ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαϊου 2014

Ενημέρωση  με  ειδήσεις  της  ημέρας , Τρίτη  20 Μαϊου  2014  :


*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  στην ημερήσια  ενημέρωσή  μας  :

***  16% - 43% το «πρώτο ημίχρονο» στην Πελοπόννησο          
           
Ικανοποίηση… χωρίς πανηγυρισμούς για το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη 
 Σκεπτικισμό προκαλούν η αποχή και η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας Πελοποννήσου έστειλαν το μήνυμά τους μέσω της κάλπης του πρώτου γύρου των εκλογών. Θα λέγαμε, μηνύματα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις - με πρώτο αποδέκτη την απερχόμενη αρχή, όπως είθισται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Κι αυτό, παρά τα διάφορα που κυκλοφορούσαν για μεγάλο διάστημα στους διαδρόμους του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και στους δρόμους των πόλεων. Ο κ. Τατούλης κατάφερε, μάλιστα, να πάρει περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο προχθές από τον αντίστοιχο του 2010 (το ποσοστό του απερχόμενου περιφερειάρχη στη Μεσσηνία ήταν μικρότερο, αφού έφτασε στο 37,01%).
Ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα» ασφαλώς και δεν πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Το ποσοστό είναι μικρότερο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012, μεγαλύτερο, βέβαια, από τις αυτοδιοικητικές του 2010. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο επικεφαλής Οδυσσέας Βουδούρης, αλλά και οι υποψήφιοι, περίμεναν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να... χρυσώσει το χάπι είναι ότι η Πελοπόννησος είναι από τις ελάχιστες Περιφέρειες όπου υποψήφιος στηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ περνά στη δεύτερη Κυριακή. Να σημειώσουμε ότι στη Μεσσηνία το ποσοστό έφτασε στο 17,66%.
Ικανοποιημένοι στο προσκήνιο είναι οι άνθρωποι που στελέχωσαν, την τελευταία ώρα, το συνδυασμό του Γ. Δέδε. Το 15,38%, σε περιφερειακό επίπεδο (12,77 στη Μεσσηνία), είναι αρκετά ικανοποιητικό. Φυσικά, το εγχείρημα «θολώνει», αν συνυπολογίσει κανείς τις διάφορες υπόγειες... σεμπριές με αντίπαλους (υποτίθεται) δημοτικούς συνδυασμούς.
Εκτός από την αποχή, η οποία έφτασε στο 44%, προβληματισμό και ανησυχία πρέπει να προκαλέσει το ποσοστό της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» με επικεφαλής τον Δ. Δολτσινιάδη. Ο κίνδυνος του νεοναζισμού και στην Πελοπόννησο (σ.σ. αν και πρόκειται για μία από τις πλέον συντηρητικές Περιφέρειες) είναι πραγματικός και αποτελεί τοπική ντροπή. Η παρουσία των νεοναζιστών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι εξόχως ανησυχητικό φαινόμενο, ιδιαίτερα όταν τους τελευταίους μήνες αποκαλύφθηκε ο εγκληματικός τους χαρακτήρας.
Σχεδόν με τους μισούς βουλευτές στη φυλακή, φορτωμένους με τα μισά σχεδόν αδικήματα ου ποινικού κώδικα, η οργάνωση αυτή επιβραβεύτηκε από 32.895 ψηφοφόρους στην Πελοπόννησο (9,97% το ποσοστό του στη Μεσσηνία). Και μη μου πείτε για «παραπλανημένους ψηφοφόρους». Πλέον ένα κομμάτι της κοινωνίας μας υιοθετεί λογικές και πρακτικές μιας νεοναζιστικής οργάνωσης. Κι αυτό επιμένουμε ότι είναι ντροπή.
Χαμηλή πτήση έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Ν. Γόντικα. Το 6,49% μπορεί να ικανοποιεί τους κομματικούς αριθμούς (8,85% στη Μεσσηνία), αλλά δεν είναι ποσοστό για πανηγυρισμούς. Θα λέγαμε, μάλλον προβληματισμό προκαλεί.
Ο Γ. Μανώλης με 5,15% (7,08%) στη Μεσσηνία δεν περίμενε και περισσότερα από την προχθεσινή κάλπη. Αντίθετα, η «Ανταρσία στο Μοριά» κέρδισε εντυπώσεις και ουσία. Θα αντιπροσωπεύεται στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη Μεσσηνία κέρδισε 3,97%, έναντι 2,92% σε περιφερειακό επίπεδο.
Ούτε κρύο-ούτε ζέστη είναι το αποτέλεσμα για το συνδυασμό «Πελοπόννησος Οικολογική». Έναν σύμβουλο είχε, με τον ίδιο αριθμό θα παραμείνει. Το παρήγορο είναι ότι εκλέγεται ένας δικός μας άνθρωπος, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου. 

*** Πέτρος Τατούλης: «Το έργο μας αποτιμάται στο εκλογικό αποτέλεσμα»         
   
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης θεωρεί δεδομένη τη νίκη της «Νέας Πελοποννήσου» την ερχόμενη Κυριακή
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Μπορεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να χρειάζεται δεύτερος γύρος για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, εν τούτοις η διαφορά του απερχόμενου περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, από τον αντίπαλό του Οδυσσέα Βουδούρη, εκλαμβάνεται από τον πρώτο ως σαφές μήνυμα για το τελικό αποτέλεσμα.
Έτσι, αποτιμώντας την ετυμηγορία των πολιτών προχθές τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Πελοποννήσιους συμπολίτες μας από βάθους καρδιάς, γιατί επιβράβευσαν την προσπάθεια, που όλοι μαζί ξεκινήσαμε πριν από 3,5 χρόνια, για δεύτερη φορά. Δεν έχει τόσο σημασία η μεγάλη μας νίκη, όσο σημασία έχει το μήνυμα και ο συμβολισμός αυτής της νίκης.
Αυτό το μοντέλο που μαζί φτιάξαμε και υιοθετήσαμε πριν από 4 χρόνια, είναι πλέον το μοντέλο που αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες αυτής της χώρας
Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, συνεχίζουμε αυτό το έργο, υπερασπιζόμαστε το έργο μας, τους κόπους και την προσπάθεια των συμπολιτών μας, έχοντας βεβαία την ελπίδα ότι εμείς θα τα καταφέρουμε.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι την προσεχή Κυριακή οι συμπολίτες μας θα μας δώσουν τη δυνατότητα μέσα από το μήνυμα που θα στείλουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο.
Είμαι βέβαιος ότι στη νέα περίοδο η υπογραφή του νέου κοινωνικού συμβολαίου θα δείξει την ικανότητά μας, όχι μόνο στον αναπτυξιακό τομέα, αλλά, κυρίως, στη δημιουργία της απαραίτητης κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως και το πρόσωπο της ανθρωπιάς που πρέπει να μας χαρακτηρίζει στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.
Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την προσπάθεια όλοι οι πολίτες θα συνεχίσουμε μαζί αυτό το δημιουργικό δρόμο, το δρόμο της ελπίδας και της προσδοκίας, πιστεύοντας ότι Μεσσίες δεν υπάρχουν στο σύγχρονο κόσμο, ότι μόνη ελπίδα είναι οι ίδιοι οι πολίτες.
Εμείς στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια, εμείς προχωράμε με τις δικές μας δυνάμεις για μια Ελλάδα δυνατή, την Ελλάδα των Περιφερειών, για μια Ευρώπη δυνατή με τις Περιφέρειές της, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μια υπερήφανη, ισότιμη και διεκδικητική θέση στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.
Η Νέα Πελοπόννησος είναι παρούσα με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Η Νέα Πελοπόννησος είναι παρούσα για τη νέα χώρα, για την Ελλάδα των ισχυρών Περιφερειών.
Από βάθους καρδιάς σάς ευχαριστώ και σας καλώ να αποδείξετε, για άλλη μια φορά, ότι έχουμε τη δύναμη και το κουράγιο να φέρουμε αισιοδοξία και ελπίδα στους πολίτες μας.
Σας καλώ την επόμενη Κυριακή για τη δύναμη της μεγάλη νίκης, της νίκης της Νέας Πελοποννήσου, της νίκης της Νέας Ελλάδας των ισχυρών Περιφερειών, να στείλουμε ενωτικό μήνυμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού ενωτικού κοινωνικού μετώπου». 
 
***  Λίβελος Μπρεδήμα με πολλούς αποδέκτες         
           
Αναφέρεται σε μαχαιρώματα συνοδοιπόρων του στο παρελθόν
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το - κατά γενική ομολογία - άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα του συνδυασμού της «Αλλαγής για το Δήμο Καλαμάτας» έχει συγκεκριμένες εξηγήσεις. Ορισμένες από αυτές υποδεικνύει με γραπτή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού, Θόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος καταγγέλλει περίεργα παιχνίδια μεταξύ πρώην υπουργού και δημάρχου και πρώην βουλευτών, με τους οποίους τονίζει ότι «κάποτε συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες».
Συγκεκριμένα, με αφορμή το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας, προέβη στην εξής γραπτή δήλωση: «Ειλικρινά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Καλαμάτας και των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας, που μας στήριξαν με την ψήφο τους, καθώς και όλους τους υποψηφίους, τα στελέχη και τους εθελοντές του συνδυασμού μας, που στάθηκαν όρθιοι παρά τις απίστευτες πιέσεις που τους ασκήθηκαν.
Καταφέραμε, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις ενός συγκεκριμένου εντύπου να κατασυκοφαντήσει την προσπάθειά μας και να αποτρέψει την κάθοδό μας στις εκλογές, εμείς να είμαστε και πάλι παρόντες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Αντιμετωπίσαμε την παλαιοκομματική νοοτροπία του δημάρχου Π. Νίκα, με έργα της τελευταίας στιγμής (ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις ιδιωτικών δρόμων), με δάνεια που χρέωσαν τους δημότες, και τις προεκλογικές προσλήψεις. Τη συνεργασία του στο σκοτάδι για να μην ακούγεται η φωνή του ελέγχου που του ασκήσαμε. Η ασυμβίβαστη στάση μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας, των κατοίκων του Δήμου και η αντίδρασή μας στα έργα βιτρίνας, κι αυτά στο κέντρο της πόλης, ήταν αυτά που τον ενοχλούσαν περισσότερο.
Φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα δε μας ικανοποιεί, αλλά, όπως πολύ σωστά διδάσκει η ιστορία, “τα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα”, με τους αποστάτες και τους ηθικούς αυτουργούς. Έτσι, παρά το γεγονός ότι δώσαμε χώρο και ευκαιρίες στη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου με καθαρά αυτοδιοικητικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά, η προσπάθειά μας αυτή δε βρήκε υποστήριξη. Κι όταν μπροστά στο αδιέξοδο αποφασίσαμε να σηκώσουμε και πάλι το σταυρό, πολεμηθήκαμε από ανθρώπους, κυρίως, με τους οποίους κάποτε συμπορευθήκαμε σε κοινούς αγώνες.
Και βεβαίως, όλοι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο. Πλην του πρώην δημάρχου Καλαμάτας Χρήστου Μαλαπάνη, Διονύση Αλευρά, Γιώργου Νταγιόπουλου, Δημήτρη Πουλόπουλου και Γιάννη Μπούρα κ.ά. Μέρος της παράταξης πολέμησε – άγνωστο γιατί - την υποψηφιότητά μου και τους πολίτες που μας ακολούθησαν. Ο κρυφός πόλεμος κατευθύνθηκε από το περιβάλλον πρώην υπουργού και δημάρχου, από επώνυμα στελέχη πολιτικών γραφείων πρώην βουλευτών, οι οποίοι προτίμησαν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, να συμμαχήσουν πολιτικά – ανοικτά ή κρυφά - με αντίπαλη παράταξη, παρά το αυτονόητο. Και τα κατάφεραν, μέχρι ενός σημείου…
Ο τελικός τους στόχος, όμως, δεν επετεύχθη, γιατί, τελικά, θα είμαστε και πάλι παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίπλα στους δημότες, στους ανθρώπους που υποφέρουν, για περισσότερη αλληλεγγύη και Δημοκρατία στο Δήμο Καλαμάτας.
Εμείς, το συμβόλαιο τιμής που έχουμε υπογράψει με το λαό θα το τιμήσουμε. Άλλοι είναι αυτοί που το πρόδωσαν “αντί πινακίου φακής”. Και ως τέτοιοι, θα μείνουν μια για πάντα στο πολιτικό περιθώριο».
 
***   Οι σταυροί των υποψηφίων του Παναγιώτη Νίκα (Δείτε ποιοι εκλέγονται  από  141 ε.τμήματα  Καλαμάτας έπί συνόλου  141 ε.τ.)         
   
Δείτε ποιοι εκλέγονται με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα 
Από το γραφείο του Παναγιώτη Νίκα δόθηκαν τα παρακάτω προσωρινά αποτελέσματα.
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα σταυροδοσίας υποψηφίων του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» από 141  εκλογικά τμήματα της πόλεως της Καλαμάτας, επί συνόλου 141 τμημάτων του Δήμου μας.
~ Οι σταυροί προτίμησης γνωστοποιούνται με επιφύλαξη, λόγω ορισμένων δυσανάγνωστων καταχωρίσεων σε πρακτικά.
* Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από το Πρωτοδικείο.
-  (Με σκούρο χρώμα αυτοί που εκλέγονται με τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα αποτελέσματα)
**  Δημοτικό Συμβούλιο
   Από το γραφείο του Παναγιώτη Νίκα δόθηκαν τα παρακάτω προσωρινά αποτελέσματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ 1884
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 1739
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 1730
ΝΤΙΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1235
Α∆ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 1233
ΠΟΛΙΤΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 1179
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 1098
ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1066
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1016
ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1003
ΒΓΕΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 984
ΜΠΑΣΑΚΙ∆ΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 979
ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 968
ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 960
∆ΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 879
ΚΑΡΑΤΖΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 871
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 856
ΚΑΜΒΥΣΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 842
ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 833
ΜΠΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 830
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 823
ΓΥΦΤΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 808

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 750
∆ΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 716
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥ 660
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 660
ΓΟΥΡ∆ΕΑΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 632
ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 623
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 582
ΑΝ∆ΡΕΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 560
∆ΡΟΥΓΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 551
ΤΣΩΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ 536
ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 531
ΓΚΙΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΣΘΕΝΗ 528
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 521
ΜΠΑΡΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 507
ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 505
ΣΟΥΜΠΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 498
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 484
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΝΑ (ΚΑΙΤΗ) ΣΥΖ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 483
∆ΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ 425
ΜΑΥΡΕΑ ΑΣΤΡΙΝΗ-ΣΟΦΙΑ (ΑΣΤΡΗ) ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 407
∆ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 403
ΚΟΥΛΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ (ΠΟΛΑ) ΣΥΖ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 402
ΤΣΑΟΥΣΗ-ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΕΛΕΝΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 399
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 343
ΜΑΛΑΜΑ-ΤΑΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΥΖ. ΧΡΗΣΤΟΥ 341
ΜΟΥΣΤΡΟΥΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ) ΣΥΖ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 320
ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 299
ΓΕΝΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 288
Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 Σελίδα 2 από 3ΟΝΟΜΑ ΣΤΑΥΡΟΙ
ΜΠΑΖΙΓΟΣ ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 287
ΝΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 257
ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 251
ΚΟΝΤΑΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ) ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 240
ΚΑΤΣΑ ΦΩΤΟΥΛΑ (ΦΩΤΕΙΝΗ) ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 204
ΣΑΜΙΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 197
ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 178
ΒΡΥΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ 165
ΝΤΑΒΟΥΤΙΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ 161
ΓΑΛΕΑ-ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 143
ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 141
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 114
ΣΤΡΟΥΜΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 72
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 59
Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας
ΦΟΙΦΑ ΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 1258
ΛΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 1043
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΖΙΜΗΣ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 881
ΨΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΑΝΝΑ) ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΥ 844
ΞΑΝΘΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 794
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 565
ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑ 549
ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 506
ΜΗΤΣΕΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 497

ΤΣΙΦΙΛΙΤΑΚΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 489
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (∆ΗΜΗΤΡΗΣ) ΤΟΥ ΣΠΥ 373
ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 352
ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 349
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 307
ΘΛΙΜΜΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 298
ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ ∆ΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 267
 Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Ενότητα Θουρίας
ΛΙΑΠΠΑ ΧΡΥΣΗ (ΧΡΥΣΑ) ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ 1541
ΑΝΑΖΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ 1467
ΛΥΓΙΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 919
Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Ενότητα Άριος 
ΦΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 1183
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΤΟΥ ΘΕΟ∆ΩΡ 866
ΚΑΤΣΙΜΑΓΚΛΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 283
Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών
ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ-ΘΕΟ∆ΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) 1506
ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 1281
 
 *** Μάχη των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων για τις έδρες         
           
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Σε μέρα μάχης του σταυρού εξελίχθηκε για τους Μεσσήνιους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους όλων των συνδυασμών η χθεσινή, καθώς μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η καταμέτρηση και κάποιοι έδιναν αγώνα για να διατηρηθούν σε εκλόγιμες θέσεις.
Η καταμέτρηση συνεχιζόταν άτυπα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα για τη σταυροδοσία θα εκδοθούν από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης φαίνεται να διατηρεί στη Μεσσηνία τις επτά έδρες του (επί συνόλου 31 στην Περιφέρεια), αν είναι ο νικητής στη β΄ Κυριακή, ενώ αν ο κ. Βουδούρης εκλεγεί δεύτερος, θα καταλάβει πιθανότατα έξι έδρες (με τις 2 στη Μεσσηνία). Τέσσερις έδρες εκτιμάται ότι θα καταλάβει ο συνδυασμός του κ. Αλευρά (με τη μία στη Μεσσηνία) από την α΄ κατανομή και από μία έδρα οι συνδυασμοί του κ. Δολτσινιάδη, του κ. Κάτσαρη και του κ. Μανώλη. Όλα αυτά, φυσικά, εξαρτώνται από τα αποτελέσματα στη β΄ Κυριακή.
Η μάχη του "Σταυρού" στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
(οι σταυροί όλων των υποψηφίων)
   

Συνδυασμός : ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Τα αποτελέσματα αφορούν 158 ET επί συνόλου 516
ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 2.548
ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ 2.267
ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) 1.905
ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1.661
ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 1.453
ΧΡΟΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 1.277
ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ 1.058
8  ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΛΑΚΗΣ) 891
9  ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 823
10  ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ 816
11  ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 750
12  ΚΟΚΚΕΒΗ ΕΥΓΕΝΙΑ 718
13  ΣΑΛΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 691
14  ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 687
15  ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 555
16  ΡΕΚΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) 518
17  ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 447
18  ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 420
19  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 336
20  ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 328
21  ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 31

Συνδυασμός : ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ
Τα αποτελέσματα αφορούν 158 ET επί συνόλου 516
ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 921
2  ΣΩΦΡΟΝΑ-ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΣΤΕΛΛΑ 815
3  ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 728
4  ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 587
5  ΦΛΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 582
6  ΜΑΝΕΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 508
7  ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 473
8  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ 452
9  ΖΟΥΠΑ-ΣΙΝΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 433
10  ΔΑΡΕΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 387
11  ΖΕΠΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 373
12  ΚΙΟΥΡΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ 368
13  ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 355
14  ΜΠΑΚΟΛΕΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ 351
15  ΓΑΛΙΩΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 305
16  ΜΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 297
17  ΧΙΟΥΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 228
18  ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 159
19  ΓΚΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 158
20  ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ (ΧΑΡΑ) 122
21  ΡΟΥΒΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 118

Συνδυασμός : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τα αποτελέσματα αφορούν 154 ET επί συνόλου 516
ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 791
2  ΑΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 584
3  ΜΑΚΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 436
4  ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 335
5  ΚΟΥΦΟΥ ΣΙΜΟΝΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ 322
6  ΓΑΖΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 285
7  ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 282
8  ΜΠΟΥΝΑ-ΝΤΑΚΟΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 272
9  ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 261
10  ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 212
11  ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 208
12  ΦΕΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 201
13  ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ 191
14  ΣΥΡΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 162
15  ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 160
16  ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 159
17  ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 149
18  ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΛΗ ΕΥΑΝΘΙΑ 129
19  ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 125
20  ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 118
21  ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 107

Συνδυασμός : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Τα αποτελέσματα αφορούν 157 ET επί συνόλου 516
ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ 1.306
2  ΑΛΕΞΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 467
3  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 461
4  ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 364
5  ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 302
6  ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 260
7  ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 238
8  ΚΑΝΤΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 214
9  ΞΕΝΟΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 178
10  ΒΛΑΧΟΥΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ 160
11  ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ 157
12  ΚΑΝΤΗΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 133
13  ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 120
14  ΝΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 104


Συνδυασμός : ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τα αποτελέσματα αφορούν 156 ET επί συνόλου 516
ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 465
2  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 387
3  ΤΣΑΠΡΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 378
4  ΣΤΑΘΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 364
5  ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΥ-ΚΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ 296
6  ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 289
7  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 267
8  ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 216
9  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 204
10  ΑΛΕΞΙΟΥ-ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ 199
11  ΖΑΦΕΙΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 190
12  ΝΤΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 189
13  ΤΣΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ 184
14  ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 172
15  ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 167
16  ΜΠΟΛΕΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 143
17  ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 132
18  ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 128
19  ΛΑΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 90
20  ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 58
21  ΚΑΠΕΛΟΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 33


Συνδυασμός : ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ
Τα αποτελέσματα αφορούν 153 ET επί συνόλου 516
ΦΩΤΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 648
2  ΣΑΜΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 481
3  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ 412
4  ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 339
5  ΚΕΛΛΑΡΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 237
6  ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 167
7  ΜΑΛΑΜΑ ΟΛΓΑ 147
8  ΚΟΥΛΙΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 145
9  ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 138
10  ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 114
11  ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΑ ΕΛΕΝΗ 101
12  ΠΟΤΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 99
13  ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 98
14  ΜΑΝΤΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ 77
15  ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 72
16  ΖΑΡΡΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 71
17  ΚΑΪΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 64


Συνδυασμός : ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ
Τα αποτελέσματα αφορούν 142 ET επί συνόλου 516
ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 196
2  ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) 194
3  ΛΑΔΑ ΧΡΗΣΤΙΝΑ 141
4  ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ 134
5  ΚΩΤΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 129
6  ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 124
7  ΚΟΣΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 110
8  ΚΑΛΟΜΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 100
9  ΔΡΙΛΙΑ ΑΝΘΗ-ΗΛΙΑΝΝΑ 94
10  ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 93
11  ΠΑΤΣΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ) 75
12  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 59
13  ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ 57
14  ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 47


Συνδυασμός : ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ
Τα αποτελέσματα αφορούν 141 ET επί συνόλου 516
ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 121
2  ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 83
3  ΣΑΡΑΝΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ-ΕΛΕΝΗ 77
4  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ 60
5  ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 58
6  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΝΗ 57
7  ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ 57
8  ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 57
9  ΚΟΤΣΟΡΩΝΗ ΕΛΕΝΗ 56
10  ΡΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 52
11  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ 43
12  ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΙΝΙΩ 43
13  ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ 39
14  ΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 31
15  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 25

***  Επίκληση για ενότητα και συνεννόηση από τον Παναγιώτη Νίκα          
            
ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 Δηλώσεις Π. Νίκα μετά την ανανέωση της θητείας του 
 Το σαρωτικό αποτέλεσμα υπέρ της Δημοτικής Αρχής του κ. Νίκα ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει κοσμοσυρροή στο εκλογικό του κέντρο το βράδυ της Κυριακής.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος - για τρίτη συνεχόμενη θητεία - στις δηλώσεις του, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, προσπάθησε να φανεί ενωτικός.  Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους δημότες του Δήμου Καλαμάτας για την τιμή που επεφύλαξαν στον ίδιο και τους συνεργάτες του, σε ένα συνδυασμό όπου μετείχαν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, σε ένα συνδυασμό ο οποίος βάζει το συμφέρον της πόλης και των χωριών πάνω απ’ όλα, όπως σχολίασε.
«Η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον της Καλαμάτας και της περιοχής της», τόνισε, ενώ έθεσε ως προϋποθέσεις, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, την ενότητα, τη συνεννόηση και τη διαλλακτικότητα.   Α.Π.

***  Κάποιοι υποψήφιοι είχαν δουλειά όλη τη νύχτα          
           
Κάποιοι υποψήφιοι, όλη τη νύχτα, πριν ξημερώσει η 18η Μαΐου και ανοίξουν οι κάλπες, γύρισαν όλα τα σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά τμήματα και πέταξαν εντός και εκτός των προαυλίων φυλλάδια και κάρτες τους.
Είναι που σέβονται την ελληνική νομοθεσία και θέλουν να υπηρετήσουν τον πολίτη!   Β.Β. 

***   Πώς να ψηφίσουν οι ηλικιωμένοι;          

    
Είναι δύσκολο για ένα άτομο που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα να μπορέσει να ασκήσει το ύψιστο δημοκρατικό του δικαίωμα, να ψηφίσει. Και αυτά τα άτομα είναι συνήθως μεγάλης ηλικίας, που έχουν συνηθίσει να ψηφίζουν, ανεξαρτήτως συνθηκών.
Μέχρι εδώ, έχει καλώς. Τι γίνεται στην περίπτωση που το εκλογικό τμήμα κάποιου βρίσκεται σε όροφο σχολείου που δε διαθέτει ούτε ασανσέρ; Οι λύσεις είναι δύο: είτε θα περπατήσει, όπως μπορεί, ο ψηφοφόρος και ας ανέβει έπειτα από ώρα τα σκαλιά, οπότε θα είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος, είτε κάποιος από τους οικείους του θα πρέπει να ενημερώσει το δικαστικό εκπρόσωπο, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να εγκαταλείψει το πόστο του για λίγο, να προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στον ηλικιωμένο ψηφοφόρο, να παραλάβει το φάκελο με την ψήφο του, να τη ρίξει στην κάλπη κ.λπ.
Αν όλα αυτά γίνουν σε στιγμή που οι ψηφοφόροι στο τμήμα είναι αρκετοί, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Όμως, όλα αυτά δε φαίνεται να τα λαμβάνουν υπόψη τους όσοι χωροθετούν τα εκλογικά τμήματα και καλό θα ήταν να το ξεκινήσουν…  Χ.Χ. 

*** Οδυσσέας Βουδούρης: “Συμμαχία για τη νίκη και την αλλαγή” 

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»: Μισογεμάτο βλέπει το ποτήρι των αποτελεσμάτων της Κυριακής ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα». Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες, υπό προϋποθέσεις, να γίνει η μεγάλη ανατροπή στην Περιφέρεια. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: «Ευχαριστούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου, που με την ψήφο τους ανέδειξαν την παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα” ως τη δύναμη που καλείται να συνεχίσει τον αγώνα στο δεύτερο γύρο για να ανατρέψει τα άνομα συμφέροντα και να φέρει την αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειάς μας. Η μάχη συνεχίζεται. Στη διάρκεια του πρώτου γύρου η παράταξή μας πέτυχε να απογυμνώσει το Σύστημα Τατούλη, που ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ.- Βενιζέλου, και να αποτρέψει την ελπίδα του απερχόμενου περιφερειάρχη να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Από μια αρχική δεξαμενή ψήφων, που αγγίζει το 83% (το άθροισμα του δικού του ποσοστού το 2010 και του ποσοστού της Ν.Δ., που στις τωρινές εκλογές τον υποστηρίζει), ο κ. Τατούλης έχασε σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους! Καλούμε τους πολίτες να ξεπεράσουν το “δόγμα του σοκ” που εφαρμόζεται ανελέητα στη χώρα μας, με συνέπεια σχεδόν ένας στους δυο να απέχουν από τις χθεσινές εκλογές. Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 25ης Μαΐου για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Η “Πελοπόννησος Πρώτα”, συνεπής στις δεσμεύσεις της και στην πολιτική της, θα συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές, οικολογικές δυνάμεις της Πελοποννήσου για να ανατρέψει το Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ. Αυτό είναι πλέον εφικτό, διότι ο κ. Τατούλης έχει εισπράξει το “πλαφόν” των ψήφων που μπορεί να συγκεντρώσει και θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία του, υπό το βάρος των ατασθαλιών του και της ακραίας μνημονικής πολιτικής που επιβάλλει στον τόπο μας. Η “Πελοπόννησος Πρώτα” συγκροτεί μια συμμαχία, κοινωνική και πατριωτική, για την αλλαγή, για να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας. Το διακύβευμα της αντιπαράθεση στην Πελοπόννησο είναι πλέον ξεκάθαρο: ή ο κ. Φούχτελ ή η “Πελοπόννησος Πρώτα”, ή με τη μνημονιακή πολιτική ή με την ελπίδα. Στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε με γνώμονα το καλό του τόπου μας, της πατρίδας μας, της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Να μη λείψει κάνεις από αυτή τη μάχη. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας». - 

***   Έφυγε από τη ζωή ο Λυκούργος Αγγελόπουλος
Έφυγε από τη ζωή ο Λυκούργος Αγγελόπουλος
~ Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλίας, το 1941. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και βυζαντινή μουσική, κυρίως με τον Σίμωνα Καρά. Από το 1982, ήταν πρωτοψάλτης της Αγίας Ειρήνης (πρώτης Μητρόπολης Αθηνών), ιδρυτής και διευθυντής της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, με την οποία έχει εκδώσει και αρκετούς δίσκους σε Ελλάδα και Γαλλία, ενώ έχει πραγματοποιήσει πάνω από χίλιες συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική.
-  Δίδασκε βυζαντινή μουσική στο Ωδείο Αθηνών και στα Ωδεία «Φίλιππος Νάκας» και «Νίκος Σκαλκώτας» και ήταν διευθυντής στις σχολές βυζαντινής μουσικής των Ι. Μητροπόλεων Ηλείας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και Φθιώτιδος. Από το 1978, συνεργαζόταν με την ΕΡΑ στις εκπομπές «Εκκλησιαστικοί Βυζαντινοί Ύμνοι» και «Από την Ορθόδοξη και ανατολική μουσική παράδοση», μέσα από τις οποίες έχει παρουσιάσει σπάνιο υλικό, μελέτες, συνεντεύξεις και άλλα.
-  Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος είχε ασχοληθεί και με τη σύγχρονη μουσική, ερμηνεύοντας έργα των Μιχάλη Αδάμη, Δημήτρη Τερζάκη, John Tavener, Κυριάκου Σφέτσα, Θ. Αντωνίου, Γ. Κυριακάκη και άλλων. Συμμετείχε δε στην ερευνητική ομάδα του Marcel Pérès και στο Ensemble Organum του ιδίου, με το οποίο έχει ηχογραφήσει οκτώ δίσκους.
 - Το 1994, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος του απένειμε το οφίκιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. Είχε, επίσης, τιμηθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από την Εκκλησία της Φιλανδίας, ενώ η σεπτή Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος του είχε απονείμει την ευαρέσκειά της και τον Χρυσούν Σταυρόν του Αποστόλου Παύλου (2006). Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, του απένειμε, το 2004, την τιμητική διάκριση του Αργυρού Σταυρού του τάγματος του Φοίνικος.
 * Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στην Αγία Ειρήνη, στην οδό Αιόλου.

***  Μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο στο «Elite» του Βυζαντινού παρουσία του Ζαμπίδη (φωτογραφίες)          
     
  
Συνεχίζει να… «γιγαντώνεται»
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Τη δυναμική του φανέρωσε, γι’ ακόμη μία φορά, ο Βυζαντινός Σύλλογος Καλαμάτας, μέσα από την διοργάνωση του σεμιναρίου Kick Boxing, που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Elite City Resort”, με την παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή, Μιχάλη Ζαμπίδη.
Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, συμμετείχαν ενεργά στο σεμινάριο, εισπράττοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του Iron Mike, ενώ αρκετός ήταν ο κόσμος που επισκέφθηκε την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου, για να δει από κοντά τον σπουδαίο αθλητή, “βάζοντας στην άκρη» τις δυσκολίες λόγω της διεξαγωγής των εκλογών. Αυτός απέδειξε και πάλι την αγάπη του για την Καλαμάτα, απαντώντας θετικά στην πρόταση που του είχαν καταθέσει οι άνθρωποι του Βυζαντινού, όντας ιδιαίτερα χαμογελαστός και προσιτός για τους αθλητές και τους «επισκέπτες», που ζήτησαν και πήραν αυτόγραφα, ενώ μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, επισκέφθηκε κεντρικούς δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου έγινε αποδεκτός με θέρμη από τους Καλαματιανούς.
Η ικανοποίηση μεγάλη για τον επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου του Βυζαντινού Άρη Βερντιάν και τους συνεργάτες του, που βλέπουν τους κόπους των τελευταίων ετών να αποδίδουν καρπούς. Ο ερχομός του Μιχάλη Ζαμπίδη εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών των υπευθύνων του Βυζαντινού, που στοχεύουν στο μεγαλύτερο δυνατό άνοιγμα στην τοπική αθλητική κοινότητα. Βεβαίως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τις μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες του Συλλόγου σε Πανελλαδικό επίπεδο, που τον συγκαταλέγουν αυτή τη στιγμή στη λίστα με τους κορυφαίους της χώρας. 
 
*** Επαγρύπνηση ζητά το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για τη ρύπανση θάλασσας και ακτών
 Την επαγρύπνηση των φορέων και των πολιτών ζητά το Λιμεναρχείο Καλαμάτας στα ζητήματα ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών, εν όψει της θερινής περιόδου. Το Λιμεναρχείο επισημαίνει ότι μεγάλος αριθμός τουριστών κατακλύζει τη χώρα μας με ευνοϊκά επακόλουθα (ενίσχυση της οικονομίας μας, διαφήμιση της πατρίδας μας, δημιουργία φίλων στο εξωτερικό κ.λπ.), περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της διαμονής του σε παραθαλάσσιους χώρους (παραλίες, τουριστικές εγκαταστάσεις κ.λπ.). «Φρονούμε ότι η συνειδητοποίηση της ανάγκης για καθαρές θάλασσες και ακτές, η ευαισθητοποίηση αλλά και η επαγρύπνηση των φορέων και των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση, θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της υγείας γενικότερα. Όσα μέτρα και αν ληφθούν εκ μέρους του κράτους, η προσπάθειά του δε θα αποδώσει χωρίς τη συμβολή και τη συμπαράσταση όλων μας, καθόσον το πρόβλημα της ρύπανσης δεν υφίσταται μόνο λόγω μη συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά, κυρίως, λόγω νοοτροπίας και παιδείας», επισημαίνεται από το Λιμεναρχείο. Ζητά, λοιπόν, να υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης απ’ όλους τους φορείς στην περιοχή τους για τη συντήρηση και αναβάθμιση του θαλασσίου περιβάλλοντος. Μερικά από τα πράγματα που μπορούν να γίνουν είναι: -Σύσταση στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους ιδιοκτήτες των παραλιακών κέντρων να μη ρίχνουν απορρίμματα στις θάλασσες και τις ακτές -Αποφυγή χρησιμοποίησης των ποταμών - χειμάρρων - ρεμάτων για απόρριψη ρυπογόνων ουσιών, οι οποίες είναι πιθανό να καταλήξουν στην θάλασσα -Τοποθέτηση ικανού αριθμού καλαίσθητων δοχείων απορριμμάτων ή επισκευή και ελαιοχρωματισμό των ήδη υπαρχόντων, σε διάφορα σημεία της παραλίας και ιδιαίτερα σε αυτά που παρουσιάζεται συγκέντρωση λουσμένων -Τοποθέτηση πινακίδων στις ακτές με ενδείξεις, όπως «ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΘΑΡΗ» ή «Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» κ.λπ. -Περισυλλογή, από λεμβούχο με τη βοήθεια απόχης, τυχόν επιπλεόντων πλησίον των ακτών άχρηστων αντικειμένων και απορριμμάτων. - 
 
*** "Χρυσή" βοήθεια έδωσε τη νίκη στον Παναγιώτη Νίκα από την πρώτη Κυριακή          
           
ΤΟ… ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΧΕ… BΑΘΥ ΧΡΩΜΑ!
  «Χρυσή Αυγή»… ξημέρωσε για τον Παν. Νίκα
 Η κάλπη στο Δήμο Καλαμάτας ήταν πραγματικά… γκαστρωμένη
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το 2010 ο συνδυασμός του κ. Παναγιώτη Νίκα «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» συγκέντρωσε σχεδόν το 54% των ψήφων μεταξύ των δημοτών. Προχθές, κόντρα στα προγνωστικά των περισσοτέρων, ειδικών και μη, έφτασε στο 54,02%, αφού ψηφίστηκε από 19.642 πολίτες, αν και το ποσοστό αποχής ήταν 44%, νούμερο, φυσικά, διόλου αμελητέο.
Η επιτυχία του κ. Νίκα για τρίτη συνεχόμενη φορά-και μάλιστα με επανεκλογή από τον α΄ γύρο-ήταν κάτι που δεν πίστευε η πλειοψηφία των πολιτών της Καλαμάτας. Ακόμα και σύμβουλοι του επανεκλεγμένου δημάρχου το βράδυ του Σαββάτου έκαναν λόγο, έστω και στο νήμα, για δεύτερο γύρο. Ο μόνος που είχε προβλέψει το επιβλητικό ποσοστό ήταν ένας... ιερωμένος. Είχε, φαίνεται, μιλήσει με τον Κύριο...
Την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης, χθες δηλαδή, συναντηθήκαμε με αρκετούς πολίτες που αναρωτιούνταν για το αποτέλεσμα της νέας Δημοτικής Αρχής.
Το παρασκήνιο, όμως, είναι αυτό που μπορεί να φωτίσει την πραγματικότητα. Η μη κάθοδος της νεοφασιστικής «Χρυσής Αυγής», η οποία στις εθνικές εκλογές του 2012 στους Δήμους της Μεσσηνίας και ειδικότερα στην Καλαμάτα είχε λάβει 3.258 ψήφους και ποσοστό 8,5%, είχε προξενήσει γενικότερη εντύπωση στους πολιτικούς κύκλους, πριν ακόμα και από την υπόθεση Μπαλτάκου.
Έγκυρες πληροφορίες του «Θάρρους» δικαιώνουν τις ανησυχίες εκείνων των ημερών. Σύμφωνα με αυτές, είχε αποφασιστεί να «πριμοδοτηθούν» στις προχθεσινές εκλογές επτά υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Νίκα.
Ωστόσο, αργά τα μεσάνυχτα της Κυριακής σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μικρής έκτασης μεταξύ του βουλευτή Δ. Κουκούτση και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου. Φαίνεται, οι ψήφοι που του είχαν εγγυηθεί δεν ήταν αρκετοί για να του δώσουν υψηλό πλασάρισμα στη νέα 25άδα.
Εκτός, όμως από τον... έρωτα Χρυσής Αυγής με το συνδυασμό του κ. Νίκα, «ξαφνικό» φλερτ υπήρξε και με περιφερειακό συνδυασμό, ο οποίος, μάλιστα, πάλευε να πάει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αντίπαλος του κ. Τατούλη. Φήμες, αλλά και καταγγελίες, θέλουν υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού να «ανταλλάσσουν» ψηφοδέλτια με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του κ. Νίκα.
Αυτά τα δύο αδιαμφισβήτητα γεγονότα ήταν δυνατό να επηρεάσουν το προχθεσινό αποτέλεσμα; Ασφαλώς. Βέβαια, ο κ. Νίκας θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει στο δεύτερο γύρο, αλλά αυτό είναι μιαν άλλη ιστορία.
Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα. Μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ με έναν εκ των πρωτοκλασάτων της Δημοτικής Αρχής, μας είπε ότι στις εκλογές «ο σκοπός αγιάζει το κάθε μέσον». Όπερ έδει δείξαι.
Από εκεί και πέρα, μπορεί το αποτέλεσμα να θεωρείται ικανοποιητικό για το νεοσύστατο συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη; Αν «μετρήσουμε» όσα έλεγαν οι άνθρωποί του τις προηγούμενες ημέρες, η απάντηση είναι αρνητική. Ο πήχης είχε τοποθετηθεί ψηλά κι όλοι έκαναν λόγο, τουλάχιστον, για δεύτερο γύρο. Οι υπεραισιόδοξοι μιλούσαν και για ολική ανατροπή.
Η δε καθυστέρηση στη δημιουργία του συνδυασμού ήταν τροχοπέδη. Για όσους θέλουν, όμως, να βλέπουν το ποτήρι... μισογεμάτο, το γεγονός ότι ο «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», με κορμό το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», είναι πλέον η νέα μείζων μειοψηφία, όπως και οι οκτώ (8) δημοτικοί σύμβουλοι, είναι μια επιτυχία.
Αισιόδοξα μπορεί να βλέπει τα αποτελέσματα και η «Λαϊκή Συσπείρωση», αν συγκριθούν με εκείνα του ΚΚΕ τον Ιούνιο του 2012. Επί της ουσίας, όμως, τρεις δημοτικούς συμβούλους είχε μέχρι σήμερα, τρεις θα έχει και από αύριο.
Για την «Αλλαγή» του Θ. Μπρεδήμα, ασφαλώς το αποτέλεσμα είναι καταστρεπτικό, αλλά αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε, όπως και το γεγονός ότι ο επικεφαλής διεξήγαγε ένα δύσκολο και μοναχικό αγώνα, η παρουσία του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με δύο συμβούλους μπορεί να θεωρηθεί και επιτυχία.
Ασφαλώς ο κ. Μιχάλης Αντωνόπουλος είναι ικανοποιημένος με το 5,53% και την εκλογή δύο δημοτικών συμβούλων. Το ίδιο θα πρέπει να είναι και ο συνδυασμός του κ. Δημητρούλια, με την εκλογή ενός συμβούλου.
 
***  Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία
 
 Συνελήφθησαν, χθες τις πρωινές ώρες, στη Γιάλοβα και στην Πύλο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 27 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, χθες πρωινές ώρες, στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, ακινητοποίησαν για έλεγχο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες. Άμεσα ο 37χρονος αποβιβάστηκε και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Κατά τη σύλληψη του αντιστάθηκε, ενώ στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (260) γραμμαρίων. Ο 27χρονος, ο οποίος διέφυγε τη στιγμή του ελέγχου, εντοπίστηκε ύστερα από αναζητήσεις, λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή της Πύλου και συνελήφθη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου. - 

***   Τα… περίεργα της κάλπης του α΄ γύρου         
           
Κάποιοι ξενύχτησαν μετρώντας μία-μία τις ψήφους και αυτούς τους οποίους είχαν «σίγουρους», κάποιοι άλλοι κυκλοφορούσαν με αρχοντικό ύφος την επομένη των εκλογών και κάποιοι ακόμη... δεν ασχολήθηκαν καν, καθώς ήξεραν εξαρχής το αποτέλεσμα
 Η Κυριακή δεν ήταν η ίδια για όλους τους υποψηφίους δημάρχους, ακόμη και αυτούς «πρώτης γραμμής» που ήξεραν ότι οδεύουν ή διεκδικούν με αξιώσεις το θώκο.
Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις οριακών ή περίεργων περιπτώσεων, όπως προέκυψαν μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που μεταδίδει το υπουργείο Εσωτερικών.
  Η μάχη που κρίθηκε από μία μόλις ψήφο!
Στην αναμέτρηση για τη δημαρχία της Φολεγάνδρου, οι δύο αντίπαλοι, ο Ελ. Βένιος και ο Χρ. Βενιανάκης, έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επικρατήσουν και το αποτέλεσμα ήταν... απρόσμενα ισορροπημένο.
Ο πρώτος πήρε 297 ψήφους και ο δεύτερος 295, δηλαδή μία μόλις ψήφος στάθηκε αρκετή να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Βένιου, αντί να υπάρξει ισοψηφία...
  Δε βγήκε για τέσσερις ψήφους!
Ξανά στις κάλπες... χωρίς λόγο φαίνεται ότι θα πάνε σε μία εβδομάδα σχεδόν 20.000 συμπολίτες μας στη Σιντική Σερρών, καθώς ο πρώτος από τους τρεις υποψήφιους δημάρχους δεν εξελέγη από τον πρώτο γύρο για μόλις τέσσερις ψήφους!
Ο Φώτης Δομουχτσίδης πήρε 9.578 ψήφους ή το 49,98% των έγκυρων ψηφοδελτίων. Δεδομένου ότι αυτά ήταν συνολικά 19.162, για το 50% + 1 χρειαζόταν 9.582!
Δεδομένου ότι οι δύο αντίπαλοί του, Ν. Δεμερτζής και Σάβ. Κοσμίδης, είχαν ποσοστά της τάξης του 23,5%-26,5%, θα πρέπει να συνασπιστούν οι ψηφοφόροι τους με μηδενικές απώλειες, προκειμένου ο πρώτος να κάνει την έκπληξη στο β΄ γύρο.
  Καμία αγωνία για τέσσερις...
Αντίθετα, σε τέσσερις περιπτώσεις δεν υπήρξε καμία... ανησυχία για το αποτέλεσμα, αφού ο νέος δήμαρχος ήταν ήδη γνωστός πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Ο Θ. Μπάμπαλης στα Άγραφα, ο Φ. Μάγγος στους Λειψούς, ο Παύλ. Πολάκης στα Σφακιά και η Μ. Καμμά-Αλειφέρη στην Τήλο ήξεραν ότι σε κάθε περίπτωση θα πάρουν το 100% όπως κι έγινε, μιας και ήταν οι μοναδικοί υποψήφιοι...
  ... και θρίαμβος για άλλους δύο
Ο «βασιλιάς» του πρώτου γύρου είναι αναμφισβήτητα ο Πέτρ. Ανδρεάκος στην Ανατολική Μάνη, που συγκέντρωσε 93,21%, έναντι μόλις 6,79% του αντιπάλου του.
Αντίστοιχα συντριπτική ήταν η επικράτηση και για τον Δημ. Κόκκινο στο Μυλοπόταμο, που με 92,18% άφησε τον αντίπαλό του σε ένα ισχνό 7,82%.
  ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ
 Δείτε πού ψήφισαν μαζικά οι πολίτες και πού... το απέφυγαν
 Η συμμετοχή των πολιτών στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κυμαίνεται από σχεδόν τέσσερις στους πέντε στην Κρήτη, μέχρι και κάτω από έναν στους δύο στο Βόρειο Αιγαίο.
Με μία αναγωγή της αναλογίας των ψηφισάντων επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους κάθε Περιφέρειας, προκύπτει μία πρώτη εικόνα για την αποχή.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά συμμετοχής που μπορεί να υπολογίσει κανείς με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να αγγίζει ή και να έχει ξεπεράσει το 90% το πρωί της Δευτέρας, είναι η εξής ανά περιφέρεια:
Κρήτη 78,3%, Στερεά Ελλάδα 74,5%, Θεσσαλία 71,1%, Νότιο Αιγαίο 68,9%, Δυτική Ελλάδα 68,2%, Μακεδονία 67,8%, Αττική 66,7%, Αν. Μακεδονία - Θράκη 64,4%, Ήπειρος 62,8%, Δυτική Μακεδονία 62%, Πελοπόννησος 59%, Ιόνιο 54,1%, Βόρειο Αιγαίο 47,3%.
 
*** Μια κατσίκα ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία της Καλαμάτας! (φωτογραφία)

   Έκπληκτοι έμειναν οι διερχόμενοι στην Ανατολική παραλία της Καλαμάτας όταν είδαν στις ακτές , ξεβρασμένη , μια νεκρή κατσίκα!!! Άγνωστο παραμένει από που έφερε η θάλασσα το νεκρό ζώο. Το λιμενικό ειδοποιήθηκε και αναμένεται να καθαρίσει την παραλία και να απομακρύνει την ψόφια κατσίκα ! φωτογραφία: Στασινός Μουτσούλας - 

***  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  Κομμάτων  για  τις  Ευρωεκλογές  του  2014

Επικράτεια

Ενημέρωση: Ενσωμάτωση:
Δεν υπάρχει αποτέλεσμα ακόμηΔεν υπάρχει αποτέλεσμα ακόμη
 Κόμμα
Νέα Δημοκρατία
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ
Α.Σ.Κ.Ε.
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
Ενωση Κεντρώων
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ.)
Δημ. Βεργής Ελληνες ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο
ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Φύση - Κυνήγι - Ψάρεμα - Παράδοση)
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
ΛΕΥΚΟ
Δημοκρατική Αριστερά - Προοδευτική Συνεργασία
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Πάνος Καμμένος
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ.Ε.ΑΝ. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΑΝ.ΑΝ.ΑΡΙΣΤ., ΑΝ.ΔΕΞΙΑ, ΑΝ.ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.Ν.Δ., ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Κ. ΕΠΙΧ.ΧΑΡ.ΟΙΚ.ΧΑΡ.ΧΡΕΗ ΣΩΖΩ ΖΩΕΣ ΠΑΝ.ΕΡΓ.ΚΙΝ.ΕΛΛ. ΠΑ.Ε.Κ.Ε.
ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία
ΚΟΛΛΑΤΟΣ-ΕΝΞΑΡΤΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-Οικολογικό Ελληνικό
ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
ΣΧΕΔΙΟ Β΄
Σοσιαλιστικό Κόμμα
έλληνες ευρωπαίοι πολίτες
κοινωνία αξιών
Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ)
ελιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ [(ΠΑ.ΣΟ.Κ)-Συμφ. για τη Ν. Ελλάδα-Δυν. Ελλάδα-Μεταρ/κή Αριστ.-Ν. Μετ/στές-ΠΟΛ. 2012-ΠΡΩΤ/ΛΙΑ Β΄]
ΓΕΦΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ/ΔΡΑΣΗ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ [δημιουργία, ξανά! - δράση]
ΔΡΑΧΜΗ [ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων - Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα - Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα]
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ [ΕΝ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ-Νέα Μεταρ. Ριζοσπ. Αν.-Χριστ/κό Κ. Ελλ.-Πατρ. Δίκτ. Αφύπν.]
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛ. ΛΑΪΚ. ΣΥΣΠ. (ΕΛ

***  ΕΔΡΕΣ  που  λαμβάνουν  από τον α΄ γύρο  για  την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ενημέρωση: Ενσωμάτωση:
19-05 21:111.716/1.716   100,00 %
 Υποψήφιος%Εδρες
ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ43,1711
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ-ΝΙΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ15,724
ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ15,384
ΔΟΛΤΣΙΝΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ9,012
ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ6,492
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ5,151
 ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ2,921
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ2,181
 *** Κατανομή εδρών για  το  Δήμο  Καλαμάτας :

Δήμος Καλαμάτας

 Ενσωμάτωση:
 141/141   100,00 %
 Υποψήφιος%Έδρες
ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ54,0325
ΜΑΚΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) - ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ24,058
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ7,183
 ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ6,172
 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ5,502
 ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ3,051
 *** Κατανομή  εδρών για  το  Δήμο  Μεσσήνης :

Δήμος Μεσσήνης

 Ενσωμάτωση:
 102/102   100,00 %
 Υποψήφιος%Εδρες
 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ44,458
 ΤΣΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ29,555
 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ20,233
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ4,061
 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ1,71
 *** Κατανομή  εδρών στον α΄ γύρο  για το Δήμο  Οιχαλίας (Μελιγαλά) :

Δήμος Οιχαλίας

 Ενσωμάτωση:
 67/67   100,00 %
 Υποψήφιος%Εδρες
 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ32,635
 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΦΩΤΙΟΥ25,443
 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ21,783
 ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ15,522
 ΡΕΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ4,631
 *** Κατανομή  εδρών για  το  Δήμο  Πύλου-Νέστωρος :

Δήμος Πύλου - Νέστορος

  Ενσωμάτωση:
 81/81   100,00 %
 Υποψήφιος%Εδρες
 ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ51,6316
 ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΤΡΥΦΩΝΑ23,975
 ΚΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ16,864
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ7,542
 *** Κατανομή  εδρών από α΄ γύρο  στο  Δήμος Τριφυλλίας
 Ενσωμάτωση:
 96/96   100,00 %
 Υποψήφιος%Εδρες
 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ48,497
 ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ31,194
 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ16,372
 ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ3,961
*** Κατανομή  εδρών για  το Δήμο Δυτικής Μάνης :

Δήμος Δυτικής Μάνης

 Ενσωμάτωση:
 29/29   100,00 %
 Υποψήφιος%Εδρες
 ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ34,624
 ΜΑΡΑΜΠΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ34,394
 ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ26,533
 ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ4,46
***

*** Αθλητικά  :














***  Όπως και να έχει… αναμένονται ριζικές αλλαγές στη «Μαύρη Θύελλα» !         
   
ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
 Περίοδος αποφάσεων και κυρίως εξελίξεων είναι αυτή που θ’ ακολουθήσει το αυριανό παιχνίδι, της τελευταίας αγωνιστικής, στα Σαγέικα για τη διοίκηση της Καλαμάτας που δείχνει έτοιμη να οδηγήσει την ομάδα και την επόμενη «μέρα».
Ο Γιώργος Ράλλης, στις δηλώσεις του στο «Θάρρος», μπορεί να κράτησε κλειστά χαρτά περιμένοντας τη Γ.Σ. του Ιουνίου, ωστόσο είναι έτοιμος να ηγηθεί της Μαύρης Θύελλας για μία ακόμη θητεία διεκδικώντας με πάθος την άνοδο.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη έτοιμες τις κινήσεις του, αλλά και τη στήριξη των συνεργατών του, που φανερώνουν «τάσεις» ριζικών αλλαγών.
Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι η ομάδα – εφόσον δεν προκόψουν διοικητικές αλλαγές – θα πορευτεί με μεγάλες διαφοροποιήσεις, σε όλα τα επίπεδα, με όποιο κόστος και με μοναδικό γνώμονα την πολυπόθητη άνοδο στη Β΄ Εθνική και την εξάλειψη των λαθών του παρελθόντος. Κι όταν λέμε ριζικές αλλαγές εννοούμε «πραγματικές αλλαγές»!
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Μίλτος Γκόφας κλείνει σήμερα το πρωί την προετοιμασία για το αυριανό ματς στα Σαγέικα στο οποίο η Καλαμάτα θα παραταχθεί με έντονο «άρωμα» νεαρών ποδοσφαιριστών.
 
***  «Σφύριξε» και στις κάλπες ο Τόμμυ!          
    
Με εμπειρία στο να διευθύνει μεγάλες «μάχες», το να «διαιτητεύει» εκλογές ήταν μάλλον παιχνιδάκι για το γνωστό ρέφερι της Α1 του μπάσκετ, Τόμμυ (Χρυσόστομο) Σχοινά, που άφησε τα παρκέ και βρέθηκε στη θέση του δικαστικού αντιπροσώπου. Από νωρίς και με χαμόγελο υποδέχτηκε τους ψηφοφόρους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ιδιαίτερης πατρίδας του.
Αν και γνωρίζουμε ότι πρέπει να βρίσκεται στη θέση του και την άλλη Κυριακή, δε ξέρουμε μήπως,πρέπει να υπάρξει ορισμός του για το «ντέρμπι» στο Πειραιά μεταξύ Μιχαλολιάκου – Μώραλη, «μπαρουτοκαπνισμένος» γαρ ο ίδιος από τέτοιες καταστάσεις…
Κ. Γαζ. 

***   Στις 22:00 ο πρώτος τελικός Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού
Στις 22:00 ο πρώτος τελικός Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού
~ Οι "πράσινοι" έχουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών με την ομάδα του Πειραιά και ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (22/5) στις 22:00, με τηλεοπτική μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ.
~  Ο πρώτος αγώνα ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ για την 3η θέση θα διεξαχθεί επίσης την Πέμπτη (22/5) στις 18:30 με τηλεοπτική μετάδοση από το NOVASPORTS 2.

*** Καλαματιανό διαιτητή θα έχει ο πρώτος τελικός των "αιωνίων" στο μπασκετ          
           
Καλαματιανός θα είναι ο ένας εκ των τριών διαιτητών , στον πρώτο μεγάλο τελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Ο.Α.Κ.Α. την Πέμπτη και ώρα 22:00 .
Ο έμπειρος διαιτητής  Κυριάκος Ταβουλαρέας θα σφυρίξει τον τελικό μαζί με τους Γκόντα και Τανατζή
Ένας άλλος Καλαματιανός , ο Τομμυ Σχοινάς θα είναι πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης Πανιώνιος - Παοκ για την 3η θέση 

***   To Τσάμπιονς Λιγκ και η προοπτική του Παναθηναϊκού!
~ Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το διπλό μεγάλο “όπλο” του Γιάννη Αναστασίου και το μικρό ρίσκο της αύξησης του μπάτζετ που μπορεί να ζητήσει ο Νταμπίζας, σε έναν ΠΑΟ που αλλάζει επίπεδο...

To Τσάμπιονς Λιγκ και η προοπτική του Παναθηναϊκού!

*** Αποτελέσματα  πλεϊ οφ Β΄ εθνικής  για  άνοδό  στην Σούπερ Λίγκα : Πρωτιά για Κέρκυρα, 2η η Νίκη, μοιρασιά για Ολ.Βόλου και Ψαχνά
Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής Ψαχνών 0-0
Αιγινιακος - Ηρακλής 2-2
ΑΟ Χανιά - Νίκη Βόλου 0-1
Φωστήρας - Κέρκυρα 0-1
Η  Βαθμολογία σε  11  αγωνιστικές :
ΚΕΡΚΥΡΑ      22 βαθμούς
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ    20   β.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ    18   β.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΒΟΛΟΥ    18   β.
ΧΑΝΙΑ    15    β.
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης   15     β.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ   13    β.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ   9   β.

*** Επόμενη  αγωνιστική 12η Σάββατο  24/05/2014 :
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  - ΧΑΝΙΑ
ΝΙΚΗ  Βόλου  - ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ  Ψαχνών


 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ  Καλαμάτας
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-             
~    www.aroma-elladas.gr  ,                            
 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                              
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             

~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .    

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-

~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μεσσηνιακός  κόλπος

 

~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .-  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11 Μαΐου 2014,     

 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .-     
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                  

 ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                           

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014  ,  Αυτογραφία  16 /05/2014                     

~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-    http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 , .-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014  
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-
~    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/18052014-19-2014.html ,  Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 18/05/2014 , Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/20-2014.html ,   Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 .-                                                           
~












Η παραλία  στο  Ακρογιάλι

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:












Στο  Ακρογιάλι  Καλαμάτας

 http://www.youtube.com/stamos01 ,       3335   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1804   video .-   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1789  video.-  
 Σύνολον                                                   6914 βίντεο   .-












  ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ  Μεσσηνίας

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2528.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 







Μαρίνα  Καλαμάτας
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    567 –

 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,  «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  135.












ΒΕΡΓΑ  Καλαμάτας   όρος  Καλάθι

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: