ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας   Τετάρτη  14  Ιανουαρίου  2015  :


*** Συνελήφθησαν στην Καλαμάτα 2 συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού         
     
Επιχείρηση «αστραπή» της Αντιτρομοκρατικής στην Καλαμάτα με 2 συλλήψεις συνεργών του Χ. Ξηρού
 Άφωνοι έμειναν αργά χθες το απόγευμα, οι πολίτες στην οδό Κρήτης, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Φιλελλήνων, όταν ξαφνικά σταμάτησαν περίπου 5 αυτοκίνητα, από τα οποία με γρήγορες κινήσεις κατέβηκαν αρκετά άτομα.
Μέσα σε δευτερόλεπτα προσέγγισαν δύο νεαρούς άντρες, οι οποίοι επέβαιναν σε τζιπάκι, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν με γρήγορα βήματα στα αυτοκίνητα. Μάλιστα, αμέσως μόλις ακινητοποίησαν τους στόχους τους, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, όπως αποδείχτηκε ότι ήταν στη συνέχεια, φόρεσαν  κουκούλες full face.
Στη συνέχεια πήραν τους δύο νεαρούς άντρες και έφυγαν μαζί τους.
Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες τους δύο άντρες και τις κινήσεις τους. Σε ότι δε, αφορά τους δύο νεαρούς άντρες, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κατοίκους Αθηνών, εκ των οποίων ο ένας έχει καταγωγή από τη Λακωνική Μάνη. Ο ένας είναι Έλληνας και ο άλλος Αλβανός και οι πληροφορίες αναφέρουν πως αποτυπώματά τους βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Πάντως είναι χαρακτηριστικό, ότι η επιχείρηση των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, διήρκεσε ελάχιστα και χαρακτηρίστηκε από το στοιχείο του αιφνιδιασμού, με τους δύο συλληφθέντες να μην αντιδρούν καθόλου.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις οι περαστικοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής άρχιζαν να τους φωνάζουν να βάλουν στις τσέπες και στις τσάντες τους τα κινητά τους και να μην διανοηθούν να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο.
  Βίκυ Βετουλάκη- Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

*** Βουλευτικές εκλογές 2015. Αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων         
     
Καθορισμός του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. για τη διενέργεια των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, καθώς και του τρόπου καταβολής τους
Άρθρο 1
Δικαιούχοι Αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων
1. Στους διοριζόμενους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, αναπληρωτές αυτών, γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας, για τη διενέργεια των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, καταβάλλεται αποζημίωση και οδοιπορικά έξοδα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα επόμενα άρθρα.
2. Για τον καθορισμό του χρόνου, για τον οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής κ.λπ., λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες:
α) Για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και
β) Για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.
3. Τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχεταδεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο, εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων κ.λπ, δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.
Άρθρο 2
Καθορισμός Αποζημίωσης
Στους δικαιούχους αποζημίωσης του προηγούμενου άρθρου καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, ως εξής:
α. Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών, καταβάλλεται ποσό εκατόν δέκα πέντε ευρώ (115,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης
β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό ενενήντα ευρώ (90,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης
γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, ποσό πενήντα ευρώ (50,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.
Άρθρο 3
Καθορισμός Ημερών Αποζημίωσης
α. ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καθορίζονται οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης.
Στους αναπληρωτές εφόρους ορίζονται έξι (6) ημέρες απασχόλησης.
β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
i. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εντός του νομού που υπηρετούν.
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται επτά (7) ημέρες απασχόλησης
Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής ορίζονται τρεις (3) ημέρες απασχόλησης.
ii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α ́ και Β ́ Αθηνών, Νομού Αττικής, Α ́ και Β ́ Πειραιά, Α ́ και Β ́ Θεσσαλονίκης, καθορίζονται οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης. Στους αναπληρωτές τους ορίζονται τρεις (3) ημέρες απασχόλησης εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται τέσσερις (4) ημέρες.
iii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εκτός του νομού που υπηρετούν.
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης.
Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής ορίζονται τέσσερις (4) απασχόλησης .
iv. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων που μετακινούνται σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες.
Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους, στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδος και Κως) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία του νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του νομού Αττικής, Γαύδος του νομού Χανίων, Σαμοθράκη του νομού Έβρου, Θάσος του νομού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσες του νομού Χίου, Λήμνος και Αγίος Ευστράτιος του νομού Λέσβου,
στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλλόνησος, Σκίαθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση για εννέα (9) ημέρες λόγω συγκοινωνιακών δυσχερειών. Στους αναπληρωτές τους οι ημέρες απασχόλησης είναι πέντε (5).
Ειδικά οι δικαιούχοι αποζημίωσης που υπηρετούν στα νησιά Ρόδου, Κως, Σύρου και Νάξου και θα διοριστούν να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους το ανώτατο όριο ημερών απασχόλησης, ορίζεται το αντίστοιχο με την παράγραφο β.i του παρόντος άρθρου.
v. Εκτέλεση καθηκόντων γραμματέων των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνέων της τουρκικής γλώσσας,
Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, οι ημέρες απασχόλησης είναι δύο (2).
Άρθρο 4
Δικαιούχοι προκαταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων
Η ορισθείσα, σύμφωνα με ανωτέρω άρθρα, ημερήσια αποζημίωση καθώς και οδοιπορικά έξοδα προκαταβάλλονται στους έφορους των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών στις κάτωθι περιπτώσεις:
α. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους εκτός του νομού όπου υπηρετούν.
β. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους στα νησιωτικά συμπλέγματα της παρ. β.iv. του άρθρου 3 και θα μετακινηθούν εκτός της έδρας που υπηρετούν.
Ειδικά οι δικαιούχοι που υπηρετούν στα νησιά Ρόδου, Κω, Σύρου και Νάξου και θα διοριστούν να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους δεν δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα και προκαταβολή της ημερήσιας αποζημίωσης.
γ. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους εντός του νομού που υπηρετούν στην περίπτωση που για τη μετάβαση στο εκλογικό τμήμα απαιτείται χρήση ακτοπλοϊκού μέσου.
δ. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους, σε τμήματα ετεροδημοτών, εντός του νομού που υπηρετούν και απαιτείται μετάβαση για την παράδοση του εκλογικού σάκου σε εφετείο εκτός του νομού.
Άρθρο 5
Οδοιπορικά έξοδα αντιπροσώπων δικαστικής αρχής κτλ
Τα οδοιπορικά έξοδα καλύπτουν τη μετάβαση από την έδρα του δικαιούχου στο εκλογικό τμήμα στο οποίο καθένας διορίζεται και από εκεί στο αρμόδιο ή στο πλησιέστερο πρωτοδικείο ή εφετείο για την παράδοση του σάκου με τα εκλογικά έγγραφα, καθώς και τα έξοδα επιστροφής στις έδρες τους.
α. Αρμόδια όργανα
Τα κατ’ αποκοπή οδοιπορικά έξοδα και ο χρόνος για τον οποίο καταβάλλεται η ημερήσια αποζημίωση, καθορίζονται, με απόφαση που εκδίδεται ως εξής:
i. Για τους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, από τους Εισαγγελείς Εφετών.
ii. Για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών.
iii. Για τους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, σε περίπτωση χρησιμοποίησής τους:
 Από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, για την απόσταση από την έδρα του αντιπροσώπου μέχρι την έδρα του εφόρου και αντίστροφα και
 Από τους Εφόρους, για την απόσταση από την έδρα των Εφόρων μέχρι το εκλογικό τμήμα στο οποίο τοποθετήθηκαν. Στην περίπτωση αυτή αν δεν εκδοθεί από τους Εφόρους η σχετική απόφαση, οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών μπορούν να εκδώσουν συμπληρωματική απόφαση.
iv Για τους διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας, από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη της έδρας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
β. Υπολογισμός οδοιπορικών εξόδων
Για τα οδοιπορικά έξοδα καταβάλλονται:
i. Προκειμένου για μετακίνηση με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ποσό 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο.
ii. Προκειμένου για μετακίνηση με σιδηρόδρομο και λεωφορείο, το αντίτιμο του εισιτηρίου μειωμένο μετά την χορηγούμενη έκπτωση.
iii. Προκειμένου για Ε/Γ ακτοπλοϊκά πλοία όλης της χώρας το αντίτιμο του εισιτηρίου επί του ισχύοντος ναυλολογίου επιβατών, μειωμένο μετά την χορηγούμενη έκπτωση.
Σε περίπτωση που μέρος της διαδρομής ή και ολόκληρη η διαδρομή δεν εξυπηρετείται με τα παραπάνω συγκοινωνιακά μέσα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μέσο και το ποσό που θα καθοριστεί, από τις αρχές του άρθρου 5 της παρούσας, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό του αντιτίμου εισιτηρίου ή ναύλου που συνήθως καταβάλλεται για το φθηνότερο χρησιμοποιούμενο μέσο της διαδρομής αυτής, σε συνάρτηση προς τις τοπικές κατά περίπτωση συνθήκες και ιδιαιτερότητες,
οι οποίες λαμβάνονται υπόψη κατά τον καθορισμό του ποσού κάλυψης της διαδρομής αυτής.
Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση αεροπλάνου όπου αυτό επιβάλλεται, κατά την εκτίμηση των αρχών του παρόντος άρθρου και καταβάλλεται ποσό οδοιπορικών εξόδων ίσο με το αντίτιμο του εισιτηρίου του αεροπλάνου.
Άρθρο 6
Διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης αντιπροσώπων δικαστικής αρχής κτλ εντός Νομού

 
***  «Καλαματιανή» απάντηση του Αντ. Σαμαρά στον Αλ. Τσίπρα την Κυριακή στην Τέντα

Σε μια συγκέντρωση που τόσο ο όγκος της όσο και η ομιλία του πρωθυπουργού θα αποτελέσουν απάντηση στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, στοχεύουν τα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας για την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται το απόγευμα της Κυριακής στην Καλαμάτα και αυτό που είναι σίγουρο μέχρι στιγμής, είναι πως στις 7.00 το απόγευμα θα μιλήσει στην Τέντα. Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά για το Σαββατοκύριακο δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς οι υποχρεώσεις του διαφοροποιούνται. Αυτό αναμένεται να γίνει αύριο. Πάντως, σε ό,τι αφορά την επίσκεψή του στη Μεσσηνία, θα είναι «αστραπή» λόγω της πολύ μικρής προεκλογικής περιόδου και του φορτωμένου προγράμματος, γι’ αυτό και θα αναχωρήσει το ίδιο βράδυ από την Καλαμάτα.Β.Β. - 

*** 465 εκλογικά τμήματα και 1 ετεροδημοτών για περιφέρεια Β΄ Αθηνών στη Μεσσηνία 

Καθορίσθηκαν με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας όλων των Δήμων της Μεσσηνίας για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου. Συνολικά σε όλο το νομό θα λειτουργήσουν 465 εκλογικά τμήματα. Στο διευρυμένο Δήμο Καλαμάτας θα λειτουργήσουν 121 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 93 θα εξυπηρετήσουν τους εκλογείς στη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας Επίσης με απόφαση της κας Αλειφέρη καθορίσθηκε η λειτουργία για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών (αμιγές). Εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών ορίσθηκε στο Δήμο Καλαμάτας και θα στεγασθεί στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας (οδός Λυκούργου), αίθουσα 5η. Σε αυτό θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι ετεροδημότες στον ειδικό εκλογικό κατάλογο της βασικής εκλογικής περιφέρειας της Β΄ Αθηνών.Β.Β. - 

*** Θα γεμίσει το Δικαστικό Μέγαρο σήμερα για το Δήμαρχο Μεσσήνης          
      
Κοσμοσυρροή αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Στη μια και μισή μετά το μεσημέρι η Έδρα του Εκλογοδικείου αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για το Δήμο Μεσσήνης.
Εκτός από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, υποψηφίους και συμβούλους τους, αρκετοί είναι και οι δημότες που θα επιλέξουν να είναι εκεί, ώστε να πληροφορηθούν άμεσα το αποτέλεσμα.    Β.Β. 

 ***  Για ανθρωποκτονία από αμέλεια καταδικάσθηκε ο 42χρονος για το θάνατο του αδελφού του         
      
Με μεγάλη ανακούφιση άκουσε  ο 42χρονος που αρχικά είχε κατηγορηθεί πως σκότωσε με πρόθεση τον αδελφό του στο χωριό Δάφνη του Δήμου Μεσσήνης, την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυπαρισσίας, πως βρισκόταν σε άμυνα και υπερέβη τα όρια αυτά από αμέλεια.
Ο 42χρονος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάσθηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης με αναστολή και 8 μήνες φυλάκισης για οπλοφορία και οπλοχρησία. Σύντομα, δε, θα επιστρέψει στην οικογένειά του, καθώς είχε προφυλακισθεί.
Η τραγική ιστορία, μεταξύ των δύο αδελφών, εκτυλίχθηκε στη Δάφνη το καλοκαίρι του 2013, όταν εν ώρα καυγά ο ένας αδελφός τραυμάτισε τον άλλον με μαχαίρι στο πόδι, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα το θύμα, το οποίο βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία.
Ο 42χρονος από την αρχή τόνιζε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση και, μάλιστα, για τον ίδιο του τον αδελφό, ενώ δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, διότι μετά το επεισόδιο ο αδελφός του αποχώρησε από το σημείο.   Β.Β.

 *** Ήρθαν άλλες 550 δόσεις του αντιφυματικού εμβολίου στη Μεσσηνία          
     
Αντιγριπικά εμβόλια για επείγοντα περιστατικά έστειλε το υπουργείο Υγείας στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς αυτούς τους δύο μήνες αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων γρίπης.
Το υπουργείο έστειλε 15 εμβόλια και όσοι ενδιαφέρονται, πρέπει να απευθύνονται στο Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας.
Στο μεταξύ, από το εν λόγω Τμήμα ξεκινά και πάλι ο αντιφυματικός εμβολιασμός, καθώς εστάλησαν από το υπουργείο άλλες 550 δόσεις του εμβολίου. Παράλληλα, λύθηκε το πρόβλημα έλλειψης του εμβολίου για τον κίτρινο πυρετό, που είχε ως συνέπεια όσοι δεν το έχουν κάνει να μην μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, είτε για διακοπές είτε για επαγγελματικούς λόγους (π.χ. ναυτικοί).
  Κίτρινος πυρετός
Το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό είχε ζητηθεί από το Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας από τα τέλη Οκτωβρίου, όμως το Ινστιτούτο Παστέρ, που είναι και το μόνο που τα χορηγεί, δεν είχε ανταποκριθεί, καθώς υπήρχε έλλειψη. Αυτό έχει ζήτηση από αρκετά άτομα, τα οποία δεν μπορούν να το προμηθευτούν από το ελεύθερο εμπόριο και χορηγείται μόνο από τις Διευθύνσεις Υγείας.
Ιδιαίτερα για τους ναυτικούς είναι άκρως απαραίτητο, καθώς χωρίς το πιστοποιητικό ότι είναι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να εργασθούν.
Τελικά, τις ημέρες αυτές το Ινστιτούτο έστειλε τα εμβόλια για τον κίτρινο πυρετό και πλέον γίνονται κανονικά εμβολιασμοί από τη Διεύθυνση Υγείας στην Καλαμάτα.
  Αντιφυματικός εμβολιασμός
Επίσης, στο Τμήμα Εμβολίων Μεσσηνίας στάλθηκαν άλλες 550 δόσεις του αντιφυματικού εμβολίου. Έτσι, θα συνεχισθεί κανονικά ο αντιφυματικός εμβολιασμός. Ως πρώτη δόση για τη Μεσσηνία, το φθινόπωρο, διατέθηκαν 970 αντιφυματικά εμβόλια, όμως η ποσότητα αυτή δε φτάνει για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Μάλιστα, είχαν ζητηθεί 3.000 δόσεις.
Τώρα, με τα άλλα 550, θα καλυφθεί σημαντικό μέρος των αναγκών.
Να σημειωθεί πως τα αντιφυματικά εμβόλια πρέπει να γίνουν έως τον Απρίλιο.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  «Μισθωτοί» όσοι έχουν μπλοκάκι και δηλώσουν έως 20/2 σαν έδρα το σπίτι τους         
      
Τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν να μείνουν αφορολόγητοι - Αν δεν επιλέξουν  αυτήν τη λύση, αυτομάτως θα φορολογηθούν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες με συντελεστή 26%
Να δηλώσουν χωρίς πρόστιμο σαν έδρα το σπίτι τους, για να μη πληρώσουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ για τα εισοδήματα που είχαν το 2014, καλεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων όσους αμείβονται με «μπλοκάκι».
Με απόφαση της, η κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου δίνει μία τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν το έχουν ήδη πράξει, να δηλώσουν αλλαγή έδρας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στην εφορία. Και αυτό γιατί για να θεωρηθούν μισθωτοί και να απολαμβάνουν το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ (και φόρο 22% αντί 26%) θα πρέπει απαραίτητα όσοι εργαζόμενοι είχαν εισοδήματα από «μπλοκάκι», να φαίνεται σαν έδρα το σπίτι τους.
Αν δεν επιλέξουν  αυτήν τη λύση, αυτομάτως θα φορολογηθούν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες με συντελεστή 26% χωρίς κανένα αφορολόγητο όριο. Αυτό δεν είναι πάντως για όλους η πρώτη επιλογή, εφόσον  όσοι φορολογούνται σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν πληρώνουν φόρο για όσα βγάζουν (ακαθάριστα έσοδα) αλλά για όσα μένουν αφού αφαιρέσουν τις επαγγελματικές δαπάνες τους (καθαρά έσοδα).
Η δήλωση της κατοικίας σαν έδρα άλλωστε, είναι μεν αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να θεωρηθούν και να φορολογηθούν σαν μισθωτοί. Απαιτείται να συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, δηλαδή να απασχολούνται σε έως και τρεις εργοδότες ή, αν απασχοούνται σε περισσότερους, ο ένας να τους έχει καταβάλει τουλάχιστον το 75% του συνολικού τους εισοδήματος.
Στην περίπτωση που θεωρηθούν μισθωτοί, το εισόδημα από μισθωτές εργασίες του 2014 θα φορολογηθεί με 22% έως τις 25.000 ευρώ (και 32% έως 42% το υπερβάλλον) αφού αφαιρεθούν τα πρώτα 9.550 ευρώ.
Αν πάλι φορολογηθούν σαν επαγγελματίες, θα πληρώσουν 26% από το πρώτο μέχρι τα 50.000 ευρώ (ή 33% για το υπερβάλλον ποσόν), αλλά αφού αφαιρέσουν τις επαγγελματικές δαπάνες τους. Αν έχουν και εισοδήματα μισθωτού, αυτά φορολογούνται ξεχωριστά και δεν αθροίζονται, οπότε αποφεύγουν τον κίνδυνο να φτάσουν σε συντελεστή 32% ή 42%.
www.protothema.gr  .-
 
***  Nα πώς είναι στην πραγματικότητα οι γεμάτες Like ζωές του Facebook (βίντεο)         
      
Ένα εξαιρετικό φιλμάκι για το ναρκισσιστικό τσίρκο των social media 
Είναι τελικά όλοι οι φίλοι σου τόσο ευτυχισμένοι όσο δείχνουν;
Γίνεται όλοι να είναι να είναι χαρούμενοι με τη δουλειά και τη σχέση τους και εσύ να δυσκολεύεσαι με το κάθε τι καθημερινά; 
Μπορεί όλα αυτά να είναι ένα ψέμα; 
Όλα τα παραπάνω και αρκετά ακόμη ερωτήματα, τίθενται και απαντιούνται σε ένα βίντεο που μέσα σε λίγους μήνες έχουν δει πάνω από 10 εκ. άνθρωποι.  Το What's on your mind? σε σκηνοθεσία Shaun Higton 
Βίντεο  : What's on your mind?   , http://youtu.be/QxVZYiJKl1Y ,.-


***  Ο Γέροντας Παΐσιος ανακηρύχθηκε Άγιος

Στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Παϊσίου προχώρησε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος αποδέχθηκε την εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής και ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Όσιον μοναχόν Παϊσιον Αγιορείτην.Το επίσημο ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων. Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην καί β) προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, διά ψήφων κανονικῶν ἐξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Εἰρηναῖον Ἀβραμίδην, διακονοῦντα ἐν Παρισίοις, Βοηθόν Ἐπίσκοπον παρά τῷ Σεβασμιωτάτῳ Μητροπολίτῃ Γαλλίας κυρίῳ Ἐμμανουήλ, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ρηγίου.   www.protothema.gr  . - 
~  Η Εφημερίδα μας , Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015  :  {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-  
{Εκεί βρέθηκα  για τελευταία  χρονιά το 2010 στις  διαδρομές μου στο περιβόλι της Παναγιάς }
 
Μονοπάτι  για την Παναγούδα στο Άγιον Όρος
Στο  τάφο του Γέροντα Παϊσιου στην Σουρωτή Χαλκιδικής
Το μικρό εκκλησάκι στην Παναγούδα του μοναχού Αγίου Παϊσιου ..
Γεφυράκι στο Όρος για Παναγούδα .

Αγιος Βασίλειος και Άγιος Βλάσιος στην Καππαδοκία καταγωγή Αγιορείτη  μοναχού Παϊσιου  
Ο Άγιος Όσιος  μοναχός Παϊσιος παιδί  στην Βηθανία της Καππαδοκίας με τον μοναχό Αρσένιο (νονός του).- 

***  Συμμετοχή στην Έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο επιθυμεί η Περιφέρεια         
      
Στην έκθεση Fruit Logistica, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου, προτίθεται  να συμμετάσχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντάσσοντάς την στον προγραμματισμό για τις δράσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού και παραγωγικού τομέα. Έχει, δε, αναζητήσει επαγγελματίες της Πελοποννήσου που ενδιαφέρονται, ενώ έχει εξασφαλίσει συνεργασία με τα Επιμελητήρια.
Η εν λόγω αποτελεί τη δημοφιλέστερη διεθνή έκθεση και σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έναν τομέα ιδιαίτερα σημαντικό για την Πελοπόννησο. Η έκθεση καλύπτει κάθε τμήμα των επιχειρήσεων που παρέχουν φρέσκα προϊόντα (φρούτα και λαχανικά), ενώ οι συμμετέχοντες είναι από όλες τις αγορές του κόσμου και προσφέρει πλήρη επισκόπηση της αγοράς για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου, σε κάθε επίπεδο.
Η διοργάνωση του 2014 φιλοξένησε 2.630 εκθέτες από 84 χώρες, με εκθεσιακό χώρο περίπου 110.000 τ.μ. Την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 62.000 επαγγελματίες από 141 χώρες. 
 
***  Μ.Ραχόι: Πραγματικός ηγέτης ο Σαμαράς, βγάζει την Ελλάδα από την κρίση                 «Όχι» στην αβεβαιότητα
Μ.Ραχόι: Πραγματικός ηγέτης ο Σαμαράς, βγάζει την Ελλάδα από την κρίση
Μήνυμα υπέρ της σταθερότητας και κατά της αβεβαιότητας προκειμένου οι δύο χώρες να βγουν από την οικονομική κρίση εξέπεμψε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Ραχόι υπογράμμισε πως είναι μάρτυρας της δυναμικής προσπάθειας του κ. Σαμαρά να βγάλει τη χώρα από την κρίση και έκανε λόγο για «πραγματικό ηγέτη».
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αθετήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους που τη βοήθησαν στη δύσκολη ώρα και έκανε λόγο για πλαίσιο κανονισμών και ηθικών κανόνων, χωρίς τους οποίους η Ευρώπη και το κοινό νόμισμά της δεν μπορούν να λειτουργήσουν.  Newsroom ΔΟΛ
***  Δελτίο τύπου ακόμη και για τον κωμικό ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο έβγαλε η ΝΔ
Απίστευτο: Η ΝΔ έβγαλε δελτίο Τύπου για τον Λαζόπουλο
Δελτίο τύπου ακόμη και για τον κωμικό ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο έβγαλε η ΝΔ, ανακηρύσσοντάς τον σε πολιτικό συνομιλητή.
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη,  για τη χθεσινοβραδυνή εκπομπή του κ. Λαζόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο πάμπλουτος έμπορος του ανθρωπίνου πόνου, ο προπαγανδιστής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Χαϊκάλη, ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας.
Βέβαια, παρέλειψε να μας πει για ποιό λόγο έβγαλε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, την περίοδο 2010- 2011, την ώρα που οι Έλληνες ζούσαν τον τρόμο της χρεοκοπίας.
Το ερώτημα που τίθεται και για τον ίδιο και για τον κ. Τσίπρα, είναι γιατί δεν φέρνει τώρα τα λεφτά του πίσω στην πατρίδα;
Τι γνωρίζει ο κ. Λαζόπουλος που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι Έλληνες;».

***  Κατήγγειλε τον παιδικό της φίλο για βιασμό         
     
Τον επαναλαμβανόμενο βιασμό της από 61χρονο, γνωστό της από τα παιδικά τους χρόνια, κατήγγειλε την Κυριακή το μεσημέρι μια 59χρονη στην περιοχή του Πεταλιδίου.
Ο άντρας, αγρότης στο επάγγελμα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στην ανακρίτρια αύριο. Ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση και των δύο.
Καταγγελία
Το μεσημέρι της Κυριακής η 59χρονη συνταξιούχος εμφανίσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου και κατήγγειλε τον 61χρονο για βιασμό. Αμφότεροι κατοικούν στην ίδια περιοχή, με τα σπίτια τους να μην έχουν μεγάλη απόσταση και οι ίδιοι να είναι φίλοι από παιδιά.
Η γυναίκα κατήγγειλε στους αστυνομικούς πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 61χρονος με απειλές την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία, ενώ παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί άλλες δύο φορές, αλλά φοβόταν και δεν το είχε καταγγείλει.
Αρνείται
Για την Κυριακή, κατήγγειλε ότι ο 61χρονος πήγε στο σπίτι της το πρωί και ήθελε να μπει. Δεν του άνοιξε και εκείνος έσπασε την πόρτα, ενώ η ίδια για να προστατευθεί κλειδώθηκε στο σαλόνι. Άρχισε να την απειλεί πως θα τη σκοτώσει, λέγοντας πως είναι η τελευταία της μέρα και έτσι αναγκάστηκε να ανοίξει την πόρτα. Αμέσως μετά πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και τον κατήγγειλε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα δεν εντόπισε ίχνη βίας ή χτυπημάτων στο σώμα της, ενώ έχουν γίνει και εξετάσεις DNA.
Αστυνομικοί του Τμήματος Πεταλιδίου, το μεσημέρι της Κυριακής, συνέλαβαν τον 61χρονο, ο οποίος όμως αρνείται ότι βίασε την 59χρονη, ισχυριζόμενος πως δεν έγινε τίποτα παρά τη θέλησή της.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
*** Βγήκαν στους δρόμους οι υποστηρικτές του Γιώργου Τσώνη (φωτογραφίες και βίντεο)
  
 
 

Λίγα λεπτά μετά τις 19:30 το βράδυ υποστηρικτές του νέου Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν τη νίκη, μια νίκη που προήλθε μετά από 7 μήνες και μέσα από το Εκλογοδικείο. Στο σημείο έφθασε και ο σημερινός νικητής που πνίγηκε στις αγκαλιές των φίλων του. - 
Video  : Τσώνης Γ- Υποδοχή Μεσσήνη , http://youtu.be/3IGpin0Tz50

Βίντεο  : Δηλώσεις Τσώνη 14-1-2015  , http://youtu.be/Zi9hC9Psyr4 ,


*** Μετά από 7 μήνες η Μεσσήνη έχει Δήμαρχο τον Γ. Τσώνη, οι πρώτες δηλώσεις (βίντεο)         
      
Μια απόφαση που περίμεναν εδώ και 7 μήνες εκδόθηκε σήμερα από το εκλογοδικείο Καλαμάτας.
Πλήθος δημοτών της Μεσσήνης βρέθηκε  στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας που τελικά  αποφάσισε ότι Δήμαρχος Μεσσήνης θα είναι ο Γ. Τσώνης με 7 ψήφους διαφορά.
Οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Τσώνη μετά την απόφαση του εκλογοδικείου (βίντεο)
Μετά την απόφαση του εκλογοδικείου που αποφάσισε τη νίκη του Γιώργου Τσώνη με 7 ψήφους διαφορά ο Γιώργος Τσώνης, δείτε τις δηλώσεις που έκανε μετά την απόφαση του εκλογοδικείου.
Δείτε εδώ τι έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος»
  Video:  Τσώνης  , http://youtu.be/7SxVrS_XOcg ,


*** Άγνωστο αν θα πηγαίνει λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας            
     
Μετά τη διατύπωση άποψης από την Επιτροπή Διαβούλευσης και τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, θα συζητηθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η πιθανότητα επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας έως το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το θέμα επρόκειτο να τεθεί χθες το μεσημέρι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ώστε αύριο, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ληφθεί η σχετική απόφαση. Η συζήτησή του, ωστόσο, αναβλήθηκε, ύστερα από το αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Ανδρ. Καραγιάννης, επικαλούμενος την ανάγκη πληρέστερης εισήγησης και αφού γνωμοδοτήσουν τα παραπάνω όργανα.
  Συμφωνίες, διαφωνίες και αιχμές 
Με το αίτημα της αναβολής συμφώνησε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Π. Αλούπης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη επέμβαση και σε άλλες περιοχές, όπως η Βέργα και η Μικρή Μαντίνεια, ενώ πρόσθεσε πως τα αποσπασματικά μέτρα δε δίνουν λύσεις.
Κατά της αναβολής τάχθηκαν τα υπόλοιπα δύο μέλη της μειοψηφίας, Ι. Χριστόπουλος και Μιχ. Αντωνόπουλος. Ο πρώτος ανέφερε πως το θέμα έχει ωριμάσει, έχουν γίνει συναντήσεις με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά και όλες οι διαβουλεύσεις, και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, αφού δεν καλύπτονται πολίτες και σπουδαστές».
«Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας εκτός αστικού ιστού», παρατήρησε. Αναρωτήθηκε αν όλα αυτά ήταν σε γνώση της υπηρεσίας του Δήμου, που είχε καταθέσει και τη σχετική εισήγηση, ενώ καταλήγοντας χαρακτήρισε ακατανόητο αυτό που γίνεται.
«Δε δείχνει σοβαρότητα ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα η Δημοτική Αρχή και δεν αποσκοπεί στην επίλυση του θέματος», σημείωσε από την πλευρά του ο Μιχ. Αντωνόπουλος. Θα έπρεπε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι, αλλά φαίνεται ότι δεν έχετε κάνει όλες τις ενέργειες, συνέχισε, και μέμφθηκε τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας πως η συζήτηση στην Επιτροπή γίνεται για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το θέμα, ενώ άφησε και αυτός αιχμές πως υπάρχουν άλλοι λόγοι που οδήγησαν στη αναβολή.
Απαντώντας ο κ. Καραγιάννης, είπε πως μπορεί να ληφθεί απόφαση επέκτασης, αλλά την απόφαση για την τοποθέτηση στάσεων και άλλων θεμάτων τη λαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και πρόσθεσε πως η Επιτροπή θέλει να δει τα προβλήματα, αλλά προκειμένου να φτάσει στη λύση τους με πιο ώριμο και θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να υπάρχει η άποψη της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου.     
  Οι συγκοινωνιακοί φορείς
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Χρ. Μουστρούχος, ο οποίος ανέφερε πως ο συγκοινωνιακός φορέας που εκπροσωπεί θα δείξει για μία ακόμη φορά υπομονή, αν και η πίεση από τους επιβάτες, που ζητούν να φτάνει το αστικό λεωφορείο μέχρι το νοσοκομείο, είναι μεγάλη.
Την έντονη διαφωνία του κατέθεσε ο πρόεδρος των Ταξί Καλαμάτας, Παν. Γιαννακόπουλος. Όπως είπε, αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι ταξιτζήδες θα αναγκαστούν να παραδώσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους. Ανέφερε πως είναι υπεράριθμα τα 200 ταξί που υπάρχουν στην Καλαμάτα, τόνισε πως τα ταξί δεν έχουν καθόλου δουλειά και θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, ενώ περιέγραψε και τις προσπάθειες μείωσης του μεταφορικού κόστους, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βοηθήσει ο κλάδος το κοινωνικό σύνολο.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

***  Στον αέρα οι ελληνικές εξαγωγές ελιών το 2015         
      
Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο συρρίκνωσης των εξαγωγών επιτραπέζιας ελιάς λόγω της σύγχυσης που το ίδιο το ελληνικό κράτος έχει προκαλέσει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
  Γιατί η κατάσταση είναι επείγουσα; Από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι αρχές της Σλοβενίας ενημέρωσαν τους Έλληνες εξαγωγείς επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμάτα ότι αποσύρουν από τα ράφια των τοπικών σούπερ μάρκετ τις συσκευασίες λιανικής επιτραπέζιων ελιών που αναγράφουν Kalamata Olives.
Από το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχουν αποσυρθεί από τα ράφια της ιταλικής αγοράς οι συσκευασίες λιανικής που αναγράφουν Kalamata Olives.
Από το πρώτο εξάμηνο του 2013 παρατηρούνται περιπτώσεις οριστικής διακοπής της εμπορικής συνεργασίας ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και Ιταλών εισαγωγέων.
Από τα μέσα του 2013 έχει ξεκινήσει η επιβολή προστίμων από τις ιταλικές ελεγκτικές υπηρεσίες σε πελάτες - αγοραστές του προϊόντος στην ιταλική αγορά.
  Παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις και επισημάνσεις της ΠΕΜΕΤΕ μέχρι σήμερα, το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει προχωρήσει στη διευθέτηση της σύγχυσης που η ίδια η πολιτεία έχει προκαλέσει. Αδράνεια η οποία προκαλεί βαρύ πλήγμα στην εξαγωγική δραστηριότητα ενός ζωτικού για την ελληνική οικονομία κλάδου.
  Εξαγωγές επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμάτα
Για τι αριθμούς μιλάμε; Οι ελληνικές εξαγωγές επιτραπέζιων ελιών ποικιλίας Καλαμάτα σήμερα αγγίζουν τους 45.000 τόνους (ετησίως). Η ετήσια συνολική αξία που εισρέει από τις εξαγωγές της επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμάτα φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ. Οι ελληνικές ποικιλίες επιτραπέζιας ελιάς, με βασικό προϊόν την ποικιλία Καλαμάτα (Kalamata olives), βρίσκονται στη 2η θέση του εξαγωγικού χάρτη της χώρας προς τις ΗΠΑ και στην 1η προς την Αυστραλία.
  Ο κύριος όγκος της ελληνικής παραγωγής της ποικιλίας επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτα παράγεται σήμερα στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας και Φθιώτιδας, με συνολική μέση ετήσια παραγωγή 55.000 τόνους. Την ίδια στιγμή, η ετήσια παραγωγή της Π.Ο.Π. “Ελιά Καλαμάτας” / P.D.O. “Elia Kalamatas”, περιορισμένη στα όρια του Νομού Μεσσηνίας, ανέρχεται στους 2.000 τόνους, ενώ η τελική ποσότητα προϊόντος ΠΟΠ που συσκευάζεται φτάνει μόνο τους 190 τόνους ετησίως!
  Ποια είναι η αιτία του προβλήματος;
Η πραγματική αιτία του προβλήματος είναι η σύγχυση που δημιουργείται στις αγορές του εξωτερικού μεταξύ δύο διαφορετικών ονομασιών: μεταξύ του ονόματος της επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμάτα (Kalamata variety - Calamata / Kalamata Olives) και της Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης “Ελιά Καλαμάτας” / P.D.O. “Elia Kalamatas”.
Το υπεύθυνο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι το μόνο αρμόδιο να διευκρινίσει την κατάσταση.
  H περίπτωση σύγχυσης της επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμάτα (Kalamata olives) με την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” / P.D.O. “Elia Kalamatas”, είναι πανομοιότυπη με αυτήν της ποικιλίας επιτραπέζιας (πράσινης) ελιάς Χαλκιδικής: Green olives Halkidiki (variety olives) με την Π.Ο.Π. “Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής” / P.D.O. “Prasines Elies Chalkidikis”.
  Γιατί η επιτραπέζια ελιά ποικιλίας Καλαμάτα δικαιούται να ονομάζεται έτσι;
Γιατί η ελληνική ποικιλία επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτα (Kalamata variety), όπως δημοσιεύεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβούλιου (International Olive Council), αποτελεί δημοφιλή ιστορική διεθνή εμπορική ονομασία για τις εξαγωγές του προϊόντος (Calamata / Kalamata Olives) ήδη από το 1930. Γιατί κυκλοφορεί νόμιμα στις αγορές του εξωτερικού (ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες) από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα! Γιατί συντάσσεται το 1979 με το Προεδρικό Διάταγμα που ισχύει μέχρι και σήμερα για τον έλεγχο των προς εξαγωγή φορτίων επιτραπέζιων ελιών (Π.Δ.221/30.03.1979/ΦΕΚ63Α περί «τυποποιήσεως, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου των προς εξαγωγήν επιτραπέζιων ελιών») το οποίο ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας να αναγράφουν στις προς εξαγωγή συσκευασίες την εμπορική ονομασία Calamata Olives, σύμφωνα με το Άρθρο 7, παραγρ. 3, προκειμένου να προασπίσει τα οικονομικά συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών και της χώρας μας.
Γιατί η φήμη και η εμπορική αναγνωρισιμότητα της ποικιλίας Καλαμάτα προϋπήρχε για δεκαετίες πριν από την αναγνώριση του εν λόγω ΠΟΠ.
Γιατί τόσο στον παλαιότερο Κανονισμό (ΕΚ)510/2006 «για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων», άρθρο 3, όσο και στο νέο και ισχύοντα Κανονισμό (ΕΚ)1151/2012 «για τα συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων», άρθρο 6, αναφέρεται ρητά ότι «Μια ονομασία δεν καταχωρίζεται... όταν υπάρχει σύγκρουση με την ονομασία φυτικής ποικιλίας…».
Γιατί η ποικιλία Καλαμάτα (Kalamata variety), εκτός της οικονομικής αξίας για τους ελαιοπαραγωγούς, τις επιχειρήσεις μεταποίησης και επεξεργασίας και τη χώρα, χαίρει διεθνούς αναγνώρισης από τους καταναλωτές, καθώς εμφανίζει ιδιαίτερα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά.
  Ισχυρό ελληνικό προϊόν στις διεθνείς αγορές
Σήμερα, το ελληνικό κράτος αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις που διακινούν διεθνώς μια από τις πλέον δημοφιλείς και επικερδείς ποικιλίες ελιάς. Μη άμεση ανεύρεση λύσης σημαίνει: Βαρύ πλήγμα στην εξαγωγική δραστηριότητα ενός στρατηγικού αγροτικού κλάδου. Μείωση του εισερχόμενου συναλλάγματος από τις πωλήσεις στις διεθνείς αγορές. Απαξίωση του προϊόντος, με άμεσο αντίκτυπο για χιλιάδες έλληνες ελαιοπαραγωγούς. Πίεση για μεταφορά της μεταποίησης, τυποποίησης, επεξεργασίας και συσκευασίας του προϊόντος εκτός Ελλάδας με συνακόλουθη απώλεια της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος προς όφελος άλλων ανταγωνιστριών - ελαιοπαραγωγικών χωρών. Πηγή: www.olivenews.gr  .-  

***  Ανάγκη για πλέγματα αποφυγής κατολισθήσεων στο δρόμο προς Σπάρτη          
     
Αιχμές κατά της εργολαβίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έγινε προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα από κατολισθήσεις, αφήνει ο Δήμος Καλαμάτας.
Σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αναφέρεται πως η συγκεκριμένη εργολαβία ήταν περιορισμένη σε έκταση και δεν έλυσε το πρόβλημα. «Είναι αναγκαίο, με νέα εργολαβία, να τοποθετηθούν σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου προς Σπάρτη πλέγματα, τα οποία θα προστατεύουν οδηγούς και οχήματα από κατακρημνίσεις, που είναι δυστυχώς συνεχείς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Αφορμή για την ανάρτηση έδωσε αναφορά συμβάντος, που έγινε χθες από το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, στο τμήμα της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης από το 12ο έως το 18ο χιλιόμετρο, με την πτώση πετρών στο οδόστρωμα, όπως πληροφόρησε την Τροχαία διερχόμενος οδηγός. Σύμφωνα με την ανάρτηση, «η Τροχαία αναφέρει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων από το 12ο Χ/Μ έως το 18ο Χ/Μ ανωτέρω Ε.Ο. διεξάγεται με δυσχέρεια και κίνδυνο για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος».
 
 *** Πάτρα- Πύργος: 7,2 εκατομμύρια ευρώ το χλμ. συν τις απαλλοτριώσεις!         
      
Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους εθνικούς εργολάβους…
 Όπως φαίνεται και παρά την κινδυνολογία που καλλιεργείται τις τελευταίες εβδομάδες, το ελληνικό κράτος διαθέτει πλεόνασμα χρημάτων, όταν πρόκειται να πληρώσει τους… εθνικούς μας εργολάβους.
Έτσι, παράταση δύο μηνών πήρε και ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρας - Πύργου. Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών, η προθεσμία κατάθεσης προσφορών μετατίθεται για τις 31 Μαρτίου 2015. Με έτερη απόφαση, μειώνεται και σε αυτό το διαγωνισμό το απαιτούμενο ύψος των εγγυητικών επιστολών, σε εφαρμογή νέας νομοθεσίας.
Η ολοκλήρωση των 75 χιλιομέτρων που θα ενώσουν τις πρωτεύουσες της Αχαΐας και της Ηλείας επαναδημοπρατήθηκε, αυτή τη φορά ως δημόσιο έργο, τον περασμένο Οκτώβριο, με ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών την 27η Ιανουαρίου. Με δεδομένο ότι η ημερομηνία αυτή ουσιαστικά συμπίπτει με τις εκλογές, το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε τη δίμηνη παράτασή της. Πηγές του υπουργείου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην «Καθημερινή», υποστηρίζουν ότι την παράταση είχαν ζητήσει και συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.
Με άλλη απόφαση, το υπουργείο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που υπογράφει ο Γιάννης Λιάλιος, ενέκρινε ορισμένες αλλαγές στους όρους του ίδιου διαγωνισμού (κατ’ εφαρμογή των ν. 4250/14, 4278/14 και 4281/14), με κυριότερη τη μείωση του ύψους των εγγυητικών επιστολών. Η μείωση των εγγυητικών θεωρείται ότι θα ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό, με δεδομένη τη δυσκολία χρηματοδότησης των εργοληπτικών εταιρειών από τις τράπεζες.
Πάντως, η εξέλιξη και αυτού του έργου φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ναι μεν οι τοπικοί πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν την επαναδημοπράτηση του έργου, ωστόσο το υπουργείο Υποδομών έχει δεχθεί κριτική για το ύψος του προϋπολογισμού του έργου, που ορίστηκε στα 443 εκατ. ευρώ, 103 εκατ. ευρώ περισσότερα από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί.
Επιπλέον, θα διατεθούν 32 εκατ. ευρώ πλέον των 443 εκατ. ευρώ για συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές εργασίες. Με δεδομένο ότι στον άξονα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εργασίες ύψους 100 εκατ. ευρώ, συνεπάγεται ότι κάθε χιλιόμετρο δρόμου θα κοστίσει 7,2 εκατ. ευρώ (χωρίς να συνυπολογιστούν οι απαλλοτριώσεις) και, μάλιστα, σε ένα δρόμο που το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται σε πεδινή περιοχή (το μεγαλύτερο τεχνικό έργο είναι η γέφυρα του Πηνειού, που έχει ολοκληρωθεί).
Το οδικό τμήμα ήταν κομμάτι της Ολυμπίας Οδού και «αποσπάστηκε» με τον 4219/13 με τον οποίο επανεκκινήθηκαν τα «παγωμένα» έργα σε τέσσερις αυτοκινητόδρομους.   Πηγή: «Καθημερινή»

*** Έκπτωση 54% για τα έργα ολοκλήρωσης στο λιμάνι της Κορώνης         
      
Με ποσοστό έκπτωσης που ξεπερνά το 50% αναδείχθηκε χθες η μειοδότρια εταιρεία κατασκευής της β΄ φάσης του λιμανιού της Κορώνης, στο διαγωνισμό που διεξήχθη στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.500.000 ευρώ και αφορά στην αποκατάσταση ζημιών στον προσήνεμο μόλο που είχαν συμβεί από κακοκαιρία το Δεκέμβριο του 2008.
  Έκπτωση 54%
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού κατέθεσαν οικονομικές προσφορές 12 εταιρείες, ενώ προσωρινή μειοδότρια αναδείχθηκε η τεχνική εταιρεία «ΤΕΧΝΗΚΩΝ ΑΤΕ», με μέση έκπτωση 54%.
Μέσα στις επόμενες 5 ημέρες θα μπορούν να κατατεθούν τυχόν ενστάσεις κατά του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού.
Στο λιμάνι της Κορώνης έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών των κρηπιδωμάτων του προσήνεμου μόλου (α’ φάση), ενώ τα έργα της β’ φάσης αφορούν στην αποκατάσταση της διατομής του προσήνεμου μόλου, η οποία έχει κατασκευαστεί με πρανή από φυσικούς ογκολίθους.
  Από το 2008
Από τις ζημιές που είχε προκαλέσει το 2008 η κακοκαιρία, το λιμάνι της Κορώνης είχε σχεδόν καταρρεύσει, με μεγάλο τμήμα του κρηπιδώματος να έχει εξαφανισθεί και να έχουν δημιουργηθεί ρωγμές σε σημαντικό τμήμα του δαπέδου του κρηπιδώματος. Αυτό δημιούργησε προβλήματα στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, αλλά και στην εξυπηρέτηση των σκαφών γενικότερα.
Οι δε εργασίες αποκατάστασης του λιμανιού χωρίσθηκαν σε α’ και β’ φάση, με τα έργα της α’ να έχουν εκτελεστεί, ενώ εκείνα της β΄ να αφορούν στις εργασίες που θα ξεκινήσουν τώρα.
Με την ολοκλήρωση και αυτών στόχος είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας και της ασφάλειας του λιμανιού της Κορώνης και ειδικότερα:
-Η αποκατάσταση του χώρου του προσήνεμου μόλου και η βυθοκόρηση της λιμενολεκάνης
-Η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών
-Η αντιμετώπιση μελλοντικών προβλημάτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Η κατανομή της εκλογικής χρηματοδότησης στα κόμματα         
    
Την κατανομή του ποσοστού 50% + 10% της εκλογικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα κοινοποίησε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Θεοχαρίδη, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής αναστέλλεται με βάση το Ν.3023/2002 για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
Σύμφωνα με την απόφαση, η ΝΔ λαμβάνει συνολικά 747.214,52 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 706.463,94 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 263.632,28, η Χρυσή Αυγή 194.296,18 ( η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αναστέλλεται), η ΔΗΜΑΡ 134.239,08 ευρώ, το ΚΚΕ 126.425,33 ευρώ.
Το 50% του κατανεμητέου ποσού των 4.036.000 ευρώ, δηλαδή τα 2.018.000 μοιράζονται με βάση την εκλογική τους δύναμη τα κόμματα του Κοινοβουλίου και το 10% του κατανεμητέου ποσού λαμβάνουν τα κόμματα που έχουν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.  Newsroom ΔΟΛ

***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
      
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 15/1/2015 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 
***
 
***  Η  Αθλητική μας Εφημερίδα  :

***  Προσέφυγε τελικά στο ΑΣΕΑΔ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Στον αέρα ο ημιτελικός...
Προσέφυγε τελικά στο ΑΣΕΑΔ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Στον «αέρα» βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο ημιτελικός Κυπέλλου, αφού ο Παναθηναϊκός λίγες μέρες μετά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή όπου έκανε αποδεκτή την έφεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αποφάσισε να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, με σκοπό να δικαιωθεί και να... πάρει πίσω την πρόκριση στον ημιτελικό.
Από την περασμένη Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, στον Παναθηναϊκό εξέταζαν το πως θα έπρεπε να κινηθούν και δεν είχαν καταλήξει για το αν θα είχε νόημα η έφεση.
Καθώς η πρώτη απόφαση του ΑΣΕΑΔ ζητούσε από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ να λάβει απόφαση σχετικά με την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός (ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ την είχε αρχικά απορρίψει ως απαράδεκτη θεωρώντας πως ήταν αναρμόδιο όργανο να αποφανθεί), στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να δικαιωθούν και να ισχύσει η νίκη τους με 77-76 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε προβεί σε καταγγελία για κατακύρωση υπέρ της του προημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, λόγω της παρουσίας του τότε ιδιοκτήτη και προέδρου της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στις 9 Οκτωβρίου.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***   Αντίθετοι ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Βέροια για Γκιρτζίκη
Εκλογές με... 20ή αγωνιστική
Αντίθετοι ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Βέροια για Γκιρτζίκη
~ Την αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Γιώργου Γκιρτζίκη για την προεδρία της ΕΠΟ εξέφρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δημοσιοποιώντας τη θέση της στο ΔΣ της ΕΠΟ. Όπως αναφέρει σε αυτή, «τι ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απεμπλέκεται από την εγκληματική οργάνωση».
~ Την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα Γκιρτζίκη (που είναι και η μοναδική) εξέφρασαν και οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Βέροια.'
~ Εν τω μεταξύ, όπως αποφασίστηκε, η 20ή αγωνιστική που «πέφτει» πάνω στις εκλογές, θα γίνει στις 24 και 26 Ιανουαρίου, δηλαδή μια ημέρα πριν και μια μετά από τις εκλογές.
Η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: 
~ «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε την θέση της στο Δ.Σ. της Superleague σχετικά με τις εκλογές προέδρου της ΕΠΟ, στην προγραμματισμένη συνέλευση που έλαβε χώρα σήμερα. Αναλυτικά η τοποθέτηση όπως εκφράστηκε από το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Δημοκράτη Παπαδόπουλο:
~ “Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρά συγκεκριμένα αντίθετα δημοσιεύματα ουδέποτε δήλωσε στήριξη σε πρόσωπο για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ.
~ Θεωρούμε απαράδεκτο να συζητούμε για την διατήρηση ενός συστήματος που έχει ηθικά καταρρεύσει και να ανεχόμαστε παρουσία στα κοινά του ποδοσφαίρου ανθρώπων που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, η δίκη των οποίων εκκρεμεί.
~ Έχουμε πολλές φορές προτείνει αλλαγή στον τρόπο εκλογής προέδρου και συμβουλίου, ώστε η ΕΠΟ να απελευθερωθεί από ένα κλειστό σύστημα που προφανώς ζει και βασιλεύει, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του ενόψει των δικαστηρίων.
~ Απαιτήσαμε από την ΕΠΟ να κάνει εκείνη το πρώτο βήμα για αυτοκάθαρση. Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να λογοδοτήσει για την καταπάτηση της κοινής λογικής, για τον τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου της, αλλά και της ΚΕΔ.
~ Απαιτήσαμε από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς να δείξουν ευθιξία και να ερευνήσουν τα πορίσματα της έρευνας Κορέα, για να δούμε με ποιό ηθικό υπόβαθρο πάμε σε εκλογές και τι παρελθόν κουβαλάει ο κάθε παράγοντας που φιλοδοξεί να διοικήσει την ΕΠΟ και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο.
~ Η παραίτηση του Γιώργου Σαρρή και η παραμονή του συμβουλίου του δεν αλλάζουν τίποτα επί τοις ουσίας. Δεν απεμπλέκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο από την εγκληματική οργάνωση που φέρεται να το λυμαίνεται, ούτε δείχνει διάθεση συνολικής αναδιάρθρωσης.
~ Η δε υποψηφιότητα του νυν Προέδρου της ΚΕΔ, σε συνέχεια της αντίστοιχης πορείας του κ. Σαρρή, πέρα από το ότι είναι προκλητική, δημιουργεί πια ένα δεδικασμένο “πριμοδότησης” για όποιον λειτούργησε σε όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων. Ο ΠΑΟΚ είναι κάθετα αντίθετος και δεν θα παρέχει την οποιαδήποτε στήριξη στον κ. Γκιρτζίκη.
~ Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προτείνει ακόμη μια φορά τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης για τις εκλογές της ΕΠΟ, την ανεξαρτητοποίηση της αθλητικής δικαιοσύνης και την παρέμβαση του κράτους για να διασφαλίσει ότι άνθρωποι με ποινικές εκκρεμότητες δεν θα εξακολουθούν να παίζουν ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
~ Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε στην ουσία τους τις εκλογές στην Ομοσπονδία. Αν πάλι η κατάσταση παραμείνει ως έχει αποτελεί ξεκάθαρη πρόθεσή μας ως Σύλλογος να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες συζητήσεις ακόμη και για αποχώρηση από το πρωτάθλημα”».
Newsroom ΔΟΛ

*** Σήμερα  14/01/2015  για την Σούπερ Λίγκα 18η  αγωνιστική  ή  η  1η του  2ου γύρου   :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  (1-1) ,
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ -Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ (1-2) ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΟΦΗ   (0-1) ,
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς (1-3) ,  0-3 α.α.
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (0-1) ,
ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗΣ  -ΒΕΡΟΙΑ  (2-3) ,
ΑΕΛ ΚΑΛΟΝΗ -ΠΑΟΚ  (1-1) ,
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ (1-3) ,
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  (1-2) ,
** Εντός της παρένθεσης αποτελέσματα πρώτου 1ου  γύρου  .-
Το πρόγραμμα της  18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA), έχει ως εξής:

~ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/1/2015
~** ΦΑΣΕΙΣ  και γκολ   18ης  αγωνιστικής  14/1/2015 : http://youtu.be/iZO_hkQPD5Q ,
~** Στιγμιότυπα από 18η αγων   14/1/2015 : http://youtu.be/nhL5bMAr2cQ ,
Νίκη του Πανθρακικού επί της Κέρκυρας στα... πέναλτι
~ Πανθρακικός-Κέρκυρα  1-0   , (1-0) .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Τα  γκόλ : 38΄πεν.  Ίγκορ  ,
Διαιτητές :Βοηθοί:  Χασάν Κούλα (Ξάνθης) / Γεώργιος Γεωργιάδης (Κοζάνης)
 Κόκκινη: Ποτουρίδης (74΄)
Κίτρινες: Μεχία, Λαδάκης, Τζάνης (στον πάγκο) - Ναγιάρ, Καρντόσο, Παρασκευαΐδης, Ζορμπάς
Η ενδεκάδα του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Μεχία, Μελίσσης, Ρομέου, Κάσες(Ζδράβος), Εμπόου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Τσουμάνης(Παπαγεωργίου), Λαδάκης( Χασομέρης), Ποτουρίδης.
O πάγκος του Μανουέλ Ρόκα: Πασχαλάκης, Τζάνης, Χασομέρης, Αράμπα, Παπαγεωργίου, Ζδράβος, Λίτσκας.
Η ενδεκάδα του ΑΟΚ: Σέτκους, Παρασκευαΐδης, Ναγιάρ, Ρόχας(Καϊκούτ), Καρντόσο(Ζορμπάς), Μαρκόβσκι, Κρητικός, Κόντος, Χαβίτο(Φάμπιο), Σιόντης, Ντιμιτρόβσκι.
Ο πάγκος του Μιχάλη Γρηγορίου: Κουτζαβασίλης, Ζορμπάς, Καϊκούτ, Ανδρεόπουλος, Ζουμπουλάκης, Κουμπούτια, Φάμπιο.
Βίντεο  από Α΄ Ημίχρο  Αγώνα και γκολ :
  ~** ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΚΕΡΚΥΡΑ Α΄ ΗΜΙΧΡ  1-0  ΓΚΟΛ  14/1/2015  18η αγων : http://youtu.be/A2EY9dRfdU8 ,

Τα Πηγάδια... γέμισαν γκολ στο 2-2 της Ξάνθης με τη Βέροια
~ Ξάνθη-Βέροια  2-2 , (1-1) .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Τα γκολ : 35΄Μπεν , 38΄Καπετάνος  ,56΄Γούτας ,  58΄Καλτσας ,
 Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Χρήστος Μπαλτάς, Κυριάκος Μερκενίδης
 Κίτρινες: Γούτας, - Μαλόν, Αμαραντίδης,
Κόκκινη: Μπαξεβανίδης (δευτερη κίτρινη στο 30’)
Ξάνθη ( Λουτσέσκου): Κυριακίδη, Μπαξεβανίδη, Γουάλας, Λουσέρο (84΄ Μπέλιτς), Βάλτερ (59΄ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Παπαστεριανό, Κλέιτον, Γούτα, Καπετάνο (44΄ Σολτάνι), Λισγάρα.
Βέροια ( Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος (64΄ Κάμπορα), Μπατιόν, Καλτσάς, Αμαραντίδης (38΄ Καλί, 74΄ Όστοϊτς), Μπαργκάν, Παυλίδης, Μαλόν, Μπεν.
Οι πάγκοι:
ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Σολτάνι, Βασιλακάκης, Κομεσίδης, Ορφανίδης, Καρυπίδης, Μπέλιτς.
ΒΕΡΟΙΑ: Τζινάρ, Καλί, Όστοϊτς, Άρτσε, Κάμπορα, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου
Βίντεο από αγώνα με τα γκολ  :
~** ΞΑΝΘΗ- ΒΕΡΟΙΑ  2-2  14/1/2015  18η  αγων : http://youtu.be/61fLYf1nMuA ,
~**ΞΑΝΘΗ- ΒΕΡΟΙΑ  2-2 γκολ ισοφ 14/1/2015 18η αγων : http://youtu.be/NX8NOSFSFUc ,
~**Ξάνθη- Βέροια  2-2  2ο γκολ 14/1/2015  18η αγων : http://youtu.be/yXQz4cZj0hU ,
~**Ξάνθη - Βέροια 2-2  στιγμιότυπα αγώνα  14/1/2015 : http://youtu.be/YdPPzOLxwFU  ,
~**Ξάνθη - Βέροια 2-1  α΄ημιχρ  1-1  14/1/2015 : http://youtu.be/M_ismi6cG2Y ,
~** Ξάνθη-Βέροια 2-2  1ο γκολ 0 -1  141/2015 : http://youtu.be/4eUp1dnGHZA ,

Ο καλύτερος Παναιτωλικός δεν... χαρίστηκε στον ΟΦΗ
~ Παναιτωλικός-ΟΦΗ   3-1  , ( 1-0) .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κύζας (Δράμας)
Τα γκολ :    34΄Κέβιν    , 46΄Κουτρουμάνος ,   51΄Κούσας , 61΄Κέβιν ,
Διαιτητές : Χαρίσης , Τάτσης ,
 Κίτρινες κάρτες: Άλβες, Κούσας, Ετζενγκέλε - Φερνάντεθ, Κάλαϊτζιτς
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χαβός): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν (76` Σκαραμοτσίνο), Κούσας (83` Μαλεζάς), Μπεχαράνο, Άλβες, Κάπελ, Μαρτίνες, Μύγας (70` Παπουτσογιαννόπουλος), Ετζενγκέλε, Φωτάκης.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Αγριμάκης, Τριποτσέρης, Μπανούσης (83` Κάλαιτζιτς), Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (69` Μανιδάκης), Ροβίθης, Φερνάντεθ, Λαμπρόπουλος, Στάθης, Μαραθιανός, Μακρής.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Κολοβούρης, Κωνσταντινόπουλος, Μαλεζάς, Σκαρμοτσίνο, Μήλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου
Στον πάγκο για τους Κρητικούς: Γιαγκιόζης, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Μανιδάκης, Μπολάκης, Φάζος
Βίντεο  με τα γκολ από τον αγώνα  :
~** ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΟΦΗ  3-1 τα γκολ  14/1/2015  18η  αγων  : http://youtu.be/_jnHd6xp714 ,

~**ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΟΦΗ 3-1 γκολ Κούσα 14/1/2015  18η αγων : http://youtu.be/gU1vauk9O6g ,       ~** Παναιτωλικός - ΟΦΗ 3-1   α ημιχρ 1 0 γκολ 14/1 /2015 : http://youtu.be/lOhjB9mYnAQ ,             ~**ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΦΗ 3-1 2ο γκολ 14/1/2015 18η αγων : http://youtu.be/FE-w5m9-T6w ,

Ο Πέτριτς έκανε... του κεφαλιού του κόντρα στον Λεβαδειακό
~ Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  1-0   , (1-0) .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας), Γκάγκας , Δημητριάδης .
Τα  γκολ : 29΄ Πέτριτς ,
 Κίτρινες: Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς - Μιλιάζες, Μαχαίρας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες (58΄ Λαγός), Κλωναρίδης (66΄ Ζέκα), Μπεργκ, Ατζαγκούν, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (76΄ Καρέλης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σ.Παντελίδης): Σηφάκης, Νικολακάκης (81΄ Μάγκας), Βούκσεβιτς, Τομάς, Μαχαίρας, Ορτέγκα (72΄ Σοτέλο), Γκόμεζ, Μάντζιος, Κώτσιος, Σκέμπης (61΄ Μιλοσάβλιεφ), Μιλιάζες.
 Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Λαγός, Ζέκα, Καρέλης, Νάνο, Ντίνας  στον πάγκο του Αναστασίου
Στρατηλάτης, Τσιντώτας, Μάγκας, Γιακουμάκης, Σοτέλο, Μιλοσάβλιεφ, Παππάς οι αναπληρωματικοί του Παντελίδη
Βίντεο με το γκολ από αγώνα :
~**ΠΑΟ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1-0  14/1/2015  γκολ  18η αγων :

http://youtu.be/wFpDFYs22u0  ,                                                                                                            
 ~**ΠΑΟ-Λεβαδειακός  1-0   α΄ημίχρονο  14/1/2015: http://youtu.be/MFPcs1ByO8k ,

Ο ΠΑΣ ήταν... άστερας με ισοπαλία από 2-0 στην Τρίπολη
~ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα   2-2  , (2-1) .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Τα γκολ : 14΄ Ρόλε , 25΄Μπαράλες , 43΄και  77΄Κοροβέσης ,
Διαιτητές :
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Τσουκαλάς, Μπέριος, Σκόνδρας
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (80΄ Πάρα), Τσοκάνης, Γκοιάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο (65΄ Τιέ Μπι), Γιαννιώτας, Μπαράλες, Ρόλε (81΄ Νίκο Φερνάντεθ), Μάσα.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Γιάκος (72΄ Ίλιτς), Τσουκαλάς, Μανιάς, Τσάβες (72΄ Σαπαλίδης), Κοροβέσης (85΄ Σκόνδρας).
Στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης:  Κοσίσκι, Τιε Μπι, Παντελιάδης, Φερνάντεθ, Πάρα, Μούκαμ
Στον πάγκο του ΠΑΣ: Σωτηρίου, Ίλιτς, Σκόνδρας, Αυγενικού, Σαπαλίδης, Κρητικός, Ναντάλες
Βίντεο με τα  γκολ από αγώνα :
~**Τρίπολη -Γιάννενα  2-1  α΄ημιχρ  2-1  14/1/2015: http://youtu.be/Es5znWpkmaI ,
~**   ΑΣΤΕΡΑ  Τρίπ- ΠΑΣ Γιάννενα  2-2  14/1/2015 18η  αγων: http://youtu.be/ECspy4Gyius ,
Νίκη - ανατροπή του ΠΑΟΚ με 10 παίκτες από το 37' στη Μυτιλήνη
~ Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-2 , (1-0) .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Τα γκολ : 7΄ Ν. Καλτσάς  50΄  και  58΄ Περέϊρα , 81΄ χάνει πεν. η Καλλονή ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μήτσιος με βοηθούς τους Αλεξέα και Φαντόπουλο. Τέταρτος θα είναι ο Αμπάρκιολης.
 Κίτρινες: Χουάνμα - Μιγκέλ Βίτορ, Παπαδόπουλος (στον πάγκο), Τζανδάρης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Κωνσταντινίδης
Κόκκινες: 37΄ Κάτσε
Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Κεϊτά (Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Πιπίνης(Μίνγκας), Τσαμπούρης, Λεοζίνιο(Καμαρά), Μανούσος, Χουάνμα.
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Μακ (Σκόδρα), Ρατς, Μαντούρο(Τζανδάρης), Βίτορ, Κάτσε, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Κατσικάς, Περέιρα, Σαλπιγγίδης(Παπαγιανόπουλος) .
Στον πάγκο των γηπεδούχων κάθονται οι: Δαύκου, Στεφάνοβιτς, Άλβες, Καμαρά, Μίνγκας, Χωριανόπουλος, Γιορέντε.
Αναπληρωματικοί για τον ΠΑΟΚ είναι οι: Γιακουμής, Σκόνδρας, Κίτσιου, Παπαγιαννόπουλος, Γκολάσα, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης.
Βίντεο από 1ο  γκολ αγώνα  Α΄ ημίχρονο :
~**Καλλονή -ΠΑΟΚ  Α΄ ΗΜΙΧΡ  1-0  το γκολ 14-1-2015  18η  αγων. : http://youtu.be/1EiW0Zv7Yhk ,
~**Καλλονή- ΠΑΟΚ 1-2  14/1/2015 18η αγων. : http://youtu.be/g37v_LoCXqk ,
~**Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-2 χαμένο πέναλτι 14/1/2015 18η αγων : http://youtu.be/diQiQw-4qWQ ,

ΠΕΜΠΤΗ 15/1/2015
Πλατανιάς-Ατρόμητος (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων, 19:30)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
 
~  Αναβολή στο Εργοτέλης - Πανιώνιος

~ Εργοτέλης -Πανιώνιος   - Αναβάλλεται ...
* Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν θα   διεξαχθεί τελικά σήμερα ο αγώνας του Εργοτέλη με τον Πανιώνιο για λόγους ασφαλείας, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ λίγκας. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Κρήτη έχουν αποκολλήσει ένα μεγάλο μέρος της οροφής των κερκίδων του γηπέδου και σύμφωνα με τους κανονισμούς το παιχνίδι αναβλήθηκε και αναμένεται να διεξαχθεί αύριο, την ίδια ώρα (15:00).

*** Β΄ Εθνική  στο Νότιο Όμιλο  :
Νότιος Όμιλος
Παρασκευή 16/1-16.00
 Επισκοπή - Χανιά (OTE TV)
Κυριακή 18/1-15.00
Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός
Παναιγιάλειος - Φωστήρας
Απόλλων Σμύρνης - Ερμιονίδα
Άλιμος - ΑΕΚ (18.00-OTE TV)
Ρεπό: Ηρακλής Ψαχνών
* Ο αγώνας ΠΑΕ Καλλιθέα - Πανηλειακός, δεν θα διεξαχθεί λόγω αποφάσεων του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Πανηλειακός

Βόρειος Όμιλος
Σάββατο 17/1-17.00
ΑΕΛ - Ηρακλής (OTE TV)
Κυριακή 18/1-15.00
Αγροτικός Αστέρας - Απόλλων 1926
Φωκικός - Αιγινιακός
Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος
Πιερικός - Ζάκυνθος
Δευτέρα 19/1-18.00
Ολυμπιακός Βόλου - Αναγέννηση Καρδίτσας (OTE TV)
Ρεπό: Λαμία

***  Για  την Γ΄ Εθνική στο 3ο  Όμιλο  14η  αγωνιστική  Κυριακή  18/01/2015  :
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 
ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ -ΑΧΑΪΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΒΥΖΑΣ Μεγάρων - ΕΡΜΗΣ Κιβερίου
Α.Ο.ΚΥΜΗΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

~** Η Επιτροπή Γ’ Εθνικής συνεδρίασε και προχώρησε σε αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων, λόγω των εκλογών. Ετσι, η 15η αγωνιστική θα διεξαχθεί Τετάρτη 28/1.
Αναλυτικά οι αλλαγές:
Η Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής αποφάσισε να μεταθέσει την αγωνιστική που δε θα διεξαχθεί στις 25/1/2015 (λόγω των βουλευτικών εκλογών) και να διαμορφώσει το αγωνιστικό πρόγραμμα ως εξής:
1ος, 2ος  και 3ος όμιλος
H 15η αγωνιστική της 25.01.15 θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28.01.15 και ώρα 15:00.
 H 16η αγωνιστική της 28.01.15 θα διεξαχθεί στις 01.02.15 και ώρα 15:00.
 H 17η αγωνιστική της 01.02.15 θα διεξαχθεί στις 08.02.15 και ώρα 15:00.
η 18η αγωνιστική της 08.02.15 θα διεξαχθεί στις 15.02.15 και ώρα 15:00.
 H 19η αγωνιστική της 15.02.15 θα διεξαχθεί το Σάββατο 21.02.15 και ώρα 15:00.
 Άπό την 20ή αγωνιστική και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος το πρόγραμμα παραμένει ως έχει.
4ος όμιλος
H 15η αγωνιστική της 25.01.15 θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28.01.15 και ώρα 15:00.
 Aπό την 16η αγωνιστική και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος το πρόγραμμα παραμένει ως έχει.

*** Για το   Eurocup
Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Καντού με τρίποντη «βόμβα» στην εκπνοή... αλά ΑΕΚ
ΠΑΟΚ - ΚΑΝΤΟΥ  78-77 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-34, 57-54, 78-77.
Διαιτητές: Γκαρσία Γκονζάλες (Ισπανία), Βογίνοβιτς (Μαυροβούνιο), Μιλόγεβιτς (ΠΓΔΜ)
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 18 (1), Λιάπης, Κάρτερ 9, Κακαρούδης 11 (3), Τσόχλας 11 (3), Δέδας 7 (1), Μαργαρίτης 8, Οντουμ, Βον 6, Μπρέμερ 2, Σαλούστρος 6 (1).
ΚΑΝΤΟΥ (Πίνο Σακριπάντι): Τζόνσον-Όντομ 14, Φελντέιν 9, Αμπάς , Λαγκάνα , Τζόουνς 16 , Σερμαντίνι 6, Χόλις 6 (2), Μπούβα 7 (1), Τζεντίλε 5, Ουίλιαμς 14 (1).
 
 ***
 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3973   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2301    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 304   video.- 
Σύνολον                                               8578    βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2894   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   339   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    743.– 
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   296 .-                                             
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,447/414/27  , 19,1  χιλ./258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-

~  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  30  Δεκεμβρίου  2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/30-2014.html .-
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31 Δεκεμβρίου  2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/31-2014.html .-

 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 03 και 04 Ιανουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/03-04-2015.html ,
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  04  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/04-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/05-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τρίτη  6 Ιανουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/01/6-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/07-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πολιτικά Ειδησιογραφία  07 και 08/01/2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/07-08012015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Ιανουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/09-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πολιτική  (οι)   Παρασκευή  09/01/2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/09012015.html  ,-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση   Σάββατο  10  Ιανουαρίου  2015   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/01/10-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή   11  Ιανουαρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/11-2015.html  .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 10 και 11 Ιανουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/10-11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης 12 Ιανουαρίου 2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html .-
~    Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/01/12-2015.html  .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html .-
 {ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΕΙΟΡΙΤΗΣ } .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  13  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/13-2015.html  .-
   Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/14-2015.html .-
 
~ Video    από την Βιντεοθήκη  μας :
~** Σταματάκος  ποδοσφαιριστής 11/1/2015: http://youtu.be/gqHw9qff4us ,
~**Σταματάκος  ασκήσεις  11-1-2015 : http://youtu.be/yXcnfnNDJOI ,
~**Σταματάκος  γυμναστική  11/1/2015 : http://youtu.be/MQcRtM5U6UQ ,
~** ARFARA   από νέα Ε.Ο  προ διοδίων Αρφαρών Πηδήματος  Αγ. Ευθύμιος , κάστρο Πηδήματα 13/1/2015 : http://youtu.be/VrDpYHKlvgg , 
~**Σπήλαιο στον Άγιο Φλώρο Αρφαρών  2014 : http://youtu.be/Xi7C5JiuLLU ,
~** Άγιος Φλώρος  Αρφαρών  μέσα από φωτογραφίες  2014-2015 :  http://youtu.be/NktA9KOSQ54 ,
~

1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

~ Η ταπεινοφροσύνη είναι θετική σκέπη που σκεπάζει τα μάτια μας για να μην βλέπουμε τα κατορθώματά μας .- { Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης } .-
~ ** "Μην κρίνετε ποτέ τον πλησίον σας, είτε ζει ενάρετα είτε ζει αμαρτωλά. «Συ τις ει ο κρίνων αλλότριον οικέτην; τω ιδίω Κυρίω στήκει ή πίπτει ∙ σταθήσετα δε∙ δυνατός γαρ εστίν ο Θεός στήσαι αυτόν».(Ρωμ.14:4)"