ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

ΑΥΤΟ  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2012 :
Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης !!!!  :
Το ποντικάκι στην ενημέρωση !!  :

***

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος :
Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση στο Άγιο Όρος καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έχουν κοπάσει γεγονός που βοηθάει το έργο της πυρόσβεσης. Ωστόσο το δύσβατο της περιοχής αποτελεί "εμπόδιο" για τους πυροσβέστες.
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι διαθέσιμες στρατιωτικές μονάδες της κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι διοικήσεις των μείζονων επιχειρησιακών σχηματισμών της περιοχής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο 'Αγιο Όρος μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και εντολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο 'Αγιο Όρος - Μονή Χιλανδαρίου Χαλκιδική - συμμετείχαν σήμερα 5 αεροσκάφη CL-415, 1 CL-215, και 2 ελικόπτερα Σινουκ.
Επιπλέον έχουν διατεθεί από το ΓΕΣ 241 άτομα, 21 οχήματα διαφόρων τύπων, 5 προωθητές γαιών, 3 υυμουλκά, 4 υδροφόρες, καθώς και τα απαραίτητα μέσα Διοίκησης και ελέγχου των δυνάμεων και από το ΓΕΑ 4 άτομα και 2 υδροφόρες.
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης, η φωτιά βρίσκεται μέχρι και αυτήν την ώρα σε εξέλιξη και εκτείνεται από το Άγιο Όρος έως την Κομίτσα που απέχει 8 περίπου χιλιόμετρα από την Ουρανούπολη. Διαβάστε αναλυτικά την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή εδώ
Δύναμη 49 Σέρβων πυροσβεστών, με δύο λεωφορεία, δύο βοηθητικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες κατέφτασε το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να ενισχύσουν τις  επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς. Η  Κυβέρνηση της Σερβίας ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκληση της Ελλάδας για  βοήθεια. Η γειτονική χώρα εξέφρασε την επιθυμία της να συνδράμει το έργο  των Ελλήνων πυροσβεστών.
Πάντως, οι Αρχές αναζητούν ως ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και δάσους στα σύνορα του Αγίου Ορους έναν Λιθουανό εργάτη, ο οποίος διέμενε τις τελευταίες ημέρες σε σκήτη του Αγίου Ορους, κοντά στα σύνορα με την Ουρανούπολη.
Σημειώνεται ότι από τη μεγάλη φωτιά έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής περίπου 12.000-15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές και αμπελώνες.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο του ελέγχου και της κατάσβεσης.
Στη Μεγαλόπολη επιχείρησαν σήμερα 2 αεροσκάφη CL-415 και 4 PZL. Επιπλέον διατέθηκαν 20 άτομα από τη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, 20 άτομα από το ΓΕΑ, 20 άτομα από το ΓΕN και 2
προωθητές γαιών από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού.
Τέλος στο Σολωμό Κορίνθου επιχείρησαν δύο αεροσκάφη CL-215.
Επιπλέον διατέθηκαν 30 άτομα από το 575 Τάγμα Πεζοναυτών, 30 άτομα από το ΓΕΝ και 2 προωθητές γαιών από τη Σχολή Μηχανικού.
Πάντως, το απόγευμα της Παρασκευής, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εμπρησμό στην Κορινθία, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό και ένας αναπτήρας (διαβάστε περισσότερα εδώ)
Εν τω μεταξύ, ο 45χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στο Ανεμοδούρι ζήτησε και έλαβε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης σαρανταοκτάωρη προθεσμία για να  απολογηθεί.
Ακόμη, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, ξέσπασε πυρκαγιά στο ΒΙΟΠΑ στα Χανιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο του παρκινγκ της Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) και επεκτάθηκε γρήγορα ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί ήδη ένα κτίριο εντός του βιοτεχνικού πάρκου (διαβάστε περισσότερα εδώ)
Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Παρασκευής η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε δασική έκταση στο Νεοχώρι Δομοκού. Στο σημείο βρέθηκαν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς και ένα ελικόπτερο κι δύο Πετζετέλ.
Επίσης υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Παρασκευής και η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Πύλη, στο Μαντούδι Ευβοίας.
Από Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή και η αποκατάσταση των ζημιών στην Αρκαδία
Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει από συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές στην Αρκαδία, ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, των δημάρχων Τρίπολης και Μεγαλόπολης και άλλων τοπικών παραγόντων.
Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά, που βρίσκεται πλέον σε ύφεση, και προσδιορίστηκαν οι ενέργειες για παροχή βοήθειας στους πληγέντες κι ανάταξης της περιοχής.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, έχουν οριστεί οι επιτροπές και από τη Δευτέρα το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας είναι έτοιμες, είπε, μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεση να προχωρήσουν σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ενώ πρόσθεσε πως είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες γεωργοί και να βοηθηθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για την περιβαλλοντική αποκατάσταση. Επανέλαβε δε την άποψή του, ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι των πυρκαγιών.
Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο υπουργός είπε ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες. Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ήδη βρίσκεται στην περιοχή, και η κυβέρνηση, ανέφερε, θα κάνει τάχιστα τις ενέργειες που πρέπει.
Το αίτημα του περιφερειάρχη για πλήρη διαλεύκανση και τιμωρία των εμπρηστών στήριξε και ο υπουργός Υγείας, ο οποίος σημείωσε πως «η αντίληψη περί ατιμωρησίας διευκολύνει εκείνους που λειτουργούν με δόλο».

~**Πέφτει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο
~  Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά θα είναι τοπικά έντονα. Πτώση της θερμοκρασίας
* Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και από τις απογευματινές ώρες και στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις νοτιότερες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά θα είναι τοπικά έντονα. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά κατά τόπους θα είναι έντονα. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Κρήτη Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή 12-08-2012
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια, νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση, με τη μέγιστη τιμή στους 30 με 32 βαθμούς, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Δευτέρα 13-08-2012
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη, τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα βόρεια, και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
Τρίτη 14-08-2012 και Τέταρτη 15-08-2012
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τμήματα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

~** *** Ενάντια σε μετανάστες, τοκογλύφους και Εφιάλτες, οι Έλληνες οφείλουμε να φυλάμε πάντα Θερμοπύλες.


~ Επιμένουν για κέντρο κράτησης στο κέντρο της Αθήνας και επιλέγουν το στρατόπεδο του Ρουφ, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα μαζί με τη δημιουργία τζαμιού. Διαβάστε ακόμα για την κινητικότητα στο Σκοπιανό και τη συνομιλία μεταξύ Σαμαρά και Μπαν Κι Μουν για το θέμα. Όλοι οι ανάπηροι δεν είναι «μαϊμούδες», μια κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την αναλγησία της τρόικας, εξαιτίας των κομματικών... διορισμών. Μην χάσετε την ανάλυση για την επίσκεψη Πέρες στην Αθήνα και το πώς μοίρασε υποσχέσεις, θέλοντας να βάλει τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ.
~ Η εφημερίδα μας εκμεταλλευόμενη την εβδομάδα της Παναγίας, δεν θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 18 Αυγούστου. Ξανά μαζί σας στις 25 Αυγούστου μαζί με την προσφορά του «ΕΚ» στους αναγνώστες της Αθήνας.

~*** Θεόδωρος Στεφάνου    11 Αυγούστου 12:27 μ.μ.
Μεγάλο Κουρδιστάν: Ταφόπλακα του Τουρκικού Μεγαλοϊδεατισμού
Πίσω από την συριακή κρίση κρύβεται μια αντιπαλότητα γιγάντων στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα.Οπως και παλαιότερα είχαμε αναφέρει ο Ισλαμικός αγωγός (αγωγός φυσικού αερίου που θα κατασκευαζόταν απο Ιράκ-Ιράν και Συρία και στόχευε στην Ευρωπαϊκή αγορά ήταν το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο το οποίο και θα τελείωνε το 2016 Με την ένταση στην Συρία η Ευρώπη έχει καταστεί όμηρος της Gazprom της Ρωσίας και η προσπάθεια της Ευρώπης να απαγκιστρωθεί από την απόλυτη εξάρτηση του ενεργειακού της εφοδιασμού απο την Ρωσία μάταιη. Η Τουρκία τυγχάνει να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της Gazprom.Ολόκληρη η τουρκική αρχιτεκτονική ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού εξαρτάται από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία - και το Ιράν. Η Τουρκία ονειρεύεται να γίνει η νέα Κίνα, να αποτελεί τον ρυθμιστικό παράγοντα στην Ανατολία , το στρατηγικό σταυροδρόμι αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου απο την Ρωσία,Κασπία,κεντρική Ασία ,Ιράν και Ιράκ προς την Ευρώπη.
Η Συρία ως πετρελαιοπαραγωγές χώρα εξαιτίας της κρίσης χάνει σημαντικό μέρος συνεχώς στο τομέα της εμπορίας του πετρελαίου , δεν αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι αγωγών όπως η Τουρκίας και η μόνη συμμετοχή της μέχρι πρότινος στο πάζλ των αγωγών είναι το επενδυτικό σχέδιο του αραβικού αγωγού φυσικού αερίου (AGP) από την Αίγυπτο προς Τρίπολη (στο Λίβανο) και του IPC από το Κιρκούκ του Ιράκ στην Banyas ο οποίος και ματαιώθηκε μετα από την εισβολή του 2003 των ΗΠΑ. Το επίκεντρο της ενεργειακής στρατηγικής της Συρίας είναι η πολιτική των τεσσάρων θαλασσών την οποία και εισήγαγε ο Μπασάρ αλ-Ασάντ στις αρχές του 2011, δύο μήνες πριν από την έναρξη της εξέγερσης σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένα δίκτυο ενεργειακών διόδων ενέργειας που να συνδέει τη Μεσόγειο, την Κασπία, τη Μαύρη Θάλασσα και τον Κόλπο και να διέρχεται απο την Συρία.
Στο δίκτυο αυτό σημαντικό ρόλο θα έπαιζαν τα δύο ανωτέρω ενεργειακά σχέδια της Συρίας -με την ενσωμάτωση και της Τουρκίας -με στόχο την Ευρωπαϊκή αγορά Παράλληλα ο Ισλαμικός αγωγός σήμαινε την ισχυροποίηση του Ιράν κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στην Ουάσιγκτον και εμείς θα επισημάνουμε και την δυσχερή θέση που θα βρισκόταν Κύπρος και Ισραήλ
Η διττή σύνθετη στρατηγική την Δαμασκού εντοπίζεται στο να συνδέεται ενεργειακά με την Τουρκία και το Ιρακινό Κουρδιστάν αλλά και να παρακάμπτει την Τουρκία και να συνεργάζεται με το Ιράν.
Με τη Συρία βυθισμένη στον εμφύλιο πόλεμο, κανένας επενδυτής δεν έχει τον κυρίαρχο ρόλο στο παγκόσμιο χάρτη της ενέργειας τα πάντα εξαρτώνται από το μέλλον των σχέσεων μεταξύ Δαμασκού- Άγκυρας και Βαγδάτης.Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση πτώσης του συριακού καθεστώτος καθώς το όποιο επενδυτικό σχέδιο θα έχει να αντιμετωπίσει:
- την δράση των Αλαουιτών απο τις περιοχές των οποίων διέρχονται οι αγωγοί
- την στάση του Ιράκ που πλέον εισέρχεται στην ιρανική σφαίρα επιρροής
-την στάση του Ιρακινού Κουρδιστάν που μέσω των ξένων επενδύσεων αναζητά διέξοδο για το Κουρδικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Μεσόγειο και στην Ευρωπαϊκή Αγορά
Το κουρδικό αίνιγμα
Τα περισσότερα αποθέματα πετρελαίου της Συρίας είναι στην περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν και τα υπόλοιπα στην περιοχή κατά μήκος του Ευφράτη, κάτω από το νότο. Οι Κούρδοι της Συρίας αποτελούν το εννέα τοις εκατό του πληθυσμού - περίπου 1,6 εκατομμύρια άτομα- μπορεί να μην είναι η μεγαλυτερη μειονότητα όμως εξαιτίας του γεγονότος οτι οι περιοχές που κατοικεί η κουρδική μειονότητα είναι αμιγώς κουρδικές προσφέρει την πλεονεκτικότερη λύση για την απευθείας διάθεση του Κουρδικού πετρελαίου και φυσικού αερίου απο το ιρακινό Κουρδιστάν στην Ευρώπη παρακάμπτοντας τόσο τη Βαγδάτη όσο και την Αγκυρα.
Την ίδια ώρα ο Ισλαμικός αγωγός φυσικού αερίου δεν μπορεί να υπάρξει.Μια τυχόν συμφωνία Τουρκίας -Ιρακινού Κουρδιστάν για τους δύο στρατηγικούς αγωγούς πετρελαίου και αερίου από το Κιρκούκ στο Ceyhan μπορεί να θεωρηθεί ως παράκαμψη τους Ιράκ και της Βαγδάτης όμως όπως έχουμε αναφέρει δοκιμάζεται πολύ σοβαρά απο την δράση του PKK
Η Τουρκία μέχρι πρότινος ζούσε το όνειρο της ενεργειακής γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Αυτό συνεπάγονταν μια εξαιρετικά περίπλοκη σχέση με όχι λιγότερες από εννέα χώρες την Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, την Αρμενία, το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο και την Αίγυπτο. Τώρα βρίσκεται στον απόλυτο εφιάλτη με τους Κούρδους τόσο τη Συρία όσο σε Ιράκ και στο έδαφος της να παίζουν ένα πολύ έξυπνο παιχνίδι.
Στη Συρία δεν εμπιστεύονται τόσο το καθεστώς Άσαντ όσο και την Συριακή αντιπολίτευση την οποία τα κουρδικά κόμματα με κυρίαρχο το PYD - το οποίο και συνδέεται με το ΡΚΚ - θεωρώντας την ως μαριονέτα της Τουρκίας την ίδια ώρα που και για την Συριακή Μουσουλμανική Αδελφότητα έχουν σοβαρές επιφυλάξεις. Σε αυτο το σημείο πρέπει να τονιστεί και η τακτική Ασαντ ο οποίος με την στρατηγική υποχώρηση του συριακού στρατού απο τις Κουρδικές περιοχές της Βόρεια Συρίας επέτυχε τόσο την ανάσχεση της τουρκικής επεκτακτικότητας όσο και την μεγαλύτερη επιπλοκή στο Κουρδικό ζήτημα που ήδη αντιμετωπίζει η Τουρκία.Οι Κούρδοι της Συρίας επιδιώκουν την επίσημα αναγνωρισμένη αυτονομία τους και ήδη ελέγχουν στρατιωτικά το σύνολο του Δυτικού Κουρδιστάν
Στο Ιράκ έχουν καταφέρει με το να αναπτύξουν στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Τουρκία να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις Βαγδάτης-Άγκυρας και ακόμα πιο εχθρικό κλίμα μεταξύ Τεχεράνης -Άγκυρας καθώς η Τουρκία θωρεί πως το Ιράν με την στάση του (κατάπαυση πυρός με το PJAK) έχει συντείνει στην στρατιωτική ισχυροποίηση του PKK
Η Τουρκία βρίσκεται πλέον απέναντι σε 1200 χιλιόμετρα Κουρδικής επικράτειας με το PKK απόλυτα ενισχυμένο από τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.Το PKK συν των άλλων προβλημάτων που έχει προκαλέσει στην Άγκυρα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει θύλακα εντός της Τουρκίας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όλο το Κουρδικό Έθνος ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί πλέον και το ασφαλές έδαφος της Συρίας για την δράση του.
To Μεγάλο Κουρδιστάν Δυτικό-Νότιο και Βόρειο φαντάζει να ταιριάζει απόλυτα στους σχεδιασμούς Ισραήλ και Ουάσιγκτον στην προσπάθεια τους να περικυκλώσουν το Ιράν Την ίδια ώρα και ενεργειακά μέσω του Μεγάλου Κουρδιστάν θα έχουν επιτύχει να τον κυρίαρχο ενεργειακό παράγοντα και στην Ευρωπαϊκή Αγορά παραγκωνίζοντας την Ρωσία. Μπορεί οι Αμερικανοί να παραμένουν στο Ιράκ όμως είναι απόλυτα βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουν -εάν δεν το έχουν κάνει ήδη- στην δημιουργία σοβαρής στρατιωτικής υποδομής στο Ιρακινό Κουρδιστάν
*Βασισμένο σε άρθρο του PEPE ECOBAR όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο  ekurd.net, http://infognomonpolitics.blogspot.gr  /

~***ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ:ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΙΣΣΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΥ!!
 Γκρίζοι Λύκοι στον ηγέτη των οποίων η Ελλάδα επέτρεψε πριν λίγες εβδομάδες να κάνει περιοδεία στη Θράκη,είχαν δολοφονήσει με φρικτό τρόπο τον Τάσο Ισαάκ. Λίγα 24ωρα μετά στις 14 Αυγούστου έπεφτε νεκρός από πυρά Τούρκου αξιωματούχου ο Σολωμός Σολωμού! Η διεθνής κοινότητα υποκριτικά ...καταδίκασε τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι Τούρκοι. Δυο βίντεο για τη μαύρη επέτειο. Το ένα που θυμίζει τα γεγονότα,μ΄ ένα τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου που ταιριάζει απόλυτα στους δυο ήρωες. Και το δεύτερο που αποδεικνύει ότι όσο κι αν το θέλουν κάποιοι τα εγκλήματα που κατά καιρούς διαπράττουν οι Τούρκοι δεν θα ξεχαστούν ποτέ.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=17013

~** Boυτηγμένοι στις αρρώστιες οι λαθρομετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Κομοτηνή!

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα κρούσματα φυματίωσης και ηπατίτιδας τα οποία παρουσιάστηκαν σε λαθρομετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής.
Σύμφωνα με το thrakitoday.com, καθημερινά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καλούνται να μεταφέρουν περιστατικά στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.
Την ίδια στιγμή ασθένειες, που μέχρι στιγμής δεν κρίνονται ανησυχητικές, έκαναν την εμφάνιση τους και στους κρατούμενους λαθρομετανάστες της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, όπου κρούσματα μολυσματικών ασθενειών, όχι σοβαρών, παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες με λαθρομετανάστες να μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης συνοδεία αστυνομικών.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, με θέμα τα κέντρα υποδοχής μεταναστών στη Θράκη, και στην οποία συμμετείχαν φορείς της περιοχής τέθηκε και το ζήτημα της υγιεινής των χώρων όπου φυλάσσονται οι λαθρομετανάστες και αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ σε ελέγχους ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των λαθρομεταναστών.

~*** Ο βίος του Αγίου Σπυρίδωνα

ΕΤΣΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ...!!! Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ, ΣΤΙΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 1716!!
~ Το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα, Επισκόπου Τριμυθούντος της Κύπρου
Στις 11 Αυγούστου εκάστου έτους λιτανεύεται στην Κέρκυρα το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, σε ανάμνηση της θαυματουργικής επέμβασης του Αγίου το 1716 μ. Χ., ο οποίος έδιωξε σε μία νύχτα τις χιλιάδες των Τούρκων εισβολέων και έτσι διέσωσε το νησί της Κέρκυρας.
Το 1716 η Κέρκυρα βρισκόταν στα χέρια των Βενετών, οι οποίοι την κατείχαν από το 1386. Επειδή, λοιπόν, οι Τούρκοι κινούνταν απειλητικά προς την Κέρκυρα, τότε στάλθηκε στο νησί ο Στρατηγός Ιωάννης Ματθίας Σούλεμπουργκ, προκειμένου να παρακολουθεί τις στρατιωτικές κινήσεις των Τούρκων, οι οποίοι από το 1431 επιχειρούσαν, κατά καιρούς, να την καταλάβουν.
Οι Τούρκοι, λοιπόν, την 24η Ιουνίου του 1716, πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίθεση με επικεφαλής τον Καπουδάν Χοντζά πασά• «Οἱ σκληροὶ οὗτοι ἐπολιόρκησαν ἐξαίφνης τὴν πόλιν διὰ ξηρᾶς καὶ διὰ θαλάσσης. Ἀφοῦ δὲ ἤρχισεν ὁ βαρβαρικὸς πόλεμος, μὲ πῦρ καὶ μὲ σίδηρον κατέθλιβον τὴν πόλιν καὶ τοὺς πολίτες• καὶ μετὰ παρέλευσιν πεντήκοντα ἡμερῶν, ἐν αἷς σφοδραὶ μάχαι εἶχον γίνει, οἱ βάρβαροι ἐβουλεύθησαν νὰ συγκεντρώσωσι τὰς δυνάμεις των, καὶ νὰ ἐπανέλθωσιν κατὰ τῆς πόλεως Κερκύρας», αναφέρει η διήγηση των θαυμάτων του Άγιου Σπυρίδωνος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη διήγηση, ο λαός της Κέρκυρας, αν και είχε μεγάλη αγωνία και ανείπωτο ψυχικό πόνο, δεν απελπίστηκε. «Πάντες δὲ οἱ πιστοὶ μὲ στεναγμοὺς καὶ δάκρυα ἐν νυκτὶ καὶ ἡμέρᾳ, τὸν Ἱεράρχην ἱκέτευον», και πράγματι, οι προσευχές και οι δεήσεις των κατοίκων του νησιού εισακούστηκαν. «Ὅτε δὲ τὰ τῶν Ἀγαρηνῶν στρατεύματα, ἐπανῆλθον πρὸς ἐπίθεσιν εἰς τὸ ἀκρότειχον τῆς πόλεως, μετ’ ὁλίγον πολλοὶ ἐξ αὐτῶν κακοὶ κακῶς ἠφανίσθησαν, καὶ διὰ τῶν πρεσβειῶν τοῦ Ἱεράρχου διεσκορπίσθησαν. Μετὰ τοῦτο δὲ μεγαλυτέραν σκληρότητα καὶ ἀπάνθρωπον φόνον ἔπνεον οἱ βάρβαροι ἐπαπειλοῦντες ἐναντίον τῆς πόλεως ἄλλην ἐπιδρομὴν καὶ πανάλεθρον αἰχμαλωσίαν καὶ θάνατον. Αἱ δεήσεις δὲ καὶ αἱ προσευχαὶ ἀπὸ τοὺς πιστοὺς δὲν ἔλειψαν, διὰ τῶν ὁποίων μετὰ πολλῆς εὐλαβείας, ἐπεκαλοῦντο τὴν τοῦ κοινοῦ Πατρὸς προστασίαν καὶ σκέπην• διὸ καὶ τοῦ σκοποῦ δὲν ἀπέτυχον. Ἐνῷ λοιπὸν οἱ Κερκυραῖοι περιέμενον τὴν ἐκ τῶν βαρβάρων παντελῆ ἀπώλειαν, φαίνεται, ὄρθρου βαθέος, πρὸς τοὺς ἐχθροὺς ὁ μέγας πατὴρ ἡμῶν Σπυρίδων μετὰ πλήθους στρατιᾶς οὐρανίου καὶ, ἐπέχων εἰς τὴν δεξιὰν ἀστραπόμορφον ξίφος, ἐδίωκε μὲ θυμὸν αὐτούς. Τοιοῦτον λοιπὸν παράδοξον ἰδόντες οἱ Ὀθωμανοὶ στρατιῶται, εὐθὺς ἐτράπησαν εἰς φυγήν, καὶ συγκρουόμενοι μεταξύ τῶν ἐφοβοῦντο μήπως ἀοράτως πληγωθῶσιν. Ἔφυγον λοιπὸν καὶ συνετρίβησαν ἀπὸ φόβον, ἄνευ πολέμου, ἤ πυρός, ἤ μαχαίρας, ἤ ἄλλου τινὸς διώκοντος, εἰμὴ μόνης τῆς ἀοράτου δυνάμεως τοῦ σωτῆρος ἡμῶν Θεοῦ, διὰ τῶν θερμοτάτων εὐχῶν τοῦ θαυματουργοῦ Σπυρίδωνος. Ἀφοῦ λοιπὸν ἀνεχώρησαν τὰ πεζικὰ καὶ ἱππικὰ τάγματα, ἀπέπλευσε καὶ ὁ στόλος αὐτῶν• ἔτσι δὲ διέμενεν ἐλευθέρα ἡ Κέρκυρα. Τὸ δὲ πρωΐ ἐνῶ περιέμενον οἱ πολῖται τὴν συνήθη μάχην, δὲν εἶδον οὐδένα, εἰμὴ σιωπὴν καὶ ἡσυχίαν. Περίεργοι λοιπὸν ἐπελθόντες εἰς τὰς σκηνὰς τῶν ἐχθρῶν, ἐννόησαν τὸ θαῦμα• καὶ σκιρτῶντες μετ’ εὐφροσύνης, ἠγάλλοντο διὰ τὸ καινὸν καὶ παράδοξον• ἐπειδὴ ὄχι μόνον τοὺς ἔβλεπον τοὺς Ἰσμαηλίτας φεύγοντας, ἀλλὰ καὶ τὰ ὑπάρχοντα αῦτῶν ἐλαφυραγώγησαν• ἐκεῖνοι δὲ καὶ ἐνῷ ἔφευγον, ἀναφανδὸν ὡμολόγουν, ὅτι ἀπὸ τινα σεβάσμιον μοναχόν, δηλαδὴ τὸν Σπυρίδωνα, ὅς τις άνεφάνη εἰς τὸν αἰθέρα μὲ ἔνδοξον στόλον στρατιᾶς οὐρανίου, ἐτράπησαν εἰς ταχυτάτην φυγήν. Ἔδραμον δὲ πάντες μετ’ εὐλαβείας, εἰς τὸν τοῦ ἁγίου ναό ν, δοξάσαντες τὸν Θεὸν καὶ εὐχαριστοῦντες τὸν Ἱεράρχην».
Η πολιορκία των Τούρκων, που άρχισε στις 24 Ιουνίου, έληξε τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου του 1716, με θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος, αφού, καθόλη τη νύχτα της 10ης Αυγούστου, ο Άγιος, ο οποίος κατάγεται από την πατρίδα μας Κύπρο, με την παρουσία αγγελικών δυνάμεων, κατατρόπωνε τους εχθρούς. Το θαυμαστό αυτό σημείο της Χάρης του Θεού ανάγκασε τους Ενετούς να αναγνωρίσουν τον Άγιο ως ελευθερωτή της Κέρκυρας. Κατόπιν, με απόφαση του Βενετού Γενικού Καπιτάνου Ανδρέου Πιζάνη, καθιερώθηκε όπως κατά την 11η Αυγούστου να γίνεται Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της Κέρκυρας.

~** Τουρκική εξόρμηση στην Θράκη
Τουρκική εξόρμηση στην Θράκη
Τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας Μπεκίρ Μπόσταγ θα εορτάσει το Ραμαζάνι σε χωριό της Θράκης και θα περιοδεύσει σε πομακοχώρια.
Όπως αναφέρει εφημερίδα της κωνστανινούπολης, ο Μπεκίρ Μπόζνταγ, σε μία προσπάθεια να δείξει την «συμπαράσταση και τη στήριξη της κυβέρνησης στην εκεί μειονότητα, θα βρίσκεται στη ∆υτική Θράκη για να γιορτάσει το Μπαϊράμι του Ραμαζανιού με τους εκεί ομογενείς του». Ο κ. Μπόζνταγ, τον οποίο θα συνοδεύει αντιπροσωπεία αξιωματούχων, «θα φτάσει εκεί στις 17 Αυγούστου για τριήμερη επίσκεψη και θα γιορτάσει το μπαϊράμι στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης. Αργότερα, θα μεταβούν στην ορεινή περιοχή του νομού, όπου θα επισκεφθούν το δήμο Μύκης. Ο Μπεκίρ Μπόζνταγ, θα παραβρεθεί το ίδιο βράδυ σε γεύμα ιφτάρ, το τελευταίο του φετινού Ραμαζανιού, στο χωριό Κένταυρος, ενώ την Κυριακή, 19 Αυγούστου, θα γιορτάσει το μπαϊράμι στον Εχίνο και θα επιστρέψει.
Κατά την επίσκεψη, τον κ. Μπόζνταγ θα τον συνοδεύσουν ο Γενικός ∆ιευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Πολιτι- σμού κ. Χαλίτ Ερέν, ο πρόεδρος της ∆ιεύθυνσης Τούρκων του Εξωτερικού και συγγενών κοινοτήτων και πληθυσμών της Τουρκικής Πρωθυπουργίας, Κε μάλ Γιουρτνάτς καθώς και οι βουλευτές Χακάν Τσαβούσογλου και Μεχμέτ Μουεζίνογλου που κατάγονται από τη ∆υτική Θράκη και ορισμένοι εξέχοντες γραφειοκράτες», υπογραμμίζει η εφημερίδα.
Ο Μπόζνταγ και οι συνεργάτες του, την Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν επαφές στην Κομοτηνή και θα επισκεφθούν μειονοτικούς συλλόγους και ιδρύματα ενώ στη συνέχεια το βράδυ της ίδιας μέρας θα παραβρεθούν σε γεύμα ιφτάρ, στη Φιλύρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Θράκη, με ένα ελληνικό κράτος που όχι μόνο «σφυρίζει» αδιάφορα, αλλά και ….προκαλεί τους ίδιους τους πολίτες του στο τέλος με την ….αδιαφορία του!    http://www.newsbomb.gr/prionokordela

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Στις κληρώσεις για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για τις Ελληνικές ομάδες :
ΜΑΛΑΓΑ -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΝΙΟΥ ΚΑΣΤΛ 
 ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ 
ΑΕΛ ευκωσίας - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  

**   ***** Σαν σημερα οι Τουρκοι δολοφονησαν τον Τασο Ισαακ :
~  Ο Τάσος Ισαάκ (1972 – 11 Αυγούστου 1996) δολοφονήθηκε σε διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου.
Το 1996 η Kυπριακή Oμοσπονδία Mοτοσικλετιστών οργάνωσε αντικατοχική πορεία με αφετηρία το Βερολίνο και τερματισμό την κατεχόμενη Κερύνεια. H πορεία ξεκίνησε στις 2 Aυγούστου του 1996 από την πύλη του Βανδεμβούργου στο Βερολίνο. Oι μοτοσικλετιστές ακολούθησαν μια μεγάλη διαδρομή μέσα από χώρες της Eυρώπης για να καταλήξουν στην Kύπρο στις 10 Αυγούστου. Στην πορεία συμμετείχαν και ξένοι μοτοσικλετιστές.
Στις 11 Aυγούστου επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές θα πραγματοποιούσαν την αντικατοχική πορεία προς την Kερύνεια. Η Τουρκική κατοχική δύναμη απειλούσε ότι θα άνοιγε πυρ και αυτό ανησυχούσε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Aπό την 1η Aυγούστου η πορεία απασχολούσε το Eθνικό Συμβούλιο και τα άλλα σώματα της κυβέρνησης. Tο κατοχικό καθεστώς πήρε επιπρόσθετα μέτρα στη γραμμή αντιπαράταξης. Παράλληλα, είχαν δοθεί εντολές να πυροβολούνται όσοι επιχειρούσαν να περάσουν στα κατεχόμενα.
Oι μοτοσικλετιστές αρχικά φαίνονταν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την πορεία και να φθάσουν τελικά στην Kερύνεια, προβάλλοντας παράλληλα τη θέση ότι δεν είχαν πρόθεση να συγκρουστούν ούτε με την Aστυνομία, αλλά ούτε και με τα Hνωμένα Έθνη και ότι η πορεία τους ήταν ειρηνική. Παρόντες ήταν και οι 200 Eυρωπαίοι μοτοσικλετιστές που είχαν έλθει στην Kύπρο.
Ωστόσο, μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, με τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Oμοσπονδίας των Mοτοσικλετιστών, η πορεία ματαιώθηκε. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Xατζηκώστας, σύμφωνα με ό,τι του είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κύπρος ετίθετο σε κίνδυνο με προέλαση των Tούρκων. Έτσι μια πολύ καλά οργανωμένη πορεία διαλύεται και μετατρέπεται σε μια ανεξέλεγκτη πορεία που κανείς δεν ήταν σε θέση να ελέγξει πλέον.
~* H κατάσταση ξέφυγε!
Oι μοτοσικλετιστές άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Tα πρώτα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο ΣOΠAZ, στη Λευκωσία. Oι διαδηλωτές πέρασαν στη νεκρή ζώνη. Oι κατοχικές δυνάμεις άναψαν φωτιά για να τους απομακρύνουν.
Στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν χειρότερη, αφού άρχισαν οι συγκρούσεις για να εξελιχθούν στη συνέχεια σε δραματικές. Mοτοσικλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ένοπλες στρατιώτες της κατοχικής δύναμης αλλά και οργανωμένους Τούρκους και Τουρκοκύπριους αντιδιαδηλωτές που περιελάμβαναν και οργανωμένες ομάδες των Γκρίζων Λύκων.
O Tάσος Iσαάκ, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Tούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκοκύπριων αντιδιαδηλωτών καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς. Mέλη της Eιρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Tον κτυπούσαν και τον κλοτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο Tάσος Iσαάκ άφησε την τελευταία του πνοή, λίγα μέτρα μακριά από την πολυαγαπημένη του Aμμόχωστο.
Kαθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται να ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν. Tο άψυχο κορμί του Tάσου μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Παραλιμνίου όπου τρεις μέρες αργότερα έγινε η κηδεία. O Tάσος Iσαάκ, 24 χρονών, από το Παραλίμνι, εγκαταλείπει σύζυγο, γονείς και αδελφές. H γυναίκα του ήταν έγκυος και στις 17 Σεπτεμβρίου 1996 έφερε ένα κοριτσάκι που πήρε το όνομα του. Θα τον θυμόμαστε για πάντα!

~*** «Τρίγωνο του Διαβόλου» υπάρχει και στο... Αιγαίο! 5:30 μ.μ. Αιγαίο, Τρίγωνο.
Έτσι το ονόμασαν Τούρκοι ερευνητές (“Seytan Ucgeni”) και το τοποθετούν σε μια άκρως ευαίσθητη από γεωπολιτική οπτική γωνία περιοχή
Όλοι μας γνωρίζουμε το πασίγνωστο παγκοσμίως «Τρίγωνο του Διαβόλου» (πιο γνωστό σαν «Τρίγωνο των Βερμούδων»), που βρίσκεται έξω απ’ τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει μείνει στην ιστορία του μυστηρίου σαν «στοιχειωμένη»: εξαφανίσεις αεροπλάνων στον εναέριο χώρο της και ναυάγια πλοίων στα χωρικά της ύδατα την έχουν μετατρέψει σε κάτι σαν «περιοχή-φάντασμα», έτσι ώστε να μην είναι καθόλου λίγοι όλοι εκείνοι που φοβούνται να περάσουν καν από εκεί! Μάλιστα κάποιοι πιστεύουν ότι εκεί ακριβώς είναι που βρίσκεται βυθισμένη η παράξενη ήπειρος που χάθηκε στο μακρινό παρελθόν, η Ατλαντίδα...
«Τρίγωνο του Διαβόλου» όμως... υπάρχει και στο Αιγαίο! Έτσι το ονόμασαν Τούρκοι ερευνητές (“Seytan Ucgeni”) και το τοποθετούν σε μια άκρως ευαίσθητη από γεωπολιτική οπτική γωνία περιοχή: με κορυφή την μικρασιατική πόλη του Τσεσμέ (την αρχαία Τροία) και με δύο κάτω γωνίες την θαλάσσια περιοχή νοτίως της Χίου και τον κόλπο του Σιγατζίκ αντιστοίχως. Δύο πράγματα έχουν ειπωθεί για το μυστηριώδες αυτό σημείο του ανατολικού Αιγαίου πελάγους. Πρώτον, ότι είναι ένας χώρος γεμάτος κυριολεκτικά από πετρέλαια! Και, δεύτερον, ότι από εδώ ουσιαστικά ξεκίνησε η κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, που παραλίγο να οδηγήσει τις δύο χώρες σε πολεμική αναμέτρηση...
Ειδικότερα οι Τούρκοι φαίνεται πως γνωρίζουν κάποια πράγματα περισσότερα από όλους τους άλλους (και από εμάς τους Έλληνες) σχετικά με την αινιγματική αυτή περιοχή. Δεν είναι έτσι καθόλου συμπτωματικό το μεγάλο τους ενδιαφέρον επί σειρά πολλών ετών για τον χώρο αυτό, με μια τάση να πραγματοποιήσουν σχετικές έρευνες εκεί. Έρευνες που βέβαια θα γίνονταν για την επίλυση των ερωτημάτων που βασανίζουν τους ερευνητές, αλλά και έρευνες για την ύπαρξη ή όχι πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην περιοχή... Αυτά από μόνα τους δείχνουν και την μεγάλη όντως γεωστρατηγική σημασία του «Τριγώνου του Διαβόλου» του Αιγαίου πελάγους!
Το καλοκαίρι του 2000 οι Τούρκοι έκαναν το πρώτο βήμα! Την ώρα που στην Ελλάδα μακαριζόμασταν από την επικείμενη τότε είσοδό μας στον εφιάλτη του ευρώ (που θα έχει στα σίγουρα δραματική κατάληξη για την Ελλάδα...), στην Τουρκία προσπαθούσαν να ανασυγκροτήσουν την οικονομία τους, αλλά και την εθνική τους συνείδηση.
Μέσα σ’ αυτά τα όρια προέβησαν και στις έρευνες που έκαναν στο «Τρίγωνο του Διαβόλου», όταν μια ειδική ερευνητική ομάδα του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θαλάσσιου Βυθού της Τουρκίας έσπευσε εκεί, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Το πλοίο που χρησιμοποίησε για τον σκοπό αυτό ήταν αμερικανικό: το “Millawanda” από το Τέξας των ΗΠΑ... Κι αυτό σίγουρα λέει πολλά, αφού είναι βέβαιο πως πίσω από τις τουρκικές επιδιώξεις υπήρχαν αμερικανικά πετρελαϊκά συμφέροντα, που θα μοίραζαν αργότερα τα κέρδη με την τουρκική κυβέρνηση.
Αν και η μυστικότητα που επικράτησε τότε από τουρκικής πλευράς ήταν μεγάλη, παρ’ όλα ετούτα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας μερικά στοιχεία (εδώ στην Ελλάδα π.χ. έβγαλε πρώτος κάποια πράγματα ο ερευνητής-τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης). Έτσι μάθαμε ότι οι σχετικές έρευνες έγιναν υπό την αιγίδα του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και τις επόπτευε ο Γκιοκχζάν Μποζκουρτλάρ, ως εκπρόσωπος του τουρκικού Δημοσίου. Βγήκαν και μερικά επίσημα ανακοινωθέντα (σίγουρα υπήρξαν και... ανεπίσημα!), από τα οποία προκύπτουν κάποια σημαντικά στοιχεία.
Προκύπτει πρώτα απ’ όλα πως στον βυθό του «Τριγώνου του Διαβόλου» υπάρχουν συνολικά ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 12 ναυάγια! Αυτά όλα έχουν από μόνα τους σημαντικότατη αρχαιολογική αξία και αφορούν πλοία της αρχαίας και της βυζαντινής περιόδου. Τα περισσότερα από αυτά ήταν μεταξύ του 4ου και του 7ου μ.Χ. αιώνα, αλλά ένα ή δύο ήταν με βεβαιότητα από την π.Χ. εποχή.
Το επίσης σημαντικό ήταν η διαπίστωση – που την βεβαίωνε ο διευθυντής ερευνών της ερευνητικής αυτής ομάδας Τουφάν Τουρανλί – πως μερικά από τα ναυάγια ήταν κυριολεκτικά ανεξήγητα: υπήρχαν συγκεκριμένα κάποια σκαριά καραβιών, τα οποία έδειχναν να είναι χρονολογικά παλαιότερα, πλην όμως έδειχναν να έχουν και στοιχεία πολύ νεώτερης ναυτικής τεχνολογίας! Αυτό υπήρξε ένα σημείο που η τουρκική ερευνητική ομάδα δεν κατάφερε να «αποκρυπτογραφήσει».
Τα ναυάγια αυτά, πρέπει να σημειωθεί, βρίσκονται σε βάθος που φτάνει έως και τα 36 μέτρα και τα πιο πολλά πλοία ήταν εμπορικά: αυτό προέκυψε από το φορτίο τους, που ήταν βασικά αντικείμενα εμπορικών συναλλαγών που γίνονταν στον χώρο του Αιγαίου (Μικρά Ασία, μητροπολιτική Ελλάδα και νησιά). Πλήθος νομισμάτων διαφόρων εποχών βρέθηκε επίσης, ενώ υπήρχαν και πάρα πολλοί αμφορείς και πιθάρια που περιείχαν βασικά τρόφιμα. Εκείνο που προξενεί μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον στην περίπτωση είναι ένα ναυάγιο, που δεν ήταν εμπορικό, αλλά στρατιωτικό.
Στο ναυάγιο αυτό γίνεται λόγος ότι βρέθηκαν μυστικά όπλα, άγνωστα στην συνηθισμένη στρατιωτική τεχνολογία, τα οποία και πιθανώς μεταφέρονταν στην μεσαιωνική περίοδο στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ενισχύσουν το βυζαντινό ναυτικό (που ήταν παντοδύναμο) ακόμα περισσότερο...
Η διαπίστωση της τουρκικής ερευνητικής ομάδας ήταν ότι τα ναυάγια αυτά οφείλονται σε ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα που είναι όμως ασυνήθη και «υπακούουν» σε κάποια παράξενη μορφή ενέργειας. Από πού ακριβώς προέρχεται αυτή η ενέργεια δεν είναι ακόμα γνωστό. Παραμένει ένα μυστήριο από τα πολλά που κρύβει το Αιγαίο πέλαγος. Οι έρευνες κράτησαν και τον Σεπτέμβριο του 2000, με άγνωστη την συνέχεια. Πάντως εκείνο που έχουν να θυμούνται όσοι συμμετείχαν στις ερευνητικές διαδικασίες, είναι οι πολύ δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν μυστηριωδώς στην περιοχή αυτή και που ήταν ένα επιπρόσθετο φυσικό εμπόδιο για την εργασία τους.
Πάντως... δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως όλα τα παραπάνω περί «Τριγώνου του Διαβόλου» στο Αιγαίο δεν ήταν παρά ένα τουρκικό «τρικ», ένα παιχνίδι δηλαδή παραπληροφόρησης, με άδηλους σκοπούς. Και πως πραγματικός σκοπός των ερευνών δεν ήταν βέβαια η αρχαιολογική μελέτη, αλλά η αναζήτηση πετρελαίου. Βρέθηκε λοιπόν κοίτασμα πετρελαίου ή όχι; Δεν το γνωρίζουμε. Όπως δεν γνωρίζουμε και τα σχέδια που έχουν οι Τούρκοι για πιθανές μελλοντικές έρευνες σε μια τόσο ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή.
Δρ. Γιάννης Ελευθερίου  , πηγή  www.anexigita.com

~** Στη δημοσιότητα στοιχεία για επαφές των Μάγιας με εξωγήινους! 10:49 π.μ. αστροναύτες, εξωγήινοι, Μάγια No comments
Γράφει ο ανεξήγητος
Σε ένα περσινό συνέδριο, του οποίου το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα σε ορισμένες ιστοσελίδες στις 15 του Δεκέμβρη 2011, έχει πλέον απομακρυνθεί από το YouTube. Σε αυτό το βίντεο ο Δρ Νασίμ Haramein κάνει μια παρουσίαση κάποιων αντικειμένων φτιαγμένων από τους Μάγια, τα οποία κρύβονταν μέχρι σήμερα από τη μεξικανική κυβέρνηση.
Τώρα η μεξικάνικη κυβέρνηση έχει αφήσει να διαρρεύσουν κάποιες πληροφορίες που αφορούν την ανθρωπότητα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα γεγονότα που περιγράφονται στα εν λόγω αντικείμενα, θα μπορούσε να είναι ένα γεγονός του παρελθόντος, ή μπορεί να είναι ένα γεγονός που θα συμβεί ξανά. Οι πληροφορίες υπήρχαν και φυλάσσονταν για 80 χρόνια.Ελπίζεται ότι τα αντικείμενα αυτά των Μάγια θα μπορέσουν να μελετηθούν και να αποτρέψουν μελλοντικές καταστροφές. Τα αντικείμενα αυτά που κρύβονται από την κυβέρνηση του Μεξικού, περιέχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με την επαφή με εξωγήινους από τους Μάγια.
Πριν από την δημοσιοποίηση των ευρημάτων,ο Ραούλ Τζούλια-Levy, παραγωγός ενός ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει, με τίτλο "Αποκαλύψεις των Μάγια το 2012 και πέρα», σχολίασε: "Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικές για την ανθρωπότητα, όχι μόνο στο Μεξικό. Και δεδομένου ότι η πληροφορίες αυτές έχουν χαρακτηριστεί εμπιστευτικές και προστατεύονται για 80 χρόνια, είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να κατανοήσουν τα γεγονότα που έρχονται και τις συνέπειες για όλους μας "
Όταν ρωτήθηκε εάν οι πληροφορίες αφορούν εξωγήινους,ή περιέχουν μυστικιστικά στοιχεία ή την ημέρα της κρίσης, η δήλωση ήταν: "Δεν επιτρέπεται να μιλήσω γι 'αυτό. Όλα θα κυκλοφορήσουν του χρόνου, αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω για την επαφή με εξωγήινους ή καταστροφές το 2012. Μπορώ μόνο να πω ότι η μεξικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να πει στην ανθρωπότητα πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να γνωρίζουμε, τον τρόπο που ζούμε και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον πλανήτη. "
Εδώ είναι δύο φωτογραφίες από τα ευρήματα, που δείχνουν αντικείμενα που σχετίζονται με το διαστημικό σκάφος, και ακόμη και έναν αστροναύτη:
Τώρα, μπορούμε μόνο να περιμένουμε να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ την και την βασιμότητα των υποστηριζομένων από τη μεξικανική κυβέρνηση. Αν αυτά ισχύουν πρέπει πραγματικά να έχουν μεγάλο αντίκτυπο για όσους μπορούν να καταλάβουν τις συνέπειες αυτών των αποκαλύψεων.
www.anexigita.com

~*** Οι εξεταστικές και οι αλήθειες. :
~ (Απάντηση στον πρόεδρο των "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΛΗΝΩΝ" κ. Π. Καμμένο, που ζητά άλλη μία εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες του ΓΑΠ με το ΔΝΤ. Με αφορμή τα σχόλια του ΡΟΥΜΕΛΙΏΤΗ προσφάτως σε Αμερικανικό ΜEDIA).
"Eεε, ΟΧΙ πάει πολύ.
Η Συνομωσία της Συγκάλυψης, δεν μπορεί να είναι η επιλογή των ΑΝ. ΕΛ., πάει πολύ κε Π. Καμμένο. Το παιγνίδι συνεχίζει στημένο από εκεί που δήθεν σταμάτησε... Γιατί κε Καμμένο;
Θέλεις πράγματι να εκδικασθούν τα εγκλήματα των πολιτικών κατά του Έθνους;
.......  
ΌΧΙ κε Καμμένο δεν θέλεις. Γιατί είσαι και εσύ ένας από αυτούς. Έπαιξες, και παίζεις το παιγνίδι τους. Από ''άλλη'' σκοπιά. Γιατί έτσι σε ''πρόσταξαν''!
Γιατί αν ήθελες, θα ζητούσες από την πρώτη επίσημη συνεδρία της Βουλής μετά την 17/7, την ανάσυρση από τα αρχεία της Βουλής των Ελλήνων, εισαγγελική παραγγελία του Αρείου Πάγου για αποστολή στη Δικαιοσύνη του αδικήματος της τέλεσης Εσχάτης Προδοσίας με υπόπτους το σύνολο σχεδόν των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου της περιόδου 2010 μέχρι και σήμερα, με τη βούλα της Βουλής, ως ορίζει το Σύνταγμα.
Και για να γίνει αυτό, κε Π. Καμμένο, απαιτούνται μόνο τριάντα (30) υπογραφές σας. Έχετε ''κόλλημα'' σε αυτό;;;
Τότε, ψηφίστε πάλι με τον ίδιο απαιτούμενο αριθμό ψήφων (30), την μήνυση που κατέθεσε πρόσφατα ο πρ. Εισαγγελέας κος Σακκάς.
Δεν σας κάνει ούτε αυτό;;;
Τότε, επικαλεσθείτε το άρθρο 86 του Συντάγματος και στείλτε στην Δικαιοσύνη απ ευθείας, με τον ίδιο αριθμό (30), σαν εισαγγελέας ως το Σύνταγμα και ο Νόμος ορίζει, όλους τους υπεύθυνους.
Έχετε ήδη και 19 βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Αφήστε το μπαλάκι στο τερραίν των ‘’αντιμνημονιακών’’ κομμάτων της σημερινής Βουλής για τους υπόλοιπους 11 βουλευτές που απαιτούνται!
Όπως βλέπετε έχετε ήδη τρεις επιλογές στα χέρια σας. Διαλέξτε, έστω και ΜΙΑ.
Αλλά ΠΑΨΤΕ να επικαλείσθε τις Εξεταστικές Επιτροπές, που ακόμη και η γάτα που κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια, γνωρίζει ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια Συνομωσία Συγκάλυψης, και τελικά το ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ με την στάμπα σας (βουλευτών άρα της Βουλής), τη στάμπα όσων θα ψηφίσετε την μη παραπομπή τους, αφού απαιτούνται τα 2/3 της Βουλής.
Ποιον κοροϊδεύετε κε Καμμένο;;;
ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ.
Αν διαπράξετε και εσείς αυτό το ολίσθημα στη συγκάλυψη, μην απορήσετε αύριο, όταν θα έλθει η ώρα της ΤΙΜΩΡΙΑΣ στο ΓΟΥΔΙ.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ!!!!!!!!
ΚΑΙ το κυριότερο, ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

(Για άλλη μία φορά ''πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις'' διακαιώνεται η στάση του ΣΕΕ και η εμμονή του Πρ. Ν. Αλικάκου, απέναντι στον Π. Καμμένο κλπ αντιμνημονιακούς......)!!!"

~***ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ! Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ.:
Αυτός είναι ο κανίβαλος της Πάρου, που λήστεψε, βίασε ηδονιζόμενος από το αίμα και έστειλε στην εντατική με πολτοποιημένο κεφάλι την δεκαπεντάχρονη Μυρτώ... .......>>>>>>>>>>>
Επιτέλους, βλέπουμε τη φάτσα του τέρατος που άφησε άφωνο το σύμπαν με την ειδεχθέστατη πράξη του εις βάρος ενός 15χρονου κοριτσιού .
Το πακιστανικό κτήνος, που παραμένει προστατευμένο στην απομόνωση για να μην το ξεσκίσουν οι υπόλοιποι κρατούμενοι, όπως και όσοι τον "χαϊδεύουν", βλέπει την ψυχρή και ανέκφραστη μούρη του στα πρωτοδέλιδα όλων των ΜΜΕ, αφού ο δημοσιογράφος Φροίξος Δρακοντίδης από το "Πρώτο Θέμα", κατάφερε να σπάσει το φράγμα προστασίας που του προσφέρει (γιατί άραγε;) το ελληνικό κράτος και να εξασφαλίσει την πρώτη του φωτογραφία.
Τώρα, λοιπόν, στην... ταμπακιέρα. Περιμένουμε να δούμε ποιοι και γιατί προστάτευαν το αλλοδαπό κτήνος με τόση ζέση...
Καμαρώστε τον και ολόκληρο...

***  Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αρκαδία - Κάηκαν 27.000 στρέμματα      
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αρκαδία - Κάηκαν 27.000 στρέμματα * Σε ύφεση έδινε η Πυροσβεστική αργά χθες το βράδυ τα μέτωπα της φωτιάς στην Αρκαδία. Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θανάσης Ρούμπος, ενημέρωσε ότι τα προβλήματα είχαν περιοριστεί και η προσοχή όλων είχε στραφεί στο μέτωπο της Ποταμιάς και στη Μονή Μπούρας, όπου υπήρξαν αναζωπυρώσεις.
Μια μεγάλη αναζωπύρωση έγινε και στο Ραψομμάτη, η οποία αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής - ενώ συνεχείς ρίψεις νερού έκαναν από αέρος πυροσβεστικά αεροσκάφη. Μικρά προβλήματα υπήρξαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας και στην περιοχή Καμαρίτσα.
Συνολικά, η φωτιά έκαψε ήδη περίπου 27.000 στρέμματα, ενώ οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής είναι ότι σήμερα η κατάσταση θα είναι καλύτερη.
*** Γιάννης Μόρτζος: "Ο Κουν δεν θα ανέβαζε ποτέ στην Επίδαυρο Αριστοφάνη με γραβάτες"      
Γιάννης Μόρτζος: * «Ο Κουν δεν θα ανέβαζε ποτέ στην Επίδαυρο Αριστοφάνη με γραβάτες» υποστηρίζει ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Γιάννης Μόρτζος αναφερόμενος στις σκηνοθετικές "μοντερνιές" που αλλοιώνουν τη βαρύτητα των κειμένων. Μιλήσαμε μαζί του με την ευκαιρία της παράστασης με το έργο "Το παιχνίδι της φαντασίας" του Πιέρ Κορνέιγ που σκηνοθέτησε και κάνει περιοδεία αυτό το καλοκαίρι και στο οποίο μάλιστα πρωταγωνιστεί και η Φιλιατρινή ηθοποιός Κωνσταντίνα Γκόρου.
- Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο έργο;

«Η επιλογή δεν ήταν απόλυτη δική μου, αλλά της θεατρικής ομάδας. Ωστόσο μου άρεσε όταν το διάβασα κι έτσι συμφώνησα αμέσως να το σκηνοθετήσω. Νομίζω ότι είναι ένα αρκετά σημαντικό έργο αρκεί να προσέξει κάποιος βέβαια με ποιο τρόπο θα το ανεβάσει, αλλιώς θα ήταν απλώς μια κωμωδία»
- Πώς προσεγγίσατε την παράσταση;
«Έχοντας υπόψη μου και το συγγραφέα από άλλα του έργα, είδα ότι ήταν ένα έργο που αποτελείτο από κείμενα που είχαν σχέση με κλασικό θέατρο, είτε αρχαίο ελληνικό, είτε Σαίξπηρ. Ιδέες από σπουδαίους συγγραφείς που με τον τρόπο του τις έχει μετουσιώσει. Μου έδωσε έτσι το δικαίωμα και μένα ως σκηνοθέτη να κάνω κάποιους πειραματισμούς και να βγάλω ότι μπορούσα καλύτερο ώστε η κωμωδία αυτή να γίνει όχι ελαφριά αλλά να έχει αντικρίσματα που αγγίζουν το σύγχρονο θεατή. Έβαλα στοιχεία ενδιαφέροντα αλλά όχι ακραία»
- Είσαστε όμως ένας από τους καλλιτέχνες της γενιάς σας που τολμήσατε αλλαγές.
«Βεβαίως και πάντα τολμώ, το θέατρο άλλωστε δεν μπορεί να γίνεται πολτέ με συντηρητική αντίληψη αλλά πρέπει να αξιοποιείς όσο μπορείς περισσότερο το κείμενο που σου δίνει ο συγγραφέας, βάζοντας μια άλλη ματιά σε αυτό που θέλει να πει ο συγγραφέας σε συνδυασμό με τους ηθοποιούς που έχεις υπόψη σου να παίξουν τους ανάλογους ρόλους. Γιατί το ποιοι θα παίξουν είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μια παράσταση»
- Έχετε και την εμπειρία του ηθοποιού και του σκηνοθέτη. Σε μια παράσταση τι βαραίνει πιο πολύ;
«Σίγουρα ο σκηνοθέτης από την άποψη ότι έχει την υποχρέωση να συνθέσει τους ηθοποιούς με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να αποδώσουν το μέγιστο. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο για το σκηνοθέτη γιατί αν μεν η ομάδα αποτελείται από ηθοποιούς που τους ξέρεις καλά και έχεις δουλέψει μαζί τους τότε είναι εύκολο, αν όμως είναι ανόμοιοι ηθοποιοί από διαφορετικές σχολές, διαφορετικές νοοτροπίες και δεν έχεις ξαναδουλέψει μαζί τους εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Πρέπει ο σκηνοθέτης να επιβάλλει την άποψή του οπωσδήποτε και να παίξει το ρόλο του μαέστρου συνθέτοντας τα όργανα»
- Έχετε αποφασίσει αν αγαπάτε περισσότερο το να είστε ηθοποιός ή σκηνοθέτης;
«Εγώ λέω πάντα ότι είμαι ηθοποιός κι αυτό είναι που με κράτησε τόσα χρόνια και με κρατάει ακόμα. Αν ήμουν μόνο σκηνοθέτης ίσως να τα είχα παρατήσει πια όχι γιατί τη σκηνοθεσία τη βλέπω πάρεργο αλλά γιατί πάντοτε όταν σκηνοθετώ παίζω κιόλας κι αυτό με ικανοποιεί απόλυτα και το θεωρώ αναπόσπαστο στοιχείο »
- Είναι μεγαλύτερη ευθύνη να είσαι σκηνοθέτης ή δάσκαλος νέων ηθοποιών;
«Πάντα διδάσκω εγώ, ακόμα κι όταν σκηνοθετώ ξέρετε, γιατί η σκηνοθεσία είναι και λίγο αφηρημένη ενώ η διδασκαλία είναι πολύ συγκεκριμένη. Δηλαδή διδάσκεις κάτι το οποίο πρέπει να το μεταφέρεις στον ηθοποιό, τον μουσικό, τον σκηνογράφο σε όλους τους συντελέστε. Θέλει διδασκαλία όλο αυτό για να μπορέσει να είναι ομοιογενές το σύνολο. Εκεί πάνω πατάω και λέω ότι διδάσκω ένα έργο και όχι ότι το σκηνοθετώ κι αυτό είναι που με ικανοποιεί κιόλας γιατί η σκηνοθεσία από μόνη της είναι σχετικά απλό πράγμα. Στην ουσία ξέρετε, η σκηνοθεσία είναι μια "ψιλοαπάτη" ενώ η διδασκαλία είναι η μεταφορά της γνώσης, είναι σαν να μαθαίνεις τον άλλο γράμματα»
- Συνεχίζετε να παίρνετε κι εσείς γνώση;
«Πάντα γιατί το θέατρο είναι εξελισσόμενο, είμαι υποχρεωμένος να διαβάζω και να ενημερώνομαι για τα νέα ρεύματα γιατί οι εποχές αλλάζουν και το θέατρο δεν τελειώνει ποτέ. Όταν εγώ ξεκίνησα ως ηθοποιός το πρωτοποριακό θέατρο, το θέατρο του παραλόγου ακόμα δεν είχε φτάσει στην Ελλάδα. Μετά από κάποια χρόνια αρχίσαμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στο θέμα, κι εγώ ευτυχώς βέβαια είχα την τεράστια τύχη να έχω δάσκαλο τον Κουν»
- Σε πρόσφατη συνέντευξή σας είπατε πως "αν ο Κουν ζούσε θα ήταν εκτός Επιδαύρου" Γιατί;
«Το είπα και το υποστηρίζω αναφερόμενος στο πως εξελίχθηκε το θέατρο που παίζεται στην Επίδαυρο που δεν έχει το στοιχείο του κλασικού και γίνεται μοντέρνο και μεταμοντέρνο. Εγώ είμαι εναντίον του μεταμοντερνισμού γιατί απλοποίησε τα πράγματα και να έκανε μόνο να φαίνονται αλλά όχι να αισθάνονται και είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Εγώ πάντα ξεκινώντας να κάνω μια σκηνοθεσία βάζω τον όρο ότι χωρίς την έννοια του ψυχολογικού θεάτρου δεν μπορείς να ξεκινήσεις έναν ρόλο. Πρέπει να τον νιώσεις, να τον ζήσεις και να φτάσεις στο σημείο ανάλογα με το έργο να του δώσεις μια κατεύθυνση»
- Αν ο Κουν ζούσε όμως, δεν θα ήταν κι αυτός ένας πρωτοπόρος σήμερα; Μπορεί να έκανε και αυτός μεταμοντέρνα πράγματα.
«Σαφώς και θα ήταν πρωτοπόρος, θα έκανε ανατροπές, μοντέρνα πράγματα αφού και για την εποχή του ήταν μοντέρνος, αλλά ο Κουν δεν θα έκανε ποτέ στην Επίδαυρο Αριστοφάνη με γραβάτες. Ήταν πιστός στην παράδοση ο Κουν και η παράδοση έχει μένα μια εξέλιξη αλλά δεν φτάνει στα σημεία να καταπατά τους βασικούς της κανόνες. Τον λόγο του Αισχύλου και του Αριστοφάνη δεν είναι δυνατόν να τον φέρεις στη σημερινή εποχή μ' αυτόν τον τρόπο γιατί είναι άλλες οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες σήμερα. Θα κάνεις ασφαλώς κάποιες προσαρμογές αλλά όχι εις βάρος της παράδοσης. Δεν είναι τα κείμενα τα αρχαία για να τα πάρουμε οι σύγχρονοι και να τα κάνουμε ευκολοχώνευτα, χάνουν τη βαρύτητά τους. Ο σκοπός είναι να σκέφτεται ο θεατής ακόμα και την ώρα που γελάει»

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"Το παιχνίδι της φαντασίας" του Πιέρ Κορνέιγ ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα "4 εποχές" σε διασκευή - έμμετρη απόδοση του Δημήτρη Ποταμίτη, ελεύθερη απόδοση Αντώνη Παπαιωάννου, σκηνικά Παναγιώτη Μάνικα και κοστούμια Αργυρώ Ηλιάδη.
Παίζουν οι: Γιώργος Ματαράγκας , Πέτρος Ξεκούκης , Αθηνά Μαυρομάτη Πέτρος Πέτρου, Κωνσταντινα Γκόρου, Μάριος Ντερντέ, Ηλιάνα Αραβή και Μιχάλης Γιαννάτος.
Μία κωμωδία που ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σκοινί, ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματιότητα και κάθε στιγμή κάθε λεπτό, είναι έτοιμο να κοπεί και να τιναχθούν όλα στον αέρα. Ενα παιχνίδι που δεν έχει αρχή και τέλος, κανείς δεν είναι σίγουρος ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα. Κάπως έτσι δεν είναι άλλωστε και η ζωή μας…Ένας δυστυχισμένος πατέρας ψάχνει απεγνωσμένα τον γιο του που έφυγε εξαιτίας του, βρίσκει μια μάγισσα και την παρακαλεί να του πει που βρίσκεται και τότε αρχίζει "το παιχνίδι της φαντασίας" με ανατροπές, μπερδέματα και κωμικοτραγικές καταστάσεις.

***  Στασινόπουλος αντί Δίωτη στο ΣΔΟΕ      
Στασινόπουλος αντί Δίωτη στο ΣΔΟΕ

* Νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, στη θέση του δικαστικού Ιωάννη Διώτη, αναλαμβάνει ο Στέλιος Στασινόπουλος, προϊστάμενος της ΔΟΥ Μεσσήνης και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας -με το συνδυασμό του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα-, ο οποίος προοριζόταν για πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο).
Η σχετική ανακοίνωση, που έγινε την Παρασκευή από την κυβέρνηση, αφορούσε, αφ’ ενός στην τοποθέτηση συνολικά 12 νέων ειδικών γραμματέων στους ενιαίους διοικητικούς τομείς των αντίστοιχων υπουργείων και αφ’ ετέρου στις 10 ειδικές γραμματείες που καταργούνται.


***  Οξοποιία Παπαδέα -“Messino”: Οι εξαγωγές την οδήγησαν στην επιτυχία       
Οξοποιία Παπαδέα -“Messino”: Οι εξαγωγές την οδήγησαν στην επιτυχία
* Μπορεί η οικονομική κρίση να “πνίγει” πληθώρα επιχειρήσεων, υπάρχουν όμως αρκετές που έχοντας βρει διέξοδο στις εξαγωγές ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Τέτοια περίπτωση είναι και η Οξοποιία Παπαδέα, η οποία με έδρα την Καλαμάτα απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη διεθνή αγορά. Αξιοποιώντας την εμπειρία του παππού Παναγιώτη αλλά και τις νέες τεχνολογίες, έχουν καταφέρει να κατέχουν σημαντική θέση στην αγορά του ξιδιού και των σχετικών προϊόντων. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις και μόνο με ίδια κεφάλαια εκπροσωπούν επάξια πλέον τη Μεσσηνία στις διεθνείς αγορές, με τα προϊόντα τους να φέρουν την εμπορική ονομασία “Messino”.
Η ιστορία ξεκινάει το 1975, όταν ο Παναγιώτης Παπαδέας σε μία μικρή αποθήκη στην Παραλία της Καλαμάτας και με υποτυπώδη μέσα ξεκίνησε την προμήθεια των απαιτούμενων πρώτων υλών για την παραγωγή ξιδιού σε εταιρείες της Αθήνας. Συγκέντρωνε χαλασμένα κρασιά από κατώγια σπιτιών. Στη συνέχεια αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή ξιδιού καλύπτοντας κατά βάση τοπικές ανάγκες. Αρχικά ασχολήθηκε με τη μέθοδο Ορλεάνης, δηλαδή χρησιμοποιώντας ροκανίδι, ξύλο οξιάς και κρασί, η οποία απαιτούσε περίπου 20 μέρες για την παραγωγή 5 τόνων ξιδιού. Στην πορεία υιοθέτησε τη μέθοδο Φρινγκς, η οποία για την ίδια παραγωγή απαιτούσε μονάχα 24 ώρες. Η διάθεση γινόταν σε πλαστικά μπουκάλια που εμφιαλώνοντας ένα ένα και τοποθετούνταν σε ξύλινα κιβώτια.
Το 1984 στην επιχείρηση μπήκε ο γιος του Παναγιώτη Παπαδέα, Διονύσης, ο οποίος συνέβαλε καταλυτικά τόσο στον εκσυγχρονισμό του τεχνικού εξοπλισμού όσο και στην προμήθεια αυτόματων εμφιαλωτηρίων. Τότε μάλιστα η εταιρεία επέκτεινε τη δραστηριότητά της σε ολόκληρη την Ελλάδα, δείχνοντας από τότε τη δυναμική της. Καθιέρωσε δε την διακριτική ονομασία “Messino” στα προϊόντα, τα οποία ξεκίνησαν να διατίθενται μέσω μεγάλων αλυσίδων και σούπερ μάρκετ.
Χρονιά-σταθμός για την επιχείρηση ήταν το 1994, όταν μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, γεγονός που συνέβαλε στην εκτόξευση των πωλήσεων και στην αύξηση της παραγωγής. Τότε άνοιξε μάλιστα και ο δρόμος για τις εξαγωγές, κάτι που σήμερα αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της εταιρείας. Ενδεικτικά η εταιρεία παράγει 8.000 τόνους ετησίως, το 90% των οποίων εξάγεται σε χώρες όπως Ιταλία, Γερμανία, Αυστραλία, Καναδάς κ.α.).
“Δίνουμε βάρος στην ποιότητα προσέχοντας την πρώτη ύλη, εκσυγχρονίζοντας τον εξοπλισμό μας (οξοποιητές, φίλτρα, παστεριωτές κ.ά.) και κάνοντας διαρκείς ποιοτικούς ελέγχους στα πρότυπα HACCP και ISO σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού”, σημειώνει ο Διονύσης Παπαδέας. Στην ελληνική αγορά “δυνατό χαρτί” είναι η πολύχρονη συνεργασία με τα ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά και η προμήθεια εταιρειών που τυποποιούν βρώσιμες ελιές και τουρσιά με ξίδι.
Σήμερα η εταιρεία παράγει ξίδι μπαλσάμικο, αρωματικό (με εστραγκόν, δενδρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη, σκόρδο), μηλόξιδο, λευκό και κόκκινο, αλλά και χυμό λεμόνι. Τα παραπάνω προϊόντα διατίθενται είτε χύμα είτε εμφιαλωμένα.
Η “Διονύσιος Π. Παπαδέας και Σία” απασχολεί σήμερα 5 εργαζόμενους, ενώ ο τζίρος της κυμαίνεται περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ. Διαθέτει ιδιόκτητα μέσα μεταφοράς των προϊόντων, αποθηκευτικό χώρο 3.000 τόνων σε δεξαμενές και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.500 τ.μ.
“Το πρόβλημα της οξοποιίας είναι η δυσεύρετη πλέον πρώτη ύλη. Τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αισθητά η παραγωγή κρασιού και σταφίδας στην Ελλάδα, γεγονός που μας αναγκάζει να εισάγουμε πρώτες ύλες όταν χρειάζεται” επισημαίνει μιλώντας στην “Ε” ο Διονύσης Παπαδέας, που χαρακτήρισε αναγκαία τη στροφή των Ελλήνων στην αγροτική παραγωγή, αλλά και των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα.
Συνταγή για μια υγιή επιχείρηση αποτελεί η χρηματοδότησή της με ίδια κεφάλαια, αλλά και η ενασχόληση μελών της οικογένειας με αυτή, σύμφωνα με τον κ. Παπαδέα. “Η ενασχόλησή μας με την επιμέλεια της παραγωγής και τη διάθεση των προϊόντων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι οξοποιητές λειτουργούν σε 24ωρη βάση, αφού εκεί ζουν ζυμομύκητες που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ξιδιού.
Στήριγμα του Διονύση Παπαδέα είναι το τελευταίο διάστημα και ο γιος του Πάνος, τελειόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Στόχο της επιχείρησης πλέον αποτελεί η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και η επέκταση του δικτύου πωλήσεων, τομείς στους οποίους ο Πάνος Παπαδέας ευελπιστεί να βάλει τη δική του σφραγίδα.
“Το ελληνικό ξίδι έχει μεγάλες προοπτικές, καθώς υπερέχει σε άρωμα και γεύση έναντι των ξένων” επισημαίνει ο νεαρός Πάνος.
“Η κρίση δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την εταιρεία μας, καθώς όπως αναφέραμε το 90% της παραγωγής μας εξάγεται. Εχει όμως μειωθεί το κέρδος λόγω του ανταγωνισμού, της αύξησης της τιμής των δυσεύρετων πρώτων υλών, αλλά και των δυσμενέστερων όρων στις διεθνείς συναλλαγές λόγω της ανασφάλειας που γεννά η ελληνική οικονομία” τονίζει ο Διον. Παπαδέας προσθέτοντας σε όλα αυτά τους φόρους και τα “χαράτσια” που επί της ουσίας φρενάρουν νέες επενδύσεις. “Για να υπάρχει μία υγιής επιχείρησης θα πρέπει να κάνει αργά και σταθερά βήματα χωρίς να επηρεάζεται από την υπόλοιπη αγορά, και να στηρίζεται σε ίδια κεφάλαια”, σημειώνει.
Οσον αφορά τις συχνότερες αιτίες προβλημάτων στις διάφορες ελληνικές επιχειρήσεις, ο κ. Παπαδέας αναφέρει ενδεικτικά την έλλειψη γνώσης στον τομέα της κοστολόγησης, αλλά και τη μεγάλη πιστωτική διάρκεια των συναλλαγών (επιταγές κ.ά.).
Κλείνοντας την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνομιλία μας τόσο με τον κ. Διονύση, όσο και με τον γιο του Πάνο, ο πρώτος έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την Πολιτεία και από εμπορικούς φορείς (Επιμελητήριο κ.ά.) με έμφαση στον τομέα των εξαγωγών - καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι αυτός είναι ο δρόμος για να πάρει ξανά τα πάνω της η αγορά.
{gallery}papadeas{/papadeas}

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Π. ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ
ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας, 24100, Καλαμάτα
Τηλ.: 27210 69126
Φαξ: 27210 69327
email: info@papadeasvinegar.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Site: www.papadeasvinegar.gr

***Μετά το Δήμο "σκούπα" και ο ΟΣΕ για λαθρομετανάστες        
Image* Μετά το δήμο Καλαμάτας και η Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής του ΟΣΕ «σηκώνουν» το θέμα της παρουσίας λαθρομεταναστών στην πόλη. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η εποχή που έκρυβαν οι περισσότεροι, για τους δικούς τους λόγους, το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει και η μεσσηνιακή πρωτεύουσα «κάτω από το χαλί», αρχίζει και αλλάζει.
Συγκεκριμένα, σε έγγραφο, που κοινοποιεί ο ΟΣΕ προ της Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Καλαμάτας, αναφέρονται τα εξής: «Θα θέλαμε να σας γνωρίζουμε ότι, κατόπιν αυτοψίας, διαπιστώθηκε ότι ο περιβάλλον χώρος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας και του Μηχανοστασίου Καλαμάτας έχει καταληφθεί από άγνωστα άτομα, πιθανόν λαθρομετανάστες, τα οποία διαμένουν στους παραπάνω χώρους, αφενός καταπατώντας ιδιοκτησία του ΟΣΕ και προκαλώντας φθορές στις εγκαταστάσεις , αφετέρου παρεμποδίζοντας τη λειτουργία του σιδηροδρόμου. Παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας, αποβολής των εν λόγω ατόμων από τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού».
Υπενθυμίζεται ότι, μόλις τις προηγούμενες ημέρες, με έγγραφό του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, προς τον Εισαγγελέα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου επισημαίνει το πρόβλημα συνάθροισης και εγκατάστασης λαθρομεταναστών σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς (π.χ. εγκαταλελειμμένα κτίρια) της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονα προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.
«Η σώρευση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών, σε συνδυασμό με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και με την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εκκόλαψης του εγκλήματος, είναι δε πανθομολογούμενη η άμεση σύνδεση της αύξησης της εγκληματικότητας με την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση…
(…) Ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του (Δημοτική Αστυνομία, Διεύθυνση Καθαριότητας κλ.π) προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα ως άνω προβλήματα κατά το μέτρο των αρμοδιοτήτων του, λαμβάνοντας περαιτέρω υπ΄ όψιν την έλλειψη μέσων και ανθρώπινου δυναμικού και τη διευρυμένη τοπική του αρμοδιότητα.
Η Δημοτική Αρχή φρονεί ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και των προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτήν πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα και προς την κατεύθυνση αυτή παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες», ανέφερε μεταξύ άλλων το έγγραφο. 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** Διαμαρτυρία αγροτ. συλλόγων στην ΑΤΕ Καλαμάτας        
Image* «Τους αγρότες θα τους δείτε στο δρόμο, όταν αρχίσουν οι πρώτοι πλειστηριασμοί»
*
Έξω από το κατάστημα της ΑΤΕ Καλαμάτας, στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού, βρέθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων Τριφυλίας, καθώς και συνάδελφοί τους από το Σουληνάρι Πυλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς και να συμπαρασταθούν στους απεργούς της ΑΤΕ. Την ίδια στιγμή, το κλίμα για τους εργαζόμενους της Αγροτικής ήταν βαρύ, καθώς χθες έληγε η προθεσμία για να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας που τους δόθηκαν. Εν τω μεταξύ, ουρά πολιτών είχε σχηματιστεί έξω από την είσοδο της Τράπεζας, καθώς λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας μόνο για μισθούς και συντάξεις.
*
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, υπάλληλοι της ΑΤΕ που βγήκαν και συνομίλησαν με τους αγρότες, τους ενημέρωσαν ότι σκέφτονταν να υπογράψουν τις νέες εργασιακές συμβάσεις «με επιφύλαξη», ενώ για σήμερα είχαν προγραμματίσει να μεταβούν στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική τους συνέλευση.
~ Φήμες περί δανείων
«Το Δημόσιο αποτίναξε από πάνω του την αγροτική οικονομία, την αγροτική παραγωγή μαζί με τις βιομηχανίες της, τη Βιομηχανία Ζάχαρης, τη ΣΕΚΑΠ και τη Δωδώνη. Αποτίναξε ένα εκατομμύριο αγρότες και 5.500 εργαζόμενους της Αγροτικής και ησύχασε. Αυτή θα είναι η καινούργια λογική αντιμετώπισης και πλέον ο αγροτικός τομέας μπαίνει στον αυτόματο πιλότο» σημείωσε χθες ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλίας Μπουντουβάς, ενώ πρόσθεσε: «Έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι δάνεια αγροτών και συνεταιρισμών που έχουν περάσει τις 360 μέρες, θα χαριστούν. Αυτό κυκλοφορεί στα καφενεία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο εκκαθαριστής έχει ήδη αναλάβει να στείλει τα πρώτα “μπιλιετάκια” και, όπου έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και δεν πηγαίνουν να τα πληρώσουν, θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Ίσως τότε να είναι αργά».
Ο κ. Μπουντουβάς πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα, «παρά τις παθογένειες της Αγροτικής, υπήρχε ένα καλλιεργητικό δάνειο στους παραγωγούς, το ελάχιστο, με ένα χαμηλό επιτόκιο στο 3%, υπήρχε μια χρηματοδότηση στις συνεταιριστικές οργανώσεις, αν και πήγαινε μόνο στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες, όμως υπήρχε κάτι ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν οι αγρότες. Στη σημερινή εποχή με την έλλειψη ρευστότητας, αν δεν υπάρχει δημόσιο κρατικό χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως ήταν η ΑΤΕ, τι αγροτική πολιτική μπορεί να κάνει η πολιτεία; Δε νομίζω ότι θα πάμε καλά, θα το πληρώσουμε σαν χώρα. Θα βλέπουμε να γίνονται επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, αλλά θα είναι τύπου Ευθυμιάδη, με 200 στρέμματα θερμοκήπια, τεράστιες επενδύσεις που θα δείχνουν ότι ανεβαίνει η καλλιέργεια στη χώρα μας, αλλά δε θα αφορούν τους μικρομεσαίους αγρότες, θα απευθύνονται σε άλλο κόσμο. Έχουμε 5-6 μήνες ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενημερώσουμε τον κόσμο, όμως και ο κόσμος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ο καθένας μας. Γιατί ακολουθούν τα νερά, η ΔΕΠΑ, το αέριο, δε θα προλαβαίνουμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Θα είναι απανωτά τα σοκ».
Στην επισήμανση ότι χθες η συμμετοχή των αγροτών ήταν πολύ μικρή, ο κ. Μπουντουβάς σχολίασε: «Σήμερα ήρθαμε ως αντιπροσωπεία, αλλά φαντάζομαι τους αγρότες θα τους δείτε στο δρόμο όταν αρχίσουν οι πρώτοι πλειστηριασμοί. Τότε θα βγουν όλοι να φωνάζουν. Έτσι γίνεται».
Ο Μπάμπης Καλογερόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών σημείωσε: «Θεωρούμε καθαρά ότι αυτό που γίνεται είναι ξεπούλημα όχι μόνο των αγροτών, αλλά όλης της εθνικής οικονομίας που βασίζεται στην αγροτική παραγωγή. Ήρθαμε σήμερα εδώ να συμπαρασταθούμε πρώτα στην απεργία των εργαζομένων στην ΑΤΕ, αλλά και να έχουμε επαφές με το Εργατικό Κέντρο (σ.σ. παρών στην κινητοποίηση ήταν ο γραμματέας του ΕΚΚ και συνδικαλιστής τραπεζικός υπάλληλος Παναγιώτης Στέφανος) και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γεωτεχνικούς, γεωπόνους, Ένωση, ΣΥΚΙΚΗ. Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της Αγροτικής και όχι μόνο, γιατί θα έχουμε και επακόλουθα».
Της Μαρίας Νίκα


*** Επιχείρηση εκκαθάρισης των τσιγγάνων        
Image* Στην Αγία Τριάδα Με κάθε τρόπο, είτε μέσω της διαδικασίας της διοικητικής αποβολής είτε με έκδοση πολεοδομικής απόφασης για κατεδαφίσεις των παράνομων οικισμών, υποσχέθηκε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ότι θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα με τους τσιγγάνους στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Τόνισε όμως ότι ο δήμος στην προσπάθειά του αυτή θα χρειαστεί και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, γιατί η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «είναι γνωστό σε όλους ότι οι Αθίγγανοι, παράνομα εδώ και δεκαετίες, έχουν καταλάβει το χώρο στην περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σωρεία προβλημάτων από την κατάληψη των ιδιοκτησιών, τον αποκλεισμό των δρόμων και τις κλοπές νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, πέρα από τους αυτονόητους κινδύνους για την υγεία.
Ο Δήμος Καλαμάτας κάνει αγώνα για την αντιμετώπιση της παρανομίας, αλλά είναι ευνόητο πως δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, γιατί δεν διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς.
Ως προς τα μέτρα από πλευράς Δήμου, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες διοικητικής αποβολής για τους Αθίγγανους, που είναι εγκατεστημένοι σε δημοτικούς χώρους, και έχουν καταλάβει πρανή και πεζοδρόμια και περιμένουμε την απόφαση των δικαστηρίων, εδώ και μήνες.
Έχουμε κάνει μέχρι σήμερα δεκαέξι (16) προσφυγές για διοικητική αποβολή και ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τα ίδια και για τους άλλους. Περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου για εκκένωση του χώρου.
Την επόμενη εβδομάδα θα πάει συνεργείο στην περιοχή ‘Παλιάμπελα’ για να τον οριοθετήσει. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με ορισμένους ιδιοκτήτες, αλλά θα βρούμε άκρη.
Από το δημοτικό χώρο θα αποβληθούν οι τσιγγάνοι. Αυτό είναι βέβαιο και δεν είναι υπόσχεση. Οι μεγάλες προσπάθειες θα γίνουν μέσα στο 2012. Ο δήμος Καλαμάτας είναι έκθετος. Έχει δώσει με ανταλλαγές οικόπεδα στα οποία σήμερα κατοικούν αθίγγανοι. Πως είναι δυνατόν ένας πολίτης να σεβαστεί ένα κράτος που του δίνει ένα οικόπεδο και δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει; Και τι μπορεί να κάνει ένας δήμος μόνος του, χωρίς τη συνδρομή της κρατικής αρχής; Περιμένουμε την απόφαση για να δράσουμε.
Βέβαια το θέμα με την παρουσία των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα θα είχε λυθεί αν είχε αντιμετωπιστεί ορθολογικότερα το θέμα με τη λειτουργία του καταυλισμού στη ‘Μπιρμπίτα’. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που το χειρίζεται η περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να απαντά στο αίτημά μας για παραχώρηση».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


***Περιφέρεια Πελοποννήσου        
 Φέρνει Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για έλεγχο στο κλείσιμο των ΧΑΔΑ
Image* Δειγματοληπτικούς ελέγχους για την τήρηση των αποφάσεων και για την υφιστάμενη κατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στην περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι κλειστοί από τις 30 Ιουνίου, ζητά με επιστολή του προς την ειδική γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
*
Από τις 30 Ιουνίου 2012, και σε εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί, όλοι οι ΧΑΔΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κλειστοί, σημειώνει ο περιφερειάρχης στην επιστολή του, υπογραμμίζοντας τη συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της πολιτικής για τους ΧΑΔΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Τατούλης, η περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί τους αρμόδιους ελεγκτές να προβούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στους ΧΑΔΑ και να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες για την τήρηση των αποφάσεων και για την υφιστάμενη κατάστασή τους, προκειμένου η περιφέρεια Πελοποννήσου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις.
*** Από Δευτέρα η καταγραφή των ζημιών        
  της πυρκαγιάς στην Αρκαδία

ImageΤη Δευτέρα θα ξεκινήσει από συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές στην Αρκαδία, ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, των δημάρχων Τρίπολης και Μεγαλόπολης και άλλων τοπικών παραγόντων.
Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά, που βρίσκεται πλέον σε ύφεση, και προσδιορίστηκαν οι ενέργειες για παροχή βοήθειας στους πληγέντες κι ανάταξης της περιοχής.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, έχουν οριστεί οι επιτροπές και από τη Δευτέρα το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας είναι έτοιμες, είπε, μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεση να προχωρήσουν σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, ενώ πρόσθεσε πως είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες γεωργοί και να βοηθηθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για την περιβαλλοντική αποκατάσταση.
Επανέλαβε δε την άποψή του, ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι των πυρκαγιών.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξέφρασε από την πλευρά του τις ευχαριστίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, προς την περιφέρεια, τους δήμους και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για το έργο και την προσπάθεια που κατέβαλαν στην κατάσβεση της πύρινης συμφοράς.
Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο υπουργός είπε ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες. Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ήδη βρίσκεται στην περιοχή, και η κυβέρνηση, ανέφερε, θα κάνει τάχιστα τις ενέργειες που πρέπει.
Το αίτημα του περιφερειάρχη για πλήρη διαλεύκανση και τιμωρία των εμπρηστών στήριξε και ο υπουργός Υγείας, ο οποίος σημείωσε πως «η αντίληψη περί ατιμωρησίας διευκολύνει εκείνους που λειτουργούν με δόλο».
Σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό μέρος της πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θανάσης Ρούμπος, σημείωσε ότι η φωτιά είχε μεγάλη ένταση και δεν προλάβαιναν να προστατεύσουν τα χωριά, ενώ υπογράμμισε πως έδωσαν και δίνουν μεγάλη έμφαση να μην φύγει η φωτιά προς τη Λακωνία και τον Ταΰγετο, όπου εκεί τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα.
Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση πως, αν τις απογευματινές ώρες σήμερα Παρασκευή, βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες και ελεγχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις, το πρωί του Σαββάτου τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα μπορούν να μιλούν για έλεγχο της φωτιάς.
Image
*** Από το Δήμο Καλαμάτας    
 *     Πρωτοβουλίες υποστήριξης του τουρισμού Σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις υποστήριξης του τουρισμού προχώρησε ο δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με όσα δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παν. Νίκας, η αρμόδια αντιδήμαρχος Παν. Ντίντα, η αντιπρόεδρος Τουριστικής Προβολής Πόλα Κούλη, η ειδική σύμβουλος του δήμου Ξένια Αραπογιάννη και ο πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών Δημ. Βεργόπουλος:
Παρουσιάστηκε βιντεοταινία για την Καλαμάτα, η οποία θα προβάλλεται κυρίως στα κρουαζερόπλοια, τα οποία κατευθύνονται στο λιμάνι της πόλης.
Σύντομα, δε, θα παρουσιασθούν και άλλες βιντεοταινίες με διαφορετικές στοχεύσεις. Ο δήμος προχώρησε σε έκδοση δίγλωσσου (ελληνικά, αγγλικά) ειδικού ενημερωτικού οδηγού για το Ιστορικό Κέντρο της πόλη με οδηγό το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ, παρουσιάστηκαν εθελοντικές δράσεις με αντικείμενο τον τουρισμό.
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Παν. Ντίντα, το βίντεο που ετοιμάστηκε είναι διάρκειας πέντε (5) περίπου λεπτών και στόχος του είναι να παρέχεται εγκαίρως στις εταιρείες που διοργανώνουν τις κρουαζιέρες προκειμένου πριν το καράβι φθάσει στο λιμάνι της Καλαμάτας, οι επιβαίνοντες να έχουν ενημερωθεί ήδη για τον τόπο, τα αξιοθέατα και τα τοπικά του προϊόντα.
Το σχετικό βίντεο θα μπορεί να προβάλλεται και στο γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Καλαμάτας αλλά και στο αεροδρόμιο, στο οποίο ο δήμος σε συνεργασία με τον αερολιμενάρχη, θα λειτουργήσει τουριστικό περίπτερο, όπου και, εκτός των άλλων, θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια για την Καλαμάτα, αλλά και κάθε είδους πληροφορία σχετική με την πόλη. Όπως υπολογίζεται το συγκεκριμένο περίπτερο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Τέλος, στις εθελοντικές δράσεις της ομάδας που έχει δημιουργηθεί στο δήμο, θα πρέπει, να εγγραφεί, μεταξύ άλλων και η προσπάθεια επιμόρφωσης που γίνεται εκμάθησης αγγλικών στους οδηγούς ταξί της πόλης. Ήδη έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο και θα διευρυνθεί.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


***Πριν 94 χρόνια



- Ο Αστ. Σταθμάρχης Ανδριτσαίνης τηλεγραφεί ότι εκ των γενομένων προανακρίσεων προέκυψεν ότι ο θάνατος του Ηλία Χαχή, κατοίκου Πεδεμένου, δεν επήλθε εκ δυστυχήματος, ως εν αρχή υπετέθη, αλλά εφονεύθη υπό του γαμβρού του Ιωαν. Μαρθοπούλου κατοίκου Λιγουδίστης δια κτυπήματος το οποίον κατήνεγκεν δια της πυγμής του κατόπιν φιλονικίας προελθούσης εκ κτηματικών διαφορών. Ο δράστης δεν συνελήφθη.- Η Ηλεκτρική Εταιρεία ειδοποίησε τους καταναλωτάς του ηλεκτρικού ρεύματος, ότι ένεκα της υπέρ παν όριον αυξήσεως των δαπανών της παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος, θα εφαρμοσθή συμφώνως προς τον Νόμον η υπερτίμησις αυτού, της οποίας το ποσοστόν πρόκειται να καθορισθή υπό του Υπουργείου της Συγκοινωνίας, εντός του τρέχοντος μηνός Αυγούστου, ισχύουσα δι’ ολόκληρον την από 1 Αυγούστου γενησομένην κατανάλωσιν ρεύματος. Επομένως δέον οι καταναλωταί όσοι εξ αυτών θέλουσιν να διακόψωσι την χρήσιν του ηλεκτρικού ρεύματος να φροντίσωσι να εξοικονομήσωσιν εγκαίρως τας ανάγκας των κατ’ άλλον τρόπον, οι δε λοιποί να επιφέρωσι οικονομίαν εν τη χρήσει αυτού προς αποφυγήν υπερτέρας δαπάνης.
 *** Έρκος Οδόντων
Όλα τριγύρω αλλάζουνε…
Aπό το 2002 ως το 2009 o ΕΛΓΑ χρησιμοποιήθηκε μόνο για κομματικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Τα χρέη του , όπως διαβάσαμε, μαζί με το κόστος εξυπηρέτησης ανέρχονταν στα 4,2 δισ. ευρώ και η ετήσια δόση ξεπερνούσε κατά μέσον όρο τα 400 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι τα έσοδά του δεν ξεπερνούσαν τα 90 εκατ. ευρώ, η κατάσταση ήταν εντελώς ανεξέλεγκτη. Όλα αυτά ως το 2009...
Τότε…ξαφνικά, εκεί που ο ΕΛΓΑ ήταν φαλιρισμένος , έγινε σε λίγα χρόνια πλεονασματικός. Ο πρόεδρος του κ. Θ. Σαρρής περιέσωσε τον ασφαλιστικό οργανισμό των αγροτών με δυο απλές κινήσεις .Έβγαλε τα κόμματα έξω από τον ΕΛΓΑ και τελείωσε τα ρουσφέτια.
Έτσι τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2011 διαμορφώθηκαν στα 121 εκατ. ευρώ, από 20 εκατ. ευρώ το 2010. Σήμερα ανέρχονται σε 67,2 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του έτους αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν κοντά στα 140 εκατ. ευρώ.
Αντί όλο το Δημόσιο να ακολουθήσει το παράδειγμα του κ.Σαρρή και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί o ΕΛΓΑ η κομματοκρατία καλά κρατεί δείχνοντας πως οι πολιτικοί μας βρίσκονται σ’ άλλη γη , σ’ άλλα μέρη…
Παρά, λοιπόν, τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ανεξαρτησία της ΕΡΤ επιχειρείται παρέμβαση στη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ειδικότερα στο τμήμα ειδήσεων , που τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις και, κυρίως, ποσοστά τηλεθέασης.
Η κυβέρνηση προκειμένου να «επιβραβεύσει» την επιτυχία σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον διευθυντή ειδήσεων κ. Γ. Κογιάννη και να τον αντικαταστήσει με δημοσιογράφους φίλα προσκείμενους στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κογιάνης αρνείται να παραιτηθεί, και πολύ καλά κάνει, προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση αποπομπής του θα προσφύγει στα δικαστήρια. Με τούτα και με εκείνα, που δείχνουν, πως όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, είναι κάποιος που πιστεύει ,ακόμη, ότι η Ελλάδα θα διασωθεί;
Του Δημήτρη Γιατράκο

***

**** ΟΜΟΡΦΑ  ΠΑΛΙΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ :
ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ: http://youtu.be/MLk6NQHqhR8 ,
Πάμε Πασά μου Μαγια Μελαγια : http://youtu.be/_nawApmk6i4 , .-
ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ-ΦΙΛΙΑ. : http://youtu.be/rfPHryoZ_WE .
ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ -- --- ΚΙ ΑΝ ΠΙΝΩ ΕΙΝΑΙ : http://youtu.be/cK48uS0Rpj4 .

 ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
 ~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~  ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
  ~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή  ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
  ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .- 
  ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.htmlΣτο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-  
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012
    ~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 Μεσσηνιακά και Άλλα .-
  ~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/17-2012_17.html , Γράφουν και σας γράφουμε Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
   ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
 
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .-
   ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
  ~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-
  ~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-
   ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
  ~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
~**
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ,.-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :
  **  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
  ** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
  **  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
  **  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
  ** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-
  ** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012.
  ** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012 .
  ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/10-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή  10 Aυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
  **  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
**
*** Φωτογραφίες ...από το  Άγιον  Όρος 29/07/2012  :
Ι.ΜΟΝΗ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: