ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,με κατοίκους εργατικούς , φιλόξενους , τίμιους και προοδευτικούς.-

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012

Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη 05  Ιουνίου  2012  :
Το  ποντικάκι  στην ενημέρωση :
~** «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>> Général De Gaulle

~** *O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-
 

  ~** "Οσο εσυ προσευχεσαι μ ολη σου την ψυχή για εκείνον που σε συκοφάντησε τόσο και ο Θεος πληροφορεί για την αθωοτητα σου οσους σκανδαλιστηκαν εξαιτίας της συκοφαντίας ....."
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
*** Πορεία συμβασιούχων πυροσβεστών στη Αθήνα :
* Σε πορεία στην Αθήνα θα κατέβουν την Τετάρτη, ένστολοι (με μάσκες και με πλήρη εξάρτηση) οι συμβασιούχοι πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα. Οι πυροσβέστες (πάνω από 5.000) απαιτούν άμεσα 6μηνη εργασία για τους 1.906 εποχικούς συναδέλφους τους.

 * Την περασμένη Τετάρτη, οι πυροσβέστες είχαν πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα, όπου υπογράφηκε ο φάκελος από το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο για 6μηνη εργασία των 1.908 ατόμων. "Απέμενε μόνο η έγκριση του ΣΤΕ για να ξεκινήσουν εργασία την 1η Ιουνίου. Τελικά έβγαλε απόφαση για 5μηνο και για 1.500 άτομα. Αυτό είναι απαράδεκτο" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας και Αρκαδίας.

*** Βελτίωση του δρόμου στη γέφυρα Λαγκούβαρδου :
* Βελτιώνεται ο δρόμος και η γέφυρα του Λαγκούβαρδου σε μήκος 293,59 μέτρων, στο δρόμο Φιλιατρά - Μάραθος, σ’ ένα πολύ επικίνδυνο σημείο που έχει χαρακτηριστεί φονικό S, με το έργο που ετοιμάζει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.  * Σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την οποία θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην επόμενη συνεδρίασή του, «η χάραξη ξεκινά μετά ακριβώς τη δεξιά καμπύλη στην κατεύθυνση από Φιλιατρά προς Μάραθο και καταλήγει μετά την ισόπεδη διασταύρωση προς παραλία Λαγκούβαρδου».
 ~ Στη μελέτη σημειώνεται, μεταξύ άλλων:
 * «Η τυπική διατομή που προτείνεται για το δρόμο, είναι η δίιχνη με συνολικό εύρος καταστρώματος τα 10,50 μέτρα. Η επιλογή της υψομετρικής χάραξης έγινε σε σχέση με το νέο τεχνικό του ρέματος του Λαγκούβαρδου, ώστε να είναι ομαλή η συναρμογή με την υπάρχουσα οδό και ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη ορατότητα για ασφαλή και ομαλή κυκλοφορία.
 * Στη θέση του ρέματος θα κατασκευαστεί κιβωτοειδής οχετός 6 Χ 3 μέτρα, συνολικού μήκους 29,80 μέτρων. Ο άξονας του οχετού σχηματίζει οξεία γωνία με τον άξονα της μελετώμενης οδού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται αρκετά το μήκος του τεχνικού.
 * Ολοι οι δρόμοι που συμβάλλουν στη μελετώμενη οδό αποκαθίστανται οριζοντιογραφικά και υψομετρικά. Για να επιτευχθεί γρήγορη απορροή των όμβριων υδάτων εφαρμόστηκε επίκληση οδοστρώματος σε ευθυγραμμία 2,50%.
 ~ Από την κατασκευή των νέων έργων θίγονται ελάχιστα οι όμορες ιδιοκτησίες».
 * Για τη σημερινή κατάσταση του δρόμου και της γέφυρας επισημαίνεται ότι: «Το υπάρχον τεχνικό είναι σχεδόν ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να μην παροχετεύονται τα νερά του Λαγκούβαρδου, αλλά να κατακλύζουν την επιφάνεια της κυκλοφορούμενης οδού. Στην περιοχή του ρέματος η οριζοντιογραφική και η υψομετρική χάραξη της οδού είναι κάκιστη και δυσχεραίνει πάρα πολύ την κυκλοφορία, αυξάνοντας αρκετά τα οδικά ατυχήματα». Γ.Σ. εφημερ΄'ιδα  "Ελευθερία" .- 2012 .

*** “Κουλιέρης Α.Ε. - Νavarino Foods": Τυποποίηση θαλασσινών και λαχανικών στην Καλαμάτα

*"Κανένας πελάτης δεν είναι μεγάλος για να τον εξυπηρετήσουμε και κανείς μικρός για να τον αγνοήσουμε". Αυτό είναι το μότο το επιχειρηματία Ηλία Κουλιέρη, ο οποίος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1986 από τη Θουρία από όπου κατάγεται. Σήμερα η εταιρεία "Κουλιέρης Α.Ε" τυποποιεί θαλασσινά και λαχανικά με την επωνυμία "Navarino Foods", ενώ ασχολείται και με την αντιπροσώπευση και εμπορία τροφίμων και άλλων καταναλωτικών ειδών σε συνεργασία με μεγαλύτερες εταιρείες.
 * Ο Ηλίας Κουλιέρης άνοιξε το δικό του σούπερ μάρκετ στη Θουρία παράλληλα με την αντιπροσώπευση διαφόρων καταναλωτικών προϊόντων. Το 1992 η εταιρεία μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην οδό Ψαρών και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα ξεκινώντας τη συνεργασία της με τη Friesland Hellas, εταιρεία παραγωγής των προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ. Η εξέλιξη ήταν γρήγορη και το 1996 η συνεργασία με την εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Ε., οδήγησε σε νέα μεταφορά στην οδό Τροίας 20 (πάροδος Αθηνών). Το 2001 η εταιρεία μεταφέρθηκε στις πρώτες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην οδό Αθηνών στο ύψος του Ασπροχώματος έκτασης 780 τ.μ. και ξεκίνησε τη συνεργασία με τις “Μινέρβα Α.Ε.”, “ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.” και “ΕΛΜΠΙΣΚΟ Α.Ε.”. Το 2005 η εταιρεία του Ηλία Κουλιέρη μετατρέπεται σε Α.Ε., ενώ το 2009 ολοκληρώνεται μέσω του αναπτυξιακού νόμου η επένδυση για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων 1.640 τ.μ. με ειδικούς χώρους κατάψυξης στη Βιομηχανική Περιοχή Καλαμάτας, όπου και μεταφέρθηκε όλη η δραστηριότητα. H κατασκευή των εγκαταστάσεων άγγιξε το 1,4 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους και από το ΕΣΠΑ. Από το 2010 η εταιρεία έλαβε όλες τις πιστοποιήσεις από την TUV Austria Hellas, ενώ από τον Ιούνιο του ίδιου έτους ξεκίνησε η τυποποίηση θαλασσινών προϊόντων με την επωνυμία "Θαλασσινά Navarino". Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει λανσάρει στην αγορά τα τυποποιημένα λαχανικά (αρακάς, φασολάκια, σπανάκι, αγκινάρες, μπάμιες κ.ά.) με την επωνυμία "Λαχανικά Navarino". Τα προϊόντα στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τη Μακεδονία, ενώ βασικό στόχο της εταιρείας αποτελεί η αξιοποίηση και η προώθηση των μεσσηνιακών προϊόντων.
* Τα τυποποιημένα αλιεύματα και λαχανικά "Navarino Foods" διατίθενται από την εταιρεία σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία και Κύθηρα, ενώ μέσω συνεργατών σε Ηλεία και Φθιώτιδα.
* Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, όπως μας ενημέρωσε ο Ηλίας Κουλιέρης, είναι η επέκταση στην παραγωγή προϊόντων ζύμης και σφολιάτας μέσα στο καλοκαίρι.
~ Η εταιρεία απασχολεί 16 άτομα, ενώ ο τζίρος της ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ ετησίως.
* "Η πολυνομία και η γραφειοκρατία στην Ελλάδα ξεπερνούν κάθε όριο και έτσι δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στη σχέση μας με την κεντρική διοίκηση" τονίζει ο Ηλίας Κουλιέρης που σημειώνει ότι η κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στην αγορά. "Πρόσφατα μας ενημέρωσαν ότι οι διεθνείς ασφαλιστικές και οι τράπεζες μηδένισαν τα πιστωτικά υπόλοιπα των ελληνικών επιχειρήσεων γεγονός που δημιουργεί δυσκολίες. Στα πλάνα του κ. Κουλιέρη είναι και η δραστηριοποίηση της "Logistics Μεσσηνιακή AME", η οποία θα αναλαμβάνει μεταφορές προϊόντων σε όλη τη Μεσσηνία. Η έναρξη εργασιών αυτής της εταιρείας πάντως "φρενάρει" στις διαδικασίες γραφειοκρατίας που προαναφέρθηκαν με αποτέλεσμα να χάνονται κάποιες θέσεις εργασίας από την αγορά σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους.
* Μπορεί ο Ηλίας Κουλιέρης να αποτελεί τον ιθύνοντα νου της εταιρείας, όμως ακολουθεί η δεύτερη γενιά με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Οι δύο του γιοί, ο Δημήτρης τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Αγρίνιο και ο Γιώργος, δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Αθήνα, ετοιμάζονται τα επόμενα χρόνια να ενισχύσουν την προσπάθεια της οικογενειακής επιχείρησης.
 ~* Οι συνεργάτες
* Η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των προϊόντων λιανικής οι οποίες επί σειρά ετών μας εμπιστεύονται για την διακίνηση και διανομή των προϊόντων τους είναι το κύριο αντικείμενο των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικούς από αυτούς:
- Friesland Campina
* Η εταιρεία Friesland Campina είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και συσκευασίας γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων. Τον Οκτώβριο του 2011 η εταιρεία εγκαινίασε το εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στην Πάτρα, το οποίο της δίνει την δυνατότητα να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της.
- Creta Farm
* Η Creta Farm, η μόνη καθετοποιημένη εταιρεία από την Κρήτη, σεβόμενη τους καταναλωτές της έχει υιοθετήσει τα πρότυπα και τις αξίες της κρητικής διατροφής, που συμβάλλουν στην υγεία και τη μακροζωία. Είναι η μοναδική στον κόσμο εταιρεία που προσφέρει στους καταναλωτές της αλλαντικά από άπαχο εκλεκτό κρέας και εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο. Η πραγματικά μοναδική συνταγή της Creta Farm συνδυάζει αρμονικά τις αξίες του ελαιολάδου με την πλούσια γεύση των παραδοσιακών αλλαντικών. Η Creta Farm πρωτοπορεί με την οικογένεια προϊόντων εν Ελλάδι και αλλάζει τη διατροφή, γιατί συνδυάζει τη νοστιμιά των αλλαντικών με τα πιο αγνά και υγιεινά υλικά.
- ΣΑΡΑΝΤΗΣ
* Η εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ παράγει προϊόντα που διαθέτει στην αγορά καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διατηρεί σημαντικό portfolio ιδιοπαραγόμενων και διανεμόμενων καταναλωτικών προϊόντων, τα οποία θα μπορούσαν να καταταχθούν σε τρεις κατηγορίες:
1. τα καλλυντικά
2. τα προϊόντα οικιακής χρήσης
3. τα προϊόντα της κατηγορίας λοιπών πωλήσεων
- ΕΛΓΕΚΑ
* Η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ελληνική εμπορική επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά στον κλάδο των τροφίμων από το 1974. Παρέχοντας στους συνεργάτες της, πελάτες και προμηθευτές, ένα ολοκληρωμένο σύστημα εμπορικών υπηρεσιών στους τομείς των Πωλήσεων, Marketing, Trade Marketing and Logistics, η ΕΛΓΕΚΑ αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κρίκο στην τροφοδοτική αλυσίδα (Supply Chain). Λειτουργώντας με φιλοσοφία «θυγατρικής» των προμηθευτών οίκων με τους οποίους συνεργάζεται, μέσα στους πρωταρχικούς της στόχους είναι η επιτυχημένη ανάπτυξη και καθιέρωση στην ελληνική αγορά των προϊόντων (brand building) τα οποία χειρίζεται.
- ΚΑΛΛΟΝΗ
* Για περισσότερα από 50 χρόνια, τα προϊόντα ΚΑΛΛΟΝΗ κατέχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο ελληνικό τραπέζι. Αλίπαστα και μαρινάτα, καπνιστά φιλέτα ψαριών και κάθε είδους θαλασσινές νοστιμιές, παρασύρουν τον ουρανίσκο σε λαχταριστά γευστικά ταξίδια και τον κατακλύζουν με κύματα αυθεντικής απόλαυσης.
- ΜΙΝΕΡΒΑ
* Ξεκινώντας τη δράση της στην ελληνική αγορά στις αρχές του 1900, στον τομέα του ελαιολάδου, η ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε., στην εκατοντάχρονη και πλέον πορεία της, έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας στον τομέα των τροφίμων, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε 42 χώρες του κόσμου.
- ΙΩΝΙΚΗ
* Η Ιωνική δημιουργεί κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης και σφολιάτας, εξαιρετικής ποιότητας, εδώ και 20 χρόνια.
- ALTERA
* Η ALTERA είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών.
- LUTOSA
* Η εταιρεία LUTOSA είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στην συσκευασία και επεξεργασία έτοιμης πατάτας.
- PESCANOVA
* Η εταιρεία PESCANOVA είναι μια πολυεθνική με κύριο αντικείμενο την επεξεργασία και συσκευασία καταψυγμένων αλιευμάτων.
- ΗΛΙΟΣ
* Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ με τη μεγάλη πείρα των 75 χρόνων στην αγορά, προσφέρει μια τεράστια ποικιλία ζυμαρικών.
- ΣΤΟΧΟΣ
* Η εταιρεία ΛΕΟΝΤΖΙΝΗ Ι. Α.Ε. ΚΡΕΑΤΩΝ η οποία φέρει διακριτικό τίτλο «ΣΤΟΧΟΣ» είναι μια εταιρεία που εδρεύει στο Βιομηχανικό Πάρκο, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο των κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων τα τελευταία 25 χρόνια.

*** Στάθης Αναστασόπουλος: “Ομορφο «τέρας» με σπουδαίες ομορφιές” ο Δήμος Μεσσήνης

*«Ο Δήμος Μεσσήνης είναι ένα όμορφο "τέρας" με σπουδαίες ομορφιές, αλλά κυρίως με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην "Ε" ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Επισημαίνει τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του δήμου και παρατηρεί «έλλειψη επάρκειας σε ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και σε μονάδες υψηλής ποιότητας» τονίζοντας παράλληλα πως «υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα και κυρίως ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών».
 * Για τις υποδομές στο Δήμο Μεσσήνης τονίζει πως «με την υλοποίηση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων θα έχουμε βελτίωση των οδικών συνδέσεων σε διάφορες θέσεις του δήμου μας, και με την υλοποίηση των έργων της ύδρευσης θα οδηγηθούμε σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας». Ο Στ. Αναστασόπουλος σημειώνει επίσης ότι οι περικοπές στους πόρους της αυτοδιοίκησης «έχουν άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία του δήμου και κατά συνέπεια στην εξυπηρέτηση του δημότη» και σχεδιάζει έργα που θα φέρουν έσοδα στο ταμείο του δήμου μέσω της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Σημειώνει επίσης πως «η εγκληματικότητα στην περιοχή μας είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο επιτείνεται και λόγω της οικονομικής κρίσης και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης» και εύχεται «το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου να αναδείξει τον Μεσσήνιο Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό της χώρας προς όφελος της πατρίδας και της Μεσσηνίας ειδικότερα».
 ~ Είναι γνωστό ότι τα οικονομικά των δήμων περνάνε κρίση εξαιτίας των περικοπών στους πόρους της αυτοδιοίκησης. Πώς θα αναπληρώσει τα έσοδα ο Δήμος Μεσσήνης;
 * «Ενας δήμος δεν λειτουργεί και δεν έχει τα χαρακτηριστικά μιας επιχείρησης κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εξαρτάται αποκλειστικά από την χρηματοδότηση του κράτους, εκτός από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται απευθείας από τον δημότη – καταναλωτή. Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατή η αύξηση των εσόδων του δήμου από την πλευρά του κράτους και εννοείται ότι είναι αδιανόητη η αύξηση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης. Δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε επιπλέον τον οικογενειακό προϋπολογισμό των δημοτών μας. Η μόνη μας επιλογή είναι η ορθολογική διαχείριση των δαπανών και η υλοποίηση έργων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Επειδή οι περικοπές των πόρων διαφαίνεται να έχουν μεγάλη διάρκεια, ως Δήμος Μεσσήνης, σχεδιάζουμε έργα που θα φέρουν έσοδα στο ταμείο μας μέσω της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Τέτοια έργα τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι για παράδειγμα 1) το Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και προώθησης αγροτικών προϊόντων του αεροδρομίου της Τριόδου, 2) Αφού προηγηθεί εξυγίανση από τα σκουπίδια και αποκατάσταση του χώρου στα «Λιμενικά», δημιουργία σύγχρονου camping ή ξενοδοχειακής μονάδας σε μία παραλιακή έκταση 220 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου, 3) Αξιοποίηση camping Αγ. Ανδρέα, 4) Εργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) κ.ά.».
 ~ Πόσο έχουν επηρεάσει οι περικοπές τη λειτουργία του δήμου;
 * «Δεν ευθύνονται μόνο οι περικοπές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και η μεγάλη γραφειοκρατία, το αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο, η κυβερνητική αστάθεια κ.λπ. Δυστυχώς, οι περικοπές έχουν άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία του δήμου και κατά συνέπεια στην εξυπηρέτηση του δημότη. Μέχρι στιγμής, ο Δήμος Μεσσήνης καταφέρνει οριακά να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Με περαιτέρω μειώσεις των ΚΑΠ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, ενώ οι μειώσεις στη ΣΑΤΑ έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη δυσχέρεια στην εκτέλεση των έργων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η ΣΑΤΑ ενώ θα έπρεπε να είναι 2,5 εκ. ευρώ, κι ενώ υπήρχε ενημέρωση από το υπουργείο ότι φέτος θα ανερχόταν στο ποσό των 1,2 εκ. ευρώ, τελικά μειώθηκε στις 600.000 ευρώ για το 2012 και ακόμη δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Κύριο μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων μας και να ελαχιστοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό τις δυσλειτουργίες που αναγκαστικά θα εμφανισθούν λόγω έλλειψης χρημάτων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αγωνιζόμαστε για την συντήρηση των υποδομών ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, αγροτικής οδοποιίας και μεριμνούμε για την καθαριότητα του δήμου καθώς και για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων έργων στο ΕΣΠΑ».
 ~ Ο Δήμος Μεσσήνης είναι για πολλούς ένα “τέρας” λόγω μεγέθους. Υπάρχουν γκρίνιες για άνιση μεταχείριση των δημοτικών ενοτήτων. Τι ισχύει τελικώς;
 * «Μπορεί να τον χαρακτηρίζετε "τέρας" λόγω μεγέθους αλλά είναι ένα όμορφο "τέρας" με σπουδαίες ομορφιές και στην ακτογραμμή και στην ενδοχώρα, αλλά κυρίως με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στα χωριά. Οντως ο Δήμος Μεσσήνης παρουσιάζει την ιδιομορφία του μεγάλου μεγέθους τόσο σε έκταση (565,58 τ.χλμ.) όσο και σε χωριά (114), και για να τον διαχειριστούμε απαιτούνται πόροι τόσο σε χρήματα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε έναν δήμο που έχει μεγάλη ή μεγάλες πόλεις και τον Δήμο Μεσσήνης που απαρτίζεται από πάρα πολλά χωριά. Ενα μικρό χωριό έχει τον ίδιο αριθμό κατοίκων όσο δύο πολυκατοικίες μιας πόλης. Και ενώ οι δύο πολυκατοικίες εξυπηρετούνται με δύο έως τρία φωτιστικά σώματα, μισό κάδο απορριμμάτων και ο αγωγός ύδρευσης και αποχέτευσης περνάει δίπλα, το μικρό χωριό έχει δική του δεξαμενή και δίκτυο ύδρευσης, μεγάλο αγροτικό δίκτυο, απαιτούνται 60 – 70 φωτιστικά σώματα και τουλάχιστον 15 κάδοι απορριμμάτων. Ο καθένας επομένως μπορεί να κατανοήσει τις αυξημένες δυσκολίες που έχει ο δήμος μας σε συνδυασμό με τα μειωμένα έσοδα από τα τέλη που ισχύουν. Δεν φτάνουν λοιπόν αυτές οι δυσκολίες, αλλά έρχεται και η Πολιτεία να βάλει τρικλοποδιές. Οπως για παράδειγμα από τα μέσα Ιανουαρίου υποβάλαμε αίτημα για 8μηνα μέσω ΑΣΕΠ και ακόμα δεν έχουμε πάρει την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για την πρόσληψη αυτών. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η ΠΥΣ αντικαθίσταται από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία καθορίζει τον μέγιστο αριθμό των ατόμων που θα προσληφθούν σε κάθε Περιφέρεια. (Γιατί άραγε να χρειάζεται ΠΥΣ ή ΚΥΑ για να μπορέσει ο δήμος εγκαίρως μέσω ΑΣΕΠ να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό (8μηνίτες), τους οποίους πληρώνει με χρήματα των δημοτών έτσι ώστε να μπορεί έγκαιρα να αντιμετωπίζει τα ζητήματα καθαριότητας, ύδρευσης, φωτισμού και πρασίνου; Αυτό πράγματι είναι ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα που πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία να δώσει την απάντηση). Σημειώνουμε ότι πέρυσι η αντίστοιχη έγκριση δόθηκε το Μάρτιο. Επίσης, έγκαιρα αναδείξαμε τα ίδια προβλήματα που υπήρξαν με τους 2μηνίτες που αφορούν εργάτες καθαριότητας, πυροπροστασίας, ναυαγοσώστες, αλλά και με τα 5μηνα της κοινωφελούς εργασίας. Ευτυχώς μετά από πολλές διαμαρτυρίες μας εισακουστήκαμε και έστω με καθυστέρηση, τα προβλήματα λύνονται. Από 14 Μαΐου είχαμε στείλει επιστολή και στον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Νίκα και στα αρμόδια υπουργεία με την οποία ζητάγαμε να απεμπλακεί η πρόσληψη των 5μηνιτών από τους ιδιωτικούς φορείς του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, η οποία είχε διακοπεί λόγω των εκλογών εξαιτίας του άρθρου 28 του Ν. 2190/1994. Στην συνεδρίαση της ΠΕΔ 29 Μαΐου στην Τρίπολη, εισηγήθηκα σχετικό θέμα και ελήφθη ομόφωνη απόφαση να ζητήσουμε την αδιάκοπη λειτουργία του κράτους και κατά την διάρκεια των εκλογών. Είναι αδιανόητο να παραλύει ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός και να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του κράτους και στην παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες με το πρόσχημα των εκλογών.
 * Υποστηρίζουμε τα χωριά του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, ώστε να υπάρχει ζωή στην ύπαιθρο. Παράλληλα, αναδεικνύουμε το ρόλο της πρωτεύουσας της Μεσσήνης, η οποία θα ενισχυθεί και θα ζήσει εφόσον διατηρούνται ακμαία και ενεργά και τα χωριά. Με μια τέτοια πολιτική δεν έχουμε γκρίνιες. Κρατάμε, λοιπόν, μια ισορροπία που δεν δίνει δικαιώματα για αντιπαραθέσεις».
 ~ Η εγκληματικότητα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Εχουν γίνει εξαγγελίες για συγκρότηση ομάδας ΔΙΑΣ και "Σ" στη Μεσσήνη. Τι αποτελέσματα υπάρχουν και τι θα γίνει με την παραβατικότητα στα χωριά;
 * «Είναι γνωστό ότι η αρμοδιότητα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας ανήκει αποκλειστικά στην Αστυνομία και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εχουμε επανειλημμένως συγκαλέσει συσκέψεις με τα αρμόδια όργανα (Αστυνομία, Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας) και έχουμε συναντηθεί με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου τονίσαμε την ανάγκη στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων της περιφέρειας τα οποία υπολειτουργούν. Ζητήσαμε την επέκταση της ομάδας ΔΙΑΣ στη Μεσσήνη καθώς ο αριθμός των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας είναι μεγάλος, την ενίσχυση της ΟΠΚΕ στην περιοχή και τη δημιουργία ομάδας "Σ" για το Δήμο Μεσσήνης. Είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα βελτιωθεί η αστυνόμευση στην περιοχή και θα εξευρεθούν τρόποι ενίσχυσης της ευρύτερης περιοχής με περισσότερους αστυνομικούς. Θεωρώ ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή μας είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο επιτείνεται και λόγω της οικονομικής κρίσης και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Δυστυχώς η παρατεταμένη περίοδος των εκλογών προκαλεί αναβολές και καθυστερήσεις που δεν μπορούν να υπερκεραστούν. Ελπίζω σύντομα, και θα πιέσω όσο είναι δυνατόν γι’ αυτό, να υλοποιηθούν οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις του υπουργείου, ώστε οι συνδημότες μας να μην αισθάνονται ανασφάλεια».
 ~ Η τσιγγάνικη παραβατικότητα
 ~* Η τσιγγάνικη παραβατικότητα είναι ένα μεγάλο αγκάθι ειδικά για την πόλη της Μεσσήνης. Εχετε εφαρμόσει πολιτικές και δεν εννοώ κατασταλτικές απαραίτητα, για να αφομοιωθούν από την τοπική κοινωνία και να συνυπάρξουν αρμονικά με τους υπόλοιπους δημότες;
 * «Η τσιγγάνικη παραβατικότητα όχι μόνο στην Μεσσήνη αλλά στην Ελλάδα ολόκληρη είναι μεγάλο πρόβλημα και σχετίζεται με την χάραξη κεντρικής πολιτικής. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η υπόθεση έχει αφεθεί στην τύχη της και δεν υπάρχουν καθόλου προγράμματα από την Πολιτεία. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα αξιοποιήσουμε κάθε πολιτική από την κυβέρνηση με στόχο να αφομοιωθούν από την τοπική κοινωνία και να συνυπάρξουν αρμονικά με τους υπόλοιπους δημότες. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι και οι τσιγγάνοι ως Ελληνες πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως όλοι μας».
 ~ Εχουμε δει ενέργειες από τη δημοτική αρχή για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Μπορεί όμως να ασκηθεί ουσιαστική κοινωνική πολιτική χωρίς χρήματα;
 * «Η πολιτική, γενικότερα, δεν μπορεί να ασκηθεί χωρίς χρήματα. Σε δύσκολες όμως στιγμές είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλούμε όλα τα περιθώρια δράσεων που θα βοηθήσουν στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Στην προκειμένη περίπτωση, δράσεις όπως για παράδειγμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο απαιτούν τη δραστηριοποίηση των κοινωνικών εταίρων, των τοπικών επιχειρήσεων, των συλλόγων, των σχολείων, του εθελοντισμού, όλων των δημοτών. Αντίστοιχα, προσπαθούμε να συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις που κατά διαστήματα ενεργοποιούνται από τα αρμόδια υπουργεία όπως για παράδειγμα δωρεάν εξετάσεις υγείας (Τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία). Είμαστε ο μοναδικός δήμος της Μεσσηνίας, ο οποίος υπέγραψε τη Χάρτα Ισότητας των δύο φύλων, που σημαίνει ότι εντάσσει τις πολιτικές ισότητας των φύλων στη διοικητική διαδικασία του δήμου. Στην τιμολόγηση της ύδρευσης αλλά και στη διαδικασία επιλογής των παιδιών για φοίτηση σε δομές φοίτησης και απασχόλησης παιδιών προτάθηκαν κοινωνικά κριτήρια. Συμμετοχή των παιδικών σταθμών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Δρομολογούμε το πρόγραμμα "Ορέστης" που αφορά την παιδική προστασία. Διανείμαμε τρόφιμα σε κατοίκους ορεινών μειονεκτικών κοινοτήτων μέσω προγράμματος της Ε.Ε. Δρομολογούμε συμβουλευτικό σταθμό αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και δράση υποστήριξης ανέργων. Συστήσαμε δημοτική επιτροπή ισότητας φύλων, συμβούλιο ένταξης μεταναστών. Είμαστε ο πρώτος δήμος στο νομό που συνέστησε ομάδα εθελοντών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους εθελοντισμού 2011. Διατηρούμε και ενισχύουμε την διαχείριση του Χιώτειου κληροδοτήματος αξιοποιώντας όλη την περιουσία του υπέρ των κατοίκων της Μεσσήνης που έχουν πραγματικές ανάγκες.
 * Ολα τα ανωτέρω αποδεικνύουν ότι με τη συνεργασία όλων μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι της κοινωνικής πολιτικής».
 ~ Η δημοτική αρχή έχει θέσει ως στόχο κάποια μεγάλα έργα μέχρι το τέλος της τετραετίας. Ποια είναι αυτά και τι εξέλιξη υπάρχει;
 * «Καταρχήν πρέπει να τονίσουμε ότι η θητεία μας δεν είναι τέσσερα χρόνια αλλά τρεισήμισι. Μέσα σε διάστημα μόλις ενάμιση χρόνου, με την συνεργασία των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Προγραμματισμού και των ειδικών συνεργατών καταφέραμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ έργα συνολικού ύψους 30 εκ. ευρώ. Βεβαίως, εδώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα μεγάλα έργα που προωθεί η Περιφέρεια και διεκδικεί η τοπική κοινωνία και ο δήμος. Πρόκειται για την βελτίωση του άξονα Μεσσήνη – Εύα – Βαλύρα και Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, για την μελετητική ωρίμανση του οποίου συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Αλευρά. Επίσης, διεκδικούμε και την βελτίωση του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη.
 * Σχετικά με τα έργα 30 εκ. ευρώ ενταγμένων στο ΕΣΠΑ, είναι τα ακόλουθα: 1) το έργο «Aντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (από αμίαντο) Τ.Κ. Μηλιωτίου» που σκοπό έχει τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, έχει συμβασιοποιηθεί (18-01-2012) και ολοκληρώνεται η κατασκευή του τον Ιούλιο, πολύ νωρίτερα της συμβατικής υποχρέωσης. 2) Το έργο «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από πηγές Αγίου Παύλου, προς τοπικές κοινότητες και Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης» που σκοπό έχει την αντιμετώπιση των προβλημάτων παλαιότητας και λειτουργίας του δικτύου, ώστε να καλύψει τις σημερινές και μελλοντικές υδρευτικές ανάγκες των χωριών γύρω από τη Μεσσήνη, την πόλη της Μεσσήνης και την Μπούκα, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. 3) Αναφορικά με το έργο «Βελτίωση οδού Βελίκα – Νεοχώρι» με στόχο την αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ Τοπικής Κοινότητας Βελίκας και Νεοχωρίου και την σύνδεση όλης της Δημοτικής Ενότητας Αριστομένους με την εθνική οδό Ασπροχώματος – Πύλου, βελτιώνοντας παράλληλα την πρόσβαση προς την Μεσσήνη και την παραλία, έχει ληφθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και αναμένεται τον επόμενο μήνα η υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης. 4) Το έργο «Οδικό δίκτυο Δροσιά – Κουρτάκι – Βλάση – Αγιοι Απόστολοι» με στόχο την αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων, βρίσκεται στη φάση υποβολής των τευχών δημοπράτησης για προέγκριση. 5) Το έργο «Αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού παραλιακής ζώνης Πεταλιδίου» έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του προβλήματος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των οικιακών λυμάτων της οικιστικής ενότητας Πεταλιδίου - Καλαμακίου - Τζάνε. Βρίσκεται στη φάση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και της δημοπράτησης των επόμενων μελετών, δηλαδή της επικαιροποίησης της οριστικής μελέτης των δικτύων και της προμελέτης του βιολογικού.
 * Επιπλέον ετοιμάζονται για υποβολή στο ΕΣΠΑ οι φάκελοι των έργων: 1) «Παράκαμψη Νεοχωρίου και βελτίωση οδού Νεοχώρι – 8η Ε.Ο.» που θα ολοκληρώσει τον οδικό άξονα Βελίκα – 8η Ε.Ο. καθώς είναι ήδη ενταγμένη η πράξη «Βελτίωση οδού Βελίκα – Νεοχώρι», 2) «Παράκαμψη Δάρα και βελτίωση οδού «Πελεκανάδα – Μηλιώτη», 3) «Συλλογή μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων με τεχνητούς υγροτόπους των οικισμών Αβραμιού –Λευκοχώρας», 4) «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού εξ αμιάντου Ασπρόχωμα – Μεσσήνη», 5) Εργα ενίσχυσης των αγροτικών υποδομών (μικρά αρδευτικά, οδοποιία), 6) Εξοπλισμός αλιευτικών καταφυγίων Αγ. Ανδρέα και Πεταλιδίου και αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία, 7) Κατασκευή δημοτικής αγοράς Μεσσήνης, 8) Κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού και προώθησης αγροτικών προϊόντων στο αεροδρόμιο της Τριόδου, 9) Κατασκευή κυκλικού ποδηλατόδρομου Μεσσήνης – Παμίσου – Μπούκας, 10) Αξιοποίηση δικτύου μονοπατιών Ιθώμης.
 * Τέλος, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες πολεοδόμησης της Β’ κατοικίας στην Μπούκα και σύντομα θα προωθήσουμε την εκπόνηση σχετικών μελετών για την πολεοδόμηση της τουριστικής ζώνης από Μπούκα έως Ανάληψη».
 ~ Στις υποδομές πού βρίσκεται ο Δήμος Μεσσήνης. Τι θα έχει αλλάξει στο κομμάτι αυτό στο τέλος της τετραετίας;
 * «Με την υλοποίηση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων, όπως προανέφερα, θα έχουμε βελτίωση των οδικών συνδέσεων σε διάφορες θέσεις του δήμου μας και με την υλοποίηση των έργων της ύδρευσης θα οδηγηθούμε σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας. Αντίστοιχο αποτέλεσμα αναμένουμε και με την υλοποίηση της αποχέτευσης – βιολογικού καθαρισμού του Πεταλιδίου. Παράλληλα, με τις προτάσεις που καταθέτουμε, επιδιώκουμε την βελτίωση υφιστάμενων δημοτικών κτηρίων και κατασκευή νέων όπως το κτήριο της Φιλαρμονικής, τη λειτουργία του κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού και προώθησης αγροτικών προϊόντων στο αεροδρόμιο της Τριόδου, την έναρξη της οικιστικής δραστηριότητας στην Μπούκα, και γενικότερα επιδιώκουμε την αναζωογόνηση της αγροτικής παραγωγής και προώθηση του τουριστικού προϊόντος σε όλη την έκταση του δήμου μας. Φιλοδοξούμε δε να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα σε κάθε οικισμό του δήμου μας».
 ~ Ο Δήμος Μεσσήνης έχει τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης;
 * «Ο Δήμος Μεσσήνης λόγω του μορφολογικού του χαρακτήρα μπορεί να προσφέρει διακοπές που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Διαθέτει πολύ αξιόλογες παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους πολύ μεγάλης σπουδαιότητας, εκκλησίες και μοναστήρια με σημαντικούς θησαυρούς, γραφικά χωριά. Παρατηρείται όμως έλλειψη επάρκειας σε ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και σε μονάδες υψηλής ποιότητας. Συνεπώς υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα και κυρίως ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών. Απτό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ολοκλήρωση της κατασκευής δύο σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων στην παραλία της Μπούκας και την Ανάληψη. Υπάρχει επίσης δυνατότητα σημαντικής ανάπτυξης δραστηριοτήτων αγροτουρισμού - οικοτουρισμού κυρίως στις ορεινές μας περιοχές».
 ~ Παρακολουθείτε την πορεία του έργου Καλαμάτα – Ριζόμυλος;
 * «Ναι, το παρακολουθούμε. Η υπόθεσή του βρίσκεται στη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για να δούμε περαιτέρω βελτιώσεις που απαιτεί η τοπική κοινωνία».
 ~ Στις 30 Ιουνίου οι ΧΑΔΑ κλείνουν. Πού βρίσκεται ο δήμος σας στο τομέα αυτό; Θα προλάβει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα;
 * «Προσανατολιζόμαστε σε μία μορφή επεξεργασίας απορριμμάτων η οποία περιλαμβάνει ανακύκλωση, κομποστοποίηση και δεματοποίηση υπολείμματος. Είμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης χώρου και άμεσα τοποθέτησης αυτών των μονάδων για να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας. Αυτό βεβαίως αποτελεί προσωρινή και ενδιάμεση λύση μέχρι την κατασκευή της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενα είναι βέβαιο: η διαχείριση των απορριμμάτων θα μας στοιχίσει ακριβά, γι’ αυτό λοιπόν θα προβούμε σε κινήσεις ενημέρωσης των πολιτών για θέματα μείωσης όγκου απορριμμάτων, ανακύκλωσης, οικιακής κομποστοποίησης και επαναχρησιμοποίησης υλικών. Σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα, είναι πράγματι ασφυκτικά, όπως φαίνεται και από την απόφαση της Περιφερειακής Ενωσης των Δήμων Πελοποννήσου στο τελευταίο της συμβούλιο να ζητήσει μία παράταση».
 ~ Εχουμε εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης;
 * «Σύμφωνα με τους όρους της δωρεάς του Φιλοσοφικού Κέντρου προς το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου, θα έπρεπε το Πανεπιστήμιο, μέχρι την 15η Νοεμβρίου του 2011, να αποπερατώσει πλήρως τις κτηριακές εγκαταστάσεις και να λειτουργήσουν πανεπιστημιακές σχολές ή τμήματα σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατόπιν της παρέλευσης αυτής της ημερομηνίας και καθώς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αθέτησε τους όρους της δωρεάς, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη λήψη απόφασης περί λύσεως της σύμβασης δωρεάς και επανόδου της κυριότητας του δωρηθέντος ακινήτου αυτοδικαίως στο Δήμο Μεσσήνης (απόφ. 543/16-12-2011). Κατόπιν και της έγκρισης της νομιμότητας της απόφασης από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, υλοποιήθηκε η απόφαση για ανάκληση της δωρεάς και το ακίνητο έχει ήδη πλέον μεταγραφεί και ανήκει στο δήμο. Εφόσον το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν ανταποκρίθηκε στην εξώδικη πρόσκληση του δήμου με την οποία ζητούσε την οικειοθελή απόδοση του δωρηθέντος ακινήτου του Φιλοσοφικού Κέντρου, θα προβεί μέσα στον Ιούνιο σε διεκδικητική αγωγή του ακινήτου. Εμείς όμως, ως δημοτική αρχή, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να παραχωρήσουμε όσο χώρο χρειάζεται το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για να λειτουργήσει μεταπτυχιακά τμήματα. Δεν θα πρέπει όμως και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας και των εγκαινίων, να τα ξεχνάει όλα, να εγκαταλείπει το χώρο και να οργιάζει επικίνδυνα η βλάστηση».
 ~ Ο εθελοντισμός δεν νομίζετε ότι είναι κάτι το "πολυφορεμένο"; Με την έννοια ότι δεν μπορεί να είναι πανάκεια γιατί καταντά δικαιολογία για τη μη ύπαρξη κοινωνικών δομών.
 * «Η έκφραση "πολυφορεμένο" κατά τη γνώμη μου μειώνει τη βαρύτητα του εθελοντισμού που αυτή την περίοδο, τον χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Είναι ένας θεσμός, ο οποίος στο εξωτερικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Απόδειξη αποτελεί η πολιτική βούληση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ενισχύσει αυτόν τον θεσμό μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Βεβαίως, συμφωνώ με την παρατήρησή σας, και πράγματι η Πολιτεία έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα δημιουργίας κοινωνικών δομών, όμως όπως ανέφερα και στην απάντηση προηγούμενης σχετικής ερώτησης, η κοινωνική πολιτική δεν ασκείται μόνο από την Πολιτεία. Απαιτεί την σύμπραξη όλων των κοινωνικών εταίρων προκειμένου να έχει επιτυχία».
~** Εύχομαι να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός!
~ Ανησυχείτε για τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή;
 * «Ανησυχώ πράγματι για τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή όπως και κάθε ενεργός πολίτης για το μέλλον αυτής της χώρας. Πιστεύω βαθύτατα ότι πρέπει να μείνουμε σταθερά προσανατολισμένοι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Βεβαίως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι δυσβάσταχτα και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι πάρα πολλά και ανυπέρβλητα. Επιβάλλονται λοιπόν πολιτικές επαναδιαπραγμάτευσης, καθιερώνοντας μέτρα που θα προωθήσουν την αναπτυξιακή διαδικασία, έναντι της μονοδιάστατης λιτότητας και συρρίκνωσης των εισοδημάτων που έχει προκληθεί από την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά ο λαός θα προσέλθει στις κάλπες με μεγαλύτερη ψυχραιμία και με την ψήφο του θα θωρακίσει την Ελλάδα πολιτικά και γεωπολιτικά μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. Εύχομαι και ελπίζω το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου να αναδείξει τον Μεσσήνιο Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό της χώρας προς όφελος της πατρίδας και της Μεσσηνίας ειδικότερα».

*** Τα 492 εκλογικά τμήματα στη Μεσσηνία

*  Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά καθορίζοντια τα εκλογικά τμήματα για όλο το νομό ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

****  Πρόσληψη 90 εποχικών στο Δήμο Καλαμάτας


**** Οι 18 συνδυασμοί για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στη Μεσσηνία

*  Σην ανακήρυξη των 18 συνδυασμών (5 λιγότερων από τις προηγούμενες εκλογές) προχώρησε σήμερα το Πρωτοδικείο Καλαμάτας ενόψει της 17ης Ιουνίου.

****Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας

 * Σε Σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές.
 * Πρόεδρος επανεξελέγη ο Παναγιώτης Λούτος, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις εκλέχτηκαν οι εξής: Α' αντιπρόεδρος Στάθης Χαρτάλος, Β' αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, Γ' αντιπρόεδρος Νικόλαος Καρυώτης, γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, ειδική γραμματέας Ελένη Αννα Αδαμοπούλου, ταμίας Σταμάτης Ντέβες, έφορος Δημοσίων Σχέσεων Σοφία Μπεκιάρη, έφορος υλικού Αναστασία Αρνόκουρου, μέλη Μαρία Λιακάκη και Γεώργιος Λάνος.
 * Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι Ιωάννης Κανναβός, Παναγιώτης Πολίτης και Γεώργιος Σελούλης.  Κ.Μπ.

*** Επιτάχυνση της συγκομιδής καρπουζιού στην Τριφυλία

** Με αυξανόμενους ρυθμούς συνεχίζεται η συγκομιδή καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς όλο και περισσότερες ποσότητες συγκομίζονται πλέον καθημερινά. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας μέχρι και χθες υπολογίζεται ότι είχαν μαζευτεί από την περιοχή 1.200 τόνοι καρπουζιού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχε κατευθυνθεί προς τις αγορές του εξωτερικού.

 * Σε ό,τι αφορά τις τιμές, παρουσιάζουν μεγάλο εύρος διακύμανσης ανάλογα με την ποικιλία και το μέγεθος των καρπουζιών. Σύμφωνα με όσα μας είπαν παραγωγοί της περιοχής, χθες κυμαίνονταν από 25 λεπτά το κιλό μέχρι και 35 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο συγκομίζονται οι υπερπρώιμες ποικιλίες, ενώ όπως εκτιμάται από τις αρχές της εβδομάδας θα αρχίσει η συγκομιδή και στις ποικιλίες τύπου γκάλαξι που θεωρούνται και πιο ποιοτικές. Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι η οψίμιση τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, που έχει να κάνει καθαρά με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες ωστόσο από το στάδιο της καρπόδεσης και μετά βοήθησαν τους παραγωγούς και έτσι η ποιότητα των προϊόντων είναι εξαιρετική.
 * Οπως πάντως επισημαίνεται και από τις αρμόδιες υπηρεσίες ποιοτικού ελέγχου, φέτος με την εξαιρετική ποιότητα όλο το βάρος των παραγωγών και των εμπόρων θα πρέπει να πέσει στην ωρίμανση, η οποία πλέον είναι δεδομένη για την περιοχή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ποιοτικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας είναι συστηματικοί και σε καθημερινή βάση σε όλα τα στάδια, από την συγκομιδή μέχρι και την εξαγωγή των προϊόντων.
 * Οσον αφορά τις εξαγωγές, μέχρι τώρα καρπούζια της Τριφυλίας έχουν κατευθυνθεί προς τις αγορές της Πολωνίας, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Σλοβακίας, Λευκορωσίας, Αγγλίας, Ελβετίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σερβίας, Ρουμανίας και στις Σκανδιναβικές χώρες.

*** ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Επίθεση Μιχαλολιάκου σε Σαμαρά από την Καλαμάτα

* Τη βεβαιότητά του πως η Χρυσή Αυγή θα διατηρήσει και πιθανά να αυξήσει το ποσοστό της στις επερχόμενες εκλογές εξέφρασε απόψε από την Καλαμάτα ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

* Ο ίδιος, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία Δημήτρης Κουκούτσης και ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Λυκούργος Αλευράς μίλησαν στους συγκεντρωμένους φίλους του κόμματος, οι οποίοι είχαν έρθει στην αίθουσα "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" του Διοικητηρίου, από όλη τη Μεσσηνία.
* Αίσθηση προκάλεσε η έμμεση αναφορά του Νίκου Μιχαλολιάκου στον Αντώνη Σαμαρά, ότι "ο πολιτικός του νομού, που δεν έχει ούτε σπίτι στη Μεσσηνία, υπηρέτησε στο ναυτικό 3 μήνες από το σπίτι του, λιγότερο δηλαδή και... από ότι η Αλίκη στο ναυτικό".  Γ. Σαρ.

*** Ποιο ΕΣΥ διέλυσε ο Λοβέρδος, ρε παλικάρια;

Του Θανάση Νικολαΐδη
 * ΕΙΝΑΙ πόρνη η πολιτική που την εκπόρνευσαν οι πολιτικοί. Με την «επίνευση» μερίδας πολιτών και την ανοχή των πολλών. Έχει πίκρες που δεν τις εξουδετερώνουν οι εφήμερες δόξες, μια Κίρκη που ελκύει, μαγεύει και, ενίοτε, καταστρέφει. Δες τον κ. Τσοχατζόπουλο στη φυλακή και το άδοξο πολιτικό του τέλος, θυμήσου και τον Νικόλαο Στράτο (εκτελέστηκε στο Γουδί) και την....ευχή-κατάρα στον γιο του Ανδρέα: «Μη γίνεις πολιτικός» (κι εκείνος…έγινε).
* ΕΠΙΑΣΕ δυνατά τον ταύρο απ’ τα κέρατα ο κ. Λοβέρδος κι όσο οι Λουράντοι τον αγριοκοίταζαν, τα χέρια του χαλάρωναν. Ωστόσο, κάτι απόμεινε απ’ τη μάχη του στα «μαρμαρένια αλώνια» και η υγεία του δοκιμάστηκε. Τα’ βαλε με θεούς, δαίμονες και με…προμηθευτές. Με φακελάκηδες γιατρούς και με φαρμακοπώλες των κυκλωμάτων και των απίθανων ποσοστών κέρδους. Δεν του άνοιξαν την πόρτα για το…πάρτι κι έμεινε μός-κόκκινο πανί. Για προμηθευτές που δεκαπλασίαζαν την τιμή του προϊόντος (γιατί τους χρώσταγε το Κράτος), ωστόσο,…άντεχαν και περίμεναν. Σήμερα δεν κρατιούνται, κήρυξαν επανάσταση και εκβιάζουν. Ξοπίσω τους οι φαρμακοποιοί, ακράτητοι κι αυτοί και δεν καταλαβαίνουμε τις απαιτήσεις τους απ’ τη σημερινή βραχύβια-υπηρεσιακή Κυβέρνηση.
* ΕΧΟΥΜΕ την πολιτική και τα κόμματα, τους πολιτικούς και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Διέλυσε ο Λοβέρδος το ΕΣΥ»(!!!). Τον επεσήμαναν ως…καταστροφέα του ΕΣΥ που δούλευε…ρολόι, τον στάμπαραν, τον επέλεξαν. Το προφύλαξαν, βλέπεις, με νύχια και με δόντια πολιτικοί, κόμματα και συνδικαλιστές. Βγήκαν στους δρόμους οι (σημερινοί) συριζαίοι για τους φακελάκηδες γιατρούς, για τις σπατάλες, τις κλεψιές και τη ρεμούλα στα νοσοκομεία.
* ΟΙ κυβερνήσεις στο τιμόνι (με στραβή τη ρότα) κι αυτοί απέναντι. Με τον γεμιστήρα στο όπλο μη σταθεί στα πόδια του το ΕΣΥ, μη τιμωρηθεί κανένας κλέφτης και δολιοφθορέας, μη βγουν στο φως αλήθειες που σκοτώνουν, που απομακρύνουν ψήφους.
* ΔΕΝ είδαν και δεν άκουσαν διαλόγους μεγαλογιατρών, δεν συγκινήθηκαν για καταθέσεις φακελάκηδων στην Ελβετία. Κι ούτε το πρόσεξαν πως το φρένο στην υπερσυνταγογράφηση άδειασε ιατρεία που ήταν φίσκα από κόσμο-κι ας μη μας…συμφέρει αυτό ως (υπερ)»καταναλωτές» υγείας. Τι άλλο δεν πρόσεξαν και δεν το καταγγέλλουν; Πως πλούσιοι «πελάτες» ιδιωτικών μεγαλοκλινικών το απέκρυπταν, για να προμηθευτούν φάρμακα (ακριβά) απ’ το δημόσιο.
* ΚΑΤΑ τα άλλα, ο κ. Λοβέρδος «διέλυσε το σύστημα». Κατά το «γύφτοι φτιάξαν’ τα καρφιά». Αναγνωρίστε κατιτίς και στον αντίπαλο, ρε παλικάρια, και μη βαράτε στον γάμο του Καραγκιόζη. Για το δίκαιο. Για το καλό σας. Για την πολιτική, μη γίνει βρωμερότερη.-

~** Συμφωνία στην τηλεδιάσκεψη της G-7 για στήριξη σε Ισπανία και Ελλάδα

~ Οι υπουργοί Οικονομικών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών (G-7) συμφώνησαν κατά την τηλεδιάσκεψή τους, την Τρίτη, να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ισπανία και την Ελλάδα, όπως είπε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Τζουν Αζούμι.
 * Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης δεν εκδόθηκε ανακοίνωση.
 ~ Ο κ. Αζούμι πρόσθεσε ότι είπε στους εταίρους του στην G-7 πως η χώρα του ανησυχεί για τις επιπτώσεις της ανόδου του γεν και της πτώσης των ιαπωνικών μετοχών.
 * Ο Ιάπωνας υπουργός προέτρεψε επίσης τους ομολόγους του στην G-7 να επαναβεβαιώσουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία οι υπερβολικές διακυμάνσεις στις τιμές των συναλλαγματικών ισοτιμιών πλήττουν την οικονομία και συνεπώς οι ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να συνεργαστούν στο θέμα αυτό.
 * Όπως προκύπτει από τα όσα διαρρέουν για την τηλεδιάσκεψη, ασκήθηκαν πιέσεις στην Γερμανία για να λάβει μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
 * «Η Γερμανία θα δεχθεί σφοδρή κριτική», είπε αξιωματούχος από χώρα της G-7 που μίλησε στο Reuters πριν την τηλεδιάσκεψη.
 * Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι υπουργοί θα συζητούσαν την κατάσταση στην Ισπανία και επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα ασκήσει πιέσεις την Ισπανία να δεχτεί διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αναπληρωθούν τα κεφάλαια των τραπεζών της.
 ~ Η Ισπανία, ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, αντιστέκεται σε αυτές τις πιέσεις.
 * Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε επίσης και το θέμα της πορείας της Ευρωζώνης προς περαιτέρω οικονομική ενοποίηση, όπως ανέφερε από την πλευρά του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. «Προφανώς και λύση των ευρωπαϊκών προβλημάτων είναι θέμα πρωτίστως της ίδιας της Ευρώπης, αλλά ζούμε σε έναν συνδεδεμένο κόσμο, οι οικονονομικές προοπτικές του οποίου επηρεάζονται από την Ευρώπη, που παραμένει παράγοντας κινδύνου» ανέφερε ο αξιωματούχος του Αμερικανικού ΥΠΟΙΚ Μαρκ Σόμπελ.  - Newsroom ΔΟΛ

~*** Αγιον Όρος :


http://youtu.be/kyMQ-5ywEAs  ,



~** ~** Τα φρικαλέα Καρούλια Αγιου Ορους μέρος 1ο: http://youtu.be/U5y9QyU2rZQ  ,

~** ~** 4' ΓΕΡΩΝ ΠΑΊΣΙΟΣ ' ΣΠΑΝΙΑ ΗΧΟΓΡΆΦΗΣΗ'' ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :

http://youtu.be/xx1-mOFe424  ,

~* ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ : http://youtu.be/qdGDf75rHA0  ,

~~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ-ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ : http://youtu.be/Dt1UqG2wIP4  ,

~ ~*** http://youtu.be/Mis8txNh_V0  , Μαθήματα χορού , Χασάπικο .-

~ **
Zητησα απο το Θεο

να με φυλαει απο τους εχθρους μου..

Κι αρχισαν να χανονται.....οι φιλοι μου!!

~* "Η ζωή σου προσφέρει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία... Ονομάζεται "ΑΥΡΙΟ"!!!!!"

~** Θρήνος στη Κεφαλονιά για το πρώτο θύμα του τουριστικού θανάτου της χώρας

~ Η Κεφαλονιά, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών, φέτος βιώνει κι αυτή μια πρωτοφανή κρίση. Κι όσο το καλοκαίρι προχωράει, ο κλοιός θα σφίγγει.
~  Θρήνος στην Κεφαλονιά… Μέσα στις ενοικιαζόμενες μεζονέτες που βλέπετε βρέθηκε απαγχονισμένος σε δέντρο, στην περιοχή Σκάλα, στις 11 το πρωί της Κυριακής, ο 64χρονος ιδιοκτήτης τους, ένας φιλήσυχος όπως τον περιγράφουν άνθρωπος, πατέρας τεσσάρων παιδιών.
~ Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας – το πρώτο ουσιαστικά θύμα του ενταφιασμού του τουρισμού στην Ελλάδα – είχε επενδύσει ό,τι είχε και δεν είχε στις τρεις ενοικιαζόμενες μεζονέτες, όμως η τουριστική κίνηση έχει πέσει σε τόσο δραματικά επίπεδα, που καταστράφηκε οικονομικά και δεν άντεξε το αδιέξοδο.
~ Η Κεφαλονιά, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους αγαπημένους προορισμούς των τουριστών, φέτος βιώνει κι αυτή μια πρωτοφανή κρίση. Κι όσο το καλοκαίρι προχωράει, ο κλοιός θα σφίγγει.
~ Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως, το φετινό μνημονιακό καλοκαίρι, θα οδηγήσει σε ανάλογες κινήσεις απελπισίας κι άλλους επιχειρηματίες του κλάδου. Κάτι που, φυσικά, όλοι απευχόμαστε. –

~** Λεφτά Υπάρχουν”

=================

* "Βρίσκομαι ακόμα στους αναποφάσιστους αλλά, ο σύντροφος Πούτιν, θυμάμαι, όταν πήρε τα ηνία της Αρκούδας από τον μεθυσμένο Γιέλτσιν, χρειάστηκε λεφτά. Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποίησε για να γεμίσει τα άδεια ταμεία του κράτους του, ήταν η “καταχρηστική” κατάσχεση των περιουσιών ορισμένων από τους αντιπολιτευόμενους που, μια δεκαπενταετία πριν, τη νύχτα της πτώσης του “κομμουνιστικού” καθεστώτος, μετατράπηκαν από διαχειριστές του κρατικού πλούτου, σε μεγιστάνες ιδιοκτήτες του.
* Πλούτος υπάρχει, “λεφτά υπάρχουν” και στον τόπο μας, τηρούμενων των αναλογιών. Σωρευμένος πλούτος αποκτημένος άλλοτε με ανηθικότητα κι άλλοτε με μέσα αμφίβολης ηθικής και πάντως αφορολόγητος, εντός, εκτός και επί τα αυτά των ορίων της νομιμότητας. Χρειάζεται να πραγματοποιηθεί όχι μόνον ο λογιστικός έλεγχος του χρέους αλλά και να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για τα αίτια που το δημιούργησαν αυτό το χρέος: την σπατάλη, τον παρασιτικό παραγοντισμό και τη διαφθορά που ακόμα και σήμερα, την εποχή της γελοιότητας και των συσσιτίων, συνεχίζει να διέπει αυτή την κοινωνία οριζόντια και κάθετα.
* Κάποια από αυτά τα λεφτά που, πράγματι, υπάρχουν, διακινήθηκαν μέσω τραπεζών και τα ίχνη τους είναι ανεξίτηλα. Άλλα κινήθηκαν με βαλίτσες, κι όσα δεν ξοδεύτηκαν στον αγοραίο έρωτα της κατανάλωσης, έγιναν τσιμέντα και πισίνες στο κύμα. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, κι όσα από αυτά δεν είναι καταχωρισμένα στα αρχεία των τραπεζών, μπορούν να στοιχειοθετηθούν στις χειρόγραφες σημειώσεις, τις διάσπαρτες, στα κιτάπια των υποθηκοφυλακείων της χώρας.
* Θα ασχοληθεί κανείς ή θα συνεχίσετε να αναλώνεστε τρώγοντας τα άνοστα μουστάκια σας με επιδόρπιο τις συντάξεις και τα φάρμακα των απελπισμένων?"
~** Eιναι  όμορφα κι΄΄ωραία !!!!!!!!!!!!!!!! :

Δεν με ενδιαφερει

που δεν αγαπηθηκα οσο θα ηθελα...

μου φτανει που αγαπησα οσο ειχα ονειρευτει...!!

~** "Επιλέγω να αφήσω πίσω:

1. Τον άνθρωπο που με πίκρανε ...
2. Τον φίλο που προσπαθούσε χρόνια να με αλλάξει γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί και να καταλάβει αυτό που είμαι....
3. Αυτόν που ήρθε...είδε και απήλθε." .- 

~* "οσο ζω μου προσφερουν αγκα8ια ...οταν πε8ανω τοτε επιτελους ολοι 8α μου φερουν λουλουδια ....."

~* "ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ": "Σε ποιόν να μιλήσω και γιατί ??? αφού ακόμα και οι φίλοι με βαρεθήκανε Να τους λέω απ 'το βράδυ ως το πρωί πως μου έλειψες πολύ κουραστήκανε και αυτοί και εξαφανιστήκανε......."..αλλη μια νύχτα στον εαυτό μου κλείνομαι...κι όσο κι αν κλαίω.. τόσο πονώ... ...σε ποιόν να μιλήσω ...και γιατί ;;

~* "·ΜΑΓΚΙΑ είναι....να ακολουθείς το δρόμο που εσύ χάραξες....να ορίζεις εσύ τις αποφάσεις σου...να ΄σαι έτοιμος να πληρώσεις αν χρειαστεί....να ξέρεις τι θέλεις... να μην παίζεις με τις ψυχές των άλλων...να λες και να εννοείς... να μπορείς να κλαις αληθινά... να μπορείς να λες «σ΄αγαπάω» και να το πιστεύεις....να λες «δεν γουστάρω» κι έτσι να'ναι...να μπορείς να λες «αντίο» κοιτώντας τον άλλον στα μάτια....να μην χρησιμοποιείς ανθρώπους....να κρατάς την ψυχή σου καθάρια και να μην την ξεπουλάς...!!!! Αλλιώς....τσάμπα μαγκιά κουβαλάς....!!!!!!!!!!"

http://www.verginatv.blogspot.com/   .-

~* Σφοδρή επίθεση του φωτισμένου ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΟΥ Μητροπολίτη Σεραφείμ στα Αριστερά διεθνιστικά κόμματα

* Τά κόμματα πού διεκδικοῦν τήν ψῆφο τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Κομμουνιστικό Κόμμα Ἑλλάδος, ΔΗΜ.ΑΡ., Συνασπισμός Δημιουργία ξανά καί Δράση καί Οἰκολόγοι Πράσινοι στά προγράμματα πού παρουσιάζουν γιά τό πολιτικό σύστημα καί τήν δημοσία διοίκηση συμπεριλαμβάνουν καί τόν διαχωρισμό Κράτους καί Ἐκκλησίας.Τά κόμματα τῆς Ἀριστερᾶς μέ τήν γνωστή φιλοσοφικοκοινωνική βιοκοσμοθεωρία τοῦ κομμουνιστικοῦ κοσμοειδώλου, ὅπως γνώρισε τόν χωρισμό αὐτό ὁ καταρεύσας ὑπαρκτός σοσιαλισμός στό ἀνατολικό μπλόκ πού στήν οὐσία ἦταν διωγμός τῆς θρησκευτικῆς πίστεως ἐλαύνονται ἀπό ἀποτυχημένα ἀθεϊστικά ἰδεολογήματα καί συναντῶνται μέ τά ὑπόλοιπα κόμματα κάτω ἀπό τίς ντιρεκτίβες τῆς νέας ἐποχῆς καί τῆς νέας τάξεως. Ποιός δέν θυμᾶται τήν..... δυναμική παράσταση τοῦ ἐν Ἀμερικῇ Ἑβραϊκοῦ λόμπυ στόν τότε Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη γιά τήν διαγραφή τοῦ θρησκεύματος ἀπό τίς ταυτότητες τῶν Ἑλλήνων ὅπως ἀνέφερε τό ἀνακοινωθέν τοῦ Μεγάρου Μαξίμου;Μιλοῦν γιά χωρισμό Ἐκκλησίας καί Κράτους διάβαζε Ἔθνους ἐπικαλούμενοι δῆθεν προοδευτικά συνθήματα. Οἱ ἀντιλήψεις ὅμως περί χωρισμοῦ εἶναι τοῦ περασμένου αἰώνα πού γεννήθηκαν κάτω ἀπό μισαλόδοξο ἀντιθρησκευτικό πνεῦμα πού δέν συμβιβάζεται μέ τίς σημερινές κοινωνικές, πολιτειακές καί θρησκευτικές ἀντιλήψεις καί πού ἀναπτύχθηκε σέ προτεσταντικές καί παπικές χῶρες πού δέν ἔχουν καμμία σχέση μέ τόν πολιτισμό καί τήν χριστιανική πίστη τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους.
* Τό πρότυπο τῶν δυτικῶν κοινωνιῶν ἀλλά καί τοῦ ἀθεϊστικοῦ ἀνατολικοῦ μπλόκ πού κατέρρευσε παταγωδῶς, μέ τό θρησκευτικό συγκρητισμό καί μέ τόν χωρισμό παράγει μόνο διαλυτικά κοινωνικά φαινόμενα καί ἐπιτρέπει τήν ἅλωση τῶν κοινωνιῶν ἀπό τήν παραθρησκεία, τήν εἰδωλολατρεία, τόν σατανισμό καί τά ἐγκληματικά φαινόμενα. Οἱ ἀντιλήψεις περί χωρισμοῦ δέν συμβιβάζονται μέ τά ἑλληνικά ἰδεώδη καί τήν χριστιανική πίστη πού πότισε τίς ρίζες τοῦ Ἔθνους μας.Οἱ ἀντί-θετοι, οἱ ἔξω τοῦ χριστιανισμοῦ, οἱ ἀντί-χριστοι, ἡ ἀπιστία γενικῶς ἀντιπαρέρχονται μία παγκόσμια πραγματικότητα, τήν πραγματικότητα τῆς ἀλλαγῆς τοῦ κόσμου ἀπό τόν χριστιανισμό. Δέν μιλᾶμε γιά τήν βασιλεία τοῦ Θεοῦ, μιλᾶμε γιά τήν κοινωνική πραγματικότητα, γιά τήν κοινωνική διάσταση τοῦ χριστιανισμοῦ πού ἐκπολίτισε τόν κόσμο καί ἰδιαίτερα στήν χώρα μας μᾶς διαφύλαξε διά νά μήν εἴμαστε τό ὑπόλοιπο τῆς Εὐρωπαϊκῆς Τουρκίας σήμερα.
* Ὁ Χριστιανισμός συνεπῶς κρινόμενος μόνο μέ κοσμικά κριτήρια εἶναι μιά παγκόσμια θρησκεία πού δέν μπορεῖ νά τεθεῖ στό κοινωνικό περιθώριο οὔτε νά ἀγνοηθεῖ καί ἀσφαλῶς δέν εἶναι δυνατό νά καταπολεμηθεῖ γιατί εἶναι θεοσύστατος ὀργανισμός ὅπως ἀπέδειξαν τά δύο χιλιάδες χρόνια τῆς ἐπί γῆς παρουσίας του.Ἡ Ἑλληνική κοινωνία εἶναι μιά ὁμόδοξη κοινωνία ζυμωμένη μέ τό χριστιανικό πνεῦμα. Τυχόν ἀλλαγή τῶν δομῶν τῆς κοινωνίας μας, διότι περί αὐτοῦ πρόκειται, θά ἔχει ὀλέθριες συνέπειες γιά τό Ἔθνος μας καί τήν ἐπιβίωσή του.Ἡ πρόταση τοῦ χωρισμοῦ, περνᾶ καί ἀπό τήν θύρα τῆς εἰδικῆς ἐπιστήμης τῆς κοινωνιολογίας. Ἡ ἐφαρμογή τῆς ἀρχῆς «ἡ θρησκεία εἶναι μία ἰδιωτική ὑπόθεση» κατέληξε πάντοτε στήν καταδίωξη καί καταπίεση τῆς θρησκευτικῆς πίστεως.Ἄμεσες συνέπειες τῆς τακτικῆς αὐτῆς εἶναι ὁ προοδευτικός ἐκφυλισμός τῆς προσωπικῆς καί κοινωνικῆς ἠθικῆς, ἡ σχετικοποίηση τῆς ἐθνικῆς παραδόσεως καί ἡ εἰσβολή ξένων ἰδεολογιῶν μέ ἐπικίνδυνο γιά τήν ἐθνική ἐπιβίωση περιεχόμενο.Ἡ συλλειτουργία τῶν θεσμῶν τοῦ ἔθνους λαί τῆς Ἐκκλησίας στήν ἱστορική πορεία μας ἔχει ὡς συνέπεια νά εἶναι ἀδύνατον νά αὐτονομηθοῦν οἱ θεσμοί αὐτοί καί νά παύσουν νά συλλειτουργοῦν χωρίς τό ἄμεσο ἐνδεχόμενο ἀρνητικῶν συνεπειῶν στήν ἐθνική πορεία καί ἐπιβίωση.
* Ὁ ὁμ. Καθηγητής Β. Γιούλτσης παρουσίασε ἐναργέστατα τήν θεωρία τοῦ φονξιοναλισμοῦ δηλ. τῆς συλλειτουργίας τῶν κοινωνικῶν θεσμῶν.Ὅταν στήν ἀθεϊστική Γαλλία συνομολογήθηκαν «κονκορδάτα» ἀμοιβαιοτήτων πού ὁδήγησαν προοδευτικά στά διατάγματα 91/1955, 654/1968 καί 1024/1983 μέ τά ὁποῖα οὐσιαστικά ἡ ἐθνική Ἐκκλησία τῆς Γαλλίας ἐπέστρεψε στά ἐπίπεδα συλλειτουργίας μέ τούς πολιτικούς θεσμούς καί ἐπίσης στήν ἄλλοτε κραταιά Σοβ. Ἕνωση τό διάταγμα τῆς 5/2/1918 μέ τό ὁποῖο ἐπεβλήθη ὁ χωρισμός Ἐκκλησίας καί Κράτους ἀντικατεστάθη μέ μιά σειρά διαταγμάτων ὅπως 1102/1972, 69/1973, 85/1973 καί μέ τήν γνωστή ἡμισυνταγματική ἀναθεώρηση τοῦ 1972 μέ τά ὁποῖα ἀναγνωρίστηκε ὡς ἀνεπίσημη θρησκευτική ἐπισημότητα ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία, ἀποτελεῖ ἤ ὄχι ἀνεπίτρεπτο κρετινισμό ἡ συνθηματολογία γιά τόν χωρισμό στήν Ἑλλάδα, ὅπου ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἀποτελεῖ τήν ψυχή τοῦ Ἔθνους.
* Τά παραπάνω κόμματα πού μιλᾶνε γιά χωρισμό στήν οὐσία στοχεύουν στόν θρησκευτικό ἀποχρωματισμό τῶν Ἑλλήνων, θέλουν νά πάψουν οἱ πολίτες νά εἶναι θρησκεύοντα μέλη τοῦ σώματος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας διότι εἶναι ἀντίθετοι πρός τήν χριστιανική πίστη.Τήν ἀπουσία ὅμως τοῦ θρησκευτικοῦ στοιχείου ἀπό τόν πολίτη θά τήν ὑποκαταστήσει ἕνα ἄλλο στοιχεῖο τό ὁποῖο ἔχει καί αὐτό θρησκευτικό χαρακτῆρα γιατί δέν μπορεῖ νά γίνει ἀλλιῶς καί αὐτό τό στοιχεῖο ὀνομάζεται ἀντιχριστιανός ἤ ἀντιθρησκευτικός πολίτης ἤ ἄθεος πού στρατεύτεται στήν «θρησκεία» τῆς ἀθεΐας.Αὐτό εἶναι τό πρότυπο τοῦ πολίτου αὐτῶν πού θέλουν τόν λεγόμενο χωρισμό. Τόν ἀποκαλοῦν μέ πολλά ὀνόματα, φιλικό ἤ ἔντιμο χωρισμό δέν ἔχει σημασία. Μέ αὐτόν τόν τρόπο λένε ὅτι τό κράτος θά εἶναι ἀνεξίθρησκο ἤ οὐδέτερο πρός τήν θρησκεία καί αὐτό θά εἶναι δῆθεν καλύτερο γιά τήν κοινωνία. Τεχνητός ὅμως χωρισμός τῆς ἀνθρώπινης προσωπικότητας στήν κοινωνική της διάσταση καί λειτουργία μπορεῖ νά εἶναι ἀπό νομοθετικῆς πλευρᾶς δυνατός, θά ἀποτελεῖ ὅμως κατ’ οὐσίαν κατασκευή ἑνός ἀνθρωπίνου τέρατος, ἑνός κοινωνικοῦ θηρίου. Οἱ κοινωνίες δέν ὀργανώνονται μόνο μέ νόμους ἤ συντάγματα, ὀργανώνονται καί μέ ἐξωνομικούς κανόνες πού ἀπό πλευρᾶς ἀξίας καί πρακτικοῦ κοινωνικοῦ ἀποτελέσματος εἶναι οἱ σημαντικότεροι.
* Ἡ Ἑλληνική κοινωνία εἶναι ὀργανωμένη μέ τέτοιους νομικούς κανόνες, πού εἶναι οἱ χριστιανικοί κανόνες καί ἑπομένως εἶναι ἔγκλημα ἡ πολιτική βούληση τῶν ἀνωτέρω κομμάτων πού θέλει νά ὁδηγήσει σέ θρησκευτικό ἀποχρωματισμό τήν ἑλληνική κοινωνία στό ὄνομα τῆς δῆθεν προόδου, γιατί στήν ἑλληνική κοινωνία οἱ θεσμοί συλλειτουργοῦν ἐπειδή συλλειτουργοῦν οἱ ἀνθρώπινες προσωπικότητες. Βέβαια στίς κοινωνίες ὑπάρχουν πολίτες μέ θρησκευτική συνείδηση καί πολίτες χωρίς αὐτήν ἀλλά αὐτό ἀποτελεῖ ἐπιλογή καί ἀνάγεται σέ ἀτομικό δικαίωμα προστατευόμενο συνταγματικά. Ἡ καθιέρωση ὅμως πολιτειακά τοῦ χωρισμοῦ τῶν κοινωνικῶν θεσμῶν εἶναι τραγικά ἀγεφύρωτη ἔκπτωση.Ὁ χωρισμός χωρίς νά ληφθοῦν ὑπ’ ὄψιν ἡ συλλειτουργία τῶν κοινωνικῶν θεσμῶν, ἡ ἰδιομορφία τοῦ πολιτιστικοῦ καί ἐθνικοῦ παρελθόντος, οἱ ἀντιλήψεις καί ἡ ἰδιοσυγκρασία τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ εἶναι μία ἀφελής συνθηματολογία πού περιέχει μόνο ἄγνοια καί προκατάληψη.Τό σύστημα τῆς συναλληλίας πού ἰσχύει σήμερα μέ τό Σύνταγμα τοῦ 1975 καί τόν Καταστατικό Χάρτη εἶναι καθεστώς χωρισμοῦ ἀφοῦ Ἐκκλησία καί Πολιτεία εἶναι κοινωνίες διάφορες, συναφεῖς ὅμως καί συνεχόμενες μέ συνεργασία κοινωνικά ἀναγκαία καί ἀναπόφευκτη.
* Ἡ ἱστορική ἐμπειρία ἐφαρμογῆς τοῦ συστήματος τόσο στήν χιλιόχρονη βυζαντική περίοδο καί τήν ὀθωμανική κατοχή ὅσον καί στήν περίοδο τοῦ νεωτέρου Ἑλληνικοῦ κράτους ἀποδεικνύει ὅτι ἡ νομική αὐτή κατάσταση δέν ἔβλαψε οὔτε τήν ἑλληνική κοιωνωνία, οὔτε τά δικαιώματα τῶν ἄλλων θρησκευτικῶν κοινοτήτων καί ἐπί τέλους θέτει τό ἐρώτημα, ἡ ὑπαγωγή τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στήν ὁποία πολυειδῶς ὀφείλει τό Ἔθνος ἀπό ΝΠΔΔ σέ ἁπλό Σωματεῖο ἤ Ἕνωση προσώπων θά συμπαρασύρει καί τό ὑφιστάμενο νομικό καθεστώς τῶν Μουφτειῶν τῆς Μουσουλμανικῆς θρησκευτικῆς παραδοχῆς πού προβλέπεται ἀπό τήν Συνθήκη τῆς Λωζάνης καί τοῦ Κεντρικοῦ Ἰσραηλιτικοῦ Συμβουλίου, γιατί κάτι τέτοιο δέν προαναγγέλεται ἀπό τά παραπάνω πολιτικά κόμματα. Συνεπῶς ἀντιλαμβάνεται κανείς εὐχερῶς ὅτι οἱ κομματικοί αὐτοί σχηματισμοί μέ τήν πρότασή τους αὐτή κηρύσσουν διωγμό κατά τῆς μάννας Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί μόνον.Τίθεται λοιπόν ἀναποδράστως σέ κάθε ἄνθρωπο καλῆς θελήσεως τό ἐρώτημα: ἐνεργοῦν μόνοι τους ἤ εἶναι διατάκτες, ὑπεργολάβοι καί ἐντολοδόχοι γνωστῶν ἀνθελληνικῶν κέντρων τοῦ διεθνιστικοῦ συστήματος καί τῆς νέας τάξεως πραγμάτων πού ἐπιδιώκουν καί τό γκρέμισμα τῆς εὐρωζώνης καί τήν κατάρευση τοῦ κοινοῦ εὐρωπαϊκοῦ νομίσματος καί τήν ἠθική ἐξαχρείωση καί ἐξανδραποδισμό τῶν πολιτῶν τοῦ κόσμου.
* Ὠφείλω νά ἀναφερθῶ καί σέ ἕνα πράδειγμα. Στόν Πειραιᾶ ἔχομε ὡς βουλευτή τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ἐξαίρετο ἄνθρωπο, εὐγενῆ καί κόσμιο τόν κ. Θ. Δρίτσα, ὁ ὁποῖος ὅμως ποτέ δέν τίμησε τούς μάρτυρες, τούς ἥρωες καί τά θύματα πού ἔπεσαν στόν βωμό τῆς ἐλευθερίας τοῦ Γένους ἀπουσιάζοντας συστηματικά ἀπό τίς σχετικές ἐθνικές καί θρησκευτικές ἐκδηλώσεις.Περιφρονεῖ ὁποιαδήποτε ἐκδήλωση τῆς μητρός Ἐκκλησίας ἀκόμη καί στίς κοινωνικές της διαστάσεις καί διερωτᾶται κανείς αὐτό εἶναι τό πρότυπο πολιτικῆς συμπεριφορᾶς πού θά ἐγκαινιάσει τό κόμμα του στήν ἑλληνική Κοινωνία καί γι’ αὐτό προαναγγέλει τήν διάλυση τοῦ θεσμοῦ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους;    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ    + ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

*** ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η καρδιά της ΕΛΛΑΔΑΣ...!!!!

~ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η καρδιά της ΕΛΛΑΔΑΣ....ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ..ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ Κ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ....!!!!!!!..ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ....!!!!!!...ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ -KOMMATIKO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ....ΑΥΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ)...ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ....EXOYME K MΠΟΡΟΥΜΕ NA ΠΡΟΒΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ......ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....!!!!!!!!

*** MONOΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ... "ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ"...!!!‏

* Το πρόβλημα της άμυνας μιας χώρας που βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας είναι προφανές ότι δεν μπορεί να επιλυθεί με την ίδια λογική που ακολουθήθηκε στον τομέα της οικονομίας, όπου, αντι μεταρρυθμίσεων -που μυαλό και φαντασία για κάτι τέτοιο- επελέγη η εύκολη λύση της οριζόντιας περικοπής των δαπανών, με αποτέλεσμα σήμερα να μην λειτουργεί σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα. Οι περικοπές δαπανών στον χώρα της Άμυνας, άλλωστε, έγιναν και μάλιστα σε μεγαλύτερη έκταση από κάθε άλλο τομέα της λειτουργίας του κράτους.

* Αν δεχτούμε ότι η υποχρηματοδότηση του τομέα της Άμυνας είχε, έχει και θα έχει προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις στο περίφημο “αξιόμαχο”, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάσταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα αμέσως επόμενα χρόνια και ότι το  οικονομικό πρόβλημα μαζί με την λειψανδρία που μαστίζει το στράτευμα, είναι τα δύο κύρια προβλήματα τους, ο μόνος τρόπος αποφυγής της ανεπίτρεπτης συρρικνώσεως... των Ενόπλων Δυνάμεων και της περαιτέρω αποδυναμώσεως τους είναι η μελέτη και υιοθέτηση λύσεων που θα βελτιώσουν -έστω και μερικώς- τουλάχιστον το πρόβλημα της λειψανδρίας.
 * Η στήλη έχει υποστηρίξει κατ’ επανάληψη την άποψη για την ανάγκη συζητήσεως για την άμυνα της χώρας, όπως επίσης και ιδέες σχετικές με την αναζήτηση ενός νέου μοντέλου άμυνας, των (όποιων) εξοπλιστικών συμπεριλαμβανομένων. Όταν βέβαια τέτοιες ενέργειες δεν έγιναν στην περίοδο των “παχέων αγελάδων” είναι μάλλον απίθανο κάτι τέτοιο να γίνει στην εποχή των ισχνών , καθώς οι πάντες φέρονται να είναι απορροφημένοι από το έντονο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Αυτό όμως που μπορεί να γίνει είναι η υιοθέτηση μιας λύσεως..ελάσσονος προσπάθειας η οποία μπορεί να βελτιώσει άμεσα την έλλειψη προσωπικού και να καλύψει σημαντικά κενά, σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, εντάσεως ή και θερμής κρίσεως. Και η λύση αυτή δεν είναι άλλη από την επιστροφή στα βασικά, την καταφυγή δηλαδή, στην τεράστια δεξαμενή των εφέδρων. Και για να μην τρομάξουμε ορισμένους, με τούτο δεν εννοούμε όλους, αλλά μόνο εκείνους που έχουν αποδεδειγμένα την επιθυμία, τον πατριωτισμό και την θέληση να προσφέρουν. Δεξαμενή δυναμικού
 * Τα τελευταία αρκετά χρόνια, οι ενώσεις εφέδρων αξιωματικών, υπαξιωματικών, οπλιτών αλεξιπτωτιστών και εν γένει καταδρομέων έχουν γίνει τόσες πολλές και κινητοποιούν τόσο κόσμο – και δη χωρίς καμία υποστήριξη για να μην πούμε και με την παρεμβολή εμποδίων από την πολιτική ηγεσία- που είναι τουλάχιστον παράξενο, στην σημερινή κατάσταση και την περίοδο που διανύουμε, να μην γίνεται καμία εκμετάλλευση του σημαντικού αυτού δυναμικού. Αυτό που γίνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον Έβρο την ηπειρωτική Ελλάδα τα νησιά και την Κρήτη, είναι τελείως άγνωστο στο ευρύ κοινό. Δεν υπάρχει σαββατοκύριακο που εκατοντάδες έφεδροι καταδρομείς και… γενικώς έφεδροι κάθε προελεύσεως, μορφωτικού επιπέδου και επαγγέλματος να μην οργώσουν τα βουνά και τα λαγκάδια της Ελλάδας,ασκούμενοι μόνοι τους, αλλά οργανωμένα και με δικά τους έξοδα, σε αντικείμενα στρατιωτικών δεξιοτήτων και με επιδόσεις μάλιστα που θα ζήλευαν πολλές ενεργές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.
 * Χωρίς να θέλουμε να παραγνωρίσουμε την έντονη δραστηριότητα άλλων ενώσεων και συλλόγων, αναφέρουμε -ως πλέον πρόσφατο παράδειγμα- τους Στρατιωτικούς Σκοπευτικούς Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων που διοργάνωσε στις 19 Μαΐου 2012 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων/ Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων (ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ) στο πεδίο βολής του κέντρου εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων [ΣΣ. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ΓΕΣ που ενέκρινε την διάθεση του] μια εκδήλωση που κατέληξε σε πραγματική εορτή του πατριωτισμού [ΣΣ.συγγνώμη] του αθλητισμού, του καταδρομικού πνεύματος και της εθελοντικής προσφοράς. Έφεδροι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και καταδρομείς (ένας λόχος μείον), μεταξύ των οποίων 4 καθηγητές πανεπιστημίου (!), διδάκτορες επιστημών, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, έμποροι, βιοτέχνες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, μέχρι και άνεργοι(!) ήταν εκεί, όλοι τους ενεργοί πολίτες, όχι μόνο αγανακτισμένοι, αλλά και πρόθυμοι να προσφέρουν. Όλος αυτός ο κόσμος εκπαιδεύτηκε στο τυφέκιο Μ16Α2 και έκανε βολή αξιολογήσεως τριών στάσεων, με αποτέλεσμα στην πρώτη τους αυτή βολή με το συγκεκριμένο όπλο να σημειώσουν ποσοστά επιτυχίας 70,5% στα τριάντα φυσίγγια και 76% στο πιστόλι Μ1911Α1 των 45″ – πάλι σε πρώτη βολή με το συγκεκριμένο όπλο. Το τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα από πλήθος συλλόγων και ενώσεων καταδρομέων και εν γένει εφέδρων, με την ίδια επάρκεια, ενθουσιασμό και προθυμία να προσφέρουν στην άμυνα της χώρας, θα ήθελε πολλές σελίδες για να καταγραφεί.
 ~* Σύνδεση με το Στράτευμα
 * Αυτό που μπορεί να γραφτεί, όμως, είναι ότι όλο αυτό το σημαντικό δυναμικό παραμένει ασύνδετο με το ενεργό Στράτευμα και, μάλιστα όταν η μειωμένη θητεία δεν επαρκεί για την πλήρη εκπαίδευση των στρατευμένων πολιτών (δεν παράγεται δηλαδή εκπαιδευμένη εφεδρεία- τούτο δε ουσιαστικά σε ένα Στρατό επιστρατευόμενο, που βασίζεται δηλαδή, στην Εφεδρεία), οι ασκήσεις και κλήσεις εφέδρων είναι από ελάχιστες εώς ανύπαρκτες, μεγάλο ποσοστό επιστράτων που καλούνται σε ασκήσεις αποφεύγει να παρουσιαστεί λόγω ελλείψεως ενδιαφέροντος, διότι οι όποιες επιστρατευτικές ασκήσεις είναι κενές περιεχομένου [ΣΣ. ενώ αντιθέτως όσες πραγματικές ασκήσεις έγιναν οι έφεδροι τις "φχαριστήθηκαν"!] και υπάρχει μεγάλος αριθμός αναβολών και ανυπότακτων. Το οξύμωρο; Ο μεγαλύτερο αριθμός των ενεργών μελών των σωματείων και των συλλόγων των εφέδρων που θέλουν να μετάσχουν σε ασκήσεις για μετεκπαίδευση κτλ δεν έχει κληθεί ποτέ του σε τέτοιες δραστηριότητες..
 * Σε πρόσφατο έγγραφο διάβημα της προς την πολιτική ηγεσία και την στρατιωτική ηγεσία, η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών (σωματείο αναγνωρισμένο και εποπτευόμενο από το ΥΠΕΘΑ) πρότεινε την λύση της θεσμοθετήσεως στις Ένοπλες Δυνάμεις του “εθελοντή εφέδρου”. Πρόκειται για μια έξυπνη λύση που ανοίγει τον δρόμο να προσφέρουν σε όλους όσοι δεν αποφεύγουν την επιστράτευση για ασκήσεις και την μετεκπαίδευση, αλλά την επιζητούν, στο πλαίσιο του εθελοντισμού [ΣΣ. αξιέπαινος παντού , όπως για το περιβάλλον κτλ, αλλά όχι και για την άμυνα της χώρας] και της πατριωτικής προσφοράς. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι έφεδροι αυτοί ζητούν να καλούνται στις ασκήσεις κτλ, χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. Και εδώ έχουμε ακόμα ένα οξύμωρο: αυτοί που καλούνται σε επιστρατευτικές ασκήσεις δεν πάνε, ενώ ενώ αυτοί που θέλουν να πάνε, όχι μόνο δεν καλούνται, αλλά ακόμη και όταν το ζητούν δεν τους αφήνουν! Η πρόταση τους αξίζει να εξεταστεί με προσοχή.
 * Να σημειωθεί ότι αυτό που δεν έκανε ποτέ η πολιτική ηγεσία το έκανε και πάλι μια ένωση εφέδρων (ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ), όταν παρουσίασε ολοκληρωμένη μελέτη -με συμμετοχή και του πρόσφατα θανόντος αντιστράτηγου Δήμου- για την εφεδρεία, την οποία υπέβαλλε το 2007 στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, υπό μορφή και νομικά επεξεργασμένου σχεδίου νόμου. Η πρόταση αν και έτυχε θετικής αποδοχής από την στρατιωτική ηγεσία, παρέμεινε…στα αζήτητα και μόνο τελευταία άρχισε να εξετάζεται με ανανεωμένο ενδιαφέρον. Τον Απρίλιο του 2011 ο Ταξίαρχος ε.α Πολυχρόνης Ναλμπάντης εκπόνησε μια ιδιαίτερα αξιόλογη εργασία εκτάσεως σαράντα τριών σελίδων, με τίτλο “Σύγχρονες Δυνάμεις Εφεδρείας” (11 Απριλίου 2011, κείμενο εργασίας 22 του Ινστιτούτου Αναλύσεων Άμυνας και Ασφάλειας) με πληρέστατη κάλυψη των δυνάμεων εφεδρείας ανα τον κόσμο και συγκεκριμένες προτάσεις για την Ελλάδα. Στις προτάσεις αυτές συγκαταλέγεται και η πρόταση για εφαρμογή της εισηγήσεως του ΠΣΕΕΔ και ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου για την συγκρότηση “Εθελοντικής δύναμης Εθνοφυλακής Ταχείας Αναπτύξεως”, μέτρο το οποίο, όπως αναφέρει, θα αξιοποιήσει στο μέγιστο την επιθυμία των εφέδρων να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο στην Εθνική άμυνα.
 ~ “Ομάδες κρούσης σε κάθε νομό”
 * Λόγω περιορισμού χώρο και της εκτάσεως της προτάσεως, αναφέρεται μόνο ένα στοιχείο του πυρήνα της, που είναι η συγκρότηση σε κάθε νομό ενός τάγματος ή λόχο, αποτελούμενου από εφέδρους πρόθυμους να προσφέρουν, κάτι που κρίνεται περισσότερο από ευχερές,κρίνοντας από τον μεγάλο αριθμό εφέδρων που ασκούνται μόνοι τους στο πλαίσιο των συλλόγων τους σε κάθε γωνία της Ελλάδας και είναι πρόθυμοι να προσφέρουν. Η δημιουργία σε κάθε νομό ενός τέτοιου λόχου η τάγματος, πλαισιωμένου από αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού , όχι μόνο μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε περίοδο εντάσεως ή θερμών κρίσεων, λόγω της κατά κανόνα καλύτερης εκπαιδεύσεως τους και της άμεσης κινητοποιήσεως που προκύπτει από την εντοπιότητα των μελών τους [ΣΣ.το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να απελευθερώσουν τμήματα του ενεργού Στρατού από καθήκοντα φυλάξεως ζωτικών εγκαταστάσεων κτλ] να συνδράμουν τις υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στη συλλογή πληροφοριών, σε περιπτώσεις ασύμμετρων απειλών [ΣΣ.φαντάζεστε εκατόν πενήντα ζευγάρια μάτια επιπλέον και δη ντόπιων σε κάθε νομό;] ή σε περιόδους εκτάκτου ανάγκης εκ φυσικών καταστροφών κτλ.
 * Εξ όσων γνωρίζουμε η στρατιωτική ηγεσία είναι ευεπίφορη στη συγκεκριμένη πρόταση, διότι, όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου του 2007, δεν έχει κόστος. Επιπλέον, δεν υποχρεώνει κανέναν να συνεισφέρει- βασίζεται μόνο σε όσους επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικώς στην άμυνα της χώρας και την ουσία δεν έχει να γίνει τίποτε άλλο, παρά η άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν όσοι είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν την χώρα τους σε δύσκολες συνθήκες, όπως οι σημερινές. Και το κυριότερο είναι ότι, μέχρι να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί με το θέμα της -αναπόφευκτης επί της ουσίας- αύξησης της θητείας, η ενέργεια αυτή είναι η μόνη που μπορεί να γίνει και χωρίς κανένα πολιτικό κόστος.
 ~ Αν δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε αυτό…

*** ΕΥΓΕ ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΟΣΤΉΚΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ,.,,,ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΠΡΕΖΑΚΙΑ,, Η ΠΑΣΟΚΟΧΟΛΕΡΑ,,ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΟΥΧΛΑ,,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΙΔΡΩΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,,,ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΓΕΡΘΗΤΙ ΕΔΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!!!!!!!! Χρυσή Αυγή: Θα είναι υπόλογος όποιος μας λασπολογεί!
~  Ανακοίνωση σε οργισμένο ύφος εξέδωσε η Χρυσή Αυγή μιλώντας για πόλεμο λάσπης εναντίον της σε όσους προσπαθούν να την συνδέσουν με επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα.Διαβάστε την ανακοίνωση: Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τους κατά σύστημα συκοφάντες της και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της σε περιστατικά βίας. Να σταματήσει επιτέλους ο πόλεμος της λάσπης εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Όποιος έχει να κάνει οποιαδήποτε καταγγελία για παράνομες πράξεις να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές με στοιχεία, αλλιώς θα είναι υπόλογος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης .
~*

 ~** *** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
 ~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html  , Στο ν αγιάζι του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου Σάββατο , Κυριακή και Δευτέρα 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html  , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html  , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία-Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-
~**

~**
                                     χωρίς πολλά  λόγια !

Δεν υπάρχουν σχόλια: