ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 14  Ιανουαρίου  2013  :

Το  ποντικάκι  μας  κοντά στην καθημερινότητα  της ενημέρωσης ! :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***  Πυροβολισμοί έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ   :
Νέα Δημοκρατία (c) ant1online
* Συναγερμό έχει προκαλέσει στις αστυνομικές αρχές και στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ που σημειώθηκε στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Στο γραφείο του πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα.-

***  Εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες στη Δραπετσώνα
Εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες στη Δραπετσώνα

*** Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πρώην Νομάρχης Κορίνθου καθώς και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης :

* Πλήθος πρώην νομαρχών, δημάρχων αλλά και περιφερειαρχών ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό. Τι ψάχνει το ΣΔΟΕ
 Λίστα, αυτή τη φορά από το ΣΔΟΕ, περιλαμβάνει δημάρχους, πρώην νομάρχες, περιφερειάρχες αλλά και σύμβουλους τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι τους ελέγχονται για αδικαιολόγητο πλουτισμό, όπως και φοροδιαφυγή.
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το "Έθνος της Κυριακής", ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των "πόθεν έσχες".
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων, βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.
 Συνολικά φαίνεται να έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ οι τραπεζικοί λογαριασμοί 600 τοπικών παραγόντων.
Τουλάχιστον 105 φαίνεται να είναι οι δήμαρχοι, νυν και πρώην, οι σύμβουλοι της Τ.Α. αλλά και πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες.
Από το "Έθνος" μαθαίνουμε πως έχουν βρεθεί μεγάλα ποσά σε δεκάδες αιρετούς, ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα αλλά και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.
Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά περίπτωση πρώην δημάρχου στην περιοχή της Φθιώτιδας ο οποίος έχει τραπεζικό λογαριασμό ύψους τριών εκατ. ευρώ και δη "ακάλυπτο" στην εφορία. Επιπλέον υπάρχει πρώην νομάρχης Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατ. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις δύο εκατ. ευρώ.
Πηγή του ΣΔΟΕ η οποία μίλησε στην εφημερίδα, σημειώνει πως τεκμηριωμένες υποθέσεις παίρνουν το δρόμο για τον εισαγγελέα ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις, ενώ γίνεται γνωστό πως στη συγκεκριμένη λίστα - κατάλογο υπάρχουν και δημοτικές επιχειρήσεις, επτά τον αριθμό, αλλά και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές.
 Συνολικά, τα ευρήματα παραπέμπουν σε πολύ μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό, ο οποίος έχει προέρθει ακόμα και από απευθείας αναθέσεις έργων, εικονικές εργολαβίες, υπερτιμολογήσεις έργων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, πλασματικά κέρδη από μεταβιβάσεις ακινήτων σε ιδιώτες και παράνομη διαχείριση εικονικών κονδυλίων.
 Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά ονόματα - πρόσωπα τα οποία είναι υπό τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, όπως αυτά γράφονται στο Έθνος της Κυριακής.
 Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Ταγαράς Νικόλαος, πρώην νομάρχης, Αντωνοπούλου Βασιλική, νομαρχιακή σύμβουλος στη Μεσσηνία, Νικολάου Κωνσταντίνος, πρώην δήμαρχος Νέας Τίρυνθας, Μαχειμαράκης Γεώργιος, πρώην νομάρχης Κέρκυρας, Γάσπαρος Διονύσιος, πρώην νομάρχης Ζακύνθου, Αρκουδάρης Αριστείδης, πρώην νομάρχης Αττικής, Δρίκος Γεώργιος, δήμαρχος Μάνδρας, Φασούλας Παναγιώτης, πρώην δήμαρχος, Πατούλης Γεώργιος, δήμαρχος Αμαρουσίου, Κουράκης Ιωάννης, δήμαρχος Ηρακλείου και πολλοί πολλοί άλλοι. -   πηγή:news247.gr  .-

***  Κυπαρισσία: Απέκλεισαν την Εφορία για να μη μεταφερθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας!




























    
* Από τις 7 το πρωί, ο πρόεδρος και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, μαζί με εκπροσώπους επαγγελματικών συλλόγων και κοινωνικών οργανώσεων και πολίτες, απέκλεισαν την είσοδο της Εφορίας Κυπαρισσίας, βάζοντας αλυσίδες, για να μη μεταφερθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας. Γύρω στις 8.45πμ έφτασε στο σημείο συνεργείο ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη μεταφορά και μετεγκατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τη Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας. Όταν είδαν τους συγκεντρωθέντες και αφού είχαν μαζί τους ολιγόλεπτη συνομιλία, οι άνθρωποι του συνεργείου, αποχώρησαν χωρίς να προκληθεί ένταση και δίχως να γίνει το παραμικρό επεισόδιο.
 Ο εμπορικός κόσμος της Κυπαρισσίας και πολίτες της ευρύτερης περιοχής, διαμαρτύρονται για το «λουκέτο» στην Εφορία και δηλώνουν την απόφασή τους να κρατήσουν αποκλεισμένη την Εφορία και τις επόμενες μέρες - όσο χρειαστεί - ώστε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να κατανοήσουν το δίκαιο αίτημα του αγώνα τους για παραμονή σε λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας, να αντιληφθούν την αδικία τους σε βάρος της Τριφυλίας, να καταλάβουν πως με το «λουκέτο» προκαλείται τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και να πάρουν νέα απόφαση για αναστολή του «λουκέτου» και εξαίρεσή της από την κατάργηση.
 Σε συζητήσεις τους οι συγκεντρωθέντες, με αγανάκτηση και οργή, εξαπέλυσαν βολές στην Κυβέρνηση, τους βουλευτές, το δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, ενώ στρέφονταν ακόμη και κατά του ίδιου του Μεσσήνιου Πρωθυπουργού και των συνεργατών του γραφείου του. Όπως λένε, βουλευτές, δήμαρχος και Πρωθυπουργικό γραφείο δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον εδώ και τόσο καιρό που ήταν γνωστό το «λουκέτο» και δεν έκαναν παρεμβάσεις για να μη μπει το «λουκέτο» στην Εφορία, το οποίο μοιρολατρικά είχαν αποδεχτεί και στο οποίο είχαν συνηγορήσει, αφού δεν αντιδρούσαν, αλλά τις τελευταίες μέρες, από την κινητοποίηση του εμπορικούς συλλόγου με την κατάληψη της Παρασκευής και την οργισμένη αντίδραση του κόσμου, ο δήμαρχος και οι βουλευτές κάνουν - πολύ αργοπορημένα - δηλώσεις και επαφές για να μη μπει «λουκέτο», το οποίο ήδη από την Παρασκευή μπήκε και για το οποίο γνώριζαν από πέρυσι, ενώ από τις 19 Οκτωβρίου είχε δημοσιευθεί και στο ΦΕΚ η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας.- Ηλίας Γιαννακόπουλος .

***  Μουσική βραδιά αφιέρωμα στο Μάνο Ξυδούς   (χθές)  στην Καλαμάτα :
*  Με αφιέρωμα στον "θρύλο" της Ελληνικής ροκ σκηνής Μάνο Ξυδούς ανοίγει ο κύκλος των αφιερωμάτων σε έλληνες στιχουργούς για το 2013 ...βραδιές που διοργανώνει το "Θάρρος" στον χώρο της "Αίγλης" από τον περασμένο Νοέμβριο.
Η μουσική βραδιά θα ξεκινήσεις στις 21:30 απόψε το βράδυ στην "Αίγλη" (Ναυαρίου 41,τηλ 2721097977) και τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι: Ηρώ Κωνσταντοπούλου(τραγούδι), Γιώργος Χόχωλης(κιθάρα-τραγούδι),Ηλίας Σαμαρτζής(κιθάρα-τραγούδι), Γιώργος Τιτόπουλος(μπάσο), Γιώργος Γεωργαντάς(ντραμς) .-
*  Σχετικό  Βίντεο :  http://youtu.be/MMFLBzBfIag  ,


 ~** ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ που ψηφίστηκε .... 2013  :
Δείτε το Βίντεο :
http://youtu.be/mML48buFLcs  , !!!!!!

*** Η Μαρία Κρασοπούλου μιλά στο «Θάρρος» TV  :

Σχετικό  Βίντεο  ακολουθεί : http://youtu.be/D1TamBdJ_h4  ,

 
http://youtu.be/9yGwUQ3GMWg  .



*** Ο πρόεδρος της Αβίας στο «Θάρρος»: Η Καλαμάτα μας εξυπηρετεί πιο πολύ από την Καρδαμύλη :

* «Δε θα κρίνω την απόφαση του Δ.Σ. Δυτικής Μάνης»
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
«Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται όπως θέλει. Δε θα κρίνω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μαζί με το σύμβουλο Βασίλη Κοζομπόλη ήμασταν, άλλωστε, οι μοναδικοί που ψηφίσαμε να συνενωθεί η Τοπική Κοινότητα Αβίας με το Δήμο Καλαμάτας», είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της Κοινότητας, Ευάγγελος Αβράμης, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δυτικής Μάνης που απέρριψε το αίτημα συνένωσης της Κοινότητας με το Δήμο Καλαμάτας.
Όπως ανέφερε, «μπορώ να μιλήσω για τους ντόπιους, για παράδειγμα τους Κιτριώτες. Τι όφελος έχουν να μείνει η Αβία εκεί που είναι και να μη συνενωθεί με την Καλαμάτα; Άλλωστε, ακόμη και τα καταστήματά τους με Καλαματιανούς δουλεύουν κι όχι με Καρδαμυλαίους και η προσπέλαση σε αυτά γίνεται από τον ίδιο δρόμο. Είναι γνωστό πως, αν καταστραφεί ο παραλιακός δρόμος, οι Κιτριές αποκόπτονται».
Διευκρίνισε δε πως το αίτημα συνένωσης με την Καλαμάτα δεν αφορά στη Δημοτική Ενότητα Αβίας, αλλά μόνο την Κοινότητα Αβίας και τους κατοίκους των οικισμών Αρχοντικού, Παλιόχωρας, Ακρογιαλίου και Μεγάλης Μαντίνειας.

 Τρεις φορές το αίτημα
Όπως είπε, είναι ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί τρεις φορές: όταν η Καλαμάτα «πήρε» τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, απαρτίζοντας το τότε Συμβούλιο Περιοχής, ο ίδιος, ως μέλος της Κοινότητας Αβίας πήγε στον υπουργό Εσωτερικών Στ. Μπένο με σχετικό υπόμνημα, ζητώντας να ενταχθεί και η Αβία στο Δήμο Καλαμάτας. «Η προσπάθεια αυτή δεν καρποφόρησε, επειδή, όπως προέκυψε, αν γινόταν, δε θα υπήρχε στη συνέχεια ο Δήμος Αβίας», είπε χαρακτηριστικά.
Η δεύτερη ήταν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Επίσης,
«τότε είχε ζητηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ενταχθούμε στην Καλαμάτα. Και τότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι, μου είπαν, και ότι το θέμα θα συζητηθεί στην πορεία, όπως κι έγινε.
Τώρα, είναι η τρίτη φορά. Είχαμε συγκεντρώσει υπογραφές από τότε με τον “Καλλικράτη”, για να πάμε στην Καλαμάτα, αλλά με βάση το νόμο 3852/10, άρθρο 283 παράγραφος 5, κάναμε τη νέα μας ενέργεια και στείλαμε σε όλους τους φορείς το αίτημά μας».

 Γιατί η συνένωση;
«Υπάρχει αξιοσημείωτη επιμονή να συνενωθείτε με την Καλαμάτα. Πού οφείλεται», είναι η ερώτησή μας και η απάντηση, αν μη τι άλλο, καταιγιστική:
«Είμαστε όμοροι με την Καλαμάτα, αφού με τη Μικρή Μαντίνεια μάς χωρίζει μόνο ένας δρόμος πλάτους 4 μέτρων, εκεί που είναι ο ελαιουργικός συνεταιρισμός με το όνομα Μικρής Μαντίνειας και Αβίας.
Οι κάτοικοι δουλεύουν κυρίως στην Καλαμάτα, όπως και πολλοί Καλαματιανοί μένουν στην Αβία, είτε μόνιμα είτε περιστασιακά Εξάλλου, η Καλαμάτα είναι πιο κοντά σε σχέση με την Καρδαμύλη, αν χρειαστεί να εξυπηρετηθεί κάποιος.
Συν τοις άλλοις, η Καλαμάτα είναι ένας μεγάλος Δήμος και πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να αξιοποιήσει την Κοινότητά μας, όπως έκανε και με τη Μικρή Μαντίνεια.
Επίσης, έχουμε ωραία φυσική ομορφιά που παραμένει ανεκμετάλλευτη, όπως η παραλία της Σάντοβας, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με την οριοθέτηση του ρέματος. Πρόκειται για ενέργειες από τις οποίες μπορούν να προκύψουν θέσεις στάθμευσης, που θα διευκολύνουν την αύξηση των επισκεπτών, γιατί, όπως είναι σήμερα η κατάσταση, το λεωφορείο δεν μπορεί να περάσει από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα.
Είχα ζητήσει στο παρελθόν μερικά καλαθάκια για τα σκουπίδια στην πλαζ, ουδέποτε υλοποιήθηκε το αίτημα. Πρόκειται για μια πλαζ πολυσύχναστη, στην οποία προβλέπεται και ναυαγοσώστης, ο πύργος του οποίου δεν έχει τοποθετηθεί στη σωστή θέση και είναι εγκαταλελειμμένος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει σωστή εποπτεία του χώρου, παρά τα παράπονα που έχω διατυπώσει εγγράφως.
Εκτός αυτών, έχουμε και αρκετά κοινά με την Καλαμάτα. Ο σύνδεσμος ύδρευσης, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, συνδέεται με το βιολογικό της Καλαμάτας, άσχετα αν δεν έχει γίνει πράξη λόγω του ότι δεν έχει κατασκευαστεί το εσωτερικό δίκτυο, ενώ υπάρχει κι έτοιμη μελέτη».

 Δρόμος προς Κιτριές
Ρωτήσαμε για την κακή κατάσταση του δρόμου έως τις Κιτριές και απάντησε πως είναι προβληματικός εδώ και χρόνια. Πρόκειται για κατάσταση που χειροτερεύει, στο πλαίσιο της προσπάθειας επισκευής των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης χωρίς να ακολουθεί αποκατάσταση. «Τουλάχιστον η Καλαμάτα ρίχνει και λίγη πίσσα», σημειώνει.

Προβλήματα υπάρχουν, όμως, και στο αντλιοστάσιο της Μεγάλης Μαντίνειας, που λειτουργεί πλέον με μόνο μία αντλία. Από το 2010 για το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 είχε προταθεί η αγορά μιας ακόμη αντλίας. Αν πάθει βλάβη η υφιστάμενη, θα μείνει ολόκληρη η περιοχή χωρίς νερό.
Άλλο ένα θέμα υπάρχει με τον υδραυλικό του Δήμου, «ο οποίος μπορεί να είναι σωστός στα καθήκοντά του, αλλά είναι μόνος του. Είναι και τόσο μεγάλο το αντικείμενο, που δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, επειδή πρέπει να καλύψει όλες τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Αβίας. Χρειάζεται άλλο ένα άτομο ή και κάποιο μηχάνημα, κάτι που δεν μπορεί να διαθέσει ο Δήμος. Σε αντίθεση, η ΔΕΥΑΚ έχει πλήρη συνεργεία που δεν έχουν αφήσει, για παράδειγμα, το καλοκαίρι τη Μικρή Μαντίνεια χωρίς νερό, ενώ εμείς μένουμε…».
Η συζήτηση επεκτείνεται σε άλλα θέματα, όπως στην ανάπλαση της Μεγάλης Μαντίνειας, που δεν έχει υλοποιηθεί και στο δρόμο Μαντίνεια – Κρίσκιο, που είναι ημιτελής, και με τα χρήματα που προβλέπονται (12.000 ευρώ), δε θα γίνει κάτι.
Και το επιμύθιον του θέματος: «Δεν κατηγορούμε το Δήμο (Δυτικής Μάνης). Και να θέλει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί, επειδή δεν έχει τα μέσα και χρήματα. Αν είχε, άλλωστε, χρήματα, θα έπρεπε να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του σε όλους (αιρετούς, προσωπικό, έργα). Ο Δήμος δεν μπορεί να τα φέρει σε πέρας και για αυτό ζητάμε να πάμε στην Καλαμάτα, ένα αίτημα στο οποίο είμαστε ανυποχώρητοι».

Τέλη
Ο κ. Αβράμης σχολίασε και την αναφορά του δημοτικού συμβούλου Κ. Λαμπρινέα για θέσπιση τελών από το Δήμο Καλαμάτας: «Στη Μικρή Μαντίνεια δεν υπήρξε αύξηση με εξαίρεση την προσθήκη της αποχέτευσης, κάτι που θα γίνει και στη Μάνη, όταν τοποθετηθεί το δίκτυο. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι η Μάνη δε θα κάνει αυξήσεις; Ούτως ή άλλως, πάντως, αυξήθηκαν τα τέλη ύδρευσης με την προσθήκη ΦΠΑ στους λογαριασμούς του νερού».

Υπογραφές
Μοιραία, η συζήτηση έφτασε και στο θέμα των υπογραφών. «Πολύς ντόρος έγινε», παρατηρούμε κι απαντά: «Από τους 463 που υπέγραψαν, αφαιρέσαμε τις 15 υπογραφές που αφορούσαν νεκρούς και την περίπτωση του κ. Μάινα, για τις οποίες υπήρξε αμφισβήτηση. Εξηγήσαμε στο δήμαρχο, όταν αναφέρθηκε στους νεκρούς, πως είχαν υπογράψει οι ίδιοι, αλλά αποβίωσαν στην πορεία, προτού το όνειρό τους γίνει πραγματικότητα. Οι υπογραφές είναι αδιαμφισβήτητες. Ρωτήστε και τους συγγενείς τους, αλλά όπως και να έχει, τις αποσύραμε για να μην υπάρχει ψεγάδι. Όμως, αν χρειαστεί, θα μαζέψουμε κι άλλες».                                      

Αμφισβητείται το Τοπικό Συμβούλιο
Διατύπωσε παράπονα και για τα οικονομικά του Δήμου, λέγοντας πως εξαιτίας της συμμετοχής του στο Δ.Σ. του Συλλόγου Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων δέχεται συχνά ερωτήσεις από συναδέλφους του για την καταβολή των εξόδων μετακίνησης, κάτι που δίνει η Καλαμάτα, αλλά όχι και η Δυτική Μάνη, ενώ υπάρχουν τοπικοί σύμβουλοι που ζητούν να πληροφορηθούν από τον ίδιο αν θα πληρωθούν τα παραστατικά των συνεδριάσεων.
Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις αναφορές του δημάρχου Δημ. Γιαννημάρα, πως δεν προσκλήθηκε σε κάποια γενική συνέλευση των κατοίκων, προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις του: «Αυτά είναι απαράδεκτα και ειπώθηκαν για λόγους εντυπώσεων. Με τα λεγόμενά του για γενική συνέλευση αμφισβητείται η εγκυρότητα του Τοπικού Συμβουλίου, που εκλέχθηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου. Αν αυτό ισχύει, αμφισβητείται συνεπακόλουθα και το Δημοτικό Συμβούλιο και όποιο άλλο αιρετό όργανο». -

*** Χαλιλόπουλος: «Δεν κινδυνεύει η Μεσσηνία από τους τσιγγάνους» :

* ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟ «Θ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ι. ΧΑΛΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Δεν κινδυνεύει η Μεσσηνία από τους τσιγγάνους»
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε μια θλιβερή παράσταση κι έναν πόλεμο δηλώσεων στις περισσότερες περιοχές της Μεσσηνίας, με θέμα την παραβατικότητα των τσιγγάνων.
Πραγματικά γεγονότα, αλλά και χωρίς αποδείξεις κατηγορίες, έχουν στρέψει την κοινωνία εναντίον τους, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η κατάσταση να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί, δίχως, μάλιστα, από κάτω να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας.
Μια βόλτα στα περισσότερα χωριά και κωμοπόλεις της Μεσσηνίας αν κάνει κάποιος, θα βρει πολίτες με τα «όπλα στο χέρι», προκειμένου να προφυλάξουν την περιουσία τους.
 Οι περισσότεροι από εμάς, είτε από άγνοια είτε από οτιδήποτε άλλο, έχουμε βρει ήδη τη λύση. Αν στη Μεσσηνία υπήρχαν μονάδες ΕΚΑΜ ή δεκάδες περισσότεροι αστυνομικοί, η κατάσταση δε θα είχε ξεφύγει. Ποιος ξέρει, μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα.
 Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, γίνονται διάφορες «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις από την Αστυνομία, με σκοπό να ισορροπήσουν την κατάσταση και να κατευνάσουν τα πνεύματα. Ακόμα και από την πλευρά των τσιγγάνων υπάρχουν κάποιες πρωτοβουλίες, ενώ τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τσιγγάνων, Γιάννης Χαλιλόπουλος, με σκοπό να συναντηθεί με ομοφύλους του και να συζητήσει τα προβλήματα.
 Με τον κ. Χαλιλόπουλο συναντηθήκαμε προχθές, ώστε να ακούσουμε και τη δική του άποψη για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Η δική του γνώμη είναι διαφορετική:
 «Σκοπός της επίσκεψής μου είναι να πέσουν, κατ’ αρχήν, οι τόνοι της αντιπαράθεσης, αλλά και να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες για τους τσιγγάνους που θα σταματήσουν την παραβατική συμπεριφορά. Βέβαια, να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν μπορούμε να στοχοποιούμε μια ολόκληρη φυλή, επειδή κάποια μειοψηφία παραβαίνει το νόμο.
Ούτε όλοι οι τσιγγάνοι είναι κλέφτες ούτε και οι υπόλοιποι Έλληνες που διαπράττουν διάφορα αδικήματα. Σε κάθε περίπτωση και στη Μεσσηνία υπάρχουν προβλήματα. Όμως, κάποιοι τα “φουσκώνουν” περισσότερο απ’ ό,τι είναι, για να “κρύψουν” άλλα ζητήματα.
Αυτό θεωρώ ότι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Δήμο Μεσσήνης, με τις διαφορές μεταξύ κάποιων οικογενειών. Έτσι, ο δήμαρχος της περιοχής “μηχανεύεται” την παραβατικότητα των τσιγγάνων, ζητά μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη, για να “κουκουλώσει” το άλλο πρόβλημα.
Από την άλλη πλευρά, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε πρόσφατα να διαλυθούν οι καταυλισμοί των τσιγγάνων. Δε μας είπε, όμως, συγκεκριμένα, πού θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Στη θάλασσα; Δεν έχουμε σκοπό να πυροδοτήσουμε περισσότερο την κατάσταση. Το αντίθετο. Σκοπός μας είναι να πέσουν οι τόνοι και η περιοχή να βρει και πάλι την ηρεμία της.
Δείτε τι έγινε στην τελευταία σύσκεψη στο Διοικητήριο, τις προηγούμενες ημέρες. Ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Β. Γεωργακόπουλος, παρουσιάζοντας κάποια επίσημα στοιχεία, τόνισε ότι το 2012 στη Μεσσηνία έγιναν 252 κλοπές. Δεν υποστήριξε, όμως, ότι όλες έγιναν από τσιγγάνους. Κάποιες έγιναν από ομόφυλούς μου, κάποιες από άλλους Έλληνες ή και λαθρομετανάστες. Το να στοχοποιούμε γι’ αυτή την κατάσταση μόνο τους τσιγγάνους, δεν είναι σωστό.
Το τελευταίο διάστημα, όμως, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε δυο – τρία περιστατικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή τη στιγμή έντονος ρατσισμός εναντίον των τσιγγάνων. Η Μεσσηνία δεν κινδυνεύει, όμως, από τη συγκεκριμένη ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε αποφασισμένοι να οργανωθούμε, με νόμιμο τρόπο βέβαια, ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.
Από εδώ και πέρα, οι τσιγγάνοι δε θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι για κανέναν. Ξέρετε, κάποιοι μου είπαν ότι πρέπει να σταματήσει η κατάσταση εδώ, να πάψουν οι προκλήσεις εναντίον των τσιγγάνων, γιατί ίσως και να βγει εκτός ελέγχου. Ξέρουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Έτσι, είδαμε πολύ θετικά την έκκληση του αστυνομικού διευθυντή να “πέσουν οι τόνοι”.
Παράλληλα, θα μεταφέρω τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό να βρούμε χρήματα και προγράμματα για τους τσιγγάνους της Μεσσηνίας.
Ξέρετε, η ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας έχει αναγνωρισθεί τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο. Υπάρχει πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων από ευρωπαϊκά όργανα.
Τελευταία, τον Ιούλιο του 2006, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κοινωνικά δικαιώματα αποφάνθηκε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραβιάζει το άρθρο 16 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (ΕΚΧ), καθώς υπάρχει έλλειψη στέγης για τους Ρομά και περιορίζεται το δικαίωμα τους για νομική προστασία.
Οι συχνές εξώσεις και οι κατεδαφίσεις καταυλισμών δεν μπορούν να αποτελέσουν τη λύση στο ζήτημα της παράνομης εγκατάστασης των Ρομά σε διάφορες περιοχές, όπου λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης δημιουργούνται εστίες εγκληματικότητας.
Τα ελληνικά δικαστήρια (π.χ. Ειρηνοδικείο Πάτρας) έχουν αποφανθεί (2005) ότι ακόμα και οι εξώσεις με πρωτόκολλα αποβολής δεν είναι σύννομες στο βαθμό που εκκρεμεί η παροχή εναλλακτικής, αξιοπρεπούς στέγης για τους Ρομά».

Στο σημείο αυτό πήρε το λόγο ο Γιώργος Καραχάλιος, από την περιοχή Ασπροχώματος. Η άποψή του για την κατάσταση στη Μεσσηνία είναι ότι τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στοχοποιούν πολύ εύκολα τους τσιγγάνους, χωρίς όμως να περιγράφουν τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις:
«Όλοι γνωρίζουμε τι έγινε στην Πιλαλίστρα, με τα ανήλικα παιδιά που κακοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όμως, σε άλλα πράγματα δόθηκε έμφαση. Υποστηρίζουν ότι η λύση θα δοθεί με την παρουσία μεγαλύτερου αριθμού αστυνομικών. Κι εμείς το θέλουμε αυτό. Όποιος παραβαίνει το νόμο, πρέπει να τιμωρείται. Είμαι Έλληνας πολίτης και με ενδιαφέρει στον τόπο μου να υπάρχει ηρεμία και τάξη.
Από την άλλη, δεν κρύβω την πραγματικότητα. Γι’ αυτό που συνέβη στο σπίτι της οικογένειας Δουρούμη, ντρέπομαι, θλίβομαι ειλικρινά. Πόνεσα. Εξάλλου, οι περισσότεροι έχουμε φάει ψωμί από την οικογένεια. Όμως, δεν είναι όλοι οι τσιγγάνοι που έκαναν αυτή την πράξη. Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε το γεγονός χωρίς άλλη κουβέντα.
Αν θέλει, όμως, η Πολιτεία, να αλλάξει η κατάσταση, πρέπει οι υπεύθυνοι να ψάξουν να βρουν την αιτία που γεννάει την παραβατικότητα. Δεν μπορεί οι τσιγγάνοι να μην μπορούν να βγάλουν μια άδεια πλανόδιου μικροπωλητή να δουλέψουν τίμια. Ζητάμε μια άδεια για τις λαϊκές αγορές. Δε μας τη δίνουν. Δε μας θέλουν να δουλέψουμε στα χωράφια.
Στο Κορυφάσιο, πριν έρθουν οι μετανάστες, δούλευαν περισσότερες από 500 οικογένειες τσιγγάνων. Δουλεύαμε στις ελιές, τιμούσαμε όσους μας έδιναν ψωμί και φαΐ, ένα μεροκάματο. Δεν υπήρχε ανάγκη, λοιπόν, να κλέψεις.
Η ίδια η κυβέρνηση μας έδωσε την άδεια να δουλέψουμε στην ανακύκλωση. Ξαφνικά ο νόμος άλλαξε και εμείς βρεθήκαμε στο κενό. Πώς θα θρέψει, λοιπόν, κάποιος τα παιδιά του; Αναγκαστικά θα γίνουμε παράνομοι. Πρέπει το κράτος, η Πολιτεία, να μας βοηθήσει. Αν μας αφήσουν στη μοίρα μας, τα πράγματα θα ξεφύγουν πολύ».

 Το λένε και οι ειδικοί επί του θέματος: Το αίτιο είναι αυτό που γεννά και παράγει το αποτέλεσμα. Οι συνθήκες μέσα στις οποίες διαβιούν σήμερα οι τσιγγάνοι στην Ελλάδα – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων– μπορούν να θεωρηθούν από μόνες τους ανομικές και παραβατικές.
 Η έλλειψη στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής, κατάλληλης στέγης, περιβαλλοντικής ένταξης της κατοικίας στον αστικό ή αγροτικό ιστό των τοπικών κοινωνιών, ομαλής πρόσβασης στα συστήματα παιδείας, υγείας και ασφάλισης και απόλαυσης του συνόλου των δικαιωμάτων που είναι συνυφασμένα με την ιδιότητα του πολίτη, στοιχειοθετεί τα κοινωνικά αίτια της ανομίας, τα οποία, σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και υφέρποντος ή έκδηλου ρατσισμού, παράγουν την εγκληματικότητα μέρους της κοινότητας των Ελλήνων τσιγγάνων.
 Όταν η ίδια η Πολιτεία δεν αποδίδει τα αστικοδημοτικά δικαιώματα σε όλους τους πολίτες και δεν εφαρμόζει πολιτικές προσαρμοσμένες στην ιδιαιτερότητα ορισμένων πληθυσμιακών ομάδων, τότε φέρει την ευθύνη για τα αποτελέσματα των προβλημάτων που η ίδια δεν έχει επιλύσει.
 Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από την ασφάλεια των δικαιωμάτων όλων των πολιτών εξαρτάται ουσιαστικά η ασφάλεια της κοινωνίας μας.

*** Marina Turka  
του Δημήτρη Γιατράκου
 Σύνορα ο καπιταλισμός δε γνωρίζει, ούτε και η βλακεία, που, ως γνωστόν, είναι αήττητη. Αλλά για να μη μιλάω με μότο και γρίφους, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής της σημερινής Τουρκίας, Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος ανήκει στο βαθύ κράτος, με προσωπική περιουσία 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αγόρασε μέσω της εταιρείας “D –Marin” το 51% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας “MedMarinas” του Ομίλου Κυριακούλη, η οποία διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, μέσω ενοικίασης από τo Δήμο Καλαμάτας, τη μαρίνα της πόλης για 24 χρόνια.
 Για να πάμε στην ουσία του πράγματος, πριν η μαρίνα πάρει τη σημερινή της μορφή ήταν προσφυγικός καταυλισμός Ελλήνων της Μικρασίας και κατά το ήμισυ παραμένει έτσι μέχρι και σήμερα. Με την τροπή που πάει να πάρει το πράγμα, αν εγκατασταθεί εκεί μεγαλοπρεπώς ο Σουλεϊμάν, αποτελεί ύβρι για την περιοχή και τους κατοίκους της και θα ανασύρει μνήμες της Μικρασιατικής καταστροφής. Οι σημερινοί απόγονοι της γενιάς εκείνης των προσφύγων κουβαλούν έντονα μέσα τους εκείνες τις διηγήσεις και τα ακούσματα των παππούδων τους. Δυτικοπαραλιώτης είμαι γέννημα-θρέμμα και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα πράγματα, χωρίς καμιά υπερβολή. Εκτός αυτού, την ίδια σημειολογία θα έχει και για την ιστορία της πόλης που πρώτη απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό.
Θα μπορούσα να γράψω το κείμενο σε άλλο ύφος και να διακωμωδήσω την κατάσταση, αλλά θεωρώ πως χρήζει άλλης αντιμετώπισης το θέμα. Ναι μεν ξεπουλάμε ως κράτος, αλλά όχι και στους Τούρκους. Εκεί, από πλευράς κυβέρνησης, όχι μόνο για τις μαρίνες, θα έπρεπε να υπάρχει κόκκινη γραμμή. Ανεξίτηλη.
Στο μεταξύ, ψεύτης να βγω, αν δεν αποτραπεί η εισβολή του Σουλεϊμάν στην Καλαμάτα, βλέπω εκείνα τα παιδιά με τα μαύρα ρούχα να κάνουν συχνά-πυκνά «ντου» στην περιοχή, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την τουριστική της κίνηση.
 Η εγκατάσταση εταιρείας τουρκικών συμφερόντων στη μαρίνα της Καλαμάτας θα είναι πώς λέμε οι Γερμανοί ξανάρχονται; Κάτι τέτοιο.-

*** Για να μαθαίνουμε και… να μην ελπίζουμε :
Του Δημήτρη Γιατράκου
 Έχουμε και λέμε. Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης για το 2012 δήλωσε 27.000 ευρώ παρά κάτι ψιλά. Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης, Γιάννης Αλαφούζος, πάνω-κάτω το ίδιο και ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος, ο φτωχότερος όλων, περίπου 18.000 χιλιάρικα. Σε ευρώ πάντα. Κι εγώ ο «κόπανος» έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα περί φορολογικού πατριωτισμού και άλλες τέτοιες μπούρδες. Τα στοιχεία προκύπτουν από βαρβάτη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού UNFOLLOW 13. Τα δηλωθέντα, λοιπόν, εισοδήματα των προαναφερθέντων επιχειρηματιών και πολλών άλλων, εικάζω και προσθέτω, είναι απολύτως νόμιμα. Όπως εξηγείται στο ρεπορτάζ, «τα κέρδη των εταιρειών δε διανέμονται όλα στους μετόχους. Αντιθέτως, μοιράζονται και φορολογούνται στην υψηλότερη κλίμακα μόνο τόσα όσα χρειάζονται για να καλυφθούν “τρύπες”. Έτσι, τα υπόλοιπα κέρδη υποτίθεται ότι παραμένουν στις εταιρείες, έχοντας γλιτώσει τη φορολόγηση μέχρι και την υψηλότερη κλίμακα, αλλά και τα κέρδη εταιρειών σε άλλες χώρες. Ο φόρος με το νόμο που ίσχυε μέχρι και το 2012 για κάποιον που δηλώνει πάνω από 100.000 ατομικό εισόδημα ήταν 45%. Οι ιδιοκτήτες των ΑΕ και των ΕΠΕ, για παράδειγμα, παίρνουν όσο μερίδιο χρειάζονται από τα κέρδη των όποιων εταιρειών τους με επιπλέον φορολογία 25%, για να καλύψουν το τεκμήριο διαβίωσης, και τα υπόλοιπα κέρδη τούς μένουν στο ταμείο της εταιρείας φορολογημένα με 20%. Νομίμως το κάνουν. Όπως νομίμως αφήνουν τα κέρδη τους στο ταμείο της εταιρείας τους φορολογημένα με 20%. Κι αν προκύψει και μία χρονιά εμφανίσουν ζημιές, τις καλύπτουν με τα κέρδη προηγουμένων ετών, τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί, γιατί «ξέχασαν» να μοιράσουν τα μερίδια». Μετά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, γίνεται αντιληπτό ότι η οικονομική ολιγαρχία εν Ελλάδι δεν κινδυνεύει από καμιά φορολογική μεταρρύθμιση, όπως π.χ. έκανε ο Ολάντ στη Γαλλία, που παίρνει το 75% των εισοδημάτων πάνω από ένα εκατομμύριο, όπως του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, προκειμένου να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη. Όσοι, επομένως, μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας, λένε έπεα πτερόεντα ή λόγια του αέρα. Εν κατακλείδι, αν δεν υπάρξει αλλαγή στη φορολόγηση των εταιρειών, εκεί δηλαδή που υπάρχει το χρήμα, όσοι κομάντος κι αν έρθουν από το εξωτερικό για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, θα κάνουν μια τρύπα στο νερό. Πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα την πληρώσουν, άντε και κάποιοι μικρομεσαίοι...

*** Σαν σήμερα ... στις 14 Ιανουαρίου :
Γεγονότα
 1690: O γερμανός οργανοποιός Γιόχαν Ντένερ από το Νυρεμβέργη κατασκευάζει το πρώτο κλαρινέτο.
1761: Η τρίτη μάχη του Πανιπάλ μεταξύ Ινδών και Αφγανών. Η νίκη των Αφγανών εξασθενίζει σημαντικά την Ινδία και καθιστά δυνατή την κατάληψή της από τους Βρετανούς αργότερα.
1822: Ο Δημήτριος Υψηλάντης και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κυριεύουν την Ακροκόρινθο.
1914: Ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει καινοτομίες στη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων της εταιρείας του. Ένα αυτοκίνητο χρειάζεται τώρα 93 λεπτά για να κατασκευασθεί από 12 ώρες προηγουμένως.
1915: Ο επιτελάρχης και μετέπειτα δικτάτωρ Ιωάννης Μεταξάς σε υπόμνημά του προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο με τίτλο «Μικρά Ασία: δυνατότητες διανομής» προβάλλει ισχυρές επιφυλάξεις σχετικά με ενδεχόμενη εκστρατεία στο μικρασιατικό έδαφος.
1959: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αθλητικής εφημερίδας «Ομάδα». Υπήρξε η πρώτη μικρού σχήματος εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα στην Ελλάδα. Σήμερα κυκλοφορεί ως ένθετο στην εφημερίδα «Τα Νέα».
 Γεννήσεις
 1861: Μεχμέτ ΣΤ’, τελευταίος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. (Θαν. 16/5/1926)
1896: Τζον Ντος Πάσος, αμερικανός συγγραφέας. (Μανχάταν Τράνσφερ, 42ος Παράλληλος) (Θαν. 28/9/1970)
1918: Δημήτρης Τσαφέντας, ελληνικής καταγωγής νοτιοαφρικανός, που το 1966 δολοφόνησε τον πρωθυπουργό του απαρτχάιντ Χέντρικ Φέρβερντ, επειδή οι αρχές του απαγόρευσαν να παντρευτεί μία μαύρη. (Θαν. 7/10/1999)
 Θάνατοι
 1742: Έντμουντ Χάλεϊ, βρετανός αστρονόμος και μαθηματικός, που υπολόγισε τη τροχιά ενός κομήτη και του έδωσε το όνομά του (Kομήτης του Χάλεϊ). (Γεν. 8/11/1656)
1898: Λιούις Κάρολ, φιλολογικό ψευδώνυμο του Τσαρλς Λούντβιτζ Ντόντγκσον, άγγλος συγγραφέας. (Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων) (Γεν. 27/1/1832)
1951: Γρηγόριος Ξενόπουλος, μυθιστοριογράφος, δημοσιογράφος και συγγραφέας θεατρικών έργων. (Γεν. 8/12/1867)  Πηγή: www.sansimera.gr  , εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας .-

ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
Γιά  την Σούπερ  Λίγκα 17η  αγωνιστική  :
ΚΕΡΚΥΡΑ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ    0-1 , (0-1) .- ^
Διαιτητής :Ζαχαριάδης ,
Τα γκόλ : 24΄ Περόνε ,
Κάρτες : Αλβάρες , Γιάντσης , Αγρίτης, Περόνε , Διαμαντόπουλος ,
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ : Οι ενδεκάδες:
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Έντερ, Βενέτης(Πετρούσης), Τσουμάνης, Ηλιάδης (Βασιλόγιαννης), Κρητικός, Λεόν, Αγρίτης, Γιάντσης , Τσοκάνης(Διαμαντόπουλος), .-
Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Ουσέρο (Φορμίκα), Αλβάρεζ, Ναβάρο, Ράγιος( Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (Φραγκουλάκης),Περόνε .-  


***  Γιά  την Α1  στο Ελληνικό Μπάσκετ : 12η  αγωνιστική ,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    87-79 , (46-29) .-^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης-Μητσόπουλος-Παντελίδης
Τα δεκάλεπτα: 26-15, 46-29, 70-56, 87-73
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 8, Άντιτς 2, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 9, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 6, Πάουελ 12, Πρίντεζης 16 (2), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 5 (1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 4, Πέιν 5 (1), Αθηναίου 7 (1), Κις 9 (3), Μίλμπουρν 9 (1), Αθανασούλας, Μπατής 3, Γιάνκοβιτς 22 (2), Καββαδάς 3, Παππάς, Ντραγκίσεβιτς, Μπούκερ 11.-

*** Οριστικά εκτός με Αλμπα ο Δημήτρης Διαμαντίδης :

* Χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη θα ταξιδέψει στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις απουσίας του ύστερα από το διάστρεμμα που υπέστη στον αγώνα με τη Μάλαγα.
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού υποβλήθηκε την Δευτέρα σε νέες εξετάσεις, που έδειξαν ότι δεν θα αγωνιστεί με την Άλμπα την Τετάρτη (16/1, 9μ.μ.), για την 4η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας.
Οι εντατικές του θεραπείες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να είναι πανέτοιμος στο παιχνίδι με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ στις 25 Ιανουαρίου.
Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν κανονικά την Δευτέρα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, καθώς η αποστολή για το Βερολίνο αναχωρεί την Τρίτη.

*** Πέθανε ξαφνικά ποδοσφαιριστής της Κ-17 του Αρη :
Σοκ στην οπικογένεια του Αρη, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο 16χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Άγγελος Τσιπούρας «έφυγε» ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας από τη ζωή. Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ, έχει ως εξής: «Γιατί Θεέ μου, γιατί… Θρήνος στον Άρη. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει. Ο Άγγελος Τσιπούρας «έφυγε» ξαφνικά σήμερα το πρωί. Ο 16χρονος αμυντικός της ομάδας Κ-17 του Αρη δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Γεννημένος την Πρωταπριλιά του 1996 ο Άγγελος σηκώθηκε σήμερα το πρωί να πάει στο σχολείο του, λιποθύμησε και «έφυγε» από κοντά μας… Το σοκ είναι χωρίς προηγούμενο για την οικογένεια του Άγγελου και για την οικογένεια του Άρη…».-

*** Η ΚΠΡ βγάζει εισιτήριο στον Σισέ για Αθήνα...  :

Ύστερα από την επικοινωνία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Τζιμπρίλ Σισέ όλα δείχνουν πως είναι στο χέρι της ΚΠΡ για δώσει τη συγκαταθεσή της ώστε ο Γάλλος επιθετικός να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τον Παναθηναϊκό. Η εβδομάδα που ξεκινά είναι η πλέον καθοριστική για το θέμα καθώς ο Σισέ αναμένεται να ζητήσει την αποδέσμευσή του από τους Λονδρέζους, στο ραντεβού που έχει προγραμματίσει με τη διοίκησή τους τη Δευτέρα (14/01).
Αν, ωστόσο, οι Άγγλοι θέσουν βέτο για μη αποδέσμευσή του και ζητήσουν να έρθει πρόταση αγοράς του, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τους «πράσινους». Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν είναι ωστόσο το πιο πιθανό, το πιθανότερο είναι οι διοικούντες την ΚΠΡ να δεχθούν να συζητήσουν για δανεισμό του Γάλλου.
Εν εξελίξει παραμένει και ο δεύτερος στόχος των «πρασίνων», ο Σωτήρης Κυργιάκος. Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση και τα χρήματα που θα δώσει η Βόλφσμπουργκ στον διεθνή άσο για να σπάσει από τώρα το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, αφού αν πάρει ένα σημαντικό ποσό, θα μιλήσει και με πιο λογική βάση με τους «πράσινους» για να φτάσει σε συμφωνία τουλάχιστον έως το καλοκαίρι.-

*** Και  ΜΠΕΣΑ  από Ίντερ θέλει  ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ :
Εν τω μεταξύ όπως αναφέρει η εφημερίδα Sportday, ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε επαφή με την Ίντερ για να κάνει δικό του τον Ντανιέλ Μπέσα.
Ο 20χρονος άσος, έχει μάλιστα σήμερα (14/01) γενέθλια, είναι Ιταλοβραζιλιάνος και προέρχεται από τις ακαδημίες της Ίντερ. Αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταλέντα της ηλικίας του, ενώ ηδη έχει αρχίσει να παίρνει θέση και σε αποστολές της πρώτης ομάδας, χωρίς να έχει κάνει ακόμα κάποια συμμετοχή.-ΕΊΔΩΜΕΝ .-

***Μεγάλο διπλό της Εράνης στην Τρίπολη - Ήττα για Πάμισο και Μελιγαλά
* Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα των Φιλιατρών μέσα στην Τρίπολη απέναντι στον ιστορικό Παναρκαδικό . Τα γκολ που χάρισαν τη νίκη στην Εράνη πέτυχαν οι Σπυρόπουλος και Αλεβίζος, ενώ μείωσε το σκορ για τους Αρκάδες ο Κυριακόπουλος.
 Αντίθετα δε τα κατάφεραν οι άλλοι 2 εκπρόσωποι του Μεσσηνιακού Ποδοσφαίρου στην Δ εθνική. Ο Εθνικός Μελιγαλά γνώρισε την ήττα μέσα στο Μελιγαλά από την πρωτοπόρο ομάδα του Πανόπουλου με 1-2 , ενώ ο Πάμισος Μεσσήνης έχασε με 1-0 από τον τοπικό Εθνικό στα Σαγέικα.
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Περιφερειακού πρωταθλήματος:
Εθνικός Μελιγαλά-ΠΦΟ Πανόπουλου 1-2.-^
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Ατρόμητος Λάππα 1-2
Εθνικός Σαγέικων-Πάμισος 1-0 .- ^
Διαγόρας Βραχνέικων-Αχαϊκή 3-0
Παναρκαδικός-Εράνη Φιλιατρών 1-2 .-^
 Η βαθμολογία
 1 Πανόπουλο 28
2 Ατρόμητος Λάππα 24
3 Παναρκαδικός 15
4 Εθνικός Σαγέικων 15
5 Εθνικός Μελιγαλά 12
6 Διαγόρας Βραχνέικων 11
7 Αχαϊκή 9
8 Εράνη Φιλιατρών 9
9 Πάμισος Μεσσήνης 7
10 Δόξα Μανωλάδας 6

***  Μεγάλη νίκη για την Καλαμάτα΄80 στο Λουτράκι :
* Μια πολύ σπουδαία νίκη πήρε σήμερα το συγκρότημα του Δημήτρη Αβδάλα μέσα στο Λουτράκι απέναντι στον τοπικό Ποσειδώνα με 74-83.
 Η Καλαματιανή ομάδα είχε σε μεγάλη μέρα τους Κάτσαρη , Κοντόπουλο,Πολιτόπουλο & Μπάκα και κάταφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα αλλά και να αποκτήσει πλεονέκτημα στην προσπάθεια που κάνει για να σωθεί στην Γ εθνική κατηγορία.
 Ποσειδώνας - Καλαμάτα ’80 74-83
Διαιτητές: Χρηστίδης Π. - Γιακείμη.
Τα δεκάλεπτα: 22-24, 36-49, 57-66, 74-83.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Μανωλιτσάκης): Κυρήκος 2, Κακαβάς 18 (1), Σωτηρίου 2, Κοντόπουλος 23 (5), Φωτητζόγλου 10, Σαρακατσάνης 2, Σακελλάρης 8, Πανούσης 9, Χριστοδούλου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ '80 (Αβδάλας): Φωτεινάκης 5 (1), Λυκούδης 3 (1), Κόνδρας, Κάτσαρης 15 (3), Μαλαφέκας 3, Βούλγαρης 7, Κοντόπουλος 17 (1), Πολιτόπουλος 16 (1), Μπάκας 17.
 Τα αποτελέσματα:
Ζάκυνθος - Νίκη Αμαρουσίου 65-67
Ποσειδώνας - Καλαμάτα 74-83
Κεραυνός Αιγίου - Πόλις Καλλιθέας 64-90
Εθνικός Πειραιώς - Χαλάνδρι 81-67
Αγρίνιο - Κρανίδι 77-47
Ολυμπιονίκης - Γαλάτσι 71-76
 Βαθμολογία (σε 10 αγώνες)
1. Πόλις Καλλιθέας 19
2. Εθνικός 18 8-2
3. Νίκη Αμαρουσίου 18
4. Γαλάτσι 17 7-3
5. Ζάκυνθος 16 6-4
6. Κεραυνός Αιγίου 15 5-5
7. Αγρίνιο 15 5-5
8. Καλαμάτα 1980 14 4-6
9. Χαλάνδρι 14 4-6
10. Κρανίδι 13 3-7
11. Ολυμπιονίκης 11 1-9
12. Ποσειδώνας Λουτρακίου 10 0-10

*** Τα αποτελέσματα των τοπικών αγώνων Ποδοσφαίρου του Σαββάτου 12/01  , Κυριακής 13/01/2013  καί .....Δευτέρας ...  :
 A΄  TOΠΙΚΗ ΕΠΣΜεσσηνίας : Σάββατο 12/01/2013 :
Α.Ο. Δώριο – Α.Ο. Μεθώνης: 2-1 .- ^
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 
 ΑΕ Αβίας – Απόλλων Πεταλιδίου: 0-2 .- ^
ΑΟ Διαβολιτσίου – Ασπρόχωμα: 0-2 .- ^
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων –Ολυμπιακός Καλαμάτας: 2-1 .-
Αστέρας Αρφαρών – Αίαντας Καλαμάτας: 0-1 .- ^
Απόλλων Καλαμάτας – Κυπαρισσία: 0-0 .- ^
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 
 Σπερχογεία – ΑΟ Φαραί: 0-1 .- ^
Α.Ο.Ομόνοια - Μεσσηνιακός Γ.Σ.  1-4 .- ^
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ :
Νέος Άρις – Αστέρας Βαλύρας: 1-2 .- ^
ΟλυμπιακόςΑνάληψης–ΑΟΣτενωσιάς: 4-2.-
ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα – Ηρακλής Καλαμάτας: 1-0 .-
ΑΟ Χατζή – Τσικλητήρας Πύλου: 1-5 .-^
Κεραυνός Καλαμάτας – Ατρόμητος Πλατέος: 1-2 .- ^
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Πατίστα: 0-0 .- ^
ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας – Νίκη Πλάτης: 2-1 .-^
Πανιώνιος Καλαμάτας – ΑΣ Μάνεσι: 3-1 .- ^
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Πανθουριακός: 0-2 .- ^
Δόξα Καλαμάτας – ΠΑΟ Καλλιθέας: 5-1 .- ^
Ακρίτας Κορώνης – Παπαφλέσσας Χώρας: 3-4 .- ^
Χανδριναϊκός – Μιλτιάδης: 2-0 .- ^
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 
 Αστέρας Μικρομάνης – Παναθηναϊκός Καλαμάτας: 1-0 .-^
 ΑΕ Λογάς – Θύελλα Χαρακοπιού: 3-1 .-^
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ :
Θησέας Καλαμάτας – ΑΕ Γαργαλιάνων: 1-0 .-^
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΟ Διοδίων: 2-0 .-^
Ερμής Καλαμάτας – Νέστωρ Πύλου: 3-3 .- ^
Α.Ο.Πανευαϊκός - Διαγόρας Κοπανακίου 0-3 .- α.α. .-^
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 
Θύελλα Παραλίας – Δημάκειος Ταϋγέτου: 1-1 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας – Πράσινα Πουλιά: 4-2 .- ^
ΑΠΣ Άρις – Ίκαρος Καλαμάτας: 1-1.- ^
ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Παραλίας: 2-0 .-
ΑΣ Αμφιθέας – ΑΟ Βέργας: 1-8 .- ^
ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης: 3-2 .-^
ΑΣ Δαναός – ΑΕ Αιθαίας: 2-4.- ^
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ :
Σάββατο 12/1
ΑΕΚ - Ξάνθη 1-0.-^
Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-1 .-^
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1 .- ^
Κυριακή 13/1
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-0 .- ^
ΟΦΗ - Αρης 2-0 .-^
Πανιώνιος - Βέροια 1-1 .-^
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 0-0 .- ^
Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης  0-1 .-^

*** ΣΤΗΝ 12η στροφή της Α1 στο Ελληνικό Μπάσκετ : Σάββατο 12--1
~ ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών 68-61.-^
~ ΚΑΟΔ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 80-83 .- ^
~ ΙΚΑΡΟΣ Καλλιθέας - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 85-78.- ^
~ ΚΑΒΑΛΑ -ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης 77-85 .-^
KYΡIAKH 13-01-2013 :
~ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 59-67 .- ^
~ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ -ΑΓΟΡ Ρεθύμνου 70-69 .- ^
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 87-73 .-^
***

*** AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2013   :
 
   
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html , Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 .-
~**  
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html ,, Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.- ~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html , Tο αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html , Δευτέρα 07 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/10-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 .-
~** 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013  .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/02-2013.html , Διαδρομές μέσα από Βίντεο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 .-  ~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιαανουαρίου 2013 .-
~**
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/12-13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιανουαρίου 2013 .-
  ~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/14-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 .-
***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-



***  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~ * * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html  , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html  , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html  , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html  , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html  , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html  , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html  ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
*** *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01  , =    2242 video.-
 ~ http://www.youtube.com/stamatios01  , =  580 video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , =        584 video.-
                                          ~*   ΣΥΝΟΛΟΝ : 3406 Βίντεο ν Αναρτημένα .-

***
~** Είναι όλα μαύρα P1040369.MP4 : http://youtu.be/SIazXbGIiRk  , ~** Τα ρεμπέτικα Νο 2 P1040370.MP4 : http://youtu.be/w5hCjGKHgyk  , ~** Καϊξής P1040362.MP4 : http://youtu.be/ZGP90ryyQrg  ,

** ΔΕΙΤΕ  καί  άλλα  Βίντεο -  τραγούδια  καί ..... :
~*** ARFARA KALAMATAS from fotografies 40342 :


http://youtu.be/xCxVRJ_ScNg  ,

~*** Arfara Messinias from foto 341 :

http://youtu.be/TwblkvQniMY  ,

~** Ο ΛΕΥΘΤΕΡΗΣ P1040359.MP4 :

http://youtu.be/fv3IWgXxPqI  ,

~** ΘΕΛΩ ΤΑ ΟΠΑ ΜΟΥ P1040361.MP4 :

http://youtu.be/oP-hyScEzuQ  ,

~** Είναι το στρώμα μου μονό P1040360.MP4 :

http://youtu.be/S6bW7CE7zwM  ,

~** Τραγούδια της Οθόνης P1040358.MP4 :

http://youtu.be/hiT6kXqzvpk  ,

~*** Tα ρεμπέτικα Νο 6 P1040371.MP4 :

http://youtu.be/F_idfQUyl3k  ,

~*** Τα ρεμπέτικα Νο 5 P1040372.MP4 :

http://youtu.be/zuNn7JKIDwE  ,

~*** Τα ρεμπέτικα Νο 4 P1040373.MP4 :Πριν τα χαράματα μονάχος

http://youtu.be/NOHAIUlP51I  ,

~*** Τα ρεμπέτικα Νο 3 P1040374.MP4 :Μη μου λες γιατί ξεχνάω

http://youtu.be/MOWWpHk26VQ  ,

~*** Οι βεργούλες P1040367.MP4 : ,

http://youtu.be/vIj3v8XkSjY  ,

~*** Ήσουνα ξυπόλητη 366 :

http://youtu.be/seGPD8JX7ko  ,

~*** Απόψε μ΄ εγκατέλειψες 365. :

http://youtu.be/9uKd9CLOG7E  ,

~*** Δε σε θέλω πιά 364 :

http://youtu.be/4jz1U5XulIc  ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: