ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 14 Μαϊου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  14 Μαϊου  2016 :
~Εάν δουλεύουμε αδιάκοπα (τις εντολές του Θεού, την αρετή) θα βρούμε τον δρόμο της ζωής.   Γεροντικόν
  Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία  Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων  Σύναξη των Αγίων της Δημητριάδος 
\
~**    Άγιος Νικόλαος Άνω Αρφαρά οστεοφυλάκιο προγόνων 14/05 /016 επιμνημόσυνη δέηση :  https://youtu.be/oba29iNxGMM  .-
  ~*   Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Άνω Αρφαρά  ακρόαση Ι. Ευαγγελίου 14/05/2016 :  https://youtu.be/ms6J3TudXsU .-
~*  Θεία  Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Άνω Αρφαρά Σα 14/05/2016 : https://youtu.be/jyPAx_KaXKc   .-
~*    Άνω Αρφαρά  οικία Κ. Γ. Κοτταρίδη διαδρομή Άγιος Αθανάσιος 14/05/2016:  https://youtu.be/zfEZtGz9Kd8 .-
~*    Άνω Αρφαρά διαδρομή από Άγιο Αθανάσιο για Αγία Παρασκευή 14/05/2016 : https://youtu.be/jatNtMG7pCw .-
~* ΑΓΡΙΛΟΣ Αρφαρών διαδρομή από Πισάγριλο προς Αρφαρά 14/05/2016 :  https://youtu.be/HYCWXaN7he4 .- 
~  ΠΟΛΙΑΝΗ διαδρομή  από είσοδο  14/05/2016 : https://youtu.be/lOuBhy1kvBo   .- 
 ~* Στο  Άνω Αρφαρά στον παιδότοπο της ταβέρνας Ν.Κ. Μωρογιώργα 15/05/2016: https://youtu.be/zU7K6yhMxKE .-
~* ΄Ανω Αρφαρά  στο κουτούκι του Ν Κ  Μωρόγιωργα  15/05/2016 : https://youtu.be/yLhG5indImk  .-
 
  
 
 

~ 14 Μαΐου
Ιερομάρτυρος Θεράποντος επισκόπου Κύπρου. Μάρτυρος Ισιδώρου του εν Χίω (1) (†251). Λεοντίου πατριάρχου Ιεροσολύμων (†929). Ακολούθου, Βαρβάρ1ου και Μαξίμου, Αλεξάνδρου του εν Κεντουκέλλαις. Αριστοτέλους και Λεάνδρου. Ηρακλείου, Θέλθα, Θεοδοσίου και Θεράποντος. Νεομαρτύρων Μάρκου του Κρητός (2) (1643) και Ιωάννου του χρυσοχόου (†1802). Οσίων Ισιδώρου σαλλού του Ρώσου και Νικήτα του Εγκλείστου.
(1) Ο άγιος Ισίδωρος, κατάγονταν από την Αλεξάνδρεια και ήταν ναύτης του βασιλικού στόλου, στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Όταν η μοίρα του στόλου ήταν αγκυροβολημένη στη Χίο, καταγγέλθηκε στο Ναύαρχο Νουμέριο, ότι ο Ισίδωρος είναι χριστιανός. Αμέσως ο Ναύαρχος κάλεσε τον Ισίδωρο να εμφανισθεί μπροστά του, ελπίζοντας ότι θα αρνηθεί την καταγγελία. Έκπληκτος όμως άκουσε τον άγιο να ομολογεί με παρρησία την πίστη του στον Χριστό. Οργισμένος έδωσε εντολή να τον βασανίσουν σκληρά και να τον ρίξουν στη φυλακή. Όταν ο πατέρας του πληροφορήθηκε το γεγονός, έσπευσε να πάει στη Χίο με σκοπό να πείσει το για του να εγκαταλείψει το Χριστιανισμό και να επιστρέψει στην πατροπαράδοτη ειδωλολατρική θρησκεία. Μάταια όμως τον παρακαλούσε. Ο άγιος με περισσή ευγένεια και σεβασμό, του απαντούσε ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί τον ένα και αληθινό Θεό, το Σωτήρα και Λυτρωτή του. Αγανακτισμένος ο πατέρας του τον καταράστηκε και παρότρυνε τον Νουμέριο να τον θανατώσει το συντομότερο δυνατό, διότι αποτελούσε μίασμα για την οικογένεια του και την αυτοκρατορία. Πράγματι ύστερα από πολλά βασανιστήρια, αποκεφαλίστηκε και έλαβε τη αμαράντινο στέφανο της δόξας.
(2) Ο άγιος Μάρκος, ήταν Κρητικός και έμενε στη Σμύρνη, όπου από μικρό παιδί εξισλαμίστηκε βίαια από τους Τούρκους. Αργότερα πήγε στην Κωνσταντινούπολη και μαθήτευσε κοντά στο σοφό και πολυμαθή διδάσκαλο, Μελέτιο Συρίγο. Επανήλθε στη Σμύρνη, όπου κήρυξε δημόσια το Χριστιανισμό. Για το λόγο αυτό συνελήφθη και αφού με σθένος αρνήθηκε να προδώσει την πίστη του, βασανίστηκε σκληρά και τέλος αποκεφαλίστηκε στις 14 Μαΐου 1643 στη Σμύρνη.  ~
\ Σήμερα 14/05/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο, Άγιος Θεράπων επίσκοπος Κύπρου, Άγιος Λεόντιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
~  Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.  
Ὡς στρατευθεὶς τῷ Βασιλεῖ τῶν αἰώνων, τῶν ἐπιγείων τὴν στρατείαν ἀπώσω, καὶ εὐθαρςῶς ἐκήρυξας Χριστὸν τὸν Θεὸν· ὅθεν τὸν ἀγῶνά σου, τὸν καλὸν ἐκτελέσας, Μάρτυς θεοδόξαστος, τοῦ Σωτῆρος ἐδείχθης· ὃν ἐκδυσώπει σώζεσθαι ἡμᾶς, τοὺς σὲ τιμῶντας, παμμάκαρ Ἰσίδωρε.
~ Απολυτίκιο Αγ. Ισιδώρου - 14 ΜΑΙΟΥ   : https://youtu.be/NAIILm9qz8o  .-

Ο  ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ που μαρτύρησε στην ΧΙΟ  :
Βιογραφία
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
Ο Άγιος Ισίδωρος ήταν ναύτης του βασιλικού στόλου, στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου, και καταγόταν από την Αλεξάνδρεια.
Κάποια μέρα που η μοίρα του στόλου ήταν αγκυροβολημένη στη Χίο, καταγγέλθηκε από τον κεντυρίων Ιούλιο στο Ναύαρχο Νουμέριο ότι ο Ισίδωρος είναι χριστιανός. Ο Νουμέριος δεν άργησε να ακούσει το ίδιο και από τον ίδιο τον Ισίδωρο, όταν τον προσκάλεσε να ομολογήσει. Τότε τον έδειραν σκληρά και κατόπιν τον έριξαν στη φυλακή.
Ο πατέρας του μόλις έμαθε το γεγονός αυτό, αμέσως κίνησε για τη Χίο, πολύ στενοχωρημένος, διότι ο γιος του εγκατέλειψε την πατροπαράδοτη ειδωλολατρική θρησκεία. Όταν έφθασε στη Χίο, δε δυσκολεύτηκε να δει το γιο του. Ο Ισίδωρος, μόλις αντίκρισε τον πατέρα του, με πολλή ευλάβεια και στοργή τον ασπάσθηκε συγκινημένος. Το ίδιο έκανε και ο πατέρας του, αλλά δεν άργησε να εκφράσει και τη θλίψη του γι' αυτόν. Ο Ισίδωρος του είπε ότι μάλλον έπρεπε να χαίρεται, διότι είδε το φως που προσφέρει ο Ιησούς Χριστός. Ο πατέρας του τον παρακάλεσε θερμά να επιστρέψει στην ειδωλολατρία, αλλά ο Ισίδωρος έμεινε αμετακίνητος στην πίστη του. Τότε, οργισμένος αυτός, τον καταράστηκε και παρότρυνε το Νουμέριο να τον θανατώσει το συντομότερο. Και πράγματι, ο Ισίδωρος μετά από διάφορα βασανιστήρια αποκεφαλίσθηκε. Έτσι, επαληθεύεται ο λόγος του Κυρίου, ότι «παραδώσει εἰς θάνατον πατὴρ τέκνον» (Ματθαίου Ι' 21). Δε θα είναι, δηλαδή, μόνο οι ξένοι εναντίον των αγωνιζομένων χριστιανών, αλλά και οι άνθρωποι του σπιτιού τους. Και θα παραδώσει στο θάνατο ο άπιστος πατέρας το πιστό παιδί του.
Το σεπτό λείψανό του το έριξαν σε φαράγγι, για να τον καταφάγουν τα όρνεα, λίγοι δε στρατιώτες φύλαγαν εκεί, μην τυχόν έλθουν οι Χριστιανοί και παραλάβουν το σώμα. Όμως, μία Χριστιανή, ονόματι Μυρόπη (βλέπε 2 Δεκεμβρίου), ήλθε τη νύχτα και με την βοήθεια δύο υπηρετριών, την ώρα που οι στρατιώτες είχαν πέσει και ησύχαζαν, παρέλαβε το ιερό λείψανο, το οποίο ενταφίασε. Την επομένη, ο Νουμέριος πληροφορήθηκε ότι το λείψανο του Μάρτυρος είχε αρπαχθεί. Υπέθεσε ότι οι στρατιώτες δελεάστηκαν με χρήματα και δώρα και επέτρεψαν στους Χριστιανούς να παραλάβουν το σώμα του Αγίου. Γι' αυτό τους φυλάκισε, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε την είδηση ότι θα τους φονεύσει , αν δεν του πουν σε ποιον παρέδωσαν το λείψανο. Η Μυρόπη έκρινε ότι θα ήταν άδικο να εκτελεσθούν οι στρατιώτες. Γι' αυτό παρουσιάσθηκε στον Νουμέριο και του δήλωσε την αλήθεια. Εκείνος έδωσε εντολή να την φυλακίσουν. Μετά το μαρτύριό της, οι Χριστιανοί έθαψαν με ευλάβεια το λείψανο της Παρθενομάρτυρος κοντά στον τάφο, όπου προηγουμένως αυτή είχε αποθέσει αυτό του Αγίου Ισιδώρου.
Η ύπαρξη των Λειψάνων του Αγίου Ισιδώρου στη Χίο, μαρτυρείται ήδη κατά τον 6ο αιώνα μ.Χ. από τον αγιολόγο Γρηγόριο Τουρώνη. Προηγουμένως, τον 5ο αιώνα μ.Χ., ο Άγιος Μαρκιανός, Οικονόμος της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης (βλέπε 10 Ιανουαρίου), είχε μεταφέρει στη Βασιλεύουσα την Κάρα και μέρος των Λειψάνων του Μάρτυρος, τα οποία κατέθεσε σε παρεκκλήσιο του Ναού της Παναγίας στο Πέραν. Τα υπόλοιπα Λείψανα του Μάρτυρος αφαιρέθηκαν από την Χίο το 1125 μ.Χ., με την βοήθεια του Βενετικού Στόλου, από τον Ελληνόφωνο Λατίνο Κληρικό Cebrano Cebrani, με την ευκαιρία στρατιωτικής αποστολής στην Ανατολή του Δόγη Δομηνίκου Michiel. Την 1η Μαΐου 1356 μ.Χ. τα Λείψανα του Μάρτυρος κατατέθηκαν σε Παρεκκλήσιο προς τιμήν του, μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου.
Την 17η Σεπτεμβρίου 1626 μ.Χ. η Κάρα του Αγίου κλάπηκε από την Τουρκοκρατούμενη Κωνσταντινούπολη με την βοήθεια ντόπιου Χριστιανού, ο οποίος πληρώθηκε αδρότατα από τις Βενετικές Αρχές. Η Κάρα έφθασε στη Βενετία την 1η Μαρτίου 1627 μ.Χ. και κατατέθηκε στο Θησαυρό του Αγίου Μάρκου.
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη ΧίοἈπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Ὁ Μάρτυς σου Κύριε, ἐν τῇ ἀθλήσει αὐτοῦ, τὸ στέφος ἐκομίσατο τῆς ἀφθαρσίας, ἐκ σοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν· ἔχων γὰρ τὴν ἰσχύν σου, τοὺς τυράννους καθεῖλεν ἔθραυσε καὶ δαιμόνων τὰ ἀνίσχυρα θράση. Αὐτοῦ ταῖς ἱκεσίαις Χριστὲ ὁ Θεός, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
~* ΑΓΡΙΛΟΣ Αρφαρών διαδρομή από Πισάγριλο προς Αρφαρά 14/05/2016 :  https://youtu.be/HYCWXaN7he4 .-
~*  ΠΟΛΙΑΝΗ διαδρομή  από είσοδο  14/05/2016 : https://youtu.be/lOuBhy1kvBo .-
~*   Στο  Άνω Αρφαρά στον παιδότοπο της ταβέρνας Ν.Κ. Μωρογιώργα 15/05/2016: https://youtu.be/zU7K6yhMxKE .- 
~*   ΄Ανω Αρφαρά  στο κουτούκι του Ν Κ  Μωρόγιωργα  15/05/2016 : https://youtu.be/yLhG5indImk .- 

***  Καταδίωξη στο κέντρο της Καλαμάτας και συλλήψεις δυο γνώριμων των αρχών για ηρωίνη (φωτογραφίες)

 
 
Στιγμές που δεν έχουμε συνηθίσει στο κέντρο της Καλαμάτας έζησαν χθες το μεσημέρι όσοι ήταν στην κεντρική πλατεία. Αιτία για την αναστάτωση ήταν ένας 26χρονος και ένας 45χρονος, οι οποίοι δεν υπάκουσαν σε σήμα για έλεγχο από αστυνομικούς στην οδό Λακωνικής. Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη. Από την πλευρά του, ο 26χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διένυσε μια τρελή πορεία μέσω των οδών Βασ. Γεωργίου, Αναγνωσταρά, Γεωργούλη και Αριστομένους. Παράλληλα, αυτοκίνητο της Ασφάλειας καταδίωξε το ύποπτο όχημα. Όταν το δεύτερο βγήκε στην οδό Αριστομένους, ο 45χρονος συνοδηγός πήδηξε από το αυτοκίνητο, προκείμενου να ξεφύγει. Η καταδίωξη τελείωσε στα φανάρια της Αριστομένους, όταν οι άνδρες της Ασφάλειας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το νεαρό οδηγό και να του περάσουν χειροπέδες. Παράλληλα, αστυνομικοί σάρωναν την περιοχή του κέντρου, προκειμένου να συλλάβουν και το δεύτερο άτομο, κάτι που έγινε στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δεύτερος ύποπτος πρόβαλε αντίσταση την ώρα της σύλληψης, αλλά επίσης κατέληξε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Στην κατοχή των δύο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5,1 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας. Π.Μπ. - 

***  Διαγωνισμός με 5 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια για τα σκουπίδια της Καλαμάτας 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τη συναίνεση των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ανάθεση μέσω ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη δείχνει να πέφτει στο κενό. Το ίδιο συμβαίνει και με την πρόταση να αναλάβουν οι ίδιοι οι Δήμοι το παραπάνω έργο. Μπροστά στο αλαλούμ, αλλά και στην καθυστέρηση που θα υπάρξει (σ.σ. χρειάζεται μια περίοδος δύο έως τριών χρόνων για να κατασκευαστεί το εργοστάσιο), ακόμα και στην περίπτωση να προχωρήσει με αναθεωρημένους όρους η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ, ο Δήμος Καλαμάτας για να μη μείνει στο… κενό προχωρά σε προσωρινή διαχείριση. Έτσι, προκηρύχθηκε, με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, με προϋπολογισμό 3,3 εκατ. ευρώ χωρίς δικαιώματα προαίρεσης και περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ με δικαιώματα προαίρεσης. Προσφορές μπορούν να κατατίθενται στο ηλεκτρονικό σύστημα δημοπρασιών μέχρι τις 21 Ιουνίου. Πρόκειται για διαγωνισμό για την επεξεργασία των σκουπιδιών του Δήμου Καλαμάτας με «κινητό σύστημα διαχωρισμού, κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων». Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση των σκουπιδιών για δύο χρόνια, ενώ ο Δήμος θα έχει το δικαίωμα να παρατείνει τη σύμβαση και για τρίτο χρόνο. Το… αγκάθι της προσωρινής διαχείρισης έχει θίξει κατ' επανάληψη στο παρελθόν ο δήμαρχος Καλαμάτας. Πρόσφατα, μάλιστα, σημείωσε ότι "πρέπει οι Δήμοι, είτε κατά μόνας είτε συνεργαζόμενοι, να προχωρήσουν ταχύτατα σε προσωρινή διαχείριση, με παράλληλη αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ (χωματερών), διότι τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι βαρύτατα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναβολής. Η επιλογή του ΣΔΙΤ δεν καταργεί την τοπική διαχείριση. Αυτό που επείγει είναι η προσωρινή διαχείριση, που ενδέχεται να μετεξελιχθεί σε τοπική διαχείριση για κάποιους Δήμους». Υπενθυμίζουμε ότι την προσεχή Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καλαμάτας σύσκεψη, που οργανώνεται από το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Δήμων του Νομού Μεσσηνίας. Αντικείμενό της θα είναι η κατάρτιση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου. Πρόκειται για θέμα εξαιρετικά επείγον, γιατί συνδέεται με τη χρηματοδότηση των Δήμων όσον αφορά στην απόκτηση μηχανημάτων για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Ρωσικό ενδιαφέρον για λειτουργία εργοστασίου παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα Μια πρόταση, η οποία μπορεί να επιφέρει περαιτέρω προστιθέμενη αξία στην οικονομία της Καλαμάτας, αλλά και γενικότερα της Μεσσηνίας, ανακοινώθηκε χθες από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, «υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα, έκανε γνωστό στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από Ρώσους επιχειρηματίες. “Ως αίτημα ήρθε προς συζήτηση, και αρκετά προωθημένο μπορώ να πω, για να γίνει στην Καλαμάτα ένα εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων, το οποίο θα έχει μια εντελώς εξωστρεφή ιδιότητα και θα συνδυάζει τεχνολογίες, δυτική και ανατολική” τόνισε ο υφυπουργός, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή πρόταση, για την οποία η κυβέρνηση εξετάζει με ποιον τρόπο θα υλοποιηθεί. Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στο δεδομένο εδώ και αρκετό -όπως το χαρακτήρισε- ενδιαφέρον των Ρώσων για να επενδύσουν στον τομέα των υποδομών (αέριο, μεταφορές, λιμάνια), αλλά, όπως είπε, ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή και οι επενδύσεις, κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, όπως το εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα. Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν τα νέα φορολογικά μέτρα θα αποτελέσουν εμπόδιο για επενδύσεις, ο υφυπουργός επισήμανε ότι όσα λαμβάνονται για τη σταθεροποίηση της οικονομίας επιβάλλονται από τους πιστωτές και είναι προσωρινά. “Θα είναι σε ισχύ ως εκείνο το σημείο που απογειώνεται η ελληνική οικονομία” είπε ο κ. Μάρδας και υπογράμμισε ότι για τους ξένους επιχειρηματίες, που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, όσο η γραφειοκρατία». Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το υδατοδρόμιο Καλαμάτας που θα χρησιμοποιείται από υδροπλάνα για τη διασύνδεση με άλλες περιοχές, με προφανή οφέλη για τον τουρισμό και τις συγκοινωνίες και μεταφορές. Σε αυτήν, εκτός από το δήμαρχο Παν. Νίκα, μετείχαν ο Νικόλας Χαραλάμπους και ο Δημήτρης Μουρίκης, από την εταιρεία Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. (Hellenic Seaplanes), στην οποία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας έχει αναθέσει να συντάξει το φάκελο αδειοδότησης και να τον καταθέσει προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο, καθώς και αιρετοί του Δήμου και υπηρεσιακά στελέχη.ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ Η εξέλιξη της ενεργοποίησης των συγκοινωνιών με υδροπλάνα από το λιμένα Καλαμάτας έχει ως εξής: Εντός 10 ημερών θα έχει ψηφιστεί νόμος, που θα επιλύει γραφειοκρατικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Για παράδειγμα, δε θα απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία υδατοδρομίου. Μετά την ψήφιση του νόμου, η ανάδοχος εταιρεία θα αρχίσει αμέσως την κατασκευή των εγκαταστάσεων στην επιλεγείσα θέση στο λιμάνι Καλαμάτας και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ένα δίμηνο μετά να γίνουν κάποιες πτήσεις. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Γερμανία με πλαστά έγγραφα μέσω Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, χθες (13.5.2015) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 20 ετών και ανήλικη, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίες είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Γαλλίας και ένα (1) διαβατήριο Αρχών Γαλλίας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. -

***   Συμβάσεις και δημοπρατήσεις νέων έργων σε Μεσσηνία υπέγραψε ο Πέτρο Τατούλης   
Τις συμβάσεις υλοποίησης και τη δημοπράτηση νέων έργων στη Μεσσηνία υπέγραψε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων: «Προστασία δρόμου Αγ. Νικολάου Τραχήλας από βραχώδεις καταπτώσεις στο Δ. Δ. Μάνης», «Βελτίωση – Συντήρηση 9ης Επ. Οδού (Τμήμα Αγ. Ανδρέας – Κορώνη)», «Συντήρηση – βελτίωση του δρόμου Πολύλοφος – Κλήμα Δήμου Μεσσήνης», «Καθαρισμοί ρεμάτων στην πλημμυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας», «Ανάπλαση μονοπατιών Νέδουσας Δήμου Καλαμάτας» και «Αντιπλημμυρικά έργα πυρόπληκτων Δήμων Ανδανίας – Οιχαλίας – Αρφαρών» στην Π.Ε. Μεσσηνίας.   

*** Παρελθόν οι λεύκες στη Φιλλελήνων…

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην οδό Ακρίτα εργασίες για την αφαίρεση των γηρασμένων δένδρων λεύκας, ενώ ολοκληρώθηκε αντίστοιχη παρέμβαση στην οδό Φιλελλήνων. Ακολούθως, σύμφωνα με την εργολαβία, στην οδό Ακρίτα θα φυτευθούν εναλλάξ πλατάνια και χαρουπιές, καθώς και αρωματικά φυτά. Στην οδό Φιλελλήνων, θα εγκατασταθούν πλατάνια και κουτσουπιές εναλλάξ, καθώς και αρωματικά φυτά. Οι παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε επτά νησίδες στην οδό Ακρίτα και σε δύο νησίδες στην οδό Φιλελλήνων… Α.Π. - 

***  Το… χαμένο παγκάκι της Αντωνοπούλου 

   Δε γνωρίζουμε γιατί οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας δείχνουν τέτοια αδράνεια για το παγκάκι που απουσιάζει, πλέον, από τον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου. Οι αρμόδιοι είναι ενημερωμένοι, οι κάτοικοι παραπονιούνται, αλλά το αυτί που πρέπει δεν ιδρώνει. Θέλουν να τιμωρήσουν κανέναν και σφυρίζουν αδιάφορα; Ξεμείναμε από παγκάκια; Όπως και να το δει κανείς, δικαιολογία δεν υπάρχει… Α.Π. - 

***  Ξανά φόλες στους Γαργαλιάνους

Το τρίτο κρούσμα εγκληματικής δράσης με φόλες, σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, σημειώθηκε χθες στους Γαργαλιάνους, με συνέπεια να δηλητηριαστούν δύο αδέσποτα σκυλιά, τα οποία εντοπίστηκαν νεκρά από κατοίκους της πόλης νωρίς το πρωί. Το νέο αυτό κρούσμα προκαλεί και πάλι έντονη ανησυχία και φόβο στους κατοίκους και τους φιλόζωους της περιοχής καθώς, όπως αναφέρουν, τώρα που ήρθε η άνοιξη και ο κόσμος βγαίνει από τα σπίτια και κυκλοφορεί περισσότερο στην πόλη, τα αδέσποτα γίνονται και πάλι στόχος. Επιπρόσθετα, αξίζει να τονισθεί, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, πως από τις φόλες που ρίπτονται όπου να ’ναι, κινδυνεύει η δημόσια υγεία των κατοίκων της πόλης και δη των μικρών παιδιών. Κάτοικοι της περιοχής είναι σε απόγνωση και ιδίως οι φιλόζωοι, όπως και όσοι έχουν οικόσιτα σκυλιά, φοβούνται για το επόμενο κρούσμα, καθώς, όπως είναι γνωστό, στην πόλη των Γαργαλιάνων και την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. δεν είναι λίγα τα ζώα, αδέσποτα αλλά και οικόσιτα, που έχουν θανατωθεί από φόλες που ρίχνουν ασυνείδητοι. -

***  Λάρισα- Καλαμάτα και τσιμέντο…  
Μία πιο... δροσερή Λάρισα, η οποία «φημίζεται» για τις υψηλές της θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, φαίνεται ότι εξασφαλίζει η βιοκλιματική ανάπλαση η οποία έχει γίνει σε τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Αυτό τουλάχιστον καταμαρτυρούν οι πρώτες μετρήσεις που έγιναν με ειδικά όργανα και θερμοκάμερα για πρώτη φορά, προκειμένου ακριβώς να «μετρηθεί» η επιτυχία της παρέμβασης. Και όπως προέκυψε, τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, καθώς σε σχέση με άλλα σημεία της πόλης οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν είναι αισθητά πιο χαμηλές.
Η βιοκλιματική παρέμβαση συνίσταται στην τοποθέτηση, σε κομμάτι του ιστορικού κέντρου της πόλης, ειδικών σκιάστρων που στηρίζονται σε μεταλλικές κατασκευές, που οριοθετούν και χώρους περιπάτου.
Η τοποθέτησή τους, ωστόσο, αποτέλεσε μέγα θέμα πολιτικής και κοινωνικής αντίδρασης, καθώς το αισθητικό αποτέλεσμα της παρέμβασης, κυρίως λόγω του όγκου των μεταλλικών κατασκευών, δεν ικανοποίησε ούτε τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε όμως και μεμονωμένους πολίτες ή και φορείς της πόλης, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ζήτησαν την αντικατάστασή τους, καθώς έκριναν το τελικό αποτέλεσμα αντιαισθητικό.
Ωστόσο, πέραν της διαφωνίας για την αισθητική ή της… αισθητικής «παραφωνίας» -ανάλογα με την οπτική των πραγμάτων που διατηρεί ο καθένας- φαίνεται ότι σε πρακτικό επίπεδο (που αποτελούσε και το κεντρικό ζητούμενο για μία πόλη με τόσο υψηλές θερμοκρασίες όπως η συγκεκριμένη) το αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.
Ευτυχώς που εδώ εμείς στο νότο έχουμε… ψυχρό καλοκαίρι. Γι’ αυτό ο δήμαρχος, για να μας προστατεύσει, «ντύνει» τους δημόσιους χώρους με τσιμέντο και κινέζικες πλάκες, μετατρέποντάς τους σε… Σαχάρα.  Α.Π. 

*** Καλοκαιρινός ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα
 
Ο  καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 15/5/2016 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr  και το http://kalamata.meteoclub.gr / - 

*** ΑΙΣΧΟΣ! Καταστρέφουν εκκλησία για να γίνει τζαμί….

~   Ούτε ο Τύπος της Τουρκίας δεν ανέχεται τις ενέργειες της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία επιθυμεί να μετατρέψει σε τζαμί τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, Τραπεζούντας.
Η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, καθώς κατά τις ενέργειες των αρμοδίων για την μετατροπή του χώρου σε τζαμί, ένα ψηφιδωτό που παρουσίαζε τον Ιησού Χριστό κατά την διάρκεια του μυστικού δείπνου, υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά.
Οι Τούρκοι λοιπόν, δίχως αίσθηση ηθικής καταστρέφουν τα σύμβολα της πίστης μας. Δηλαδή μια εικόνα του Χριστού και τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, στην Τραπεζούντα!
Η εφημερίδα Sözçü που αποκάλυψε το περιστατικό, υποστηρίζει ότι το ψηφιδωτό ήταν 800 χρόνων, ωστόσο από τις παρεμβάσεις των Τούρκων τεχνικών στον Ναό καταστράφηκε.
Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει, ότι εκτός από την μετατροπή του ναού σε τζαμί, θα γίνει και κέντρο διερχομένων για τουρίστες, το οποίο σημαίνει ότι οι γείτονες μας θα μετατρέψουν άλλον έναν χριστιανικό χώρο σε μικρή αγορά…

***  Η διάλυση των Σκοπίων ήρθε!

~ Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα Σκόπια, ενώ ακόμη δεν έχουν ξεχαστεί τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσε η απόφαση του προέδρου για ασυλία σε διεφθαρμένους πολιτικούς.
Οι πολίτες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εναντίον στα μέτρα λιτότητα και προειδοποιούν πως θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους.
Στην διαμαρτυρία που πραγματοποιείται σήμερα, οι διαδηλωτές φωνάζουν «Δικαιοσύνη- Ισότητα- Ελευθερία» και «Θέλουμε καλύτερους μισθούς και όχι άλλα αγάλματα».
Υπενθυμίζουμε ότι οι γείτονες μας κάνουν μεγάλες προσπάθειες να βελτιώσουν το κέντρο των Σκοπίων, ώστε να θυμίζει Ελλάδα και Μακεδονικό πολιτισμό, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, καθώς το μόνο που έχουν καταφέρει είναι ένα κιτς αντίγραφο της χώρας μας.
Πλέον οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί εναντίον αυτής της πολιτικής των Σκοπίων, που απευθύνεται μόνο στο θέα Αθήναι, την ίδια ώρα που η οικονομία τους καταρρέει.
Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι:  «το καθεστώς έχει κάνει τους πολίτες όμηρους του, εξυπηρετώντας τις δικές του ανάγκες».
«Δεν φοβόμαστε πια. Πρέπει να δράσουμε ενάντια στο καθεστώς αυτό που δημιούργησε τη βαθύτερη ανισότητα στην περιοχή (των Βαλκανίων) και διαμαρτυρόμαστε και αντιτασσόμαστε να μην γίνει πάλι επανάληψη αυτών των πολιτικών», δηλώνουν οι πολίτες των γειτονικών Σκοπίων, τα οποία βρίσκονται όπως φαίνεται σε «αποσύνθεση».

***  Πλήρης επιβεβαίωση του Voicenews.gr για Ελλάδα-Ρωσία!

~  Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο  επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση της Ελλάδας και τις σχέσεις με την Ρωσία.
«Ο πρόεδρος της Ρωσίας μας τόνιζε σε όλους τους τόνους την ανάγκη να αντισταθούμε μέχρι τέλους και να μην υποκύψουμε στις πιέσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου και ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα βγαίναμε κερδισμένοι» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.
«Επιδίωξα και πέτυχα μια διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας για το πέρασμα από την Ελλάδα, με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη, ενός αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο. Επρόκειτο για ένα πολύ μεγάλο έργο στο οποίο το ελληνικό δημόσιο θα συμμετείχε 50 – 50 με τη ρωσική πλευρά, χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ, θα επωφελείτο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη ετησίως, με φτηνή, επιπλέον, ενέργεια, πέραν της ενεργειακής και γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, που είναι και το μείζον…..» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, επιβεβαιώνοντας παλαιότερα άρθρα του voicenews.gr.
Όσον αφορά τις διαρροές για πρόταση ένταξης της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS, ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε:  «Βεβαίως υπήρχαν σαφείς Ρώσικες δεσμεύσεις και συμφωνίες με συγκεκριμένο κονσόρτσιουμ Ρώσικων τραπεζών, πως, μόλις ξεκινούσε το έργο του Greek Stream, η εταιρεία του ελληνικού δημοσίου που συμμετείχε, θα λάμβανε άμεσα, ως προκαταβολή, ισχυρή χρηματοδότηση την οποία θα εξοφλούσε από τα μετέπειτα κέρδη της λειτουργίας του αγωγού. Αυτό θα ήταν μια ανάσα για τη χώρα.
Πέραν και ανεξάρτητα από αυτό, υπήρχε συμφωνία με τη Ρωσία και όχι μόνο, για ένταξη της Ελλάδας, έναντι ευτελέστατου τιμήματος, στην αναπτυξιακή τράπεζα (αντίβαρο στην Δυτική Παγκόσμια Τράπεζα) που συγκρότησαν πρόσφατα οι BRIC’S (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική). Αυτό θα σήμαινε για τη χώρα δυνατότητα άμεσου αναπτυξιακού δανεισμού και κυρίως άνοιγμα σε ένα νέο πολύ ευρύ και αναπτυσσόμενο οικονομικό χώρο. Κι αυτή, όμως, η συμφωνία μπήκε, λόγω, μνημονίου στο συρτάρι. Αυτό σημαίνει Ελλάδα αποικιοκρατούμενη».
Σχετικά ε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τα μνημόνια, ο επικεφαλής της ΛΑΕ έκανε λόγο για «παθιασμένους εραστές της καρέκλας».
Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Πάντοτε είχα ζωηρότατες αμφιβολίες για την ειλικρίνεια και αξιοπιστία του Αλ. Τσίπρα και σοβαρότατες διαφορές μαζί του σε σχέση με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Εξ ου και οι συνεχείς συγκρούσεις οι δικές μου και της Αριστερής Πλατφόρμας με τον Τσίπρα και την προεδρική ομάδα του. Συγκρούσεις και διαφορές, οι οποίες, άλλωστε, ήταν πολύ γνωστές και δημοσίως και η εφημερίδα σας τις κατέγραφε, σχεδόν, καθημερινά. Ασφαλώς το ξεπούλημα του ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα, που σε λίγα εικοσιτετράωρα μετετράπη σε ΝΑΙ, δεν έχει ελληνικό αλλά ούτε παγκόσμιο προηγούμενο. Είναι για το βιβλίο Γκίνες».

***  Επιτέλους ξεκινάει το ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ! Δείτε ΠΟΥ και ΠΟΤΕ...

~  Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα ξεκινήσει το δελτίο ειδήσεων, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος στο κανάλι Sunny.
Την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 10:00 το βράδυ, θα προβληθεί το πρώτο δελτίο Ειδήσεων που θα παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος.
Πλέον η ενημέρωση θα αποκτήσει ενδιαφέρον, καθώς θα αποκαλύπτονται κάθε βράδυ από Τρίτη έως και Παρασκευή την ίδια ώρα, λεπτομέρειες για τις Ελληνορωσικές εξελίξεις, την πολιτική σκηνή της χώρας, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνει και όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας.
Το νέο δελτίο Ειδήσεων που θα προβάλλει το Sunny, αναμένεται να φέρει τα "πάνω-κάτω" στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και ο λόγος είναι ότι θα σχολιάζει και θα δημοσιεύει γεγονότα που άλλα ΜΜΕ δεν τολμούν να "αγγίξουν"...

***  ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ! ΚΑΛΑΜΑΤΑ 16 Μαΐου ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ!
 
~  H ΛΥΣΗ προσκαλεί όλο το κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 6μμ  στο αμφιθέατρο Κουμουνδούρου στο Κέντρο της πόλης, με θέμα ''Πυλώνες Μεγέθυνσης της Ελληνικής Οικονομίας'' προβάλλοντας από αξιόλογους ομιλητές και επιστήμονες προτάσεις και μελέτες για το πως η Ελλάδα μπορεί με τους πόρους που ήδη έχει να βγει άμεσα από το αδιέξοδο από το οποίο έχει βρεθεί.
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι όπως πάντα  ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος που στηρίζει την ΛΥΣΗ σε κάθε βήμα και δίνει με την σειρά του απαντήσεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την χώρα και τους Έλληνες.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλο το κοινό.

***  Δήλωση ΒΟΜΒΑ! "Τσίπρας και Καμμένος επιβάλλουν φόρους συνειδητά!"

~ Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις πως η ελληνική κυβέρνηση αυξάνει συνειδητά τους φόρους. Στην ουσία υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει επιλέξει συνειδητά τη διαιώνιση και την ανακατανομή της μιζέριας, δίχως κανείς να τους έχει επιβάλει κάτι τέτοιο.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Τώρα πια το γνωρίζουν όλοι. Δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία.
Οι αβάσταχτοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που θα επιπέσουν σε όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά της χώρας καθώς και στην εθνική οικονομία, είναι συνειδητή επιλογή και απόφαση των κυρίων Τσίπρα - Καμμένου.
Δεν τους το επέβαλε κανείς.
Δυναμιτίζουν, έτσι, κάθε προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Επιλέγουν αυτό που γνωρίζουν. Τη διαιώνιση και την ανακατανομή μιζέριας.
Και όχι αυτό που δεν πιστεύουν και δεν ξέρουν. Δηλαδή την ανάπτυξη, την παραγωγή πλούτου και θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους που κυρίως, εκείνοι, αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. Αυτές είναι οι δραματικές συνέπειες όταν η ιδεοληψία συναντά και συνεργάζεται με την ανικανότητα».

***  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ!(ΒΙΝΤΕΟ)

  ~ Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη  για την προγραμματισμένη εκδήλωση με την ΛΥΣΗ  που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία,  ο Κυριάκος Βελόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο Θράκη ΝΕΤ και  μίλησε για όλους και για όλα αλλά κυρίως για το γεγονός της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα αποκαλύπτοντας πολλές λεπτομέρειες που κανείς άλλος δεν έχει.
Παράλληλα ανέλυσε με ατράνταχτα επιχειρήματα τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να βγει από το οικονομικό τέλμα από το οποίο βρίσκεται με τους πόρους που ήδη έχει. Μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με αποκαλύψεις που ως τώρα δεν έχει τολμήσει κανείς να κάνει.
Δείτε το βίντεο:  Παράθυρο Βελόπουλος 07-05-16 ,  https://youtu.be/m7EotxTMcpA  .-

***  Άρση (Λανθασμένου ) "Αλάθητου";

~  Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Αυτός, ο συμπαθής προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  έχει όντως κάτι που τον ξεχωρίζει (θετικά) από τους προκατόχους του.
Δεν είναι μόνον η όλη συμπεριφορά του, αλλά και τη τόλμη που διαθέτει να προχωρήσει τα πράγματα παραπέρα.
Να αναθεωρήσει παραδεδεγμένα αιώνων.
Δεν χρησιμοποιεί τον τίτλο: "Πάπας", αλλά "Επίσκοπος Ρώμης".
Αυτό - πέρα από , ασυνήθη για το Βατικανό, σεμνότητα, δείχνει ότι αντιλαμβάνεται πως αν οι προκαθήμενοι Ιεράρχες του Χριστιανισμού θέλουν πράγματι την Εκκλησιαστική Ένωση τους, τότε θα πρέπει να προηγηθεί η απεμπόληση - θεόσταλτων / θεόδοτων ; - Πρωτείων.
Ενα -κολοσσιαίας σημασίας και ανυπέρβλητο έως τώρα - είναι και το "Α λ ά θ η τ ο" του Πάπα , που ισχύει από τον 5ο μχ αιώνα.
Εύχομαι η ταπεινότητα του Ποντίφικα, οι πρωτόγνωρες θέσεις που φαίνεται  πως υιοθετεί, να είναι πραγματικές καί όχι υποκριτικές.
Η συγκυρία που βιώνουμε ως Ευρωπαίοι - και όχι μόνον - Χριστιανοί με το τσουνάμι των Μουσουλμάνων οι οποίοι μας κατακλύζουν δεν είναι μόνον πρωτοφανής αλλά και Ευρωποαφανιστική.
Η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται προ τραγικού , τρομακτικού διττού κινδύνου:
Αφενός του Δημογραφικού. Αφετέρου της Μουσουλμανοποίησης της.
Οι πολιτικοί πυγμαίοι ηγετίσκοι δεν φαίνονται ικανοί να αντιμετωπίσουν το μέγα ζήτημα (ΣΣ Κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στη δημιουργία του με την άφρονα πολιτική τους).
Μήπως οι επίγειοι Ηγέτες της Χριστιανοσύνης τα καταφέρουν καλύτερα;
Μακάρι! Βέβαια, προαπαιτούμενο είναι να αποφασίσουν ότι θα αφήσουν τις Πρωτοκαθεδρίες / Πρωτεία / Οφίκια, εγωισμούς και προσωπικά βολέματα.                        Τους διαχωρισμούς σε .... Ανατολική και Δυτική Εκκλησία (!!!....).
Έχουν άραγε τη δύναμη , το μεγαλείο ψυχής, τη θεία φώτιση/ επιφοίτηση να βοηθήσουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα;
Ή θα συνεχίσουν να αλληλο υποβλέπονται αντιδεοντολογικά αντιχριστιανικά, προς όφελος των τρίτων, απίστων, Μουσουλμάνων.
Κατά καιρούς έχουν - από προκαθήμενους - ζητηθεί και "συγνώμες " για ειδεχθείς πράξεις παρελθόντων αιώνων.
Ε! καί; Τι το θετικό , ανυπόκριτο, επωφελές προέκυψε; Τίποτα.
Αν όμως δεν επαναληφθούν πχ οι Σταυροφορίες - με σύγχρονο βέβαια διαφορετικό τρόπο - τότε πράγματι κάτι θα αλλάξει.
Όπως και αν απαλλαγούμε από "Αλάθητο" - λανθασμένα καθιερωμένo και ομονοήσουν οι Χριστιανοί Ηγέτες και λαοί.
 ΥΓ Δεν είναι ζήτημα θρησκευτικότητας ή θρησκοληψίας, αλλά επιβίωσης των Χριστιανών.
Οι λαοί της Ευρώπης οδηγούνται σε (Μουσουλμανοκατευθυνόμενο )αυτοχειριασμό.
Πότε επιτέλους όλοι μας -λαϊκοί και κληρικοί - θα το κατανοήσουμε, ώστε να υπάρξει έγκαιρη αντίδραση;

 ***  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!

~  Γράφει ο ΖΑΚΟΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Οικονομολόγος
Στην ελεύθερη οικονομία οι αγοραπωλησίες μετοχών, ομολόγων, τίτλων ακινήτων κ.α. χρηματοπιστωτικών προϊόντων υπόκεινται σε φαινόμενα κερδοσκοπίας που κατά βάση χαρακτηρίζονται από μία άνοδο των τιμών που καταλήγει απότομα συνήθως σε καταστροφικά αποτελέσματα.
Η διαδικασία είναι κλασική και αρκεί μία φήμη στην Αγορά, ότι επίκειται αύξηση των τιμών, να δημιουργήσει την προσδοκία ότι η αξία αυτών των «προϊόντων» αύριο θα είναι μεγαλύτερη και το αποτέλεσμα είναι να προσελκύονται όλο και περισσότεροι αγοραστές που καλύπτουν την συνεχώς αυξανόμενη τιμή τους.
Από αυτό το φαινόμενο δεν ξεφεύγουν ούτε ιδιώτες, ούτε επιχειρήσεις, αλλά ούτε και τα διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ταμεία (FUND) καθόσον η ραγδαία αύξηση των τιμών δημιουργεί τάσεις απόσπασης μεγαλύτερου μεριδίου από τον παραγόμενο πλούτο που όμως δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία.
Όπως ακριβώς άρχισε η άνοδος των τιμών, έτσι ακριβώς επέρχεται και η αναπόφευκτη πτώση όταν κάποιοι που έκριναν ότι κέρδισαν αρκετά αρχίσουν να αποχωρούν μαζικά συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους που θέλουν και αυτοί να κερδίσουν.  Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη να γίνει αντιληπτό ότι η υπερβολική προσφορά θα επιφέρει την απότομη πτώση των τιμών με επακόλουθο την οικονομική καταστροφή των πολλών.
Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο προκλήθηκε η κρίση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2008 έχοντας ως αφετηρία την κατάρρευση των τιμών των ακινήτων πάνω στις οποίες στηριζόταν ένα σύστημα χρεογράφων που είχε διαμορφωθεί με την προοπτική ότι οι αξίες των ακινήτων πάντα θα αυξάνονταν και ότι στη χειρότερη περίπτωση η αξία τους θα μπορούσε να ελεγχθεί.
Τελικά κανένας από τους σχεδιασμούς δεν λειτούργησε.  Οι τιμές των ακινήτων έπεφταν συνεχώς και δεν μπορούσαν να ελεγχθούν, η αξία των χρεογράφων έγινε ακαθόριστη, οι αγορές έπαψαν να στηρίζουν το σύστημα και όταν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ διέκοψε τη χρηματοδότηση αυτό κατέρρευσε οδηγώντας σε πτώχευση πολλές επενδυτικές τράπεζες ακόμα και την κορυφαία LEHMAN BROS, προκαλώντας βαθειά οικονομική κρίση στη χώρα.
Ταυτόχρονα, η κρίση μεταφέρθηκε αστραπιαία και στην Ευρωζώνη καθόσον πολλές (κυρίως Γερμανο Γαλλικές) Τράπεζες είχαν εκτεθεί στην Αγορά τίτλων ύψους 1 τρις ευρώ περίπου εκδόσεως τραπεζών που πτώχευσαν.
Η απώλεια κεφαλαίων σε αυτό το μέγεθος, καθώς και η έκθεσή τους στη χρηματοδότηση εταιριών που αδυνατούσαν να εισπράξουν τις απαιτήσεις τους, λόγω της υφέρπουσας ευρωπαϊκής ύφεσης, (Σύμφωνα με τη Σουηδική εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων INTRUM JUSTICIA το 2010 οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διέγραψαν απαιτήσεις ανεπίδεκτες είσπραξης 312 δις ευρώ) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα από έλλειψη ρευστότητας και αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους και αρκούσε μία δευτερεύουσα αιτία να προκαλέσει την πτώχευσή τους με απρόβλεπτες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Κατά συνέπεια η διάσωσή τους ήταν προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις Γερμανίας - Γαλλίας.
Ενώ όμως στις ΗΠΑ η κρίση εκτονώθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που διέθεσε τεράστια χρηματικά ποσά για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού και επιχειρηματικού συστήματος της χώρας, στην Ευρώπη η έλλειψη μεταξύ άλλων κοινής οικονομικής πολιτικής και ευρωπαϊκής συνείδησης βοήθησαν την commission και τις κυβερνήσεις Γερμανίας και Γαλλίας να επιβάλλουν ως μέθοδο εξόδου από την κρίση την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας , όπως προβλέπεται από τη συνθήκη του Maastricht.
Αυτομάτως προκλήθηκε μία κρίση χρέους σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και στην Ιρλανδία.
Επικεντρωνόμενοι στην Χώρα μας, ήταν γνωστό σε όλους από χρόνια, ότι υπήρχε υψηλό Δημόσιο χρέος και δημοσιονομικό έλλειμμα, που αποκρύπτονταν από την διαχρονική ανευθυνότητα η και την ανεπάρκεια των κυβερνήσεών  με την  επί μονίμου βάσεως χρήση της "Δημιουργικής Λογιστικής", που περιέργως  όμως, τις εκτιμήσεις της, αποδέχονταν κατά τεκμήριο τα διάφορα ευρωπαϊκά όργανα.
Παρόλ' αυτά  με βάση την εκτίμηση της  μη βιωσιμότητας του χρέους της (έλλειμμα 115% επί του ΑΕΠ ),και γιά να αποφευχθεί η πτώχευση της χώρας  δημιουργήθηκε  μηχανισμός στήριξης (ESM )  με συμμετοχή  του ΔΝΤ της ΕΕ και της ΕΚΤ  που προχώρησε στη χρηματοδότηση (240 δις ευρώ) της Χώρας μας, αλλάζοντας ωστόσο το προφίλ του χρέους, καθόσον τα Ελληνικά ομόλογα που κατείχαν κυρίως οι Γερμανογαλλικές τράπεζες αποπληρώθηκαν και τα κατέχει πλέον ο μηχανισμός στήριξης, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τον στόχο των κυβερνήσεων  Γερμανίας και Γαλλίας που ήταν η ενίσχυση της ρευστότητας αυτών των τραπεζών.
 Όμως ο τρόπος χρηματοδότησης  συνδυαζόταν με τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης  που προέβλεπε παράλληλα μείωση μισθών- συντάξεων, τη συνεχή και αδιάλειπτη δημιουργία φορολογικών επιβαρύνσεων, με συνέπεια την απουσία προοπτικών για δημιουργία παραγωγικών  επενδύσεων και την εκτίναξη της ανεργίας  σχεδόν στο 30%.
 Όλα αυτά ουδόλως συνηγορούν για την επαναφορά του χρέους σε «βιώσιμα» επίπεδα  με ότι αυτό συνεπάγεται για το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της και την ασφάλεια της.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Κατά συνέπεια μπορούμε με βεβαιότητα να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι η μεθόδευση και η επιβολή του συγκεκριμένου σχεδιασμού εκ μέρους της ΤΡΟΙΚΑ έδωσε άμεσα ρευστότητα στις Γερμανογαλλικές τράπεζες ενώ η επί 3ετία φημολογία για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας οδήγησε στις Τράπεζες του εξωτερικού περίπου 70 δις ευρώ, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή ρευστότητα και απομυζώντας τους τελευταίους πόρους της Ελληνικής οικονομίας.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Αναμφίβολα και πρέπει να αντιμετωπισθούν τα εγγενή προβλήματα της Χώρας, όπως το δημοσιονομικό έλλειμμα, το μεγάλο χρέος, η φοροδιαφυγή, η γραφειοκρατία, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ωστόσο η ακολουθητέα, εδώ και τρία χρόνια πολιτική, έχει οδηγήσει τη Χώρα σε μία πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα ύφεση (ΑΕΠ 2008 240 δις ευρώ - ΑΕΠ 2012 195 δις ευρώ) με εκτίναξη της ανεργίας σε ποσοστό άνω του 25%, ενώ οι τοποθετήσεις αξιωματούχων της Ε.Ε. για περαιτέρω χρηματοδότηση υπό προυποθέσεις συνθηκών λιτότητας δεν αφήνουν καμία ελπίδα δημιουργίας ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος και σαφώς δεν αποτελούν επενδύσεις οι πωλήσεις υγιών Ελληνικών κρατικών επιχειρήσεων.
Η λύση του Ελληνικού Οικονομικού προβλήματος είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Η όποια Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαλλαγεί από δογματισμούς και η Δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί θα πρέπει να έχει εθνικό χαρακτήρα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της οικονομίας και της κοινωνίας.
Η όποια Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποταθεί εκ νέου στους Δανειστές έχοντας προηγουμένως εκπονήσει ένα δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα σχέδιο που θα προσβλέπει σε μία αναπτυξιακή πορεία της Χώρας, την εξυγίανση και αναδιάρθρωση της οικονομίας στις σημερινές κοινωνικές και τεχνολογικές απαιτήσεις.
Ένα σχέδιο που θα προβλέπει την αύξηση της ζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών και κατά συνέπεια της απασχόλησης.
Και είναι σε όλους γνωστό ότι μία ανεπαρκής ζήτηση μειώνει την απασχόληση και προκαλεί ανεργία όπως και ότι η υπερβολική φορολόγηση προκαλεί τάσεις φοροδιαφυγής και ενίσχυσης της παραοικονομίας.
Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την πορεία προς μία οικονομική ανάπτυξη είναι η ισορροπία μεταξύ αποταμιεύσεων και  επενδύσεων γιατί η συσσώρευση χρήματος είναι η αιτία των οικονομικών κρίσεων.
Τέλος, για την κυβέρνηση θα ήταν εγκληματικό να μένει αδιάφορη μπροστά στο κύμα της ογκούμενης ανεργίας που μόνο καταστρεπτικές συνέπειες θα έχει εάν συνεχισθεί.
Βέβαια τα παραπάνω προϋποθέτουν την έξοδό μας από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του μνημονίου που μας οδηγεί όλο και περισσότερο στην ύφεση και στην ανέχεια γι' αυτό άμεσα πρέπει να προταθούν (εναλλακτικά).
α. Μείωση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων (σήμερα >40 δις ευρώ) με αντίστοιχη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής σε επίπεδα που θα επιτρέψουν την χρηματοδότηση και εφαρμογή του προγράμματος.
β. Αναστολή πληρωμής του χρέους για ορισμένα χρόνια ανάλογα με το εκπονηθέν αναπτυξιακό πρόγραμμα (π.χ. 5 χρόνια) και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, πράγμα που θα επιφέρει και τη μείωση των δόσεων.
Σε κάθε περίπτωση θα καταβάλλονται οι λογισθησόμενοι τόκοι, ώστε αφ' ενός να μην ζημιώνονται οι δανειστές και αφ' ετέρου να μην αυξάνεται το ποσό του δανείου.
Πιστεύουμε ότι είναι μία τίμια και ρεαλιστική πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι δανειστές δεν ζημιώνονται, ενώ η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού προγράμματος βασισμένου στην ιδιαιτερότητα της Ελλάδος θα επιτρέψει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές και να σταματήσει αυτή η απίστευτη οικονομική κατρακύλα.

*** Με ή χωρίς γραβάτα "δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να αντιστεκόμαστε, με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε καταλύει το Σύνταγμα" (άρθρο 120)

  ~  Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
 Με αφορμή τις τεράστιες αντιμνημονιακές και αντιναζιστικές διαδηλώσεις στη Γαλλία την Πρωτομαγιά, να δημιουργήσουμε το δικό μας μεγάλο απελευθερωτικό Κίνημα.
Οι σύγχρονοι εξουσιαστές του παγκόσμιου Ράιχ και τα ντόπια εξωνημένα πολιτικά ανδρείκελά τους καταποντίζουν σταδιακά το Ελληνικό «ευ ζην», τον Ελληνικό Πολιτισμό και το Ελληνικό Έθνος. Η «νεοφιλελεύθερη» προπαγάνδα και η κοινωνική ψυχολογία, μέσω των μνημονίων και της πλύσης εγκεφάλου, στοχεύουν στην εξουθένωσή μας, στην αδρανοποίησή μας και στη ψυχοσωματική καταρράκωσή μας. Ως εκ τούτου καλούμαστε να αντέξουμε το αβάσταχτο βάρος του οικονομικού πολέμου, που μας έχουν κηρύξει τα οικονομικά κέντρα της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως το 4ο Ράιχ.
Βρισκόμαστε ως άτομα και ως λαός κάτω από τη μπότα του.. φ ό β ο υ.. και των άμεσων συνεπειών της ανεργίας, της φτώχειας και της πείνας. Σύμφωνα με τα δεδομένα της ψυχολογίας ο φόβος βιώνεται με ψυχοσωματικά προβλήματα, που οδηγούν το άτομο σε σοβαρές σωματικές ασθένειες, που μπορεί να φτάσουν μέχρι την αυτοκαταστροφή. Οδηγεί στην απόγνωση, στην παράδοση άνευ όρων, καταλήγοντας στη σκέψη «να τελειώνουμε», να δεχτούμε οποιοδήποτε μνημόνιο, για να τελειώνει η αγωνία μας.
Έτσι, πολλοί εξ ημών ανέχονται το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας, των υποδομών της χώρας, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μας, της ιστορίας μας, της ταυτότητάς μας, των προγονικών ριζών μας, της ατομικής και εθνικής ύπαρξής μας. Το 4ο Ράιχ, με τα ψυχοπαθολογικά μυαλά των ηγετών του, είναι εδώ, πιο αδίστακτο, πιο απάνθρωπο από ποτέ. Λειτουργεί ρατσιστικά, δολοφονικά, καταστροφικά, θανατώνοντας και εξευτελίζοντας συμπολίτες μας και επιφέροντας τόσα άλλα δεινά. Οι σημερινοί Χίτλερ, είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους Χίτλερ του παρελθόντος. Οι σημερινές συντεταγμένες εξουσίες ασκούν την πιο απάνθρωπη βία εναντίον μας, σπέρνοντας παντού το φόβο .
Γι αυτό κι εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι να αρνηθούμε το φόβο και την άρνησή μας, στην ανυπακοή, στον ακτιβισμό, στην αντίσταση και στην αντιβία. Το να βλέπει κανείς ατάραχα αυτόν τον υπαρκτό κίνδυνο, αυτή την τραγική πραγματικότητα με σταυρωμένα χέρια, όπως κάνει η πλειονότητα των συμπολιτών μας, δεν είναι ένδειξη πολιτικού ρεαλισμού, αλλά έκφραση (άνανδρης) ενδοτικότητας. Αυτοί που σήμερα ετοιμάζουν άμεσα ή έμμεσα την εξάλειψη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τη λούμπεν προλεταριοποίηση των υπολοίπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν, να εξοβελιστούν, δεν πρέπει να υπάρχουν.
Όσοι δεν αντιστέκονται σ αυτή τη γενοκτονία και τον εθνικό μαρασμό, δεν αντιλαμβάνονται, ότι θα φτάσει η στιγμή, που δεν θα μπορούν πλέον, ούτε να διαμαρτύρονται. Είναι αυτονόητο δικό μας καθήκον, ωθούμενοι από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της αξιοπρέπειας και της λογικής, να λειτουργήσουμε ως σωτήρες του εαυτού μας. Αποφασισμένοι, να μην παίξουμε το ρόλο του ενεργητικού ή παθητικού συνενόχου αυτών, που μας αφαιρούν το βιος μας και τη χαρά της ζωής μας. Αποφασισμένοι, να αντιπαλέψουμε αυτούς, που μας απομακρύνουν από την εργασία, η οποία αποτελεί τη βάση για την επιβίωσή μας, για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας και μας οδηγεί στην πλήρη βιολογική, κοινωνική και πολιτική εκμηδένισή μας.
Πρέπει να είμαστε εναντίον της μοιρολατρίας, της απάθειας και της παραίτησης. Η αισιοδοξία μας να εκπορεύεται από την εμπειρία, ότι η ιστορία δεν ακολουθεί πάντα την κατεύθυνση, που χαράζουν οι εξουσιαστές, αλλά διαμορφώνεται σύμφωνα με εν μέρει απρόβλεπτους και κάθε φορά διαφορετικούς παράγοντες, που εμείς με την πολιτική κοινωνικοποίησή μας και την αποτελεσματική δράση μας -ενάντια στα διάφορα ψευτοδιλήμματα- θα αναδείξουμε.
Είμαστε εμείς, που με συναίσθηση της αδήριτης ανάγκης για την προστασία της βιολογικής οντότητάς μας, της ατομικής αξιοπρέπειας και της εθνικής ανεξαρτησίας μας, «δεν κλίνουμε το γόνυ» σε οποιαδήποτε ναζιστική και ντόπια εξουσία γραικύλων. Είμαστε εμείς, που έχουμε αποβάλει τον φόβο! Είμαστε εμείς, που θα μεταδώσουμε την ελπίδα μας και σ αυτούς που δεν την έχουν, για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό Κίνημα, ενάντια στους απρόκλητους εισβολείς στην πατρίδα μας και τους ελληνόφωνους πράκτορές τους.

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Στο Ευρωμπάσκετ  χθές Παρασκευή 13/04/2016  :
ΤΣΣΚΑ -ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Κουμπάν  88-81  .- ^

ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΛΑΜΠΟΡΑΛ Κούστα  88-77 .-

 Αύριο Κυριακή , 15  Μαϊου 2016 :
Στο μικρό τελικό : ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ  ΚΟΥΜΠΑΝ-ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ  85-75 .- ^


Στον Τελικό στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ 15/05/2016 :
ΤΣΣΚΑ- ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ κ.α.  83-83  , (53-30) .- στην παράταση 101- 97 .-^
Τα δεκάλεπτα :   22-20 , 53-30 ,

***  Αποτελέσματα και βαθμολογία:1η αγωνιστική (Τετάρτη 11/5/2016)
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1

Η ειδική βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1. ΠΑΟΚ 3
2. Παναθηναϊκός 3
3. ΑΕΚ 2
4. Πανιώνιος 1

2η αγωνιστική (15/05)

ΑΕΚ - Πανιώνιος (Δεν έχει οριστεί)
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 20:30  1-1 .- ^

***  Για την  άνοδο στη Γ΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο  Κυριακή 15-05-2016 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Γυθείου - Δόξα  Μεγαλόπολης  0-3 .- ^
Τσικλητήρας Πύλου -Α.Ε. Λέρνας  1-0 .- ^

*** Σήμερα στην Καλαμάτα οι δύο ημιτελικοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μηχανικών 

Η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Μηχανικών διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Καλαμάτα. Στο «Final Four” συμμετέχουν οι ομάδες της Καλαμάτας (ΤΕΕ Πελοποννήσου) ως διοργανώτρια, της Θεσσαλονίκης (ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας), της Λάρισας (ΤΕΕ Δυτικής Θεσσαλίας) και των Ιωαννίνων (ΤΕΕ Ηπείρου), που πήραν την πρόκριση από την Α΄ φάση (έλαβαν μέρος 10 ομάδες). Οι δύο αγώνες της ημιτελικής φάσης διεξάγονται σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» και το πρόγραμμα είναι: Ώρα 5.00 μ.μ. Καλαμάτα (ΤΕΕ Πελοποννήσου) – Θεσσαλονίκη (ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας) 7.30 μ.μ. Λάρισα (ΤΕΕ Δυτικής Θεσσαλίας) – Ιωάννινα (ΤΕΕ Ηπείρου). Η διοργανώτρια ομάδα της Καλαμάτας (ΤΕΕ Πελοποννήσου) σήμερα το βράδυ στο κέντρο «Τριλογία» θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν των αποστολών των υπολοίπων ομάδων. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί αύριο και ώρα 12.00 μ. - 

***

~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.710 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.949 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.955  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.609  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 






~

~ Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-11-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12  Μαϊου 2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-12-2016.html .-  

 ~ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ μέσα από φωτογραφίες Σάββατο  14  Μαϊου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/14-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  14 Μαϊου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-14-2016.html .- 
~          
                      


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: