ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης στην εφημερίδα 16 Απριλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης στην εφημερίδα  16  Απριλίου  2013  :
Το  ποντικάκι πάντα κοντά  μας : !


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Εκρήξεις με νεκρούς και τραυματίες στη Βοστώνη :
  Τουλάχιστον δύο νεκροί και 23 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις δύο εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθώνιου της Βοστώνης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
  Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος  ενημερώθηκε για τις εκρήξεις, έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις.
Η αστυνομία βρήκε "αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς" στην πόλη της Βοστώνης (Μασαχουσέτη βόρειο-ανατολικά),  μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο αξιωματούχους της πόλης. Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης διευκρίνισε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι δύο εκρήξεις προκλήθηκαν από βόμβες, χωρίς όμως να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.
    Στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης νοσηλεύονται 19 θύματα της έκρηξης στις μονάδες εντατικής θεραπείας, πληροφορίες όμως σχετικά με την κατάσταση τους δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες, δήλωσε μια εκπρόσωπος.
Όπως ενημέρωσε ο ΣΕΓΑΣ, το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Ανδριόπουλος, όπως και οι Έλληνες δρομείς που συμμετείχαν στο μαραθώνιο της Βοστώνης είναι καλά στην υγεία τους. πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  . Βίντεο : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HrFEOstSYuc ,.

BOSTON U.S.A. 15,16-04-2013 : http://youtu.be/N7QL_ap-E8M  , 


 
~*  ΒΟΣΤΩΝΗ Η.Π.Α.,,,  εκρίξεις στον τερματισμό  του  Μαραθωνίου με  τρείς νεκρούς καί πολλούς σοβαρά τραυματίες Δευτέρα 15 .... 16-04-2013 : http://youtu.be/HvhMZsG6V_,

 
 ***  ΑΠΟ  ΤΑ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  του   καθηγητού  Φιλοσοφίας Του  Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Γ. Ιερέως  Νιάρχου  από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Απρίλιος  2013   ,
  Σχετικά  Βίντεο ακολουθούν :
~* Διάλεξη ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΓΛΩΣΣΑ  Κ. ΝΙΑΡΧΟΣ :   http://youtu.be/cnUFhPxslxU ,
 
~* Σεμινάριο Κ. Νιάρχος Η Ελλην.  Γλώσσα : http://youtu.be/a1vWLTIIWyc ,
  

***  «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου :
 Την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα με το όνομα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.).
Την ομιλία του κ. Λοβέρδου στο Σπόρτιγκ παρακολούθησαν 1.200 άτομα, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της «Δράσης» και της κίνησης «Δυναμική Ελλάδα», καθώς επίσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το νέο κόμμα θα είναι ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία, θα βρίσκεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προτάσεις άμεσης δράσης και θα κάνει «τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα μας έφεραν έως εδώ».
«Παίρνουμε εκ νέου σήμερα, εδώ, την πολιτική πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους και όλες τις δυνάμεις του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς: Να πάμε μαζί» είπε επισημαίνοντας ότι τα θέματα της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και του Προέδρου του κόμματος είναι ανοικτά.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «ένα κόμμα χωρίς πρωτοκλασάτους πολιτικούς, όπου οι νέοι θα έχουν τη μερίδα του λέοντος. Ένα κόμμα ευθύνης με λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο που θα συμβάλει στη νέα ελληνική ανόρθωση. Τέλος ένα κόμμα ευρωπαϊκό, υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ» είπε.
Ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική αφενός στην τρικομματική κυβέρνηση η οποία, όπως ανέφερε, «ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, και αφετέρου στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία «συναγωνίζονται σε δημαγωγία και επικίνδυνους παλικαρισμούς».
«Τώρα είναι η ώρα για μια νέα συμφωνία» είπε, προσθέτοντας «ούτε εκλογές, αλλά ούτε και αυτή κυβέρνηση, η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις».
«Θέλουμε, όλοι μαζί εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ, να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη και να βοηθήσουμε για να ξαναπάρουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες την πατρίδα στα χέρια μας» επισήμανε.
Στόχος είναι, όπως πρόσθεσε, «να παλέψουμε για να συνενώσουμε τον πολιτικό μας χώρο, που βρίσκεται σε μαρασμό», «να ξανασυναντηθούμε και με όσους πολίτες παραμένουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, ή μετακινήθηκαν από αυτό στη ΔΗΜΑΡ».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** O Μίμης Ανδρουλάκης στο «Θάρρος»: Ζούμε σε εποχές μεσοπολέμου… :
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του «Θάρρους» τις προηγούμενες ημέρες, όπου και αναφερόταν η είδηση με την ομιλία του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη, στην Καλαμάτα, στον πολυχώρο του «Public», για την παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου «Όπλων κρίσης – νεκρικοί διάλογοι για την Αριστερά», κάποιος φίλος σχολιάζοντάς το έγραψε «ο κ. Τίποτα». Σκληρή κουβέντα. Ίσως να ήθελε να δείξει τον αποτροπιασμό, που νιώθουν, πλέον, οι πολίτες για το πολιτικό σύστημα εν γένει ή να «τιμωρήσει» τον ίδιο τον βουλευτή για την πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου. Οι άνθρωποι δεν συγχωρούν εύκολα ή φοβούνται τις αλλαγές απόψεων, στάσεων.
 Χαϊδεμένο παιδί του Χαρ. Φλωράκη στο ΚΚΕ, ανώτατο στέλεχος του ΣΥΝασπισμού, μετά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τους τελευταίους μήνες ανεξάρτητος.
Μπορεί να μην έχει και άδικο. Όμως προσωπικά τον Μ. Ανδρουλάκη τον θυμάμαι ελάχιστα από την πορεία του στο ΚΚΕ, αρκετά από την ένταξή του στον ΣΥΝασπισμό, και, μετά έχασα τα ίχνη του όταν πήγε στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί με απογοήτευσε η απόφασή του. Αυτό που είχα «πλάσει» - αυθαίρετα βέβαια- για τον ίδιο ήταν κάτι διαφορετικό.
Όπως και να έχει όμως, ο Μίμης Ανδρουλάκης δεν είναι μια τυχαία πολιτική προσωπικότητα. Πρόκειται για ένα πολιτικό ον που έχει γράψει τη δική του πλούσια ιστορία στο γίγνεσθαι της χώρας, με πολλούς τρόπους. Η προχθεσινή του εμφάνιση στο «Public» μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, τι άλλο για πολιτική. Τοπική αλλά και ευρωπαϊκή. Οι απόψεις του -αν μη τι άλλο- άκρως ενδιαφέρουσες.
  Γιατί επιχειρείται – μέσω του βιβλίου σας- μια κάθοδο στον…Άδη της πολιτικής;
Η ιστορία λέει ότι κάθε φορά που επίκειται ένα ανανεωτικό εγχείρημα υπάρχει μια ανάσταση νεκρών. Πρόκειται για μια κλασική φράση του Καρλ Μαρξ. Πράγματι, σε εποχές που εγκυμονούν μεγάλες αλλαγές οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να στραφούν με δέος στο παρελθόν τους, να δανειστούν συνθήματα, ιδέες, συναισθήματα από τις μεγάλες μορφές και με αυτή τη δανεική μεταμφίεση να στήσουν τη νέα σκηνή της ιστορίας. Είναι μια βαθύτερη ανάγκη, λοιπόν, για κάποιον, να κάνει την κάθοδο στον κάτω κόσμο, ώστε να δει από τις υψηλότερες πνευματικές κορυφογραμμές τα σημερινά συμβάντα. Δεν είναι όλα καινούργια. Στην ιστορία υπάρχει και η επανάληψη.
 Πόσο βοήθησε τον Μίμη Ανδρουλάκη η συνομιλία του με τους μεγάλους νεκρούς;
Ασφαλώς. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με προσωπικότητες του μεσοπολέμου. Ζούμε σήμερα μια ανάλογη κατάσταση και επομένως έχουμε πολλά να μάθουμε. Βέβαια, η ιστορία εγκλωβίζει κιόλας. Πολλές φορές η στροφή στο παρελθόν είναι και μια πολιτική απελπισία. Όμως θεωρώ ότι η προσπάθειά μου έγινε με δημιουργικό τρόπο.
  Η ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό, δηλαδή, το μεγάλο ζητούμενο της εποχής, θα γίνει  με τους νεκρούς;
Όχι βέβαια. Η Αριστερά, η οποία είναι και το θέμα μου, πάντα είχε δύο πνεύμονες. Έναν πιο επαναστατικό, κομμουνιστικογενή κατά κανόνα και έναν άλλο περισσότερο σοσιαλδημοκρατικό, κεντροαριστερό, μεταρρυθμιστικό. Το βιβλίο βοηθά τον μετασχηματισμό και των δύο πνευμόνων. Δηλαδή, δε λέει στον καθένα τι να κάνει. Του δίνει όμως τα εφόδια να προβληματιστεί και να δει στο δικό του το πεδίο τι αλλαγές θα κάνει. Δεν πρόκειται για ένα βιβλίο διδακτισμού.
 Η πρόταση του Μ. Ανδρουλάκη για το σήμερα ποια είναι;
Ένας από τους ήρωές μου ο Ρούντολφ Χίλφερντινγκ, υπουργός στη δημοκρατία της Βαϊμάρης και ηγετική μορφή της σοσιαλδημοκρατίας, παραφράζοντας τα λόγια του, μας λέει ότι βρισκόμαστε σήμερα σε μια παγίδα: Να μείνουμε στο ευρώ με την υπάρχουσα κατάσταση φαίνεται δυσβάσταχτο, να φύγουμε μόνοι μας καταστροφικό, να μας διώξουν μπορεί και να είναι αρμαγεδώνας, να την κοπανήσουμε από την πίσω πόρτα, οι τοίχοι της φυλακής μετατοπίζονται και μένουμε πάντα εγκλωβισμένοι.
Κατ’ εμέ πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο και στην Ευρώπη και στην χώρα μας για μια ριζική μετατόπιση στο staus quo της Ευρωζώνης και μια αναθεώρηση των δανειακών συμβάσεων, των προγραμμάτων διάσωσης  του Νότου που ακολουθείται σήμερα.
Κάποιος, βέβαια, θα αναρωτηθεί: Είναι αυτό εφικτό; Θεωρώ ότι δεν είναι ουτοπία. Αν υλοποιήσουμε το ευρωομόλογο, που είναι μια λύση για εμάς, για τη Γερμανία θα έχει μικρότερο κόστος απ’ όλα τα προγράμματα που εφαρμόζονται σήμερα, για την υποτιθέμενη διάσωση του Νότου. Άρα στην πορεία μπορεί να υπάρξει ένας νέος συμβιβασμός Βορρά- Νότου. Το κρίσιμο ζήτημα είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλάζοντας το καθεστώς της, να δημιουργήσει χρήμα μη πληθωριστικό, δεσμευμένο αποκλειστικά σε αναπτυξιακά ομόλογα (δίκτυα, υποδομές, καινοτομία, ανακεφαλοποίηση των τραπεζών), με τέτοιο τρόπο, όμως, που δεν θα πανικοβάλλει του Γερμανούς, οι οποίοι έχουν ένα υστερικό- θρησκευτικό φόβο με τον πληθωρισμό.
Μετά τις εκλογές στη Γερμανία, πρέπει να επιλεγεί η στιγμή που θα επανατοποθετήσει κανείς τα ζητήματα στην Ευρωζώνη. Αν μια μεγάλη χώρα του Νότου δείξει ότι αντιστέκεται στη σημερινή κατάσταση, είναι πολύ πιθανό να σπάσει και η ακαμψία των Γερμανών. Θέλει υπομονή και όχι τυφλές μονομερείς ρήξεις. Πρέπει να ξέρουμε τα όρια που έχουμε σε ένα σύστημα απόλυτης αλληλοεξάρτησης και πολυπλοκότητας, όπως είναι η Ευρωζώνη. Διαφορετικά, αν δεν γίνουν κάποιες τομές, είναι αμφίβολη η ύπαρξη της Ευρωζώνης τα επόμενα χρόνια.
  Θα παραμείνετε ανεξάρτητος βουλευτής και στο μέλλον;
Είμαι ανεξάρτητος και θα παραμείνω δεσμευμένος στην ιδέα του διπλού μετασχηματισμού στο χώρο της Αριστεράς. Σ’ αυτόν της κεντροαριστεράς, που αυτή τη στιγμή είναι σε μια φάση αποσύνθεσης, αλλά και στον πόλο τον πιο ριζοσπαστικό, που εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με ενδιαφέρουν και οι δύο πόλοι να μετασχηματιστούν. Αυτό θα είναι το καλύτερο. Όσο και να το κάνεις είμαι αρκετά παλιός ώστε να ανήκω στην ιδέα της σύγκλησης των διαφορετικών ρευμάτων. Για το ΚΚΕ πιστεύω ότι παρατράβηξε η ιδέα του σκαντζόχοιρου. Όταν κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, αυτή η τακτική ήταν μια αμυντική στάση να βγάλεις αγκάθια. Πέρασαν όμως από τότε 25 χρόνια και είναι αδικαιολόγητη αυτή η περιχαράκωση. Οδηγεί σ’ έναν μαρασμό κι αυτό δεν είναι καλό.
  Σαν βουλευτής κοιμάστε ήσυχος; Αισθάνεστε μήπως άσχημα απέναντι στον ελληνικό λαό;
Προσωπικά πιστεύω ότι έκανα το καθήκον μου. Φώναζα έγκαιρα αν και ολομόναχος, κάθε φορά με ένα βιβλίο, ότι έρχεται η κρίση. Έψαχνα την αλήθεια. Από κει και πέρα, όμως, δεν κοιμάμαι καθόλου. Δεν έχω ύπνο. Ζυγίζω από δω, ψάχνω από κεί, δεν βρίσκω απαντήσεις. Δεν ξέρουμε πώς θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Όσο κι αν εμβαθύνω, αρκεί μια απλή αλλαγή για να έρθει πολιτικός σεισμός. Εξαντλήσαμε τα όρια αντοχής μας στην ύφεση και στην ανεργία. Δεν έχει γίνει το ίδιο και στον ισχυρό Βορρά.

*** Την Παρασκευή η απόφαση της μεγάλης δίκης για τη διπλή δολοφονία!  :
  Μία από τις μεγαλύτερες δίκες των τελευταίων δεκαετιών ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, με το δικαστήριο να αποσύρεται σε διάσκεψη για την τύχη των 16 κατηγορουμένων, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διάπραξης δύο ανθρωποκτονιών, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και του εκβιασμού.
Η αποδεικτική διαδικασία  ολοκληρώθηκε με την αγόρευση και των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης, ενώ λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα το δικαστήριο διέκοψε. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου και χθες ήταν η 9η συνεδρίαση, ενώ η απόφαση θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκη από τη σημερινή ημέρα της Δίκης, στο αυριανό φύλλο του "Θάρρους"

*** Το απόλυτο χάος στο κέντρο της Καλαμάτας  :
 
  Κομμένο στα δύο είναι αυτή την στιγμή το κέντρο της Καλαμάτας, αφού στην οδό Κροντήρη γίνονται έργα (κατασκευή διαβάσεων)  και είναι κλειστή, έτσι κάποιος που βρίσκεται στην οδό Νέδοντος και θέλει να μπει στο κέντρο της πόλης αναγκαστικά θα στρίψει προς την Αρτέμιδος.
Εκεί με τα νέα φανάρια που έχουν τοποθετηθεί επικρατούν «ουρές Αθήνας» και οι κόρνες έχουν πάρει φωτιά.
Προσοχή και υπομονή λοιπόν και καλύτερα να αποφύγετε για τρείς μέρες  σαν σκέψη την οδό Αριστομένους με το αυτοκίνητο.

***  Κόντρα Α. Γουρδέα- Α. Κατσά  :
  Συνέχεια στην κόντρα Δήμου Καλαμάτας και επίτιμου προέδρου του θεατρικού σχήματος «Θεατρική Διαδρομή», Αντώνη Κατσά, δόθηκε χθες στο γραφείο του Ανδρέα Γουρδέα, εκπροσώπου του Δήμου στο Πνευματικό Κέντρο.
Αφορμή, αφενός, οι οικονομικές αξιώσεις της κόρης του αείμνηστου συγγραφέα από το ανέβασμα του έργου «Μαντάμ Σουσού» (λες και έχει κέρδη το θεατρικό σχήμα) και, αφετέρου, η επιθετική συμπεριφορά του κ. Κατσά, όταν διάβασε τις οικονομικές υποχρεώσεις του σχήματος απέναντι στο Πνευματικό Κέντρο.
Εκείνο που θα παρατηρήσουμε είναι ότι τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα βάζουν κι από την τσέπη τους χρήματα για το ανέβασμα των έργων. Από την άλλη, ειρήνη υμίν, γιατί η τέχνη προάγει τον πολιτισμό, ειδικά σε καιρούς δύσκολους όπως οι σημερινοί.
Όσο για την κα Ψαθά, θα είχε κάθε λόγο να ζητήσει χρήματα, αν το σχήμα είχε κέρδη από τις παραστάσεις που ανεβάζει. Αντίθετα, μέσω αυτών οι νεοέλληνες έχουν την τύχη να μάθουν ποιος ήταν ο μεγάλος αυτός συγγραφέας.
   
*** Η Οικονομική Επιτροπή συζητά σήμερα για το δεκατιανό στους μαθητές  :
 Το ποσό των 7.915 ευρώ με ΦΠΑ έχει υπολογιστεί να διατεθεί για τη χορήγηση δεκατιανού (σάντουιτς) σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμάτας.
Το δεκατιανό θα χορηγείται σε 120 άτομα ημερησίως, πέντε ημέρες την εβδομάδα, εκτός εορτών και διακοπών. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, θα πρέπει να αποτελείται από φρέσκο ψωμί ημέρας, τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα ή λαχανικά και λάδι.
Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί σήμερα, στη συνεδρίαση  της Οικονομικής Επιτροπής, που καλείται να εγκρίνει τις τεχνικές προδιαγραφές και να καταρτίσει τους όρους της διακήρυξης του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού.
 
*** Σαν σήμερα ...στις 16 Απριλίου      
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
Η συγκροτηθείσα την παρελθούσαν Κυριακήν πρώτη Γενική Συνέλευσις των Μετόχων εις το ενταύθα Κατάστημα της Τραπέζης Καλαμών εχαιρετίσθη μετ’ ιδιαιτέρας υπερηφανείας υπό των κατοίκων της πόλεως, δια τας καταπληκτικάς αληθώς προόδους του ιδίου αυτής πιστωτικού ιδρύματος υπέρ του οποίου δεν έπαυσε ουδ’ επί στιγμήν εκδηλούσα την πλήρη αφοσίωσίν της, δια την σταδιοδρομίαν του, ήτις εγγυάται την πλήρη ευδοκίμησιν του τοπικού τούτου ιδρύματος το οποίον εν τη δράσει του ουκ ολίγον συνέβαλεν εις την πρόοδον του τοπικού μας εμπορίου.
  -ΑΘΡΟΑ, αθροοτάτη και εις την πόλιν μας η εγγραφή εις το Εθνικόν Δάνειον από της προχθές. Φαίνεται εκ των πανταχόθεν της Ελλάδος διαβιβαζομένων ειδήσεων, ότι το εσωτερικόν δάνειον θέλει καλυφθή οκτάκις και πλέον ίσως. Τοιαύται είναι αι αντιλήψεις όλων σχεδόν.
  -ΑΙ εκ της χαλάζης καταστροφαί όπου αύτη διήλθεν υπήρξαν τεράστιαι. Ένα ωραίον κτήμα εκ σταφιδαμπέλου εις θέσιν «Μπουρνιά, ανήκον εις τον Π. Χαρίτον κατεστράφη πρόρριζα προκαλούν την φρίκην των διερχομένων. Παν συννέφιασμα αποτελεί τον μεγαλύτερον φόβον δια τους δυστυχείς κτηματίας.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"

Γεγονότα
1178 π.Χ: Ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα των αστρονόμων Μπαϊκούζη και Μαγκνάσκο.
73: Το εβραϊκό οχυρό Μασάντα καταλαμβάνεται από τους Ρωμαίους, έπειτα από πολιορκία μηνών. Για να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων, οι υπερασπιστές του σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, καθώς η αυτοκτονία απαγορεύεται από την Ιουδαϊκή θρησκεία. Μόνο δύο γυναίκες από τους 938 υπερασπιστές του φρουρίου διασώζονται.
1821: Ο πλοίαρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος Σκλάβος από την Κεφαλλονιά περισυλλέγει στη θαλάσσια περιοχή της Κωνσταντινούπολης το σώμα του οικουμενικού πατριάρχη Γρηγορίου Ε', που απαγχονίστηκε με διαταγή του Σουλτάνου στις 10 Απριλίου 1821, ως αντίποινα για τον ξεσηκωμό των Ελλήνων.
1834: Αρχίζει η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα στο Ναύπλιο, με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά του βασιλιά Όθωνα.
1895
: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, με νικητή τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δηλιγιάννη. Ο εκσυγχρονιστής Χαρίλαος Τρικούπης ηττάται κατά κράτος (δεν εκλέγεται ούτε βουλευτής) και αποχωρεί από την πολιτική.
2010: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) καταθέτει αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης εναντίον της Goldman Sachs, κατηγορώντας την αμερικανική επενδυτική τράπεζα για απάτη και ανάμειξη στη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση. Η «συμπαιγνία» της με ένα αντισταθμιστικό ταμείο (hedge fund) στη διαχείριση ενός σύνθετου επενδυτικού προϊόντος ζημίωσε τους επενδυτές κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η προσφυγή εναντίον της Goldman Sachs αποτελεί την πρώτη νομική δίωξη που σχετίζεται με την πρωτόγνωρη μεταπολεμική οικονομική κρίση στις ΗΠΑ.
Γεννήσεις
1838: Ερνέστ Σολβέ, βέλγος χημικός, βιομήχανος και κοινωνιολόγος, ο δημιουργός της ανθρακούχου σόδας. (Θαν. 26/5/1922)
1889: Τσάρλι Τσάπλιν, άγγλος ηθοποιός. (Σαρλό) (Θαν. 25/12/1977)
1907: Ζοζέφ Αρμάν Μπομπαρντιέ, καναδός εφευρέτης του snowmobile και επιχειρηματίας. Ίδρυσε την Bombardier, που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair και τα Learjet. (Θαν. 18/2/1964)
Θάνατοι
1988: Γεώργιος Μυλωνάς, αρχαιολόγος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Υπήρξε υποδειγματικός ανασκαφέας των Μυκηνών και του πρωτοελλαδικού νεκροταφείου του Αγίου Κοσμά Αττικής. (Γεν. 1898)
1996: Σταύρος Νιάρχος, εφοπλιστής και επιχειρηματίας, από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. (Γεν. 3/7/1909)
2008: Έντουαρντ Λόρεντζ, αμερικανός μετεωρολόγος, που ανέπτυξε τη «θεωρία του χάους» και εισήγαγε τον όρο «το σύνδρομο της πεταλούδας». (Γεν. 23/5/1917)  πηγή: www.sansimera.gr
 
***   Α . Σαμαράς «Οι θυσίες πιάνουν τόπο»   :
 Δηλώσεις έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.
«Πετύχαμε νέο κούρεμα, μείωση επιτοκίων, τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία, δίχως να χρεοκοπήσουμε, τώρα αρχίσαμε να αλλάζουμε τους όρους και θα χουμε μεγαλύτερες ελαφρύνσεις στο μέλλον.
Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Άλλες χώρες-μέλη αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη», ανέφερε κατά το διάγγελμά του ο κ. Σαμαράς.
Επίσης τόνισε ότι γίνεται αγώνας για προσέλκυση επενδύσεων. «Τα δύσκολα πέρασαν, οι θυσίες πιάνουν τόπο, η ψυχολογία αρχίζει να αλλάζει. Από τον Ιούνιο προβλέπονται εισπράξεις ρεκόρ από τον Τουρισμό. Η Ελλάδα θα είναι εξωστρεφής, ισχυρή, με προοπτική, δίνοντας ελπίδα στους νέους της».  zougla.gr

***  Δεν θα διώκονται ποινικά οφειλέτες του Δημοσίου έως 10.000 ευρώ :
 Ανάσα σε χιλιάδες μικροοφειλέτες του Δημοσίου που είναι αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις δίνει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι μεταξύ άλλων ο εντοπισμός των οφειλών που δεν μπορούν να εισπραχθούν, ώστε να πέσει το βάρος του εισπρακτικού μηχανισμού στους μεγαλοοφειλέτες.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει δύο βασικές παρεμβάσεις: θα προβλέπεται ότι δεν θα ασκείται ποινική δίωξη για οφειλές έως 10.000 ευρώ και θα χαρακτηρίζει ως μη εισπράξιμες αρχικές οφειλές έως 200 ευρώ, περιλαμβανομένων και των προσαυξήσεων.
Σήμερα για την υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο αρκεί η συνδρομή δύο προϋποθέσεων: αφενός τα βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη να υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, και αφετέρου να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των χρεών αυτών.
Στόχος του νομοσχεδίου είναι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός να επικεντρωθεί στις εισπράξιμες οφειλές και να μη διατίθενται ανθρώπινοι πόροι για την ανεύρεση εσόδων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν.
Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τη ρύθμιση που συμφωνήθηκε με την τρόικα και προβλέπει την εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο έως και σε 48 δόσεις.
Σημειώνεται πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις Εφορίες ανέρχονται πλέον στα 56 δισ. ευρώ, ενώ τα 14 δισ. ευρώ αυτών των χρεών έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους 15 μήνες. Είναι ενδεικτικό πως μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2013 δημιουργήθηκαν «νέα» χρέη της τάξεως των 1,3 δισ. ευρώ και αφορούν σε μεγάλο βαθμό φορολογουμένους που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.  Newsroom ΔΟΛ

*** Αλλοδαπός χούφτωνε μαθήτριες στο Ηράκλειο και τον πέταξαν απ' έξω!
** Χαμός το πρωί σε γνωστή καφετέρια του Ηρακλείου - Οι μαθήτριες ζήτησαν τη βοήθεια του ιδιοκτήτη...
Άναψαν τα αίματα το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου, σε γνωστό καφέ. Ένας αλλοδαπός άνδρας, ''έβαλε χέρι'' σε μαθήτριες που βρέθηκαν στο σημείο.
Αμέσως επικράτησε πανικός αφού οι κοπέλες άρχισαν να φωνάζουν έντρομες. Ο υπεύθυνος του καταστήματος έβγαλε έξω τον άνδρα, αλλά εκείνος συνέχισε να τις παρενοχλεί. Σύμφωνα με το flashnews.gr, αμέσως μετά πήγε στην πλατεία Ελευθερίας και ξεκίνησε να παρενοχλεί άλλες μαθήτριες οι οποίες είχαν κατεύθυνση προς το σχολείο τους.
 Τότε ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και δύο άνδρες της Πυροσβεστικής οι οποίοι ακινητοποίησαν τον άνδρα και τον παρέδωσαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν λίγα λεπτά μετά εκεί.

 ***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση :  
*** Μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση Ρυθμικής γυμναστικής αποχαιρέτισε η Καλαμάτα  :
* Με επιτυχία διεξήχθη στην Τέντα το περασμένο 3ήμερο (12-14/4)  το 21ο Διεθνές Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής που διοργάνωσαν η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας και ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας, ενώ παράλληλα διεξήχθησαν διασυλλογικοί αναπτυξιακοί αγώνες με τη συμμετοχή περίπου 120 κοριτσιών, από 20 συλλόγου. Η αυλαία έπεσε την Κυριακή με την τελετή λήξη και τις απονομές, με εκατοντάδες φιλάθλους να χειροκροτούν τις αθλήτριες και τις ομάδες στις προσπάθειές τους στους τελικούς των οργάνων, ενώ μέσα από τις ζωντανές μεταδόσεις της ΕΡΤ οι αγώνες και η μεσσηνιακή πρωτεύουσα «ταξίδεψαν» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Την παράσταση και τις καρδιές όλων έκλεψε η Βαρβάρα Φίλιου, η οποία ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο, συμμετέχοντας και στους τέσσερις τελικούς, ενώ εξίσου θετική ήταν η μόλις 16 ετών Κορίνα Αλευρογιάννη, στην πρώτη της διεθνή παρουσία στην κατηγορία των γυναικών -6η στο σύνθετο ατομικό και παρούσα στους τελικούς σε μπάλα-κορίνες (5η) και στεφάνι (8η).
Η Βαρβάρα Φίλιου κατέκτησε την 3η θέση στο σύνθετο ατομικό με 67,717 βαθμούς (στεφάνι: 16,417, μπάλα: 17,033, κορύνες: 17,633, κορδέλα: 16,633), τερματίζοντας πίσω από τις Ρωσίδες Γιάνα Κουντριάβτσεβα (69,467 β.) και Άννα Τρουμπνικόβα (68,300 β.), ενώ ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο μετά τους τελικούς των οργάνων, εξασφαλίζοντας χρυσό στην κορδέλα με 17,633 β., ασημένιο στην μπάλα με 17,500 β. και χάλκινο στις κορύνες με 16,600 β., ενώ στο στεφάνι ήταν 4η με 16,033 β..
Στο ανσάμπλ, που είχε περισσότερο χαρακτήρα επίδειξης, η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου γυναικεία ομάδα της Ρωσίας πήρε την πρωτιά με 16,300 στους τελικούς με 3 μπάλες-2 κορδέλες και στις 10 κορύνες και οι Νεάνιδες της Βουλγαρίας με 14,300 τη νίκη στα 5 στεφάνια, ενώ τη 2η θέση κατέλαβαν οι αντίστοιχες ομάδες της Πολωνίας.
  ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ
Κορδέλα
1 FILIOU Varvara GRE 17,633
2 KUDRYAVTSEVA Yana RUS 17,500
3 TRUBNIKOVA Anna RUS 16,867
  Στεφάνι
1 TRUBNIKOVA Anna RUS 17,633
2 KUDRYAVTSEVA Yana RUS 17,500
3 JEROGINA Karina EST 16,333
4 FILIOU Varvara GRE 16,033
5 ALEVROGIANNI Kyriaki GRE 15,833
  Κορύνες
1 KUDRYAVTSEVA Yana RUS 18,500
2 TRUBNIKOVA Anna RUS 18,300
3 FILIOU Varvara GRE 16,600
8 ALEVROGIANNI Kyriaki GRE 12,800
Μπάλα
1 KUDRYAVTSEVA Yana RUS 17,800
2 FILIOU Varvara GRE 17,500
3 TRUBNIKOVA Anna RUS 17,433
5 ALEVROGIANNI Kyriaki GRE 15,867

*** ΧΘΕΣ  γιά  την Β΄ εθνική στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο :
34η Αγωνιστική
14/04/2013 Καλλονή Καβάλα 2 - 1
14/04/2013 Παναιτωλικός Παναχαϊκή 4 - 3
14/04/2013 Ηρακλής Βύζας Μεγάρων 3 - 0
14/04/2013 Ολυμπιακός Βόλου Θρασύβουλος 3 - 1
14/04/2013 Πιερικός Φωκικός 3 - 1
14/04/2013 Ηρακλής Ψαχνών Καλλιθέα 0 - 0
14/04/2013 Εθνικός Γαζώρου Δόξα Δράμας 1 - 0
15/04/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Νίκη Βόλου 1 - 1
15/04/2013 Εργοτέλης Πανσερραϊκός 0 - 0
15/04/2013 Απόλλων Σμύρνης Λάρισα 4 - 2

***  Για  το  Φαϊναλ Φόρ του Λονδίνου  στο  Ευρωμπάσκετ :
 
16/04/2013 Μακάμπι Ρεάλ Μαδρίτης 57-69.-^
16/04/2013 Παναθηναϊκός Μπαρτσελόνα 65-63.-^
17/04/2013 Αναντολού Εφές Ολυμπιακός -
17/04/2013 Κάχα Λαμποράλ ΤΣΣΚΑ Μόσχας -
18/04/2013 Παναθηναϊκός Μπαρτσελόνα -
 
 
*** Αθλητικά  μέσα  από  Βίντεο Σ/Κ 13 καί 14 Απρίλη 2013 :
 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ  1-1 φάσεις –γκόλ : http://youtu.be/NZPqCEHIQQE ,
 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 1-1 Αλαφούζος: http://youtu.be/0gA0NRXCZ68  ,
ΟΦΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2 :  http://youtu.be/o8kLLY8rI4Q ,
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΠΑΟΚ 0-1 : http://youtu.be/oPA9ZjvR360 ,
ΠΑΣ -ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 : http://youtu.be/h3IfuzkiYMs ,
ΑΕΚ -ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  0-1  διακοπή : http://youtu.be/bfdNMfFcQUw ,
~* ΑΘΛΗΤΙΚΑ  ΔΡΩΜΜΕΝΑ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ 14  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013 :
ΑΕΚ -ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-1  επεισόδια -Τρ. Δέλλας : http://youtu.be/ZcRB9n1AhOo ,
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 1-1  δηλώσεις : http://youtu.be/3GRZvxWR5PI ,
ΟΣΦΠ - ΠΑΟ 1-1 γκόλ ΠΑΟ : http://youtu.be/G16yYHdGCRE ,
ΑΕΚ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-1 επεισόδια : http://youtu.be/bFHOGqikTPk ,
ΑΕΚ -ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-1 διακοπή : http://youtu.be/3vHFoJcepk4 ,
 
 
~* Ο 3ος   αγώνας  για το Φαιναλ -φόρ των 4σσάρων Που Προκρίνονται για το  Λονδίνο στο Ευρωμπάσκετ :
Τρίτη 16/4/2013 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  65-63 ,(38-29) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 20-10 , 38-29 ,50-51 ,65-63 .-
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι  : Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).-

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Ξανθόπουλος , Τσαρτσαρής , Σχορτσιανίτης , Διαμαντίδης , Μασιούλης ,Στέφαν Λάσμε , Ούκιτς , Τζέϊμς Γκίστ , Μπράμος , Μπάνκς , Γιαννούλης
ΡΕΑΛ : Nαβάρο , Σάδα , Τόμιτς , Λόρμπεκ , Ίνγκλες , Τζαουάϊ , Ουάλας , Γιασκεβίτσιους ,Αμπρίνες , Χουέρτας ,
 *** ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  - ΡΕΑΛ  Μανδρίτης       57-69 .- ^ 
*** Η  ΕΛΕΝΑ  ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΣΕ  ΝΕΟ  ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ :
Η Έλενα Παπαρίζου οπτικοποίησε το τραγούδι της «Πόσο Μ' Αρέσει»!Για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ η τραγουδίστρια έγινε ένα από τα κορίτσια ενός οίκου ανοχής και περιγράφει μία ημέρα από τη ζωή τους ακολουθώντας τις σκηνοθετικές οδηγίες του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη!Μάλιστα, στο εν λόγω βίντεο η Έλενα εμφανίζεται με αποκαλυπτικό κορμάκι και ημίγυμνους άνδρες με λευκά εσώρουχα στο πλευρό της!


Πηγή: http://www.gossip-tv.gr /

Διαβάστε περισσότερα: http://www.24-ores.com/2013/04/blog-post_6455.html#ixzz2QdWGRaB2


 
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html , Το αγιάζι τηςενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-

~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 05  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 07  Απριλίου   2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  08 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η  Εφημερίδα  της Δευτέρας 08  Απριλίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .-                              
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία  γιά  όλους  μας -Θέματα  Υγείας Τετάρτη  10  Απριλίου  2013  ,   ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ !!!!
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 12  Απριλίου  2013  Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά  Λακωνίας.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/13-2013.html , Άρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html  , Άρωμα  ενημέρωσης   Σαββατοκύριακου 13  και  14  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Ελεύθερες  θέσεις -απόψεις -απόψεις Δευτέρα  15 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης στην εφημερίδα 16 Απριλίου 2013 .-


 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2455    video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 850    video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      853    video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4158  Βίντεο ν Αναρτημένα .-







**Φωτογραφίες από το Άλμπουμ μας !!
 

**  ΒΙΝΤΕΟ  από βιντεοθήκη μας
γιά  σήμερα :

** ΜΕΣΣΗΝΗ διασκέδαση - από εθελοντές Μεσσήνης  τις  απόκριες 2013:
http://youtu.be/Ops8jXq73o0 ,


** Μεσσήνη  2013   διασκέδαση απόκριες :   http://youtu.be/Pzb9Z4NtqC8

*  Το αγιάζι της ενημέρωσης στην εφημερία 16 Απριλίου 2013 ,

 ~  Χαιρετισμοί στην Παναγία  μας   : http://youtu.be/V16wDjs_KTM ,

~ + π. Παντ. Κάρτσωνας ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
http://youtu.be/vjy2G9PT-UE



+ ΨΑΛΛΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΡΤΣΩΝΑΣ (ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ)




ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Εν πλω δυτικά του Όρους




ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΆΘΩΣ' ''ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ '



***

Δεν υπάρχουν σχόλια: