πέτυχε τον Ιούνιο στη Σερβία, μένοντας κάτω από το νερό για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, επίδοση που του εξασφάλισε παράλληλα το αργυρό μετάλλιο στο εν λόγω παγκόσμιο πρωτάθλημα!
Μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες:
5η θέση, ομαδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα - Αίγυπτος 2008.
8η θέση, ατομικό παγκόσμιο πρωτάθλημα - Δανία 2009.
3η θέση, ατομικό παγκόσμιο πρωτάθλημα - Καλαμάτα 2011
2η θέση, ατομικό παγκόσμιο πρωτάθλημα - Σερβία 2013.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 
***  Προφυλάσσει Μπιμπίρη, με κόσμο για νίκη με Σαγέικα                                             
Αν και ο Μπιμπίρης δεν υπολογίζεται στα πλάνα για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τα Σεγέικα, αφού ο προπονητής Δημήτρης Τσάκωνας, φαίνεται ότι προτιμά να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του, το κλίμα στον Μεσσηνιακό παραμένει εξαιρετικό και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση, αύριο στις 4 μ.μ. με αντίπαλο τον Εθνικό Σαγέικων. Η προετοιμασία των «πρασίνων» θα ολοκληρωθεί σήμερα με πρωινή προπόνηση, ενώ μιλώντας στο «Θ» ο κ. Τσάκωνας έδωσε έμφαση στο κάλεσμά του προς τον φίλαθλο κόσμο, τονίζοντας ειδικότερα τα εξής: «Είναι ένα παιχνίδι με μια ομάδα που έχει τις ίδιες φιλοδοξίες και διεκδικεί την παραμονή της στη Γ’ Εθνική. Το γεγονός ότι παραμένει χωρίς βαθμό κατά τις δύο πρώτες αγωνιστικές δεν πρέπει να μας παρασύρει. Αποτελεί, θα έλεγα, δίκοπό μαχαίρι, καθώς θα έρθει στην Καλαμάτα με αξιώσεις για κάτι θετικό. Εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο να πιστέψει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για τη νίκη και πιστεύω ότι θα πάρουμε αυτό που θέλουμε, με τη βοήθεια και του κόσμου που θα θέλαμε να έρθει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και να συμπαρασταθεί στην ομάδα μας η οποία αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ντόπια παιδιά. Είναι το πρώτο μας παιχνίδι στην έδρα μας και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα ανταποκριθούν». Χ.Ε. - 
 
*** Για  την Γ΄ Εθνική
Η 4η αγωνιστική (20/10)
 Ερμιονίδα-Κόρινθος
Καλαμάτα-ΑΕ καραϊσκάκης
ΠΑΟ Βάρδας-Μεσσηνιακός
Εθνικός Σαγέικων-Παναρκαδικός
Παναργειακός-Αχαϊκή
Άρης Αιτωλικού-Δόξα Ν. Μανωλάδας
Πανόπουλο-ΑΕ Μεσολογγίου
Ατρόμητος Αχαΐας-Πανναυπλιακός
-Στις 13/10 έχει προγραμματιστεί η 2η αγωνιστική του κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, στο πλαίσιο τις οποίας η Καλαμάτα θα παίξει στο Μεσολόγγι και ο Μεσσηνιακός θα αντιμετωπίσει στην Αχαΐα τον Εθνικό Σαγέικων. -
 
***   *** ΠΡΕΜΙΕΡΑ  ΣΤΗΝ Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣΜεσσηνίας 20123-2014 :
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ
****  Γιά  το Α΄ τοπικό  στο  ποδόσφαιρο  της ΕΠΣΜεσσηνίας  1η  αγωνιστική Σαββατο-Κύριακο 5  και  6  Οκτωβρίου  2013 :
Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 :
Α.Ο ΔΩΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλα   0-1 .- ^
Α.Ο ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  4-1 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ   2-1 .- ^
Α.Ο ΦΑΡΑΙ - ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων   3-0 .-^
Κυριακή  06 Οκτωβρίου  2013 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ

*** Το πρόγραμμα και η βαθμολογία,της  Σούπερ Λίγκας  στο  Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , 7η  αγωνιστική ,  έχουν ως εξής:

Σάββατο 5/10
 ~  Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος Αθηνών   2-2  , (1-1) .- ^
Ο Ατρόμητος είχε το... άστρο, η Τρίπολη έμεινε με το «Χ»
Τα  γκόλ  : 11΄ Ούμπιντες , 40΄ Ντεμπλάσης , 86΄ Εντό , 90+΄ Μπρίτος .-
Διαιτητές : Κομίνης ,
ΚάρτεςΚίτρινες: Πιπίνης, Ουσέρο, Ναβάρο - Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας .-

Οι ενδεκάδες:
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία(Μπρίτο), Ναπολεόνι(Παπαδόπουλος), Καραγκούνης(Γεωργίου), Ούμπιδες
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Πιπίνης, Ζησόπουλος(Χουάνμα), Γκοϊάν, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Έντο, Καράσκο(Γκρατσίνι), Μπαράλες(Κοντοές).-
Βίντεο  από  τον  αγώνα : http://www.youtube.com/watch?v=5aYLsvbkq5g , 
=ΤΡΙΠΟΛΗ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-2  δηλώσεις και  τα  γκόλ    Σάββατο  05-10-2013 :

http://www.youtube.com/watch?v=SXdUgwMbgV0 , =  ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 2-2  , 5-10-2013  Το  2ο  γκόλ του  Αστέρα Τρίπολης :

http://www.youtube.com/watch?v=YGKawu0-C4A , ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-2  Το  2ο  γκόλ του Ατρομήτου Αθηνών :


 ~  Εργοτέλης - Πλατανιάς   3-1 , (2-0) .-  ^
Τα  γκόλ : 36΄ Διαμαντάκος  , 41΄ Πελέ  , 46΄Ρομάνο , 66΄ Τόλερ , .-
Διαιτητές : Λαμπρόπουλος ,
Κάρτες : Χαντί ,

 Οι ενδεκάδες:
Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Πελέ, Χαντί, Διαμαντάκος(Αναστασάκος), Ρομάνο(Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά δεκάδες:
Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφελ( , Φερνάντες, Φαϊσκα, Αγκιλέρα(Στόλερ), Τετέ, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Γουνδουλάκης, Κατάι(Πόποβιτς) .

Τα  Βίντεο  από  αγώνα :  
http://www.youtube.com/watch?v=16W4dTS8CDI ,= ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ στο  ημίχρονο  2-0 τα γκόλ , 5-10-2013 :

http://www.youtube.com/watch?v=P_34zvzIRPc ,= Εργοτέλης-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   ΗΜΊΧΡΟΝΟ  2-0  , 2013 , 2ο  γκόλ  Εργοτέλη :

http://www.youtube.com/watch?v=Ii3AWURapoU , = Εργοτέλης - Πλατανιάς   φάσεις  α΄ ημίχρονο  στο  1-0  :
~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3 - 1    5 -10 - 2013  δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/zAeWBGVxFsA ,
  
~ Εργοτέλης -  Πλατανιάς  3 - 1   2013  γκόλ  Πλατανιά : http://youtu.be/9hpGNTJH20k ,
 
~ Εργοτέλης - Πλατανιάς  στο  3 - 0  γκόλ Εργοτέλη  2013: http://youtu.be/XrjQqeSq-8w .,


 ~   Πανιώνιος - Αρης   1-2, (0-0) .-  ^
Τα  γκόλ  : 58΄Καπάνταης , 62΄Αγάνθο , 88΄Ουντόζι.-
Διαιτήτης : Στηλιαράς ,
Κάρτες : Καπάνταη , Κολοβός , Τσουμάνης (2) , Μητρόπουλος , Γιαννακόπουλος , Πουλίδο ,Κούρος .-
Οι ενδεκάδες:Μητρόπουλος ,
Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός(Ντούνης), Μενδρινός(Λάσνικ), Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης(Γιάννου) , Αραβίδης, Καμπάνταης
Άρης: Διούδης, Πουλίδο, Έλσνερ, Τσουμάνης,(Καρασαρίδης) Ψυχογιός, Ηρακλής, Οικονομόπουλος, Ίμπε(Νταμαρλής), Τάτος(Σταυρόπουλος), Ουντότζι, Αγάνθο ,

Τα   Βίντεο  από  τον  αγώνα :
~~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης    0 - 0  στο  ημίχρονο  5/ 10 /2013: http://youtu.be/b37Df8K8pYU  ,
   
 ~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ  1 - 2   5/ 10/ 2013 δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/v1-0z8DIfME    ,

~** Πανιώνιος -  Άρης  Θεσ  1 - 2   2ο  γκόλ  Άρη  05- 10- 2013 : http://youtu.be/8n7h-PsbOoQ  ,

~** Πανιώνιος - Άρης  1- 2   1ο γκόλ  Πανιωνίου  2013http://youtu.be/506S2CvsmkA  ,

~** Πανιώνιος -  Άρης  1 - 2  ισοφάριση  Άρη   2013 : http://youtu.be/fSoEtTIV-rQ   ,

Κυριακή 6/10
16:00 Ολυμπιακός - Βέροια

18:15 Ξάνθη - Απόλλων

18:15 Λεβαδειακός - Καλλονή

18:15 Πανθρακικός - ΟΦΗ

20:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Δευτέρα 7/10
19:30 Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ στις 6 πρώτες  αγωνιστικές :

1. Ολυμπιακός 16
2. ΠΑΟΚ 13
3. Παναθηναϊκός 11
4. Εργοτέλης 10   13*
. ΠΑΣ Γιάννινα 10
. Ατρόμητος 10   11*
7. Αστέρας Τρίπολης 9   10*
. ΑΕΛ Καλλονής 9
. Πανθρακικός 9
10. Ξάνθη 7
11. Πανιώνιος 6    6*
. Παναιτωλικός 6
. Απόλλων Σμύρνης 6
14. Βέροια 5
. Λεβαδειακός 5
. Πλατανιάς Χανίων 5    5*
17. ΟΦΗ 4
18. Άρης 2   5*
Οι  ομάδες  με  (*)  έχουν και  βαθμολογία  γιά 7η  αγωνιστική .-
Αστέρας - Ατρόμητος, κρητικό ντέρμπι και Πανιώνιος - Αρης

Α.Ε . Περιστερίου  -  ΑΕΚ  ΑΘΗΝΏΝ  0-0  .- ^ {Για  την Γ΄ εθνική}
Το Περιστέρι... άρπαξε δύο βαθμούς από τον «αετό» της ΑΕΚ
 ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Ψύχος, Βασιλόγλου, Συμεωνίδης, Πλέστης Παναγιώτης, Ποστόλης, Πλέστης Χρήστος (90+' Παναγόπουλος), Χέλμος, Μπέλης (46' Παναγάκης), Χρόνης, Μπούσιος, Συράκος (86' Σαμπράκος).
ΑΕΚ: Βούρας, Τσουμάγκας, Τσουκαλάς (70' Αργυρίου), Τσιρίλο, Ρόβας (90΄ Τσεβάς), Γεωργέας, Κορδέρο, Πόποβιτς, Γροντής (87' Καζβιρόπουλος), Πλατέλλας, Ντακόλ.

*** *** Αγγίζει το Διηπειρωτικό κύπελλο ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη (81-70) επί της βραζιλιάνικης Πινέιρος
Με  τον Γιάννη  Λαμπίρη
Αγκαλιά με το Διηπειρωτικό Κύπελλο βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά την νίκη του επί της βραζιλιάνικης Πινιέϊρος στο Σάο Πάολο με 81-70. Οι πρωταθλητές Ευρώπης αν και ανέτοιμοι αγωνιστικά (εξ’ ου και τα 22 λάθη, διπλάσια από τους γηπεδούχους) έδειξαν στο παρκέ πως έχουν μεγάλη διαφορά κλάσης από τους Πρωταθλητές Αμερικής και είναι πολύ δύσκολο να χάσουν με πάνω από 10 πόντους στον δεύτερο τελικό της Κυριακής (17.30 – ΑΝΤ1) και πάλι στο “Τζιμνάσιο Χοσέ Κορέα».
Αγγίζει το Διηπειρωτικό κύπελλο ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη (81-70) επί της βραζιλιάνικης Πινέιρος
Με... αφιονισμένο τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο (διάστημα στο οποίο πέτυχε και τους 18 πόντους του, ενώ τελείωσε το παιχνίδι κα με 9 ασίστ), λίρα εκατό τον Στράτο Περπέρογλου (με 7/7 σούτ) και παίκτη “κλειδί” τον ουσιαστικά Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός επέβαλλε τη μπασκετική λογική και επικράτησε σχετικά άνετα της Πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής η οποία έκανε κατάχρηση στο μακρινό σούτ (10/34 τρίποντα) και η οποία βασίστηκε κυρίως στο ατομικό ταλέντο των παικτών της.
Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του θρύλου του βραζιλιάνικού μπάσκετ, Κλαούντιο Μορτάρι, προηγήθηκε μόλις μια φορά (26-22 στο 16’ με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Σμίθ), αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχρασιμία του και έκλεισε προηγούμενος το ημίχρονο με 32-30 σε ένα διάστημα που την ελληνική ομάδα κράτησε όρθια ο αλάνθαστος Περπέρογλου.
Στην 3η περίοδο με τον Σπανούλη να σημειώνει 11 πόντους σε λιγότερο από 8 λεπτά και τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει 24, ήταν φυσιολογικό οι Πρωταθλητές Ευρώπης να ανοίξουν την ψαλίδα (56-47 στο 28’) έστω και αν ο Σμίθ επέμενε να κρατά την ομάδα του στο παιχνίδι, μειώνοντας στο 56-51, σκορ με το οποίο τελείωσε η τρίτη περίοδος. Ηταν πάλι ο Σμίθ που ηγήθηκε της τελευταίας αντεπίθεσης των γηπεδούχων, όταν κάλυψαν τους 10 πόντους (71-61) μειώνοντας στους πέντε (71-66) αλλά εκεί το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη τους έκοψε τα πόδια, ενω λίγο αργότερα με ένα έμμεσο τρίποντο (καλάθι και φάουλ) ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήγε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (77-66) τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπορεί να είχαν διπλάσια λάθη από τους Βραζιλιάνους αλλά επικράτησαν κατά κράτος στα ριμπάουντ (39 έναντι 21) γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
“Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά που είδαμε τόσο κόσμο στις εξέδρες και μας υποστήριξε. Εκ μέρους της ομάδας θέλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ” τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας θέλοντας να ευχαριστήσει τους αρκετούς Ελληνες που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα του. Οσο για το παιχνίδι ο κόουτς υποστήριξε:
“Περιμέναμε ένα ιδιαίτερο και δύσκολο παιχνίδι. Η διαφορετική ώρα και το ταξίδι έπαιξαν ρόλο, όπως επίσης και η έλλειψη πληροφοριών που είχαμε για την Πινέιρος. Χρειαστήκαμε έτσι κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούμε στο ματς. Κάθε μέρα που περνάει κάθε εμπειρία μας κάνει καλύτερη ομάδα. Πλέον καλούμαστε να κάνουμε καλή προπόνηση αύριο για να παίξουμε καλά την Κυριακή και να τελειώσουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ».
Πινιέιρος (15/38δίπ., 10/34τρίπ., 10/12β., 13-8ρ., 12ασ., 13κλ., 2κοψ., 11λ.): Μπορατσίνι 11 (4/9δίπ., 0/5τρίπ., 3/4β., 3λ.), Σόουζα 2, Στόλγουορθ 26 (6/10δίπ., 4/9τρίπ., 2/2β., 4ριμπ., 4ασ., 2λ.), Τοϊλόι, Ταβερνάνι 12 (4), Ντος Σάντος, Σμιθ 19 (4/6δίπ., 2/5τρίπ., 5/6β., 4ασ., 4κλ.), Περέιρα
Ολυμπιακός (27/37δ., 7/18τρίπ., 6/11β., 33-6ρ., 23ασ., 4κλ., 3κοψ., 22λ.): Ντάνστον 11 (5/6δίπ., 1/2β., 12ρ.), Σπανούλης 18 (4/5δίπ., 3/8τρίπ., 1/1β., 9ασ., 2κλ., 5λ.), Περπέρογλου 15 (6/6δίπ., 1/1τρίπ., 2ασ., 4λ.), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 8 (2/3τρίπ., 4ασ., 2λ.), Πέτγουεϊ 7 (9ριμπ.), Σλούκας, Σίμονς 1, Μπέγκιτς 4, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 10 (3/4δίπ., 1/3τρίπ., 1/2β., 3ασ., 2λ.).

***  Η Λεωφόρος ξαναγίνεται κάστρο για τον ΠΑΟ
Οι Μπεργκ και Φιγκερόα πέτυχαν δύο από τα τρία υπέροχα γκολ χθες στη Λεωφόρο, η οποία γίνεται ξανά ισχυρή έδρα για τον ΠαναθηναϊκόΗ Λεωφόρος ξαναγίνεται κάστρο για τον ΠΑΟ
Mεγαλώνει ο νέος Παναθηναϊκός, ψηλώνει (ανέβηκε στην 3η θέση), μαθαίνει να νικάει (2-1), να ξεπερνά τις δυσκολίες, να σκοράρει! Ο Μάρκους Μπεργκ και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, οι δύο σέντερ φορ των Πρασίνων, πέτυχαν δύο από τις τρεις γκολάρες που μπήκαν χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου, με τον Ντε Μπλάσις του Αστέρα Τρίπολης να βάζει και αυτός τη σφραγίδα του με μακρινό φαλτσαριστό σουτ. Πόσο καλό είναι το κλίμα στον ΠΑΟ φαίνεται από τις δηλώσεις του Αργεντινού Φιγκερόα, που αποθέωσε τον συμπαίκτη του Μπεργκ, λέγοντας «το μεγάλο γκολ ήταν το δικό του, έτσι που γύρισε το σώμα του», ενώ έστειλε και το μήνυμα για τη συνέχεια: «Μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα»!
Μάλιστα, ο Γιάννης Αλαφούζος κατέβηκε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα για να μοιράσει συγχαρητήρια σε τεχνικό επιτελείο και παίκτες.
Ο αργεντινός επιθετικός Λουτσιάνο Φιγκερόα ήταν η χρυσή αλλαγή του Γιάννη Αναστασίου. Ο 32χρονος επιθετικός κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης στο 76' με πλασέ μέσα από την περιοχή από σέντρα του Λαγού, μόλις στη δεύτερη επαφή που είχε με την μπάλα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Στο σημείο εκείνο ο επιθετικός Μπαράλες είχε τραυματιστεί και ήταν εκτός τερέν, με τον Τσιώλη να τον αντικαθιστά μετά τη σέντρα. Ο σουηδός επιθετικός Μάρκους Μπεργκ πέτυχε το τρίτο φετινό του γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο 59' με εκπληκτική προσπάθεια ανάμεσα στους Γκόιαν και Κοντοέ. Εκανε κοντρόλ, γύρισε το σώμα του και κεραυνοβόλησε τον Ερνάντεζ. Ο Ντε Μπλάσις με τη σέντρα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60' με φαλτσαριστό μακρινό σουτ με το δεξί από την αριστερή πλευρά!
«Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο αυτό. Το μαχητικό πνεύμα ήταν απίστευτο, έπειτα μάλιστα από μια δύσκολη εβδομάδα. Μπράβο στα παιδιά και στον κόσμο που κράτησαν καλή συμπεριφορά», τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να έχει ανεβάσει ρυθμούς ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, εντόπισε πρόβλημα στον κεντρικό άξονα της ομάδας του: «Ηταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ. Ισορροπήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Βάλαμε γρήγορα το γκολ έπειτα από αυτό του Παναθηναϊκού και πιστεύω ότι η αδράνεια στον κεντρικό άξονα, εκεί όπου βρέθηκαν οι δύο φορ του Παναθηναϊκού, έκρινε το ματς».
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλειδώσει τον Αστέρα Τρίπολης, πίεσε ψηλά, έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των αντιπάλων με την ταχύτητα και τις εμπνεύσεις των Πράνιτς, Κλωναρίδη, Ντίνα. Η αλλαγή του Τσιώλη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εντό, συμμάζεψε λίγο τα πράγματα στον χώρο του κέντρου, έβγαλε μία-δύο καλές κάθετες πάσες, ο Αστέρας όμως ήταν ακίνδυνος.
n Μηνύματα σωστής συμπεριφοράς έστειλαν οι Κοτσόλης και Φιγκερόα στον κόσμο πριν από τη σέντρα.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Παππά (Αθηνών). Κίτρινες: Μπαράλες, Τσαμπούρης, Εντό, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Ναβάρο, Πιπίνης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (80' Μέντες), Κλωναρίδης (74' Φιγκερόα), Μπεργκ (90' Μπαϊράμι).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Πιπίνης, Ουσέρο, Μπαράλες (78' Ντελγκάδο), Γκρατσίνι (54' Εντό), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (80' Καράσκο), Ναβάρο, Γκόιαν, Ντε Μπλάσις, Κοντοές.

*** Οριστικά Γκόφας, αλλά με Σακελλαρόπουλο στο Κρανίδι   Η    Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ        
        Τέλος δόθηκε χθες στο «σίριαλ» του αντικαταστάτη του Νίκου Κακαλέτρη στον πάγκο της Καλαμάτας, με τον Μίλτο Γκόφα να είναι ο «εκλεκτός» της διοίκησης και του προέδρου Γιώργου Ράλλη. Ο έμπειρος προπονητής αναμένεται σήμερα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας και την πρώτη γνωριμία, ωστόσο τον αγώνα στο Κρανίδι, για την 3η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής με την Ερμιονίδα, θα τον δει ως παρατηρητής, καθώς την ομάδα θα καθοδηγήσει σε αυτό το παιχνίδι, ο Τάκης Σακελλαρόπουλος.
Ο Μίλτος Γκόφας είναι ιδιαίτερα έμπειρος στην κατηγορία, με θητεία πέρυσι στον Πανηλειακό, παλιότερα στον Βύζαντα Μεγάρων, την Αγία Παρασκευή, την Ηλιούπολη κ.α.
Μιλώντας στο «Θ» ο κ. Γκόφας έπλεξε το εγκώμιο της Μαύρης Θύελλας, ενώ εξήγησε ότι το βασικό που θεωρεί ότι χρειάζεται να αλλάξει είναι η ψυχολογία και η νοοτροπία νικητή που θα πρέπει να αποκτήσουν οι ποδοσφαιριστές. Ειδικότερα, στις πρώτες του δηλώσεις ο έμπειρος προπονητής, τόνισε τα εξής:
«Η Καλαμάτα έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βαριά φανέλα. Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι το κλίμα και η ψυχολογία.
Το άσχημο ξεκίνημα έρχεται σε συνέχεια της περυσινής χρονιάς. Σα να βλέπουν οι παίκτες τις ήττες και να τις θεωρούν φυσιολογικές. Πρέπει να καταλάβουν λοιπόν ότι η Καλαμάτα δεν είναι μεγάλο σωματείο και δεν μπορεί να συμβαδίζει με τις ήττες. Η λέξη αυτή δεν πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιό μας. Θα μιλήσω με τους παίκτες και με τη βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε».
  Λαχτάρα με Τσιμικλή, αλλά αναμένεται να παίξει κανονικά
 Το χθεσινό δίτερμα επεφύλασσε και μια στιγμή-σοκ για την Καλαμάτα, καθώς προς το τέλος του τραυματίστηκε ο Τσιμικλής σε μια φάση με το Οντβόνγκ και όλοι φοβήθηκαν ότι η κακοδαιμονία συνεχίζεται. Ευτυχώς η ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο έμπειρος Μεσσήνιος μέσος δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι δεν διακυβεύεται η συμμετοχή του στο αυριανό ματς, κάτι που θα ήταν καταστροφικό και για την ψυχολογία, αλλά και θα οδηγούσε στην περαιτέρω αποδυνάμωση του διαθέσιμου έμψυχου υλικού, καθώς ήδη υπάρχουν αρκετές απουσίες, όπως οι Κωνσταντόπουλος, Οντβόνγκ, Ι. Καλογερόπουλος, Κάνιστρας, ο Γεωργακόπουλος που έκανε ατομικό πρόγραμμα και ο Ηλιόπουλος που πήρε άδεια ορκωμοσίας, αλλά είναι πίσω αγωνιστικά.
Αν όλα πάνε καλά, ο Παναγιώτης Τσιμικλής θα είναι από τους 11 που θα ξεκινήσουν κόντρα στην Ερμιονίδα, σε ρόλο στόπερ, ενώ οι υπόλοιποι –σύμφωνα με όσα «αποκάλυψε» μέσα από τη χθεσινή προπόνηση ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας Τάκης Σακελλαρόπουλος, θα είναι οι Κολοβούρης κάτω από τα δοκάρια, Αλιού στο δεξί άκρο της άμυνας, στη θέση του τιμωρημένου για πειθαρχικό παράπτωμα Γιάννη Τσόπελα, Τριανταφυλλάκης στο αριστερό, Καντούτσης και Σκαρλάτος το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αμυντικά χαφ οι Μπελεβέτης-Ρήγας, στα άκρα οι Καραχάλιος και Καλαντζής και ο Αθανασόπουλος ως βασική επιθετική αιχμή.
Την 20άδα που θα προπονηθεί (χαλάρωμα) σήμερα στη 1.30 μετά το μεσημέρι στο Στάδιο, θα γευματίσει στο Joy και θ’ αναχωρήσει εν συνεχεία για την Αργολίδα συμπληρώνουν οι Κωνσταντόπουλος, Ριγανάς, Αντώνης Καλογερόπουλος, Πούτση, Σοφός, Τσιρίλο και οι νεαροί Κακαλής και Βασιλόπουλος.  Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Δυνατά τεστ προετοιμασίας με Ταταύλα για την Καλαμάτα ’80 
   Στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, η ομάδα της Καλαμάτα 80 θα υποδεχθεί το Σαββατοκύριακο σε διπλή φιλική αναμέτρηση την ομάδα του ΑΟ Ταταύλα. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σάββατο 5 Οκτωβρίου & ώρα: 19:30μμ
Κυριακή 6 Οκτωβρίου & ώρα: 17:30μμ
Ο Α.Ο.ΤΑΤΑΥΛΑ είναι από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας, καθώς ιδρύθηκε το 1896 στην Κωνσταντινούπολή και μετέφερε τις δραστηριότητές του το 1968 στην Αθήνα. Στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 που συμμετείχε στον 1ο όμιλο κατέλαβε την 3η θέση συγκεντρώνοντας 44 βαθμούς. Ως εκ τούτου τα δύο αυτά φιλικά θα αποτελέσουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για συγκομιδή συμπερασμάτων από την πλευρά του Παναγιώτη Ντάκουρη, που συνεχίζει την προετοιμασία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών.
Η αποστολή της ομάδας για τα επερχόμενα φιλικά θα αποτελείται από τους: Μπουσούνης Δήμος, Αποστολόπουλος Σπύρος, Μανιατέας Νίκος, Βραχνάς Γιάννης, Περπινάκης Μάριος, Σπάλλας Μάριος, Εξαρχέας Διαμαντής, Κακαλέτρης Παναγιώτης, Μάνα Στέφανος, Γιατράκος Νίκος, Δημητρακόπουλος Χρήστος, Κωτσάκης Φρίξος, Σμυρλής Παναγιώτης.
Είναι τα πρώτα φιλικά παιχνίδια που δίνει η Καλαμάτα 80 στη Μεσσηνία και αποτελούν ουσιαστικά τα αποκαλυπτήριά της. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η διοικούσα επιτροπή του τμήματος βόλεϊ, καλεί τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας και να βοηθήσει τους παίκτες με την παρουσία του στο γήπεδο.
Τέλος υπενθυμίζει ότι σε κυκλοφορία βρίσκονται τα εισιτήρια διαρκείας για την φετινή σεζόν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν λάβουν πληροφορίες για τα σημεία πώλησης στα εξής τηλέφωνα: Βλάσσης Κώστας: 6934247536,
Δροσινός Χρήστος: 6975853358, Αγγελής Γιώργος: 6937363034.

**** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , Διαλέγω Επιλέγω  Γράφω  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013  .- 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013 , Βρίσκω ,  Επιλέγω , Διαλέγω  ...Γράφω.-
 ~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/28-2013.html  ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/29-2013.html  , Τον   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspo,t.gr/2013/09/28-29-30-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ τριήμερο 28 , 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2013.-
~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :


~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω ...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~*

***  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: