ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα Ενημέρωση Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  21  Φεβρουαρίου  2015 :

***  21 Φεβρουαρίου 
Ευσταθίου(1) αρχιεπισκόπου Αντιοχείας (†360), Ζαχαρίου πατριάρχου Ιεροσολύμων, Ιωάννου Γ` πατριάρχου Κων/πόλεως (2) (†577), του από Σχολαστικών, Γεωργίου επισκόπου Αμάστριος. Τιμοθέου, του εν Συμβόλοις († θ΄αι.). Ανατολίου του εκ Ραϊθούς και Ανδρέου του εκ Μυτιλήνης, των Ιεροσολυμιτών.
(1) O άγιος Ευστάθιος, γεννήθηκε στη Σίδη της Παμφυλίας και υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησιαστικές φυσιογνωμίες του 3ου αιώνα. Διακρίθηκε για την μαχητικότητά του και την εμμονή του στη ορθή διδασκαλία του Ευαγγελίου. Ως επίσκοπος Βέροιας στη Συρία, έλαβε μέρος στη Α` Οικουμενική Σύνοδο Νικαίας. Εν συνεχεία εξελέγη αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας. Το 330 όμως, οι κακόδοξου Αρειανοί, συνεκάλεσαν Σύνοδο εις βάρος του Ευσταθίου με την κατηγορία ότι ήταν οπαδός της αίρεσης του Σαβέλλιου. Δωροδόκησαν μάλιστα κάποια γυναίκα ελευθέριων ηθών, η οποία παρουσιάσθηκε στη Σύνοδο και κατήγγειλε ότι είχε σχέση μαζί του και από τη σχέση αυτή απέκτησε και παιδί. Τελικά οι συκοφάντες κατόρθωσαν να επιτύχουν την εξορία του αγίου στην Τραϊανούπολη της Θράκης όπου και εκοιμήθη οσιακά. Αρκετά χρόνια μετά την κοίμησή του, η αλήθεια αποκαταστάθηκε και ο Ευστάθιος ανακηρύχθηκε άγιος της Eκκλησίας μας. Θαυμάσιο εγκωμιαστικό λόγο για τον άγιο Ευστάθιο εξεφώνισε ο Ι. Χρυσόστομος.
(2) Ο άγιος Ιωάννης ο Γ` πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο από Σχολαστικών, καταγόταν από το χωριό Σερίμιο της Αντιόχειας. Σπούδασε νομικά στην Αντιόχεια και εν συνεχεία εξάσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου. Εγκατέλειψε όμως τα πάντα, για να γίνει μοναχός και στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ως αποκρισάριος του Πατριάρχη Αντιοχείας. Και ενώ ευρίσκετο εκεί, εκλέχθηκε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως το 565. Πατριάρχευσε επί δωδεκαετία και εκοιμήθη ειρηνικά το 577.

*** 21/02 ~**  Απολυτίκιο Αγ. Ευσταθίου - 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/2H63y0ZhOAs?list=PL2D824B69DFB6EF76 ,


***  Πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα Μέσα η συμφωνία
Πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα Μέσα η συμφωνίαΤι λέει ο ξένος τύπος για την τετράμηνη παράταση που πήρε η Ελλάδα

Μετά από περισσότερες από 4,5 ώρες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες συμφωνία, επί ενός κειμένου, για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας.
Οι διαδικτυακές πύλες των μεγαλύτερων ξένων Μέσων Ενημέρωσης κάνει αναφορά στις χθεσινές εξελίξεις και στο νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που πρέπει να στείλει τη Δευτέρα η κυβέρνηση.
«Το πρόγραμμα παρατάθηκε για τέσσερις μήνες αλλά οι Έλληνες πρέπει να παρουσιάσουν ισχυρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων» γράφει η Die Welt.
«Grexit και πτώχευση αποφεύχθηκαν προς το παρόν» γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel και παράλληλα επισημαίνει ότι η παράταση του προγράμματος για τέσσερις μήνες αφήνει πολλά ερωτήματα.
«Η Ελλάδα πήρε μία ανάσα. Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συναντήθηκαν και συμφώνησαν στις Βρυξέλλες για μία παράταση του υφιστάμενου προγράμματος βοήθειας για τέσσερις μήνες. Μέχρι τη Δευτέρα όμως η Αθήνα θα πρέπει να ετοιμάσει μία λίστα μεταρρυθμίσεων», σημειώνει η Tagesschau.
«Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκε συμφωνία για την επέκταση κατά τέσσερις μήνες της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα - Η Αθήνα θα παρουσιάσει ένα κατάλογο μεταρρυθμίσεων μέχρι τη Δευτέρα» γράφει η Figaro.
«Ένας συμβιβασμός για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο - Επεκτάθηκε το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα - Η Αθήνα δεσμεύθηκε για μεταρρυθμίσεις χωρίς να διαταράξει τα οικονομικά της» γράφει η γαλλική Le Monde.
Περιθώρια δημοσιονομικών ελιγμών με αντάλλαγμα τον καθορισμό ενός καταλόγου άμεσων μεταρρυθμίσεων, βλέπει η ισπανική El Pais.
Οι Financial Times γράφουν ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες οδηγήθηκαν σε συμφωνία με τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα- Τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναμένουν οι πιστωτές τη Δευτέρα.
«Eurogroup, συμφωνία για την Ελλάδα: παράταση βοηθειών για τέσσερις μήνες», γράφει η εφημερίδα La Republica, η οποία προσθέτει ότι «τα πιο αρνητικά σενάρια διαψεύστηκαν, αφού το Eurogroup ολοκληρώθηκε με άσπρο καπνό». H συμφωνία βασίζεται, σε τέσσερα σημεία: επέκταση της βοήθειας για τέσσερις μήνες, ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μέτρων πριν την καταβολή νέας βοήθειας, απαρίθμηση των μεταρρυθμίσεων μέχρι την Δευτέρα και σεβασμός των συμφωνηθέντων. Η Ελλάδα δεσμεύθηκε, αφού θα συμφωνηθούν τα μέτρα, να μην τα αλλάξει ή να τα αποσύρει μονομερώς, σε περίπτωση που έχουν επιπτώσεις επί του δημόσιου προϋπολογισμού».
«Η επέκταση θα χρησιμεύσει για να συζητηθεί η δυνατότητα μιας νέας συμφωνίας, η οποία μπορεί να είναι έτοιμη μέχρι το καλοκαίρι. Πηγή της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει την δέσμη μεταρρυθμίσεων για την επόμενη φάση, δίνοντας έμφαση σε εκείνες που αποτελούν κοινό έδαφος, όπως στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, στην αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης και στην αντιμετώπισης της κοινωνικής κρίσης» αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.
«Στο τέλος του Eurogroup τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών προδίδουν έντονη κούραση και η επιφυλακτικότητα επιβάλλεται, από μέρους όλων», σημειώνει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA. Το ANSA αναμεταδίδει τις δηλώσεις του ιταμού υπουργού οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος έκανε λόγο για «νίκη όλων» και για «βήμα προόδου για την Ευρωπαϊκή Ένωση» έστω και αν «δεν έγινε αναφορά σε αναλυτικό περιεχόμενο».
«Ελλάδα, βοήθεια για άλλους τέσσερις μήνες. Συμβιβασμός στο Eurogroup», γράφει, τέλος, η οικονομική εφημερίδα Sole 24 Ore. «Είναι βέβαιο πως η Ελλάδα δεν εξέρχεται ηττημένη από την σύνοδο των υπουργών του Eurogroup» και παραθέτει, μεταξύ των άλλων, την δήλωση του επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, πως «πρόκειται για ισορροπημένη συμφωνία, προς συμφέρον όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» λέει η εφημερίδα.
«Η ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει μία συμφωνία ως νέα σελίδα στη συνεργασία της με τους δανειστές της» λέει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

***   Δεν τόλμησε βήμα στο κενό η Γερμανία, ούτε η Ελλάδα
Δεν τόλμησε βήμα στο κενό η Γερμανία, ούτε η ΕλλάδαΗ διαπραγμάτευση συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο - Μαξίμου: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Βαρουφάκης: Αποτρέψαμε νέα μέτρα - Ντάισελμπλουμ: Αποφασίζουμε για παράταση 4 μηνών - Δείτε το προσχέδιο της απόφασης του Eurogroup

Τετράμηνη παράταση πήρε η Ελλάδα από το έκτακτο Eurogroup της Παρασκευής, μετά από μία συνεδρίαση-θρίλερ.
Η συνεδρίαση τα είχε όλα. Τρίωρη καθυστέρηση μέχρι την έναρξη, μεγάλο παρασκήνιο και πολλές διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους, με την απόφαση να δεσμεύει την Ελλάδα και την Ευρώπη για μία 4μηνη παράταση.
Το προσχέδιο της απόφασης για συμφωνία με την Ελλάδα

Το Eurogroup επαναλαμβάνει τις εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κατά τα τελευταία χρόνια. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε, μαζί με τους θεσμούς, εμπλακεί σε έντονο και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και καταλήξαμε σε κοινό έδαφος σήμερα.
Το Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας, το αίτημα από τις ελληνικές αρχές για μία παράταση της Master Financial Assistance Agreement (MFFA), η οποία υποστηρίζεται από μία σειρά δεσμεύσεων. Ο σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση των συνθηκών στην τρέχουσα συμφωνία, κάνοντας την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας η οποία θα εξεταστεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Αυτή η επέκταση θα γεφυρώσει επίσης τον χρόνο για συζητήσεις για μία πιθανή επόμενη (follow-up) συμφωνία μεταξύ του Eurogroup, των θεσμών και της Ελλάδας.
Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν μία πρώτη λίστα με μέτρα μεταρρυθμίσεων, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, έως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου. Οι θεσμοί θα παράσχουν μία πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι ικανοποιητικά κατανοητή για να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο έναρξης για μία επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης. Η λίστα θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και εν συνεχεία θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς έως το τέλος του Απριλίου.

Μόνο η έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης για την διευρυμένη συμφωνία από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της την οποία εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και την μεταβίβαση των SMP κερδών του 2014. Και τα δύο και πάλι υπόκεινται σε έγκριση από το Eurogroup.
Εν όψει της αξιολόγησης των θεσμών το Eurogroup συμφωνεί ότι τα κεφάλαια, έως τώρα διαθέσιμα στο «μαξιλάρι» (buffer) του ΤΧΣ, θα πρέπει να κρατούνται από EFSF, άνευ δικαιωμάτων τρίτων για τη διάρκεια της επέκτασης της MFFA. Τα κεφάλαια συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα για τη διάρκεια της επέκτασης της MMFA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έξοδα εξυγίανσης. Θα διατεθούν μόνο κατόπιν αιτήματος από την EKT/SSM.
Υπό αυτό το πρίσμα, χαιρετίζουμε την δέσμευση των ελληνικών αρχών να εργαστούν από κοινού σε στενή συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Επίσης συμφωνούμε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να παίζει το ρόλο του.
Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια βαθύτερη και ευρύτερη διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να κάνουν καλύτερη χρήση της συνεχιζόμενης πρόβλεψης για τεχνική βοήθεια.
Οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους για την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς όλους τους πιστωτές τους στο ακέραιο και εγκαίρως.
Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσμα ή έσοδα χρηματοδότησης τα οποία απαιτούνται για την εγγύηση της βιωσιμότητας του χρέους σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012. Οι θεσμοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015, για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015.
Υπό το πρίσμα αυτών των δεσμεύσεων, χαιρετίζουμε ότι σε αρκετούς τομείς, οι προτεραιότητες των ελληνικών αρχών μπορούν να συμβάλουν σε μια ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας ρύθμισης. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς.
Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών των θεσμών, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την παράταση του τρέχοντος EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement μέχρι τέσσερις μήνες από το δ.σ. του EFSF. Επίσης καλούμε τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως τη δουλειά που θα επιτρέπει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά όσο η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.
Μέγαρο Μαξίμου: Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα
«Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα. Διαπραγμάτευση είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή. Αποδεικνύεται ότι διαπραγμάτευση μπορούσε να γίνει όλα αυτά τα χρόνια και η Ελλάδα ούτε απομονωμένη είναι, ούτε στα βράχια οδηγείται, ούτε συνεχίζει με Μνημόνια» ήταν η πρώτη τοποθέτηση της κυβέρνησης.
Ανετράπη, συνεχίζει, ο σχεδιασμός παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης μέχρι της 28 Φεβρουαρίου. Ο βασικός στρατηγικός σχεδιασμός για χρόνο (4 μήνες), στα πλαίσια μιας ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα μας δώσει δυνατότητα διαπραγμάτευσης, επετεύχθη.
Οι εκβιασμοί των τελευταίων 24ωρων έπεσαν στο κενό. Η αίτηση για επέκταση της δανειακής σύμβασης έγινε τελικά δεκτή επί της αρχής και αποτελεί βάση περαιτέρω αποφάσεων καθώς και των επόμενων εξελίξεων.
Απετράπησαν τα υφεσιακά μέτρα με τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση (mail Χαρδούβελη για περικοπές συντάξεων, αυξήσεις σε φόρους κλπ) καθώς και οι δεσμεύσεις για υπέρογκα και εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα.
Τελείωσε το εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικα που έδινε εντολές και είχε καταστεί υπερεξουσία.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη δική της δέσμη μεταρρυθμίσεων για το επόμενο ενδιάμεσο στάδιο, προτάσσοντας αυτές που αποτελούν κοινό έδαφος. Δηλαδή την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη παίρνει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την οριστική μετάβαση από την πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας στην πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ελληνική κυβέρνηση με νηφαλιότητα θα προχωρήσει το κυβερνητικό της έργο, έχοντας στο πλευρό της την ελληνική κοινωνία, και θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μέχρι την οριστική συμφωνία του καλοκαιριού.
Να σημειωθεί ότι:
- Η αναφορά στις μονομερείς ενέργειες δεν σχετίζεται με το σύνολο της πολιτικής της νέας ελληνικής κυβέρνησης αλλά μόνο με δράσεις που έχουν δημοσιονομικό κόστος.
- Η αναφορά σε κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα, ανάλογα με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σημαίνει τέλος στο στόχο του 3,0% του ΑΕΠ ή 5, 5 δισ. ευρώ για το 2015».
Βαρουφάκης: Αποτρέψαμε νέα μέτρα
«Χρειάστηκαν τρία Εurogroup ώστε να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη. Η διαπραγμάτευση γίνεται για να επιτευχθεί μια συμφωνία. Σημαίνει ταυτόχρονα αμοιβαίες κινήσεις και συμβιβασμούς αλλά και να έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις την ρήξη αν αυτό που σου προτείνουν δεν είναι σωστό» τόνισε εμφανώς ικανοποιημένος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου και πρόσθεσε: «Δείξαμε ότι η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ασφυκτικές προθεσμίες που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζαμε την αμείλικτη ημερομηνία της 28ης Φεβρουαρίου με τα απάνθρωπα περιθώρια. Αποδείξαμε πως μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Νομίζω ότι καταφέραμε να συνδυάσουμε την λογική με την ιδεολογία και παράλληλα να σεβαστούμε το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που έτρεχε.
Συνδυάσαμε την δυνατότητα να μην μπούμε σκυφτοί σε μια διαπραγμάτευση και να συνδυάσουμε αυτή την αποφασιστικότητα με μια επιδέξια διαπραγματευτική στρατηγική.
Δεν είναι στιγμή για να γιορτάσουμε γιατί αυτό είναι ένα μικρό βήμα. Κάθε μεγάλη πορεία, βέβαια, ξεκινάει από ένα μεγάλο βήμα.
Θα… καταπιεστούμε να φτιάξουμε ένα κατάλογο μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα είναι ένα Σαββατοκύριακο δημιουργίας και χαράς. Αφήνουμε το μνημόνιο πίσω και ξεκινάμε να συνδιαμορφώσουμε ένα κατάλογο μεταρρυθμίσεων. Αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα. Αναιρέθηκαν τα υφεσιακά μέτρα που είχε δεσμευτεί μέσω e-mail η προηγούμενη κυβέρνηση. Αποτρέψαμε την αποπνικτική δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3% που μας άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Στο εξής θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα που θα συνάδουν με την πραγματική εικόνα της οικονομίας και δεν θα μας προκαλούν ασφυξία για τα επόμενα 8-10 χρόνια.
Δεσμευτήκαμε πως δεν θα λάβουμε κανένα μετρό που θα επηρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους.
Το σημαντικότερο; Η Ελλάδα σήμερα βγήκε από την μοναχική απομόνωση. Σήμερα πετύχαμε η Ελλάδα μέσα από την διαπραγματευτική της τακτική να δώσουμε την ευκαιρία σε εμάς και την Ευρώπη να αλλάξει σελίδα και να μην μιλάμε μόνο για λιτότητα αλλά για μια κοινή πορεία προς την ανάπτυξη».   Βίντεο : Newsbeast.gr - Δηλώσεις Γ.Βαρουφάκη μετά το Eurogroup , http://youtu.be/xXt5YTSY8sY .-

Ντάισελμπλουμ: Αποφασίζουμε για παράταση 4 μηνών
~
«Είχαμε μια εντατική συνάντηση όσον αφορά το αίτημα παράτασης» δήλωσε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του κρίσιμου Εurogroup.
«Απόψε έγινε ένα πρώτο βήμα στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Είμαι ευτυχής γιατί η δουλειά που κάναμε τις προηγούμενες εβδομάδες έφερε καρπούς, φτάσαμε σε μια συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος του Εurogroup.
Όπως εξήγησε, το αρχικό αίτημα ήταν για παράταση 6 μηνών, ωστόσο αυτό που αποφασίστηκε ήταν «για συμφωνία 4 μηνών». Κατά τη διάρκεια της παράτασης, τα κονδύλια που έχουν στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα, όπως εξήγησε.
«Υπάρχει ευελιξία στο πρόγραμμα και εμείς θα πρέπει να φανούμε ευέλικτοι και θα κάνουμε την βέλτιστη χρήση αυτής της ευελιξίας», σημείωσε.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ «ένα αίτημα για παράταση θα πρέπει να συνοδεύεται από δεσμεύσεις».
«Οι αρχές σήμερα δεσμεύονται να επιφέρουν περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να μην υπάρχουν μονομερείς δράσεις που θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», σημείωσε.
Επιπλέον, αυτό που συμφωνήθηκε ήταν η παρουσίαση από την ελληνική κυβέρνηση ενός καταλόγου των πρώτων μεταρρυθμίσεων που θα λάβει. « Ο κατάλογος των πρώτων μέτρων θα πρέπει να είναι διαθέσιμος και να παρουσιαστεί την επόμενη Δευτέρα», σημείωσε.
«Τη Δευτέρα θα υπάρχει ένας πρώτος κατάλογος από την ελληνική πλευρά και οι θεσμοί θα γνωμοδοτήσουν εάν επαρκούν για τη συνέχιση της διαδικασίας», εξήγησε. «Αυτός ο κατάλογος θα οριστεί λεπτομερέστερα, θα αξιολογηθεί και θα συμφωνηθεί από τους θεσμούς».
«Εάν είναι θετική η εξέταση του καταλόγου από τους θεσμούς την Τρίτη θα αρχίσουμε την διαδικασία λήψης αποφάσεων», υπογράμμισε, εξηγώντας πως μετά θα ακολουθήσει η απαναξιολόγηση του προγράμματος.
Για να καθοριστεί το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν υπόψιν οι συνθήκες του '15.
Ερωτώμενος γιατί επιλέχθηκε η τετράμηνη παράταση, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε πως «το 4μηνο τέθηκε γιατί υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει».
Αναφορικά με το χρόνο καταβολής των χρημάτων, ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει «μόλις οι φορείς έχουν αξιολογήσει θετικά τα μέτρα». Βίντεο : Δηλώσεις Ντάισεμπλουμ  , http://youtu.be/1Qf9sq2iA7A  ,

 Λαγκάρντ: Μέχρι τέλη Απριλίου η συμφωνία για τον πλήρη κατάλογο μεταρρυθμίσεων
«Ήταν εποικοδομητική η συνεδρίαση. Εμείς σαν ΔΝΤ βλέπουμε την αποψινή ολοκλήρωση της συνεδρίασης σαν μία σειρά από στάδια και προθεσμίες κατά την οποία πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να δείξει έργο, ενώ θα μας καταθέσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνει και όλοι οι εταίροι πρέπει να πούμε την άποψή μας αν αυτό το πακέτο μεταρρυθμίσεων είναι επαρκές, ώστε να οδηγήσει μία ολοκληρωμένη αξιολόγηση.
Τέλη Απρίλη θα πρέπει να συμφωνήσουμε για το τελικό πακέτο των μεταρρυθμίσεων. Η τελική προθεσμία είναι η λήξη του τετραμήνου που ζητήθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε θα υπάρξει μία αξιολόγηση και να υπάρξουν οι καταβολές. Από τη μεριά μας πρέπει να προσέξουμε όλοι το τι συμβαίνει από χρηματοπιστωτικής άποψης», ανέφερε, η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Βίντεο  : Δηλώσεις Μοσκοβισί, Λαγκάρντ και Ρέγκλινγκ   ,


***  Μεγάλη παρέλαση του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και αποκριάτικες εκδηλώσεις         
     
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι σήμερα και αύριο, που είναι και το τελευταίο της Αποκριάς. Οι εκδηλώσεις θα είναι πολλές και θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και στις περισσότερες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με τη συμμετοχή 39 γκρουπ και περίπου 4.300 καρναβαλιστών, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου χθες, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, με έναρξη στις 14.30. Μετά το τέλος της παρέλασης, στην τελετή λήξης, θα τραγουδήσει η Καλαματιανή Demy με το συγκρότημά της. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
  ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
   Ιστορικό Κέντρο/Πλατεία Όθωνος, ώρα 11.30: Γιορτάζουμε την Αποκριά.... με εδέσματα, μουσική και παραδοσιακούς χορούς
 Κεντρική Προκυμαία του Λιμανιού Καλαμάτας, ώρα 14.00: «ΙΖΑΜΠΙΑΔΑ» και Ανακοίνωση νικητών Θεμάτων Σακούλας (15 μέλη κάθε πληρώματος με τις στολές τους)
  Πεζόδρομος Ιατροπούλου: Party 20.00 με 01.00
  ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
   Ασπροπουλιά Δ.Ε. Άριος/Κεντρική πλατεία, ώρα 20.00: Γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
 Βρωμόβρυση Δ.Ε. Αρφαρών/Οικισμός Κρασοπούλα/Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου, ώρα 20.00: Παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο
 ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
    Κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου: 14.30 Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, τελετή λήξης και συναυλία  DEMY  &  BAND
    Πεζόδρομος Αμφείας (μετά την τελετή λήξης και μέχρι τη 01.00): Street party και πανηγυρική λήξη του 3ου Καλαματιανού Kαρναβαλιού 2015 με πολύ κέφι και ανανέωση του ραντεβού για το 2016.
    Πεζόδρομος Ιατροπούλου: Party 20.00 με 01.00
  ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
   Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας: Πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες Ώρα 18.00 κεντρική πλατεία Αλαγονίας: Φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι και δρώμενα μαζί με τις μπαρμπούτες.
  Πηγές Δ.Ε. Καλαμάτας, ώρα 18.00: Φωτιές, αποκριάτικο γλέντι και παραδοσιακή μακαρονάδα
    Λαίϊκα Δ.Ε. Καλαμάτας/κεντρική πλατεία, ώρα 20.00: Αερόστατα, παραδοσιακή μακαρονάδα, μουσική και χορός με μεταμφιεσμένους
    Άρις Δ.Ε. Άριος/κεντρική πλατεία, ώρα 16.00: Βλάχικος γάμος και παραδοσιακή μακαρονάδα
    Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας, ώρα 20.00: Αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
   Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας/Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας, ώρα 20.00: Παραδοσιακή μακαρονάδα
 Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00: Φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα
   Άγριλος Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00: Παραδοσιακή μακαρονάδα
 Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας/κεντρική πλατεία, ώρα 19.00: Κουρτσαουσάνικος γάμος, αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
   Παραλία Καλαμάτας/Προλιμένας, ώρα 11.00: Κούλουμα στην Παραλία, πέταγμα χαρταετού
 Ράχη (συμβολή οδών Μετσόβου, Καζαντζάκη, Αγίας Λαύρας), ώρα 19.00: Γλέντι με κεράσματα και ζωντανή μουσική
 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας: δρώμενο ευετηρίας, ώρα 10.30: Αγερμός / ώρα 12.00: Δρώμενα
   Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας/κεντρική πλατεία, ώρα 11.00: Κούλουμα
 Άρις Δ.Ε. Άριος/Ύψωμα Ρετσίνη, ώρα 11.00: Κούλουμα
   Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας/κεντρική πλατεία, ώρα 11.00: Κούλουμα
   Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών/κεντρική πλατεία, ώρα 11.00: Κούλουμα
   Πλατύ Δ.Ε Αρφαρών, ώρα 11.00: Πέταγμα χαρταετού
   Άμφεια Δ.Ε. Θουρίας/Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αμφείας, ώρα 17.00: Διαγωνισμός αερόστατου
 Συμμετέχουν
 Οργανισμός και επαγγελματίες  Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, Τοπικό Συμβούλιο Σ.Ε.Ο., Πειραματική Σκήνη Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», Χορευτικός  Σύλλογος  Αγ. Τριάδος «Αργώ»,  Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Β’ ΚΑΠΗ, Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας,   και οι Σχολές Χορού:
Σύλλογος Αθλητικού Χόρου «Ξενία», Χοροδιδασκαλείο, Fame Dance Academy, Dance Studio, Vive Bailando, Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις», Dance Flame, Just Dance, Χορευτικός Σύλλογος «Η Χαρά του Παιδιού», Dance Lily Kely, “Mi Alegria” , Σύλλογος Χορού Physical.
 Οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μικρής Μαντινείας, Λαιΐκων, Ασπροχώματος, Νεδουσαίων, Αλαγονίων, Αρτεμισίας, Λαδά, Πηδήματος, Αρφαρών, Πηγών, Καρβελίου, Βελανιδίας, Γυναικών Άριος, Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Σύλλογος Κυριών Αρφαρών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Απανταχού Σταματιναίων, Αγρίλου «Ο Αναγνωσταράς», Χορευτικός  Εκπολιτιστικός  Σύλλογος «Οι Αμφειείς», Βρωμόβρυσης «Αθανάσιος Δαγρές», Πολιτιστικός Σύλλογος Ενοριτών Καλαμίου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου». 

*** Γιώργος Κορμάς, ο Μεσσήνιος «φύλακας-άγγελος» των παιδιών στο διαδίκτυο         
     
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, μιλήσαμε με το Μεσσήνιο (από την Κυπαρισσία) γιατρό αλλά και ειδικό σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά, Γιώργο Κορμά.
Κατά τη συζήτησή μας, έδωσε οδηγίες για ορθή χρήση του διαδικτύου και συμβουλές στους γονείς για το τι πρέπει να κάνουν, όταν αντιληφθούν ότι το παιδί τους βρίσκεται σε κίνδυνο.
Όσα ενδιαφέροντα, αλλά κυρίως χρήσιμα, μας είπε, ακολουθούν:
  -Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο… Για να υπάρχει αυτή η ημέρα, προφανώς το ίντερνετ είναι επικίνδυνο…
H Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης Διαδικτύου γιορτάζεται για να επισημανθούν τόσο οι κίνδυνοι όσο και οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει μια λελογισμένη χρήση του μέσου. Άλλωστε, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το διαδίκτυο είναι φτιαγμένο για ενήλικες και όχι για παιδιά. Τα παιδιά μπορούν να χαρούν το διαδίκτυο μόνο όταν ακολουθούν ασφαλή μονοπάτια, πάντοτε με την καθοδήγηση και εκπαίδευση των μεγάλων.
  -Ποιες ηλικίες θεωρείτε πιο ευάλωτες;
Οι ηλικίες στις οποίες αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα είναι αυτές του Δημοτικού και μετά της εφηβείας.
Τα μεν παιδιά του Δημοτικού μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα σε ανησυχητικό ποσοστό και συνήθως παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία τους.
Οι δε έφηβοι αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφορών εξάρτησης και διαδικτυακού εκφοβισμού.
  -Το Facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα ενώνουν ή αποξενώνουν τον κόσμο;
Τα κοινωνικά δίκτυα ενώνουν τον κόσμο, αρκεί να χρησιμοποιούνται ορθά και σε περιορισμένο χρόνο.
Όταν ο χρόνος που αφιερώνει κάποιος στα κοινωνικά δίκτυα περιορίζει τις άλλες καθημερινές του δραστηριότητες, τότε εμφανίζονται τα όρια της αποξένωσης από τον πραγματικό κόσμο.
  -Πόσο έχει επηρεάσει η χρήση του διαδικτύου τα παιδιά;
Τα παιδιά αναπτύσσουν διαδικτυακή προσωπικότητα από τα πρώτα βήματά τους και η ενασχόληση με το διαδίκτυο επηρεάζει τη συμπεριφορά τους και στον πραγματικό κόσμο.
Παιδιά που παίζουν παιχνίδια με βία υπάρχει πιθανότητα να αναπτύξουν επιθετικότητα στον πραγματικό κόσμο.
Η έκθεση σε ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο μπορεί να προκαλέσει τρόμο στα παιδιά και να ανακόψει απότομα την παιδικότητα και την αθωότητα που δικαιούνται.
Επίσης, τα πρότυπα που προβάλλονται από τη βιομηχανία της διαφήμισης μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεριφορές μη αποδεκτές για την ηλικία τους.
Τέλος, η ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά μπορεί να επηρεάσει τη σχολική τους επίδοση και την κοινωνικότητά τους. Η δε κατάχρηση του διαδικτύου μπορεί να φτάσει στην ανάπτυξη συμπεριφορών εξάρτησης.
Τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι αποδεκτά για τα παιδιά του Δημοτικού. Άλλωστε, οι ίδιες οι εταιρείες απαγορεύουν την χρήση τους από μαθητές του Δημοτικού. Πέρα από αυτά, η χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί να τα εκθέσει σε πολλούς κινδύνους, όπως η πορνογραφία, η αποπλάνηση και ο εκφοβισμός.
  -Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να είναι το διαδίκτυο ασφαλές;
Το διαδίκτυο γίνεται ασφαλές, όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και ξεκάθαρα όρια σε σχέση με τη χρήση του. Το διαδίκτυο είναι ωφέλιμο μέσο, αρκεί να γνωρίσουμε τα προτερήματά του και να το εκμεταλλευτούμε, με σκοπό την καλύτερη εκπαίδευσή μας, τη διασκέδαση και την επικοινωνία.
  -Παρατηρούμε παιδιά με ένα τάμπλετ ή κινητό στο χέρι σε παρέες με τους γονείς τους, όπου ναι μεν δεν ενοχλούν και είναι ήσυχα, αλλά δεν παίζουν. Ποια η γνώμη σας για αυτό;
Η εικόνα που περιγράφεται μόνο απογοήτευση μπορεί να μας γεμίσει. Το λάθος είναι των γονέων που στερούν από τα παιδιά τους τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης που τους δίνεται. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση ο υπολογιστής χρησιμοποιείται από τους γονείς με σκοπό την ηρεμία τους. Θα ήθελα να δω γονείς να ζητούν από το μαγαζί μια σακούλα για να μαζέψουν όλα τα ηλεκτρονικά, ώστε τα παιδιά να χαρούν την παρέα όπως και οι μεγάλοι.
  -Τα παιδιά όλο και πιο πολύ ζητούν ταμπλέτα, κινητά ή laptop. Ποια θεωρείτε την πιο σωστή ηλικία για να υποκύψουν οι γονείς και πείτε μας κάποιους σημαντικούς κανόνες που πρέπει να επιβάλουν.
Πρέπει να καταλάβουν ότι τα διαδικτυακά παιχνίδια και η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι παραχώρηση των γονέων και όχι δικαίωμά τους. Δικαίωμά τους θα ήταν μόνο στην περίπτωση που το χρησιμοποιούσαν για αναζήτηση πληροφοριών, πράγμα που δε γίνεται στη χώρα μας.
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που δίνουν στα παιδιά πρόσβαση στο διαδίκτυο, οφείλουν να θέσουν κανόνες χρήσης και να έχουν τον έλεγχο των κανόνων αυτών. Αν οι γονείς δεν είναι σε θέση να σερφάρουν μαζί με τα παιδιά τους και να έχουν τον έλεγχο του χρόνου που δαπανούν τα παιδιά στο μέσο, καθώς και να ελέγχουν το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται, τότε είναι προτιμότερο είτε να επιτρέπουν την είσοδο των παιδιών στο διαδίκτυο μόνο όταν είναι και αυτοί παρόντες, και μιλάμε για την ηλικία του Δημοτικού, είτε να αναβάλουν την παροχή αυτή στα παιδιά, εφόσον δεν είναι σε θέση να την επιτηρούν.
  -Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς όταν το παιδί τους είναι στο διαδίκτυο;
Η επικοινωνία με αγνώστους και οι επισκέψεις σε ιστοσελίδες με παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο είναι δύο ζητήματα στα οποία πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους οι γονείς
 -Τι πρέπει να κάνουν, αν αντιληφθούν ότι το παιδί τους διατρέχει κίνδυνο και πόσο εύκολο είναι να το καταλάβουν;
Οι γονείς οφείλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών τους και στο διαδικτυακό κόσμο. Οφείλουν να τους επισημάνουν πως οτιδήποτε συμβεί στο διαδίκτυο, θα πρέπει να μιλήσουν, ώστε μαζί να το αντιμετωπίσουν. Αν το παιδί πέφτει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού ή εκβιασμών στο διαδίκτυο, επηρεάζεται στην καθημερινότητά του, κλείνεται στον εαυτό του και μπορεί να αποφεύγει τη χρήση του διαδικτύου. Σε περίπτωση που το παιδί πέφτει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού, οι γονείς μπορούν να τηλεφωνήσουν στη γραμμή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου 2106007686 ή να στείλουν μήνυμα στο info@help-line.gr.
Επίσης, μπορούν να αναφέρουν την παρενόχληση ανώνυμα στη γραμμή καταγγελιών www.safeline.gr ή και να καταφύγουν στην Εισαγγελία ή και στην Αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σταθούν δίπλα στο παιδί τους χωρίς θυμό, αλλά με την ωριμότητα που αρμόζει σε κάθε γονέα που το παιδί του αντιμετωπίζει πρόβλημα.
  -Η αντίστοιχη υπηρεσία της ΕΛΑΣ δείχνει να έχει επιτυχίες, χρειάζεται κάτι παραπάνω;
Ο ρόλος της Αστυνομίας τόσο στο πραγματικό κόσμο όσο και στο διαδίκτυο είναι κατασταλτικού χαρακτήρα και σκοπό έχει να προστατέψει τον πολίτη από το έγκλημα. Το αν το παιδί μας πέσει θύμα ή γίνει θύτης στο διαδίκτυο, έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι εκπαιδευμένο στο να προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους στο διαδίκτυο, αλλά και κατά πόσο έχει πάρει τις ανάλογες αρχές, ώστε να σέβεται την προσωπικότητα του κάθε χρήστη.
  -Μέχρι σήμερα τι έχετε δει εσείς στη δουλειά σας και τι προσπαθείτε να περάσετε στα παιδιά από αυτή;
Αυτό που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά είναι να εμπιστεύονται το ένστικτό τους στο διαδίκτυο και να μην επιτρέπουν σε κανέναν να τους προσβάλει ή να τους κάνει να νιώθουν άβολα. Επίσης, προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν κριτική ικανότητα στο διαδίκτυο, να γυρίσουν την πλάτη στο ρατσισμό και τη ρητορική μίσους, να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ωφέλιμα και, τέλος, να μην παραμελούν τις δραστηριότητές τους.
  -Η σχέση σας με τη Μεσσηνία;
Η Μεσσηνία είναι από τους νομούς στη χώρα μας που κάθε χρόνο γίνονται δεκάδες παρεμβάσεις στα σχολεία και στους γονείς σε σχέση με το ασφαλές διαδίκτυο.
Πενήντα καταξιωμένοι επιστήμονες εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες ψυχικής υγείας κάνουν σπουδαίο έργο.
Μακάρι και οι άλλοι νομοί να είχαν τη συνέπεια που έχουν οι συνεργάτες μας στη Μεσσηνία!
  -Μια ευχή- συμβουλή για το τέλος;
Το διαδίκτυο έχει απεριόριστες δυνατότητες, αρκεί να το χρησιμοποιούμε δημιουργικά. Μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα διαδίκτυο φιλικό για τα παιδιά χωρίς κινδύνους και με σεβασμό στα δικαιώματά.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Συνελήφθη δολοφόνος που το 2011 στραγγάλισε δυο 79χρονους στη Σπηλιά και στο Δώριο Τριφυλίας

Αλλοδαπός δολοφόνος με θύματα και στη Μεσσηνία Το 2011 στραγγάλισε 79χρονο στη Σπηλιά και στο Δώριο Τριφυλίας Συνελήφθη στην Πάτρα αλλοδαπός που κατηγορείται για τουλάχιστον τέσσερις δολοφονίες, οι δύο στη Μεσσηνία. Ο συλληφθείς έχει αλβανική υπηκοότητα και τον ακολουθεί ένα αρκετά βαρύ κατηγορητήριο με ανθρωποκτονίες και ληστείες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αλλοδαπός φέρεται να συνδέεται με το στραγγαλισμό 79χρονου στη Σπηλιά της Κυπαρισσίας, το Μάιο του 2011, όπως και με τη ληστεία και στραγγαλισμό 79χρονου στο Δώριο Τριφυλίας, το Δεκέμβριο του 2011. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον ο δολοφόνος της εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη που είχε βρεθεί νεκρή τον περασμένο Οκτώβριο στο Γαλανάδο της Νάξου, μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης άνθρωποι της Ασφάλειας Αττικής στην Πάτρα, όπου και είχε εντοπιστεί. Ο φονιάς της εικαστικού είχε σκοτώσει τουλάχιστον άλλους τρεις. Ο αλβανικής υπηκοότητας δράστης του εγκλήματος είχε ταυτοποιηθεί από τα στοιχεία DNA που είχε εντοπίσει η Σήμανση, καθώς έχει «πλούσιο» παρελθόν τόσο ως ληστής όσο και ως δολοφόνος. Σε βάρος του εκκρεμούν 3 τουλάχιστον εντάλματα για ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα, εκτός του εγκλήματος της Νάξου, ο δράστης συνδέεται τουλάχιστον με τα εξής: Σπηλιά, Δήμος Τριφυλίας, Μεσσηνία, 10 Μαΐου 2011: Στραγγαλισμός 79χρονου μετά από έντονη εργασιακή προστριβή Βούρβουρα, Αρκαδία, 4 Σεπτεμβρίου 2011: Εισβολή σε σπίτι ηλικιωμένων μαζί με συνεργούς και άγριος ξυλοδαρμός 77χρονου. Δώριο, Μεσσηνία, Δεκέμβριος 2011: Ληστεία και στραγγαλισμός 79χρονου μετά από εργασιακή αντιδικία Τρίπολη, Αρκαδία, Άνοιξη 2012: Φόνος 82χρονου κατά τη διάρκεια ληστείας Η ΕΛ.ΑΣ. τον συνδέει επίσης με πλειάδα ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη, ενώ αναζητείται πιθανή σχέση του και με άλλες, ανεξιχνίαστες προς το παρόν υποθέσεις Ο δράστης κυκλοφορούσε με διάφορα ονόματα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη: Κατά την παραμονή του στη Νάξο ήταν γνωστός ως «Ηλίας» και «Βαγγέλης», ενώ χρησιμοποιούσε επίσης το όνομα Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, αλλά και Αρτάν Μπαρτάν, .όπως αναφέρουν τα διωκτικά έγγραφα, καθώς και τρία ακόμη ονοματεπώνυμα. Στις επτά πλαστές ταυτότητες που διέθετε, η ηλικία του κυμαινόταν από 31 έως 34 χρόνων. Το τελευταίο έγκλημα Η 59χρονη εικαστικός Κατερίνα Ζαζάνη που διέμενε σε σπίτι έξω από τον οικισμό του Γαλανάδου στη Νάξο, είχε προσλάβει εργάτη αλβανικής υπηκοότητας, που διέμενε στο γειτονικό Γλινάδο, για να πραγματοποιήσει εργασίες στην κατοικία της, όπως ανέφερε τον περασμένο Οκτώβριο το τοπικό naxosnews. Όπως προκύπτει δεν ήταν ευχαριστημένη και του είπε να σταματήσει, γεγονός που εικάζεται ότι προκάλεσε την οργή του, με αποτέλεσμα να της επιτεθεί και να την σκοτώσει. Ο γιος της γνώριζε το γεγονός και γι αυτό ανησύχησε ιδιαίτερα που η μητέρα του δεν απαντούσε στις αλλεπάλληλες κλήσεις του από την Αθήνα όπου σπούδαζε. Ο ίδιος ειδοποίησε κάτοικο της Νάξου, ο οποίος είχε επίσης εκτελέσει εργασίες στην οικία της Ζαζάνη και ήταν έμπιστος και του ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι να δει γιατί η μητέρα του δεν απαντά στις κλήσεις του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του λόγω της εργασιακής διένεξης που γνώριζε ότι είχε με τον Αλβανό. Κατά την αποκάλυψη του εγκλήματος, η γυναίκα που είχε δεθεί στα χέρια και είχε ύφασμα στο λαιμό που προκάλεσε το θάνατό της, ήταν ριγμένη στο πάτωμα, ενώ υπήρχαν στο σώμα της ίχνη αντίστασης και μώλωπες. Οι χώροι υποδοχής του σπιτιού δεν είχαν σημάδια ότι επιχειρήθηκε κλοπή, όμως στα υπόλοιπα δωμάτια όλα ήταν άνω κάτω, είτε γιατί επιχειρήθηκε και έγινε και κλοπή είτε γιατί αυτήν την εικόνα ήθελε να αφήσει ο δράστης. -

***  Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 21/2/2015 προβλέπεται αίθριος στο πρώτο μισό της ημέρας. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες σποραδικές νεφώσεις, κυρίως νωρίς το πρωί. Από τις πρώτες απογευματινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένονται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr  και το  http://kalamata.meteoclub.gr/ ,. - 

*** Ελληνικό μονοθέσιο με... μεσσηνιακή βοήθεια         
     
  Στον τελικό του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού τον προσεχή Αύγουστο
Τα φωτεινά μυαλά της χώρας, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, μπορεί να προτιμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε χώρες του εξωτερικού, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, αλλά, αυτό δε σημαίνει ότι όσοι μένουν εδώ, δεν αγωνίζονται, δε διαθέτουν μεράκι και ικανότητες.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι μια ομάδα φοιτητών που είχε το ‘μικρόβιο’ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, τον περασμένο Ιούνιο παρουσιάστηκε στην παραλία του Βόλου, το νέο μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου φόρμουλα, από τη Centaurus Racing Team, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και το Γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 Η Centaurus Racing Team είναι μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ασχολείται με τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου φόρμουλα. Το μονοθέσιο σχεδιάζεται με βάση τους κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Formula Student, στον οποίο συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες από όλο τον κόσμο.
Η ομάδα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Βόλου ιδρύθηκε το 2009 και έκτοτε, όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες φοιτητές, έχει συμμετάσχει στα τρία επίπεδα του παραπάνω διαγωνισμού.
Οι διακρίσεις άρχισαν το 2011, όταν η ομάδα πήρε την 1η γενική θέση στην Ιταλία, διαγωνιζόμενη μόνο με σχέδια για το μονοθέσιο. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε τόσο με σχέδια όσο και με μερικά κατασκευασμένα μηχανικά μέρη στο Silverstone της Αγγλίας, λαμβάνοντας την 3η θέση στο σχεδιασμό και την 5η θέση στην επιχειρηματική παρουσίαση.
Η ολοκλήρωση του 1ου αυτοκινήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιτεύχθηκε τον Ιούνιο του 2013. Η ομάδα, τιμώντας τις τοπικές παραδόσεις, έδωσε στο μονοθέσιο το όνομα του πιο γνωστού Κενταύρου της μυθολογίας, ονομάζοντάς το «Χείρωνα». Μετά το Βόλο, επόμενος σταθμός για την παρουσίαση του μονοθέσιου οχήματος ήταν η Ουγγαρία, όπου κι εκεί κερδίσαμε τις εντυπώσεις.
Η επιτυχία ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της είδησης ότι η ομάδα πέρασε στον τελικό του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού Formula student SAE τον προσεχή Αύγουστο. Ο τελικός θα γίνει  στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας, μεταξύ  600  κορυφαίων Πολυτεχνείων.
Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία και για τη Μεσσηνία, διότι, όπως μάθαμε, δύο μέλη της ομάδας, ο επικεφαλής Κώστας Πετριτσόπουλος και η Βάσω Καλούτσα είναι δικά μας παιδιά!
Μέχρι σήμερα, η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Ιταλία είναι σίγουρα η κορυφαία στιγμή στην πορεία της ομάδας, αν σκεφτεί κανείς ότι ο προϋπολογισμός των "αντιπάλων" και η υποστήριξη που τους παρείχαν ήταν δέκα φορές μεγαλύτερη από τα παιδιά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η αρχή έγινε το Νοέμβριο του 2009, όταν μία ομάδα 6 προπτυχιακών φοιτητών έμαθαν για το διαγωνισμό και αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για δημιουργία ομάδας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Βρέθηκε ο υπεύθυνος καθηγητής που θα καθοδηγούσε την προσπάθεια, ο επίκουρος καθηγητής Αλέξης Κερμανίδης, και η ομάδα ξεκίνησε να σχεδιάζει το πλάνο της και το μονοθέσιο. Μάλιστα, τρία από τα παλαιότερα μέλη, έχουν γίνει αποδεκτά για πρακτική άσκηση στην Mercedes AMG, το CERN και την Bosch αντίστοιχα.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Συμβουλές για τα σαρακοστιανά από το ΕΦΕΤ           
     
 Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με αφορμή τις ημέρες της Σαρακοστής, δίνει χρήσιμες συμβουλές στους καταναλωτές, ώστε να επιλέξουν με σωστά κριτήρια τα σαρακοστιανά τρόφιμα και να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι εντατικοποιεί τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, αλλά και τη διασφάλιση των συμφερόντων τους από πρακτικές υπονόμευσης.
«Κατά την περίοδο της Σαρακοστής, οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες μας οδηγούν συνήθως στην αγορά και κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων. Η σωστή επιλογή τους, η μεταφορά στο σπίτι των τροφίμων που χρειάζονται ψυγείο, όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά και η προσεκτική χρήση τους στο σπίτι (π.χ. συντήρηση στην κατάλληλη θερμοκρασία, σχολαστικό μαγείρεμα) είναι απαραίτητα, όχι μόνο για τη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της ελληνικής διατροφής, αλλά και για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία», επισημαίνει ο ΕΦΕΤ.
Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την επιλογή τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο αυτή:
Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα)
Υπάρχουν στην αγορά είτε ως νωπά είτε ως κατεψυγμένα είτε ως αποψυγμένα.
Τα αποψυγμένα αλιεύματα που διατίθενται στην αγορά, μπορούν να παράγονται μόνο εντός εγκεκριμένων εγκαταστάσεων, δηλαδή απαγορεύεται η απόψυξη των αλιευμάτων στο λιανεμπόριο και κατά την πώλησή τους πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν εμφανώς την ένδειξη της αποψυγμένης κατάστασής τους τόσο στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης όσο και στις ενδείξεις επί της συσκευασίας τους, ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής.
Για τα νωπά ως καταναλωτές πρέπει να προσέχουν:
- Την οσμή η οποία πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι δυσάρεστη ή οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
- Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
- Τα πλοκάμια και οι βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποκολλώνται εύκολα.
- Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
- Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.
Για τα κατεψυγμένα οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά πωλούνται συσκευασμένα χωρίς παραμορφώσεις του περιεχομένου και συνήθως με στρώμα πάγου επάνω τους (επίπαγος). Όταν γίνεται η απόψυξη, το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή των νωπών.
Δίθυρα Οστρακοειδή (π.χ. μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια)
Εφόσον πωλούνται με κέλυφος, θα πρέπει να είναι ζωντανά και αυτό φαίνεται από:
- Τα κελύφη τα οποία πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή, αν είναι μερικώς ανοιχτά, με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.
- Το περιεχόμενο που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
- Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού να προκαλείται συστολή του σώματος).
Όσον αφορά τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο, θα πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.
Τα μύδια πωλούνται, επίσης και κατεψυγμένα με ένα κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Τα αποκελυφωμένα συσκευάζονται μέσα σε πλαστικές σακούλες, με μία ποσότητα πόσιμου νερού. Επάνω στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης.
Μαλακόστρακα (π.χ. γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια)
Υπάρχουν στην αγορά είτε ως νωπά ή είτε ως κατεψυγμένα είτε ως αποψυγμένα.
Για τα νωπά πρέπει:
- Η οσμή να είναι ευχάριστη (σαν την οσμή της θάλασσας).
- Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
- Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
- Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες.
- Να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια, όταν είναι ζωντανά.
Γενικά, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι και δεν παρουσιάζουν δυσάρεστη οσμή.
Αχινοί
Οι αχινοί πρέπει κατά την αγορά τους να είναι ζωντανοί, γεγονός που φαίνεται από την κίνηση των αγκαθιών τους.
Όταν επιλέγουν κονσέρβες ιχθυωδών που διατηρούνται στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν να μην είναι διογκωμένες, να μην παρουσιάζουν εξωτερική σκουριά, να μην υπάρχει διαρροή του υγρού περιεχομένου. Επίσης, είναι προς όφελος των καταναλωτών να διαβάζουν προσεκτικά τις ενδείξεις στη συσκευασία, ιδιαίτερα την ημερομηνία λήξης και να παρατηρούν, εάν υπάρχει η επωνυμία του παρασκευαστή και ο αριθμός έγκρισης Ε.Ε. της επιχείρησης.
Θα πρέπει, επίσης, να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο κανονικό χρώμα του περιεχομένου της τυποποιημένης συσκευασίας ή της κονσέρβας και, μετά το άνοιγμα, στο κανονικό χρώμα των εσωτερικών τοιχωμάτων της κονσέρβας και στη μυρωδιά του περιεχομένου.
Άλλα σαρακοστιανά εδέσματα
Ο ταραμάς πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση.
Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα ή την τάγγιση.
Το τουρσί θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ από άτομα με ευαισθησία στο στομάχι.
Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές που πάσχουν από αλλεργίες στην επισήμανση του χαλβά, προκειμένου να μην καταναλώσουν χαλβά που περιέχει αλλεργιογόνα συστατικά.
Τέλος, ο ΕΦΕΤ υπενθυμίζει την ειδική γραμμή επικοινωνίας, 11717, η οποία είναι στη διάθεση όλων των καταναλωτών, όπου μπορούν να αναφέρουν ή να καταγγείλουν οποιαδήποτε μη συμμόρφωση–παράβαση της νομοθεσίας υποπέσει στην αντίληψή τους.
 
***  Βαρουφάκης: Συνδυάσαμε σεβασμό σε κανόνες με σεβασμό στη δημοκρατία

Για αλλαγή σελίδας «ως Ελλάδα και ως Ευρώπη», μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το πέρας του Eurogroup. Σήμερα δείξαμε ότι η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ασφυκτικές προθεσμίες που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, απέτυχε. «Συνδυάσαμε σεβασμό σε κανόνες με σεβασμό στη δημοκρατία. Συνδυάσαμε τη λογική με την ιδεολογία» σημείωσε χαρακτηριστικά, αλλά ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία είναι ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι αποτράπηκαν νέα υφεσιακά μέτρα (μειώσεις σε συντάξεις, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά κλπ) και αποπνικτικό πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα συνάδει απόλυτα με τις πραγματικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, εξήγησε. Για τις δεσμεύσεις περί αποφυγής μονομερών κινήσεων, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε αυτές τις δεσμεύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση («κόκκινα» δάνεια, 100 δόσεις, εργασιακά κλπ) δεν έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσουν τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ο υπουργός είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τέσσερα χρόνια, η συμφωνία για τέσσερις μήνες. Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως για τα «κόκκινα» δάνεια) δεν έχουν στόχο να δημιουργήσουν νέα ελλείμματα, αλλά να συμβάλουν στην ανάπτυξη. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος -όπως είπε- ήταν ένας φόρος άδικος και αναποτελεσματικός. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις το επόμενο τετράμηνο. «Δεν μπορώ να το πω πιο καθαρά» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βαρουφάκης είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην επιστολή που έστειλε η ελληνική πλευρά και της απόφασης που ελήφθη απόψε. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη ρευστότητα των τραπεζών, επικαλούμενος και τη σαφή αναφορά στην απόφαση του Eurogroup για τη διάθεση των 11 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για τα βασικά σημεία που θα περιλαμβάνει η λίστα που θα παραδώσει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να έρθουν σε επαφή με την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να μπουν σε αυτή τη λίστα. «Θα πάρουμε και τις απόψεις των θεσμών, γιατί και εκείνοι έχουν ιδέες. Αλλά εμείς θα γράψουμε τη λίστα. Και μετά -εκεί είναι η μεγάλη μας αγωνία- να υλοποιήσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε. Σε ερώτηση για το ποια είναι η διαφορά με τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης, είπε: «εμείς δεν έχουμε δεσμευθεί να μειώσουμε τις συντάξεις, να αυξήσουμε το ΦΠΑ και εμείς θα είμαστε οι 'συν-συγγραφείς' των μεταρρυθμίσεων. Το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι εμείς δεν έχουμε υπογράψει το παλιό πρόγραμμα». Σε ερώτηση γερμανού δημοσιογράφου, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως προσηλωμένη και αποφασισμένη να πατάξει τη φοροδιαφυγή, απέφυγε όμως να πει συγκεκριμένο νούμερο για το ύψος της φοροδιαφυγής. Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν είναι γενικώς αντίθετη στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, είπε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της, ενώ σχολίασε και τις αναφορές που του έκαναν συνάδελφοί του από φτωχότερες της Ελλάδας χώρες (πχ Σλοβακία). «Εσείς έχετε χαμηλότερο μισθό, αλλά εσείς έχετε και χαμηλότερες τιμές». Για τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων (με έμφαση στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ), διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν χωρίς δημοσιονομικό αντίκτυπο. Για τη στάση που τήρησαν οι συνάδελφοί του από την Ισπανία και την Πορτογαλία, είπε ότι κατανοεί ότι έχουν τα δικά τους πολιτικά προτάγματα. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι και ο ίδιος διαφώνησε με τα μνημόνια του 2010 και τα χρήματα που οι πορτογάλοι και οι Ισπανοί φορολογούμενοι έδωσαν στην Ελλάδα. Newsroom ΔΟΛ - 

***  Συμφωνία για 4μηνη παράταση στο Eurogroup 

Σε συμφωνία για τετράμηνη παράταση κατέληξε το Eurogroup. Εν αναμονή των συνεντεύξεων Τύπου, οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα λιτότητας, αλλά η Αθήνα καλείται να υποβάλει -πιθανώς τη Δευτέρα- υπόμνημα με διευκρινίσεις σχετικά με την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες η συμφωνία αφορά σε παράταση τετράμηνης διάρκειας, έως τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε συνέχεια αυτής της συμφωνίας, τη Δευτέρα, η Αθήνα θα καλείται να υποβάλει ένα υπόμνημα με διευκρινίσεις και λεπτομέρειες σχετικά με την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Μοιάζει να υπάρχει μια συμφωνία» είπε νωρίτερα μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Οι όροι βρίσκονται στην πορεία να καθοριστούν», πάντως «πρέπει να αναμείνουμε να επισημοποιηθεί (η συμφωνία) καθώς οι αντιπροσωπείες μπορεί να εγείρουν κι άλλες ενστάσεις», πρόσθεσε η πηγή αυτή. Ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί έγραψε στο Twitter: «Προχωρούμε, προχωρούμε, προχωρούμε». Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο οι 19 υπουργοί Οικονομικών στοχεύουν σε συμφωνία επί ενός κοινού ανακοινωθέντος που θα αποσαφηνίζει ορισμένους τομείς που αφορούν την παράταση της δανειακής σύμβασης και το πέρασμα στη συνέχεια σε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον οποίο ενημέρωσε ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή. Ο Ντάναλντ Τουσκ απέκλεισε τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής την Κυριακή, αλλά εμφανίστηκε έτοιμος να συγκαλέσει το Συμβούλιο «εν ευθέτω χρόνω» εφόσον χρειαστεί. Newsroom ΔΟΛ - 

 ***  Κατεβαίνει η κεραία κινητής τηλεφωνίας από τη Στούπα         
     
Χθες είχαμε μία ευχάριστη πληροφορία. To Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Δυτικής Μάνης, έλαβε ομόφωνη απόφαση να κατέβει η κεραία κινητής τηλεφωνίας από το κέντρο της παραλίας της Στούπας. Τις τελευταίες ημέρες η ανησυχία της κοινωνίας υπήρξε μεγάλη, ο προβληματισμός ήταν έντονος, τα ερωτήματα συνεχή ενώ υπήρξε καθολική θέληση για αντικειμενική ενημέρωση. Και η εξήγηση βέβαια είναι απλή. Το θέμα με τις κεραίες, και τον τρόπο εγκατάστασής τους, απασχολεί σοβαρά και τη χώρα μας γιατί οι πληροφορίες και οι διαγνώσεις διίστανται. ΜΙα άποψη στην επιστημονική κοινότητα λέει, ότι με συγκεκριμένους όρους, όρια και προϋποθέσεις που γνωρίζουν μόνο οι ειδικοί και γνώστες του αντικειμένου οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας δε βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Η άλλη όμως βοά επισημαίνοντας ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλεί δραματικά δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις. Άμεσα ή σε βάθος χρόνου. Και ο απλός νους λέει: "Εγώ δεν μπορώ να σου αποδείξω άμεσα ότι βλάπτουν, διαβεβαίωσέ με όμως εσύ που έχεις συμφέροντα ή δεν έχεις το φόβο της δεύτερης άποψης, ότι είναι ακίνδυνη η ακτινοβολία και ιδίως για τα παιδιά ". Και εκεί, υπάρχει μια πάνδημη απαίτηση για υπεύθυνη ενημέρωση, καθώς, επί το πλείστον, ακούμε προφορικές, γενικές και αόριστες πληροφορίες με βαρύγδουπους τίτλους, αγνώστων για τους πολίτες λέξεων, αριθμούς υποτιθέμενων αντικειμενικών ρυθμίσεων, και το τραινάκι της παραπληροφόρησης πάει λέγοντας...
Η υπόθεση, λοιπόν, οδεύει προς το τέλος αλλά στάθηκε και η αφορμή για έναν εποικοδομητικό σχεδιασμό μιας ημερίδας, η οποία θα μας προσφέρει ενημέρωση και γνώση, για την επίδραση της ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό. Γιατί αυτό που σκοτώνει περισσότερο, είναι η άγνοια. Και κλείνω με ένα αγαπημένο γνωμικό: "ο απαισιόδοξος βλέπει δυσκολίες, σε κάθε ευκαιρία, ο αισιόδοξος βλέπει ευκαιρίες, σε κάθε δυσκολία... "
Βούλα Κυριακέα  

***  Προχωρούν τα έργα βελτίωσης του δημοτικού φωτισμού

Συνεχίζονται οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό», στο τμήμα από τη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και Ευαγγελιστρίας μέχρι τη διασταύρωση της Αρτέμιδος με την οδό Μακεδονίας. Συνολικά, οι παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος θα πραγματοποιηθούν από τη διασταύρωση με την Ευαγγελιστρίας μέχρι το παλιό ΚΤΕΛ, ενώ στη Νέα Είσοδο θα γίνουν από τη διασταύρωση προς Διασπορά μέχρι την Αρτέμιδος. Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, στο τμήμα από τη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και Ευαγγελιστρίας μέχρι τη διασταύρωση της Αρτέμιδος με την οδό Μακεδονίας, ο εργολάβος αναμένεται να έχει τοποθετήσει τους ιστούς και τα φωτιστικά σώματα και να προβεί σε ηλεκτροδότηση. Από την ερχόμενη Τρίτη, ο εργολάβος θα συνεχίσει τις εργασίες στο τμήμα από τη διασταύρωση Αρτέμιδος και Μακεδονίας μέχρι τη σιδηροδρομική γραμμή. Στο κομμάτι αυτό, εκτιμάται πως θα εργασθεί – καιρού επιτρέποντος – για 10 ημέρες. Συνιστάται η προσοχή των οδηγών, τόσο την ημέρα κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και τη νύκτα, διότι το τμήμα αυτό δε θα φωτίζεται. Θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος προς βορράν, διαδοχικά κατά τμήματα και το έργο θα ολοκληρωθεί με εργασίες στη Νέα Είσοδο. Εκτιμάται πως το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Απριλίου, καιρού επιτρέποντος. Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 279.930 ευρώ με το ΦΠΑ και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ανάδοχος έχει αναδειχθεί ο Νικόλαος Πετρόγιαννης, που προσέφερε έκπτωση 42%. Θα εγκατασταθούν νέοι ιστοί, 108 τον αριθμό, που θα φέρουν νέα φωτιστικά σώματα μεταλλικών αλογονιδίων, ενώ θα τοποθετηθούν και 44 νέα φωτιστικά σώματα σε παλιούς ιστούς. Οι ευρισκόμενοι σε καλή κατάσταση παλιοί ιστοί που θα αποξηλωθούν, θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα σημεία του Δήμου. Στο έργο περιλαμβάνονται οι σχετικές εργασίες υποδομής στο έδαφος. Τα νέα φωτιστικά σώματα θα προσφέρουν καλύτερο φωτισμό, θα παράσχουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 20 % - 30 % και θα έχουν μεγάλο χρόνο ζωής. - 

***  Τσιγγάνος έκλεψε αυτοκίνητο για να μετακινηθεί

Επτά (7) μήνες φυλακή προς 3 ευρώ την ημέρα θα πρέπει να πληρώσει ένας νεαρός τσιγγάνος, αν δε θέλει να πάει φυλακή για την κλοπή ενός αυτοκινήτου, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει, καθώς και για απείθεια σε αστυνομικούς. Αστυνομικός κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισαν 3 άτομα που επιβιβάστηκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένα τέταρτο άτομο. Τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, αλλά αυτοί διέφυγαν. Ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου αυτοκινήτου, είπε πως είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στις Γουλιμίδες, αλλά καθώς ήταν παλιό και με προβλήματα, ποτέ δεν το κλείδωνε, ενώ το κλειδί το άφηνε επάνω στο ταμπλό. Διαπίστωσε ένα πρωινό ότι το είχαν πάρει και το κατήγγειλε στην Αστυνομία. Μετά από λίγες ώρες βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Νοσοκομείου. Χθες ωστόσο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, δικαιολόγησε τον τσιγγάνο, λέγοντας ότι «θα χρειάσθηκε να πάει κάπου και γι΄αυτό το πήρε». Ο κατηγορούμενος τσιγγάνος, είπε ότι άλλος ομόφυλός του είχε πάρει το αυτοκίνητο και το χρέωσε σ’ αυτόν κα πως ο ίδιος τα δικά του λάθη τα έχει πληρώσει. Β.Β. - 

***  Λεπτομέρειες για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας...  

 Είναι ο 7ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι ο πολιτικός που «έγραψε» το τέταρτο υψηλότερο ρεκόρ ψήφων στην ιστορία του θεσμού, είναι όμως και ο Πρόεδρος που σχεδόν όλοι (των «καραμανλικών» εξαιρουμένων) ψήφισαν με… μισή καρδιά. «Η εκλογή Παυλόπουλου ένωσε 233 βουλευτές, ικανοποίησε τον Γιούνκερ που κράτησε τον Αβραμόπουλο επίτροπο και δίχασε την οικογένεια Μητσοτάκη», έγραψε στο twitter, μετά την ψηφοφορία, ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Αυτή θα μπορούσε να είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή λέει ότι ελάχιστοι χειροκρότησαν την αναγγελία της υποψηφιότητάς του από τον Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη λιγότεροι την υποστήριξαν δημοσίως και πολλοί περισσότεροι έγιναν έξαλλοι στα ηγετικά κλιμάκια της Συγγρού και στην πέριξ του Αντώνη Σαμαρά ομάδα. Όπως και να έχει, όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε δύο, επιπλέον, λεπτομέρειες. Είναι ο πρώτος που το όνομά του θα γράφεται με τρία κεφαλαία «π» (Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος) και ότι διαθέτει και μεσαίο όνομα που είναι Απόστολος. Γι’ αυτό και οι φίλοι του στην Καλαμάτα τον γνωρίζουν και ως «Λάκη». Α.Π. - 

***  22χρονος εξέδιδε 43χρονη, με χειροπέδες και ο 74χρονος "πελάτης"         
      
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας (1) άντρας και μία (1) γυναίκα, ηλικίας 22 και 43 ετών, αντίστοιχα, καθώς και ένας (1) 74χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της σωματεμπορίας, του βιασμού, της παράνομης βίας και της παράνομης κατακράτησης.
  Ειδικότερα,  χθες (19.2.2015) το πρωί, ο 22χρονος και η 43χρονη, αφού αρχικά, οδήγησαν την 20χρονη, στην οικία του 74χρονου, στη συνέχεια, με την απειλή βίας, την εξανάγκασαν να συνευρεθεί ερωτικά με τον 74χρονο, έναντι χρηματικού ποσού. Η 20χρονη εκμεταλλευόμενη την έλλειψη προσοχής των ανωτέρω, διέφυγε από την οικία και αναζήτησε βοήθεια. Άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, οι δύο αλλοδαποί, την 16.2.2015, με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας σε αγροτικές καλλιέργειες, μετέφεραν την 20χρονη από την χώρα της στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, όπου με την χρήση βίας και απειλών, κρατούσαν αυτή παρά την θέλησή της και την εξέδιδαν έναντι χρημάτων, ενώ ο 22χρονος την εξανάγκασε, παρά τη θέλησή της, να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του.
Στην κατοχή της 43χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε, το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ, ως προερχόμενο από την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

***   Μεσσήνιοι τυποποιητές σε έκθεση στο Βερολίνο με τη συνδρομή της περιφέρειας Πελοποννήσου          
     
H Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή ενός αριθμού τυποποιητών από την περιοχή, έλαβε μέρος στη διεθνή έκθεση φρέσκων και νωπών προϊόντων Logistica 2015, στο Βερολίνο της Γερμανίας, μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τομέα.
Ανάμεσά τους ήταν και οι Γιώργος Παντελόπουλος από την PanProd της Καλαμάτας, που εμπορεύεται πατάτα, λάδια κ.λπ και ο Γιώργος Γκούμας, από την Agrexpo, που επίσης εδρεύει στην Καλαμάτα και εμπορεύεται πατάτα, λάδια, σύκα κ.λπ.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε στην έκθεση ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, Περικλής Μαντάς, ο οποίος ανέφερε ότι στην έκθεση υπήρχαν εννέα περίπτερα επιχειρηματιών της Πελοποννήσου, που παράγουν και εμπορεύονται διάφορα προϊόντα όπως πατάτες, καρπούζια, ρόδια, μύρτιλλο, πορτοκάλια, μανταρίνια κ.λπ
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην έκθεση και σε «ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, φιλοξενήθηκαν Πελοποννησιακές εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε εμπορικούς επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο και σε μεμονωμένους επισκέπτες.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, ο οποίος από κοινού με τους επιχειρηματίες προέβη σε επαφές με εκπροσώπους μεγάλων ευρωπαϊκών δικτύων διανομής και πώλησης αγροτικών προϊόντων, με εκπρόσωπους εξειδικευμένων εντύπων ενημέρωσης και με υπηρεσιακούς παράγοντες της ελληνικής Πρεσβείας στη Γερμανία.
Η έκθεση Fruit Logistica 2015 αποτελεί μια εκ των σημαντικότερων εκθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο των νωπών και φρέσκων προϊόντων. Συνολικά φέτος συμμετείχαν 2800 περίπου εκθέτες από 83 χώρες και την έκθεση επισκέφτηκαν πάνω από 65000 εμπορικών επισκεπτών από 135 χώρες.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εκθετών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή τους στην έκθεση και από τις εμπορικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο θα διεκδικήσουν τη δυνατότητα η Πελοπόννησος να αποτελέσει την τιμώμενη Περιφέρεια σε μια από τις επόμενες διοργανώσεις της συγκεκριμένης έκθεσης, γεγονός που θα προβάλει σημαντικά τα ποιοτικά προϊόντα μας σε διεθνές επίπεδο».  Α.Π.
 
***  Κάθειρξη 5 χρόνων σε νεαρό για 140 γραμ. χασίς         
      
Ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, ένας νεαρός, αλλά έπεσε στα «μαλακά», καθώς μπορεί να του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 5 ετών, αλλά του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και του δόθηκε το δικαίωμα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Τυχερή και η κοπέλα που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο όταν συνελήφθη, η παρουσία της οποίας κρίθηκε συμπτωματική και αθωώθηκε.
Τον Απρίλιο του 2014, κατά τη διάρκεια περιπολίας αστυνομικών της ΔΙΑΣ, αντιλήφθηκαν το αυτοκίνητο του νεαρού κατηγορούμενου, μέσα στο οποίο βρισκόταν και η κοπέλα. Είδαν το νεαρό να συναλλάσσεται με δύο άλλους. Σε έλεγχο που έκαναν βρήκαν να έχει στο αυτοκίνητο μια νάιλον σακούλα με 108 γραμμάρια χασίς, την οποία οι αστυνομικοί θεωρούν ότι εκείνη την ώρα πωλούσε στα δύο άτομα που ήταν μαζί.
Σε έρευνα που έγινε την ίδια ημέρα στο σπίτι του, βρέθηκε σε κομοδίνο στην κρεβατοκάμαρά του, ποσότητα χασίς 26 γραμμαρίων και σπόροι κάνναβης  βάρους 8,4 γραμμαρίων.
Ο νεαρός ισχυρίσθηκε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για δική του χρήση και δεν είχε σκοπό να τα πουλήσει. Δικαιολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι οι χρήστες μεταξύ τους «κερνάνε» ο ένας τον άλλο, χωρίς χρηματική αμοιβή. Τέλος, είπε ότι η κοπέλα δεν είχε καμία ανάμειξη, ούτε γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών στο αυτοκίνητο.  Β.Β.

***  Δικαίωση και ευθύνες...

Οι ανακατατάξεις στη μείζονα αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά και τα αποτελέσματα των εκλογών, έχουν ένα θετικό στοιχείο. Επιτέλους, ο Νίκος Πατσαρίνος θα αποκτήσει έναν κεντρικό ρόλο στη δομή τόσο της παράταξης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κάτι σαν καταπραϋντική αλοιφή στην...πληγή της μη υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές. Είναι, όμως, συνάμα, κι ένα στοίχημα για τον ίδιο να δώσει στην περιφερειακή παράταξη τον αέρα που της έλειπε. Κι αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο μέσα από καταγγελίες. Αλλά και με συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής απέναντι στον περιφερειάρχη. Α.Π. - 

*** Άνιση η μάχη με το σκαθάρι, που νεκρώνει τα φοινικοειδή δίνουν στην Καλαμάτα          
     
Πριν πεινάσεις, μαγειρεύεις λέει ο σοφός λαός, αλλά στο δήμο Καλαμάτας είτε από αμέλεια είτε από την ανυπαρξία προσωπικού στην αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου, η θεώρηση των πραγμάτων είναι διαφορετική. Έτσι, αφού έχασε τη μάχη με τους φοίνικες, τώρα ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα και με τα πεύκα, γι' αυτό και θα προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις, όπως λέει και το σχετικό χθεσινό ενημερωτικό δελτίο Τύπου.
 Βέβαια. σ' αυτό γίνεται μια προσπάθεια "ωραιοποίησης" της πραγματικότητας, αλλά τόσο το πρόβλημα με τους φοίνικες όσο και με τα πεύκα στην πόλη της Καλαμάτας, δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να υπήρχαν έγκαιρα πρόδρομες ενέργειες για να υπάρξει αντιμετώπιση της κατάστασης.
Συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει: "Παρά τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Καλαμάτας, όπως η αντιμετώπιση αυτού του εχθρού των φοινίκων με ωφέλιμους νηματώδεις σκώληκες, η συνεχής επισκόπηση, η δενδροχειρουργική (που σώζει ορισμένα δένδρα, εφόσον δεν έχει προσβληθεί η καρδιά τους), η μάχη με το σκαθάρι που νεκρώνει τα φοινικοειδή είναι άνιση.
Αυτό το έντομο (rhynchophorus ferrugineus) έχει έλθει στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική και δεν έχει στον τόπο μας εχθρούς, δηλαδή άλλους οργανισμούς που το ανταγωνίζονται.
Το αποτέλεσμα είναι η νέκρωση πολλών φοινίκων στην περιοχή της Καλαμάτας: δύο δένδρα στη Νέα Είσοδο, 6 στο Κοιμητήριο και δεκάδες σε ιδιωτικά οικόπεδα.
Πέραν της συνέχισης των προσπαθειών του Δήμου για την αντιμετώπιση – κατά το δυνατόν – του κόκκινου σκαθαριού, με απόφαση του δημάρχου και σε εφαρμογή σχετικού νόμου, ορίζεται δημοτικός χώρος για να θάβονται τα απομεινάρια των προσβεβλημένων – νεκρωμένων φοινικοειδών.
  Προσβολές από πευκοκάμπια για πεύκα
Προσβολές από πευκοκάμπια, που δεν νεκρώνει τα δένδρα αλλά τα πλήττει στο φύλλωμα (βελόνες), έχουν παρατηρηθεί σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Ο Δήμος θα προχωρήσει σε σχετική παρέμβαση, τελώντας σε επαγρύπνηση και για τυχόν άλλο εχθρό των πεύκων.
   Κοπή γηρασμένων δένδρων
Χθες, έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κοπή γηρασµένων δένδρων σε κεντρικούς δρόµους (Ακρίτα, Φαρών, Πλάτωνος, Αριστοµένους και Ναυαρίνου) της Καλαμάτας. Τα δένδρα θα κοπούν δωρεάν από ιδιώτες, με διαδικασία που θα καθορισθεί από την Υπηρεσία και αυτοί θα πάρουν τα καυσόξυλα.
Συνολικά, για άρση της επικινδυνότητας και βελτίωση της εικόνας της πόλης από αισθητικής πλευράς, θα κοπούν 118 γηρασμένα δένδρα, τα οποία – όπου επιτρέπει το πλάτος του πεζοδρομίου – θα αντικατασταθούν με νέα, για παράδειγμα με άκαρπες μουριές στη Φαρών. Η κοπή γηρασμένων δένδρων θα συνεχισθεί σε άλλα σημεία όπου υπάρχει αυτή η ανάγκη και πάντοτε με μέριμνα για την αντικατάστασή τους.
 Επίσης, με εντολή του δημάρχου, Παν. Νίκα, η Υπηρεσία Πρασίνου θα προβεί στην αναγκαία προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμο το αρδευτικό σύστημα στα κηπάρια του Δήμου, εν όψει άνοιξης και θερινής περιόδου. Τέλος, θα ειδοποιηθούν και φέτος, από τις αρχές της άνοιξης, οι ιδιοκτήτες οικοπέδων, για τον έγκαιρο καθαρισμό τους εν όψει θερινής περιόδου".
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***  Με Καλάσνικοφ «γάζωσαν» τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού
 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού έξω από το σπίτι του πατέρα του στην περιοχή Κουβέλα Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αρχές αναζητούν ένα αυτοκίνητο γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το οποίο φέρεται πως διέφυγαν οι δράστες της άγριας δολοφονίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο 47χρονος αρχιφύλακας βγαίνοντας από το σπίτι του για να πάει για κυνήγι κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο του. Μόλις έβαλε μπροστά τον πλησίασαν άγνωστοι οι οποίοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Αμέσως οι δράστες διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο ενώ η σύντροφος του ενημέρωσε τις αρχές για την επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.enikos.gr  στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα ενώ εξετάζεται το σενάριο οι δράστες να χρησιμοποίησαν και καλάσνικοφ. Για τη δολοφονική επίθεση έχει ενημερωθεί και η αντιτρομοκρατική που απέστειλε κλιμάκιο, ενώ οι αρχές εξετάζουν κάθε σενάριο. www.real.gr . -  

***  Καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη Μεσσηνία         
      
Το τελευταίο τριήμερο των αποκριών είναι σε εξέλιξη και θα κλείσει την Καθαρά Δευτέρα.
Έτσι πέρα από τις εκδηλώσεις στην Καλαμάτα και τις τοπικές κοινότητες αυτής, αυτές της Μεσσήνης υπάρχουν και αυτές που ακολουθούν και αφορούν όλη σχεδόν τη Μεσσηνία
 Στη Μεταμόρφωση γιορτή την Καθαρά Δευτέρα
Ο Σύλλογος Γυναικών Τ.Δ. Μεταμόρφωσης του Δήμου Πύλου Νέστορος διοργανώνει γιορτή για τα «Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας» και το πέταγμα του χαρταετού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης στις 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 π.μ.
  Αποκριές στο Δήμο Οιχαλίας
Tο  πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Οιχαλίας ξεκινά σήμερα και περιλαμβάνει:
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ
Σάββατο 21/2/2015:    Διαβολίτσι , ώρα 5:00 μ.μ.
Κυριακή 22/2/2015:    Δώριο, ώρα 2:00 μ.μ.
Κυριακή 22/2/2015:  Μελιγαλάς, ώρα 4:00 μ.μ.
Κούλουμα την Καθαρά  Δευτέρα   στις  11:00 π.μ. στον Προφήτη Ηλία Μελιγαλά, από το Σύλλογο Γυναικών Μελιγαλά.
  Αύριο το μεγάλο Καρναβάλι των Φούληδων!
Το θεσμοθετημένο, πια, ξακουστό Καρναβάλι των Φούληδων θα πραγματοποιηθεί και φέτος, αύριο το μεσημέρι στα Φιλιατρά, με την πόλη να αποτελεί την έδρα της χαράς, του κεφιού και  του τρελού ξεφαντώματος της Αποκριάς! Το Καρναβάλι των Φούληδων διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά και κάθε χρόνο, παρά την κρίση που μαστίζει την κοινωνία και τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο σε περιεχόμενο, σε καρναβαλικές ομάδες και καρναβαλιστές από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Τα Φιλιατρά, συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου, που διασκεδάζουν και γλεντούν ,  ενώ φέτος αναμένεται η κοσμοσυρροή στην πόλη να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Άλλωστε, το Καρναβάλι των Φούληδων είναι η κεντρική Αποκριάτικη εκδήλωση στην Τριφυλία.
Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών θα γίνει αύριο στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών στις 3:30 μμ. Θα συμμετέχουν καρναβαλιστές από τα Φιλιατρά και τις γειτονικές πόλεις. Σήμερα και αύριο  θα διεξαχθεί το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού. Κάλεσμα να συμμετάσχουν όλοι στο Καρναβάλι των Φούληδων απευθύνει μέσα από το «Θ» η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου και μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Βιβή Παντελάκη. «Σας περιμένουμε όλους στα Φιλιατρά, να χαρούμε, να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε, να περάσουμε όμορφα. Ραντεβού αύριο στις 3.30 το μεσημέρι στην πλατεία των Φιλιατρών!», τόνισε.
Παράλληλα, βέβαια, το Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθούν και πολλές άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην περιοχή από συλλόγους και τοπικούς φορείς, όπως από σήμερα  το πρωί, στην Κυπαρισσία, όπου στην κεντρική πλατεία  θα στηθεί  τρελό αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και το μεσημέρι ο αλευροπόλεμος για μεγαλύτερος, από τον Εμπορικό Σύλλογο. Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει το Γαργαλιανιώτικο Καρναβάλι από Συλλόγους και καταστήματα.
  Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πύλου-Νέστορος
Οι εκδηλώσεις καρναβαλιού, που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως και την Καθαρά Δευτέρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, διοργανώνονται από τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
  Μετά την μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης και τις αρκετά υψηλές προσδοκίες των πολιτών για το επικείμενο τριήμερο, οι διοργανωτές μας διαβεβαιώνουν, ότι θα περάσουμε αξέχαστες στιγμές ξεφαντώματος!
  Στην Πύλο, ο Σύλλογος Φίλων Καρναβαλιού Πύλου διοργανώνει, μεταξύ άλλων, Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, ενώ την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτική Γιορτή στην Κεντρική Πλατεία . Το τριήμερο στην Πύλο θα κλείσει την Καθαρά Δευτέρα, με τα Παραδοσιακά Κούλουμα και τη «Δίκη του Μακαρονά», στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, υπό τη συνοδεία ζωντανής λαϊκής μουσικής. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Κυριών Πύλου.
  Στη Μεθώνη, το Καρναβάλι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον «Γάμο του Κουτρούλη». Οι εκδηλώσεις του τριημέρου ξεκινούν το μεσημέρι της Παρασκευής,  με το πάρτι Μασκέ του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μεθώνης, και συνεχίζονται με εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης, από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.
  Στη Χώρα, αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι το παραδοσιακό γλέντι «Κοκκάλα», το μεσημέρι της Κυριακής, με συνέχεια την παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στην κεντρική πλατεία.
  Στην Κορώνη, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στοχεύουν στη διασκέδαση τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Την Κυριακή το μεσημέρι, ο Σύλλογος Επιτροπής Καρναβαλιού Κορώνης διοργανώνει Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, στην Παραλιακή Ζώνη της Κορώνης, ενώ δε θα λείψει και το Γαϊτανάκι.
  Οι επιλογές δε σταματούν εδώ, καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοινικούντας περιμένει όλο τον κόσμο στο Καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά και στα Κούλουμα που θα γίνουν στο γήπεδο μπάσκετ της Φοινικούντας. Επίσης, ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου διοργανώνει Αποκριάτικο Γλέντι, το Σάββατο το βράδυ, στο κοσμικό κέντρο «Ψαράκια», στη Χώρα.
  Τα Κούλουμα θα εορτασθούν και στην κεντρική πλατεία του Χανδρινού, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χανδρινού «Μαντάς», ενώ δυο μέρες πριν, το βράδυ της Παρασκευής, 20 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χιλιοχωρίων διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στο κοσμικό κέντρο «Μηδέν», στην Πύλο.

***   Πλοίο φορτωμένο με χιλιάδες τσιγάρα (φωτογραφίες και βίντεο)         
       
   
  
 
Μπορεί το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη να θέλει το βαπόρι από την Περσία να πιάνεται στην Κορινθία, αλλά, προχθές το βράδυ, ένα άλλο, με διαφορετικό περιεχόμενο ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κορώνης.
Έτσι, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην καταπολέμηση του εμπορίου λαθραίων τσιγάρων, εξαρθρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης με την καθοριστική συμβολή των ανδρών του Λιμεναρχείου της Καλαμάτας.
Όλα ξεκίνησαν από πληροφορίες των Αρχών, ότι το πλοίο με όνομα Mesogios ήταν γεμάτο από τσιγάρα και βρισκόταν ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και εντοπίστηκε από αέρος από αεροπλάνο του Λιμενικού Σώματος. Έτσι, ύστερα από παρακολούθηση του πλοίου από το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης 070 αποφασίστηκε να  γίνει η έφοδος κοντά στο Βενέτικο.
Στη επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, της Πάτρας που είχαν σπεύσει με σκάφος, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι λιμενικοί για εφόδους. Οπλισμένοι σαν αστακοί οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα 6 μέλη του πληρώματος υπηκόους Ουκρανίας του Mesogios, σημαίας Τανζανίας (ήταν κατεβασμένη) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο της Frontex.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η μεταφορά του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου έδεσε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί χθες, οπότε το πλήρωμα μεταφέρθηκε με χειροπέδες στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας και ξεκίνησε η φάση της προανάκρισης.
Έπειτα ακολούθησε μια γιγαντιαία επιχείρηση για το άδειασμα- μεταφορά στις αποθήκες του Τελωνείου και καταμέτρηση των τσιγάρων που οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 6 χιλιάδες κούτες.
Ακόμα πληροφορίες αναφέρουν ότι το καράβι αποτελούσε τη "μάνα" που ουσιαστικά θα μοίραζε σε άλλα μικρότερα σκάφη την ποσότητα- μαμούθ που κουβαλούσε, κάτι που τελικά δεν πρόλαβε.
Τέλος να σημειωθεί ότι αυτό το περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα συχνά που απασχολούν το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, αλλά και το γειτονικά Λιμεναρχεία, έτσι είναι επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ενός μεγάλου- κλειστού σκάφους  στο στόλο της Καλαμάτας αφού αυτή τη στιγμή τα μέσα που υπάρχουν στην περιοχή μόνο αρκετά δεν είναι και αυτό κάνει δύσκολη την δουλειά του Λιμενικού.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση και εξήρε τον επαγγελματισμό και τον άριστο συντονισμό που επέδειξαν, με αποτέλεσμα το Λιμενικό Σώμα να οδηγηθεί σε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία απέναντι στις οργανωμένες μορφές εγκληματικότητας.
Να σημειωθεί ότι κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ αποφέρει κάθε χρόνο στα οργανωμένα κυκλώματα το λαθρεμπόριο τσιγάρων ενώ αρκετά μεγάλα είναι και τα ποσά από τους διαφυγόντες φόρους-δασμούς.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ με θέμα την «Αξιόλογηση του Υφιστάμενου Πλαισίου Φορολόγησης των Καπνικών Προϊόντων στην Ελλάδα», πάνω από το 20% της αγοράς καπνικών προϊόντων πλέον κινείται στη γκρίζα ζώνη του λαθρεμπορίου στην Ελλάδα, οδηγώντας τον κρατικό κορβανά σε απώλειες εσόδων που το 2014 ξεπέρασαν και τα 720 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τις εταιρίες καπνικών να έχουν απολέσει από το 2009 μέχρι το 2013 το 36%του όγκου πωλήσεων και του 52% της αξίας πωλήσεων.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση/Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

***  Και η βροχή αύριο θα παρελάσει στο Καλαματιανό Καρναβάλι, η αυριανή πρόγνωση         
      
Ο καιρός τελικά δεν θα σταθεί σύμμαχος στους καρναβαλιστές της Καλαμάτας, αφού η αυριανή ημέρα θα είναι ιδιαίτερα βροχερή.
Ακολουθεί η αυριανή πρόγνωση:
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 22/2/2015 προβλέπεται άστατος.
Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι).
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ και από τις πρωινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται κατά διαστήματα να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ.
Θα επικρατήσει ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον Ν-ΝΑ άνεμο.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά, με αποτέλεσμα κάποια διαστήματα να πέφτει λασποβροχή.
  Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής που επηρεάζει τη μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Καλαμάτας θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***  Φτάνει πια η αθλιότητα στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλαμάτας         
     
Το απαράδεκτο φαινόμενο με την κατάσταση που επικρατεί με την εκταφή των νεκρών στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλαμάτας αποτελεί διαχρονικό έγκλημα ηθικής τάξης.
Η επιστολή, όμως, αναγνώστη μας που δημοσιεύσαμε τις προηγούμενες ημέρες στο «Θάρρος», υπήρξε η αφορμή για να σπάσει το κακοφορμισμένο σπυρί. Δεκάδες τηλέφωνα οργής καταγράψαμε.
Μάλιστα, μια φίλη της εφημερίδας, όπως μας είπε, ακόμα, μετά από μήνες, δεν μπορεί να ξεπεράσει την εικόνα από την προσωπική της εμπειρία. Μέσα στην οργή της, δε, εξέφρασε, την καθ’ όλα λογική απορία: Άραγε αυτοί που διαχειρίζονται την τύχη των νεκρών μας, εκκλησιαστική και πολιτική εξουσία, θα συμπεριφέρονταν το ίδιο και στους δικούς τους ανθρώπους; Θα τους πέταγαν πάνω σ’ ένα καρότσι;
Εξηγούμαι, λοιπόν: Η Ιερά Σύνοδος πιστεύει ότι η ταφή των νεκρών αποτελεί αρχαία και αδιάκοπη παράδοση της Εκκλησίας, η οποία στηρίζεται στο σεβασμό του ανθρωπίνου σώματος ως «ναόν του Θεού». Αναρωτιέμαι, ωστόσο, κατά πόσο εξακολουθεί να βλέπει ως ναό του Θεού το μουμιοποιημένο σώμα και τα οστά που βγαίνουν στο φως όταν στα Κοιμητήρια τελείται η φρικιαστική και βάρβαρη πράξη της εκταφής;
Οι μουσουλμάνοι -αυτοί οι απολίτιστοι, κατά την πολιτισμένη Δύση- δεν επιτρέπουν τις εκταφές επειδή σέβονται τους νεκρούς τους. Η δική μας Εκκλησία ανταπαντά ότι η εκταφή των νεκρών γίνεται λόγω έλλειψης χώρων. Στις μωαμεθανικές χώρες, όμως, που απαγορεύεται η εκταφή, οι πληθυσμοί είναι πυκνοί και αυξανόμενοι και οι νεκροί περισσότεροι. Πού βρίσκουν τους χώρους; Γιατί δεν προχωρά  το νέο κοιμητήρια της Καλαμάτας, μια ιστορία που καρκινοβατεί από το 2006;
Η διαδικασία της εκταφής απαιτεί παρόντες συγγενείς των νεκρών. Καλούνται ως μάρτυρες να επιβεβαιώσουν τι ακριβώς; Να αναγνωρίσουν το πτώμα; Μάλλον να ξαναζήσουν στιγμές οδύνης και φρίκης. Πολύ συχνά τα σώματα που βγαίνουν στην επιφάνεια δεν βρίσκονται σε τόσο προχωρημένη σήψη, με αποτέλεσμα να εκταφιάζονται μούμιες και όχι σκελετοί. Φταίνε τα φάρμακα, λένε οι εργάτες που κάνουν τις εκταφές.
Μήπως φταίνε οι ασφυκτικοί τάφοι οι οποίοι δεν αερίζονται, και άρα δεν διευκολύνεται η διαδικασία της σήψης; Μήπως πάλι φταίει το χώμα που ψεκάζεται με χημικά; Μήπως αυτά που τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε εν ζωή; Μήπως το φαινόμενο της πεταλούδας; Ερωτήματα που μοιάζουν με θεωρίες συνωμοσίας και συντηρούν τις αμπελοφιλοσοφίες του νεκροταφείου.
Μικρή σημασία όμως έχουν όλα αυτά μπροστά στο μακάβριο θέαμα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Οι συγγενείς θα ζήσουν ένα νέο σκηνικό κηδείας. Θα δουν τη μεταφορά του νεκρού, με άθλιο τρόπο, σε έναν νέο τάφο, προκειμένου να λιώσει όλο το σώμα, δίπλα σε άλλα σώματα που επίσης δεν έχουν λιώσει.
«Η ταφή των νεκρών εκφράζει την πίστη της Εκκλησίας προς την Ανάσταση και την αιώνια ζωή. Ο σεβασμός προς τα λείψανα των κεκοιμημένων αποδεικνύει την πίστη μας στην αθάνατη ψυχή», μου είπε ένας παπάς. Με ενίσχυσε συναισθηματικά και ψυχολογικά και μου θύμισε το λόγο του Χριστού για την ελπίδα και την Ανάσταση.
«Μετά την εκταφή, στο Χωνευτήρι, για να ξεμπερδεύεις» μου είπε ένας άλλος παπάς και μάλιστα πάνω από τον τάφο δικών μου ανθρώπων. Εκεί όπου ο παρηγορητικός λόγος του Χριστού και των πατέρων της Εκκλησίας στριμώχνεται στον πάτο μαζί με χιλιάδες οστά, εκείνων που κάποτε είχαν και σάρκα. Φτάνει πια.   Α.Π. 

***  Η κατάσταση στην πλατεία Όθωνος (φωτογραφία)           
      
Αυτή η ιστορία με την κατάσταση στην πλατεία Όθωνος, στο Ιστορικό Κέντρο, έχει μετατραπεί σε τραγέλαφο. Όπως μας έλεγε, προχθές, αναγνώστρια, η Δημοτική Αρχή εξαγγέλλει συνεχώς έργα, αλλά η ίδια αυτό που κάνει καθημερινά είναι να περπατά με το κεφάλι σκυφτό προκειμένου να μην πέσει πάνω σε καμία λακκούβα ή σπασμένη πλάκα.   Α.Π. 

***    Η Καλαμάτα στην πρωτοπορία (βίντεο)         
      
Το γεγονός ότι διαθέτουμε ως χώρα πληθώρα ικανών ιατρών σε όλες τις ειδικότητες είναι πανθομολογούμενο. Ειδικότερα, στη Μεσσηνία δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη με τον καλύτερο τρόπο.
Τις προηγούμενες ημέρες ψάχνοντας κάτι άλλο στο διαδίκτυο, βρήκα ένα βίντεο από το πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία, όπου πρωταγωνιστούσε ο, διεθνούς πλέον φήμης, ορθοπαιδικός Παναγιώτης Νταγιόπουλος σε εγχείριση χιαστού. Η Καλαμάτα πρωτοπορεί, λοιπόν και στην ιατρική.   Α.Π.      Video:  Η χειρουργική του πρόσθιου χιαστού σε τρία λεπτά...  , http://youtu.be/s9uauHISiXc ,
 

***  Αλβανός serial-killer, όποιος του έλεγε όχι, τον σκότωνε (βίντεο)         
      
Ένας κατά συρροή δολοφόνος ηλικιωμένων, δύο εξ αυτών στην Τριφυλία, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για 32χρονο Αλβανό υπήκοο που φέρεται να έχει διαπράξει τρεις ανθρωποκτονίες στη Νάξο και την Πελοπόννησο, καθώς και πλήθος βίαιων ληστειών και κλοπών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η σύλληψή του θα δώσει απαντήσεις και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν μείνει ανεξιχνίαστες. Ακόμη ένας συμπατριώτης του έχει συλληφθεί και εξετάζεται ως συνεργός του 32χρονου.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τον νεαρό Αλβανό, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο "Έθνος", στην Πάτρα. Είχε προηγηθεί μία διάρρηξη στην αχαϊκή πρωτεύουσα, από την οποία οι Αρχές είχαν συλλέξει αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, σήμανε συναγερμός στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), καθώς προέκυψε ότι επρόκειτο για τον ίδιο άνθρωπο που είχε δολοφονήσει την 59χρονη εικαστικό στη Νάξο. Ο εντοπισμός και η σύλληψή του ήταν ζήτημα ωρών.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον 32χρονο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014, όταν στο χωριό Γαλανάδο της Νάξου βρέθηκε δολοφονημένη γνωστή εικαστικός του νησιού. Η 59χρονη είχε εντοπισθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της με δεμένα χέρια και ένα ύφασμα και κομμάτι σπάγκου γύρω από τον λαιμό της. Ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε στραγγαλισμό.
  Όποιος του έλεγε όχι, τον σκότωνε 
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι υποψίες στράφηκαν στον Αλβανό εργάτη που το θύμα είχε προσλάβει για εργασίες. Όταν τον αναζήτησαν, ο νεαρός είχε ήδη «εξαφανιστεί» από το νησί και οι πληροφορίες τον ήθελαν να έχει επιστρέψει στην Αλβανία. Ωστόσο, η εξέταση του DNA σε σημεία και αντικείμενα από το σπίτι είχε «μιλήσει» για την ταυτότητα του δράστη.
Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, η οποία αναζήτησε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας με ίδιο τρόπο δράσης ανά την Ελλάδα. Επίσης, επιχείρησε να σκιαγραφήσει το προφίλ αλλά και τη γεωγραφική διαδρομή του δολοφόνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ακόμη δύο ανθρωποκτονίες σε Αρκαδία και Μεσσηνία το 2011 ταυτίζονταν με αυτήν της Νάξου.
Και στις δύο υποθέσεις του 2011, τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, ενώ το κίνητρο ήταν η ληστεία ή οι εργασιακές διαφορές. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, πάντως, οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις ως αποτέλεσμα της εγκληματικής δράσης του ίδιου ατόμου.
Οι αξιωματικοί του ΥΔΕΖΙ κατάλαβαν ότι είχαν βρεθεί μπροστά σε έναν serial killer ηλικιωμένων. «Το προφίλ του συγκεκριμένου ταιριάζει σε αυτό που η βιβλιογραφία αναφέρει ως ανοργάνωτο κατά συρροή δολοφόνο. Κύρια δραστηριότητά του ήταν οι κλοπές και οι ληστείες, αλλά, με αφορμή την κακή συμπεριφορά ή τις εργασιακές διαφορές με τα θύματά του, του προέκυπτε ένας εσωτερικός θυμός που τον οδηγούσε στη δολοφονία», δήλωσε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.
Ο νεαρός κυκλοφορούσε με τουλάχιστον επτά διαφορετικά ονόματα, αλλά και ημερομηνίες γέννησης για να μπερδεύει τους διώκτες του. Είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα το 2005 και συγκεκριμένα στις Λιβανάτες, όπου είχε συγγενείς.
Έκτοτε κυκλοφορούσε μεταξύ Στερεάς Ελλάδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Κυκλάδων, δουλεύοντας ως εργάτης για αγροτικές δουλειές, επιδιδόμενος ταυτόχρονα σε διαρρήξεις και κλοπές.
 Στην Πάτρα, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν από τα Χριστούγεννα που επέστρεψε από την Αλβανία μαζί με τον συνεργό του. Οι δυο τους είχαν εισβάλει σε εξοχική κατοικία, όπου είχαν φάει, είχαν κοιμηθεί και φεύγοντας... λήστεψαν. Τα αποτυπώματά τους οδήγησαν τις Αρχές.
Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία φαίνεται πως δένουν τον 32χρονο με τη δολοφονία της 59χρονης στη Νάξο, την ανθρωποκτονία 79χρονου στη Σπηλιά Τριφυλίας τον Μάιο του 2011 και τη ληστεία με ξυλοδαρμό στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Επίσης, εξετάζεται αν είναι ο δράστης του στραγγαλισμού 79χρονου στο Δώριο Μεσσηνίας τον Δεκέμβριο του 2011, έπειτα από εργασιακή αντιδικία. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και η δολοφονία σε βάρος 82χρονου που συνέβη στις 30 Μαρτίου 2012 στην Τρίπολη Αρκαδίας, κατά τη διάρκεια ληστείας. Επίσης, εξετάζεται η συμμετοχή του σε σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη.
  Video:  Παρουσίαση σύλληψης Αλβανού κακοποιού που ενέχεται σε ανθρωποκτονίες και άλλα σοβαρά αδικήματα , http://youtu.be/OIjVSp84OEs
 


***  ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ.... 
Σαν σήμερα
Τα σημαντικότερα γεγονότα της 22ας Φεβρουαρίου στο WWW.newsbeast.gr 
1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον Προύθο για να κηρύξει την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
1848: Ξεσπά η λεγόμενη «Φεβρουαριανή Επανάσταση» στη Γαλλία, που οδήγησε στη διάλυση της Ιουλιανής μοναρχίας και στην εγκαθίδρυση της Δεύτερης Γαλλικής Δημοκρατίας.
1907: Το πρώτο ταξί, εφοδιασμένο με ταξίμετρο, κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του Λονδίνου.
1913: Στο Μεξικό, ο στρατός δολοφονεί τον Πρόεδρο Φρανσίσκο Μαδέρο και τον αντιπρόεδρο Πίνο Σουάρες.
1932: Ο Αδόλφος Χίτλερ θέτει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές στη Γερμανία.
1940: Ενθρονίζεται στο Θιβέτ ο νέος πεντάχρονος Δαλάι Λάμα.
1986: Το Τριμελές Εφετείο Πειραιά αθωώνει τους πέντε φύλακες, που είχαν θεωρηθεί πρωτόδικα υπεύθυνοι για την τραγωδία της «Θύρας 7» στο γήπεδο Καραϊσκάκη και είχαν καταδικασθεί σε φυλάκιση 10 ετών.
1989: Θεσμοθετείται το νέο Βραβείο Ωνάση με το όνομα «Δελφοί» για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
1992: Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, πάνω από 100.000 Έλληνες ομογενείς παίρνουν μέρος σε συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
1993: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίζει τη δημιουργία Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
1994: Στις ΗΠΑ, ο αξιωματούχος της CIA, Όλντριτς Έιμς, συλλαμβάνεται με τη σύζυγο του με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπίας υπέρ της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας.
2003: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με προορισμό την Αθήνα. Το λεωφορείο έπεσε στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα. Σκοτώθηκαν 16 άτομα -ανάμεσα τους και ο οδηγός του λεωφορείου- και άλλα πέντε τραυματίστηκαν. Οι πραγματογνώμονες μίλησαν για ολισθηρότητα του οδοστρώματος και φθαρμένα ελαστικά. 
2006: Πραγματοποιείται η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της Βρετανίας. Μια ομάδα τουλάχιστον έξι ατόμων κλέβει από μια αποθήκη ασφαλείας 53εκατ. λίρες.
2013: Η Αθήνα πλήττεται από τη σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων δεκαετιών, με αποτέλεσμα να προκληθούν υπερχειλίσεις ρεμάτων και καταστροφές σε περιουσίες. Μία νεαρή κοπέλα χάνει τη ζωή της και δεκάδες τραυματίζονται.
Γεννήσεις
1732 - Τζωρτζ Ουάσινγκτων, πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ
1788 - Αρθούρος Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος
1886 - Χούγκο Μπαλ, Γερμανός καλλιτέχνης και ποιητής
1900 - Λουίς Μπουνιουέλ, Ισπανός σκηνοθέτης
1943 - Χορστ Κέλερ, Γερμανός πολιτικός
1949 - Νίκι Λάουντα, Αυστριακός οδηγός αγώνων Φόρμουλα Ένα
1959 - Κάιλ ΜακΛάχλαν, Αμερικάνος ηθοποιός
1974 - Τζέιμς Μπλαντ, Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός
Θάνατοι
1371 - Δαυίδ Β', βασιλιάς της Σκωτίας
1512 - Αμέριγκο Βεσπούκι, Ιταλός έμπορος και χαρτογράφος
1913 - Φερντινάντ ντε Σωσσύρ, Ελβετός γλωσσολόγος

*** «Η Ελλάδα σώθηκε, αλλά μόνο προσωρινά»
 Handelsblatt: Η ευρωζώνη τράβηξε το χειρόφρενο
«Η Ελλάδα σώθηκε, αλλά μόνο προσωρινά» «Η Ελλάδα σώθηκε – αλλά μόνο προσωρινά». Με αυτόν τον τίτλο αποτιμά τη χθεσινή καταρχήν συμφωνία η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Όπως σημειώνει, «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κέρδισαν χρόνο τεσσάρων μηνών. Ωστόσο, δεν διευθέτησαν την διαμάχη για το χρέος με την Ελλάδα. (…) Η ευρωζώνη τράβηξε το χειρόφρενο και απέτρεψε έτσι την τελευταία στιγμή τη σφοδρότατη σύγκρουση».
«Η Ελλάδα και η υπόλοιπη ευρωζώνη έμοιαζαν τις προηγούμενες εβδομάδες με δύο τρένα που κατευθύνονταν με ταχύτητα το ένα πάνω στο άλλο. Ενδεχόμενη μετωπική σύγκρουση θα είχε συνθλίψει την Ελλάδα», σχολιάζει η εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα συνιστούσε «οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή» για τη χώρα.
Πάντως, όπως υπογραμμίζει σε άλλη ανάρτησή της η ιστοσελίδα της Handelsblatt, «ακολουθεί αμέσως η επόμενη προθεσμία» για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να καταθέσει μέχρι τη Δευτέρα στους εταίρους της τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που σκοπεύει να εφαρμόσει στο διάστημα της τετράμηνης παράτασης που έχει λάβει.

*** Αθλητικό Σάββατο στην ενημέρωση  :
 
***   Καλαμάτα- Κιβέρι, επιβεβλημένη η νίκη αν θέλει να ελπίζει          
     
Μετά το ανέλπιστο νέο «στραβοπάτημα» στην Ζάκυνθο η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Ερμή Κιβερίου είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ στην προσπάθεια της Καλαμάτας να παραμείνει κοντά στην κορυφή της Γ’ Εθνικής. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας και εντάσσεται στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου. Όλοι στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο εκφράζουν την αισιοδοξία πως η ομάδα θα καταφέρει πράγματι να βάλει τέλος στο άγονο εντός έδρας σερί και θα πανηγυρίσει, μετά από καιρό, το τρίποντο.
Ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Σταματίου, πήρε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στην αποστολή και η 18άδα θα ανακοινωθεί μετά το σημερινό γεύμα. Μιλώντας για την προετοιμασία και την κομβική απογευματινή αναμέτρηση, ο έμπειρος προπονητής, επισήμανε: «Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα όλη την εβδομάδα, με ηρεμία και πολλή δουλειά και περιμένω αυτά που κάναμε να βγουν στο γήπεδο. Θέλω τα παιδιά να έχουν καλή απόδοση, να κερδίσουν το παιχνίδι και ταυτόχρονα να δώσουν το μήνυμα στους φιλάθλους ότι κάνουμε νέο ξεκίνημα καθώς βαθμολογικά ακόμη η Μαύρη Θύελλα έχει ελπίδες για τον στόχο της ανόδου. Περιμένω και πιστεύω πως τα παιδιά θα δείξουν μια διαφορετική εικόνα, θα πάρουμε το τρίποντο και θα πάμε πιο δυνατοί για την δύσκολη συνέχεια» κατέληξε ο νέος τεχνικός της Μαύρης Θύελλας, ο οποίος δεν υπολογίζει στα πλάνα του τον τραυματία Μοχάμεντ Κεϊτά, καθώς υποβλήθηκε σε μαγνητική και θα συνεχίσει για ένα δεκαήμερο ακόμη θεραπεία για τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο.
Από την άλλη οι επιστροφές των Δημητριάδη, Νιφορόπουλου, Μαρτίνου δίνουν επιπλέον λύσεις, με τους δύο τελευταίους να διεκδικούν κατά προτεραιότητα θέση στο αρχικό σχήμα και τον πρώτο να αποτελεί το δίλημμα στην επίθεση μαζί με τον Σαλαπάτα. Την 11άδα αναμένεται να συμπληρώσουν οι Πάππος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Σκάρος, Τσάτσος, Λουμπαρδέας, Καλαντζής και Ηλιόπουλος.
  Εισιτήρια από το πρωί και από το περίπτερο της Ναυαρίνου
Εκτός από τα εκδοτήρια στην είσοδο του Σταδίου που θ’ ανοίξουν δύο ώρες πριν από το παιχνίδι, η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται και από το περίπτερο της «Μαύρης Θύελλας» (Ναυαρίνου και Φαρών), από τις 10:00. Επίσης, σε λειτουργία θα βρίσκεται και αυτή τη φορά η κινητή μπουτίκ της ομάδας, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
 
*** Τα παιδιά του ΚΕΦΙΑΠ μας προσκαλούν στη σκυταλοδρομία δρόμου         
     
Την ήδη ξεχωριστή διοργάνωση σκυταλοδρομίας δρόμου που θα πραγματοποιηθεί –ας ελπίσουμε με τη στήριξη έστω και εκ των υστέρων από το Δήμο Καλαμάτας- την 1η Μαρτίου στην παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσα κάνει ακόμη πιο σημαντική ο δεσμός με το ΚΕΦΙΑΠ. Και όχι μόνο επειδή τα έσοδα που θα εξασφαλιστούν από τις συμμετοχές (είναι 12 ευρώ για τις μεγάλες αποστάσεις των 2,5 και 5 χλμ. και δωρεάν για τα παιδιά 1 χλμ., 100 και 200 μ.) θα διατεθούν για της ανάγκες του Κέντρου Φυσικής, Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αλλά κι επειδή δίνεται η ευκαιρία στα μέλη του να βγουν από το σπίτι και κερδίσουν το χώρο που τους ανήκει ως ισότιμα μέλη στην υπόλοιπη κοινωνία.
Νεαρά παιδιά από το ΚΕΦΙΑΠ, συνοδευόμενα από τη διοικητικά υπεύθυνη Ιωάννα Καραμήτρη, την νοσηλεύτρια Μαρία Κάρτσωνα και την εθελόντρια γυμνάστρια Έλενα Κορμάζου επισκέφτηκαν χθες το κεντρικό κατάστημα του Cosmos Center, τοπικό χορηγό της διοργάνωσης, όπου τους υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης Κώστας Βλαχονικολός. Έκαναν την εγγραφή της συμμετοχή τους, έδειξαν την ανυπομονησία τους για τον αγώνα της 1ης Μαρτίου και κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να πάρουν την σκυτάλη… Οι υπεύθυνες του ΚΕΦΙΑΠ ευχαρίστησαν τους διοργανωτές και τον για την επιλογή στήριξη του Κέντρου που και οι ίδιες υπηρετούν, ενώ μίλησαν για τη σημασία της λειτουργίας του που καλύπτει 100 άτομα με ειδικές κινητικές και νοητικές ανάγκες.
Χ.Ε.
  STREET RELAYS ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σκυτάλη και στα ΑμεΑ με τον κορυφαίο Έλληνα Γιώργο Λαζαρίδη 

Οι σκυταλοδρομίες δρόμου άνοιξαν πέρσι τον δρόμο για την συμμετοχή σε αγώνες μαζικού αθλητισμού σε όλον τον κόσμο και σε άτομα που έχουν κινητικές αναπηρίες. Για πρώτη φορά υπήρξαν συμμετοχές από άτομα που παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα στους αγώνες σκυταλοδρομίας της Κομοτηνής, των Ιωαννίνων, του Βόλου, αλλά και του Πειραιά και στάλθηκε τόσο έντονα το μήνυμα ότι ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα δεν κάνουν διακρίσεις.
Η συνέχεια τώρα δίνεται στην Καλαμάτα, όπου την Κυριακή 1 Μαρτίου στην παραλία της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας, θα υπάρξει μια πολύ ξεχωριστή παρουσία. Ο Γιώργος Λαζαρίδης, Έλληνας πρωταθλητής του τένις και κορυφαίος αθλητής τόσο το 2013 όσο και το 2014 με την Εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο (μαζί με τον Στέφανο Διαμαντή), θα πάρει την σκυτάλη και θα συμμετέχει με δική του ομάδα στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Καλαμάτας.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης θέλοντας και ο ίδιος να διαδώσει και να ενισχύσει το μήνυμα προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα, με την ευκαιρία των Βίκος Street Relays τους καλεί να βγουν από το σπίτι τους και να αθληθούν! Μαζί του και ο επίσης με κινητικά προβλήματα εξαίρετος δημοσιογράφος, Αριστομένης Νικολόπουλος, βραβευμένος από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την προσφορά του στο Παραολυμπιακό Κίνημα.
  Λαζαρίδης: “Να βγούμε όλοι από τα σπίτια μας”
“Μου φαίνεται κάτι πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικό από τα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα, γιατί φεύγει από τα στενά όρια ενός σταδίου ή ενός γηπέδου, μεταφέρεται στους δρόμους μιας πόλης και κυρίως έχει το μήνυμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Είναι όμως και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του αγώνα, γιατί συμμετέχοντας στηρίζουμε το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας, οπότε πρέπει όλοι οι Καλαματιανοί να βρεθούμε στην παραλία μας την Κυριακή 1 Μαρτίου”, τόνισε ο Καλαματιανός παγκόσμιος πρωταθλητής και αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνεται μέσα από τη δική του συμμετοχή: “Το βασικό είναι ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να είναι ισόνομα μέλη σε όλες τις δράσεις της κοινωνίας. Αυτό έχει να κάνει σαφώς με τους φορείς και την Πολιτεία και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν, αλλά και από τα ίδια τα άτομα. Θα πρέπει να βγούμε από τα σπίτια μας και να κοινωνικοποιηθούμε. Γι’ αυτό πολεμάμε, γι’ αυτό προσπαθώ και εγώ και γι’ αυτό παλεύουν καθημερινά και οι άνθρωποι στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας”.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Αριστομένης Νικολόπουλος θα πάρουν τη σκυτάλη στα Καλαμάτα Βίκος Relays έχοντας στην ομάδα του τον Πρόεδρο του Συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Ζαγάκο και τον Πρόεδρο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστα Ανδριανόπουλο.
 
***  Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής στην Σουπερ Λίγκα  στο Ελληνικό  ποδόσφαιρο :Κρίσιμα ματς το Σάββατο, πριν από το ντέρμπι των «αιωνίων»

Σάββατο  21/2/2015 ,   25η αγωνιστική
Νίκη Βόλου - Skoda Ξάνθη 0-3 (άνευ αγώνα)

«Κόλλησε» στην Κομοτηνή ο Παναιτωλικός
Πανθρακικός - Παναιτωλικός    0-0  .- ^  
Τα  γκόλ :
Διαιτητές : Σπάθας , Ευθυμιάδης , Καραϊσαρίδης .
Κάρτες : Μπαϊκαρά , Ντιγκινί ,Ετζενγκέλε ,  Κουτρουμάνος  Κάπελ ,
Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Μελίσσης, Ρομέου(Κάσες), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Τζάνης(Ροζέριο Μάρτινς), Ποτουρίδης
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Κουτρομάνος, Γοδόι, Ρουσκουγιέδα(Μύγας), Μαρτίνεζ, Κάπελ(Θεοδωρίδης), Άλβες  (Μορένο)
Στον πάγκο του Πανθρακικού: Πασχαλάκης, Μάρτινς, Χασομέρης, Μανού, Βιγιαφάνε, Σέτι, Κάσες
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Στεφανάκος, Κούσας, Θεοδωρίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μορένο, Μύγας, Βασιλείου
Βίντεο από αγώνα :
~**ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  0-0  26η  αγωνισ  21/02/2015 : http://youtu.be/LLUqC4SrwT8 ,

Ο Πετρόπουλος χάρισε τη νίκη στην Καλλονή απέναντι στον ΠΑΣ
 Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα  1-0   , (1-0) .- ^
Τα  γκόλ : 3΄ Α.  Πετρόπουλος ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Καλογερόπουλος με βοηθούς τους Μερκενίδη και Γεωργαράκο. Τέταρτος ορίστηκε ο Καμπαξής.
Κάρτες :  Κεϊτά  , Ρόχας ,Τσαμπούρης, Μπέριος- 2 κίτρινο = κόκκινη ,  Χουάνμα ,
Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Γιορέντε, Κριπιντίρης, Ρόχας(Μίγγας), Καλτσάς, Πετρόπουλος(Μαρσέλο), Μανούσος(Λεοζίνιο), Χουάνμα.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ίλιτς, Χαρίσης, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Μπέριος, Μανιάς, Τσάβες, Στρούνα(Αυγενικού), Τζημόπουλος, Ακόστα.
Στον πάγκο της Καλλονής κάθονται οι: Δαύκου, Μίνγκας, Ναβάρο, Λεοζίνιο, Πιπίνης, Χωριανόπουλος, Άλβες.
Στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκονται οι: Σωτηρίου, Ηλιάδης, Κρητικός, Σαπαλίδης, Σκόνδρας, Αυγενικού, Γιάκος.
Βίντεο το 1ο  γκολ :
~**  ΚΑΛΟΝΗ-ΠΑΣ Γιάννενα  1ο γκόλ 1-0 21/02/2015  26η αγων : http://youtu.be/e49fvGHLWRc ,
 
Ο ΠΑΟΚ... βασιλιάς του Βορρά, «τρίποντο» για την Καλλονή
Βέροια - ΠΑΟΚ  1-3 , (0-3) .- ^  
Τα γκόλ:10΄ Περέϊρα  , 28΄ Μιγκέ3λ Βίτορ , 42΄Νομπόα Γκολάσα , 61΄ Ντουμίτρου .-
Διαιτητές :Κουτσιάφτης , Γεωργιάδης , Χαρίσης ,
Κάρτες:  Ραούλ Μπράβο , Τζινάρ , Παπαγιανόπουλος , Κάμπορα ,Κάτσε ,Πόζογλου ,
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βέροια (Χ. Γκρανέρο): Τζινάρ, Όστοιτς, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Νέτο, Τάτος(Κάμπορα), Μπατιόν, Ντουμίτρου, Μπεν(Γεωργιάδης), Μπαργκάν(Νασλίδης), Βερώνης
ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Ρικάρντο Κόστα, Κάτσε, Γκολάσα, Βίτορ, Νομπόα, Μακ(Πόζογλου), Περέιρα, Παπαγιαννόπουλος(Πάγουρας), Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης(Κίτσιου).-
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους είναι οι: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Κάμπορα, Μαλόν, Πέρεζ, Παυλίδης
Αναπληρωματικοί για τον ΠΑΟΚ είναι οι: Γιακουμής, Πόζογλου, Πούγγουρας, Κίτσιου, Τζιόλης, Δεληγιαννίδης, Κουλούρης
Βίντεο με τα γκόλ :
~ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ  1ο γκολ 0-1  21/02/2015  26η αγων : http://youtu.be/5q09j3UBIEk ,
~ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ 2ο  γκολ  0-2 21/2/2015  26η αγων : http://youtu.be/nkY-lvgysK0 ,
~ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ 3ο γκολ Α΄ ΗΜΙΧΡ  0-3  26η αγων  21/02/2015 : http://youtu.be/mET4tBhu0-Q ,
~ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ  1-3 γκολ Βέροιας 21/2/2015 26η αγων   : http://youtu.be/QFD4AUqAiUw ,

Κυριακή  22/2/201525η  αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ (15:00)
Πανιώνιος - Λεβαδειακός (17:15)
Πλατανιάς - Κέρκυρα (17:15)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (19:30)

 Δευτέρα 23/2/2015
Εργοτέλης - Ατρόμητος (19:30)

*** Αθλητικές  μεταδόσης  ΤV  :
Σάββατο 21/2/2015
Αρης - Ηρακλής Αμπελοκήπων, ποδόσφαιρο (Γ' Εθνική), 15.00, Novasports 3
Πανθρακικός-Παναιτωλικός, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 15:00, Νovasports 2
Πάντερμπορν - Μπάγερν Μονάχου, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, OTE sport3
Σάλκε - Βέρντερ Βρέμης, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, OTE sport4
Μάιντς - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 16.30, OTE sport5
Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 17.00, OTE sport1
Μπαρτσελόνα - Μάλαγα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 17.00, OTE sport2
Εργοτέλης - Ατρόμητος, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 17.15, Novasports 2
Παρί Σεν Ζερμέν - Τουλούζ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γαλλίας), 18.00, Novasports 6
Βέροια - ΠΑΟΚ, ποδόσφαιρο (Α' Εθνική), 19.30, Novasports 1
Κηφισιά - Παμβοχαϊκός, βόλεϊ (Α1 ανδρών), 20.00, Novasports 3
Κόρντομπα - Βαλένθια, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 19.00, OTE sport2
Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 19.30, OTE sport1
Κολoνία - Ανόβερο, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Γερμανίας), 19.30, OTE sport4
Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλμερία, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 21.00, OTE sport2
Σαμπντόρια - Τζένοα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ιταλίας), 21.45, OTE sport1
Λα Κορούνια - Θέλτα, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Ισπανίας), 23.00, OTE sport2
Ρόκετς - Ράπτορς, μπάσκετ (ΝΒΑ), 03.00, OTE sport3
 
*** Ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Α1 Κατηγορία : 17η  αγωνιστική ,
Τετάρτη  18 -02-2015 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας 2-0 .- ^
Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας 4-1 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας -ΟΜΟΝΟΙΑ Καλαμάτας  2-0 .- ^

Β΄ Κατηγορία : 17η αγωνιστική ,
ΠΑΟ Καλού Νερού -Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ 4-2 .- ^

Γ΄ Κατηγορία : 13η αγωνιστική ,
ΝΕΔΟΥΣΑ  Αλαγωνίας -Α.Ο.ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας 1-1 .-^

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Ελλάδας Ν. Μεσσηνία :
Τετάρτη  18/02/2015 , 2ος αγώνας ,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 2-1 .-^
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  1-2 .- ^

*** Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική 3ος όμιλος :Σα  21/02/2015
ΑΣΤΕΡΑΣ Μαγούλας - ΒΥΖΑΣ Μεγάρων   0-3 .- ^
ΚΥΜΗ Α.Ο. -ΔΟΞΑ Ν. Μανωλάδας   0-3 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ  5-1 .- ^

Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΕΡΜΗΣ Κιβερίου  2-0 .- ^
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Λαζάρου, Ρούσσης, Σκάρος (38’ Ζαχαρόπουλος), Ηλιόπουλος (76’ Χαρίτος), Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (46’ Δημητριάδης), Τσάτσος, Καλαντζής
ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Κοζιώτης, Τζιέρης, Ζίου, Καπατζής, Σελλής, Ισούφη (75’ Καρέλης), Καλυβόπουλος, Καλογιάννης, Βελονάκης (68’ Μπιτζής), Κακαβάς, Ανι (66’ Κέλι).

ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΑΙΟΛΙΚΟΣ   2-1 .- ^
ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  0-3 .- ^
ΑΧΑΪΚΗ -ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ   2-0 .- ^
 
 ***  Διαφωνίες και εντάσεις χθες στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Μεσσηνίας…
Διαφωνίες και εντάσεις είχε η χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΠΣΜ που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο στον Κορδία, παρουσία του Αριστείδη Σταθόπουλου, της διοίκησης της ΕΠΣΜ και περίπου 50 παραγόντων του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
    Κύρια θέματα της συνέλευσης ήταν η έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και η έγκριση προϋπολογισμού επόμενου έτους και επικύρωση εγγραφής - διαγραφής μελών της Ένωσης, τα οποία και τελικά ψηφίστηκαν ομόφωνα στο φινάλε!
Αρκετοί πείστηκαν από τα όσα είπε ο κ. Στταθόπουλος, κάποιοι άλλοι είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας ενώ κάποιοι άλλοι άκουσαν με ικανοποίηση την προαναγγελία αλλαγής του εκλογικού συστήματος της ΕΠΣΜ από τον Αριστείδη Σταθόπουλο.
Όσον αφορά τις διαφωνίες κατά την διάρκεια της συνέλευσης, προήλθαν κυρίως από τα μελής της Κίνησης Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου που είχε διεκδικήσει την διοίκηση στις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου.
"Μπράβοι που
δεν πληρώθηκαν"
Ο πρόεδρος του Πανιωνίου κ. Σοφρωνάς στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της παρουσίας ιδιωτικής ασφάλειας στις προηγούμενες εκλογές. Έκανε λόγο για φήμες που λένε ότι οι "μπράβοι ήταν παραγόντων - επιχειρηματιών που ήρθαν στην Καλαμάτα χαριστικά να προστατεύσουν τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ".
Το "χαριστικά" είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει τιμολόγιο που να φαίνεται ότι πληρώθηκε η εταιρία σεκιούριτι για να στείλει ανθρώπους της.
Ο κ. Σταθόπουλος δεν αρνήθηκε ότι η εταιρία δεν έχει πληρωθεί. Του απάντησε όμως πως η εταιρία δεν έχει στείλει ακόμη παραστατικό στην ΕΠΣΜ και η ευθύνη είναι δική της.
Ερωτήσεις
για τα χρέη
Ο κ. είχε ενστάσεις και όσον αφορά τα χρέη που έχει η ΕΠΣΜ τα οποία δεν υπάρχουν στον απολογισμό.
Το θέμα των χρεών έθιξαν και άλλοι παράγοντες που ήθελαν να μάθουν πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που οφείλει η ΕΠΣΜ.
Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για λίγες χιλιάδες ευρώ, τόνισε ότι δεν υπάρχει πάντα έγκαιρα η οικονομική επάρκεια για να εξοφλούνται όλες οι υποχρεώσεις και τόνισε πως την προσεχή Τρίτη τα σωματεία θα πάρουν στα χέρια τους αναλυτική κατάσταση με τα χρέη της ΕΠΣΜ.
Για το εκλογικό σύστημα
Ο εκπρόσωπος του Ικαρου Καλαμάτας Γιώργος Ψυχογιάννης εξέφρασε επίσης ενστάσεις τόσο για τους διοικητικούς απολογισμούς όσο και για τον προϋπολογισμό του 2001. Κάλεσε το Σώμα να μην τους ψηφίσει ενώ έκανε και αυτός ειδική αναφορά στην παρουσία "μπράβων" στην συνέλευση του Φεβρουαρίου. Στάθηκε κυρίως στην επιβεβλημένη αλλαγή του καταστατικού καθώς, όπως είπε, "είναι αντίπαλος της δημοκρατίας".
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Σταθόπουλος τόνισε πως η ΕΠΟ θα αλλάξει το εκλογικό της σύστημα και πρότεινε να ακολουθήσει και η ΕΠΣΜ το νέο σύστημα. Μετά από ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αποφασίστηκε να γίνει το καλοκαίρι καταστατική συνέλευση προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, είτε ακολουθώντας το νέο σύστημα της ΕΠΟ είτε αποφασίζοντας το σώμα της συνέλευσης για το νέο σύστημα.
~ Συγχαρητήρια
Σταθόπουλου
στον Κωνσταντινέα
Ο πρώην διαιτητής και νυν Μεσσήνιος Βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας έδωσε το παρών στην χθεσινή γενική συνέλευση, χωρίς πάντως να πάρει τον λόγο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σταθόπουλος τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πολιτική.
Νέα μέλη και διαγραφές
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Οικονομίδης ανακοίνωσε επίσημα την εγγραφή των νέων μελών της Ένωσης που είναι οι ΑΟ Φυτειάς, ΑΣ Φυτειάς και Ατρόμητος Καλαμάτας καθώς και την διαγραφή των σωματείων Πάμισος Αριος, Ολυμπιακός Διαβολιτσίου και ΑΟ Σελλά που δεν έχουν ενεργό συμμετοχή τα δύο τελευταία χρόνια.
Αναφέρθηκε στο θέμα των γηπέδων και χαρακτήρισε ευεργετική την παράταση των αδειοδοτήσεων καθώς τόνισε πως στην Μεσσηνία υπάρχουν ακατάλληλα γήπεδα.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως υπήρξε και το εύλογο "παράπονο" του παράγοντα του Παμίσου Γιώργου Πετρουλάκη, πως σε ακόμη μια συνέλευση έγινε λόγος για τα πάντα, εκτός από ποδόσφαιρο...

*** Έσπασε ξανά το Πανελλήνιο στο επί κοντώ!
Έσπασε ξανά το Πανελλήνιο στο επί κοντώ!Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου είναι ασταμάτητες

Για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία 24ωρα βελτιώθηκε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου να είναι ασταμάτητες.
Οι δύο ελληνίδες πρωταθλήτριες βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, με την Κυριακοπούλου να είναι αυτή που έσπασε το φράγμα των 4,80μ. και κρατάει την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα.
Το απίστευτο «σπριντ» ρεκόρ ξεκίνησε απ’ την Πέμπτη (19/2), όταν η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε τα 4,76μ στη Στοκχόλμη, βελτιώνοντας το προηγούμενο -που κατείχε η ίδια στα 4,72μ. Η Κατερίνα Στεφανίδη «απάντησε» τα ξημερώματα του Σαββάτου, πηδώντας στα 4,77μ. στην διοργάνωση του Φλάγκσταφ στην Αριζόνα, όμως το ρεκόρ έμεινε λίγες ώρες στην κατοχή της.
Στο Μπέρμιγχαμ η Κυριακοπούλου ξεπέρασε την κούραση απ’ το πολύωρο ταξίδι, πέρασε τα 4,50 και 4,60 με την πρώτη, ενώ οι δύο άκυρες προσπάθειες στα 4,70 δεν την σταμάτησαν. Αφού τα πέρασε τελικά με την τρίτη, ο πήχης ανέβηκε στα 4,80, με το τρομερό άλμα της να την κατατάσσει στην δεύτερη θέση παγκοσμίως για φέτος (πρώτη είναι η Μούρερ με 4,83μ) και στην κορυφή της Ευρώπης, στην τελευταία στάση πριν το Ευρωπαϊκό της Πράγας.
***
 
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4067   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2372    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 350   video.- 
Σύνολον                                                     8789  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3505.-
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   363. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    875. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   304 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 365  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 39/83 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-  http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr ,

 *** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :  
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-

 **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/08-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09-02-2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/09-02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  10  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/10-2015.html .-
~Ημερήσια εκδρομή-διαδρομή προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρά 9-2-2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/9-2-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11 Φεβρουαρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/11-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)  12  Φεβρουαρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  13  Φεβρουαρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/13-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  14 Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/14-15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  15  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  16  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/16-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  17  Φεβρουαρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/17-2015.html .-
Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~ Αθλητικές  σελίδες  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  20  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/20-2015.html .-
 Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  21  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/21-2015.html .-


**
~** Σταματάκος  ποδοσφαιριστής 11/1/2015: http://youtu.be/gqHw9qff4us ,
~**Σταματάκος  ασκήσεις  11-1-2015 : http://youtu.be/yXcnfnNDJOI ,
~**Σταματάκος  γυμναστική  11/1/2015 : http://youtu.be/MQcRtM5U6UQ ,
~** ARFARA   από νέα Ε.Ο  προ διοδίων Αρφαρών Πηδήματος  Αγ. Ευθύμιος , κάστρο Πηδήματα 13/1/2015 : http://youtu.be/VrDpYHKlvgg , 
~**Σπήλαιο στον Άγιο Φλώρο Αρφαρών  2014 : http://youtu.be/Xi7C5JiuLLU ,
~** Άγιος Φλώρος  Αρφαρών  μέσα από φωτογραφίες  2014-2015 :  http://youtu.be/NktA9KOSQ54 ,
   ~ Stamatakos B. S.  08/02/2015: http://youtu.be/JhhTVZQM0Ms
~ Stamatakos B. S.  8-2-2015 , :  http://youtu.be/rHEWbgDSyfM

*** ** STAMATAKOS B S 11/2/2015: http://youtu.be/xcfdG27RQ2k ,
~**stamatakos b  s   εν δράσει  11/2/2015: http://youtu.be/_5DdiMCHnxA ,
~** Σταματάκος 2014 : http://youtu.be/ZMKixtyj3js ,
~**Σταματάκος Β Σ  2014 : http://youtu.be/Ci6MEUh_oX0 ,
~**Σταματάκος  παραλία  2014 : http://youtu.be/tGqBvpDG_AM ,
~**Πρωτοχρονιά  2014 : http://youtu.be/TAtDfY0PV-s ,
~** Σταμούλης Β.Σκουλικ..  ο  άρχοντας ο νεώτερος  12/02/2015 : http://youtu.be/rKwIP8jBs70 ,
~**Σταματάκος Β. Σ.  2010 -11  3ων  μηνών : http://youtu.be/npbXsXkcKTM ,
~** Πάμε σπίτι παππού 20/02/2015 Σταματάκος : http://youtu.be/WgEOTBgZFlU ,
~** Stamatakos Despoinoula 20-2-2015 : http://youtu.be/BiBfTj9q9Sg ,
~** Stamatakos παίζει πριν από ύπνο 20/2/2015: http://youtu.be/o8KD_JnXLUo ,
~** Τα εγγονάκια μας κοιμούνται 20/2/2015 Αρφαρά : http://youtu.be/jrSius6duwM ,
~** Stamatakos and Despoinula εν ώρα ύπνου 20/2/2015: http://youtu.be/faR0bKW7x2M ,
~** Αρμέγοντας τα πρόβατα Αρφαρά 27-03-2011: http://youtu.be/5JiBPUfZ8w4 ,
~** Γέννα γάτας 2013 P1050713:  http://youtu.be/GjwYOIBcFT8 ,
~** LAFAZANEIKA ARFARON GREECE 14/02/2015: http://youtu.be/QoxbNIFdiuU ,
~** ARFARA KALAMATAS 14-02-2015 GREECE : http://youtu.be/NCvy1sLFLPI ,
~** Διαδρομή Γυμνάσιο Λαφαζαναίϊκα Αρφαρά  17/2/2015: http://youtu.be/Oy7DBp6vXxg ,