ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Απριλίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016  :
~ ΑΡΦΑΡΑ - ΠΗΔΗΜΑ  Καλαμάτας Δευτέρα 04-04-2016: https://youtu.be/BvkHC7V25MA .-
Ένα ερασιτεχνικό βίντεο από περιοχή γέφυρας διοδίων Πηδήματος που παρουσιάζει την ευρύτερη περιοχή Αρφαρών Καλαμάτας Ν.  Μεσσηνίας ....
 
Η  Ιστορία των Αρφαρών Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας σ΄ αυτή την ανάρτησή μας  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html .-

~ Η ταπείνωση αποκτάται μετά από αγώνα ..-Αν σε βρει ο θάνατος με το λογισμό ότι δεν είσαι τίποτα , τότε θα μιλήσει ο θεός .-Ο άνθρωπος πρέπει να βάζει κάτω, πρώτα την λογική .-(Μοναχός Παίσιος ο Αγιορείτης .).-
~ *Διαδρομή  βόλτα Αρφαρά -Πήδημα Κάστρο σε φωτογραφίες  2016:
https://youtu.be/gt4u1TDN9y8 .-  Ένα όμορφο βίντεο φωτογραφιών που παρουσιάζουν  Αρφαρά -Πήδημα και κάστρο Πηδήματος καθώς και τον κάμπο -πεδιάδα του Ν. Μεσσηνίας Τρίτη 5-4-2016 ...
 

Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Ένας αδελφός ρώτησε τον αββά Ησαΐα για τη φράση της προσευχής που υπάρχει στο Ευαγγέλιο: «Τι σημαίνει το: Αγιασθήτω το όνομά σου;» Και εκείνος αποκρίθηκε: «Αυτό αφορά τους τελείους. Είναι αδύνατο να αγιασθεί το όνομα του Θεού από εμάς, εφόσον μας εξουσιάζουν τα πάθη».
Γεροντικόν
Λοιπόν ακούσατέ μου του ταπεινού και ελαχίστου. Ανοίξατε τους οφθαλμούς της ψυχής σας να ιδήτε τι υπάρχει πέραν από αυτήν την ζωήν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
6 Απριλίου
Των εν Περσίδι 120 αγίων Μαρτύρων (†344-347). Ευτυχίου (1) πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (†582). Οσιομάρτυρος Γενναδίου, του νέου (†1818). Νεομαρτύρων Γεωργίου, Εμμανουήλ, Λάμπρου, Μιχαήλ, Θεοδώρου και Γεωργίου, των εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη (Αλεξανδρουπόλεως) αθλησάντων (†1835). Οσίων Γρηγορίου του Σιναίτου, Γρηγορίου του εν Άθω και Πλατωνίδος.
(1) Ο άγιος Ευτύχιος καταγόταν από το χωριό Θεία Κώμη της Φρυγίας και έζησε επί των αυτοκρατόρων Ιουστινιανού Α`, Ιουστίνου Β` και Τιβερίου. Από πολύ νωρίς ο θείος του ο πρεσβύτερος Ησύχιος τον γαλούχησε στο νάματα της ορθόδοξης πίστης και ση θεολογία. Αργότερα εκάρη μοναχός και χειροτονείθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στο μοναστήρι της Αμάσειας. Κατά την παραμονή του στη Βασιλεύουσα εντυπωσίασε με την συγκροτημένη προσωπικότητά του, το ήθος και τις σπάνιες αρετές του τον Πατριάρχη Μηνά και απέκτησε την εύνοια του περίφημου αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Α`, ο οποίος όταν το 552 εκοιμήθη, ο Μηνάς συνέστησε να εκλεγεί στη θέση του ο Ευτύχιος. Από τη νέα του θέση ο άγιος ξεδίπλωσε όλα του τα πνευματικά και διοικητικά χαρίσματα αλλά και την εμμονή του και πιστότητά του στις ορθόδοξες αλήθειες. Γι` αυτό και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ιουστινιανό όταν εκείνος παρασύρθηκε από την αίρεση των αφθαρτοδοκητών. Για τη στάση του αυτή καθαιρέθηκε και εξορίστηκε για δώδεκα χρόνια. Όταν όμως έλαμψε η αλήθεια επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε δεκτός με μεγάλες τιμές επί των ημερών του αυτοκράτορα Τιβέριου. Εκοιμήθη εν ειρήνη. ~ 

Σήμερα 06/04/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ευτύχιος πατριάρχης Κωνσταντινούπολης

~ Ἦχος γ'. Τὴν ὡραιότητα.
-  Βίον οὐράνιον, Πάτερ κτησάμενος, σκεῦος ἐπάξιον, ὤφθης τῆς χάριτος, λόγω καὶ πράξει βέβαιων, τὴν θείαν σοὶ χορηγίαν ὅθεν ἱεράτευσας, ἰσαγγέλως τῷ Κτίσαντι, ἔνδοξε Εὐτύχιε, Ἐκκλησίας ὡράισμα, ἣν φύλαττε ταὶς σαὶς προστασίαις, πάσης ἀνάγκης ἀνωτέραν.
~ Απολυτίκιο Αγ. Ευτυχίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως - 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/CEqa-ZW_Rdc  .-


Αγίες Πέντε Κόρες από την Λέσβο

Αγίες Πέντε Κόρες από την Λέσβο
 
Άγιος Παναγιώτης που μαρτύρησε στην Ιερουσαλήμ

Άγιος Παναγιώτης που μαρτύρησε στην Ιερο....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιώβ Μητροπολίτη Μόσχας

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιώβ Μ....
 
Άγιος Αβδιησούς

Άγιος Αβδιησούς
 
Αγία Υπομονή

Αγία Υπομονή
 
Άγιος Ζήνων

Άγιος Ζήνων
 
Άγιος Γεώργιος από την Έφεσο

Άγιος Γεώργιος από την Έφεσο
 
Αγία Αργυρή η Νεομάρτυς

Αγία Αργυρή η Νεομάρτυς
 
Άγιοι Θεοδώρα και Δίδυμος

Άγιοι Θεοδώρα και Δίδυμος
 
Άγιοι Κλαύδιος, Διόδωρος, Ουΐκτωρ, Ουϊκτωρίνος, Παππίος, Σεραπίων και  Νικηφόρος

Άγιοι Κλαύδιος, Διόδωρος, Ουΐκτωρ,
~ Ομιλία σήμερα του μητροπολίτη Μεσσηνίας στα ανοικτά πανεπιστημιακά σεμινάρια   
Με ομιλία του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, καθηγητή Θεολογική Σχολής (ΕΚΠΑ), με θέμα «Λόγος πολιτικός και Λόγος εκκλησιαστικός», συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη (ώρα 19.00-21.00) τα ανοικτά πανεπιστημιακά σεμινάρια που διοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης, του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και θεματολογία «Πολιτικός λόγος». 


***  Γεμάτα βοθρολύματα 5 σημαντικά υδατορέματα της Μεσσηνίας  

Σύμφωνα πλέον και με τα επίσημα αποτελέσματα από τις μετρήσεις
 Πλήρως επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα του «Θάρρους» για σοβαρό πρόβλημα από ρίψη λυμάτων σε υδατορέματα της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τις επίσημες πλέον μετρήσεις από το Κέντρο Περιβαλλοντικού Ελέγχου και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Τα κολοβακτηρίδια και οι εντερόκοκκοι σε πέντε σημαντικά υδατορέματα της Μεσσηνίας κάνουν «πάρτυ», ενώ οι μετρήσεις έδειξαν ότι βοθρολύματα καταλήγουν απευθείας σε ποτάμια και ρέματα και επιβαρύνουν «βάναυσα» και επικίνδυνα τον υδροφόρο ορίζοντα και τη θάλασσα.
Το σοβαρό αυτό θέμα απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Καλαμάτας, ενώ η Αντιπεριφέρεια καλεί τους Δήμους να λάβουν μέτρα για τη διακοπή των παράνομων συνδέσεων αποχετεύσεων με αγωγούς ομβρίων και ρέματα.
Σε 5 ρέματα
Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της Αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας, από τις δειγματοληψίες που έχουν γίνει από το Κέντρο Περιβαλλοντικού Ελέγχου σε υδατορέματα υπήρξαν τα εξής αποτελέσματα:
-Στις 11 Μαρτίου 2015 διενεργήθηκε δειγματοληψία στο υδατόρεμα «Καρυά» που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Κουτρακίου και βρέθηκε από χημικής απόψεως εντός των ορίων των παραμέτρων που έχουν καθορισθεί με την αριθ. 6486/1988 (ΦΕΚ 87313/1988) απόφαση νομάρχη Μεσσηνίας και από μικροβιολογικής απόψεως με αυξημένο αριθμό κολοβακτηριδίων και εντερόκοκκων
-Στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2016 διενεργήθηκε δειγματοληψία στα υδατορέματα «Μουρτιά» και «Βελίκα», τα οποία επίσης βρέθηκαν από χημικής απόψεως εντός των ορίων, αλλά μικροβιολογικά με αυξημένο αριθμό κολοβακτηριδίων και εντερόκοκκων
-Στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2016 διενεργήθηκε άλλη δειγματοληψία στις αποστραγγιστικές τάφρους «Μουτελάκη» και «Κασκούτη» που εκβάλλουν στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας. Κι εκεί τα αποτελέσματα βρέθηκαν από χημικής απόψεως εντός των ορίων, αλλά μικροβιολογικά με αυξημένο αριθμό κολοβακτηριδίων και εντερόκοκκων.
Μάλιστα, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας καταλήγουν ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα αυτά δηλώνουν παρουσία λυμάτων στα υδατορέματα. Γι’ αυτό ενημερώθηκαν οι Δήμοι, οι οποίοι είναι αρμόδιοι, όπως σημειώνει η Αντιπεριφέρεια, για τον έλεγχο και τη διακοπή των παρανόμων συνδέσεων αποχετεύσεων με αγωγούς ομβρίων και υδατορέματα, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Στο… ποτήρι μας
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με αφορμή το δημοσίευμα του «Θ», το θέμα έθιξε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, τονίζοντας ότι το μικροβιακό φορτίο είναι μεγάλο και αυτό οφείλεται, κυρίως, στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των βυτιοφόρων.
Πρότεινε, μάλιστα, η Δημοτική Αρχή να δώσει κίνητρα στους κατοίκους που δεν είναι συνδεδεμένοι με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης, ώστε να μειωθεί το φαινόμενο.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε παραδεχτεί ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή του Ασπροχώματος, καθώς πολίτες δεν έχουν συνδεθεί ακόμα με το δίκτυο αποχέτευσης. Για το λόγο αυτό η ΔΕΥΑΚ ερευνά εξονυχιστικά όλες τις περιπτώσεις.
Η ρίψη λυμάτων στα ρέματα, είτε από παράνομα συνδεδεμένες αποχετεύσεις είτε από βυτιοφόρα που αδειάζουν το περιεχόμενό τους, ρυπαίνει σε τεράστιο βαθμό το περιβάλλον, επιβαρύνοντας απευθείας τον υδροφόρο ορίζοντα και όχι τόσο τη θάλασσα, καθώς ευτυχώς σε αυτή ακόμα λειτουργεί άψογα το «σύστημα αυτοκαθαρισμού» της. Αυτό αποδεικνύεται και από τις μετρήσεις που γίνονται τακτικά στα νερά κολύμβησης.
Κι όπως είναι λογικό, ούτε οι Δήμοι θα καταφέρουν ποτέ να εντοπίσουν όλες τις παράνομες συνδέσεις αποχέτευσης, αλλά ούτε και η Αστυνομία το κάθε βυτιοφόρο που μέσα στην ερημιά πάει και αδειάζει το περιεχόμενό του. Σημαντικότερο, λοιπόν, όλων είναι να καταλάβει ο καθένας μας πως τα όσα αδειάζει από την αποχέτευσή του σε ρέματα, κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στο… ποτήρι το δικό του και των παιδιών του! Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Προχωρούν «Ουζάκια» και πρώην Καρδιολογική 

Εγκρίθηκε η κατάρτιση όρων και η σύνταξη της διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους, από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο-ΟΥΖΑΚΙΑ», προϋπολογισμού 1.925.000 ευρώ με το ΦΠΑ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας. Σκοπός του έργου είναι να ενοποιηθούν οι αναπλασθέντες χώροι κυκλοφορίας και ασφαλούς διακίνησης των πολιτών της κεντρικής πλατείας-Βασιλέως Γεωργίου και του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, ώστε να επιτυγχάνεται απρόσκοπτα η πρόσβαση των πεζών και των ποδηλάτων προς το λιμάνι και αντίστροφα, αλλά και η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται η ανάπλαση των εναπομεινάντων 360 μέτρων της οδού Αριστομένους. Οι κυριότερες παρεμβάσεις είναι: -Ανάπλαση και διαμόρφωση του ανατολικού και δυτικού πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους από οδό Βασιλίσσης Όλγας μέχρι το Δημοτικό Πάρκο και μέχρι τα όρια ιδιοκτησίας ΟΣΕ -Νέα χάραξη του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου στο δυτικό πεζοδρόμιο Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***   Αντιφατικά μηνύματα για το Πάτρα- Καλαμάτα     

Το ένα υπουργείο το θεωρεί σίγουρο έργο και το άλλο το έχει… «γραμμένο»
Κάποιος μας κοροϊδεύει και, μάλιστα, ψιλό γαζί! Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Στην προχθεσινή εκδήλωση στην Καλαμάτα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου παρουσιάστηκε η μελέτη του σιδηροδρομικού έργου Πάτρα- Πύργος - Καλαμάτα.
Σε αυτήν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιος Βούρδας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της ΕΡΓΟΣΕ, Μιχάλης Αναστασάκης, διαβεβαίωσαν το κοινό ότι το έργο είναι ζωντανό, παρά τα 600 εκατομμύρια που απαιτούνται για την υλοποίησή του.
Μάλιστα, ο κ. Δέδες τόνισε ότι πρόκειται από τα βασικά έργα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται να εντάξει σε πρόγραμμα υποδομών, που θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Επίσης, το ίδιο έργο είναι μεταξύ των 25 που έχει προτείνει η κυβέρνηση για ένταξη στο λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ». Για το τμήμα Πάτρα-Πύργος (και Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία) υπάρχουν πλήρεις μελέτες, εγκεκριμένες, με τεύχη δημοπράτησης. Για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Καλαμάτα υπάρχουν προμελέτες. Όμως, η ολοκλήρωση των μελετών στο τμήμα αυτό θα ενταχθεί στο συνολικό έργο, καθώς τόσο για την ΕΡΓΟΣΕ όσο και για την κυβέρνηση πρόκειται για ενιαίο έργο που «δεν επιμερίζεται».
Μόλις την περασμένη Πέμπτη, όμως, ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, σημείωνε, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση των βουλευτών Κωστή Χατζηδάκη (Ν.Δ.) και Βασίλη Κεγκέρογλου (ΔΗΣΥ), ότι από το "πακέτο Γιουνκέρ" στον κλάδο των υποδομών και των μεταφορών περιλαμβάνονται 5 έργα συνολικά: η ανάπτυξη υδατοδρομίων, η νότια επέκταση του περιφερειακού Υμηττού, έργα προαστιακού σιδηροδρόμου, έργα ανάπτυξης του λιμανιού του Λαυρίου και η υποθαλάσσια οδική ζεύξη Πέραμα-Σαλαμίνα.
Ο συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι 1,445 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, πρόκειται για 42 έργα είτε «εμπλοκής Δημοσίου» είτε αμιγώς ιδιωτικά. Σύμφωνα, δε, και με όσα λέγονται, παρά την πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προωθηθεί το έργο, οι εισηγήσεις που δέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης από συνεργάτες του ήταν αρνητικές, καθότι το συγκεκριμένο έργο κρίθηκε αμφίβολης βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας, ένεκα του υψηλού κόστους και της περιορισμένης αστικής πυκνότητας της περιοχής στο τμήμα μετά την Πάτρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άποψη που έχει αποκρυσταλλώσει το υπουργικό επιτελείο είναι ότι το έργο δε θα συγκεντρώσει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, συνεπώς η μόχλευση πόρων από το «πακέτο Γιούνκερ» θα απέβαινε ανεπιτυχής.
Με δεδομένο ότι εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης δεν υπάρχει, αφού το ΕΣΠΑ 2014-2020 θεωρείται ήδη «υπερφορτωμένο», περισσότερο πιθανή θεωρείται η απένταξη έργων παρά η προσθήκη νέων.
Όσον αφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δεν τίθεται καν ζήτημα σε μια χώρα που πληρώνει συντάξεις με εσωτερικά δάνεια και αδυνατεί να εξοφλήσει αποζημιώσεις για σεισμούς ή  πλημμύρες.
Θέση για το ίδιο θέμα πήρε χθες το μεσημέρι και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σημειωτέον απείχε από την εκδήλωση της Κυριακής.
Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος, δηλαδή το κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να εκσυγχρονιστεί και επαναλειτουργήσει η γραμμή Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας, ο δήμαρχος σημείωσε ειδικότερα: «Το τρένο για την Πελοπόννησο είναι μια ιστορία θλιβερή. Έχει εγκαταλειφθεί η γραμμή, έχει εγκαταλειφθεί το V Πελοποννήσου, Πάτρα-Καλαμάτα-Κόρινθος.
Δυστυχώς, είναι και έξω από τη διαδικασία εκχώρησης. Μέσα σε δύο μήνες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιιείται, η βασική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που είναι η τροφός του τρένου -από εκεί αποζεί όλο το σύστημα.
Μετά την εκχώρηση της συγκεκριμένης γραμμής θα δούμε τι έχει απομείνει -δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε στελέχη του ΟΣΕ. Θα δούμε πώς θα οργανωθεί όλη η κατάσταση, τι ΟΣΕ θα υπάρχει μετά, τι ΕΡΓΟΣΕ θα υπάρχει και αν υπάρχει.
Εν πάση περιπτώσει, αν είναι να κουβεντιάζουμε για μελέτες και για στρατηγικές, πρέπει να έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα πράγματα για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Να εκθέτουμε τις ιδέες και τις απόψεις μας για διάφορα ζητήματα ασφαλώς».
Από την πλευρά μας, να σχολιάσουμε τα εξής: Υπάρχει μια αναγκαία προϋπόθεση για τη σημερινή κυβέρνηση… Όσοι στην Αριστερά συνεχίζουν να επενδύουν σε μια ριζοσπαστική προοπτική, θα πρέπει να είναι σαφείς και ευκρινείς. Δε θα πρέπει να κρύβουν λόγια, δε θα πρέπει να είναι "ευρείς" και "παλλαϊκοί".  Ο νοών νοείτω…  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 *** Συνελήφθησαν 3 άτομα για αρχαιοκαπηλία (φωτογραφίες) 


 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς Κατασχέθηκαν χρυσές λίρες Αγγλίας, αγγεία, ειδώλια, εικόνες κ.α. Συνελήφθησαν, προχθές (4.4.2016) το απόγευμα, στη Σπάρτη , από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασιάς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 27 ετών, αντίστοιχα και μία (1) 54χρονη ημεδαπή, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ειδικότερα, προχθές (4.4.2016) το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασιάς, πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα που επέβαιναν οι ανωτέρω, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν: Σαράντα δύο (42) αγγεία και δύο (2) θραύσματα αυτών, δεκαεννέα (19) ειδώλια, δέκα (10) εικόνες, τρείς (3) πήλινες πίπες, μία (1) πήλινη σφραγίδα, ένα (1) υφαντικό βάρος και τμήμα κεραμίδας με ανάγλυφη παράσταση. Επιπλέον, σε έρευνες που έγινε χθες (5.4.2016), σε οικίες στη Μονεμβασιά Λακωνίας και στο Παγκράτι Αττικής, αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων και από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, αντίστοιχα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: -145- χρυσές λίρες Αγγλίας, μια εικόνα, πέντε (5) πήλινα αγγεία και τρία (3) θραύσματα αγγείων, δύο (2) πήλινες πίπες και τέσσερα (4) θραύσματα αυτών, μία (1) υδρία πρωτογεωμετρικής περιόδου, πέντε (5) πήλινα ειδώλια, ένας (1) κορμός πήλινου ειδωλίου και ένα (1) τμήμα κορμού πήλινου ειδωλίου, δώδεκα (12) κεφάλια πήλινων ειδωλίων, πήλινο πλακίδιο δαιδαλικής μορφής, αρχαϊκών χρόνων, στόμιο αμφορίσκου, σκεύος με εφυάλωση, ασβεστολιθικό πώμα αμφιβόλου γνησιότητας. Όλα τα παραπάνω αντικείμενα αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία. Οι ανωτέρω συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Σπάρτης. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. - 

***  Συνελήφθη 48χρονος Σύρος που προσπάθησε να πετάξει για Αγγλία από την Καλαμάτα 

Συνελήφθη ένα άτομο που επιχείρησε να ταξιδέψει για Αγγλία με πλαστό έγγραφο, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας Συνελήφθη, σήμερα (5.4.2016) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Λονδίνο Αγγλίας, διαπίστωσαν ότι αυτό ήταν προφανώς πλαστό. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Πολωνίας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. - 

***  Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις της Πέμπτης 

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης). Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε: Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir. Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών. Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις. Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης. Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία. iefimerida.gr -

***  Πληρωμή 8μηνιτών στο Δήμο Καλαμάτας 

Βρίσκεται ήδη στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας το χρηματικό ένταλμα που αφορά στην πληρωμή των υπαλλήλων καθαριότητας που απασχολούνται με το καθεστώς της παράτασης των 8μηνων συμβάσεών τους και θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η πληρωμή, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ). Για τους υπαλλήλους αυτούς, που εργάζονται, κυρίως, στην Υπηρεσία Καθαριότητας, λόγω της ασάφειας του νομοθετικού καθεστώτος είχαν καθυστερήσει οι πληρωμές. Καταβλήθηκε προσπάθεια από το Δήμο, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου και προσκομίσθηκαν επιπλέον δικαιολογητικά, ώστε να καταστεί δυνατή η θεώρηση του εντάλματος πληρωμής. Πάντως, να σημειώσουμε ότι αν δεν υπήρχε η παραπάνω εξέλιξη, οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να ξεκινήσουν απεργιακό αγώνα. Α.Π. - 

*** Ο Δ. Πλατανιάς και o Δ. Σούρμπης οι δύο Έλληνες των βραβείων Ολίβιε  

Στην κατηγορία «Καλύτερη νέα παραγωγή όπερας» που ανέβηκε στη βασιλική όπερα του Κόβεν Γκάρντεν, το διπλό ανέβασμα της «Καβαλερία Ρουστικάνα» του Μασκάνι και των «Παλιάτσων» του Λεονκαβάλο, από το σκηνοθέτη Νταμιάνο Μικελέτο, κέρδισε το βραβείο Ολίβιε 2016. Η όπερα ανέβηκε το Δεκέμβριο του 2015 με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες καλλιτέχνες, τον Καλαματιανό βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά ως Άλφιο και Τόνιο και τον Διονύση Σούρμπη ως Σίλβιο.
Η Καβαλερία Ρουστικάνα είναι μονόπρακτη όπερα του 1889, σε μουσική του Πιέτρο Μασκάνι. Βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Τζιοβάνι Βέργκα, όπως αυτό διασκευάστηκε σε λιμπρέτο από τους Τζιοβάνι Ταρτζιόνι-Τοτσέτι και Γκουΐντο Μενάσι. Αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα του βερισμού, δηλαδή της ρεαλιστικής όπερας που άνθισε στην Ιταλία κατά τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα.
Μέχρι σήμερα, η Καβαλερία Ρουστικάνα είναι μία από τις πλέον πολυπαιγμένες όπερες παγκοσμίως.
  Οι Παλιάτσοι είναι όπερα με πρόλογο και δύο πράξεις του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο. Το λιμπρέτο είναι επίσης του Λεονκαβάλλο, ο οποίος ισχυριζόταν ότι η πλοκή του μύθου βασιζόταν σε γεγονότα τα οποία συνέβησαν στην Καλαβρία όταν ήταν παιδί. Η έρευνα όμως δείχνει ότι οι ισχυρισμοί του Λεονκαβάλο είναι αναληθείς.
Η πρώτη παρουσίαση της όπερας έγινε με επιτυχία στο θέατρο Dal Verme του Μιλάνου την 21η Μαΐου το 1892. Συχνά η όπερα ερμηνεύεται σε συνδυασμό με την Καβαλλερία Ρουστικάνα του Πιέτρο Μασκάνι.
Η όπερα συμπεριλαμβάνει την άρια "Recitar!... Vesti la giubba", που είναι μία από τις γνωστότερες άριες και είναι από τις αγαπημένες των τενόρων, συμπεριλαμβανομένου και του μυθικού τενόρου Ενρίκο Καρούζο στις αρχές του 20ού αιώνα.
  Ο Δημήτρης Πλατανιάς
Ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, ο οποίος κάνει εδώ και χρόνια μια σημαντική διεθνή καριάρα, έλαβε πτυχίο κιθάρας (τάξη Γιάννη Μαυρέα) και δίπλωμα μονωδίας (τάξη Μαρίας Μαρκέτου) στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Συνέχισε σπουδές όπερας στην Ιταλία με τη Μπασάκος Τανάκα Πρόττι (υποτροφία «Αλεξάνδρα Τριάντη», 2000). Από το 2004 μελετάει με τον Άρη Χριστοφέλλη. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες ορχήστρες (Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, ΚΟΑ, ΚΟΘ, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ). Το 2004 πρωτοεμφανίστηκε στην ΕΛΣ ως Άλφιο (Καβαλλερία ρουστικάνα), ενώ από τότε έχει ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, Μαρτσέλλο (Μποέμ), Φίγκαρο (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Άρχοντα (Ο Πρωτομάστορας), Ρενάτο (Ένας χορός μεταμφιεσμένων), Ριγολέττο, Ναμπούκκο, Αμονάσρο (Αΐντα), Ζερμόν (Τραβιάτα), Σκάρπια (Τόσκα). Έχει εμφανιστεί σε παραγωγές του Ιδρύματος Αρτούρο Τοσκανίνι, σε Θέατρο Κάρλο Γκολντόνι Λιβόρνο, Θέατρο Ο Φοίνικας Βενετίας, Θέατρο Βέρντι Τεργέστης, Θέατρο Σάο Κάρλος Λισαβόνας, Φεστιβάλ Μπρέγκεντς, Βασιλική Όπερα Λονδίνου.
  O Διονύσης Σούρμπης
Ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε μονωδία με τον Γιώργο Σαμαρτζή (δίπλωμα) στο Ωδείο Άλεξ Τουρνάισσεν. Tο 2005 απέσπασε την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» για τελειοποίηση σπουδών στο Τρεβίζο της Ιταλίας με το μαέστρο Κλωντ Τιολάς, με τον οποίο μελετά μέχρι σήμερα.
Έχει κερδίσει πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς: Τότι νταλ Μόντε, Ίρις Αντάμι-Κορραντέττι, Πέρτιλε-Μαρτινέλλι, Σπύρος Αργύρης, Β. Μπελίνι κ.ά.
Από το 2003 συνεργάζεται με την ΕΛΣ. Έχει εμφανισθεί, σε Θέατρο «Ο Φοίνικας της Βενετίας», Περγκολέζι (Γέζι), Θέατρα Τρεβίζο και Φέρμο, έχοντας ερμηνεύσει με επιτυχία ρόλους όπως: Σωτήρης (Το δαχτυλίδι της μάνας), Φίγκαρο (Ο κουρέας της Σεβίλλης), Ζερμόν (Τραβιάτα), Φορντ (Φάλσταφ), Μαρτσέλλο (Μποέμ), Μπελκόρε (Το ελιξίριο του έρωτα), Σίλβιο (Παλιάτσοι), Βαλεντίνο (Φάουστ), Μπατόνε (Η πλάνη με το αίσιο τέλος του Ροσσίνι).
Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες σε Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Τζουζέππε Βέρντι Μπολόνιας πλάι στο διάσημο βαρύτονο Αλεσσάντρο Κορμπέλλι, Όπερα Ρώμης, Τσίρκολο του Ροβίγκο, κανάλι Rai Uno κ.α.

***  Σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια από τους δικηγόρους της Καλαμάτας   

 
Παράδοση ειδών στην αντιπεριφέρεια για τους πρόσφυγες 
Τέσσερα αυτοκίνητα με διάφορα είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πρόσφυγες παρέδωσε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Οι δικηγόροι συγκέντρωναν ανθρωπιστική βοήθεια πριν από τις 25 Μαρτίου και λόγω της προσφοράς, η προθεσμία είχε παρατηθεί μέχρι και χθες.
Χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, μαζί με τον αντιπρόεδρο Περικλή Ξηρογιάννη και το μέλος Κατερίνα Δημαρέση, παρέδωσαν στους δύο υπευθύνους για τη συλλογή των πραγμάτων υπαλλήλους της Αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας ό,τι είχε συγκεντρωθεί.
Σε δηλώσεις του δε, ο κ. Μαργέλης τόνισε: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας πρόσφερε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τη δική του βοήθεια, συγκεντρώνοντας από καιρό μια σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης και ανθρωπιστικού υλικού που τους είναι απαραίτητο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της Καλαμάτας, αν και βρίσκονται επί 4μηνο περίπου σε συνεχόμενη αποχή, εξακολουθούν να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και ότι δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους.
Ο Σύλλογος καλεί όποιον συνάδελφο δικηγόρο έχει την περαιτέρω δυνατότητα να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να έρθει σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, όπου θα τους υποδειχθεί ο κατάλληλος αποθηκευτικός χώρος.
Η σημερινή παράδοση του ανθρωπιστικού υλικού, έγινε κατόπιν της πρωτοβουλίας “Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες” της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για να συντονισθούν οι προσπάθειες όλων των φορέων και συλλόγων του νομού». Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ***  Παρουσία του Καλαματιανού Υφυπουργού Αλ. Χαρίτση ο εορτασμός της εθνική επετείου στο Λευκό Οίκο 

 Α. Χαρίτσης: Ευήκοα τα… αμερικάνικα ώτα προς την Ελλάδα Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει δυνατότερη από την οικονομική κρίση εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου που παρατέθηκε στο Λευκό Οίκο. Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες και έκανε παραλληλισμό των αγώνων για την ανεξαρτησία τους. Ο κ. Ομπάμα επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και ότι η χώρα του θα στηρίζει την Ελλάδα σε όλη της την πορεία. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν στη δεξίωση ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρίστος Παναγόπουλος. Ο υφυπουργός Α. Χαρίτσης είχε κατ' ιδίαν συνομιλία με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, στον οποίο επισήμανε την ανάγκη να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ώστε να δοθεί στη χώρα η ευκαιρία να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της σχέδιο και να δοθεί μια νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία. Σε δήλωση του, μετά την εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο η πρώτη αξιολόγηση, «κάτι το οποίο είναι επωφελές για όλες τις πλευρές». Ο κ. Χαρίτσης συμπλήρωσε πως είχε την ευκαιρία να επισημάνει στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ότι βασική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση είναι η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Γι' αυτό, στόχος είναι η υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου, η εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου και η απορρόφηση των πόρων που έχει στη διάθεσή της η χώρα. Α.Π. - 

 *** Δεν υπάρχει κατάλληλο κτήριο στο Δήμο Μεσσήνης για φιλοξενία μεταναστών 

Το προσφυγικό ζήτημα απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος απηύθυνε ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή, αν προετοιμάζεται κάποιος χώρος για φιλοξενία μεταναστών, όπως ακούγεται, στο Δήμο Μεσσήνης. Επίσης, χαρακτήρισε άσχημη την κατάσταση στη χώρα, καθώς, όπως είπε, η πολιτική της κυβέρνησης την έχει καταντήσει «αποθήκη εκρηκτικών», ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε μετανάστες που κινούνται ανεξέλεγκτα και θέτουν την εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο. Απαντώντας στην ερώτηση του Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ή αίτημα για φιλοξενία προσφύγων σε κτήριο του Δήμου Μεσσήνης. Πρόσθεσε, δε, ότι το μοναδικό έγγραφο που υπάρχει είναι ένα γενικό προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ απαντώντας και στις «φήμες» που ακούγονται, επισήμανε ότι ούτε είναι έτοιμη η Μεσσήνη να υποδεχθεί άμεσα πρόσφυγες αλλά ούτε και υπάρχει κτήριο που να πληροί τις βασικές προϋποθέσεις για φιλοξενία τους στο Δήμο Μεσσήνης. Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Δαβίλλας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι η χώρα κινδυνεύει, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που ως στόχο έχει τον αφελληνισμό της πατρίδος μας. Συνέδεσε, μάλιστα, τα όσα γίνονται στο Προσφυγικό με τις προθέσεις και τα όσα πράττει ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης. Κλείνοντας, ο κ. Δαβίλλας κάλεσε σε εθνική αφύπνιση όλους τους Έλληνες μπροστά σ' αυτά που έρχονται. Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Καρύδης απάντησε στον κ. Δαβίλλα, λέγοντάς του ότι και ο ίδιος είναι απόγονος 3ης γενιάς προσφύγων, που έφθασαν από τη Μικρά Ασία, και τόνισε ότι η ιδιαιτερότητα του Έλληνα φαίνεται στη φιλοξενία και την ευγένεια, κάτι που έκανε την πατρίδα μας να ξεχωρίζει σε σχέση με τους άλλους λαούς στην ιστορία. Κάλεσε, δε, όλο τον κόσμο να μην αντιμετωπίζει με καχυποψία τους πρόσφυγες και όλοι να βοηθήσουν, ειδικά τα ασυνόδευτα παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η εικόνα του μικρού Aylan στις ακτές της Τουρκίας, αλλά και το παιδί με το αρκουδάκι στην Ειδομένη, τον έχουν σημαδέψει. Τέλος, επισήμανε ότι ο ελληνισμός δεν αλλοιώθηκε ούτε με 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς, οπότε ας μη φοβόμαστε το Προσφυγικό. Κλείνοντας τη συζήτηση ο Τάσος Παπαγεωργίου επισήμανε ότι δε φοβάται τους πρόσφυγες, αλλά την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος, που έτσι όπως έχει δομηθεί είναι ανίκανο να ελέγξει το οτιδήποτε.Του Κώστα Γαζούλη - 

***  Καλαματιανοί σεφ στην Τουρκία

Πανέτοιμοι είναι οι σεφ της Ελληνικής Ομάδας Γαστρονομίας της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος, που έχει έδρα στην Καλαμάτα, προκειμένου να ταξιδέψουν στο Bolu της βόρειας Τουρκίας και να λάβουν μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας από τις 8 έως τις 10 Απρίλη. Μέλη της ομάδας δύο Καλαματιανοί σεφ, ο Χρήστος Ζέρβας και ο Παρασκευάς Τζινέλης. Η ελληνική ομάδα θα παρουσιάσει συνταγές από την Καλαμάτα, τη Ζάκυνθο και άλλες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, οι σεφ που συμμετέχουν στην ελληνική ομάδα είναι οι Πάρις Αξιώτης, Χρήστος Ζέρβας και Παρασκευάς Τζινέλης. Χορηγός της ελληνικής ομάδας είναι το Ionian Channel, ενώ στην αποστολή θα συμμετέχει και το συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής του ίδιου καναλιού «Στα μονοπάτια των γεύσεων», το οποίο θα επισκεφθεί και την Κωνσταντινούπολη για την παρουσίαση μικρασιάτικων γεύσεων. Α.Π. - 

*** Αναμορφώνονται η πλατεία Κοιμητηρίου και η οδός Μητροπολίτου Μελετίου

Αναμορφώνονται η πλατεία Κοιμητηρίου και η οδός Μητροπολίτου Μελετίου με πυκνές φυτεύσεις στη μάντρα της Ιεράς Μονής Καλογραιών, κατασκευή διευρυμένων πεζοδρομίων και αύξηση των θέσεων στάθμευσης. Εργασίες για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής γίνονται και εντός του Κοιμητηρίου. - 

***Απάντηση στο δημοσίευμα για τη μεταφορά μαθητών 

  Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας σας την Πέμπτη 31 Μαρτίου, με αριθμό φύλλου 34.989, το οποίο στο εξώφυλλό του αναφέρει με πηχυαίο τίτλο «Εκτελούνται μεταφοραί μαθητών στον άλλο κόσμο» και κάτωθι αυτού έχει μια φωτογραφία ενός ταξί, η οποία είναι σε μέγεθος διπλάσια από τον κεντρικό σας τίτλο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το επιβατικό κοινό εν γένει, αλλά και τους μαθητές και τους γονείς αυτών, ειδικότερα, τα εξής: Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί Ε.ΙΧ. αυτοκινήτων (ταξί) με έδρα την Καλαμάτα, αλλά και τη Μεσσηνία γενικότερα, εξυπηρετούμε τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής τους προς το σχολείο και αντιστρόφως, πραγματοποιώντας άνω των διακοσίων δρομολογίων ημερησίως συνολικά, επί πέντε και πλέον έτη σε ολόκληρο το νομό. Όλο αυτό το έργο το πράττουμε συναισθανόμενοι απόλυτα τη σοβαρότητα αυτού και επιδεικνύοντας απόλυτο επαγγελματισμό και συνέπεια, με αποτέλεσμα να μην έχει λάβει χώρα οιοδήποτε ατύχημα κατά την εκτέλεση των συγκεκριμένων δρομολογίων και λαμβάνοντας πάντα συγχαρητήρια από τους μαθητές και τους γονείς αυτών, αλλά και έχοντας τιμηθεί για τη συμπεριφορά, την υπευθυνότητα και την παροχή υπηρεσιών μας από όλους τους αρμόδιους φορείς με τους οποίους έχουμε κατά καιρούς συνεργαστεί για το σκοπό αυτό, όπως Δήμοι, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επιπλέον, εκτελούμε με τον τρόπο αυτό τα καθήκοντά μας, αν και γνωρίζουμε πως η καταβολή του αντιτίμου των υπηρεσιών μας θα γίνει έπειτα από εξαιρετικά μακρό χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να φθάσει και τα δύο έτη, ενώ πλειστάκις δε μας καταβάλλεται ποτέ, διότι εκ των υστέρων ανακαλύπτονται ακυρότητες και πλημμέλειες στους διαγωνισμούς για τη μεταφορά των μαθητών, πάντα όμως όταν έρχεται η στιγμή της πληρωμής και αφού έχουμε επιτελέσει το καθήκον μας και έχουμε εκτελέσει από την πλευρά μας τα συμφωνηθέντα. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας έχει πρωτοστατήσει στο ζήτημα της πραγματοποίησης ενδελεχών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για οιοδήποτε ζήτημα αφορά στην εύρυθμη λειτουργία μας και εφιστά συνεχώς την προσοχή στα μέλη του, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, όπως αυτά ορίζονται από το νόμο, αλλά και από τα διδάγματα της κοινής πείρας, και προς τιμήν τους η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας ανταποκρίνεται εξόχως θετικά. Επιπροσθέτως, όμως, θα θέλαμε να στηλιτεύσουμε την επιλογή της εφημερίδας σας για εξώφυλλο στο προαναφερθέν φύλλο σας, το οποίο δύναται να χαρακτηρισθεί έως και «τρομολαγνικό», και τούτο, διότι με τη συγκεκριμένη επιλογή σας θεωρούμε πως δεν επιτυγχάνετε να ενημερώσετε το αναγνωστικό κοινό σας, ως έχετε δικαίωμα και υποχρέωση, αντιθέτως ομαδοποιείτε όλους τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί και δημιουργείτε (είμαστε σίγουροι όχι τεχνηέντως) την πεποίθηση πως το σύνολό τους επιδεικνύει παρόμοια συμπεριφορά, δίνοντας ταυτόχρονα στο επιβατικό κοινό την εντύπωση πως η επιλογή του ταξί ως μέσου μεταφοράς είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Επιπλέον, απόρροια ενός τέτοιου τίτλου σε συνδυασμό με τη φωτογραφία που τον συνοδεύει, είναι η εξαγωγή ιδιαίτερα λανθασμένων συμπερασμάτων από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ήτοι τους μαθητές που μεταφέρουμε και τους γονείς αυτών, καθώς είναι δεδομένο πως διαβάζοντας την εφημερίδα σας θα θεωρήσουν πως το σύνολο των διακοσίων και πλέον δρομολογίων που εκτελούνται καθημερινά στη Μεσσηνία από ταξί, είναι μία εν δυνάμει «μεταφορά των παιδιών τους στον άλλο κόσμο», κάτι που, αν μη τι άλλο, φανταζόμαστε και εσείς συμφωνείτε ότι είναι υπερβολικό, αναληθές και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας επαινέσουμε για την καθημερινή προσπάθεια που κάνετε για την κάλυψη της ειδησεογραφίας του νομού, αλλά και για το γεγονός πως η εφημερίδα σας καθ’ όλα τα 117 έτη λειτουργίας και κυκλοφορίας της έχει καταφέρει να παραμείνει αξιοπρεπής και να αποφύγει τους πάσης φύσεως «κιτρινισμούς» στο βωμό των πωλήσεων λίγων φύλλων παραπάνω. Θα θέλαμε, όμως, να σας ασκήσουμε και καλόπιστη κριτική, διότι θεωρούμε πως ο τρόπος που επιλέξατε να παρουσιάσετε τη συγκεκριμένη είδηση ξεφεύγει από τα όρια του λειτουργήματός σας και δημιουργεί επικίνδυνες γενικεύσεις, οδηγώντας σε λανθασμένα συμπεράσματα τους αναγνώστες σας. Με εκτίμηση, Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας - 

*** Η εκπομπή "People" απόψε(χθές) στην ορεινή Αρκαδία (βίντεο)

Την Τρίτη 5 Απριλίου(χθές) στις 10 το βράδυ στο IONIAN CHANNEL η εκπομπή PEOPLE ταξιδεύει στην Ορεινή Αρκαδία. Η εκπομπή παρουσιάζει ιστορίες ανθρώπων σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδος. Μοναδικής ομορφιάς εικόνες θα εναλλάσσονται στις οθόνες σας σε ένα οδοιπορικό που δεν πρέπει να χάσετε. -  BF#sthash.zHDEoLOX.dpuf

***  Προστιθέμενη εκπαιδευτευτική αξία στην Καλαμάτα από το παράρτημα του «Δημόκριτου»  

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην τελευταία του συνεδρίαση παρέσχε την έγκρισή του για τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου και Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για τη εδώ λειτουργία παραρτήματος του δεύτερου. Το παράρτημα του «Δημοκρίτου» θα στεγαστεί στο Ζουμπούλειο μέγαρο. Στις εγκαταστάσεις αυτές θα φιλοξενηθούν χώροι εργασίας και εργαστήρια, αρχής γενομένης με εργαστήρια Αστροσωματιδιακής - Πυρηνικής Φυσικής του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής. Στο πλαίσιο της συνεργασίας κοινές δράσεις θα αναπτυχθούν μέσω και της υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ, καθώς και στο τρέχον Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και στη διοργάνωση διεθνών επιστημονικών εκδηλώσεων. Προβλέπεται, ακόμη, η δημιουργία κοινών δράσεων με στόχο την επίλυση προβλημάτων του Δήμου Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την παροχή υπηρεσιών Πληροφορικής, τη διαχείριση θαλάσσιων πόρων, τον τουρισμό, την ενέργεια, όσον αφορά στα οποία η επιστημονική και τεχνολογική γνώση και η εμπειρία του «Δημοκρίτου» μπορούν να συνεισφέρουν προς ανάδειξη και επίλυσή τους. Η ισχύς της προγραμματικής συμφωνίας είναι για 10 έτη. Αναφερόμενος, χθες, στο θέμα αυτό ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι η λειτουργία του παραρτήματος θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Καλαμάτας, αφού στη λειτουργία του προβλέπονται από εργασίες και διεθνή σεμινάρια μέχρι και κέντρο μεταπτυχιακών σπουδών. "Το παράρτημα του Δημόκριτου είναι σαν να λειτουργεί στην Καλαμάτα ένα πανεπιστήμιο θετικής κατεύθυνσης", σχολίασε χαρακτηριστικά. Α.Π. - 

***  Η «Ανάκριση» του Πέτερ Βάις… 

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους Καλαματιανούς να βρουν ευκαιρία και να παρακολουθήσουν το έργο που ανέβασε η “Θεατρική Διαδρομή” και θα παρουσιάζεται μέχρι τις 24 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο. Μιλάμε για το έργο του Πέτερ Βάις, “Η Ανάκριση”. Γιατί μετά κανείς δε θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει. Ή ότι δε θυμάται. Φασισμός = Καπιταλισμός. Καθόλου τυχαία, ο Βάις επιλέγει να κλείσει το έργο του με τα λόγια του συνηγόρου των εγκληματιών του Άουσβιτς «Αυτά τα αδικήματα θα έπρεπε να έχουν παραγραφεί»! Πράγματι, αυτό έγινε. Τα αδικήματα των πραγματικών εγκληματιών παραγράφηκαν! Στο εδώλιο δεν κάθισε ποτέ η «Κρουπ». Στο εδώλιο δεν κάθισε η «Ντόιτσε Μπανκ». Η τράπεζα της Μέρκελ και του Σόιμπλε, που έχει αναλάβει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ως σύμβουλος των ελληνικών κυβερνήσεων, είναι η ίδια «Ντόιτσε Μπανκ» που χρηματοδότησε τη δημιουργία και λειτουργία των ναζιστικών φούρνων του Άουσβιτς. Στο εδώλιο δεν κάθισε η πασίγνωστη «Ζήμενς». Στο εδώλιο δεν κάθισαν, επίσης, η αμερικανική πολυεθνική “ΙΒΜ”. Η οργάνωση των 78 ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης έγινε με τεχνολογία της “ΙΒΜ”. Η «Standard Oil», των συμφερόντων Ροκφέλερ, στη διάρκεια του πολέμου, εκτός από τους συμμάχους προμήθευε με καύσιμα και τον Άξονα. Η «General Motors». Χιλιάδες θωρακισμένα αυτοκίνητα, φορτηγά και τανκς για το γερμανικό στρατό κατασκευάστηκαν από την «General Motors». «Ό,τι συμφέρει την General Motors συμφέρει την Αμερική», έλεγε ο Αϊζενχάουερ. Η «Ford». Το 1/3 των φορτηγών της Βέρμαχτ το κατασκεύασε η αμερικανική πολυεθνική «Ford». Η τράπεζα «UBC»…. Ο κατάλογος είναι μακρύς… (το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από παράσταση στην Αθήνα και συγκεκριμένα από το θέατρο “Τζένη Καρέζη). Α..Π. - 

*** Λοξοδρομώντας από την επικαιρότητα…         
  Κάθε που κυριαρχεί κάποιο μεγάλο θέμα στην επικαιρότητα –να, όπως τώρα με το Προσφυγικό–, νιώθω ενστικτωδώς την ανάγκη να λοξοδρομήσω. Και καταφεύγω στις σημειώσεις της εβδομάδος, τις πολύτιμες, που περιμένουν σιωπηλές στη γωνία...
 Έτσι και προχθές, βγήκα μια μικρή βόλτα, έριξα μια ματιά στον Ταΰγετο και επιστρέφοντας άνοιξα το σημειωματάριο:
Υψηλό επίπεδο: Τι νομίζετε πως έκανε η «Μερσεντές» για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της BMW; Έστειλε τις ευχές της στη μεγάλη ανταγωνίστρια με μια καταχώριση στις εφημερίδες και στα σόσιαλ μήντια! Στο μέσον της καταχώρισης υπάρχει η χαρακτηριστική μάσκα των αυτοκινήτων της BMW και κάτω από αυτήν σημειώνονται τα εξής: «Σας ευχαριστούμε για τα 100 χρόνια ανταγωνισμού. Τα προηγούμενα τριάντα ήταν βαρετά». Και κάτω δεξιά στην καταχώριση υπάρχει το σήμα της «Μερσεντές»... Τι να πρωτοπείς γι’ αυτήν την υψηλής αισθητικής –και ευφυΐας– καταχώριση; Μονάχα μία λέξη: respect!
 Ειδομένη: Μιάς και σχεδόν όλα έχουν ειπωθεί για την τραγική κατάσταση που επικρατεί εκεί, απλώς δυό-τρία πράγματα που (επίσης) παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Το πρώτο: Λίγο χαλίκι, ρε παιδιά, έγραψε η Kontranews, κι έχει δίκιο. Μα κανένας δεν το σκέφτηκε, ώστε να μην ζούνε μέσα στο νερό και τις λάσπες οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες;
Το δεύτερο, από τα σόσιαλ μήντια: «Ειδομένη: η Μύκονος του επαγγελματικού ανθρωπισμού». Το σχόλιο φωτογραφίζει καλλιτέχνες και ακτιβιστές τύπου Άι Γουέι που δεν χάνουν ευκαιρία για προσωπική προβολή. Και το τρίτο αφορά το όνομα Ειδομένη. Πρόκειται για αρχαία πόλη Πελαγόνων, η οποία κατακτήθηκε πρώτα από τους Παίονες και μετά από τους Κρήτες. Αργότερα ενσωματώθηκε στο Μακεδονικό κράτος. Οφείλει την ονομασία της στον ιδρυτή της ή στην Ειδομένη, κόρη του Φέρητος, γιου του Μακεδόνα... Αυτά βρήκα στο Google. Πάντως προχθές ο Πάγκαλος από το ράδιο την αποκαλούσε Ειδομενή...
Λατινική Αμερική: Η Βενεζουέλα του αείμνηστου Τσάβες δεινώς δοκιμάζεται και απειλείται με χρεοκοπία. Η Βολιβία στρέφει την πλάτη στον μέχρι πρότινος λαοπρόβλητο Έβο Μοράλες. Η Αργεντινή έπεσε στα χέρια των συντηρητικών. Και η Βραζιλία κοχλάζει: η Ρούσεφ κλυδωνίζεται, έχοντας χάσει την υποστήριξη των λαϊκών στρωμάτων, και ο Λούλα, ο μέντοράς της, βρίσκεται στη δίνη του μεγάλου σκανδάλου της Petrobras... Άσχημα τα μαντάτα για την αριστερή προοπτική της Λατινικής Αμερικής.
Νέα Υόρκη: Ένα στα έξι μπαρ έχει κλείσει στις γειτονιές της αμερικάνικης μεγαλούπολης την τελευταία δεκαετία. Ας όψονται τα ακριβά ενοίκια και η αυξημένη τηλεθέαση ορισμένων σειρών...
ΣΥΡΙΖΑ: Το είπε ο Στέλιος Κούλογλου: Η κυβέρνηση αυτή δε θα πέσει από το Ασφαλιστικό, αλλά λόγω απειρίας, ανικανότητας και εγκληματικής αδιαφορίας. «Ούτε τα απλούστερα προβλήματα του κόσμου δεν μπορούμε να λύσουμε», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ... Αν συνυπολογιστεί το ότι η κυβέρνηση, όσο περνάει ο καιρός, μοιάζει απελπιστικά στη συμπεριφορά και στο ύφος με τις προηγούμενες, τότε πολύ φοβάμαι ότι η «πρώτη φορά Αριστερά» θα μείνει στην Ιστορία ως παράδειγμα προς αποφυγήν... Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Στην Καλαμάτα την ερχόμενη Δευτέρα ο Γιάννης Τσιρώνης 

Σενάρια και ελπίδες για τη διαχείριση των απορριμμάτων Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να δει το ποτήρι μισογεμάτο, οι επόμενες ημέρες κρίνονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 11.00 θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, όπου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και θα συνεργασθεί με το δήμαρχο για μια σειρά ζητημάτων, με κύριο αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι μια καλή είδηση. Κι αυτό, γιατί ευελπιστούμε, επιτέλους, να μάθουμε τι πρόκειται να κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος για το επίμαχο θέμα, το οποίο ταλαιπωρεί την περιοχή για 30 και πλέον χρόνια. Μέχρι σήμερα έχουν γραφεί πολλά. Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η αρμόδια διυπουργική επιτροπή συζητά με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ τη βελτίωση των όρων της υπό υπογραφή σύμβασης και ότι έχουν βρεθεί κοινά σημεία πλεύσης. Βέβαια, το επίμαχο ζήτημα είναι τι θα κοστίσει η συμφωνία για τους δημότες. Τις προηγούμενες μέρες δε, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μεταφράζοντας τα όσα συμβαίνουν μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες, εκτίμησε ότι η περίοδος που "ο ρυπαίνων δεν πλήρωνε" τελείωσε. Απομένει να μάθουμε το ύψος της τιμής, καθώς και το τι πρόκειται να γίνει με το σταθμό μεταφόρτωσης στη Μεσσηνία. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** ΣΕΙΣΜΟΣ! Τελειώνουν την ορθοδοξία! Δείτε ποιον φέρνουν στην χώρα οι ανθέλληνες...

~ Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λέσβο.
Ο ποντίφικας αναμένεται να επισκεφτεί την Λέσβο, ώστε να έχει προσωπική ενημέρωση για το μεταναστευτικό και τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή, ωστόσο πολλοί Έλληνες δεν ενθουσιάστηκαν με τον ερχομό του "μακαριότατου".
Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ώρες, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τρία βίντεο, που παρουσιάζουν ένα άλλο "πρόσωπο" του ποντίφικα και μάλιστα ανίερο.
Πριν δείτε τα εν λόγω βίντεο, υπενθυμίζουμε ότι για την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου, η Ιερά Σύνοδος ανέφερε στην ανακοίνωση της ότι:
«Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα, άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.»
Video 1 , Satanic Horns Hand Sign Thrown Up by Pope Francis ¿ : https://youtu.be/eY5ptzi7kh4 .-
Video 2 , 666 Spotted on Vatican Robes! Mark of the Beast : https://youtu.be/o9eHyNEJbYE .-
Video 3 , Τα περιστέρια της Ειρήνης του Πάπα δέχονται επίθεση από κοράκι & γλάρο! 26.1.2014 : https://youtu.be/CL1a-uCyHko  .-

***  Ετοιμάζεται 3ος Παγκόσμιος! Αυτή είναι η απόδειξη... 

~   Ανησυχητική αύξηση έχει παρουσιάσει η δαπάνη των κρατών, για τον εξοπλισμό των στρατιωτικών δυνάμεων και την ενίσχυση των αμυντικών συστημάτων.
Τα στοιχεία που παρουσίασε το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), είναι εντυπωσιακά, καθώς ύστερα από την μείωση που είχαν παρουσιάσει οι δαπάνες για τον στρατιωτικό εξοπλισμό, τα τελευταία 4 χρόνια, ξαφνικά υπήρξε ραγδαία αύξηση.
Το γεγονός ότι η Δύση, έχει παρουσιάσει επιθυμία για ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων, προμηνύει ότι αναμένονται απρόβλεπτα γεγονότα, ακόμη και πολεμικό επεισόδιο.
Ο ερευνητής του SIPRI, Σαμ Πέρλο-Φρίμαν, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ, παραμένουν σταθερά στην πρώτη θέση για τις δαπάνες σε στρατιωτικά μέσα, ενώ εξήγησε πως μια από τις εξηγήσεις που δίνονται για την εν λόγω αύξηση, είναι ο "πόλεμος" εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης, Ισλαμικό Κράτος και η Ρωσία...
«Οι λόγοι αυτής της αλλαγής της τάσης είναι η Ρωσία, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το NATO», δήλωσε ο Πέρλο-Φρίμαν.
Η Ρωσία όπως φαίνεται παραμένει ο "φόβος" της Αμερικής και των υπόλοιπων κρατών, όπως αποδεικνύεται από την έρευνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, η Κίνα έρχεται στην δεύτερη θέση, με τον προϋπολογισμό της να φτάνει τα 215 δισεκ. δολάρια, ενώ η Ρωσία κατακτά ην 4η θέση με προϋπολογισμό 66,4 δισεκατομμύρια.

***  Δραματική είδηση! Αλλάζουν τα πάντα! Τρόμος στο Υπ. Άμυνας...

~  Η μετάβαση του Γενικού Γραμματέα του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Dore Gold, στην Κωνσταντινούπολη, πριν από λίγες ημέρες κίνησε υποψίες για τις σχέσεις των δυο κρατών που πλέον επαληθεύονται...
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν συμφιλιωθεί, κάτι που αποδεικνύεται πλέον από τις πράξεις των ηγετών τους.
Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρέουβεν  Ριβλίν, έχουν συχνή τηλεφωνική επικοινωνία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος έχει εκφράσει ανοιχτά στην κυβέρνηση του Ισραήλ την επιθυμία για συμφιλίωση.
Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, δήλωσε σχετικά: «επιθυμούσαμε πάντοτε ορθές σχέσεις με την Τουρκία και δεν είμαστε εμείς που αλλάξαμε την πορεία των σχέσεων», ανέφερε ο κ. Νετανάχιου και συμπλήρωσε πως: «αν είναι δυνατόν, θα θέλαμε να  αποκαταστήσουμε φυσιολογικές σχέσεις».
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, καθώς θα αλλάξουν οι γεωστρατηγικοί χώροι, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρό "πρόβλημα" στην Ελλάδα και ανησυχίες στο υπουργείο Άμυνας.
Ωστόσο βασικός όρος του Ισραήλ, για να επιτευχθεί η συμφωνία, είναι ο τερματισμός της λειτουργίας του αρχηγείου της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, ενώ από την τουρκική πλευρά,  ζητείται η κατάργηση του εμπάργκο στην Γάζα.
Εφόσον βρεθούν λύσεις στα εν λόγω ζητήματα, τα δυο κράτη θα χαιρετίσουν την συνεργασία τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Όπως όλα δείχνουν, ο ηγέτης της Τουρκίας, χάνει τους "συμμάχους" που είχε αποκτήσει στην Δύση και πλέον αναζητεί συνεργασία με κράτη της Ανατολής, ενόψει της ρωσικής απειλής που δεν κοπάζει, επηρεάζοντας σημαντικά και την Ελλάδα.

*** Αποκάλυψη! Αυτό είναι το "βρώμικο" πολιτικό σύστημα σύμφωνα με...  
~ Η αποκαλύψεις δημοσιογράφων, σε συνεργασία με 107 εφημερίδες της Διεθνής κοινότητας, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία και για τους Έλληνες πολιτικούς.
Πιο συγκεκριμένα, τα "Panama Papers" εμπλέκουν πολιτικούς του σήμερα αλλά και του "χτες", όπως την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μέχρι και τον Αντρέα Παπανδρέου.
Εκτός λοιπόν, από το όνομα του κ. Παπασταύρου, που εμπλέκεται για την δημιουργία offshore εταιρειών, για χάρη επιφανών προσώπων, ήρθαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τους υπεύθυνους υποκλοπών και ανθελληνικών ενεργειών.
Τα έγγραφα αναφέρουν τις υποκλοπές που πραγματοποιήθηκαν στην δεκαετία του 90', ως ευθύνη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της κόρης του Ντόρας Μπακογιάννη.
Μάλιστα το εν λόγω σκάνδαλο, έχει ονομαστεί "Mitsotakis-gate".
Όπως υποστηρίζουν τα έγγραφα, οι υποκλοπές εκείνης της περιόδου, αποσκοπούσαν στην ευνοϊκή αντιμετώπιση της Ελλάδας από την Αμερική και γι' αυτό τον λόγο, η τότε κυβέρνηση προωθούσε την ένταξη της Τουρκίας στην ΔΕΕ...

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που παραθέτουν τα έγγραφα, οι Μητσοτάκης-Μπακογιάννη, είχαν προειδοποιήσει τους διπλωμάτες για άκρα μυστικότητα, καθώς θα υπήρχε ταραχή, σε περίπτωση που η αντιπολίτευση μάθαινε για τις εν λόγω ενέργειες, υπέρ της Τουρκίας.
Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό, αν υπήρξε χρηματική δωροδοκία στην τότε κυβέρνηση, ώστε να προωθήσει τις επιθυμίες και τα σχέδια των αμερικανών, ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα, περαιτέρω πληροφορίες.
P.S Το voicenews. gr, σας παραθέτει τις πληροφορίες που έφτασαν στα ειδησεογραφικά desks του site, χωρίς να υιοθετεί την είδηση.
Τις επόμενες ώρες αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, αλλά και από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

***  Δηλώσεις "φωτιά"! "Βγαίνατε από το μνημόνιο αλλά ο Τσίπρας άλλαξε δρόμο..."

~ Η νέα συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάντις Ντομπρόβσκις, έχει προκαλέσει πολιτικό "σεισμό" στην κυβέρνηση.
Ο κ. Ντομπρόβσκις, ανέφερε πως "βγαίνατε από το μνημόνιο το 2014, αλλά ο Τσίπρας άλλαξε δρόμο...", δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις και δυσαρέσκεια στους Έλληνες πολίτες.
Μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κομισιόν είπε: «το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ακόμα είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών και ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο.»
Ο Βάντις Ντομπρόβσκις, τόνισε ότι: «ξέρουμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν αλλού (...) Η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική. Αυτό δυστυχώς υπονόμευσε την ανάπτυξη, υπονόμευσε την οικονομική σταθερότητα και ως αποτέλεσμα εκεί που στην αρχή του 2015 προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5% για το 2015, τώρα η εκτίμησή μας είναι 0%.Βλέπουμε ότι αυτή η οικονομική αστάθεια έπληξε σφόδρα την ελληνική οικονομία».

*** Αυτός είναι ο νέος γ.γ Διαχείρισης Προσφυγικού...

~ Το επόμενο βήμα ύστερα από την ψήφιση του νομοσχεδίου, για το μεταναστευτικό ζήτημα, είναι η σύσταση Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Προσφυγικού.
Εντός του μήνα αναμένεται η σύσταση της Γραμματείας, επικεφαλής της οποίας, θα είναι ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος στο παρελθόν είχε τελέσει βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης ενημερώθηκε χτες για τις αρμοδιότητες του και τις ενέργειες που καλείται να πραγματοποιήσει, από τον Βασίλη Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας που ασχολείται μόνο με την διαχείριση των μεταναστών.
Ο κ. Βουδούρης είναι γιατρός και ασχολείται με την πολιτική, από το 2009. Αρχικά με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο διαγράφηκε λίγο αργότερα και στην συνέχεια με την ΔΗΜΑΡ, από την οποία επίσης διαγράφηκε...

***  Στους Έλληνες ούτε ευχαριστώ αλλά στους μετανάστες τα δίνουν όλα!

~ Η γυναίκα που δώρισε στο «Παναρκαδικό» νοσοκομείο, τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων δεν μπορούσε να αποκτήσει βιβλιάριο ασθενείας.
Η κα. Γιαννούλα Γκουντάνη, έμενε για αρκετά χρόνια στην Αυστραλία, αλλά πλέον επέστρεψε και αποφάσισε να δωρίσει το σχετικό υπέρογκο ποσό, στο «Παναρκαδικό» νοσοκομείο, εις μνήμην του συζύγου της, ωστόσο η πολιτεία δεν μπήκε καν στον κόπο να την ευχαριστήσει.
Αντιθέτως, άφησε την κα Γκουντάνη ανασφάλιστη και μόνο όταν ανέφερε το ζήτημα, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, κινητοποιήθηκε το αρμόδιο υπουργείο.
Μια ελληνίδα που βοήθησε τον τόπο, δεν δέχτηκε ούτε ευχαριστώ, μέχρι να βρεθεί κάποιος να αναφέρει την συγκεκριμένη αδικία, την ίδια ώρα που χιλιάδες μετανάστες αντιμετωπίζονται ευνοϊκά...

*** Μέρκελ και Λαγκάρντ σε Τσίπρα:’’Ξέχνα το κούρεμα!’’

~  Μπορεί το τελευταίο διάστημα το Βερολίνο και το ΔΝΤ να έχουν σημαντικές διαφωνίες, όμως όσον αφορά το ελληνικό χρέος έρχονται να… ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δηλώσουν την αντίθεση τους.
Η ελληνική πλευρά υποστήριζε πως η Γερμανία επιθυμούσε να αποπέμψει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα αλλά κάτι τέτοιο δεν υφίσταται…
«Η Γερμανία θέλει την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως αυτή τη στιγμή, στο νομικό πλαίσιο της ευρωζώνης, δεν είναι δυνατό ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο Αλέξης Τσίπρας χάνει συνεχώς έδαφος για την ρύθμιση του χρέους που πλέον δεν βρίσκει ανταπόκριση από κανέναν...

*** Ξεκίνησαν οι φορολογικές δηλώσεις μέσω του Taxis

~  Την Τρίτη που μας πέρασε μετά τις 22:00 άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Οι φορολογούμενοι που θα δηλώσουν τα εισοδήματα τους θα έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε 3 διμηνιαίες δόσεις.
Η καταβολή των δόσεων:
-Την 1η δόση έως τέλος Ιουλίου
-Τη 2η δόση έως τέλος Σεπτεμβρίου και
-Την 3η δόση έως τέλος Νοεμβρίου

***  "Τέλος" στα αναπηρικά επιδόματα! Δείτε τι έρχεται... 

~  Ύστερα από την φορολογική "βροχή" που αναμένεται να υποστούν οι Έλληνες, το ΔΝΤ φαίνεται πως ζητά επιπλέον μέτρα.
Αυτή την φορά, το κουαρτέτο επιθυμεί περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και μάλιστα άμεσα, γεγονός που πρόκειται να προκαλέσει αντιδράσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας, το ΔΝΤ ζήτησε κατά την συνάντηση που είχε με την ελληνική πλευρά, τα επιδόματα να συνυπολογίζονται  με τα εισοδηματικά κριτήρια, για την παροχή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Η εν λόγω επιθυμία του κουαρτέτου έχει προκαλέσει ανησυχίες στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο δεν ισχύει για καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

***  Ξεσάλωσαν οι ''πρόσφυγες''! Απείλησαν να πετάξουν βρέφος… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Απίθανες σκηνές στο λιμάνι του Πειραιά!
Οι λιμενικοί έλαβαν την εντολή να μεταφέρουν τους μετανάστες σε άλλους καταυλισμούς όμως συνάντησαν μια σθεναρή αντίσταση…
Ένας λαθρομετανάστης άρπαξε ένα μωρό από μια γυναίκα και εκβίασε τους λιμενικούς απειλώντας θα το πετάξει!
Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει η Ελλάδα να δείξει την αλληλεγγύη της...
Video  , Χάος στον Πειραιά: Μετανάστης απείλησε να πετάξει το μωρό του στη θάλασσα! : https://youtu.be/vTyH-nCPmJs  .-

***  Ήρθαν για να μείνουν οι ‘’πρόσφυγες’’! Απόφαση ΣΟΚ του Υπουργείου Οικονομικών!

~  Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την δρομολόγηση στρατηγικού σχεδιασμού εποικισμού της χώρας!
Όπως διαπιστώνεται στο παρακάτω έγγραφο, συστήνεται επιτροπή για τον έλεγχο του κέντρου προγραμματισμού και οικονομικών ερευνών με 4 θεματολογίες που περιλαμβάνουν:
α. Χαρτογράφηση μεταναστευτικών ροών
β. Δημοσιονομικές δαπάνες
γ. Οικονομική επίδραση στους κλάδους της οικονομίας
δ. Κοινωνική ενσωμάτωση στην χώρα (!)
Το τελευταίο θέμα αποτελεί και το πιο ακραίο αφού οι κυβερνώντες επιθυμούν να ενσωματώσουν μόνιμα στην κοινωνία τους λαθρομετανάστες….

***  Αυτή είναι η νομοθεσία περί βοτάνων! Ενημερωθείτε...

~  Στις ΗΠΑ ο νομικός ορισμός ενός φαρμάκου είναι οτιδήποτε επιδρά στη δομή ή τη λειτουργία του σώματος και πωλείται για τη θεραπεία, πρόληψη ή καταπράυνση μιας ασθένειας. Φυσικά και οι τροφές μπορούν να επιδρούν στη δομή και λειτουργία του σώματος, αλλά δεν γίνονται φάρμακα, εκτός και αν πωλούνται για την πρόληψη ή θεραπεία ασθενειών. Αν αυτή η διάταξη δεν ήταν νόμος, τότε όλες οι τροφές θα ήταν φάρμακα, επειδή όλες οι τροφές επιδρούν στη δομή ή τη λειτουργία του σώματος.
Για να ισχυριστεί ένας κατασκευαστής ότι ένα συστατικό θα δράσει στα συμπτώματα μιας ασθένειας, το συστατικό πρέπει να μπει σε μια σειρά αυστηρών τεστ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Αυτά τα τεστ παίρνουν πολλά χρόνια και τα κόστη ανέρχονται σε εκατομμύρια. Αυτοί οι νόμοι τίθενται σε ισχύ κυρίως λόγω των προβλημάτων με τα χημικά φάρμακα που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν πολύ βλαβερές παρενέργειες. Αυτοί οι νόμοι βοηθούν στην προστασία του κοινού εναντίον της εισαγωγής χημικών συστατικών που δεν έχουν αποδεδειγμένη δράση ή που μπορεί να έχουν πολύ τοξικές παρενέργειες. Δυστυχώς αυτοί οι νόμοι περιορίζουν τη χρήση των φυτικών συστατικών ως φαρμάκων.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες βασίζονται σε πατέντες, για να καλύψουν τα τεράστια έξοδα που απαιτούνται για την απόδειξη ενός νέου φαρμάκου. Ως εκ τούτου, ενδιαφέρονται για ένα μοναδικό χημικό συστατικό, επειδή μια ειδική μοριακή δομή μπορεί να πατενταριστεί. Ωστόσο ένα φυσικό συστατικό, όπως το σκόρδο, δεν μπορεί να πατενταριστεί. Παρά το γεγονός ότι το σκόρδο έχει αποδεδειγμένες αντιβιοτικές επιδράσεις, δεν μπορεί να πουληθεί στην αγορά γι’ αυτό τον σκοπό. Για να πουλήσει μια εταιρεία το σκόρδο ως αντιβιοτικό, θα έπρεπε να περάσει τις απαιτήσεις των ελέγχων της FDA (Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων), για να αποδείξει ότι το σκόρδο ήταν αποτελεσματικό και σε ποια δόση.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όταν μια εταιρεία θα ολοκλήρωνε όλη αυτή την έρευνα, δεν θα είχε τρόπο να καλύψει την επένδυσή της. Ο καθένας θα μπορούσε να αγοράσει το σκόρδο στο μανάβικο με λίγα χρήματα ή να το καλλιεργήσει στον κήπο του. Κανένας δεν θα αγόραζε σκόρδο στην ακριβή τιμή που η εταιρεία θα έπρεπε να το πουλήσει για να πληρώσει για την έρευνα.
Έτσι οι ερευνητές των φυτικών φαρμάκων κοιτάνε να απομονώσουν χημικά που μπορούν να τροποποιηθούν και να πατενταριστούν. Ως αποτέλεσμα, ερωτήσεις όπως οι ακόλουθες δεν έχουν επαρκώς ερευνηθεί: Είναι τα φυτά ασφαλέστερα από τα απομονωθέντα χημικά στα εργαστήρια; Έχουν τα βότανα συστατικά που τροποποιούν ή καταπραΰνουν τις αρνητικές παρενέργειες μερικών φαρμακευτικών χημικών που περιέχουν; Υπάρχει μια συνεργιστική δράση σε όλο το φυτό, όπως συνδυασμός φαρμακευτικής και διατροφικής δράσης;
Διάφορες παρατηρήσεις σχετικά με την στοματική λήψη των βοτάνων συνηγορούν υπέρ της ιδέας περί ισορροπίας και συνέργειας. Το digitalis για παράδειγμα είναι ένα ισχυρό βοτανικό διεγερτικό χρησιμοποιούμενο ευρέως στη συμβατική ιατρική. Το φάρμακο υπάρχει σήμερα σε καθαρή μορφή, αλλά εξάγεται ακόμα από το φυτό digitalis purpurea που συχνά ονομάζεται floxglove. Ένας γιατρός διδάσκεται να αναγνωρίζει την υπερδοσολογία του digitalis, όταν ο ασθενής αρχίζει να έχει καρδιακή αρρυθμία, μια σοβαρή παρενέργεια αυτού του φαρμάκου. Πολύ πριν αναπτυχθεί το digitalis, οι βοτανολόγοι χρησιμοποιούσαν το floxglove για να θεραπεύσουν την υδρωπικία και ό,τι ονομάζουμε σήμερα συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Ο βοτανολόγος προειδοποιείτο για την υπερδοσολογία του floxglove, όταν ο ασθενής παραπονιόταν για ερεθισμό του στομαχιού του, που πάντα συνέβαινε πριν την έναρξη της αρρυθμίας. Η φύση, φαίνεται, παρέχει μια φυσική προστασία κατά της υπερδοσολογίας του flox¬glove κάνοντας το στομάχι του ασθενούς που το παίρ¬νει να καίγεται, προειδοποιώντας τον κατ’ αυτόν τον τρόπο να μην παίρνει το βότανο, διαφορετικά θα γίνει πιο άρρωστος (δηλαδή θα έχει αρρυθμία).
Η lobelia συχνά κατηγορείται ως τοξικό φυτό, επειδή περιέχει λομπελίνη και τα σχετιζόμενα με αυτό αλκαλοειδή, τα οποία, όταν δρουν μόνα τους, είναι κατασταλτικά του νευρικού συστήματος, προκαλώντας αδύναμους παλμούς, κώμα και θάνατο. Στη σωστή δόση όμως αυτά τα αλκαλοειδή χαλαρώνουν το σώμα και ειδικά το αναπνευστικό σύστημα, και είναι έτσι χρήσιμα στη θεραπεία του άσθματος και στο σπαστικό κόλον. Αν και η ασφαλής χορήγηση των αλκαλοειδών της lobelia απαιτεί ιατρική παρακολούθηση, η κατανάλωση του βότανου lobelia δεν χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση. Η φύση έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό προστασίας από υπερδοσολογία στη lobelia, που κάνει μια υπερβολική δόση να βγει από το σώμα με έντονο εμετό.
Άλλες παρατηρήσεις προτείνουν τρόπους με τους οποίους τα φυτά μπορούν να επιδεικνύουν συνεργισμό. Υπάρχουν συχνά συσχετίσεις μεταξύ της διατροφικής αξίας ενός φυτού και της φαρμακευτικής του δράσης. Για παράδειγμα, τα διουρητικά κάνουν τα νεφρά να παράγουν περισσότερα ούρα. Μια από τις πιο συχνές παρενέργειες των χημικών διουρητικών είναι ότι διώχνουν το κάλιο από το σώμα και συχνά απαιτείται συμπλήρωμα καλίου για μακροχρόνια χρήση διουρητικών. Τα φυτικά διουρητικά από την άλλη περιέχουν συχνά κάλιο σε σημαντικές ποσότητες, αποφεύγοντας έτσι αυτή την βλαβερή παρενέργεια.
Η βαλεριάνα είναι ένα άλλο παράδειγμα συνέργειας μέσα στα φυτά. Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο με ηρεμιστικές ιδιότητες. Περιέχει επίσης ασβέστιο σε υψηλές ποσότητες. Στην πραγματικότητα περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου από όλα τα βότανα που έχουν εξεταστεί. Υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα έχουν ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Γι’ αυτό και ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν τον ύπνο έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να κοιμηθούν. Η διατροφική αξία της βαλεριάνας συμπληρώνει τη φαρμακευτική της δράση.
 ΜάριοςΔημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

*** ΑΥΤΗ είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ για τους ''πρόσφυγες'' που κρύβουν ΟΛΑ τα ΜΜΕ!


~  Πολλά ακούγονται και ακόμα περισσότερα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με τους ''πρόσφυγες'' που όπως φαίνεται τελικά ήρθαν για να μείνουν και όχι για να φύγουν.
Οι περισσότεροι υποστηρικτές της όλης κατάστασης επικαλούνται την Σύμβαση  της Γενεύης του 1951, για τα δικαιώματα των ''προσφύγων'' μόνο που ίσως τελικά δεν γνωρίζουν ότι η εν λόγω σύμβαση δεν ισχύει για την δεδομένη κατάσταση!
Παρακάτω θα διαβάσετε όλες τις απαντήσεις για τα σημαντικότερα ερωτήματα που έχουν προκύψει εφόσον κανένα ΜΜΕ δεν τολμάει να τις αποκαλύψει!
Μπορεί η Σύμβαση να λύσει τα προσφυγικά προβλήματα;
Οι άνθρωποι γίνονται πρόσφυγες, είτε ως μεμονωμένα άτομα είτε ως μέρος μαζικών εξόδων, εξαιτίας πολιτικών, θρησκευτικών, στρατιωτικών ή άλλων προβλημάτων που συμβαίνουν στη χώρα τους.
 Η Σύμβαση δε σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει αυτά τα αρχικά προβλήματα, αλλά για να διευθετήσει τις συνέπειές τους προσφέροντας στα θύματα κάποιο βαθμό διεθνούς προστασίας ή και άλλη βοήθεια, και τελικά βοηθώντας τους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.
 Η προστασία μπορεί να συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο δίνοντας μια γενικότερη λύση, όμως καθώς ο αριθμός των προσφύγων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γίνεται φανερό ότι η ανθρωπιστική δράση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πολιτική δράση στην επίλυση ή στην αποφυγή μελλοντικών κρίσεων.
 Ποιες υποχρεώσεις έχει ο πρόσφυγας;
 Οι πρόσφυγες υποχρεούνται να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας ασύλου. Είναι οι υπογράφουσες τη Σύμβαση χώρες υποχρεωμένες να δίνουν μόνιμο άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες; Η Σύμβαση δεν παρέχει αυτόματη ή μόνιμη προστασία. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πρόσφυγες θα ενταχθούν μόνιμα στη χώρα ασύλου, ενώ άλλες όπου ένα άτομο μπορεί να παύσει να είναι πρόσφυγας όταν οι λόγοι της προσφυγικής του ιδιότητας παύσουν να υπάρχουν.
 Η ιδανική λύση για τα εκτοπισμένα άτομα είναι ο εθελοντικός επαναπατρισμός, εφόσον οι συνθήκες στη χώρα καταγωγής το επιτρέπουν. Ποιοι δεν καλύπτονται από τη Σύμβαση;
 'Άτομα τα οποία έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ειρήνης, εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή κάποιο σοβαρό μη-πολιτικό έγκλημα εκτός της χώρας ασύλου. Μπορεί ένας στρατιώτης να θεωρηθεί πρόσφυγας; Ο πρόσφυγας είναι πολίτης.
 Ένα άτομο που συνεχίζει να παίρνει μέρος σε στρατιωτικές δραστηριότητες δεν μπορεί να λάβει άσυλο. Χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση, μπορούν να αρνηθούν να δεχθούν υποψήφιους πρόσφυγες;
Όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση, είναι υποχρεωμένες να παρέχουν βασικές αρχές προστασίας, βάσει του διεθνούς δικαίου. Κανένας πρόσφυγας, για παράδειγμα, δεν πρέπει να επιστραφεί σε έδαφος όπου υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.
 Τι σημαίνει ''φορέας δίωξης''; Είναι ένα άτομο ή μία οργάνωση -κυβερνήσεις, επαναστάτες ή άλλες ομάδες -που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η προέλευση πάντως της δίωξης δεν είναι αποφασιστικής σημασίας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το κατά πόσο ένα άτομο έχει ανάγκη διεθνούς προστασίας, εφόσον η χώρα καταγωγής του δεν μπορεί να την παρέχει.
 Η ''προσωρινή προστασία'' διαφέρει από τη Σύμβαση του 1951; Σε διάφορες περιπτώσεις μαζικών εισόδων ανθρώπων, όπου οι διαδικασίες ασύλου δεν μπορούν να λειτουργήσουν, τα κράτη εφαρμόζουν την ''προσωρινή προστασία'', όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία στις αρχές του 1990.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, η προσωρινή προστασία λειτουργεί προς όφελος τόσο των κυβερνήσεων όσο και των ίδιων των αιτούντων άσυλο, μόνο όμως συμπληρωματικά, δεν αντικαθιστά την προστασία που παρέχει η Σύμβαση. Κάποιες χώρες, όπως οι Ευρωπαϊκές έχουν κατακλυστεί από πρόσφυγες;
 Η Ευρώπη έχει φανεί πολύ μεγαλόψυχη στους πρόσφυγες, λαμβάνοντας υπόψη και τις διάφορες συγκρούσεις στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990. Όμως το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου προσφυγικού πληθυσμού, φιλοξενείται από τις πιο φτωχές και λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, κυρίως στην Αφρική.
 Μπορεί μια χώρα να θεωρηθεί ''ασφαλής'' με την έννοια ότι δεν μπορεί να προκαλέσει πρόσφυγες;
Όχι. Ακόμα και σε χώρες όπου γενικά δεν υπάρχει σοβαρός φόβος δίωξης, οι ισχυρισμοί των πολιτών της χώρας αυτής πρέπει πάντα να εξετάζονται. Πρέπει να παραπέμπονται σε ταχύρυθμες διαδικασίες υπό τον όρο ότι ο αιτών άσυλο έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει την υπόθεση της απουσίας κινδύνου. Πως μπορεί η Κύρωση της Σύμβασης να παρουσιαστεί σε μία ανησυχούσα κυβέρνηση ή τοπικό πληθυσμό;
 Μερικές τοπικές ανησυχίες συνδέονται με παρερμηνεία ή παρανόηση. Η Σύμβαση και το Πρωτόκολλο δεν αποτελούν παρά το νομικό πλαίσιο βάση του οποίου και τα Κράτη μπορούν να αναπτύξουν την πολιτική της όσον αφορά στους πρόσφυγες και μάλιστα οι υποχρεώσεις που βαρύνουν τις Κυβερνήσεις δεν είναι τόσο περιοριστικές, όσο συχνά θεωρείται.
 Το να ανέχεται κανείς πρόσφυγες αντί να τους παρέχει νομική παρουσία, μπορεί να συντελέσει στη δημιουργία μιας "γκρίζας ζώνης" η οποία θα μπορούσε να υποτροπιάσει και να προκαλέσει ένα σοβαρό ζήτημα πολιτικό ή ασφάλειας.
Περιορίζεται η κρατική κυριαρχία από την αποδοχή της Σύμβασης; Η κυριαρχία δεν είναι ποτέ απόλυτη. Οι διεθνείς σχέσεις προϋποθέτουν ένα λογικό και αποδεκτό επίπεδο συμβιβασμού. Τα αντιπροσωπευτικά όργανα των προσφύγων συμβιβάζουν το κρατικό ενδιαφέρον με την προστασία. Η παροχή ασύλου όμως, για παράδειγμα, δεν έχει συμπεριληφθεί στις αρμοδιότητές τους αλλά συνεχίζει να εναπόκειται στην αποκλειστική διάθεση των κυβερνήσεων.

***  Τις κυβερνήσεις δεν τις βγάζουν αυτοί που ψηφίζουν!


~  Του Αθανάσιου Καρανάσιου
 Ξύπνα Λαέ σε εμπαίζουν ... εξοφλούν γραμμάτια τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα νούμερα δεν βγαίνουν!
Βλέποντας την οικονομική, την κοινωνική κατάντια και την ισλαμοποίηση της χώρας . θα πρέπει να είναι κανείς καραμπινάτος βλαξ για να πιστεύει, ότι το 85% σχεδόν των ψηφισάντων στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ψήφισαν να δολοφονηθούν εν ψυχρώ με το 3ο Υπερμνημόνιο και να ισλαμοποιηθεί η Ελλάδα ....
Προσωπικά, ουδέποτε έδωσα αξιοπιστία στα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν μεπείθει η αποκλειστική κατ ανάθεση εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων από τη μία (την ίδια και μοναδική) εταιρεία εδώ και 35 χρόνια, που τυγχάνει να εδρεύει σήμερα στην Ν. Υόρκη και να διοικείται από ξένους μεγαλομετόχους ... Προκαλείται η νοημοσύνη κάθε εχέφρονος ανθρώπου!
Μέσα στην οργή μου, για αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μου, θυμήθηκα σήμερα τα λόγια γνωστού και άριστα πληροφορημένου ραδιοτηλεσχολιαστή το πρωϊνό της 21ης Σεπτεμβρίου 2015, όταν ακούσαμε στα ερτζιανά: «Οι Αμερικάνοι έβαλαν πλάτη». Είπε επίσης τότε, ότι υπήρξε μια σφυγμομέτρηση, που διενήργησε μια πρεσβεία (ξέρετε ποια!), η οποία «έπεσε μέσα» στο σύνολο των ποσοστών των τελικών αποτελεσμάτων. Συμπλήρωσε επίσης ο ΑΡΙΣΤΑ πληροφορημένος ραδιοτηλερμηνευτής, που επικοινωνεί (όπως δηλώνει) με τα «πνεύματα του δάσους», ότι η πετυχημένη αυτή σφυγμομέτρηση την παρέδωσε η πρεσβεία σε σύζυγο (ευμεγέθους) αρχηγού μικρού κόμματος, που συμπτωματικά ξαναμπήκε οριακά στη Βουλή, ώστε να στηρίξει ΞΑΝΑ τον Αλέξη, που κέρδισε με απίστευτη άνεση 145 έδρες στη νέα Βουλή, από ένα Λαό που την 5η Ιουλίου 2015 ψήφισε κατά των μνημονίων!
Αποφεύγω να μιλήσω και για τα (αφύσικα) ποσοστά των άλλων μικρών κομμάτων (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται). Είναι τυχαίο λοιπόν, γιατί καίγονται τώρα όλοι τους για την εξόφληση των γραμματίων, με τη διόγκωση και επέκταση των μνημονίων και το ξεπούλημα και την ισλαμοποίση της χώρας; Είναι τυχαίο, γιατί όλοι τους άμεσα ή έμμεσα συνεργούν στα όσα απίθανα και αποκρουστικά συμβαίνουν στην Ελλάδα μας; Είναι τυχαίο, γιατί όλα γίνονται κατ εφαρμογή των διαβολικών σχεδίων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των λοιπών συνδαιτυμόνων/νεοαποικιοκρατών;
Γι αυτό σου λέω Ελληνικέ Λαέ: "Σε εμπαίζουν ... αφυπνίσου! Η δύναμη είναι η δική σου!"

***  Τα Wikileaks, οι εκβιασμοί του ΔΝΤ και η πρόταση Σόϊμπλε για φιλικό Grexit!

~  Του Θεόδωρου Κατσανέβα
 Η αληθινή ή μη «διαρροή» στα Wikileaks της συζήτησης των Τόμσεν- Βελκουέσκου με την οποία φαίνεται ότι, οι παράγοντες του ΔΝΤ σκέφτονται πως ίσως χρειάζεται να υπάρξει κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας για να υποχρεωθούμε να δεχτούμε και επί πλέον συνταγές λιτότητας, έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Το ίδιο και η επιστολή της Κριστίν Λαγκάρτν προς τον ‘Έλληνα Πρωθυπουργό που ακολούθησε. Η ουσία είναι ότι, το ΔΝΤ και η Ουάσιγκτον,  πιέζουν προς δύο κατευθύνσεις. Προς τη μεριά της Ελληνικής κυβέρνησης για να δεχτεί και άλλα μαστιγώματα λιτότητας. Αλλά και προς τη μεριά του Βερολίνου για να δεχτεί σημαντική ελάφρυνση του χρέους. Ο λόγος που η Ουάσιγκτον πιέζει προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις είναι η γνώση ότι, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, το πελώριο και διαρκώς αυξανόμενο χρέος  της χώρας μας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ημίμετρα. Δεν είναι δυνατόν η κατεστραμμένη Ελληνική οικονομία να καταβάλλει ετησίως 10-12% του ΑΕΠ ( 18-20 δις) όπως επιβάλλουν οι τρέχουσες δανεικές της υποχρεώσεις. Ένα τέτοιο βουνό χρέους ακόμα και οι πιο υγιείς οικονομικά χώρες στον κόσμο δε θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν. Το πρόβλημα περιπλέκεται από το γεγονός ότι, η Ουάσιγκτον δε θέλει η χώρα μας φύγει από το ευρώ, γιατί αυτό θα το ισχυροποιούσε έναντι του δολαρίου, για λόγους που θα εξηγήσουμε πιο κάτω.
Αλλά ας δούμε την από εδώ μεριά του Ατλαντικού μέσα και στο πλαίσιο του υποβόσκοντος «πολέμου νομισμάτων» ανάμεσα στο ευρώ και το δολάριο που έχουμε αναδείξει αλλά λίγοι το έχουν αντιληφθεί ή κάνουν πως δεν το αντιλαμβάνονται. Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι "κακός Λύκος" Βόλφαγκ Σόϊμπλε, απο καιρό τώρα επιμένει για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Υποστήριξε και υποστηρίζει και δημόσια πλέον το φιλικό προσωρινό Grexit για πέντε χρόνια με διπλό νόμισμα, τη συνύπαρξη δηλ. ευρώ και δραχμής για ένα ορισμένο διάστημα Και ταυτόχρονα προτείνει το κλείδωμα της ισοτιμίας της δραχμής προς το ευρώ, με υποτίμηση του εθνικού μας νομίσματος περίπου κατά 25% ( 1 δραχμή = 0,75 ευρώ), κάτι που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Για να υποστηριχθεί αυτό το κλείδωμα της ισοτιμίας και η μη περαιτέρω υποτίμηση της δραχμής, " ο κακός Λύκος" δεσμέυτηκε να μας διαθέσει αρχικά 25 δις ευρώ για την αγορά δραχμών (ή των greuro)και σε δεύτερη φάση άλλα 25 δις, συνολικά δηλ. 50 δις. Επίσης σε μια τέτοια περίπτωση συζητά  κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ παλαιότερο ο ίδιος είχε αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο πληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων. Η πρόταση για το φιλικό Grexit έχει γίνει παλαιότερα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και ακολούθως στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος δεν τη συζήτησε ή την ειρωνεύτηκε. Για τον ίδιο σκοπό, είχε επισκεφτεί πριν από το δημοψήφισμα την Αθήνα ο συνεργάτης του Σόϊμπλε διαπρεπής οικονομολόγος Τόμας Μάγερ, ο οποίος αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην πρόταση του φιλικού  Grexit  σε συνεντεύξεις του που  πέρασαν μάλλον απαρατήρητες. Προφανώς για τον ίδιο σκοπό, συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα.
Όμως, ο Πρωθυπουργός αντί να αρπαχτεί απ’ αυτή την πρόταση και να διαπραγματευτεί για τη βελτίωσή της, προτίμησε ένα τρίτο μνημόνιο-ταφόπλακα για τη χώρα, τρισχειρότερο από τα προηγούμενο. Ένα μνημόνιο που επιφέρει καταστροφικές ρυθμίσεις για την ελληνική οικονομία και ξεπουλά τα «ασημικά» της χώρας. Το ερώτημα είναι γιατί ; Γιατί αυτή η επιμονή στον ψυχωτικό ευρωμαζοχισμό της καταστροφής ;
Η απλοϊκή προσέγγιση στο όλο θέμα είναι ότι, για να προτείνει κάτι τέτοιο ο Σόϊμπλε δεν μπορεί παρά να είναι βλαπτικό για τη χώρα μας, με δεδομένη την όλη πολιτεία και τη στάση του ανδρός. Θα πρέπει όμως να αναρωτηθούμε γιατί κάνει αυτήν την πρόταση ο «κακός» Λύκος. Και αν δεν υποκρύπτει κάτι άλλο βλαπτικό, αν και κατά πόσο μας συμφέρει. Η αλήθεια είναι ότι, ο Βόγαγκ Σόϊμπλε δεν ενδιαφέρεται φυσικά για την Ελλάδα. Κύριο μέλημά του είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ευρωγερμανικής ζώνης με αυστηρούς κανόνες και υπερτιμημένο νόμισμα, ώστε να υπάρξει η απόλυτη κυριαρχία του Βερολίνου. Στα σχέδιά του αυτά, δε χωράει σήμερα η χώρα μας. Αν ανατρέψει τους αυστηρούς κανόνες της γερμανικής ευρωζώνης για την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να κάνει το ίδιο για την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και την ίδια τη Γαλλία.
Ποιος εχέφρων και λογικός άνθρωπος μπορεί να απορρίψει την πρόταση για φιλικό προσωρινό ή μόνιμο Grexit, βοήθεια από την ΕΕ που ανοίγει το δρόμο για ορθοπόδηση της χώρας . Και αντίθετα να αποδέχεται  τις καταστροφικές υφεσιακές ρυθμίσεις της απέραντης φτωχοποίησης και υποτέλειας που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο μέσα στην ευρωζώνη; Γιατί άραγε τόση απέραντη, ατεκμηρίωτη, μαζοχιστική ευρωλαγνεία;
Η απάντηση είναι πολύ δυσάρεστη. Γιατί απλούστατα, αυτό υπέδειξαν οι ΗΠΑ στις οποίες έχει προσκολληθεί με πρωτοφανή δουλικότητα η ΠΦΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ΗΠΑ, ενώ θέλουν τη Γερμανία ως ισχυρό ανάχωμα απέναντι στη Ρωσική αρκούδα, δεν επιθυμούν  την γιγάντωσή της σε βαθμό που θα αμφισβητηθεί η υπερκυριαρχία της Ουάσιγκτον στη δύση και διεθνώς. Και φυσικά σε καμιά περίπτωση δε θα ήθελαν να υποκατασταθεί το δολάριο ως αποθεματικό και ανταλλαγματικό νόμισμα στις διεθνείς συναλλαγές από το ευρώ, το κρυφό αυτό μάρκο.
Εδώ βρίσκεται το μυστικό της μέχρι υστερίας εμμονής των ΗΠΑ, για την παραμονή μας στο ευρώ. Και έτσι οι δανειστές-βασανιστές μας συνεχίζουν να βαράνε το ζουρνά και εμείς να χορεύουμε πεντοζάλι και όχι μόνο.

***  Υπόθεση Τζουμχουριέτ: Ελευθεροτυπία και Δικαιοσύνη … αλά Τούρκα!

~  Γράφει ο Κουμάκης Λεωνίδας
Συγγραφεύς
 Στην γειτονική Τουρκία η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Περιορισμός ελευθεροτυπίας, υποταγή της δικαιοσύνης στις εντολές της πολιτικής εξουσίας, διαφθορά και οικογενειοκρατία.
Η κεντρο-αριστερή καθημερινή εφημερίδα της Τουρκίας Τζουμχουριέτ ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου 1924 από τον δημοσιογράφο Γιουνούς Ναντί Αμπαλιόγλου και αποτελεί την αρχαιότερη εφημερίδα της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας  – δεύτερη αρχαιότερη εφημερίδα της Τουρκίας είναι η «Απογευματινή» που εκδίδεται στην Ελληνική γλώσσα από το 1925 έως σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.
Μετά το θάνατο του ιδρυτή της Τζουμχουριέτ το 1945, την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε ο μεγαλύτερος γιος του Ναντίρ Ναντί μέχρι το 1991. Επόμενη εκδότρια έγινε η σύζυγος του Ναντίρ, Μπερίν. Η εφημερίδα, μετά τον θάνατο και της Μπερίν Ναντί το 2001 ανήκει στο ομώνυμα ίδρυμα Cumhuriyet Foundation με εκδότη τον επιφανή πολιτικό αρθρογράφο Ιλχάν Σελτσούκ. Σήμερα, η κυκλοφορία της εφημερίδας βρίσκεται στα επίπεδα των 58.000 φύλλων ημερησίως, ενώ διαθέτει και διαδικτυακή έκδοση με συνδρομή.
Τον Νοέμβριο του 2015 οι Τουρκικές αρχές συνέλαβαν και φυλάκισαν τόσο τον διευθυντή της εφημερίδας Τζαν Ντιουντάρ όσο και τον επικεφαλής του γραφείου της στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιουλ με τις κατηγορίες της «κατασκοπείας» και της «αποκάλυψης κρατικών απορρήτων» διότι δημοσιοποίησαν με αποδείξεις (φωτογραφίες και βίντεο) τις δραστηριότητες της περιβόητης ΜΙΤ, της μυστικής υπηρεσίας της Τουρκίας, η οποία έστελνε όπλα στους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας. Το πραγματικό περιστατικό που απεκάλυψε η εφημερίδα συνέβη τον Ιανουάριο του 2014 όταν Τούρκοι τελωνειακοί έκαναν έλεγχο σε αυτοκινητοπομπή «ανθρωπιστικής βοήθειας» η οποία αποδείχτηκε βιτρίνα της ΜΙΤ, αφού μέσα στα τρόφιμα της «ανθρωπιστικής βοήθειας» εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα οπλισμού και πυρομαχικών. Με τις δημοσιεύσεις της  Τζουμχουριέτ τεκμηριώθηκε πλήρως η φημολογούμενη  από τότε άμεση παρέμβαση της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας στο πλευρό των Ισλαμιστών!
Στις 29/1/2016 δόθηκαν στην δημοσιότητα τρεις διεθνείς εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώµατα στην Τουρκία (Freedom House, Transparency  International και Human Rights  Watch) με κοινό συμπέρασμα την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Δημοκρατία (σχετικό είναι το άρθρο μας 12/3/2016 με τίτλο «Το Τουρκικό θέατρο του παραλόγου».
Τρείς περίπου μήνες μετά από την φυλάκιση των δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ (26/2/2016), το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας διέταξε την απελευθέρωση τους κρίνοντας ότι με την προφυλάκισή τους, παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δίκη της υπόθεσης ορίστηκε, με αστραπιαία ταχύτητα, για τις 25 Μαρτίου 2016.
Την επομένη της αποφυλάκισης των δύο δημοσιογράφων (27/2/2916) ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε απερίφραστα πως «Δεν είμαι σε θέση να εγκρίνω αυτή την απόφαση. Το λέω πολύ καθαρά: δεν τη σέβομαι» (Πιο καθαρά δεν γίνεται!).
Η ελευθεροτυπία στην Τουρκία δέχτηκε αλλεπάλληλα πλήγματα από τις αρχές Μαρτίου 2016: Πρώτα φιμώθηκαν τα ΜΜΕ του ομίλου Koza Ipek Holding (δύο εφημερίδες και δύο τηλεοπτικοί σταθμοί) τα οποία είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο της Τουρκικής δικαιοσύνης από τον Οκτώβριο του 2015 με την κατηγορία της «διασύνδεσης» με τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν – πρώην στενό σύμμαχο και νυν φανατικό πολέμιο του προέδρου Ερντογάν.
Στις 6 Μαρτίου 2016 η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Zaman τέθηκε υπό δικαστική επιμελητεία με τις ίδιες «κατηγορίες».  Τα στελέχη της εφημερίδας απομακρύνθηκαν βιαίως από τις θέσεις τους και εγκαταστάθηκαν «διαχειριστές» αλλάζοντας αυθωρεί και παραχρήμα τον προσανατολισμό της εφημερίδας, με κυκλοφορία 650.000 φύλλων ημερησίως, από αντιπολιτευόμενο σε … φιλοκυβερνητικό!
Λίγες μέρες μετά, η Τουρκική κυβέρνηση έθεσε υπό κρατικό έλεγχο και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν) με τις ίδιες ακριβώς «κατηγορίες».
Δέκα περίπου μέρες  πριν από την δίκη των δημοσιογράφων της Τζουμχουριέτ (14 Μαρτίου 2013) ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας υπέδειξε σε όλους –μεταξύ πολλών άλλων- και ποιοι πρέπει να θεωρούνται «τρομοκράτες»:
«Τρομοκράτες δεν είναι µόνο αυτοί που κρατούν όπλο, αλλά και όσοι κρατούν μολύβι. Συγγνώμη, αλλά δεν θεωρώ πλέον νόμιμους πολιτικούς παράγοντες τα µέλη ενός κόμματος που λειτουργεί σαν θυγατρική μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός τρομοκράτη που κρατά όπλο και κάποιου που χρησιμοποιεί τη θέση του και ένα μολύβι μέχρι του σημείου να στηρίζει την τρομοκρατία. Είτε είναι πανεπιστημιακοί, είτε είναι δικηγόροι, δημοσιογράφοι ή µέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι είναι τρομοκράτες!».
Στην ίδια ομιλία ο Τούρκος «σουλτάνος» δεν παρέλειψε να ζητήσει από το Τουρκικό Κοινοβούλιο να άρει «γρήγορα» την βουλευτική ασυλία µελών του HDP και κυρίως του ηγέτη του Σελαχαντίν Ντεµιρτάς, κατά του οποίου η Τουρκική δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας».
Στις 25 Μαρτίου 2016 σε μια κατάμεστη αίθουσα του δικαστικού μεγάρου  της Κωνσταντινούπολης, με εκατοντάδες δημοσιογράφους, βουλευτές της αντιπολίτευσης, πολίτες και πολλούς Ευρωπαίους διπλωμάτες, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης των δημοσιογράφων της  Τζουμχουριέτ Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ.
Το Δικαστήριο αποφάσισε τη συμμετοχή στη δίκη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν (σαν ενάγοντα ή μάρτυρα κατηγορίας) ο οποίος είχε δημόσια εκφράσει την οργή του κατά των κατηγορουμένων δημοσιογράφων με την δήλωση «Εκείνος που δημοσίευσε αυτή την πληροφορία θα πληρώσει βαρύ τίμημα, δεν θα τον αφήσω έτσι».
Στην συνέχεια ο εισαγγελέας ζήτησε η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» και το δικαστήριο έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα του προκαλώντας μεγάλη αντίδραση από το κοινό. Η άρνηση πολλών βουλευτών της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα ανάγκασε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να αναβάλει τη δίκη για μια εβδομάδα, δηλαδή για την 1η Απριλίου 2016.
Την επομένη της δίκης ένας μαινόμενος Ερντογάν επιτέθηκε, σε τηλεοπτική ομιλία, στους Ευρωπαίους διπλωμάτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την δίκη – μεταξύ τους οι πρεσβευτές Γαλλίας και Γερμανίας: «Οι πρέσβεις που βρίσκονται στην Πόλη προσήλθαν στο δικαστήριο. Εσείς ποιοι είστε; Τι γυρεύετε εκεί; Ακόμα και η διπλωματία έχει τα δικά της ήθη. Εδώ δεν είναι η χώρα σας, εδώ είναι Τουρκία!».
Είναι εύκολο να υποθέσει κανείς την συνέχεια και την κατάληξη της υπόθεσης αυτής με δεδομένο τον ρόλο «εισαγγελέα» του ίδιου του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας μέσα σε ένα δικαστήριο «κεκλεισμένων των θυρών» και με «επιλεγμένους» δικαστές!
Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α: Στην γειτονική Τουρκία η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Περιορισμός ελευθεροτυπίας, υποταγή της δικαιοσύνης στις εντολές της πολιτικής εξουσίας, διαφθορά και οικογενειοκρατία στην κορυφή της εξουσίας, καθημερινές μάχες με τις Κουρδικές δυνάμεις στην νοτιοανατολική Τουρκία, πλήρης αναξιοπιστία της Τουρκικής ηγεσίας από σύσσωμη την διεθνή κοινότητα, επιθετικότητα και νοοτροπία μιας ανύπαρκτης αυτοκρατορίας είναι μερικές μόνο από τις πινελιές που συνθέτουν την εικόνα της σημερινής Τουρκίας.
Με τα δεδομένα αυτά δεν ξενίζει καθόλου η απίστευτη ομιλία του βουλευτή Γκαζιάντεπ της Τουρκικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ακίφ Εκιτζί στο Τουρκικό Κοινοβούλιο, την πρώτη ημέρα του Μαρτίου 2016:
 «Ουδείς Πρόεδρος Δημοκρατίας μέχρι σήμερα δεν αποπειράθηκε τον τελείως λανθασμένο, άτυπο, άνομο τρόπο, να διοικήσει αυτή την χώρα µε την συμμετοχή της οικογένειάς του, του γιού του, των παιδιών του, της γυναίκας του. Θα κάνω τώρα µία παραίνεση. Πρόταση στις κοινοβουλευτικές ομάδες και των τεσσάρων κομμάτων. Στην δική µου εκλογική περιοχή συμβαίνει ενίοτε να υπάρχουν κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν ακούν λόγια, είναι άρρωστοι και δεν θέλουν να πάνε στο γιατρό. Τότε οι μεγαλύτεροι της οικογένειας και οι προύχοντες της περιοχής, προσπαθούν όλοι μαζί και πείθουν τον ασθενή να πάει στο γιατρό. Να αποτελέσουμε λοιπόν µία ομάδα και να υποβάλουμε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ψυχολογική θεραπεία, καθότι, (στρεφόμενος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης) όπως κι εσείς, έχει απολέσει την λογική του. Φίλοι µου, εάν δεν ντρεπόσασταν θα τον ανακηρύσσατε Προφήτη! Βρισκόμαστε αντιμέτωποι µε κάποιον ο οποίος σέρνει τη χώρα στη φωτιά, την σπρώχνει στην καταστροφή. Αξιότιμοι φίλοι, βρισκόμαστε αντιμέτωποι µε κάποιον ο οποίος σπρώχνει την χώρα στο κέντρο ενός φλεγόμενου χώρου. Αυτό που πρότεινα επείγει να πραγματοποιηθεί αμέσως. Έχει ο ίδιος βουλιάξει στο βάλτο και θέλει να παρασύρει μαζί του και τη χώρα. Με µια τέτοια ψυχή βρισκόμαστε αντιμέτωποι!»
Τι άλλο θα μπορούσε να προσθέσει κανείς στο επικίνδυνο θέατρο του παραλόγου που παίζεται ακριβώς δίπλα μας;

***  Δείτε που μεταδίδεται η εκπομπή του Κ. Βελόπουλου!

~  ΚΟΝΤΡΑ (ΑΘΗΝΑ)  Δευτέρα - Παρασκευή 16:00-17:00 Σαββάτο : 17:00-18:00 22:00-23:00 23:00- 00:00 Κυριακή : 11:00-12:00 17:00- 18:00 18:00- 19:00
ΖΟΟΜ (ΑΘΗΝΑ) Δευτέρα - Παρασκευή 15:00-16:00 21:00-22:00 Σάββατο : 11:00-12:00 19:00-20:00 Κυριακή : 12:00-13:00 19:00 - 20:00 23:30 - 00:30
ΕΧΤRΑ (ΑΘΗΝΑ)  Δευτέρα - Παρασκευή 23:00 - 00:30 Κυριακή : 22:00-23:00
SUNNY (ΑΘΗΝΑ) Δευτέρα - Σάββατο 10:00-11:00 18:00-19:00 Κυριακή 10:00-11:00 23:00-00:00
ΕΧΤΡΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) Δευτέρα-Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή 17:00-18:00 18:00-19:00 23:00 - 00:30 Τρίτη - Σάββατο -Κυριακή 17:00-18:00 23:30-00:30
ΚΑΝΑΛΙ 9 (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) Δευτέρα - Κυριακή 21:00-22:00
ΒΕΡΓΙΝΑ TV (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) Δευτέρα - Κυριακή 22:00-23:00
ΑΣΤΡΑ (ΒΟΛΟΣ) Δευτέρα- Παρασκευή 23:30 - 00:30 Σαββάτο - Κυριακή 15:30-16:30
ΖΕΥΣ TV (ΛΑΡΙΣΑ) Δευτέρα - Κυριακή 22:00-23:00
ΚΑΝΑΛΙ 10 (ΤΡΙΚΑΛΑ) Δευτέρα - Κυριακή 18:00-19:00
SUPER B (ΠΑΤΡΑ) Δευτέρα - Παρασκευή 15:00-16:00 22:30-23:30 Σαββάτο - Κυριακή 16:00-17:00 22:30-23:30
ACHAIA TV (ΠΑΤΡΑ) Δευτέρα - Παρασκευή 17:00-18:00 Σαββάτο - Κυριακή 11:00-12:00  17:00-18:00
SUPER (ΚΟΡΙΝΘΟΣ) Δευτέρα- Παρασκευή 16:00-17:00 Σαββάτο- Κυριακή 13:00-14:00 18:00-19:00
BEST TV (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) Δευτέρα - Σάββατο 22:00-23:00 Κυριακή 12:00-13:00 22:00-23:00
ΑΧΙΟΝ TV (ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΣ) Δευτέρα- Τετάρτη - Παρασκευή 11:00-12:00 21:00-22:00 Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή 21:00-22:00
R - CHANNEL (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) Δευτέρα-Κυριακή 11:00-12:00 17:00-18:00
CENTER TV (KABAΛΑ) Δευτέρα - Κυριακή 16:00-17:00 21:30-22:30
ΠΟΝΤΟΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) Δευτέρα - Κυριακή 15:00-16:00 21:00-22:00
ΔΙΚΤΥΟ TV (ΣΕΡΡΕΣ) Δευτέρα - Κυριακή 18:15- 19:15
ΚΟΣΜΟΣ (ΡΟΔΟΣ) Δευτέρα - Παρασκευή 17:00-18:00 Σαββάτο - Κυριακή 22:00-23:00
START (ΚΕΡΚΥΡΑ) Δευτέρα 16:00-17:00 Τρίτη-Κυριακή 17:00-18:00
CHANNEL 4U (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) Δευτέρα - Κυριακή 18:30-19:30 21:00-22:00

***  ΑΥΤΟΣ είναι ο ρωσικός τρόμος των αμερικανικών αρμάτων... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Το Τ-90 είναι ένα από τα ποιοτικότερα και ισχυρότερα άρματα μάχης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως "αθάνατο", λόγω της αδιαπέραστης προστατευτικής του θωράκισης, η οποία μπορεί να αντέξει μερικά από τα πιο ισχυρά χτυπήματα στα πεδία των μαχών.
Το Τ-90 είναι ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών της Ρωσίας, αφού μέσα σε χρόνο ντε τε μπορεί να αφανίσει τον ανταγωνισμό. Έχει αποδειχθεί πως μπορεί να αντέξει μέχρι και ρουκέτα από το θρυλικό RPG-7, το οποίο μπορεί να εξαφανίσει άρματα μάχης.
Το Τ-90 διαθέτει ένα καινοτόμο και πρωτοπόρο σύστημα, το λεγόμενο RLS, το οποίο καταλαβαίνει πότε πλησιάζει κάποια χειροβομβίδα ή ρουκέτα. Αφού υπολογίζει την ταχύτητα και την κατεύθυνση, τότε δημιουργεί μία προστατευτική ασπίδα από φορτία, η οποία εκτοξεύεται προς την κατεύθυνση της χειροβομβίδας ή της ρουκέτας.
Δείτε το βίντεο! Arena Active Protection Armour in Slow Motion - 18000 FPS HD : https://youtu.be/YpmcmKwWzYo  .-

***  Βίντεο ΒΟΜΒΑ! Πρωθυπουργός: "να ξεχάσουμε το Ελλάς Ελλήνων χριστιανών..."

~  Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα παλαιότερο βίντεο, που παρουσιάζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, να παραχωρεί συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη.
Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, για εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και δημιουργία ενός νέου, στα πρότυπα των δυτικών χωρών, είναι γνωστές.
Ωστόσο όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ Σημίτης τονίζει ότι "πρέπει να ξεχαστεί το Ελλάς Ελλήνων χριστιανών..."
Δηλαδή, ο πρώην πρωθυπουργός ζητά από τον ελληνικό λαό να ξεχάσει τις ρίζες του και την θρησκεία του...
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης  ΕΔΩ!

***  Τραγικός απολογισμός! Η γρίπη έσπειρε το θάνατο στην Ελλάδα αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί...

~ Τρομακτικά είναι τα δεδομένα από την "επέλαση" της εποχιακής γρίπης στη χώρα μας, η οποία σκόρπισε φέτος το θάνατο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Έτσι λοιπόν, έχασαν τη ζωή 185 άνθρωποι, ενώ νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 403 άτομα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, κατηγόρησε για ολιγωρία το Υπουργείο Υγείας, το οποίο χαρακτήρισε ήταν αδρανές καθ' όλη τη διάρκεια της έξαρσης της γρίπης. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων και εισαγωγών των τελευταίων πέντε ετών.
"Όπως διαπιστώνεται, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς είχαμε το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και εισαγωγών σε ΜΕΘ, της τελευταίας πενταετίας. Το Υπουργείο Υγείας έχει βαρύτατες ευθύνες, για σωρεία παραλείψεων που οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα" αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.
Φέτος, ήταν η μόνη χρονιά που δεν υπήρξε εκστρατεία ενημέρωσης για εμβολιασμούς, προκειμένου να προστατευθούν έστω κάποιες ευπαθείς ομάδες. Ο Σύλλογος άσκησε επίσης δριμεία κριτική για τα νοσοκομεία, τα οποία στην ουσία είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή "ακέφαλα".

***  7.000 «πρόσφυγες» μπήκαν σε νησί και δεν τους πήρε χαμπάρι κανείς!

~ Στη Ρόδο εισχώρησαν 7.000 πρόσφυγες την περσινή χρονιά, σύμφωνα με δήλωση της αντιδημάρχου Τουρισμού της Ρόδου, η οποία υποστηρίζει ότι το κύμα των προσφύγων που υπάρχει στο νησί δεν επηρέασε την τουριστική κίνηση. Σαν φαντάσματα μπήκαν στο «νησί των ιπποτών», όπου και παραμένουν, αφού φιλοξενήθηκαν σε ειδικούς χώρους και πέρασαν απαρατήρητοι όχι μόνο από τους τουρίστες, αλλά ακόμα και από τον κόσμο της Ρόδου.
Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν ανησυχούν για τους μετανάστες και την έλευση τους στο νησί αλλά για τις επιπτώσεις που θα έχει το προσφυγικό κύμα στη Τουρκία, αφού αν υπάρχουν ακυρώσεις στη γειτονική χώρα αυτό επηρεάζει και την τουριστική κίνηση του νησιού, αφού πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία, αργότερα καταλήγουν στη Ρόδο.

***  Ενισχύεται το ψυχροπολεμικό κλίμα! Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Πούτιν...  

~ Δριμύτατες κατηγορίες προς το Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν δήλωσε πως η στάση της Ρωσίας στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι μη αντικειμενική και μονόπλευρη.
Η αλήθεια είναι πως οι δηλώσεις αυτές ήταν αναμενόμενες, αφού η Τουρκία είναι ο βασικός σύμμαχος του Μπακού, ενώ η Μόσχα είχε πάντοτε ιστορικούς δεσμούς με την Αρμενία.
Μάλιστα ο Ερντογάν προκάλεσε αντιδράσεις, αφού δήλωσε πως θα παρέχει στήριξη μέχρι τέλους στο Αζερμπαϊτζάν. Στην ουσία παρατηρούμε ότι προκλήθηκε μία νέα κόντρα μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας, η οποία αναζωπυρώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα.

*** Σοκ! Δείτε πως θα διαλύσουν την παιδεία…

~ Έχει γραφτεί πολλές φορές, αλλά από ότι φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, πόσο μάλλον της κυβέρνησης η οποία όπως όλα δείχνουν έχει βάλει το σχέδιο εκπαίδευσης των προσφύγων στην τελική ευθεία!
«Είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο να εντάξουμε αυτά τα παιδιά στον εκπαιδευτικό ιστό», τόνισε υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα.
Μαζί με τον υφυπουργό, στην περιοχή παρευρέθησαν ο: περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής Χαράλαμπος Λόντος καθώς και οι διευθυντές Διευθύνσεων Α΄ Αθήνας, στο πλαίσιο της καταγραφής των εκπαιδευτικών αναγκών των προσφύγων σχολικής και προσχολικής ηλικίας με βάση την οποία θα σχεδιαστούν υποστηρικτές εκπαιδευτικές δομές στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και στις σχολικές μονάδες.
Στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι οι πρόσφυγες σχολικής και προσχολικής ηλικίας να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό ιστό από το ερχόμενο σχολικό έτος. «Η ελληνική Πολιτεία έχει μακρά εμπειρία σε αυτού του τύπου την ένταξη καθώς έχει αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα με τους παλινοστούντες Ποντίους», ανέφερε ο Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος στον Ελαιώνα παρακολούθησε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των προσφυγόπουλων με εκπαιδευτές από τα χωριά SOS, αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΕΚΠΑ…

***  Παραδοχή κορυφαίου καθηγητή συντρίβει την προκλητικότητα και τις αξιώσεις των Σκοπίων!

~  Επιχειρεί να βάλει τέλος στην προκλητικότητα και τις αξιώσεις τν Σκοπίων ένα από τους πιο διάσημους καθηγητές Αρχαίας Ιστορίας, ο οποίος εργάζεται στο New College του Oxford University, Robin Lane Fox.
Ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας, τόνισε πως ο Μέγας Αλέξανδρο ήταν 100% Έλληνας, ενώ παράλληλα επιχειρεί να δώσει τέλος σε όλες τις φήμες γύρω από την προσωπικότητά του, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν δημιουργηθεί από τη Χολιγουντιανή ταινία.
Χαρακτηριστικά, θυμήθηκε μία στιγμή από τη συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας δημοσιογράφος από τη Γερμανία δήλωσε εκνευρισμένος για την ελληνικότητα της ταινίας.
«Ο Αλέξανδρος ζούσε σε έναν ελληνικό κόσμο, με ελληνικά ονόματα, τη λατρεία των 12 θεών - ήταν Έλληνας ως το μεδούλι του. Το να πει κανείς ότι γεννήθηκε στα Σκόπια είναι δείγμα αγραμματοσύνης αντίστοιχης με το να πει ότι ο Σαίξπηρ γεννήθηκε στη Λευκορωσία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

***  Η Ελλάδα έχει την δική της Βενετία! Δείτε που… (φωτογραφίες)

~  Δεν σταματά να εκπλήσσει η ομορφιά της χώρας μας και η ποικιλία στα τοπία, που την κάνουν μοναδική και ακόμα πιο εντυπωσιακή. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα εξωτικά μέρη αφού, υπάρχει ακόμα και περιοχή που θυμίζει τη Βενετία! Κανάλια που περνούν από τις αυλές των σπιτιών σε μήκος 3,5 χιλιόμετρα, εκατοντάδες βίλες πλούσιες στο πράσινο, φοίνικες σε μια «κατάξανθη» παραλία… Που βρίσκεται, όμως, το μέρος αυτό;


Πρόκειται για τον οικισμό Πόρτο Ύδρα που βρίσκεται στην ακτή του Γαλατά και καταλήγει στο Πόρτο Χέλι. Ο εντυπωσιακός οικισμός  ξεκίνησε να χτίζεται από τον Νίκο Κωνσταντινίδη τη δεκαετία του ’70 και ακόμα συνεχίζει να επεκτείνεται με ιλιγγιώδης ρυθμούς.
Ευλογημένος ο τόπος μας…


***  ‘’ΩΣ ΕΔΩ’’ το μήνυμα που στέλνουν οι στρατιωτικοί για τις περικοπές!
 
~  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών αντιτίθεται στα σενάρια νέων περικοπών και ζητά να εφαρμοστούν τα μέτρα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και να ισχύσουν τα ίδια.
Αναλυτικά η επιστολή:
Η ΠΟΕΣ επισημαίνει:
“Εφαρμόστε το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και στους στρατιωτικούς. Δεν ζητάμε κάτι το διαφορετικό. Ισονομία και δικαιοσύνη ζητάμε”.
Κε Υπουργέ.
Την 5 Απριλίου 2016 αναγνώσαμε στη δημοσιογραφική έγκριτη ιστοσελίδα militaire.gr, που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα, άρθρο, το οποίο αναδημοσιεύθηκε σε πλήθος άλλων ιστοσελίδων, σύμφωνα με το οποίο, πριν από ημέρες, έλαβε χώρα σε χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σύσκεψη μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΘΑ (Αξιωματικών) και του Υπουργείου Οικονομικών, αντικείμενο της οποίας (σύσκεψης) ήταν το επικείμενο μισθολόγιο των στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας.
Στην υπόψη σύσκεψη, κατά το άρθρο, οι συνάδελφοί μας Αξιωματικοί έθεσαν υπόψη των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΟΙΚ το προτεινόμενο εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ μισθολόγιο, συμπεριλαμβανομένων και λοιπών επιδομάτων που μέχρι σήμερα δεν ελάμβαναν οι στρατιωτικοί έναντι των δημοσίων υπαλλήλων (επίδομα παραμεθορίου, αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης κλπ), πλην όμως οι παράγοντες του Υπουργείου σας δεν το είδαν με καλό μάτι καθόσον δεν εμπεριείχε μειώσεις στους μισθούς, αλλά διατήρηση και συμμόρφωση με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την οποία οι μισθοί των στρατιωτικών πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, όπως άλλωστε οφείλει το Δημόσιο.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, το Υπουργείο σας φέρεται να έχει έτοιμο το μισθολόγιο, σύμφωνα με το οποίοι οι μισθοί των στρατιωτικών μειώνονται.
Κε Υπουργε.
Σας προτρέπουμε να αναζητήσετε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας, οι οποίοι παρευρέθησαν στην υπόψη σύσκεψη, την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 106/10-7-2014 πρόταση της Ομοσπονδίας μας, την οποία σαφέστατα κατέχουν και πολύ σύντομα θα επικαιροποιήσουμε και θα σας αποστείλουμε, σύμφωνα με την οποία ζητούμε την εφαρμογή ενός μισθολογίου υιοθετώντας την αρχιτεκτονική και λογική του νέου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο συναρτά τη μισθολογική εξέλιξη κάθε υπαλλήλου με τη χορήγηση βαθμού και συνδέει το βαθμό που κατέχει κάθε φόρα ο υπάλληλος με τον αντίστοιχο μισθό. Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατατάσσονται σε κατηγορίες βάσει της εκπαιδευτικής τους βαθμίδας και εξελίσσονται στους βαθμούς που προβλέπει η κατηγορία τους. Στον κάθε βαθμό κάθε κατηγορίας αντιστοιχεί ένας βασικός μισθός.
Αναζητούμε και προτείνουμε το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών να εμπεριέχει τις εξής παρακάτω βασικές δομικές αλλαγές:
α. Να συνδέει τη χορήγηση του Βασικού Μισθού και των ειδικών επιδομάτων με το διοικητικό βαθμό.
β. Να καταργεί τις μισθολογικές προαγωγές που δίδονταν αυτοδικαίως, βάσει του χρόνου υπηρεσίας.
γ. Να διατηρεί το Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας (ΕΧΥ), το οποίο να μετονομαστεί σε Συντελεστή προσαύξησης Χρόνου Υπηρεσίας (ΣΧΥ) και να τροποποιηθεί έτσι ώστε να κλιμακώνεται μέχρι τα 40έτη υπηρεσίας και όχι τα 29 που ισχύει σήμερα, ενώ ταυτόχρονα να διαμορφώνει το ύψος των συντελεστών με τρόπο που να παρέχει κίνητρα παραμονής αλλά και να αυξάνει ομαλά και συμμετρικά τις αποδοχές του στελέχους κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.
δ. Να καταργεί το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, που καταβάλλεται σε όλα τα στελέχη και συναρτάται από την οικογενειακή τους κατάσταση.
ε. Να αυξάνει και να προσαρμόζει τους ΒΜ στα αντίστοιχα επίπεδα των ΒΜ των δημοσίων υπαλλήλων, συνυπολογίζοντας παράλληλα την προσαύξηση που επιφέρει στο ΒΜ η εφαρμογή του ΣΧΥ το οποίο υποκαθιστά τα ενδιάμεσα Μισθολογικά Κλιμάκια των δημοσίων υπαλλήλων.
στ. Να διατηρεί το επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο θα αντιστοιχίζεται και θα αναπροσαρμόζεται στο επίδομα επικινδυνότητας και ανθυγιεινής εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.
ζ. Να καταργεί το επίδομα ευθύνης διοίκησης – διεύθυνσης, που καταβάλλεται μόνο στους Διοικητές και Διευθυντές Μονάδων – Υπηρεσιών και ανεξάρτητων Υπομονάδων, καθώς και σε όλους τους αξιωματικούς από το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη και άνω, αποκλείοντας από τη καταβολή του στελέχη που ασκούν διοίκηση μικρότερων κλιμακίων.
η. Να διατηρεί το επίδομα θέσης υψηλής ευθύνης (επιτελικής) το οποίο να μετονομαστεί σε επίδομα θέσης ευθύνης και να αντιστοιχιστεί με το επίδομα θέσης ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων. Το επίδομα αυτό θα χορηγείται σε όλα τα βαθμοφόρα στελέχη τα οποία από τη φύση της θέσης τους, ασκούν διοίκηση μικρού ή μεγάλου κλιμακίου.
θ. Να διατηρεί το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, το οποίο καταβάλλεται στα στελέχη των ΕΔ για το διάστημα που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και σε μονάδες που από τη φύση της αποστολής τους διατηρούν αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Το επίδομα αντιπαραβάλλεται με το επίδομα παραμεθορίου που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και σε προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α ́.
ι. Να διατηρεί τη χορήγηση της οικογενειακής παροχής, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους.
ια. Να διατηρεί τη χορήγηση των εξόδων παράστασης, τα οποία καταβάλλονται μόνο στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΠΣ, ΣΤΟΛΟΥ και ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.
ιβ. Να θεσμοθετεί την αμοιβή των κατόχων διδακτορικών διπλωμάτων και μεταπτυχιακών τίτλων και να εξισώνει αντίστοιχα με αυτούς, τους αποφοίτους της ΣΕΘΑ και ΑΔΙΣΠΟ.
ιγ. Να θεσμοθετεί την αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας για εργασία πέραν του πενθημέρου, στα πρότυπα της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας.
ιδ. Να θεσμοθετεί την αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας των στρατιωτικών ιατρών που υπηρετούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία και εκτελούν υπηρεσίες εφημερίας.
ιε. Να επεκτείνει στα στελέχη των ΕΔ αλλά και σε όλο το ένστολο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας τη χορήγηση του επιδόματος που χορηγείται ήδη στους αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες και ειδικούς φρουρούς, που μετατάσσονται σε υπηρεσία γραφείου, λόγω παθήματος κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
ιστ. Τέλος, να διατηρεί το επίδομα ειδικής απασχόλησης, με το οποίο θα επιχειρηθεί να καλυφθεί μέρος του πρόσθετου κόστους ζωής που συνεπάγονται οι συνεχείς μεταθέσεις αλλά και η τήρηση του προγράμματος ωρών και εκπαιδεύσεως το οποίο καταργεί κάθε έννοια ωραρίου.
Κε Υπουργέ.
Μην ψάχνετε και μην εφευρίσκετε τρόπους μείωσης των αποδοχών των στρατιωτικών. Αυτό ήδη το έλυσε η υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση του ΣτΕ, που μέχρι και σήμερα δεν έχετε υλοποιήσει ακόμη. Εφαρμόστε το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και στους στρατιωτικούς. Δεν ζητάμε κάτι το διαφορετικό. Ισονομία και δικαιοσύνη ζητάμε.
Οτιδήποτε άλλο και οποιοδήποτε άλλο σενάριο, σας διαβεβαιώνουμε κατηγορηματικά ότι, θα μας βρει αντίθετους και θα αντιδράσουμε δυναμικά. Ήδη η αντοχή των συναδέλφων μας που εργάζονται νυχθημερόν στα Hots Spots, ακόμη κι αν αυτός ο ρόλος εκφεύγει των στενών αρμοδιοτήτων και αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται στα όριά της, όταν λοιποί δημόσιοι φορείς σήκωσαν τα χέρια ψηλά και άφησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ορίσετε τόπο και ημεροχρονολογία, προκειμένου αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας συναντηθεί μαζί σας και σας εκθέσει δια ζώσης τα επιχειρήματά μας.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :


***  Για  τα προημιτελικά του Champions League  :

ΤΡΙΤΗ 05-04-2016
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)  1-0 .- ^
Το  γκόλ : στο 2ο λεπτό ο Βιδάλ
Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ
Κίτρινες: Ριμπερί, Μπερνάτ - Ζόνας (χάνει τη ρεβάνς), Λίντελοφ
 ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρουϊ Βιτόρια): Έντερσον, Αλμέιντα, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Φέισα, Ρενάτο, Πίτσι (90+1΄ Σάμαρης), Γκαϊτάν, Ζόνας (83΄ Σάλβιο), Μήτρογλου (70΄ Ραούλ Χιμένες)
ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ (60΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλκάνταρα, Βιδάλ, Μίλερ (85΄ Γκέτσε), Ντάγκλας Κόστα (70΄ Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόφσκι 

VIDEO : ~*ΜΠΑΓΕΡΝ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ  Α΄ ημίχρ  1-0  5/4/2016: https://youtu.be/grBKh9Ssmrc .-
 

Σουάρες και... διαιτητής «δάγκωσαν» την Ατλέτικο, προβάδισμα η Μπάγερν Μονάχου
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)  2-1 .- ^
Τα  γκόλ  : Φερνάντο Τόρες ο οποίος πάνω στην κίνηση έγραψε το 0-1,  αποβολή του Φερνάντο Τόρες στο 35' , στο 63΄ και στο 74΄ ο Σουάρες .-Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Μπουσκέτς, Σουάρες, Μασεράνο - Φερνάντο Τόρες, Κόκε, Γκριζμάν, Ομπλακ, Φερνάντες, Ερνάντεθ
Κόκκινη: Φερνάντο Τόρες (35΄-δεύτερη κίτρινη)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (80΄ Σέρχι Ρομπέρτο) Ράκιτιτς (63΄ Ραφίνια), Ινιέστα (83΄ Αρντά Τουράν), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Λούκας Ερνάντεθ, Χουανφράν, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ (90΄ Κορέα), Καράσκο (53΄ Φερνάντες), Γκριεζμάν (76΄ Παρτέι), Τόρες.
  VIDEO :
~* ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ   Α΄ ημίχρ   0-1 5/4/2016: https://youtu.be/h_kDZWUPO70 .-
~* Μπαρτσελόνα- Ατλέτικο αποβολή ποδοσφ Ατλετ  5/4/2016: https://youtu.be/V-rX2OmZEUU .-
~*ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ  2-1  γκολ ισοφ   5/4/2016: https://youtu.be/TYS0pLd00bU .-
~*ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ  2-1   2ο  γκόλ 5/4/2016: https://youtu.be/HWogYHczHt0 .-
 
ΤΕΤΑΡΤΗ  06-04-2016
Ισόπαλες Παρί και Σίτι, η Βόλφσμπουργκ σόκαρε τη Ρεάλ
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)  2-2 .- ^

Τα  γκόλ : Σκόρερ των γηπεδούχων οι Ιμπραϊμοβιτς (41΄), Ραμπιό (59΄), ενώ τα γκολ της Σίτι πέτυχαν οι Ντε Μπράιν (38΄), Φερναντίνιο (72΄).
VIDEO :
Ιμπραϊμοβιτς χάνει πέναλτι Α΄ημίχρ  ΠΣΖερμέν- Μάντσεστερ Σίτυ 1-1  6/4/2016: https://youtu.be/TNWz3KTeyf8 .-
ΠΣΖερμέν-Μάντσεστερ Σίτυ  1-1  Α΄ ημίχρ  1ο γκόλ  6/4/2016 : https://youtu.be/Yta50sR2TyI .- https://youtu.be/o3btQ4Gf_rw .-
ΠΣΖερμέν  Μάντσεστερ Σίτυ Α  ημίχρ  1-1  γκόλ ισοφαρ   6/4/2016: https://youtu.be/NRR2rpqgAXQ .-
ΠΣΖερμέν-Μάντσεστερ Σίτυ  2-2  2ο  γκόλ  6/4/2016 : https://youtu.be/vO9tTRcDNGk .-
ΠΣΖερμέν-Μάντσεστερ Σίτυ  2-2  γκόλ  ισοφαρ  6/4/2016: https://youtu.be/eUWrg5nDcLQ .-
Διαιτητής: Μίοντραγκ Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες: Νταβίντ Λουϊς και Ματουϊντί (χάνουν τη ρεβάνς) - Κλισί, Φερνάντο, Μανγκαλά, Χεσούς Νάβας
 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Οριέ (78΄ Φαν ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίς, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα, Ραμπιό (78΄ Λούκας), Ματουϊντί, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί, Φερναρντίνιο, Φερνάντο, Νάβας, Ντε Μπράιν (77΄ Ντελφ), Σίλβα (89΄ Μπονί), Αγουέρο (90+3΄ Κολάροφ).


Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  2-0 .- ^

Τα  γκόλ :  18΄ πεναλτι Ρικάρντο Ροντρίγκεζ , 26΄ Αρνολντ .-
VIDEO :

ΒΟΛΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΡΕΑΛ Α΄ημιχρ  2-0  1ο γκόλ  6/4/2016 : https://youtu.be/BiSPCcWd22E .-
Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ  Α΄  ημίχρ,  2-0  6/4/2016:
https://youtu.be/Kzm-1lGES1o .-

Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ  Α΄ ημιχρ  2-0  6/4/2016  : https://youtu.be/33taqt77YsU .-
Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Λουϊς Γκουστάβο, Αρνολντ - Μπέιλ
 ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβονγκί, Λουίζ Γκουστάβο, Άρνολντ, Μπρούνο Ενρίκε (80΄ Τρας), Ντράξλερ (90+3΄ Σάφερ), Σέρλε.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Ντανίλο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς (64΄ Ισκο), Κρόος (85΄ Χάμες Ροντρίγκες), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (41΄ Χεσέ).
*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 6 και 12 Απριλίου.


 ~***  Το πρόγραμμα των ημιτελικών Στη Volleyleague :Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και Κηφισιά - Φοίνικας στη μάχη για τους τελικούς
Tετάρτη 6 Απριλίου 2016 - 1η σειρά
18.00: Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου (Νοvasports-2)
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Μουλά Λ. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Λιδωρικιώτη, Δαλέκου. Γραμματεία: Παπασηφάκη.
20.30: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Νοvasports-3)
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βουδούρης. Παρατηρητές: Ράπτης, Βαρθαλίτης. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Καραγεωργίου
Παρασκευή 8 Απριλίου 2016- 2η σειρά
18.00: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Νοvasports-1)
20.30: Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου (Νοvasports-4)
Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 - 3η σειρά
18.00: Φοίνικας Σύρου - Κηφισιά (Νοvasports-1)
20.30: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Νοvasports-3)
Tετάρτη 13 Απριλίου 2016 - 4η σειρά
18.00: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Νοvasports)
20.30: Φοίνικας Σύρου - Κηφισιά (Νοvasports)
Δευτέρα 18 Απριλίου - 5η σειρά (αν χρειαστεί)
18.00: Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου (Νοvasports)
20.30: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Νοvasports)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Απριλίου  2016   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-01-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας 2ο μέρος  01-04-2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/2-01-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Απριλίου 2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  03  Απριλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-03-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο 02 και 03 Απριλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/02-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 04  Απριλίου  2016: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-04-2016.html .-
:ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξης Εκκλησίας  μας , 3ο μέρος , Δευτέρα 04-04-2016  ,  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/3-04-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη 05 Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06  Απριλίου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-06-2016.html .-
~                                                                                                                                                                                           
***  Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4611    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2880 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2875 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.366 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-


 ΛΟΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ : .- Η απλότητα έχει σχέση με την ταπείνωση αλλά και με την υπερηφάνεια .-Όλα να τα αντιμετωπίζουμε με καλούς λογισμούς .-Ο ένας δεν πρέπει να παίρνει τη θέση του άλλου  αλλά να έρχεται στη θέση του άλλου .-Ο κόσμος είναι ένα τρελοκομείο ,όταν ο ένας παίρνει τη θέση του άλλου .- Στη ζωή μας συνεχώς μαθαίνουμε από τις πράξεις μας(τα έργα μας ),από τα λόγια μας . από τα σφάλματα μας, τόσο από τα δικά μας , όσον και από των άλλων .- Στη ζωή μας δεν πρέπει ποτέ μας να δεχόμαστε καμιά πίεση , ούτε καταπίεση , παρά μόνον την ατμοσφαιρική πίεση .-Πολύ σκεφτόμαστε , λιγότερο μιλάμε ,και  στο τέλος πράττουμε τα δέοντα .-  Βλέπε , άκου , σιώπα .- Στη ζωή μας υπάρχει το παρόν που μπορεί να μας καταπιέζει  κατά τρόπο  άτεγκτο, το παρελθόν και το μέλλον.-  Ο θεός από αγάπη επιτρέπει να εξοφλήσει κάποιος , ότι χρωστάει ,σ` αυτή τη ζωή .-Με καλούς λογισμούς να αν- τιμετωπίζουμε μια κατάσταση .- Όσο αδικείται κανείς σε τούτη τη ζωή , από τους ανθρώπους , τόσο αποταμιεύει στην άλλη ζωή .-Οι θλίψεις καθαίρουν και λαμπικάρουν τον άνθρωπο .- Ο άνθρωπος πρέπει να χαίρεται όταν τον αδικούν, διότι ο μεγαλοδύναμος πάντα τα βλέπει και τα καταγράφει , για να βγάλει τα τελικά του αποτελέσματα.-Όταν σας αδικούν αυτό να το δέχεσθε σαν μια μεγάλη ευλογία .-Ο θεός με τον άνθρωπο , κάνει τον άνθρωπο .-(Μοναχός Παϊσιος ο Αγιορείτης ) .-

1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

Τα ιδανικά μας πρέπει να είναι: Αγάπη , Σεβασμός , Ταπείνωση, Υπακοή, Υπομονή, Κατανόηση, Αλληλεγκύη, Θάρρος, Συμπόνια, Αυτογνωσία, Υπευθυνότητα, Θρησκευτικότητα , Εργατικότητα, Αλληλοβοήθεια, Ελπίδα, Πνευματικότητα, Επιμονή, Καρτερικότητα, Αλήθεια , Κοινωνικότητα , Τιμιότητα, Αλληλοσυνεργασία, Αλληλοσεβασμός, Συμετοχικότητα, κ.τ.λ.….